Matti Kyllönen

Maahanmuuttajien paapominen uuvuttaa oman kansan

Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) budjettiesitys on otettu ristiriitaisesti vastaan. Syystäkin, sillä palkansaajiin ja ihme kyllä eläkeläisiinkin kohdennetut veronalennukset ja valtion velanoton katkaisutavoitteesta lipsuminen herättävät epäluottamusta ministeri Orpon kykyjä kohtaan: käykö valtiontalouden hoidossa yhtä holtittomasti kuin Orpon "johtamassa" viime vuoden maahanmuutossa? Orpo selittää, että velanoton katkaisutavoite vain siirtyy hallituskauden loppuvuosille, mutta tavoite muka säilyy. Epäillä tuota sopii. Varsinkaan kun maahanmuuton kustannuksista on ministerin, hallituksen ja mediankin suu supussa. Valtionvelan kasvun selitetään johtuvan kilpailukykysopimukseen liittyvästä veronalennuksista. Onko asia näin? Mikä on maahanmuuton kustannus?

Todelliset maahanmuuton kulut piilotellaan

Katsotaanpa valtiovarainministeriön Julkisen talouden suunnitelman lukuja vuosille 2017–2020 (VM 2016, s.73–75). Turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskukset: vuonna 2014 81 milj.euroa, vuonna 2015 183 milj. euroa, vuonna 2016 459 milj. euroa (arvio). Lukuihin sisältyvät kuljetuskustannukset ja terveydenhoitokustannukset. Hallinnolliset kustannukset vuonna 2015 olivat 6 milj.euroa ja vuonna 2016 24 milj. euroa (arvio). Kontribuutio (maksuosuus) Turkin rahastoon v. 2016 8 milj. euroa. Muut kustannukset ja toimet (vastaanottokeskusten toimintamenot, vastaanottoraha, sis. koulutus- ja kotouttamiskustannuksia sekä sosiaalisia tulonsiirtoja) vuonna 2014 191 milj. euroa, vuonna 2015 193 milj. euroa ja vuonna 2016 317 milj. euroa (arvio).

Maahanmuuttokulujen vaikutus julkiseen rahoitusasemaan on VM:n mukaan vuonna 2014 272 milj.euroa, vuonna 2015 381 milj.euroa ja vuonna 2016 808 milj. euroa (arvio). EU:lta saatu kompensaatio vuonna 2015 8 milj. euroa, muille vuosille sitä ei näy olevan.

VM:n mukaan saapuneita turvapaikanhakijoita oli vuonna 2014 3651 ja 2015 32476. Positiivisen päätöksen saaneita oli vuonna 2014 1346 ja vuonna 2015 1879.

VM:n vakausohjelma perustuu vuosien 2016–2018 osalta VM:n huhtikuun 2016 suhdanne-ennusteeseen. Vuosien 2019 ja 2020 ennusteen perusura perustuu potentiaalisen tuotannon kasvuarvioon ja Juha Sipilän hallitusohjemaan, hallituksen vuoden 2016 kehysohjelmaan vuosille 2017–2020 ja vuoden 2016 talousarvioon. Perusuran mukaan Suomen talous kasvaa vain keskimäärin 1.1 prosenttia vuosina 2016–2020.

VM:n ennusteen kansainväliset riskit liittyvät Kiinan talouden rakennemuutokseen ja kasvun hidastumiseen sekä Venäjän heikkoon taloustilanteeseen. Myös rahoitusmarkkinoilla epävarmuus tullee jatkumaan. Kotimaiset riskit liittyvät reaalimarkkinoiden kehitykseen ja työmarkkinoihin. Suomen kilpailukyky on edelleen kilpailijamaita huonompi ja markkinaosuuksien menettäminen jatkuu. Perusuraa huonompi kasvu merkitsisi kokonaistalouden pysymistä paikallaan, jolloin julkisen talouden alijäämä olisi ohjelmakaudella yli 4 prosenttia ja velkasuhde nousisi 77 prosenttiin. Korkotason nousu 1 prosenttiyksiköllä lisäisi julkisyhteisöjen omaisuustuloja n. 1 mrd eurolla ja kasvattaisi korkomenoja n. 0,5 mrd. euroa. Näin siis VM:n toteutuneet maahanmuuttoluvut 2014–2015, vuoden 2016 arvio; ennuste vuosille 2017–2020 puuttuu. Suomeen arvioidaan tulevan vuosittain 10.000–17.000 tulijaa ja maahanmuuton kustannusten sanotaan ajan mittaan laskevan nykyisestä.

Valtiolaivamme on käännettvä suojaisaa kotisatamaa kohden

Muutamia huomioita. Vuosina 2014 Suomeen tuli 3651 turvapaikanhalijaa, heistä sai positiivisen päätöksen 1346 ihmistä. Kustannukset olivat VM:n mukaan 272 milj. euroa. Vuonna 2015 tuli 32476 tuli hakijaa ja heistä sai positiivisen päätöksen 1897 ihmistä. Kustannukset maahanmuutosta olivat 381 milj. euroa. Tämän vuoden kustannuksiksi VM arvioi 808 milj. euroa. Ei riitä. Jos riittäisi, he asuisivat telttamajoituksessa ja olisivat vankasti työllistyneitä. "Sokea-Reetakin" näkee, että yksi miljardi tälle vuodelle ei riitä. Vaikka hallitus on kesästä alkaen kiristänyt maahanmuuton kriteereitä, ongelma on että kielteisen päätöksen saaneita on vaikea saada ulos. Suomen maahanmuuttopolitiikka on edelleen liian lepsua. Suomi on aivan liian houkuttelevassa maineessa vieraalle ilmaisen elämisen maana. Ulkoministeriön on siivottava etenkin Irakissa harjoitettava Suomen liian vieraanvarainen mainonta.

VM:n tilasto antaa onneksi viitteen siitä, miksi ja ketkä ovat ns. "suvakkeja", maahanmuuton järjestäjiä ja kannattajia ja miksi heidän etunsa mukaista on pimittää oikeiden tietojen julkaisemista ja leimata arvostelijat rasisteiksi. Suomen valtio näet maksoi ns. maahanmuuton "palkansaajakorvauksia" vuonna 2014 70 milj. euroa, vuonna 2015 111 milj. euroa ja vuonna 2016 arvion mukaan 260 milj. euroa. Nämä luvut sisältyvät edellä kerrottuihin kokonaismenoihin. Jos tämä hallitus ei näiden lukujen taustoja kykene tutkimaan, sekin hallitus aikanaan tulee, joka tutkii. SPR, lääkärifirmat, yksityiset majoittajat ja hyvyyden tekijät varmaankin vielä kaikessa laupeudessaan paljastetaan.

Mitä enemmän pääkaupunkiseudulle velkarahalla ja maahanmuuton kannustamina rakennetaan, sitä enemmän pohjoinen ja itä köyhtyvät. Vuokra-asuntoja rakennetaan, koska järjestelmän ylläpitäjät vuokra-asunnoistaan hyötyvät. Mitä enemmän ulkomaista köyhälistöä pukkaa, sitä kiihkeämmin vuokrat nousevat ja asumistukimenot kasvavat. Idän ja pohjoisen väki köyhtyy, omaisuusmassat kadottavat enimmän osan arvostaan. Vanhusten hoito ja huolto kärsii. Yliopistosairaaloissa tehty tutkimustyö menettää merkitystään, kun kunnansairaaloiden kyky tarjota ajanmukaisinta hoitoa heikkenee. Ei tarvitse pohjoista ja itää julkisen vallan taholta enää enempää syyllistää. Idän ja pohjoisen jo monessa polvessa työttömien perheiden pojat jo lapsena näkevät turhaksi opiskella ja ponnistella, sillä "mitä se hyvejää", kun velkarahalla paapominen kohdistuu aivan muihin kuin omaan kansaan. Omasta kansastaan huolissaan oleva kansalainen toivoo, että Suomen valtionhallinnon johtoon saataisiin sellaisia virkamiehiä ja poliitikkoja, joiden sydän sykkisi oman kansan hyvinvoinnin puolesta. Maailma on siinä tilassa, että kaikki vastuulliset kansanjohtajat katsovat kansainvälisissä ja liittolaispöydissä itsekkäästi oman kansan parasta. Tässä muutoin niin uljaassa kansassamme on se kaksiteräinen hyve, sinisilmäisyys yhtyneenä hyväuskoisuuteen, joka estää toimimasta omaksi hyväkseen vasta kun vihollisen puukko on kurkulla. Luulisi, että nyt jo on. Siksi suuntaa on heti käännettävä valtiolaivan ohjaamiseksi kotoisia suojastamia kohden. Kansa ryhtyy töihin, kun se näkee, että heidän johtajiensa sydämissä on kansan tahtoa vastaava syke. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

24Suosittele

24 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (164 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Otapa kuule selvää paljonko etelän kunnilta viedään rahaa idän ja pohjoisen kuntien 'paapomiseen'.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

On otettu, eikä yhtään hävetä. Etelä saa enemmän kuin antaa. Poistetaan keskusvirastot, eduskunta, hallitus ym. Helsingistä, niin nähdään miten loistavasti Helsingillä menee. Se oli parintuhannen ihmisen tuppukylä ennen pääkaupungiksi tuloaan.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Ja on otettava huomioon, että maaseutu on kasvattanut ja kouluttanut työvoiman, joka sitten alkaessaan tuottaa siirtyykin pääkaupunkiseudulle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #3

Historian saatossa maaseutu on kasvattanut ja kouluttanut osaavan työvoiman teollisuuteen ja palveluihin. Talonpoikainen Suomi ja erityisesti rajaseudut ovat kantaneet suuren vastuun maanpuolustuksesta. Omistaminen - niin kaupungeissa kuin maaseudullakin - on kaiken isänmaallisuuden ja kansallishengen perustus. Suomi tyhjentää nyt maaseutua ja yleinen mielipide häpäisee suomalaisen ihmisen työpanoksen. Suomen poliittinen porukka ja jopa virkamiehistön pyrkyrimäisin joukko tavoittelee parempaa oksaa Euroopan turuilla ja ihailee muukalaisia työvoimana ja tulevaisuuden turvaajina. Kannattaisi ottaa esimerkkiä itäisen Euroopan kansallisvaltioista, jotka kommunismin alistuksesta vapauduttuaan suojelevat maitaan liian suurelta muukalaisrynnistykseltä. Suomen linja on virheellinen. Tulemme maksamaan tästä vinosuuntauksesta raskaan hinnan. Jo nyt tähän mennessä maahan otettu muukalaisväestö on liian suuri kotouttamisen onnistumiseksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #10

Suomi on edelleenkin siirtomaasuomi, maaseutu säilyy edelleenkin työvoiman ja raaka-aineiden tuottajana, elintarvikkeidenkaan tuotannossa ei olla enään omavaraisia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

En sanonut Helsingistä mitään. Nettomaksaja-kuntia on paljon muitakin. Noin huonon luetun ymmärtämisesi perusteella päättelen, että et ole ottanut selvää.

Ja Kohvakka: etelän kunnista se raha niiden nuortenkin kouluttamiseen tulee. Aivovuoto-teoria on perätön.

Tottakai tasata pitää, se on oikein. Mutta ihan turha puida siellä nyrkkiä ja uhota ja syytellä muita.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #5

En sanonut minäkään, jos tarkkoja ollaan. Että se luetun ymmärtämisestä.

Se että etelän kunnissa koulutetaan ja kasvatetaan oma nuoriso ei todista, etteikö koulutettu väestö voisi muuttaa sinne muualtakin. Merkillisiä argumentteja sinulla.

Eikä tässä vielä kaikki. Sen lisäksi, että pienet kunnat kasvattavat ja kouluttavat niiden kuorma ei pääty tähän. Monet palaavat tuottavan työuran tehtyään ja eläkkeelle jäätyään niihin pieniin kuntiin, joista ovat kotoisinkin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #11

Kommenttini alkuosa olikin Kyllöselle, joka alkoi vaahdota Helsingistä.

Sinulle kommentoidessani tarkoitin tietenkin, että etelän tuottamilla tasausrahoilla se idän ja pohjoisenkin nuoriso koulutetaan.

Eiköhän tuo synnyinseudulle palaaminen eläkepäiville ala olla aika entinen ilmiö - paitsi jos jotkut kunnat ottavat asiakseen erikoistua hyvään vanhusväestön hoitoon, siinä voisi oikeasti olla niille mahdollisuus.

Eipä siellä idässä ja pohjoisessa ole vissiin enää mitään jäljellä kun syylliset ongelmiinkin ovat etelässä ja maahanmuuttajissa. Vaikka ennen niin raskas uhri annettiin! Naurettavaa jollotusta tuollainen.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #22

Visainen pähkinä. Tuotetaan vauvasta 25:ssä vuodessa insinööri. Nyt hän saapuu junalla Helsinkiin ja saa ensimmäisen palkan käteensä.

Kenen ovat siitä saadut verorahat, Helsingin vaiko kotikylän?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #25

Helsingin ovat, vaikka se ei ole sijoittanut insinööriin euroakaan. Mutta kun somalivauva tulee Helsinkiin, kasvatetaan ja koulutetaan, mutta ei työllistyne koskaan, kenen ovat kulut? Suomen veronmaksajien, siis myös periferia-Suomen, osin myös Helsingin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #30

"Helsingin ovat, vaikka se ei ole sijoittanut insinööriin euroakaan."

Jatkan tätä rusinat pullasta -politiikkaa vähän. Kuntien olisi edullista luoda olosuhteet, joissa imetään muiden kouluttama työvoima sisään ja potkaistaan heidät työt tehtyään ulos muiden maksettaviksi. Tälläinen ajattelumalli yleistyessään ei palvele yhteistä etua. Etenkin kun Helsingillä on ansiotonta kilpailuetua päättäessään näistä yhteisistä asioista.

Jos ajatellaan yhteistä etua, insinöörin veroeurot eivät ole yksinomaan Helsingin, vaan niistä on jyvitettävä kasvatuksen, koulutuksen ja vanhustenhoidon osuus asianosaisille kunnille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #34

Kohvakka, voisitko kertoa miten kunnat voisivat luoda olosuhteet, kun kunnat velkaantuvat yhdessä kilpaa valtion kanssa ?

Kunnanvaltuutettuna olen valmis kuuntelemaan neuvojasi.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #50

Eipä suurin osa kunnista juuri kohtalolleen voi. Tarkoitin etenkin Helsinkiä, jolla pääkaupunkina on parhaat mahdollisuudet muokata olosuhteita mieleisekseen lakeja ja määräyksiä myöten ja toisaalta hyödyntää pääkaupunki-asemastaan koituvaa imua. Se asemahan on muun Suomen antama ja sen on palveltava yhteistä etua.

Tämä siis koski keskinäistä kilpailua, velkaantuminen on sitten toinen tarina.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #55

Kuntien omat yhtiöt tekevät suhmuroinnin helpoksi. Pääesimerkkinä länsimetro. Ulkomaista veroa maksamatonta työväkeä on maassamme paljon. Kaivataan todella läpinäkyvyyden lisäämistä, joka on eduskunnasta ja kunnista sekä vallanpitäjiä valvovista kansalaisista kiinni. Tänään on puhuttu, että aletaan valmistella kuntien yhtiöiden hallinnon ja päätöksenteon läpinäkyvyyden vahvistamista. Kun näkisi milloin sekin haave toteutuu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #55

Juuri noin, Timo Kohvakka! Maan pääkaupungilla niin kuin maakuntapääkaulungeillakin on oltava vastuu omasta alueestaan. Ne saavat valmiiksi koulutetun tai kouluttautumassa olevan väestön kaupunkiinsa. Suurella väestöpohjallaan ne voivat sanella maakuntakaavansa, painostaa valtiota antamaan varoja kehitystarpeisiinsa. Niissä toimiva media toimii keskuksensa hyväksi. Maakuntalehdistäkään, puhumattakaan sähköisestä mediasta toimii maakunnan hyväksi. Kaikki keskittyy. Voimavarat ympäriltä imetään. Suuret suomalaiset keskukset kärkkyvät Brysseliin ja EU:n tukia kohden. Nyt ollaan niin pitkällä oman maan ja kansan köyhdyttämisessä, että ei luoteta omaan kansaan työvoimana eikä tulevaisuuden turvana, vaan tulevaisuuden katsotaan olevan afrikkalaisten, arabien ja aasialaisten varassa. Tuore esimerkki. TV-uutisissa eilen julkistettiin suurena uutisena, että "kantasuomalaiset" vähenevät. Uutistenlukijan ilme kertoi, että kyseessä on suuri uutinen. Näytettiin sekavaa tekstiä, jonka joku tilastotieteilijä töhersi läppitauluun "historiallisena asiakirjana". Valikoidisti näytettiin kasvoja ihmisistä, jotka iloitsivat veronalennuksista ja lisävelkaantumisesta. Uutistenlukija hymyili kertoaessaan että suuret ikäluokat poistuvat, "kantasuomalaia" muuttaa ulkomaille ja uusia ihmisiä tulee maahan. Hienoa!Pätkä iloisten eläkeläisten tansseista oli tarkoitettu kuvastamaan suomalaisten onnen tunnetta siitä, että kansa vaihtuu Suomessa. - Tämäkö kuvaus on Suomen edun mukainen? Ei. Maahanmuutto nielee verovaramme ja aiheuttaa lisävelkaantumista. Jos tänä vuonna muukalaisiin käytettävä yksi miljardi pantaisiin oman kansan hyväksi, pitkäaikaistyöttömät ja nuoret työttömät voitaisiin työllistää ja vanhuksille ja sairaille saataisiin paras mahdollinen hoito. Kun näemme, että varamme kohdistetaan omaan kansaan, työskentelisimme riemulla isänmaan hyväksi ja ihmiset uskaltaisivat perustaa perheitä ja lisääntyä.

Käyttäjän karkot kuva
Kari Kotiranta Vastaus kommenttiin #30

Somalivauva maksaa saman insinööriksi koulutettuna kuin suomalainen vauva. Toisaalta valmis insinööri esim. Irakista ei maksa mitään muuta kuin kotouttamisen. Viimeviikolta kokemuksia siirtolaisista musta tyttö ja venäläinen nainen oli Anttilan kassalla. Lääkäri terveyskeskuksessa oli vietnamilaista syntyperää. Sairaala reissulla oli musta hoitaja, espanjalainen harjoittelija, kiinalainen hoitaja ja irakilainen harjoittelija. Jos nyt ei terveydenhuolto toimi ilman maahanmuuttajia - kuka sinua hoitaa kun tulet oikeasti vanhaksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #25

Ei ne tuppukylät insinööriksi saakka ketään kouluta. Nuoret lähtevät niistä heti ylioppilaskirjoitusten jälkeen, sinä vuonna kun täyttävät yhdeksäntoista, eli eipäs tehdä noin roskeja liioitteluja. Ja kuten sanoin, niin ne tuppukylien koulutusrahat ovat etelän kuntien verokertymistä pois.

On vielä sellainenkin hämmästyttävä juttu, että Suomessa on ihan perustuslaissa kirjattuna semmoinen juttu, että asuinpaikkansa saa valita vapaasti.

Kasvukeskuksiin muuttaminen ei ole luonnonlaki, mutta eipä sitä millään järkevällä tavalla voi estää, eikä kannata hidastaakaan - tai sitten ei synnykään sitä jakovaraa enää itään ja pohjoiseen jaettavaksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #64

Väheksymissäsi "tuppukylissä" asuu kunnollisia suomalaisia ihmisiä, jotka haluavat kouluttaa nuorensa mahdollisimman pitkälle. Tämä on ollut myös kotikylien, kuntien ja koko maamme tavoite kohta tuhat vuotta. Sivistykseen perustuu ihmisten, kansakunnan ja koko ihmiskunnan kehitys. Väheksymäsi maaseutu on kasvattanut työvoimaa koko maan tarpeisiin. Opintielle on lähdetty kauan ilman yhteiskunnan tukea. Halveksimiesi tuppukylien omat osuuskassat ja oman pitäjän pankit ovat antaneet opintolainoja opiskelijoille. Vanhemmat ja muut sukulaiset ovat lainoja taanneet. Kotikylä ja -pitäjä ovat odottaneet, että ammattiin valmistuva kyläläinen palaa kotiseudulle elämäntyötään tekemään. Nykyään paluu työn puutteen vuoksi on vähentynyt. Jos opiskelijat olisivat rasite opiskelupaikkakunnalle, niin tuskinpa korkeakoulujen ja muiden opiskelupaikkojen lakkauttamista vastaan taistellaan niin pajon kuin nyt tapahtuu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #71

En halveksi tuppukyliä, halveksin vain niitä, jotka väärin perustein ja vanhentunein ajattelutavoin luulevat niistä liikoja ja syyttävät aina muita paikkakuntansa ongelmista. Sinäkin teet sitä, mailmankuvasi perusta on kieroutunut ja ikivanha. Ennen ei ollut kaikki paremmin, se olisi parasta myöntää. Esimerkiksi minun nuoruudessani pikkupaikkakuntien napamiehinä pasteerasivat vanhat, uskovaiset äärioikeistolaiset aina vaan edellistä sotaa käyvät lukionopettajaäijät. On mahtavaa, että se ahdasmielinen aika on ohi eikä palaa enää ikinä. Mutta olojen avartuminen ei valitettavasti ole yksinään saanut pienempiä paikkakuntia pysymään nuorten mielestä vetovomaisina.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #5

Helsinki riistoa johtaa, siksi pelkistetysti voidaan puhua pääkaupungista, koska se eniten asemastaan hyötyy. Kansalaisten tasa-arvo on demokratian kulmakivi. Tasa-arvoa toteutetaan paikallisesti, alueellisesti ja valtakunnallisesti. Maakunnat tarvitsevat toisiaan, jotta maan varat saadaan yhteiseen käyttöön ja ihmisille työtä jatoimeentuloa. Sama ajattelu on vallalla EU:ssa ja maailmanlaajuisesti. Jos emme hyväksy alueellista kompensaatiota maan sisällä, sitä huonommin sitä voidaan perustella maailmanlaajuisesti tai edes EU:n oloissa. Jos siis vastustat valtakunnallista verontasausta, et kannata demokratiaakaan, et myöskään EU:n perusideaa saati YK:ta.
Minä en pui nyrkkiä, minä luotan kykyyni ja tahtooni toimia väkivallattomasti ja demokraattisesti. Suomi on EU:n aikana ajautunut taloudellisesti niin huonoon jamaan, että sen vapaa työvoima ei kelpaa mihinkään, kun oma valtio sitä hyljeksii ja ihailee muukalaisuutta. Valtiomme on vuosikymmenet valittanut työvoimapulaa, mutta sitä ei ole vieläkään tullut. EU:n oloissa voi työvoima liikkua vapaasti. Jos siis Suomessa on avoimia työpaikkoja, EU:n kansalaiset voivat niihin tulla. Mitään maahantunkeutumisliikettä, josta pikkuporukka hyötyy, ei tarvita.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #5

Helsingin taloudesta jotain 15% on tuotantoa, loput lähinnä hallintoa ja toisten helsinkiläisten palvelemista. Suurimmat yritykset ovat UPM JA Stora Enso - jotka tuovat siis aivan muualla tehdyt rahat Helsinkiin.

Paskapuhetta että Helsinki elättäisi yhtään ketään. Helsinki on kuin muinainen Rooma, vetää periferian tuotannosta välistä.

Terveisin eräs helsinkiläinen jota kaupunkilaiskollegoiden omahyväisyys ärsyttää suunnattomasti.

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Tarkista "faktasi". Julkisen sektorin työntekijäitä on väestöön suhteutettuna eniten nimenomaan haja-asutusalueilla, ei Helsingissä eikä pääkaupunkiseudulla.

http://www.stat.fi/til/tyokay/2006/tyokay_2006_200...
(tilasto on hivenen vanha, mutta lekvatkoot, tilanne ei nimittäin tietääkseni ole muuttunut)

Tosiasiallisesti juuri yksityisen sektorin osuus työpaikoista keskittyy ns kasvukeskuksiin joista pääkaupunki on tärkein. Eli kyllä ne kasvukeskukset tukevat muuta maata, ei päinvastoin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #6

Olet Kivelä oikeassa julkisen sektorin osuudesta. Pienissä kunnissa se on suurin.

Mutta syykin on ilmeinen, kuten ylempänä mainitsin. Pienillä kunnilla on korkea huoltosuhde. Matalin huoltosuhde on juuri Uudenmaan maakunnassa, jonka kunnista matalin juuri Helsingissä. Korkein huoltosuhde on Etelä-Savossa, joka kouluttaa työvoimaa pääkaupunkiseudulle siihen malliin, että Helsinki tunnetaan savolaisten pääkaupunkina.

http://www.stat.fi/til/vaerak/2014/vaerak_2014_201...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #6

En ole puhunut julkisen vallan työntekijämääristä mitään. Suomessa on väkilukuun nähden aivan liian suuri byrokratiakoneisto. Kuntien pakkoliitokset eivät juuri vähennä henkilökuntaa. Esim. Oulussa annettiin viiden vuoden suojatyöaika noin 5000:lle palkolliselle. Säästöt revitään sairaiden ja köyhien heikkenevistä palveluista. Yksityiset yritykset menevät sinne missä on kannattavaa toimia, se on selvä. Puolueet ovat kykenemättömiä tekemään tarvittavia ratkaisuja. Maahan olisi tarvittu jo kauan sitten virkamiehallituksia hoitamaan hommat. Niin nytkin.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #17

"En ole puhunut julkisen vallan työntekijämääristä mitään."

Vaikka olen periaatteelisesti puolellasi, niin kyllä sinä taisit puhua: "Poistetaan keskusvirastot, eduskunta, hallitus ym. Helsingistä..."

Vai mitä tällä tarkoitit?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #21

Tarkoitin Helsingissä olevia valtion valtakunnallisia työpaikkoja, jotka ovat siellä "lahjana" - ne voisivat olla muuallakin. Hajasijoitustahan on kokeiltu ja päätöksiäkin tehty, mutta ongelmana on se, että helsinkiläisiä on vaikea saada muuttamaan pois, jolloin virasto on vähintään kahdessa paikassa. Helsingin ulkopuolisten pitää muuttaa, helsinkiläisten ei.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #6

Valtion työpaikoista 42% oli 2012 Uudellamaalla jossa asui vajaa 30% väestöstä. Nämä ovat niitä yhteisesti maksettuja työpaikkoja. Valtionyhtiöistä lähes jokaisen pääkonttori sijaitsee pääkaupunkiseudulla. Nämä ovat niitä yhteisiä puljuja. Helsingin isoimmat yritykset ovat UPM JA Stora Enso joilla ei yllättäen ole mitään bisnestä Helsingissä.

Helsinkiin maksetaan 20% asumistuista vaikka siellä asuu vain kymmenys väestöstä. Jnejne.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka Vastaus kommenttiin #41

Minulla ei ole mitään sitä vastaan, että monet pääkonttorit sijaitsevat pääkaupungissa. Niin valtion kuin yksityistenkin. Yhteisten asioiden hoito on vain monesti näin helpompaa.

Eikä minulla ole sitäkään vastaan, että Helsingissä tuloutetaan muidenkin työn tuloksia. Kunhan siitä yhteisestä potista jaetaan osallistuneille oikeudenmukaisesti osuudet. Niin rahana kuin tunnustuksenakin.

Mutta tälläiset tuulesta temmatut uhriutumispuheet, joissa "helsinkiläiset maksavat muiden kulut" on syytä lopettaa. Ne eivät perustu tosiasioihin, eivätkä ne palvele yhteistä etua.

Pekka Pylkkönen Vastaus kommenttiin #44

Aamen. Kaupungit ja lande ovat molemmat välttämättömiä. Voi olla että tulevaisuudessa kaupungit pärjäävät omillaan, mutta nyt ollaan aika kaukana siitä.

Sijoittaisin silti valtionhallinnon pois Helsingistä. Niemennokka kärsii tarpeettomista ruuhkista. Jossain kehäkolmosen ja Keravan välillä voisi olla hyvä paikka. Tai sitten Suomen Väestökeskipiste Hämeenlinnassa :)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #41

Vakuuttavia faktoja, Pekka Pylkkönen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #6

Kivelä, väestöönsuhteutettuna vihreitä on eniten Helsingissä ja vähiten maaseudulla, minkähänvuoksi ?

Käyttäjän masik kuva
Martti Asikainen

Ottaen huomioon, että Suomen suurin vientituote on edelleenkin puu ja sen eri muodot, niin aika suuria sanoja puhut. Se, että pääkonttori sijaitsee etelässä ei suinkaan tarkoita sitä, että tuote tulisi sieltä käsin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Puuta on jo monta sataa vuotta viety syrjäseuduilta pilkkahinnalla, tervena, tukkeina, sahatavarana ja selluna. Nälkäpalkalla on köyhä kansa työnsä tehnyt. Rautatiet ja maantiet rakennettiin pääasiassa siksi, että raaka-aine saataisiin halvemmalla, kilpailukyisemmin teollisuuslaitoksiin ja satamiin. Ruotsinvallan aikana piti vientituotteet viedä Tukholmaan, joka otti osansa voitosta. Vapaakauppa saatiin vasta myöhemmin. Nyt ollaan laajassa kauppaliitossa, mutta eipä siinä Suomi näytä pärjäävän, ei koko Eurooppakaan. Suomen rautatiet pannaan rullalle ja maantiet jätetään hoitamatta. Mikä ratkaisuksi: irti unionista, rahaliitosta vaiko molemmista? Tukossa on Suomen tie. Työnjako on pelannut isojen hyväksi ja voitoksi, syrjäseutujen tappioksi. Moskovan valta kyettiin torjumaan. Brysselin valtaa ei, ei ainakaan näillä säännöillä ja hallituskoalitioilla.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #33

Venäjänvallanaikana kaivettiin jopa Neittävänkanavakin, jotta tukit voitaisiin uittaa Siikajoen kautta Raahensahoille.

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Yli 500 miljoonan asukkaan Euroopan Unioni ei kärsi taloudellisesti tai sen asukkaat eivät joudu tinkimään yhtään mistään muutaman miljooonan pakolaisen johdosta.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Yli 500 miljoonan asukkaan Euroopan Unioni ei kärsi taloudellisesti"

Eli Suomellekin miljardin menot ovat oikeasti tuloja kun katsotaan punavihreiden lasien läpi. Samalla tavalla katsoo kyllä kokoomuskin.

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Jarmo Makkonen. Olen taatusti oikeistolaisempi kuin sinä tai useimmat suomalaiset, sillä olen lähes anarkokapitalisti, mutta sillä ei ole mitään tekemistö sen faktan kanssa, että EU:n asukkaat eivät joudu tinkimään yhtään mistään muutaman miljoonan pakolaisen vuoksi.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #9

Hyvä esimerkki löytyy juuri pääkaupunki seudulta, johon on tuppautunut suuri määrä köyhiä eripuolilta suomea ja tietysti pakolaisaallon takia. Anarkokapitalisti kovin mainostaa palveluiden tuottamista ja sen tärkeydestä toimisto kansalle Helsinkiin. Juuri tälläinen palveluntuottaja elää melko ankeaa elämää pääkaupunkiseudulla, ei ole varaa asumiseen jne.

On myös ymmärrettävä syy seuraus suhde, että kaikilla maahanmuuttajilla ei lue selässä "tämä arpa voittaa". Hyvin pieni marginaali heistä kumminkin työllistyy tai elättää itsensä yrityksen muodossa.

Tämä noin niikuin Faktana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #9

"EU:n asukkaat eivät joudu tinkimään yhtään mistään muutaman miljoonan pakolaisen vuoksi."

Erikoinen oikeistolainen, sokeus tai ymmärtämättömyys saattaa selittää täysin irrationaalisen väitteen. Samaa sokeutta näkee kyllä hallituksessakin, mutta siellä naiivia orpomaisuutta voi yrittää selittää EU:n oppipojan asemalla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

Uskomattoman posketon väite. Tällä menolla koko Eurooppa on sekasorrossa vuosi vuodelta pahemmin. Humanismi on isisläiselle irvikuva, heikkouden merkki. Islam on paketti, ovien avattua ja vastaanotettuna se laajentaa valtaansa, ottaa haltuunsa ja pakottaa lakiensa alle kaupunginosia ja kokonaisia kaupunkeja. Se ei alistu, vaan alistaa. Osoittakaa maa, jossa se olisi alistunut maan lakien alle. "Monikulttuurisuus" Suomen tahtona ja päämääränä on yhtenäiskulttuurimme tuhon alku. Jarmo Makkoen näkemykseen yhdyn. Kokoomus on sokaistunut tavoitellessaan taloudellista itsekästä hyötyä Suomen veronmaksajien kustannuksella. Tänä vuonna kokoomuksen velttouden vuoksi maksamme maahanmuutosta vähintään yhden miljardin verran. Orpo on valtiovarainministerinä yhtä saamaton, ymmärtämätön hymypoika kuin sisäministerinäkin ollessaan. Sääli Suomea.

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Ne miljoona (yhden vuoden) pakolaista eivät jakaudu tasaisesti Euroopan maiden kesken, vaan keskittyvät pääsääntöisesti muutamaan maahan. Viime vuonna mm. Ruotsissa, Suomessa ja Saksassa piti tehdä budjetit uusiksi, jotta pakolaisista koituvat kustannukset saatiin suoritettua. Se raha oli pois muusta käytöstä, joten väitteesi ei oikein pidä paikkaansa. Siitä, miten iso tämä rahamäärä suhteessa BKT:n oli ja maksaako se mahdollisesti joskus itsensä takaisin voidaan toki keskustella.

Käyttäjän eirikr kuva
Antti Ukkonen

Kirjoitat, kuin EU olisi valtio, jolla olisi yhtenäinen politiikka ja yhteiset varat. Ei ole. Kirjoitat, että miljoona rajan ylittäjää olisivat pakolaisia, eivätkä turvapaikanhakijoita, joista suurin osa ei saa minkään valtakunnan pakolaistatusta.

Sen päälle - jos leikitään hetki, että elämme tuossa fiktiivisessä todellisuudessa - tuo ei ole edes argumentti. Et täsmennä millään tavalla, miksi niin ei tapahdu. Ilmeisesti oletat, että sinulla on jonkinlainen asema, josta voit sanella Oikeaa Totuutta. Pahoittelen, mutta tässäkään keskustelussa ei ole kyse sinusta, etkä ole perustelujen yläpuolella, kuten itse näyttäisit ajattelevan.

Siihen ei siis voi oikein kommentoida mitään. Voi kai sitäkin pitää jonkinlaisena saavutuksena.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Miljoona islamistia ja paljon vähempikin joukko kykenee saattamaan Euroopan kaaokseen. Kaikkialle minne islam on mennyt, on tullut epäjärjestys ja rauhattomuus. Suomea ei pidä päästää siihen tilaan missä Ruotsi jo on. Siksi maahanmuuttoa on rivakasti rajoitettava, maan houkuttelevuutta heikennettävä ja kuskattava pois turvapaikatta jääneet.

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Päivän Die Welt kertoo tämän päivän etusivun ykkösjutussaan, että esimerkiksi Berliini varautuu 120 000 kaupunkiin tulleen pakolaisen majoittamisesta aiheutuviin lähes 2,2 miljardin euron kustannuksiin. Ennusteiden mukaan on rakennettava 23 000 uutta asuntoa.

Hampuri on varautunut pakolaisista aiheutuvaan asuntotuotantoon 970 miljoonalla eurolla.

Tämä on täysin kohtuutonta, varsinkin kun kummassakin kaupungissa on paljon asunnottomia ja ei-pakolaisen ulkomaalaisen on hyvin vaikea löytää omaa vuokra-asuntoa, jos ei ole työtuloja ja virallisia työtuloja ei ole jos ei ole asuntoa (nim. kokemusta on).

Berliinissä ja Hampurissa moni integroitunutkin asukas joutuu tinkimään

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pääkaupunkiseudullakin ylistetty vilkas rakennusbuumi perustuu suurelta osin maahanmuuttajien nostattamaan kuplaan. Kun yksityiset eivät kovin innokkaasti vuokraa asuntojaan mamuille, on otettu käyttöön välivuokraus, täällä Oulussakin. Kaupunki, siis veronmaksajat, maksavat vuokran ellei sitä asukkaalta saada, ja varmaankin myös korjaukset vuokralaisen joskus lähdettyä. Heidänhän ei odotetakaan asuvan huonokuntoisessa asunnossa, vaan aina vaaditaan uusinta ja parasta. Pelolla hallitaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Usein verrataan Saksan ja Suomen ottamia pakolaismääriä. Ohessa voisi myös verrata paljonko kyseiset maat ottavat vuosittaista valtionvelkaa asukastaan kohti.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Me maahanmuuttajat siis uuvutamme "oman kansan".

Mikä tämä "oma kansa" on? Onko se kaikki ne ihmiset jotka eivät ole koskaan asuneet ulkomailla?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomalaisia ovat Suomen kansalaiset.

Jukka Mäkinen

Suomenruotsalaiset eivät halua olla suomalaisia vaikka ovatkin Suomen kansalaisia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

On melko huonoa unionilaista aluepolitiikkaa se, että Suomi on yhden miljardin nettomaksaja, vaikka sijaitsee Brysselistä, Berliinistä tai Pariisista katsoen Euroopan periferiassa. Suomen EU-politiikka on siis pahoin epäonnistunut eikä parannusta ole näkyvissä. Miljardi menee siis muihin maihin, toinen miljardi tulee maahanmuuton maksuihin. Eikä Suomi edes vaadi hyvistystä mihinkään vaan leikkii Saksan kaltaista rikasta miestä ja on valmis kaiken antamaan mitä pyydetään. Pitää vedota maan syrjäisyyteen, huonoihin luonnonoloihin, epäedulliseen väestörakenteeseen ym. Maahanmuuttoonkin on VM:n tilaston mukaan saatu vain 8 miljoonaa euroa. Oma maatalous on kurjuudessa, ja vaikka maata johtaa maatalous-kepu, niin senkään asioita ei hoideta. Kepun korkea kannatus vain jatkuu. Gallupit ovat väärät tai kepulaiset ovat menettäneet himonsa valtionapuihin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

En ole nähnyt Suomessa yhtään mainostalue jossa kerrotaan EU:n varoilla hanketta rahoitettavan.

Viro on niitä täynnä ja jopa kylätietkin on EU-avustuksilla kestopäällystetty.

Eihän Suomeen tule avustuksia, jos niitä ei anotakaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Muut osaavat ja uskaltavat pyytää ja vaatia sijoituksia jäsenmaksunsa vastineeksi. Suomen herrat eivät älyä pyytää mitään. Keskusta on pääministeripuolue, mutta koskaan EU:n aikana ei Suomen maatalous ole ollut sellaisessa ahdingossa kuin nyt. Gallupit kiittävät keskustaa. On vaikea uskoa että ne puhuvat totta. Tai sitten keskustalaiset, nuo valtionapujen kinumisessa ylivertaiset maassa, ovat kokonaan menettäneet puhekykynsä. Suonmi leikkii upporikasta. Maahanmuutossa väkilukuun suhteutettuna Euroopan kärjessä ovat Saksa, Ruotsi ja Suomi. Älytöntä!

Käyttäjän ilarikiema kuva
Ilari Kiema

Päivän Die Weltissä on hyviä, ehkä kärjistettyjä esimerkkejä pakolaisten vaikutuksesta vuokra-asuntomarkkinoihin kun pakolaiset alkavat siirtyä vastaanottokeskuksista vakinaisiin asuntoihin:

Useimmat osavaltiot maksavat pakolaisten majoituksesta 7 000 – 13 000 euroa vuodessa.

Eräs firma vuokrasi kaupungilta 95 neliömetrin asunnon 990 eurolla – sinänsä kallista. Firma majoitti asunnossa seitsenhenkistä pakolaisperhettä ja veloitti siitä kaupungilta 50 euroa per henki ja vuorokausi – 10 500 euroa kuussa. Tämä sopimus sentään on nyttemmin purettu.

Eräs firma osti kerrostaloasuntoja 670 euron neliöhintaa ja vuokraa niitä kaupungill,e joka majoittaa niihin pakolaisia. Firman varmat vuokratulot ovat 600 000 euroa vuodessa ja sopimus on kymmenen vuoden mittainen.

Saksassa on paljon 1960-luvun kerrostaloja, joita ei ole remontoitu ja joita juuri kukaan ei halua. On mahdollista ostaa kerrostaloasuntoja jostain huonosta paikasta 300 euron neliöhintaan. Kuitenkin pakolaisille vuokratessa kunta joutuu maksamaan näistä asunnoista säädettyä 5,25 euron sosiaalista neliövuokraa.

Die Welt 10:48 – „Vermieter wittern jetzt das große Geschäft mit Flüchtlingen“, http://www.welt.de/finanzen/immobilien/article1576...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Karmeita esimerkkejä Saksasta ja Ruotsista saadaan lukea päivittäin, mutta suomalainen päivälehdistö ja ennen kaikkea Yle niistä vaikenevat. Ylen Berliinin kirjeenvaihtaja Pertti Rönkkö kertoo havainnoistaan facebookissa, kun ilmeisestikään Ylessä ei tilaa tosiasioille ole.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant

En usko, että kyse on paapomisesta. Kyse lienee ennemminkin niistä EU:n sisäisistä sopimuksista, joita Suomi osaltaan noudattaa. On kuitenkin huomattava, että maamme tilanne kestää huonosti lisäbudjetteja, joilla paikataan maahanmuuton kuluja.

Samaan aikaan, suomalaiset, täällä työtään tehneet ja mahdollisuuksiinsa uskoneet, on jätetty entistä enemmän oman onnensa nojaan.

On selvää, että turvapaikanhakijoiden sosiaalisten etuuksien itsestäänselvyys käy suomalaisten kukkarolle. Samaan aikaan, kun väestö, joka etsii turvaa tai parempaa elintasoa, saa kaiken tarvitsemansa, mutta suomalainen joutuu hakemaan ruokansa ilmaisjakelupisteistä, on aiheuttamassa katkeroitumista, jonka seuraukset voivat lopulta räjähtää päättäjien käsiin.

Sitä kukaan ei toivo, mutta vaatii nyt eduskunnan päättäjiksi valituilta suurta perehtyneisyyyttä kansansa oloihin. Näennäishiljaisuudessa kytee aikapommi, jonka selvittämiseen eivät enää auta 0,5 %:n veronalennukset.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ihan ensimmäiseksi omia sääntöjämme tulisi muuttaa niin että verot maksetaan sinne missä työtä tehdään. Nyt isot kaupungit menettävät valtavat verotulot kun pikkukunnista tullaan kyllä sinne töihin mutta verot maksetaan sateliittikuntaan. Kyse on paljon suuremmista summista kuin mikään Kreikka tai maassamme olevat turvapaikanhakijat kustantavat.

Näin menetetyilä verovaroilla nuo samaiset työssäkäyntikunnat voisivat laittaa asiansa kuntoon ja työllistää jokaisen kunnassa asuvan työttömän, olipa kyse sitten kantasuomalaisista tai maahanmuuttajista.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Ihan ensimmäiseksi omia sääntöjämme tulisi muuttaa niin että verot maksetaan sinne missä työtä tehdään."

Ihan ensimmäiseksi tuon pitäisi koskea ylikansallisia yhtiöitä jotka nyt pystyvät kiertämään verotuksen agressiivisella verosuunnittelulla koska hallitus näin haluaa. Suomessa pysyvä raha ei ole ongelma ja raha kiertää yli kuntarajojen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kansainväliset firmat ovat Suomen pikkukunnissakin jo 1990-luvulta lähtien omineet kuntien ihmisten töitä. Vakinaisia oman kunnan asukkaita on muun muassa siivous- ja tuokafirmoista sanottu irti. Verot kierrätetään velkakorkovähennyksin paratiisisaarille. On se niin kummallista, ettei Suomen valtio ja unionikaan muka voi asioille mitään. Suomen köyhtyminen on seurausta muun muassa tästä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kärsämäenkunta on ulkoistanut sotensa seitsemäksivuodeksi veroparatiisiyhtiö Attendolle ja palvelu kuntalaisille on vain huonontunut.

Risto Laine

Ai, vai niin. Ensin te piiperöt politiikallanne haalitte jengin radanvarsi kyliin ja kasvukeskuksiin työvoimapulan vuoksi. Jos laitetaan harppi helsingin keskustaan ja toinen pää reipas 100 kilsan päähän ja tehdään ympyrä, on meillä kasvukeskus. Siihen sisältyy paljon pikku kuntia. Ja pitäisikö näiden kuntien sitten katsoa sivusta, kun heidän asukkaat tekevät orjatyötä Helsingille ja samalla yrittävät pitää kiinni terveydenhuollosta ja muista palveluista, kun Verotulot kaikkoavat Itse kasvukeskuksen ytimeen.

Jopas oli taas...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#42

Maassamme on paljon muitakin työllistäviä kaupunkeja kuin Helsinki.
Vaan noin ihan mielenkiinnosta, muuttuuko työ orjstyöksi siinä vaiheessa kun se tehdään muussa kuin omassa asuinkunnassa?

Ihan aluksi kunnat pitäisi määrittää sen mukaan miten niissä on yksityisiä työpaikkoja. Nyt maastamme löytyy sellaisiakin jossa valtion ja kunnan omien työpaikkojen osuus on uskomattoman suuri. Yksityiset hakevat palkkansa muualta.
Sellaista tilannetta voi oikeutetusti kutsua paapomiseksi.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #45

Silloin se muuttuu, jos naapurikunta vie verotulot ja haluaa hyödyntää vielä sen kunnan työvoima kapasiteettia, eikö silloin tälläinen "kasvukeskus" politiikka ole hanurista.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #45

Pieni Pyhännänkunta on poikkeava esimerkki sillä sen työpaikkaomavaraisuus on 120 %.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Tätä en kyllä kannata. Ei se ole mitenkään kotikuntani Sipoon vika, että Helsingissä ei ole omasta takaa läheskään riittävästi osaajia ja viitsijöitä tarvittavia töitä tekemään. Sipoossa taas on näiden hommat pyörimässä pitävien ihmisten arvostuksen mukaista asuinympäristöä.

Jukka Mäkinen

"Ihan ensimmäiseksi omia sääntöjämme tulisi muuttaa niin että verot maksetaan sinne missä työtä tehdään. Nyt isot kaupungit menettävät valtavat verotulot kun pikkukunnista tullaan kyllä sinne töihin mutta verot maksetaan sateliittikuntaan."

Ensiksikin, suostuisivatko "isot" kaupungit myös maksamaan työssäkävijöiden terveydenhuollon, lasten päivähoidot, koulut, jätehuollon, vanhustenhuollon,....

Toiseksi, aika harva käy asuu yhdessä kunnassa ja käy töissä toisessa kunnassa. Suurin osa käy töissä jossakin yrityksessä, joka sijaitsee eri kunnassa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Nyt kuitenkin kuudeksikuukaudeksi lähetettytyöntekijä maksaa verot maahan josta on lähetty, jos maksaa sinnekkään.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Maahanmuutto ei uuvuta minua lainkaan. Blogistin ulostulot sitäkin enemmän.

Käyttäjän MirjamiParant kuva
Mirjami Parant
Risto Laine

Maahanmuutto ei kyllä uuvuta minuakaan, koska maahanmuuttaja on sellainen, joka tulee tekemään työtä, investoi ja luo työpaikkoja. Kuten Fazer, Gutzeit jne.

Siirtolainen taas tulee tekemään töitä "työluvat, viisumi" ja poistuu aikanaan.

Pakolainen ja turvapaikan hakija ei ole näitä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Missä ne yli 32000 maahanmuuttajan työpaikat ovat ja missä heidän verotulonsa? Miksi heistä tulee veronmaksajille miljardin vuosikulut? Se joka rinnastaa Fazerin ja Gutzeitin nykyisiin maahanmuuttajiin, ei paljonkaan historiaa tuntene. Tosin hyötymään hekin tulijat Suomeen tulivat, antamaan työtä, käyttämään suomalaisia raaka-aineita ja suomalaista osaamistaan hyödykseen. Työtä tekevä, itsensä elättävä ja toisillekin työtä antava on mielestäni tervetullut, loisimaan tullut ei.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #61

#61

Täällä maan lounaisosissa noita maahanmuuttajia ja turvspaikanhakijoita työllistyy jatkuvasti lisää koska eri asteista työtä on tarjolla osaamattomasta ammattimieheen. Tervetuloa vain lisää. Valitettavasti omat sääntömme estävät noiden ammattitaidon hyödyntämisen niin paljon kuin se olisi mahdollista.

Osa noista työllistää jo nyt. Ei voi alustajakaan kieltää suomalaisia hyödyntämistä maahanmuuttajien työpanosta ja osaamista, vaikka haluaisikin. Työnteko, opiskelu ja yleisestikin oleskelu yhdessä on parasta sopeuttamista puolin ja toisin.

Niko Sillanpää Vastaus kommenttiin #66

Retrospektiivisessä aineistoissa pääasiallisen kansainvaellusryhmien pitkän aikavälin työllisyysaste jää luokkaan 15-30%. Ja tämäkin vielä yliarvioi tätä sinänsä tolkuttoman surkeaa suoriutumista, koska huomattava osa näiden ryhmien työikäisistä on työvoiman ulkopuolella eli kotiäitejä tai työkyvyttömyyseläkkeellä eikä siten tule huomioiduksi tuossa osuudessa.

Horina "työöllistymisen byrokraattisista esteistä" ym. on siis yksiselitteisesti puhdasta roskaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #66

Kaikki Suomeen haluavat työhön haluavat pitää pyrkiä työllistämään mahdollisimman pian. Otetaan maahan porukkaa vain siinä mitassa kuin on töitä. Jos EU pyrkii olemaan jokin "valtio", sen tulee suojelemaan aluettaan ja estämään laiton maahantulo.

Jukka Mäkinen

Börtsi tekee uutta lipankääntämisen Usarin ennätystä.
Edellinenkin taisi kyllä olla hänen nimissään. :D

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Ei uuvuta, kun et näytä ymmärtävän valtiontaloudesta, etkä koko kirjoituksesta yhtään mitään. Mutta olihan teksti aika pitkä. Uuvuttaa se. Olisko Aku Ankka sopivampaa luettavaa..?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Vastaus 59:ään. Euroopan läpi kulkeneet ja Ruotsista Suomeen tulleet maahantunkeutujat ovat tulleet maahamme laittomasti. Kuitenkaan toimiin heitä vastaan ja heidät tänne päästäneitä vastaan ei ole ryhdytty. Mielestäni melko lepsu rajojemma vartiointi. Ihmiskauppa kukoistaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Ei pidä paikkaansa, he eivät ole tulleet tänne laittomasti, eikä heidän oleskelunsa täällä ole laitonta. Mihinkään toimiin esim. rajavartiolaitosta kohtaan ei siis tarvitse ryhtyä.

Risto Laine

Kyllähän Karo juttu on sellainen, että Kyllönen on oikeassa. Laittomasti osa on tullut, sen vahvistaa viranomaiset.

Henkilö tarvitsee viisumin, joka tulee EU rajojen sisäpuolelle. Ja toisekseen nämä vapaamatkustajat käyttivät törkeästi hyväkseen pakolais- ja turvapaikan statukselle tarkoitettuja laillisia väyliä.

Miksi tälläiset ihmiset eivät käyttäneet niinkin yksinkertaista ja laillista välylää, kuten viisumi, työlupa ja sen kautta oleskelulupa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kankus, eihän se ole koko rajavartiolaitoksen vika, jos sisäministeri on kyvytön puuttumaan laitoksen toimintaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eurooppaan Schengen -alueelle tulevien pitää rekisteröityä turvapaikanhakijoiksi siinä maassa mihin he ensiksi tulevat. Porukat vaelsivat Euroopan läpi ja tulivat Ruotsin kautta Suomeen. Ruotsin olisi pitänyt heidät rekisteröidä, mutta niin ei tapahtunut. Joku porukka järjesti ja rahasti koko tämän valtavan liikkeen ja joku porukka Suomessa rahasti ja levitti porukat usein paikkakunnilta kysymättä niiden alueelle ja rahasti "palkkansa" ja "hyväntekeväisyytensä" suomalaisilla veronmaksajilla - velaksi. Jotta tästä ihmiskaupasta ei päästäisi vapaasti keskustelemaan, arvostelijat leimattiin rasisteiksi. Eikö demokraattisessa maassa kaikista yhteisistä asioista pitäisi saada vapaasti keskustella ja päättää? Eikö edes jälkikäteen? Kun keskustelu halutaan kieltää, kieltäjillä on edes hieman omaatuntoa jäljellä. Se on hyvä merkki. - Kulut VM:n arvion mukaan ovat tänä vuonna yli 800 miljoonaa euroa. Siitäkö iloitset? Minä en. Hallituksen on reilusti budjettia tehdessä kerrottava oikeat tiedot ja syyt velankasvuun. Velka ei lyhene, koska maahanmuutto syö säästön, joka Suomen kansalta etuja pois ottamalla on saatu aikaan. Vene vuotaa, koska tappi on auki.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #76

Ei mikään sopimus pakota ketään rekisteröitymään turvapaikanhakijaksi ensimmäisessä Schengen-maassa. Panet jälleen omiasi.

Ja taas tuota samaa uhriutumista ja väitteitä rasistiksi leimaamisesta ja keskustelun kieltämisestä. Tuo on väsynyttä läppää. Täällähän sinäkin saat keuhkota,levittää väärää tietoa ja höpistä siitä mite pakolaiset on joku tänne tuonut.

Oletko muuten miettinyt sellaista vaihtoehtoa, etteivät pakolaiset olisi se tärkein syy velanottoon. Kaikki asiat eivät liity pakolaisiin. Edes kaikki perussuomalaiset eivät ajattele koko ajan pelkkiä pakolaisia, vaikka ne joiden päähän ei muuta mahdu kuin pakolaiset, islam ja terroristit pitävät meteliä senkin edestä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #82

Kankus, mikä sopimus taas pakottaa monen turvallisen maan läpitulleen turvapaikanhakijan turvapaikkahakemuksen vastaanottamiseen Suomessa ?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #82

Kyllä turvapaikkaa on haettava Dublin II asetuksen (Dublin II ‑asetuksella korvataan vuoden 1990 Dublinin yleissopimus) mukaan siitä ensimmäisestä maasta, johon on saapunut tai seuraavasta, joka on voitu selvittää. Jos näin ei ole menetellyt, niin Suomi voi käännyttää maahantulijan ko. maahan. Laillinen maahantulo edellyttää asetuksen mukaan "Laillinen maahantulo johonkin jäsenvaltioon
Jos kolmannen maan kansalainen hakee turvapaikkaa jäsenvaltiosta, jossa hän ei ole tarvinnut viisumia, hakemuksen käsittelystä vastaa kyseinen jäsenvaltio."

Poikkeussääntö ko asetuksessa sanoo myös "Jos käsittelystä vastuussa olevaa jäsenvaltiota ei voida määrittää edellä mainituin perustein, siitä vastaa ensimmäinen jäsenvaltio, jossa hakemus on tehty." Taitaa olla käytännössä niin, että jokseenkin kaikkien tulojoiden tuloreitti on tiedossa, joten käännyttäminen esim. Ruotsiin olisi ollut ja voi olla mahdollinen sopimuksen ollessa voimassa. Onko se enää voimassa, kun sitä ei ole noudatettu?

http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/HTML...

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #93
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #121

Aimo, en ole bannannut sinua, eikä kukaan ole bannissa. Olen aina poistanut kommentointimahdollisuuden (vain lukuoikeus käytössä) jokaisesta blogistani sen jälkeen kun katson keskustelun päättyneeksi.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko pääministeri siis väärässä?
" Sipilä myöntää: ”Kaikki muut paitsi venäjältä tulleet turvapaikanhakijat ovat laittomasti maassa – olisi voitu palauttaa heti” " .

Ihmettelen että miksi ei palautettu heti?

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #81

Mahdollisesti siksi, että Saksaan tuli viime vuonna yli miljoona ihmistä, joista vähän alle puoli miljoonaa haki vuoden loppuun mennessä turvapaikkaa. Siellä suuri osa Suomeen tulleista oli ilmeisesti rekisteröity, mutta saksalaisilla oli muutenkin tarpeeksi tekemistä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #83

EU n käytännöt vaihtelevat, vaikka säännöstö on yhteneväinen

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/815041/Unkarin+po...

Uutinen viime vuodelta, mutta näin toimitaan Unkarissa edelleen.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #85

Viktor Orbanin hallinnosta ei Suomen tarvitse ottaa mallia.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #87

Käytännöt vaihtelevat maittain EU ssa. Huolimatta yhteisistä säännöksistä. Moni muukin EU maa suhtautuu varauksellisesti maahantulijoihin. Ei se pelkästään Unkarilaisten yksinoikeus ole.

Raja-aita kauppa rehottaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #90

Mahtavatko Orbanin toimet olla Schengenin mukaisia? Itävallassakin sopimuksia on alettu omavaltaisesti rikkoa, kun kaikkia turvapaikkaa hakevien hakemuksia ei käsitellä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #91

Niin, en ole EU sopimusten asiantuntija, mutta kun karttaa ja raja alueita katsoo, niin oman maan suojeleminen näyttää olevan monen maan hallituksella etusijalla. Mm ssa Ihan naapurissa, Ruotsi ja Tanska ovat tästä kehityssuunnasta hyviä esimerkkejä. Molemmissa maissa tehostettua rajavalvontaa jatketaan.

EU n Ulkorajojen vuotaminen aiheuttaa jatkossakin kansallisia pakkoliikkeitä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #81

Aivan Dublin II asetuksen mukaisesti ilman viisumia tulleet ovat laittomasti maahan tulleita kolmansien maiden kansalaisia.

Toisekseen näyttää olevan EU:n rekisterit avuttomia, kun ei heti rajalla voida tarkistaa niiden henkilöiden yksilöintitietoja, jotka ovat jo aiemmin hakeneet toisesta EU-maasta turvapaikkaa. Näitäkin henkilöitä taitaa olla aika runsaanpuoleisesti otettu turvapaikanhakijoina VOKkien asukkaiksi pitkiksikin ajoiksi. Kuinkahan paljon näistäkin tapauksista on aiheutunut veronmaksajille kaikenlaisia kustannuksia, kun tarkastustoimet olisi hoidettavissa viimeistään tuevapaikkahakemuksen jättämisen yhteydessä ja näin sitten käännyttää välittömästi maasta?

Vuoden 2015 Dublin päätökset migrissä yhteensä 1005 ja 2016 heinäkuun loppuun mennessä 1768. Ja edelleen päätökset, jotka koskevat jo toisesta jäsenmaasta saadut päätökset suojasta vuonna 2015 33 ja vuonna 2016 65. Näistä voi sitten kukin päätellä kuinka turhaan Suomi maksaa kustannuksia aiheettomista hakemuksista johtuvia kustannuksia.

http://www.migri.fi/download/64994_Tp-paatokset_20...

http://www.migri.fi/download/65768_Tp-paatokset_ta...

Kaiken kaikkiaan pitäisin itse Suomen Sisäministeriön toimintaa löperönä. Suorastaan leväperäisenä talouden tilanne huomioiden.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #81

Koska Suomen johtajat pelkäävät Ruotsia. Yrittävät lipsuttaa Ruotsia. Maakaavat selällään kieli ulkona odottaen että Ruotsi rapsuttaisi vatsaa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Karo Kankukselta en ole vielä nähnyt tällä areenalla yhtään kirjoitusta tai kommenttia, jossa faktat eivät olisi ihan hakusessa. Yksisilmäinen fanatismi maahanmuuttoon liittyvissä asioissa sokaisee. Kaikki on vain punavihreää. Aina.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Valheellisen tiedon tahallinen levittäminen tekee sinusta täydellisen narrin. Turvapaikan hakeminen on tasan yhtä laillinen tapa saapua maahan kuin viisumin käyttäminen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mikä tieto tekstissäni on valheellinen?

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara

Miksi Irakilaisia lennätetään takaisin? Miksi he vapaaehtoisesti haluavat takaisin? Turvapaikkaprosessin väärinkäyttäminen on mielestäni rikollista. Se ei ole työpaikkahaastattelu.

Seppo Hildén

"Valheellisen tiedon tahallinen levittäminen tekee sinusta täydellisen narrin."

"En kommentoi"-Börje, tais tuo lause osua omaan nilkkaan.

Heh.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Karo Kankus ja Börje Uimonen. Matti Lehtinen yllä muistuttaa Sipilän toteamuksesta, että vain Venäjältä tulleet ovat tulleet laillisesti, muualta tulleet laittomasti. Muistan hyvin tämän Sipilän tv:ssä antaman lausunnon.
Sisäministeri Orpo oli kyvytön mies tekemään mitään laittoman aallon pysäyttämiseksi. Valtiovarainministeri Orpo on kyvytön tunnustamaan tosiasioita, miksi velka nyt kasvaa. Sen keskeinen perusta on lähes miljardin euron kustannukset maahanmuutossa. Raukkamaisesti hän kaataa syyt veronalennusten piikkiin ja pyytää vielä anteeksi iltapäivälehdessä, että on "leikattu" kuluja. Tosi raukkamaista ja nuoleskelevaa. Ei tämän miehen johdolla onnistu mikään Suomen etua palvelevan asian ajaminen.
Jotta kokoomus saisi oikeutta, lainaan kunnioittamani lakimiehen ja kokoomuslaisen kansanedustajan Wille Rydmanin lausuntoa Karjalainen -lehdessä 25.8.2015 maahanuuttoryntäyksen ollessa alullaan.
Karjalaisen mukaan Rydman vaati, että Dublinin menettelystä on pidettävä kiinni. Dublinin sopimuksen mukaan eri maiden on sitouduttava turvapaikka-asioissa Dublinin menettelyn noudattamiseen. Dublin-periaatteen mukaan ensimmäinen maa, johon turvapaikan hakija saapuu, on vastuussa hakemuksen käsittelystä. Mikäli turvapaikan hakija myöhemmin hakee turvapaikkaa jostain muusta EU-maasta, voidaan hänet palauttaa hakemuksen käsittelystä vastaavaan maahan.
- Dublin -menettelystä on erityisen tärkeää pitää kiinni nyt, kun Eurooppaa koettelee ennennäkemättömän suuri laittoman maahanmuuton aalto. Menettelyyn sitoutuminen vähentää päällekkäisiä turvapaikanhakemuksia ja nopeuttaa perusteettomien hakemusten käsittelyä, Rydnan jatkoi Karjalaisessa.
Rydman sanoi pelkäävänsä että Dublin -menettelystä lipsuminen johtaisi Euroopassa kaoottiseen tilanteeseen, jossa turvapaikanhakemuksia pallotellaan jäsenmaasta toiseen.
Rydmanin mukaan jäsenvaltioilla on paremmat kannusteet huolehtia ulkorajavalvonnastaan ja laittoman maahantulon estämisestä, kun vastaanottomaaksi on selvästi määritelty se maa, johon turvapaikanhakija ensimmäiseksi saapuu.
Rydman jatkoi: - Kansalaisten luottamus EU:hun voi perustua vain siihen, että yhteisesti sovitusta pidetään kiinni. Tämä koskee yhtä hyvin kasvu- ja vakaussopimusta kuin turvapaikkahakemusten käsittelyperiaatteitakin. Jäsenvaltioille kuuluvia vastuita ei pidä laajentaa yhteisvastuiseksi sen enempää talous- kuin turvpaikkakysymyksissäkään, Rydman linjasi.

Hallituksella on vielä mahdollisuus budjettiriihessään rakentaa budjetti edustaja Rydmanin ja pääministeri Sipilän ilmoittamille linjoille. Budjettiesityksessään Orpo peittelee omia virheitään ja lepsuuttaan. Tämä ei sovi vastuulliselle ministerille. Mielestäni Orpo on pantava vastuuseen lepsuudestaan sisäministerinä. Kokoomuksen uskottavuus ei kestä virheen paikkaamista vielä isommilla virheillä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus

Matti Lehtinen muuten lisäsi lainaukseensa omiaan. Sipilä ei sanomut pakolaisten tulleen maahan laittomasti, levitätte siis molemmat edelleen väärää tietoa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Karo, perustelehan tuo laillinen maahantuleminen ja täällä oleskelu ainakin niissä tapauksissa, kun ei ole saavuttu viisumilla ja on tultu DUBLIN II asetuksen mukaisesti toisesta jäsenmaasta ihan toteennäytetysti.

http://www.intermin.fi/fi/maahanmuutto/laittoman_m...

Useimmat Suomessa laittomasti oleskelevat henkilöt saapuvat maahan Schengen-alueen kautta. Schengen-maiden välillä ei ole rajatarkastuksia kuin poikkeustapauksissa. Laittoman maahanmuuton tehokkaan torjunnan kannalta olennaista onkin riittävä toiminta lähtöalueilla ennen Schengen-ulkorajaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Karo, mikäli Sipilä ei ole tiedostanut maassamme laittoman maahantulon ongelmaa, niin ihmettelen suuresti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #96

Aiheessen liityen, vanhoja uutisia. Hieman maahantulleisiin liittyviä ongelmia ja tietämistä sipaisten. Näin puskista käsin.

http://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/video-...

Tämän jälkeenhän muistaakseni Kempeleen VOK katosi ja nopeasti. En kylläkään tiedä, mikä on Kempeleen oman osaavan ja hurskaan suurmiehen vaikutus tuon suojapaikan poistumiseen. Tuskinpa sillä oli mitään merkitystä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #97

Sipilän antama lupaus "asunnostaan" oli suorastaan typerä. Ilmeisesti hän itsekin huomasi tuon vasta jälkeenpäin saadessaan varmasti paikkakunnalta runsaasti kielteistä palautetta. Etenkin kun lupaus johti suureen muuttoaaltoon maahamme, jossa perusteena taisi olla netissä kiertävä maailmanlaajuinen lupaus asumisesta omakotitalossa.

Lopputuloksena oli loppuun asti mietitty (?) perustelu omakotitalon sopimattomuudesta sijainnin perusteella ajateltuun käyttöön. Eri toten kun Kempeleen tapahtumat vaikuttivat sitten myös VOKin siirtämiseen toiselle paikkakunnalle.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #99

Niinpä. Aamulehden taannoisen artikkelin mukaan Irakilaiset turvapaikanhakijat olivat kovin pahoillaan huomattuaan, ettei PM n lupaus pitänytkään paikkaansa. Olisivat kuulemma tuon odotusajan mieluummin olleet muualla, paremmassa turvassa.

Siis ei riitä, että annetaan lupauksia, joiden kerrannaisvaikutukset Suomen kansalle lasketaan ehkä miljardeissa. Lisäksi myös tyhjillä lupauksilla paratiisista on pahoitettu turvapaikanhakijoiden mieli.

http://www.reuters.com/article/us-europe-migrants-...

Mutta eihän PM ole sanoistaan vastuussa. Kenellekään.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #99

Sipilänvaimo ilmoitt ettei muuta nykyisestä Kempelääkodista minnekkään, vaimo tuli avuksi vastamäessä.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #123

Sipilä kuitenkin on julkisesti kertonut syyksi "Taloon ei tällä hetkellä voida päästää turvapaikanhakijoita turvallisuussyistä.

Päätös perustuu perustuu turvallisuusasiantuntijoiden tekemään arvioon. Sipilän tarjous oman kotinsa antamisesta turvapaikanhakijoiden käyttöön on silti edelleen voimassa." http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000111009...

Siksi toiseksi maaliskuussa on Pääministeri Juha Sipilä kertonut myydyn Kempeleen-kotinsa, kertoo Ilta-Sanomat. Kyseessä on lehden mukaan sama talo, jonne oli tarkoitus majoittaa turvapaikanhakijoita. Lehden mukaan kauppa on tehty maaliskuun 21. päivänä ja kiinteistön kauppahinta on ollut 570 000 euroa.
http://yle.fi/uutiset/is_sipila_myi_kempeleen-koti...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #123

Sipilän vaimon ajatushan se oli alkujaan, että elintasopakolaisille talomme vuokrataan. Vuokratulot saletti kun sosiaali ne hoitaa.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #96

Dublinin sopimusta jauhtettiin tällä palstalla kuukausikaupalla viime vuonna. En usko keskustelujen voineen mennä sinulta täysin ohi.

http://blogit.image.fi/uuninpankkopoikasakutimonen...

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #100

En lue kyseisiä blogeja. Uskon EU:n julkistamiin dokumentteihin. Myös kuinka DUBLIN II asetusta sovelletaan.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #101

Sinun kannattaisi ehkä hieman lukea linkkaamaani blogia. Silloin olisit huomannut nykyään voimassa olevan sopimuksen olevan Dublin III, eikä Dublin II. Olisit myös voinut lukea, ettei sopimus velvoita ketään hakemaan turvapaikkaa ensimmäisestä maasta johon henkilö saapuu ja sen ettei sopimus velvoita yksittäisiä henkilöitä yhtään mihinkään, vaan ainoastaan valtioita. Katsos kun kyseessä on sopimus, eikä laki.

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #105

"Olisit myös voinut lukea, ettei sopimus velvoita ketään hakemaan turvapaikkaa ensimmäisestä maasta johon henkilö saapuu ja sen ettei sopimus velvoita yksittäisiä henkilöitä yhtään mihinkään, vaan ainoastaan valtioita."

Mutta jos henkilö ei hae turvapaikkaa eikä omista viisumia, hän on ja liikkuu maassa laittomasti. Hän ylittää Schengen-valtioiden välisiä rajoja laittomasti. Joka ainoa Ruotsin kautta Suomeen tullut turvapaikanhakija on tullut maahan laittomasti. Siitähän tässä oli kyse.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #105

DUBLIN III asetus ei muuta hakamusten käsittelijämaan vastuullisuutta. Muutoinkaan muutoksia ole Suomen kohdalla tullut omaan lainsäädäntöömme kuin ne mitä ulkomaalaislakiin on tuon asetuksen jälkeen tehty.

Suomen valtioneuvoston kanta on määritelty annetussa lausunnossa tuohon DUBLIN III asetukseen näin "Valtioneuvoston kanta on alustava käsittelyn alkuvaiheessa ja täsmentynee asian käsittelyn edetessä. Valtioneuvosto suhtautuu myönteisesti Dublin-järjestelmän kehittämiseen osana yhteistä eurooppalaista turvapaikkajärjestelmää.
Turvapaikanhakijoiden ja etenkin alaikäisten oikeusturvan kehittäminen
on myönteistä. Valtioneuvosto suhtautuu tässä vaiheessa asian käsittelyä varauksellisesti komission ehdotukseen tämän sisältöisenä ja katsoo sen
edellyttävän yksityiskohtaisempaa tarkastelua.
Valtioneuvoston näkemyksen mukaan on keskeistä, että Dublin-järjestelmän perusperiaatteen mukaan ainoastaan yksi valtio tutkii asian. Ehdotusten yksityiskohtia tulee kuitenkin vielä harkita ja neuvotteluissa pyrkiä siihen, että säännökset ovat tarkoituksenmukaisia eikä niillä pitkitetä prosessia tai lisätä
väärinkäytösmahdollisuuksia. Valtioneuvosto korostaa, että asian käsittelyssä lapsen etu tulee huomioida." https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Kirjelma/Documen...

Tässä alkuperäinen DUBLIN III asetus http://eur-lex.europa.eu/legal-content/FI/TXT/PDF/...

Ja tässä on laaja kirjoitus "Tiedonsaannin oikeudelliset haasteet Dublin III-asetuksen näkökulmasta"
https://www.theseus.fi/bitstream/handle/10024/1015...

Tuossa "tutkielmassa" on käsitelty vastuuvaltion määrittämisen perusteet, joiden ei ole todettu olennaisesti uuttuneen edellisestä asetuksesta.

Tällä hetkellä suurin osa turvapaikanhakijoista tulee laittomasti83 Unionin alueelle. Laittomasti unionin ulkorajojen ylittäneiden henkilöiden henkilötiedot sekä sormenjäljet rekisteröidään Eurodac-tietojärjestelmään. Osa hakijoista hakee turvapaikkaa jo maassa, minkä alueelle ensimmäisenä saapuvat. Suurin osa kuitenkin jatkaa matkaa maahan, jossa heidän perheenjäsenet tai tuttavat oleskelevat. Myös joidenkin unionin jäsenmaiden vastaanotto olosuhteet, tai asiassa saatu kielteinen päätös motivoi hakijaa jatkamaan matkaansa toiseen jäsenmaahan.

Perusteet, miten vastuuvaltio määritetään kulkevat asetuksessa hierarkkisessa
järjestyksessä ja niitä sovelletaan nimenomaisesti asetuksessa esitetyssä järjestyksessä.
Hakemuksen käsittelystä vastuussa oleva jäsenvaltio määräytyy sen hetkisen tilanteen mukaan, mikä oli vallalla hakijan jättäessä ensimmäisen kerran kansainvälistä suojelua koskevan hakemuksen vireille.

Ensimmäinen peruste koskee alaikäisiä ja perheenyhdistämisiä. Lue sivulta 30 alkaen MUUT VASTUUPERUSTEET

Kyllä käsittääkseni MIGRI nyttemmin on toteuttamassa näitä asetuksen vaatimia toimia hakemuksia käsitellessään ja samalla huomioiden maamme sisäisen lainsäädännön.

Suomessa vastuunmäärittämisprosessin toimivalta kuuluu Ulkomaalaislain 116 § 1 momentin 7) kohdan mukaan Maahanmuuttovirastolle. Tämän nojalla virasto suorittaa asiassa kansainvälistä suojelua hakeneen henkilön käsittelystä vastuussa olevan valtion määrittämisen ja siihen liittyvän tietojenvaihdon.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #108

Oikein kiva, mutta mitä lakia turvapaikanhakijat siis rikkovat hakiessaan Suomesta turvapaikkaa?

Matti Lehtisen alkuperäinen väite, jota blogisti komppasi, oli, että pääministeri Sipilä olisi sanonut turvapaikanhakijoiden olevan maassa laittomasti. Blogisti Kyllösen kommentissa tämä vääntyi niin, että turvapaikanhakijat olisivat tulleet maahan laittomasti. Nuo väitteet eivät pidä paikkaansa, eivätkä Dublin- ja Schengen-sopimuksista puhuminen muuta sitä asiaa miksikään.

Seppo Hildén Vastaus kommenttiin #109

"Oikein kiva, mutta mitä lakia turvapaikanhakijat siis rikkovat hakiessaan Suomesta turvapaikkaa?"

Kun katsoo, että 70-80 % tänne turvapaikkaa hakeneista on nuoria armeija-ikäisiä miehiä, niin eiköhän nuo Irakin veijarit ole järjestään sotilaskarkureita. Ei Suomen valtion tehtävä ole antaa turvapaikkaa sotilaskarkureille.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #112

Eihä hakijat riko, vaan maamme viranomaiset.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #109

Kyllä taitavat rikkoa sikäli kun eivät hae turvapaikkaa heti EU:n ulkrajalle saapuessaan ilman viisumia.

Tuossa edellä olevassa kommentissani olevassa linkissä on kirjoitettu mm. VIS-viisumitietojärjestelmä ja Eurodac-asetus kohdassa "Schengen‑ alue on alue, jossa taataan henkilöiden vapaa liikkuvuus poistamalla raja-tarkastukset Schengen-järjestelmään liittyneiden valtioiden keskinäisiltä sisärajoilta. Sisärajojen sijaan sopimusvaltioilla on yhtenäinen ulkoraja ja lisäksi alueella on yhteiset säännöt ja menettelytavat koskien mm. turvapaikkahakemuksia, rajavalvontaa ja poliisiyhteistyötä.
Schengen-mainen yhteinen viisumipolitiikka tähtää erityisesti turvaamaan yleistä turvallisuutta sekä huomioiden laittomaan maahantuloon liittyvät seikat. Schengen-valtion myöntämällä oleskeluluvalla voi myös liikkua vapaasti Schengen-alueella, jos henkilö täyttää maahantulon edellytykset, eikä häntä ole määrätty kansalliseen maahantulokieltoon."

Tämä Dublin III asetus on saanut aikaan myös aivan liian kauan vireillä olevat Kreikan ja Italian vastaanottokeskusten toiminnat, sikäli kuin ne toimivat vieläkään. Kyseessä on siis ulkorajalle saapuneiden rekisteröinti ja hakemusten käsittely sorminjälkineen. Tämä otti siis aikaa vuoden 2014 hyväksytyn asetuksen voimaan saattamiseksi aivan liian kauan. EU on toimimaton yhteisö, vaikka se rustaa kaikenlaisia asetuksia, lakeja, sopimuksia ja ohjeita.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #113

Lainaamssasi kohdassa ei puhuta mitään yhteisestä lainsäädännöstä. Tämän lisäksi molemmat sopimukset (Dublin ja Schengen) ovat edelleenkin vain valtioita velvoittavia sopimuksia, jotka eivät velvoita yksilöitä mihinkään. Lakeja ne eivät ole.

On tietysti mahdollista, että vaikkapa Italiaan ja Kreikkaan saapuvat rikkovat näiden maiden lakeja, mikäli he eivät hae sieltä turvapaikkaa ja jatkavat matkaansa toisiin maihin. Jos he onnistuvat siirtymään toisen valtion alueelle, niin asiahan ei kuitenkaan varsinaisesti enää heille kuulu, erityisesti jos viranomaisilla ei ole heistä tietoja rekistereissään.

Itse en tunne Italian ja Kreikan lainsäädäntöä ollenkaan, mutta Suomen lakia turvapaikanhakijat eivät tietääkseni ole rikkoneet hakemalla täältä turvapaikkaa.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #114

Velvoittaa ensin jäsenmaita valvomaan ulkorajojaan ja siten myös tulee vastuu EU:n ulkorajalle saapuneille esittää oikeus tulla liikkumaan EU:n jäsenmaissa vapaasti. On siis heidän velvollisuus hakea oleskelulupaa heti ensimmäisestä ulkorajamaasta.

Luulenpa että kun hyvin tiukasti maamme ulkomaalaislakia noudatetaan ja samalla Dublin asetusta, niin matkareitin ensimmäiseen saapumismaahan tai selvitettyyn jäsenmaahan on käännyttäminen oikeutettua.

Ulkomaalaislain 142§ nimenomaan on säädetty koskemaan maamme ulkorajalla pääsyn epäämistä ja käännyttämistoimen tilanteita. Sekä kohdassa 4) ilman oleskelulupaa maahan saapuneen ulkomaalaisen maasta poistamista, jos hänelle ei maahan saapumisen jälkeen ole myönnetty oleskelulupaa tai oleskelulupakorttia taikka jos hänen oleskeluoikeuttaan ei ole maahan saapumisen jälkeen rekisteröity tässä laissa säädetyllä tavalla.

Käännyttämisen perusteet on kerrottu saman lain 148§:ssä. https://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/2004/200403...

Kyllä jokaisella jäsenmaalla on samanlainen velvollisuus valvoa ulkorajojaan ja näin mm. turvata samalla yhteisöön kuuluvien maiden turvallisuutta.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #116

"On siis heidän velvollisuus hakea oleskelulupaa heti ensimmäisestä ulkorajamaasta."

Valitettavasti olet väärässä. Dublin- ja Schengen-sopimukset eivät velvoita yksityishenkilöitä hakemaan turvapaikkaa ensimmäisestä ulkorajamaasta, saati ilmoittautumaan viranomaisille.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #117

Niin tilannehan oli ainakin vielä viime vuonna se, etteivät niin Kreikka kuin Italiakaan välittäneet ulkorajojensa valvonnasta, joten päästivät maahantulleet ilman viisumia ja oleskelulupaa matkustamaan pitkin ja poikin jäsenmaiden alueilla. Tämähän oli noiden maiden etu. Kun olisivat valvoneet kuten ulkorajan valvonta EU:ssa on edellyttänyt, niin eipäs olisi matkusteltu ilmn lupaa Suomeenkaan. Tässä mielessä kaikilla ilman laillista lupaa kulkea jäsenmaiden alueella on ollut velvollisuus hakea siihen lupaa/jättää turvapaikkahakemus, jotta eivät tule käännyteyiksi välittömästi.
EU:n komission olisi tullut olla se valvova elin tässäkin ulkorajavalvonnan vaatijana, mutta löperöä ovat valvontatoimet yleensäkin kaikissa tärkeissä asioissa.

Minun mielestäni sinä Karo olet väärässä.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #117

Näyttää siltä, ainakin TS n mukaan, että EU n alueella palautetaan maahantulleita takaisin nk. Ensimmäiseen maahan Kv. Sopimusten mukaisesti. Miksi Suomi ei sitten tosiaan käytä tätä samaa mahdollisuutta on kovin mielenkiintoista. Onko meillä varaa ja tarvetta ottaa maahan tuhansia tulijoita. Siis vapaaehtoisesti, kun nämä voisi kuitenkin palauttaa heti ensimmäiseen maahan.

Nyt nämä tulijaparat ovat siis yhteiskunnan elätettävänä, ja kovasti epätietoisia vuosikausia, odotellessaan lopullista päätöstä mahdollisesta turvapaikasta. Tietty, juristeille ja VOK ien omistajille tämä on varmaa ja helppoa tuloa. Pannaan vielä tämä linkki uusiksi.

http://www.ts.fi/uutiset/maailma/815041/Unkarin+po...

Mitä tekee hallitus käytännön muuttamiseksi EU ssa vallitsevan käytännön mukaiseksi ? Eipä mitään. Taaskaan.

Vai onko kuitenkin niin, ettei EU lla ole tässäkään asiassa mitään yhteistä linjaa. Ja mitä taas tulee siihen, että osaa EU maista pidetään ulkopuolisina, tai johtoaan arvostellaan, niin se on myös osoitus EU n toimimattomuudesta ja kahteen kerrokaeen ajautumisesta ja huonosta yhteistyöstä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #114

Karo, kieltääkö sopimukset Suomen rajavartioita tarkastamasta Thaimaalaista turistiviisumilla maahansaapuneilta Thaimaalaisilta marjanpoimijoilta, että heillä on vähintään 2400 euroa maksaakseen maassaolonsa kustannutkset neljänkuukauden ajalta ?

Jukka Mäkinen Vastaus kommenttiin #109

"Oikein kiva, mutta mitä lakia turvapaikanhakijat siis rikkovat hakiessaan Suomesta turvapaikkaa?

Matti Lehtisen alkuperäinen väite, jota blogisti komppasi, oli, että pääministeri Sipilä olisi sanonut turvapaikanhakijoiden olevan maassa laittomasti. Blogisti Kyllösen kommentissa tämä vääntyi niin, että turvapaikanhakijat olisivat tulleet maahan laittomasti. Nuo väitteet eivät pidä paikkaansa, eivätkä Dublin- ja Schengen-sopimuksista puhuminen muuta sitä asiaa miksikään."

Susomen kielen alkeita Karolle:
tuossa on kolme eri verbiä, jotk kaikki tarkoittavat eri asiaa.
- hakea
- olla
- tulla

Turvapaikan hakeminen ei ole laitonta, siinä ei rikota mitään lakia.

Tuleva turvapaikan hakija on laiton siirtolainen liikuessaan Euroopan läpi ilman asianmukaisia papereita, ja rikkoo lakia joka kerta ylittäessään Schengen maiden sisärajan. Kun veijari kävelee Haparandasta Tornioon ilman asianmukaisia papereita hän rikkoo lakia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #108

Noin minäkin olen asian ymmärtänyt. Luotan lakimies, kansanedustaja Wille Rydmanin elokuussa 2015 antamaan tietoon. Ratkaisevaa on mikä laillinen tilanne oli tapahtumahetkellä. Pääministeri Juha Sipilän ilmaisu asiassa tämän vuoden puolella kertoo, että tilanne oli edelleen sama kuin vyöryn alkaessa. Jos uusia määräyksiä tulee, ei niitä voi soveltaa taannehtivasti, silloinhan meneteltäisiin kuten Turkissa kuolemantuomion kanssa tai kuten Suomessa ns. "sotarikollisia" tuomittaessa, heidäthän tuomittiin "rikoksista" - maansa puolustamisesta! - jotka tekohetkellä eivät olleet rikoslain alaisia.

Risto Laine Vastaus kommenttiin #105

Karo Kankus kuvittelee, että joku blogin pitäjä "uuninpanko" edustaa auktoriteettia. Se että kaverilla on jokin mielipide se pysyy mielipiteenä. Eli se siitä.

Käyttäjän KaroKankus kuva
Karo Kankus Vastaus kommenttiin #122

No, tässä on vielä toinen lähde alkaneen viikon kunniaksi. Asiat eivät muutu todeksi pelkästään toivomalla.

"Dublin-asetusta sovelletaan sopimuksen tehneiden EU:n jäsenvaltioiden keskuudessa. Sopimus velvoittaa valtioita ja viranomaisia, mutta ei tavallisia kansalaisia tai EU-maiden ulkopuolelta tulevia turvapaikanhakijoita. Turvapaikanhakijalla ei siis ole velvollisuutta hakea turvapaikkaa ensimmäisestä maasta, johon hän saapuu."

http://faktabaari.fi/fakta/yle-dublin-asetuksen-tu...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Ruotsin ja Suomen rajavalvonta maarajalla puuttuu edelleen. Ruotsin tiukentunut suhtautuminen saattaa aiheuttaa Suomelle jatkossa Haaparannassa mielenkiintoisen tilanteen. Turvapaikatta jääneet Ruotsiin tulleet kun eivät halua palata lähtömaahansa, ja Tanskaan tai Norjaan ei pääse, niin mihin sitten mennään ?

Mitä tekee hallitus, vai odotetaanko taas housut kintuissa ja sanotaan, että tilanne on hallinnassa.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Tilanne ei ole hyvä, kun maaastamme lähtee ulkomaille hyvää keskiluokkaista veronmaksajaa joka sitten korvaantuu moninkertaisesti ulkomaalaisella lukutaidottomalla, kielitaidottomalla elintasoturistilla.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Äläs nyt . :). Joutsenossa tulijoiden taustoja tutkittiin ja porukaasta löytyy mm ssa insinöörejä ja kirurgeja. Ei siis syytä huoleen, jos esim. Suomen nuoriso pakenee työttömyyttä ulkomaille.

http://www.iltasanomat.fi/tyoelama/art-20000010136...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Repo; Suomen nuoriso menee ulkomaille töihin, vaihto-oppilaaksi etc, ei vuosiksi kohdemaan sosiaaliturvalla elämään.
Viime kesänä 30 000 tulijaa. Montako kirurgia? Oikeat kirurkit ja insinöörit sitten joutsenolaisia hoitakoon kun muualle Euroopassa matkallaan eivät ole jääneet.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #133

Arvataanpa.

- 0 kirurgia
- 2 työkaluteknikkoa, joista kumpikin suunnittelee jatko-opintoja koneinsinööriksi, kunhan sopiva ja ilmainen opinahjo löytyy.
- 10.997 vuohipaimenta, joille ei löydy ihan heti koulutusta vastaavaa duunia. Pts. Maatalouslomittajana Laktoosittoman vuohenmaidon tuotantoon erikoistuneilla luomutiloilla.

Ja surullista on juurikin se, että hallituksen voimavarat kohdentuvat muualle, taitaa olla niin v..n paljon helpompaa hurskastella ja leikkiä yhteishyvähymistelijää normi töiden asemasta. Samanaikaisesti nuorisolle kun ei edes anneta mitään mahdollisuuksia. Pts. Toimia tietysti ilmaisessa työharjoittelussa.

Tästä työharjoittelusta ministeri Berner voisi kertoa varmaan paljonkin. Hänen yrityksellään oli näitä harjoittelijoita kuulemma jatkuvassa kierrossa. Siis, hyvää tarkoittaen. Tietysti.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Miksi muuten rajavartijamme kantavat aseita kun maahamme on vapaa pääsy? Ruokolahden leijonienko varalta?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Mielenkiintoista tilastotietoa Migrin sivulla grafiikan avuin ilmaistuna Euroopan maiden turvapaikkatilanteesta 2012 - 3/2016. Muutaman maan kohdalla suhdeluku turvapaikanhakijoista maan väestöön suhteutettuna näyttää kovin vähäiseltä. Ei ihme ettei maakohtainen kiintiö innosta. Miksihän Italia ja Kreikka eivät ole ottaneet maahan turvapaikanhakijoita oleskeluvalla kuin vähäisessä määrin?

http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/tur...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kreikka ja Italia eivät ota pakolaisia vaan välittävät eteenpäin. Viisaita, kun velalla elävät. Entäs Suomi? Otetaan lisää velkaa ja esitetään rikasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuo tässä maamme hallinnossa eniten suivauttaa, ettei siellä ole miehiä päättämään asioista Suomen ja suomalaisten näkökulmasta. Orpokin näyttää koko ajan odottavan arabeilta hymypatsasta, joita näyttää kouluaikanaan saaneen liian vähän.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Aivan älytöntä vedota turvapaikanhakuoikeuden väärinkäyttöä puolustaessa siihen, että jotain Dublin sopimusta tietyllä tavalla tulkittaessa esimerkiksi Ruotsin puolelta Suomeen saapuneet olisivat "laillisia" turvapaikanhakijoita.

Kyseessä on kuitenkin (mielestäni) suomalaisen sosiaaliturvan häikäilemätön väärinkäyttö jossa edunsaajina ovat pääasiassa rikollisjärjestöt, kaikkein röyhkeimmät ja hyväosaisimmat maailman pakolaisista, sekä Suomessa turvapaikanhakijoiden elättämisestä rahaa saavat järjestöt ja yritykset, ja joiden toiminta maksetaan käytännössä velkarahalla, joka sen sijaan että se menisi Suomen taloudellisen tilanteen helpottamiseen, käytetäänkin väärinkäytetyn systeemin ylläpitämiseen jonka kustannukset ei ole kertaluontoisia, vaan vääristävät koko maan taloutta huonompaan suuntaan useiksi vuosiksi.

Esimerkiksi 1970-luvun lopulle asti maa-aineslakia ei ollu olemassa, ja kaavoitetun alueen ulkopuolella ei ollut mitään rajoituksia. Maanomistaja saattoi siis myydä maa-ainesta vapaasti esim. rakentamiseen, kun maa-aineksen liikakäyttö ei ollut ongelma. Sen jälkeen kun rajoittamattomasta käytöstä muodostui ongelma, jouduttiin säätämään laki, ja sitä alettiin valvomaan.

Samalla tavalla voisi kuvitella, että turvapaikanhakuoikeuden rajaaminen (lailla) esim. pakolaisleireissä tapahtuvaksi, sopisi Suomen nykytilanteeseen, jossa jokainen paperinsa hukannut maahan saapuva onkin yllättäen "sallitusti" maassa, kun taas vaikka Ruotsiin tai Viroon matkustaessa suomalaisella tulee olla virallinen henkilöllisyystodistus, ja esim. ajokortti ei kelpaa. Nelihenkinen perhe joutuisi siis ulkomaanmatkaa (risteilyä) varten hankkimaan 4 kpl vain 5 vuotta voimassa olevia passeja hintaan 160e. Henkilökortit ovat vielä kalliimpia ja myös voimassa vain 5 vuotta. Kiristyneet turvamääräykset ilmeisesti koskevat vain suomalaista alkuperää olevia kansalaisia. Tiettyjen muiden maiden kansalaiseksi esittäytyvät voivat vaikka itse tulostaa asiapaperinsa ilman syytettä asiakirjaväärennöksestä. Tässäkin asiassa varmaan määrä ratkaisee. Muutama hassu tulija voidaan käsitellä sääntöjen mukaan, mutta kun heitä on kymmeniä ja satoja tuhansia, ollaankin kädet pystyssä ympäri Eurooppaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mika Riekki, esitit todella oleeellisia, suomalaisia syrjiviä ja muukalaisia etuoikeutettuun asemaan nostavia näkökulmia. Vapaa liikkuvuus on tarkoitettu ja säädetty Schengen -alueen ihmisille ja neljä EU:n perusvapautta, ihmisten, tavaroiden, pääomien ja työvoiman liikkumisvapaudet EU-kansalaisten perusoikeuksiksi. Nyt nämä kaikki ovat muuttuneet käytännössä - vaikka sääntöjä ei ole yhdessä sopien muutettukaan - maahantunkeutujien ja paperinsa tietoisesti hävittäneiden muukalaisten oikeudeksi. Heidän suurin oikeutensa näyttää Suomessakin olevan saada vastikkeetta kaikki haluamansa ja vaatimansa suomalaistem maksun päähän. Vaatijain tueksi on nostettu Yleisradio ja media, jotka suruttomasti tukevat maahantunkeutujien ja heidän tukijainsa ja heistä hyötyjien vaatimuksia. Tämä hyväntekijöinä esiintyvä suomalainen etujoukko on laskuttanut Suomen valtiota palkkoina vuonna 2014 70 milj.euroa, vuonna 2015 111 milj. euroa ja tälle vuodelle arvio on 260 milj. euroa, joka todellisuudessa on rankasti alakanttiin. Irvokkainta on että suomalaiset veronmaksajat maksavat suomalaisen "suvakkieliitin" harjoittaman "hyväntekevisyyden" ja siltikin saavat jatkuvasti kuulla "rasistisyytöksiä", vaikka maahantunkeutumisen kritisoimisessa ei ainakaan minulla ole kysymys rodusta, ihonväristä tai muusta sellaisesta, vaan suomalaisten, Suomen kansalaisten ja Suomen valtion taloudellisesta menestymisestä,kansamme tulevaisuuden turvaamisesta ja ennen kaikkea yhteiskuntamme kantokyvystä. Me, Suomen kansalaiset, emme ole suinkaan mitään muukalaisaallon alle häviämässä olevia "kantasuomalaisia", vaan suomalaisia, jotka haluamme säilyttää tämän maan Suomen kansalaisten ylläpitämänä ja hallitsemana itsenäisenä maata. Maahanmuuton maksajina jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus valvoa julkisen vallan varojen käyttöä, puolustaa oman kansan oikeuksia näiden varojen käytössä ja jakamisessa. Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus esittää mielipiteensä siitä, miten varat jaetaan Suomen kansalaisten ja maahantunkeutujien ja heidän tukijainsa kesken. Kaiken tämän arvostelun pitää voida tapahtua tulematta julkisen median taholta moitituksi saati häväistyksi. Jos lakeja maan kansalaisten tai maahantulijain taholta rikotaan, on rikoseopily saatetava poliisin tutkittavaksi ja tarvittaessa riippumattoman tuomioistuimen ratkaistavaksi.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kyllä nuo ulkomaalaiset ovat sitten kamalia. Varsinkin lääkärit! Katsokaa Lääkäriliiton selvitystä.

https://www.laakariliitto.fi/site/assets/files/126...

Paheksukaa tätä nyt isolla joukolla!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Linkkaamasi Lääkäriliiton selvitys on vuodelta 2010. Tässä puheena olevat asiat ovat sen jälkeisiä.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kyllä on, mutta oleellinen kysymys on siinä, että onko ulkomaalaisten lääkärien määrä lisääntynyt vai ei?
Väitän, että on lisääntynyt. Samoin on ulkomailla koulutettujen suomenkielisen lääkärikunnan määrän kasvu. http://yle.fi/uutiset/suomi_hoitaa_laakarivajetta_...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kallinen;

Puhe ei ole ollut kamalista ulkomaalaisista tässä vuoden mittaan. Puhe on ollut väärin perustein sosiaaliturvamme joukkoon tulleista kun vuosittain elämme lainamiljardein.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyllä on, mutta oleellinen kysymys on siinä, että onko ulkomaalaisten lääkärien määrä lisääntynyt vai ei?"

Onko joku valittanut ulkomaisista lääkäreistä?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ulkomaalaisista yleensä on kyse. Nyt olisi marisijoitten hyvä luetella ne ammatit jotka täyttävät kunnollisten ihmisten kriteerit. Ja tietysti ikärajat voisivat olla paikallaan. Vastasyntyneet ei ns. kriitikoiden vaatimuksia täytä. Lukutaidottomia ovat ja useimmiten väärän värisiä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Nyt olisi marisijoitten hyvä luetella ne ammatit jotka täyttävät kunnollisten ihmisten kriteerit."

Täysihoitoon, veronmaksajien kustannuksella elävät se ongelmaryhmä on etkö sitä tiennyt? Turvapaikanhakijoista yli 90% jää ilman työpaikkaa ja ne muutamat jotka työllistyvät tekevät lähinnä tulkkaustyötä omiensa parissa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Makkoselle ja muille marisijoille tässä linkki josta selviää mm. pitkäaikaistyöttömien määrä.
http://www.findikaattori.fi/fi/37
On ikävää, että meillä on noinkin iso joukko ihan kantasuomalaisia työttömiä. Ei heidän työtään ulkomaalaiset ole vieneet.

On toki ammattiryhmiä joissa ulkomaalaiset yhtiöt ovat kärkiryhmänä. Rakennusliiton nettisivuilla on karua luettavaa. Virolaiset firmat ovat huonointa a-ryhmää. Tosiasia on kuitenkin se, että merkittävä osa näistä luikurifirmoista on suomalaisten hämärämiesten omistamia. Onneksi on ammattiliitot!

Saarrot ovat voimassa siihen saakka, kunnes ko. yritysten työntekijöiden palkka- ja muut työsuhdesaatavat on maksettu työehtosopimuksen mukaisesti.
http://rakennusliitto.fi/saarrot/

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Makkoselle ja muille marisijoille tässä linkki josta selviää mm. pitkäaikaistyöttömien määrä."

Tuo nyt itsestäänselvästi tarkoitaa ettei lisää työttömiä kannata ulkomailta tuottaa, valtio ottaa velkaa muutenkin vähintään tarpeeksi. Hallitus siitä velasta taitaa jatkuvasti marista.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #157

Makkonen hei, hieman tarkkuutta väitteisiin. Suomen valtio eikä mitään muukaan instanssi tuota ulkomailta työttömiä maahamme. Jos joissakin maissa onkin sitten ns. bisnesmiehiä jotka käyttävät hädän alaisten ihmisten asemaa hyväkseen niin se ei ole meidän syymme.

Toisenlaisia esimerkkejä maasta poistumiseen toki on. Kun meiltä muutettiin Ruotsiin 60- ja 70-luvuilla niin noihin aikoihin pitkin syrjäkyliäkin kulki ruotsalaisia värväreitä houkuttelemassa ihmisiä sinne töihin. Hyvin siinä onnistuttiin.
Tästä linkistä tilastotietoja.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsinsuomalaiset

Mitä meillä olisi tapahtunut jos tuo määrä olisi joutunut jäämään kurjuuteen ja köyhyyteen Suomessa?

Eikö ole Makkonen ihmeellistä, että ihmiset muuttavat maasta toiseen paremman elintason, turvallisuuden ja lastensa tulevaisuuden vuoksi?

Toistettakoon vielä toiseen ketjuun kirjoittamani viestin sisältöä. Maastamme on muuttanut 1800-luvun puolen välin tienoilta saakka lähes puolitoista miljoonaa ihmistä. Kuka minnekin ja ties mistä syystä.

Nyt sitten kaikille mielensä pahoittajille tiedoksi. Kävin tänään parturissa. Ammattitaitoinen parturi on afganistanilainen nainen. Ajatelkaa, tekee omalla toiminimellä töitä ja hänen kolme poikaansa käyvät koulua? Vanhin poikansa tavoittelee valkolakkia. Siis ylioppilaslakkia, ei teurastajan lakkia!

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha Vastaus kommenttiin #158

"Suomen valtio eikä mitään muukaan instanssi tuota ulkomailta työttömiä maahamme".....
Kyllä tuottaa. Mitä nämä 32000 nuorta miestä ovat muita kuin työttömiä? Kuka ne toi? valtio otti ne vastaan keskitetysti ja kuljetti eri kohteisiin maassamme. SPR oli tässä tavattoman (ja on vieläkin) aktiivinen myös lähtömaissa.

Toisenlaisia esimerkkejä maasta poistumiseen toki on. Kun meiltä muutettiin Ruotsiin 60- ja 70-luvuilla niin noihin aikoihin pitkin syrjäkyliäkin kulki ruotsalaisia värväreitä houkuttelemassa ihmisiä sinne töihin. Hyvin siinä onnistuttiin.
Tästä linkistä tilastotietoja.
Meiltä poistuttiin töihin. Ennen lähtöä varmistettiin työpaikka kohdemaassa. Joko oma farmi, jokin tehdas tai muu vastaava. Jos ei ollut töitä tiedossa, ei lähdetty. Slussenin sissejä oli vain promille.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ruotsinsuomalaiset

Mitä meillä olisi tapahtunut jos tuo määrä olisi joutunut jäämään kurjuuteen ja köyhyyteen Suomessa?
Tyhmä kysymys.....

Eikö ole Makkonen ihmeellistä, että ihmiset muuttavat maasta toiseen paremman elintason, turvallisuuden ja lastensa tulevaisuuden vuoksi?
Aika yleinen ilmiö, myös kysymyksenä tökerö ja provosoiva.

Toistettakoon vielä toiseen ketjuun kirjoittamani viestin sisältöä. Maastamme on muuttanut 1800-luvun puolen välin tienoilta saakka lähes puolitoista miljoonaa ihmistä. Kuka minnekin ja ties mistä syystä.
Toistettakoon vielä aikaisempi kommenttini tässä viestissä. He menivät töihin. Nämä tulijat ei.

Nyt sitten kaikille mielensä pahoittajille tiedoksi. Kävin tänään parturissa. Ammattitaitoinen parturi on afganistanilainen nainen. Ajatelkaa, tekee omalla toiminimellä töitä ja hänen kolme poikaansa käyvät koulua? Vanhin poikansa tavoittelee valkolakkia. Siis ylioppilaslakkia, ei teurastajan lakkia!
Jep, tämä kuuluu siihen afgaanien 20% työllistyneen joukkoon, mikä on ihan hyvä asia. Ongelmamme onkin ne 80% työttömiä.
Kuten Makkoselle kirjoit, hieman tarkennusta väitteisiin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen henkilökohtaisesti saanut muutaman kerran kunnallissairaaloissa ulkomaalaisen palveluja. Eipä niissä ole kehumista. Pääongelma on heikko suomenkielen taito. Tiedän tapauksen, jossa korvan tukkoisuutta valittanut joutui "hoono suomi lääkärin" hoitoon. Varoittamatta "lääkäri" tökkäsi jonkun imurin korvaan ja veti tärykalvon pihalle. Kuulo meni. Ei joutunut vastuuseen, koska yhteiskunta kantaa vastuun. Yhteiskunta tunnusti lääkärin hoitovirheen ja otti vastuun ja korvasi kuulon menetyksen 5000 markalla. Tämä tapahtui markan aikaan noin vuonna 2000. "Kunnanlääkärinä" toiminut ei joutunut mihinkään vastuuseen. Vahingon kärsijän olisi pitänyt nostaa kanne alioikeudesa häntä vastaan, mutta sehän olisi maksatettu suomalaisilla, joten vahingon kärsinyt antoi jutun jäädä siihen. "Mitä se hyvejää". Suosittelisin aina ajanvarausta tehdesä varmistamaan, että lääkäri on suomalainen. Suomalainen lääketiede on pitkällä ja hoito on hyvää. Kaikissa kunnansairaaloissa ei valitettavasti pystytä aina ajanmukaista hoitoa yliopistosairaaloista ostamaan. Havaintoni on että vanhusten hoidossa potilaita valikoidaan. Huoleni on, miten kunnansairaalatason hyvä hoito sote-uudistuksen jälkeen turvataan.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Makkonen ei sitten osannut luetella niitä hyväksyttäviä ammatteja. Ilmeisesti tuo lääkärin ammatti on sellainen. Onko muita?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Onko joku valittanut ulkomaisista lääkäreistä, kysyy Makkonen. Kyllönen on ainakin valittanut. Ja hänen tuttavansa tapauksessaan ehkäpä aiheellisesti.

Tässä on artikkeli hoitovirheitä. Persujen ja heidän myötäjuoksijoiden mielestä kyseessä on tietenkin ulkomaalaiset lääkärit.

http://www.terve.fi/potilas-ja-yhteiskunta/ku-hoit...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

"...ehkä aiheellinen". Se on fakta, olen nähnyt asiakirjat ja päätöksen. Yksittäistapauksia ei tietenkään pidä yleistää, mutta monen ulkomaalaislääkärin suomenkielen taidon puutteellisuus on haitta ja ihan jokainen suomalainen ei taida kyetä kommunikoimaan lääketieteen alueella englannilla, jota lääkärit varsin yleisesti osannevat ja tuntenevat alansa sanaston.
Perustuslakimme mukaan suomalaisen täytyy saada julkiset palvelut äidinkielellään, suomeksi tai ruotsiksi. Tämä ei kaikkialla Suomessa ihan kiitettävästi toteutune.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Perustuslakimme mukaan suomalaisen täytyy saada julkiset palvelut äidinkielellään, suomeksi tai ruotsiksi. Tämä ei kaikkialla Suomessa ihan kiitettävästi toteutune. Näin Kyllönen täsmentää. Asiasta olen samaa mieltä.

Minun ja Kyllösen harmiksi meillä on koko joukko poliitikkoja jotka ovat kanssamme erimielisiä. Ääripersut ja heidän kainot komppaajansa vastustavat ruotsinkielen opettamista kouluissamme. Tätä mölinää kuulee eduskuntaa myöten .Ruotsin kielen vastustamista varten on perustettu oikein yhdistyksiäkin.
Suomi on vapaa maa joten kaikenlaista maahamme mahtuu. On kuitenkin todettava, että Kyllösen vaikerrus maahanmuutosta ja sen turmiollisuudesta on kasvualustan luomista jos jonkinlaisille katupartioille kuten oululaisen Teurajärven puuhastelu "katuhaukka" porukan nimissä. Odinin sotilaitten ilmestyminen katukuvaan on selvää seurausta nousseeseen ulkomaalaisvastaisuuteen.

Siinä puuhassa on merkkejä uusnatsiliikkeiden virkoamiseen. Kyllösen ja kumppaneiden tulisi ottaa tämä asia vakavasti huomioon. Onkin kysyttävä, että tätäkö te haluatte. Omankäden oikeutta kaduille ja turpiin vaan mutakuonoille. Kuten ns. maahanmuuttonkriitikoiden kielellä asiasta sanotaan.

Sanottakoon nyt vielä, ettei sitä tarvitse erikseen kysellä. Suhtaudun aivan samalla tavalla muihin marginaaliryhmiin. Mitä hyväksyttävää on antifasismin nimissä hulinoinnissa? Ei mitään!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kallinen yrittää vängätä keskustelun aiheen ulkopuolelle. Pysykäämme aiheessa. Minulla ei ole mitään tekemistä katupartioinnin kanssa enkä sitä kellekään suosittele. Itsenäisellä maalla on oltava riittävät voimavarat ulkoisen ja siäisen turvallisuuden takaamiseksi. Hallitsematon maahanmuutto oli mielestäni maallemme uhka ja katsoin oikeudenkseni ja velvollisuudekseni siihen reagoida, mihin jokaisella kansalaisella on oikeus. Ymmärrän niitä, jotka ovat kannattaneet ja edistäneetkin turvallisuuden takaamista kansalaiskeinoin poliisin apuna. Yhteiskuntamme on näiden toimien seurauksena reagoinut postiivisesti. Maahanmuuton houkuttelevuutta on heikennetty ja palveluja kiristetty. Poliisin ja rajavartioston, ehkä armeijankin toimintaedellytyksiä on parannettu. Kansalaiset ovat positiivisesti vaikuttaneet asioihin. Maahanmuutto ei ole vielä aisoissa, joten työtä on tehtävä. Katupartiot ovat turvallisuuden mittari. Jos niitä ei näy, turvallisuus koetaan riittäväksi. Jos niitä alkaa ilmestyä, yhteiskunnan turvanvartijain on katsottava peiliin ja etsittävä syitä yhteiskunnasta ja sen hallinnosta itsestään.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Alla olevat lainaukset ovat Kyllösen omia kirjoituksia tässä ketjussa.

"Tässä muutoin niin uljaassa kansassamme on se kaksiteräinen hyve, sinisilmäisyys yhtyneenä hyväuskoisuuteen, joka estää toimimasta omaksi hyväkseen vasta kun vihollisen puukko on kurkulla. Luulisi, että nyt jo on."
On aivan uutta tietoa, että maahamme muuttaneet ovatkin vihollisiamme joka pitää puukkoa kurkullamme. Väite on aivan päätön. Suomesta Ruotsiin muuttaneillakin on ollut puukko kantaruotsalaisten kurkulla tuolla logiikalla.

"Tuo tässä maamme hallinnossa eniten suivauttaa, ettei siellä ole miehiä päättämään asioista Suomen ja suomalaisten näkökulmasta. Orpokin näyttää koko ajan odottavan arabeilta hymypatsasta, joita näyttää kouluaikanaan saaneen liian vähän."
Niin, hallituksessamme on Kyllösen harmiksi myös naisia. Jopa hänen entisen puolueensa persujen ministeriryhmässä on 2 miestä ja kaksi naista. Persujen naisiako sinä nyt paheksutkin?

"Suomi tyhjentää nyt maaseutua ja yleinen mielipide häpäisee suomalaisen ihmisen työpanoksen."
Ihmisillä on kummallinen tarve muuttaa työn ja koulutuksen perässä toiselle paikkakunnalle. Kuntaliitoksilla on pyritty pitämää pienempiä alueita jotenkin hengissä. Otan esimerkin Pohjaslahti liitettiin Vilppulaan. Tuolloin Pohjaslahdella oli n. 2000 asukasta. Viisi koulua ja kauppaa. Postikonttori ja pankki. Linja-auto yhteydet pelasivat. Nyt nuo kaikki ovat poistuneet. Miksi? Maatalous ja metsäteollisuus koneellistuivat. Pienillä tiloilla ei yksinkertaisesti tullut toimeen. Pohjaslahdelta on karjanpito hävinnyt. Viimeinen hevonenkin on päätynyt makkaratehtaalle.
Viimeinen koulu saatiin loppumaan siten, että persut nostivat hirveän metelin siitä kun kylän kouluun otettiin somalilapsia. Metelin vuoksi koko koulun toiminta lopetettiin ja nyt paikkakunnan viimeiset lapset viedään kolmella taksilla kuntakeskukseen kouluun.

"kun somalivauva tulee Helsinkiin, kasvatetaan ja koulutetaan, mutta ei työllistyne koskaan, kenen ovat kulut?"
Onko Kyllönen sitä mieltä, ettei "somalivauvoja" tarvitse koskaan kouluttaa. Jos Ruotsi olisi toiminut suomalaisten osalta noin niin mitä Kyllönen siitä sanoisi?

"Pätkä iloisten eläkeläisten tansseista oli tarkoitettu kuvastamaan suomalaisten onnen tunnetta siitä, että kansa vaihtuu Suomessa."
Tuo väite on vedetty taikurin hatusta. Vetäjä itsekin on hämmästynyt!

"Helsinki riistoa johtaa, siksi pelkistetysti voidaan puhua pääkaupungista, koska se eniten asemastaan hyötyy."
No nyt tiedän, että kuuluun riistäjiin.

" Ymmärrän niitä, jotka ovat kannattaneet ja edistäneetkin turvallisuuden takaamista kansalaiskeinoin poliisin apuna. Yhteiskuntamme on näiden toimien seurauksena reagoinut postiivisesti."
Niin, näin Kyllönen ymmärtää esimerkiksi erään entisen puoluetoverinsa katuhaukka puuhat. Samoin erään persujen kansanedustajan avustajan pojan johtamia tamperelaista Odinin sotilaitten iskuryhmää. Reippaita poikia Kyllösen mielestäkö?

Nyt on syytä toivoa, ettei Kyllönen loukkaannu ja pahoita mieltään koska olen lainannut hänen kirjoituksiaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä Reijo Kallinen! En toki loukkaannu, mutta en katso tarpeelliseksi jatkaakaan kanssasi tästä, koska kirjoitetun, ja varsinkaan laajempien kokonaisuuksien ymmärtäminen ei ole vahvimpia ominaisuuksiasi, ja etenkin johtopäätösten teko luetusta menee joskus tekstin sisältöön nähden väkivallan puolelle. Mutta harjoitus tekee mestarin, joten kannustan jatkamaan, mutta älä loukkaannu, jos en aina näe tarpeelliseksi vastata.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ei minulle tuota vaikeuksia ymmärtää laajempia kokonaisuuksia, eikä luetun ymmärtäminen tuota minulle ongelmia.
Lainasin vain sinun muutamien kirjoitusten oleellista ydinsisältöä. Kuten lienet havainnut en kaikkia niitä joita olet kirjoittanut. Väitteesi minun tekstieni luonteeseen, että ne menevät "tekstin sisältöön nähden väkivallan puolelle" on sen sortin soopaa, että jääköön lukijoiden arvioitavaksi.

Miksi et vastannut niihin asioihin joista olen sinua kommentoinut? No joo, nyt on Olympialaiset Brasiliassa ja telkkarista tulee suoraa lähetystä ja on helpompaa nälviä niitä jotka ovat sinun kanssasi eri mieltä. Olkoon sitten näin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #162

Rautalangasta vielä kerran: harjoitat tekstiväkivaltaa, irrottelet yksittäisiä sanoja, sanapareja ja sivulauseita tekstiyhteydestä, esität käsittämättömiä johtopäätöksiäsi "kanssakeskustelijasi" vahingoksi. Et todellakaan voi hyväksyä, että totuutta tai edes moniarvoisuutta voisi olla oman pääsi ulkopuolella.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Matti Kyllösen blogiteksti oli analyyttinen, perusteltu ja johtopäätökset kohdalleen osuneita. Ihmettelen joidenkin kommentoijien "jankuttamista" ja tahallista väärinkäsitystä. Minusta sen täytyy olla tahallista, koska blogiteksti oli hyvää Suomen kieltä, helppolukuista, lyhyillä lauseilla ja ajatusrakenteeltaan selkeää. Se että joku kommentoija kehuskeli näiden maahantulijoiden työllistymisen ja tuottavuuden tasoa meni ja huumorin puolelle. Luulisi olevan jo ihan yleistietoa esimerkiksi somaleiden, irakilaisten ja afgaanien tyllisyystaso, sama kuin suomalaisten työttömyysprosentti. Minä tulin siihen ajatukseen, lukiessani näitä kommentteja, osa tämän blogitekstin lukeneista kulkee jonkinlaisessa kuplassa jonne ei pääse " väärät" mielipiteet uppoamaan ja oma maailmankuva ei tällöin sorru. Se voisi tehdä liian kipeää.

Käyttäjän RaunoKuha kuva
Rauno Kuha

Matti Kyllösen blogiteksti oli analyyttinen, perusteltu ja johtopäätökset kohdalleen osuneita. Ihmettelen joidenkin kommentoijien "jankuttamista" ja tahallista väärinkäsitystä. Minusta sen täytyy olla tahallista, koska blogiteksti oli hyvää Suomen kieltä, helppolukuista, lyhyillä lauseilla ja ajatusrakenteeltaan selkeää. Se että joku kommentoija kehuskeli näiden maahantulijoiden työllistymisen ja tuottavuuden tasoa meni jo huumorin puolelle. Luulisi olevan jo ihan yleistietoa esimerkiksi somaleiden, irakilaisten ja afgaanien työllisyystaso, sama kuin suomalaisten työttömyysprosentti. Minä tulin siihen ajatukseen, lukiessani näitä kommentteja, osa tämän blogitekstin lukeneista kulkee jonkinlaisessa kuplassa jonne ei pääse "väärät" mielipiteet uppoamaan ja oma maailmankuva ei tällöin sorru. Se voisi tehdä liian kipeää.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset