Matti Kyllönen

Kestävätkö ihanteemme muukalaisten paineen?

YK:n päivänä Suomen sinivalkoinen ristilippu liehuu lippusaloissa ilmentämässä kansallista vapauttamme ja arvojamme ja kertomassa siitä että kuulumme laajassa mitassa koko maailman perheeseen Yhdistyneisiin Kansakuntiin, rauhanturvaamisen, kansojen välisen tasa-arvon ja maailmanrahan turvaajaan. YK:n rinnalle on toisen maailmansodan jälkeisen ajan rakennettu eurooppalaista rauhaa ja hyvinvointia turvaavaa järjestöä, joka nykyään tunnetaan Euroopan Unionina ja johon myös Suomi on kaksi vuosikymmentä kuulunut.

Mikä on YK:n ja EU:n Suomelle antama turva?
Jos verrataan ensimmäisen maailmansodan raunioille syntynyttä Kansainliittoa Yhdistyneisiin Kansakuntiin, niin viimeksi mainittu on onnistunut elämään Kansainliittoa pitempään. Kansainliiton epäonnistumisen syyksi on syystäkin sanottu Saksalle Versaillesin rauhassa langetettua ylivoimaisen raskasta sotakorvausten taakkaa. Saksan velkojen maksu voittajien tahdon mukaisesti toteutuessaan olisi jatkunut 1980-luvun lopulle saakka. Tästä taakasta Saksan kansan vapautti diktaattori Adolf Hitler kuitattuaan velat lumeen tultuaan valtaan 1933. Ovatko Euroopan valtioiden nykyiset hirmuiset velat uusien diktatuurien siemen?

1930-luvulla diktatuurit valtasivat alaa Euroopassa. Saksa, Neuvostolitto, Italia ja Japani johtivat maailman uuteen sotaan, johon Euroopan demokratiat eivät olleet valmiit. Saksa ja Neuvostoliitto jakoivat Euroopan etupiireihinsä. Suomi ja Baltian maat sekä Itä-Puola merkittiin siinä Neuvostoliiton voittosaaliiksi.

Suomi taisteli talvisodan ja säilytti itsenäisyytensä. Neuvostoliiton ja Saksan saartamana Suomi valitsi kanssasotijakseen Saksan. Sotaan liittyessään Suomi siirsi odotettavissa olevan Saksan ja Neuvostoliiton välisen sodan pois Suomen maaperältä ja tulevan rauhansopimuksen varalta otti pantikseen Itä-Karjalan. Se oli viisautta.

Saksan luhistuminen ja Neuvostoliiton voitto idässä houkutteli Stalinin pyrkimään Suomen lyömiseen Karjalan Kannaksella. Suomi pysäytti sen hetkisen maailman mahtavimman diktatuurin sotakoneiston, menetti voittomaitaan ja senkin osan Suomea Petsamon korkojen kanssa, joita se oli lähtenyt 1941 valloittamaan takaisin. Se oli urhoollisuutta ja sankaruutta.

Suomi sai maksettavakseen raskaat sotakorvaukset. Ne Suomi maksoi ja kykeni sijoittamaan 420.000 oman kansan evakkoa, kykeni jälleenrakentamaan maan, kasvattamaan suuret ikuokat, hoitamaan sotainvalidinsa ja -veteraaninsa ja nostamaan maan Yhdistyneisiin Kansakuntiin ja YK:n eturvin rauhanturvaajien joukkoon. Suomi on ollut turvaneuvoston jäsenenä ja merkittävän kehitysavun antajana ja nykyisin maahantulijain vastaanottajana. Suomi on rauhantahtoinen maa, mutta ärsytettynä ja kiusattuna vapaudentahdossaan räjähtävä ja kuolemaa halveksiva.

Syystä sinivalkoinen ristilippu liehuu! Ristilippu liehuu kaikkein muidenkin Pohjoismaiden saloissa kertoen vapautta rakastavan Pohjolan yhteisistä aatteista, joissa keskeisenä on kristillinen humanismi.

Suomen, Pohjoismaiden ja Viron kansoja elähyttää yksilöllisyys, mutta samalla vankka yhteisöllisyys kun on kysymys oman kansan yhteisvastuusta. Esihistoriallisen kauden kulttuurimme pohjalle on rakentunut keskeisiä osia historiallisen ajan antiikin Kreikan ja Rooman valtiollisesta ja kristillisestä kulttuurista. Olemme suomalaisia ja meillä on suomalainen kulttuuri. Olemme koko historiallisen aikamme olleet eurooppalaisia; Eurooppaa ei enää tarvitse ”tuoda”. Kristillisyyden keskeinen ajatus on läpi ihmiselämän ulottuva iäisyysnäkökulma ja sen korostama vastuu itsestämme, perheestämme, yhteisöstämme, kirkostamme ja valtiostamme.

Nämä arvot ovat tulleet mitatuiksi lukuisissa sodissamme. Viime sodissamme ne kiteytyivät sanoihin koti, uskonto, isänmaa. Ne ovat säilyneet sielumme sopukoissa tähänkin asti.

Kestävätkö siis suomalaiset, eurooppalaiset ja amerikkalaiset, sanalla sanoen valkoisen miehen arvot tämän ajan kansainvaelluksessa? Mielestäni kestävät, jos pysymme itsellemme uskollisina. Kestävimmät kansainvaellukset viimeksi kuluneen vuosituhannen aikana ovat tapahtuneet kuljettaessa idästä länteen suunnilleen omilla tutuilla leveyspiireillä pysyen.

Euroopan Unionin ja Amerikan Yhdysvaltain nykyiset ongelmat näyttävät johtuvan siitä, että väestöpaine etelästä pohjoiseen on ollut liian nopea ja liian vankka. Tulijain sopeutuminen ei kovin hyvin onnistu.

Tästä olisi uskallettava vetää riittävän selkeät johtopäätökset myös Suomessa. Euroopassa ja muissa Pohjoismaissa näitä selkeyttäviä päätöksiä tehdään koko ajan.

YK ja EU ovat juuri niin vahvoja kuin niiden keskeisimmät maksajat ovat ja siitä millainen maksajien maksuhalu on. YK:n ja EU:nkin perusongelma on jo kauan ollut se, että rikkaimmille maksajille sälytetyt laskut eivät ole oikeassa suhteessa siihen, minkä maksajat kokevat oikeudenmukaiseksi. Tämä on myös Suomen kenties suurin kansallista yhtenäisyyttämme uhkaava tekijä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (19 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Suomi on kestänyt sodat, mutta tämä rauhanaika on luonut luopumisen itsenäisyydestämme.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niin, Suomen ollessa itsenäinen voimme ja kykenimme suojaamaan rajojamme ja estämään laittomat maahantunkeutujat, mutta nyt EU:n ollessa emme. Tuhannet vaeltavat sisään kuin hollitupaan ja saavat omaa kansaamme paremman kohtelun. Velkarahalla maksamme poskettomia korvauksia "hyväntekijöiden" laskuttajille, mutta oma kansamme saa kärsiä saaden taistella laillisista minimikorvauksistaankin.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

--saavat omaa kansaamme paremman kohtelun

Kerropa joku esimerkki.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuore esimerkki. Olin hiljattain erään seurakunnan järjestämässä tilaisuudessa, jossa oli läsnä puolenkymmentä oleskeluluvan saanutta afgaani-irakilaistaustaista nuorehkoa ihmistä. Heitä esiteltiin kristinuskoon kääntyneinä muslimeina. Heidän edustajinaan ja esittelijöinään oli kaksi eläkkeellä olevaa aineenopettajaa. Yksi esitellyistä puhui auttavasti suomea, toiset vain muutaman sanan. Oleskeluaikaa Suomessa parhaiten suomea puhuvalla parisen vuotta. Kaikki opiskelivat suomen kieltä. Etuoikeuksia suomalaisiin verrattuna seuraavasti.
Nuori mies, 18-vuotias vajaan vuoden ikäisen lapsen isä, oli käynyt autokoulun ja saanut ajokortin ilmaiseksi.Kysyttiin, mitä hän kortilla tekee kun ei ole autoa. -On auto, nauroi kummimies iloisena. Ostimme auton hinnaltaan 500 euroa. Mihin hän autoa tarvitsee? Mennäkseen kielikouluun, oli taas iloinen vastaus. Onko sanktioita, ellei osallistu kielikoulutukseen? -Kyllä siitä jotain sanktiota tulee, tuli vastaus, muttei tarkennusta siihen.
- Onko mitään muita vaatimuksia kaiken saamiseen? - Ei ole, oli vastaus. Vuokra ja ylöspito taataan jopa neljään vuoteen asti. Suuria paineita elämässään ja olossaan täällä ei tuntunut olevan. Vieraiden läsnäollessa en kehdannut kysyä kummeilta tekevätkö he tätä työtä korvauksetta, syyttömiähän he ovat, siis rahan vastaantottajat. Syypäitä typeryyteen ovat Suomen valtion puolesta antavat. Kummit kertoivat iloisena, kuinka kristinuskoon kääntyviä on Suomessakin runsaasti, noin satakunta. Samoin Saksassa, jossa tarkemman vastatuksen saatua kääntyneiden luku oli noin sata. Tulijoita pelkästään viime vuonna 1 miljoona.
En pysty vastaamaan, minkä verran kirkon holhouksen alla olevien muuttajien kuluista maksaa kirkko tai seurakunta. Pelkäänpä että kaikki menee maallisten elimien veronmsajien piikkiin. Tässä katsannossa ainakin pari Suomen piispaa yllyttää maahanmuuttoon ja maksattavat viulut maallisen vallan alaisilla syntisillä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

En ole kristitty, mutta aika sopimattomalta kyselynne ja käytöksenne seurakunnan tilaisuudessa vaikuttaa noin yleisestikin arvioituna. Kristittyjä kokoontuu yhteen epäilemään, kadehtimaan ja vihaamaan paikallaolevia vastakastettuja? Noinko kirkko ja Raamattu opettavat suhtautumaan lähimmäiseen? Muistaakseni ei.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #7

Häveliäisyyssyistä en esittänyt tilaisuudessa yhtään kysymystä. Kysymysten esittäjiä oli ihan riittämiin ilman minuakin. Toisin kuin hyvässä sydämessäsi, Esa Mäkinen, uskottelet, kaikki keskustelu käytiin hyvässä hengessä ja rakentavasti. Ev. lut.kirkkoon kuuluvana en jaksa ymmärtää sitä intoa, millä kirkkomme eräät piispat asettavat jopa ensisijaiseksi kristillisen auttamisen kohteeksi maahanmuuttajat, vaikka avun tarvitsijoita oman kansan ja oman seurakunnan piirissä aivan riittämiin. Tämä saattaa tuntua kovalta kannalta, mutta tosiasia on, että Suomeen läpi Euroopan tulleet miehet eivät ole köyhimpiä oman kansansa keskuudesta asevelvollisuutta tai/ja sotaa karkuun lähteneitä, vaan he ovat myyneet omaisuutensa ja maksaneet suuria summia ihmissalakuljettajille päästäkseen karkuun vainoojiaan. Tällaisia Suomi suojelee ja maksaa heille jopa paremman elintason kuin lukuisilla suomalaisilla on. Se piiri seurakunnassa, jossa nyt puheena oleva asia tapahtui, keskustelee näistä asioista jatkuvasti keskuudessaan ja myös pappien kanssa. Sanonpa tämän kritiikin olevan piirissämme vallitsevana. Kantani on, että hyväntekeväisyyttä on se laupeudentyö, joka tehdään antajan toimesta omana palkattomana työnä tai annetun rahalahjan kautta. Kovin laupiasta oman kansan avuntarvitsijoita kohtaan ei ole se, että rientää auttamaan ja maksattaa hyväntyönsä toisilla - usein vielä itseään köyhemmillä.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist Vastaus kommenttiin #11

Hei! Kerrotko missä kunnassa ja missä seurakunnassa oli annettu ilmainen ajokortti?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #17

Seurakunnat tuskin ajokortteja maksavat. Ilmaisen kortin ja ilmaisen auton saaja on toki syytön lahjaansa, enkä siksi seurakuntaa mainitse. Kuntien sossuista se on kiinni ja maahanmuuttovirastosta, joka kaiketi kaikki maahanmuuttajia koskevat laskut maksaa.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Minäpä kerron: Jatkosodan jälkeen parissa vuodessa kaikki evakot oli työllistetty. Avustuksia jouduttiin maksamaan vain sotaleskille ja -orvoille. Mahtoiko yksikään evakko saada hotellimajoitusta?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Evakot, Suomen kansalaiset, kotinsa ja omaisuuteensa jättämään joutuneet saivat vaihtelevaa kohtelua kunkin antajan kyvin ja voinnin mukaan. Suomalaiset auttoivat suomalaisia, mutta tunnettua on, että ruotsinkieliset suhtautuivat suomalaisiin nuivasti. Ruotsi painosti Suomea, ettei evakkoja asutettaisi ruotsinkielisten maille. Eikä asutettu. Tästä pika-asutuksen vastuullinen hoitaja Veikko Vennamo oli ruotsikoille tosi vihainen. Nyt nämä ovat suunapäänä vaatimassa elintasopakolaisia Suomeen hyvän kohtelun alle - itsekkäänä tavoitteenaan on päästä kotouttamaan tulijoita ruotsinkielisiksi - suomenkielisten veronmaksajien kustannuksella.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Taas samat tökeröt asiavirheet. Sellaiset varsin tasaisesti kaksikieliset, tai hieman ruotsinkielisenemmistöiset kunnat kuin Helsingfors, Esbo ja Helsinge ottivat kyllä paljonkin karjalaisia. Talvisodan päätyttyä hankolaiset ja osa naapuripitäjienkin asukkaista joutui pois kotiseudultaan, he tosin pääsivät palaamaan täysin tuhottuun kotiseutuunsa. Kyrkslätt menetti ison osan alueestaan Porkkalan vuokra-alueeksi, mm. kunnan keskustaajaman kirkkoineen, hautausmaineen - sodan päätyttyä näkymä oli, että ainakin 50 vuodeksi. Ruotsinkieliset kunnat ja maanomistajat keräsivät suuria summia maanhankintaan muualta evakoille, jotta kuntien kielisuhteita ei muutettaisi.

Suomalaiset kiusasivat ja syrjivät kyllä karjalaisia monin tavoin (mutta sivumennen sanoen käsittämättömintä oli koulukiusaaminen sotataorpouden takia.)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #8

Puolin ja toisin oli soputumisvaikeuksia, karjalankieli tosin hävisi, mutta ruotsinkieli säilyy.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #9

Hurreja on Suomessa suojeltu, eliittiporukkaa kun (mielestään) ovat.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #8

"Sellaiset varsin tasaisesti kaksikieliset, tai hieman ruotsinkielisenemmistöiset kunnat kuin Helsingfors, Esbo ja Helsinge ottivat kyllä paljonkin karjalaisia."

Sinä et taida uskoa vaikka tästä tehtiin lakikin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Oikein, Jarmo. Talvisodan jälkeen säädettiin Pika-asutuslaki ja jatkosodan jälkeen Maanhankintalaki. Kaikki sujui sopuisasti - kunhan ruotsinkielisten autuutta ei häiritty.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #8

Joku ihminen sinne tänne, mutta päälinjana oli suojella ruotsinkielisten tai kaksikielisten kuntia muuttumasta suomenvoittoisiksi. Vennamo ei turhaan puhunut. Ja se, että Ruotsi otti vastaan suomalaisia sotalapsia, ei toki johtunut pelkästä laupeudesta, vaan työvoimaksi - tai ihan oman lapsen puuttumisenkin vuoksi - heitä otettiin. Olihan Ruotsissa niinkin jaloa ajattelua, että jos koko Suomi miehitetään ja se ryssittyy, niin jääpähän jaloon Ruotsiin pieni kansansirpale suomalaisia reliittinä Ruotsin suuruuden ajoista muistuttamaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #8

Esa Mäkinen. Lainaan pätkän Einar W. Juvan Suomen kansan historia V, Keuruu 1967, s. 386: "Ruotsaiset säästyivät melkein kokonaan siirtoväen asutuksesta, sillä ei tahdottu muuttaa yksikielisten ruotsalaisten kuntien kielisuhteita. Kuitenkin joihinkin Uudenmaan sekä Turun ja Porin läänin ruotsalaisiin rannikko- ja saaristopitäjiin perustettiin karjalaisille kalastustiloja."
Näistä kalastustiloista puhunet. Ruotsinkielisten varsinaiseen maatalousmaahan ei kajottu. Porkkalan ja Hangon maiden ryöston saneli Stalin, joten siihen ei suomalaisilla kielitaustastaan riippumatta ollut sanomista. Vuokramaat palautuivat aikanaan laillisille omistajilleen heidän niin tahtoessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #14

Taantumuksellisen ja vihamielisen maailmankuvasi huomioonottaen tuo lähteesi vuodelta 1967 on suorastaan tuoretavaraa.

En ole yllättynyt, että teikäläisiin ("valkoisen miehen arvot") eivät tosiasiat vaikuta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16

Otinpahan vain mikä kotikirjastostani ensiksi silmään pisti. Tuo on niin varmaa faktaa ettei sitä tarvitse epäillä, ja se sama löytyy kyllä kaikesta asiallisesta historiakirjallisuudesta ja oppikirjoistakin. Esitäpä joku lähde jossa olisi toisin. Arvioin sen sitten.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset