Matti Kyllönen

Maahanmuutto nakertaa hyvinvointivaltiomme perustusta

On tunnetusti vaikeata löytää Suomen valtion tiedostoista yksiselitteistä tietoa maahanmuuton kustannuksista. Vuodelle 2016 oli kustannuksiksi ennustettu hieman yli 800 miljoonaa euroa, mutta eipä se tainnut riittää, koska lisätalousarvioissa on summia lisätty. Vuoden 2017 talousarvioselotuksista löytyy  arvioita että kustannukset laskisivat. Kun julkisen vallan hallussa olevaa tietoa piilotellaan, kertoo se salaamisen tarpeesta, ja se on huonoa hallintoa, johon toivoisi korjausta. 

Perussuomalaisia on paljon arvosteltu maahanmuuttokriittisyyden vuoksi. Onko heillä tutkimustietoa kantansa perustaksi? Kyllä on. Hyvä maahanmuuttotutkimuksen lähde on Suomen Perusta -niminen ajatushautomo (www.suomenperusta.fi), jonka tutkimustulokset ansaitsisvat tulla käytetyksi valtionvallinnossa, etenkin sisäministeriössä ja julkaistuiksi Ylessä, Helsingin Sanomissa ja muissa ns. valtamedioissa.

Poimin muutamia näkökohtia ajatushautomon toiminnanjohtajan Simo Grönroosin tutkimuksesta ”Suomi ja Eurooppa kansainvaelluksen kohteena”. Grönroos ampuu alas muun muassa EK:n Jyrki Häkämiehen, ekonomistien Juhana Vartiaisen ja Jaakko Kianderin ym. näkemykset siitä, että Suomi tarvitsee mittavaa maahanmuuttoa ja että maamme talous jopa hyötyy siitä. HS on puolestaan levittänyt OECD:n tietoa, että maahanmuutto hyödyttää Suomen julkista taloutta 0,16 prosenttia bruttokansantuotteesta. Aiheellisesti Grönroos huomauttaa, ettei OECD:n tutkimus ota huomioon sitä seikkaa mistä maahanmuuttajat tulevat.

Somaliasta ja Irakista tulleista suurin taloudellinen rasitus – saksalaisista suurin hyöty Suomelle

Simo Grönroos meneekin asian ytimeen eli siihen mistä maahanmuuttajat Suomeen tulevat ja selvittää mikä vaikutus kullakin Suomeen tulleella 20–62-vuotiaalla työikäisellä muuttajalla oli Suomen julkiseen talouteen vuonna 2011. Kymmenestä suurimmista muuttajamaista tulleista Suomen julkiselle taloudelle ainoastaan saksalainen muuttaja ylsi Suomelle plus-merkkiseen tulokseen, joka oli hieman yli 2000 euroa/tulija. Rankimmat rasitukset Suomen julkiselle taloudelle aiheuttavat maat olivat seuraavat: Somalia -14.000, Irak -13.500, Thaimaa -6.300, Entinen Jugoslavia -5.800, Turkki -4.100, Entinen Neuvostoliitto -3.900, Kiina -3.300, Ruotsi -1.800 ja Viro -1.100. Muuttajien keskimääräinen nettorasitus oli -3.800 euroa. Näistä kymmenestä suurimmasta maahanmuuttajajoukosta ainoastaan saksalainen työikäinen maksoi enemmän veroja kuin sai tulonsiirtoja ja käytti julkisia palveluja. 

Tutkimustuloksista on tehtävissä se selkeä johtopäätös, että maahanmuuttajat kannattaa pyrkiä saamaan mahdollisimman läheltä, oloista ja ihmisistä, jotka kulttuurinsa ja perimänsä puolesta ovat mahdollisimman lähellä Suomea ja suomalaisia. Tämä sopii jo maatiaisjärkeen. 

Tutkimustuloksiin liittyy vielä tärkeä asia: työikäiset 20–62 -vuotiaat suomalaiset maksoivat vuonna 2011 noin +100 eroa enemmän veroja kuin saivat yhteiskunnalta tulonsiirtoina ja palveluina.

Maamme kantokyky nollassa jo ennen vuoden 2015 suurvaellusta

Havaintoni Grönroosin tutkimuksesta on, että maamme julkinen talous oli jo 2011 nollatilanteessa. Kannattavaksi mainostettu maahanmuutto ei tuonut vaurautta, vaan alkoi köyhdyttää Suomea. Silti suurvyöryn vuonna 2015 annettiin tulla rikkaan Saksan mallin mukaan. Mitä sitten maahanmuutto Suomelle maksaa?

Tutkija Simo Grönroos tiivistää maahanmuuton nettovaikutukset seuraavasti:
”Negatiivisin vaikutus Suomen julkiselle taloudelle on tutkimuksen mukaan Somaliasta ja Irakista tulleilla muuttajilla. Näistä maista tulleiden työikäisten muuttajien Suomen julkiselle taloudelle henkeä kohden aiheuttama vuosittainen nettovaikutus on 13.000–14.000 euroa negatiivinen. Maahanmuuttajien lähtöalueita tarkasteltaessa suurimmat nettokulut aiheutuvat Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian alueelta (LIPAKA) tulevista muuttajista. Keskimääräinen työikäisen kyseiseltä alueelta tulevan muuttajan vuosittainen nettovaikutus Suomen julkiselle taloudelle on -10.000 euroa.”

Nyt varmaankin huomautetaan, että LIPAKA-alueelta tulleetkin ajan mittaan työllistyvät. Tosiasia on, että vielä kahdenkymmenen maassaolovuoden jälkeen irakilaisten työllisyysaste oli vuonna 2011 vain 43 % ja somalien 37 %.

Mitä sitten maahanmuutto kokonaisuutena maksaa Suomen valtiolle? Matillisen arvion mukaan 30.000 siirtolaista aiheuttaisi Suomen julkiselle taloudelle 300 miljoonan euron kulut, mikäli kulut lasketaan  Lähi-Idän, Pohjois-Afrikan ja Keski-Aasian vuosittaisten -10.000 euron nettovaikutuksen mukaan. Tällöin 180.000 tulijaa aiheuttaisi vuodessa -1,8 miljardin euron nettokustannuksen. Laskelmista puuttuvat kotouttamiskulut.

Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä esitti 12.9.1915 ministeriön arviona oleskeluluvan saaneen turvapaikanhakijan vuosikustannuksiksi 13.200 euroa. Varainhoitoyhtiö Front ilmoitti yhden turvapaikanhakijan vuosikustannuksiksi 30.000 euroa ja julkisen talouden kustannuksiksi 1,5 miljardia euroa, mikäli turvapaikanhakijoita on 50.000.

Tutkija Simo Grönroos esittää vielä vakuuttavia näkökohtia maahanmuuttajien asuttamisesta, monikulttuurisuuden aiheuttamasta yhteiskunnan hajoamisesta ja maahanmuuton aiheuttamasta rikollisuuden kasvusta. Kaikesta tästä julkinen valta ja valtamediat ovat kovin vähän jakaneet tietoa.

Oman kansan rankaiseminen maahanmuuton kustannusten vuoksi lopetettava

Mielestäni huolestuttavaa on se, että ne ihmiset, jotka koettavat suojella kansakuntamme rakentamaa hyvinvointivaltiota, saavat osakseen pilkkaa ja syytöksiä populismista ja rasismista. 

Vastuullisten kansalaisten, vastuullisten poliittisten puolueiden, hallitusvallan, eduskunnan ja riippumattomien tuomoistuinten tulisi olla hyvinkin tarkkaavaisina sen suhteen, mitä hallitsemattoman ja ”vääristä maista” tulevan maahanmuuton seurauksena hyvinvointivaltio Suomelle ja Suomen kansalle tapahtuu. 

Näkemykseni mukaan globalisaation hurmahenkisyyden aika on ohi. EU on hajoamassa. Kansallismielisyys nousee virheellisen EU-politiikan seurauksena. Kansat ja valtiot suojautuvat. Suomen ei pidä jäädä tässä kehityksessä suojattomaksi kansainväliseksi huoltovaltioksi, jota työhaluiset karttavat ja työtä vieroksuvat suosivat. Hallituksen ja eduskunnan on alettava katsoa maahanmuuton arkea silmiin ja käännettävä politiikan suuntaa omaa kansaa suosivaksi ja lopetettava oman kansan rankaiseminen piilossa pidettyjen  maahanmuuton kasvavien kustannusten maksajana.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

28Suosittele

28 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (187 kommenttia)

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Pitäisiköhän taloustiedon opettajan hiukan skarpata tietojaan, kun arvelee maahanmuuton kustannuksiksi alle miljoona euroa :)

No tarkoitus on varmaan ilmoittaa luvuksi 800 miljoonaa euroa, mutta toisessakin paikassa kirjoituksessa kummittelee 1000 kertaa liian pieni luku. Eipä silti, sanomalehtiuutisissa nuo dekadivirheet näyttävät olevan jokapäiväisiä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Anteeksi virheeni, pitää olla 800 miljoonaa ja 300 miljoonaa. Korjasin ne.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kiitos korjauksesta. Tuon voisi vielä korjata: "...julkiselle taloudelle 300.000 euron kulut, mikäli ..."

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Korjaus tuli jo tuohonkin. Anteeksi nipottamiseni.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Valmista hyvää tekstiä ja onneksi ei näy vastaväittäjiä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Mikä onni piilee siinä, ettei ole vastaväittäjää? Kaikkialla Suomessa syntyy joka viikko suomalaisia joiden vanhemmat ovat syntyneet muualla. Eikö Vaasan keskussairaalassa 2017 syntynyt ole suomalainen?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Brexitin taustalla oli EU:n sisäinen maahanmuutto.

Hyvinvointivaltiota rapautta enemmän työvoiman vapaa liikkuminen, ei niinkään irakilainen turvapaikanhakija.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Irakilainen maahantulija rasittaa Suomea vuosittain toistakymmentätuhatta nettoa miinusmerkkisesti eikä hän työllisty vuosikymmenienkään kuluessa. On se melkoisen tärkeä tieto ja pohdinnan aihe.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Irakilainen maahantulija rasittaa Suomea vuosittain toistakymmentätuhatta nettoa miinusmerkkisesti eikä hän työllisty vuosikymmenienkään kuluessa. On se melkoisen tärkeä tieto ja pohdinnan aihe."
...............................

Ajatteletko asiaa ainoastaan lompakkosi kannalta? Eikö pitäisi keskustella myös asian inhimillisestä puolesta?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #57
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #57

En pelkästään omani vaan koko kansamme, veronmaksajien, joiden niskoilla on valtavasti velkaa. Uusia elätettäviä ei lompakkomme kestä. Ajattelen inhimillisyyttä omaa kansaamme kohtaan. Pakkosäästöt syövät eniten oman kansamme köyhiä ja sairaita. Oman kansan hyvinvointi ennen ulkomaisia onnenonkijoita. Kaikki minkä annamme ulkomaalaisen tulijan vastikkeettomaan hyvinvointiin, on poissa oman kansamme hyvinvoinnista.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tähän kirjoitukseen sopii pisteenä i:n päälle Maahanmuuttoviraston faktaa.
Vuonna 2015 Suomeen saapui yhteensä 32 476 turvapaikanhakijaa ja tänä vuonna ajalla 1.1.- 25.12.2016 yhteensä 5589 turvapaikanhakijaa. Toivottavasti kukaan ei tee turvapaikasta turvatonta paikkaa. Monelle tulijalle raaka väkivalta lähtömaissa on ollut arkipäivää. Näin on ollut varsinkin Afganistanissa ja Irakissa. Afganistanista tuli viime vuonna 5214 turvapaikanhakijaa ja Irakista 20 485 turvapaikanhakijaa.
Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet saattavat muodostaa uhkaa yhteiskunnan turvallisuudelle. Maahanmuutto- ja oikeusviranomaisilla tulee riittämään työtä ja käsittelyajat venyvät pitkiksi lähivuosina. Kantasuomalaisten oikeusturva omissa asioissa tullee heikentymään juuri pitkistä käsittelyajoista johtuen. Kukapa tulija nyt lähtisi vapaaehtoisesti Suomen tarjoamasta runsaasta sosiaaliturvasta sosiaaliturvattomaan lähtömaahan. Tässä pelissä kielteisen päätöksen saajilla ei ole mitään hävittävää. Mitä kauemmin prosessi kestää, sitä kauemmin tulee Euroopan kärkikastiin kuuluvaa sosiaaliturvaa. Se on tunnetusti perustuslain suojaamaa, mitä nyt itse kantasuomalainen saattaa joskus mennä ”pesuveden mukana.”
Suomen kieli tuntee sanonnan ”Pojat, myö hävitää tää peli.”

http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/tur...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Grönroosin tutkimus osoittaa todeksi sen mitä kansanviisaudessa on käsitetty, ettei kaukaa vieraista kulttuureista tulleet kovinkaan vaivattomasti sopeudu kylmään Suomeen. Luonto on suojannut meitä aina ja olemme osanneet käyttää luontoa hyväksi niin rauhan kuin sodankin oloissa. Tutkimuksesta näkyy myös se, että Suomi on saanut huonointa mahdollista ihmisainesta ristikseen. "Turvapaikanhakija" -nimike kattaa kovin kirjavaa ainesta, jopa rikollista ja ainakin työtävieroksuvaa, jonka houkutus tulla juuri Suomeen perustuu pelkästään maamme korkean sosiaaliturvan hyväksikäyttöön. Pelkistäen joi sanoa, että Suomeen juuri työn perässä tulla, vaan sosiaaliturvan. Tämän onneksi on Sipilän hallitus pyrkinyt korjaamaan tiukentamalla oleskeluluvan saamisen ehtoja. Mutta tietojen puutteessa ja tieten vihersosialistinen oppositio ei halua laveita portteja vähääkään supistaa, vaan syyttää hallitusta rasismista. Meiltä puuttuu julkisesta keskustelusta ja etenkin päättäjiltä oikeaa tietoa, jota julkisesti levitettäisiin. Maksamme siitä kalliin hinnan ja nimenomaan oma köyhä ja sairas väkemme saa tästä kärsiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Tutkimuksesta näkyy myös se, että Suomi on saanut huonointa mahdollista ihmisainesta ristikseen."
..............................

Mitenkäs Irakilainen kristitty jota vainotaan uskonsa takia? Onko huonoa bisnestä antaa hänelle turvapaikka?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #58
Kai Kallio

"Toivottavasti kukaan ei tee turvapaikasta turvatonta paikkaa. Monelle tulijalle raaka väkivalta lähtömaissa on ollut arkipäivää. Näin on ollut varsinkin Afganistanissa ja Irakissa."
Miten tämä on todennettu henkilöiltä joilla ei ole minkäänlaista dokumenttia eikä muuta kuin oma tarina. Onko väkivallasta merkkejä. Onko lähempänä mitään muuta maata joka olisi ollut turvallinen ennen Suomea. Onko omassa maassa lainkaan turvallista aluetta. Vai onko tuleminen Suomeen paperittomana todellakin noin helppoa, entä jos kaikki Venäläiset ryhtyvät paperittomana hakemaan turvapaikkaa poliittisen vainon takia, onko ok?? Entä Burmasta pakolainen onko samassa asemassa sillä hän varmasti pystyy todistamaan vainon. Innostaako tämä yhä enemmän ihmissalakuljettajia tuomaan Suomeen "pakolaisia".

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kun täällä joku vaatii korkeaa tieteellistä pätevyyttä maahanmuuton kustannuksia koskevaan tutkimuksiin, niin miksi hän ja "suvakit" yleensä eivät kysele alkeellisimpienkaan tutkimusmenetelmien perään. esim. sen, miten luotettavina lähteinä voidaan pitää ihmisten haastatteluja. Historiantutkimuksessa haastattelumenetelmää pidetään erittäin epäluotettavana. Ihmisen muisti muuntuu, asiat koetaan eri tavalla riippuen siitä miten kauan tapahtumasta on. Ihminen voi myös tietoisesti valehdella tai kertoa muutettua totuutta. Miksi ihminen hävittää paperinsa, jotka ovat hänen turvansa? Ensimmäinen ajatus on, että taustassa on jotain salattavaa. Ilman hituistakaan kritiikin häivää hyväksytään ihmisen kertomus vainosta ja hänen lähtöpaikkansa yleisestä turvattomuudesta. Kuitenkin nämä kauhukertomusten kertojat ovat valmiita suomalaisten kustannuksella käymään kotiseudullaan, oleskelemaan siellä ja aikansa perään tulevat Suomeen kertomaan, ettei sinne vielä voi palata, ja vaativat että koko suvun on päästävä sieltä pois turvattomuuden ja perheenyhdistämisen vuoksi. Eduskuntatasollakin kuulee enemmän tarinoita ja yleistä valitusta kuin totuuteen pyrkivää kriittisyyttä. Pidän ansiokkaana, että Suomen Perusta on ryhtynyt muistaakseni vuodesta 2015 lähtien tutkimaan maahanmuuton ilmiöitä. Mitä useampi puolue sitä harrastaa, sitä enemmän saadaan vertailutietoa eduskunnan ja hallituksen päätöksenteon perustaksi ja veronmaksajien tiedonhalun tyydyttämiseksi. Maksajan oikeudet ovat mnaahanmuutossa jääneet tosi pahasti laiminlyödyiksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #36

"Kun täällä joku vaatii korkeaa tieteellistä pätevyyttä maahanmuuton kustannuksia koskevaan tutkimuksiin, niin miksi hän ja "suvakit" yleensä eivät kysele alkeellisimpienkaan tutkimusmenetelmien perään."
......................

Me suvakit painotamme lähimmäisen rakkautta. Sinähän lienet kristitty joten sinulla lienee aivan muut arvot etusijalla?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #59

Juha,

mutta sinulla kristilliset arvotkin lienevät olevan aivan päälaellaan! - #71, #79

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #82

"Juha,
mutta sinulla kristilliset arvotkin lienevät olevan aivan päälaellaan"
.........................

Totta. Kristityistä poiketen yritän parhaani mukaan rakastaa myös muita kuin itseäni.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #83

Juha,

kristilliset arvot löytyvät Raamatusta. Mikäli poikkeat tässä kritityistä arvoista, kuten väität, et voi "parhaasikaan mukaan yrittää rakastaa myös muita kuin itseäsi", päinvastoin - kuten:

Brigitte Gabriel reveals in plain English what Radical Islam plans for the USA:

http://www.israelvideonetwork.com/brigitte-gabriel...

Käyttäjän RaimoKangas kuva
Raimo Kangas Vastaus kommenttiin #59

koskahan juhalla tulee se hetki vastaan että portiti kiinni,ei auta kristityt arvot jos on 100 miljoonaa tuilossa ja jos juha haluaa päästää nuo 100 miljoonaa niin lisää on tulossa,ja paljon,milloin loppuu juhan sympatiat

Käyttäjän RamiRuohonen kuva
Rami Ruohonen

Nämät samat tyypit joita sanoit, että ovat lähteneet karkuun julmuuksia,väkivaltaa ym ym. Mutta nämät samat pellet tulevat tänne tekemään RAISKAUKSIA. Ym väki valtaa. Joku sun kirjoituksessa menee pahasti päin v...ttua. noilla tulijoilla ei ole pätkääkää kunnioitusta meidän maan kulttuuriin. Mutta meidän pitää huväksyä maanvallottajien kulttuuri. Voin sanoa, asia ei mene noin.!!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen samaa mieltä kanssasi, Rami. Kasvatuksessa, siirtolaisuudessa ja maahanmuutossa on aina lähdetty siitä, että se joka ruokkii, vaatettaa ja antaa suojan, määrää tahdin. Kenelle tämä ei passaa, sopii lähteä pois ja hankkia sellainen paikka, jossa hän määrätä muidenkin elon ja olon. Suomalainen maahanmuuttopolitiikka on juuri sitä, että tulijat määräävät säännöt myös elättäjilleen ja pakottavat isäntäväen omaksumaan heidän niin sanotun kulttuurin, joka ei eurooppalaisessa mittapuussa edes mitään kulttuuria ole, vaan alkukantaista alistamista, pilkkaamista, raiskaamista ja toisten siivellä elämistä ilman mitään kunnioitusta niitä kohtaan, jotka heille ovat suojan ja ruoan antaneet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

"Pojat, myö hävitää tää peli." Niin hävitään, jos ei nousta vastarintaan. Käymme vapaustaistelua joka ikinen päivä. Maalla, merellä, ilmassa, mediassa, kaveripiirissä ja omassatunnossamme. Tämä maa on Suomi, suomalaisten työllä, hiellä ja verellä lunastama ja rakentama maa. Meillä on oikeus puolustautua ja pitää kiinni omastamme. Omasta kansastamme nousseita kalvaltajia ja maanpettureita vastaan meidän yhtenä joukkona taisteltava. Me voitamme!

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Olen ehdottomasti samaa mieltä siinä, että ongelmat eivät pääpiirteissään tule ulkoa vaan sisältä. Se, että meidät ollaan myyty ei tarkoita, etteikö kauppoja voida perua, jos ostettu todellisuus havaitaan vaaralliseksi.

Varoisin kuitenkin tahraamasta kokonaisia kulttuureja, ihmisryhmiä ja jos hieman kääntäen sanotaan, ihmisrotuja jonkin tietyn skaalan alle.

Tosiasia kuitenkin on, että tulevaisuudessa ihmiset tulevat liikkumaan paljon enemmän kuin mihin ollaan totuttu. Eikä vain siitä syystä, että he edustavat jonkin tietyn maailmankolkan väkeä, vaan koska olot maapallollamme muuttuvat sietämättömiksi sotien, luonnonkatastrofien, ilmastonmuutoksen, tautien ja riittämättömien eliolosuhteiden vuoksi. Jos me lähdemme sille linjalle, että emme ole valmiita auttamaan oman lajimme edustajia silloin kun he apua tarvitsevat - tulee meidän arvioida koko ihmisyyden käsitys uudestaan. Eikä siitä ole pitkä matka enää siihen, että kaikki jotka "vievät" joltain tietyltä tavalta ajatella asioita - eivätkä sovi tämän ajattelutavan pirtaan - voidaan poistaa maan päältä kansallisten arvojen arvottajille vaarallisena.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #47

Ihmisten maailmassa tulisi koettaa koko ajan pitää järjestys. Rauhan ja järjestyksen sekä turvallisuuden tarve ovat keskeisiä ihmisen perustarpeita. Tämän vuoksi on luotu valtiot. Valtiot toimivat parhaiten ihmisten parhaaksi rauhan oloissa. Sodat ovat kuitenkin olleet väistämättömiä. Ikuinen rauha on (Immanuel Kantin mukaan) saavutettavissa vain oloissa, joissa mikään valtio ei uhkaa eikä sorra toista. Tämä samahan pätee kaikkeen ihmisten väliseen toimintaan. Maailmaan on pyritty meidänkin aikanamme luomaan salaseuroja, jotka tavoittelevat maailmanherruutta, jossa rikkaat hallitsevat. YK on Kansainliiton tavoin saavuttanut tilan, jossa se ei kykene maailmaa hallitsemaan. YK:hon ei enää uskota. Rikkaat valtiot eivät suostu maksamaan niille sälytettyjä kustannuksia. Trumpin voitto heijastelee valtioihanteen paluuta. Tottumus siihen että rikkaat (yksilöt ja valtio) auttavat köyhiä ja maksavat, ei enää päde. Vastuista irrotaan. Tällä perusteella näen, että pientenkin valtioiden kuten Suomen on ajateltava siinä määrin itsekkäästi, ettei valtion toiminta näytä hoopolta. Maahanmuuton näkökulmasta maamme politiikka näyttää siltä. Hoopot johtavat EU:n nimissä. Kuitenkin vain yksi valtio todella hyötyy tästä, ja se on Saksa. EU, OECD ja muut varoittavat Suomen valtion velan kasvusta, mutta kansaamme kiihotetaan sitä vastaan että velanottoa supistettaisiin uskottavin toimin. Sipilän hallitus on pyrkinyt siihen, mutta vihersosialistinen populismi estää sen ja pyrkii "inhimillisyyden nimissä" lisäämään maahanmuuttoa. Tarvitaan vankkaa kansannousua tätä pölhöpopulismia vastaan. Siksi kirjoitan ja osallistun. Maailma on taloudellisessa ja fyysisesäkin sodassa. Nyt ei ole enää rauhanidealismin aika.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #67

" Tällä perusteella näen, että pientenkin valtioiden kuten Suomen on ajateltava siinä määrin itsekkäästi"
..........................

Minusta taas ihmisten tulee pyrkiä hyvään eikä itsekkyyteen. Tässä varmaan minun ja sinun ideologian ero. Ilmankos sinä olet kristitty ja minä en.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #84

Kristitty auttaa lähimmäistään. Antaa omistaan eikä mene muiden kanssaihmisten kukkarolle ja leuhki auttavaisuudellaan muiden rahoilla. Laupias samarialainen antoi hiljaa omistaan eikä siltikään leuhkinut.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Pauli Vahtera/Iltalehti: Maahanmuutto ja velkaantuminen tuhoavat Suomen :

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2016/07/1...

Pauli Vahtera/Iltalehti: Olisiko jo aika tunnustaa, että maahanmuuttajat saavat enemmän ja nopeammin:

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2016/01/0...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ilkka Hyttisen esittämät linkit osoittavat yksiselitteisesti, että maahanmuutto tällä menolla tuhoaa Suomen. Tutkimustietoa maassamme on, mutta sitä ei valtamedia levitä ja menon annetaan jatkua. Omaa kansaa kuritetaan muukalaisten tuomien ongelmien vuoksi. Opposition asenne on vastuuton. Sateenkaarihallitus ei pysäyttänyt maahanmuuttoa, nyt samat puolueet vastustavat sekä maahanmuuton heikentämistä että Suomen kansaan kohdiatuvia säästötoimia. Takki ja mekko kääntyvät ainakin vaalikausittain ellei tiheämminkin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Omaa kansaa kuritetaan muukalaisten tuomien ongelmien vuoksi"
...........................

Toivotko että mahdollisimman moni pakolainen hukkuisi Välimereen jotta meitä ei "kuritettaisi" niin paljon? Paljonko sinusta yhden ihmisen hengen pelastaminen saisi maksaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #60

Juha Makkonen. Kysymykselläsi heijastat omaa ajatteluasi, et minun.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #65

Sinähän itse sanoit että pakolaiset ovat meille ongelma? Voisitko kertoa meille kristittynä keitä sinä pidät lähimmäisinä joita pitää auttaa ja ketkä eivät?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #66

Pidän lähimmäisinäni lähimmäisiäni. Autan niitä jotka ovat minulle rakkaimpia ja niitä, jotka lähiympäristössäni ovat avun tarpeessa. Laajasti ottaen lähimmäisiä ovat koko ihmiskunta, mutta koska auttamismahdollisuuteni ovat rajalliset, autan niitä lähimmäisiä, joiden auttamiseen vakaumukseni ja omatuntoni minua ohjaa. Näkemystäni perustelen Jeesuksen opetuksella ja esimerkillä. Hän auttoi heitä joita hän päivittäisessä työssään kohtasi ja niitä jotka pyysivät häneltä apua. Jeesus ei lähtenyt hakemaan autettavia merten eikä vuorten takaa, vaan auttoi siinä missä oli ja mihin häntä pyydettiin. Työkenttää hänellä oli jokaiselle päivälle. Hän ei kerskannut auttamisellaan vaan antoi työstään kiitoksen Jumalalle. Apuni ulkopuolelle en sulje ketään, en kansallisuuden, ihonvärin, varallisuuden enkä muunkaan perusteella. Jonkin verran maailmalla liikkuneena olen mahdollisuuksieni mukaan auttanut niitä välittömän avun tarpeessa olevia ihmisiä, joita olen matkallani kohdannut. Koska olen kansallismielinen, lähimmäisiäni tällä mittarilla mitattuna ovat ensisijaisesti suomalaiset, seuraavaksi sukulais- ja naapurikansat ja Israelin kansa, joka on Jumalan silmäterä ja tuleva kristitty kansa, kuten uskon ja kuten minulle on lapsena ja kasvuiässäni kristillisessä kansa- ja oppikoulussa sekä rippikoulussa opetettu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #68

" Koska olen kansallismielinen, lähimmäisiäni tällä mittarilla mitattuna ovat ensisijaisesti suomalaiset, seuraavaksi sukulais- ja naapurikansat ja Israelin kansa, joka on Jumalan silmäterä ja tuleva kristitty kansa, kuten uskon ja kuten minulle on lapsena ja kasvuiässäni kristillisessä kansa- ja oppikoulussa sekä rippikoulussa opetettu."
..............................

Minulle taas kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia ilman mitään muttia. Tiedätkö miksikä kutsutaan niitä jotka jakavat ihmiset "meihin" ja "niihin toisiin"?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #72

Kun kaikki ovat sinulle yhdenvertaisia, niin jaa omistasi, äläkä muiden varoista. Kuka on antanut sinulle valtuudet vaatia suomalaisia jakamaan rahaa muukalaisille sinun tahtosi mukaan? Jaa vain sitä mikä sinun on.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #101

Kommenteistasi päätellen olet totaalisen empatia kyvytön ihminen. Tämä on jo toinen blogikirjoituksesi lyhyen ajan sisään missä vuodatat pahaa tahtoasi toisia ihmisiä kohtaan.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #113

Juha,

ja millähän perusteilla tuomitset - itsesi siten paljastaen - noin vain lähimmäisesi?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #116

Hänen kirjoitustensa pahan suopuuden perusteella missä hän jakaa eri etniset ryhmät pahoihin ja hyviin, joka lienee rasismia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #141

Juha,

jos väität Matin kirjoituksia pahansuopaiseksi, niin sinun tulisi asiaperustella edes hiukan väitettäsi. Etnisissä ryhmissä on sekä hyviä ettää pahoja, kuten meissä kaikissa ihmisissä, ei se mitään rasismia vielä ole.

Rasismi käsitteenä tarkoittaa oletetun ihmisryhmän arvottamista esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ihmisryhmät. Rasismi on siis sinänsä jonkin ihmisryhmän tai sen jäsenen ihmisarvon alentamista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #149

" Rasismi käsitteenä tarkoittaa oletetun ihmisryhmän arvottamista esimerkiksi etnisen alkuperän, ihonvärin, kansalaisuuden, kulttuurin, äidinkielen tai uskonnon perusteella alempiarvoiseksi kuin muut ihmisryhmät"
....................

Aivan. Ja mitä muuta tämä Matti blogissaan tekee kuin arvottaa eri etniset ryhmät hyviin ja pahoihin? Oletko lukutaitoinen?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #153

Juha,

#163 - mietipähän uudestaan mitä rasismi tarkoittaa yleensä ja tässä tapauksessa erityisest!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #164

Ei minulla ole asian suhteen uuttaa kommentoitavaa eikä korjattavaa. Ja näköjään et sinäkään pysty minua asiassa opettamaan kun et mitenkään yksilöinyt puutteitani rasismin tuntemuksessa.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #166

Juha,

kuinka voisitkaan - pyörittelet vain sanoja sinne sun tänne, koeta siinä sitten saada selvää aina mistään kun kaikki sinulla näyttää olevan ylösalaisin - jo rasismiin perustaltakin lähtien - niin laaja-alaista se vajauksesi asiasta on eikä kaikki suinkaan mahdu eikä kannata ottaa tänne Matti Kyllösen blogille. Eivät mmutuyleistyksesi korjaa mitään eikä mihinkään, kaikkein viimeksi vajenna Matti Kyllösen selväkielisen esimerkillistä asiatekstiä, toisin kuin sinulla - päinvastoin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #170

"pyörittelet vain sanoja sinne sun tänne"
........................

Heh, paraskin puhuja :)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #172
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #68

Vaikka näenkin, että pyrimme pitämään ensisijaisesti suomalaisen yhteiskunnan järjestäytyneenä ja sitä kautta mahdollistavan hyvät olot meille suomalaisille, niin toki muitakin kuin oman maamme kansalaisia meidän täytyy resurssiemme puitteissa yrittää auttaa. Siinä ensisijainen kriteeri on mielestäni avuntarpeen suuruus, ei se onko avuntarvitsija kristitty vai jonkin muun uskonnon edustaja. Tässä Päivi Räsänen haksahti halutessaan tänne pakolaisiksi ennenkaikkea kristittyjä (vaikka ilman muuta näissäkin on avuntarvitsijoita). Räsänen ajatteli toki järkevästi, mutta ei kovin kristillisesti.

Jeesus auttoi muitakin kuin juutalaisia, mistä häntä fariseukset kovasti moittivat. Hän vaati rakastamaan myös vihollisia, ei pelkästään ystäviä - niinhän pakanatkin tekevät, kuten Jeesus sanoi. Nämä ovat tietysti aika vaativia elämänohjeita meille syntisille (kuulun nimikristittynä siihen joukkoon), joille se oma ja ehkä kaverin suu on aina lähinnä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen on saanut melkoisesti pyyhkeitä maahanmuuttonäkemyksistään. En ole kaikesta samaa mieltä hänen kanssaan, mutta minun on myönnettävä, että vakaumuksellisena kristittynä hän ei voi toimia toisin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #88

Jeesus auttoi lähellään olevia tekemättä erotusta ihmisten taustan suhteen,mutta ei huhuillut yli maailman kehottaen tulemaan Juudeaan autettavaksi. Sen sijaan hän antoi lähetyskäskyn mennä viemään Jumalan sanaa kaikkeen maailmaan. Menkööt siis auttamishaluiset toteuttamaan lähetyskäskyä hädänalaisiin maihin ja opettamaan siellä ihmisiä rakentamaan maataan paremmaksi. Ei ole oikein, että yllytetään hyvinvoivia ihmisiä muista maista tulemaan Suomeen ruokittaviksi. Vastatkoon kukin vain siitä varallisuudesta mitä hän omistaan antaa. Mäkisellä ja Askolalla ei ole mitään valtuuksia yllyttää auttamaan, kun eivät itse huudostaan vastaa. Heidän harjoittamansa hyväntekeväisyys maksatetaan suomalaisilla veronmaksajilla heiltä kysymättä. Nostavat itsensä liian korkealle.

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen Vastaus kommenttiin #60

Juha Makkonen, pakolaisleireillä perheet pysyy koossa eikä kukaan huku Välimereen.

Laittomien rajanylittäjien palauttaminen lähtösatamaan pelastaisi juuri ihmishenkiä jos se on sinulle tärkeätä.

Harva Välimeren kautta tuleva laiton rajanylittäjä on pakolainen eli pakolaisaseman saanut jos ymmärrät mitä käyttämäsi termit tarkoittavat.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #156

"pakolaisleireillä perheet pysyy koossa eikä kukaan huku Välimereen."
........................

Kummassa itse asuisit ennemmin, pakolaisleirin teltassa ilman sähköä, juoksevaa vettä, viemäröintiä,ilman tulevaisuutta vai kenties ihan oikeassa kodissa tulevaisuutta suunnitellen ja töitä tehden?

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen Vastaus kommenttiin #157

Juha Makkonen, elintaso ei ole turvapaikan kriteeri eikä peruste hukuttaa ihmisiä Välimereen.

Jos Suomi joutuu sotaan, niin jään auttamaan omaa yhteisöäni enkä pakene vastuuta. Näin vanhempanikin tekivät ja jäivät rakentamaan Suomea hyvinvointivaltioksi.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #159

"Jos Suomi joutuu sotaan, niin jään auttamaan omaa yhteisöäni enkä pakene vastuuta"
..........................

Kotisohvalla on helppo leikkiä sankaria. Mene Aleppoon auttamaan hädänalaisia kun et pelkää kuolemaa ja olet tuollainen supersankari.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #156

"Harva Välimeren kautta tuleva laiton rajanylittäjä on pakolainen eli pakolaisaseman saanut jos ymmärrät mitä käyttämäsi termit tarkoittavat."
......................

Miksi luulet heidän vaarantavan sekä itsensä että lapsiensa hengen ylittäessään Välimeren?

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen Vastaus kommenttiin #158

Juha Makkonen, pakolaisia he eivät ole kuin harvassa tapauksessa ja tällöinkin aseman saa pakolaisleireillä.

Itse vetosit elintasoon ja vastaaviin vetotekijöihin.

Vetotekijöiden vähentäminen ja Dublin-sopimuksen noudattaminen vähentää Välimeren liikennettä.

ISIS ja muut salakuljettajat markkinoivat matkoja ja ylitäyttävät merikelvottomia aluksia, joita eurooppalaiset lähtevät hakemaan mm. Libyan rannikolta.

"Välimeren ihmissalakuljettajien mainos: Meren yli Silja Linen luksuslaivalla

Eurooppaan luvatta pyrkiviä ihmisiä houkutellaan laivoille monenlaisin mielikuvin. Laivoja kuvataan turvallisiksi ja mukaviksi. Mainoksen on päässyt myös Silja Serenade....

"Turvapaikka ja maahanmuutto kaikkialle Eurooppaan" on nimeltään eräs turkkilainen yritys. "Matka-apu" tarjoaa väärennettyjä viisumeita ja passeja. Egyptissä toimiva "Tie Eurooppaan" on kuvittanut mainoksensa Punaisenmeren halkaisevalla Mooseksella."

http://yle.fi/uutiset/3-7983429

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #160

"Juha Makkonen, pakolaisia he eivät ole kuin harvassa tapauksessa ja tällöinkin aseman saa pakolaisleireillä."
..................

Miksi luulet heidän vaarantavan oman ja lastensa hengen yrittäessään päästä Välimeren yli? Huvikseenko?

Voimme puhua asiasta moraalisella tasolla vasta kun olet vastannut kysymykseeni?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #162

Juha,

Jannekaan ei viitsi enää vastata tuohon jälleen itsestäänselvää asiaa koskevaan kysymykseesi, kun et pysy taaskaan itse asiassa. - Eiväthän he vapaaehtoisesti ryhdy siellä uimaankaan, vaikka juuri ja juuri osaisivatkin uida, eihän? - siinä vaan vielä yksi esimerkki moisesta "keskustelukulttuuristasi"...

P.S. Matti Kyllönen fiksuna miehenä ei ole viitsinyt blokata moisia heittojasi jo aikapäätä sitten - itse et vaan huomaa sitä edelleenkään lainkaan, heh - "minää itte"- sanasi on vaan sanottava viimeksi - jotta - vaikka...

Käyttäjän jptlehtinen kuva
Janne Lehtinen Vastaus kommenttiin #162

Juha Makkonen, juurihan tuossa esitettiin syitä mm. salakuljettajat markkinoivat helppoa elämää Euroopassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #60

Sairasmielinen johtopäätös. Välimeren yli "pelastamisen hintaa" kysyä kyytejä tarjoavilta "ihmiskauppiailta".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eipäs nyt sotketa tiedettä ja tutkimusta tähän. Suomen perusta ei ole tutkimuslaitos. Ei perussuomalainen propagandatoimisto tee oikeaa tieteellistä tutkimusta, eikä Simo Grönroos ole mikään oikea tutkija. Hän ei ole historian gradua kummempaa tutkimusta tehnyt. (Ja graduhan on oikeastaan vain näyttö siitä, että osaa perustaidot lähteiden käytöstä ym.) Hänellä ei ole yhtään tieteellisiä julkaisuja tietokannoissa löydettävissä.

Grönroos on ihan tavallinen espoolainen perusvaltuutettu, joka selvästikin vihaa erityisesti somaleja ja tykkää Hommaforumista ja Ron Paulista. Hän on johtava hahmo siinä sparrausporukassa, joka yrittää opettaa persuja verhoamaan avoimen ja raa'an ulkomaalaisvihan talouspuheeseen.

....
Isompana kuviona on sitten se, että nykymenossa ihminen on vain yhtä kuin aiheuttamansa kulut. Muu ei merkitse mitään, varsinkaan jos ihonväri ja nimi ovat vieraammat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Esa Mäkinen, voisitko ystävällisesti perustella mikä Grönroosin tutkimuksessa on epätieteellistä. Mikä historian maisterista tekee tutkimukseen pätemättömän? Jos maisteritason ihminen ei ole hyväksyttävä, niin millainen pätevyys annetaan suurimmalle osalle Suomen eduskunnan ja hallituksen jäsenille, oikeuslaitoksen ja koko Suomen valtion ja kuntien virkamiehistölle ja yksityisenkin sektorin parissa työskentelevien pätevyydelle. Hyvä tapa edellyttää, että ei mennä henkilön mollaamiseen, vaan arvioidaan hänen työtään ja tekojaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kritisoin ensinnäkin Matti sinun suurenteluasi: perussuomalaisen puolueen propagandatyökalu ei tee tutkimusta. Erinäisten lukujen pyörittely valikoivasti ja tarkoitushakuisesti ei täytä tutkimuksen kriteerejä. Tutkija taas on henkilö, joka on saanut tutkijakoulutuksen tietylle tieteenalalle ja julkaissut alan tapaan vertaisarvioituja tutkimusartikkeleita. Maisterintutkinto on vain nipin napin tutkijakoulutuksen alakoulu, pääasiassa se on vain virkakelpoisuuden alaraja vaikkapa historianopettajaksi ja antaa hakukelpoisuuden tieteelliseen jatkokoulutukseen. Näytöt itsenäisistä tieteellisen tutkimuksen taidoista annetaan sitten varsinaisesti tohtorin tutkinnossa, välietappina joillakin lisensiaatin tutkinto. Jotkut voivat toki nousta vaikka arvostetuiksi historian tutkijoiksi yliopistojen ja tutkimuslaitosten ulkopuolellakin julkaisemalla vaikkapa huolelisesti tehtyjä yleistajuisia kirjoja, joissa lähteiden käsittely kestää tieteellisen arvioinnin. Grönroosilla ei ole mitään näistä meriiteistä.

Näillä perusteilla yrityksesi kullata häntä ja Suomen perusta-ajatuspajaa tieteen ja tutkimuksen gloorialla ovat asiattomia tai ainakin yli-innokkaita, ehkä vain tietämättömyyteen perustuvia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #28

Hyvä Esa Mäkinen. Et vastannut kysymykseeni mikä Simo Grönroosin tutkimuksessa on epätieteellistä tai pätemätöntä. Miten oma ilmeisesti luokanopettajan koulutus antaa sinulle pätevyyden arvostella tieteellistä tutkimusta aivan kuin olisit ammattitutkijan asemassa. Väheksyt poliittista, poliitikkojen käyttämää argumentointia. Oletko tutkinut miten esim. tämänhetkinen poliittinen keskustelu tai vaikkapa valtiovarainministeriön harjoittama tutkimus maahanmuutosta olisi tieteellisesti kovin pätevää. Vihreiden Ville Niinistön olen monessa yhteydessä eduskunnassa kuullut markkinoivan itseään tutkijana,vaikka hänellä ei liene maisteritason ylittävää tieteellistä pätevyyttä. Demarien Antti Rinne ei näytä edes tuntevan muita tutkimuksia kuin demarien ikioman vaihtoehtobudjetin, jota hän toistuvasti vaatii hallituksen noudattavan. Milloin edes eduskunnassa on nojattu tieteellisiin tutkimuksiin, kun on annettu varoja maahanmuuttoon. Onko kysytty miten hyvää sijoittamista se Suomen kansan kannalta on? Melkolailla mutulla mennään. Ja metsään mennään koko kansana tällä menolla, mikäli maahanmuuton menoja ja tuloja ei saada tasapainoon. Suomen valtio ottaa ensi vuonna velkaa 5,6 mrd euroa. Mikäli 1 miljardin maahanmuuttokustannuksia ei olisi, valtion tarvitsisi ottaa lisävelkaa 1 miljardi vähemmän. Kun maahanmuuton aiheuttamista veloista ei uskalleta julkisesti puhua, ja kun valtio joutuu maahanmuuttokustannusten vuoksi heikentämään suomalaisten palveluja, on epärehellistä ja epätieteellistä olla puhumatta asioista oikeilla nimillä ja oikeissa kohteissa, maahanmuutonkin kustannuksia koskien.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #34

"Hyvä Esa Mäkinen. Et vastannut kysymykseeni mikä Simo Grönroosin tutkimuksessa on epätieteellistä tai pätemätöntä"
...........................

Ihminen joka tekee "tutkimuksen" maahanmuuttajista ja joka on itse vahvasti tietynlaista maahanmuuttoa vastaan saa kyllä haluamansa lopputuloksen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #74

Mikä olikaan pätevyytesi esittämään moinen arvio?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #103

Yleinen elämän kokemus. Jos joku uskon-hihhuli tekee tutkimuksen evoluutiosta ja päätyy siihen että hänen Jumalansa onkin luonut kaiken, on siihen syytä suhtautua suurin varauksin ;)

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #111

Juha,

ja millähän perusteilla varauksin? - ja millä perusteilla kaikki muut paitsi sinä itse uskot olevan "uskon-hihhuleita"??

*Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.*

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #74

Väitteelläsi teet oman osallistumisesi tähän keskusteluun mahdottomaksi.

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Voitko Matti linkata tuon Simo Grönroosin tutkimuksen tänne - johon viittaat.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #48

Anttiolavi,

tässä joitakin viitteitä:

Maahanmuutto repii Eurooppaa:

http://simogronroos.fi/maahanmuutto-repii-eurooppaa/

Maahanmuuttajat ja yrittäjäpotentiaali:

http://simogronroos.fi/maahanmuuttajat-ja-yrittaja...

Simo Grönroos: Suomi ja Eurooppa kansainvaelluksen kohteena – pohdintaa muuttoliikkeen taloudellisista, sosiaalisista ja väestöllisistä vaikutuksista :

http://www.suomenperusta.fi/ajatus/maahanmuuton-yh...

Sakari Linden: Integraatio vastatuulessa :

http://www.suomenperusta.fi/wp-content/uploads/201...

Käyttäjän SamiRuokokoski kuva
Sami Ruokokoski

kelpaako tieteellisyyden perään huutelevalle mäkiselle (paradoksi jo sinällään) tohtori hankamäki?

Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Ylipäätänsä kenellekään tieteentekijälle ei riitä se, että asiaa pohtimassa on ollut mikä tai kekä tahansa. Tieteellinen tutkimus ei suinkaan ole tekijänsä arvolla merkityksensä saava - vaan tulosten tieteellisen tarkastelun, reliabiliteetin ja toistettavuuden ym. seurauksena saavutettu loppupäätelmä jostain asiasta. Itseänikin kiinnostaa nyt päästä lukemaan tällaista tutkimusta, johon Matti tässä toistuvasti viittaa. Lukaisin kyllä tuon Grönroosin selvityksen tuolta Matin (www.suomenperusta.fi) linkin takaa, mutta ei se kyllä millään tavalla ollut tutkimus.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Ei taaskaan riittäny eväät käydä numeroiden kimppuun vaan normi tyyliin numeroiden kertojan kimppuun.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ennenhän olikin almanakassa mainos,"Mistä johtuu Esan tasanen käynti"?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suvakilta loppuvat eväät, kun faktat lyödään eteen. Kun tieto loppuu, aletaan hyökätä henkilöön "vihapuheilla" ja "rasismilla", vaikka kummallakaan sanalla ei ole mitään tekemistä sen kanssa, minkä puolesta Suomen valtion ja kansan etua ajetaan ja puolustetaan. Jokaisella on oikeus puolustaa kotiaan ja katsoa ketä sisälle päästetäään ja keille ruokapöytä katetaan. Kutsumattomia tulijoita ei ole pakko sisään päästää. Itsenäistä valtiota koskevat samat lait. Kotirauha, naisrauha, kirkkorauha ja käräjärauha ja kuninkaanrauha on säädetty suomalaisia koskevaan lakiin jo 1200-luvulla j.Kr. Nytkö antaisimme sen pois? Ei, emme anna. Jo keskiaikaiset suomalaiset olivat valistuneempia kuin nykyiset "suvakkijohtajat", joissa ei ole miestä/naista puolustamaan omaa kansaa, vaan alistuvat islamilaisen terrorismin edessä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

" Itsenäistä valtiota koskevat samat lait. Kotirauha, naisrauha, kirkkorauha ja käräjärauha ja kuninkaanrauha on säädetty suomalaisia koskevaan lakiin jo 1200-luvulla j.Kr. Nytkö antaisimme sen pois? Ei, emme anna"
............................

Emme tietenkään anna. Mutta emme taistele rasismilla niiden puolesta. Kantasuomalaisiin ja muualta tulleisiin pätee sama laki. Olet syytön kunnes teet itse rikoksen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #77

Mitä rasismia on siinä, että puolustaa maataan taloudellisin syin? Jos Suomeen pääsee tulemaan vapaamatkustajana ruokolle kuka tahansa lausuttuaan salasanan "turvapaikka", maa on avannut portit tuhotielle. Suomemme on tälläaisella tiellä. Löytyisiköhän maailmasta maata, johon suomalaiset voisivat samaa salasanaa käyttäen saada itselleen ja jälkeläisilleen pysyvän lepo- ja lusmupaikan? En usko että sellaista löytyy. Kansallisvaltio säilyy vain riittävällä itsekkyydellä ja omien etujensa puolustamisella.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #89

" Jos Suomeen pääsee tulemaan vapaamatkustajana ruokolle kuka tahansa lausuttuaan salasanan "turvapaikka", maa on avannut portit tuhotielle."
..........................

Voisitko jo päättää puhutko täällä hädänalaisista turvapaikan hakijoista vai sosiaalipummeista? Sinulla tuppaa menemään puurot ja vellit sekaisin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #77

Haluat siis sallia Suomeen "turvapaikanhakijoina" tulleiden ja oleskeluupaa vaille jääneiden pahantekijäin piileskelyn maassamme? Minä en. Tässä on eromme.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #104

Kysymykseni oli puhutko täällä sosiaalipummeista vai hädänalaisista turvapaikan hakijoista? Miksi et vastannut kysymykseeni?

Täytyyhän meidän tietää mistä ihmeestä sinä puhut jotta voimme ottaa asiaan kantaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #77

Kuka tässä on "rasismilla taistellut"? Fakta on, että viime vuoden "pakolaisaallon" mukana tuli Eurooppaan ja Suomeenkin turvallisuutemme kannalta epäilyttävää ainesta. Näitä EU ja Suomenkin viranomaiset jahtaavat estääkseen ennalta terroriteot. Ymmärränkö oikein, että tätä virallista politiikkaa sinä, Juha Makkonen, vastustat?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Ei, emme anna. Jo keskiaikaiset suomalaiset olivat valistuneempia kuin nykyiset "suvakkijohtajat", joissa ei ole miestä/naista puolustamaan omaa kansaa, vaan alistuvat islamilaisen terrorismin edessä."
............................

Et taida nyt olla oikein kartalla Matti herra. Asia on näet niin että ne turvapaikan hakijat ovat hyvin usein paenneet islamilaista terrorismia ja heidän auttaminen ei todellakaan tarkoita sitä, että siihen jotenkin alistuttaisiin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #98

Juha,

sinun on aivan turha yleistää kaikkea - turvapaikan hakijoissa on meilläkin myös aivan muita kuin siihen oikeutettuja, kuten:

Isis vihjaa terrori-iskusta Lappiin – poliisi vahvistaa: partioiden määrää lisätty:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000502771...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #98

Paperittomiako sinä ilmeisestikin tiedemiehenä itseäsi pitävä uskot enemmän kuin Suomen viranomaisia?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Yksi haittamaahanmuuton ilmiö on itä-eurooppalaiset rosvolaumat jotka pakettiautoillaan ryöstelevät suomalaisia, tyhjentävät koteja ja vievät vaikka katolta kuparikatteen ja tolpista kuparijohtimet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tämä on seurannut siitä, että ovet on aukaistu sepposen selälleen talossamme, ja ympärillä ennen ollut suojaava aita on säretty. Näin on käynyt koko Euroopalle, kun hyväntahtoiset hölmöt, niin sanotun Uuden Euroopan "rakentajat" ovat saaneet monta vuosikymmentä mellastaa mielihalujensa toteuttamisessa.-Hallitsematon maahanmuutto toteutettiin tietoisesti sen sairaan unelman toteuttamiseksi, että Suomesta tulisi "monikulttuurinen eurooppalainen maa" ja sen pääkaupungista Helsingistä Berliinin, Pariisin, Kööpehaminan ja Tuhkolman kaltainen monikulttuuristen kaupunkien helmi, joka loistaisi vauraudellaan ja monikulttuurillaan Itämeren rannalla. Kun nähtiin miten alkaa käydä, kaikki arvostelu ja oikean tiedon levittäminen estettiin ja arvostelijoita alettiin luetteloida, syyttää ja rangaistakin rasismista ja vihan lietsonnasta. Kun tämäkään ei laannuttanut arvostelua, alettiin tapahtunutta perustella sillä, ettei enää voida mitään, suuntaa ei voida enää kääntää. Kyllä voidaan. Oikea tieto ja sen vapaa ilmaiseminen, on demokratian keskeinen perustus.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Matti,

niinpä - ja mitenkä kävikään pääministeri Juha Sipilälle ja hänen perheeleen kun rupesi hyysäämään, suorastaan veljeilemään noita päinvastaisen kulttuurin m-muuttajia?. Jos antaa sille *** yhdelle pukkusosormen, niin se vie pian koko maan! :

Monikulturismin utopia :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1151...

Maassa maan tavalla tai maasta pois :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1084...

Islamin aikapommi :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8396...

Islam on kuoleman vakavasti otettava uskonto :

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #78

Merkeliä seuraten Sipilä teki kansalleen, maalleen ja valtiolleen typerän virheen antaessaan viitteen että tänne voi tulla kuka tahansa. Sipilän tulisi tunnustaa virheensä ja pyytää ajattelemattomuuttaan anteeksi. Tämän tehtyään hänen kannatuksensa saattaisi vielä nousta ja hallitus selvitä vaalikauden loppuun.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Näin on käynyt, kun ei ole isäntää Suomi -nimisessä talossa. Presidentiltä, eduskunnalta ja oikeuslaitokselta otettiin valta pois ja luovutettiin ulos, "ulkoistettiin" Brysseliin. "Rajat kiinni ja piikki kiinni" -periaate on yhtä ajankohtainen kuin runsas vuosi sitten jolloin Orpo seisoi tumput suorana ja myhäillen osoitti "kodit kodittomille" - suomalaisten piikkiin, suomalaisilta lupaa kysymättä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tätä asiaa kannattaa katsella myös vähän laajemmalla perspektiivillä. Maahanmuuttajien piirissä voimakas syntyvyys ja lapsiluku näkyvät olevan keskeinen tekijä. Se tulee muuttamaan tämän maan väestön voimasuhteita vielä tulevaisuudessa tulijoiden eduksi. Tämä rakennemuutos on jo saatu alulle pääkaupunkiseudulla ja sitä ei saada enää pysäytettyä. Se näkyy selvästi katukuvassa. Demokratia ei ole siinä esteenä, vaan se itse asiassa ruokkii tätä kehitystä. Päättäjistä ei löydy erotuomaria, joka vislaisi pilliin. Perustuslain muutos otti aikanaan vertauskuvallisen pillin pois ”erotuomarilta”. Tasavallan presidentiltä vietiin sen myötä tärkeät valtaoikeudet.

Suomalaisilla on vielä edessään vähemmistökansalaisen asema muutaman vuosisadan aikajänteellä, kun kehitys jatkuu nykyisellään. Maa tulee jakaantumaan sitä ennen jyrkästi kahtia maahanmuuton vastustajiin ja kannattajiin. Saksassa tämä kansan jakautuminen on jo meneillään. Schengen-sopimusta voisi kutsua ”havumajasopimukseksi” eli tullaan kuin havumajaan. Tämä ei ole rasismia, vaan se on puhdasta realismia. Naivismi jatkuu hyväuskoisten hölmöjen kustannuksella ja siinä vähät välitetään taloudellisesta kantokyvystä yhteiskunnassamme. Pauli Vahteran blogi ”Maahanmuutto ja velkaantuminen tuhoavat Suomen” on siitä konkreettinen esimerkki.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#21

Hallituksen ja miksei myös opposition edustajien kannattaa oikeasti käydä Ruotsissa sivistymässä ja katsomassa maahantulijoiden myötä asumisviihtyisyydessä nopeasti muuttunutta tilannetta. Aloittaa voi vaikka kätevästi Tukholman Tenstasta, ja jos aikaa on, niin sitten pikkuhujaus lähelle, Uppsalan Vallsätraan ja sokerina pohjalla vierailulle Blekingen Ronnebyyhyn tai Malmön Lindängeniin.

Rohkeasti vaan, avoimin mielin, tutustumaan monikulttuurisuuteen livenä ja miettimään, miten Suomessa asiat aiotaan nyt hoitaa. Samalla voi notkea selkärangallinen(?)poliitikko miettiä oman uransa jatkoa, ja myös sitä vastuuta päätöksistään, joista saa nauttia kaikki. Vuosikymmeniä.

Kiitos jo etukäteen järjen käytöstä. :)

Jk. Ja noin muuten, Ruotsissa on oikeasti panostettu tulijoiden viihtyisyyteen, koulutukseen jne. Sitä kannattaa myös hiukan fundeerata, jos ei ole aivot ihan jäässä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jos Ruotsi noin hienosti on maahanmuuttajien asiat hoitanut, miksi maassa on yli 50 sellaista paikkakuntaa/kaupunginsaa, johon viranomaisilla ei ole uskallusta mennä. Ruotsin jäljet eivät ihastuta, vaan pelottavat. Katsomassa niitä voi ja kannattaa käydä. Ja mennä ihan perille asti.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo Vastaus kommenttiin #27

#27

En ole ao. matkailusta poliitikkojen pitämiä puheita tai lauluja kuullut. Vieläkään.
Kumma juttu, kuinka hyvin voi poliitikko pitää silmiään kiinni ja samalla tehdä isoja päätöksiä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jouko,

Raportti: Suomella viime hetket välttää Ruotsin virheet maahan­muu­tossa :

https://www.suomenuutiset.fi/suomella-viime-hetket...

Brittiarvio Ruotsin ongelmasta: ”Jos maa ottaa enemmän maahanmuuttajia…”:

https://www.uusisuomi.fi/ulkomaat/100296-brittiarv...

Analyysi: Ruotsin asenne pakolaisiin kääntyi kolmessa kuukaudessa :

http://yle.fi/uutiset/3-8445882

The Economist: Miesten osuus Ruotsissa kasvaa rajusti maahanmuuttajien takia – ”Tämä on huolestuttavaa”:

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-20000010674...

Miksi Suomelle käy kuin Ruotsille :

https://www.kansalainen.fi/suomelle-kay-ruotsille/

Ruotsin maahanmuuttoviraston hätä: Virkailijat eivät halua tehdä kielteisiä päätöksiä :

http://www.verkkouutiset.fi/ulkomaat/ruotsi_maahan...

Islam ja maahanmuutto :

http://maahanmuuttojaislam.blogspot.fi/

Ampumistapaukset nostavat esiin toisenlaisen Ruotsin :

http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/2015/03/19/ampu...

Maahanmuuttajien heikko työllistyminen uhkaa hyvinvointia :

http://www.kauppalehti.fi/uutiset/maahanmuuttajien...

Analyytikko: Ruotsissa äänestetään tiistaina Euroopan tiukin maahanmuuttopolitiikka! :

http://mvlehti.net/2016/06/20/analyytikko-ruotsiss...

Ruotsin liberaali pakolaispolitiikka päättyi :

http://yle.fi/uutiset/3-8975698

MITEN MALMÖSTA TULI RUOTSIN KÖYHIN KUNTA :

https://paavotajukangas.com/2016/06/27/miten-malmo...

LIBANONISAATIO: RUOTSI ROMAHTAMISPISTEESSÄ :

https://riippumatonmedia.com/2016/02/16/libanonisa...

Tutkimus varoittaa maahanmuuton uhkista – ”Nykyisestäkään tilanteesta hädin tuskin selvitään”:

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000002886536.html

Ruotsi heräämässä? :

http://murha.info/phpbb2/viewtopic.php?f=26&t=1932...

"Malmö on Ruotsin portti Eurooppaan ja maan etäläosien taloudellinen solmukohta. Se on varsin kansainvälinen kaupunki, sillä Malmön 300.000 asukkaan joukosta löytyy noin 170 kansallisuutta ja siellä puhutaan noin sataa eri kieltä. Monikulttuurisuus heijastuukin kiinnostavalla tavalla kaikkialla kaupungissa." :

http://rahmispossu.net/reportaasit/malmo-pelon-kau...

Ampumistapaukset nostavat esiin toisenlaisen Ruotsin :

http://www.ess.fi/uutiset/ulkomaat/2015/03/19/ampu...

Ruotsin poliisilla suuria vaikeuksia useissa maahanmuuttajalähiöissä .

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/20161228220004635...

HUOLESTUNUT TUTKIMUS MAAHANMUUTOSTA:

http://www.kansanuutiset.fi/artikkeli/3482620-huol...

"Ruotsin poliisin salainen raportti Tukholman vaarallisimmista alueista vuosi julkisuuteen

Järkyttävä raportti kertoo brutaalia totuutta Ruotsin maahanmuuton aiheuttamista ongelmista.

Poliisilta kontrolli karannut käsistä ja virallisesti rauhoitellaan kansaa." :

http://uberuutiset.fi/2016/02/04/ruotsin-poliisin-...

"Helsingin Sanomat valotti varovasti Ruotsin arkea

Helsingin Sanomat julkaisi tänään surullisen uutisen Ruotsin viime aikojen autopaloista. Asian mainitseminen oli sinänsä miellyttävä yllätys yleensä maahanmuuton ongelmia peittelevältä lehdeltä." :

http://professorinajatuksia.blogspot.fi/2016/08/he...

Minkälaisen maan haluamme jättää jälkikasvullemme? :

http://jennilastuvuori.net/minkalaisen-maan-haluam...

Riikka Söyring: Maahanmuutto strategisena aseena :

https://vastavalkea.fi/2016/01/17/maahanmuutto-str...

Riittääkö 5 miljardia euroa? Turvapaikkakriisi maksaa Suomelle ja Ruotsille jo yhtä paljon kuin YK:n pakolaisbudjetti :

http://www.helsinginuutiset.fi/artikkeli/363460-ri...

Uutiskommentti: Turvapaikanhakijoiden radikalisoitumisesta varoittanutta Paateroa lytätään armotta:

http://www.kansallinenkuriiri.fi/2016/09/12/uutisk...

Maahanmuutto tulevaisuus..... :

http://www.raahe.net/keskustelu/viewtopic.php?t=9883

Maahanmuutto ei edistä talouskasvua :

https://www.tapiolinna.com/maahanmuutto/maahanmuut...

Apostolien teot:

17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

... ja jotkut yrittelevät vielä muutella niitä!...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #71

Kasveilla, eläimillä ja ihmisellä on reviirinsä. Suomalaisten reviiri on Suomen valtio.Meillä on oikeus ja velvollisuuskin sitä laillisin keinoin puolustaa. Jumala ei laiskoja elätä. Lusmuilijoille ei ole sijaa Suomessa, eikä mitään erioikeuksia. On myös velvollisuudet. Jos vieras ei opi maan tavoille ja elätä itseään ja sakkiaan, hän ei ole kelvollinen elämään tasa-arvoisena suomalaisten rinnalla.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #71

"Apostolien teot:
17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

... ja jotkut yrittelevät vielä muutella niitä!..."
.................................

Minä voin valaista sinua sen verran että Jumala ei ole määritellyt maiden rajoja. Ne ovat pääasiassa muodostuneet sotien tuloksena ja ovat muuttuneet aikojen saatossa tämän tästä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #108

Juha,

ja millähän perusteilla? - sinähän latelet mieleipiteitäsi sillä varmuudella kuin olisit ne rajat luonut ja asettanut vain sinä itse...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #108

Pyrit antamaan sellaisen kuvan itsestäsi, että olet suvaitsevainen. "Suvakkiutesi" näyttää olevan laajimmillaan Suomeen tulevien kritiikittömässä päästämisessä, mutta "suvakkiutesi" loppuu suomalaisen laajan enemmistön maahanmuuttokriittisyyteen, minkä tuomitset rankasti ja ehdoitta. Katselet sokein tai ainakin vain yhden silmän avulla maahanmuuton maailmaa. Toinen suvaitsevaisuuden vastainen asia on uskonto. Kehut olevasi ateisti. Hyvä on, ole vain, en itse enkä ole kenenkään toisenkaan tässä keskustelussa havainnut moittivan siitä siitä, vaan olemme suvainneet maailmankatsomuksesi. Suorastaan ivaat ja pilkkaat minua ja kaikkia kristittyjä näkemyksestämme. Suomeen tulevat muslimit - heitähän valtaosa Suomeen tulleista "pakolaisista" on - sen sijaan hyväksyt kritiikittä. Ollaksesi johdonmukainen, sinun tulisi vihata/torjua myös muslimit. Voisit mennä jo opettamaan heille ateismia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuskin koskaan aikaisemmin ihmisen historiassa kokonaiset kansakunnat ja valtiot on vapaaehtoisesti annettu valloitettavaksi pätemättömien ja omaa etuaan ajavien "hallitsijain" toimesta kuin nyt, Euroopan unionin oloissa. Kulttuurinsa puolesta alempitasoinen valloittaja ei katso hyvällä valloittamansa maan kuttuuria, koska hän ei sitä ymmärrä ja siksi hän sitä hävittää. Rooman kokemissa kansainvaelluksissa valtaajat hakkasivat kauniista ihmispatsaista päät irti, ottivat ne mukaansa ja uskoivat saavansa haltuunsa siinä olevan tiedon. Nyt Isis hakkaa kaiken itselleen käsittämättömän romuksi, myy mistä uskoo saavansa rahaa ja jatkaa eteenpäin pysähtymättä ennen kuin hänet pysäytetään. Näin oli Rooman valloittajien kanssa, mongoolien kanssa, islamilaisten, kommusnismin ja natsismin kanssa. Kun sana ei tepsi on asein heidät kukistettava.Euroopan ja Suomen on valittava, haluammeko pysyä isäntinä omassa maassa. Me haluamme, siksi valitsemme sellaiset johtajat, joihin voimme luottaa ja jotka uskollisina valitsijoilleen toteuttavat heidän tahtonsa ottamatta käskyjä niiltä, joille oma kansa ei ole valtuustusta antanut.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

#26

Mielenkiintoista muuten, mutta Itäinen EU ts. Eurooppa ei ole astunut tähän samaan 'miinaan'
Onkohan kommunistien väkivaltainen invaasio ja sadismi liian tuoreessa muistissa ?

Ja merkillisintä muuten tuossa on em. jäsenten tekemien päätösten julkinen halveksunta ja ylenkatsominen EU ssa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

Esitit oivan näkökohdan, Jouko. Entiset kommunistimaat Itä-Euroopassa ja Baltiassa eivät todellakaan ole lähteneet maahanmuuton ansaan. Ne ovat saman EU:n jäseniä, mutta toisin kuin Suomi ne ovat osanneet valita oman tiensä ja pysyä erossa muukalaisporukoista. Vastaus on se, minkä esitit: ne saivat tarpeekseen kommunistiajan maahanmuuttajista, venäläisistä, jotka noukkivat rusinat kaikista pullista ja olivat kaikessa etuoikeutettuja. Nyt venäläistenkin kanssa ollaan pääsemättömissä. Heitä pidetään viidentenä kolonnana, joka on maassa meilläkin. Naapurissa on tekemistä, ei haluta uusia riskiasuttajia. Itä-Ukraina on esimerkki siitä, mitä Venäjän naapurina voidaan kohdata. Jatkosodan ajalta on meilläkin kokemuksia siitä, mikä riesa on muukalaisväestön elättämisessä. Nälkä siinä tulee omallekin kansalle, eikä auttajia näy.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Maahanmuuttajien korkean syntyvyyden kautta tulevat uhat Suomen kantaväestöä kohtaan kaikkein raskaimpina. Nykyinen kovin alhainen suomalaisten syntyvyys kertoo siitä, että "lajimme" on uhanlainen, omassa maassaan, omien "päättäjien" aikaansaannosten seurauksena. Tämä asia kaipaa laajan kansallisen herätyksen. Koko ajan omaa kansaa lyödään ja sen elinehtoja heikennetään ja maahanmuuton tarvetta ylistetään. Ei tunnu hyvältä. Jyrki Kataisen hallitus teki karmeaa jälkeä suomalaisten vahingoksi. Vauhti nyttää EU:ssa hänen "varakomissiossaan" vain kiihtyneen. Kansamme saa olla todella huolissaan ja varuillaan.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Kyllösen alkuperäisessä blogitekstissään esittämät luvut maahanmuuton kustannuksista ovat varmaankin melko paikkansapitävät (kun korjasin dekadivirheet) ja siltä pohjalta olisi voinut odottaa lähtevän asiallisen keskustelun. Nykyiseen maahanmuuttoilmiöön on syytä suhtautua kriittisesti ja esim. vakavasti pohtia, mitä ongelmia yhteiskuntaamme integroitumattomat maahanmuuttajat aiheuttavat (vrt Ruotsin tietyt lähiöt).

Kyllönen veti tältä kuitenkin jalat alta alkamalla suoltaa tekstiä, jota ei tohtorismieheltä odottaisi. Tuollainen vain provosoi erilaisia ääliöitä "taistelemaan" maahanmuuttoa vastaan, mikä suomeksi sanottuna tarkoittaa porukalla jonkin yksittäisen maahanmuuttajan potkimista.

Tänne toissasyksynä tulleen maahanmuuttaja-aallon se osa, joka ei turvapaikkaa tarvitse tullaan viranomaisten toimesta palauttamaan takaisin ja palautettavan maan alle katoaminen tulisi estää vaikkapa säilöönotolla. Tämä on viranomaistoimintaa ja joskus ankaraakin. Kuitenkin nämä perusteettakin tänne tulleet ovat ihmisiä ja mielestäni heistä ei pidä puhua minään massana, joka "tuhoaa" maamme ja jota vastaan on "taisteltava". Tällainen retoriikka vain pilaa asiallisen keskustelun.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mikä yllä olevassa oli Pekka Näräsen tekstissä oli keskustelun tasoa kohottavaa? Ihmisillä on oikeus ilmaista asiallisia kantojaan ja tuntojaan. Ainakaan minä en ryhdy blokini keskustelussa luokittelemaan kuka saa sanoa kuka ei, kunhan pysytään asiallisuuden rajoissa. Mitä kahteen lukuvirheeseen tulee, olin ne jo huomannut ja ryhtynyt korjaamaan. Asiantunteva lukija kyllä tajusi, että kyse oli ns. lapsuksesta. Mutta virhe mikä virhe ja se on aina havaittaessa korjattava. Näräsen ei kuitenkaan tarvitse korjaukssta itselleen kunniaa ottaa. Hänen tähänastiset osuutensa "keskustelussa" eivät ainakaan vielä ole osoittaneet hänen yltävän joutavaa nokittelua korkeammalle.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

"Suomi on saanut huonointa mahdollista ihmisainesta ristikseen." "Käymme vapaustaistelua joka ikinen päivä." "Kun sana ei tepsi on asein heidät kukistettava."

Tuossa on vain esimerkkinä kolme lausetta Matti Kyllösen vuodatuksista bloginsa kommentointiosiossa. Asia ei minulle kuulu, mutta jonkun viranomaisen mielestä nuo lauseet saattaisivat liipata läheltä kansanryhmän solvausta ja väkivaltaan kiihottamista.

Toissasyksynä maahantulleilla ei varmaankaan useimmilla ole sellaisia taitoja, että Suomen talouselämä voisi heidän työpanostaan liiemmin hyödyntää ja osa on syyllistynyt täällä ollessaan rikoksiinkin. En nyt kuitenkaan menisi laajasta ihmisjoukosta käyttämään ilmausta "huonointa mahdollista ihmisainesta". Mitä "vapaustaistelua me käymme joka ikinen päivä"? Viranomaiset hoitavat työnsä ja saavat huolehtia tiukastikin maasta pois ne, joilla ei ole oikeutta tänne jäädä. Ei siihen meidän tavallisten kansalaisten "taistelua" tarvita. Mitä tuo "asein kukistaminen" tarkoittaa? Ei kai Kyllönenkään nyt sentään tarkoita, että meidän pitäisi ase kädessä käydä maahanmuuttajien kimppuun? Jos tarkoittaa, niin taitaa tulla kutsu leivättömän pöydän ääreen.

Edellämainitun kaltaista retoriikkaa saa ymmärtääkseni lukea MV-lehdestä ja joltain hommafoorumeilta. Uuden Suomen Puheenvuoro-palstalla on kyllä tiukkaakin sanallista vääntöä eri aiheista, mutta vihapuhetta lähenteleviä ilmauksia onneksi vain harvoin.

Anteeksi, että uskaltauduin ehdottamaan korjauksia blogikirjoituksen lukuvirheisiin. Taidan päättää osaltani tähän, että keskustelun taso kohoaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #43

Arvoisa Pekka Näränen. Edellä esitettyjen Simo Grönroosin tutkimuksen lukujen perusteella kustannuksiltaan raskain maahanmuuttajajoukko tulee Somaliasta ja Irakista. Siitä pitää pystyä tilasto- ja talousasiatasolla puhumaan kiihkottomasti, aivan kuten puhutaan suomalaisista työttömistä, köyhistä, sairaista, rikkaista, koulutetuista ja kouluttamattomista. Keskustelua tulee käydä päättäjien ja veronmaksajien, kaikkien asiasta kiinnostuneiden kesken. Tätä olen pyrkinyt noudattamaan kaikessa kirjoittamisessani, faktoissa pysyen, kansanvaltaisin, väkivallattomin ja demokraattisin keinoin. Jos panoksesi keskusteluun oli tässä, olen pettynyt, mutta ymmärtäväinen. Antamasti panoksesta olen kiitollinen. Annoit uskoakseni parhaasi.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #53

Olet oikeassa , yritin parhaani. Oletin, että olisi keskusteltu juuri noista asioista, jotka Grönroosin selonteko toi esiin. En tiedä, huomasitko, että kaikissa viesteissäni suhtauduin kriittisesti nykyiseen maahanmuuttoilmiöön, en kritisoinut Grönroosin selontekoakaan. Itse blogikirjoituksesi oli asiallinen, ehkä viimeistä kappaletta lukuunottamatta. Kerrot nyt noudattavasi kaikissa kirjoituksissasi asialinjaa, faktoissa pysyen, kansanvaltaisin, väkivallattomin, demokraattisin keinoin. Hyvä, en muuta toivonutkaan. Miksi sitten kirjoituksesi kommenttiosiossa intouduit kirjoittamaan taistelusta, aseista ym.?

Olen sitä mieltä, että antaa viranomaisten hoitaa virkavastuulla maahanmuuttokysymykset, itse toivon melko tiukkaa linjaa. Me kansalaiset voimme demokratiassa vaikuttaa äänestämällä, miten tulevat päätöksentekijät maahanmuuttokysymykseen suhtautuvat. Omavaltainen "taistelu" ei kuulu nykypäivän Suomeen.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #53

"Edellä esitettyjen Simo Grönroosin tutkimuksen lukujen perusteella kustannuksiltaan raskain maahanmuuttajajoukko tulee Somaliasta ja Irakista"
.................................

Lakkaa harjoittamasta kristinuskoa, tuota vihan ja rasismin uskontoa, niin huomaat että toiset ihmiset eivät ole pelkkiä kustannuseriä ja voit alkaa vaikka rakastamaan heitä. Mitäs sanot?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #95

Kristinuskoko onkin Suomen ja suomalaisten uhka? Onpa tainnut kasvatus jäädä pahasti kesken. Etpä tässä suutasi soittaisi, ellei koti,uskonto, isänmaa -tunnusten alla olisi maatamme jo tuhat vuotta puolustettu. Kannattaisi reilusti nousta pystyyn ja opetella katsomaan ihmisiä silmiin tasajalalta lähimmäisten kanssa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #105

"Kristinuskoko onkin Suomen ja suomalaisten uhka?"
.....................

Uskonto eriyttää ihmisiä toisistaan. Etkö huomaa kuinka jaat ihmiset "meihin hyviin" ja "niihin toisiin pahoihin"?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #107

Juha,

mutta sinähän tässä juuri olet jakamassa kristittyjä vuohiin ja lampaisiin, etkös vieläkään tajua? - Kyllönen "paha" ja sinä "hyvä"!...

Uskonnoilla taas ei ole mitään tekemistä Kristukseen uskon kanssa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #121

Puhuin uskontojen eriyttävästä luonteesta. Et taida olla penaalin terävimpiä kyniä. Vaikka sinulle kirjoittaa kuinka yksinkertaisella tavalla ymmärrät asiat silti väärin.

Kyllönen itse jakoi meidät muut ihmiset hyviin ja pahoihin etnisen ryhmän perusteella, en minä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #142

Juha,

moneskohan kerta kysyn myös monille jankkuttaville väitteillesi perusteita, saamatta vieläkään vastausta: millä tavoin "Matti Kyllönen jakoi meidät muut ihmiset hyviin ja pahoihin etnisen ryhmän perusteella"?

"Puhuin uskontojen eriyttävästä luonteesta. Et taida olla penaalin terävimpiä kyniä. Vaikka sinulle kirjoittaa kuinka yksinkertaisella tavalla ymmärrät asiat silti väärin." - Uskonnoilla ei ole mitään tekemistä Kristukseen uskon kanssa, yhtä vähän kuin sinulla tietämystä siitä, että pelkkien yleistävien mutuleimailujesi perusteella voidaan olettaa sinun juuri olevankin tässä ainoa rasisti "uskontosi" eriytyttävän luonteen - jopa kääntökuvasikin - kuvaa hyvin jo luonnettasikin! - perusteella.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #150

"Uskonnoilla ei ole mitään tekemistä Kristukseen uskon kanssa"
..........................

Wikipedia:

Uskonto tarkoittaa Kielitoimiston sanakirjan mukaan uskoa jumalan tai muun yli-inhimillisen mahdin olemassaoloon ja siihen liittyvää pyhyyden kokemusta. Usein uskonto on muotoutunut oppijärjestelmäksi ja ilmenee erilaisina yhteisöllisinä tapoina ja palvontamenoina.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #154

Juha,

määrittelit vasta uskonnon yleiskäsitteenä, mutta mmitä Kristukseen usko taas on, mitä se pohjjimmiltaan merkitsee?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #165

Kristusta palvomalla raamatun oppien mukaan kristityt saavat taivaspaikan ja Allahia palvomalla koraanin oppien mukaan muslimit saavat taivaspaikan.

Uskontoja kumpainenkin.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #168

Juha,

pelkkä Kristuksen palvominen ei ole vielä lähelläkään todellista Kristukseen uskoa - usein kaukana siitä:

Jumala ON!:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5035...

Raamatun Totuus:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/7726...

Ääri-islamistisesta fobiasta vapautuu oikein varautumalla:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/8420...

Maassa maan tavalla tai maasta pois:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1084...

Monikulturismin utopia:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1151...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #173

Jumalallasi on selkeästi muukalaiskammo. Se selviää jo ihan otsikoista. Voisiko häntä kutsua jopa rasistiksi?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #175

Juha,

taaskaan et perustele heittojasi - tälläkin samalla asennetoistollasi vain vahvistat vain omat fobiasi. - Kerrohan lisää...

Kuinka kaikkia ihmisiä rakastavaa Jumalaa voitaisiin kutsua rasistiksi? Sensijaan - tiedätkös mitä Allah Muhammedin koraanin mukaan lupaa yleisesti seuraajilleen?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #177

"Kuinka kaikkia ihmisiä rakastavaa Jumalaa voitaisiin kutsua rasistiksi?"
........................

Jeesushan on juutalainen. Ja tämä juutalainen Jeesus, eli Jumala, pitää juutalaisia omaisuus kansanaan ( siis pientä nepotismia ). Jumalan omaisuus kansalla on erioikeuksia muihin etnisiin ryhmiin nähden. Konkreettinen esimerkki on Israelin ja Palestiinan Arabien konflikti. Jumala vähät välittää Palestiinalaisten oikeudesta synnyinmaahansa mutta sen sijaan antaa maan yksiselitteisesti juutalaisille vastoin yleistä moraalitajua. Hän siis arvottaa eri etnisiä ryhmiä eriarvoisesti. Hän myös hyväksyy Israelin hallituksen rasistisen politiikan Palestiinan Arabeja kohtaan.

Yllä olevien perustelujen perusteella rohkenen väittää, että Jumalasi on ainakin Wikipedian artikkelin määritelmien mukaan rasisti.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #178

Juha,

et vastannut taaskaan kysymykseeni - siirsit sen taas muka ovelasti sivuun - ei onnistu. Nyt ei ole suinkaan kyse eri etnisiä rymittymiä eriarvoisesti arvottamisesta, vaan:

Israel on juutalaisten maa – ei ”palestiinalaisten”:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1251...

Tuntematta edes Jumalan Sanaa, Raamattua - et siis tunne Jumalaa etkä Jeesusta, niin kuinka voit väittää "Jumala vähät välittää", "antaa maan", "hän siis arvottaa", "hän myös hyväksyy", jne.?

Ko. wikipedian artikkeli ei ole mitään Jumalan Sanaa, ei edes vertaisarvioidusti määriteltyä tiedettä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #179

"Kuinka kaikkia ihmisiä rakastavaa Jumalaa voitaisiin kutsua rasistiksi?

Juha,et vastannut taaskaan kysymykseeni "
.............................

Vastasin hyvinkin selkeästi kysymykseesi jumalasi rasistisesta luonteesta minkä perustelin sillä, että hän arvottaa eri etnisiä ryhmiä hyvinkin eri tavalla. Arabeja hän tuntuu suorastaan vihaavan kun taas juutalaisia hän suosii Arabien kustannuksella.

Voiko ihminen joka uskoo fanaattisesti rasistiseen jumalaan ja elää hänen dogmiensa mukaan olla muuta kuin sitä itseään? Kun lukee sinun kommenttejasi niin kyllä huomaa mistä mielipiteesi on peräisin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #95

Grönroosin tutkimuksen mukaan olemme saaneet pääosin sellaisia maahanmuuttajia, joista on pitkäaikainen kustannus Suomelle. Mitä rasistista tässä faktassa on? Blokini otsikko kertoo, mistä on kyse.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #185

"Mitä rasistista tässä faktassa on"
............................

Tosi asioiden sanominen ei itsessään ole rasismia, totta . Tosin en tiedä pitääkö väittämäsi paikkaansa vai ei. Mutta ei hädänalaisia ihmisiä voi olla auttamatta kustannuksiin vedoten. Sinun kristillinen rakkautesi on tosin erilaista kuin minun maallinen rakkauteni. Siinä "rakkaudessa" kun otetaan myös taloudelliset tekijät huomioon :)

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

"Nykyiseen maahanmuuttoilmiöön on syytä suhtautua kriittisesti "
.....................

Tässä keskustelussa on se vika että turvapaikanhakijat käsitellään tavallisina maahanmuuttajina. Ei kai turvapaikanhakijoille voi asettaa hintalappua?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kuka todella tarvitsee turvaa ja taloudellista apua, se pitäisi kussakin tapauksessa selvittää, eikä käsitellä tulijoita yhtenä massana. Migri uskoakseni tekee parhaansa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Juha, tämä on luonnollisesti totta. Myönteisen turvapaikkapäätöksen saaneisiin ei voi kansantaloudellista hyötyä ajatellen käyttää samoja kriteereitä kuin muihin maahanmuuttajiin. Heidänkin työllistymisensä ja sitä kautta integroitumisensa on kuitenkin etu niin heille itselleen kuin yhteiskunnallekin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jokaisella suomalaisellakin on hintalappunsa: tasa-arvoinen elämä. Tulonsiirroilla tasataan toimeentuloa. Jokaisen on tehtävä parhaansa oman hyvinvointinsa eteen. Nykyisellään maahantulijoille ei aseteta mitään velvollisuuksia, on vain hyysäystä ja heidän siivellään eläviä, jotka maksattavat oman hyväntekeväisyytensä muilla suomalaisilla. Tässä ei ole mitään kaunista, kaunista on siinä, että itse maksaa toisiaan kohtaan osoittamansa hyväntekeväisyyden. On moraalisesti ala-arvoista harjoittaa tuollaista avuliaisuutta. Vielä rumempaa on haukkua rasisteiksi niitä, jotka puolustavat oman kansan huono-osaisia. "Suvakkius" on silkkaa farisealaisuutta. Ilman holtitonta maahanmuuttoa meidän velkataakkamme kasvaisi vuodessa 1 mrd euroa vähemmän.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #92

" On moraalisesti ala-arvoista harjoittaa tuollaista avuliaisuutta. Vielä rumempaa on haukkua rasisteiksi niitä, jotka puolustavat oman kansan huono-osaisia."
.......................

Minulle kaikki ihmiset ovat yhdenvertaisia syntyperästä riippumatta, sinulle ei. Minun moraaliini ei kuulu kieltäytyä auttamasta hädänalaista hänen syntyperänsä takia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #94

Juha,

itse jaat kristitytkin pääinvastoin erivertaisiin eritoten itsesi kanssa - "kristitty-hihhulit" - eli teet tässäkin vain tyhjäksi hurskahtelevat väitteesi. Vastuullisten ihmisten moraaliin ja etiikkaan kuuluu palauttaa turvapaikan saamattomat takaisin sinne mistä ovat tulleetkin - toisin kuin esimerkiksi eräät piispat ja papit, jotka siitä huolimatta paapovat ilmeisesti jopa isisläisiäkin laittomasti kirkkojensa suojiin...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #122

"Vastuullisten ihmisten moraaliin ja etiikkaan kuuluu palauttaa turvapaikan saamattomat takaisin sinne mistä ovat tulleetkin "
...............................

Minä puhuinkin hädänalaisista ihmisistä jotka tarvitsevat turvaa.

Sinulla on suuria vaikeuksia pysyä itse asiassa. Mistä se mahtaa johtua?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #143

Juha,

no, miksi sitten puutut lainkaan Matti Kyllösen selvään, epärasistiseen artikkeliin ja hänen kommentteihinsa?

"Sinulla on suuria vaikeuksia pysyä itse asiassa. Mistä se mahtaa johtua?" - pitää juuri kohdallasi paikkansa - normaali ihminenhän ei puutu olemattomuuksiin, ei Matti Kyllönenkään kiistänyt "hädänalaisista ihmisistä jotka tarvitsevat turvaa" - sehän on jo itsestäänkin selvää!, heh...

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #151

Jos Matti kerran hyväksyy maahanmuuttoviraston valitsemat ihmiset turvapaikan saajiksi niin mitä hän täällä sitten mesoaa?

Voisitko valaista kun hän ei itse vastaa ja sinä olet nähtävästi ruvennut hänen asiamiehekseen?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #155

Juha,

luehan uudestaan ajatuksen kanssa Matti Kyllösen ytimekäs artikkeli ja osuvat kommentit: kyse ei ole suinkkaan turvapaikan saaneista henkilöistä, vaan nimenomaan niistä oikeudettomista, joista hankaluksista, ikävyyksistä on jo monia todisteita! Vara on viisautta eikä vahingon enne, saati sitten Juha Makkosen "rasismia".

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #167

Puhut pötyjä. Tässä ote Matin blogista:

..................
"Somaliasta ja Irakista tulleista suurin taloudellinen rasitus – saksalaisista suurin hyöty Suomelle

Simo Grönroos meneekin asian ytimeen eli siihen mistä maahanmuuttajat Suomeen tulevat ja selvittää mikä vaikutus kullakin Suomeen tulleella 20–62-vuotiaalla työikäisellä muuttajalla oli Suomen julkiseen talouteen vuonna 2011."
...................

Joten Matti puhuu AIVAN SELKEÄSTI turvapaikan hakijoista yleisesti, EI mistään oikeudettomista henkilöistä. Ja hän jakaa ihmiset etnisen ryhmän mukaan hyviksi ja huonoiksi. Eli on sitä itseään.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #169

Juha,

sinun on aivan turha kaivella Matti Kyllösen teksteistä joitakin yleisiä osioita ja niiden perusteella yrittääkin yleistää hänen tekstinsä estämään kaikkien maahanmuuttajien tuloa Suomeen (yleistäen siis sanomaasi kuten sinä itse!) tai että niiden perusteella Matti Kyllönen olisi rasisti tai että hän jakaisi maahanmuuttajatkin noin vain "hyviin" ja "pahoihin" etnisen ryhmänsä mukaan! Aivan samoinhan voidaan kantasuomalaisiakin jakaa suomalaiasen ryhmänsä mukaan, eikä siltikään kyse ole vielä lähelläkään rasimista. - Onko sinun mukaasi maahanmuuttajia käsiteltäväkin vain silkkihansikkain ja omiamme samassa yhteydessä, samalla agendalla, samassa viitekehyksessä kuin "vierasta sikaa"??

Miksi et takertunut jo Matti Kyllösen blogin yleiseen otsikkoon: "Maahanmuutto nakertaa hyvinvointivaltiomme perustusta". - Luehan se ajatuksella vihdoinkin uudestaan, kiitos!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #94

Mistähän tuo "sitaatti" on repäisty? Muistan asiayhteyden, eikä sillä ole mitään tekemistä sen "johtopäätöksen" kanssa, jonka lainauksen alla esität. Ilmeistä oppi-isääsi seuraten luet kuin piru raamattuansa.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kun lukee filosofian tohtori Kyllösen kirjoituksia, niin sääliksi käy erityisesti ruotsalaisia. Ruotsiin muutti satoja tuhansia suomalaisia. Miksi? Viemään työpaikat, naiset ja leivän köyhien ruotsalaisten suusta. Häätämään andersonit, svenssonit ja karlssonit ties minne. Alkoivat ajaa ruotsalaisten omistamien tehtaiden valmistamilla autoilla. Ja ties mitä jumalattomuutta tämän kaiken lisäksi tekivätkään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ruotsi tarvitsi työvoimaa ja Suomi antoi. Ruotsi ei kuitenkaan antanut mitään ilmaiseksi. Kieli-ja ammattitaito ratkaisivat paikan ja palkan. Ruotsin kieltä taitamaton sai mennä liukuhihnalle sen ilmoituksen saattelemana, että sieltä noustaan vain kieli- ja ammattitaidon kehittymisen kautta. Suomesta lähteneellä oli useimmiten työpaikka valmiina sukulaisen tai tuttavan hankkimana. Suomalaiset eivät missään vaiheessa ole olleet Ruotsile taakka, vaan etu ja hyöty. Kiitollisuudenvelassa Suomi ei Ruotsille ole. Ruotsiinmuuton tase on Ruotsille vankasti voitollinen koko ajan. Suurvallalla on maahanmuuttoon nähden suurvallan itsekkäät otteet. Alamaisesti ajattelevalla Suomella ei.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

No nyt tuli sekin selväksi, että Suomi on ollut vain antajien, ei saajien joukossa.
Miten minun pitää suhtautua kyllösläisten asenteeseen, että minun pitää tuomita tyttäremme avioliitto ja heidän kaksi lastaan Kyllösen tavoin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #41

Mitä minulle sinun perheesi asiat kuuluvat. En ole puhunut sinusta mitään.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #52

Kyllä sinulle näyttää kuuluvan kokonaisten muualla asuvien ihmisten rotu, ihonväri ja erilaiset uskonnot tai muuten vain meistä pallinaamasuomalaisista poikkeavuus.

Kysy on edelleenkin ns. vieraaseen maahan muuttaneesta ihmisestä sekä hänen ja aviomiehensä kahdesta yhteisestä lapsesta.
Yleensä kyseessä on aina joidenkin ihmisten lapsista ja heidän jälkikasvustaan, siitä sinä puhut eli kirjoitat.

Ei suinkaan taivaasta pudonneista olioista.

Mikä sinua pelottaa? Olet selvästi tuominnut somalit ja irakilaiset, kai siihen kuuluu kaikki vääräuskoiset.

Miksi juutalaiset saavat armon sinun silmissäsi. Ovatko he Jumalasi valittu kansa? Miksi he ovat parempia ihmisiä kuin sinä ja minä? Kysyin tietysti väärin, koska en kuulu mihinkään kirkkokuntaan, vaan olen tällainen jumalaton ateisti. Joudunko minä helvettiin hiiliä lapioimaan? Olen toki sitä tehnyt aiemminkin laivan konehuoneessa. Siis kokemusta alalta on. Oletko varma, että sinun tuomitsemasi ihmiset eivät pääse minkäänlaiseen taivasten valtakuntaan?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #96

Reijo,

yrität tuomita Matti Kyllöstä väittäen hänen tuominneen somalit ja irakilaiset, kaikki vääräuskoiset. Millä perusteilla?

Yrität kysellä monia tähän aiheeseen sinänsä kuulumattomia kysymyksiä, ne vaatisivat paljon laajemman käsittelyn, mm. jo alkaen siitä, että millä perusteilla olet vieläkin "tällainen jumalaton ateisti"? - Jos aihe taas kiinnostaa, niin voit tutustua moneen ko. aiheita liippaaviin kysymyksiin blogisivuiltani, esim.:

Islam on kuoleman vakavasti otettava uskonto:

http://ilkkahyttinen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/5619...

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

On.hyvä lisäksi muistaa, että Suomi oli oikeasti kusessa -60 luvulla. Töiden saanti ja ihmisten elintason kehittyminen olivat maaseudulla monessa paikassa pelkkää utopiaa. Suomi sai myös talouttaan tasapainoon, kun osa työvoimasta siirtyi Ruotsiin. Siis töihin, ei ilmaisen leivän ja sosiaaliturvan perässä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #46

Oikein, Jouko. Suomi menetti toisessa vapaustaistelussaan 1939-1945 suuren väestömäärän. Luonto hoitaa terveessä yhteiskunnassa väestöpolitiikan niin, että syntynyt vaje täyttyy. Syntyivät suuret ikäluokat.Maatalousvaltainen Suomi ei vielä kyennyt heitä työllistämään. Ruotsi tarvitsi työvoimaa ja Suomi antoi. Ruotsi on ottanut suomalaisista kaiken irti mitä on saanut. Perii eläkkeistäkin veron, jos suomalainen haluaa eläkepäivillään muuttaa Suomeen. Lahjaksi ei tule mitään. Maahanmuuttajat se pyrkii nykyäänkin panemaan töihin, hieman toisin kuin Suomi, joka "rikkaana maana" elättää ja majoittaa ilmaiseksi.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #50

On ikävää, että valtaosin suomalaisen yhteiskunnan rahalla ja tuella koulutetut henkilöt eivät osaa edes perusasioita.
Kyllönen kirjoittaa Ruotsista: "Perii eläkkeistäkin veron, jos suomalainen haluaa eläkepäivillään muuttaa Suomeen."

Jos asuu Ruotsissa niin maksaa verot Ruotsiin. Ja jos on tienannut siellä, maksaa veronsa sinne. Jos asuu Suomessa niin Ruotsissa hankitusta eläkkeestä maksetaan vero Ruotsiin. Myös toisin päin. Jos olet ruotsalainen mutta olet seilannut työurasi Suomen lipun alla olleissa laivoissa, niin olet maksanut verot Suomeen josta myös eläkkeesi tulevat.

Onko liian vaikeata?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #114

Reijo,

mietipä toisenkin kerran: miksi yleensä veroja kannetaan?, toiseksi: eläkkeelläkin?, kolmanneksi: vielä vieraallakin maalla eläkkeellä?

"Onko liian vaikeata?"...

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #124

En ole verotuksen osalta neuvonannon tarpeessa. Sinä voisit äärikepulaisena tarkistaa mitä hyväksytyt verolakimme asiasta sanovat. Kysy vaikka Juha Rehulalta, joka on toiminut keskustan kansanedustajana vuodesta 1996 ja Sipilän hallituksen perhe- ja peruspalveluministerinä vuodesta 2015. Hän oli Vanhasen II hallituksen ja Kiviniemen hallituksen sosiaali- ja terveysministeri vuosina 2010–2011.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #129

Reijo,

et valitettavastiet vieläkään vastannut itse asiaan - ad hominem on ainoa "taidelajisi" - pelkillä itsekehuillasi muut syyllistettyinä ei mitään asiaperustetta esitetä, päinvastoin. "äärikepulaisena" sanavalintasi ilman siinäkään mitään asiaperustetta, saati asiallista esittämättä todistat vain itsesi duplikoituina "Muutamat tekstit ovat kuin katupojan kieltä. Sellaisten kanssa on tarpeetonta jatkaa."

Koeta nyt hyvä ihminen kaivella historiastakin muutakin kuin vain ehdottelemiasi muuttuvia lakeja - saati oleellisia, vieläpä tivistettyinä, lyhyesti, muidenkin ymmärrettävästi präntättyinä.

Käytä asiallista ja hyvää kieltä, älä kiroile.*

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen Vastaus kommenttiin #134

"Muutamat tekstit ovat kuin katupojan kieltä. Sellaisten kanssa on tarpeetonta jatkaa."
Et tainnut huomata, että tuo pätkä oli lainaus Kyllösen kirjoituksesta. Taisit juosta omaan lankaasi. Valitettavasti lainaukseni ei ollut oma keksintöni.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #136

Reijo,

et tainnut vieläkään huomata sitäkään, että se lainaus Kyllöseltä koski juuri ja nimenomaan sinua!! - "Taisit juosta omaan lankaasi"...

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Montakos "NO GO" aluetta Suomalaiset siirtolaiset sai länsinaapurissa aikaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ei yhtään. Suomalaiset ovat lainkuuliaista, kulloisellekin lailliselle esivallalle uskollisia.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

valitettavasti suollat asiaan kuulumatonta, vain provosoivaa tekstiä. Miten se liittyy nykyisiin arabimaista lähteneisiin maaahanmuuttajiin?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Ymmärrys hoi, äly älä jätä!
Käsitätkö tätä arvoisa sarjakirjoittaja?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen Vastaus kommenttiin #106

Reijo,

niinpä juuri! - mm. #123

*Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.*

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

miten tämäkin asiaan kuulumaton - kysehän on otsikon mukaisesti Suomeen muuttajista ei-eurooppalaisista - "Maahanmuutto nakertaa hyvinvointivaltiomme perustusta" - liittyy maahamme oikeudetta muuttaneisiin henkilöihin, saati ääriterroristeihin? - Huom. : kyse ei ole maatamme rakentavista työperäisistä maahanmuuttajista - kuten monet kansalaisemme Ruotsiin muuttaneista, jotka hyödyttivät osaltaan Suomeakin - win - win...

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Elintasopakolaisten vyöry on padottava mahdollisimman nopeasti. Heitä tarvitaan enemmän kotimaassa kuin täällä ja valtaosa on todellakin paremman elintason perässä kuin absoluuttista hätää ja sortoa paossa. Oksettavaa miten maahanmuuttajien asuma-alueet ovat euroopassa muuttuneet sota-alueiksi, joihin viranomaiset pelkäävät mennä. Samat "hädänalaiset" toimivat juuri kuten kotimassa ja jälki on samanlaista. Niin pitkään kuin olemme isäntiä talossa on meillä oikeus laittaa stoppi tälle touhulle. Lisäksi jo tulleista on palautettava aktiivisesti, jos he lomailevat ex-kotimaassa tai tekevät täällä rikoksia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä näkökohta sinulta, Ville. Eurooppa tekee koko maailmalle tuhoisan virheen kuoriessaan kermat kurjistuneista maista. Eurooppaan viimeksi kuluneen vuoden invaasiossa liikkeelle lähteneet/päässeet eivät suinkaan liene huonointa ja hädänalaisinta ainesta, vaan ns. parempaa porukkaa, jolla on varaa lähteä liikkeelle. Tämä liike on ollut ihmiskauppaa, josta joitakin lonkeroita on saatu paljastetuksi Pohjois-Suomessakin. Läpi Euroopan Suomeen tullut porukka ei ollut kulku-uraltaan satunnainen, vaan meikäläiselle maallikollekin ammattimaisesti johdettu. Kulun jokaisessa vaiheessa oli porukka ohjaamassa ja viemässä sitä eteenpäin kohti Suomea. Mielestäni se oli puhdasta ihmiskauppaa, jota eri maiden viranomaistenkin toimesta käsitykseni mukaan ohjattiin. Kulut pantiin Suomen veronmaksajat maksamaan. Ehkä tätä ilmiötä Suomessakin jossain määrin joskus tutkitaan. Miksi paperit niin monelta katosivat? Oliko rahaa ja omaisuutta mukana? Mihin se katosi? Oliko kaikilla tulijoilla todellista tarvetta Suomen veronmaksajien apuun? Voi olla että viranomaisilla on asiasta paljonkin tutkimustietoa, mutta siitä ei kerrota - kun kukaan ei vaadi. Kansanedustajilla olisi hyvien kysymysten paikkoja eduskunnan kyselytunnilla, mutta eipä siihen kukaan ole tarttunut - vielä. Luulen että sekin aika tulee, ellei tämän niin tulevien eduskuntien toimesta.
Ville pääkysymykseen: mitä tapahtuu noille maahanmuuttajien lähtömaille, kun ja jos paras aines sieltä lähtee ja huonompiosaiset jäävät? Kuinka kauan aivo- ja rahavuotoa jatkuu? Ja miten Euroopan käy, kun huollettavia tulee aina vain lisää. Tällaisista asioista olen huolestunut. Tämä ei ole vain Suomen vaan koko maailman kansojen ongelma. Mutta mitä tekee YK, mitä EU? Mitä maailman mahtavat valtiot? Rikkaat piilottavat rahat verotuksen ulkopuolelle ja näännyttävät kansat kyhyyteen ja kurjuuteen. Nämä asiat eivät ole ensinkään mitään rotuasioita, vaan ihmisyyskysmyksiä.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ville,

niinpä - ja ennenkuin se on jo myöhäistä!

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Hyvä kirjoitus Matilta! Jatka samaan malliin!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen
Käyttäjän anttiolavisalonen kuva
Anttiolavi Salonen

Moi Matti. Voitko Linkata tuon mainitsemasi Grönroosin tutkimuksen tänne.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Se ja monia muita Suomen Perustan tutkimuksia löytyy vaivattomasti osoitteesta www.suomenperusta.fi

Juha Harju

Aika jämerää tekstiä, niin ottamatta kantaa puolueeseen.
Jokatapauksessa Maahantunkeutajat maksaa jo nyt saman verran, kun Suomen työttömat. Näin ei voi jatkua. Ruotsi on jo menettänyt hallinnan. Tänne suvakit haluaa loisioita lisää. Koko afrikka tulee tänne pian, jos ei tehdä mitään. Itse olen valmis ääritekoihin. Suomi on vain Suomalaisten. Muut pysyköön poissa. Muuten asevelvollisuus voidaan lakkauttaa. Tulli, rajat. Miettikää vähän päättäjät. Porukkaa kyllä tulee, jos annetaan tulla.

Jussi

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kahdeksan kirjoitusvirhettä ja korskea ilmoitus valmiudesta väkivaltaan. Että tämmöisiä "isäm maampuollustajia"...

Kyllönen, ilmoitatko itse ylläpitoon tämän potilas Harjun asiattomasta ja sääntöjenvastaisesta kommentista vai rupeatko puolustelemaan?

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Minkälaisilla välineillä Harju valmistautuu ääritekoihin? Oletko ajatellut pitäytymistä Lalli-vainaan välineeseen?
Eikö Kyllönen tajua sitä, että minkälaisen roskajoukon ajatukset hän nostaa pinnalle noilla jatkuvilla kiihotuskirjoituksillaan!
Persusuomalaisten eräs edustaja, Kotkan kaupunginvaltuutettu suositteli vastaanottoon sopivaksi välineeksi Suomi-konepistoolia. Tässäkö se on se linja jota Kyllöset ja muut kiihottajat ajavat?
Nyt kyllä huomaa, että mihin johtaa se linja jolla mielenterveydenkin määrärahojen jatkuva leikkaus päätyy.

On kyllä syytä kysyä, että miten tämän nettilehden ylläpitäjät sallivat mainitsemani kilpakirjoitukset.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Reijo,

arvaa jo vihdoinkin oma tilasi - R.K: "Kyllöset ja muut kiihottajat ajavat?" - juuri sitä katupojan kieltä!! - olisi jo moderaattorille ilmoitettava ADH. - Ainoa kiihottaja ja provosoija täällä on Reijo Kallinen.

*Kirjoita rakentavasti, asiallisesti ja keskustelua edistävästi.*

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Grönroosin tuloksia tarkastellessa täytyy huomioida se, että niissä on laskettu keskimääräiset nettokustannukset kunkin kansallisuusryhmän sisällä. Esim. joku thaimaalainen tai irakilainen voi olla menestynyt yrittäjä ja tuottaa nettohyötyä Suomelle, vastaavasti moni muu saman kansallisuuden maahanmuuttaja aiheuttaa tuota keskiarvoa suuremman kustannuksen.

Thaimaalaisten kohdalla arvelen melko suuren nettokustannuksen selittyvän kotiäitien suurella osuudella (valtaosa thaimaalaisista on käsittääkseni tänne avioliiton kautta tulleita naisia). He eivät maksa veroja käyttäen yhteiskunnan palveluja, mutta tekevät kuitenkin arvokasta kotityötä ja lastenkasvatusta, joka ei näy kansantulolaskelmissa. Samahan koskee luonnollisesti kantasuomalaisiakin kotiäitejä.

Arvelen, että monen kansantaloustieteilijän näkemys maahanmuutosta talouskasvua edistävänä tekijänä ei toteudu, ellemme saa heidän työttömyyttään alennettua. Se taas on vaikeaa, jos kantasuomalaisten työttömyysprosentti pysyy korkeana. Jollain aloilla, esim. bussinkuljettajina pääkaupunkiseudulla, ulkomaalaisperäisiä näyttää olevan paljon. Ilmeisesti he paikkaavat työvoimavajetta, mikä tuolla alalla vallitsee huolimatta kantasuomalaisten työttömyydestä.

Juha Makkonen toi esiin tietysti tärkeän asian. Meidän pitää erottaa työperäinen maahanmuutto ja ne maahantulijat, jotka ovat saaneet maastamme myönteisen turvapaikkapäätöksen. Heidänkin kohdallaan luonnollisesti niin muuttajan itsensä kuin yhteiskunnan etu on mahdollisimman hyvä työllistyminen ja sitä kautta integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Omalta osaltani olen koko ajan - vuoden 2011 eduskuntavaalitaistelusta alkaen - kannattanut työperäistä maahanmuuttoa. Euroopan ulkorajoilla tulisi olla kontrolli, jonka läpi pääsevät valitusti halutunlaiset työtä haluavat ihmiset ja YK/Euroopan puitteissa sovitut kansalliset erityisryhmien kiintiöt. Sekä YK että EU ovat olleet kykenemättömät tätä asiaa hoitamaan. Hallitsematon kansanvaellus johtaa tilanteeseen, jossa köyhät maat menettävät varallisuuttaan ja aivojaan. Suomi on viimeisimmässä runsaan vuoden mittaisessa muukalaisaallossa saanut voittopuolisesti väestöä, joka ei kykene/halua hankkia omaa toimeentuloaan. Miksi se hankkisikaan, kun huoltopiikki on loputtomiin asti auki? Grönroosin tutkimuksesta ilmeni, että suomalaisetkin kamppailevat nollatilanteessa: tulonsiirtojen jälkeen keskimääräisesti olemme kiikkulaudalla - elämme rankasti velaksi. Työllisyysastetta pitäisi ripeästi nostaa. Näin hallitus tekeekin tavoitellssaan 72 % työllisyyttä tällä vaalikaudella. Siis jo 2011 olimme tilanteessa, että vaurautemme kasvun kannalta emme kestä lainkaan sosiaalista maahanmuuttoa. Vaikka pitkällä tähtäyksellä tulijat saattavat työllistyä, mutta tosiasia on, että kahden vuosikymmenen jälkeenkin Suomeen tulleiden tiettyjen maiden kansalaisten työllisyysaste on huono. Tähän pitää vielä lisätä fakta, että köyhyydessä ja tietämättömyydessä ihmisen sikiämistaso on korkea. Suomalaisten selvi'minen itsenäisenä hyvinvointivaltiona on pahasti katkolla, ellei nykyinen suunta muutu.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tässä maailmassa ei ole mikään itsestään selvyys, ei edes Itsenäisyys. Viime sodista maksettiin kova hinta: Talvisota vaati 26 662 kaatunutta ja Jatkosota 63 327 kaatunutta eli yhteensä 89 989 kaatunutta, haavoittuneista ja kotinsa menettäneistä puhumattakaan.
Dokumentteihin perustuvia sotakirjoja ja sotapäiväkirjoja lukeneena minun on todettava, että näitä suuria uhrauksia ei tehty sen vuoksi, että maastamme tehtiin eurooppalainen sosiaalitoimisto. Tänne tultiin ja tullaan edelleen kuin havumajaan jopa ilman papereita tai väärennetyillä papereilla paremman sosiaaliturvan perässä. Minusta tällä nykymenolla häpäistään menneiden sodan kokeneiden sukupolvien suuret uhraukset.

Vuonna 2015 maahamme tuli 32 476 turvapaikanhakijaa, joista todellisia avun tarvitsijoita eli syyrialaisia oli 877 turvapaikanhakijaa eli vain 2,7 %. Ajalla 1.1. - 25.12.2016 saapui maahamme 5589 turvapaikanhakijaa, joista syyrialaisia oli 583 turvapaikanhakijaa eli vain 10 %. Tämä ei ole rasismia, vaan faktoihin perustuvaa realismia.

http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/tur...

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Jukka,

niinpä - oikeudenmukaista ja kohtuullista? - kaukana siitä"!

Erkki Rankaviita - Virsi 440 :

https://www.youtube.com/watch?v=oCErml3vbFo

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sivistysvaltio Suomi auttaa kansalaisiaan missä päin maailmaa he milloinkin ovat matkaamassa tai asumassa ja tuovat hädänalaiset kansalaisensa kotiin. Irak ja monet muut maat eivät halua solmia Suomen kanssa palautussopimusta saadakseen kansalaisensa kotiin. Minkä arvoisina tällaiset maat pitävät kotimaastansa poistuneita, kun heitä näin kohtelevat? Luulisikin olevan Suomen etu, että tutkitaan mikä on kunkin tulijan tausta, sillä paperittomillakin luulisi olevan kotimaassaan tietoa, jota Suomi voisi tulijan parhaaksi esim. kotouttamiskysymyksissä hyödyntää. Voisiko joku minua tietävämpi minua valaista tässä minulle käsittämättömässä rakkaudettomuuden ongelmassa?

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Matti!,

tärkeä asia seulottavaksi ja kuntoon saatettavaksi! "Tervetuloa vaan kaikki m.m:t Suomeen" - no, pian Oulussakin - syntymäkaupungissani :

Isis vihjaa terrori-iskusta Lappiin – poliisi vahvistaa: partioiden määrää lisätty:

http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-200000502771...

Sitä se kaikkia "rakastava veljeily" teettää. Anna sille pikkusormi, niin pian...

Parempaa hyvää uutta vuotta 2017!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Uudenvuodenpäivän keskipäivän jälkeen, Tasavallan presidentin puheen kuunneltuani ja silmäiltyäni yllä olevia kommentteja, nousee pintaan seuraava näkymä: käsitykset maamme tilasta ja ongelmien ratkaisemisesta jakautuvat kahtia. Kirjoitukseni kommenttien valtavirta kulkee kanssani samaa, huolen täyttämää mutta samalla päättäväisyyttä heijastelevaa latua sen suhteen, että me nousemme tästä. Pieni vähemmistö edustaa omaa kansaa pilkkaavaa antaa mennä -linjaa. Perusarvot, joihin kansamme on kaikissa vaiheissaan nojannut, halutaan heittää romukoppaan. Muutamat tekstit ovat kuin katupojan kieltä. Sellaisten kanssa on tarpeetonta jatkaa. Kiitänkin kaikkia teitä, jotka olette asiallisesti Suomea ja Suomen kansaa puolustaen ja tulevaisuudesta huolta kantaen osallistuneet keskusteluun.
Tasavallan presidentin puheessa oli kauniita elementtejä. Puheessa keskityttiin presidentinvallan kannalta keskeisiin suuriin kansainvälisiin asioihin, mutta jätettiin liian vähälle huomiolle se, miten Suomi ja me suomalaiset selviydymme. Ongelmamme eivät ratkea petojen silmiin lempeästi katsomalla.
Presidentin puhe ilmensi sitä surullista valtakuntamme vallanjaon alennuksen tilaa, jossa kansan valitsemalla presidentillä ei ole valtaa valitsijainsa elämän, toimeentulon ja turvallisuuden keskeisimmissä kysymyksissä. Olemme vallaton kansa, ja siksi valta on siirtynyt yhä enemmän hyvinvoijien kehuman valtamedian ohjaukseen ja kaduille.
Kaikkivaltias Jumala maatamme ja kansaamme suojelkoon ja kaikelta pahalta varjelkoon ja antakoon meille uskallusta ja voimia panna pahalle sulku.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

"Muutamat tekstit ovat kuin katupojan kieltä. Sellaisten kanssa on tarpeetonta jatkaa."
Hyvä, että Kyllönen havaitsee, vaikkakin jälkijunassa Juha Harjun kirjoituksen syvimmän olemuksen.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Matti,

juuri niin - harvallapa on miestä sanoa asiat sellaisina kuin ne todella huolestuttavia ovat- Sinussa on! - Valitettavasti vain eräillä pääasian pointti on varsin kaukana - huolehtivat vain lillukanvarsista eli silmänkääntöyrityksistä sun muista sumutuksista...

"Kaikkivaltias Jumala maatamme ja kansaamme suojelkoon ja kaikelta pahalta varjelkoon ja antakoon meille uskallusta ja voimia panna pahalle sulku."

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Ilkka! Kirjoitat avarasti ja nasevasti. Kiitos myös Uudelle Suomelle tämän keskustelun sallimisesta. Ja kiitos kaikille tähän keskusteluun osallistuneille. Uskoakseni olemme kyenneet viemään maahanmuuttokeskustelua eteenpäin puhuessamme kustannuksista.Omaa kansaa ei pidä rangaista maahanmuuttajien aiheuttamista menoista. Ja jos edelleen rangaistaan, asia tulee selvästi saattaa myös kulujen aiheuttajien tietoon. Maahanmuuttoa koskevan keskustelun soisi laajenevan myös eduskuntaan ja sitä kautta kansalaisten tietoon. Kun kaikki osapuolet tietävät tosiasiat, olosuhteet yhteisymmärryksen - oikeuksien lisäksi velvollisuuksia koskevan - uskoisi maassamme lisääntyvän. Tosiasioiden tunnustamisesta alkaa viisaus ja myöskin kansalaisvastuu.Hyvässä yhteiskunnassa ei kansalaisilla ole vain oikeuksia, vaan myös velvollisuuksia, joita myös nykyinen perustuslakimme kansalaisille sälyttää.

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Kiitos Matti! - yhteistyössä on voimaa - parhainta jatkoa!

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hei Matti!

Oikein hyvää uutta vuotta 2017 ja kiitos tästäkin hyvästä ja ajankohtaisesta kirjoituksesta. Myös kommenttiosuus on loistava.

Sait inspiroitumaan minut takaisin tänne juuri tällä blogikirjoituksellasi.

Ritva

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hei, Ritva! Kiitos kommentistasi. Kiva kuulla sinusta. Koirat haukkuu ja karavaani kulkee. Viemme hyvää sanomaa eteenpäin. Kyllä Suomen suunta tästä kääntyy. Rajat kiinni ja piikki -kiinni peritaate valtaa alaa. Ei käyty turhaan marssilla Torniossa. Hyvää Uutta Vuotta Sinulle, Ritva!

Käyttäjän ilkkahyttinen kuva
Ilkka Hyttinen

Ritva,

kiitos myös tärkeästä blogistasi "Ruotsin kieli valmistumisen ja työnsaannin esteenä" (http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2288... ). Hyvää alkanutta vuotta 2017!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Silmäilin uudet kommentit. Mitään oleellista ei ole tullut esille. Kaiken oleellisen aiheestani olen aiemmin sanonut ja epäasiallisiin itseään toistaviin hokemiin en katso tarpeelliseksi useampaan kertaan palata, etenkään niihin mistä en itseäni/omikseni/sanomikseni tunnista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tässä kekustelussa ateismia kauppaavalle ja kristinuskoa vastustavalle Juha Makkoselle lainaus Kanava-lehden 8/2016 tohtori Osmo Pekosen kirja-arvostelusta otsikolla Kalifaatin kutsu. Pekosen arvostelu koskee kirjaa William MCCANTS: Isis ja ilmestys,islamilaisen valtion historia. Strategia ja tuomiopäivän visio. Suomentanut Kimmo Pietiläinen. Terra Cognita 2016. Arvostelussa sanotaan mm.: "Aleppon pohjoispuolella pienen Dabigin kylän laidalla on niitty, jossa islamilaisen profetian mukaan Allahin soturit käyvät viimeiseen taisteluun "Roomaa" vastaan - ja voittavat. Risti murskataan, siat tapetaan ja islam leviää yli koko maanpiirin. Sitten tulee maailmanloppu. Tätä sanomaa julistaa Islamilaisen valtion (Isis) verkkolehti Dabig, jota luetaan koko maailmassa. Sen 19.1.2016 päivätyn numeron mukaan viimeisessä taistelussa ensiksi surmataan uskon luopiot shiiat ja vasta sitten vääräuskoiset kristityt ja juutalaiset."
Tätä Isisin maailmanvalloitussotaa käydään ja sen seurauksena Eurooppaan ja myös Suomeen on päästetty tarkastamaton joukko ihmisiä, joiden joukossa on terroristeja. Näitä EU ja myös Suomen tiedustelu koettavat löytää ja ennalta estää terroriteot. Kaikki vastuulliset valtiot ja ihmiset ovat huolissaan turvallisuudestaan.Radikaalin islamin aiheuttama kansainvaellus ja siitä seurannut taloudellinen uhka ja kulttuurien yhteentörmäys on toistaiseksi hallitsematon myös Suomessa. Juha Makkosen soisi ajattelevan näkökantojensa oikeutusta ja realismia. Suomessa on helppoa rankaisematta arvostella kristinuskoa ja haukkua kristinuskon kannattajia. Makkonen voisi pyrkiä ateismin julistajaksi islamilaiseen yhteisöön tai mennä lähetystöihin vaikkapa Isisin riveihin. Siellä työkenttää lähetyssaarnaajalle riittää. Suvaitseva suomalainen ei käy omaa kansaa vastaan. Esipolvemme ovat taistelleet rauhan ja vapauden uskoa tai olla uskomatta. Makkosen toivoisi "suvaitsevana ihmisenä", joksi hän julistautuu, kunnioittavan kanssasuomalaistensa laillisia valintoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset