Matti Kyllönen

Monikulttuurisuushoure on murskattava

Tänään vietettävänä J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä liputamme Suomen kansallislipulla ja teemme kunniaa kansallisuusaatteelle, nationalismille, aatteelle jota Euroopan unionin ”hallitus”, komissio, niin mielellään haukkuu. Kansallisuusaate nähdään Euroopn ns. eliitin piirissä Euroopan nykyisten ongelmien syynä. Mikä nationalismissa on niin vihattavaa, että sen kannattajia etsitään sosiaalisesta mediasta ja paperilehdistäkin oikein poliisivoimin?

Nationalismi aatteena syntyi Saksassa 1780-luvulla. Kansallisrunouden tutkija Johann Gottfried von Herderin mukaan ihminen saattaa olla aidosti oma itsensä vain oman ikivanhan kulttuurin varassa. Kun Euroopan valtiot olivat monikansallisia, aateliston ja kruunupäiden hallitsemia valtioita, joissa alemmilla kansanluokilla ei ollut valtaa, ainoastaan vero- ja muut rasitukset niskassaan, Herderin ajatukset alkoivat levitä kaikkialle, myös Suomeen, jossa Elias Lönnrot keräsi kansanrunoja ja kokosi niistä Kalevalan.

Napolenin ”Yhtenäinen pakko-Eurooppa” nostatti kansat vapaustaisteluun

Napoleonin valloitukset Euroopassa ja hänen pyrkimyksensä sodalla yhdistää Eurooppa antoi lisäpotkua nationalismille. Ranskan yksinvaltius ja ranskan kielen ja kulttuurin ylivalta eurooppalaisissa hoveissa saivat 1800-luvun puolella kasvavaa vastustusta erityisesti Saksassa. Oppineiden johdolla alettiin nostaa oma kieli, kulttuuri ja historia etusijalle. Saksalainen filosofi Johann Fichte julisti, että valtiolliset rajat ovat keinotekoiset, jos ne jakavat saksaa puhuvan kansan moneen osaan. Filosofit Herder ja Hegel kehittivät ajatusta yhteiseen kieleen, kulttuuriin, uskontoon ja historiaan pohjautuvasta kansakunnasta. Nykyinen Eurooppa on kukoistavien kansallisvaltioiden tuotos.

Suomessa kansallisuusaate ja siihen liittyvät omaan kansallisvaltioon tähtäävät toimet tiivistyvät kolmen suurmiehen Elias Lönnrotin, J. L. Runebergin ja J. V. Snellmanin työhön. Runebergin runo Saarijärven Paavosta synnytti ihanteen sitkeästä, moraaliltaan nuhteettomasta, lähimmäistään auttavasta, Jumalaan luottavasta suomalaisesta. Vänrikki Stoolin tarinat loi kuvan maataan ja kansaansa rakastavasta sotilaasta, joka Suomen sodassa taisteli urheasti ja uhrasi itsensä isänmaansa puolesta. Sodissamme nämä suomalaisen ihmisen ihanteet ovat tuottaneet kauniin tuloksen: itsenäisen isänmaan.

Kansalliskieli on kansan yhdistäjä. Mikael Agricola loi 1500-luvun alkupuolella suomen kirjakielen. Suomen evankelisluterilainen kirkko opetti Suomen kansan lukemaan ja kirjoittamaan ja antoi kirkoissa saarnat omalla kansankielellä. Kansakoulut ja opettajaseminaarit hoitivat sen, että suomalaiskansallinen perustus siirtyi opetettuna polvelta polvelle. Näillä seikoilla oli valtava merkitys sille, että Suomi saavutti kansallisen itsenäisyyden 1917–18 ja kykeni säilyttämään sen uusissa itsenäisyyssodissa 1939–1940 ja 1941–1945.

Kansallisen kulttuurimme vahvuuden ansiosta siniristilippu liehuu tänään ja äitienpäivänä sunnuntaina. Isät ja äidit, pojat ja tyttäret niin monissa polvissa ennen meitä, ovat asiansa kansansa ja isänmaansa puolesta hoitaneet. Miten on meidän laitamme tässä sukupolvien työkentässä?

Euroopan unioni – monikulttuurisen yleisvaltion houre

Nationialismin kielteinen piirre on oman kansallisuuden ylikorostus, oman kansan nostaminen muita paremmaksi ja toisten yläpuolella olevaksi. Tervettä nationalismi on niin kauan kuin toiset kansat nähdään tasavertaisina – samahan pätee ihmisyyteen yksilötasolla. Kasvatuksen kotona ja kouluopetuksen tulee perustua tähän. Näin ei valitettavasti ana tapahdu. Saksan ja Ranskan kilpailu johti 1870–71 sotaan, jossa Saksa löi Ranskan, lakkautti Ranskan keisarikunnan ja perusti Saksan keisarikunnan. Euroopan suurvaltojen keskinäinen kilpailu teollisuudessa, kaupassa ja raaka-aine- ja halvan työvoiman lähteistä siirtomaista johti ensimmäiseen ja vähän myöhemmin toiseen maailmansotaan.

Kansainliitto ei ollut kyennyt ratkaisemaan suurvaltojen eturistiriitoja. Toisen maailmansodan jälkeen perustettu YK on toiminut kauan varsin tyydyttävästi, mutta 2000-luvulla sen perustus – suurvaltojen ylivalta – on osoittautunut vanhentuneeksi. Maailma onkin lähempänä suursotaa kuin pitkiin aikoihin. Kysymys on siitä, että maapallon raaka-ainevarat ehtyvät, ruokaa on väestömäärään nähden liian niukasti ja rikkaimmat maat eivät enää halua maksaa YK:n niille sälyttämiä maksuja.

Sama ongelma on kansallisvaltiossa; demokratian ja tasa-arvon kuluja eivät rikkaimmat halua enää maksaa. Siksi rikkaat kannattavat rahan, työn ja palvelujen ”vapaata liikkumista” ja vievät sijoituksensa sinne missä veroja ei tarvitse lainkaan maksaa. Kansallisvaltion kannattaminen on heille ”populismia” ja ”vihapuhetta”, jonka leviäminen pitää jopa rangaistuksin estää.

Globalisaatio ja EU – rikkaimpia hyödyttävä ”vapausjärjestelmä”

Euroopan yhteisöä alettiin 1950-luvulla rakentaa rauhan järjestöksi. Haluttiin edistää Euroopan vapaakauppaa ja estää Saksan ja Ranskan sota. Tässä asiassa on kauan onnistuttu. Suomellekin EU:n aika oli aluksi varsin tyydyttävää aikaa. Yhteisön laajeneminen itään on tuonut lisää edunsaajia, joiden hyväksi Suomikin antaa ja siksi olemme pudonneet nettomaksajiksi.

EU ei ole kyennyt luomaan yhteistä rajaturvallisuutta eikä ole halunnutkaan rajoittaa Eurooppan suuntautunutta kansainvaellusta. Suomeen 2015 suuntautunut maahanmuutto on nostanut maahanmuuttokulut 1 miljardin vuositasolle. Tavallisen kansan taholta nouseva kritiikki on rankkaa. Tosiasioita kustannuksista ja muukalaisten tuomista ongelmista, rikoksista, ei kerrota, vaan niitä piilotellaan.

Kun samaan aikaan oman köyhimmän ja työttömän kansanosan kurjuus ja kyykytys säästöjen aikaansaamiseksi kiihtyy, valtio suorastaan vainoaa ihmisten mielipiteenilmaisuvapautta. Ei ole helppoa köyhän ja työttömän suomalaisen katsella kadulla kulkevia hyvin pukeutuneita, uusiin kamppeisiin sonnustautuneita uussuomalaisia, joiden vaurauden kasvu näkyy myös siinä, että aiemmin he ajelivat polkupyörillä, nyt yhä useampi autolla. Suomalaisen terveen nuoren ja keski-ikäisen työttömän uraputki kulkee toiseen suuntaan: selvitäkseen päivästä toiseen hän vähentää ruoka-, lääke- ja vaateostoksiaan ja – myy omaisuuttaan, jos sitä vielä on.

Kari Suomalaisen ennustus ”suomalaisesta hölmölästä” on toteutunut

Maalaisjärkikin sanoo, että tämän kehitys kansallisvaltiossamme ei voi päättyä hyvin. Hyvin voineesta maailman eturiviin kuuluneesta kansallisvaltiostamme on tullut ”monikulttuurisen” tavoitteen mukaisesti ”hyväuskoisten sinisilmäisten hölmölä”, jonkalaiseksi sen Helsingin Sanomien pilapiirtäjä Kari Suomalainen jo vuosikymmeniä sitten ennakoi tulevaksi.

Toivon kansallismielisyyttä Suomen eduskuntaan ja hallitukseen sekä kaikki virkaportaisiin, jotta kansallisvaltio, hyvinvointivaltio ja sen myötä keskinäinen tasa-arvo ja kansalaissopu palautettaisiin Suomeen.

Ajankohtaisin asia, hallintarekisterin porsaanreikä on tukittava koko laki hylkäämällä. Perussuomalaisilta toivon ryhtiä tukkia tämä reikä. Suomalaiset ansaitsevat pääoman, työn ja verojen pysymisen Suomessa. Oman maan ja kansan puolustaminen ei saa eikä voi olla rikos. Mutta omalta kansalta varastaminen ja kuormasta syöminen on rikos.

Monikulttuurisuushoure on murskattava ja itsenäinen kansallisvaltio kaikissa muodoissaan palautettava.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

40Suosittele

40 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (179 kommenttia)

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Kansallisvaltioiden tulevaisuus turvataan varmimmin monikulttuurisessa ympäristössä.

Moniarvoinen yhteiskunta on kaikkien suomalaisten etu.

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Juuri näin, monikulttuurisuushan on tuottanut maailmassa pelkkää hyvää. Kuten esimerkiksi Lähi-Idässä, jossa kristityt, juutalaiset ja muslimit elävät sulassa sovussa keskenään nauttimassa moniarvoisuuden ihanista hedelmistä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä, Erkki. Juutalaiset ja arabit ovat todella loistava esimerkki kansojen ja kulttuurien rauhanomaisesta kohtaamisesta ja toistensa elämän rikastuttamisesta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #25

#25

Pitääpi paikkaansa. Vielä paremmaksi esimerkiksi nostaisin Euroopan historian sotineen ennen EU:ta. Senjälkeen ei ole pahemmin sodittu.

Huomionarvoista että juuri verisimmät ja kaikkein tuhoisimmat sodat käytiin täälläkin vasta kansallisvaltioiden kukoistusaikana. Koska en nyt lähtökohtaisesti halua epäillä ikävintä niin oletan että historiaa opettaneelta kyseessä täytyy olla tahaton muistikatko.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #65

Snellmanin kansallisvaltiokäsite ja nationalismi oli hyvin kaukana nykyisten monokulttuurin haikailijoiden aatteista.
Pahaa sanottavaa sen sijaan on hänen talous - ja sosiaalipolitiikastaan.
Mutta se on sitten toisen messun aihe.

Nämä " kulttuurien" väistämättömän ja ikuisen (?) konfliktin hehkuttajat voisivat tosiaan tutkistella sotien ja konfliktien historiaa ja rakennetta vähän tarkemmin.
Mitä puhtaampaa kulttuuria ja kansallisuutta ajetaan rajoja tiukentamalla, sitä varmemmin aletaan seuraavaksi sotia siitä, missä se raja sijaitsee, ja miten päästään väärästä väestä eroon.

Voisi jopa tulla sellainen ajatus mieleen, että koko monoidea on keksitty kulloinkin juuri sodan aikaansaamiseksi.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #89

Snelmannin nationalismi poikkeaa myös siinä että tämän sivistyneen ja yläluokkaisen kansakunnan isän ja maahanmuuttajan mielestä kansallisvaltio koostuu yksilöistä eli on sen yksilöiden summa jonka yhdistävin tekijä on sivistyneisyys jonka ylläpitävä taho on kansallisvaltio. Harvemmin yksilöillä on hirveästi muutenkaan yhdistäviä tekijöitä, näin ollen yksilöiden summa on kuin hedelmäsalaatti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #89

Terve nationalismi, se että rakennetaan maata ja valtiota tasavertaisuuden pohjalta toisiin valtioihin nähden, ei rakenna sodan uhkaa. Suomi ei ole "isotteluun" syyllistynyt, mutta on itse joutunut venäläisen aggression alaiseksi.
Snellmanin ajan maailmassa sosiaalipolitiikan hoito ei ollut juuri valtion asia missään, meilläkin pitäjien/kuntien ja yksityistenkin asia. Jäät estivät nälkävuosina ruoka-avun saantia ulkomailta, mutta yksityinen kuljetustoiminta hankki viljaa mm. Virosta Pohjois-Suomeen saakka. Toimien arviointi on sidottava omaan aikaansa, ei omaamme.
"Puhdas nationalismi" on puhtaasti teoreettinen käsite. Nykyisessä EU:n puitteissa käydyssä valtioajattelussa pääongelma mielestäni on se, että Suomen oma päätösvalta maansa asioihin on supistunut olemattomaksi, eikä päättäjillä näytä olevan halua sitä palauttaakaan, koska helpointa on hallita ottamalla käskyt muualta. Maahanmuuttoasia on tästä esimerkkinä. Houkuttimet, vetovoimatekijät ovat aivan liian suuret. Omat hädänalaiset jäävät palveluiltaan alemmalle tasolla ja se nostattaa vastenmielisyyttä sekä valtiota että maahantulijoita kohtaan.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen Vastaus kommenttiin #99

Todella hienoa analyysia. Suomalaisten psykoliginen kokemus ei ilmeisesti riitä omien vallanpitäjiensä ymmärtämiseen. Ei poliitikon enää nykypäivänä tarvitse totella kansaa tai ajatella sen parasta, onhan kepit (uhkakuvat ja euro) ja porkkanat (maailmankaupan tuoma guta) jo rajojen takana muutenkin.

Käyttäjän AnitaViherpuro kuva
Anita Viherpuro

Näin tosiaan on, sulassa sovussa eletään, koska tiedätko mitä? Muslimeja ei kiinnosta kenenkään uskonnollinen vakaumus. Naapuri on naapuri ja kutsutaan dinnerille vaikka uskoisi mihin tai ei mihinkään. Islam- enekkistoisissä maissa on sulassa sovussa rinnakkain moskeija ja katolinen kirkko tai Norjalainen merimieskirkko tai hindutemppeli. Näin ollut jo vuosikymmeniä, joten kyllä kannattaisi siirtää silmät hanurin ulkopuolelle ja katsoa maailmaa vähän laajemmin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #97

Mitähän ne nämä terroristit ovat? "Naapuri on naapuri"?

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson Vastaus kommenttiin #97

"Islam- enekkistoisissä maissa on sulassa sovussa rinnakkain moskeija ja katolinen kirkko tai Norjalainen merimieskirkko tai hindutemppeli."

Sulassa sovussa? Suosittelen lukemaan uutisia esim. Egyptistä, missä kristillisiin kirkkoihin on hyökkäilty useasti. Luulisin, että muitakin esimerkkejä on paljon, eivät vain ole ylittäneet suomalaisen median uutiskynnystä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jaha. Mitähän etuja kehumassasi monikulttuurisuudessa on? Katso Eurooppaa ja koko maailmaa, kaikkialla missä islamin tuoma "kulttuuririkkaus" on, on vallalla kaaos ja talouskurjuus.

Jore Puusa

Olen työskennellyt islamilaisissa maissa sotakuvaajana esnin 15 vuotta putkeen ja sitten satunnaisesti ja lähes kaikki tapaamani muslimit olivat miellyttäviä, hauskoja ja auttavaisia ihmisiä. Huomattavasti mukavampia kuin hyvin monet suomalaiset.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #15

Tuosta voisi ehkä päätellä Jore, että paikallisten muslimien tapaamisissasi on ollut jonkinasteista tahatonta valikoituvuutta. Kaikki islamilaisen maailman sodat kun eivät ole ei-islamilaisten länsimaalaisrasistien, eivät edes venäläisten aikaansaannoksia ja ylläpitämiä. Eli kyllä siellä niitä ei-miellyttäviäkin tyyppejä taitaa sielläkin koko ajan vaikuttaa ihan maansisäisesti ja kulttuurinsisäisestikin, eivätkä paikalliskulttuurit etnisin ja uskonnollisin ym. rajanvedoin ihan veljiä ja sukupuolineutraaleja sisaruksia olekaan myöskään sielläpäin. Olisiko muuten osa paikallisten avuliaisuudesta kummunnutkin höveliydesta auttaa kuvaamaan sotatapahtumia juuri siitä 'oikeasta' näkökulmasta, joka kulloisenkin vihollisen puolella toimivien kuvaajien vinkkelistä saattanee olla tyystin toinenkin?

Toki Lähi-Idässä ym. kriisialueilla osataan esiintyä sydäntähellivän ystävällisesti ja vieraanvaraisesti vaikka sapeli hihassa kuin yya-lähettiläät ikään. Rami Adhamin kaltaiset vilpittömän altruistiset filantroopit toki ovat asia ja 'rotunsa' erikseen, eivätkä vain tuolla suunnalla vaan kaikkialla, kuten suomalaisissakin suvaitsevaispiireissä vihapoppoista puhumattakaan.

Mutta kun kysymys taitaa varsinaisesti kuulua, että miksi miellyttävänkään monikulttuurisuuden edustajien välttämättä pitäisi tulla ja tuoda kulttuuriaan tänne pohjolaan, kun voisivat ehkä jotkut ainakin jäädä sinne miellyttävien vertaisyhteisöihin tai sitten omaksua täälläpäin pohjoisen kulttuurin ainakin niilta osin kuin hankauksia voi syntyä. Hyviä esimerkkejä löytyisi kosolti, vrt tataarit ym.

Blogisti Kai Niemeläisenn mielestä kansalaisuuden myöntämisperusteita voitaisiin hyvin höllentää koskemaan kaikkia niitä, jotka ovat valmiita entisestä kansalaisuudestaan luopumaan. - Ehkäpä tulokkaat voisivat luopua myös lähtökulttuuristaan ainakin uskonnollis-sukupuolis-yhteiskunnallis-tasa-arvoisuus-taantumuksellisilta osin ja omaksua jo heti rajalla tullessaan suomalaisuuden niin hyvin kuin mahdollista, ja sitä vastaan saada jo kättelyssä kansalaisuuden?

Suomen kansalaisuuden saaneita oli viime vuonna ennätysmäärä, kertooTilastokeskus. Kaksoiskansalaistenkin määrä Suomessa nousi jo kuusinumeroiseksi.
- Kehityssuunta on oikea ainakin lisääntyvien kansalaisuudenmyöntämisten ja ulkomaalaisrikosten tilasto-ongelman kasvun tyrehdyttämisen kannalta ajateltuna, toteaa Poikkivastuullinen yhteiskuntavaltuuskunta ilman rajoja -yhteisö somessa. - Kun sydämettömästä käännytyspolitiikasta luovutaan ja kaikille maahantulijoille myönnetään jo rajalla Suomen kansalaisuus, myös ulkomaalaisten tekemien rikosten datan kasvuongelma on helposti ratkaistu, yhteisön edustaja jatkaa HS:n uutiseen viit... ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/236899-l...

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #19

Mutta kun kysymys taitaa varsinaisesti kuulua, että miksi miellyttävänkään monikulttuurisuuden edustajien välttämättä pitäisi tulla ja tuoda kulttuuriaan tänne pohjolaan, kun voisivat ehkä jotkut ainakin jäädä sinne miellyttävien vertaisyhteisöihin tai sitten omaksua täälläpäin pohjoisen kulttuurin ainakin niilta osin kuin hankauksia voi syntyä.
-------------------
On hienoa, että he tulevat tänne ja ehkä saavat hitaasti suomalaiset tajuamaan - ettemme ole ainoita maailman asukkaita. Me olemme kohdelleet kolmannen maailman ihmisiä kuin saastaa kymmeniä ja kymmeniä vuosia. Nyt on takaisinmaksun aika.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #67

Suomalaisilla ei ole valkoisen miehen taakkaa. Olemme auttaneet muita maita ja kansoja ihan kohtuullisesti. Köyhyys ei maailmasta lopu vaikka Suomi antaisi kaiken omistamansa muille maille. Joku tolkku pitää kerjätessä ja kerjäläisiä ja onnenonkijoita auttaessa. Omavastuu ajattelevalla ihmisellä on aina, kun se on eläimelläkin.

Käyttäjän ResCordis kuva
Veikko Savolainen Vastaus kommenttiin #67

"Me olemme kohdelleet kolmannen maailman ihmisiä kuin saastaa kymmeniä ja kymmeniä vuosia. Nyt on takaisinmaksun aika."

Tuo sinun Jore pitää kertoa Venäjälle, Espanjalle, Ranskalle, Saksalle, Tanskalle, USAlle ja muille lännen imperialistisille siirtomaavalloille, mutta myös Kiinalle ja islamilaisen siirtomaa- ja miekkalähetyskäännytysvaltojen upporikkaille perillisille Saudi-Arabialle ja Bruneille ym. ja yleensä niille joilla oikeastikin taitaa vielä olla valkoisen tai lähi-itäläisen tai keltaisen miehen velkaa maksamatta. Ei siis jatketa enää sitä valkoisen miehen valhetta mitä arkkipiispakin levittää, että muka nykyinen pakolaisongelma olisi puoliksi ilmastonmuutoksen ja puoliksi meidän suomalaistenkin 'kolonialistien' syytä (eg. Juice L)? https://www.youtube.com/watch?v=ojv56pp1kMk

- Vai montako siirtomaata Suomella on ollut riistettävänään ja sorrettavanaan ja miekkalähetettävänään? Antakaa heille anteeksi, mutta arkkipiispa et consortes eivät tiedä mitä he tekevät. Kirkon johto sälyttää pakolaiskriisin syyn meille ilmastonmuutoksen ja "valkoisen miehen taakan" syyllisille, eikä näe mitään syyllisroolia ääriuskontopiireillä ja terrorismilla: http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/215144-a...

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen Vastaus kommenttiin #15

..sotakuvaajana 15 v...

Ditto

Ditto

Ditto

Älkää te muut sanoko mitään. Jore Puusa puhuu.

Jos ovat niin mukavia, niin miksi siellä ei ole ollut päivääkään rauhaa ennen, aikanasi hotellien kuppiloissa istuessasi tai sen jälkeen?

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #20

Älkää te muut sanoko mitään. Jore Puusa puhuu.
---------
Käsitin että US:ssa savat kaikki kirjoittaa kun noudattavat US sääntöjä - joihin kuuluu mm. se ettei kommentoijan persoonaan puututa vaan kirjoitetaan asiasta, se lienee vaikeaa tajuta.
Minusta siellä on ollut rauha aina sillointällöin - kun joku amerikkalainen tai britti ym. ei ole katsonut asiakseen pamauttaa hajalle ihmisten vaimoja, miehiä tai lapsia.
Beirutissa oli yksi toimiva hoitelli kun siellä olin työssä. Commodore. Siellä asui muutama hullu sotakirjeenvaihataja ja muutama tärähtänyt lehtikuvaaja. Älä ole suotta kateellinen, työ oli kamalaa, jatkuvaa ruumiden väistelyä ja kauheuksien kokemista. Jos luulet että lehtikuvaajan työ sodassa on kuppiloissa istumista saatat olla väärässä, siellä kun ei kuvia saa vaan kuvat otetaan siellä missä kunnon kristityt tappavat muslimeja.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #15

Huomaa, sotakuvaajana islamilaisessa maassa. Et Pohjoismaissa, Saksassa, USA:ssa, Knadassa, Australiassa, Japanissa, Kiinassa .... Niissä tuon ammatin harjoittaminen olisi ollutkin paljon vaikeampaa, ellei suorastaan mahdotonta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #31

Vähän kun seuraa kirjoituksia niin huomaa ettei se ammatin harjoittaminen helppoa ole tällekään journalismin helmelle.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #31

Et Pohjoismaissa, Saksassa, USA:ssa, Knadassa, Australiassa, Japanissa, Kiinassa ....
-------------
olen ollut myös knadassa :-) Älä ole suotta kateellinen.
Tuossa osa duuneista.
http://puusaportfolio.blogspot.fi/p/cv-curiculum-v...
On paljon helpompi kirjoittaa esim lähi-idästä jos on ollut siellä paljon - kuin että ei ole ollut kertaakaan kuten sinä ja muodostaa käsityksensä MV lehden pohjalta.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #69

Olitko Kanadassa sotareportterina, turistina vai muissa hommissa?

Ja nuo sinun hölmöt ja paikkansa pitämättömä arvuuttelut siitä, millä perusteilla minä käsitykseni muodostan, voi jättää omaan olemattomaan arvoonsa, sillä eihän sinulla ole mitään tietoa niiden perustaksi.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #80

#80

Onkos se nyt sitä suomalaisuutta käydä henkilön kimppuun kommentoimasta asiaansa. Jos on niin niin enpä meille kovinkaan hyvää tulevaisuutta usko.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #82

Kommenttisi oli varmaan tarkoitettu vastaukseksi tuohon Puusan kommentissa #69 esittämään heittoon. Ainakin se siihen luontevammin liittyisi.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin Vastaus kommenttiin #31

Tarkoititko ehkä, ettei näissä maissa ole ikinä sodittu eivätkä ne ole osallistuneet sotiin missään, koska ovat monokulttuureja tai koska eivät ole " muslimikulttuureja"?
Vai ehkä molempia?
Kummassakin tapauksessa taidat erehtyä pahasti.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto Vastaus kommenttiin #90
Käyttäjän HelenaSalo kuva
Helena Salo Vastaus kommenttiin #15

Kuka siellä sitten sotii ja murhaa, jos kaikki muslimit ovat miellyttävämpäiä kuin me paskat suomalaiset?

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #41

kaikki muslimit ovat miellyttävämpäiä
---------
Missä niin lukee KAIKKI ?????

Ilkka Huotari

"Kansallisvaltioiden tulevaisuus turvataan varmimmin monikulttuurisessa ympäristössä.

Moniarvoinen yhteiskunta on kaikkien suomalaisten etu."

Et ilmeisesti ole lukenut/sisäistänyt tätä:

"Meidän pitäisi yhä selvemmin eksplikoida puheissamme ero moniarvoisuuden ja monikulttuurisuuden välillä. Ne eivät ole vain eri asioita, vaan ne ovat toisensa pois sulkevia vastakohtia. "

http://kuinkakarlmarxtavataan.puheenvuoro.uusisuom...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Saadakseen lempeyttä julkiseen profiiliinsa kommunistit ja sosialistit alkoivat Suomessa joskus 1960- ja 1970-luvulla puhua moniarvoisuudesta. Se olisi muka rikkautta, kun heidän aatteensa ja arvonsa saisivat olla esillä rinnan suomalaisten arvojen kanssa. No, se sallittiin, kaikkea alettiin mitata parlamentaarisella mittatikulla. Neuvostoliiton kaaduttua porvarit hengähtivät helpotuksesta ja rintama kommunismia vastaan löysäili. Liityttiin unioniin ja uskottiin, ettei vaaraa idästä enää ole, ei myöskään sisäpoliittisesti. Mutta ei se punaisuus mihinkään ole kadonnut. Se vain muuttaa väriään. On saatu laaja sisäpoliittinen viherpunainen rintama, jonka uutena työkaluna on suvaitsevaisuus monikulttuurisuuden nimissä. Kaikki "lipilaaria" kuin olla voi. Oma kulttuuri alas ja suvaitsematon monikulttuurisuus kaikkialla vallalle, Ylen, HS ja maakuntalehtien suojelemana. Tällä mennään hamaan viimeiseen saatuun velkamiljardiin asti. Sitten kaaos ja maan valtanotto. Leninin ja Stalinin tyyliin.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Mitä ovst ne " suomalaiset arvot", jotka siis ilmeisimmin eivät ole ainakaan kristillisiä arvoja eivätkä vasemmistolaisia eivätkä suvaitsevaista moniarvoisuutta ?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ketähän toveri ja setä-Lenin kutsui hyödyllisiksi idiooteiksi? Ja miksi?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Saarijärven Paavolla oli sisua:

"Paavo tog sin hustrus hand och sade:
»Herren prövar blott, han ej förskjuter.
Blanda du till hälften bark i brödet,
jag skall gräva dubbelt flera diken,
men av Herren vill jag vänta växten.»"

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Paavo oli sivistynyt ja kristitty. Hän näki lähimmäisensä hädän silloinkin kun hänellä itsellään meni jo paremmin, mutta muisti silti auttaa lähimmäistään, jolla yhä meni heikommin. Paavo ei huutanut valtiota apuun, vaan antoi omistaan eikä lähettänyt laskua valtiolle.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Jostain syystä paremmin muistettua Sven Tuuvaa pidetään realistisempana ihanne esimerkkinä keskiverto suomalaisesta kuin Saarijärven Paavoa. Voisiko vain olla niin että suomalaiset eli Suomen kansalaiset eli kamsakunnan muodostavat yksilöt samaistuvat helpommin Sven Tuuvaan kuin Saarijärven Paavoon. Fennomaanien ajama nationalismi eli kansallisuus aate rakennettiin kulttuurille, kielelle ja taiteelle. Suomalainennationalismin ei ollut tarkoistus olla sulkeutunutta vaan avointa maailmalle,sellainen joka pystyy nostamaan yhden kansakunnan muiden kansakunnan muiden kansakuntien joukkoon ja jakaa kulttuuriaan ja taidettaan yhdessä muiden kanssa. Snelmannille, joka itse oli muutes maahanmuuttaja, kansakunta rakentuu yksilöistä ja yhä tänäpäivänä Suomi eakentuu Suomenkansalaisista. Samaa periaatetta voitaisiin hyödyntää kansakuntien yhteisössä kuten Euroopan uniossa, sillä sen sijaan että Euroopastaluotaisiin yhtenäiskulttuurinen liittovaltio, se toimisi paremmin jos kansakunnat pystyisivät toimimaan yhdessä yksilöinä.

Itse en kannata monikultturismia, koska sillä ajetaan kansainvälistä monokulttuuria mikä tekee monikulttuurisesta epä-älyllisen ja sisäisesti ristiriitaisen pyrkimyksen. Sen sijaan olen enemmänkin kulttuurisen moninaisuuden, yhdessäelon ja kulttuuruen välisen kanssakäymisen kannalla. Mutta kuten huomata saattaa, minulle monikulttuurisuus tarkoittaa minulle eri asiaa kuin aloittajalle, näin luulisin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #52

EU:n liittovaltion syventäminen merkitsee eurooppalaisen kulttuurin köyhtymistä. Jokainen direktiivi vähentää kansallista omaleimaisuutta. "Napoleonin Eurooppa" olisi toteutuessaan merkinnyt ranskalaisen kulttuurin leviämistä (mm. kouluissa sama lukujärjestys koko valtiossa ja Napoleonin sotien historiaa monta tuntia viikossa), neuvostokommunismin toteutuminen myös Länsi-Euroopassa olisi tuonut venäläisen kommunismin koko maanosaan, onneksi se pysähtyi puoleenväliin Eurooppaan ja kaatui mahdottomuuteensa. Nykyinen EU ei saanut Britanniaa mukaan saksalais-ranskalaismalliseen komentoon. Pohjoismaista vain Suomi on täysillä ja kritiikittömästi mukana ja tuloksen Suomen osalta tiedämme. Itä-Euroopan maat eivät suostu EU:n pikkumaiseen komentoon eivätkä ottamaan vastaan muukalaisia, koska niillä - niiden onneksi - on vankka kokemus ja muisto neuvostokomennosta. Unohtakaa siis koko integroitunut Eurooppa, ei se koskaan toteudu niin kauan kuin kansakuntia on Euroopassa olemassa. Kansat eivät koskaan kokonaan kuole, aina nousee uusia itsenäisyystaistelijoita. Suuri Venäjänmaa odottaa hajoamistaan. Kansat saavat sielläkin vapauden. Nationalismi ei koskaan kuole!
Euroopan "integraatio" pysähtyy siihden, kun Ranska on uupunut ja pudonnut pelistä ja Saksa karistaa rauhanomaisen pankkiirirahastajan kaapunsa ja alkaa hallita nykyistä kovemmalla otteella.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Matti Kyllöselle kiitos loistavasta kirjoituksesta! Nyky-Suomessa tuntuu liian usein, että viulut maksavan kantaväestön puolella ei ole kukaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Näin se pakkaa nykyäänkin olemaan, että maksavan kansan puolella on niin sanotusta eliitistä harva. Lisää julkista velkaa huudetaan ja lisää valtion laskuun tulevia helpotuksia luvataan, jos kannatat meitä. Mutta katsokaamme, miten Ranskan ylivallan alla elävä kärsivän kansan filosofit Saksassa uskalsivat nousta vierasta maata vastaan ja oman kansansa syvistä riveistä voimansa ammentaen nostivat kansallismielen ja työllään maansa kukoistukseen, kunnes sitten sortuivat sortamaan muita ja kokivat kaksi sotaa, kaksi raskasta iskua.
Nyt on Saksa jälleen Euroopan valtias. Vastapuolella on Venäjä, tuo USA:n ja muiden länsivaltain avulla Saksan voittanut kommunsti-imperiumi, jonka rikokset ihmisyyttä ja muita kansoja kohtaan ovat edelleen rankaisematta. USA, Euroopan kaksi kertaa ylös nostanut, on vajoamassa alas periaatteistaan. Englanti on irtoamassa Euroopasta, johon se ei kunnolla ole koskaan kokenut kuuluvansakaan.
Aatteet ovat levällään koko maailmassa. Voimako ratkaisee vai ihmisyyden ja kansallisvaltion idea? Raha, joka Eurooppaa nyt hallitsee, ei kuitenkaan ratkaise, vaan ihmisyys. Saarijärven Paavon arvot, uskoisin. Emme ole kadotettu ja menetetty kansa, vielä, jos käännämme suunnan ja äänestämme valtaan omaa kansaa arvostavat ja kunnioittavat ihmiset.

Juha Hämäläinen

Suomalaisten pitää löytää toinen suomlaainen ja auttaa toinen toisiaan. Kukaan muu ei meidän puolia pidä, jos emme itse.

Siksi: https://www.kansalainen.fi/unelma-myytavana-loimuk...

Toisaalta pitää päästä itseruoskinnan tauoilla tapahtuvasta toisiemme ruoskimisesta eroon ja lopettaa nillittäminen kaikesta EUforisista EUtanasiaan johtavista direktiiveistä ja vetää reilusti kotiin!

Niin me muutkin tekee!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #27

Olen samaa mieltä. Suomalaisen pitää auttaa suomalaista ja EU:n asioissa pitää vetää kotiinpäin. Suomen poliitikot ja virkamiehet ovat liian alamaisia "ylemmälleen". Heidän tulee tehdä työtä Suomen puolesta eikä kuvitella olevansa komission virkamiehiä ja siinä ominaisuudessa Suomen syöjiä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos EU-alueesta halutaan Yhdysvaltoja edes jotenkin muistuttava liittovaltio, kansallisvaltiot ja kansallistunteet on varmaankin tuhottava. Tähän tuohoamiseen saattaisivat sopia vieraan kulttuurin maahanmuuttajat, kunhan niitä tuotaisiin tasaisesti kaikkiin maihin. Siksikö Puolaa ja Unkaria ahdistellaan, kun eivät suostu tuhoamaan kansallisvaltioitaan suuremman hyvän vuoksi?

Natsismi natsismina, mutta kun KANSALLISEN Kokoomuksen edustajat arvostelevat kansallismielisyyttä ilman mitään ääri-etuliitteitä, niin kyllä sitä ollaan jo oudoilla vesillä.

Kari Suomalainen oli profeetta. Miten muuten hänen piirrostensa ajankohtaisuus vain lisääntyisi vuosikymmenien saatossa?

Jore Puusa

Minulla oli kunnia tehdä töitä HS:ssä yhtä aikaa Suomalaisen kanssa.
Hänellä oli hyvä viiva ja hyviä oivalluksia ja mainia "Jeesus Aleksanterinkadulla jouluna" kuva----mutta vanhemmiten hänestä tuli julma rasisti. Ja siitä syystä (viimeinen kuvottava pilapiirros turpeahuulisista mustista) hän sai aivan oikein potkut.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

HS ei siis kestänyt taiteilijan näkökulmaa, joka vastasi kansan ja HS:n lukijainkin enemmistön - niin uskon ja levikkihän sen kertoo - kantaa. Kari Suomalainen oli näkijä ja tekijä. Kunnioitan häntä suuresti.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero Vastaus kommenttiin #22

Levikkiin ei kuitenkaan vaikuttanut Suomalaisen eroaminen. Vielä kymmenen vuotta myöhemmin levikki oli 446380.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #33

Yleisön saaman käsityksen mukaan Kari siirtyi eläkkeelle normaalissa järjestyksesä. Lukijat jäivät hänen töitään kaipaamaan, mutta lohtuna on ollut töiden klassinen luonne, ne ovat aina ajankohtaisia, niin myös nyt. HS:n levikin rankka lasku on käsitykseni mukaan johtunut lehden väärästä linjasta. Muun muassa uskonnollisuuden ja suomalaisuuden väheksymisestä, jopa pilkasta ja islamin ihailusta. Viime aikoina on tapahtunut pientä parantumista ja lukijat ovat siitä palkinneet pienellä levikin kasvulla, jos nettiversio otetaan huomioon. Lieneekö mielikuvani ihan tarkka, mutta tällaisena olen lukijan asian kokenut.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #22

Kunnioita rauhassa.
Minulle hänen viimeiset törkeän rasistiset piirroksensa olivat suuren murheen aihe, koska hän oli aiemmin hyvä kriitikko. Mutta kuka mistäkin pitää.
-
kansan ja HS:n lukijainkin enemmistön - niin uskon ja levikkihän sen kertoo - kantaa
--
Sinullapa on hassu näkemys HS.stä. Sitä kun maakunnissa luki ja lukee aika harva.
Ja uskot enemmistön sitä ja tätä ajatelleen. Tuo onkin maailman paras väitteen peruste.
No kuka mitäkin uskoo ja sitten on tosiasiat, kansallismielisillä tuo usko korvaa yleensä tiedon.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Juuri nyt on puhuttu juhlarahan yhteydessä, miten nyt taiteilijan vapautta rajoitetaan.
Onko niin, että taiteilijanvapaus on sallittua vain , jos omaa tietyt mielipiteet, jotta ns korkeakulttuurin edustajat hyväksyvät?
Kun Karin piirustuksia katselee, niin aikalailla oikeassa hän monessa kiistellyssäkin asiassa on ollut. Vuodet ovat sen todistaneet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #30

Ministeri hyväksyi ja ministeri kielsi. Yleisen mielipiteen - minunkin - mukaan kuva oli mauton. Kuva on lavastettu ja teknisestui epäonnistunut; ei mikään teloittajaporukka ammu kohdetta metrin päästä. Kumpikin osapuoli tappoi, ei vain toista voi syyllistää. Punaiset nousivat kapinaan laillista hallitusta vastaan ja hävisivät.
Kari oli profeetta. Arvostettu edelleen. Hänen arvioidensa mukaan kannattaisi elää. Ei pidä haukata liian suurta palaa, jota ei pysty nielemään saati sulattamaan.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #30

Kuvottava rasismi ei ole taiteilijanvapauden - käyttöä vaan kansallismielistä vihaa kansaryhmiä kohtaan.
No jos sinä diggaat sellaista - niin minä en. HS potki ukkelin ulos kun sai tarpeekseen oman työilmapiirinsä pilaamisesta. Aika moni toimittajakollega sai myös tarpeekseen vanhan miehen tökeröstä kamasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Liittovaltion rakentaminen Eurooppaan on niin pitkän ja väkivaltaisen taistelun takana, ettei kenenkään päättäjän missään maassa pitäisi ryhtyä sitä ajamaan. USA:n, Saksan ja ennen kaikkea Venäjän liittovaltiorakennelmat ovat enemmän tai vähemmän väkivaltaisin konstein toteutettuja. Neuvosto-Venäjän liittovaltio toteutui yhden puolueen diktatuurin kautta veristen sotien myötä ja työn, raaka-aineiden ja ruoan pakkosäätelyn kautta. Työnjako EU:ssa muistuttaa paljon NL:n käytäntöjä ja siksi sen tien päässä ei voi olla muu kuin väkivaltainen hajoaminen. EU on pikkuporukan unelma. Suomi on siinä mukana siksi, että meille uskoteltiin turvallisempaa tulevaisuutta Venäjän naapurina. Kansojen ylläpitämälle Euroopa-eliitille järjestelmä on hyvä, edut kansalaisiin verrattuna ovat huikeat. Itä-Euroopassa muistetaan kommunistiset liittovaltion kirot, siksi ne eivät suin surmikaan suostu komissaarien vaatimuksiin. Saksan itsekäs toiminta EU:ssa ja rahaliitossa osoittaa, että kansallisvaltiosta se ei ole luopunut, vaan on rakentanut vasallijärjestelmän ympärilleen ja kuorinut kermat päältä niistäkin veloista ja takuista, joita Välimeren aaltoihin on yhdessä viskattu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eurooppa, sen myötä Suomi, halutaan alistaa islamille juuri maahanmuuton kautta. Kun katsotaan islamin leviämisen historiaa, kaikkialla minne se levinnyt, se on käyttänyt väkivaltaa. Kaikkialle missä se on, väkivalta on pysyvää. Euroopan maissa on samanlainen kehitys. Ruotsissa meitä lähimpänä. Islamin kulttuurin piirissä on toki rauhanomaista väkeä, mutta väkivalta on aura jolla mennään eteenpäin. Nyt Suomessakin jo sanotaan, ettei tiedetä milloin terrori iskee maassamme. Alle kymmenessä vuodessa kansainvaellus on tehnyt ennen niin rauhallisesta Suomesta tällaisen. En pidä tästä kehityksestä, vaan haluan - laillisin keinoin - vanhan Suomen takaisin niin laajasti kuin mahdollista.

Jore Puusa

ennen niin rauhallisesta Suomesta tällaisen.
-------
Nooh älähän nyt..sodanjälkeiset vuodet olivat paljon väkivaltaisempia kuin nykysuomi.
Rikollisuus vähenee koko ajan. Ilman rasistisia räyhääjiä täällä olisi mukavaa - mutta kansallismieliset pilaavat hyvän maan ihan kokonaan.
Suomi on tosin ollut jo kauan euroopan väkivaltaisin maa, monin tavoin.
Mutta sinä olet kait elänyt sellaisessa kuplassa - jonne ei arjen väkivalta ole näkynyt.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kokoomus on jo kauan kulkenut todella "oudoilla vesillä". Puolueen nimi on Kansallinen kokoomus, mutta kansallisesta linjasta ei ole ollut mitään jäljellä sitten Neuvostoliiton kaatumisen, ellei "kansallisuudella" sitten tarkoiteta kokoomuslaisten omistaman pääoman mahdollisimman tehokasta ja voittoisaa sijoittamista ulkomaisiin kohteisiin, joissa pääomat nauttivat mahdollisimman alhaista tai peräti nollaverotusta. Vanhakokoomuslaispankki on jo lähtenyt Suomesta ja havitellee pääkonttrinsa siirtämistä Tanskaan. Osuuspankkilaitos uskoo ja investoi Suomeen. Kansallisvaltiomme uudelleen rakentamiseksi kannattaisi harkita osuuspankkilaitoksen aloittamista uudelleen kylistä. 1900-luvun alun malliin kannattaisi ryhtyä niputtamaan aatteen,leivän ja uskon yhdistämistä saman lipun alle. Sillä periaatteellahan maalaisliitto synnytettiin. Kepun "maakuntamallissa" tätä haviteltaneen ja se on hyvä tavoite, ellei sitten kokoomuksen "valinnan vapaus" sitä kurista ja onnistu viemään pääoman ulkomaille kansallis-kokoomuslaiseen verottomaan suojeluun.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Itse en tunnista Kyllösen ajatuksia, arvomaailmaa tai hänen edustamaansa "kulttuuria" omakseni.

Kumpi meistä on nyt sitten murskattava, vai pitäisikö myöntää ja hyväksyä että oikeasti Suomen rajojen sisällä emme edes me syntyperäiset edusta mitään yhtä ja monoliittista "kulttuuria" tai ajattelu- ja arvomaailmaa?

Kyllösen Suomi-kuva näyttäytyy jonain houreena hänen omasta ideaalistaan, jollaista ei koskaan ole ollut olemassakaan. Ja lopuksi jotain hallintarekisteristä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sinulla on oikeus ja vapaus tunnustaa tai olla tunnústamatta.

Jore Puusa

Monikulttuurisuushoure on murskattava ja itsenäinen kansallisvaltio kaikissa muodoissaan palautettava.
--------------
Ihmiskunta jakutuu rajusti ottaen kahtia.
1. On liberaalisti / vapaamielisesti ajattelevat ihmiset, jotka eivät vihaa ennakkoluulojen perusteella lähimmäisiään.
2. On konservatiivit - joille taas toiseus ja erillaisuus on myrkkyä ja he uskovat jäykkään komentomalliin ja kaiken säilyttämiseen ennallaan.
-
Peruskysymys on, kummalla on kepeämpi ja hauskempi elämä.
Ei ainakaan konservatiiveillä - joiden koko elämä menee vapaamielisten tekojen kritisointiin ja heidän tekojensa paheksumiseen ja kyttäämiseen.
Monikulttuurisuus on ihanan kepeätä ja hymyä tuottavaa nautintoa erillaisuudesta ja niistä sadoista kulttuureista, joita maailmassa on, nationalismi taas kapeaa sortamista ja vihaa kaikkea sellaista kohtaan - jota pelkää - eikä ymmärrä.
No..
Mitä kukin valitsee.
Minä vapaamielisyyden. Ja valtavan määrän kansallista erillaisuutta.
Ja
Konservatiivit oman ahdistuneen maailmansa - jossa lippu liehuu koivumetsässä ja sen ympärillä vannotaan valoja, jotka rikotaan heti - kun muurariveljille sopii, naisten istuessa kotona lieden äärellä lapset piirissä ympärillä.. :-)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jos liberaalisuus on niin onnellista ja konservatiivisuus pahasta, niin miksi konservatiiveja pitää julkisesti syyttää vääristä mielipiteistä, ja miksi heidän äänestyskäyttäytymistään pitää leimata populismiksi ja heidän puheitaan ja kirjoituksiaan vihapuheiksi. Emmekö enää eläkään kansanvallassa, missä useat puolueet ovat sallittuja ja kansalaiset voivat niistä vapaasti valita? On jostakin syystä päässyt unohtumaan, millaista kieltä esim. kommunistit ovat historian saatossa Suomessa käyttäneet, eikä heitä puheidensa ja mielipiteidensä vuoksi pantu vankilaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei kannata uhriutua. Vanhoilliskonservatiivejä mielipiteitä ei suinkaan kukaan näe väärinä, vaan moni näkee ne kansakunnallemme haitallisina.
Eläkoot mielipiteineen mutta eivät voi muita käskeä hyppimään pillinsä mukaan.

Jos suomalaisuus halutaan esittää ahdasmielisenä, poissulkevana, kuvitteelisena yhtenäiskulttuurina niin se on kyllä Suomelle ja suomalaisuudelle mahdollisimman huonoa mainosta. Ja se alkaa näkyä haitallisesti ihan jokapäiväisistä ostopäätöksistä alkaen.

Mielipiteitä ei silti kukaan käy kieltämään.

Jore Puusa

Eiköhän ne ole toiset konservatiivit - jotka konservatiivejä piinaa - kuten Persut Kokoomusta jne.
Liberaaleja ja mukavia ihmisiä ei taida pahemmin kiinnostaa. Kaikki kun ei ole politiikkaa.
Minusta jokainen voi valita ihan vapaasti kansallismielisen ja konservatiivisen linjan.
Mutta niin kauan kun nationalistit saavat heiluttaa lippua ja yrittää kieltää elämästä nauttimisen..niin kauan sitä saa kritisoida.
Kommunistit pelasivat omaa peliään... tietysti. He uskoivat siihen mitä itse edustivat. Onhan se nyt aika hienoa verrattuna johonkin konseravatiiviin - joka uskoo vain rahaan ja jumalaan.
Kun aina vasemmistoa kovasti ruoditaan niin kannattaa ajatella sitä historiaa.
-60 ja -70 luvuilla vasemmisto sain aikaan monennäköistä mukavaa kaikille..vaikka koulutuksen ja terveydenhoidon suhteen. ja konservatiivit koettivat kaikin keinoin estää, mutta nyt nauttivat vasemmiston aikaansaannoksista ja...edelleen narisevat vasureita vastaan. Purra antavaa kättä...jne
ja ymmärtäähän sen - että kun roskaväki saa lapsensa ilmaiseksi kouluun niin harmittaahan se kansallismielistä.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen

"Peruskysymys on, kummalla on kepeämpi ja hauskempi elämä.
Ei ainakaan konservatiiveillä - joiden koko elämä menee vapaamielisten tekojen kritisointiin ja heidän tekojensa paheksumiseen ja kyttäämiseen."

Enemmän tuota paheksuntaa nykyisin "liberaalien" puolella on ollut samoin kuin ihan kunnollista kollektivismia, jossa kaikkien täytyy olla samaa mieltä kuin "liberaalien". Erimieliset tietenkin ovat natseja, rasisteja ja varsinkin sellaisia ihmisiä, joita vastaan väkivallan käyttö on sallittua tai jopa suotavaa.

Liberaali-sanan heittomerkit johtuvat siitä, etten klassisena liberalistina oikein tunnusta nykyisiä marksilaisia arvoja kovinkaan liberaalina.

Jore Puusa

Enemmän tuota paheksuntaa nykyisin "liberaalien" puolella on ollut samoin kuin ihan kunnollista kollektivismia, jossa kaikkien täytyy olla samaa mieltä kuin "liberaalien".
-------
Kaskummaa kun en ole niissä kymmmenissä liberaaleissa ihmisissä tuota huomannut - joita tunnen siellä sun täällä.
Sensijaan rajakiinni porukka - joka ei ole liberaalia - perustuu ihan kunnon kollektivismiin ja kaiken mahdollisen paheksuntaan.

Käyttäjän deneidez kuva
Petri Pakarinen Vastaus kommenttiin #86

Rajat kiinni porukalta nyt ei voi kuin odottaa ahdasmielisyyttä, mutta sillä ei ole onneksi pahemmin valtaa toisin kuin vasemmalle kallellaan olevalla aatteella, joka jo lailla sensuroi sitä mitä ajatuksia ihmiset saavat tuoda julkisuuteen.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

"Peruskysymys on, kummalla on kepeämpi ja hauskempi elämä.
Ei ainakaan konservatiiveillä - joiden koko elämä menee vapaamielisten tekojen kritisointiin ja heidän tekojensa paheksumiseen ja kyttäämiseen."

Evoluutiobiologiaa koskevien artikkelien luku, keskustelut evoluutiobiologiasta tietävien biologien ja muiden tiedeihmisten kanssa sekä omat pohdinnat ovat rakentaneet minulle yhdenlaisen näkemyksen myös tähän asiaan. Näkisin, että libeeraalisuudelle ja konservatiivisuudelle on molemmille paikkansa ja ne ovat palvelleet ihmislajin yhteisöjen selviytymistä. Jokaisessa yhteisössä on liberaalimpia ja konservatiivisempia ihmisiä. Kulttuurilla on toki vaikutusta, mutta niin on myös geeniarpajaisilla. Kivikauden yhteisöjen selviytymistä on palvellut, että yhteisössä on ollut erilaisilla persoonilla varustettuja ihmisiä.

Liberaalit ovat eksploratiivisempia ja vähemmän sitoutuneita arvoihin. Heidän tehtävänään on pitää tuntosarvet herkkinä uusille, mahdollisesti paremmille vaikutteille. Heikkoutena on se, että liiallinen eskploraatio voi johtaa eksploraatioloukkuun ja riskien huomiotta jättämiseen, mistä voi seurata se, että yhteisön tai yhteiskunnan koheesio alkaa heiketä liiaksi.

Konservatiivit ovat eksploitatiivisempia ja enemmän sitoutuneita arvoihin ja perinteiseen kulttuuriin. Heidän tehtävänään on ollut vaalia olemassaolevaa kulttuuria ja toimintatapoja, ja pitää yhteisö ja yhteiskunta turvassa ja ruodussa, vakaana ja tehokkaana. Heikkoutena on se, että liiallinen eksploitaatio voi johtaa eksploitaatioloukkuun, jossa yhteisön tai yhteiskunnan toimintatavat eivät enää ole soveltuvia, kun maailma on ympärillä muuttunut.

Monikulttuurisuus on kokeilu, joka parhaimmillaan voi johtaa jalostuneempaan kulttuuriin ja pahimmillaan yhteiskuntajärjestyksen heikkenemiseen tai romahtamiseen. Arvelisin, että monikulttuurisuus voi toimia, jos kehityksen annetaan tapahtua riittävän hitaasti. Yhteiskunta tarvitsee lisäksi tietyn määrän koheesiota, joten monikulttuurisuuden sijaan kannattaisin kulttuurien sulatusuunia, enkä saman yhteiskunnan sisällä siiloutuneita kulttuuriyhteisöjä, jotka kommunikoivat vain vähän keskenään. Jännä on ollut huomata, että tietyt tekijät rikkovat kulttuurimuureja. Yksi on koulutus, varallisuus, business, taide ja elitismi. Toinen näyttäisi olevan päihteiden käyttö, tai ainakin siltä vaikuttaa, kun Sörnäisen Piritorin ympäristössä eri etniset ryhmät ja kansallisuudet näyttävät ohikulkijan silmin sulassa sovussa harrastavan asioita aineiden kanssa.

Käyttäjän TapaniTuominen1 kuva
Tapani Tuominen

Erinomainen kirjoitus Matti Kyllönen.

Samaan lopputulokseen tuli tänään sisäministeriön kansliapäällikkö Päivi Nerg HS kirjoituksessaan (mutatis mutandis) muutaman vuoden meille sujuvasti valehdeltuaan.

Kun hänellä on käytettävissään sekin tieto mitä meillä ei ole, mahtaa olla karmivaa luettavaa. Tulla nyt niinkin suoraan ulos kaapista hyläten nykyisen ja entisen ministerinsä. Saati kuinka nöyryytti kirkkoa ja vihervasemmistoa (koko RKP ja Kokoomuksen Katainen - Stubb -linja kuuluvat siihen).

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Luin Nergin kirjoituksen ja iloitsin siitä, että siinä tunnustettiin melko pitkälle ne tosiasiat, joita mm. Rajat kiinni -liike on kohta kaksi vuotta esittänyt. Nergin kanta nyt on, että kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet pitää saada maasta pois. Uusi oikeusministeri Häkkänen on esittänyt samansuuntaisia kantoja. Kansamme syvät rivit siis kääntävät suunnan. Mutta sota Suomesta ja Suomen suunnasta ei ole vielä päättynyt. Tuhovoimat työskentelevät. Taistelua on jatkettava.
HS:n uskalsi julkaista tänään myös suuren maahanmuuttajaryhmän rikollisuustilastoja, joita "suvakkimedia" on piilotellut. Kansan syvät rivit ovat vaatimuksissaan olleet oikeassa ja ovat painostuksellaan saavuttaneet tulosta. Kun vielä saataisiin auki oikeat tiedot maahanmuuton kaikista kustannuksista, niin yleinen mielipideilmasto saattaisi lauhtua. EU:n ja euron sekä liittovaltion kannattajat ovat menneet tavoitteissaan ja toimissaan aivan liian pitkälle. He ovat ärsyttäneet kansaa ja siten aiheuttaneet ilmapiirin kiristymistä. Itse he siis lietsovat vihaa ja myrkyttävät mielialoja ja sitten hurskastelevat, että "konservatiivit" eivät ymmärrä heidän hyviä tekojaan.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Ihanko oikein murskaamalla murskattava? Lienee huru-ukkojen houreita, mutta tomeraa, kovin tomeraa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Enemmön kuin kansallismielisten tavoitteita Kari Keron kannattaisi katsella sitä miten realistisia ovat Euroopan liittovaltion rakentajien tavoitteet. Siellä taitaa olla huru-ukkojen lisäksi joku huru-mammakin.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Kiitos ohjeesta. Minä kuitenkin varoittaisin sinua auktoriteettina käyttämästä kielikuvia jotka saattavat aiheuttaa reaktivisuutta sinua täysin väärin ymmärtäneissä ihmisissä. Puhut kuin kyseessä olisi taistelu ja kohta joku onneton keksii ajaa polttopulloilla vastaanottokeskuksia polttamaan.
"Ei ole helppoa köyhän ja työttömän suomalaisen katsella kadulla kulkevia hyvin pukeutuneita, uusiin kamppeisiin sonnustautuneita uussuomalaisia, joiden vaurauden kasvu näkyy myös siinä, että aiemmin he ajelivat polkupyörillä, nyt yhä useampi autolla. "
Lietsot kateutta ja kohta kuulet jonkun syrjäytyneen hyökänneen erilaisennäköisen kimppuun.
Ethän ole tällä asialla, ethän? Kirjoituksestasi tulee se mielikuva että olet.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #51

Tarkoittaakohan Kyllönen että köyhän ja työttömän suomalaisen on helpompi katsella kantasuomalaista hyvin menestynyttä kansalaista (esim. Jorma Ollila) kuin hyvin menestynyttä ulkomailla syntynyttä kansalaista (esim. Supercellin John Derome). Millähän tavoin Kyllönen saisi nämä ulkomaalaiset siistityksi pois katukuvasta köyhien ja työttömien päivää pilaamasta?

Frank Halloway Vastaus kommenttiin #79

Tarkoittaakohan Salakari, että maahamme tuli 35 000 kovapalkkaista toimitusjohtajaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #79

Tasa-arvon ja ihmisoikeuksien nimissähän muukalaisia tänne hommataan. Miksi se tasavertaisuus katoaa heti kun heidät on tänne otettu? Autoja jaetaan, ajokortteja maksetaan ja uusia kamppeita ostetaan. Missä ovat suomalaisen oikeudet saada edes ruokaa pöytäänsä? Kyykytetään ja kehotetaan myymään omaisuus ennen kuin saa apuja. Miksi samassa EU:ssa on muukalaisille annettu apu niin kirjavaa? Miksi tulijat eivät jää Välimeren pohjoisrannan lämpimiin maihin vaan työntyvät pohjoiseen, missä on suurimmat avut eikä tarvitse vuosiin tehdä mitään leipänsä eteen? Sama porukka, joka muukalaisia tänne hommaa saadakseen paijata heitä Suomen veronmaksajien lukuun, kairaa ammatikseen porsaanreikiä Suomen verolakeihin voidakseen kiertää veroja? Sama porukka, etupäässä Suomen Kansallinen Kokoomus, näin menettelee. Tätä meillä, minullakin, on oikeus arvostella ja vaatia yhdenvertaisuutta sosiaalipolitiikan ja lain edessä.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #105

Miksi John Deromekaan tuli Suomeen maksamaan verojaan, olisi jäänyt kotimaahansa että olisi pysynyt poissa työttömien silmistä. Työpaikkojen luonti Suomessa on rikos josta kuuluukin rangaista joko karkotuksin tai vankilalla. En tiennytkään että hänelle on "jaettu" autot ja ajokortit, vaatteet ja ylöspito. No, ainakin hän maksaa tarpeeksi veroja että luulisi niiden nyt jotenkin olevan takaisinmaksettu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #79

En ole poliisi, vaikka olen kyllä yhden kesäkauden poliisina ollutkin ja kiitoksella siinä työni hoitanut. Kansalainen voi arvioida katu-, ouisto- ja muita näkymiä ja lausua niistä kantansa. Viranomaisten asia on puuttua mahdollisiin epäkohtiin. Näin laillinen yhteiskunta toimii. Ihan tiedoksi vain.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Viherkommunistit eivät kykene asialliseen keskusteluun ja uhkaavat jopa ilmiannoilla kunnon stalinistiseen tyyliin.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Jos ihan asiallisesti esittää jotain murskattavaksi niin kuulisin mieluummin miten sen on tarkoitus tapahtua. Ja ketä toimenpide koskee ja kenestä on tarkoitus aloittaa?
Eihän blogistin toive voi toteutua ellei sitä konkreettisin, kansalaisia koskevin toimenpitein joku taho johda, suunnittele ja toteuta.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Naulan kantaan! Oikein odotan miten Kyllönen aikoo minun monikulttuurisen perheeni murskata. Sopii koettaa, enää se ei ole niin helppoa kuin silloin kun asuimme vielä Suomessa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #42
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Aatteita murskataan käymällä keskustelua muun muassa kielikuvin. Timo Ketolan mielessä kielikuvat näyttävät muuttuvan aivan yhtä konkreettisiksi kuin olivat stalinistien ja taistolaisten puheet 1970-luvulla, jolloin ihan konkreettisesti uhkailtiin Suomen suuntaa käännettävän tankkien voimalla. Näin kovat puheet kuitattiin kansan suussa tiukalla kapakkalausahduksella: "Tää on viimeinen, Taisto!"

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #46

Outo väistö asiaa kysyttäessä. Taistolaiset eivät ainakaan omaa perhettäni ole uhkailleet. Kyllönen on.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #50

Voisitko perustella, milloin ja missä?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #46

Ymmärrän kieli- ja mielikuvat. Kansalaiskeskustelua seuranneenna ei voi välttyä ajatukselta että on niitäkin luiskaotsia jotka eivät ymmärrä.
Olet toki kirjoittajana tietoinen siitä että on lukijoita jotka ottavat tämänkaltaiset kirjoitukset ihan muina kuin mielikuvina. Niiden seuraava kysymys saattaa liittyä siihen missä jaetaan aseet. Ja ketä lähdetään murskaamaan. Sanoistaan pitää kantaa vastuu jos jotain sattuu, myös mielikuvien antajien eikä kieltää kolmasti kuin se paimentolaisten satukirjan petturi ja kavaltaja.

Aivan yhtä hyvin jokainen vastuullinen kansalainen tajuaa ettei edusta suomalaisuutta tai kansallismielisyyttä yhtään sen suuremmalla painoarvolla kuin kukaan muukaan miljoonista suomalaisista, olivatpa sitten täällä syntyneitä tai taustansa muualla.

Pitää vaan osata soputua siihen että täällä nähdään ja hahmotetaan maailma monin eri tavoin eikä niitä erimielisiä ole tapana murskata. Ne mahtuvat tänne kaikki. Siinä vaiheessa kun korotat itsesi ja aatteesi muiden yläpuolelle niin ei kannata ihmetellä kun moni antaa tärkeinä pitämillesi asioille hylkytuomion. Olethan itse sitä ollut mainostamassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuollaisia johtopäätöksiä tekevän kannattaa tutkiskella ensisijaisesti omaa ajatteluaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mitä varten mielenosoittajat kaduilla laillisissa kulkueissa esittävät ajatuksiaan ja huudoin ilmaisevat asiat, joita tavoittelevat tai vastustavat. Murskaaminen on kuvakieltä, jos et ole ennen kuullut. "Alas kapitalismi!" "Suomi sosialismiin", "Suomi irti EU:sta!" Eivätkö nämä Sinun päässä käsiteltyinä sisällä väkivaltaisia toimia, sillä esimerkiksi kapitalismin hävittäminen edellyttää melko ensimmäisiksi toimiksi pankkien hävittämistä ja ehkä pankkirien tappamista. Muuan ranskalainen valistusfilosofi, Voltaire, arvostellessaan Ranskan oloja arvosteli katolista kirkkoa ja 1762 kirjoitti: "Musertakaa tuo kurja!". Ranskan vallankumouksessa se toteutui ja Venäjän komuunistisessa vallankumouksessa 1917 noudatettiin aika pitkälle Ranskan vallankumouksen mallia. Laajasti maailmalla vallankumoukset ovat lähteneet Ranskan esikuvasta. Oletko vaatinut Voltairea tilille huudostaan tai oletko Ranskan valtiota vaatinut pyytämään sinulta anteeksi sitä mitä Voltaire meni kirjoituksessaan huudahtamaan ja loukkaamaan sinua? Yritä edes, nouset vielä suurempaan arvostukseen missä nyt olet.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #123

Vai pankkirien tappamisesta pitäisi aloittaa? Heissä taitaa olla aika vähän ulkomaalaisia... eikö joku toinen ammatti olisi sopivampi Kyllöselle?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #134

Sinulle ei kyllä kannattaisi riviäkään uskoa luettavaksi. Luetun ymmärrys on kouuarvosanalla ilmaistuna enintään 4.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #136

Sina aloitit tuosta murskaamisesta ja tappamisesta puhumisen, en mina. Voiko tappamisella tarkoittaa sitten jotain muutakin?

Maahanmuuttajille niita tappouhkauksia kylla Suomessa satelee. Koettu on.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #160

"Maahanmuuttajille niita tappouhkauksia kylla Suomessa satelee."

Itseasiassa maahanmuuttajat, lähinnä turvapaikanhakijat ovat tappaneet kymmenittäin suomalaisia ja suomalaisten osalta tuo on jäänyt lähinnä sekopäiden uhoamiseksi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Monikulttuuriusuus? Onko se sitä, että olemme kaikki saman värisiä, tapaisia?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuohon vastannee parhaiten se ideologi-biologi, joka monikulttuurisuustavoitteen on asettanut. Meikäläisen maallikon mielestä tuo kyllä viittaa sellaiseen maailmaan, jossa kaikenväriset ja -laiset ihmiset ovat liberaalisessa avioliitossa kaikenlaisten olioihin kanssa ja ovat siittäneet jälkeläisiä, joista kukaan ei siedä toista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

"jossa kaikenväriset ja -laiset ihmiset ovat liberaalissa avioliitossa kaikenlaisten olioiden kanssa"... Huikeaa tekstiä. Paluuta siihen 70-vuoden takaiseen Suomeen jossa vartuit, ei enää ole.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #58

Kokonaisuuden ymmärtämiseen vielä hiukan paneutumista.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #60

#60 "Oliot?"

Olio on metafyysinen termi, joka viittaa johonkin asiaan tai entiteettiin. Mutta ennen kuin voidaan määritellä olio, on määriteltävä mitä taroittaa olemassaolo. olemassaolon määrittely taas ei ole niin yksinkertaista kuin luulisi, näin ainakin sen mukaan mitä itse ole olen metafysiikkaa opiskelemattomana siitä lueskellut. Matti Kyllönen syylistyy puolestaan termin räikeään väärinkäyttöön, ainakin minun mielestäni, mutta vain siksi että katson Kyllösen käyttävän sitä henkilöä loukkaavaan tarkoitukseen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #66

Luehan tekstini vielä muutamaan kertaan, niin sen yksinkertainen sisältö saattaa aueta. Se ei ole niin metafyysinen kuin kuvittelet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #60

Lue minulta kysytty kysymys ja koko vastaukseni siihen. "Olio" merkitys löytyy sanakirjasta.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

#48

Vastakkainasettelun jakolinjoja vedettäessä eli viholliskuvien luomisessa epäinhimillistäminen on tuhansien vuosien ikäinen mutta edelleen hyväksi havaittu keino.
Kaltaiseni ovat isänmaallisia, muut olioita.

Ihmistä kun on ikävä murskata, mutta olion kohdalla se ei tuota tunnontuskia saati seuraamuksia.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #63

Niinpä. Ihmiset ovat olioita jos ovat muun värisiä?

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen Vastaus kommenttiin #64

Vastasitkin jo omaan kysymykseesi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #64

Ihmimiset ovat ihmisiä. Oliot epämääräisempiä ja moniselitteisempiä.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

" Meikäläisen maallikon mielestä tuo kyllä viittaa sellaiseen maailmaan, jossa kaikenväriset ja -laiset ihmiset ovat liberaalisessa avioliitossa kaikenlaisten olioihin kanssa ja ovat siittäneet jälkeläisiä, joista kukaan ei siedä toista."

Nyt kyllä Kyllönen voisit selittää tätä vähän tarkemmin. Kuulostaa hyvin hyvin erikoiselta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #74

Tuo on aivan selkeää ja ymmärrettävää tekstiä. Kysyttiin fiktiivistä käsitystäni tulevaisuudesta ja vastasin siihen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #74

Olen jo selittänyt, eikä se selittämistä kaipaakaan ainakaan tavalliselle ihmiselle.

Jore Puusa

jossa kaikenväriset ja -laiset ihmiset ovat liberaalisessa avioliitossa kaikenlaisten olioihin kanssa ja ovat siittäneet jälkeläisiä, joista kukaan ei siedä toista.
--------------
Nyt sinulta pääsi pakoon aika rankka lause.
Sinulle eriväriset kuin itse olet ovat OLIOITA --juuri tästä syystä jonkun liberaalin ressukan pitää koettaa kestää US jengiä ja laittaa edes hiukan vastaan.
Haluaisit että kaikenlaiset oliot eivät siittäisi sellaisia jälkeläisiä jotka...jne.
Jopas on yliluutnantilla rotupuhtaus tavoitteena.
Miten ajattelin tuon oloioiden siittämiskyvyn lopettaa?
Kaikenlaistahan sitä on OLIOILLE koetettu vuosikymmenien saatossa - mutta niin vaan ne kaikenlaiset OLIOT siittävät - vaikka historianopettajaa se kovasti harmittaa.
Yksi korpraali kerran koetti ja aikakivasti onnistuikin, muttei ihan kokonaan kyennyt estämään OLIOIDEN siitosta.
Kun sinä olet oikein upseerismies niin miten ajattelit petrata tuon alipäällystöön kuuluneen siitoshommieneston.
-
Kaikenlaista sitä näkeekin 2017. Minä kyllä valkkaan kaverini niiden olioiden joukosta mieluummin kuin......

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kertaan ja vastaan olio-keskusteluun syntyyn. Kommentissa 39. Jarmo Lauros kirjoitti: "Monikulttuurisuus? Onko se sitä, että olemme kaikki saman värisiä, tapaisia?"
Kommentissa 48. vastasin:
"Tuohon vastannee parhaiten se ideologi-biologi, joka monikulttuurisuustavoitteen on asettanut. Meikäläisen maallikon mielestä tuo kyllä viittaa sellaiseen maailmaan, jossa kaikenväriset ja -laiset ihmiset ovat liberaalisessa avioliitossa kaikenlaisten olioiden kanssa ja ovat siittäneet jälkeläisiä, joista kukaan ei siedä toista."

Tuo on se mitä kirjoitin vastauksena asetettuun kysymykseen. Syntyneessä keskustelussa useimmat kommentoijat ensinnäkin jättivät huomioon ottamatta ensin kysymyksen ja sitten kommenttini ensimmäisen lauseen, jossa totesin vastausvelvollisuuden kuuluvan ensisijaisesti niille jotka monikulttuurisuuskäsitteen ovat keksineet ja alkaneet ajaa Suomeen monikulttuurisuutta; tätähän tekevät Yle, HS ja monet muut mediat, järjestöt ja yksityiset kansalaiset.
Tämän jälkeen esitin maallikon näkemykseni, joka näkee monikulttuurisuuden viittaavan sellaiseen maailmaan, jossa kaikenväriset ja kaikenlaiset ihmiset ovat liberaalisessa, siis vapaamielisesä avioliitosssa kaikenlaisten olioiden kanssa ja ovat siittäneet jälkeläisiä, joista kukaan ei siedä toista.
Tästä, kokonaan peruskysymyksestä irrotettuja lauseita alettiin syöttää päälleni. Mikä tässä oli väärää? Minä esitin fiktioni, utopistisenkin, koska faktaa tulevaisuudesta en tiedä. Arvelin, että jos tulevaisuus menee tähän suuntaan, että seksuaaliset vapaudet laajenevat yhä nykyisestäkin, että jokaisella on oikeus omien mielihalujensa ja himojensa toteuttamiseen maailmassa. Nykyinen menoa EU:ssa on ollut homojen oikeuksien laajentaminen ensin rekisteröimällä liitot, seuraavaksi homoliittojen laillistaminen ja nyt vaaditaan samanlaisia kirkkovihkimisiä kuin heteroavioliittojenkin puolisoille.
Hiljattain käsiteltiin sanomalehdissä miehen ja sian välistä seksisuhdetta. Tarkoin ei kerrottu - asiakirjat taidettiin julistaa salaisiksi - syyllistyikö mies eläimeen vai eläin mieheen. Mies ei käsitykseni mukaan saanut syytettä eläimeen sekaantumisesta, mutta joistakin muista asioista syytettiin. Eläimiin sekaantuminen on ollut Suomen lain mukaan rikos johonkin asti toisen maailmansodan jälkeen. Muistan lapsuudessani ja nuoruudessani nähneeni uutisia näistä lehdissä. Eläinsuhteet nähtiin yhteiskunnallisesti tuomittavina ja halveksittavina.
Kirjoittaessani vastausta Jarmo Lauroksen kysymykseen palautui mieleen erään kansanedustajan tokaisu samaa sukupuolta olevien avioliittoa käsiteltäessä, että seuraavaksi kaiketi käsitellään lakia "hauvelin" ja ihmisen välisestä avioliitosta. Asiat menevät outoon ja perinteisesti katsottuna vikasuuntaan.
Jarmo Lauroksen kysymys oli ajankohtainen hyvä, eikä sitä liene laajemmin julkisuudessa pohdittu: Mitä on monikulttuurisuus? Onko se sitä, että olemme kaikki saman värisiä ja samantapaisia? Kysymys kiehtoo: maailma on ankea paikka, jos kaikki ovat samanlaisia ja -tapaisia.
Vastasin, että en ole biologi, enkä katso olevani pätevä vastaamaan. Voin vain arvioida, esittää mielikuvia. Eri rotuihin kuuluvien yhdyntöjen seurauksena syntyneiden ihonvärien kehityksestä meillä on tietoa. Mutta entä kun siirrytään pohdintaan ihmisen ja eläimen yhtymisen seuraamuksia, tietoa tuloksista lienee vähän. Käytin sanaa "olio". Mitä sana tarkoittaa? Suomen kielen sanakirjan mukaan olio = "olento, luontokappale, otus". Miten tämä ilmaisuni voisi loukata ketään ihmistä?
Olen ymmälläni siitä, mihin tämän ääriliberaali kehityssuunta sukupuolisuhteissa johtaa. Suuri kysymys on jo se, miten pienten kansallisten yhteisöjen käy, jos meille vieraista kulttuureista ja oloista tulevien ihmisten määrä nousee miljooniin, kymmeniin miljooniin ja Euroopan tai USA:n laajuisesti satoihin miljooniin. Historiantutkijana asetan kysymykseni yksilön, yhteisön ja monikulttuuristen yhteisöjen näkökulmista ja silloin nousevat esiin ruoan riittävyys, asumisen ja yhtesikuntarakenteiden kysymykset, yhteiskuntarauha ja muutoksiin liittyvän lainsäädännön kysymykset.
Entä miten käy lähtömaiden ja maanosien sinne jäävien ihmisten? Yleensä parhaat ja varakkaimmat lähtevät ja köyhimmät ja kurjimmat jäävät. Miten käy kehitysavun, kun rikkaimmat maat luhistuvat ja tulevat väenpaljouden vuoksi kekenemättömiksi vastaamaan kehitysavusta?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"kaikenväriset ja -laiset ihmiset ovat liberaalisessa avioliitossa kaikenlaisten olioihin kanssa ja ovat siittäneet jälkeläisiä, joista kukaan ei siedä toista."

Niin mites ne Hitlerin puhdasrotuiset arjalaiset sietivät toisia ihmisiä?

Juutalaiset piti tappaa ja slaavit piti orjuttaa.

Mitenkähän olisi käynyt suomalaisille, joiden silloin uskottiin olevan mongolitaustaisia, jos aseveljemme saksalaiset olisivat sodan voittaneet.

Veikkaan että suomalaisille olisi käynyt kurjasti, kuten venäjällä asuneille veljeskansoillemme ja venäläisille. No, ehkäpä aatelisto olisi armahdettu, kuvitellun arjalaisen verenperinnön takia, samoin jos pystyi muuten todistamaan arjalaisen syntyperänsä, vaikkapa hansakauppiaiden jälkeläisenä.

Tavallinen suomalainen maaseuturahvas, mukana Kekkoset, Karjalaiset ja muut moukat, olisivat olleet tuhoon tuomittuja, Mannerheimin ja Ehrnroottien suvut olisi säästetty.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

>Monikulttuurisuushoure on murskattava

ooo

No...... pitäisikö Suomen murskata Yk:n ihmisoikeuksien julistus myöskin?

Aina olisi hyvä kysyä myös imiten haluaisimme itseämme kohdeltavan, jos olisimme heidän sijassaan.

http://www.ykliitto.fi/yk70v/yk/ihmisoikeudet

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eiköhän se ihmisoikeusjulistus kuoleudu ihan itsestään, kun vauraisiin maihin tulijoilla ei ole mitään velvollisuuksia, on vain oikeuksia ja kaikki elätetään velan päälle.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri

Hyvä kaima!

Lueskelin oppiarvoluetteloasi ja jäin ihmettelemään. Tuollaista sydämen sivistystäkö silloin opetettiin?

Olen melkein samanikäinen ja kotoisinkin lähes samoilta kairoilta. Ei minun eikä monien muidenkaan ikäisteni ihmiskäsitykseen kuulunut tuollaista "nationalismia", joka hylkää lähimmäisenrakkauden lähes kokonaan!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #55

Missä kohden minä lähimmäisenrakkaudesta irtisanoudun? Lusmuilua ja siivellä eloa minä arvostelen. En hyväksy muukalaisten eriarvoista kohtelua suomalaiseen verrattuna Suomessa. Noudatan perustuslakia ja muita lakeja sekä omaatuntoani. Epäkohtien arvostelun pidätän oikeutenani siinä kuin toisetkin.

Käyttäjän MattiKouri kuva
Matti Kouri Vastaus kommenttiin #119

Hyvä Matti!

Lainaus tekstistäsi: "Ei ole helppoa köyhän ja työttömän suomalaisen katsella kadulla kulkevia hyvin pukeutuneita, uusiin kamppeisiin sonnustautuneita uussuomalaisia, joiden vaurauden kasvu näkyy myös siinä, että aiemmin he ajelivat polkupyörillä, nyt yhä useampi autolla. Suomalaisen terveen nuoren ja keski-ikäisen työttömän uraputki kulkee toiseen suuntaan: selvitäkseen päivästä toiseen hän vähentää ruoka-, lääke- ja vaateostoksiaan ja – myy omaisuuttaan, jos sitä vielä on."

Tunnen sekä maahanmuuttajia - myös turvapaikanhakijoita, mutta myös suomalaisia työttömiä ja köyhiä. Tämän perusteella pystyn sanomaan varmuudella, että puhut tuossa tekstissäsi 100-prosenttista soopaa!

Toki noita autoileviakin "uussuomalaisia" näkyy, mutta niillä näyttäisi olevan omaa yritystoimintaa tai sitten ovat "rehellisessä palkkatyössä":-). Kieltäisitkö heiltä tällaisen toiminnan ja siirtäisit sossuun, jotta voisit vaatia "sosiaalipummien" maahanmuuton kieltämistä, vai mikä on tekstisi tarkoitus?

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll
Jore Puusa

Mites ne 350 000 suomalaista elintasopakolaista jotka menivät Ruotsiin rällästämään ja raiskaamaan ja ryyppäämään ja ja.. tai siis ne noin 10 000 jotka jäivät sinne sossupummeiksi. Se OK?

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala Vastaus kommenttiin #77

Valtaosa Ruotsiin muuttaneista meni Ruotsiin töihin ja myöskin teki sitä.
Entäs Suomen maahanmuuttajien työllistyminen? Työperäiset muuttajat ovat tietenkin tässä suhteensa leiviskänsä hoitaneet.
Käsittääkseni työperäistä maahanmuuttoa ei juurikaan kritisoida!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #78

Työperäistä maahanmuuttoa olen aina kannattanut. Euroopassa voi vapaasti liikkua työn perässä ja tulla myös Suomeen. Ei siihen tarvita mitään erityistoimia eikä joukkosiirtoja turvallisista maista.

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari Vastaus kommenttiin #116

Siis Suomeen saa muka muuttaa töihin, kunhan ei vain kävele kadulla niin että työttömät ja köyhät saattavat nähdä. Uusia vaatteita ei saa ostaa sillä se saattaisi herättää kateutta... En oikein usko tuotakaan. Suomalaisten suhtautumisella pakolaisiin tai Suomeen muuttaneisiin työntekijöihin ei ole mitään näkyvää eroa. JOKAISTA Suomeen tullutta pyydetään aina säännöllisesti poistumaan "kotiinsa" viemästä naisia, työpaikkoja ja avustuksia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #78

Suomalaisia Ruotsissa ei ilmaiseksi elätetty. Ei anottu eikä annettu, vaan mentiin työpaikan perässä sinne. Molemmat osapuolet hyötyivät. Ei tarvinnut hulinoida.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #77

Vääristelet totuutta. Suomesta Ruotsiin menevät menivät töihin, jokseenkin kaikilla oli työpaikka odottamassa. Ei riehuttu kaduilla, ei poltetty autoja eikä vaadittu jotakin erikoislakeja heidän asuinalueilleen, vaan mukauduttiin ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja rakennettiin sitä työllä.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #118

Ei riehuttu kaduilla, ei poltetty autoja eikä vaadittu jotakin erikoislakeja heidän asuinalueilleen, vaan mukauduttiin ruotsalaiseen yhteiskuntaan ja rakennettiin sitä työllä.
---------------
Mitä ihmettä sinä olet opettanut koulussa?
Suomalaisista elintasopakolaisista jäi noin 10 000 ihmisen sosiaalipummijoukko joka vähät välitti laista ym. En finne igen oli toistuva otsikko kun ruotsinsuomalaiset olivat taas kaduilla riehuessaan tappaneet jonkun. Ruotsin sosiaaliviranomaiset pukkasivat näitä Suomeen epätoivoissaan ja...Suomi laittoi heidät paluupostissa Vikingillä takaisin.
Murhia, tappoja, huumeita väkivaltaa rikollisliigoja ym.
Minusta tuntuu nyt - että kirjoittamalla ihan puppua olet provonnut valtavan ketjun oliosolvauksillasi ym.
Ei tuollaista tekstiä voi muuten selittää.
Ettei tulisi enempää höynäytetyksi lopetan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #77

Ei hyvää päivää, täältä ruottiin lähteneet elintasopakolaiset ovat raiskaavia piruja mutta lähi-idästä tänne tulleet raiskaajat on rikkautta jota pitää saada lisääkö?

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #131

Ei hyvää päivää, täältä ruottiin lähteneet elintasopakolaiset ovat raiskaavia piruja mutta lähi-idästä tänne tulleet raiskaajat on rikkautta jota pitää saada lisääkö?
--------
Missä noin lukee?
Minä en ole kirjoittanut mitään tuollaista.
Omaa keksimääsi ja tyyppiesimerkki sosiaalisen median keskustelumalleista.

Käyttäjän Laali kuva
Raili Sergejeff

Uhhuh.... kuinka ummehtunutta, näköalatonta ja vanhakantaista.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kyllönen tässä tekee osansa antaakseen kasvot kansallismielisyydelle tai suomalaisuudelle.
On sitten meidän muiden asia päättää onko asia niin vai eikö se ole.

Ei keskustelupalstoilla vaan arjessa. Onko osa kansalaisistamme, osalla sukulaisistamme olioita vaan Kyllösen määrittämiä kansallismielisiä suomalaisia.

Kuka meistä ei kuulu joukkoon tänään? Entäpä jatkossa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En ole ihmisistä puhuttaessa käyttänyt nimitystä olio. Vääristelet tekstiäni.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Saksassa pieni, viiksiniekkanen mies, nationalisti myös, käytti sanontaa myös sanaa "murskata" ja kyllä hän murskasikin, oman maan kansalaisia, jotka eivät, tämän pikkumimiehen ja hänen "häntyreidensä" mukaan ollut arjalaisia ja heidät oli syytä hävittää saksalaista "rotua" tuhoamasta ja kyllä tuhottinkin miljoonia juutalaista. Hieman ennen tätä kirjoittaessa tuli tieto pres.Koiviston kuolemasta. Varmasti isänmaallinen mies, sodan julmuuden kokenut, Törnin joukoissa palvellut, mutta ei Kyllösen tapainen nationalisti, kuten ei ollut myöskään jatkosodan käynyt edesmennyt isänikään, kuusiluokkaa kansakoulua käynyt puuseppä/kirvemies ja paljon lukenut, erittäin sivistynyt, mutta ei koskaan hyväksynyt nationalismia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kuitenkin taisteli kansallisvaltio Suomen puolesta. Siis isänmaallinen mies.

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Yhdysvaltoja sanottiin aiemmmin eri puolilta tulleiden kulttuurien sulatusuuniksi, nyttemmin mosaiikiksi.
Nykyisen EU:n hourailusta se eroaa kuin yö ja päivä, sillä yhtä virallista kieltä käyttävä USA muuttui vähitellen siirtolaisuuden pohjalta vitaaliseksi, ketteräksi ja uudistuvaksi, ei koko maailman sosiaalitoimistoksi.
Euroopassa nähdään paraikaa kehtys, joka kertoo siitä, miten nopeasti - parissa vuosikymmenessä - kulttuuriltaan rikas ja korkeatasoinen maanosa tuhoaa itsensä, kun se kieltää itsensä, kansalliset ja kulttuuriset ominaispiirteensä ja tavoittelee keinotekoisesti sentralisoitua, suorastaan hullua yhdenmukaisuutta ja eurososialismia.
Tämän ohimenevän vaiheen itsetuhoista järjetömyyttä tullaan ihmettelemään tulevaisuuden historiankirjoituksessa.

Käyttäjän DanielMalinen kuva
Daniel Malinen

Minulla ei ole hajuakaan taka-ajatuksistasi mutta pääpiirtein olet mahdollisesti oikeassa. Ainakaan näistä ejoista ei hirveästi ole kerrottavana hyvää historian kirjoihin. Ainoastaan se mikä on mediaseksiksikästä ja myy hyvin, kaikki muu unohtuu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

USA:n kasvu liittovaltioksi kesti kauan ja vaati sisällissodan. USA on ottanut vastaan siirtolaisia maltillisesti ja siksi se on pysnyt koossa. USA:n taloutta rasittaa laaja vastuu maailman turvallisuudesta. YK:n sille asettamat laskut eri järjestöjen kautta ovat olleet valtavat. Syystä on alettu kysyä, mihin tämä johtaa ja onko USA:lle annettu taakka kohtuullinen? Globalisaatio vie työn halpatyömaihin ja USA siitä kärsii. Presidentti Trump on vaaliohjelmassaan luvannut kääntää suunnan. USA on katsonut oikeudekseen arvioida maan politiikkaa omastakin näkökulmastaan, ei vain maahantulijain. Samoin tulee asennoitua Euroopassa. Britannian brexit lähtee juuri tästä. Eurooppa ei tule selviytymään nykyisellä EU:n komission politiikalla. Kysynkin ns. suvakeilta, missä on se ihmismäärän raja, jonka Eurooppa kestää ja minkä Suomi?

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Onpas blogistilta sekopäistä mölinää murskaamisista ja olioista.

Haluaisin kuitenkin muistuttaa Uuden Suomen lukijoita siitä, että historioitsijana esiintyvä Matti Kyllönen ei suinkaan edusta koko ammattikuntaamme. Suurin osa suomalaisista historiantutkijoista ei alennu hänen tasolleen. Herodotoksen, Thukydideen ja Ranken traditio on Suomessa yhä voimissaan kaiken maailman kyllösistä huolimatta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Onpa hyvä että muistutat. Arvovaltasi panee asiat ja kolumnistit arvojärjestykseen.

Käyttäjän KaijaMaaritHanneleLaine kuva
Kaija Laine

yhtä virallista kieltä käyttävä USA muuttui vähitellen siirtolaisuuden pohjalta vitaaliseksi, ketteräksi ja uudistuvaksi, ei koko maailman sosiaalitoimistoksi.

-----------------------------------------------

Ei ole koko maailman sosiaalitoimisto, ei, ei edes omien kansalaistensa. Noin 4000 kuolee nälkään USA:ssa vuosittain ja hoidon puutteeseen, koska ei ole sairasvakuutusta 20 000-45 000 vuodessa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sieltähän tuli "olioista" sen tason tavaraa, johon ei ole tarpeen vastata. Olio-keskustelijoille vastaan sen verran, että viittasin menossa olevaan seksuaalivapauteen ja rivakasti erilaisiin kumppanuuksiin liittyviin avioliittojen solmimisiin; onhan viitattu esim. siihen, että kohta solmitaan kai avioliittoja "hauvelin" kanssa. Eläimiin sekaantuminen oli Suomessa rikos kaiketi jonnekin 1970 paikkeille asti, ei enää. Koska en ole biologi, en tiedä mitä tuollaisista sohaisuista tulee vai tuleeko mitään. Siksi käytin mahdollisesta "tuloksesta" nimitystä olio.
Koska en ole sensuurimies, annan kaikkien suurten ajattelun tulosten kukkia vapaasti. Minua ei haukkunne loukkaa, ovathan henkilööni kohdistuvat arvionne suuren ajattelunne tulosta, joka ansaitsee korkeimman mahdollisen julkisuuden.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Jugoslavia on loistava esimerkki siitä että eri kulttuurit pystyy elämään rinnakkain vain omissa maissaan. EU:lle tulee käymään samalla tavalla jos tämä monikulttuurisuuteen pakottaminen ei lopu.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Eivät monikulttuurisuus, globalisaatio ja EU yksiselitteisen negatiivisia asioita ole.

Monikulttuurisuus on megatrendi ilman pakolaisvirtojakin. Ihmiset, informaatio ja tuotteet liikkuvat jatkuvasti helpommin ja nopeammin. Tuon seurauksena on lisääntyvä kulttuurien sekoittuminen ihan luonnostaankin. Siitä seuraa kyllä luultavasti ajan myötä loppu monille kielille, tavoille ja uskomuksille, mutta ei tämä mitään uutta ole: kulttuurien sekoittuminen on ollut jatkuvaa läpi ihmiskunnan historian eikä nykyaika ole poikkeus.

Tuossa kehityksessä on myös hyvät puolensa - jo ihan biologiseltakin kannalta (geenivirrat). Ja jos vertaa nykyistä Suomea kulttuurimaana vaikka 70-luvun Suomeen, niin onhan täällä tarjonta nyt verrattomasti monipuolisempi ja kiinnostavampi. Globaalisti katsottuna kulttuurit toki samankaltaistuvat, mutta jos vaihtoehtona on impivaaralaisuus niin itse pidän monikulttuurisuutta tuota parempana.

Globalisaatio on seurausta vastaavasta ilmiöstä: tuotanto ja pääoma liikkuvat sinne, missä ne tehokkaimmin toimivat. Verkottuneessa maailmassa tuokin vaan tapahtuu aiempaa helpommin. Niin ikävää kuin se onkin, niin teollinen tuotanto ei tule suuressa mitassa palaamaan Suomeen ellei se täällä tuota paremmin kuin muualla. Globalisaation suurin vaara on siinä, että se johtaa globaalisti hallitsemattomaan kulutukseen ja luonnonvarojen käyttöön, mutta maana Suomi on kuitenkin ollut vastoin yleistä käsitystä teollisuusmaiden suurin hyötyjä globalisaatiosta. Ja globalisaatiota on kiittäminen siitäkin, että köyhyys on kehittyvissä maissa radikaalisti vähentynyt.

https://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/kaleva_suomi_...

EU-jäsenyys on lähinnä poliittinen kysymys. EU järjestönä on taannut alueellaan rauhan ja lisännyt taloudellista hyvinvointia ja aktiivisuutta. Suomen jäsenyydelle on myös turvallisuuspoliittisia syitä varsinkin niin kauan kuin emme ole Naton jäsen.

On kyllä aika käsittämätöntä pyrkiä "murskaamaan" kaikki tuo.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Luulisin kirjoittajan haluavan murskata asioita, joihin liaan suuri monikulttuurisuuden ihannointi on johtanut. Kukaan ei kiistä, ettei muista kulttuureista ole saatu paljon uusia näkemyksiä, tietoa ja muuta iloa. Se on varmasti jatkossakin toiveemme. Kaikkea vierasta kulttuuria ei kuitenkaan pidä ottaa vastaan yhteiskuntaan, jos niillä on haitallisia vaikutuksia. Nyt monikulttuurisuus on nähty yksiselitteisesti myönteisenä ja otettu valtion viralliseen propagandaan (koulut, yle, jne)tällaisella painotuksella.

Olen kirjoittajan kanssa samaa mieltä, että olemme monissa asioissa toimineet vastoin omaa etuamme. Meidän ei olisi pitänyt eikä jatkossakaan pidä ottaa Suomeen ihmisiä eikä vaikutteita, joiden tänne tulo aiheuttaa täällä jo asuville merkittäviä ongelmia.

EU on varmasti saanut aikaan paljon hyvääkin, mutten EU:n kunniaksi uskalla rauhan takaamista laittaa. Uskon, ettei sotaa olisi tullut Euroopassa vaikei EU olisi muodostunut nykyisen kaltaisena. EU toimii varmasti valtioiden välisen kanssakäymisen lisääjänä, mutta myös toisen tyyppiset ratkaisut olisivat voineet tuoda samoja etuja.

Itse näen nykyisenkaltaisen EU:n tuhlailevana, rajaturvallisuuden laiminlyövänä ja elitistisenä. Valitettavan samankaltaisena kuin Suomen eduskunnan. Eduskunnan menot eivät ole vähentyneet, vaikka päätösvaltaa on siirretty muualle. Lisää on rakennettu ja avustajia palkattu, turvallisesta maasta Suomeen ilman matkustusasiakirjoja tulleet toivotettiin tervetulleiksi, edustajien palkat ja erityisesti muut edut(todellisiin kuluihin perustumattomat kulukorvaukset, eläke-edut, kerhojen harrastusrahat jne) ovat sellaisia etuja, joihin muualla yhteiskunnassa ei ole oikeutusta erityisesti verosäädösten puitteissa. Tällaiset asiat eivät lisää ymmärrystä tavallisen kansan elämään eikä kansan luottamusta päättäjiin. Tuskin myöskään monikulttuurisuuden varjopuolet näyttäytyvät kovin voimakkaina Arkadianmäellä.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Kansainvälisyyskasvatus on kouluissa järkevää, koska tuo ihmisten ylirajojen tapahtuva kanssakäynti ja liikkuminen tulee nykyisestään vain lisääntymään. Eikä tuo pitkällä tähtäimellä ole edes kiinni Suomen tai EU:n migraatiopolitiikasta. On hyvä oppia ymmärtämään erilaisuutta. Tuo kasvatus ei ole ihannoivaa vaan realiteetit tunnustavaa ja lapsille hyödyllistä.

EU:n alueella ei taida olla näin pitkää rauhan kautta ollut sitten Homo sapiensin nykyiseen Eurooppaan migraation. Kyllä minä pidän täysin selvänä, että yhteiset EU:n tuomat intressit ovat tuon taustalla. Kansallisten menojen kuten Eduskunnan kulut ovat omissa käsissämme, turha niistä EU:ta on syyttää.

Jore Puusa

Meidän ei olisi pitänyt eikä jatkossakaan pidä ottaa Suomeen ihmisiä eikä vaikutteita, joiden tänne tulo aiheuttaa täällä jo asuville merkittäviä ongelmia.
--------
Olen samaa mieltä...kehotan siksi komentoijaa ja blogistia lähtemään Suomesta ja annetaan maa saamelaisille jotka olemme sulloneet Lappiin ja vieneet heidän maansa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #130

Minä en Suomesta mihinkään lähde, enkä täältä ketään kehota lähtemään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Näkemyksiisi aika pitkälle yhdyn, Vesa. Suomen kansan onni on omissa käsissämme. Helsingissä ja Brysselissä edustajinamme olevin toivoisin syöttävän EU:hun Suomen näkökantaa suomalaisten ihmisten lähtökohdista eikä päin vastoin. On vastenmielistä yhä useammin kuulla Suomen eduskunnassa sanat "Brysseli vaatii". Pitää puhua tyyliin "Me vaadimme, Suomen etu vaatii". Suomi on valunut Helsinkiin ja muut maat työntyvät Helsinkiin. Suomi on otettava takaisin suomalaisille aina maan äärimmäisiä rajoja myöten.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Itse näen nykyisenkaltaisen EU:n tuhlailevana, rajaturvallisuuden laiminlyövänä ja elitistisenä. Valitettavan samankaltaisena kuin Suomen eduskunnan."

Emme tarvitse kuin yhden tuhlailevan demokratiaa edustavan hallintoelimen. Kun brysselissä muutenkin päätetään asioista ja Suomen eduskunta on kumileimasin, se voidaan ihan hyvin lakkauttaa. Mikäli paikallishallintoa tarvitaan Brysselin määräyksiä täydentämään, niin se voidaan yhtä hyvin tehdä maakuntahallinnossa kuin eduskunnassa.

Jore Puusa

Noinniinkuin loppukaneettina.
Minne se kirjoittajan OLIO ja NIIDEN siitosteksti hävisi.
Menikö hiukan ns. pitkäksi?
Onneksi se on kaappauksena varmaan monella.
Ja.
-
Tämä ressukka kirjoittaa...
"Autoja jaetaan, ajokortteja maksetaan ja uusia kamppeita ostetaan"
Hei ketju..ukko vedättää meitä. Tuo tekstin uskoo vain MitäVittua lehden vakiolukija.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Totuus on tarua ihmeellisempää. Pohjoismaissa ja Suomessa on kyllä osattu vedättää yhteiskunnalta rahaa. Milloin on asuttu ulkomailla ja nostettu tukia, milloin on käytetty useampaa henkilöllisyyttä tai rahastettu useammasta paikasta. Väärinkäytöksiin ovat syyllistyneet toki suomalaiset myös. Kirjoitus on yleisellä tasolla kärjistetty, mutta aivan varmasti yksittäistapauksia löytyy jossa mm. ajokorttirahoja on maksettu yhteiskunnan varoista.

MV-lehdellä on ollut Suomen pakolaispolitiikan tiedonvälityksen kehityksessä oma tärkeä tehtävänsä. Suuren maahanmuuttoaallon saapuessa Suomeen 2015 nämä maahantulijat esitettiin ns. valtamediassa Suomen taloudelle uutta vaurautta tuovana koulutettuna valiojoukkona,joka pakenee suurta hätää ja henkilökohtaista vainoa. Myöhemmin totuus on osoittautunut toiseksi kuten MV-lehdessä asia jo alusta lähtien kerrottiin. Tällä hetkellä muutkin mediat jo kirjoittavat lähempänä totuutta olevaa tietoa. Osa tiedoista kuten rikoksentekijöiden etniset taustat edelleen pääosin sensuroidaan.

Jore Puusa

MV-lehdellä on ollut Suomen pakolaispolitiikan tiedonvälityksen kehityksessä oma tärkeä tehtävänsä.
---------
Uskomatonta roskaa.
MV lehti ja Janitskin varastaa 95% jutuistaan suomalaislta lehdiltä tai kansainvälisiltä uutisotimistoilta.
He palastelevat jutut, uudelleensjoittavat palat ja poistavat itselleen hankalat kohdat, sitten he varastavat kollegoitteni kuvat.
-
2014 Janitskin osti viitisenkymmentä FB feikkiprofiilia pimeästä netistä ja ne kirjoittavat vieläkin suuren osan ketä tahansa erimielistä uhkailevista ja solvaavista kommenteista.
-
Olen kirjoittanut Janitskinin rikoksista niin paljon että en enää jaksa. Annan linkin - jossa näkee sinun mukaasi tärkeän tehtävän moraliteetti.
-
Aloitin mv lehden copyrightrikosten tutkimisen kolmisen vuotta sitten kun tuttuni tyttären kuva varastettiin sinne lapsiprostituutiojuttuun ja tyttöä alettiin kiusata huoraksi koulussa, kolmen koulunvaihdon ja pitkään jatkuneen terapia jälkeen nyt 10 vuotias tyttö alkaa olla hiukan paremmas kunnossa.
-
ja tällaista mediaa jossa jokainen päivä vedetään joku lokaan kehtaat arvostaa, häpeä.
-
Seuraavanlaisia minulla on kymmeniä, murto-osa MV:n disinformaatiosta.
http://rasismiavastaan.blogspot.fi/2016/01/mv-naru...

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola Vastaus kommenttiin #129

En sanonut, ettei MV-lehden journalistisessa tasossa, toimintatavoissa ja kieliasussa ym. olisi puutteita. Kerroin vain, että se on aikanaan ollut tärkeä (= lähes ainoita) kriittinen tietolähde valtamediassa esitettyyn yksipuoliseen tai esittämättä jätettyyn tietoon.

Olisin toki nähnyt toimintatavan mieluusti hieman toisenlaisena,jolloin ehkä menestys esim. mainostajien keskuudessa olisi heidän kannaltaan voinut olla toinen. Ymmärtääkseni toimintatavat rintaman molemmilla puolilla ovat olleet kovia.

On harvoja asioita,joissa kaikki olisi vain positiivista tai negatiivista. Näin on asia MV-lehden ja monikulttuurisuuden kohdalla. Se on sitten jokaisen oma asia miten asioita painottaa. Tämä on mielipiteeni enkä sitä pätkääkään häpeä, vaikka minua Jore tai joku muu syyllistäisikin.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #137

Kerroin vain, että se on aikanaan ollut tärkeä (= lähes ainoita) kriittinen tietolähde valtamediassa esitettyyn yksipuoliseen tai esittämättä jätettyyn tietoon.
---------
MV lehden materiaali on silkkaa valhetta alusta loppuun, joka sen perusteella muodostaa kuvansa elämästä sopii hävetä.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #129

#129: Itselleen hankalien kohtien, kommenttien poisto on teille Puusa tuttua. Onneksemme meillä on vielä toistaiseksi tämä US.

Jore Puusa Vastaus kommenttiin #149

Jeps. Poistan ne kommentit joissa minua solvataan henkilönä. Jos toimii US sääntöjen mukaan ei mitään ongelmia ole. En halua että nettiin jää materiaalia, joka tulee rasitteeksi samaa harvinaista nimeä kantavien nimillä tehdyissä hauissa.Mutta se nyt lienee kommentoijalle samantekevää.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros Vastaus kommenttiin #152

152", Puusa. En ole teitä arvostellut henkilönä. Me maankiertäjät olemme vain nähneet asiat eri lailla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Yhtään kommenttia ei ole kadoksissa, yhtään en ole poistanut. Kaikki ovat ainakin minun puolestani paikallaan. Suorastaan varjelen sitä, että saat lausua erinomaisia ajatuksiasi valoksi kansallemme ja maailman kansoille.

Jore Puusa

en kyllä löydä OLIOT sikiävät kommenttia mistään, pitänee hakea vielä
---
oooh..löysinhän mä sen--- jossa kaikenväriset ja -laiset ihmiset ovat liberaalisessa avioliitossa kaikenlaisten olioihin kanssa ja ovat siittäneet jälkeläisiä, joista kukaan ei siedä toista.
---
Miten menikin ohi.
Nyt täytyy pyytää anteeksi, olin väärässä.
Otan tuon tulevissa journalismikoulutuksissa esiin ja en ollut itse ottanut kuvakaappausta. Nyt on, hyvä :-)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #153

Jore Puusa, Kerava. Minkä värisen puolueen journalismikoulutuksesta huolehditte? Oletteko oikein johtavassakin konsultti-/"kuvankaappaus"roolissa viestintäkentässä? Kykyjä näyttää olevan moneen ammattiin. Esimerkiksi suhdetoimintamieheksi ja diplomaatiksikin kuvailemiinne maihin ja valtioihin.

Ilkka Huotari

Ne, jotka kritisoivat tätä kirjoitusta, eivät ilmeisesti huomioi ollenkaan sitä, että kansallisvaltioita syntyy vielä edelleenkin.

- Nyt Kataloniassa halutaan itsenäistyä
- Tsekki ja Slovakia itsenäistyivät aivan rauhanomaisesti
- Belgiassa on puhuttu maan jakamisesta kahtia
- Kurdistan on toki halunnut itsenäistyä jo pidemmän aikaa
- jne.

Epäselväksi jää, näkevätkö nämä kritisoijat kaikki nämä itsenäistymispyrkimykset yhtä pöyristyttävinä ja kamalina asioina kuin mitä kommenteista voisi päätellä ("nationalismi paha ja tunkkainen asia")?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mielestäni oikein nähty maailman kehitys sinulla, Ilkka. Mainitsemasi kansallisvaltioilmiöt ovat perusteltuja ja jo koettujakin. Jo pelkästään Euroopan oloissa on monensuuntaista kehitystä, yleisvaltiosta kansallisvaltioon ja kansallisvaltioista yleisvaltioon. EU edustaa viimeksi mainittua, mutta se ei siinä menesty, koska se ei pyri eikä pystynekään uskottavasti perustelemaan pyrkimystään. EU näyttäytyy tavalliselle kansalle kansanryöstäjien suojelijana hamutessaan verot itselleen ja byrokratiansa pyörittäjien palkkaamiseen. Kansat eivät ole huijattavissa, ei vaikka mediat koettavat pyrkimystä tukea. Suomessakin medioiden pomot pikakoulutettiin Brysselissä käynnillä. Käynti ja jatkuva valistus ovat toistaiseksi tuottaneet tulosta, mutta eivät enää.
Kuten aiemmin jossakin vaiheessa sanoin, Venäjän pakkovallalla luotu liittovaltio kulkee kohti hajoamistaan. Sama kehitys on odotettavissa Kiinassa, mahdollisesti myös Intiassa. Saksa saattaa pysyä koossa, saksalaisilla on kansallisvaltion ja liittovaltion idea niin syvällä, että hajoaminen ei ole näköpiirissä, joskin esim. muukalaiskysymyksessä voi tulla osavaltiokohtaisia irtiottoja.
Muukalaiskysymys Euroopassa pannaan hallintaan. Suomikin siinä kulkee toisten perässä. Saksahan määrää tahdin.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Demokraattisissa kansallisvaltioissa on kyllä se ominaisuus, että ne muistuttavat osuuskuntia. Kansallisvaltiolla on suvereniteetti rajojensa sisällä olevaan maahan, sen luonnonvaroihin ja viime loppujen lopuksi myös kaikkeen omaisuuteen. Kun maapallon tuotantojärjestelmä tässä mahdollisesti 10-40 vuoden sisällä suurelta osin automatisoituu/robotisoituu, niin ainoaksi tulonlähteeksi pääomaköyhille jää valtion verotuksella rahoitettavat tulonsiirrot, eräänlaiset kansalaisosingot.

Rikkaan globaaliin eliittiin kuuluvan kannattaisi seuraavat vuodet ja vuosikymmenet yrittää rakentaa tehokas valvonta- ja tiedustelujärjestelmä, tuhota demokraattiset instituutiot ja prosessit sekä robotisoida poliisi ja armeija. Näin työnsä teknologiselle työttömyydelle menettäneet köyhemmät eivät pääsisi äänestämään korkeita veroja ja tulonjakoa töiden loppuessa, eikä heidän kapinointiaan tarvitsisi enää pelätä, kun robottipoliisit ja -sotilaat hoitavat riehuvat massat parempaan talteen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Aika järeä näkemys tulevaisuudesta sinulla, Pekka. Pääoma varmaankin yrittää viedä kehitystä kuvaamaasi suuntaan, mutta uskon että kansalaiset kaikissa maissa panevat hanttiin. EU:n liittovaltiokehitys pitäisi joka tapauksessa katkaista ja valtaa pitää palauttaa kansallisvaltioihin, joissa esiunionin aikaiset lait palautetaan. Niissä oloissa on mahdollista palauttaa työ alkulähteilleen, sinne missä ihmiset ovat, eli takaisin maaseudulle, jossa ihmiset työllistyvät omilla raaka-aineilla. Luonnonmullistukset joka tapauksesa pakottavat ihmiset hakeutumaan syrjäseuduille. Pientilavaltaisuus palaa, ihmiset luopuvat paljosta turhasta rahalla hankittavasta ja alkavat toisiaan palvellen osittain palata luontois- ja vaihdantatalouteen. Näissä oloissa maahanmuutto Suomeen heikkenee ja tulijat ovat todella työhaluisia ja tänne sopeutuvia. Toisaalta Afrikkaan on mahdollista ja välttämätöntä luoda kulttuuri, jossa ihmisistä pidetään Afrikan omin voimin huolta. Kehitysapu laajassa mitassa käy tarpeettomaksi. Maailmalla on hyvä tulevaisuus, kunhan pääoman harjoittama riisto pidetään kurissa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Maailmalla on hyvä tulevaisuus, kunhan pääoman harjoittama riisto pidetään kurissa."

Enpä ole huomannut vihervasemmiston esittäneen mitään vaatimuksia pääoman aiheuttamalle riistolle Afrikassa. Afrkasta valuu pääomaa ulos huomattavasti enemmän mitä läntiset valtiot kehitysapuna sinne panostavat ja silti maailmanparantajat syyttävät länsimaista veronmaksajaa riistosta. Pankkiiri on vasemmiston ystävä, julistettiin kun Ranskan Macron pääsi presidentiksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #158

"Afrkasta valuu pääomaa ulos huomattavasti enemmän mitä läntiset valtiot kehitysapuna sinne panostavat ja silti maailmanparantajat syyttävät länsimaista veronmaksajaa riistosta."

Pitäisikö sitten antaa enemmän kehitysapua?

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Tämä on muuten hieno skenaario, mutta ehkä hiukan liian optimistinen. Öljynkulutus on jo nyt vähenemässä, koska reaalinen talous (jossa rakennetaan ja kulutetaan energiaa jne.) on pienemässä. Nuo robottiarmeijat eivät luultavasti pääse liikkeelle. Samalla köyhimmät kansanosat lakkaavat tuottamasta sisältöjä (kuten esim. juuri tämä teksti), ja heidän turvallisuusluokittelunsa hankaloituu.

Äänestysoikeus saattaa tosiaan rajoittua piankin (esim. jo nyt melko tehokas valtamedian vaaleihin liittyvä etukäteisveivaus) ja eliitti tekee kaikensa valvontayhteiskunnan synnyttämiseksi, mutta teknologiaan perustuvasta taloudesta loppuu veto. Tulevan taantuneen ja yksinkertaistuneen yhteiskunnan voimasuhteita voi yrittää arvioida suomalaisten pitkäjänteisellä etnografialla, joka, vaikka perustuu nykypäivän voimasuhteisiin, kuvaa hyvin esim. 1800 -luvun alkua:

saamelaisia 10%: paimentolaisuus, metsästys, keräily
ruotsinkielisiä 5%: maatalouden verottaminen, ulkomaankauppa ja hallinnointi
loput 85%: maatalous

Tuleva eliitti ei tietenkään ole ruotsinkielisiä, mutta eliitin osuus lienee sama 5%. Meillä lienee tällä hetkellä lievä ylimäärä eliittiä, heille olisi keksittävä jotkin luonnolliset urakehityksen exit -strategiat, heille voisi antaa kullekin 20 poroa hoidettavaksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Suomalaiset ansaitsevat pääoman, työn ja verojen pysymisen Suomessa."

Tämä on niin totta.

Valitettavasti realiteetit on sellaiset että globaalissa maailmasa pääomat, työt, vauraus ja hyvinvointi pysyvät eristäytyvän Suomen rajojen ulkopuolella ja siksi blgisti on täydellisesti väärässä.

Jos yritetään vedota Norjaan ja Sveitsiin, niin nämä maathan ovat täysin integroituneita EU:hun, paitsi että niiltä puuttuu päätösvalta EU:n asioista.

Britannialle käy brexitissä juuri samoin kuin Norjalle ja Sveitsille on käynyt, eli sitoutuminen säilyy, päätösvalta menee.

Näin tulee siis lopulta Englannille käymään, vaikka matkalla tähän lopputulokseen, joka on vuosien päässä, tulemme kyllä näkemään monenlaisia kommervenkkejä.

Mutta olen kyllä blogistin kanssa yhtä mieltä siitä että Suomi tarvitsee pääomia, töitä, hyvinvointia ja suomalaiset sairaat ja ikääntyvät ihmiset tarvitsevat huolenpitoa.

Tämä kaikki menetetään jos yritetään eristäytyä Europasta ja maailmasta, mutta eihän niin tietenkään tapahdu, koska ihmiset eivät sitä oikeasti halua.

Blogistin "näky" eristäytyneestä "kalevalaisesta" monokulttuurisesta Suomesta Euroopan laidalla on niin mahdoton ja niin outo, ettei sillä ole mitään kosketusta tai yhtymäkohtaa todellisuuden kanssa.

Karri Aronen

2018 olisi vielä aikaa alkaa puhdistukset. Tai erottaa Helsinki suomesta omaksi kommunisti-islamilaiseksi onnelakseen.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miten monikulttuurisuushoure murskataan? Miten tekisit Suomesta monokulttuurisen?

Suomi on osa Euroopan Unionia. Suomen jäsenyyden puolesta ovat äänestäneet suomalaiset. Entäs kun emme halua erota EU:sta emmekä eurosta?

Ja kaiken kukkuraksi: täällä on iso joukko suomalaisia, jotka eivät halua palata sellaiseen kalevalalaiseen monokulttuurisuuteen, jota blogisti ihannoi. Miten ajattelit musertaa meidät?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Tätä ajattelua voisi vielä jatkaa pidemmälle. Mikä on yleensä se monikulttuurisuushoure, jota Kyllönen on muskaamassa? Ketkä ovat sen houreen vallassa. En tunnista itseäni enkä oikeastaan tunne edes 90% suomalaisista. Suurimmalla osalla suomalaisista taitaa olla varsin pragmaattinen käsitys monikultturisuudesta eikä se sisällä sen kummemmin houreita, pelkoja kuin sinisilmäisyyttäkään.

Ehkä molemmista ääripäistä löytyy 5% näitä monikulttuurisuushoureilijoita mutta miksi heidän houreensa pitäisi murskata. Riittänee, jos houreilijoiden houreteot käsitellään maan lakien mukaan.

100 vuoden takaisen itsenäistymisen aikainen kansallisvaltioaate on myös tullut tiensä päähän. Sen sadan vuoden aikana on lentoliikenne mahdollistanut minkä tahansa maailman kolkan saavuttamisen keneltä tahansa karkeasti 36 tunnin sisällä. Tietoliikenne on lyhentänyt tiedonsaannin etäisyydet minuuttiluokkaan. Valitettavasti molemmat ilmiöiden nopeutumiset ovat sitten mahdollistaneet myös sekä tiedon, väärän tiedon, työläisten, pakolaisten ja rikollisten tulvat.

Joten asioihin ei ole enää olemassa entisiä lokaaleja ratkaisuja. Globalisaatio tulee moneen sellaiseen asiaan, jotka ennen ovat olleet (kansallis)valtion aluetta. Mutta on myös paljon asioita, joihin on haettava uudenlaisia lokaaleja ratkaisuja. Niiden ratkaisuun taas eivät auta minkäänlaiset monikulttuurihoureet. Sen sijaan se hourailematon 90% voisi alkaa tekemään yhteistyötä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Missä faktat? Mitä lisäarvoa väkivalloin tuotu "monikulttuurisuus" on Suomelle tai Euroopalle tuonut? Miksi Britannia lähtee unionista? Vapaa ja hallitsematon ihmisten vyöry Eurooppaan ei brittejä innosta pysymään unionissa. Mihin kommentoija panisi määrälliset tulijain rajat määritellyin aikarajain puitteissa? Miten hallitsematon maahanmuutto rahoitetaan? Miten käy niille maille, joista paras osa lähtee ihmissalakuljettajien avustamana ja köyhimmät jäävät? Mistä apu Afrikalle ym. kun Eurooppa ja USA on koluttu varallisuudesta ja auttamismahdollisuuksista kuiviin?.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #172

Mitähän noilla useimmilla asioilla oli tekemistä monikulttuurisuushoureilun kanssa. Se kuulostaa pahasti taas termiltä, joka on itse keksitty ja itse määritelty olkiukoksi vastapuolen halventamiseksi.

Väkivalloin tuotu "monikulttuurisuus" ei ole tuonut Suomelle eikä Euroopalle mitään lisäarvoa, koska mitään "monikulttuurisuutta" ei ole väkivalloin tuotu muuta kuin tietyn pienen porukan päähän.

Iso-Britannia lähtee unioinista, koska he päättivät niin. Katsotaan sitten, jääkö jäljelle Pikku-Britannia ja millainen sopimuksesta muutenkin tulee. Brittien ero on joka tapauksessa hyvä asia, koska kenenkään ei pidä kuulua tahtomattaan Euroopan Unioniin ja samalla saadaan selville, miten ero tapahtuu.

No joo, katsotaan, ehdinkö käsittelemään vielä noita loppujakin kysymyksiä.

Ilkka Huotari

"100 vuoden takaisen itsenäistymisen aikainen kansallisvaltioaate on myös tullut tiensä päähän."

Uusia kansallisvaltioita syntyy edelleen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kuka tässä Kalevalan maisemaan matkaamisesta on puhunut? Kysyn kommentoijalta perusteluja uskomukselleen, että järjestetyllä massamaahanmuutolla pönkitetty "monikulttuurisuus" on Suomelle rikkaus?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi uskomukseksi nimittämälläsi mielipiteellä pitäisi olla perusteita? Eikö mielipide voi olla pelkkä mielipide tai kuten sinä sitä nimität, eikö uskomus saa olla pelkkä uskomus?

Minä en ole väittänyt missään vaiheessa, että monikulttuurisuus olisi Suomelle rikkaus. Mutten pidä kansallismielisyyttä tai monokulttuurisuutta myöskään tavoiteltavana enkä millään tavoin rikkautenakaan.

Itse näen muutaman vuoden takaisen massamuuton tapahtuneen osittain olosuhteiden pakosta ja osittain ulkoisen uhan vaikutuksesta ja suurelta osin myös laumailmiön vaikutuksesta. Pidän myös luonnollisena, että tämän kaltaiseen muuttoaaltoon lähti mukaan myös suuri joukko ihmisiä, joita konflikti tai olosuhdemuutokset eivät suoranaisesti pakottaneetkaan.

Ihmiset siirtyivät pois elinalueiltaan lähtökohtaisesti pakon ajamina, sotaa ja elinmahdollisuuksien puuttumista pakoon. Minä kohtaan tuon inhimillisen tragedian lähinnä ihmisyyden kautta. En siis pidä muuttajia rikkautenamme. En hyljeksi pakoon lähteneitä ihmisiä ihmisiä enkä niitäkään, jotka ovat tarrautuneet muuttoaallon mukaan motiivinaan toive paremmasta elämästä toisaalla.

Mutta miten tämä kaikki liittyy Euroopan Unionin jäsenyyteen tai euroon?

En halua sinulle perustella asennettani. En halua sinun muuttavan käsityksiäsi. En kaipaa kanssasi yksituumaisuuttakaan. Hyväksyn mielelläni, että saat olla kanssani eri mieltä. Sinulla ei tarvitse olla perusteita.

Kysyin sinulta: miten murskaat minulta ihmisyyden ja miten murskaat minun Eurooppa-myönteisyyteni? Ja ennenkaikkea: miksi?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jos monikulttuurihoure murskataan niin se merkitsee yksinkertaisesti koko nykymaailman murskaamista.

Mieleen tulee se entinen euroviisu jossa sanottiin että alas lyökää koko vanha maailma. Tätä se on se monikulttuurihaaveen murskaaminen, sillä eihän se mikään haave ole, vaan se on nykytodellisuus.

Ei tarvitse muuta kuin kauppaan mennä, mihin tahansa kauppaan, kaupat on täynnä monikulttuuria, samoja tavaroita on kaupan ympäri maailmaa, joka kylässä ja kaikissa tavarataloissa ja supermarketeissa.

Sama tilanne on jos menee elokuviin, tai katsoo telkkaria, tai selaa internettiä. Eihän se oikeasti mitään monikulttuuria ole, vaan monokulttuuria. Koko maailma on tänä päivänä samaa yhtenäistä kulttuuria.

Toki, jos joku haluaa kansallita kulttuuria valia, niin voihan mennä tanhukerhoon, tai voi mennä kalevalan lausuntailtpoihin. Mutta eiköhän nekin ole tuontitavaraa, jos oikein kriittisesti katsotaan.

Blogistilla on kovat haaveet, mutta hän taitaa elää haavemaailmassa, jossa ei ole minkäänlaista tarttumapintaa todellisuuteen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jaha, ei tarttumapintaa todellisuuteen? Otetaanpa asia vielä kerran.
Otsikkoni oli: "Monikulttuurisuushoure on murskattava". Mitä on monikulttuurisuus? Se on niin moderni sana etten löytänyt sitä Suomen kielen perussanakirjasta. Kukaan ei ole sitä tässäkään keskustelussa määritellyt. Ymmärrän sanan niin, että Suomi tulisi saattaa maahanmuuton kautta monen kulttuurin maaksi. Monikulttuurisuus toisi suomalaiselle kulttuurille jotain rikkautta, lisäarvoa.
Aikanaan EU:ta Suomeen kaupattaessa kuorrutettiin hanketta sanomalla, että Euroopasta tulisi kansallisten kulttuurien kooste, erityisesti maakuntien asema ja kulttuuri korostuisi, maakunnat asioisivat suoraan Euroopan pääkaupunkiin Brysseliin. Kaikki pärjäisivät.
Onko tällainen Eurooppa syntynyt? Kaikkea muuta, maakunnat ja kokonaiset pienet valtiot halutaan ajaa alas. Yhteisellä lainsäädännöllä ja direktiiveillä tavoitellaan liittovaltiota. Olisiko se rikkautta Euroopalle? Ei, vaan Eurooppaan kehittyisi monokulttuuri, jota kommentoijakin tuntuu paheksuvan.
No, sitten se tavoite, että koko Eurooppaa rikastutettaisiin maahanmuutolla? Suomessakin tätä "rikkautta" on. Euroopassa paukkuvat vihan ja tuhon pommit, kuten kaikkialla missä maailman kaikkien kulttuurien rikastuttaja islam on.
Sitten käsite "houre", jonka haluan tulla murskattavaksi?
"Houre" on kirjakieltä ja kansan kieltä. Suomen kielen perussanakirja määrittää sen näin: houre=sairauden yhteydessä esiintyvä tajunnanhäiriö, harha-aistimus; ark. mieletön ajatus, harhaluulo, -kuvitelma.
Tässä käyttämässäni yhteydessä käytin sanaa arkisessa merkityksessä: monikulttuurisuus on ainakin tähän asti näyttäytynyt minulle mielettömänä ajatuksena, harhaluulona ja harhakuvitelmana. Maahanmuutto ei ole tuonut esiintyneessä massamuuton muodossa mitään lisäarvoa, vaan enemmän pahaa kuin hyvää, monista syistä.
Työperäinen maahanmuutto ja maastalähtö ovat toinen asia. Kun ihmisillä uudessa maassaan on työpaikka - kuten suomalaisilla muuttaessaan menneinä vuosikymmeninä Ruotsiin - ongelmat jäävät vähäisiksi. Muuttaja ja tulomaa hyötyvät, ristiriidat ovat vähäiset.
Nostan esiin Suomeen kohdistuneen 2015 massamuuton erään haitan, joka saattaa jonkun mielestä olla rikkautta, minun mielestäni ei. HS kirjoitti 12.5.2017 otsikolla "Irakilaisten seksuaalirikokset lisääntyneet". Lainaan pienen pätkän tekstistä suoraan: "Suomessa oleskeli vuonna 2016 krp:n laskelmien mukaan yhteensä noin 19000 irakilaista, kun otetaan huomioon sekä Suomessa vakituisesti oleskelevat että turvapaikan hakijat. Krp:n analyysissä kävi ilmi, että tuhatta Suomessa oleskelevaa Irakin kansalaista kohden oli 12,9 seksuaalirikosepäilyä. Tuhatta Suomen kansalaista kohden vastaava luku oli 0,3."
Suuri ongelma ovat myös maahanmuuton kustannukset. Vuodelle 2016 oli valtion budjettiin kirjattu maahanmuuton suoranaisiksi kustannuksiksi hieman yli 800.000 euroa. En ole nähnyt vielä lukua muodostuneista todellisista kustannuksista. Hallitus on luvannut selvittää maahanmuuton kaikki kustannukset. Niitä ei ole ainakaan toistaiseksi näkynyt. Kun lainanotto pitäisi saada pysähtymään, miljardi maahanmuuton kustannuksia vuodessa vaikeuttaa tavoitteeseen pääsyä. Maahanmuuton rahat on revittävä suomalaisilta, jotta valtion kehys pysyisi ehyenä.
Voisiko arvoisa kommentoija valaista minua siitä, mitä rikkautta suomalaiseen kulttuuriin vuoden 2015 turvallisesta maasta Ruotsista Suomeen järjestetty ja Suomen viranomaisten sallima massamuutto on tuonut.
Muutamissa kommenteissa on kirjoitustani moitittu siitä, että muka haluaisin muin kuin rauhallisin keinoin "murskata" monikulttuurisuuden. Jo otsikko sanoo; houre on murskattava. Miten houre hävitetään? Siihen yksi ja paras keino: oikea tieto, valistus. Annetaan asioista oikeaa tietoa ja siten tarjotaan mahdollisuus ajatella asioita. Tähän asti viranomaiset ovat jakaneet kovin säästeliäästi oikeaa tietoa maahanmuutosta. He, yhdessä suvakkien kanssa, väärillä tiedoilla ja salauksella luovat epäluuloa ja -sopua, mikä puolestaan nostattaa kritiikkiä, ja kun kritiikille ei sallita suurimmissa medioissa sijaa, se pakenee sosiaaliseen mediaan, ja se on tietysti suvakeille kauhistus.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Voisiko arvoisa kommentoija valaista minua siitä, mitä rikkautta suomalaiseen kulttuuriin vuoden 2015 turvallisesta maasta Ruotsista Suomeen järjestetty ja Suomen viranomaisten sallima massamuutto on tuonut."

Puhut siis blogissasi 2015 "massamuutosta", etkä "monikulttuurisuudesta". Nämä ovat täysin eri asioita.

Me elämme monikulttuurisessa maailmassa, meidän kulttuurimme on kansaivälistä kulttuuria, kirjallisuus, taide, pop- musiikki, elokutat, TV- sarjat, ravintolat, kaupasta saatava ruoka ja kaupan kulutustarvikkeet ovat kaikki monikulttuurin tuotteita.

Suurin osa siitä kaikesta mitä käytämme, mitä syömme, mitä puemme päällemme, esineet joiden ympäröimänä elämme kodeissamme, autot joilla kuljemme, sekä muut liikkumisvälineet, junat, linja-autot, lentokoneet, ovat kaikki monikulttuurin tuotteita, maailmalla valmistettuja, eivät suomalaisia. Kun matkustamme minne tahansa maailmassa, mikä tänä päivänä on helppoa ja halpaa, kohtaamme joka paikassa samanlaisen kulttuurin missä itse elämme.

--------------------

Puhut yksittäidestä tapauksesta, vuoden 2015 "massanuutosta" kuten se olisi tämä "monikulttuuri", siis joku pahuuden inkarnaatio. Ei sillä tapauksella ole mitään tekemistä monikulttuurin kanssa.

Varmaankaan vielä ei ole selvitetty mitä silloin tapahtui, mutta minun oletukseni on että se oli isiksen, tai jonkin muun EU:lle vihamielisen tahon, kuten Putinin järjestämä yritys rauhan rikkomiseksi EU:n alueella ja näiden vihamielisten tahojen tarkoituksena oli EU:n heikentäminen ja hajoittaminen tavalla tai toisella.

Tämä on siis sotaa, jonka osapuoli ei ole pakolaiset, vaan se taho joka ajoi pakolaiset liikkeelle. Sodassa aseena käytettiin uutta kansainvälistä, eli monikulttuurista informaatioteknologiaa, kuten nettiä.

Vaikeissa oloissa, sodan ja köyhyyden runtelemissa maissa ihmisille annettiin väärää informaatiota, kyseessä oli jonkun tahon, Putinin tai Isisin rahoittama valemedia. Väärä informaatio antoi kuvan auvoisista olosuhteista Euroopassa.

Samalla liikkeellä oli paljon hämärämiehiä jotka järjestelivät ihmisten matkoja Eurooppaan, tietenkin maksusta. Luultavasti nämä hämärämiehet olivat saman tahon järjestämiä jotka järjestivät sen väärän informaation, jonka perusteella ihmiset lähtivät liikkeelle.

OK, tuo kaikki minkä edellisessä kappaleessa "kuvittelin" on pelkkää spekulaatiota, mutta sekin on kymmenen kertaa realistisempi spekulaatio kuin luomasi kuvitelmat "monikulttuurisuusmöröstä" missä käsityksessä ei ole minkäänlaista realistisuuden hajuakaan.

-----------

Monikulttuurisuus on "realiteetti", se on se todellisuus jossa elämme ja jossa koko maailma tänä päivänä elää.

Todellisuutta ovat valitettavasti myös ne pahuuden voimat, Putinit ja Isisit, jotka haluaisivat muuttaa maailman ja kääntää kehityksen pyörää taaksepäin, ei vain keskiajalle, vaan aina kivikauteen asti.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Koeta nyt Kyllönen vaan totutella ajatukseen, että Suomi tulee kansainvälistymään ja moniarvoistumaan. Ei se niin kamalaa ole.

Ja jos ilmastonmuutos etenee, niin muuttoliikkeet tulevat olemaan rajuja ilman mitään sotiakin, aikanaan jopa Euroopan sisällä. Muutama vuosi sitten New Scientist julkaisi mielenkiintoisen skenaarion, jossa asutuksen jakautumista maapallolla pyrittiin ennakoimaan vuonna 2100. Skenaariossa maapallon väkimäärä oli olennaisesti pudonnut, mutta Suomessa moninkertaistunut (olisikohan ollut 15M asukasta). Ja se kasvu ei tapahtunut lestadiolaisten voimin vaan nimenomaan maahanmuuton seurauksena.

Jotenkin keskustelua lukiessa tuntuu vähän siltä, että monille ongelma on jo se, että suomalainen kulttuuri muuttuu ylipäätään. Jos tavoite on jokin pientilojen täyttämä kristinuskoa, koskenkorvaa ja tanhuamista vaaliva Impivaara, jonka rajat ovat kiinni ja jossa muita kulttuureja pidettäisiin jotenkin lähtökohtaisesti nykyisiämme huonompina, niin toivonpa tosiaan, ettei sellainen koskaan toteudu.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"--oikea tieto, valistus. -- kritiikille ei sallita suurimmissa medioissa sijaa, se pakenee sosiaaliseen mediaan, ja se on tietysti suvakeille kauhistus."

Oikeaa tietoa ja valistusta siis annetaan koko ajan. Mitä ihmettä sinä valitat?

Kritiikillekin on sijaa: saat purkaa patoutumiasi ja tuoda esiin pelkotilojasi sosiaalisessa mediassa ja nyt jopa ihan julkisessa blogipalvelussakin.

Minusta ei ole mitään syytä murskata ketään eikä kenenkään mielipiteitä. On hyväksyttävä se, että olemme eri mieltä asioista ja yritettävä kaikesta huolimatta elää sovussa. Ei aleta murskaamaan toisten mielipiteitä. Ei tuon kaltaisesta anarkiasta synny mitään positiivista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ei tullut vastauksia kysymyksiini. Asenteella antaa mennä vaan päästään kyllä sellaiseen maailmaan, jossa vallitsee epäjärjestys ja kaikkien sota kaikkia vastaan.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Minä puolestani uskon, että tuolla pyrit mesoamisellasi sellaiseen maailmaan, jossa epäjärjestystä pyritään tietoisesti luomaan ja konfliktia synnytetään kaikkien kanssa.

Ei meistä suomalaisista ole nationalisteiksi eikä kansallissosialisteiksi. Olkaamme siis suomalaisia. Ja anna meidän olla eurooppalaisia.

Minä en sinun fasismihoureitasi enkä islamofobiaasi pyri murskaamaan. Yritämme ymmärtää kouhotustasi. Valistus ja oikea tiedotus toivottavasti saa suurimmat särösi tasoitetuksi. Tiedotuksen tarpeestahan sinä puhuit tuolla ylempänä.

Hyväksymme sinut kaikesta huolimatta mielipiteinesi. Sellaisia me suvaitsevaiset olemme.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ei edelleenkään ole tarvetta sanoa mitään. Annetaan kaikkien kukkien kukkia ja jokaisen pitää käsityksensä ja jopa muuttaa niitä. Yhteinen kansallinen tavoitteemme olkoon, että nyt itsenäisena valtiona satavuotias Suomi säilyttää kansallisen, kulttuurisen ja ennen kaikkea taloudellisen itsenäisyytensä kauas tulevaisuuteen.
Kiitos kaikille kommentoijille, niin kiittäjille kuin kriittisiä näkemyksiä esittäneille. Vierivät kivet eivät sammaloidu eikä virtaava vesi ummehdu. Räntää sataa nyt äitienpäivänä Oulussa, mutta uskon lämpimään kesään ja siihen että vaikka halla veisi tulevan kesän sadon, suomalainen Saarijärven Paavon tavoin auttaa ja tukee toista suomalaista ja siten yhdessä me kaikki selviydymme ja uskomme tulevaisuuteen.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"suomalainen Saarijärven Paavon tavoin auttaa ja tukee toista suomalaista ja siten yhdessä me kaikki selviydymme ja uskomme tulevaisuuteen."

Ei siinä muuta käy kun pitää vain ahkerasti hitsata laivoja, hissejä ja metsätyökoneita, sekä västät kännykkäpelejä ja myydä niitä maailmalle, rahoilla sitten ostetaan ruoikaa ulkomailta, sen sijaan että ostettaisiin autoja ja tietokoneita ja kodinkoneita, tai matkustettaisiin pitkille lomamatkoille kauko-itään. Ostetaan ruoka globaaleilta maailmanmarkkinoilta ja autetaan maajussejakin, niin että selviävät velkataakkoineen seuraavaan vuoteen, jolloin mahdollisesti saadaan sitten parempi sato.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset