Matti Kyllönen

Ryhdistykäämme, Eurooppa ja Suomi!

Maailman ja erityisesti Euroopan ja siinä Suomen elämänmeno on melko epävarmalla ja turvattomalla perustalla. Miksi tähän on jouduttu ja miten tästä päästään ulos? Tätä kysyy jokseenkin jokainen ihminen, niin minäkin. Yritän tässä hahmottaa tilannetta lähtökohtana Suomen ja suomalaisen etu ja toivon saavani mahdollisilta lukijoiltani valaisua ja talutusta eteenpäin.

Uusi maailmanjärjestys kehkeytymässä

Maailman yleistilanteen järkkymisen syyt lähtevät luonnosta, sen ylirasittumisesta ja saasteista. Maailman väkiluku on kasvanut räjähdysmäisesti, mistä seuraa ruokkimisen ongelma. Hurjan nopea teknistyminen vie ihmisiltä työpaikkoja. Globaalisaatio vapauttaa työn, pääoman, tavaroiden ja palvelusten liikkeen, josta seuraa tuotannon siirtyminen sinne missä pääomalle saadaan paras tuotto. Se on viime aikoina tullut Kiinassa, Intiassa ja muilla niin sanotuilla kehittyvillä markkinoilla. Eurooppa on vastannut kilpailuun luomalla toiset, halpatyövoiman markkinat. Valittamalla työvoimapulaa Eurooppa on aikaansaanut kansainvaellusten vyöryn Eurooppan unioniin. Vauhtia kansojen liikkeeseen on saanut aikaan Syyrian sota, jonka on annettu jatkua. Rauhan hidastajana on esiintynyt Venäjä, joka vauhdittamallaan kansainvaelluksella koettaa heikentää Euroopan unionia.

Ei näy mitään merkkejä siitä, että kansainvaellus kohti EU:ta heikkenisi. Mitä löysemmin ihmisiä päästetään sisään, sitä enemmän heitä tulee. Ihmisoikeuksillaan ja vauraudellaan keikaroinut EU on virheellisen viestintänsä vanki ja uhri. Kansainvaellusten ja mahdollisesti pitkänkin sodan jälkeen kehkeytyy uusi maailmanjärjestys, sillä nykyinen on tiensä päässä.

YK:n ja Euroopankin turvajärjestelmä murenemassa

Miten turvataan maailmanrauha ja -järjestys? Toisen maailmansodan jälkeen luotu voittajien hallitsema maailmanjärjestys on aikansa elänyt. Se ei enää vastaa maailmankansojen välisiä voimasuhteita. YK:n turvaneuvoston pysyvät jäsenet USA, Kiina, Venäjä, Britannia ja Ranska ovat itsekkäästi suojanneet etujaan ja laiminlyöneetkin maailman turvallisuuden vaalimista. Uudet vahvat valtiot, kuten Saksa, Japani, Brasilia ja monet muut ovat toivoneet uudistuksia, mutta uusi maailmanjärjestys syntyy useinkin vasta sodan toimin ja seurauksena. Tämä sota lienee jo menossa.

Kuten luonnossa vallitsee ihmisten ja valtioiden kesken vahvimman valta. Niin on aina ollut on oleva. Evoluution mahtiahan jo lastentelevisiokin lasten päähän paukuttaa. Sitten hurskaasti voivotellaan, että lapset lapsina ja aikuisinakin kiusaavat toisiaan.

Unelma Euroopan Yhdysvalloista murenee? Euroopan unionin pitkä tie kolmen suurvallan Saksan, Raskan ja Italian sekä Benelux-maiden teräs- ja hiiliunionista nykypäivään on pitkä ja pääosin kunniakaskin siksi, että maaonosamme rauha on ollut jo seitsemän vuosikymmentä varsin rikkoutumaton.

Myös vapaakauppa-alue ja yhteinen rahakin ovat olleet varsin siedettäviä hankkeita niin kauan kuin hyvinvointia on ollut jaettavana heikommille maille. Mutta sitä mukaa kuin valtiot siirtyvät nettomaksajien puolelle, yhteistyöhalu heikkenee. Vain Euroopan unionin koneistossa mukana olosta hyötyvät kannattavat liiton syventämistä.

Mitä syvemmälle liittovaltion suuntaan on edetty, sitä kriittisemmiksi kansat ovat kääntyneet. Epäsopua aiheuttaa se, että suurvallat rikkovat yhteisiä sääntöjä, ajavat rumasti omia etujaan ja polkevat köyhempiä jäsenmaita. Erityisen rumaa on Britannian kiristys erolla. Se myrkyttää ilmapiirä. Yhdessä kansainvaelluksen ongelmien kanssa Brexit saattaa johtaa unionin hajoamiseen. Tähän mielestäni Suomenkin kannattaa varautua ja valmistautua. Saksa on kasvanut liian isoksi ja mahtavaksi mahtuakseen nykyisiin saappaisiinsa. Saksalla ovat myös Euroopan islamisoitumisen ratkaisuavaimet käsissään.

Suomi etsii tietään – yhteisen työn sävelen on pian löydyttävä

Suomi on rypenyt talousvaikeuksissa jo 7–8 vuotta. Ulkomaankauppa on ollut tappiollista, bruttokansantuote on polkenut paikallaan, työttömyys ja valtionvelka on hirmuinen. Työvoimapulasta on paasattu vuosikymmeniä, mutta sitä ei koskaan ole tullut. Kun työvoima saa unionin sisällä liikkua vapaasti, työvoiman tarvitsijat voivat sitä kaukaakin hankkia. Varastoon porukkaa ei kannata ottaa seisomaan. Massamaahanmuuttoa ei tarvita. Viime vuonna houkuteltu ja organisoitu 32.000 turvapaikanhakijan ja elintasopakolaisen maahantulo oli tarpeeton. Pääministeri Juha Sipilän leveilevä, vauraan Saksan liittokanslerin Angela Markelin kintereillä huutama maahantulokutsu oli huonosti harkittu ja Suomelle vahingollinen. Toivottavasti tästä on opittu.

Tosi hädässä olevat, turvapaikkaa oikeasti vainon vuoksi hakevat tulee ottaa maahan, mutta loisimaan tulleet pitää kaijottaa pois. Tässä Suomen pitää terästää otettaan.

Valtio ja kirkko ovat tuhannen vuotta olleet suomalaisten turvaverkon hyvä perusta. Valtio ei saa lakata kansastaan huolehtimasta. Kirkko ei saa seurakuntalaisiaan hylätä. Pappi ei saa jättää laumaansa ja lähteä tavoittelemaan muukalaisia käännytettäväksi. Hyvä paimen etsii kadonneen lampaansa eikä lähde houkuttelemaan tilalle uutta lammasta vieraasta laumasta.

Valtio ja kirkko – huolehtikaa omasta kansastanne enemmän kuin muukalaisista

Siispä Suomen valtion ja kirkon vastuulliset, kääntäkää jo katseenne Euroopan hallitsijoiden tehtävistä oman kansanne puoleen. Ryhtykää kantamaan vastuuta niistä ihmisistä, joiden asioista huolehtimaan teidät on valittu. Supistakaa maailmanparannusmenoja sellaisista kohteista mihin pienen Suomen voimavaroin ei voida vaikuttaa ja keskittykää oman maan ja kansan olojen korjaamiseen. Näyttäkää esimerkkiä ja antakaa jotain omista suurista eduistanne oman kansan hyväksi. Lopettakaa, hyvät opposition kansanedustajat, säälittävä teestekentelynne ja turhan puhumisenne eduskunnan kyselytunneilla ja keskittykää tukemaan hallituksen toimia asioiden kuntoon panemiseksi – vihdoinkin, sillä teillä on ollut aikanne tehdä uudistukset, mutta ette ole niitä tehneet. Neuvokaa työmarkkinajärjestöjä palauttamaan kansalle työ ja maalle kilpailukyky.

On myös jo korkea aika lopettaa oman kansan vähättely ja pilkkaaminen muukalaisten edessä. Kalevalan päivän aikaan on terveellistä lukea edes pätkä kansalliseepostamme Kalevalaa, tuota maineikasta kirjaa, jossa kuvataan suomalaisten aikaansaannoksia ja suomalaisena elämistä. Siellä jo alkulehdillä on ohjeet siitä, mitä vieras otetaan talossa vastaan ja miten häntä vieraanavaraisesti kohdellaan, mutta jos hän kohtuuttoman kauan viipyy ja vieraanvaraisuudesta vastikkeetta nauttii, siitä tehdään loppu.

Kalevalassa kerrotaan, miten kaikki olevainen on syntynyt, miten taivas ja maa on luotu, miten ihminen on syntynyt Luojan luomana ja miten suomalaisia on ohjattu viljemään maata ja hankkimaan tietoa kaikesta olevaisesta ja siitä miten kansamme parhaat naiset ja miehet ovat kehitystä vieneet eteenpäin, miten naiset ja miehet ovat kosiomenonsa suorittaneet, häänsä viettäneet ja lapsensa kasvattaneet.

Antakaa Kalevan kansalle uusi kertomus ja uusi johtoajatus onneen

Johtava ajatus Kalevan kansan elämässä ja tulevaisuuden toiveissa on kiitollisuus Jumalaa kohtaan siitä mitä on tähän mennessä saatu sekä kiitollisuus myös lähimmäisistä. Tulevaisuuden tavoittelussa johtoajatuksena on ahkeruudella ja tunnollisella, rehellisellä työllä saavuttaa vieläkin onnellisempi elämä tuleville polville ja saada takaisin se Sampo, joka menetettiin meren syvyyksiin taistelussa Pohjan kansan kanssa. Halutaan siis hyvitys sille syntiinlankeemukselle, että hairahduttiin tavoittelemaan helppoa elämää, jossa kone jauhaa kaikkea hyvää ihmisten tarvitsematta nähdä vaivaa onnensa eteen.

Tässä sielumme tunnottomuuden ja ahneuden tilassa elämme nähdäkseni kansana nyt. Ikään kuin sosialismissa eläen uskottelemme, että valtio hoitaa kaiken tarvitsematta kansan vaivautua mihinkään. Kaiken lisäksi uskottelemme, että haalaamalla vieraita kansoja maahamme voimme teettää likaiset ja rumat työt heillä ja voimme elää herroiksi ”Suloisessa Suomessamme”. Mutta ei, näin se ei mene. Sehän on ihmisriistoa, jota ilmoitamme vastustavamme! Itse meidän on itsestämme ja tulevaisuudestamme vastattava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (71 kommenttia)

Käyttäjän SibilYanev kuva
Sibil Yanev

Tästä kirjoituksesta voisivat politiikot ja sidosryhmät oppia miten pidetään objektiivistä, pitkän tähtäimen ajatteleva inhimillinen puhe kansalaisille. Vastakkainasettelu ja syytely sekä hallituksen että median puoleelta rakentavaa kritiikkiä vastaan on vähintään vastenmielistä ja pikemminkin pelon aiheuttama vastareaktio. Totuus kuitenkin puskee läpi kaiken , koska se on ihmisten luonteen vahvistava. Ja ihminen joka ajaa moraallisia asioita , on vaaraksi pienille piireille. Olemme erittäin ison muutoksen ääressä ja maahanmuuttopolitiikan seuraavat askeleet tulevat sanelemaan kaikki muutkin poliittiset kentät. Jos hallitus ei suostu harjoittamaan hyvää maahanmuuttopolitiikka, sen on kaadettava. Koska kevään tilanne on Euroopan kannalta niin vakava.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos arviosta, Sibil Yanev. Minua on kauan huolestuttanut maahanmuuttoon liittyvä sisäministeriön ja kirkon johdon asenne, joka on suomalaisiin ja suomalaisuuteen nähden käsittämättömän kielteinen. Olen ollut pari kertaa seurakunnallisessa pienpiirin keskustelutilaisuudessa, jossa miesten kesken, papin alustuksen pohjalta, on keskusteltu maahanmuutosta. Pappi on aivan ulkona siitä todellisuudesta missä seurakuntalaiset ovat pelkoineen sen johdosta, että rajat ovat auki ja parhaassa asevelvollisuusiässä olevia maahanmuuttajia on syrjäisimmissäkin pienissä kunnissa sinne kutsumattomina laitettuina. Keskustelijoita on suuresti huolestuttanut ihmisten turvallisuus, jonka järkkymisestä kuullaan harva se päivä, mutta tämä ei viranomaisia hetkauta. Kun kirkonmiehille huomauttaa siitä, että ihmisiä lähtee kirkosta siksi, että omista seurakuntalaisista ei välitetä, ei se papistoa tunnu huolestuttavan. Alustajat ovat jopa sanoneet, että eihän sille mitään voi, jos ei viihdy, on vapaa lähtemään. Paimen siis jättää noin vaan yksikseen itsensä syrjityksi kokeneen ihmisen.On puhuttu myös kristillisten tunnusten poistamisesta kirkoista, jottei muka loukattaisi muslimeja, jotka eivät edes kristilliseen piiriin kuulu; jos joku kuuluu, niin ei kai hän loukkaannu, vaan ilostuu kristinuskon tunnuksista. Tähänkään ei ole reagoitu. Pahinta on puhumattomuus, kirkon palvelijoilla ei ole kantaa, he eivät uskalla puhua.Sen ymmärtää, kun ev.lut. kirkon johto on tyystin välinpitämätän. Sisäministeriön kansliapäällikön kiihkoilevat puheet maahanmuuttajien sokeasta suosimisesta oman kansan kustannuksella ovat syvästi järkyttäneet suomalaisia. Tähän haluan osaltani kiinnittää huomiota. Totean vielä, että käydyissä keskusteluissa olen saanut varauksettoman tuen; ihmiset ovat kiittäneet saadessaan osallistua kantansa esiintuomiseen. Ovat loukkantuneet "rasistin" syytöksistä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"During times of universal deceit, telling the truth becomes a revolutionary act." (Georg Orwell) "Kaikki ovat tasa-arvoisia, mutta toiset toisiakin tasa-arvoisempia." "Sota on rauhaa." (Orwell)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #12

"Ihmisoikeudet kuuluvat kaikille." Suomeen tunkeutuvien ihmisoikeudet ovat korkeammat kuin suomalaisten.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #19

#19. "Maassa maan tavalla tai maasta pois" ,sanoi presidenttikin puheessaan.

Nettosaaja-Suomesta ei saa tulla Euroopan sosiaalitoimistoa. Osin on jo tullut Kreikka-ja muine EU/EMU-PIIGS-tukijaisineen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

Kari, Suomesta on jo tullut Euroopan sosiaalitoimisto. Muukalaisia ei ole saatu töihin tuskin koko elämänsä aikana. Nettomaksajia heistä ei tule koskaan. Oli säälittävää kuunnella ja katsella ykkösaamussa työministeri Jari Lindströmin vääntelehtimistä toimittajan pommitusten alla voimattomana, kun muukalaistenkin elämä on tehty niin helpoksi ja säännöin aidatuksi, ettei heitä saa maasta pois eikä töihin. Muukalaisten perheet Suomessa yhdistetään vaikka perimmästä Afrikasta hakien, mutta suomalaiset perheet tietoisesti hajotetaan. Tosi nerokasta ja taloudellisesti järkevää puuhaa - valtion tahdosta ja toimesta. Sosialistivaltio on ay-liikkeen painostamana ja vasemmistopuolueiden ajamana toteutettu täydellisenä. Rakennelma pysyy pystyssä velalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #33

#33. Selvää hajoita-ja-hallitse politiikkaa Suomessa ja EU:ssa. Kohta Suomi tarvitsee ERVV:tä, EVM:ää, Targettia ja IMF:ää pärjätäkseen tässä poliittisessa vehkeily-/kriisitilanteessa.

"Oliko Suomen EMU-jäsenyys erehdys?" kysyy professori Sixten Korkman kirjassaan:
"EURO -valuutta ilman valtiota" --Sekä EMU että euro ovat tarkoitushakuisia poliittisia valtapelirakenteita ja järjestelmiä./KK.

- "Vakuuden turvaaminen edellyttää, että rahaliiton tasolla on vahva pankkien säätely-,valvonta- ja kriisinhallintajärjestelmä." (s.133/SK)

- " Ajatusta, että Eurooan pitäisi polkaista pystyyn liittovaltio rahaliiton pelastamiseksi, voi pitää syystäkin epärehellisenä ja jopa absurdina."(s.153/SK)

- "Euroopasssa on aina ollut federalistisia toiveita siitä, että joskus syntyy poliittisesti vahva ja yhteinen unioni ("the United States of Europe). Kansalaisten keskuudessa tallaiset ajatukset eivät saa vastakaikua, ja unioniin kielteisesti suhtautuvat poliitikot käyttävät visiota liittovaltiosta keskustelussa pelättimenä. On ilmeistä, että poliittista valmiutta ja halukkuutta keskusjohtoisen liittovaltion suuntaan todellisuudessa ei ole. Yritys käyttää nykyistä EMU-kriisiä verukkeena keskusjohtoisen liittovaltion luomiseksi on epärealistinen ja kääntyy vain itseään vastaan." (s.205/SK: Talous ja Utopia, DOCENDO)

- "Rahaliiton turvaaminen edellyttää institutionaalisia toimia EMU:n valuvikojen korjaamiseksi." (s.115/SK)

-"Nykymuotoinen EMU on ollut Euroopan kannalta huono ratkaisu." (s.158/SK)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #38

Suomen pitää päästä irti sekä EU:sta että rahaliitosta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #39

#39.Kyllä se siltä vaikuttaa.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #39

#39

Niinpä.

Keinoksi riittää, että EU:hun ja samalla euroon liittymisen valtiopetokset nostetaan julkiseen keskusteluun.

http://jormajaakkola.fi

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Komission tekemä asiakirja:

"EY:N KOMISSION LAUSUNTO SUOMEN JÄSENYYSHAKEMUKSESTA 4.11.1992"

Otsikko ja tekstisitaatti:

"Yhteistyö sisä- ja oikeusasioissa

1. Ilmoittaessaan hyväksyvänsä kaikki Euroopan unionisupimuksen määräykset Suomi on implisiittisesti = epäsuorasti hyväksynyt kaikki yhteistyötä sisä- ja oikeusasioissa koskevat määräykset, jotka sisältyvät Euroopan unionisopimuksen kappaleessa VI. Näihin kuuluvat turvapaikkapolitiikkaa, kolmansien maiden liikkuminen yhteisön ulkorajojen yli, maahanmuuttopolitiikka mukaanlukien kolmansien maiden kansalaisten maahantulo-, liikkumis- ja oleskeluedellytykset. Suomi on erityisen hyvin perillä kaikista näistä kysymyksistä seurattuaan niitä tarkoin kysymysten pohjoismaisen passiunionisopimuksen toimintaan kohdistuvien vaikutusten takia.

2. Samoin kuin pohjoismaisilla naapureillaan, Suomella on huomattavaa kokemusta pakolais- ja turvapaikka-asioiden käsittelyssä eikä sillä tulisi olemaan vaikeuksia osallistua tämän alan yhteistyöhön. Suomi on omistanut tarpeelliset keinot sen varmistamiseen, että kolmansien maiden kansalaisten liikkuminen sen rajojen yli on tehokkaasti valvottua. Suomi on sitoutunut..."

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

Hyvä, Jorma Jaakkola, kun nostat näitä dokumentteja esiin. Jo tässä komission paperissa on Suomelta riistetty itsenäisen valtion asema. Komissiota ei ole mikään kansakunta vaaleissa valinnut ja siksi siltä puuttuu laillisuuspohja suomalaisten edessä. Näistä laittomista määräyksistä voi Suomi sanoutua irti milloin hyvänsä. Kansalle ei ole kerrottu näistä sitoumuksista, joten laittomuuksien salaajat, siis omat, edustajamme ja valtioelimemme, ovat syyllistyneet petokseen kansan edessä.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #20

Matti Kyllönen,

ei komissio meiltä mitään riistänyt, vaan antoi vastauksen Suomen jäsenyyshakemukseen.

Jäsenhakemus jätettiin varaslähtönä 27.2.1992. Siis tasan 24 vuotta sitten.

Jäsenyyshakemuksen jättämisellä jo torstaina 27.2.1992 - ilman eduskunnan suostumusta - oli kiire, sillä seuraavana tiistaina oli hallitusten välinen konferenssi, jossa otettin vastaan Suomen jäsenyyshakemus.

Hallituksen (lue: presidentti Koiviston) EY-toimintalinja "parlamentarisoitiin" eduskunnan äänestysnäytelmässä 18.3.1992.

Demarit kirjoitivat näytelmälle sellaisen käsikirjoituksen, että eduskunnan äänestyksessä oli kaksi vaihtoehtoa - molemmat esittivät luottamusta ulkopolitiikasta HM 33 valtaoikeuksilla määränneelle Koiviston harjoittamalle EY-toimintalinjalle.

Onko tuollainen menettely demokratiaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #27

Jos komissio mielestäsi ei ole meiltä mitään riistänyt, niin turhaanhan tässä ketään moititaan. Sosialidemokraattinen demokratia on toteutunut. En vain sitä hyväksy, koska itsenäisyytemme on mennyt. "Kansainvälisiin sopimuksiimme" vedoten maa voidaan miehittää ja kaikki tulijat on pakko vastikkeettomasti elättää.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #28

Tarkoitan, ettei ole EY:n vika silloin, kun Suomen valtiojohto toimii valtiopetoksellisella tavalla ja alistaa Suomen vieraan vallan alle.

Isäntämaatukisopimukseenkin tarvitaan vain puolustusvoimien komentajan allekirjoitus, jolla hän alistaa itsensä Naton Euroopan joukkojen komentajan alaisuuteen.

18.3.1992 tapahtunut demokratianäytelmä, jolla homma eli Maastricht-aiheiden hyväksyminen hoidettiin kuuluu Suomen demareiden bernsteinilaiseen demokratiaan.

Ståhlbergiläisen Hallitusmuodon 1 ja 2 pykälät menettivät valtiosääntöoikeudellisen sisältönsä.

Kansalaiset luottavat sokeasti siihen, mitä perustuslaissa sanotaan.

Nykyisen perustuslain 1, 2 ja 3 pykälillä ei enää ole sitä sisältöä, jonka Ståhlberg, Wrede ja Kotonen Hallitusmuodon (1919) 1 ja 2 pykäliin loivat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #37

Tietenkin vastuu tapahtuneesta on Suomen valtiojohdon. Tarkoitin ivata suomalaisessa politiikassa tavanomaista, rikoksesta kiinni jäätäessä esitettävää perustelua: "Ei ne meijän poijat, vaan kun nuo ulkopuoliset houkuttelivat."
Nykyisille valtiaillemme perustuslaki ei ole toiminnan määrääjä,rajaaja vaan este. Perustuslakia tuomitsee lakiesitysten tekijä, enemmistöhallitus itse. Tarvitaan riippumaton peruslakituomioistuin.
K. J. Ståhlbergin perustuslaki olisi nykyaikanakin edelleen pätevä. Uskon ja toivon että siihen ainakin pääosin vielä palataan. Eduskunnasta ei ole säätämään lakia ja valvomaan itseään. Tarvitaan vahva presidentti j todella riippumaton oikeuslaitos. Tyhjään aukkoon marssii nyt Sauli Niinistö. Onneksi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #40

Juuri Montesquieun kehittämällä vallan kolmijako-opilla tehty Suomen ståhlbergiläinen Hallitusmuodon 2 pykälä olisi edelleen maailman modernein.
HM 2 § oli maailman demokraattisimman valtion perusta.

Mutta...

17.1.1992 Koivisto riisui - tarkoituksella tekemällään lamalla - määräenemmistöpäätökset eli vei vallan eduskunnan määrävähemmistöltä.

6.5.1992 Koivisto alisti - järjestämällään oikeuspoliittisella seminaarilla - tuomioistuinlaitoksen alaisekseen.

Presidentti Koivisto otti 1980-luvulla presidentin ja hallituksen toimia valvovan oikeuskanslerin peukalonsa alle.

Viimeinen oikeuskansleri oli Kai Korte, jonka Koivisto passitti ennenaikaisesti eläkkeelle ja isutti tilalle haluamansa sätkyukon.

http://jormajaakkola.fi/Koiviston%20CV

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #27

#. 27. Taitaa koko EU-systeemi/liike olla kuin valokopio demaritaustaisesta bernsteinilaisesta, rauhanomaisesta vallankumouskonseptista vai kuinka?

"Demokratioissa politiikka on taitoa saada kansa uskomaan etä se hallitsee."
(Louis Latzarus)

"Demokratia keksittiin, jotta muutama lisää saisi valtaa."
(Henrik Tikkanen) ---Samalla syntyi myös byrokratia! (KK)

"Demokratioissa epäpätevien paljous vallitsee sen sijaan että turmeltuneet harvat nimittäisivä." (G.B.Shaw)

"Kateus on demokratain perusta." (Bertrand Russel)

"Eriarvoisten tasa-arvoinen kohtelu johtaa väistämättä eriarvoisuuteen."
(Platon)
"Demokratian heikkous on riitelevät puolueet. (Platon) --Tai nykyään lisänä vielä korporatiot eli etujärjestöt sekametelsoppaa hämmentämässä. (KK)

"Sokea taluttaa sokeaa. Se on demokraattinen tapa." (Henry Miller)

"Demokratia näyttää sopivalta vain hyvin pienelle maalle." (Voltaire) --Eikä aina sillekään.(KK)

"Jos olisi jumalten kansakunta, sitä hallittaisiin demokraattisesti, mutta niin täydellinen hallitusmuoto ei ole sopiva ihmisille." (J.J.Rousseau)

"Demokratia on usein pelkkää sanahelinää ilman tekoja." (KK)

"Demokratioilla on taipumuksena kaikissa asioissa keskinkertaistua."
(J..F.Cooper)
"Demokratian aluksen, joka on kyntänyt kaikki myrskyt, saattaa upottaa itse laivassa syntyvä kapina." (Grover Cleveland)

"Demokratia on taito pitää itsensä kurissa, niin ettei toisten tarvitse pitää kuria yllä." (Georges Clemenceau)

"Demokratioissa politiikka on taitoa saada kansa uskomaan, että se hallitsee." (Louz Latzarus)

"Demokratia ei ole sitä, että sortajat on raivattu tieltä, vaan sitä, että kansa pystyy itse tekemään ratkaisuja omissa nimisssään." (Matti Kurjensaari)

"Demokratia on keskinkertaisuuden tyrannia." (Aaro Hellakoski)

"Demokratia on kansan hallitus kansan avulla kansaa vastaan."
(Abraham Lincoln)
"Demokratia antaa joka ihmiselle oikeuden olla oman itsensä sortaja."
(Tuntematon)

"Mitä täydellisempi demokratia on, sitä lähempänä on hetki,jolloin se käy tarpeettomaksi. (V.I.Lenin)

"Demokratia ei ole mikään prototyyppi, se ei ole pysyväinen, ei aina sama, vaan alinomaisten vaihtelujen, alinomaisen käymisen ja kehityksen alainen."
(Urko Kekkonen)

"Demokratia ei tarkoita "minä olen sinun vertaisesi", vaan "sinä olet minun vertaiseni". (James Russel Lowell)

"Demokratia on taito johtaa sirkusta apinahäkistä käsin." (Tuntematon)

"Demokratia ei ole muuta kuin unelma: se pitäisi luokitella samaan kastiin Arkadian, Joulupukin ja Taivasten valtakunnan ksnssa." (H.L.Mencken)

(OTTEET: Jarkko Laine: Suuri Sitaatti-sanakirja. OTAVA)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #30

Viisaita määritelmiä, Kari!

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Matti Kyllönen:

"Minua on kauan huolestuttanut maahanmuuttoon liittyvä sisäministeriön ja kirkon johdon asenne, joka on suomalaisiin ja suomalaisuuteen nähden käsittämättömän kielteinen."

Sisäasiainministeriön valmistautumisesta kerroin edellisessä kommentissani #13 "Komission lausunto Suomen jäsenyyshakemuksesta 4.11.1992".

Kirkonkaan toimintalinja ei ole ihme, kun tietää, että kirkon johto oli jo 1980-luvun lopulla (ETA-sopimus) sitoutettu mukaan suomalaiseen "EY-kultapossukerhoon".

Keskeinen EY-neuvottelija Antti Kuosmanen kertoo hävitetyssä kirjassaan "Suomen tie EU:n jäseneksi" (sivulla 34):

"Laajempien yhteiskunnallisten piirien informoimista varten oli lisäksi koottu integraationeuvottelukunta, jossa oli jäseninä yhteiskunnan eri alojen instituutioiden ja kansalaisjärjestöjen johtoa aina puolueista kirkkoihin asti."

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #14

Laitan lisäsitaatin Kuosmasen kirjasta.

Se on jatkoteksti samaan kappaleeseen, tekstisitaattiin, jonka kirjoitin (#14):

"Myös poliittinen oppositio oli siinä edustettuna, eikä mitä ilmeisimmin ollut osaansa tyytyväinen. Neuvottelukunnalla ei ollutkaan mitään tekemistä neuvottelutavoitteiden asettamisen tai itse neuvottelujen kanssa. Se oli sielunhoito-organisaatio. Samaa tarkoitusta palveli jonkinlaisena jäänteenä varhaisemmilta ETAakin edeltäneiltä ajoilta henkiin jäänyt niin sanottu laajennettu valmistelujaosto, jota vain ei ilmeisesti ollut hoksattu tai hennottu lakkauttaa. Siinä oli pitkälti samojen tahojen edustajia kuin varsinaisissa valmistelujaostoissakin."

--

Hyvä, että Kuosmanen paljasti asioita. Ei ihme, että kirja vedettiin hätäisesti pois myynnistä.
Kuka kärsi kirjan hävittämistä koituneen taloudellisen vahingon?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

Onko Kuosmasen kirjaa mistään saatavissa? Olen kuullut, että olet saavuttanut jonkun oikeusvoiton taistelussasi EU-laittomuuksia vastaan? Voitko kertoa tässä siitä, Jorma Jaakkola?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #25
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #41
Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #25

On. Valtamedian toimitukset tietävät kirjasta, mutta eivät kerro.

Pari poikkeusta on.

-Hesarin Kuukausiliite viimeisessä markka-aikaisessa syyskuun numerossa kertoi ko. kirjasta.

-Ylen A-studio sai yhden kirjan kameransa eteen A-Studio-ohjelmaan 10.10.2003.
Parissa päivässä kootun kuvauksen nimi oli "Onko vainovalkeiden osoite väärä?"

Tapasin sattumalta ohjelman tehneen kuvaussihteerin. Hän kertoi, että Kuosmasen kirja saadaan tarvittaessa käyttöön.

Minullakin oli tietoa kirjasta ja sen saannista jo aikaisemmin.

Kuosmasen kirjoja ehdittiin myymään Akateemisessa kirjakaupassa vain muutama kappale, kun kirjat vedettiin hätäisesti pois myynnistä.

Minulla on kopio tällaisesta kirjasta. Kun aloin kertoa Kuosmasen kirjasta, väitteeni kirjan olemassaolosta kiistettiin.

Kirjan tultua painosta Kuosmanen jakoi niitä EY-neuvotteluissa olleille virkamieskavereilleen. Lisäksi Kuosmanen antoi 10 kirjaa MTK:n puheenjohtaja Esa Härmälälle, joka toimi Suomen ainoana EY-maatalousneuvottelijana.
Härmälä jakoi kirjoja MTK:n pääkallonpaikalla kavereilleen. Yksi jäi MTK:n käsikirjastoon.

Tampereen kaupunginkirjastossa oli yksi kirja, mutta se vietiin pois. Kirjan luettelokortti kummitteli kymmenkunta vuotta netissä kansalaisten ihmeteltävänä, sillä Tampereen kaupunki ei saanut maksupalautusta. Kuitti kirjan hinnan hyvittämisestä olisi johtanut sylttytehtaalle.

Olen saanut muutaman paremman sivukopion MTK:n kautta jaetusta kirjasta.

Nimittäin kansilehti ja isbn-numeron, kustantajan, painopaikan ja vuosiluvun kertoma etusivu puuttui myydystä kirjasta otetuista kopioistani. Samaten pari "Lukijalle" tarkoitettua tekstisivua oli epäsälvää, koska kirja oli kopioitaessa liikahtanut.

Olen antanut kopion kopioita kolmelle hyvin tuntemalleni päätoimittajalle. Kaikki he ovat jollakin tavalla auttaneet taistetussani.

Varsinaista oikeusvoittoa en ole saanut, mutta kansalaisten kiinnostus kertomiini valtiopetoksiin on heräämässä.

Onhan Korkeimman hallinto-oikeuden ratkaisulla salattujen Ulkoministeriön pöytäkirjan 16/1993 20.12.1993 ja liitemuistion 1075 19.12.1993 saaminen kirjeenä sekä presidentti Halosen 19.8.2002 allekirjoittaman minulle henkilökohtaisesti osoitetun Koiviston konklaavin muistion salaamispäätöksen saaminen jonkinlainen saavutus.

Olen saanut myös Koiviston konklaavin 6.5.1992 salaiseksi määrätyn muistion ja löysin Valtion valuusrahastoa koskevat tiedot, että niitä salataan sata (100) vuotta. Ensimmäiset vapautuvat 25 vuoden salassapidosta keväällä 2017 ja viimeiset 100 vuoden salassapidosta vuonna 2106.

Olen lisäksi saanut koko joukon valtionhallinnon asiakirjoja, joita olen peilannut Kuosmasen paljastuksiin.

Kuosmanen paljastaa valtionneuvoston päätöksentekoa ja virkamiesten Maastricht-neuvottelujen valmistelukokouksia, jotka on edelleen salaisina asiakirjoina.

Valtioneuvoston salailusta on vain kuittaukset, jotka tulivat arkiston hoitajan puheluina kännykkääni. Siitä ei jää dokumettia todisteeksi.

Virkamiesten Maastricht-neuvottelujen valmistelukokousten esityslistat olen saanut haltuuni. Pelkästään ne ovat euroon ja yhteiseen puolustukseen liittyvästä salaisesta päätöksenteosta paljon puhuvia.

On se vaan, kumma, etteivät haltuuni joutuneet asiakirjat kiinnosta valtamediaa.

Elättelen toivoa, sillä Suomi on nyt olemassaolonsa kaameimmassa tilanteessa.

Kansalaisten pitää saada tietää Suomen lähihistorian valtiopetoksellisesta ja salaisesta päätöksenteosta, siitä, miten ja miksi tähän tilanteeseen on ajauduttu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #48

Kiitos, Jorma Jaakkola, hienosta yhteenvedosta. Eri yhteyksissä olen lukenut selostuksiasi ja kokenut ne merkittäviksi. Muistaakseni US:n palstoilla taannoin lupasit saattaa asiakirjat julkisuuteen. Missä vaiheessa tämä hanke on? Julkaisu olisi taloudellisestikin menestys, uskoisin. Omasta puolestani kiitän, olet tehnyt valtavan työn tässä asiassa ja siksi toivoisin Sinun saavan tästä julkista tunnustusta ja hyvitystä kansanvallan palautuksen muodossa. Olet saanut arvovaltaista postia, joka ansaitsee tulla julkisuuteen.
Onko nyt tiedossasi sellaista instanssia Suomessa, joka voisi tutkia Euroopan yhteisöön liittymisen laillisuuden ja voisi antaa siitä riidattoman päätöksen? Löytyisikö lakimiesten joukko, joka voisi asian hoitaa? Kansalaiskeräyksellä voitaisiin hoitaa kulut. Täytyyhän tähän saada riidaton selvyys ja vastuunotto niille, jotka mahdollisia laittomia päätöksiä ovat tehneet. Seuraamukset ovat olleet kansallemme hirvittävät. Näin ei voi jatkua.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola Vastaus kommenttiin #52

Kiitos kiittämisestä Matti Kyllönen!

Kysyit hankkeesta. Teen taustatyötä tutkimalla valtiopäiväkirjoja.

Kaikenkaikkiaan on todella suuri määrä erilaista aineistoa, joka kuuluu kokonaisuuteen. Neljällä muulla henkilöllä on omat bravuurikohtansa tapahtumiin.
Yksi heistä tarvitsee lisäapua. Apua antamaan ei kuka tahansa pysty. Muutama on luovuttanut, koska ei hahmota kokonaisuutta, jolloin tiedot jäävät sirpaleisiksi.

Se, mihin kuitenkin eniten apua tarvitaan, on kansalaisverkoston luominen, jotta tutkimus johtaisi valtamedian uutisointiin ja sitten oikeuskäsittelyyn.

Julkisesta keskustelusta seuraisi, että myös valtakunnanoikeuden jäsenten jääviys tulee punnittavaksi, koska esim. Korkeimman hallinto-oikeuden presidentti Pekka Vihervuori on ollut KHO:n jäsenenä tekemässä Maastrich-aiheiden (liittovaltio) asiakirjojen salaamisratkaisua.
Ks KHO:n ratkaisu:
http://www.satanen.com/kuva.php3?sivu=paatos

Ks. kuva, josta Vihervuoren nimi löytyy
http://www.satanen.com/gfx/poytakirja6.jpg

Merkittävää on, että toimitin otteen salaisesta pöytäkirjasta Oikeuskanslerin virastoon jo heinäkuussa 2000, kun KHO teki ratkaisunsa 17.10.2000.

KHO:n esittelijä luuli, että bluffaan, kun hänelle soitin kertoakseni asiasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #57

Valtamedia, johon mielellään lukeutuvat jokseenkin kaikki Brysselissä valaistut sananselittäjät, puolustaa EU:ta ja siihen kuuluvien vääryyksien salausta. He kokevat olevansa Euroopan eliittiä, jonka tehtävänä on rakentaa "Uutta suvaitsevaa monikulttuurista Eurooppaa". Kuitenkin he itse ovat kaikken suvaitsemattomimpia toisia kohtaan. Suomi on kahtia jakaantunut, enemmistönä ovat suomalaisesta Suomesta kiinni pitävät ja itsenäisyytemme palauttamista tarkoittavat, vähemmistönä itseään enemmistönä pitävät "monikulttuuriset". Monet "eliittilehdet" ovat vihdoin käsittäneet, että niiden linja on väärä, ja yrittävät rakentaa siltoja valtaväestöön, mutta se ei onnistu, koska keskusteluyhteys on poikki, ja se on ihan oikein heille. Koirat haukkuvat, mutta Kalevan kansan karavaani kulkee.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #14

Juuri näin, ja se näkyy paikallisseurakunnankin tasolla. Pappi ei antaudu keskusteluun, vaan myhäilee kysyjälle ylimielisenä ja katsoo tätä kuin pahaista lasta, joka ei mistään mitään ymmärrä. Portit ovat siis auki Suomeen kaikkien tulla. (Seurakunnissahan on liike "Tulkaa kaikki!") Kristillisdemokraattina - entisenä? ja nyt siis puolueettomana tai peräti sitoutumattomana - sisäministeriön kansliapäällikkö kiukuttelee kansalaisilleen, kun nämä pyrkivät sulkemaan ovia tai asettamaan ovenvartijoita. Vastuuta ei virkamiehellä ole. Sama asenne heijastuu sisäministeri Orposta. Nämä ajavat maailmanhallitusta, jonka valtakunnassa ei ole rajoja. He ottavat, ovat jo ottaneet, melkoisen omankin turvallisuusriskin, sillä jos maa ei itse saa päättää ulkoisesta eikä sisäisestäkään turvallisuudesta, niin kenellä on maassa turva? Kun kansalaiset alkavat varjella rauhaansa katupartioin ja valtio ilmoittaa vastaavansa turvallisuudesta eikä sitä tee, niin melko avuttomassa tilassa ollaan. Kauhistuttava näky.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #21

#21. Niin on entisen isänmaallisen ja kypäräpäiseksi Karin piirroksessa kuvatun , koti-isänmaa-uskontolinjaisen Kokoomuksenkin arvot muuttuneet epäisänmaallisiksi ja BIG-Moneyn, EU:n, EMUN, EKP:n, velkaunionin, liittovaltiohankkeen (EUROSTOLIITON) ja UMJ:n arvoja ja päämääriä kumartaviksi.

SUOMI on ajopuu ja lastu markkinavoimien valtavirtauksien pyörteissä. Ahne, narsistinen ja evoluutio-opin mukainen ihmiskuva ja identiteetti on vallalla. Vahvin voittaa maailmalla viis muista. Empaattisuus, solidaarisuus, yhdenvertaisuus, isänmaallisuus, lähimmäisen rakkaus ja kestävä kehitys ovat hurskastelevia termejä manipulaatiopuheissa.

MEDIAKIN tukee tätä muotivirtausta säilyttääkseen asemansa. "Vallan vahtikoira" on nykyään kuohittu ja hampaaton.

KIRKKOKIN on kummallisesti arvoliberalisoitunut identiteetiltaan ja maallistunut sekä vieraantunut omista perinteistä opeistaan mm. avioliittokäsitysten ja sukupuolineutraalisuuskysymyksenkin vuoksi. Tuntuu kuin naturalistiset, harhaoppiset leipäpapit johtaisivat nykykirkkoa. Minne menet Raamatun kirkko?

MINNE MENET SUOMI? Nokkiiko piru Suomen?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#2. EU:n ja Suomen asema on todella turvattomalla ja huteralla tolalla ja pohjalla kansallisen identiteetin vääristymien vuoksi. Missä aito isänmaallisuus luuraa? NYT sille olisi todella sosiaalinen tilaus ja tilaisuus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sibil Yanev. #1. Kauniisti kirjoitit. Jatka samaan tyyliin. Sinussa on tulevaa valtiomiesainesta. Politiikka Suomessa tarvitsee kaltaisesia ajattelijoita ja ääneen lausujia. Olen kanssasi samaa mieltä Matin objektiivisesta blogi-kirjoituksesta. Pyyteettömyys, isänmaallisuus ja rehellisyys ovat siinä ansioina.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Matti, kirjoitit taas perusteellisen analyysin Suomen ja Euroopan tilanteesta. Näkökulmasi on suomalaisen isänmaallinen, toisin kuin useimpien poliitikkojen, ja mikä merkillisintä, usein myös pappien, jopa arkkipiispan.

Viimeisin tieto invaasiouhasta on sentään vihdoinkin positiivinen: Venäjä ei ehkä itärajaamme avaamalla olekaan osoittamassa mieltään tai varoittamassa Suomea Natoon suuntautumisesta. Ehkä meillä on sittenkin vielä toivoa pelastaa maamme, kulttuurimme ja elämäntapamme.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Olli. Suomalaisten kannattaa ja pitää arvostaa itseään nykyistä enemmän.Ruotsin, Venäjän ja nyt EU:n vallan alla meidät ennen kaikkea omien johtajieme toimesta on pelolla alistettu. Puolueilta ja Yleisradiolta pitää ottaa rahat pois, ainakin vähemmäksi, ja pantava ne puolestaan pelon alle. Se on kansanvaltaa. Kansamme tila on radikaalisti ja äkisti huonontunut ja tulevaisuudenusko on heikentynyt. Kansalaisten pitää uskaltaa sanoa sanansa. On huolestuttavaa, kun moni sanoo olevansa vahvasti kansallisella kannalla, mutta ei uskalleta työn tai muun syyn vuoksi sanoa kantaansa. Ei ole hyvä suunta.
Venäjältä tuli tänään hyvä viesti, mutta onko se pitävä, on vielä epäselvä. Uskoisin, että Putiniinkin on vaikutusta sillä, että Suomen suunta on luja ja turvallinen. Olemme olleet aina uskolliset sopijapuolellemme, niin nytkin. Aurinko pilkistää ja alkaa täydeltä terältä paistaa, kun luotamme itseemme ja sanomme sen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Elämme postmodernismin arvoliberaalia aikaa. Mikään ei ole epäinhimillistä ja moitittavaa. Paitsi oma etu ja suu. Ei ole mitään pyhää arvokasta tai pahaa. Käy kuin käy. Ismit ja uskot on kuopattu. Moniarvoisuus on ajan sana. Kirkkoakin taitaa johtaa nykyään naturalistiset leipäpapit. O tempora, o mores!

Perinteiset isien arvot on mustamaalattuja maailmanlopun menossa ja nykyideologioissa. Saa nähdä milloin historian kellon heluri heilahtaa eri asentoon? Nykymeno on jo niin tuomittua.

Ahneus on vallalla virtuaalitaloudessa.Milloinkahan se tulee matkansa päähän? Saa nähdä onnistuvatko pikku-hitlerit sitä ennen tuhomaan Telluksen toimillaan? "Kestävä kehityskin" on vain mantra ja hokema sekä manipuloiva illuusio vaali-ja juhlapuheissa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

On aiheellisesti Euroopan nykytilaa verrattu 1930-luvun Saksaan. Saksassa kaduilla tapellaan, epäjärjestys vallitsee. Muukalaisia on liikaa. Ruotsissa on islamilaislain alaisia paikkakuntia kymmenittäin, minne turvallisuuselimillä ei oman turvallisuusuhan vuoksi ole menemistä. Suomen parlamentin julkikuva on surullinen. Moneen hallituskauteen ei ole asioihin ollut kunnon otetta. Maa ajelehtii ajan virrassa. Päättäjiin kaikilla tasoilla ja kaikissa elimissä on luotava paineita, että korjausliikkeet nyt saataisiin aikaan. Kansa on saatava työhön ja epämääräinen vieras porukka ulos.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #23

#23. TÄTÄ se on kun ahneus, valheellisuus,virtuaalitalous, vahvimman oikeus, epäoikeudenmukaisuus, välinpitämättömyys, vastuuttomuus ,sallivuus ja yltiöliberalismi sukupuolineutraaline ihmiskuvineen on muotia ja vallalla.
SIITÄ ei hyvä seuraa pitemmän päälle.

On aika saada kestävämmän kehityksen arvot kunniaan. ON syytä muistella historiaa, mitenkä on käynyt kulttuureille, joiden arvot ovat perustuneet itsepetokselle tai moraalittomuudelle. Hyvinä emerkkinä Suurvalta-Rooma ja Neuvostoliitto, miten niille kävi. Ne romahtivat, vaikka niitä pidettiinkin ikuisina. NE kaatuivat suuruudenhulluutensa. Samoin voi käydä Euroopan unionillekin kestämättömine arvoineen ja toimintatapoineen.

EU:sta ja EMU/euroliitosta on tullut mahdoton yhtälö ja palapeli.

OTTO VON HABSBURGIN sanoin sama asia.

"Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta,jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä (EU:n) perustuslain kansallisten lakiensa yläpuolelle."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Matti, Taas ansiokas ja hyvin isänmaallinen kirjoitus.

Tällä hetkellä näyttää vallitsevan kamppailu - jopa paikoin sotakin - maailman talousherrudesta.Ihminen on ihmiselle ahneudessaan ja valtapyyteissään susi. Darvinismi antaa sille oikeutuksen eli legimiteetin: vahvin voittaa reviirikamppailuissa. Muut jäävät murusille, jos niitäkään suodaan.

EUROOPASSA "vain unionin koneistossa olosta hyötyvät kannatavat liiton syventämistä: Isoset riistävät evoluutiopin mukaisesti pienempiään. Saksa ja Ranska päällimmäinä ja orkesterin johtajina. - "Erityisesti rumaa on Britannian kiristys erolla.

SUOMELLA lienne liian kapeat hartiat moiseeen kiristämiseen. MUTTA mitä jos kaikkia pikkuvaltiot -yhdessä - alkaisivat kuorossa vaatiia niillekin Britannian tavoin lisää etuja ja menetetyjä oikeuksia, mitenkähän EU-viskaalit panisivat sormensa suuhun? Sen lisäksi ne tietenkin kiristäisivät Britannian tavoin erolla EU/EMU:sta mikäli niiden vaatimuksiin ei suostuta. Se olisi uudenlaista integraatiota.

Suomen pitäisi mielstäni aikuistua ja itsenäistyä "brysselöitymisen ihanuudesta" aitoon kotimaiseen isänmaallisuuteen. Kulunut termi "suomettuminenkin" on jo historian havinaa.Silti piskuisen Suomen kannattaa aina historiallis-geopoliittisista syistä pitää suhteensa hyvinä joka ilmansuuntaan. Ja pysyttelemään suurvaltaristiriitojen ulkopuolella. Sillä "kaiken viisauden alku on tosiasioiden tunnustaminen", Paasikiven sanoin.

SE tapahtuu niin, että Suomi pyrkii politiikassaan pikemminkin rakentamaan ystävällisisä suhteita ja siltoja kuin niitä kaatamaan ja repimään. "Autuaita ovat rauhantekijat, sillä Jumalan lapsiksi pitää heitä kutsuman."

"SILLÄ jokainen valtakunta, joka riitaantuu itsensä kanssaa, joutuu autioksi, eikä mikään kaupunki tai talo, joka riitaantuu itsensä kanssa, pysy pystyssä." (MATTEUS 12:25).

VANHAN VIRSIKIRJAN VIRSI 440 kuvaa nykyajan EU-henkistä politiikka mainiosti:

-"1. Ja vääryys vallan saapai, Se huutaa taivaisiin. Se turmaa ennustaapi; Vie kansat kurjuuteen. Ken Herran oikeutta Nyt täällä julistaa. Ja ken vanhurskautta Nyt tahtois puolustaa.
-2. NYT viekas vilppi täällä on noussut kunniaan. On valhe vallan päällä ja vääryys voimissaan. Ei kuulla kurjan ääntä. Ja köyhää sorretaan, ja lainkin (EU-) rikkaat vääntää Vääryyttä puoltamaaan."

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyviä huomioita, Kari. Ja hyvä virsi. Ilmankos se on poistettu virsikirjasta. Me emme selviydy ellemme tarkista jyrkästi ja radikaalisti moraalista kantaamme ja suhdetta työhön. Työhön suhtautumiseen on vahvasti vaikuttanut SAK, jolla on ollut ja on liian suuri valta. Ei ole nykyaikaa, että yksi liitto, AKT, voi pysäyttää maan tukilakoillaan tai pelkillä mielipiteenilmaisuillaan.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kirkko sitoutettiin uudistamaan virsikirjan sisältöä.

Kokemuksestani kerron, että samoin kävi peruskoulun opetussuunnitelman:

Itsenäisen valtion tunnukset poistettiin ja tilalle tuli kansainvälisyyden ja suvaitsevaisuuden kasvatus.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16

Kerronpa seuraavan esimerkin erään päiväkodin joulujuhlasta (jota ei saanut viettää tällä nimellä, vaan se oli joku "talvijuhla" tms.) Kertoja, kristitty, iäkäs mies, oli pyydetty juhlaan joulupukiksi. Ohjeissa kiellettiin pukkia toimimasta millään tavoin kristilliseen jouluun viittaavasti.Pukin tullessa saliin soi afrikkalaistyyppinen hilpeä, jumputtava musiikki, jonka tahtiin lapset hakkasivat käsiään. Ohjeitten mukaan pukin tuli jammailla musiikin tahdissa. Mitään kristilliseen jouluun viittaava ei saanut puhua. Pukin istuuduttua hänen syliinsä tuotiin tummaihoinen lapsi, jota hänen tuli musiikin tahdissa keinutella. Hän teki niin. "Kyyneleet valuivat virtanaan silmistäni ajatellessani tämän lapsen tulevaisuutta. Onneksi naamari peitti kasvoni", vanhus kertoi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #16

#.16. EU:n päätarkoituksena näyttääkin olevan rauhan ja eurooppalaisen hyvinvointia-ajattelun sijaan poistaa kansallisvaltiot, niiden suvereniteetit ja saada niistä juridisesti, taloudellisesti ja poliittisesti kahlehdittu orjajoukko maksamaan veroja ja laskuja EU/EMU-eliitille ja moottorimaille.
Poliittinen raha euro korvasi kansalliset rahat vielä EMUssa, jonne Suomi vietiin väkisin ilman kansanäänestystä. Epädemokraatista politiikkaa Lipposelta ja Niinistöltä.

MUTTA sutta tuli markkinoidulle perusidealle ja tavoitteille: valuvikoja, demokratiavajetta ja sääntöjen rikkomisia sekä kriisipesäkkeitä. Jäsenmaat saatiin koukutetua ansaan matalilla korkosyöteillä ja halvoilla elinkustannuspuheilla ym. katteettomilla lupauksilla. EU/EMU/EKP vaikuttavat huijaavilta mafiajärjestöiltä.

PS.Perinteiden poisto näyttää EU:n kulttuurivallankumouksessa olevan myös listalla.

Näyttää siltä, että EU:ssa politiikka ja rikollisuus ovat yhtä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #31

On ainakin jo kymmenen vuotta Suomessakin valitettu, että kansallisvaltio on EU:n "ripeän kehityksen" esteenä. Kirkko ja valtio nurin, niin ateistis-islamistinen monoteismivaltio syntyy.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #35

#35. Kansallisen moraalin rappeuttaminen näyttää olevan EU:n katalia päämääriä.

SILLE pitää panna sulku ja synnyttää protestiliike sitä vastustamaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Tällainen - laissakin oikeutettu toiminta -lähentelee monien mielestä mafimaista menoa yhteiskunnan toimivuuden vastaisena avainryhmätekona. Kiristämisenä. Koko yhteiskunnan toiminta voi siesahtua. Kansalaiset ja ulkomaan kauppa kärsii ja Suomen maine luotettava kauppakumppania pilaantuu.

Sosialistimaissa tästä tulisi ankarat tuomiot rikoksena yhteiskuntaa vastaan.

Suomen rikoslaissa on suuri aukko ja porsaanreikä juridisten henkilöiden suhteen; yksilö eli fyysinen henkilö joutuu helpommin vastuuseen teoistaan tai tekemättä jättämisistään. Näin sanoi arvostettu hallitusneuvos Esko Raunio/OM/VAHO käymälläni VHT-kurssilla 1970- luvun alkupuolella.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ay-liike on tiensä päässä. Satavuotinen työ on tehty. Edut on viety niin pitkälle, ettei yhteiskunta pysty niitä maksamaan. Pitäisi leikata, mutta kyky siihen puuttuu. Suma seisoo. Poliitikoista ei kukaan ole leikannut omastaan mitään. Köyhimmiltä ja heikoimmilta leikataan. Häveliäästi eduskunnassa hurskastellaan toisiaan syytellen. Demokratia on paljon suuremmassa vaarassa kuin 1930-luvulla. Maahantunkeutujien tuoma elätettävien joukko kiristää tunnelmia maassa. Tämä ei pääty hyvin, jos näin jatkuu. Musta aukko moraalissa ja henkisissä arvoissa tulee kestämättömäksi ja se täyttyy islamilaisella radikalismilla. Silloin on myöhöistä yrittää korjausliikettä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"9. Käytäntö todistaa,ettei poliitikoista ole vastuunkantajiksi ja valtion markkinamiehiksi mokaamisnäyttöjen perusteella. Oma etu ja rahoittajien etu on ensijainen, sitten puolue-eliitin etu ja viimeisenä rippeenä valtion ja sen kansalaisten eli vaalikarjan/äänestäjien, kuluttajien ja veronmaksajien etu. Margimaaliväestöstä eli heikompiosaisista ei välitetä kuin propagandapuheissa, jos niissäkään.

NYT tarvittaisiin johtoon aitoja valtiomiehiä. Valtiomies ei ajattele seuraavia vaaleja, vaan maan tulevaisuutta. Mutta mistä heidät löytää tähän hätään?

Nyt elämme poukkoilun,vastuuttomuuden, saavutettujen etujen vaalimisen ja välinpitämättömyyden aikaa. Jatkuva EU-huijaus,vaali- ja gallup-keskeinen ajattelutapa sekä kvartaalitalouksellinen ulosmittaustyyli ovat pitkäjänteisen budjetoinnin ja menestyksellisen kansantalouden syöpiä. Siinä syitä Suomen ylivelkaantumiseen ja vajomiseen Euroopan maiden häpeälliseen rupusakkiin hyvinvointivaltioiden joukosta jatkuvasti suurlakkoilevan tilastoväärentäjä-Kreikan aisapariksi. On meillä surkeat,mutta vaaleilla kuitenkin itse valitut päättäjät. Tolkutonta menoa! Potkuja pitäisi antaa, muttei sekään käy heti.Vaaleihin on aikaa. Taitavat poliitikot olla kaikkien lakien yläpuolella vastuistaan ja isoistakin töppäyksistään lakien säätäjinä?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. MITENKÄHÄN näihin yhteiskuntapoliittisiin ja kaupallisiin mokauspäätöksiin ja avainryhmien lakkopuuhiin soveltuisivat JOUKKOKANNE-ESITYKSET Kuluttajavirastolle, kun niin sanotut
"riippumattomat tuomioistimet" ja niiden tuomarit eivät lotkauta korviakaan moisille yhteiskunnan vastaisille tai vahingollisille teoille? Vai ovatko ne Hyviä Veljiä nykypäättäjien kanssa MAAN TAVAN mukaisesti?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #56

Suomen oikeuslaitos on melko turmeltunut. "Eurooppalaisuus" on ajettu sinnekin sisään.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#9. EU/EMU/EKP on ratkaisemattomien systeemikriisien motittama ja valloittama.

EMU-Talous on mennnyt inflaation torjunnasta hallitsemattomaan deflaatioon, miinuskoroille ja pian staflaation kautta stanlaatioon, talouden pysähtymiseen ja rikollisessti tehtyjen virtuaalikuplien poksahdukseen neutronipommin malliin: Ihmiset kuolevat taloudellisesti jopa fyysisestikin, mutta materiaaliseet rakenteet ja tavarat säilyvät "kollektiivissa virtuaalimuistissa" muistoina ihmiskunnan tyhmyydestä ja ahneudesta. Siihenkö ahne maailmantalous pyrkii?

PAHIMMILLAAN ihminen tuhoaa ajattelemattomuuksissaan ja reviirisodissaan koko elinympäristönsä ja oman heimonsakin sukupuuttoon maailmanlopun menollaan ja itsekkäällä intressi-/valtapolitiikallaan. SYYNÄ inhimilliset heikkoudet. Ihmiskunta ei näytä oppivan mitään historiastaan: homo homini lupus?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #58

Eliitin ryyppyjuhlat ja viimeinen valssi.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Kiitos Matti Kyllönen!

Tässä linkkejä "UUTEEN MAAILMANJÄRJESTYKSEEN"

http://paavokuronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/21216...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. Tässä mielenkiintoinen tunnustus ja näkövinkkeli UMJ-keskusteluun. TASSIN Helsingin toimiston päällikön Aleksandr Gorbunovin kirjasta "Tehtaankatu 1" ,WSOY,1992 sivuilla 128-129:

-" Jos NKP:n kaikki julistukset, ilmoitukset, julkilausumat,ohjelmat ja vetoomukset käyttäisi kunnon mehunpuritimen lävitse, jäljelle jäisi ainoa ilmaus, joka hyvin kuvaa ihmiskunnan historian kaikkein rikollisimpiin kuuluvan organisaation pyrkimysiä: "Pyrkimys maailmanherruuteen."

VRT: Kommentit #17 ja 53, 54.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kaikki maailman- ja Euroopankin herruuteen ovat sortuneet. Niin käy EU:nkin, eikä se hetki ole kaukana.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #64

#64. Tätä tämä itsetuhoinen,suuruudenhullu, globaali virtuaali-ja kuplatalous teettävät. Savijalkainen korttitalo luhistuu ja sortuu eliitin mielettömään ahneuteen, kestämättömiin kriisikehityksiin ja tapain turmellukseen kuten N-liitolla ja Suurvalta-Roomalla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#17. UMJ-ajatteluun Uutta Näyttöä kommentit 53 ja 54.

Käyttäjän jormaajaakkola kuva
Jorma Jaakkola

Matti Kyllönen:

"Miksi tähän on jouduttu ja miten tästä päästään ulos?"

Kirjoitin Viljo Heinosen blogin kommenteiksi Suomenlähihistorian salailusta
http://viljoh9.puheenvuoro.uusisuomi.fi/212484-suo...

Suomen tie ongelmista ulos pääsemiseksi on valtionhallinnon salaisen ETA-, EY- ja EU-päätöksenteon kertominen kansalle ja petolliseen päätöksentekoon osallistuneiden saattaminen oikeudelliseen käsittelyyn.

Käyttäjän TeroIln kuva
Tero Ilén

YK:n ihmisoikeusjulistuksessa sanotaan että Ihmisillä on oikeus hakea turvapaikkaa muista maista. Siinä ei sanota että ihmisillä on oikeus tunkeutua vieraaseen maahan ilman asianmukaisia papereita.

Suomi voisi yksipuolisesti ilmoittaa, että se ottaa turvapaikkahakemuksia vastaan kaikissa suurlähetystöissään ja ilman turvapaikkapäätöstä rajalle on turha tulla norkoilemaan, maahan ei pääse ilman turvapaikkapäätöstä. Ilman turvapaikkapäätöstä ei saa myöskään sosiaaliturvaa.

YK voisi tehtailla oikeuksien lisäksi myös velvollisuusjulistuksen: Jokaisella ihmisellä on velvollisuus tehdä kaikkensa että kotimaassa on kaikkien hyvä olla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Juuri tähän on Rajat kiinni -liike vedonnut. Muut maat ne pystyvät sulkemaan rajojaan, vaan ei Suomi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#26. MITÄ MERKITSEE talouskupla- ja deflaatio/miinuskorkoajattelussa se, että Euroalueella on Uusi Kriisi: Liikaa Rahaa EKP:ssä?

http://www.talouselama.fi/uutiset/euroalueen-uusi-...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/188100-...

NYT JO VVM:kin tunnustaa että EKP ja Euro ovat syypäät eurokriisiin:

http://www.taloussanomat.fi/jan-hurri/2015/05/06/n...

*** HUOM!! RAHAPOLITIIKALLA Voi Paisuttaa UUSIA Talouskuplia! (= RIKOLLISTA)

http://www.taloussanomat.fi/porssi/2015/12/20/fed-...

VERTAA KOMENTIT: #17 ja #53 UMJ ja talouskuplat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#26/22. Oikeuksiin liitty myös velvollisuuksia , se on aina muistettava. Uusi kansallisuuskin velvoittaa elämään "maassa maan tavalla" ja vastikkeellisuuteen kuten muillakin kansalaisilla eikä ilmaisanteihin, joita tietyt Demla-piirit houkutuksillaan ovat lupailleen pakolaisille härskisti. Toimintatapa kieron poliittishakuinen kuin "Marraskuun ja "Mätäkuunliikkeen aikaan. Äänistä ja rahoista käydään jo nyt kauppaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

(Kansan) Demokraattiset lakimiehet pärjäävät maahanmuuttajilla rahastaessaan. Avoimella valtakirjalla hoidetaan ja suomalaisilla veronmaksajilla maksatetaan maahantunkeutujien Suomessa pysyminen hamaan kuolemaan asti.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Aika erikoista, että yrität naittaa Kalevalan ja raamatun. Raamatulla pyrittiin karsimaan kaikki kalevalainen tästä maasta vuosisatojen ajan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Raamatusta en puhunut mitään, eikä siitä tietääkseni puhu Kalevalakaan, mutta kristillinen ja uskonnollinen kerrostuma Kalevalassa on vahva. Vanha suomalainen luontousko sankareineen on pohjalla ja kristinusko lomittuna sen rinnalle ja päälle historiallisina kerrostumina. Esimerkiksi koruissa ovat ristikorut vahvasti esillä.
Syntiinlankeemuksella liittyen Sampoon ja taisteluun siitä halusin viitata ihmisen syntiinlankeemukseen ja karkotukseen paratiisista. Kalevan kansalle Sammon menettäminen oli vastaavanlainen menetys. Samassa Sammon menettämisen tilanteessa olemme nyt. Otsa hiessä ihmisen pitää syömän leipänsä. Nyt emme kaikki sitä tee ja siitä köyhyys ja ilottomuus, toisille helppo elämä - mutta onko onni läsnä? Tuskin.
Kalevala ei ole mihinkään kadonnut, ei Raamattukaan, eivätkä ne ole ristiriidassa keskenään. Maailmankaikkeuden ja kaiken olevaisen, myös ihmisen synty, selostetaan Kalevan runoissa niin hienosti, että siinä modernit evoluutioselosteetkin kalpenevat. Aika esimerkiksi on Kalevalassa niin suhteellinen käsite, että Einsteininkin on mielestäni täytynyt sitä ihailla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

##46.Manu Korkman. Mihinkäs nyky-kokoomuksen nykyisillä "konkurssiopeilla" pyritään pohjimmiltaan globaalisti katsoen? UMJ:henko vaiko vain EUROSTOLIITTOON?

Ovatko ne niitä PYHIEN MARKKINAVOIMIEN erikoistarjouksia, joista ei voi kieltäytyä? - "Kultaisia vasikoitakinko" kokoomukselle?

Turha siihen on oljenkortena Kalevalaa ja Raamattua sotkea. KARUT Realiteetit ovat tätä päiväää. Ketkä kantavat niiistä... "Fantastisista" Fibauksista ja FAKTOISTA historiallisen vastuunsa jälkipolville? Ketkä ovat niistä hyötyneet, ketkä eivät?

Kerropa koko Suomen kansalle avoimesti ja läpinäkyvästi, ketkä ovatkaan voittaneet Suomenmestaruuden sanansyönnissä ja takinkäännössä viime vuosina? Mitalien jako odottaa lehtitietojen mukaan voittajia.

Kerropa myös, miten tästä kriisiytyneestä tilanteesta päästään ulos ja kestävämpään kehitykseen? Pelkkä lillukanvarsista puhuminen ei nyt auta. Tarvitaan jämeriä ja yhteisvastuullisiaa tekojakin. Mitkä olisivat puolueesi kokoomuksen eväät?

NYT ei ole enää Satusetien puheenvuoro, vaan realiteettien ja vastuunkantajien vuoro sanoa painava sanansa tähän suoritustilaiseen rappio-menoon. "Kyl se siitä"--- suttaantuu, sano Manu!

Vai mitä Manu?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Suomen päättäjät ja poliitikot ovat olleet viime aikoina kovia töpeksijöitä, mokaajia ja munijia, mutta milloinkahan koittaa se armon aika ja aamu, kun he alkavat munia pelkkiä kultamunia?? Se hetki olisi Suomen taloudelle elvyttävää eliksiiriä. Sitä munimista ei kukaan moittisi - päivastoin kehuisi.

Toivotaan kuitenkin, että tulee vielä sekin aika, jolloin päivä paistaa pitkään Suomen talouspoliittiseen risukasaan ja Kankkulan kaivon kansi betoniraudoitetaan pysyvästi umpeen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kun nyt Kalevalan ja suomalaisen kulttuurin päivänä katselen siniristilippua salossa karistan mielestäni muutamien hullut houreet että siniristilippumme olisi joitakin muukalaistaustaisia ihmisiä loukkaavana kansallislippunamme hävitettävä ja Suomen kieli vähäpätöisenä pienenä kielenä englannin tieltä tieteellisenä ja muunakin kulttuurikielenä hävitettävä. Siksipä ylpeänä kielestämme ja Suomen kansan kansallisista saavutuksista sekä kiitollisena kansanrunoilija Elias Lönnrotille Kalevalan runoston kokoamisesta palautan mieliin kaksi suurta tapahtumaa Kalevalassa, maailman synnyn, siis luomiskertomuksen sekä ihmisen, Väinämöisen synnyn.

"Tuuli neittä tuuitteli, aalto impeä ajeli
ympäri selän sinisen, lakkipäien lainehien:
tuuli tuli kohtuiseksi, meri paksuksi panevi."
....
"Oi Ukko, ylijumala, ilman kaiken kannattaja!
Tule tänne tarvittaissa, käy tänne kutsuttaessa!
Päästä piika pintehestä, vaimo vatsanvääntehestä!
Käy pian, välehen jou`u, välehemmin tarvitahan!"
....
"Lentelevi, liitelevi, päähän polven laskeuvi.
Siihen laativi pesänsä, muni kultaiset munansa:
kuusi kultaista munoa, rautamunan seitsemännen."
....
"Ei munat mutahan joua, sirpalehet veen sekahan.
Muuttuivat murut hyviksi, kappalehet kaunoisiksi:
munasen alainen puoli alaiseksi maaemäksi,
munasen yläinen puoli yläiseksi taivahaksi;
yläpuoli ruskeaista päivöseksi paistamahan,
yläpuoli valkeaista, se kuuksi kumottamahan;
mi munassa kirjavaista, se tähiksi taivahalle."
....
Ilmattaersta emosta, veessä syntyy Väinämöinen, joka tuskittelee pitkää viipymistään äitinsä kohdussa:

"Sanovi sanalla tuolla, lausui tuolla lausehella:
`Kuu, keritä, päivyt päästä, otava, yhä opeta
miestä ouoilta ovilta, veräjiltä vierahilta,
näiltä pieniltä pesiltä, asunnoilta ahtahilta!
Saata maalle matkamiestä, ilmoillen inehmon lasta,
kuuta toivon katsomahan, päiveä ihoamahan,
otavaista oppimahan, tähtiä tähyämähän.`"
....
"Siitä suistui suin merehen, käsin kääntyi lainesehen;
jääpi mies meren varahan, uros aaltojen sekahan."
....
"Polvin maasta ponnistihe, käsivarsille käänältihe.
Nousi kuuta katsomahan, päiveä ihoamahan,
otavaista oppimahan, tähtiä tähyämähän.
Se oli synty Väinämöisen, rotu rohkean runojan
kapehesta kantahasta, Ilmattaresta emosta."

Väinämöinen nousee maalle, joka on vielä autio. Pellervoinen, pellon poika, Sampsa poika pikkarainen alkaa kylvää kasvillisuutta maahan. Tursas merestä tuo tulen ja päästään kaski polttamaan. Maanviljelys on syntynyt. Ollaan noin vuodessa 10.000 eKr.

Elias Lönnrot kirjoitti kirjoitti Kalevalan ensimmäisen, vuoden 1835 esipuheen 1835. Charles Darwin julkaisi Lajien synty -teoksensa 1859.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#.66. Siinä on kansalliseeppoksemme KALEVAN sanoin kuvattu kauniisti SUOMI-NEIDON syntysanat jälkipolville tiedoksi. Vaalikaamme nyt tuon Suomi-neidon koskemattomuutta kuin silmäteräämme. Hienoa Matti Kalevalan päivän kunniaksi poimituista historiallisista Suomi-neidon syntysanoista. Kalevala osoittaa että esi-isämme olivat jo kauan sitten kulttuurikansaa eikä mitään rupuporukkaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein, Kari. Suomalaiset ovat valiokansaa, parasta mitä Suomessa voi olla. Ihmiskaupalla väki ei ainakaan parane, vaan huononee.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#69. On henkistä huoruutta ja epäisänmaallisuutta tärvellä isien ja äitien perinteitä hetkellisten kertakäyttöisten ja vaihtelevien vieraitten virtauksien ja hektisten hekumoiden vuoksi. Heitä pitää maansamyyjiksi ja isänmaansa pettureiksi kutsuttaman. He eivät kunnioita sitä raskasta työtä ja hintaa, mitä on maksettu itsenäisestä Suomesta. EU/EMU/Eurossa olemme orjia ilman omaa rahaa ja itsemääräämisoikeutta - kuin lastu laineilla niiden valtavirtojen pyörittäminä.

- "Ruotsalaisia emme ole,venäläisiksi ja suomettuneiksi tai eurottuneiksi emme halua tulla, olkaamme siis yhä suomalaisia." Vai mitä Matti?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #70

Kari, asia on prikulleen kuten sanoit.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset