Matti Kyllönen

Tehtäköön välttämättömyydestä hyve

Tasavallan presidentin Sauli Niinistön uudenvuoden puhe osoitti hänen kasvaneen sellaisiin mittoihin, että kansalainen voi vakuuttua maamme tulevaisuuden olevan hyvissä käsissä; vaikka luottamus eduskuntaan ja hallitukseen on rapistunut ja vaikka presidentiltä on valtaa viety, kansan suoraan valitsema presidentti lujittaa siteitään valitsijoihinsa ja toteuttaa hyvin kansan vankan enemmistön tahtoa. Puhetta kuunnellessa vahvistui usko, että kansamme nousee tästäkin alhosta.

Presidentti Niinistö käsitteli turvallisuus-, talous- ja ympäristökysymykset päättäväisesti ja selkeästi. Hän teki selväksi, että Suomi kuuluu länteen ja on sitoutunut kansainvälisen politiikan ja rauhan periaatteisiin ja EU:n päätöksiin ja tuomitsee Venäjän aseelliset toimet ja laittomat valtaukset Ukrainassa.

Presidentin mukaan Suomi luottaa omaan puolustukseen, EU:n jäsenyyden tuomaan turvaan ja yhteistyöhön Naton kanssa, jonka jäsenyyttäkin voidaan tarvittaessa hakea. Hän painotti puolustusyhteistyötä Ruotsin kanssa. EU:n yhteisestä puolustuksesta presidentti ei enää puhunut. Se puheiden tason väliavaihe on syystäkin ohi.

Talouden osalta presidentin puhe oli viiltävän terävä ja poliittisia päättäjiä tosi töihin patistava. Puheet on pidetty, on tekojen aika. Niinistö teki selväksi, että on tehtävä välttämättömyydestä hyve; poliitikon ei pidä vältellä kovia talouspäätöksiä äänten menettämisen pelossa, vaan ne on tehtävä siksi, että tulisi uudelleen valituksi. Ja ikävät päätökset on tehtävä ensiksi itseään koskien, vasta sitten voi odottaa vastaavia tekoja toisilta, kansalaisilta.

Myös ympäristökysymyksiin Niinistö kajosi ja vetosi siinäkin välttämättömyyden hyveeseen koko maailmaa koskien. Oli aika panna tämäkin asia oikeisiin raiteisiin. Ilmastonmuutos ei saa enää olla jonkun tai joidenkin puolueiden pelottelun ja äänten kalastelun väline.

Mieleni täytti kiitollisuus kuunnellessani prsidentti Sauli Niinistön puhetta. Kansa on tehnyt hyvän presidentinvalinnan. Neljän vuoden ”turhuuden ajan” jälkeen kansan rukouksia on kuultu. Turhat höpinät on jätetty taakse ja kansan tulevia edustajia vaaditaan tositoimiin kansan parhaaksi.

Presidentin ohjaus menee kansaan kuin kunnon suomalainen ruisleipä. Kansaa suorastaan patistetaan käymään poliitikkojen niskavilloihin kiinni. Nyt on perusta nukkuvienkin herätä uskomaan valtaansa ja käyttämään sitä.

Valta ja vastuu ovat jo nyt kansan käsissä. On vaadittava puolueilta ja edokkailta selkeä ohjelma ja sitoutuminen siihen. On kysyttävä, mihin itse olette valmiita, mistä omasta edusta luovutte ja mitä uhrauksia sen jälkeen valitsijoiltanne vaaditte.

Jokaiselle kansalaiselle kuuluu velvoite maksaa se minkä kunnollinen, hyvää esimerkkiä näyttävä esivalta vaatii. Hyvän kansalaisen velvoite koskee tiukasti myös rikkaita, niin yksityisiä kuin yrityksiä: verot on kotimaahan tunnollisesti maksettava. Veronkeruun onnistumiseksi on veronkierto pantava kuriin ja riittävät sanktiot toimeenpantava. Kun lait ovat oikeat ja moraali kunnossa, Suomi alkaa nousta suosta. Kansa saa toimilleen yhden suunnan, maan ylimmän johdon, presidentin osoittaman.

Tulkoon välttämättömyydestä hyve myös uskonnollisessa mielessä. Kristillismielinen valtiollinen esivalta toivotti kansalleen Jumalan siunausta. Moraalisessa mielessä pahasti hoiperrellut eduskunta voisi tässäkin ottaa oppia kansan valitsemalta julkisesti Jumalaa tunnustavalta presidentiltämme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Loistelias Puhe Presidentiltä. Niinistössä hitusen Mannerheimin johtamistyyliä. Ylipäällikkö veti lippaan niin pikkupojille kuin lotillekin. Myös Päämajan upseereille oli annettu määräys tervehtiä lottia, vaikka heillä ei ollut edes sotilasarvoa. Tämä kertoo paljon Mannerheimin johtamistyylistä. Sotaveteraani Hannes Hynösen nostaminen esimerkiksi nuorisolle ja poliitikoille, sekä koko kansalle, oli loistava taktinen veto. Jo kenraali Adolf Ehnrooth puhui moniaita kertoja siitä esimerkillä eli edestä johtamisen tärkeydestä. Hannes Hynönen kertoo Ylen haastattelussa , että kuinka he Presidentin kanssa ovat sinut. Presidenttiä Teititellään, mutta Hannes 101 V on sinut. Tämä kertoo Niinistön arvomaailmasta.
Olemme valinneet oikean miehen Suomen johtajaksi, arvojohtajaksi, jo oli aikakin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niinistö osaa taitavasti hyödyntää kansan ja maan parhaaksi poliittisten puolueiden presidentiltä anastaman vallan rippeet. Valta perustuu ulkopolitiikkaan, jota hän johtaa "yhteistyössä valtioneuvoston kanssa". Hallitukset ovat lähes tyystin laiminlyöneet suhteet Venäjään. Nyt kun tuli hätä, Niinistö tarttui ohjaksiin ja on taitavasti luovinut valtansa rajamailla onnistuem pitämään suhteet niin Venäjään kuin unioniinkin ja samalla rakentanut rauhaa Ukrainan ja Venäjän välille. Nyt pidetty puhe betoboi linjamme: kuulumme länteen, vastaamme sopimuksistamme, hoidamme puolustuksen, olemme yhteistyössä Ruotsin, EU:n ja Naton kanssa. Portti Natoon on auki. Siihenpä on huono kenenkään iskeä. Sooloilijat on pantavissa ojennukseen. Kepun stalinisteulle ja väyrystelijöille on pantu luu kurkkuun.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Loistelias Puhe Presidentiltä. Niinistössä hitusen Mannerheimin johtamistyyliä. Ylipäällikkö veti lippaan niin pikkupojille kuin lotillekin. Myös Päämajan upseereille oli annettu määräys tervehtiä lottia, vaikka heillä ei ollut edes sotilasarvoa. Tämä kertoo paljon Mannerheimin johtamistyylistä. Sotaveteraani Hannes Hynösen nostaminen esimerkiksi nuorisolle ja poliitikoille, sekä koko kansalle, oli loistava taktinen veto. Jo kenraali Adolf Ehnrooth puhui moniaita kertoja siitä esimerkillä eli edestä johtamisen tärkeydestä. Hannes Hynönen kertoo Ylen haastattelussa , että kuinka he Presidentin kanssa ovat sinut. Presidenttiä Teititellään, mutta Hannes 101 V on sinut. Tämä kertoo Niinistön arvomaailmasta.
Olemme valinneet oikean miehen Suomen johtajaksi, arvojohtajaksi, jo oli aikakin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Valtiomiehen puhe oli presidentti Sauli Niinistön uudenvuoden puhe. On iso mahdollisuus, että Niinistö tulee toisenkin kerran valituksi Suomen valtiolaivan kapteeniksi isänmaallisena miehenä ja poliitikkojen hyvänä unilukkarina, vaikka presidentin valtaoikeudet ovatkin minimoituja.

Suomella on nyt pitkästä aikaa kunnon presidentti, joka osaa ja uskaltaa sanoa asiat niin kuin ne ovat, ja patistaa saamattomat päättäjät tositoimiin sekä kannustaessaan äänestäjiäkin tekemään kunnon vaalikeskustelut Suomen nostamiseksi taantumasta ja vaihtamaan tilalle isänmaallisempia,pätevämpiä ja vastuuntuntoisempia lainlaatijoiksi Arkadianmäelle.

Myös Matti Sinun kirjoituksesi oli korkeatasoista. Hywää ja Entistä Parempaa Uutta Wuotta! Sinulla on sana hallussasi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Samaa mieltä kanssasi, Kari! Valtiomiestason residentti. Kansallemme on annettu hyvät aseet panna poliitikot ja heiksi pyrkivät selkä seinää vasten. Kansaa on Niinistön tavoin johdettava edestä. - Hyvää Uutta Vuotta Sinulle Kari. Jatka taistelua Suomen parhaaksi!

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kiitos Matti kannustamisesta. Yritetään. Otsikko puhuu nykytilanteessta puolestaan:

-"Tehtäköön välttämättömyydestä hyve."

- Tusinapoliitikot ajattelevat vain seuraavia vaaleja, valtiomiehet seuraavia sukupolvia. (James Freeman Clarke)

- Kaiken viisauden alku on tosiasiain tunnustaminen. (J.K.Paasikivi)

Mielikuva- ja bluffipolitiikalla on nyt johdettu Suomi taantuman suolle. Nyt olisi jo todellisuudentajuisen reaalipolitiikankin aika. On karun realismin ja päättäjien muutoksen aika. Nykyiset joutavat jäähyaitioon.

Nykypäättäjät EU/EMUa myöten ovat eläneet illuusioissa ja valheellisuudessa omia etujan vain kalastellen ja arvonsakin myyden pilkkahintaan. Keiden asialla he oikein ovatkaan? Machiavellistista politiikan hoitoa. On eletty valheellisuudessa:

http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4182....

Mihin tähtäävätkään yhteiskunna peruspilarien ja moraalin ja arvojen kaatoyritykset globaalistikin kuten sukupuolineutraalinavioliiton markkinointikin? Ilmeisesti kaikkea mädännäisyyttä puolustellaan äänten kalastelussa ja vallan saamiseksi nykyisen postmodernismin, materialismin, naturalismin ja evoluutio-opin avulla. Siksikö perinteiset instituutiot ja arvot pitää kaataa? Kuten kommunisteillakin soluttautumiset kaikkiin vaikutusvaltaisiin asemiin vallankumouksen tekemiseksi.

Onko uusmarxilainen kulttuurivallankumousyritys tekeillä?

https://youtu.be/hq9gt4k6ANc Onko näin Matti?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #8

Hyvä kysymys, Kari. Kyllähän homoseksuaalisuuden edistämisessä on kysymys marxilaisuuden levittämisestä tähtäämällä kristillisyyden hävittämiseen. Marxilaisuus on pyrkinyt jo yli sata vuotta heikentämään ja lopulta hävittämään kristilliset instituutiot. Kristillinen avioliitto, miehen ja naisen muodostama perheyksikkö, on kommunismille kauhistus. NL:n kommunismissa koettiin lapset yhteiskunnan omaisuudeksi. On irvokasta, että vahvasti porvarillinen Suomi ja sen valtiomedia Yle ajavat kommunismin tavoitteita, samoin on toiminut Helsingin Sanomat ja monet maakunnalliset mediat. Kommunismi näkee kristillisen perheen kapitalismin perussoluna, jonka vuoksi se on hävitettävä. Tavoite on jo varsin pitkällä, kun eduskunta on hyväksynyt vain 160.000 kansalaisen aloitteen sukupuolineutraalista avioliitosta. Porukasta ei suurikaan osa näytä käsittäneen mistä on kysymys. Hoopot höpöttävät tasa-arvosta, vaikka toimillaan ovat sitä hävittämässä. Kommunismin idea on aikaanda sekasorto, jonka aikana he ottavat vallan ja järjestävät kuriyhteiskunnan. Samaan pyrkii islamilainen terrorismi, tosin toisin ideoin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #10

"Hoopot höpöttävät tasa-arvosta, vaikka toimillaan ovat sitä hävittämässä."
He ovat Leninin mainitsemia "hyödyllisiä idiootteja"- massasieluja , jotka eivät pysty ajajttelemaan omilla aivoillaan. Asia kannattaa googlata em.nimikkeellä, jos ei tahdo sitä uskoa.

Toinen yhtä vakuuttava näyte löytyy N-liiton TASSin toimiston päällikön Aleksandr Gorbunovin muistiinpanoista ja KBB:n toiminnasta Suomessa 1981-1986. Se on kirjattu teokseen Tehtaankatu 1. Otan muutaman näytteen:(sivut127-131)

-" Käy sääliksi tavallisia ihmisiä, jotka ovat vilpittömästi uskoneet yleisen
TASA-ARVOISUUDEN järjettömään aatteeseen. Heitä on vuosikymmeniä petkutettu niin N-liitossa kuin Suomessakin n-liittolaisen agitaatiokoneiston avulla....

Mikä on sitten ollut N-liiton (kommunismin) perimmäisenä pyrkimyksenä?

- " Jos kaikki NKP:n julistukset, ilmoitukset, julkilausumat, ohjelmat ja
vetoomukset käyttäisi kunnon mehunpuristimen lävitse, jäljelle jäisi yksi ainoa ilmaus, joka hyvin kuvaa ihmiskunnan historian kaikkein rikollisimpiin kuuluvan
organisaation pyrkimyksiä: "Pyrkimys maailmanherruuteen."

Siinä tasa-arvohöpötyksen taustatavoitteet: Suggerointi,mantra ja aivopesu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #12

Oikein, Kari! Suurinta huijausta tapahtuu tasa-arvon nimissä. Siitä puhuminen on helppoa. Se ei vaadi puhujalta eikä kuulijalta suurta älyä saati tietoa ja aivoponnistusta. Missä on tasa-arvo? Onko se ihmisten olemuksessa, lahjoissa, koulutuksessa, asemassa, palkassa, yhteiskunnallisessa asemassa? Onko sitä luonnossa lainkaan? Karuimmillaan kaikki elämä on elämantaistelua, kiistaa ruuasta, olemassaolosta? Jonkinlaista tasa-arvoa voidaan luoda yhteiskuntaan laeilla, tasoittamalla ihmisten erilaisia lähtöasemia ja siirtämllä tuloja vähempiosaisten hyväksi. Länsimaissa lakien pohjana on juutalaisten ja roomalaisten lait, kristinusko ja humanismi. Nykyiset tasa-arvon vaatijat haluavat hävittää tämän arvoperustan ja syöksyä suin päin arvottomuuden ja anarkian tilaan. Kaaokseen. Hyökkäyksen pääkohde on kristinusko. Venäjä on ateismia kokeillut ja antanut kymmenien miljoonien ihmisten uhrin jo rauhan aikana. Kristinusko jäi hävittämättä, mutta kommunistivaltiot kaatuivat. Nyt Euroopassa kokeillaan samaa ateismia rauhan oloissa. Epäonnistumme, syöksymme kaaokseen. Sekasortoon syöksee meidät kommunismin jälkihuuruinen Venäjä, jonka tilit menneisyyden kanssa on selvittämättä. On hyvä, että prsedenttimme linjasi ja asemoi Suomen selkeästi länteen kuuluvaksi. Tienviitat on palautettu paikoilleen. Vastuullisen enemmistön on oikaistava suuntamme. Pysykäämme juurillamme, niin meidän käy jatkossan hyvin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12

Korjaus. #12-- KBB piti olla KGB.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #12
Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Jotain syystä, minun kommentti tallentui kahteen kertaan vaikka kerran klikkasin.
Allekirjoitan Kari Kilpiön ajatukset ja tulen jos ,mahdollista äänestämään seuraavissakin presidentivaaleissa Niinistöä. Timo Soinista ei ole Presidentiksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ei haittaa, Jaakko. Kertaus on opintojen äiti. Myös kertausharjoitukset, joita toivon rankasti lisättävän. Karmea oli katsella Hennalan ja Keuruun varuskuntien tyhjennystä. Onneksi meillä on nyt Suomalainen Ylipäällikkö. Myös armeijan tila ylipäällikkö Niinistön johdolla korjataan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Edellinen Muumi-mamma romuttikin Suomen puolustusvoimien asemaa pahasti. Mistähän hän saikaan ohjeet epäisänmaalliseen toimintaansa? Nyt on todella aika korjata mitä korjattavissa on.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mistä poliitikkojen tulisi säästää? Eduskunnan menoista, omasta palkastaan, avustajista, puoluetuesta? Mielestäni kaikista näistä. Poliittiset valtiosihteerit tulisi poistaa. He rajoittavat ja suorastaan estävät virkamiesten vallan käyttöä ja siten hallituksen toimeenpanoa.
Mitä mielytä olette näistä? Tämä asia oli keskeinen presidentin puheessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Matti. Byrokratiatalkoot ovat paikallaan sekä Suomessa että EU/EMU:ssakin. Turha paperin pyörittäjäjoukko ja poliittiset palkkiokaaderit tekemään oikeaa, rehellistä työtäkin, että ymmärtäisivät hieman arkirealismiakin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kari. Suurimmat säästöt julkiseen talouteemme saadaan mielestäni uudistamalla sosiaali- ja terveys- sekä opetusalan tietoliikenne niin, että tiedonsiirto alalla on mahdollinen ja koneet voivat keskustella keskenään. Verohallinnossa tämä on viety läpi ilman minkäänlaisia ongelmia. Ay-liike ja sosialidemokratia ovat pahimmat kehityksemme esteet. Onneksi SDP:ssä tutkimuksen mukaan on vain 3 % nuoria äänestäjiä. Kun saatamme yli sadan vuoden ikäisen SDP:n ohjelman ja sen kannattajat hautaan, Suomi on kypsä muutokseen. Se maksaa enää muutaman miljardin velkarahat.

Käyttäjän jaakko7 kuva
Jaakko Kontinen

Kepun stalinisteille ja Väyrystelijöille on pantu luu kurkkuun" Samaa mieltä. Niinistö ankkuroi Suomen niin tiukasti oman näkemyksensä myötä, että siihen on huono iskeä. Kun etsitään säästökohteita, samalla on toisella kädellä annettava polttoainetta kansantalouden moottoriin. Antti Rinne puhuu ATK kulujen hallinnasta valtion osalta. Ei tainnut Jouni Backmannnista olleen apua kun oli välillä hommissa Tieto Enatorissa eli nykyisessä Tieto Oyssä. Tittelinä oli muistaakseni vanhempi neuvonantaja! Senior Advisor tai jotain sinnepäin... Onko valtion tietotekniikan hankinnat kilpailutettu asiallisesti? MOT ohjelmalla vois olla taas töitä? Soinikin vaan näpertelee lausunnoissaan. Pentti Oinonen ei kannattanut edes omaa esitystään Puoluetuen leikkaamisesta. EU nettojäsenmaksuista jos edes osa olis käytetty vanhojen öljysorateiden uudelleen päällystämiseen olis kiva ajella eikä tarviis kohta vähän siellä ja täällä väistellä päällystereikiä ja kuoppia jotka rikkoo auton iskunvaimentajia ja ohjaslaitteita , niveliä. 700 miljoonallakin sais melko monta uutta kilometriä kiiltävää öljysoraa ja markat eiku eurot pöyris kotimaassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyviä huomioita, Jaakko Kontinen; vaikeata on poliitikon säästöihin taipua, etenkään omiin etuihin kohdistuen. Tästähän presidentti huomauttikin. Eilisillan uutisissa jo kuultiin mm. Timo Soinin ja Antti Rinteen huomautukset, ettei heidän kannattajiensa etuja saa leikata. "Mieluiten muilta, ei meiltä". Soini vastusti aikanaan puoluetukea, mutta saatuaan muutaman edustajan eduskuntaan, niin kaikki tuki on kelvannut ja lisää on vaadittu ja otettu. Samoin kokoomus vastusti ammoin sitten puoluetukea, mutta kaiken on korkojen kanssa ottanut. - Kepu on aina valtionavuilla ja -tuilla elänyt, puoluetukea on otettu kommunistiselta Neuvostoliitoltakin, sama meno jatkuu ja lisääntyy, jos taas pääsevät valtaan. Toivottomalta siis näyttää. Minkään puolueen johtajat eivät ole lausuneet mitään näistä presidentin puheista. Säästöistä varotaan puhumasta ennen vaaleja, mieluiten uutta luvataan. Näin helpolla ei ehdokkaita ja puolueita saa päästää.
Me eläkeläiset olemme vapaata riistaa. Palkkaa ei ole nostettu sopimusten mukaisesti. Tälle vuodelle pitäisi palkkojen nousta 1.1 %, mutta 0.4 %:iin se jää. Monta vuotta on peritty eläkeläisten 6 % raippaveroa jo yli 45.000 euroa ansaitsevilta, mutta palkansaajilla raja on ollut 90.000 euroa. Tasa-arvo ei koske tätä, mutta homojen tasa-arvon kanssa suuri osa eduskuntaa höyrysi täysillä. Kauhea haloo kun homot eivät pääse naimisiin ja varsinkaan kirkossa!

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen

Niinistö on muun ohessa kunnostautunut sitaattien valinnassa ja niiden vähäeleisesti arvottavassa kommentoinnissa. Kiväärinpiippuvalta oli hyvää jatkoa taannoiselle maaperän kasakkasosialisoijille.

"Valta kasvaa kiväärin piipusta" on niin syvällisesti sisäistetty totuusdogmi, että sen pravdaluonteen kyseenalaistamista voisi kai pitää ns. neuvostovastaisuutena eli modernimmin russofobiaoireena. Sellaisista on älähdetty ennenkin, myös myllykirjeitten ja noottiajan jälkeen. Muutama vuosi sitten tuli tutuksi sanonta Venäjä, Venäjä ja Venäjä. Silloin uhkasana sanottiin kolme kertaa, nyt uudenvuodenpuheessa seitsemän. Putinin puolivallattomana poikamiehenä kuudenkympinvillityksissään ja styylauspöhinöissään kehittelemään uuteen sotilasdoktriiniin kuuluu ns. ennaltaehkäisevä hyökkäys Länteen, siis Ukrainaa ja Georgiaa laajemminkin.

Kasakkahenkinen ryöstäjä esimerkiksi voi toimia ennaltaehkäisevästi ja omat menetyksensä minimoiden hiippailemalla uhrin taakse ja iskemällä yllättäen nyrkin takaraivoon vaikkapa pienin vihrein desantein ja partisaanein. Tuemmeko yhä kasakkahenkeä yya-perinteen mukaisella inhogeopolitiikkarealismilla vai emme enää kun ei ole pakko?
- http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172961-p...
- http://paavovayrynen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1833...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Res Cordis, luin ensimmäisen linkkisi ja havaitsin sinun puhuvan sydämen asiaa järkevästi,kirjoitat nasevasti ja johdonmukaisesti. Tulkitset presidentti Niinistön puheita samanhenkisesti. Minunkin mielestäni presidenttimme järjen veitsi viiltää syvältä myös Suomen ulkopolitiikkaa linjaten ja venäläisillekin viestejä jakaen. Kasakkapuheet olivat osuvia, venäläisten rosvopolitiikkaan iskeviä. Nyt näytetty kuva kiväärinpiippupolitiikasta ja kaaoksesta on osuva. Onhan suorastaan hulluutta lähteä nykyajan Euroopassa aseellisen valloituspolitiikan tielle ja yllyttää omaa kansaansa seuraamaan omaa hulluuttaan. Siinä teloo itsensä ja se on hänenlaiselleen ihan oikein. Uskoakseni Putin kompastuu omien saappaidensa nyöreihin - tahi Krimin kasakka tulee ja pistää takaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset