Matti Kyllönen

Vallan kolmijako ongelmissa – ”neljäs valtiomahti” kriisissä

Yle ja koko niin sanottu ”neljäs valtiomahti” eli media näyttäisi olevan kriisissä päätellen mekkalasta, joka on nostatettu pääministeri Juha Sipilän (kesk) mahdollisesta sidonnaisuudesta Terrafamen avustuspäätöksessä. Vaikka Sipilä itse on pyytänyt asian tutkimista ja kaikille asiaa seuraaville lienee tiedossa, että eduskunnan oikeusasiamies tutkii asian ja sen vuoksi on tapana antaa tutkijalle työrauha, jatkoivat huhumyllyn pyöritystä monta päivää sekä eduskunnan oppositio että Ylen ”tutkijayksikkö” tukenaan maamme ”eliittimedia”. Myllyssä on jauhettu sekä pääministeri Sipilää että Ylen päätoimittajaa Atte Jääskeläistä. Kumpikin ovat mielestäni selviytyneet ryöpytys- ja kaatoyrityksestä hyvin. Kun vielä mielestään suuri humoristi Ruben Stiller tosikkomaisesti käsitteli asiaa ohjelmassaan perjantaina, on uskottava että Ylessä vallitsee suuri hätä asemastaan ja uskottavuudestaan.

Kyseessä ei mielestäni ole pelkästään Ylen ongelma, vaan Suomen koko valtakoneiston ja demokraattisen järjestelmän. Näen ongelman seuraavasti.

Länsimainen demokratia perustuu kuten yleisesti tunnetaan, valistusajan aatteisiin ja siinä erityisesti Montesquieun vallan kolmijakoon. Nämä kolme valtakeskiötä ovat lainsäädäntövalta (parlamentti), toimeenpanovalta (hallitus+presidentti) ja tuomiovalta (riippumattomat tuomioistuimet).

Suomen tasavallan perustuslaki säädettiin 1919 K. J. Ståhlbergin valmistelemana ja eduskunnan hyväksymänä. Perustuslaki toimi moitteettomasti tasavallan alkuvuosikymmenet, se kesti lama-ajan ja eurooppalaisen demokratian kriisin 1930-luvulla. Se kesti sotien ajan, sotakorvausten maksun ja jälleenrakennusajan ja neuvostovallan painostuksen. Tämän perustuslain vallitessa Suomi nousi maailman vauraimpien sivistys- ja talousvaltioiden joukkoon. Suomi kykeni hoitamaan suhteensa itään ja länteen ja onnistui, kuten koko Eurooppakin, säilyttämään rauhan. Suomi oli ETYK-prosessin isäntämaa ja arvostettu jäsen YK:ssa ja sen rauhanturvatoiminnassa.

Neuvostoliiton romahdus yhdessä maamme laman kanssa käänsi Suomen suunnan. Lähdimme vauhdilla länteen, liityimme EU:hun, otimme uuden eurooppalaisen rahan ja lähdimme pyrkimään ”päättäjiksi EU:n valtaytimiin” ja muutimme perustuslain vuonna 2000. Sen mukaan presidentin asemaa on ratkaisevasti heikennetty. ”Kaikki valta neuvostoille”, oli Leninin iskulause vallankumouksessa. ”Kaikki valta eduskunnalle”, oli Suomen päättäjien iskulause ”Unionin ytimiin” rynnistettäessä.

Globalisaatio, EU ja euro ovat tuoneet kurjuuden

Yhä useampi suomalainen viimeisten kymmenen vuoden aikana on tullut johtopäätöksiin, että oli virhe mennä unioniin ja vielä suurempi virhe mennä rahaliittoon. Unioni on vienyt lainsäädäntövallan, se on vienyt toimeenpanovallan ja se on vienyt myös tuomiovallan. Jokseenkin turha joukko suomalaisia istuu EU:n parlamentissa. Lainsäädöntövalta ja hallintovalta on isojen käsissä. Oma tuomiovaltakin hiipuu pois. Globalisaation myötä työpaikat ovat valuneet maista pois. Ulkomaalaiset sotaa ja vastuitaan pakenevat terveiden ihmisten joukot ovat vallanneet maamme. Heitä ei saa arvostella ja heitä pitää elättää ja hoivata paremmin kuin omaa kansaa. Oma eliitti moittii ja ohjaa meitä, mutta vieraita ei ohjeisteta olemaan ja elämään maan tavalla. ”Uusi eurooppalainen” ei saa tuntea eikä ilmaista vihaa, mutta hänen on koko sydämestään rakastettava ulkomaalaisia ja koko rahapussillaan maksettava ulkomaalaisten viulut.

Yhteenvetoni vallan kolmijaosta on siis se, että vallan kolmijako ei enää toimi. Parlamentillinen järjestelmä on Euroopassa ja meillä kriisissä ja kulkee kohti kuolemaansa auraten tilaa diktatuurille.

”Eliittimedia” on sulkenut sivuiltaan kansan äänen – ja paisuttanut sosiaalisen median

Entä sanomalehdistö, tuo perinteinen neljäs valtiomahti, mikä on sen tila? Se toimi vanhan perustuslakimme oloissa EU:hun liittymiseen asti. Mutta media, niin graafinen kuin sähköinenkin media, myivät riipumattomuutensa EU-äänestyksen aikana. Medioiden johtoa kuljetetiin koulutukseen Brysselissä. Heitä valistettiin opetuksin, että he kuuluvat ”Uuden Euroopan Eliittiin”, jonka velvollisuus on paimentaa kansa kannattamaan unionia ja pysymään siinä. Yle ja suurimmat sanomalehdet eli ns. valtamedia on estänyt sivuillaan unionin- ja maahanmuuton vastaisen kritiikin. Kaikki valtaeliittiin kuuluvien kritiikki somessa, gallupeissa ja laillisissa vaaleissa on populismia ja rasismia. He eivät tiedä ja jos tietävätkin eivät tunnusta, että he itse ovat toimillaan kaiken aiheuttaneet. Turhaan he siitä tavallista ajattelevaa ja kärsivää kansaa syyttävät. Hyvin toimivassa oikeudenmukaisessa yhteiskunnassa ei vahvaa yhteiskunnan vastaista liikehdintää ole. Kun vääryydet korjataan, kritiikki vaimenee.

Suomen Ylen mediakriisissä on mielestäni kysymys siitä, että kansamme monien muiden kansojen tavoin on noussut vastustamaan globalisaatiota ja eurooppalaista unionia. Globalisaatiota siksi, että sen myötä on siirtynyt valtavat määrät työpaikkoja, kansallisomaisuutta ja rahaa ulkomaisiin käsiin, vieläpä kansallisen verotuksen ulkopuolelle. EU-jäsenyyttä vastaan siksi, että EU on jääräpäisesti ja kansan tahdon vastaisesti ajanut liittovaltiota, pankkiunionia ym. ja se on julkisesti julistanut terveen kansallisaatteen kielletyksi ja kansallisten tunteiden ilmaisemisen rasismiksi. Se on kieltänyt jokseenkin kaikki pyrkimykset pitää yllä arvoja, joilla Euroopan valtiot on rakennettu ja joita viime sodissa asein puolustimme. Kuitenkaan EU ei kykene suojelemaan Euroopan kansoja edes sellaisten perusarvojen kuin toimeentulon ja turvallisuuden takaamisessa.

Ylen ”monikulttuurisuustehtävä” poistettava – oman kansan asiat ykkösasiaksi

Miksi siis Ylessä kuohuu? Siksi, että paine sitä kohtaan kasvaa. Ihmiset ovat kyllästyneet jatkuvaan ohjailuun, moittimisiin ja ohjeistukseen siitä, miten suomalainen saa ja miten hänen pitää Suomessa käyttäytyä. Vuosia on ärsytetty ihmisiä sillä, ettei täällä saa vapaasti viettää omia kansallisia juhlapäiviä eikä täällä saa kouluttaa lapsia vuosisataisen opetusperinteen edellyttämällä tavalla. Kasvattajat vanhempia ja opettajia myöten uuvutetaan jatkuvilla muutos- ja kieltovaatimuksilla.

Tämä kyllästyminen, uupuminen, työttömyys ja näköalattomuus, joka kaikkialla yhteiskunnassa on kauan vallinnut, purkautuu nyt. Vastenmielisten lehtien tilauksen voi lopettaa, mutta Ylen pakkojäsenyyttä ei voi. Tämäkin on vastoin kansalaisoikeuksia tapahtuvaa pakkosyöttöä ja pakkoverotusta.

Kaiken pahan alku ja juuri Ylessä on ns. monikulttuurisuustehtävä. Se on poistettava ja Suomen kansallisten etujen ajaminen on asetettava ykkösasiaksi. Kansainvälisyyttä ei voi olla ilman kansallisvaltioita. Kansat eivät alistu eurooppalaisen saati maailmanhallituksen alle.

Iloitsen, että demokratia toimii. Kansanvalta ei ole kriisissä. Median pakkosyötölle on saatu vastapaino, joka on sosiaalinen media. Se on tavallisen kansan sosiaalinen kirjelaatikko, väline jonka eliitti loi siirtääksen sinne ”palvelunsa”. Viisas kansa on kääntänyt sen ”viekkaita valtiaita” vastaan.

Arvioni on, että pääministeri Juha Sipilä ja hänen myötään terve kansanvalta voittavat ja että Ylen kansanvaltaa kuunteleva päätoimittaja Aatte Jääskeläinen pysyy vallassa. Hän on osoittautunut olevansa itsenäinen median johtaja, kansaa kuunteleva päätoimittaja. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (66 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Neljäs valtiomahti on ollut kriisissä siitä asti, kun persut jalostivat kepun vanhan "etelänmedia-syyttely" -viestintätaktiikan koskemaan kaikkea mitä persujen törttöilyistä kirjoitetaan. Vapaan median vastainen ristiretki on mennyt niin pitkälle, että median rinnalle ja sen yli on nostettu jopa itärahoitteisia propagandamedioita. Odotan, että viimeistään Sipilän viimeisten hyökkäysten jälkeen suomalainen media ei enää keiku ykkösenä kansainvälisissä sananvapausvertailuissa.

Vapaissa länsimaissa on katsottu, että poliitikkojen ei pitäisi painostaa tiedonvälitystä. Viime vuosina oikeustopopulismin kasvanut suosio on ajanut periaatteen ahtaalle kun puhutaan eliittimediasta jonka vastapainona on jokin kansan ääni, juuri kuten Kyllösenkin tekstissä. Se kansan ääni vaatii, että nimettömien kommenttien ja ohi median itsesäätelyn pitää kyllä perkele saada sanoa neekeri.

Vapaan tiedonvälityksen perimmäinen tarkoitus on toimia vahtikoirana vallanpitäjille ja kyseenalaistaa näiden toimia sekä tarvittaessa paljastaa väärinkäytöksiä. Ainoastaan lyhytnäköisesti omaa etuaan ajavat päättäjät eivät tätä allekirjoita, onneksi useimmat kyllä.

Suomea ujutetaan kohti itäblokkia monella rintamalla, tämä on yksi hyödyllisten idioottien näytös. Ymmärsivätpä he itse sen tai ei.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sehän näytti osuvan. Kiitos kommentista. Oletko nähnyt Helsingin Sanomissa, Kalevassa tai Koillissanomissa maahanmuuton kritisointia. Minä en ole nähnyt. Kalevaan ja Koillissanomiin olen joskus tarjonnut, ei ole läpäissyt sensuuria. Täällä Uudessa Suomessa samat kirjoitukset on julkaistu.
Median tulisi olla vallan vahtikoira. Mielestään eliittimedia ei ole sitä, se ei täytä tehtäväänsä. Somessa ei olisi niin vahvaa kirjoittelua, jos media täytäisi tehtävänsä. Ei täytä, ja siksi sosiaalinen media menestyy. Itse aiheutettu ongelma ja kuolema "eliitille".

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

On koomista seurata valtamedian selittelyä, yhä vähäisemmän yleisön luottamuksen muka johtuessa "median murroksesta" ja "digitalisaatiosta", eikä sen länsimaisen journalistisen periaatteen hylkäämisestä, että annettaisiin sensuroimattomien faktojen puhua puolestaan ja vastaanottajan tehdä siitä omat johtopäätöksensä.

Nyt meillä on toimittajina itse itsensä kansankynttilöiksi ylentäneitä holhoajia, jotka opettavat aikuisia ihmisiä kädestä pitäen ajattelemaan poliittisen korrektiuden oppien mukaisesti ja tuomitsemaan toisinajattelun (tyypilisesti maahanmuuton / monikulttuurisuuden aihepiiristä). Kukaan ei saisi kyseenalaistaa sitä, mistä, milloin tai keneltä he ovat sellaisen mandaatin saaneet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Juuri noin, Hannu. Kaikki vallanpitäjien ja heidän lakeijojensa aikaansaamia ongelmia, joista syyttävät "populisteja". Tällä hetkellä galluppien mukaan kansastamme on 42 prosenttia katsomossa, puoluekantaa ei ole tai sitä ei ilmaista. Tätä selitetään miten milloinkin, mutta syytöksen kohteina ovat ne, jotka eivät ylistä EU:ta ja maahantunkeutujia. Valta on vaaleissa uskottu nykyisen hallituksen pohjalle ja sen pääministeri on Juha Sipilä. Hallituksen kaikkia toimia ovat ay-liike ja eduskunnan vihersosialistinen oppositio vastustaneet Ylen ja valtamedian toimin. Kun estetään kaikki velantaittamisyritykset ja samalla suulla kohta haukutaan hallitusta valtavista veloista, niin miten tällaista oppositiota voisi kunnioittaa? Juuri MTV 3:ssa puhui Heinäluoma huolestuneena valtavasta velasta. Miten voi esiintyä noin kaksinaamaisesti? Edustajat itse eivät ole luopuneet mistään. Ei tuollaisella valtaapitävän kannalla voi saavuttaa kansan luottamusta.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

"Vuosia on ärsytetty ihmisiä sillä, ettei täällä saa vapaasti viettää omia kansallisia juhlapäiviä eikä täällä saa kouluttaa lapsia vuosisataisen opetusperinteen edellyttämällä tavalla."

Mitä kansallisia juhlapäiviä on jo vuosia kansaa ärsyttävästi estetty vapaasti viettämästä?
Mitä tarkoitat koulutus -lauseella? Sitäkö, että lapsia ei saa enää 'kouluttaa' eli piestä vuosisataisen perinteen mukaan vai ehkä sitä, että lapsillakin on nykyään ihmisoikeuksia ja heitä ei saa enää kouluissa pakko-opettaa uskontoon?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Joulujuhla, päättäjäisjuhla. Oletko ollut ulkomailla kun olet ulkona näistä? Suvakkien huoli on aina siinä että muslimi loukkaantuu, pahoittaa mielensä. Entä sitten erikoisoikeudet uimahalleissa? Raiskaukset jne. Isisin porukoissa taisteleminen ja kun palaa Suomeen, niin alkaa kotouttaminen jotta pääsisi irti pahuudestaan. Missä on oman maan kansalaisten huolehtiminen, irrottaminen huonoilta teiltä. Rahat eivät riitä, sanotaan. Siinä tasa-arvo?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

En suinkaan ole ollut ulkomailla, vaan opettajana melkein kaksikymmentä vuotta ja tiedän kyllä tilanteen ja määräykset. Korkeintaan muutamassa koulussa on joskus järjestetty jotenkin vähemmän perinteinen joulu- tai kevätjuhla. Mikäs siinä, saahan sitä kokeilla juhlien kehittämistä. Mitenkään yleinen käytäntö suvivirrettömyys tms. ei ole eikä mitään kieltoa ole, päinvastoin: Opetushallituksen ohjeen mukaan suomalaisia juhlaperinteitä saa toki noudattaa kouluissa, esim. yksi virsi ei tee joulujuhlasta uskonnonharjoitusta.

Mitä ihmettä yhteiskunnan pitäisi tehdä, jos "kansaa ärsyyttävät asiat "ovatkin harhaluuloa ja tietämättömyyttä - tai jopa tahallisella valehtelulla aikaansaatuja joukkopsykoosin kaltaisia? Tosiasioista valistaminen kun ei tiettyyn porukkaan vaikuta mitenkään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Muistatko kuinka kauan piti kansalaisten valittaa, ennen kuin juhlien asiallisesti perusteltu oikeutus opetushallitukselta saatiin. On kohtuutonta kuinka paljon voimavaroja tuhlataan oman kansan oikeuksien turvaamiseksi, kun massamedioiden joukkovoimalla hyökätään veronmaksajia ja kansan enemmistöä vastaan. Muistetaan Pirkkalan "monisteen" aikaiset toimet. Ne tähtäsivät valtaviin muutoksiin maamme opetuksessa ja kasvatuksessa. Samanlainen pyrkimys on jo vuosia ollut menossa, hieman erivärisenä, mutta kauaskantoisiin päämääriin tähtäävänä. Kommunistiset menetelmät, sanoisin. Kristinusko pois, islam tilalle, Ruotsin ja muun Euroopan malliin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #12

Ei siihen mitä vuosikausien kamppailua tarvittu, ihmisillä oli vain täysin vääriä käsityksiä. Kouluilla ei ollut, ulkopuolisilla kiihottajilla ja tietämättömillä kylläkin. Iltapäivälehdet, ääriuskovaiset ja perussuomalaiset näitä valheita levittivät. Perinteiset juhlat eivät ole koskaan olleet kiellettyjä, sellaista ei ole edes yritetty viranomaistasolta esittää. Eli ei ole mitään syytä suuriin puheisiin kansallismielisestä torjuntavoitosta tms.

Käsityksesi nykymenosta on suoraansanottuna harhainen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

"Ihmisillä vääriä ksityksiä..." Ketkähän niitä levittivät? Ei kai juhlia kielletty, mutta kristillinen perinne haluttiin katkaista. Hiljaista nakerrusta suomalaisen yhteiskunnan alla. Koti ja koulu ovat kasvatuksen ja kulttuuriperinnön siirtämisen perustus. Kenen hallussa kasvatus, sen tulevaisuus. Siihen sosialistit luottavat. Äidit pitää saada kotoa pois, lapset kunnalliseen tarhaan, jossa he ovat "yhteiskunnallisen=poliittisen kasvatuksen ja kontrollin" alaisena. Aika pitkällä jo ollaan. Suomi alkaa olla täysin sosialistinen maa, joka kuristuu sosialistisen byrokratian rattaisiin ja veronmaksajien loppuessa joutuu Euroopan sosialidemokraattisen liittovaltion valvontaan. Siitähän ei enää kaukana olla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #14

Suomihan on aivan kaikkea muuta kuin sosialistinen maa. Instituutiot Ylestä Opetusministeriöön ovat kokoomuslaisten hallussa, tulossa on Keskustan valtaa paaluttava aluehallintouudistus jne.

Päiväkodeissa poliittista kasvatusta? Huvittava salaliittoteoria.

Koulussa noudatetaan nykyään ajantasaista käsitystä ihmisten vapauksista ja oikeuksista. Eräs niistä on katsomusvapaus. Siksi kirkolla ei ole enää entisenkaltaisia etuoikeuksia yli muiden katsomusten.

Ja sitäpaitsi: Ei kasvatuksen ja koulun tehtävä ole enää vuosikymmeniin ollut sen vahtiminen, että kulttuuriperintö siirtyy muuttamattomana ja kyseenalaistamattomana pakettina edellisiltäsukupolvilta seuraavalle. Ei sivistys ja tietämys ole ollut jossain vaiheessa entisaikoina täydellisimmillään ja parhaimmillaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

Maa on sosialistinen. Sen osoittaa valtiontalouden tila, joka on puolenkymmentä miljardia tappiollinen, kun kansaa makuutetaan työttömänä ja pidetään elossa velkarahalla. Tilanne johtuu siitä, että ay-liike yhdessä vihersosiaslististen puolueiden kanssa ei hyväksy markkinataloutta, jossa palkat määräytyvät kysynnän ja tarjonnan mukaan. Työntekijäpuoli ei saa tehdä työtä markkinaehtoisella hinnalla ja siksi työ pakenee sinne missä kaupat syntyvät. Sosialistinen osapuoli on sadan vuoden valtakautenaan luonut säännöt, joiden perusteella heidän aiheuttamansa vahingot yhteiskunnalle ja kansalle maksatetaan niillä veronmaksajilla, joilla vielä on työtä. Tästä johtuen veronmaksajat poistuvat maasta. Jäljelle jää porukka, jonka uusi isäntä pakottaa kuoleman uhalla orjatyöhön. Tämä valloittaja on joko Venäjä tai Isis. He kuitenkin haukkaavat niin sanotusti ilmaa, koska mitään varastettavaa ei enää ole. Koulunuudistuksen he kuitenkin tekevät oman ideologiansa mukaisesti.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #18
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #19

Varmaankin potilaan näkökulmasta katsoen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #19

Olen saanut sähköpostin kautta kiittävää palautetta. Omalla nimellä ei verkossa uskalleta kirjoittaa, koska siitä saattaa seurata hankaluuksia. Näin pitkällä normittomassa ja stalinistisessa yhteiskunnassa ollaan. Eräskin vanhempi kiitti ja sanoi koulussa olevan lasten kannalta vaikeaa, kun opettaja kahden kesken ja luokassa tuputtaa omia "tietynlaisia" mielipiteitään hengessä, josta nyt puhutaan. Kyse on Suomen muuttamisesta lasten kautta. Kaikki siteet perinteeseen, yhteiskuntaan katkotaan. Sukupuolia ei saa olla, lapset saatetaan jo varhain pohtimaan sukupuoleuttaan ym. Identiteettikriisi istutetaan lapseen. Järkyttävää.Kaikkialla ei tietenkään ole samanlaista, on hyviä kouluja ja hyviä kasvattajia. Kysyy kuitenkin rehtorilta selkärankaa pysyä tiukkana kasvattajana yhdessä vanhempien kanssa. Koulussa ovat hyvät kasvattajat julkisen pilkan kohteita, aivan kuten Ylen päätoimittaja ja maamme päämininisteri nyt ovat. Maahamme tarvitaan kristillisiä ja muita yksityisiä kouluja turvaamaan Suomen tulevaisuus niin että meillä olisi vastuulliset päättäjät ja työntekijät yhteiskunnan kaikilla portailla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #34

Tätäkö SE ON, SE yhteen muottiin politikoitu ja stanssattu "tasa-arvoyhteiskunta"? Kuin ex-N-Liitossa: TASAPÄISTETTY SUOMI-NEITO.

Silti kuitenkin "toiset ovat siinäkin tasa-arvoisempia kuin toiset". Onko Suomi siirtymässä orwellilaiseen "Eläinten vallankumous/ Vuonna 1984" tyyppiseen ajatuspoliisien tasapäistettyyn ihanneyhteiskuntaan? EI kait?

SULKU SILLE!! Jo "demokraattisestakin" näkökulmasta. Kaikki kansalaiset eivät olekaan "tasa-arvoisia". Eivätkä koskaan tule olemaankaan. Poliittista liirumlaarumia, vaalihokemaa ja ooppiumia tyhmälle kansalle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #19
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

Siinä ei ole mitään huvittavaa. Olen elänyt ja uutisoinut ajasta 1970- ja 1980-luvulla, jolloin perhepäivähoitajia pilkattiin ja propagoitiin vanhempia toimttamaan lapset pois kodeista uskonnollisen ja porvarillisen kasvatuksen piiristä. "Kaikki valta neuvostoille". Päiväkodeista hivutettiin pois uskonnollisuus, ruokarukoukset jne. Sosialistinen on sellainen yhteiskunta, joka riistää lapset äidin rinnoilta ja vie yhteiskunnan hoitokotiin. "Vauvasta vaariin ja mummoon yhteiskunta vastaa kaikesta, ketään ei jätetä". Nyt on saatu yhteiskunta, jossa porukka seisoo tai makaa tumput suorina ja huutaa kaikessa yhteiskunnan apua. Velaksi eletään ja velan kanssa kuollaan. Ihmisten omatoimisuus on suurelta osin hukattu.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #32

Kerropa, miksi kaikkien pitäisi osallistua pakolliseen ruokarukoukseen tms. rituaaleihin? Vastustatko uskonnonvapautta? Jos olet sitä mieltä, että kaikille pakollinen uskonnonharjoitus olisi hyväksi ja haluat sellaista edistää, et ole demokratian ja ihmisoikeuksien kannattaja. Silloin olet ihan samalla linjalla vihaamiesi ja pelkäämiesi ääri-islamistien kanssa.

Jotenkin takapajuisen menneisyyden meininkiä, että kaikki aggressiivisen seniiliyden, äärioikeiston ja uskovaisen hulluuden kriitikot pitää leimata sosialisteiksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #42

Kysymys oli ja on edelleen ihmisten oikeudesta ja mahdollisuudesta valita lapsensa hoitopaikka. Kotihoidon säilyttäminen ihmisten vapautena ja oikeutena päättää lastensa hoitopaikasta estettiin huonontamalla kotihoitajien asemaa. Valinnanvapautta ei jätetty, vaan kaikki pyrittiin saamaan samaan ¨sosialistiseen muotiin. Nyt käydään vastaavaa taistelua perheiden oikeudesta itse päättää kumpi vanhempi hoitaa lapsia ja kumpi menee vanhempainloman aikana/jälkeen töihin. Vihersosialistit eivät soisi ihmisille vapautta päättää edes omista kotiasioitaan. Samasta asiasta kysymys jatkuvasa intossa naisen 83 sentistä, joka on täyttä puppua edellä mainituista syistä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

En ole laskenut kokoomuslaisia poliitikkoja ja virkamiehiä ainakaan kymmeneen vuoteen porvareihin, saati isänmaallisiin ja uskonnollisiin suomalaisiin. Kenen hallussa kasvatus, sen tulevaisuus. Uusimpien tutkimusten mukaan "nuorten" keskuudessa on maanpuolustusinto laskenut ja se on alhaisempin kuin vanhemmissa ikäluokissa. "Liberaali- maahanmuuttointoilun" laskuja maksetaan. Sieltä nousevat kansalaiset, joilla on vain oikeuksia eikä mitään velvollisuuksia. Tällaistä väkeä nykykasvatus tuottaa. Oletko miettinyt mikä porukka tämän kaiken upean tulevaiuisuudessa odottavan maksaa? Suomesta tulee muukalaisten hallitsema slummi.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #12

Pirkkalan moniste tehtiin Kekkosen aikaan.

Risto Salonen

Olisiko esimerkkinä Suvivirren laulaminen kevätjuhlassa tai joulujuhlan viettäminen koulussa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

On ilmiselvää, että vallan kolmijako ja demokratia ovat ongelmissa ja "neljäs valtiomahti" eli vallan vahtikoira eli media/lehdistö ovat uskottavuuskriisissä.

1) "On uskottavaa, että Ylessä vallitsee suuri hätä asemastaan ja uskottavuudestaan" ja myös riippumattomuudestaan. ELI...

- Pureeko Yle omaan nilkkaansa "toimiessaan yksipuolisesti SDP:n vaalivankkureiden vetäjänä" kuten jotkut väittävät?

2) Onko vallan vahtikoira/neljäs valtiomahti hairahtunut lillukanvarsipolitiikkaan ja puoluepolitikointiin ja parjauskampanjoihin, jolloin Suomen kokonaispoliittiset pääasiat jäävät taka-alalle jopa hunningolle?

3) Ovatko kolmen perustuslaillisen valtiomahdin yläpuolelle ilman virallista mandaattia median ohella viidenneksi kivunneet korporaatiot ja työmarkkinajärjestöt ylittäneet perustuslain antaman valtuutuksen ja selustatuen järjestötoimilleen?

4) Saneleeko EU/EMU/EURO-Suomessa nykyään "brysselöityminen" Suomen linjat aikaisemman "suomettumisen" ja Kremlin sijaan vai vaikuttavatko molemmat Isot Veljet kuiskaamon tavoin Arkadianmäellä maailman suurimmasssa teatterissa näytelmiin ja vuorosanoihin? Onko puolueilla ja poliitikoilla pallo siksi hukassa? Ns. ambivalenttinen tilanne poliittisesti: mikä olisi Suomen etu? Vai ylittääkö puolueen etu ja poliitikkojen oma etu kaiken? Jälkimmäinen ykkösenä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä, Kari. Siinähän faktaa yllin kyllin. Pitäisi kääntää historian pyörää vuoteen 2000 takaisin, jotta saisimme vanhan valtiosäännön takaisin. Ei ole laitaa, ettei Suomen eduskunnalla ei ole mitään valtaa omaan lainsäädäntöön. Kohta miljardi vuodessa maksetaan nettomaksua EU:lle, kohta toinen miljardi maahanmuuttajien paapomiseen. Kauppapolitiikassa voisimme tehdä kahdenkeskisiä kauppasopimuksia, kuten USA aikoo uuden presidentin myötä tehdä. EU:n kauppaliitosta ei ole paljonkaan hyötyä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Pohjimmiltaan kyse on selvästi puolueiden keskinäisestä, poliittisesta valtataistelusta kaikin keinoin. Viis Suomen kansan ja talouden asioista.

Puolueet kilpailevat mediavallastakin. Putin ja Berlusconi antavat kärjistetyn esimerkin miten valtaa pidetään.

JA EU/EMU ovat kahlinneet Suomen täysin juridisesti , poliittisesti ja taloudellisesti velkavankeuteen ja normiviidakkoon lypsylehmäkseen ja orjakseen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #21

Noin se on. Oman puolueen menestys tärkeintä. Mitä Rinne saisi aikaan talouden korjaamiseksi, mikäli päääsisi pääministeriksi? Velkaa lisää ja sosialisteille lisää etuja, verot porvarien maksettaviksi. Vallan kolmijaon murtamisen raskain seuraus onkin tässä: ei ole erotuomaria, vallan omaavaa presidenttiä, joka perustasi virkamieshallituksen ja panisi poliitikot jäähylle. Näinhän tehtiin vanhan hyvän perustuslain aikana. Kun virkamieshallitus oli korjannut asiat, poliitikot palasivat miehkkäinä pöytään ja alkoivat taas suhmuroida.
Nyt kaikkein suurin epäkohta mielestäni on valtavat puoluetuet. Rahalla hallitaan ryhmissä ja vieläpä ohjeistetaan puhemiestä, kenelle saa ja pitää antaa sosialistileirin puheenvuorot. Tällaisesta pitäisi antaa ehdottoman raskaat nuhteet. Mutta demarien mielestä se oli vain "työtapaturma". Jos pysyvä ilmiö on työtapaturma, milloin asianomaiset "päättäjät" ovat siinä tilassa, ettei tapaturmia tule?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #33

ON katkerasti nähty, ettei sinipunasta ja sateenkaarihallituksista ole Suomen pelastajiksi. Päinvastoin talouden romuttajiksi. EIKÄ myöskään oppositiossa vaahtoavista demareista ole Suomen pelastajiksi ainakaan yksin. Ehkä punamulta olisi parempi hallitukseen ja KÄTEIS/STUBBELO- "TYÖVÄENPUOLUE" - Kokoomus pitkäaikaiseen, ansaittuun oppositioon Suomen taantumaan ja EU/EMUUN saattamisesta - toki SDP:n suosiollisella myötävaikutuksella eduskunnassa. ILMAN kansanäänestystä juntatusta EMU:sta ja eurosta puhumattakaan. Ja nyt ollaan siksi ureassa kaulaa myöten. VOI HUIJATTUA SUOMI-NEITO PARKAA!

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

MITÄ TÄHÄN SANOVAT LIPPONEN (SD) JA NIINISTÖ (KOK)?

TERVEHTYÄKSEEN Suomi tarvitsee kaikkien puolueiden, työmarkkinajärjestöjen sekä hallituksen ja opposition välistä saumatonta yhteistyötä ja yhteisvastuuta. Muuten Suomi ei nouse enää ns. hyvinvointivaltioksi. ELIKKÄ KANSALLISIA YHTEISTALKOITA. KUIN sodan jälkeeen sotakorvausjutussa. KYL SE SIITÄ!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #52

Eiköhän tämä epäkansanvaltainen unioniroska häviä omaan mahdottomuuteensa. Italia korisee viimeisissä henkäyksissään, samoin Kreikka, ja Suomihan tulee perässä. SAK on pääsyntypukki ongelmiimme. Jokainen SAK:ssa koulutettu poliitikko kulkee laput silmillä näkemättä muuta kuin oman tiensä muutaman metrin matkalla eteenpäin. Lakoilla ja muilla uhkauksilla kiristetyt edut ovat pyhiä, markkinoista ei piitata, vaan ollaan joukkovoimalla valmiit estämään pysymisen maailman kelkassa. Kauhistuksella sopii odottaa aikaa, jolloin Rinne on pääministeri tai valtivarainministeri. Mutta murtuma Suomessakin saattaa tulla jo ennen vaaleja, ja Rinteen hallitusta ei tarvittane kokea.- Italia saa nyt kansanäänestyksen jälkeen virkamieshallituksen. Ero EU:sta ja rahaliitosta häämöttää. Se on hieno juttu. Eurooppa alkaa saada "luonnolliset", uskonpuhdistuksen aikaiset rajat.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #64

#64. MATTI... MUTTA OLISIKO RINTEESTÄ VALTIOVARAINMINISTERIKSI aiemmilla, arveluttavilla talousnäytöillään? Wikipedia kertoo AR:n meriitit kohdassa: Yksityiselämä:

Antti Rinne - Wikipedia

https://fi.wikipedia.org/wiki/Antti_Rinne

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #81

Ei ole. On varastanut omiltaankin, niin miksi hän ei varastaisi Suomen kansalta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #83

Sitä nimitetään itseään toteuttavaksi ennusteeksi: kuka kerran keksitään sitä aina arvellaan ja epäillään. "Tottumus toinen luonto", mikä lie kolmas, valehteluko - politiikassa ainakin ja oman voiton pyyntö myös keinolla millä hyvänsä sen kylkiäisenä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Menenpä vielä pääministeri Sipilän telomiseen. Julkaistut viestit Ylen toimittajalle osoittavat, että niistä jokaisen sisälto koski pyyntöä/vaatimustaan saada vastata samassa jutussa niihin syytöksiin ja huhuihin, mitä hänestä levitettiin täyttä päätä monissa medioissa, eniten Ylessä. Hyvä toimitus olisi tehnyt seikkaperäisen jutun, jossa olisi selvitetty itse asiat eikä keskitytty vain huhujen levittämiseen. Verorahalle on saatava parempaa katetta. Mutta ei. Yle on keskittynyt vain pääministerin parjaukseen yhdessä opposition kanssa. Eduskunnan kyselytunnit ovat raskasta katsottavaa. Noinko moraalisesti ala-arvoinen on vihersosialistinen oppositiomme? Hävettää heidän puolestaan. Ei ihme että yli 40 prosenttia kansansa on piippuhyllyllä.
Atte Jääskeläistä olen kehunut tässä siksi, että hän näyttää todella kuuntelevan kansaa. Vaikka eduskunta hallintoneuvostonsa kautta valvoo Yleä, ei kaikki tiedotusvalta ole eduskunnalla, vaan kansalla, joka kaiken Yleä koskevan maksaa. Ylen puolustajat ovat muka puolustamassa sananvapautta ja Ylen riippumattomuutta, mutta mitä riippumattomuutta se on? Ei, se riippuvaisuutta poliitikoista. Ja poliittinen valta taas on keskitetty puolueiden johdolle, jonka valta pönkitetään puoluetuella. Sama porukka käyttää valtaa vaalikaudesta toiseen. Tällä vaalikaudella valtaa Ylessä on käyttänyt erikoisen räikeästi vihersosialistinen oppositio, ei hallitus. Hallituksen ja opposition pitäisi tällaisessa maan tilanteessa olla mieluummin hallituksen toimia tukevia, kuin niitä häiritseviä ja torpedoivia. Se ei merkitse kritiikin vähentymistä, vaan asiasisällön lisääntymistä, parhaiden toimittajien esiin pääsyä ja siten luottamuksen lisääntymistä Yleä ja oppositiota kohtaan.
Ylessä on varmaankin hyviäkin, riippumattomia toimittajia, mutta he eivät pääse esiin, kun asiantuntemattomin räyhäporukka on niskan päällä. On aivan käsittämätöntä, että Ylen päätoimittajan annetaan joutua sellaiseen asiattomaan ryöpytykseen, mitä nyt on nähty. Perinteisessä, levikistään ja uskottavuudestaan huolehtivassa sanomalehdessä päätoimittajaa vastaan julkisesti nouseva työntekijä saa lähteä. Lainkin mukaan päätoimittaja vastaa median linjasta, joka kustantajan kanssa on yhdessä sovittu. Jos linjaa ei noudateta, on päätoimittaja se joka lähtee, kustantajan käskystä. Yksittäinen toimittaja noudattaa päätoimittajan tulkitsemaa linjaa. Jos näissä suhteissa rikotaan lakia, siihen on lait ja lakien tulkitsijat olemassa. Niitä ei ratkota julkisissa kansantuomioistuimissa, kuten nyt Ylessä tapahtuu. Räyhäporukka ei kuulu maan julkikuvaan kuuluvaan valtiolliseen mediaan. Erityisen säälittävä oli Stiller, joka haki katuyleisöltä siunausta ohjemiansa jatkamiselle. Heikoilla on ohjelman perustus ja oikeutus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Entäs kysymys 4) kommentissa#6. Miten siihen kommentoisit? EU/EMU/EURO-Suomi suhteessa "brysselöitymiseen" ja "suomettumiseen"?
Onko "räyhäporukalla" liikaa valtaa ja esiintymisoikeutta YLELLÄ? Mitä tilalle?

TULISIKO YLESSÄ tehdä perusteellinen suursiivous vai olisiko se sananvapauden kahlitsemista?

PS. Hyvä ja monipuolinen kirjoitus!

Miksi hyvinvointivaltio on muuttunut pahoinvointivaltioksi, vaikka kuntiin perustetaankin "HYVINVOINTIKUNTAYHTYMIÄ"?? - Onko tuo pehmokielistä SOTU-uuskieltä ja orwellilaisuutta ja poliittista usvapuhetta verhoksi epäonnistuneille hankkeille? - Onko kirkko hairahtunut Raamatun sanasta ja perinteisestä pääroolistaan liiaksi "sateenkaaritielle" sukupuolineutraaleine avioliittokäsityksineen jne maallistumisineen? Tulisiko kirkko erottaa valtiosta? Onko kirkossa liikaa ns. leipäpappeja?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kumartaminen Brysseliin tai Moskovaan aiheuttaa pyllistyksen vastapuolelle. Pitisi pyrkiä seisomaan omillaan ja olla tasapuolinen kaikkiin suuntiin. Tämähän on ollut Suomen linja varsin kauan. Räyhäporukalla on Ylessä valtaa, kuten äskeinen lauantai-illan räyhäjuttu jälleen osoitti. Kukapa siinä oli pilkattavana muu kuin pääministeri, poissaolevana. Melko raukkamaista porukkaa. Myötätuntoni on aina poljetun puolella. Pääministerin osa nyky-Suomessa ei ole häävi. Toivon voimia Sipilälle ja koko hallitukselle. Tämä on vakavamielisen kansan yhteisen rukouksen paikka niin hallituksen, eduskunnan, kirkon kuin kaikkien rehellistä työtä julkisen vallan ja yksityisten palveluksessa tekevien puolesta.
Hyvään tapaan kuuluu, että tutkinnan alaisia asioita ei räpelöidä. Kuitenkin samat valheet toistettiin jälleen illan räyhässä. Ymmärrän hyvin Sipilän närkästyksen. Jos hän ja hänen hallituksensa lyö pyyhkeen kehään, niin mitä saadaan tilalle? Poistuuko velka? Taipuuko ay-liike uudistuksiin? Milloin tulee EU:n valvontakomissio asemiehineen maahan? Suomen tilanne ei ole pitkään aikaan ollut minkäänlaisen leikinlaskun saati valtaapitävien keskinäisen riitelyn esine.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Olen vahvasti sitä mieltä, että poliittista vastuuta tulee lisätä yli imperatiivisen mandaatin (PL 29§)ja parlamentaarisen immuniteetin (PL30§), jotta poliittinen moraali ja edesvastuu paranisivat. Puoluekurikin on itsenäistä ajattelua sitova, alempiasteinen määräys juridisessa hierarkiassa. JA SUOMEN perustuslakivaliokuntakin on liian sisäänlämpiävä kokoonpanoltaan.Jopa jäävikin joidenkin mielestä.

Vain yhteistyöllä, yhteisvastuulla ja yhteisymmärryksessä Suomi nousee jaloilleen , ei riidellen ja toisiaan kalvaen. LIEKÖ SE UTOPIAA?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #23

Ryhmäkuri jo on lain vastainen. Edustaja on vastuullinen vain äänestäjilleen ja on velvollinen noudattamaan äänestäjiensä toimeksiantoa. Miten tämä nykyään toteutuu? Kysymyskin on jo naurettava. Kysyjä saa poliitikolta vastaukseksi räkäisen naurun. Edustaja ja puolueet ajattelevat aina seuraavia vaaleja. He tietävät mitä pitäisi tehdä, mutta eivät tee, ja kun vaalit tulevat he taas valehtelevat luvaten korjata asiat. Ei tarvitse, kun on puoluetuki ja puoluepomot, joiden ehdokasasettelua ja käskyjä noudatten voi päästä uudelleen ehdokkaksi ja nauttimaan nelivuotiskauden eduista.
Tämä on tilanne, ja siksi demokratia kuihtuu. Demokratia kaatuu ihmisten kasvavaan välinpitämättömyyteen. Yen kriisi heijastelee tätä. Ihmisten pinna on tiukalla. Ylen räyhäkulttuuri halutaan kukistaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #39

Jatkuva vaalikeskeinen ajattelu on yhteiskuntaa kalvava syöpä. Samoin gallupkeskeisyys. Vaalikeskeisyys pyrkii vain lipomaan äänestäjiä katteetomilla vaalitäy'illä. Politiikan teosta tulee lyhytjänteistä ja poukkoilevaa eikä maan etua ajavaa , vaan puolueiden keskinäistä valtakisaa ja poliittista peliä. Pitkäjänteisyys ja maan etu jäävät sivuseikaksi nykypolitiikassa. Onko tuo mielekästä kansantalouden hoitoa? Demokratia ja oikeudenmukaisuus kärsivät tästä puoluepoliittisesta intressipolitiikasta.

Puoluepoliitikoille on tällöin tärkeintä vaalimenestys ja omien asemiensa varmistaminen. Ei Suomen etu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #46

Gallupit ovat saaneet kohtuuttoman suuren vallan yhteiskunnassa. Äänestäjät ovat antaneet neljän vuoden mittaisen valtakirjan. Sen mukaan pitää elää. Yle paisuttelee galluptulosten merkitystä ja lisää löylyä opposition hallituksen vastaiseen taisteluun. Eduskunnan kyselytunnit ovat menettäneet mielekkyytensä, kun asioihin ei yritetäkään saada vauhtia, vaan kaikki keskustelu on pelin politiikkaa. Tympäisevää kansan ymmärryksen aliarvioimista.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #39

MATTI. Pitäisikö puoluetuki poistaa? Olisiko tulosjohtamien paikallaan myös kansanedustajille ja kunnanvaltuutetuille? Jotenkin pisteyttäen...

Olisiko virkamieshallitus paikallaan nykyhallitusten asioiden vetkuttelujen vuoksi?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #49

Kari, olen siitä lähtien kun Kekkonen joskus 1960-luvulla ajoi puoluetuen läpi, vastustanut sitä kansanvaltaa vääristävänä tekijänä. Ennen puoluetukea kansalaiset keräsivät karvareuhkaan kolehtin ja sillä lähettivät edustajansa eduskuntaan ja sanoivat mitä asioita hänen tuli hoitaa. Jos ei hoitanut, ei uutta toimensiantoa tullut. Se homma toimi, jyvät karsiutuivat akanoista. Nyt pudonnut edustaja elätetään eläkkeen päälle ylimääräisellä "sopeutumiseläkkeellä". Tämäkin on omiaan heikentämään kansanvaltaa ja lujittamaan puoluepomojen valtaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #54

ENTÄS olisiko tulosjohtaminen paikallaan myös kansanedustajilleja kunnanvaltuutetuille kuten kunnanjohtajillalekin on nykyään: tulos tai ulos.

Jääkiekossakin vaihdetaan tehokkaampi ketju tupeksivan ketjun tilalle, miksei myös politiikassa? Eli turhia napinpainajia joko vilttiketjuun taikka kilometritehtaalle kuten saneeraavissa yrityksissäkin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #59

Tulosjohtaminen tulisi politiikassa olla ilman muuta vallitsevana periaatteena. Mutta eihän tähänkään äänestäjä voi vaikuttaa, koska ehdokkaat valitsee puolue. Ei puolue päästä ehdokkaaksi henkilöä, joka saattaa uhata ehdokasasttelijain ja/tai piirin tai puolueen etua. Äänestäjän ainoa mahdollisuus on vaihtaa puoluetta tai ehdokasta, mutta mikäpä turva siinäkään on? Ei mikään. Juuri näistä syistä 42 prosenttia äänestäjistä on nyt piippuhyllyllä. Eihän tulosjohtamisvastuu toteudu yrityksissäkään. Yrityksen mennessä heikosti tavallinen rivityöntekijä lähtee, pomo ei, ja jos pomo lähtee, hän lähtee ison rahasäkin kanssa mennäkseen toiseen yritykseen tekemään samat tepposensa. Vain pienyritys, joka toimii lähellä työnteijöitä ja lähellä heidän perheitään, ei voi olla sydämetön, vaan hänen tulee jo oman menestyksesä vuoksi olla inhimillinen. Siksi paikallista sopimista pitää lisätä. Pk-yrityksen luovat uusia työpaikkoja ja nostavat Suomen alhosta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #67

Milloinkahan erotettu/eroava tavallinen palkansaaja saa"Kultaisen kädenpuristuksen" lähtijäislahjanaan?

PK-yrituksissä on Suomen pelastus. EI turhassa byrokratiassa ja välinpitämättömissä poliitikoissa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #71

PK:ssa Suomen pelastus, kunhan vain päästään paikallisesi sopimaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #54

Poliittiset virkanimitykset, pakastinvirat ja eläkevakanssit ovat tuttua, "korvaamerkittyä" tohinaa uskollisille kaadereille ja puoluepampuille. Nykyäänkin. Poliittinen puoluesopivuus on usein pätevyyttä tärkeämpää.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #62
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ovatko arvotyhjiömäinen postmodernismi, ahne uusliberalismi/kova,virtuaalinen markkina-/kuplatalous ja yltiövapaamielisyys pääsyyt nykyongelmiin, kriiseihin ja perinteisten arvojen ja moraalin rappioon?

OIKEUTTAVATKO vahvimman oikeutta julistava darvinistisuus ja Jumalaa kuolleeksi julistava nietzscheläisyys nykylinjauksiin? Kuten natseilla ja Aatulla: "Sääli on sairautta." Tässäkö myös nykyajan legimiteetit?

Maailman lopun meininki päällä globaalisti. Hulluus kukkii, ihmiset kärsivät.

Platon: "demokratian heikkous on riitelevät puolueet"...ja nykyään sekametelisoppaa lisäksi hämmentävät korporaatiot ja työmarkkinajärjestöt.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Platoniin liittyvä kysymys jäi kommentoimatta. Platon on kaiken hyvän hallinnon mallintaja. Hän antaa vastaukset kaikkiin hallinnon kysymyksiin, jopa ihmisten palkkoihin asemansa ja tehtävänsä vaatimusten mukaan. Meillä on aivan liian suuret palkkaerot. Brysselin "tehtävien" ylikorostaminen johtaa vääristymään koko maan ja koko Euroopan työvoiman käytössä. Surullista on, että nuorisoa koulutetaan valmistautumaan palvelemaan paikassa auringossa hyvillä palkoilla ja suuren vallan käyttäjinä. Kotimaata aletaan vähätellä, jopa halveksia ja vierasta maata ylistää. Tämä on oman valtansa pois antaneen maan kohtalo. Maamme todellakin menettää parasta ainestaan niin henkisen kuin fyysisenkin työvoiman alueella. Sama vahinko tapahtuu arabimaissa, Afrikassa ja Aasiassa, josta parasta tai ainakin keskiluokkaa valuu Eurooppaan. Kansallisvaltiot ja kansalliset valtiot kuihtuvat, kansainvälisyys heikkenee, luokkayhteiskunnat palaavat ja syntyy väistämättä luokkien sota, jonka päässä on kaaos, jonka alkua tässä nyt yhteisesti maailman kansoina koemme. Paljon pahempaa on tulossa, ellei kansainvaelluksia saada rajoitetuksi ja ihmisiä palaamaan omaistensa ja oman kansan luo sitä palvelemaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

ENTÄS kommentti #17... Filosofiset alkuajattelukappaleet? Mitä mieltä olet niistä? Mikä on filosofian ja uskontojen merkitys globaalisti ja Suomessa?

Suomen on aina muistettava geopoliittinen asemansa maailman kartalla ja ylläpidettävä hyviä suhteita kaikkiin ilmansuuntiin menestyäkseen. Suurvaltaselkkauksien ulkopuolella on syytä olla ulkopolitiikassa.
Kansallinen sivistystaso, tuotanto ja kauppa-/ammattitaito ja työllistäminen ovat Suomen elinkeinoelämän perusta.Ulkomaisia investointeja tulee saada Suomen taloutta kohentamaan.

Suomi tulee olemaan aina vientiriippuvainen maa. "Aivovienti" on pahasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Esität Kari valtavan laajoja kysymyksiä. Uskonto ja filosofia ovat ihmiselle tai ainakin kulttuurille välttämättömiä. Alkuihminenkin oli varmaan ihmeissään istuessaan poistuneen omaisensa vieressä ihmetellen mihin hän meni. Syntyi usko kuolemanjälkeiseen elämään. Kommunismikin kielsi Jumalan ja sielun, mutta Stalin joutui Hitlerin hyökätessä turvautumaan kirkkoon, joita juuri oli juuri suurin määrin tuhonnut. Kun Jumala oli poistettu, luotiin Stalinin kultti. Kuubassa on käynyt samoin, samoin Pohjois-Koreassa. Joten hippuisen verran kommunismin opit ovat sekä materialismin että sielutieteen osalta kolhiutuneet.

Niko Sillanpää

Tapahtui kaksi asiaa:

1) Verkkoviestintä poisti toimittajien portinvartijavallan, jolloin kenenkään ei enää tarvitse (tai tarvitsisi, vanhan liiton poliitikot eivät vielä ole tätä ymmärtäneet) nuolla toimittajien persettä, vaan konfliktitilanteessa voi tulla heidän iholleen.

2) Kuluneen 30 vuoden aikana toimittajat ovat akkulturoituneet koulutuksessaan sosiaaliseen progressiivisuuteen (multikulturalismi, gender-feminismi, kolmasmaailmallisuus jne.). Sosiaalinen progressiivisuus haukkasi nyt kansainvaelluksen siivittämänä länsimaissa paskaa ja muuttui massojen inhomaksi ideologiseksi positioksi.

Mistä tämä nykyinen konflikti, jossa sosiaalisen progressiivisuuden kannattajille ei enää kelpaa demokratia, jos tämä tuhoaa vaalitulosten myötä (=ns. "populismi") heidän yhteiskuntaprojektinsa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä näkemys Nikolta. Olen samalla kannalla. Kun tieto loppuu, alkaa valehtelu ja vastustajan mitätöinti. "Populismin" tuomitseminen on väärä ase yrityksessä peitellä omia laiminlyöntejään ja omaa väärää politiikkaa. Vallanpitäjät eivät tunnusta virheitään, syyttävät arvostelijoitaan, vaikka nämä käyttävät juuri sitä poliittista valtaa, johon monipuoluejärjestelmä ja demokratia perustuvat. Jotta sosiaalisessa mediassa ilmeneva uudistusaalto olisi vaikuttava, on ihmiset saatava äänestämään. Mutta missä on se uskottava puolue, jonka kautta muutos toteutetaan? Sitä ei ainakaan vielä näy. Mutta onhan tässä vaaleihin vielä aikaa.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ei ole Profeetta Naataneita kuninkaita nuhtelemaan.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Tervehenkinen kriittisyys on aina paikallaan. Kaikkien ei tarvitse olla sopuloimassa vallanpitäjiä. Epäkohdat pitää paljastaa kaikille! Silmien ja korvien ummistaja hyväksyy vääryydet. Populistejakin tarvitaan elitismin vastapainoksi ahnetta ja narsistista elitismiä arvostelemaan ja paljastamaan heidän moraalittomuudet ja laittomuudet. EU/EMU/EKP-EUROGATE olisi paikallaan. "Totuuskomissio."

Tietyillä toimittajilla saattaa virka nousta ns.hattuun, jolloin ollaan kuin Euroopan omistajina ja yleisenä inkvisiittorina mediassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pikkukylänkin suvakkitoimittaja kokee olevansa Euroopan eliittiä. Koska hän ei kykene vastaamaan kritiikkiin, hän muodin mukaisesti sulkee sivut ja kuvitteelliselta korkealta jalustaltaan laskettele isompien julistamaa tuomiota populisteille.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Inhimillisiin heikkouksiin kuuluu nöyristeleminen ja perästähiihtäminen. Nöyristelijöiden sanotaan pääsevän pitkälle ja saavan hyviä asemia. Vaarana on kuitenkin se, että kelmit vallantavoittelijat saattavat odotella sopivaa hetkeä päästäkseen "kalifiksi kalifin paikalle". Toisaalta vallanpitäjän heikkoutta on, jos valtias/puolueet elävät itsekritiikittömästi petollisiin lipojiin luottaen. Poliittisten suhdanteitten ja vallan väärinkäytöksien vuoksi takit ja kupit voivat kääntyä kohtalokkaasti ja nopeastikin. Ja uudet kalifit ja pelurit astuvat vetämään valtavankkureita, kunnes hekin sortuvat vallan turmelluksiin ja väistyvät. "Sellaista se elämä on." Dynaamista tai staattista. Tuulista ja ajan arvoista riippuen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MISSÄS sitä sanotaan noille eurovaltasuvakeille: "Älä tuomitse , ettei sinua tuomittaisi!"

MUTTA ONKO SUOMI ENÄÄ ITSENÄINEN JA RIIPPUMATON VALTIO?

Mitkä ovat Itsenäisen Valtion Tunnusmerkit?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/126103-...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #48

Ei Suomi ole enää itsenäinen valtio. Sillä ei ole itsenäistä lainsäädäntövaltaa, ei tuomiovaltaa eikä toimeenpanovaltaa. Kaikki nämä peruspilarit ovat riippuvaisia EU:n päätöksistä. Myöskään omaa rahaa ei ole, joka sekin on itsenäisen valtion tunnusmerkki. Oma lippu meillä vielä on, mutta sen rinnalla julkisissa laitoksissa käytetään jo Unionin lippua. Julkinen valta näin tunnustaa, ettei maa ole itsenäinen. Oma kansallinen kieli on vielä, mutta sen rinnalle "monikulttuurisuusperiaatteen" mukaisesti ajetaan vieraita elementtejä. Rodullisesti olemme olleet varsin puhdas kansa, mutta siinäkin Suomen kansa menettää omaleimaisuuttaan. Muutamassa vuosikymmenessä, jos näin annamme mennä, valtaväestö menettää päätösvaltansa maansa asioihin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #57

TÄSSÄ huolestunut US-kommenttikirjoitus sopivasti ennen itsenäisyyspäivää: " HARVAINVALTA VANNOO VALEITSENÄISYYDEN NIMEEN". Kirjoittajan mielestä EU/EURO/EMU-SUOMEN itsenäisyys on bluffia ja valhetta! RASTI OIKEAAN TAI VASEMPAAN RUUTUUN:

ONKO SUOMI EU/EMUN SATELLIITTI-VASALLIVALTIO-PROVINSSI JA TULEVAN EUROSTOLIITON MAAKUNTA JA LUONNONSUOJELUALUE SEKÄ EU-ELIITIN LOMANVIETTOKESKUS?

http://janerikfinskas.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

MUTTA onko Italian sunnuntaiset kansanäänestykset lähtölaukaus uudelle eurokriisille ja Suomen itsenäistymiselle? Italian uhkapeli ja moniongelmaisuus voivat sytyttää uuden eurokriisin etenkin, jos Italian nykyinen pääministeri Matteo Renzi häviää vaalit.

TULEEKO Italiassa Jytkyt? Ja mallioppilas-Suomi voi joutua taas maksumieheksi ja EU:n vararahastoksi? Huolestuttavinta on, ettei Italia eikä EU eikä ehkä IMF:kään pysty selviytymäämn Italian jättiveloista (27 000 mrd eurosta). Se merkitsisi EMU-/eurokuplan puhkeamista. Ja ehkäpä Fixitiäkin.

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/porssiuuti...

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pääministeri hävisi. Tulee virkamieshallitus, jolla on ainakin mahdollisuus korjata ongelmia. Hyvä jos Italia lähtee unionia mustaamasta. Nato hoitaa Euroopan turvallisuuden - josta ulkona Suomi on. Unioni saattaisi toimia germaanien ja pohjoiseurooppalaisten yhteisenä vapaakauppa-alueena ja yhteinen sahakin siinä saattaisi toimia. Suomen tulisi mielestäni kuitenkin pyrkiä luomaan kahdenkeskisiä kauppasuhteita kokonaan uusiin kumppaneihin. Nykyinen EU ja nykyisen laajuinen raha-alue ovat jo historiaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Italialaiset torjuivat kansanäänestyksessä paitsi Renzin, myös EU:n/euron.

Renzi ilmoitti eroavansa. Italia käy kohti tuntematonta. Italian talous on Euroopan neljänneksi suurin. Todennnäköisesti Italian ruoriin astuu virkamieshallitus. Euron arvo lähti jyrkkään laskuun. Pahimmassa tapauksessa Italian velkaisia pankkeja kaatuu. Populistinen voittajaoppositio vaatii uusia vaaleja, kuinka käy euromaiden ja Suomen? Tuleeko Brexitin jälkeen muita exittejä - esim. Fixit? EU-elitismi on pahassa kriisissä.

http://yle.fi/uutiset/3-9334661

http://yle.fi/uutiset/3-9334722

Italian lisäksi olisi hyvä , että jatkuva "iltalypsäjä"- Kreikkakin poistuisi mustamaalaamasta EU/EMUn taloutta.

UUSI SUOMI: Italian kansanäänestyksen seuraus: "Italian ongelmat aito riski eurolle:
https://www.uusisuomi.fi/raha/209636-kansanaanesty... SAMALLA SIVULLA OIKEALLA...

TUTKIJA: TRUMPINKIN HALLINTO "ajautumassa kaaokseen"!!

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/209209-tutkija-i...

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Koulutetaanko Suomessa liikaa ihmisiä, kun he häipyvät ulkomaille. Niin sanottu "aivovienti" jatkuu ja voi hyvin. Onko se hyvä Suomen kannalta?

Suomen työmarkkinapolitiikassa mättää ja pahasti. Miten asia olisi korjattava, että "aivovienti" loppuisi? Onko työn teettäminen ja yrittäminen tehty liian rasitetuksi ja kalliiksi Suomessa? Mitä pitäisi tehdä? Miksi ulkomaat houkuttelevat kotimaata enemmän??

http://rakennusliikeerbau.puheenvuoro.uusisuomi.fi...

MUTTA miksi Ruotsi on rikastunut ja Suomi köyhtynyt? (HYVÄ ANALYYSI):

http://tmalinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/227382-mi...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Aivovienti kiihtyy. Kataisen Brysseliin luoma piskuinen, suomalaisten kustannuksella elävä hyvinvointivaltio houkuttelee Ylessä nuoria tähtäämään Brysseliin. "Olo siellä on fantastista!".

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

..."JA ME HYÖDYTÄÄN SIITÄ." MUTTA KETKÄ ME- Käteisetkö, Stubbelot vaiko Suomen kansa. Helppo arvata. EU/EMU/EKP tietenkin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset