Matti Kyllönen

Arvon mekin, syntysuomalaiset, ansaitsemme

Suomen kansalaisena ja äänestäjänä haluan keskustella tunnustamistani arvoista, jotka kohdaltani tässä iässä ja tässä ajassa arvotan seuraavasti.

Suomen kansalaisuus. Olen Suomen kansalaisuuden saanut syntymälahjana Suomessa, Kuusamossa joulukuussa 1940. Seuraavana keväänä Suomi valitsi tiensä lähteä ottamaan takaisin Stalinin ryöstämän Karjalan, Sallan–Kuusamon alueen ja monia muita pienempiä alueita. Talvisodassa urhoollisesti taistelleet koillismaalaiset olivat olleet karkottamassa vainolaista Kuusamon rajoilta, Suomussalmelta, Kuhmosta ja Karjalasta. Nyt mentiin hyvityssotaan Kiestingin suunnalle. Menestyttiin, mutta silti uudelleen menetettiin samat alueet rauhassa, ei sodassa.

Syntymäkuntani Kuusamon sankarihaudoissa lepää yli 450 sankarivainajaa. Heidän uhrilleen olen kuolemaani asti velkaa vapaasta isänmaasta, sen antimista ja hyvyydestä.

Kotiseutuni nousi sananmukaisesti tuhkasta. Perusarvoihin kotiin, uskontoon ja isänmaahan uskoneet nuoren itsenäisen isänmaan kasvatit ja puolustajat uskoivat edelleen Suomeen. Sodan käyneet ja kokeneet nuoret perustivat ja kasvattivat perheitä, raivasivat peltoa, kouluttivat lapsiaan kunnallisissa keskikouluissa ja syrjäseuduillekin perustetuissa lukioissa. Suurin sodanjälkeinen ikäuokka 1947 oli 108.000 lapsen suuruinen. Sama rapsakka tahti jatkui vuosikymmeniä. Me, suuret ikäluokat, rakensimme yhdessä vanhempiemme kanssa sodanjälkeisen Suomen. Meitä oli 1960-luvun lopulle tultaessa niin paljon, ettemme kaikki mahtuneet Suomeen, vaan sadat tuhannet lähtivät rakentamaan Ruotsia. Ruotsi saikin valmiiksi koulutetut ja kasvatetut nuoret ihmiset. Kauppahintaa ei pyydetty eikä annettu. Ilmaista elämää ei kerjätty.

Hyvä isänmaamme on antanut meille sodanaikaisille ja sodanjälkeisille lapsille hyvän elämän. Parasta siinä on ollut kasvatus kunnon ihmiseksi, kykeneväksi ja haluavaksi elättämään itsensä ja perheensä. Jokainen on saanut kouluttautua niin pitkälle kuin rahkeet ovat myöten antaneet. Opintotukia ei onneksi annettu, oli opittava elämään omillaan. Maailmalle lähtevä sai lähtöevääksi kehoituksen pitää Jumala silmäin edessä. Se oli hyvä matkaeväs, joka on kantanut kauas ja kantaa edelleen.

Suomi rakensi hyvinvointivaltiota 1980-luvun lopulle. Kauan oltiin Kekkosen ja Neuvostoliiton ajassa. Hyvinvointi meni päähän, alettiin kansana kuvitella liikoja, aloimme verrata maatamme Japaniin. Yliarvostettu markka ja Neuvostoliiton sortuminen johtivat vaikeuksiin. Kahdenvälinen kauppa NL:n kanssa romahti, tuli lama. Pakenimme Euroopan unioniin, vapauteen, ja käänsimme Venäjälle selkämme. Valtion johdolla pelastettiin pankit ja laman laskut maksatettiin pien- ja keskisuurilla yrityksillä, joiden omistajat maksavat velkoja yhäkin, syyttömästi. ”Koiviston konklaavi” seurauksineen on vienyt osalta johtavaa kansaa moraalin. Unioni, joka aluksi antoi, on ottanut moninkertaisesti kaiken antamansa takaisin. Suomi maksaa muiden menoja. Suomesta on tehty koko Euroopan maksumies, ulkomaiden velkojen takaaja ja maahanmuuton myötä koko maailman vastikkeetonta apua antava sosiaalitoimisto, sotilaskarkurien ja helppoa elämää itselleen ja koko suvulleen hakevien muukalaisten paratiisi.

Oman kansan, suomalaisten kohtelu ei ole lähelläkään sitä mitä vieraiden. Tämä on väärin.

Pahinta mielestäni on se, mitä olemme tehneet kansamme moraalille, elämänilolle ja -halulle. Avioliittojen solmininen on vähentynyt rajusti. Syntyvyys on pudonnut alle puoleen siitä mitä se oli suursodan jälkeen. Nuoret opiskelevat yhteiskunnan tuella kolmeenkymmeneen ikävuoteen. Osa on toki ahkeraa ja heihin tulevaisuutemme nojaa, mutta se ei riitä. Ammattiyhdistysliike kahlitsee työmarkkinat niin ettei kenenkään kannata tehdä eikä kenenkään kannata antaa työtä. Eletään velaksi. Lapsuutemme ja nuoruutemme, parhaiden työvuosiemme arvot, koti, uskonto ja isänmaa, on poljettu lokaan. Kirkon johtokin puhuu sellaisen ”avioliiton” ja sellaisten uskontojen puolesta, joiden suosiminen on ollut kansallemme tuhatvuotinen kauhistus.

Yle, valtamedia ja kirkko yhdessä ajavat alas kansamme syvintä ja arvokkainta ydintä, jonka perustus on kristillis-humanistinen ja kansallismielinen arvopohja. Tätä menoa vastaan kansalaisena taistelen ja minulla on siihen oikeus. Omaatuntoani en myy enkä kirkossa käyntiä lopeta enkä suvivirren laulamisesta lakkaa. Arvon mekin, syntyperäiset suomalaiset ansaitsemme ja siitä vapaasti rinta rottingilla, ikiaikaisen talonpojan tavoin, laulamme!

Mitä puoluetta äänestäisin? Laimeaa vaalitaistoa seuratessani olen harkinnut äänestäväni kristillisdemokraatteja tai perussuomalaisia. Silläkin uhalla että minua tästä, kansallismielisyydestäni, aikanaan rangaistaan vihapuhettakin ankarampaan syntiin langenneena. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Kansallisen identiteetin ja itsemääräämisoikeuden (=suvereniteetin) sekä oman valuutan menettäminen on suurin tappio, minkä kansakunta ja valtio voi kohdata.

Näin on Suomelle tapahtunut, kun se ilman kansanäänestystä liitettiin euroon ja EMUun. Suomi on juridisesti, poliittisesti ja taloudellisesti alistettu EU/EMUN/EKP:n mielivaltaan EU:n perustuslakisopimuksen kahlitsema.

EMU-PÄÄTÖS EDUSKUNNASSA VUONNA 1998

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

Ketkä ovat nyt nahkurin orsilla syömässä pahanmakuista EMU-kakkua?

"EMU on federalistien (ylikansallinen) poliittinen projekti. Siinä yhteisellä rahalla on valtava symbolinen merkitys. Sillä tuhotaan yksi merkittävimmistä kansallisen itsenäisyyden symboleista: oma raha. Maailmassa ei ole toista vastaavaa yhteisöä, jossa täysivaltaiset valtiot eivät voi vaikuttaa rahansa arvoon... Se, että on otettu käyttöön poliittinen raha, on €mumunaus, joka ei hevillä kulu pois kollektiivisesta muististamme lähivuosikymmenien aikana." (Esko Seppänen: €mumunaus, s.211)

TEKIKÖ ex-presidentti Mauno Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa?

http://karjalankuvalehti.fi/images2/pankkikriisi_k...

MIKÄ puolue ajaisi todella Suomen etuja EU:n mielistelyn sijaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kari, olen "Koiviston konklaaviin" nähden Karjalan Kuvalehden jutussa esitetyllä kannalla. Koivisto mursi vallan kolmijaon, joka on oikeusvaltion ja kansanvallan ydin. Unioniin mentiin perustuslain vastaisesti yksinkertaisella eduskunnan enemmistöllä. EMU-äänestystä ei suoritettu. Pankit pelastettiin veronmaksajien rahoilla ja suurimmiksi maksajiksi joutuivat syyttään yksityisyrittäjät. Kärsimme tuosta vääryydestä vieläkin. Edelleenkin pk-yrittäjät pannaan maksamaan suurten yritysten ja SAK:n sopimuksiin perustuvat tes-ehdot. Tämä on kansanvallan irvikuva. Paikallinen sopiminen voimaan. Jos paikallista sopimusta ei synny, sovelletaan ylemmän tason sopimusta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#3. Löytyyköhän Suomesta yhtään isänmaallista puoluetta, joka ottaisi tuon Koivison konklaavijutun ajaakseen?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #6

Toivotaan että löytyy. Sitäkin aikaisempia selvitettäviä on. Muun muassa Tiitisen lista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #6

Kyllä epäiyttävältä näyttää, että löytyisi. Meillä pitäisi olla todellinen oppositiopuolue EU:ta vastaan, kuten oli Kekkosen aikana perustuslaillinen oikeistopuolue, jossa muun muassa Jori C Ehrnrooth vaikutti. Oli ilo katsella hänen terävän älynsä ja lähes määrättömän tietonsa räiskyntää eduskunnassa. Pienikin ryhmä saa paljon aikaan, kun se koostuu määrätietoisista, vakaumuksellisista ja lahjomattomista ihmisistä. Kekkonen haukkui perustuslaillisten toimintaa neulanpistopolitiikaksi Neuvostoliittoa vastaan. Silloin oli lähes rikollista arvostella neuvostoelämää ja maamme ja NL:n suhteita. EU:ssa ollaan yhtä pitkällä kansalaisvapauksien rajoittamisen tiellä (vihapuheet).

Juuso Hämäläinen

Kansallisvaltiot ja homogeeninen väestö ovat mm YKn ja EUn politiikan mukaan asioita, joista halutaan eroon.

Halutaan, että kuka vaan mistä vain saa tulla EUn alueelle ja asettua asumaan täällä minne lystää. Ja meille kuuluu maksaa kulut ja sopeutua tulijoiden kulttuuriin ja tapoihin. Katsokaa netissä mitä korkea YKn ja EUn edustaja Peter Sutherland opettaa meidänkin valtiojohdollomme.

http://www.bbc.com/news/uk-politics-18519395

http://www.express.co.uk/news/uk/708660/Calais-wal...

Heikolta näyttävät Matti Kyllönen tulevaisuutesi toiveet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oletko Juuso kuvaamallasi kannalla? Kuulostaa siltä että olet. Surullista. EU on ollut globalisaation, pääoman ja veronkierron kotipesä. Jäljet näkyvät, Eurooppa on kaaoksessa. Kansoja ei voida pakottaa niiden edun vastaiseen politiikkaan. Kalmarin unionista ei päästy irti ilman sotaa, ei päästä EU:stakaan. Brexit osoittaa, että EU:sta on vielä vaikeampaa erota kuin kommunistisesta Neuvostoliitosta. Itä-Eurooppa kommunismin kirot kokeneena ei suostu Brysselin pakkovaltaan eikä elättämään vapaamatkustajina tulleita uukalaisia. Korttitalo hajoaa. Uskon kansanvaltaan ja ihmisten oikeustajuun. En usko, että Juuso olet oikeassa siinä, että tulevaisuuteni toiveet ovat heikot. Me voitamme. Kansat voittavat ja heittävät verenimijänsä yli laidan!

Juuso Hämäläinen

Matti, tein ennustuksen perustuen vaikutusvaltaisten järjestöjen ja nokkamiesten ajatuksiin. Enhän minä ole koskaan mitään auktoriteettia uskonut tai kumartanut, en koulussa, armeijassa tai töissä. Siitä on joskus saanut kärsiä. Mutta ei kaduta yhtään.

Olen maailman kolunnut niin perusteellisesti, etteivät kaikenlaiset asiantuntijat minua naruta siitä missä mennään, miten ajatella tai mitä pitää välttää ja miksi. Meitähän huijataan ja muilutetaan härskisti koko ajan. Oman maamme johto ja EUn johto tekee sitä häikäilemättä.

Toivotan sinulle puhtia agendasi kanssa. Kuten tuli ilmi niin isot pojat ovat kovin eri mieltä siitä mikä meille on hyväksi. He väittävät tietävänsä paremmin eivätkä kaipaa mielipiteitämme. He kehottavst meitä vaikenemaan ja olemaan kilttejä. Tolkun ihmisiä siis.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #12

No hyvä Juuso! Minä jo ajattelin, että oletko takkisi kääntänyt, en vain heti tajunnut ironiaasi. Yhdessä siis eteenpäin! Tämä Suomeen ja koko Eurooppaan loiseliitin ja hurootimedian avulla luotu hulluus on niin pienen porukan käsissä, että se on tuhottavissa kansan ja kansojen rapsakalla nousulla. Ongelma vain on ollut se, ettei ainakaan Suomessa ole riittävän näkyviä kellokkaita ja jos on, heidät laittomuudella, uhkailuilla, nolaamisilla ja talouteen menevillä uhkauksilla koetetaan vaientaa. Ei pidä alistua.
Huuhaa-ihmisten tavoitteena on jostakin syystä, mahouden kautta, Suomen kansan hävittäminen. Julkihomoudesta on tehty ihailtava ominaisuus. Ylpeästi he marssivat kaduilla ja huutavat erinomaisuuttaan. Kuitenkin homous on terveissä yhteiskunnissa aina ollut hävettävä, salattava ominaisuus. On biologissti mahdotonta, että Suomen kansasta yhtäkkiä olisi valtaosa homoja. He ovat pieni surkuteltava vähemmistö ja siinä olkoot, kunhan eivät pyri häpäisemään kansan jatkumisen takaavaa enemmistöä.
Suomen itsenäisyys on palautettavissa. Pitää uskoa itseensä, kuten uskoivat edeltävät polvet. Talvisodassa Suomella ei maailman julkimoiden mielestä ollut mitään mahdollisuuksia selvitä. Mutta miehet ja naiset yhtenä kansana tekivät sen mitä piti tehdä: "ryssä pois maasta" oli iskulause ja sen mukaan toimittiin. Vihollinen torjuttiin, mutta huono rauha saatiin ja saarroksissa ollut kansamme pakotettiin uuteen sotaan. Torjuntavoitto tuli siinäkin. Kansamme on pärjännyt sodissa, mutta rauhan aikana sisäiset tuholaiset hyppivät silmille. Olemmeko liian suvaitsevaisia?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

"Kansallisvaltiot ja homogeeninen väestö (esim.vauraat Pohjoismaat) ovat YKn ja EUN politiikan mukaan asioita joista halutaan eroon."

EU pyrki ainakin aluksi tasapäistämään juridisesti, poliittisesti ja taloudellisesti jäsenmaat valtikkansa alle. Mutta nyt mahtimaat Saksa, Ranska, Italia ja Espanja haluavat ilmeisesti luopua rasitteista turvakseen omat hyvinvointinsa ja kehitysaskelleensa jakamalla jäsenmaat kahdelle kehälle:
- ökymaat ykköskehälle ja rupusakin maat eli Itä-Euroopan luuserimaat kakkoskehälle.

Tämä ei kuitenkaan palvele hurskasteltua yhdentymiskehitystä, pikemminkin hajauttaa ja eriarvostaa luuserimaat periferia-maiksi.Viekö tämä itsekäs suunnanmuutos EU/EMUn hajoamistielle? Brexit alkusoittona separatismista, joka kytee muuallakin nykyisen demokratiavajeisen ja valuvirheisen ja kriisiytymisherkän EU/EMU/EKP:n vuoksi? Puhkeaako EU/EMU/EKP:n kupla?

EU on pilannut alkuperäiset, yhdessä sovitut arvot, ihanteet ja tavoitteet sen petollisen, ahneen eliitin vuoksi. EU:lla on lähes mahdoton tehtävä palata alkuperäiseen lähtöruutuun menetettyään maksupaketeilla ja sopimusrikkomisillaan ym. jäsenmaidensa luottamuksen ja kunnioituksen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

EU on pettänyt omat arvonsa mennen tullen ja rikkonut omia lupauksiaan ja päätöksiään. Ongelma on mielestäni jo perusteissa, kun se hylkäsi kristinuskon. Tämän ratkaisun myötä meni arvoperustus. Valheet ja kierous ovat sen johtoajatus. Veronkierto vie talouspohjan. Lobbarijärjestelmää ei olisi pitänyt sallia. Suomen suuri virhe oli perustaa poliittisten valtiosihteerien ketju apulobbareineen. Taloudenhoito rehellisellä pohjalla tulee mahdottomaksi. Rikollisuus on saanut yhä suuremman vallan kaikissa virkaportaissa, kirkossa, valtiossa ja kunnissa. Vääryys on saanut vallan ja kansa kuristetaan. Islamin paapominen nakertaa tuhatvuotisen valtakuntamme perusteita. Tarvitaan kovat lääkkeet tästä nousemiseksi. Mutta se onnistuu kyllä.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Tämä kaikki on johtanut ”varkaiden paratiisiin”, jossa rehelliselle ihmiselle ei ole eikä tule olemaan myöskään jatkossakaan ”yösijaa.” Liittovaltion myötä Suomesta tulee ”intiaanireservaatti.” Määräykset tulevat Brysselistä. Esimerkkinä tästä on Schengen-sopimus. Se velvoitti Suomen viemään vartiolaiva Merikarhun valvomaan EU:n yhteistä rajaa itäisellä Välimerellä. Jäävahvistettu, öljyntorjuntavalmiudet omaava ulkovartiolaiva vietiin Välimerelle, vaikka vartiointia ja mahdollista öljyntorjuntaa riittäisi myös kotimaan merialueilla. Mieletöntä touhua, jolle ei tunnu olevan loppua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #9

Oikein sanottu, Jukka. EU on varkaiden paratiisi. Säätelyissään se on kohta pidemmällä kuin Neuvostoliitto. Eduskunnan ja hallituksen kädet ovat sidotut. Tämä tilanne suosii selkärangattomia edustajia kaikille kansanvallan tasoille. Käsiä levitellään, ei muka voida päättää asioista Suomen edun mukaisesti, kun Bryssel estää. Nykyinen eduskunta antaa kyselytunneillaan surkea kuvan itsestään. Taloudenpidosta ei ole mitään tolkkua. Oman edun tavoittelu on kaikessa päällimmäisenä, vaikka "köyhn asia" on puheissa ylinnä. Kansaa pidetään tyhmänä. Muukalaisten on annettu vallata parhaat asunnot ja parhaat keitaat - ilmaiseksi, meidän maksun päähän. Muukalaisten kustannuksista ei saada mitään selvyyttä, se joka niiden perään kyselee, joutuu pilkan ja uhkailun kohteeksi. Kansalta on viety jopa puhevalta ja mielipiteen ilmaisun oikeus.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pahin EU-jäsenyyden aikainen virhe mielestäni on islamin vyöryminen esteettömästi maahan. Ihmettelen, miksi naisliike, amnesti internalional ja poliittiset puolueet eivät ole tarttuneet islamin naisille aiheuttamaan alennustilaan, ihmisen silpomiseen ja eläinrääkkäykseen teurasuhrien käsittelyssä. Kaikki tuollainen on puistattavaa epäjumalanpalvelusta. Puhumattakaan sitten mitä pommiterrori aiheuttaa kansallemme ja arvoillemme. Tällä menolla me raaistumme ja vaivumme kulttuuritasolle, jolla koskaan aikaisemmin emme ole olleet.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset