Matti Kyllönen

Harhautuneet kansanjohtajat “remmiapellilla” kaidalle tielle

Presidentti Sauli Niinistön uudenvuodenpuhe ja hänen oma palkka-alensa on aikaansaanut laajan liikehdinnän maassamme. Puhe oli poikkeuksellisen hyvä, ajankohtaisiin ytimiin menevä, veret ensin seisauttava ja sitten veret ja ajatukset liikkeelle paneva. Erästä iäkästä ystävääni lainaten: se oli “remmiapelli”. Siis tuppiroskan terästämänä annettu talonisännän käskynjako hunningolla olevalle talonväelleen.

Suomi tarvitsee ja on saanut taloonsa isännän

Tällaista isäntää Suomi nyt tarvitsee. Maassamme on ajauduttu monissa keskeisissä kysymyksissä sivuraiteille ja jos raiteella on pysytty, on syyllistytty ylilyönteihin. Kasvatus ja opetus on naisten käsissä, miehen malli ja ote puuttuu.

Unionipolitiikassa näytellään upporikasta eurooppalaista suurvaltaa ja hyväntekijää, joka jakelee rahaa ulkomaalaisille roskapankeille. Rajat on avattu “oleskelijain” ja rikollistenkin tulla. On sekoitettu suomalainen arvomaailma ja laiminlyöty omat avun tarpeessa olevat. Lapset ja nuoret, sairaat, vanhukset ja hädänalaiset ovat jääneet sivustakatsojan osaan.

Sormi sojossa vallanpitäjät syyttävät niitä, jotka puolustavat Suomen kansalaisten ja veronmaksajien oikeuksia. Tämän “rasismiksi” leimattu kansan puolustus on vallanpitäjiemme itsensä nostattamaa, ei kansan.

Presidentti Niinistön puheen ansiosta on päästy perimmäisiin kysymyksiin. Niistä keskeisin on suomalaiset työn katoaminen ja kilpailukyvyn heikkous. Liian kalliit tavaramme eivät mene kaupaksi. Tarvittaisiin devalvaatio, mutta unionin oloissa sitä ei tehdä. Olemme samassa tilanteessa kuin Harri Holkerin (kok) hallituksen aikana 1987-1991: markkamme oli liian korkealle arvostettu, vienti ei vetänyt ja syöksyimme lamaan. Pakenimme EU:hun ja yliarvostettuun euroon, joka söi vientikykyämme. Hyvinvointi on säilytetty ottamalla syömävelkaa. Jo se yksin on “remmiapellin” paikka.

Kataisen kokoomushallitus virhelinjalla kansaa vastaan

Kilpailukykyongelmaa pahensi kokoomuksen harjoittama ay-liikkeen ja vasemmiston nuoleskelu. “Sari Sairaanhoitajan” ja “Matti Metallimiehen” äänten tavoittelu ja EK:n velttous nostivat kotimaisen palkkatasomme liian korkealle. Jyrki Kataisen kokoomus ja EK ovat tästä keskeisesti vastuussa.

Iloitsenkin sen kokoomuksen valtaan noususta, jota Sauli Niinistö on edustanut ja jota hän nyt puoluelaitoksen ylä- ja ulkopuolella olevana presidenttinä kulkee. Talousmiehenä ja kansalta suoraan valtansa saaneena hänellä on uskallusta ja voimaa sanoa julki terveen kansan tunnot. Ne ovat: hyväosaiset ovat liian ahneita, kansa repeytyy ja sen yhtenäisyys murtuu. Tarvitaan kurinpalautus.

Kataisen johtama “Kansallinen kokoomus” ei enää kokoa vaan hajottaa kansaa ja hävittää kansalliset laitokset. Siksi tarvitaan kokoomuksen ryhdistyminen ja muutaman vuoden palkkamaltti. Alhaisten korotusten tulee johtaa matalaan inflaation. Reaalipalkat eivät välttämättä laske, vaikka palkkamaltti säilyy. Palkkojen reaaliarvo voidaan säilyttää, jos siihen on yhteinen tahto tiskin molemmin puolin.

Niinistön vetoomus kohdistuikin aivan oikein johtajistoon joka taholla. Kalikka on kalahtanut poliitikkoihin, ay- ja yritysjohtajiin, siis maaliinsa. Tavallisiin palkansaajiin palkka-alevaatimusta ei ole kohdistettu. Syyllistetyt koettavat tarkoituksellisesti johtaa kansaa tässäkin harhaan. Paljon turhaa keskustelua käydään aiheesta, jota Niinistö ei nostattanut.

“Remmiapelli” opettakoon hallitusta katsomaan kansaa silmiin

Kvartaalitaloudesta on päästävä irti kohti pitkäjänteisyyttä ja irti kasvottomista, kaukana olevista omistajista. Yritysjohtajan on oltava läsnä työpaikassa ja kyettävä katsomaan työntekijää ja hänen perheettään silmiin. Suomalainen työ on palautettava suomalaiseen omistukseen. Kotitalouksissa on säästöjä, jotka olisi suunnattavissa kotimaisen työn kasvattamiseen.

Presidentin “remmiapelli” oli ihailtava ja tehokas. Presidentti näyttää itse esimerkillään tietä. Meillä on paljon jäänteitä, joka eivät kuulu tähän aikaan. Niitä ovat edustajien verottomat kulukorvaukset, puoluetuet, eduskunta-avustajat, ay-jäsenmaksujen verovapaus ja verovaroin tuetut neuvostomalliset jäsenetu-, loma- ja oleskeluedut.

Ay-liike itse - sekä vasemmistolainen, kepulainen että porvarillinen - on mielestäni hyvin keskeinen toimivien työmarkkinain este pitäessään yllä kahden kerroksen väkeä, ansiosidonnaista eliittiä ja työmarkkinatuella kituvia valtion torppareita. Isopalkkaiset ay-pomot edustavat suurine etuineen mennyttä sarvikuonojen maailmaa. Siksi juuri he yhdessä vasemmistolaisten puoluepamppujen kanssa ovat presidentin puheesta eniten loukkaantuneet.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (72 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Tulette vielä näkemään kansan kaduilla. Malttakaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Saas nähdä ovatko nämä harhautuneet kansanjohtajat kuuroja, mykkiä ja sokeita kansansa tarpeille ja tulevaisuudelle. Pystyykö eurouskoiset tuhlaajapojat menemään itseensä ja palaamaan kaidalle tielle pää riipuksissa, häntä koipien välissä ja korvat luimussa? Vai eikö "ahneisto" enää kuule rahvaan ääntä ja välitä tuon taivaallista itsekkyydessään Suomen kohtalosta?

Darvinisteillä ei ole mitään pyhää eikä pahaa, vaan vahvin voittaa olemassaolon taistelussa ja markkinoilla. Heille Jumala on kuollut eikä ole mitään moraalia. Sosiaalidarvinismi ja nietzscheläinen yli-ihmisyysaate pyhittävät EU:ssa kaiken kuten Hitlerilläkin. Nyt eurokansat ovat vain juutalaisten asemassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Darwinismin tyrkyttäminen kaikkeen yhteiskunnassa on edistänyt kovuutta ja kylmyyttä yhteiskunnassa. Joka lauantaina aloitetaan YLE:n tv-päivä tunnin mittaisella evoluutiojumalanpalveluksella. Hyvässä opissa lapset ja perheet ovat. Sunnuntaijumalanpalvelusta televisioidaan harvoin. Zinipunan hallitsema Yle kasvattaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #55

Ei koskaan enää sinipunia tuhoamaan Suomen taloutta; ensin Holkerin täystuhosinipuna ja nyt Kataisen Suomenmyyntiorganisaatio. Tyhmä SDP ollut aina apupuolueena kärsivänä osapuolena, kun on tehty vahvan markan/euron ja löysän ulkomaisen rahan velka/vientipolitiikkaa sekä ylivelkaannnuttu silmät ja korvat täyteen tyhmyyksissä ja eurohuumassa ja menetetty kansallinen itsemääräämisoikeus. Historia saattaa muistaa sinipunat Suomen hyvinvoinnin alasajajina ja EU:n verettömästä euromaiden ekonomistis-juridisesta vallankaappauksesta. Virtuaalivallankumouksesta. ELLEI tule ajoissa muutosta.... ja kurssin kääntöä.

Onneksi on vielä tälläinen sosiaalinen media ja joitakin itsenäisiä lehtiä.

Kriittisyys on oiva lääke aivopesuun ja pahat kysymykset myrkkyä julkisesti eurouskovaisille. Se kalvaa heidän itsetuntoaan ja ylimielisyyttään. Siitä vaan isolla joukolla grillaamaan epäisänmaallisia, pian väistyviä voimia. He ovat sen ansainneet bonukseksi koko kansalta. Annetaan satiirin,sarkasmin ja kritiikin kukkia kaikessa paljastavassa kauneudessaan. Näytetään, ettei petollisella keisarilla olekaan vaatteita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kansa tulee kaduille. En ole epäillyt sitä vuosiin. Uskon Niinistön ajattelun lähtevän aivan tästä samasta. Kataisen kokoomus romahtaa ja luottamus perussuomalaisiinkin laskee. Poliitikkojen "nauttima" luottamus, jos sitä nytkään on, katoaa. Nyt on korkea aika koettaa pelastaa yhteiskuntarauha. Se on niiden porukoiden käsissä, joihin presidentin vetoomus kohdistui.
Toivottavasti Katainen ehtii ajoissa pakenemaan unionin suurten suojiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Suomi tarvitsee kurinpalauttaja isännän ja kamreerin valvomaan talouttaan, etteivät tuhlaajapojat vie sitä hunningolle kuten nyt on käynyt. Kroisosta ja mallioppilasta leikkimällä eurohurmoksessa elävä Kataisen hallitus on ylivelkaannuttanut ja vapaaehtoisesti antanut Suomen kansalliset itsemääräämisoikeudet EU:lle ilman eduskunnan ja kansan täydellistä siunausta. Kävellyt useasti eduskunnan ja kansan ylitse. Välikysymyksistä ei ole ollut apua liian laaja-alaisiksi tehtyjen hallitusten vuoksi.

Niinistön osoite oli oikein ahneelle parempiosaiselle johtoporukalle. Nyt on "ahneiston" vuoro nöyrtyä eikä aina tavallisen kansalaisen ja veronmaksajan. Hatunnosto oikeudenmukaiselle Niinistölle!

Harhauttavan ja edesvastuuttoman hallituksen Suomimyyjät on saatettava joko perustuslain 114 tai 115 pykälien mukaisesti ministerivirkavastuuseen kuuluvista ynnä RL 12:4:2 mukaisista harkituista teoistaan. Nyt on aika lukea heille lakia tahallaan tehdyistä epäisänmaallisista teoistaan.

Kvartaalitalous on kaiken pahan alku ja juuri ulosmittaavine ahneuksineen, epäinhimillisyyksineen sekä epäoikeudenmukaisuuksineen. Samoin mainitsemasi eri puoluesidonnaiset ay-liikkeet ovat kestävän kehityksen jarru työmarkkinoilla. Siksi tuotanto ja yrittäminen on hinnoiteltu pois kotimaan markkinoilta ja yrittäminen tehty rasitteineen liian vaikeaksi Suomessa. Ja siitä seuraa sitten työttömyyttä ja sosiaalisia ongelmia moneen suuntaan.

Mikä muuten on korporaatioiden tuottavuusprosentti? Ovatko ne tarpeettomia kansantalouden toimivuuden kannalta? Näyttää kuin puoluesidonnaiset korporaatiot olisivat kaikkien lakien jopa valtiovallankin yläpuolella. Pitäisikö juridiset henkilötkin saattaa rikosoikeudelliseen vastuuseen lakia säätämällä fyysisten henkilöiden tavoin?

Kokoomuksen kulissimainen työväenpuolueimago on näyttänyt valheelliset ja epäisänmaaalliset karvansa. Toivottavasti aiempi isänmaallinen ja taloudellinen siipi ottaa siltä vallan ja saattaa Suomen taas takaisin kunnioitettavampaan perinteisten arvojensa: koti, isänmaa ja uskonto tielle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

"Moni muu näyttää pitävän kunniassa arvoja: puheliaisuutta on ollut oikeudentunnon arvosta ja ahneuden vitsauksesta", toteaa Niinistö nyt Facebookissa. Yleistä palkka-alea hän ei kannata, eikä siihen näytä olevan perusteitakaan eikä korotuksiinkaan mittareiden mukaan (Yle Uutiset).

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #31

Presidentti ei yleistä palkka-alea esittänytkään, mutta siitä huolimatta väitetään hänen niin tehneen. Hän on asian julkisesti erikseen sanonut.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

Kansantajuinen tekstisi pitäisi monistaa kaikkiin kotimaisiin lehtiin ja koteihin jaettavaksi ja luettavaksi. Siinä on selkeästi sanottu, missä jamassa Suomi on, ja mitä tulisi tehdä olojen korjaamiseksi. Hyvä blogijuttu.

Kiitos nautittavasta ja asiantuntevasta kirjoituksestasi. EI ole koulutus mennyt hukkaan, kun pystyt vaikeatkin asiat esittämään selkokielellä. Jatka samaan tyyliin edelleenkin ja avaa ihmisille EU-Suomen asioita.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Presidentti voi omalla arvovallallaan tai asenteellaan vaikuttaa myönteisesti muidenkin arvoihin ja asenteisiin. Olla kokoavana hahmona tai vuohiin ja lampaisiin jakavana tai eriarvoistavana voimana yhteiskunnassa taikka toimia myös moraalivartijana, poliittisena luotsina, unilukkarina ja suunnannäyttäjänä kansalaisille.

Lyhyesti sanoen presidentin tehtävänä on toimia kansakunnan isä/äitihahmona, joskus (ero)tuomarina joskus yleislääkärinäkin. Hänen pitää pystyä olemaan puoluepolitiikan yläpuolella jo hallinto-oikeudellisestikin katsoen ja jättää jäsenkirjansa. Kaikki eivät kuitenkaan pysty olemaan puolueettomia kuten edellinen presidentti. Hänellähän oli koko ajan samanväriset silmälasit päässään ja painotukset olivat sen mukaisia. Tämä muumimamma.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kun presidentin sanomisilla ja tekemisillä on yleisesti hyväksyttävä sisältö ja painoarvo, hänelle syntyy arvovalta. Mutta tyhjyys ei paukahda.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #34

Näin on. Joillakin on luontaista arvovaltaa ja karismaa, mutta joillakin ei ole auktoriteettia eikä arvovaltaa ,vaikka kuinka yrittäisivät. Heillä on vain niin sanottua muodollista arvovaltaa asemansa puolesta, mutta ei henkilökohtaista auktoriteettia ja karismaa. Jotkut ovat kuin syntyneet johtajiksi statuksesta riippumatta. Kokokin vaikuttaa sekä onko "papua" hihassa tai joku on retoriikan ja väittelytaidon mestari. Tai tieto-taidoiltaan asiantuntija, pop-/urheiluidoli ja auktoriteetti. "Yleismies-Jantunenkin" eli jokapaikan höylä tietämykseltään ja taidoiltaan.

Virkapuku/rooliasut on tietyn arvovallan ja muodollisen auktoriteetin ulkoinen olemus (sotilas, poliisi, lääkäri, pappi, vanki- vartija, urheilu-/maaotteluasut, popkulttuuri- ja nuorisomuodit jne).

Topakka, pieni nainenkin voi olla jämäkkä päällepäsmäri ja kotivääpeli.
"Man is head, but woman turns it!" (ei artikkelia - sääntö englannin kieliopin käyttöesimerkkinä!).

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hallitus ajaa vain EU:n määräämiä etuja eikä Suomen parasta,kun on antanut molemmat kädet vikisemättä EU:n vietäviksi. Niin siinä kävi,kun ymmärrys/äly petti. EU:sta tuli turhan kallis seikkailu Suomi-neidolle sinipunan kelkassa.

Sen näkee sokea Reettakin!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kallis harharetki se on ollut ja edelleen jatkuu. Ei kriisi ole lainkaan vielä ohi, vaikka muuan kepukomissaari kävi Suomessa niin kehua retostelemassa ja kriitikoita pilkkaamassa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #56

Olli Rehn syö nyt EU:n leipää ja saa siltä jättipalkkaa ja laulaa siksi EU:n lauluja vaikkapa kotimaataan vastaankin. Rahalla ja statuksella on tunnetusti taivaallinen valta muokata asenteita. Ja saavutettu asema ja valta turmelevat ihmismielen. Kataisenkin kuusikko vetää kättään alokkaan tavoin lippaan kantapäät vastakkain: kyllä EU, kyllä EU! Ja kriisi jatkuu ja Suomen velat kasvavat.

Pekka Iiskonmaki

Suomen kansa on pitkämielinen. Sitten kun kiehuu yli niin alkaa tapahtumaan. Suomi on erilainen maa muihin verrattuna. Tuliase löytyy kaikille aikuisille kodeista.

Nomeklatuura on myös herännyt tähän asiaan. Itsemurhat voivat kääntyä itsestä muihin. Maan henkinen ilmasto on muuttunut nopeasti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

"Nehän ovat yksittäistapauksia", selitetään. Sytytetään porukalla kynttilä ja siihen tapaus jää. Toisella julkisuusuralla kulkee YLE, joka nostattaa vasemmistolaista sadan vuoden takaista nostalgiaa ja kansan raivoa uudella "Pohjantähti" -kiihotuksella, josta ei millään tavalla käy ilmi mistä on kysymys. Pääasia että vasemmiston valta pysyy.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kataisen "kuusikko" on mennyt metsään talouspolitiikassaan ja käpykaartiin kansallisissa vastuissaan. Kataisen "sikspäkki" on täydellisesti virhelinjalla EU:n lipomisessaan ja Suomen kansaa vastaan. Tosi on Matti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #21

Taitaako tuo hökötys kauan pysyä pystyssä. Telakkajuttu oli paha moka. Ay-liike taitaa vetää maton vasemmiston alta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

Siltä näyttää. AY veti herneen nenäänsä ja veti tukensa pois hallituspuolueilta ja vasemmistolta. Leviääkö hallituskin samalla? Jo olisi aikakin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Suomen kansalta alkaa kärsivällisyys pettää ja vaaleissa viimeistään äänestäjät sanovat painavan sanansa Suomisyöjille, ellei jo sitä ennen.

Rajansa se on kansan sietokyvylläkin. Hallitusta on vaihdettava!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hallituksen vaihtoviikot voivat pian olla edessä. Poliittisen hallituksen sijaan pitäisi asettaa ammattiministeristö hoitamaan pahimmat ongelmat pois. Poliitikot voisivat astua sitten muina miehinä "johtamaan" ja kehumaan saavutuksillaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kreikan,Portugalin, Italian, Irlannin ja Espanjan (=PIIGS-maiden) etu ei saa olla tärkeämpi kuin Suomen etu.(= EU:n kriisimaat). Eikä myöskään EU:n veturimaidenkaan Saksan ja Ranskan etu saa olla Suomen etua tärkeämpi.

Sinipunalla on nyt väärä, epäisänmaallinen, EU:n sanelema priorisointimalli. Suomen etu on siitä kaukana kuin itä on lännestä. Tai pohjoinen on etelästä eurokielellä sanottuna. Rikas Pohjola saisi maksaa etelän kriisivaltioiden talouskuprut. SE peli ei pitäisi vedellä, jos Suomi toimisi jämäkästi. Nyt sinipuna on EU:n talutusnuorassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

"Zinipuna" kurkotti Brysseliin ja kapsahti suomalaiseen katajikkoon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #58

Ei tässä tapauksessa Karjalan mäntyyn, vaan EU:n "finanssiauervaarojen" seireenipuheisiin ja järkeä sumentaviin silmänkääntötemppuihin ja nirvanaodotuksiin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YLE: Puolet suomalaisista ei antaisi kriisimaille lisää tukea. Kaksi kolmesta ei usko, että pahinta vaihetta EU:ssa ei olisi vielä nähty, ilmenee Taloustutkimuksen (kok) tekemässä tutkimuksessa. Lisäksi...

Vatt-Vartiainen haluaisi velvoittaa työttömät ottamaan vastaan tarjottu työ. Lisäksi hän haluaisi Suomeen matalapalkkatöitä palkkaerojen kasvun uhallakin, jotta työllisyys paranisi. Tuleeko pakkotyö ilman vankeuttakin ihmisille, ja onko eriarvoistava palkkaus oikeudenmukaista, ja tuleeko ihmiset ylipäätään sillä edes riittävästi ilman avustuksia toimeen? Mitä mieltä olette asiasta?

Tilastot tietenkin kaunistuvat ja tulee työkokemusta ja vastikkeellista rahaakin tienattua, mutta onko tämä hyvä ratkaisu työttömyyteen, perheen elättämiseen, lainojen lyhentämiseen ja muihin sosiaaliongelmiin?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mielestäni pitäisi tuetuille ja pienipalkkaisille sallia aktiivityön tekeminen tiettyyn tulorajaan asti ilman että verotus olennaisesti vähentäisi tukia. Hoiva-alalla,elintarvetuotannossa ja yleisen järjestyksen alueella on paljon sellaista työtä mihin pystyy vähälläkin koulutuksella. Maalais- ja korttelipoliiseja voitaisiin seisottaa tavaratalojen edustoilla ja kadunkulmissa melko pienellä koulutuksella. Koppalakki päähän ja virkapuku päälle ja poliisin suoja, niin ei siinä herkästi tulla virkamiestä kopistelemaan. Julkiset silmät ja korvat julkisille paikoille, niin kyllä sillä joku merkitys on ihmisten turvallisuuden tunteen kasvulle. Näin tehtiin maailmansotien välillä Suomessa. Jotain työtä pitää työttömyyskorvausta saavalla mielestäni teettää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #59

Pelkkä poliisin paikalla olo jo rauhoittaa porukkaa. Tokion olympialaisissa käytettiin poliisipulan vuoksi muovipoliiseja katujen varsilla ja liikenne sujui mallikkaasti.-Konstit on monet sano akka, kun kissalla lattia luuttus.

Hyviä työllistämisajatuksia Matti. Veroja kiertävät ja pimeää työtä tekevät , ansiosidonnaisella olevat henkilöt pitää saattaa verotuksen piiriin.

Suomessa on paljon tekemätöntä ja tarpeellista työtä, kun vain osataan oikein organisoida. Tekevä löytää kyllä työtä, kun ei valikoi, ja saa aikanaan myös mieleisempääkin työtä. "Oleskeluyhteiskunta" tarkoittanee sosiaalipummeja ja työtä vieroksuvia, yhteiskunnan siivellä eläviä ihmisiä tai rikollisia, joiden mottona on: hullu paljon työtä tekee, "viisas?" pääsee helpommalla ja kepulikonsteilla. Jos nyt ei muualle niin ainakin valtion täyshoitolaan tiilepäitä laskemaan ja lusimaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #63

Poliisin ja armeijan - oman armeijan - läsnäolo rauhoittaa. Molemmat on meillä vedetty suuresta osasta maata pois. Hyvin typerää ja vastuutonta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #67

Näin on. Itäänpäin kallellaan oleva "muumimamma" avasi jalkaväkimiinojen poistollaan paraatiovet sotajoukkojen marssia Suomeen. Sitä seurasi Kataisen epäisänmaallisuuspolitiikka lakkauttaa strategisesti tärkeät varuskunnat itärajalta Dragsvikin hyväksi. Ja poliisipiirit on tehty liian suuriksi ja miehistövahvuus on supistettu niin pieneksi, että rikollisilla ei ole mitään kiirettä poistua rikospaikalta. Rikollisuutta suosiva politiikkaa. Liekö tarkoituskin?

Suomen maanpuolustus- ja kriminaalipolitiikalta on vedetty matto alta. Kärjistäen turvallisuuspolitiikka on nyt rempallaan. Kenen hyväksi katsotte jallituksen toimineen näin tehdessään? Ei ainakaan Suomen, mielestäni.

Kyllä puolustusvoimien komentajan ja poliisiylijohtajan pitäisi olla ylin auktoriteetti alansa asioista päätettäessä eikä pätemättömien poliitikkojen.
Muuten tulee pelkkää sutta ja vahinkoa koko Suomelle. Vai mitä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #79

Suomen puolustuksen uskottavuus on rapautunut. Jalkaväkimiinojen tuhoamisesta se alkoi ja päätyi varuskuntien rajuun lakkauttamiseen. Halosen aika oli kallis ja kurja Suomen kaikenpuoliselle kehitykselle ja asemalle. Tuskin kurjempaa 12-vuotiskautta itsenäinen Suomen historiassa!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #59

Ylen kyselyn mukaan puolet suomalaisista olisi siis valmiita lopettamaan kriisimaiden taloudellisen tukemisen silläkin uhalla, että koko euroalue hajoaisi. Se on paljon sanottu!

Siksi on EU-tuet lopetettava nyt eikä huomenna.

Pekka Iiskonmaki

#4
Se oli Venäjältä johdettu vallankaappaus, jossa köyhää kansaa kustiin silmään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Venäjältä Suomen 1918 kapina ohjattiin, kuten sanot, Pekka. Kallis oli kapinan hinta. Uutta ei kaivattaisi, joten veronmaksajien verorahoilla ylläpidetty YLE voisi olla hieman vastuullisempi.
Koivusalon Pohjantähden alla on epäonnistunut "taideteos". Vanha versio olisi hyvin hoitanut mahdollisesti tarvittavan asian "verestyksen", jota on tavattu aina vaalien alla näyttää demarivallan pönkittämiseksi. Siinä oli sentään esilukija, joka kertoi mistä kulloinkin oli kysymys.

Pekka Iiskonmaki

Yrittäjäksi aikovan ei missään nimessä tule perustaa yritystä Suomeen vaan ulkomaille. Ja näin tapahtuukin kasvavassa määrin. Esimerkiksi Englantiin on todella kätevää perustaa firma. Yrityksen voi perustaa suoraan Internetin kautta ja maksaa kaikkineen max. 90€ (yhdeksänkymmentä euroa) ja kyseessä on osakeyhtiö kaikilla herkuilla.

Esim. Englannissa nimitutkimus hoituu netissä ilmaiseksi saman tien ja Suomessa byrokraatti virkamies tutkii ilmoittamaasi nimeä viikkotolkulla ja minimihinta on 85€. Voi perse tätä Suomen hallintoa.

Jos perustat Suomeen yrityksen, saat heti valtavan hyeenalauman eli virkamiehet kimppuusi, ja sinua siunataan porttikiellolla sosiaaliturvan piiriin sekä valtavalla byrokratialla ja ilmoitusvelvollisuuksilla vaikka minne. Ja auta, jos yksikin kuitti puuttuu kirjanpidosta, olet syyllistynyt törkeään kirjanpitorikokseen, josta tuomitaan ankarammin kuin raiskauksesta.

Siis kaikki yrittäjiksi aikovat, perustakaa osakeyhtiö vaikka Englantiin. Näin tehtyäsi voit tehdä muutamat tarvittavat ilmoitukset Internetin välityksellä, jopa veroilmoituksenkin. Ja Englantilainen yritysveroilmoitus on todella yksinkertainen, kokemusta on.

Juuri tulleen YLE uutisen mukaan Suomeen ei olekaan enää perustettu uusia yrityksiä kuin nimeksi.

Jos Suomi ei muutu yrittäjäystävälliseksi todella radikaalilla tavalla, Suomen tie on tuhon tie Euroopan takapajulaksi. Tällä tiellä olemme jo, ja alamäki sen kuin jyrkkenee.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen toiminut yrittäjänä vuodesta 1983 ja edelleen. En näe tilannetta noin synkkänä. Turhan byrokraattista se on, ja hyeenoja riittää. Ilmapiiri oli aikaisemmin yrittäjäystävällisempi. Silloin arvostettiin yrittäjää työllistäjänä. 1990-luvun laman aikana ilmapiiri muuttui. Holkerin hallituksen ja Koiviston tekemät virheet kaadettiin pienyrittäjien päälle. Heidät pantiin laman maksajiksi. Kokoomus käänsi katseet unioniin ja uskoi sieltä tulevan pelastajan maan taloudelle. Tulikin vastaan suurkapitalismi ja EU:n liittovaltion idea. Kokoomuslaiset ja demarit alkoivat tavoitella unionieliitin huippuvirkoja ja hunajalla kuorrutettua "Uutta Eurooppaa". Pienyrittäjyydelle, ei edes maataloudessa jäänyt sijaa. Keskittäminen tuli vallalle kaikki kaikessa - ja eurooppalainen työnjako. Lopun tiedämme. Kokoomuksesta ja demareista on tullut suuruudenhulluja. Kokoomus uskoo eurooppalaioseen kapitalismiin ja virkamisten uraa siinä mahdollisimman monelle. Demarit unelmoivat sosialistisesta Eurooapasta, jossa heillä olisi virkamiesaatelin osa. Sinipuna sopii yhteen. Yhdessä ne ovat vieneet Suomeen tuhon tielle. Pienyrittäjyydessä ei ole mahdollisuuksia niin kauan kuin olemme EU:ssa. Jo kaksikymmentä vuotta pienyrittäjän unelma on ollut saada myydyksi firmansa ja saavansa sen kautta korvausta elämäntyölleen. Jatkajia on vaikea saada.
Ainoa vaihtoehto ja pelastus Suomelle on palata vuosikymmeniä taaksepäin ja ruveta pienyrittäjien kautta työllistämään ihmisiä. Elintason on laskettava 10-20 % jos aiomme tästä pelastua ja kansana säilyä. Kun tämän hyväksymme, voimme nähdä työmme mielekkäänä, koska päämäärä on tiedossa.

Pekka Iiskonmaki

Oulu saattaa olla sellainen kaupunki. Lahti on todella vihamielinen ja verottaja on suorastaan hullu.

Jukka Palo Vastaus kommenttiin #13

Lahden yrittäjävihamielisyyttä on tasoittanut aikaisemmin, jo vuosia sitten, Hollolan kunnan yrittäjäystävällisyys silloin kun siellä vielä oli kokoomuslainen kunnanjohtaja. Hollolan viestikapulan kirvottua, on yrittäjyyden perinnettä jatkanut Orimattilan kaupunki.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Pennala

Nastolassa on ollut Muovipoli, mutta rakennemuutos on hieman järsinyt tätä kehittämisen muotoa.

Pekka Iiskonmaki Vastaus kommenttiin #15

Minäkin muutin firmani Orimattilaan ja oli kuin olisi valtiota vaihtanut. Lahti on Suomen Chicago ja savolaisten Ameriikka.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

Tuo on outoa, koska onhan Lahdessa vahva karjalaisten perimä. Eivätkä vanhat hämäläisetkään yrittäjävastaisia olleet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

Varsin hyvä on Oulu. Kirjankustantajille ja kirjailijoille hyvä, sillä kirjamessut ovat joka vuosi ja yleismessuja on tämän tästä. Pohjois-Suomen Messut ovat järjestäjänä. Työvoima on Pohjois-Suomessa hyvää. Yliopisto ja muut oppilaitokset kouluttavat väkeä. Ikärakenne on erinomainen, Suomen parhaisiin kuuluva. Nuoria on paljon. Laskemme tulevaisuuteeme omien nuortemme varaan. Emme hingu vierasmaalaisia, mutta jos joku tulee ja omillaan elää niin mikäpä siinä. Mutta siivelle ei kannata tulla norkoilemaan.
Ei siis kannata valittaa. Itsestä on kiinni jos ei pärjää. Mutta tämä valtakunnallinen ilmapiiri on ikävä. Media ja poliitikot höpöttävät koko ajan unionista ja Etelä-Euroopan ongelmista. Täältä katsoen koko Suomi kurkottaa ilmassa Itämeren yllä ja ihmiset "nolovottavat" paikkaansa unonista. Mikä hyvä sieltä tulee, ei mikään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

peeii ja MK. Sellainen hallitus, joka ei tue maansa tuotantoa ja yrittämistä saa mennä! Nyt meillä näyttää olevan sellainen hallitus!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #20

On niitä huonoja hallituksia ollut ennenkin. Karkuun lähti Vanhanenkin, kun näki miten EU:n kanssa käy. Aho luikki pakoon jo aikaisemmin. Lipponen meni putkivahdiksi Putinille ja Schröderille. Katainenkin lähtee jos johonkin pääsee. Puhuvat että STX -telakalla Ranskassa olisi Unionin lobbarin paikka varattuna.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #24

Näin on Matti. Katainenkaan ei kanna vastuitaan kuin mies, vaan luikkii niitä pakoon EU:n selän taa puheissaan. Mutta syyllisyydetunnossaan jo nyt itkee, ettei rahat enää riitä hyvinvointiyhteiskuntaan. Kenenkähän syytä lienee tämä Suomen ylivelkaannuttumisen ja kansallisen suvereniteetin anto EU:lle ja huono työvoimapolitiikka? Keskittämällä, kierolla kielipelillä ja kinaamalla asiat ei ainakaan parane. Ongelmat vain pitkittyvät ja mutkistuvat. Tulee ylipääsemätön seinä vastaan ja pää vetävän käteen.

On tehtävä rehellinen itsetilitys ja korjattava koko kansan talkoilla ja yhteisvastuulla maa taas jaloilleen. Onko ahnehtijoista sellaisiin talkoisiin Hyvien Veljien korruptoituneessa Suomessa? Epäilen.

EU:kin pakottaa euromaita sisäiseen devalvaatioon päällepäsmärinä, ja Goldman Sachsin kouluttamat EU-pomot (Draghi jne) tietävät, kuinka nenästävedettävät eurokansat viedään velkaorjuuteen ja liittovaltioon veronmaksajiksi pankkimaailman johdannaisilla ym. kikoilla. Oliko EMUun meno emämunaus kuten Esko Seppänen sanoo lukemisen arvoisessa kirjassaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #27

Niin hyvä eurojärjestelmästä ei tullut kuin odotettiin. Virheet tiedetään: yhdessä sovittuja sääntöjä ovat etupäässä isot rikkoneet ja kaataneet velat pienten päälle. Taitaa hajota koko hökötys, mutta velat jäävät, meillekin, syyttämme. Tämä on Hamletin kysymys, ollako vaiko eikö olla mukana. Jos lähtee niin vastuut seuraavat. Olisi kannattanut ennen vastuisiin sitoutumista kysyä kansaltamme kansanäänestyksen kautta. Mutta Katainen porukoineen kiirehti sitoutumaan ja pelottelulla sai pitkitettyä hirttoköyden kaulassamme niin lujalle, että ilma loppuu koko kansalta. Kova on poikosen kohtalo, kun joutuu elämään tekojensa kanssa. Mutta onhan lohtuna Urpilainen ja heidän yhteinen takuujoukko, ay-liike.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #37

Kataisen hallitus ei millään suostu kansanäänestykseen. Se olisi hallituksen menoa. Epädemokraattinen hallitus pelkää kansanäänestystä siksi kuin ruttoa.

Englanti taitaa ajautua kansanäänestykseen: Ollako vai EI enää EU:ssa- kysymyksessä. Mitä Englannin ero EU:sta merkitsisi EU:lle ja Suomelle? Voitko Matti vastata meille tyhmemmille ja asiasta kiinnostuneille? Kiitos etukäteen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #53

Kataisen ohella eivät kansanäänestykseen suostu muutkaan poliittiset johtajat. Heidän mielestään kansa on tyhmää, ei siltä kannata mitään kysyä. Mutta kun Herra Gallupilta rahatukku kourassa kysyy, niin "zinipuna" pärjää aina.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #60

Kukapa galluppeihin enää uskoisi. Ne ovat tarkoitushakuisia ja vallassaolevien maksamia. Taloustutkimuskin kokoomuksen Eero Lehden omistama. Tyhmä kansa vain tahtoo olla aina gallupvoittajan puolella,vaikka politiikka olisikin sille turmiollista ja köyhdyttävää. Mutta kansanäänestystä ei pidä missäään nimessä antaa arvaamattomalle, tyhmälle rahvaalle, hallituksen voi käydä silloin köpelösti. Kansahan voi äänestää väärin! SE demokratiasta!

"Zinipuna" on yhä EU-humalassa. Saa nähdä milloin EU-kankkunen ja eurokrapula alkavat. Rahapula on jo alkanut ylivelkaantumisen ja sinipunasilmäisyyden vuoksi. "Raha ei enää riitä hyvinvointiyhteiskunttaan", voivottelee Suomen talouden päätaannuttaja Katainen. "Edistys ei edisty",kun "taantumus" on voimissaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #64

"Zinipuna" ja siksi kännissä. Liian suuri osa kansasta. Neukkulassa oli viina halpaa ja helposti saatavaa, jotta vihainen kansa sai sen kautta purkautua. Keskikalja levitettiin Suomen maaseudulle ja lähiöihin juuri silloin kun maaseutua alettiin tyhjentää 1960-luvun lopussa. Neukkuoppi oli mennyt perille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #68

Viina on viisasten juoma ja sen käytöllä saattaa se vähäinenkin järki mennä.

Alkolle siitä on tuloja, mutta onko sosiaaliset ongelmat pahempi paha kuin viinatulot valtiolle. Rikoksistakin kolme neljäsosaa (75%) tehdään jonkin päihteen alaisena. Entäs ihmissuhde-, perhe-, terveys- ja työongelmat ja viinapäissä tehdyt päätökset? Luettelo on ehtymätön viinan kavalista haittavaikutuksista. Juhliahan voi siististikin ja kohtuullisestikin.

Syitä juhlimiseen ja ryyppämiseen löytyy aina, jos on ns. syy- tai tuurijuoppo. Sen kylkiäisenä rahapula, krapula ja mollisävyiseen morkkis ja selittelyn ja nenänvalkaisun tarve etenkin uudenvuoden lupauksena.

En ole absolutisti, mutta edut ja haitat pitää aina pitää mielessä ja osata panna korkki kiinni ajoissa. Se on mies tai nainen joka siihen pystyy. Ettei ole häiriöksi muille eikä itselleen kännissä tehdystä seiväsmatkasta tai ravintolareissusta. Onko ilo ilman viinaa sitten teeskentelyä?

Kun ollaan turistimatkoilla "poraa terottamassa" ja mennään linjalla Hanko-Heinola- Kuopio-Oulu- Utsjoki -Kevo pitkänmatkan ryyppääjinä ristiaskelin ja on ohutta utua yläpilvellä ja liisterikeli toikkaroimisten vuoksi. Tai kun joudutaan Kissalan poikien tai karhukoplan kanssa nenätysten tai piirittämiksi. Ja virkamatkalle, kun velatkin on olleet saatavia ja kun on otettu sitä mellakka- ja rähinäviinaa. In vino veritas! Kun on ollut liikaa viinaa veressä taas liikenteessä.

Joillakin pitäisi olla "viinanajokortti", koska eivät osaa sitä oikein käyttää!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #60

Sosiologiset tutkimukset sanoavat aina "kyllä" , vaikka kansa sanoisi "ei", yleisti Kari Suomalainen jo aikoinaan pilapiirroksessaan Hesarissa. Se on sellainen se "ovensuukysylyjen" epätieteellinen lopputulos. Euron ja mmarkan rahallahan saa niin monenlaista tulosta.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Rasismileiman lyömisellähän on ollut helppoa tukahduttaa kriittinen keskustelu. Tosi on, että Suomen kansalaisten ja veronmaksajien oikeuksien puolustajat ovat käyneet vähiin, kun Eurooppaa ollaan oltu ”pelastamassa”.

Veroja on ollut helppoa näihin päiviin nostella, kun ei ole tarvinnut hyvinä aikoina tehdä tiliä, mihin veroeurot hassattaan. Eli valtion ja kuntien perustehtäviin pitäisi palata. Muu ylimäärä pitäisi skipata yli laidan. Hallintoa pitää keventää monellakin tasolla ja päällekkäisyyksiä purettava.

Sama se on kansanedustajien palkkioiden leikkauksien kilpalaulannassakin. Hupaisaa keskittyä puhumaan muutamien prosenttien palkkioleikkauksista 200 kansanedustajalta. 82 miljoonaisen Saksan liittovaltiopäivillä on edustajia 622, eli siellä pärjätään Suomen asukaslukuun suhteutettuna 41 edustajalla. Sama pöhö on meillä yleisestikin julkisella sektorilla.

Eli populismia palkkioleikkaukset ovat. Meillä on vain totuttu puhumaan lämpimikseen niistä aidan seipäistä. Eikä Suomen tilanne parane kansanedustajamäärien leikkauksellakaan. Se on hyttysten pörinää kokonaisuuden kannalta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Säästöt on pienistä koottava. Edustuslaitos pitäisi supistaa 100 edustajaan ja panna palkallisesti edustajat ahtaalle. Platonin palkkapolitiikan mukaan edustajan,poliisin ja muidenkin kansan palvelijan palkan tulee olla sellainen, että hän pysyy sosiaalisesti lähellä kansaa eikä samastu eliittiin. Näiden yhteiskunnan peruspalvelijain tulee olla hieman kateellisia vallanpitäjille. Silloin he valvovat paremmin. Nyt poliisi, mediaihmiset ja kansanedustajat samastuvat eliittiin, "unionisteihin", "uuden Euroopan" rakentajiin. Siksi he kurkottavat unioniin ja tukevat niitä, joilla on jo on mono ovenraossa. He uskovat pääsevänsä jotakin kautta tarttumaan unionistin takinliepeeseen ja keplottelevansa jotenkin muurien sisäpuollle. Liian suuri osa suomalaisesta virkamieskunnasta on ilmassa Itämeren yllä matkalla Brysseliin. Suomen kamaralla ovat harvan jalat. Siksi mummoilla ja papoilla riittää kiusaajia. Julkisen vallan palkkaa saavat kilpailevat sillä kuka parhaiten suomalaisia kiduttaa ja kiusaa. Neuvostosysteemi vallitsee.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuohon hallinnon raskauteen mistä Kai puhut, yhdyn. Suur-Ouluun tuli virkamiehiä niin paljon, ettei kaikille ole mielekästä tekemistä. Taitaa olla yksi virkamies jokaista noin 17 asukasta kohden, kaikkiaan lähes 13.000. Suhteellisesti enemmän kuin pääkaupunkiseudun kaupungeissa. Kaikilla viiden vuoden suoja-aika. Ja kun joku kunta liittyy lisää, niin taas alkaa uuden viiden vuoden laskenta. Kuntaliitoksia ajetaan pyssyyn virkamiesten, ei ihmisten vuoksi. Virkamiehistön tulisi olla kansan palvelijoita ja kansaa varten, Suomessa kansa on virkamiehiä varten. On syntynyt etuoikeutettujen rässi, virka-aateli, tosin vailla itse virkaa, mutta virkinimike on kaikilla. Ja mitä vähemmän töitä, sen hienompi titteli.

Käyttäjän kaituovinen kuva
Kai Tuovinen

Tismalleen. Epäilemättä kuntaliitoksia tehdään sopivalla aikataulutuksella, kun suoja-aika mahdollistaa aina jatkon vaikka eläkepäiviin saakka. Kunhan vain välilöissä pysyy muiden kunnan virka-aatelisten kanssa..

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

Kuntaliitosten epäkohdat ovat Oulussa niin suuret, että suma seisoo pahasti. Uudistus vietiin läpi ylhäältä sanellen ja liitoskuntien henkilöstö ja johtajat erottamattomuudella "lahjoen". Kallioparkki vietiin päätöksiin ilman kunnollisia julkisia selvityksiä. Nyt hanke tökkii, kun liike-elämää ei saadakaan mukaan siten kuin toivottiin. Taitaa jäädä avoimia monttuja, kun köyhyys iskee päälle. Kallis on lähes 100 miljoonan euron rooppi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

EU:hun kärrätyt "vienti"miljardit pitää kotiuttaa Suomen sisäpolitiikkaa tervehdyttämään. Velat on vain jätettävä maksamatta Islannin malliin.Eikä naukua EU:n nettomaksajana rahojen puutetta ja hyvinvoinnin menetystä kuten Katainen. Hallitus saa syyttää itseään omatekoisesta taantumasta.

Rahaliikenne on väärän suuntaista EU:ssa! Siinä perusvirhe.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Miten ne pois otetaan? Annettu mikä annettu ja lisää menee. Rahavarat virtaavat etelään ja velat pohjoiseen. Sosialismissa kaikki tasataan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Sosialismissa kaikki tasataan". Kaikki on yhteistä omaisuus, velat ja kai vaimotkin. Siksi EU:n alkuperäiset sopimukset (=Jokainen EU-maa vastaa vain omasta kansantaloudestan, ei muiden.) piti nopeasti muuttaa koskemaan kaikkia euromaita, että Saksa, Ranska, EKP, europankit,euroeliitti ja sijoittajat eivät vain menettäisi kriisimaista saataviaan. Velat vain tasattiin kaikkia koskeviksi. Ja euromaiden veronmaksajat joutuivat maksumiehiksi.

Siten huijatut euromaat olivatkin pian korviaan myöten ylisukupolvisesti velkaantuneita ja vastuullisia hyväksymästään "eurovekselistä". Ja velkavankeudessa tanssimassa EU:n pillien tahtiin EU:n tähtien kanssa ja sen tähtilipun alla. Euromaat valloitettiin täten verettömästi taloudellisin ja juridisin keinoin menosuuntana EU:n liittovaltio.

Pitäisikö huijaussopimukset purkaa ja jättää siksi velat maksamatta? Tai erota huijaavasta EMUsta ja eurosta?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #30

Taitaa olla vaikea purkaa. Vaikka Suomen eduskunnassa tehdyt apu- ja tukipäätökset on perustuslakivaliokunnassa "tutkittu" ja muka lainmukaisiksi havaittu ja siltä pohjalta yksinkertaisella enemmistöllä hyväksytty, niiden kaataminen taitaa olla työlästä. Olisi pitänyt olla olevista valtioelimistä riippumaton perustuslakituomioistuin tai edes vanhan vallan mukainen presidentti-instituutio. Tämäkin on viisaasti viety pois, jotta vallankaappaus Suomessa onnistuisi. Nyt "vallan keskus" eduskunta Brysselin käskyn mukaan päättää ja tutkii itse itseään. Vastassa ovat Euroopan mahtavimmat valtiot, velkarahojen saamamiehet. Luulenpa että sotakorvauksiin verrattavia maksuja nämä ovat. Palkatonta työtä vieraille valloille vuosikykymmeniksi.
Euroopan yhtenäisyyden ja turvallisuuden nimissä suurvaltojen olisi otettava vastuu tekosistaan ja vastattava saatavistaan velkamaissa. Toisin sanoen velat olisi deletoitava. "Alaskirjaukset" olisi tehtävä pitkällä aikavälillä, jolloin poistojen kanssa voisi elää.
Eurooppa ja USA ovat samassa veneessä. Länsimaat ovat ylivelkaantuneet liian paljon. Kiina soittaa maailmanorkesterin ensiviulua nostaen raaka-aineiden hintoja ja länsimaiden kaivosyhtiöt vievät Suomen malmit.
Tämä näköalattomuus on suuri vaara yleiselle Euroopan järjestykselle. Kun poliittista selviämisen näköalaa ei ole, tuhautuminen ja alttius väkivaltaan kasvaa.
Juuri tässä mielessä presidentti Sauli Niinistön nousu Suomen "näkijäksi" antaa lohtua ja toivoa. Siksi osaltani näen velvollisuudekseni vähäiseltä osaltani tukea hänen pyrkimyksiään. Näen sen jopa mieluisaksi kansalaisvelvollisuudeksi ja -oikeudeksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #40

Suomessa ei näytä olevan enää riippumattomia ja isänmaan etuja ajavia tuomioistuimia, kun tuomarivalinnatkin ovat poliittisia virkanimitykssiä tai kuuluvat surullisen kuuluisaan Hyvien Veljien klaaanin ja klienttiin.
Eihän korppi korpin nokkaan noki kiitollisuuden veloissaan. Siksi vesitetään selviä tapauksia.

Miten muuten saataisiin perustettua riippumaton perustuslakituomiosistuin, kun tuomarivalinnat olisivat em. kaltaisia? Perustuslakivaliokuntakin on liian sisäänlämpiävä, kun samat kansanedustajat ovat itseään tuomitsemassa ja valvomassa. Sekään ei mielestäni täytä hallinto-oikeudellista objektiviteetti-periaatetta eikä riippumattomutta. Näkemykset ovat poliittisia ja ei-puolueettomia.

Mikä olisi se kansainvälinen oikeuselin, mikä panisisi EU-huijarit/maat ja pankit vastuuseen?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #65

Ei sellaista toettäkseni ole. Kaikki menestyjät kuuluvat sisäpiiriin, hyväveliverkostoon.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #69

...tai bilderbergiläisiin tai Goldman Sachsin verkostoon ja ovat keskenään naimisissa ahneuksissaan. Pieni eliittipiiri pyörittää omia taktis-strategisia johdannais-/kasinopelejään tyhmien euromaiden orjiksi alistamiseksi päämääränään euroaristokraattinen rahavalta (plutokratia) eli virtuaalirahalla neitseellisesti synnytetty "pyhä" EU-liittovaltio.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Näen sen jopa mieluisaksi kansalaisvelvollisuudeksi ja -oikeudeksi".
Niin minäkin valtion kontrollikoneistoon 35 vuotta kuuluneena ja virkavalan käsi raamatulla vannoneena evp/ex-virkamiehenä. Vala velvoittaa vieläkin rikollisuutta ja epäisänmaallisuutta/vehkeilyä torjumaan.

Suomi on USA:n Saksan, EU:n ja Venäjän armoilla. Kiina soittaa ensiviulua USA:n ja EU:n suhteen eikä tapa lypsäviä lehmiään. Näköalattomuus ja välinpitämättömyys on "sinipunatautia" pahimmillaan eurohurmoksen kylkiäisenä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvää työtä teet, Kari, valppaana terveen valtion virkamiehenä. Virkavala sitoo ja velvoittaa. Myös sotilasvala velvoittaa. Sen velvoittavuus ei lakkaa koko elämän aikana. On se vaan kummallista, että ministerit, kansanedustajat ja muut kokealla olevat virkamiehet ovat vannonneet monia muitakin valoja, mutta omaa isänmaata ja sen kansaa he voivat kohdella vieraita kansoja ja maita kovakouraisemmin. Esimerkkinä tämä EU ja siihen liittyvä. Valat ovat monelle variksen valoja ja "juhlallisia vakuutuksia". En oikein ymmärrä mitä juhlallisuutta niissä on, toisin kuin valassa, jossa ollaan kasvotusten Jumalan kanssa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Matti,kiitos tuestasi. Nykyjärjestelmä suosii enemmän rikollisuutta kuin rikoksen uhria. Nyt uhrina vain on koko Suomen kansa. Vai onko joku eri mieltä? Kuka hyväksyy nykyisen epäisänmaallisen ja rikollisen, poliittisen menon ja Suomen alasajon? Rappion arvokulttuuri vallitsee Suomessa.

Missä ovat riippumattomat tuomioistuimet ja aidot, isänmaalliset valtiomiehet? Vehkeilevät EU-pelurit ja onnenonkijat johtavat nyt maata. Ei suoraselkäiset, rehelliset ja oikeudenmukaiset ja vastuuntuntoiset ihmiset.

Nykypäättäjät pyyhkivät ahteriaan vannomillaan valoilla ja juhlallisilla vakuutuksilla, kun euroedut siintävät silmissä oman voiton pyyntönä maan etua arvokkaampina. Se on heidän prioriteettinsa ja arvomaailmansa ydintä: Suomen etu väistyköön EU-edun tieltä. Miksi tällaista ajattelua kutsutaan rikosoikeudessa ja sen 12 luvun neljännen pykälän toisessa momentissa? Tämä teko ei muistaakseni vanhene koskaan. Ei edes EU-direktiiveillä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sanopa tuo 12 §:n 4. pykälän sisältö kaikille meille ääneen, kansalle valistukseksi. Muutoinkin voisit valistaa meitä esim. rikoksen tekijän ja uhrin kohtelussa, siinä miten nurinniskoin asiat ovat meillä kääntyneet. Rikoksen tekijän suojelu on ajanut uhrin edun edelle jo kauan sitten.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

RL 12 luku Maanpetoksesta. 1 pykälä. Suomen itsemääräämisoikeuden vaarantaminen. "Joka tarkoituksenaan...taloudellisen painostuksen tai tuen avulla 1) saattaa Suomi tai osa Suomea vieraan vallan(valtion) alaiseksi.

Neljäs pykälä. Törkeä maanpetos.Jos maanpetoksessa 1)aiheutetaan vaaraa valtakunnan tai sen osan joutumisesta vieraan vallan alaiseksi tai
2)muuten aiheutetaan Suomella erityisen suurta (taloudellista) vahinkoa ja maanpetos on kokonaisuutena arvostellen törkeä, rikoksentekijä on tuomittava törkeästä maanpetoksesta vankeuteen vähintään neljäksi vuodeksi tai elinkaudeksi. Yritys on rangaistava.

Rikosoikeuden professori Inkeri Anttila puhui jo 1960-70 luvuilla, että rikoksen uhrin asemaan pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Mutta siitä näyttää tuleen ikuisuuskysymys. Rikollinen saa ilmaiset oikeudenkäynnit ja vankilassa ollessaan on kokopäivätoiminen hössöttäjäjoukko huolehtimassa hänen tarpeistaan, joista ei tingitä mistään. Vanki pääsee aina ohi sairasjonojen terveydenhoitoon , psykiatreille, koulutukseen jne paremmin kuin rehelliset kansalaiset. Onko se oikein, että vangin olot ylittävät monen siviili-ihmisen olot? Vapaudenmenetyksestä riippumatta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein. Tällaista muistelin. Siinähän on tavaraa kerrakseen. Mutta tarkoitettaneen "maanpetoksella" jo muun maan kuin Suomen pettämistä. Isänmaa on Eurooppa, ainakin osalle eliitistä. Rahan hilaaminen isänmaahan ei ole rikos eikä maanpetos. Rikos on säilyttää rahaa maassa, jossa ei ole poliisia.
Päälaelleen on kääntynyt vankiasiakin. Vankilaan tuomitut ovat avohoidossa uhriensa hoidettavina varustettuna etuajo-oikeudella ilmaiseen sosiaaliseen ja terveyshoitoon. Kriittiset sosiaalimedian kirjurit viedään mielenterveyspotilaina kiven sisään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Heidät leimataan kerettiläisiksi ja pölhöpopulisteiksi jne ,vaikka eivät kuuluisi mihinkään puolueeseenkaan. Toisinajattelijat käsitellään kuin N-liitossa. "Eurostoliitto" sopiikin hyvin nimeksi nykypolitiikan utopialle.

EU-komission pomo Barrosokin on kovan luokan sosialisti ja ex-maolainen kommunisti. Perimmäinen EU-tavoite ei siksi jää epäselväksi.

Koko yltiöliberalistinen yhteiskuntakoneisto tukee tätä EU-mädännäisyyttä ja moraalittomuutta ääniä kalastaessaan keinolla millä hyvänsä. HE myyvät jopa mummonsa ja ukkinsakin, jos EU-politiikka ja raha-asiat niin vaativat.

MUTTA tähän ei pidä alistua. Seuraavissa EK-vaaleissa on otettava suunnanmuutos ja vaihdettava nomenklatuuria. Maan mädättäjät pitää potkia pihalle valtakammareista!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen samaa mieltä kanssasi, Kari, että suunnanmuutos on saatava aikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset