Matti Kyllönen

Väärä politiikka myrkyttää kansalaissovun

Hyvin ymmälläni seurasin tiistaina hallituksen budjettiesityksen esittelykeskustelua eduskunnassa ja illan A-studiota, jossa pääministeri Juha Sipilä (kesk) istui vastaamassa Ylen toimittajan tivaukseen siitä, miksi hallitus ei ole tiukasti sanoutunut irti ”äärioikeistolaisesta kansallissosialismista” ja rasismista sekä ryhtynyt toimiin äärioikeistolaisen liikkeen lakkauttamiseksi. Pääministerin grillaaminen oli laadultaan ala-arvoista ”journalismia”.

Ensin ”budjettikeskusteluun”. Valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) budjetin esittelypuheenvuoro oli asiallinen ja valaiseva. Samaa luokkaa olivat hallituspuolueiden ryhmäpuheenvuorot. Yhtä asiaa jäin kaikista hallituksen edustajain puheenvuoroista kuitenkin kaipaamaan: maahanmuuton kustannuksia ja niiden vaikutusta velanottoon.

Kuitenkin kysymys on jo tänä vuonna luultavasti lähes miljardin euron kuluerästä. Valtiovarainministeriön huhtikuussa kirjaamiin lähteisiin olen aiemmin viitannut: kulut tänä vuonna arvioitiin yli 800 miljoonaksi euroksi. Jos edes tämä kuluerä tunnustettaisiin, velan oton tilanne olisi nykyistä parempi.

Kun tämä keskeinen talouden tosiasia jätetään tunnustamatta, eduskunnan keskustelulta menee pohja pois. Eduskunnan ja erityisesti vihervasemmiston epärehellinen valitus ”köyhiltä ottamisesta ja rikkaille antamisesta” on säälittävää. Moniko vihervasemmistolaisista edustajista on senttiäkään palkastaan antanut köyhille, toisin kuin ministerit, sillä jos oikein pääministerin viittauksen ymmärsin, kansanedustajat saavat ensi vuodelle tonnin veroanalennuksen, mutta vain ministerit ovat luvannut antaa sen pois. Ay-herrat ja -rouvat ovat lisäksi kuitanneet mahtavat osingot valtionavuin rakennettujen vuokra-asuntojen vuokrien korotuksista.

Opposion pienryhmät Kristilliset ja RKP ansaitsevat jälleen kiitoksen asiallisesta keskustelusta. Vihervasemmisto on yksisilmäisyydessään ja kansalaisten aliarvoinnissaan säälittävä. Jokaisella edesmenneen ”sateenkaarihallituksen” puolueella on ollut tilaisuus katkaista valtion velan kasvu, mutta sitä ne eivät ole tehneet. Kaikki eduskuntapuolueet ovat velkaan ja työttömyyteen syypäät. Siksi ongelmat on ratkaistava yhdessä – tosiasiat tunnustaen.

Euroopan unionin jäsenyys ja euro ovat alhomme pääsyyt. Velkarahaa on alettu lappaa maille, jotka eivät ole asioitaan hoitaneet. Nyt olemme kurjimmista kurjimpia mekin. Kaiken tuskan päälle tuli maahanmuuttoryntäys, jota ei hallittu eikä haluttukaan hallita, ei Suomessa eikä Saksassa. Petteri Orpo istui sisäministerin pallilla ja antoi porukan tulla sisään. On irvokasta, mutta oikein, hän saa nyt vv-ministerinä kantaa vastuun tekosistaan. Yle, valtakunnalliset ja maakunnalliset mediat ovat yksituumaisesti koettaneet syyllistää sen kansanosan, joka on kritisoinut maahanmuuttoa ja koettaneet saada rajat kiinni, niin Euroopan ulkorajoilla kuin Suomenkin rajoilla.

Nyt maahanmuuton kustannukset ja levottomuus kansassamme uhkaa maan sisäistä turvallisuutta. Jälleen koetetaan poistaa ongelma hokkuspokkus-tempulla, vaatimalla yhtä radikaalia kansalaisliikettä lakkautettavaksi. Lakkautetaakoon, mutta mielestäni ei ongelma sillä poistu. Ongelma vain kasvaa ja poistuu vain maahanmuuttopolitiikkaa edelleen tiukentamalla.

Pääministeri Juha Sipilän grillaus A-studiossa oli lapsellisuudessaan naurettava. Toimittaja tivasi, miksi pääministeri, miksi keskusta, miksi hallitus ei ole ajoissa reagoinut porukan lakkautusvaatimuksiin?

Tunsin syvää sääliä toimittajaa, Yleä ja vihervasemmistolaisia suomalaisia myötäjuoksijoita kohtaan. Miksi ei vaadita tiukkaa linjaa isisäisiä terroristeja, kiihottajia ja muita toimijoita kohtaan? Jos uusia lakeja säädetään, väkivalta on tuomittava kaikissa muodoissaan ja kaikkia lainrikkojia ja sopimattomasti käyttäytyviä on kohdeltava samalla tavalla.

Kaiken ydin on hallitsematon maahanmuutto ja tänne päästettyjen monessa mielessä suomalaisiin nähden parempi ja virheiltä läpisormien katseltava kohtelu. Poliisi ja poliitikot välttelevät tosiasioiden kertomista. Se on väärää politiikkaa. Väärä politiikka myrkyttää kansanvaltaisen Suomen. Tällä menolla velka kasvaa, tyytymättämyys lisääntyy ja yhteenottojen uhka kasvaa. Venäjän varjossa elänyt kansamme on tottunut sietämään ja kasvattamaan pitkin pinnan, mutta kun väärämielisen sietämisvaatimuksen kynnys ylittyy, jälki on oleva hirmuinen.

Kiitos pääministeri Juha Sipilälle maltillisesta ja pitkäpinnaisesta esiintymisestä A-studiossa. Ääriradikalismin kysymys on laaja, kuten pääministeri sanoi. Pallo on hallituksella. Sen tulee hallita viisaasti. Viisauteen kuuluu maahanmuuttotietojen avoin jakaminen ja niiden sijoittaminen julkisen velan kehykseen ja maamme sisäisen turvallisuuden kysymykseen.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

15Suosittele

15 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (57 kommenttia)

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Natsit tappoivat ihmisen kadulla ja Kyllösen mielestä se on ihan ymmärrettävää, koska maahanmuuttopolitiikasta ei tykätä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Terävä havainto ja ihan johdonmukainen päätelmä kirjoituksesta. Alas natsit, ylös isikset!

Käyttäjän PaulaPlysjuk kuva
Paula Plysjuk

Mistä tiedät, kuka tai mikä hänet tappoi? Tietääkseni kuolinsyytä ei ole vielä edes julkistettu. Eikä kai yksi potkaisu voi ketään tosta vaan tappaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Yhtä asiaa jäin kaikista hallituksen edustajain puheenvuoroista kuitenkin kaipaamaan: maahanmuuton kustannuksia ja niiden vaikutusta velanottoon."

Onko näistä kukaan esittänyt kysymyksiä? Hallitusvastuussa perussuomalaisten turvat tältä ongelmalta suljettiin. Mielestäni hallituksessakin saisi ottaa näitä ongelmia esille.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eräs perussuomalainen kansanedustaja käytti puheenvuoron maahanmuuton kustannuksista, mutta ei siihen kukaan reagoinut. PS:n tulisi tehdä politikkaa tällä asialla ja katsoa, onko muista hallituspuolueista - kokoomuksesta ja kepusta - siihen vastaamaan. Hallituksen talouden hoitoon liittyvät ansiot piiloutuvat mamukustannusten alle juuri perussuomalaisten vahingoksi.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Eikös pm Sipilän suurin huoli ole nyt hallituksen rivien koossapysyminen! Perussuomalaista puoluetta hän joutuu tuon tuostakin 'vakauttamaan' hallitusvastuupuolueeksi.

Maahanmuuton vuosikulut v. 2016 ovat yli 800 miljoonaa euroa ja ensi vuoden budjetissa n. 100 miljoona vähemmän. Sen sijaan ylivyöryyn ei ole budjetoitu, eli uudiskuluja täydennetään sitten lisäbudjeteilla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ensi vuoden luku ei ole realistinen. Yle rummuttaa rankasti "perheiden yhdistämisen" puolesta. Joku päivä sitten rummutettiin joka välissä, kun joku suomalainen nainen oli raskaana ja odotti lapsen "isiä" ja sukua Suomeen. Häät oli pidetty Afrikassa miehen kotona, siis ilmeisen turvallisessa maassa. Eikö olisi helpointa yhdistää suku Afrikassa, siis yksi menisi mieheläänsä Afrikkaan, niin perhe ja sukukin yhdistyisi. Mitä tässä Suomella on tekemistä? Maailman sivu nainen on mennyt miehelään.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund Vastaus kommenttiin #6

"Maailman sivu nainen on mennyt miehelään."

Ottamatta kantaa ko. tapaukseen: Maailma on muuttunut.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #8

Maailma on todella muuttunut. Afrikkalaiset ja arabit, afgaanit ym. pyrkivät Suomeen koko suvun voimin. Hesarin Kari Suomalainen piirsi jo 1970- ja 1980-luvulla kuvan tästä avuliaasta Suomen kansasta, joka antaa kaikille tulijoille omaa kansaansakin paremmat vapaahuollon. Neekereiksi silloin puhutellut nauroivat tämän kansan tyhmyydelle. Karin ennustukset ovat käyneet tyystin toteen.
Nyt kun islam voimalla leviää Eurooppaan, mitä te arvon naiset arvioitte naisen aseman Suomessa ja Euroopassa kehittyvän?

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Hallitusohjelmaan on kirjattuna
"Laaditaan riippumaton selvitys maahanmuuton kustannuksista ja vaikutuksista yhteiskunnassamme, joka mahdollistaa tosiasioihin pohjautuvan keskustelun ja paremman kotouttamispolitiikan sekä päätöksenteon."
Sivu 37 Maalahnmuuttopolitiikka http://valtioneuvosto.fi/documents/10184/1427398/R...

Kaiketi tuollainen puolueeton selvitys tulee tällä hallituskaudella tehdyksi. Eikös se ole hyvä, että viime vuoden ja tämän vuoden kustannusten suuruus tulee selvitykseen mukaan? Näin ainakin itse näen tuon tarpeelliseksi ja näin ollen ei tuolla selvityksella olekaan niin kauhea kiire.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siellähän se ohjelmassa on. Eikö se ole nyt tehtävä heti eikä hallituskauden lopulla. Kun Yle kiihottaa ja luo paineita politiikkaan mustien ja sekaperheiden ydistämiseksi juuri Suomessa, olisi hyvin tarpeellista selvittää heti tähänastiset ja eri vaihtoehtoistapaukset mm. kustannusten ja Suomen turvallisuuden kannalta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #11

Lisätietoa löysin Valtioneuvoston nettisivulta. Siellä kerrotaan "Selvitys maahanmuuton kustannuksista. Selvitetään Suomeen ja Suomesta eri syistä liikkuvien henkilöiden määrän ja maksettavista etuuksista aiheutuvista vaikutuksista Suomen sosiaaliturvajärjestelmään. Maahanmuutosta ja sen kustannuksista jo tehdyistä selvityksistä laaditaan kokoomatutkimus. Valmis 5/2017."
http://valtioneuvosto.fi/hallitusohjelman-toteutus...

Joten taitaa olla työn alla, jos valmis 5/2017.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

Liian kaukana selvitystavoite on. Nyt se pitää tehdä ja avata kulut kaikilta hallinnonaloilta. Nyt niitä piilotellaan mikä minnekin.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Vaikka olenkin "myrkytyksestä ja sen oireista" aivan samaa mieltä, hutkisin huomattavasti rajummin toisaalle, eli EUn kertakaikkiaan munattomaan ulkopolitiikkaan.

Kyllä EU on alittanut kaikki rimat koko Lähi-Idän selkkausten ajan, eikä tikkua ristiin niiden lopettamiseksi. Terrorismin vastaisen sodan aloittamisesta, terroritekojen määrä on kasvanut tuoreen selvityksen mukaan noin 6 500 %. Kirjaimin kuusituhattaviisisataa!!!

Ei kukaan täysipäinen tietysti alkujaankaan olettanut, että siitä menestys tulisi, mutta ettei tällaisenkaan katastrofin jälkeen yksikään näistä saamarin undulaateista saa sanotuksi mitään asiasta. Ei kotona, eikä varsinkaan päättävien pöytien alla, missä kyllä pidetään joutavaa piipitystä ja liverrystä.

Myönnän, olen myrkyttynyt, mutta en pakolaisille, vaan Suomen ja Euroopan hallinnolle, jos sitä sellaiseksi kehtaa kutsua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Timo, olen kanssasi täysin samaa mieltä ja pehmythän olen kannanotoissani. Ulkorajat olisi ollut tukittava jo ajat sitten, mutta mihinkä alkoholisoituneet pystyvät. Kirjoitukseni kohdentui eiliseen eduskuntaan, joka oli täysin ulkona mamukustannuksista. Tämän asian esiin nostoa pidän hyvin tärkeänä sen vuoksi, että perheiden yhdistämisen rumbaa ollaan tietoisesti vauhdittamassa. Siitä seuraa, että kustannukset jo tämän sakin kanssa menevät yli kestokykymme. Kaikki tämä salataan. Jokaisen pitää panna paineita edustajiinsa. Opposition täysin vastuuton lällätys on osoitettava vastuuttomaksi.

Käyttäjän iitimo kuva
Timo Isosaari

Totta, sehän se meidät takajaloilleen nostaa, kun näkee jo otsalla seinän läpi matkalla olevan valtion konkurssijunan.

Joutaisivat lapioimaan hiiliä jossain aivan toisaalla. Paikan arvaa sanomattakin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #14

Sehän tässä ihmisiä ärsyttää, kun suomalaiset syyllistetään ja muukalaiset, kaiken pahan alku ja juuri, saavat elää leveätä elämää veronmaksajien rahoilla ja tulevien polvien velan päällä.
Tämän päivän Hesari ja Kaleva olivat taas kuormitetut suomalaisen "äärioikeiston" uhasta. Timo Soini meni halpaan, kun yhtyi kuoroon PS:n kansanedustajien "mahdollisten" äärioikeistoyhteyksien selvittämisestä. Kannatus menee edelleen alaspäin, kun miehessä ei ole puhtia. Suomen puolustajilla ei ole puoluetta, jota äänestäisi "mahdollisesti vielä tulevissa vaaleissa".
Kansanedustajilla saa mielestäni vapaan tahtonsa mukaan olla mitä yhteyksiä hyvänsä. Kansan asia on vaaleissa antaa tuomionsa ehdokkaille, joita eivät hyväksy Kansa on tuomari, ei Yle tai HS. Levikissä se näkyy, mikä menee kansaan mikä ei. Yle -veroa en haua maksaa. Kaipaan sitoutumattomia STT:n uutisia.

Käyttäjän PaulaPlysjuk kuva
Paula Plysjuk Vastaus kommenttiin #20

Kiitos, Matti Kyllönen, olen kanssasi aivan samaa mieltä. Mutta valitettavasti seuraavat eduskuntavaalit ovat vielä kaukana edessä. Ja ongelmat on ratkaistava tässä ja nyt. Mitä tehdä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #33

Eduskuntavaalit ovat todella kaukana, eikä meillä ole ainakaan minun käsityksiäni vastaavaa puoluetta. Soini on pettänyt aatteensa ja porukkansa, kokoomukseen ja kepuun en ole koskaan luottanut, vihersosialisteja en ole koskaan äänestänyt. Kristillisdemokraatteja olen silloin tällöin äänestänyt, mutta siltä puuttuu voima ja maahanmuuttoa torjumaan puolueesta ei ole. "Ruotsidemokraatteja" olen kerran presidentinvaalien jossakin portaassa äänestänyt. Meillä tulisi olla suomalainen puolue, mutta sekin jo historiallisesti aina pettää, kun on kysymys kansallisista arvoista, kuten esim. sortokaudella, 1930-luvun alussa, toisen maailmansodan jälkeen ja Kekkoskaudella. Aina kun kansallista otetta kaivattaisiin, kokoomus lipsuu. Niin nytkin. Orpo luikki heti karkuun, kun vihersosialistit alkoivat Ylen bulvaaneja hyödyntäen vaatia "natsien päitä" vadille. Orpo petti suomalaiset viime vuoden maahantunkeutumishurootissa ja nyt, kun pitäisi ryhtyä vastaamaan puheistaan ja teoistaan kansan edessä.
Olen siis Paula, kanssasi yhtä ymmällä, mitä puoluetta äänestäisin jos vaalit olisivat nyt. Mutta näinhän ajattelee 40 prosenttia äänestäjistä. Emme siis ole yksin. Odotamme. Aina on ongelma ratkennut. Niin nytkin. Voimme olla varmat, että tulevaisuus ei ole suvakkien, vaan tosi suomalaisten. Kun rahahanat menevät tällä menolla tukkoon, aletaan etsiä tosi syyllisiä, ja silloin eivät nykykiihottajat istukaan Ylessä kansaa kiihottamassa, vaan vastaajan paikalla. Kaikella ja kaikilla on aikansa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Ruotsissa työllisyysaste on n. 75 % , työttömyys laski juuri alle 7. Massiivisesta maahanmuutosta huolimatta. Kannattaisikohan meidän mennä sinne katsomaan mallia, rajojen sulkemisen sijaan.

Niko Sillanpää

Johtuu valtaväestön poikkeuksellisen hyvästä työllisyysasteesta. Ruotsi on nykyisin huonoin maahanmuuttajien työllistäjä OECD-alueella. Mikä tosin johtuu maahanmuuton rakenteesta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oma raha ja viisaasti rakennetut kauppasuhteet EU:n ja muiden kanssa ovat Ruotsin menestyksen avaimia. Ruotsalaisilla ei ole rasitteenaan vapaussodasta, punakapinasta ja neuvosto-Venäjästä aiheutuneita ongelmia, joihin kuuluu myös ay-liikkeen ylikorotunut asema. SAK ja vasemmisto käyvät edelleen sisällissotaa. Tarvittaisiin puolueeseen ja ay-liikkeeseen tannerilainen linja taasen. Viherkommunisteja ei sido mikään vastuullisuus. Heti jos vienti alkaa vetää, kommunistinen liike pysäyttää sen.

Käyttäjän POOL kuva
Olli Porra

Perusteellinen, hyvä analyysi politiikastamme ja yhteiskuntamme tilasta. Väärä politiikka mutta myös johtavan lehdistön ja Ylen epäluotettavuus ja vihervasurien vastuuton eripuraisuuden lietsonta ovat jakamassa kansaamme ja tuhoamassa yhteiskuntaamme, eivät rakentamassa sitä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Juuri näin, Olli! Yleisradio olisi ensi töiksi pantava kuriin. Kiiluvasilmäiset "a-studiolaiset" ovat ottaneet asiakseen ratkaista, mitä hallitus saa tehdä. HS roimii kansaa Ylen rinnalla ja kiihottaa kansaa suomenmielisiä vastaan. HS:n talous ja levikki ovat virheellisen linjan jälkeen alkaneet korjautua, mutta taas ajaudutaan levikin laskuun ja talouden rappioon. Sitä saa mitä tilaa.
Unohdetaan tai ei tiedetä, että poliittiset liikkeet ja ilmiöt ovat seurausta taloudellisista ongelmista. Ne ovat EU-jäsenyyden, euron ja osin maailmantalouden ongelmista johtuvia. Mutta ihan itse aiheutettua on hallitsemattoman maahantunkeutumisen salliminen ja sen tietoinen edistäminen. Jos sulkuja ei panna ja vastikkeetonta "paapomista" lopeteta, maassamme ajaudutaan todella "vastakkainsetteluun".

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Kiitos hyvästä kirjoituksesta. Ihmettelen, kun kaikki kynnelle kykenevät koettavat etsiä heinäsuovasta Suomelle kilpailukykyä.
Pääsyy on ja pysyy eurossa. Päättäjät eivät häpeältään tohdi tunnustaa tätä tosiasiaa ja virhettään. Esim. 10 %:n devalvaatio tekisi mannaa. Mutta kun ei voi.Ei voi palkkojakaan alentaa, kun se ei menisi läpi. Vaikka menisikin, niin ihmisten ostovoima katoaisi ja talouskasvu notkahtaisi taas miinukselle.
Suo siellä, vetelä täällä.
Vertaillaan Ruotsiin, jos kasvu on nousukiidossa. Hepä eivät olekaan eurossa ja kelluttavat valuuttaansa.Heja Sverige!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Martti. Sanoit asian ytimen. Kyky korjata asiat puuttuu.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Hallituksen pitäisi todella nousta meidän median epäasiallista ja asioita väärentävää kirjoittelua vastaan, eikä antaa sen sanella politiikkaansa, tai alistua sen väritetyille mielipiteille. Politiikan sanelu ei ole ollenkaan median tehtävä. Media tekee yksinkertaisesti yhdensuuntaista politiikkaa täällä, ja sitä ei saa eikä tarvitse sallia. Lainmuutos! Hyvä ja terävä blogi, Matti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Yle on vihervasemmistolainen, demarien hallitsema laitos. Kun "omat" ovat hallituksessa, kritiikkiä ei ole. Porvarihallituksen vallassa ollessa Yle on opposition puolella. Jos meillä olisi "puolueeton", puolueisiin sitoutumaton radio, nykyiseen tilaan maan oloissa tuskin olisi ajauduttu, yhteiskunnan sisäinen turvallisuustilanne olisi parempi.
Maahanmuuttokysymys on erittäin huonosti hoidettu. Islamilaisen terrorismin jäljiltä Euroopassa on vaiettu. Ruotsin mellakat ovat jatkuneet vuosikausia koko ajan pahentuen, mutta Suomen Ylen uutisoinnissa asioista puhuta. Saksan uusimmat Berliinin osavaltiovaalien tulos kerrottiin vasta aamulähetyksen loppuessa. Mitään pohdintoja saati keskusteluja siitä miten Saksa suuntautuu ja mitä vaikutuksia Saksan maahanmuuttopolitiikan muutoksella on Suomeen, ei meillä käsitellä. Tämä on kuin joku outo saareke Euroopassa, ilman yhteyksiä muualle. Yle antaa kansalalaisilleen hyvin kieron kuvan maailmasta ja välittää outoa kuvaa Suomesta ulospäin. Rasistikortti on vaihtunut natsikorttiin. Ns. uutis- ja ajankohtaistoimittajat pakkosyöttävät harhaisia mielipiteitään, eivät puolueettomia/sitoutumattomia uutisia.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Media tekee yksinkertaisesti yhdensuuntaista politiikkaa täällä"

Ei media politiikkansa yksin luo vaan sillä on vankka poliittinen tuki ja ohjaus. Kannattaa miettiä kenen arvoja media yrittää tukea eikä jämähtää pelkkiin avoimiin rajoihin vaan laajemmalti Euroopassa ja globaalisti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Valtamedia on vihervasemmistolaisen politiikan välittäjä. Esim. vihreät harjoittavat hyvin kaksinaamaista ja vastuutonta ulkopoliittista kiihotusta. Ville Niinistö on paasannut monta vuotta Pyhäjoen ydinvoimalahanketta vastaan, vaikka siellä ei ole tehty vielä mitään sellaista mihin Suomen valtio ei olisi antanut siunaustaan. Heidi Hautala on taannoin ollut hyvinkin kriittinen Putinin toimintaa kohtaan. Kuitenkaan Suomen turvallisuutta kohtaan vihreä politiikka on ollut välinpitämätön. Ville Niinistö esitti äsken siirtymistä vapaaehtoiseen armeijaan. Napuria ärsytetään ja uskotaan mahdolliseen aggressioon vastattavan "vapaaehtoistyöllä". Maassamme on tuhansia paperittomia muukalaisia, joiden taustoja ei ole selvitetty. Armeijan koulutuksen saaneita kerrotaan joukossa olevan. Miksi he eivät ole maataan puolustamassa vaan loisivat Suomessa? Millainen turvalliuusriski nämä ovat? Jos "natseja" jahdataan, pitää jahdata myös anarkisteja, isisläisiä ja kaikenvärisiä terroristeja. Yhdenmukainen suhtautuminen kaikkiin mahdollisiin turvallisuusuhkiin luo kansalaisten mieliin turvallisuutta. Tähän nykyinen "turvallisuuspolitikkamme" ei edes pyri.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Avoimessa maahanmuutossa vihervasemmiston ja kokoomuksen tavoitteet ovat yhtenäiset, porukkaa Suomeen niin paljon kuin haluaa tulla. Orpo ei tehnyt mitään kun porukkaa lappasi Torniosta sisään ja Katainen pääministerinä toivoi 1.8 miljoonaa uutta maahanmuuttajaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen koettanut tukea hallituksen ensi vuoden budjettiesitystä, "kikypolitiikkaa" ja kaikkia pieniäkin liikahduksia säästöpolitiikan alueella, mutta usko hallitukseen tahtoo mennä siitäkin huolimatta, että vaihtoehtona oleva vihersosialistinen linja on vieläkin kauhistuttavampi. Kun taas tämänpäiväisiä "uutisia" kuuntelee, niin masentuu. Soini ja Risikko vakuuttavat ryhdyttävän "entistäkin tiukempiin toimiin" vihapuheiden, rasismin ja äärioikeiston kytkemiseksi maastamme. Järki on totisesti kadonnut Suomen hallinnosta ja mediasta. Itse he ovat kaiken pahan myrkyn ja kansalaisten keskinäisen vihan kylvöllään aiheuttaneet. Kirkon johto on tässä kaikessa koko tarmollaan mukana. Tänään tullut Oulun seurakuntalehti itkee huonoa taloutta. Kuitenkaan ei tehdä mitään kansalaissovun palauttamiseksi. Aina on syypää kaikkeen pahaan oma Suomen kansalainen.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kun otsikkoon lisää vielä ns. laatumedian ja EU:n kerranaisvaikutukset, myrkky sen kuin väkevöityy...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eduskunnan kyselytunnilla tänään torstaina päästiin väkivaltarikollisuuden käsittelyssä hieman eteenpäin. Perussuomalaisten toimesta laajennettiin kysymys koskemaan myös ääri-islamilaista Isis-liikettä ja kaikkea väkivaltaa, myös anarkistien harjoittamaa. Ministereiden Sipilä (kesk) ja Risikko (kok) vastaukset vakuuttivat hallituksen ottavan selvityksessään huomioon kaikenlaisen väkivallan, niin poliittisen, uskonnollisen ja muun. Iloitsen, jos näin tapahtuu. Huomionarvoinen oli myös Päivi Räsäsen (krist) vaatimus, että ensi vuoden budjettiesityksen sisältämästä 40 poliisin vähennyksestä luovutaan. Poliisien määrä putoaa esityksen mukaan jo alle 7000:n, mitä poliisiylijohto on pitänyt liian alhaisena. Turvattomuus lisääntyy sitä mukaan kuin virkavalta heikkenee.
Keskustelu menee nyt oikeaan suuntaan. Tämä vastaa muun muassa tämän kirjoitukseni tavoitetta. Olen syvästi huolestunut Suomen tiestä nimenomaan islamiin ja islamilaiseen väkivaltaan liittyen. Jos yhdenlaiseen väkivaltaan suhtaudutaan välinpitämättömästi, se ruokkii muuta väkivaltaa. Siksi yhden pienen ryhmän nostaminen tikun nokkaan on väärää politiikkaa. Kaikki väkivalta on tuomittava.
Väkivaltakeskustelun ulkopuolella pidetty Isis on suurin huolen aiheeni. Suomi tuskin voi olla poikkeus yleiseurooppalaisesta islamilaisen väkivallan kasvusta, joka nimenomaan Ranskassa on vahvinta Euroopassa.
Viittaankin mielelläni ajankohtaiseen, tänään ilmestyneen kulttuurilehti Kanavan julkaisemaan filosofian tohtori Osmo Pekosen artikkeeliin "Erään papin kuolema".
Kyseessä on katolisen papin Jaques Hamelin murha 26.7.2016 Saint-Etenne-du-Rouvray`n kirkossa Normandiassa Ranskassa. 85-vuotiaan papin kurkku viillettiin auki kesken messun. Murhamiehet olivat nuoria ranskalaisia islamisteja. Ennen murhaa he latasivat videon, jossa he vannoivat pyhän valan Isisin mustan lipun ääressä.
Osmo Pekonen antaa karmean kuvan kristittyjen vainoista 1900-luvulla. Leijonanosan 1900-luvun kristityistä marttyyreistä surmasivat kommunistiset hallinnot ja sissiliikkeet eri puolilla maailmaa. Puola ja Baltian maat kärsivät suuresti. Venäjän, Ukrainan ja Romanian ortodoksisia kirkkoja kohtasi lähes totaalinen tuho. Venäjän papeista teloitettiin noin puolet. Venäjän kirkko laskee menettäneensä kommunismin aikana noin 300 piispaansa. Kiinassa, Vietnamissa ja Pohjois-Koreassa pappeja istuu vankileireillä vieläkin, Osmo Pekonen kertoo.
Ei tarvitse ihmetellä, jos Itä-Euroopan unionimaat eivät ota vastaan maahanmuuttajia. Islamin ja kommunismin veriset jäljet pelottavat.
Ranskan vallankumouksen aikainen Robespierren uskonnonvastainen terrori teloituksineen on jättänyt pahat jäljet Ranskaan. Venäjän kommunistinen vallankumous jäljitteli sitä ja samalla tiellä ovat olleet monet kommunistiset vallankumoukset ympäri maailmaa.
Onkin syvällisen keskustelun aihe Suomessakin ja koko Pohjolassa se, miksi kirkko ja johtava papisto esiintyvät islamiin nähden suvaitsevaisina. Johtuuko se kristillisestä humanismista vai islamin pelosta vai molemmista? Kristittyjen on varjeltava kirkkojaan ja pappejaan, jotta he uskaltavat rohkeasti tunnustaa uskoaan ja julistaa seurakuntalaisilleen toivoa. Ranskassa ei riitä poliiseja suojelemaan kirkkoja. Siksi iäkäs pappi Hamel oli helppo tappaa ja rientää kirkon portaille huutamaan ylistystä Allahille. Messua pitäneen papin ainoat puolustajat olivat 86-vuotias messuvieras, jolle lyötiin tikari kurkkuun ja messussa olleet naiset, joita vaadittiin henkensä säilyttämiseksi luopumaan uskostaan. Naiset pääsivät karkuun ja hälyttivät poliisit. Poliisien tarkka-ampujat surmasivat tappajat. Isis tunnusti tappajat sankarivainajikseen.

Pekka Heliste

Krsitityt ovat tappaneet satoja tuhansia Irakissa, Afganistanissa ja Syyriassa etc

Muslimiterrori on pientä sen rinnalla

Ja Lähi-Idässä suomalisetkin osallituvat tappamiseen, nytkin suomalaisia sotilaita taistelee etulinjassa ja Niinistöt ovat luvanneet lisää tappajia

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Vaikuttaa Pekka Heliste siltä että olet valmis kohdallesikin ottamaan vastaan islamistien iskut, sen verran myötämielinen olet isisterroristien veriteoille. Kannattaa mennä eturintamaan sinne missä uhrikuolemansa voi kohdata. Minä haluan pitää Suomen mahdollisimman puhtaana terroristeista.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #42

Olen asunut muslimaissa pitkään eikä minua ole uskonti vuoksi vainottu

Lähin alaiseni oli harras muslimi, joka pyllisti viisi kertaa päivässä, mutta kyllä hänen kanssa saattoi keskustella uskonnosta ja jopa laskea leikkiä uskonnosta eikä hän kalvanut veitsellä päätäni irti.

Toinen avainhenkilö taas kintaalla uskonnolle eikä pyllistellyt.

Esimiehenä minulla oli kristitty ja buddhalainen.

Näin siis muslimimaassa

Ongelma ovat vanhoilliset muslimit, joita Suomikin tukee esim Saudi-Arabia, joka levittää kaikkein vanhoillisinta islamia ja pyrkii palauttamaan yhteiskunnan ja uskonnon 900-luvun mukaiseksi.

Saudeilla on rahaa ja he ylläpitävät kaikkialla maailmassa koraanikouluja samaan tapaan kuin kirkko ylläpiti raamattukouluja Suomessa 1500-1600-luvulla

Ja jos venäläiset vetäisivät Helsingin ja Kuusamon läpi mattopommituksen ja kuolleita olisi 100000 niin Tornion tullissa ja Turun satamssa olisi tungosta ja Kyllönenkin kaivais esiin vanhoja kasapanoksia ja yrittäis tappaa niin monta venäläistä kuin ehtii

Kyllönen ajattelee, että muslimit eivät ole ihmsiä ja heitä saa tappaa kuin kärpäsiä

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #46

En tiedä kenestä Kyllösestä puhut, mutta itseäni en luomastasi kuvasta tunnista. Mitä tulevaisuus tuokaan, pyrin parhaan kykyni ja vointini mukaan noudattamaan maan laillisen hallituksen määräyksiä ja ohjeita. Jos hallitusvalta ei miellytä, pyrin laillisin keinoin sen perustusta vaalien kautta muuttamaan.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Kiitos Matti loistavasta blogikirjoituksesta ja vielä mahtavimmista lisäkommenteista. Olet osunut kaikessa juuri asian ytimeen.
Onkohan sitä missään selvitetty, miten on mahdollista, että YLE:n poliittiset toimittajat saavat toimia niin vahvasti vihervasemmiston ja anarkistien vankkurien vetäjinä, kuin he nykyään tekevät. Luulisi, että yhteisin verovaroin kustannetulta Yleisradiolta voisi edellyttää tasapuolista ja puolueetonta uutisointia.
Maassamme on tällä hetkellä keskusta-oikeistolainen hallitus ja eduskuntaenemmistö. Siitä huolimatta yhteinen yleisradiomme saa täysin vapaasti toitottaa toisen ääripään totuutta. Tuntuu käsittämättömältä. Ei siihen kykene kukaan puuttumaan?
HS:n ajautuminen YLE:n kanssa samoille linjoille on vielä hämmästyttävämpää. Eipä ole ihme, että levikkiluvut laskevat kuin kissan häntä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Hannu. Ylen asema on veronkanto-oikeutensa perusteella sellainen, että sen kyvystä hoitaa tehtävänsä tasapuolisesti on voitava keskustella. Onhan Ylessä hyviäkin ohjelmia, mutta uutis- ja ajankohtaisohjelmat ovat enimmäkseen ala-arvoisia toimittajien omien mielipiteiden pakkosyöttöä tunnista tuntiin läpi päivän. Miten on mahdollista, että vain harvoin koko aamujakson aikana saadaan montakaan uutta uutista aamulla rakennettuun ohjelmaan. Siinä kerrataan se mitä mieltä toimittaja on edellisen illan A-studiossa jostakin asiasta ollut. Sitä toistetaan ja käydään muihin lorotuksiin, jotka kuulija osaa jo ulkoa. EU:n johtavien maiden tapahtmista ei saada minkäänlaista kokonaiskäsitystä. Berliinin osavaltiovaaleissa Merkelin kärsimää yli viiden prosenttiyksikön tappiota saatiin odottaa monta tuntia, kunnes se ennen yhdeksää sanottiin ohimennen. Saksan, Ranskan ja Ruotsin mittavasta isisterrorismista puhutaan harvoin, jos koskaan. Kuvaavaa on, että Ylen Saksan kirjeenvaihtaja Pertti Rönkkö kertoo facebook-päivityksissään realistisesti Saksan tapahtumista, kun ei ilmeisestikään saa kertoa niistä radiokatsauksissaan, jotka ovat poikkeuksetta antoisia ja asiantuntevia, mutta eivät juuri maahanmuuttoa koskevia. Ylen varassa olevat kansalaiset elävät todella pimiössä ja maksavat siitä kalliin "palveluhinnan". Olisin valmis esim. nettiprotestiin asiassa korjauksen aikaansaamiseksi. Ei ole mitään ärsyttävämpää kuin kuulla toistuvia viittauksia siitä, että asiasta lähemmin verkossa - varsinkin jos sitä verkkoa ei ole käytössä.

Käyttäjän HannuTuulasvaara kuva
Hannu Tuulasvaara

Siltä kyllä tuntuu, että toimittajat kertovat uutis-ja ajankohtaisohjelmissa omia mielipiteitään tai sitten tekevät haastateltavalleen johdattelevia kysymyksiä, jotka pakosta tukevat tämänhetkistä vihervasemmistolaista ajattelumaailmaa.
Tämä aika muistuttaa erehdyttävästi Suomea 60-70 luvuilla. Silloinkin äärivasemmisto (kommunistit) oli voimissaan ja se käytti sumeilematta hyväkseen hyviä suhteitaan Neuvostoliittoon. Kaikki Neuvostoliittoa arvostelevat kirjoitukset leimattiin naapurivihamielisiksi ja niiden kirjoittajat hyllytettiin nopeasti kaikista merkittävistä tehtävistä. Sen aikainen YLE (ns. Reporadio)toimi silloinkin tehokkaana moraalinvartijana ja huolehti siitä, että kansa sai "oikeata" tietoa. Kokoomuskin joutui luopumaan lähes kaikista pyhistä periaatteistaan saavuttaakseen hallituskelpoisuuden Neuvostoliiton silmissä.
Nyt äärivasemmisto vihreiden tukemana on ottanut turvapaikanhakijat ja Islamin kaikissa muodoissaan Neuvostoliiton tilalle moraalinvartijoikseen. Kaikki, jotka uskaltavat arvostella pakolaispolitiikkaa tai vaativat pakolaisten tekemien erilaisten rikosten laajempaa julkituomista, leimataan vihervasemmiston toimesta rasisteiksi ja vihan puhujiksi. Tästä säikähtäneenä koko hallitusrintama on nyt alistunut vihervasemmiston tahtoon eikä kykene tekemään omaa politiikkaansa pakolaisasiassa puhumattakaan, että se kykenisi suitsimaan YLE:n toimittajien täysin avointa vihervasemmistolaista ajankohtaisohjelma- ja uutispolitiikkaa.
Huvittavana yksityiskohtana vasemmiston tämänhetkisistä tavoitteista on suurmoskeijan rakentaminen Helsinkiin. Hiljattain juuri Vasemmistoliiton edustajat halusivat kiirehtiä tonttivarausta moskeijalle. Tunnetusti juuri vasemmiston edustajista löytyy eniten kirkosta eronneita. Ovatko he nyt joukolla liittymässä muslimikirkkoon?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #48

Kirjoititpa Hannu hyvää faktaa. Nuo ajat olemme kokeneet ja tiedämme mihin Suomen nakertajat Neuvostoliiton suojissa pyrivät: jatkamaan 1918 epäonnistunutta vallankumousta punaisen Suur-Suomen luomiseksi Neuvostoliiton osavaltiona. Tätä kamppailua on käyty näihin aikoihin asti. Neuvostoliiton kaatuminen muutti kurssia. Hallitsijaa ryhdytiin hakemaan toisesta suunnasta, lännestä. Poliittisille ja ay-vasemmistolaisille EU merkitsi unelmaa sosialistisesta "työväen hallitsemasta Euroopasta", jossa kapitalisni pantaisiin polvilleen. Vihersosialisteille EU näyttäytyi maailman johtavana luonnonsuojelualueena, missä ihmiset asuvat suurkaupungeissa saaden leipänsä julkisen vallan virkamiehinä ja luonnon- ja eläinsuojelutarkastajina tai perusturvaa nauttivina joutilaina, joita elätetään yksityisomaisuuden sosialisoinnista saaduilla varoilla, aivan kuten Neuvostoliitossakin. Nyt kun viherpunainen unelma auvoisesta unionista on eri tahoilla romahtanut on keppihevoseksi otettu maahanmuutto ja siihen liittyvä unelma monikulttuurisesta Suomesta, jossa vihersosialistinen ns. älymystö toimisi yläluokkana, teettäisi likaiset työt mustalla alaluokalla ja antaisi valkoisten joutilaiden elää ahkeralta suomalaisväestöltä verottamalla ja sosialisoimalla saaduilla varoilla. Kaikki tämä noudattaisi Venäjältä saatua sosialisoinnin mallia.
Näissä tavoitteissaan vihersosialistit ovat jo monella vaalikaudella onnistuneet heikentämään hyvinvointi-Suomen perustuksia. Sateenkaarihallitus antoi maan velkaantua ja tuottamattoman muukalaisväestön tulla maahan. Nykyisen hallituksen toimia se on oppositiosta käsin onnistunut heikentämään hyvän medianhallinnan ja ulkoparlamentaaristen voimien avulla. Tänään tämä joukkio järjestää "rasismin vastaisen" mielenosoituksen Helsingissä, Suomen Mekassa. Mielensoitukseen on hätäytetty myös pääministeri Sipilä ja sisäministeri Risikko. Rumpua "monikulttuurisen unelman" - punavihreän Suomen - saavuttamiseksi on lyöty rumpua Ylessä, Hesarissa, Kalevassa ym. Tätä päivää on sanottu käänteentekeväksi, mitä se onkin, sillä on ennen kuulumatonta, että kansanvaltaisesti hallitun maan pääministeri ja sisministeri marssivat kadulla omaa hallitustaan vastaan, muka vaatiakseen maahan järjestystä. Terveessä kansanvallassa laillinen hallitus hallitsee. Mieltä saa vapaasti ja järjestyneesti osoittaa, mutta ministerien paikka ei ole ulkoparlamenaarisessa toiminnassa, vaan virkapaikalla Valtineuston palatsissa.

Pekka Heliste

Hallintoneuvostohan on persujen johtama ja oikeitsolla on enemmistö hallintoneuvostossa , hallituksessa ja johtajistossa

Jos lopputulema on vihervasemmistolaista ppropagandaa niin porvarit ovat selkärangattomia velttoilijoita, jotkja eivät saa mitään aikaiseksi

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eivä he ole oikeita porvareita jotka hunajaisilla Ylen hallintopaikoilla istuvat. Islamin pelottelemaa sakkia kaikki.

Pekka Heliste

Heh, persuthan lupasivat ensi töikseen tehdä selvityksen maahanmuuton kuluista

Näyttää takki kääntyneen tässäkin asiassa

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hallitusohjelmaan asia kuuluu. Olen pettynyt asian edistymisen hitauteen. Maahantunkeutujoen aiheuttamat kustannukset ovat hirvittävät ja budjettiin merkittyinä epärealistisen alhaisella tasolla. PS:n tulisi toimia rivakammin ja rohkeasti oikeita tietoja esiin tuoden. Yhdyn näkemyksiisi tässä, Pekka.

Pekka Heliste

Kun katsotaan millaisten hallitusten aikana velkaa on otettu eniten , niin Kokoomus on ehdoton ykkönen

Vuosina 1987-2015 hallitukset, joissa Kokoomus on ollut mukana ovat ottaneet velkaa 99 miljardia, RKP kakkosena 94 miljardilla, KD kolmantena 61,5 miljardia, Kepu 58 miljardia, Vihreät 48 miljardia, SDP 31 miljardia ja Vasemmistoliitto 29 miljardia

Kyllä velkaa ovat kakisn käsin riipineet porvarit ja jakaneet rahat kavereille

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvin olet vihersosialistien säkeet oppinut. En ole vastuussa kokoomuksen ja muiden sateenkaarilaisten enkä nykyisenkään hallituksen ottamista veloista. Rivikansalaisena koetan vaikuttaa kulloinkin vallassaoleviin että panisivat Suomen talouden kuntoon.

Pekka Heliste

Sinä olet vastuussa julkisesta velasta omalta osaltasi ja olet vaaleissa antanut valtuudet vallassaolijoille ottaa velkaa, äläpä yritä paeta vastuutasi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #47

Olen äänestänyt viime eduskuntavaaleissa perussuomalaista puoluetta ja kannatan nykyistä hallitusta. Maksan 34 % tuloistani veroa ja pyrin tiukasti noudattamaan lakeja ja kantamaan yhteiskuntavastuuta lakien ja sotilasvalani mukaisesti. Nämä kunniakkaat vastuut ohjaavat toimintaani joka päivä. Keskeinen asia niistä on huolehtiminen isänmaan turvallisuudesta mukaan lukien se, että missä näen vaaroja tai uhkia isänmaan laillisen esivallan kukistamiseksi tai sen vahingoittamiseksi joko sisältä tai ulkoa päin, toimin vaaran saattamiseksi laillisen esivallan tietoon.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #49

Unohdit listasta tuon julkisen velab, olet velvollinen maksamaan sitäkin. Mutta porvarina haluat, että vain köyhät maksavat velat

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #50

Julkista, valtion ja kuntien velkaahan tässä koko ajan maksetaan. Osaltani maksan mitä maksettavaksi määrätty on ja osaltani pyrin laillisin keinoin vaikuttamaan siihen, että velkaa otettaisiin mahdollisimman vähän. Tämä Sipilän hallitus on saanut käänteen talouspolitikassamme aikaan, mutta velan lyhennys menee laittomien maahantunkeutujien elättämisen ja asuttamisen vuoksi harakoille. EU:n holtiton ulkomaalaispolitiikka on tuonut tämän ongelman kaiken sen muun tyhmyyden päälle, mitä EU on harjoittanut Suomeakin koskien jo 20 vuotta. Maksamme unionille miljardin vuodessa muiden maiden kuluja ja toisen miljardin annamme maahantunkeutujille. Ei ihme, jos ei lyhene vaan paisuu ja oma kansa kärsii. Tämän kansan itsesuojeluvaisto alkaa toimia oikeaan suuntaan, ja se on hyvä.

Pekka Heliste Vastaus kommenttiin #53

Velkaa otetaan tuon 2 miljardin päälle 3,5 miljardia, jotka SOS hallitus jakaa kannattajilleen, myös Kyllöselle

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #54

Mikä se minun saamani "SOS hallitus" -raha on. En edes tunne tuon nimistä laitosta.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Taloudelliset ja sosio-kulttuuriset ongelmat tulevat esille sitä mukaa, kun viranomaiset, media ja etenkin poliitikot haluavat tai uskaltavat niitä tarkastella avoimesti ja rehellisesti - tai joutuvat paineen vuoksi niin tekemään. Aivan liian myöhään.

Tällaiset asiat pitäsi käsitellä demokraattisessa kansalaisyhteiskunnassa julkisesti ja läpinäkyvästi. Ei ole viisasta, jos niiden paikka on joutua MOT-tarkasteluun, kuten liikesalaisuudet tai veroparatiisien pimitetyt rahavirrat.

Jälkimmäinen toiminta todellakin voi myrkyttää ja polarisoida suomalaista kansalaissopua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Samaa mieltä kanssasi, Seppo. Olemme nykyään todella kaukana kansalaisyhteiskunnasta, jossa keskusteltaisiin asioista ennen niiden toteuttamista. Rahaliittoon, nykyisen kaltaiseen unioniin ja laittomaan maahantunkeutumispolitiikkaan ja sananvapauden kaventamiseen on menty ennalta keskustelematta.
Vaikka viime vuoden maahantunkeutuminen oli laitonta, siihen liittyvää ihmiskauppaa ei ole yritettykään selvittää eikä sen sallineita ihmisiä ole saatettu vastuuseen eikä sen kustannuksia ole kansalaisille kerrottu. Yhtään eduskuntakysymystä asiasta ei ole esitetty. Edes perussuomalaiset eivät uskalla asiasta keskustella, vaikka puolueen eduskuntavaalikampanja käytiin ja voitto saavutettiin juuri tällä teemalla.
Eduskunnassa oppositio rummuttaa kaikkia säästöjä vastaan ja seuraavana torstaina rummuttaa maan velkaantumista vastaan. Miten näin korkeasti koulutetussa maassa voi eduskunnassa pärjätä noin vähäisellä kokonaisuuksien hallinnalla?
Ja miten vihapuheista syytetään kaikkia kustannusten perään kyseleviä ja miten rasismista syytetään niitä, jotka vapaan maan kansalaisina puolustavat omia oikeuksiaan omassa maassaan?
Liito-oravan, koppakuoriaisen ja koivupökkelön itiön oikeudet ovat täällä suuremmat kuin veroa maksavan ja rehellistä työtä tekevän Suomen kansalaisen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset