Matti Kyllönen

Suomen on ryhdistäydyttävä ja puolustauduttava

Suomen suunta on pahasti kadoksissa. Niin myös koko Euroopan ja Euroopan unionin. Suvaitsevaisuus muita kulttuureja kohtaan mennyt yli äyräyttensä. Enemmistön arvot ja oikeudet ovat hukassa. Oikeuksia – äärimmilleen vietyjä – on suvakeilla ja muukalaisilla, maksajien oikeudet on sivuutettu, heillä on vain velvollisuudet.

Suomi nääntyy velkataakan, työttömyyden, näköalattomuuden ja muukalaisten elatus- ja asutustaakan alle. Näin ei voi jatkua. Demokratiassa enemmistö hallitsee. Kevään eduskuntavaaleissa kansa antoi valtakirjan kääntää Suomen suunta. Vastuullisen kansanenemmistön on tuettava hallitusta ja annettava maalle ja kansallemme turvallinen tulevaisuus.

Mistä ongelmat ovat lähtöisin? Vaukeuksiemme juuret ovat Euroopan unionissa ja sen puuhamiesten tavoittelemassa maailman johtajuudessa, joka saavutetaan hävittämällä kristinusko maanosamme arvopohjana, häivyttämällä kansallisvaltiot pois ja luomalla eurooppalainen liittovaltio sekä suosimalla monikulttuurisuutta.

Kaikkien näiden tavoitteiden nopea ajaminen osoittaa äärimmäisen huonoa historian ja kulttuurien tuntemusta ja piittaamattomuutta yksityisten ihmisten ja yhteisöjen turvallisuuden tarpeesta. Ihmisen ajan alusta lähtien turvallisuuden perustana on ollut perhe, suku, heimo, kansallisvaltio ja vasta laajemmassa ja kaukaisemmassa mielessä koko ihmissuvun käsittävä onnellinen maailma, jonka on aina tiedetty olevan enemmän utopiaa kuin todellisuutta, mutta sitä kuitenkin on pidetty lopullisena ihmiskunnan tavoitteena ja kristillisessä mielessä Jumalan pelastussuunnitelman lopullisena tarkoituksena.

Kaksi maailmansotaa kokenut Eurooppa oli valmis tarttumaan EU:n rauhan ja turvallisuuden ideologiaan. Unioniin liittymistä edistivät ihmisten, tavaroiden, työn ja pääoman vapaa liikkuvuus sekä uusille jäsenvaltioille tarjottu taloudellinen apu. Suomellekin reilut kymmenen jäsenvuotta olivat myönteiset, mutta toiset kymmenen jäsenvuotta ovat olleet alati kurjistuvaa aikaa. Suomen kaltaisen pienen syrjäisen maan on ollut vaikea selviytyä maailmanlaajuisessa vapaassa kilpailussa. Olemme olleet jo kauan lähes miljardin verran nettomaksaja. Monet elinkeinoalat on lähes tai kokonaan tuhoutuneet. Pahimmin ovat kärsineet maatalous ja muut peruselinkeinot.

Miten on käynyt hyvinvointivaltiomme? Kaikille kansalaisille on selvää, että maailman kärkimaihin joka suhteessa lukeutuva hyvinvointivaltiomme on alasajon alaisena. Velan määrä on niin hirmuinen, ettei sen pysäyttämisestä saati velkojen takaisin maksusta rohjeta edes puhua. Juha Sipilän hallituksen yrityksiä katkaista velkaantumisemme sabotoidaan niin opposition kuin Ylen ja johtavien printtiviestimien taholta. Tämä on sellaista menoa, jota Suomi ei ole koskaan valtiollisen historiansa aikana kokenut.

Kaiken kauheuden lisäksi Euroopan unionin muita kansoja ja kulttuureja kohtaan osoittama yltiöhumaanisuus sekä ilmasto-, hyvinvointi- ja maahanmuuttopolitiikassa osoittama suvaitsevaisuus ja yli-into on johtanut kansainvaelluksiin Eurooppaan. EU:n vetovoimaa kiihdytti vankka sosiaalipolitiikka ja EU:n vahvimman valtion Saksan liittokanslerin Angela Merkelin kehotus tulla Saksaan. Suomenkin pääministeri Juha Sipilä hullaantui vastaavaan ylilyöntiin. Nyt Suomi on hukkumassa islamilaisista maista tulleisiin maahantulijoihin. Monikultuurisuuden seuraukset on karmealla tavalla koettu useimmissa Euroopan maissa, myös Suomessa.

Suomen ikiomin virhe on tehty – niin irvokasta kuin se onkin – tasa-arvon ja naisen aseman parantamisen tavoittelun seurauksena. Naisen asemaa on oltu korjaavinaan koulutuksessa, palkkauksessa, sosiaalisessa elämässä ja avioliitoissa. Mitä on saatu aikaan? Miehet ovat valtaosin kadonneet kasvatuksesta, hoitoaloilta ja sosiaalipalveluista. Äskeisen tutkimuksen mukaan sosiaalipalvelujen johto- ja suoritusportaassa naiset ovat hallitsevina 70–80 prosentissa työpaikoista. Kasvatuksen ja koulutuksen kentällä naiset ovat ylivoimaisena enemmistönä päiväkodista ja toisen vaiheen koulutukseen asti. Miehen malli puuttuu. Peruskoulusta pääsevistä pojista kahdeksan prosenttia ei osaa lukea ja kirjoittaa. Avioeroissa miehet häviävät, naiset voittavat. Syrjäytyviä miehiä tulee kuin liukuhihnalta.

Avioitumisikä nousee, liittoja solmitaan aikaisempaa vähemmän. Suomalaisten syntyvyys laskee.

Ev. lut. kirkko keskittyy enemmän jäsenistönsä hajottamiseen kuin kokoamiseen ja enemmän vierasasukoisten kuten islamilaisten palvelemiseen kuin oman kansan huono-osaisten palvelemiseen. Kirkkokin on valtion tavoin kansallista johtoajatusta vailla.

Suomen valtion suuri virhe liittyy maahanmuuttopolitiikan virheellisyyteen. Maassa on ollut vuosikymmeniä monen sadan tuhannen ihmisen työttömyys. Kuitenkin valtio on julistanut työvoimapulaa jo monta vuosikymmentä ja huutanut maahan muukalaisia vajetta korjaamaan.

Viime vuonna tuli maahan 33.000 vierasmaalaista, heistä kaksi kolmannesta naimaisssä olevia vieraskulttuurisia miehiä. Käsitellyistä hakemuksista vain kaksi viidennestä hylättiin, rankka enemmistö sai turvapaikan.

Oli luvattu, että kolmannes pääsee sisään, kaksi kolmannesta lähtee. Toisin kävi. ”Kotouttaminen” ja koulutus töihin maksaa valtavia summia. Kaikki on hoidettava lisävelalla. Omaa kansaa loukkaa, että se ei kelpaa, vaikka puhuu oman maan kieltä eikä loukkaa suomalaista naista.

Kaikkein pahimmin Suomi on hukassa ihmisarvon toteuttamisessa. Naisrauha on vallinnut lakiin kirjoitettuna Suomessa jo varhaiskeskiajalta lähtien. Islamistien tulo maahamme on pahasti murtanut naisen aseman. Miesvoittoisen vieraskulttuurisen maahanmuuttajien joukko muuttaa Suomen väestörakennetta hyvin rajusti. Tähän kaikkeen liittyy rankkaa väkivaltaa, sen on ”monikulttuurisuuden” ihannointi kaikkialla Euroopassa jo todistanut.

Suomen valtion, kirkon ja kansalaisten on otettava tilanne maassa haltuun. Tämä ei ole enää rauhan aikaa. Euroopassa ja Suomessa vallitsee kulttuurinen sotatila.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

20Suosittele

20 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (80 kommenttia)

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Pääosin ihan asiaa, mutta kirjoitan saman kuin Simon Elolle: Perussuomalaiset on nyt hallitusvastuussa. Teidän on nyt saatava näille asioille myös tehtyä jotain. Soinin on aika ottaa päänsä taas pois sieltä, mihin hän sen työnsi, kun hallitukseen piti päästä.

Kirkon osalta tilanne on vaikeampi. Mäkisen ja Askolan sokean "suvaitsevaisuuden" nimissä ja johdolla, se kulkee kohti omaan tuhoaan. Tyhjät kirkkorakennukset ovat huutaneet sanankuulijoiden perään. Kehittyneessä yhteiskunnassa kirkon on vaikea löytää roolia. Siksi kaikki käyvät; uudet tulokkaat, eri uskoiset, jotka eivät edes ymmärrä saarnaa... tulkaa, me syleilemme teitä ja samalla viimeisetkin luterilaiset marssivat ulos.

Toimepiteillä on kiire. Pankaa persut asiaa eteenpäin tai teille tulee seuraavissa vaaleissa sellainen "sätky", että siitä on vaikea toipua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kohta yksi. Olen täysin samalla kannalla kanssasi, Tapani. Perussuomalaiset ovat ratkaisevasa osassa. Hallituslinjaa on rankasti tiukennettava suhteessa maahantunkeutujiin. Rajat on suljettava ja maan houkuttelevuutta heikennettävä. PS;n kannatuksen lasku johtuu juuri siitä ristiriidasta, että hallitustyö on ollut aivan muuta kuin oli luvattu. Kovemman linjan vaatijat ovat mielestäni gallupien niiden joukoissa, joilla ei ole nyt puoluetta allaan.
Kohta 2. Kirkko on aivan joron jäljillä. Askola on meikäläisen luterilaisen silmissä luopio. Mäkiseen en ole koskaan luottanut. Silti kirkossa pysyn. Kirkosta pitää lähteä tai tulla erotetuksi niiden paimenten, jotka ovat luopuneet ev. lut. kirkosta. Uskonpuhdistus ja sodat katolista kirkkoa ja keisaria vastaan käytiin juuri opin vuoksi. Nyt Suomen ev-lut. johto koettaa viedä kirkkoamme katoliseen kirkkoon. Näin EU ja katolinen kirkko ajavat yhdessä islamistien asiaa ja kaikki yhdessä sortavat Suomen naisia. Kaiken tämän osaltani tuomitsen.
Kohta 3. Toimenpiteillä on kiire. PS voi nousta tulevien vaalien "jytkyyn" kolmannen kerran, jos puolue ymmärtää ryhtyä kuulemaan kenttää ja toteuttamaan sen ääntä ja tahtoa. Soinin suurin virhe on aina ollut jättää kuuntelematta kentän ääntä. Toivon että nuoremmat hyvät ministerit ja edustajat nostavat profiiliaan. Muuten hukka perii sekä puolueen että Suomen kansan, koskoomuksesa ja kepusta ei ole maan nostajiksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Timo Soinista vielä. Minua on Timo Soinin ministeriaikana yhä enemmän ihmetyttänyt mielessäni kauan ollut kysymys, mikä on hänen katolilaisuutensa vaikutus Perussuomalaisen puolueen johtamiseen ns. tiukan paikan tullen. Yhä enemmän aprikoin, missä määrin uskollisuus katolilaisuuteen ja paavinkirkkoon ja sitä kautta Euroopan unioniin vaikuttaa hänen käyttäytymiseensä Suomen ja EU:n suhteissa. Estääkö kenties katolilaisuus puoluetta kannattamasta Suomen eroamista EU:sta ja eurosta? Pitkäaikainen Soinin hiljaisuus Suomen suuren islamilaisryntäyksen aikana on lisännyt uteliaisuuttani asiaan. Onko jollakin tietoa tästä? Tämä on Suomelle suuri itsenäisyyteemme ja ev. lut. uskoon ja -kirkkoon liittyvä kysymys.
Perussuonmalaisten puolueohjelmassa kyllä puhutaan kristillis-isänmaallisista arvoista, mutta tarkoittaako se yksin luterilaisuutta vai katolilaisuutta ja kenties vielä ortodoksiaakin. Entä suhde suureen ongelmaamme islamiin?

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

Täyttä asiaa Matti Kyllönen!

On pelättävissä, että valtaisalla maahanmuutolla Suomen lakeja ja asetuksia aletaan rukkaamaan maahanmuuttajien tarpeiden ja toiveiden mukaiseksi. Sellaiset yrityksetkin on heti tuomittava. Tänne muuttavien on elettävä maamme lakien mukaan, muuta vaihtoehtoa ei ole. Lakeja toki muutetaan ja säädellään uusiakin, mutta lähtökohtaisesti muiden syiden vuoksi kuin maahanmuuton.
Maassa maan tavalla, niin kuin kliseinen sanonta kuuluu.

Jotkut maahamme muuttaneet ovat alkaneet opettaa meille historiamme uustulkintoja. Vähättelevät kulttuurimme perusteita ja suomalaisia perusarvoja. Jopa tapa- ja ruokakulttuuria arvostellaan. Tällä tavoin eivät kyllä suurimman osan suomalaisista sympatioita kerää.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Yhdyn huoleesi, Pertti. Valtamedia Yle päähimmäisenä on koko ajan siloittamassa tietä islamille. Vaikka kuinka selviä väkivaltatapauksia maahantukeutujien osalta ilmenisi, alkaa heti vähättely ja sormella osoittaminen suomalaisten suuntaan. Tilastot osoittavat naisväkivallan lisääntyneen, mutta sitä ei missään muodossa saa kohdistaa islamisteista johtuvaksi. - Kuvaava esimerkki radiosta tänään. Yle oli hommannut jostakin muutamia mamuja kauhistelemaan, etteiväthän maahanmuuttajat voi harjoittaa väkivaltaa, hehän toimisivat oman etunsa vastaisesti, jos rikkoisivat lakia. Uudenvuodenyön väkivaltaisuudet johtuvat Helsinkiin muualta tulleista, he vakuuttivat. - Voi hyvä jysäys, kun koko Eurooppa huokaa islamilaisen väkivallan alla. Jihadia pyritään toteuttamaan missä suinkin on mahdollista. Missään ei ole rauhaa missä islam on. Voiko monikaan kuvitella muuan vuosi sitten, että Suomi olisi tässä tilassa missä nyt on. Koraanin kehottamaa kantaa suhteessa "vääräuskoisiin" toteutetaan rankimman jälkeen.

Käyttäjän vesaluoma70 kuva
Vesa Luoma

Ei siitä tule, kuin sota, kun eri kansallisuudet sekoitetaan keskenään. EU ihannoima vapaa kansojen liikkuminen johtaa pitkässä juoksussa ihmiskunnan tuhon partaalle. Näinhän se raamattu ennustaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

EU:n monikulttuurisuuden ihannointi on suuri virhe ja onnettomuus Euroopalle ja Suomelle. On tehtävä kaikki voitava, että suomalaiset johtavat Suomea ja viettävät juhliaan ja kasvattavat lapsiaan arvojensa ja perinteidensä mukaisesti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Erikoinen kirjoitus. Onko se naisten vika, jos 8 % peruskoulunsa päättävistä pojista ei osaa lukea eikä kirjoittaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sanoinko niin? Totesin vain sen tutkimustuloksen, että peruskoulun päättävistä pojista 8 prosenttia ei osaa lukea ja kirjoittaa. Vähäisellä yli 20 vuoden opettajakokemuksella voin sanoa, että suurin kasvatuksellinen ongelmamme on miesten vähäisyys opetuksen kaikilla tasoilla päiväkodista toiseen vaiheeseen. Syrjäytyminen alkaa jo päiväkodissa ja jatkuu siitä ylöspäin. Eihän se naisten vika ole, mutta yhteiskunnan tulisi huolehtia siitä, että sukupuolijakautuma on "terve". Pojat kaipaavat miehen mallia, naisen malleja kyllä on. Miesopettajilla on harvemmin ongelmia "kurin" kanssa. "Isätön" poika kaipaa huomiota ja ennen kaikkea rajoja. Kun ne annetaan, hänestä harvoin on haittaa. Pojat kaipaavat käsillä tekemistä ja toimintaa. Välitunnille pitäisi mennä ja siellä pitää saada purkaa paineita. Jokainen syrjäytynyt lapsi/nuori maksaa yhteiskunnalle hirvittävi summia. Ennalta tulisi pyrkiä ehkäisemään syrjäytyminen.
Kirjoitukseni eräs näkökulma oli se, että kun meillä omastakin takaa on syrjäytyneitä ja huonosti koulussa menestyneitä oppilaita ja kun siihen pukataan muutamia kymmeniä tuhansia ulkomaalaistaustaisia suomen kieltä osaamattomia lapsia, joista pitäisi saada Suomelle sen kaipaamia uusia työntekijitä, niin kysäisempä, mikä on suomalaisten omien lasten tila tässä puristuksessa. Tuskin se ainakaan paranee.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Miksi miehet ovat kadonneet kouluista? Johtuneeko palkkauksesta samoin kuin kaiketi sosiaalialallakin?

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #10

Johtuukohan valintakokeista ja -testeistä, jotka antavat mahdollisuuden valita koulutukseen pääasiassa naisia osana jotain lyhytnäköistä yhteiskunnallista ohjausta ?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Hyvin monisyinen kysymys. Yritän vastata. Vanha kansakoulu piti kiinni siitä, että syrjäisissäkin kansakouluissa oli kaksi opettajaa, mies ja nainen. Siis kasvatukselliset syyt: äidin ja isän malli, kuten kotonakin. Opettajat olivat myös koulupiirin ihmisten opettajia ja auttajia, he olivat (pitkästä?) kesälomasta huolimatta aina palveluksessa. Oppikouluissa naisistuminen vahvistui. Opettajiksi tarjoutui enemmän naisia, joiden miehet olivat eri alojen virkamiehiä. Kun mies tienasi hyvin, naisen palkkakehitys ei perheen toimeentulon kannalta ollut välttämätön. Työtaistelut olivat sopimattomia, ne olivat hyvän virkamiesmoraalin vastaisia. Opettajat olivat toki järjestäytyneitä jo 1900-luvun alkuvuosina maaseudullakin, mutta kun vain opettajat olivat koulutoimen asiantuntijoita kunnassa, opettajien edustaja oli samalla työnantajan edustaja ja istui siis kahdella tuolilla. - Voi sanoa, että muiden alojen paremmat palkat vetivät miehiä muihin töihin. Sotien aikana ja jälkeen naisten osuus kasvoi. Rehtorit olivat useimmiten miehiä, ja rehtori sanoi viimeisen sanan ja rankaisi. Järjestys säilyi. Merkittävä oli myös vanhempien asenne kouluun ja opettajiin. Vanhemmat tukivat koulua.
Järjestäytyminen vahvistui peruskoulun tultua. Yhteiskuntarakenne muuttui ja veti opettajamiehiä pois koulusta. Naiset alkoivat tavoitella rehtorin ym. virkoja. Tämä on tärkeä seikka.
Omaa kokemustani. Kun auskultoin oppikoulunopettajaksi 1966 ja koulussani tulin valituksi opettajien ammattijärjestön paikalliseksi asiamieheksi, tuli järjestöstä kysely, kuka kannattaisi pistelakkoja, jos sellaiseen ryhdyttäisiin. Pyydettiin 20 mk avustusta, joka oli noin yhden tunnin nettopalkka. Järjestäytyneistä 13 opettajasta lisäkseni vain kaksi ilmoitti suostuvansa. Valtakunnallinen hanke kaatui. Totesin, ettei tällä joukolla synny vallankumousta. Myöhemmin on vallinnut sama henki. Naiset eivät halua lakkoilla, harvat miehetkään. Kouluissa vallitsee naisia kunnioittava henki, miehet ovat herrasmiehiä ja kohtelevat naisia kunnioittavasti. Naiset tukevat rehtoria ja työnantajaa vahvemmin kuin miehet. Vallitsee vanha kunnon virkamieshenki, virkamies on valtion ja yhteiskunnan tukipylväs. Olen samalla kannalla. Olen väliin ollut koulusta muissa töissä, kun on muualle(kin) pyydetty. On hyvä katsoa koulumaailmaa yhteiskunnasta käsin ja on hyvä taas palata kouluun. Sen parempaa työtä kuin opettajan ja kasvattajan työ on, en tunne. Mikään ei ole niin palkitsevaa, kuin nähdä lasten ja nuorten varttuvan ja kehittyvän ja seurata heidän uraansa vielä koulun jälkeenkin. Ja on palkitsevaa, jos entiset oppilaat tuntevat vielä myöhemminkin opettajansa. - Nykyään opettajien koulukasvatusta häirinnee yhteiskunnan pirstoutuminen ja kotien liiankin ahnas oman lapsen puoustaminen. Se arkiuttanee opettajia puuttumaan oppilaan toimiin, vaikka se hänen itsensä ja vanhempienkin kannalta olisi perusteltua. Myös puoluepolitiikka vaikuttaa, opettajankin työllisyys oli puoluepolitiikan hallitsemaa etenkin kun uusia virkoja perustetaan vähän ja kouluja lakkautetaan, jolloin kilteimmät ja joustavimmat saanevat parhaiten pysyä leivän syrjässä kiinni.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Naiset työntyvät voimalla eteenpäin. Puolustukseen ei juuri ole mahdollisuuksia, mies mieluummin väistyy. Sosiaalipolitiikasta saatu tutkimustulos on miehen kannalta vakuuttava: naiset ovat johtavassa asemassa sekä suoritus- että esimiesasemassa 70-80 -prosenttisesti. Avioerotapauksissa on kaksi sosiaalitätiä plus oma vaimo vastassa ja mies on yksin. Eipä siinä ole miehellä paljon sanomista. Hän häviää kisat. Hirvittävä taloudellinen menetys. Tämä vaikuttaa tuleviin polviin pitkälle.
Sitten on tämä islamistien vyöry. Ei näy feministejä naista puolustamaan. Nyt siihen olisi tilaisuus. Taas ovat suomalaista miestä vastaan. Yle ja suvakkimediat päähimmäisenä.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Ev. lut. kirkko keskittyy enemmän jäsenistönsä hajottamiseen kuin kokoamiseen ja enemmän.."

Eikä vain kirkko vaan me kansalaiset keskitymme enemmän yhteiselämämme hajoittamiseen kuin kokoamiseen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olet oikeassa, Vellu. Huono on mennä papin moittimaan kuulijoitaan. Kirkosta eroamisen herkkyys on korkealla, teki pappi mitä tahansa. Olen hieman ihmetellen pannut merkille, että maahanmuuton hurjina aikoina kirkon henkilöstö ylhäältä alas seurakuntiin asti on ryhtynyt syyllistämään suomalaisia rakkauden puutteesta ja jopa rasismista muukalaisia kohtaan. Laupiaan samarialaisen vaatimus kaikuu kaikkialla. Olen kotiseurakunnassani osallistunut tällaisiin keskusteluihin ja saanut paljon vastakaikua kanssaihmisiltäni, joilla on - etenkin miehillä - vastaavanlaisia syrjinnän ja syyllistämisen kokemuksia. Miestä lyödään joka suunnalta. Erityisen pahalta tuntuu, kun oma seurakunta lyö ylläpitäjiään. Monet papit ovat ilmaisseet kiitollisuutta sen johdosta, että he saavat tukea samanlaisille omille tuntemuksille, joita kuitenkaan ei saisi lausua julki, "ettei maahanmuuttajia loukattaisi".Miten sellaisella on oikeus loukkaantua, joka ei yhteisöön edes kuulu. Saa kaiketi suomalaisellakin olla tunteita, negativisiakin, omassa maassaan.
Niin, Vellu, osallistumme yhteiskunnan hajottamiseen. Mutta eivätkö siis osallistu myös ne jotka yhteiskuntaamme tunkeutuvat ja vaativat vapaata toimintaa maan kansalaisten mielipiteistä ja tunteista piittaamatta. Mielestäni maahanmuuttajia on Suomeen tullut jo niin paljon, ettei tämä yhteiskunta enempää kestä. Oma kansa jää toissijaiseen asemaan, ja siitä ei hyvä seuraa. Suomalaiset ovat säilyneet venäläisten kyljessä juuri eristäytyneisyyytensä tarpeensa ja vankan puolustustahdon ansista. Muslimit eivät ole tässä torjunnassa poikkeus.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

"Huono on mennä papin moittimaan kuulijoitaan. Kirkosta eroamisen herkkyys on korkealla, teki pappi mitä tahansa. Olen hieman ihmetellen pannut merkille, että maahanmuuton hurjina aikoina kirkon henkilöstö ylhäältä alas seurakuntiin asti on ryhtynyt syyllistämään suomalaisia rakkauden puutteesta ja jopa rasismista muukalaisia kohtaan. Laupiaan samarialaisen vaatimus kaikuu kaikkialla."

Mitä Jeesus olisi tehnyt omasta mielestäsi toisin? Minusta on kerrankin jollakin tapaa kunnioitettavaa,kun pappi elää kuten saarnaa. Koitan tällä osoittaa,että ei papin,uskontoa edustavan,kuulu edes olla kiinnostunut valtioista vaan uskonnon näkökulmasta asioihin. Tämän asian suhteen pappi on mielestäni oikeassa. Se onko se sitten valtion tai sen kansalaisten kannalta hyvä..niin voimme sitten miettiä onko uskonto sittenkään papin edustama uskonto hyväksi tälle valtiolle ja sen kansalaisille.

Nimittäin Jeesuksen oppeja vastaan puhuminen sivuuttaa melko suuren osan uskonnosta. Nyt tarkkana...tämä on vain oma näkemykseni toki asiasta.

"Mutta eivätkö siis osallistu myös ne jotka yhteiskuntaamme tunkeutuvat"

Tämä tunkeuminen on vähän kaksijakoinen asia.. toisaaltaan tunkeutuu ja toisaalta meidän lakimme estää ampumasta näitä. Sinänsä vikaa on siis ensisijaisesti meidän laissa ja toiseksi vasta ns. tunkeutujissa.

Toisaalta sitten taas ne tunkeutujat eivät hajoita mitään,jos kansakunta olisi tarpeeksi eheä pitämään kiinni omista arvoistaan,mutta kun sitä nälvitään joka suunnasta ja haetaan vastakkainasetteluja vaikka väkisin,niin tunkeutujat laitetaan hajoittajan asemaan. Ihan vain siksi,että emme pysty katsomaan omaan itseemme hajoittajana. Eikö kuitenkin muuten kävisi päinvastoin..kriisin tai ongelman kohdatessaan kansakunta yhtenäistyy ja nyt tapahtuukin päinvastoin. Tähän sitten keritäänkin tarjoamaan ratkaisuiksi omien ampumista,omien raiskaamista tunkeutujien toimesta,sisällissotaa jne. Tämä asia kannattaisi miettiä ihan tosissaan läpi.

"Mielestäni maahanmuuttajia on Suomeen tullut jo niin paljon, ettei tämä yhteiskunta enempää kestä."

Ei olisi kestänyt oikeastaan yhtään,koska meidän keskinäiset asiat ovat täysin revittynä. Meidän itsemme toimesta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Nyt kansalaiset ovat viimeisten vuosikymmenien aikaan oppineet vihdoin huomaamaan ettei se ylhäältä annettu impivaaralaisuus olekaan ainoa oikea vaihtoehto vaan elämäänsä voi järjestellä toisellakin tavalla.
Maahanmuuttajien syytä se ei ole vaan niin olisi tapahtunut joka tapauksessa.

Varsinkin kun näillä rajatkiinni-porukoillakaan ei ole tarjota vaihtoehdoksi kuin kirkkoa ja vahvaa johtajaa, muiden syytelyä ja tavoitteita jotka lopulta rajoittavat omien kansalaistemme mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja kaikkein eniten. Ei ihme ettei sellainen kiinnosta.

Risto Laine

Ylhäältä se on tämä nykyinenkin "multicult" uskonto. Empiiriset havainnot osoittavat, ettei osata väistellä erilaisia arvopohjia. Ne vain törmäävät toisiinsa. Kun yhteiskunnassa vallitsee ajatusmaailma, jossa ei ole oikeaa ja väärää todellisuutta, vaan mielipiteitä päädytään saamaan kuin naapurimaassamme Ruotsissa, jossa järjestettiin vuonna 2015 Komvux-koulutusohjelma aikuisille.

Siellä eräs sijaisopettaja oli oppitunnilla puhunut holokaustista ja eräs oppilas oli kritisoinut sen todenperäisyyttä. Koulun hallinto antoikin sapiskaa sijaisopettajalle:
”Se mitä historia on meille, se ei välttämättä ole muiden historiaa. … Kun joukossamme on opiskelijoita, jotka ovat opiskelleet toisenlaisia historiankirjoja, ei ole mitään mieltä asettaa keskustelussa faktoja vastakkain.”

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #22

#22

Siinäpä onkin varsinainen kouluesimerkki siitä miten kansallinen päätöksenteko eli tässä tapauksessa koulun hallinto voi olla propagandan vietävissä eli täysin pihalla. Löytyykö linkkiä valtamediaan siitä miten tapaus jatkui ja päättyi?

Oikean ja väärän käsitys elää uskonnosta riippumatta. Esimerkkisi osoittaakin että näinä päivinä tieto on edelleen vahvinta valuuttaa ja yhdistää ihmisiä yli uskontokuntien vaikka se paikallinen päätöksenteko päättäisi muuta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #28

#28

Asia on yhteiskunnallisesti niin merkittävä että kaipaisin useampaankin lähdettä valtamediasta. En kenenkään mielipidekirjoituksista.

Se tekee näistä jutuista itse asiassa vähän surkuhupaisia jos/kun sellaisia ei löydy. Luulisi nyt edes kunnan tiedotussivujen kertoneen asiasta.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #29

Media ei uutisoi, oliko yllätys? Perspektiv På Israel järjestön sivuilta löydät tietoa enemmän. Etsivä löytää.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #22

Holokausti on totta. Joka ei usko, käyköön esimerkiksi Auschwitsissa ja Birkenaussa. Natsien ja kommunistien kaltaisia hirmutekoja syntyy, kun kansat eivät huolehdi aatteistaan ja perusarvoista, kuten huonompiosaisten hyvinvoinnista. Eurooppa, Suomi siinä mukana, menee huonoon suuntaan. Rikkaimmat ihmiset ja rikkaimmat yritykset välttelevät veroja. Ei Suomestakaan löydy puolueita ja hallituksia jotka panisivat nämä verolle. Kansanedustuslaitostamme vaivaa suuri henkilökohtainen ja puolueita koskeva itsekkyys. Se vie tuhoon.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Maahanmuutossahan on kysymys siitä minkä verran muukalaisia maa kestää. 33000 ihmistä vuositasolla on liikaa. Kaikki säästötoimet ovat turhia, kun 1,5 miljardia euroa on "kotouttamisen" vuosihinta. Omat lapset jäävät koulussa jalkoihin. Suomessa jo tällä vieraalla porukalla tulee käymään samoin kuin muissa Euroopan maissa: tappelua suomalaisten ja muukalaisten kesken. Islam ei anna missään periksi. Koraanin käskyn mukaan vääräuskoinen pitää tappaa. Mitään kiitollisuutta suomalaisillekaan ei tarvitse täällä osoittaa, koska kaikki saatu on Allahin lahjaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #46

Matti, mainitsemiesi lisäksi saapuneet 10000 kirjaamatonta ovat niin hyvin
kotiutuneet ettei heitä löydä edes viranomaiset.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #49

Se on totta, Aimo. "Viralliset tiedot" eivät kerro totuutta. Maahanmuuttovirasto on valtio valtiossa. Vaikka koko ajan pitäisi lähettää viestiä maailmalle, ettei Suomeen kannata tulla, maahanmuuttovirasto viestittää, että hommat ovat reilassa, tänne voidaan ottaa tänä vuonna jopa 50000 muukalaista. Millä vatuuksilla virasto puhuu? Maan sisäministeri voisi panna laitoksen ojennukseen. Vaan eipä laita. Ei ole selkärankaa. Sisäministeri ja kaikki puolueet on islamin edessä maanpetoksellisesti polvillaan.

Vesa Leinonen

Mistä ongelmat ovat lähtöisin?

"Vaikeuksiemme juuret ovat Euroopan unionissa ja sen puuhamiesten tavoittelemassa maailman johtajuudessa, joka saavutetaan hävittämällä kristinusko maanosamme arvopohjana, häivyttämällä kansallisvaltiot pois ja luomalla eurooppalainen liittovaltio sekä suosimalla monikulttuurisuutta”.

Matti Kyllönen, kirjoitit hyvistä asioista, mutta tarkkuudessa ne eivät kaikki osuneet nappiin.

Jos Suomessa olisi johtajia ketkä olisivat vahvoja ajattelemaan, he eivät sitten syyttäisi EU'ta Suomen kansan perusongelmista. Ei olisi edes ollut tarvetta liittyä EU idealogiaan, jos olisi ollut vahva äly pohja Suomessa. Suomea on historiassa riepoteltu suuntan ja toiseen, sen takia että Suomessa ei ole osattu ajatella järkevästi. Mistä se johtuu? Se johtuu heikosta henkisestä perhe kasvatuksesta. Ja pahoista ulkopuolisista vainoista, kuten Neuvostoliiton hyökkäys Suomen kohden 1939-45. Paljon on tilaa parantaa Suomen kansan perhettä.

Tunnustan se kyllä että tunteista löytyy voimavaroja, millä tuoda asioita esille. Hyvä että kirjoitat tärkeistä asioista.

Olen samaa mieltä seuraavista:

A. Ihmisen turvallisuuden perustana on ollut perhe, suku, heimo. Ihminen syntyy maailmaan, taju täysin tietämättömänä. Sen lapsen kasvatus ympäristö antaa lapsen mielen rakenteelle sisältöä, ja kykyä ajatella.

B. Kaksi maailmansotaa kokenut Eurooppa oli valmis tarttumaan EU:n rauhan ja turvallisuuden ideologiaan.

C. Ev. lut. kirkon johtajat ovat tippuneet Kristuksen opetuksesta pois, humanistien ymmärrys filosofialle.

A. Mikä on ihminen?

Mikään yksi asia maanpäällä, ei ole ollut niin pitkään hukassa (vieläkin 60% ihmisistä) kuin ihmisen kyky käsittää ihmisen käytäntöä. Hyvin alussa on havaittu ihmisen käytännön olevan poikkeilevaa, ääripäistä, arvaamatonta, ja vaarallista itselle ja toisille. Ja sitä sitten ihmisen käytännön säätäjää on etsitty monesta eri kohdasta ihmisen olennosta, ja monet uskovat sen olevan vyön alapuolella ihmisessä. Toiset taas uskovat sen olevan olkapään yläpuolella, nykypäivänä tiedetään tieteen avulla että järki on fysiologinen elin (olkapään yläpuolella), ja sen on todella monitoiminen elin. Sen sisällä on ihmisen henkinen psykologinen mieli, kognitiivisten kykyjen työkalupakki.

Mieli / mind / on joukko kognitiivisia kykyjä, joka mahdollistaa tietoisuuden, mielikuvituksessa käsityksiä, ajattelua, arviointi, ja muisti-ominaisuudet ihmisillä. Järki on esine, mieli on kognitiivinen toiminta.

Kolmas puoli ihmisen elämässä on olemassa, sillä on suuri vaikutus ihmisen elämän onnellisuuteen, siitä on monia eri käsitteitä, tuhansia, jopa miljoonia, satoja miljoonia, vieläpä kymmenien miljardien ihmisten kautta historian käsitteitä siitä mikä on heidän persoonan alitajunta, toinen sana sille on sielu. Se on laaja alue, ja sisältää paljon, jopa koko ihmisen elämän, mutta se on tajunnan pinnan alla.

Jokainen ihmisen lapsi tulee 5-10v vuotiaan ikäisenä lapsena tajuntaa, ei itse aloitteisesti, vaan sen henkisen vaikutuksen alla mikä hänen lähi ympäristö-perhe luo. Niin kuin piparileivoksien leikkuu malli lapset tehdään ympäristön kautta. Vasta 5 vuoden jälkeen, lapsen aivot alkavat toimimaan sen tiedon avulla ja kautta mitä lapsi on imenyt alitajunnan ja sielun sisään, sitten vasta itse alkaa säädellä mitä ominaisuuksia hyväksyy ja mitä hylkää. Lapsen iässä noin 15 vuotta eteenpäin, ja ajattelu kyky kasvaa entistään. Tulee vuosi 21v, 25v jopa 30v. Kaiken aikaa ympäristö elämä viestittää monella tasolla. Tärkein valinta ihmiselle on ajatella asioita järkevästi, tehdä päätöksiä mitkä perustuvat oikeaan elämän filosofiaan. Muistaa että jokaisen tulee kehittää omaa mieltä, ymmärtää elämän tarkoitus. Tietää että kiusaukset vievät kohti syntiä, ja syntiä pitää välttää joka päivä elämässä. Tietoa sisältävä mieli, hengen voimaa, vahva motiivi elää, ja selkeä kohde päämäärä omalle elämälle, turvaa turhilta tyhmyyksiltä.

B. Mikä on Euroopan Unionin Filosofia seuraavissa asioissa?

Ihmisestä. Henkinen olento, älyllinen mikä liikkuu fyysisen ruumin avulla.
Miten ihmisen käytäntöä voi muuttaa? Kasvatus, koulutus, valistus, vai kaikki kolme?
Mikä merkitys on moraalisilla henkisillä arvoilla?
Mikä merkitys on miehen ja naisen avioliitolla, lapsien henkiseen kehitykseen?
Mikä merkitys on perheellä tulevaisuuden lapsien kasvatukseen?
Lapset ovat henkisiä olentoja, äly ja ymmärrys, fyysisessä kehossa.
Euroopan Unionin Ideologia. Ei enää Sotia Euroopan mantereella. Kuka niitä on aloittanut? saarnataan niille ketkä ovat Euroopan sotia aloittaneet? Ruoditaan ne maat nyt uudestaan ketkä ovat Euroopan sotia aloittaneet historiassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos Vesa hyvästä ja laajasta vastauksesta. Melko lailla näemme samoin. Ihmisen ja kansankin käyttäytyminen on niin monesta tekijästä kiinni. Kasvatus on tärkeällä sijalla. Se on joka hallitsee koulua ja kasvatusta on vahvoilla. Siksi maahantunkeutujat haluavat iskeä juuri kouluun, tai eivät niinkään he, vaan ne suomalaiset jotka haluavat vetää perustuksen nykyisen kasvatuksen alta, siis luoda tyhjiön ja täyttää se vieraalla. Anarkismia siis.
Unioniin meno oli turvallisuuden hakua isovenälaisten toveruuden jäljiltä. Hyvä valinta siinä tilanteessa. Mutta EU on hakoteillä, sehän myönnetään laajasti. Mikä on valintamme Suomena, Eurooppana? Kyllä minuakin arveluttaa lähteä Suomena omille teilleen. Karhu tulee vastaan.
Parasta lienee seurata suurten liikkeitä, pysyä kelkassa mutta varautua irrottautumiseen.
Omaa toimintaani yksilönä säätelee se, että on rakikaalisti ja mahdollisimman näkyvästi puolustettava Suomen ikioikeuksia, koska sinipuna ja osa kepuakin vetää niin rajusti etelään ja muukalaisten rajua tuloa kannattaen. Me emme kestä tätäkään määrää uusia ihmisiä. Talous pettää ja tulee yhteiskunnallisia levottomuuksia ja valtio on vaarassa hajota.
Mikä on filosofiamme? Kasvatus kuntoon. Vanhemmille lisää vastuuta ja huolenpitoa. Yhteiskuntamme on sosialistinen ihmisen kehdosta hautaan asti. Yksilölle ja perheille on pantava lisää vastuuta. Sulku maahanmuutolle sillä perusteella, että emme pysty ottamaan enempää. Siihen meillä on oikeus. Meidän edusmiehemme on saatava ymmärtämään se, että heille on uskottu vastuu.
Suomen kansalla on hieno historia, upea kertomus, joka nyt on katkoksessa. Kaipaan kertomukselle jatkoa, selkeän vision onnellisesta tulevaisuudesta. Joku on sen jo kirjoittanut. Kohta hän sen julkaissee riittävän suurella arvovallalla. Panee niin sanotusti palaset paikoilleen ja osoittaa kullekin ihmiselle ja paikkakunnalle paikan, tehtävän ja tulevaisuudenuskon.

Vesa Leinonen

"Suomen kansalla on hieno historia, upea kertomus, joka nyt on katkoksessa."

Jokainen vasteenkäyminen, jokainen tappio, jokainen koetus, pitäisi johtaa ihmisen sellaiseen henkiseen tilaan, missä ajattelee selkeästi, näkee kokonaisuuden kuvan, ja lähtee liikeelle järkevällä tavalla. Ei niin että tekee luonnollisen reaktion, halvalla tavalla. Sillä halpa provosointi vie halpaan.

On sanottu että kaikki suuret ihmiset historiassa, ketkä saavuttivat suuria asioita ihmiskunnan / keksintö / idean puolesta, heillä oli valtavat sisäiset, henkiset, tai ympäristön tuottamat haasteet, mitkä heidän piti itse voittaa ensiksi, kunnes pystyivät ajattelemaan järkevästi. He ensiksi ylittivät itsensä, kasvamalla henkisesti, ja sen saatuaan, heillä oli selvä näky ja päämäärä mitä pitää tehdä ja missä hengessä pitää liikkua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #21

Ymmärtääkseni nyt on kysymys Suomen valtion säilymisestä. 1700-luvulta Anjalan liikkeen ym. ajoista lähtien on tavoiteltu kansallisvaltiota. Pienen porukan ansiosta se on saavutettu. On saatu oma kieli, oma mieli, oma valtio ja koko infrastruktuuri luoduksi. Kommunistisen vallankumouksen marraskuu 1917 jälkeen käytiin vapaussota/kansalaissota. Länsimainen yhteiskuntajärjestys voitti. Käytiin ankara taistelu kommunistista Neuvostoliitoa vastaan. Talvisota tuotti torjuntavoiton. 420 000 suomalaisten joustui siistymään pois kotikonnuiltaan. Heidät asutettiin. Neuvostoliitto yritti viedä Suomen valloituksen loppuun. Olimme saarrettuja kaupallisesti ja sotatarvikkeiden osalta. Saksa tuli apuun omin itsekkäin pyytein. Sota vietiin pois Suomen alueelta. Kolmen kannaksen sota teki mahdolliseksi pitää rintama kaukana. Vuoden 1944 kesällä käytiin uusi ratkaisutaistelu. Torjuntavoitto jälleen - Risto Rytin henkilökohtaisin uhrauksin ja Mannerheimin arvovallalla.
Alkoi uusi vaihe. Kommunistisen NL:n kanssa oli tultava toimeen. Urho Kekkonen käänsi kelkkansa kesällä 1943.Sotakorvaukset ja sotasyyllisyys, Kekkonen sotasyyllisyyttä hoitamassa. Inhottava takinkäännös. Sitten vyörytys Korsimon kanssa vanhan kansan uskovaisten kääntämiseksi Kekkosen taakse. Herännyt mies Viljami Kalliokoski syrjäytettiin Kekkosen tieltä valheellisin perustein. Kekkosen kungingastie - valheellinen monessa suhteessa. Uskonnollinen kansa pakotettiin tekoystävyyden tielle. Moraali höltyi. Politiikasta tuli Suomessa likaisempaa kuin ennen. Aamu- ja iltahartaudet muuttuivat poiittiseksi liturgiaksi ortodoksikirkon tyyliin. Lopulta NL kaatui. Suomi meni länteen. Alkuaika hyvää, nyt huonoa. Suomi maksajan osassa.
Jotta kertomus voi jatkua, tarvitaan uusia eväitä. Vanhat puolueet ovat romukopassa, sinne kuuluu myös Soinin johtama PS. Sen ytimestä löytyy suomalainen henki, joka nostaa Suomen. Muissakin puolueissa on isänmaallinen kansallinen linja. Näistä saadaan Suomen uusi henkinen rintama. EU:ta tuskin tarvitaan, riittää kun ollaan Natossa yhdessä muiden länsimaisten sivistysvaltioiden kanssa.
On aika seisoa jaloillaan ja panna sulku islamille. Se ei tänne kuulu. Se on aavikoiden uskonto. Tapelkoot siellä Muhammedin perinnöstä.

Janne Suuronen

Olen aika paljon yrittänyt pohtia, että koska tämä vikaan mennyt trendi alkoi ja miksi ?

Vielä tärkeämpänä olisi löytää keinot trendin kääntämiseksi. Mielestäni ainakin median luokattomuus (objektiivisen vallan vahtikoirana toimimisen sijaan ovat ottaneet aatteellisen propagandistin roolin) on yksi suurimmista syistä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mihin olet syiden etsimisessä päätynyt ja miten suunnan käännät? Mielelläni kuulisin sen.

Janne Suuronen

Kun tietäisi. Eiköhän tähän liity monta tekijää.

Pan-Eurooppalaisten trendien lisäksi jo tuossa edellisessä kommentissani käänsin huomioni mediaan. Lisäksi nyt kouluvuodet päättävien lasteni (ja vanhojen opettajatuttavieni) kautta olen voinut havaita opettajakunnan tuoneen kouluihin tiettyjä teemoja. Liittyy varmaan myös opetussuunnitelmiin. Koulut eivät siis enää niinkään toimi vain asiatiedon kertojina, vaan ovat myös ottaneet yhteiskunnallisten aatteiden kasvattajan roolia. Onko tämä sitten hyvä tai huono asia ?

Suomessa tähän tietysti liittyy vieläkin kylmän sodan aikakauden vaikutus, jonka moninaisuutta tässä tuskin voi lähteä erittelemään.

Olen myös vuosikymmenten aikana todella moneen otteeseen kyseenalaistanut omat ajatukseni ja asettautunut vihervasemmistolaisesti ajattelevien ihmisten asemaan. Kyseenalaistanut, josko kuitenkin ovat olleet oikeassa. Jokainen kerta päivien, viikkojen tai jopa kuukausien pohdinnan jälkeen olen aina päätynyt samaan tulokseen, jota tuossa aloituksessasi sinäkin kuvasit. Hyvä että liikutaan, mutta ihan liikaa ylilyöntejä vähän joka sektorilla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #20

Hyvää pohdintaa, Janne Suuronen. Suomen on mentävä perimmäisten kysymysten äärelle: miksi täällä ajassa olemme? Onko meillä yksilöinä ja kansana joku tehtävä? Mikä on koko maailman menon idea?
Että tällä telluksella on elämää, on jo ihme juttu sinänsä. Sillä on joku tarkoitus, joka on annettu korkeamman voiman toimesta. Se voima on Jumala. Lähtökohtaisesti olemassaolomme selitys on uskonnollinen. On olemassa oikea ja väärä. Kaikissa uskonnoissa nämä tekijät ovat olemassa. Eurooppalaisen kulttuurin perustus on Raamattu, uusi ja vanha testamentti. Jeesus, Jumalan poika seisoo niiden rajalla. Hänestä alkoi uus elämä. Rooma omaksui kristinuskon ja siitä, vainojen kautta, alkoi kristinuskon tie. Kaunista ja rumaa, valoa ja pimeyttä on ollut, mutta perusajatus on selkeä: kaikessa on pelastusopin ajatus. Israelin kansan kohtalo on esimerkki siitä, että tämä kaikki toimii. Suomenkaan ei pidä kääntää selkäänsä Israelille.
Euroopan ja koko maailman suuri vitsaus on lähes puolitoistatuhatta vuotta ollut islam. Sen tunnus on puolikuun sirppi, ei valon vaan pimeyden puoli kuusta, ei aurongosta. Oli Suomen virhe avata sille portit, ryhtyä lukemaan Koraania radiossa ja siten antaa sille valtion ja ehkä kirkonkin siunaus sekä muuttaa kasvatusta kodeissa ja kouluissa islamin ehtoisiksi. Mikä pakko siihen oli? Ei mikään, se on ollut vihollisten keksintöä vastoin Suomen kansan enemmistön tahtoa. Tämä vikasuunta pitää kääntää.
Julkinen media vie Suomea harhaan. Suurin kärsijä tässä kaikessa on nainen. Naisen ja miehen sekä perheen merkitys yhteiskunnassamme on päässyt romahtamaan. On valtion ja kirkon asia pyrkiä palauttamaan perheen asema ennalleen. Kun vanhemmat vastaavat lastensa kasvatuksesta ja kun perheet ovat aviopuolisoiden - eivät valtion tai eivät kenenkään - vastuu siirtyy kodeille. Valtava osa yhteiskunnan kulueristä lankeaa pois. Valtio saa hoitaakseen sille kuuluvat perustehtävät: koulukasvatuksen, terveydenhoidon ja turvallisuuden sekä heikoista huolenpidon. Siitä alkaa Suomen ja koko Euroopan terve elämä. Pitää olla uskollinen juurilleen ja jokaiselle kansalle annetusta tehtävästä. Siten koko ihmiskunnan kohtalo menee turvallisia latujaan kohti ihmiskunnan parempaa tulevaisuutta.
Sillä mikä on ihmisen ja valtionkin perimmäinen kannustaja elämässä. Se on aate, hyvä ja inhimillinen aate. Kristikunnalle se on kristinusko. Kun siiltä pidämme kiinni, eivät meitä mitkään myrskyt heiluttele.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Kyllähän se monikulttuurisuus ihan kaunis ajatuksena on, mutta ei kovin käytännöllinen. Eri kulttuurien avaramieliset tulevat keskenään toimeen, mutta eri kulttuurien konservatiivit päätyvät helposti tukkanuottasille varsinkin kiristyneessä ilmapiirissä. Etnisten ryhmien sekoittuminen ja sekularisaatio vakaassa ja hyvinvoivassa ympäristössä voisi toimia, mutta tällä hetkellä suunta on huono. Kriisitunnelmissa konservatiiviset arvot tuppaavat olemaan nousussa ja se ei ole hyvä, jos on monia kulttuureja pienellä alueella.

Kumma juttu, miten kehnosti monikulttuurista maailmaa ajavat ihmiset tuntevat ihmisen ja yhteiskunnan luonnetta.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Lyhykäisyydessään: monietnisyys on jees, monikulttuurisuus ei niinkään.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jo pelkästään Suomessa on niin paljon alueellisia kulttuurisia eroja joten sano nyt sitten mikä niistä pitäisi kieltää. Meillä on vuosikymmenet haukuttu romaneja vaikka kulttuurinsa on vähintään yhtä suomalaista kuin kenen tahansa täällä elävän, vaikkakin erilaista.

Kulttuurit leviävät tehokkaimmin silloin kun kansalaiset haluavat ottaa mieleisiään vaikutteita kohtaamistaan uusista asioista. Näin kahden kulttuurin kohdatessa molemmat muuttuvat.

Ja juuri tuon vapaaehtoisesti tapahtuvan muuttumisen tai muuttumatta jättämisen nämä rajatkiinniporukat haluavat meiltä kantiksilta kieltää. Mahdollisuuden päättää näistä asioista itse.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #27

"Meillä on vuosikymmenet haukuttu romaneja vaikka kulttuurinsa on vähintään yhtä suomalaista kuin kenen tahansa täällä elävän, vaikkakin erilaista."

Romanien kulttuuri on hyvin kiinnostava ja tosiaankin erilainen. Voihan se kuitenkin olla, että heidän kulttuurissaan on elementtejä, jotka ovat ristiriidassa tämän täällä vallitsevan länsimaisen kulttuurin kanssa. Voin itsekin jollakin tapaa ymmärtää, että toisella töissä oleminen voi tuntua alistumiselta ja sen takia romanit mielellään ovat valinneet urakseen kaupankäynnin tai viihdetaiteen. Länsimainen yhteiskunta perustuu työsuhteisiin ja tietynlaiseen järjestelmään. Tavallaan romanit ovat kulttuurinsa puolesta jotenkin aidompia ihmisiä, mutta tuo aitous stemmaa välillä heikosti modernin länsimaisen yhteiskunnan kanssa.

"Kulttuurit leviävät tehokkaimmin silloin kun kansalaiset haluavat ottaa mieleisiään vaikutteita kohtaamistaan uusista asioista. Näin kahden kulttuurin kohdatessa molemmat muuttuvat."

Ehkä voimme todeta, että avokätinen hyvinvointiyhteiskunta sopii huonosti vapaaehtoisesti muodostuvaan monikulttuurisuuteen. Jos sosiaaliturvaa ei olisi, Suomeen tulisi muualta maailmasta vain sellaisia ihmisiä, jotka täällä työllistyisivät ja pärjäisivät ja sitä kautta heidän sosiaalinen statuksensa olisi korkeampi.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #30

Tuosta on pakko olla samaa mieltä Pekan kanssa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #30

Jos sosiaaliturvaa ei olisi niin moni täällä asuva kuolisi kadulle.
Ja sitähän tämä on: kun suljetaan ensimmäinen ihmisryhmä näiden oikeuksien ulkopuolelle, on paljon helpompi sulkea seuraava. Ja sitä seuraava.

Romanikulttuurin erilaisuudesta ei liene kiistelemistä. Yhtään sen enempää kuin vaikka saaristolqaiskulttuurin vs karjalaisen. Tai Virosta, Yhdysvalloista tai Somaliasta muuttaneen mamun.
Kaikki yhtä suomalaisia kuin kenen muun tahansa täällä asuvan. Eipä täällä onneksi kenelläkään oikeutta estää tai kieltää sellaisen kulttuurin vahvistumista tai leviämistä jos kansalaiset itse ovat vastaanottavaisia.
Siitä syntyy van riitaa, katkeruutta ja epäoikeudenmukaisuuden tunnetta jos se koitetaan pakolla kansalaisitamme estää. Eipä ole hyvä pohja sen paremman tulevaisuuden rakentamiseen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #35

Eihän Suomessa ole sosiaaliturvaa edes aina ollut. Jotenkin sitä elettiin vaikkapa 1920- ja 1930-luvuilla, vaikka palkat olivat pienet ja teknologia kehittymätöntä. Ja sosiaaliturvaahan voi laskea asteittain kaikilta yhtäaikaisesti.

Alan pikku hiljaa paremmin käsittää, miksi oikeisto ajaa lisääntyvää maahanmuuttoa. Ensin maahanmuutto nostaa sosiaalimenot ylös, kun maahanmuuttajat päätyvät vaikeilla työmarkkinoilla kortistoon ja sosiaaliturvan piiriin. Sitten tulee järjestelmäkriisi ja etnisiä ristiriitoja. Sitten loppuu rahat ja sosiaaliturva ajetaan alas. Sitten on halpaa työvoimaa tarjolla, kun kaikkien on hankittava toimeentulonsa työmarkkinoilta. Ja toden totta, monikulttuurisuus voi silloin toimiakin, kun niin kantasuomalaiset kuin maahanmuuttajat joutuvat töitä tekemään perheidensä elättämiseksi ja elossaolo on jo itsessään merkki uutteruudesta ja osallisuudesta yhteiskunnan rakentamiseen. Ja niinpä meillä voikin olla monikulttuurinen yhteiskunta, jossa kaikkia kunnioitetaan. Tämä vain sitten maksaa meille sen hyvinvointiyhteiskunnan.

Jännä juttu, että vasemmisto ei tätä tajua. Niinpä heidän kannatuksensa valuu oikeistopopulisteille eli perussuomalaisille. Ja pala palalta hyvinvointiyhteiskunta purkaantuu.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #37

20/30-luvuilla myös kuoltiin kurjuuteen. Vielä 60-luvulta muistan miten asunnottomia hamppareita halveksitiin, osa niistä oli veteraaneja.

Ainakin täällä kotikaupungissani maahanmuuttajia työllistyy siinä kuin kantiksiakin. Jos jossain muualla asiat menevät toisin niin lähtisin hakemaan syytä jostain muusta kuin maahanmuuttajista.

Jakolinja ei mene oikeisto/vasemmistoakselilla vaan se kulkee halussa kotouttaa tai haitata kotouttamista.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #38

Kyllä minä monikulttuurisessa ympäristössä pärjään. Minä olen se tyyppi vaikkapa punttisalilla, joka mielellään kysyy Afrikan tai Lähi-idän punttikavereilta heidän kielestään ja kulttuuristaan ja kiitän ja tervehdin mielelläni Kallion partureitani arabiaksi tai kurdiksi, jos satun sanan muistamaan. Hakaniemen lihakaupassa on bengalilaisia ja onpa kiva ollut keskustella eri kieliperheistä myyjän kanssa.

En kuitenkaan tarkastele asiaa vain itseni kantilta, vaan koko yhteiskunnan. Yhteiskunta tarvitsee avaramielisiä ja konservatiivisia ihmisiä. Olen avaramielinen, mutta yhteiskunta ei toimisi, jos kaikki olisivat. Tällä hetkellä en jaksa uskoa, että se miten monikulttuurisuutta tällä hetkellä koitetaan edistää sopisi yhteiskuntaamme. Liian moni maahanmuuttaja ei saa töitä kieli- ja kulttuurisyistä, eikä se yleensä ole heidän syynsä. Sosiaaliturva ja työllistämisen kalleus puolestaan tekevät sen, etteivät he pääse työelämän kautta integroitumaan. Näin heidän sosiaalinen statuksensa ei pääse niin helposti nousemaan. Nyt kun talous on ollut Suomessa jo 8 vuotta kriisissä ja monta muuta uhkatekijää on ilmassa, on todettava, ettei integraatiota ainakaan näillä metodeilla edistetä.

Ehkä asiaa auttaa, jos kuvittelisit olevasi kuin Thaimaan kuningas, joka on sivistynyt ja haluaa maalleen ja kansallensa parasta. Tiedät, että koko kansasi ei ole yhtä sivistynyttä ja avaramielistä kuin sinä, mutta ne ahdasmieliset konservatiivitkin ovat osa kansaasi. Nyt ajattele, että olet Suomen kuningas samanlaisessa asemassa. Tunnet kansasi sekä maasi tilanteen. Mikä on maallesi nyt parasta? Onko järkevää hallitsemista lisätä nyt maahanmuuttoa, kun kansa on radikalisoitumassa, talous on kuralla, sosiaaliturva antaa mahdollisuuden passivoitua ja työllistäminen on kallista?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #40

"Onko järkevää hallitsemista lisätä nyt maahanmuuttoa, kun kansa on radikalisoitumassa, talous on kuralla, sosiaaliturva antaa mahdollisuuden passivoitua ja työllistäminen on kallista?"

Liberaaleilla ja konservatiiveilla on yhtäläinen äänioikeus demokratiassa. Tällä hetkellä liberaaleilla on yli viisinkertainen kannatus vaalituloksen perusteella ja yli kymmenkertainen kannatus galluppien perusteella.

Eikö ole vähän röyhkeää että arvokonservatiivit, jotka edustavat 5-10% kansasta, väittävät olevansa enemmistö ja vaativat että politiikkaa pitää tehdä heidän näkemystensä mukaisesti.

Arvokonservatiivit ovat kyllä äänekkäitä somessa, mutta ihmiset eivät kannata, eivätkä äänestä. Erittäin liberaalin asenteen omaavat sosialidemokraatit ovat galluppien kärjessä ja nousussa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #41

"Liberaaleilla ja konservatiiveilla on yhtäläinen äänioikeus demokratiassa. Tällä hetkellä liberaaleilla on yli viisinkertainen kannatus vaalituloksen perusteella ja yli kymmenkertainen kannatus galluppien perusteella."

Tämä oli kyllä hyvä argumentti sinulta. On kieltämättä vaikea sulattaa, että pieni osa kansasta määräisi yhteisen suunnan.

Haluaisin kuitenkin vahvistusta tälle. Jokin tutkimus, josta saataisiin aidosti selville, että kuinka halukkaita tämä enemmistö on todellisuudessa työllistämään, ottamaan vuokralaiseksi tai ottamaan naapuriksi esim. kriisialueelta tulevan nuoren miehen. Uloslausuttujen arvojen lisäksi tulisi tutkia ihmisten todellista käytöstä. Mistä johtuu, että maahanmuuttajat edelleen kokevat syrjintää, eivätkä he ole päässeet työllistymään. Ovatko suomalaiset liberaalit piilorasisteja? Olisivatko ihmiset esim. Espoon Westendissä tai Helsingin Punavuoressa valmiita ottamaan suuren vastaanottokeskuksen naapurikseen? Itse muuten asun parin kivenheiton päässä eräästä Helsingin vastaanottokeskuksesta ja ei ole ollut ongelmia.

Sitten on tämä radikalisoitumisongelma. Vaikka vähemmistö suomalaisista on radikalisoitumisalttiita, miten sen kanssa tulisi toimia? Kuinka estää väkivaltaisuudet? Miten 1930-luvulla saatiin vähemmistönä olevat IKL ja kommunistit kesytettyä uhmaamasta tavallisten ihmisten arkea ja rauhaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #61

Työnantajalla on oikeus valita työntekijänsä, kunhan ei riko lakia. Ammattitaito ratkaisee. Ei kai kukaan pelkän rodun tai ihonvärin perusteella valitse, paitsi julkinen valta ja yksityisetkin,jotka saattavat työllistää pelkistä humaanisista syistä. On käsittämätöntä, kuinka huterin perustein esitetään suomalaisille rasistisyytöksiä. Samat syyttelijät toisessa yhteydessä vakuuttavat ettei rotuja ole, kaikki ovat samaa lähtöä ja tasa-arvoisia. Outoa, miten peruskäsitteet ovat hukassa.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #40

Sitten sun pitää rehellisyyden nimissä kertoa mitä kaikkea haluat maahanmuuttajista kieltää tai rajoittaa. Koska samalla tulet kertoneeksi sen mitä meiltä kantiksilta tullaan kieltämään tai rajoittamaan ennemmin tai myöhemmin

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #42

"Sitten sun pitää rehellisyyden nimissä kertoa mitä kaikkea haluat maahanmuuttajista kieltää tai rajoittaa. Koska samalla tulet kertoneeksi sen mitä meiltä kantiksilta tullaan kieltämään tai rajoittamaan ennemmin tai myöhemmin."

Ei tarvitse kieltää muuta kuin rikokset. Sen lisäksi maahanmuuton määrää ja demografista rakennetta voidaan tasapainottaa esim. sukupuolen ja iän suhteen. Integroimistoimien puolestaan tulisi olla nykyistä laadukkaampia ja niihin tulisi ottaa mukaan myös kantaväestöä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto Vastaus kommenttiin #38

"20/30-luvuilla myös kuoltiin kurjuuteen. Vielä 60-luvulta muistan miten asunnottomia hamppareita halveksitiin, osa niistä oli veteraaneja."

Tässä täytyy muistaa, että Suomessa ja Euroopassa on eletty viime vuosikymmenet poikkeuksellisen hyvää aikaa. On ollut köyhälle lottovoitto syntyä teollisuusmaahan viime vuosikymmeninä. Edelleen kuitenkin suurin osa maailman väestöstä ei elä tällaisessa yltäkylläisyydessä ja ymmärrettävästi halu päästä tällaisiin kehittyneisiin maihin on olemassa.

Jos Suomi ja Eurooppa päästää maihinsa suuria määriä ulkomailta, on selvää että jossain vaiheessa jakajien määrä käy niin suureksi, että hyvinvointivaltiosta on luovuttava, varsinkin kun integroituminen ja työllistyminen on haastavaa. Tietyllä tavalla se olisi myös oikeudenmukaisuutta koko maapallon köyhiä kohtaan, ettei pelkkä kansallisuus takaa oikeutta sosiaaliturvaan.

Lasketaan vaikka näin: Suomen BKT/capita on n. $40.000. Maapallon BKT on n. $77.000 mrd. ja ihmisiä n. 7 miljardia. Maapallon BKT/capita on siten n. $11.000. Materiaalinen elintaso Suomessa on siis liki 4 kertaa liian suuri, mikä on mahdollistanut hyvinvointivaltiomme palvelut ja sosiaaliturvaverkon.

Haaveilen naïvistikin pitkällä tähtäimellä, että maapallolle saataisiin joiltakin osin yhteinen verotus ja perustulo. Globaali perustulo lakkauttaisi absoluuttisen köyhyyden ja vähentäisi kriisien ja konfliktien riskiä. Se, että maapallolla on pakolaisvirtoja, kertoo siitä, että olosuhteet maapallolla ovat joissain paikoissa todella huonot. Eihän tämän pitäisi olla se normaalitila, että yhdet alueet ovat jatkuvasti muuttotappiollisia ja toiset muuttovoittoisia. Normaalitilanhan kuuluisi olla, että tilanne olisi tasapainoinen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #35

Ketola , kuinka virolaisen kulttuuri poikkeaa suomalaisesta,kahdenkymmenenvuoden aikana en ole huomattavia eroja havainnut.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Monietnisyys on jees, kun ihmiset tulevat maahan omasta tahdostaan ja haluavat sitoutua maahan ja ansaita laillisin keinoin elatuksensa eivätkä halua vahingoittaa maan ihmisiä. Suomen kaltaiset valtiot, jotka ottavat salakuljettajien ja kaiken maailman rahastajien kuljettamia ihmisiä tarkastamatta ja tutkimatta maahan, ovat yhtä lailla laittomilla teillä kuten tulijatkin. On helppoa olla suuri suvaitseva poliitikko, kun levittelee vain käsiään ja toivottaa tervetulleeksi, mutta itse ei kannata taloudellista eikä muutakaan vastuuta tulijoista. Tällaiset suvakit pitää panna vastuuseen, maksamaan hölmöydestään, koska ovat huijanneet äänestäjiään. Vietnamilaisista, esimerkiksi, ei ole koskaan ollut haittaa eikä vaivaa, he ovat elättäneet itsensä ja vielä laittaneet kotiinsakin rahaa. Mutta hehän olivatkin kommunistivaltaa paenneita yrittäjiä. Suomi on kiitollinen heille. He toivat maahamme uutta verta ja uutta kulttuuria.

Vesa Leinonen

"Kyllähän se monikulttuurisuus ihan kaunis ajatuksena on, mutta ei kovin käytännöllinen."

Pekka, sinulla siinä on hyvä ajatus, se on monipuolinen käsite.

Eikä ole mikään helppo asia ymmärtää teoriassa.

Olen itse asunut yli 37 vuotta niin sanotussa moni-kultuuri tai moni-ethnic maassa, Australia.

Miten minä sitä 37 vuoden kokemusta avaisin?

Siinä on monta näkökulmaa mistä lähestyä asiaa:

1. Voin ajatella sitä minun vanhempien näkökulmasta kun he lähtivät 70 luvulla pois Suomesta, ja veivät kaikki lapset mukanaan. Mikä oli vanhempien idea?

2. Miten outo maa Austalia oli alku vuosina?

3. Mikä vaikutus oli kasvaa tusina eri kansalaisten yhteydessä?

4. Mikä minä oli siirtolaisena? "Where do you come from"?

5. Toikose minusta paremman puolen esille? Vai pahimman?

6. Mitä ajattelin Suomesta? vaikkapa en käynyt siellä yli 37 vuoteen?

7. Oliko minussa jotain henkeä / alitajuntaa / sielua mikä toi minut takaisin Suomeen?

8. Mitkä kultuuriset asiat huomasin selvästi, Suomen kansan "environmental conditioning"? Australia ja Suomen kultuuri erot?

9. Mistä asioita olen varma? Mitkä asiat ovat totta, ja mitkä asiat ovat vain lapsuuden ympäristön kasvatusta.

10. Miksi olen kaksoin kansalainen? (Suomi/AU).

11. Miksi olen kiitollinen siitä että ajattelen Englanti kielellä eniten? Siksi että tietoisuuden sisältöä on olemassa ja saatavissa paljon ja paljon enemmän.

12. Miksi suosittu kansainvälinen mielikuva ihmisestä on sama?

Australia on valtavan suurimaa, ja olisi täysin väärä verrata sitä Suomeen. Sillä mitä isompi maa sitä enemmän tilaa.

Lähtökohdat olivat myös täysin eri, 60, 70 luvulla suorastaa pyydettiin mennä sinne, suuri perheet jopa saivat lentoliput mennä ilmaiseksi.

Australian valtio on rikas, luonnon varat. Ne eivät tingi kun rakentavat jotain valtion tahdosta. Se antoi siirtolaisille paljon työstä, ja hyvää reilua palkaa.

Austraaliassa on kentää, niin pitkälle kuin silmä kantaa. Australian kansalaiset ovat kehityyneet ja ylittäneet ne haasteet mitä heillä oli 50 vuoden ajan. Erikoisesti, kun toisen maailman sodan jälkeen, sinne meni Saksalaisia ja Japanilaisia, nehän olivat surmaneet heidän isät tai isoisät maailman sodissa.

Miten Austraalialaiset ylittivät sen totuuden? He kasvoivat isommaksi ihmiseksi. Ja oppivat ymmärtämään ihmiset ihmisenä.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Vesa: Kiinnostava näkökulma sinulla.

Huomaan, että Australiassa maahanmuuttajilla oli tiedossa työtä. Euroopassa maahanmuuttajat saavat sosiaaliturvaa ja ovat työttömiä.

Ehkä meidän on opittava, että jos haluamme eri kulttuurien tulevan toimeen keskenään, on sen perustuttava työntekoon. Sosiaaliturvasta on tällöin hankkiuduttava eroon.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama Vastaus kommenttiin #34

Australian "offshore processing for asylum seekers", kelpaisi varmasti vaikka kuinka impivaaralaiselle suomalaiselle. Maahanhan ei ole mitään asiaa ilman viisumia ja pakolaisia ei edes päästetä mantereelle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Australia on aivan toisenlainen maa kuin Suomi, ilmaston ja luonnonvarojensa puolesta. Mutta eipä se ole suinpäin ottanut muukalaisia eikä ota nytkään. Tunnen monia lähipiirini siirtolaisia, jotka suurtyöttömyyden aikana 1960- ja 1970-luvun alussa menivät Australiaan. Monet ovat jääneet, monet palanneet. Tämä normaalia ihmisten liikettä, mutta tämä islamilaisten joukkoryntäys on aivan poikkeuksellista Euroopan oloissa. Markkinointikoneiston synty ja siinä rahastukseen osallistuneet varmaan aikanaan selviävät. Sosiaaliavut lienevät vankka houkutin. On epäviisasta jarruttaa avun tason alentamista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Miten islamilaiset voivat tulla kristittyjen kanssa toimeen, kun eivät tule toimeen keskenäänkään. Naisen asema on islamistien maahantulon seurausena suuri n ongelma koko Euroopassa ja kaikkialla. Islam on suvaitsemattomuudessaan ja epäinhimillisyydessä barbaarikulttuuri. Sen ei pidä sallia temmeltää vapaasti Eiroopassa, kuten tapahtuu.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Tässä unelmaa Ranskanmaalta eiliseltä päivältä:

http://video.dailymail.co.uk/video/mol/2016/01/22/...

Tuosta(kaan) ei varmasti ole uutisoitu Suomessa halaistua sanaa. Tänään sama porukka valtasi Calaisin sataman ja tunkeutui laivoihin:

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/europe/f...

Tilanne on kehittymässä täysin ennustetusti. Suvaitsevainen Eurooppa sallii poliittisen korrektiuden nimissä aivan mitä tahansa käytöstä muilta, kuin omilta kansalaisiltaan ja se näyttää väistämättä johtavan yhteentörmäykseen. Edelleen Suomen ainoa toivo on, että se törmäys tapahtuu ensin muualla kuin Suomessa ja se sitten havahduttaa paikalliset unelmoijat hereille.

Toki unelmia saa ja pitääkin yksityisillä ihmisillä olla, mutta valtion toimintaa ei missään olosuhteissa saa (tai olisi saanut) pelkästään niiden varaan perustaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein, kirjaimellisesti oikein, mutta Suomen tiedonvälitys on tyystin pihalla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Monikulttuurisuuden kauniit unelmat ovat kaikkialla maailmassa islamin kanssa menneet karille. Suomen "vastuunkantajat" kuvittelevat olevansa ihmeihmisiä, joille rinnakkainelo onnistuu. Sellaisia rahoja ei ole, joilla tämä onnistuisi, koska tulija ei halua muuttua eikä "kotoutua". Vaikka enemmistö islamilaisista käyttäytyisi hyvin, on aina porukkaa, jonka pitää rähistä, raiskata ja tappaa. Se aiheuttaa pelkoa ja torjuntaa. Suomen ilmapiiri on puolessa vuodessa muuttunut sietämättömäksi. Siitä suutetään suomalaisia "rasissteja". Mistä he yhtäkkiä ovat tulleet? Tulijat sen ovat aiheuttaneet, ja se pitää kyetä tunnustamaan. Ongelma korjautuu, kun sopeutumattomille järjestetään kyytiä kotiin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Toki unelmia saa ja pitääkin yksityisillä ihmisillä olla, mutta valtion toimintaa ei missään olosuhteissa saa pelkästään niiden varaan perustaa."

Tästä taitaakin löytyä se ydinkysymys.

Unelmia saa ja pitääkin olla, emmekä me edes voi niitä unelmia tukahduttaa, emme itseltämme, emmekä muilta.

Ongelma on siinä että ihmisillä on erilaisia unelmia ja ihmiset eivät voi hyväksyä toistensa unelmia. Muiden ihmisten unelmat, tai ainakin niiden toteutteminen, kun tuhoaisi omat unelmat ja päinvastoin.

Arvokonservatiiveilla ja liberaaleilla on erilaiset unelmat, eikä yhdessä yhteiskunnassa voi toteuttaa muita kuin yhdenlaisia unelmia.

Demokratiassa toteutetaan enemmistön unelmia, vähemmistön unelmat jätetään toteuttamatta. Siitä huolimatta vähemmistö kuitenkin usein väittää ja todistelee, kuten blogisti, että vähemmistön unelmat olisivatkin enemmistön unelmia, vaikka vaalitulos antaa erilaisen tuloksen.

On erittäin valitettavaa ja surkuteltavaa etteivät arvokonservatiiviset unelmat voi toteutua jos liberaalisilla unelmilla on kansan enemmistön kannatus.

Tämä valtiomuoto missä elämme on kuitenkin demokratia, minkä soisin vähemmistönkin, tällä kertaa arvokonservatiivien, tajuavan ja hyväksyvän, vaikka he eivät hyväksyisikään liberaaleja unelmia.

Demokratia ei edellytä arvokonservatiivien hyväksyvän liberaaleja unelmia, vaikka liberaalit olisivat vallassa.

Demokratia ei myöskään edellyttäisi sitä että meidän liberaalien pitäisi omaksua arvokonservatiivinen maailmankäsitys, vaikka arvokonservatiivit, joita tällä hetkellä edustavat vain perussuomalaiset, saisivat vallan maassa.

Toki niin voi käydä että arvokonservatiivit saavat vallan demokraattisin menetelmin, joskaan en toivo sitä ja pelkään sitä, siitä voisi olla arvaamattomia ja vakavia seurauksia, tämän osoittaa lähihistoria ja nykyaikakin.

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Hämmästyttävän jyrkkää jakoa teet. Ja aika keinotekoista. Tulee mieleen joidenkin huoli viimeisimmän vaalituloksen selvittyä: millaiseksi Suomi nyt muuttuu? Kaikista tehdään pakkolaeilla körttiläiskansaa ja naisilta kielletään opiskelu. Homot kivitetään ja dissidentit toimitetaan pakkotöihin Hakkaraisen sahalle.

Ei voinut kuin ällistyneenä lukea moista.

Onneksi liberalismikaan ei ole omittavissa yhden poliittisen siiven omaisuudeksi, vaan siitäkin voi olla omaa mieltään. Kuten sen asteestakin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eikö Suomessa käydä jokseenkin rehelliset ja lailliset vaalit? Vaalitulos on antanut tällaisen hallituksen. Jos työmarkkinat eivät kykene sopimaan työehdoista, hallituksen on kansallemme vastattava maan kohtalosta. Näin se demokratiassda menee. Vai halutaanko maa konkurssiin ja kansanväliseen valvontaan? Mistä maasta valvontakomissio tilee, Venäjältäkö vai Kreikasta? Vai kenties Saksasta?

Käyttäjän TainaSavolainen kuva
Taina Savolainen

On pakko kiittää kirjoituksestasi joka on terävä ja naseva ja osuva tilannekatsaus. Realismi puuttuu maan päättäjien touhussa. Naivius vallan saa! Totuus vesittyy. Hurahdus tapahtunut. Missä on omasta kansasta huolenpito. Turvallisuus, ja naisrauha kuten kirjoitat, on murtunut! Herätys ja ravistelua tarvitaan. Kadulla ei kohta voi rauhassa kulkea.uimahalleissa tms paikoissa.
Kansalaisaktiivisuutta tarvitaan. Mielen osoituksia näyttää vähän nousevan. Miten herättää päättäjät. Kiitos.Tämä on vaikutuskanava ja hyvä niin. Blogia jaetaan fbssa ym.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitoksia, Taina. Naisen asema todella huolestuttaa, eikä se parane suomalaista rasisteiksi haukkumalla viranomaisten ja valtamedian puolelta. Rasisdmista ei ole kyse, vaan suomalaisten ja maahantulijainkin oikeudenmukaisesta ja inhimillisest kohtelusta.
Maahantunkeutujien kannalta epähumaani kohtelu on se että kokoomus esittää muukalaisten "työllistämistä" palkatta - siis verovaroin. En pidä tätä oikeudenmukaisena. Muukalaisia ei pidä päästää maahan, ellei heillä ole työpaikkaa. Euroopassa on avoimet työmarkkinat, Suomeen pääsee töihin, loisimaan ei pidä päästää.
Koko maahantunkeutumisprojekti Eurooppaan on rikollisella perustalla. Ne puolueet ja poliitikot jotka maassamme sitä suosivat, ovat suomalaisten, omien työantajiensa etuja vastaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Irtolaislaki oli voimassa vuosina 1937-1986. Sen perusteella irtolaiseksi määritelty henkilö voitiin passittaa määräajaksi työlaitokseen.

Irtolaislaki kumottiin maamme vaurastuessa ja korvattiin erilaisilla sosiaalilainsäädäntöön perustuvilla tukimuodoilla.

Maamme köyhtyessä on ilmeistä, että joudumme palauttamaan irtolaislain voimaan turvataksemme yhteiskuntarauhan monikulttuurisessa Suomessa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Varmaankin joudutaan tämäkin laki jossain muodossa palauttamaan. Sosiaalilainsäädäntöä joudutaan paljon rukkaamaan, jotta selviäisimme. Omaa vastuuta pitää lisätä, yhteiskunnan vähentää. Siksi on sosiaaliselle maahanmuutolle pantava heti jarrut. Kansalaisten on tarmokkaasti valistettava poliitikkoja ja virkamiehiä, sillä heiltä kaikilta näyttää realismi puuttuvan. He elävät oman suuren palkkansa ja verottomien etujensa sokeudessa, monet viimeistä kauttaan kansanedustajana ja ministerinä.

Seppo Hildén

Hyvä ja rehellinen blogikirjoitus.

Harvinaista herkkua, jota ei nykyisin enää sanamalehtialalla olevilta saa lukea. Valitettavasti korrektius ja ne mediassakin olevat "yleiset syyt" ovat vieneet nykyjournalismin tason aika alas Suomessakin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Seppo Hilden. "Yleiset syyt" estivät aikanaan kokoomuksen pääsyn hallitukseen. Nyt ollaan samanlaisessa ulkoisessa liemessä, kun unioniherrat ovat hurmaantuneet monikulttuurisuuteen ja liittovaltioon. Sen tuhot ovat nähtävissä ja siksi toivottomista unelmista pitää luopua. Mainitsemasi median käytös johtuu ymmärtääkseni siitä, että mediatalojen johto jopa paikallislehtien johtoa myöten on kärrätty koulutuskäynnille Rbysselissä ja sitoutettu herrakansaohjelmaan. Jokainen tuntemani siellä käynyt toimittaja on vakuuttunut herrakansan kansainväliseen johtoon kuuluvaksi. Siitä on seurannut sensuuri kaikkea unionin kritikkiä kohtaan. Onneksi on some. Onneksi on Uusi Suomi.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Poliittiseen populismiin kuuluu esittää väitteitä, joiden todenperäisyyttä voi epäillä, mutta kriittinen tarkastelu sivuutetaan etenkin silloin, kun ne tukevat kuulijan omia ennakkokäsityksiä.

Otetaan nyt tästä pari. Väite siitä, että miehet ovat kadonneet hoito- ja sosiaalialoilta. Ei kai miehiä näillä aloilla ole koskaan kovasti ollutkaan. Epäilisin että juuri päinvastoin nykyisin on enemmän miespuolisia lastentarhanopettajia ja lähihoitajia.

Toinen asia on kristinuskon asema länsivaltioissa. Eniten uskontojen roolia demokraattisessa yhteiskunnassa pienentää tiede ja koulutus sekä senmukainen sivistys. Poltiikot vain mukautuvat tähän kehitykseen. Mikä hyvä onkin, sillä takaisin johonkin uskontodiktatuuriin palaamalla ei maailmaa viedä eteenpäin. Ja jonka tieteen ja koulutuksen mukaisen hyvinvoinnin tavoittelijoita löytyy myös kolmannen maailman valtioista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Naisenemmistö on toki sosiaalipolitiikan henkilöstössä ollut pitkään, mutta miksi tasa-arvon nimissä ei ole asiaa korjattu sitä mukaa kuin sosiaalilakeja on uusittu ja tehty mm. avioerot helpoiksi. Mies ei niissä kisoissa pärjää. Ei tasa-arvovaltuutettujen aktiivisuus sukupuolisuhteen korjaamiseksi ole ollut lainkaan innokasta.
Kristinuskon asemasta. Länsimainen kulttuuri perustuu sille. Kun se on Euroopassa pari vuosituhatta toiminut, onko se huono, peräti poisheitettävä? Koulujuhlien virsien, jouluevankeliumien luvut, suvivirret ja muut on pyritty syrjäyttämään juuri omien ateistiemme toimesta. En ole havainnut että islaminuskoiset olisivat niitä vaatineet poistettaviksi. Kun kristinuskoa torjutaan ja eroaminen kirkosta on yllytysten varassa, kirkon asema heikkenee. Tyhjiö vallitsee. Mitä tulee tilalle? Islam. Onko hyvä? Miten käy naisen? Arvioisin, että dikatuurina se on kovempi kuin kristillinen diktatuuri, jos sitä jossakin on? Cromwellin aikana oli Englannissa, mutta ei sielläkään pitkään.

Käyttäjän Jukka Konttinen kuva
Jukka Konttinen

Ei ateistit halua uskonnon harjoitusmuotoja syrjäyttää, vaan saada uskonnonvapauslaki aidosti toteutumaan, eli pois kristinuskon dominanssista muita uskontoja ja uskonnottomuutta kohtaan. Saada ne pois julkisista tilaisuuksista, kuten koulusta ,jolloin toisuskoiset tai uskonnottomat eivät ole eriarvoisessa asemassa. Ruotsissa tätä on jo toteutettu valtionkirkon lakattua olemasta ja seurakunnissa on edelleen huomattava määrä väestöä, virsiä laulamassa ja evankeliumeita lukemassa. Populismin yksi osa on tahallinen väärinymmärtäminen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #71

Suuvaitsevaisuuteen kuuluu toisinajattelevin kunnioitus myös uskonnonharjoituksessa. Jos ei kuuu kirkkoon, niin miten joidenkin toisten kuuluminen kirkkoon loukkaa siihen kuulumattoman vapautta tai oikeutta. Samoin, miten koulun koulun tilaisuuksissa ei voi sallia enemmistön tahdon mukaisia ohjelmanumeroita, joista kuitenkin voi halutessaan olla poissa. Miten uskonnotonta tai kirkkoon kuulumatonta kirkkoon kuuluminen häiritsee niin, että pitää yllyttää kirkkoon kuuluvien eroamista kirkosta. Minusta se toisen oikeuteen ja vapauteen puuttumista. Minun suvaitsevaisuuteeni kuuluu, että saa harjoittaa mitä uskontoa tahansa tai olla harjoittamatta. Uskontokasvatus, filosofia, historia, matematiikka, kielet ym. mitkä opetushallitus kullekin koululle opetettavaksi määrää tai sallii, kuuluu ihmisen yleissivistykseen.

Käyttäjän RaunoKujala kuva
Rauno Kujala

Artikkeli täyttä asiaa, kiitos siitä. Suomen johtavat poliitikot ja ylimmät virjamiehet pitää asettaa valtakunnanoikeuteen jatketusta ja pitkäkestoisesta perustuslain rikkomisesta. He ovat saattaneet Suomen turvallisuuden ajopuuksi matu-invaasion edessä. Suomen kansaa kuritetaan ja syyllistetään. Elinoloja kurjistetaan tietoisesti. Samaanaikaan leikitään Äiti Teresaa ja otetaan kymmeniä tuhansia ei-suomalaisia elättejä Suomen kontolle. Niinkuin Saksassa Merkkel joutuu oikeuteen perustuslain tietoisesta rikkomisesta, niin tulee tehdä Suomen hallituksellekin, eritoten sisäministeri Orpolle, jolla erityisvastuu laittomuudesta. Todentotta Suomi tarvitsee ryhtiliikkeen ja yksi niistä on Suomen eroaminen Eu:sta. Tämä diktatuuri federaation kautta ja siihen liittyvä joukkopsykoosi saa luvan loppua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Asiallista puhetta enemmistön oikeuksien puolesta. Edustajat on valittu hoitamaan suomalaisten asioita. Monessa eduskunnassa ja EU:n elimissä on hoidettu mielestäni enemmän muiden kuin suomalaisten asioita. Vastuu pitää näistä kantaa. Rankinta mielestäni on suomalaisten jatkuva syyllistäminen ja nimitteleminen siitä että he puolustavat oikeuksiaan omassa maassaan.

Käyttäjän TainaSavolainen kuva
Taina Savolainen

Tuo ihmisinvaasio todella huolettaa ja suomessa lepsuus ja naivius oman kulttuurin puolustamisessa ja suojelemisessa. Tämä koskee myös kristinuskoa. Syvät kansan rivit ovat laajasti edelleen perinteisten arvojen kannalla. Sitä ääntä ei nyt tunnuta kuulevan. PS:n puolueen linja on kyllä ihmetyttänyt tässä invaasiotilanteessa. Myös taloudellinen taakka nousee liian suureksi kantaa Suomelle. Tosin EUn muissakin maissa. Miten saadaan aikaan se tärähdys, jolla herätetään poliitikot ja oikeusoppineet ,jotta perustuslakikysymykset ei toimi jarruna järkevälle ja tarpeelliselle lakien säätämiselle. Tehdäänhän niitä muuallakin. Ja kansa on edustajansa valinnut!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen täysin kannallasi, Taina. Olen pettynyt perussuomalaisten hallituspolitiikkaan. Se ei vastaa puoluetta äänestäneiden tahtoa. Siksi gallupit näyttävät rangaistusta. Minäkään en tällä hetkellä tiedä ketä äänestäisin, jos nyt pidettäisiin edustajavaalit. Suomen talous ei kestä yhtään uutta maahanmuuttajaa ja jo tulleistakin pitää poistaa 2/3 kuten on arvioitu, mutta rohkeus pettää ministereillä. Venäjän raja on tukittava. Montako pipopäätä Krimin tapaan on jo tullut, ei kukaan tiedä. Tämähän on avan edesvastuutonta menoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Hyvä ja isänmaallinen juttu, Matti. Jatka samaan tyyliin! Näitä tarvitaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Kari, mutta tässä ei paljon kiittely auta, toimia tarvitaan. Ryhdypä Sinäkin aktiivisesti ajamaan Suomen suojelua ja kannusta muitakin keskustalaisia isänmaalliseen työhön. Nyt on suurista asioista kysymys. Jos tällainen invaasio vapaasti saa jatkua, itsenäinen Suomi on mennyttä. Ruokapöydissämme ahmii väki, joka ei ole ruokaansa ansainnut. Oma kansa kärsii. Maahantulijat hyppivät silmille. Vain houkka jatkaa nykyistä menoa.

Kristian Björk

Lisään tähän nyt sen faktan, että viime vaalien alla ps lupasi antaa äänestäjilleen täysin erilaista politiikkaa mitä nyt on nähty. Peeässän äänisaalis tuli niiltä kansalaisilta jotka luulivat demokratian mallin mukaan äänestävänsä puoluetta mikä pitää suomalaisten puolta, ajaa suomen etua ja tekee kaikkensa että ruotsin ja saksan islamkaaos väkivaltaisine lieveilmiöineen pysyy maasta poissa. Ps sai äänensä niiltä jotka tulivat täydellisesti pissatetuiksi niin maahantunkeutumis kuin vähempiosaistenkin asioiden suhteen. Kansa äänesti koska luuli saavansa mitä luvataan, mutta metsään meni kovalla rytinällä. Slogan "saat mitä tilaat" ja varsinkin tämä absurdein: persut ei persiitään myy! Halvalla menikin ja rivosti kontillaan. Jokainen tietää että tämä oli tässä, uusintaa ei tule. Pelottaa ihan kyllä oikeasti kuinka syvälle suohon tämä maa nykyisen halltuskauden aikana uppoaa, jääkö mitään pelastettavaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikeassa olet, Kristian. Olen paljon pohtinut sitä, mistä uusi voima perussuomalaisten tilalle, mutta olen päätynyt siihen, että sirpaleista ei saa ehyttä. Parasta on siis tukeutua siihen joukkoon suomalaisia, jotka haluavat pelastaa maan tukemalla parlamentaarisia voimia. Pitää siis painostaa perussuomalaisia ja muidenkin puolueiden kansanvaltaisia, isänmaallisia voimia toimimaan samansuuntaisesti. Kaikissa puolueissa on näitä ihmisiä. Hiljainen enemmistö on saatava liikkeelle Ylen ja EU-lehtien väärää politiikkaa vasgaan. Rajat kiinni, piikki kiinni -liike on saanut paljon muutosta aikaan, mutta ei vielä riittävästi. Tänä aamuna nähtiin Ylessä se ihme, että liike sai esittää asiaansa toimittajan pahemmin estämättä.
Jos Yle ei ala kertoa tosisasioita invaasiosta ja muusta, on mielestäni käynnistettävä kansalaisliike Yle-veron poistamiseksi. Oman kansan edun vastaista politiikkaa ei kannata verovaroin rahoittaa. Sama koskee puoluetukia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset