Matti Kyllönen

Elvytetään Suomi kuntoon!

Lupaukseni mukaisesti osallistuin muutamine ystävineni Rajat kiinni! -tapahtumaan Torniossa lauantaina 3.10. Millainen tapahtuma oli, siitä kerron omakohtaisten kokemusten valossa. Heti alkuun sanon, että virkakoneiston ja median tästä kansanliikkeestä makkinoima julkisuuskuva on aika rankasti manipuloitu. Siksi koen velvollisuudeksenikin kertoa, mitä liike ajaa ja millaisia ihmisiä siihen kuuluu.

Suomen ja Ruotsin välistä rajaa Tornion–Haaparannan kohdalla on perinteisesti sanottu maailman rauhallisimmaksi rajaksi. Rajan yli on voinut kulkea kenenkään pysäyttämättä ja estämättä. Nytkin ajoimme rajan yli Ruotsin puolelle esteettä, käännyimme liikenneympyrässä takaisin pyrkiäksemme Suomeen. Rajaviivan vierellä Suomen puolella meidät nyt pysäyttivät Suomen Tullin keltapukuiset miehet.

Maailman rauhallisimmalla rajalla tarkastetaan – ja päästetään läpi

Käsitimme tämän olevan nyt se Tullin, Poliisin ja Rajavartioston järjestämä suuresta Suomeen suuntautuvasta muuttoliikkeestä aiheutuva tarkastus. Ilmoitettuamme, että tulemme mielenosoitukseen, meidät ohjattiin tarkastamatta läpi. Pysäköinti järjestyi heti, ja pian käsitimme olevamme mielenosoittajien kokoontumispaikan äärellä.

Väkeä lappoi paikalle koko ajan. Tuttuja ja tuntemattomia eri puolilta Suomea, bussilastillisittain Tampereelta, Oulusta ja muilta paikkakunnilta aina Kuusamoa ja perimmäistä Lappia myöten.

Iloiset tervehdykset kajahtelivat, käsipäivää läpsittiin ja tuttuja halattiin.

Sosiaalinen media on tehnyt mahtavan palveluksen kansanliikkeille: on voitu tutustua kasvokuvin varustetussa mediassa, on opittu tuntemaan kasvokumppanien ihmiskuvaa ja ajattelutapaa. Tavattua päästään heti asiaan. Kansa kehiytyi porukoihin puhumaan Suomen tilasta ja kuuntelemaan järjestäjien ajatuksia.

Tiukat ohjeet käyttäytymiselle, julisteille ja sanomisille

Yksityishenkilöinä pysyttäytyvät järjestäjät osaavat käsitellä joukkoja. Soppatykiltä kehotetaan noutamaan ruokaa, jota nuori mies ja nuori nainen jakavat. Kun kysyn, keitä he ovat, mies vastaa olevansa tavallinen työläinen, nainen kertoo olevansa yksinhuoltaja. Tekevät työtä vapaaehtoisina, halusta auttaa Suomea ja suomalaisia. Kun kysyn, voiko johonkin heittää lantin ruoan palkaksi, he vastaavat, ettei voi, koska järjestäytymätön ei voi kerätä almuja. - Nauttikaa palvelusta, he hymyillen pyytävät. Ja ruoka maittaa.

Äänilaitteisiin puhuvat ilmoittavat jokainen nimensä ja kertovat miksi ovat Rajat kiinni! -tapahtumassa mukana. He ovat lähtöisin/kotoisin eri puolilta Lappia. Heitä on yhdistänyt huoli maahanmuuton esteettömästä paisumisesta ja huoli siitä, miten Suomi tästä taakasta selviytyy. Ja miten oman maan huono-osaiset tässä palvelujen jaossa selviävät.

Mieltäni eniten liikuttanut puhe oli erään keski-ikäisen naisen, joka kertoi raskaasta lapsuudestaan sodanjälkeisen Lapin syrjäkulmalla. Hän joutui varhain lähtemään kotoaan leivän hakuun maailmalta. Nuoruutta hän ei ehtinyt kokea eikä liioin kouluja käydä. Mutta hän on omillaan selviytynyt ja läheisistään huolehtinut. Nyt tuntuu pahalta kun katsoo miten Lapissa yhdessä luotu hyvinvointi jaetaan ilmaiseksi ja vastikeetta muukalaisille maailman tuuliin.

”Rajat kiinni!” – ”Piikki kiinni!”

Mutta eteenpäin, kohti julkista marssia Tornion kansan edessä. Järjestäjät jakavat tiukkoja käyttäytymisohjeita. Mukaan tulevien tulee käyttäytyä asiallisesti. Jokainen esiintyy kasvot paljaana. Sopimattomia julisteita ei sallita eikä rumia sanoja saa huudella. Puoluetunnuksia ei sallita, tämä on epäpoliittinen tilaisuus. Provosioitua ei pidä, jos kadun reunalta provosoidaan.  

Suomen lippuja liehuu eri kokoisina eri pituisissa saloissa. Iskulauseet on laadittu huolella ja hyvällä maulla. Siniristit leimaavat monia julisteita. Tunnelma on iloinen ja isänmaallinen, jopa kristillisen harras. On kysymys myös uskontomme kohtalosta islamin ja vieraan kulttuurin paineessa.

Kun runsas puoli tuntia on kulunut väen ruokkimiseen, ohjeiden antoon ja keskinäiseen seurusteluun, väki komennetaan punaisen paloauton taakse. Paloauton katolla on johtoporrras isoine ämyreineen ja iskulauseineen.

Kulkue lähtee liikkeelle jykevän poliisivartion ja sankan yleisöjoukon reunustamaa katukujaa pitkin. Iskulauseet kajahtavat terävinä ja iskevinä syyskuulaaseen aurinkoiseen jokirantalaaksoon. Sanat toistaa joen takana vahtiva Kaiku.

Päällimmäisinä ja useimmin esitettyinä kaikuvat huudot ”Raja kiinni!” ja ”Piikki kiinni!” Edellisellä tarkoitettiin maahanmuuttajien kontrolloimattoman tulon lopettamista ja jälkimmäisellä maahanmuuttajille suunnatun avoimen kustannuspiikin ja heitä varten avoinna pidetyn velanottopiikin sulkemista.

Mielenosoittajille suunnatuissa puheissa oli hyvin perusteellisesti numeroin osoitettu, mihin nämä kaksi asiaa johtavat, jos näin saa jatkua. Valtion ja kuntien säästöiltä menee pohja, jos kaikki se mitä maan veronmaksajien taakan lisäämisellä ja vähävaraisten palvelujen niistämisellä saavutetaan, meneenkin vieraiden hyväksi ja vielä moninkertaisesti korotettuna. Tämä syö valtion säästötoimien uskottavuutta ja johtaa veronmaksumoraalin heikkenemiseen. Vastikkeettomalle rahan ja palvelujen syytämiselle on pantava piste.

Keskiluokkaisen aktiiviväestön mielenilmaisu Suomen talouden ja suomalaisuuden puolesta

Keiden protesti tämä oli? Median – Ylen, MTV:n ja sanomalehtien – antamassa julkikuvassa tähänastiset maahanmuuttoa kristisoivat mielenilmaisut on koetettu leimata harvalukuisten ihmisten ja pääasiassa erilaisten ”hörhöjen” rasistisiksi mielenilmaisuiksi. On nostatettu hurmosta Suomen julkikuvan heikkenemisestä maailmalla. Ylen uutisoinnissa on lyhyesti otettu yksi haastateltava kummaltakin puolelta ja sen jälkeen koottu joukko poliittisia taivastelijoita ajankohtaisohjelmaan ilmaisemaan huolensa Suomen maineesta maailmalla. Oikeaa uutisointia taustoituksineen ei ole edes yritetty toimittaa. Tämä on veronmaksajien välineelle suuri häpeä.

Onko tämä julkikuva siis oikea? Ei ole. Se on totaalisesti väärä. Mieltään osoittamaan on tullut koululettua, ammatissa toimivaa työllistynyttä ja työtä vailla olevaa väkeä. Joukossa on myös eläkeläisiä, mutta edelleenkin työtä tekevää ja korkeasta verotuksesta kärsivää väkeä. Jos huollettavien määrä nousee, se heikentää myös heidän mahdollisuuksia huolehtia avustettavina ja huollettavina olevista omaisistaan. Tiivistettynä sanoisin, että tämä oli puhtaasti keskiluokkaisen suomalaisen väestön mielenilmaisu.

Tornion kokouksen järjestäjien puheissa tuotiin selkeästi esiin, ettei tässä ole kyse rotuvihasta, vaan suomalaisten huoli omasta ja läheistensä sekä kuntien ja valtion selviämisestä. Jos rajat pysyvät kontrolloimattomina ja väkeä tulee nykyistä vauhtia, Suomi halvaantuu ja taistelu riittämättömistä elinmahdollisuuksista johtaa yhteiskunnassa levottomuuksiin.

Usko puolueiden kykyyn ratkaista asiat rapautuu – puolueet lipuvat ulos suomalaisesta todellisuudesta

Lopuksi joku sana omista havainnoistani Tornion kansanliikkeen merkityksestä. Noin 800–1000 ihmiseen nousevasta vireiden ihmisten joukosta tunsin aika monia. Huomioni kiinnittyi etenkin perussuomalaisessa puolueessa ja eduskunnan ulkopuolisissa sirpalepuolueissa olleiden varsin suureen määrään.

Pienpiireissä käydyissä keskusteluissa kävi ilmi, että suuri epäluottamus vallitsee poliittisten puolueiden kykyyn selvitä Suomen ongelmien ratkaisusta. Tyytymättömyys koskee sekä hallituspuolueita että oppositiota kohtaan. Edustajat markkinoivat kansalle asioita, jotka kansalaisille ovat olleet vuosia selvät. Tekoja on odotettu, mutta vieläkään ei niitä saada.

Tätä väkeä on nyt liikkeellä. Poliitikot ja media tajuavat tämän ja siksi kuin yhteisestä sopimuksesta ne koettavat leimata tämän liikkeen rasismiksi. Se on niin suuri valhe ettei se ole uskottava.

Tässä on liikkeellä keskiluokka. Kun tähän yhtyy sosiaaliapua saavaa väkeä, aletaan olla 1930-luvun pulaliikehdinnässä. Kun myös maahanmuuttajien joukossa nousee pettymystä ”suomalaista huonoruokaista paratiisia” kohtaan, on aikaansaatu sellainen kriisi, josta muun muassa tämä Tornion liike on nyt varoittanut.

Elvyttämällä Suomi pikaisin uskottavin päätöksin kuntoon, voidaan monet vaarat välttää. Tämä on ymmärtääkseni Tornion liikkeen sanoma. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Kiitos hyvästä tilannekatsauksestasi Matti.

Olisin myös ilolla osallistunut jos olisin ollut lähempänä. Tässä ei ole todellakaan kysymys mistään rasismista vaan rakkaudesta isänmaata kohtaan. Löysin allaolevan videon, josta kaiketi jokainen voi katsoa miten hyvin voi mielenosoituksessa käyttäytyä. Ei ole natseja eikä rasisteja, vaan omaa isänmaataan rakastavia ihmisiä.

Tornion Rajat kiinni-mielenosoitus 03.10.2015

https://youtu.be/bKgJHscUfi8

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Ottakoon tamperelaiset ja helsinkilaiset antifa-väki mallia, miten osoitetaan mieltä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Kari, filmistä. Oiva todiste asiallisesti sujuneesta mielenilmaistusta. Suosittelen katsomaan!

Käyttäjän karirosenlof kuva
Kari Rosenlöf

Muistakaa lukijat jakaa tätä kirjoitusta, niin pääsevät ihmiset näkemään kuinka asiat todellisuudessa ovat. Valtamedia ei viestitä yleisesti aiheesta kuin roskaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Juttu on vapaasti jaettavissa, kuten edellisetkin, ja toivon jakoa. Se on juuri tarkoitettu osoitukseksi, miten asiat oikeasti ovat. Jos olen tulkinnut asioita mielesänne väärin, sanokaa se tässä. Tämähän on vain minun näkemykseni. Kari Rosenlöfin filmi sopii oivallisesti lisätodisteeksi. Se myös osoittaa "rasismin vastustajien" todellisen määrän. Pohjois-Suomen väki ei tässäkään vouhota. Huomasittehan, kuin runsaasti yleisö nosteli peukalojaan ylös huutojemme ja mielenilmaisumme hyväksynnän merkiksi.
Kun tässsä Pohjois-Suomea kehutaan, älkäämme unohtako myöskän maamme eteläisempien osien tukea, erityiseti tamperelaisten. Samalla asiallahan oltiin monin paikoin muualla. En vain katsonut voivani kosketella niitä, koska en niissä ollut.

Pekka Heliste

Aika pieni on Suomen keskiluokka , 1000 henkeä ?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomessa on edustuksellinen demokratia. Sitä me halusimme tässäkin puolustaa. Puolustimme myös sitä piskuista monikultuurisuuden räyhäjoukkoa, jotta se saisi äänensä turvallisesti kuuluviin. Hyvin mahtui senkin ääni maailmaan.

Käyttäjän erkkilaitila1 kuva
Erkki Laitila

Hyvin perusteltu kirjoitus, Matti!

Jatka samaan malliin. Olen itsekin FT, tohtori ja systeemiajattelun tekniikan kehittäjä. Nämä ilmiöt pitää nähdä systeemisesti eri suunnista ja eri näkökulmista.

Vasta tarpeeksi monipuolinen pohdinta antaa kuvan siitä, mikä on Suomen ihanne ja SWOT (vahvuudet, heikkoudet, uhkat ja mahdollisuudet). Kuinka moni tässä hektisessä maailmassa ehtii mitään swotteja miettimään...

Toivottavasti mahdollisimman moni.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Erkki. Hyviä huomioita Sinulta. Hektistä ja kiireistä on maailman meno nyt,ulkoinen ja sisäinen paine on kova. Kansalaisten ja kansalaisliikkeiden tulee toisaalta tukea, toisaalta arvostellen ohjata hallitusta ja eduskuntaa kansan tahdon mukaiseen suuntaan. Tornion kansanliike suurten joukkojen mielestä onnistui tavoitteessaan. Lapin kansa on monet vaikeudet kokenut ja taitaa työnsä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Perussuomalaisten varapuheenjohtaja Sebastian Tynkkynen on tehnyt nopeat ja osuvat johtopäätökset vallitsevasta maahanmuuttotilanteesta. Tornion Rajat kiinni! -tapahtumassa oli runsaasti eri puolilta Pohjois-Suomea - ei vähiten Oulusta ja muualta Pohjois-Pohjanmaalta - tulleita nykyisiä ja entisiä perussuomalaisia, jotka marssivat rajojen sulkemisen puolesta. Ellei hallitus havahdu ja ryhdy tukkimaan tulijain rajoittamatonta tulvaa, kansa lipuu puolueiden alta pois. Suurimmassa vaarassa on Perussuomalainen puolue, jonka kannatus perustuu maahanmuuton, EU-jäsenyyden ja euron vastustamiseen. Kahdella tuolilla ei kannata yrittää istua, siitä rojahtaa tuolien väliin.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Kyllä sinne rajalle valvonta saadaan. Nyt on nimittäin tosi kyseessä, kun lehtitietojen mukaan joku suomalainen oli yrittänyt nuuskapurkin kanssa raja yli:

http://www.karjalainen.fi/uutiset/uutis-alueet/kot...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

No just, siinähän se Suomen hallituksen arvopohja näkyy!

Käyttäjän maunostranden kuva
Mauno Strandén

Moni varmaan jätti liittymisen mielenilmaisuun, kun valtamedia ja ylen uutisointi ei pysy totuudessa ja maalaa mustaksi kaikkia niitä jotka ajattelee omilla aivoillaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset