Matti Kyllönen

”Ottopoikahallitus” lähti nilkuttamaan

Pääministeri Juha Sipilän (kesk) ja valtiovarainministeri Petteri Orpon (kok) ”ottopoikahallitus” sai eduskunnalta tiistaina luottamuslauseen äänin 104–85. Reilun viikon mittainen myllerrys Suomen poliittisessa elämässä saatiin tältä erin päätökseen. Hallituksessa on nyt kaksi puoluetta vahvistuksenaan perussuomalaisista loikanneet 20 kansanedustajaa, joilla ei ole takanaan sen enempää puoluetta kuin kansan laillisissa eduskuntavaaleissa antamaa valtuutustakaan.

Kenttäväki kaatoi Timo Soinin perintöprinssin
Miten tähän on tultu? Perussuomalaisten puoluekokous valitsi lauantaina 10. kesäkuuta Jyväskylässä puolueen puheenjohtajaksi europarlamentaarikko, filosofian tohtori Jussi Halla-ahon, varapuheenjohtajiksi kansanedustaja, kasvatustieteiden maisteri Laura Huhtasaaren, kansanedustaja yrittäjä, sahuri Teuvo Hakkaraisen ja kansanedustaja, yrittäjä Juho Eerolan.

Jussi Halla-ahon valinta puheenjohtajaksi tapahtui jo ensimmäisellä äänestyskierroksella ylivoimaisella enemmistöllä. Miksi hänen valintansa ei keskustalle ja kokoomukselle kelvannut, vaikka Halla-aho oli omasta ja puolueensa puolesta ilmoittanut, että Sipilän hallituksen ohjelma kelpaa sellaisenaan, ilman muutoksia.

Saman oli ilmoittanut Halla-ahon pääkilpailija, puheenjohtaja Timo Soinin seuraajaehdokkaakseen nimeämä ministeri Sampo Terho, jonka linjaukset maahanmuuttokysymyksissä vaikuttivat jopa tiukemmilta kuin Halla-ahon. Terhohan meni EU:n vastaisissa linjauksissaan jopa pidemmälle kuin Halla-aho Terhon vaatiessa tulevaisuudessa kansanäänestystä Suomen EU-jäsenyydestä, mitä taas Halla-aho ei nykynäkymien vallitessa pitänyt tarpeellisena eikä viisaanakaan. Pääministeri Sipilä oli jopa kauhistellut Terhon näitä puheita ministerinaitiosta, mutta Halla-ahon voiton jälkeen ne pikaisesti työnnettiin piiloon.

On siis todettava, että Halla-aho olisi jatkanut hallituksessa keväällä 2015 sovitulla ohjelmalla. Saman oli ilmoittanut tekevänsä Sampo Terho, jonka oli mennyt EU:n vastaisissa puheissaan pidemmälle kuin Halla-aho. Halla-ahon ”pääsynneiksi” nostettiin hänen liian hidas kulkunsa pois vanhoista kirjallisista, synneiksi katsotuista lausahduksistaan. Halla-ahon muutos ”paremmaksi ihmiseksi” ei kokoomuksen ja keskustan hallituspomojen mielestä ole ollut riittävän nopea eikä kyllin vakuuttava.

Vainovalkeita kumpujen yöstä
Sipilän ja Orpon näitä puheita kuunnellessa on kumpujen yöstä noussut mieleen poliittisiin vastustajiin kohdistettu uskonnollinen ja poliittinen vaino, luottamuksen puute, joka on niin irrationaalinen ja syvyydessään kauhistuttava, ettei sen perusteita heidän mielestään tarvitse kansalaisille mitenkään perustella; riittää kun johtajat sen ilmaisevat ja heidän kannattajansa sen kritiikittä hyväksyvät.

Tällainen aika Suomen 1900-luvun historiassa on vallinnut 1930-luvulla ja sotien jälkeisellä pitkällä Urho Kekkosen valtakaudella. 1930-luvulla vainon kohteena olivat kommunistit ja äärioikeisto, Kekkosen kaudella Kansallinen kokoomus. 1930-luvulla suljettiin kommunistit ja lapualaiset pois kunnallisesta ja valtiollisesta elämästä, Kekkosen kaudella ulkopoliittisten ”yleisten syiden vuoksi” kokoomuksella ei pitkään aikaan ollut asiaa hallitukseen. Nyt puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla kokoomus kostaa taannoisen syrjintänsä perussuomalaiselle puolueelle. Hallitukseen, jonka piti kaatua, saatiin pelastajiksi PS:stä loikanneet 20 kansanedustajaa turvaamaan hallituksen koossa pysyminen. Soinin johtamille ”ottopojille” tämä passaa; ministerinvirat säilyvät heillä ja ministeriauton takapenkillä on paikka niin kauan Sipilä ja Orpo heitä tarvitsevat.

V. J. Sukselaisen hallituksen ”ottopoikien” varjo Sipilän hallituksen yllä
Edellisten ”ottopoikien” ministeritaival oli lyhyt. ”Ottopoika-aika” liittyi SDP:n sisäisiin riitoihin jotka kohdistuivat maaseutu- ja kaupunkiväestön välisiin ristiriitoihin ja K. A. Fagerholmin häviöön 1956 presidentinvaalissa Urho Kekkoselle. SDP:n puheenjohtajaksi 1957 valittiin oikeistosiipeen kuuluva Väinö Tanner, joka voitti täpärästi K. A. Fagerholmin. Vähemmistö marssi ulos kokouksesta, puolue oli hajonnut ja toimintakykyisen hallituksen muodostaminen oli vaikeaa. V. J. Sukselaisen (ml) johdolla toukokuussa 1957 muodostettu maalaisliiton ja keskiryhmien hallitus hajosi RKP:n lähdettyä hallituksesta. Sukselaisen hallitus hetkeksi pelasttiin, kun hallitusta täydennettiin syyskuun alussa 1957 SDP:n vähemmistön edustajilla skogilaisilla ”ottopojilla”. Marraskuun 29. päivänä 1957 tämä hallitus kaatui SDP:n välikysymykseen.

Perussuomalaisista loikanneille ”ottopojille” skogilaisten jäljet ehkä pelottavat. Aika oli hirmuinen, työttömyys korkea ja suuri vastakkainasettelu vallitsi maaseutuväestön ja kaupunkilaisten kesken muun muassa maatalouden tukiaisista. Nyt EU ja siihen liittyvät valtavat Suomelle aiheutuneet ongelmat painavat päälle. Sipilälle ja Orpolle näyttää isänmaallisen, terävän ajattelijan Halla-ahon persoona olevan yhtä pelottava kuin sodan aikana kylmäpäisenä isänmaan miehenä tunnetun sosialidemokraatin Väinö Tannerin persoona K. A. Fagerholmin kannattajille.

Sipilä ja Orpo saattoivat ”tempullaan” pelastaa ministerinsalkkunsa. Mutta voitto saattaa olla Pyrrhoksen voitto. Halla-aho kasvaa Brysselissä korkoa ja Laura Huhtasaari ja monet muut pitävät puoluetta ja eduskuntaryhmää koossa. Eurooppa jatkaa hajoamistaan, mutta Suomi kokoaa joukkonsa isänmaansa suojaksi.  

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

11Suosittele

11 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (38 kommenttia)

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

"Eurooppa jatkaa hajoamistaan..."

Suosittelen Kyllöselle että kannattaa seurata medioista muutakin kuin Russia Today:tä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos neuvosta, enpä ole siellä koskaan käynytkään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Itäeurooppalaiset unionimaat eivät suostu vastaanottamaan edes kiintiöpakolaisia. Komission tämäkin ehdotus/vaatimus menee harakoille. Veloistaan rikas Suomi tietysti noudattaa komission käskyä, koska laittomallekin esivallalle tulee olla uskollinen. Pitää olla uskossaan vahvan nähdäkseen että unionin yhtenäisyys edes 27 maan varassa kestää.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kekkosenaikaiset katkeruudet ym. eivät kyllä enää mitenkään vaikuta nykypolitiikan motiiveina.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sinähän sen tiedät miten ne vaikuttavat.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Todella vaikea kuvitella, että nykyiset keskeiset politiikan vaikuttajat, vaikkapa Kokoomuksessa niistä ikivanhoista jutuista välittäisivät mitään. Nyt on nyt ja se oli silloin se.

Petteri Orpo s. 1969, Kai Mykkänen s.1979, Sanni Grahn-Laasonen s. 1983 jne.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #5

Pannaanpa 1950-luvun puolivälin ystävän Neuvostoliiton paikalle nykyisen ystävämme EU ja EU:n nettomaksajuuden paikalle 1950-luvun kiista maataloustuista ja poliittinen vastakkainasettelu 1950-luvun maalaisliiton ja sossujen kesken verrokkina maahanmuuton kustannuksille ja EU:n jäsenvaltioiden tolkuttomalle avustamiselle ja takaamiselle, niin yhtymäkohtia alkaa löytyä. En väitäkään, että nykyiset keskeisimmät päättäjät mitään tietävät tuon ajan asioista eivätkä välitäkään tietää. Ja sehän tässä surullista ja tuhoisinta onkin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #6

Suomi kuuluu EU:n ja jäsenyydellä on kansan enemmistön tuki takanaan. En ymmärrä mitä tekemistä Neuvostoliitolla on Suomen eu-jäsenyyden kanssa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #10

"Suomi kuuluu EU:n ja jäsenyydellä on kansan enemmistön tuki takanaan."

Samoin 50-luvulla vannottiin että Neuvostoliitolla oli Suomen kansan tuki takanaan. Propaganda toimi silloinkin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #11

Oli neuvostoystävyys yli kaiken. Hävisi kuin tuhka tuuleen. Niin tulee käymään EU-hypetyksenkin kanssa. Kun rahahahanat Brysseliin tukitaan, siihen loppuu herrojemme ja rouviemme lirkutus ja laulu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Oli rinnastus 1950-luvun puoliväliin. Suomen herroilla pitää aina olla joku käskijä. 1900-luvulla vaihtelivat Saksa ja Neuvostoliitto, 2000-luvulla EU. Tämä on sivistynyttä orjakansaa heikkojen johtajiensa vuoksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Jos Suomessa uskallettaisiin suorittaa vapaat EU:n kannatuksen vaalit, ero voittaisi, edellyttäen että vaalitaistelun aikana nousisi vahvoja johtajia ja puolueita sitä toteuttamaan. Perussuomnalainen puolue on ainut toivo tällä hetkellä. Siihen luotamme ja uskomme, sen riveissä haluamme taistellla Suomelle vapauden takaisin.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #17

Perussuomalaisilla on nyt kaksi vuotta aikaa tehdä Eu-jäsenyydestä vaalikysymys, katsotaan mitä seuraa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #20
Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #17

#17. Suomi on orjakansaa. Ensin oltiin Ruotsin kruunun alla. Sitten pokkuroitiin "suomettuneina" Venäjä - Neuvostoliittoa. Ja nyt haluttiin "brysselöityä ja eurottua" puoliväkisin EU - EMUn ikeen alle lypsylehmäksi.

Milloinkahan sinisilmäinen ja valkotukkainen Suomi-neito itsenäistyy ja aikuistuu eikä enää lankea vieraiden maiden Isojen Veljien aivopesemäksi taikka finanssiauervaarojen katteettomiin ja pettäviin houkutuksiin?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #26

Karin esittämä huoli Suomi-neidon jaksamisesta isojen puristuksessa on aiheellinen. Ei kannattaisi kurkottaa liian kauas kotimerien taa, missä huoltovaikeudet kasvavat ja autettaessa yhtä saadaan monta vihollista lisää. Voimavarat kannattaa suunnata omaan maahan ja oman kansan avun tarcvitsijoihin. Nyt leikitään ulkomailla aivan liian suurilla panoksilla.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero Vastaus kommenttiin #10

Milloin viimeksi kansalta on kysytty EU:n kannatuksesta?, en olisi niin varma tuosta enemmistöstä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #29

#29. SYY: EU/EMUn anturan alla on niin hyvä olla! Kaikki ajatellaan valmiiksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

Eipä uskalleta kysyä, kun voi tulla huono vastaus. Suomen liittyessä unioniin unionisopimus oli vallan toinen. Matkan varrella unioni on muuttunut vallan toiseksi niin, että vanha valtuutus ei ole aikoihin pitänyt. Rajaton ja rannaton maahantunkeutuminen on siitä pahin esimerkki. Ei voi olla hyväksyttävää eikä oikein, että kansalta kysymättä yli 30.000 muukalaista, elintasopakolaista, marssii Euroopan turvallisten maiden läpi Ruotsin kautta Suomeen ja saa täällä hotellitason arvovieraan kohtelun veronmaksajain lukuun. Päävastuullinen sisäministeri Petteri Orpo sai palkkiokseen ylennyksen kokoomuksen puheenjohtajaksi ja valtiovarainministeriksi ja on nyttemmin korottanut itsensä hallituksen ja koko maan ylimmäksi "hengenhaistelijaksi" jopa perussuomalaisten puoluekokouksessaan tekemien valintojen yli. Kansanvallasta tällä miehellä ei ole enää mitään hajua, jos on koskaan ollutkaan. Päätehtävänsä, valtiontalouden kuntoonpanon, hän jokseenkin tyystin unohtanut ja on vääntänyt nationalismin päätehtäväksi Suomen itsenäisyyden lopettamisen ja maan viemisen Euroopan liittovaltion jäseneksi. Hänen puolueensa nimi on yhä Kansallinen kokoomus. Jotta nimi vähänkään vastaisi todellisuutta on nimen eteen lisättävä sana monikansallinen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Itseasiassa esitit, että kosto jostain kekkosenaikaisista olisi Kokoomuksen motiivina: "Nyt puheenjohtaja Petteri Orpon johdolla kokoomus kostaa taannoisen syrjintänsä perussuomalaiselle puolueelle."

Historian tapahtumat, jotka aikalaisille ovat joskus tuntuneet kovinkin merkittäviltä kuihtuvat vuosikymmenissä mitättömiksi. Niin käy varmasti Perussuomalaisten nousun ja tuhon suhteenkin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kosto tulee tiedostettuna tai tiedostamattomana hyvinkin syvältä yksilön, ryhmän, puolueen, maakunnan ja kansakunnankin ja koko ihmiskunnankin muistista. Pinnallisilla tai sattumanvaraisilla asioilla ei pitkässä ryhmän tai kansan muistissa ole suurtakaan merkitystä. Oikeus ja vääryys taistelevat kaikkialla ja kaikessa, kaikissa. Vääryydet oikaistaan ihmisten oikeutettujen ja oikeiden pyrkimysten seurauksena. Ei täällä tarpeettomasti olla.
Kokoomuksenhan päästi ulkopoliittisesta pannasta Mauno Koivisto Harri Holkerin kautta. Holkerista ei ollut miestä hoitamaan postinsa kansan edellyttämällä tavalla, eikä KOivistosta itsestään hoitamaan maan talous. Integraatioon lähdettiin menemään liian nopeasti. Maahan tuli liikaa rahaa ja siitä huolimatta Koivisto yhdessä Suomen Pankin kanssa ajoi liian kovan markan politiikkaa. Seuraukset olivat hirmuiset. EU-kaudella kokoomus on ajanut virheellistä politiikkaa viemällä yhdessä SDP:n kanssa Suomea turmioon. SDP on hukassa, vailla ideaa. Niin on kokoomuskin. Puoluejohtaja toisensa perään toimii kansallisen etumme vastaisesti vain omaa etuaan tavoitellen. Sipilä ja Orpo ovat hukassa. Suomi joutuu niin kovaan taloudelliseen ahdinkoon maahan muuton ja nettomaksajuuden seurauksena, että 1950-luvun puolivälin ongelmat ovat pieniä tulevien rinnalla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Se, että tomerasti muistelet ikivanhoja asioita etusormi pystyssä ei tee järjetöntä Kokoomus kostaa-ajatustasi yhtään tolkullisemmaksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #25

"Tolkullinen" on monikulttuuris-kokoomuslainen ilmaisu, joka puhujan arvomaailmasta riippuen voi merkitä tahansa, joten voit ihan vapaasti määritellä minun arvopohjani miten hyvänsä, se ei minua liikuta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Politiikka on likaista peliä olipa kyse Suomesta tai EU:sta. Suomen kansalaiset ja EU/EMUn jäsenmaat kärsivät ja maksavat "pelimannien" viulut ja rustaamat valtanäytelmät.

Alkoholipolitiikallako hyvitettiin "sininen tulevaisuus"?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

"Zininen tulevaisuus" Elon johdolla.
Kari, olet oikeassa. Aivan hirvittävää elämää viimeksi kulunut viikko. Meni usko politiikkaan, mutta ei pidä luovuttaa. Me taistelemme irti unionista, aivan kuten taistelimme irti Kalmarin unionista ja paavinkirkosta. Loimme kansallisvaltion, jota millään rahalla ja petokselle ei kukisteta. Koko kansaa ei voi vääryyteen kääntää.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä kirjoitus Matti! En olisi ikinä uskonut, että Soini menee näin pitkälle, mutta oppia ikä kaikki. Politiikassa ei mikään näy olevan mahdotonta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Vallanhimo voittaa kiimankin.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Voi Aimo ystäväni, tuon opetuksen muistan aina ja näyttää pitävän paikkansa!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Ritva, kiva lukea rivejäsi ja katsoa kuvaasi. - Olen samaa mieltä taaskin kanssasi. Soini meni kyllä uskomattoman pitkälle petoksen tiellä. Liian pitkälle. Sanoiko joku Syyrakki, että kenet Herra haluaa tuhota, sen Hän lyö sokeudella. Näin siinä on käynyt. Pää ei kestänyt enää 2015 voittoa. Sen jälkeen hänen työnsä on ollut pelkkää omaan laariin haalimista. Hän saanee karvaasti kokea ihmisen sen osan, että tulee suurten voittojen jälkeen ylimielisyytensä ja ahneutensa vuoksi kannattajiensa hylkäämäksi.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Harmittaa oikein Soinin puolesta, kun hänen takiaan aikoinaan liityin perussuomalaisiin, mutta ilmeisesti se on niin, että valta turmelee. En tuota oikein muuten ymmärrä.

Toivotaan nyt, että tämä jäljellejäänyt perussuomalaiset kerää kaikki kansallismieliset yhteen, niin silloin olisi jotakin toivoa.

Tuli tuossa mieleen, kun kuvaasi ja ansioluetteloasi katselen, että siinäpä olisikin oiva isänmaallinen mies heidän presidenttiehdokkaakseen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #28

Soini sai sitä mitä tilasi. Hallitukseen ja ministeriksi päästyään hän alkoi laiminlyödä puolueen johtamista. Hän mieltyi maailmalla reissaamiseen ja ministerin ominaisuudessa joutui tukemaan hallituksen kokoomuslaista maahanmuutto- ja unionipolitiikkaa. PS:n puoluekokous teki korjauksen linjaukseen pyrkien katkaisemaan puolueen kannatuksen alenemisen. Kun Soini ei riittävästi valvonut hallitusohjelmassa olevia PS:n kirjauksien toteutumista, kokoomus ja kepu saattoivat hallituksesta käsin estää puolueen tavoitteiden toteutumista. Kun PS:n puoluekenttä oli yksimielinen ja se vaati hallitusohjelman noudattamista kepu ja kokoomus näkivät tilaisuuden puolueen halkaisemiseen ja "ottopoikien" avulla valtansa silyttämiseen. Kuitenkin näyttää siltä, että sotessa ja monessa muussa asiassa on esteitä edessä ja hallitus voi hyvinkin ennenaikaisesti kaatua jolloin päästään uusiin vaaleihin.
Henkilökohtaisesti laillasi toivon, että jäljelle jäänyt PS-puolue kykenee kokoamaan kansallismieliset yhteen, niin silloin olisi jotakin toivoa.
Loikkareille en anna mitään arvoa. He ovat äänestäjänsä pettäneet ja arvonsa pois antaneet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä asia kannattaa toistaa. Varsinkin kun ahneille herroille puhuu.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Politiikan teko on Tällä Tasolla Suomessa: sivuasiat tulevat pääasioiksi ja pääasiat sivuasioiksi. Vai onko se sitä puoluepolitikointia ja pelin politiikkaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Se mitä kuluneen runsaan viikon aikana on politiikassa tapahtunut, on ollut arvotonta. Oma uskoni ja toivoni Suomen suhteen on Jussi Halla-ahossa, Laura Huhtasaaressa ja kaikissa niissä ihmisissä, jotka Jyväskylän puoluekokouksessa linjasivat Suomen suunnan. Hyvin iloinen olen siitä, että vain ani harvoja loikkareita on Pohjois-Pohjanmaalla esiintynyt. Radiossa eilen kuulemani PS-piirin puheenjohtajan Ahti Moilasen lausuntoa piirin tilasta pidän jämeränä.

Käyttäjän MarkkuSavikivi kuva
Markku Savikivi

EU -liittovaltiota runtataan kokoon väkivaltaisesti euron ongelmien avulla. Ehkä ne ongelmat on tahallaan tätä varten luotukin.

Väkivaltaisesti luotu yhteenliittymä saattaa mossahtaa käsiin. Ainakin ennustan kansallismielisten tekemiä terroritekoja ympäri unionia, Baskimaan ja Pohjois-Irlannin malliin. Mutta myös maiden hallitukset saattavat pyrkiä eroon vaikka sotimalla riitaisesta unionista.

Taloutta näivettävästä eurosta pitäisi päästä eroon ennen irtautumista unionista. Eikä unionista tarvitse irtautuakaan, jos se palaa itsenäisten valtioiden suuntaan päin.

EU-liittovaltio jakaisi Euroopan kahteen toisiaan väijyvään sotaleiriin, mutta itsenäisten valtioiden yhteisöön voisi Venäjäkin tulla mukaan, jos luopuisi suurvaltahaihattelustaan.

Euroopalla on yhteinen lippu, sininen Euroopan neuvoston lippu vuodelta 1958, sen on EU vähän niin kuin varastanut itselleen, maksavaa yleisöä hämätäkseen ja jakaakseen Euroopan kahtia. Tuo kahtiajako palvelee enemmän Amerikan Yhdysvaltojen kuin eurooppalaisten etua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mikä on Eurooppa, missä on sen itäraja? Mikä on Euroopan idea ja mitkä ovat sen aatteet ja arvot? Miksi Euroopan pitäisi olla yhtenäinen? Toteutuuko Euroopan idea täysin avointen rajojen ja liberaalin aatemaailman puitteissa?
Euroopan Unionin oloissa Euroopan rauha on säilynyt jo yli 70 vuotta, mutta onko se yksin unionin ansiota? Ei, vaan keskeinen syy siihen on kommunistileirin kukistuminen, hajoaminen ja vetäytyminen Itä-Euroopasta Königsbergin aluetta lukuunottamatta.
Saksojen yhtyminen ja kommunismin kukistuminen antoi EU:lle mahdollisuuden laajeta syntyneeseen valtatyhjöön. Eurooppa muotoutui ennen sotaa vallinneeseen tilanteeseen, mutta ideologisesti ja yhteiskunnalliselta perustaltaan Eurooppa ei suinkaan ollut yhtenäinen. Itä-Euroopan alueella aatteellinen perustus oli aivan toisenlainen kuin Länsi-Eurooppa. Idässä vaikuttivat edelleen kommunismin jäänteet ja Balkanilla islamilainen perintö. Jugoslavia oli pidetty kovin ottein kommunismin alla, ja kun se hajosi, kansalliset ja etniset erot pääsivät jatkamaan eriytymispyrkimyksiään. Länsi taas kulki yhä maallisempaan suuntaan jopa niin ettei EU ottanut arvoperustukseensa kristinuskoa. Tämä virhe yhdessä avoimien rajojen politiikan kanssa avasi tien islamin invaasiolle ja terrorismille.
On vaikea kuvitella, miten EU nykyisten "arvojensa" vallitessa voi säilyttää avoimen Euroopan idean ja samalla torjua islamilaisen terrorismin. Melko mahdoton yhtälö.
Euroopan idea syntyi Poitiersin taistelun 732 aikoihin islamin torjunnasta. Jos Eurooppa tahtoo säilyä arvoiltaan eurooppalaisena, sen on tunnustettava vastakkainasettelu väkivaltaisen islamin kanssa ja ryhdyttävä suojelemaan maanosaansa sekä aatteellisesti että sotilaalliisesti.
Pitkä rauhan kausi Euroopassa on keskeisesti Naton olemassaolon ansiota. Venäjä eikä mikään muukaan maa ole vakavissaan rohjennut haastaa Natomaita. NL:n kaaduttua Suomi valitsi lännen turvan ja on samanaikaisesti kyennyt hoitamaan suhteensa Venäjään. Nyt kehitellään "yhteisen puolustuksen" luomista EU:n alueelle. Tämä on Suomen ulkopoliittisen johdon tavoite, mutta suo on edessä sielläkin, sillä miksi yksikään Nato-maa rakentaisi uutta puolustusjärjestelmää, kun nykyinen on ollut ja on edelleen hyvin toimiva. Nykyisen hallituksen aikana Suomi takertuu jo liiankin ahnaasti Saksaan. Venäjältä se ei jääne huomaamatta. Aseemme ovat edelleen USA:sta ja "liberalismin aatteet" armeijattomasta EU:sta. Aika vaikea yhtälö, kun kansamme aatepohja ja vapaudentahto nojaa tuhatvuotisiin arvoihin ja kokemuksiin.
Suomen kansan, kuten Euroopan muidenkin kansojen, aateperustus on syvällä Euroopan kansojen historiassa. Kukin kansa tahtoo säilyttää vapautensa ja oman kulttuuriperustansa.
Tässä valosssa EU on aatteellisesti ja varustuksensa puolesta hyvin haavoittuvainen, suorastaan tuuliajolla oleva. Kansallista perustustamme, ennen kaikkea taloutta ja sivistystä on vaalittava ja katseet käännettävä ulkomaiden sijasta kotimaahan. Kansallemme on annettava työ ja turvallisuus. Lasten syntyvyys on saatava vahvaan nousuun, koska vain lapset tuovat tulevaisuuden koko kansallemme ja vanhuksillemme turvan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset