Matti Kyllönen

Tarvitseeko Suomi uuden porvaripuolueen?

Suomen poliittisia puolueita kohtaan vallitsee varsin laaja tyytymättömyys. Perussuomalaisen puolueen hajottua kahtia kolmen suuren hallituspuolueen perustus on pahasti järkkynyt. Jokseenkin koko tämän hallituskauden ajan on noin 40 prosenttia äänestäjistä ollut levolla piippuhyllyllä. Tämä epävarmuus näyttäsi koskevan eniten kaksissa viime eduskuntavaaleissa perussuomalaisille äänensä antaneita. ”Ottopoikahallituksen” kyky hallita näyttää jatkuvasti epävarmemmalta.

Kokoomus on kyselyissä saanut jatkuvasti varsin korkeita kannatuslukemia. Puolueen harjoittaman epäkansallisen ja ulkomaisia voimia ensisijaisesti palvelevan politiikan valossa kannatus vaikuttaa epäuskottavalta: miten ”kansallinen puolue”, joka kaikkein voimakkaimmin murentaa kansallisvaltion perustuksia, olisi noin suosittu? Usko puoluegallupienkin tekijöihin horjuu.

Miten oppositio on menestynyt? Sosialidemokraatit ja vihreät ovat saaneet kyselyissä varsin korkeita kannatuslukemia. Mikä on niiden kyky hallita, on kokonaan toinen juttu. Vasemmistoliiton politiikka on niin kaukana suomalaisten arjen kysymyksistä, ettei sen vastuulliseen hallituspolitiikkaan monikaan uskone. Jäljet pelottavat. Niin kuin koko sateenkaarihallituksen aika.

Juha Sipilän (kesk) hallitus on nyt ylittänyt puolivälitaipaleen. Hallitus rummuttaa ansioitaan talouden parantamisessa. Siihen sillä kyllä oma osuutensa aikaansaatujen säästöjen vuoksi, mutta talouden parannattua Suomessa taitaa käydä kuten ennenkin: päivän hiemankin paistaessa aletaan taas elää kuin possut pellossa.

Huolestuttavin asia suomalaisessa hallitus- ja oppositiopolitiikassa onkin taloudellisten realiteettien unohtaminen. Talouden ja koko yhteiskuntamme kipukysymys on väärä asenne maahanmuuttopolitiikkaan. Turvapaikanhakijain kielteisten päätösten vesitys on niin hurjassa vauhdissa, että maahanmuuttoviraston tekemien ratkaisujen hylkääminen hallinto-oikeuksissa murentaa kansalaisten luottamusta oikeusvaltioon.

Rahaa palaa maahanmuuttajiin vuositasolla ainakin miljardi. Tämän kululisän vuoksi veronmaksajilta riivityt säästöt valuvat tyystin hukkaan. Oma kansa pihistää, mutta muukalaiset saavat törsätä laskuumme mielin määrin.

Hyvin vakava asia on sananvapauden heikkeneminen Suomessa. Kansalaisilta on kielletty kaikkinainen maahanmuuton asiallinenkin arvostelu. Ihmisiä leimataan mielipiteidensä vuoksi. Kun sanomalehdet ovat vuosia harjoittaneet vankkaa itsesensuuria maahanmuuttoon nähden ja kun kritiikkiä harjoittavat ihmiset joutuvat sosiaalisessa mediassa jopa vainon kohteeksi, ei maatamme enää voi pitää mielipideilmastoltaan terveenä valtakuntana. Kuten Neuvostoliiton pahimman vaikutusvallan aikana 1970- ja 1980-luvuilla oli kokoomus ulkopoliittisesti syrjitty, on kokoomuksen johdolla julistettu hallituskelvottomasti koko perussuomalaisen puolueen laillinen kannattajakunta. PS-puolueen murtamisessa mentiin jopa niin pitkälle, että hallituspuolueet keskusta ja kokoomus hajottivat PS-puolueen ja ottivat kyseenalaisella tavalla ”loikkariottopojat” hallitukseen. Terveeseen demokratiaan tällainen ei kuulu.

Vakavin epäkohtamme on Suomen poliittisen eliitin korruptoituminen. Eduskunnasta pudonneille kansanedustajille maksettavat ylimääräiset ”palkkarahat” nostavat heidät muiden suomalaisten työttömien yläpuolelle. Palkkiovirkojen jakoa ei ole saatu vähenemään, vaan pikemminkin seteliselkärankaisuus on lisääntynyt. EU:n rumat käytänteet ovat tulleet hallitsevan eliitin vallitsevaksi tavaksi. Ylätasolta ne leviävät yhteiskunnan alempiin kerroksiin. Oma etu on päällimmäisenä, kansan ja valtion edulla ei niin väliä.

Euroopan unioni on hajoamassa. Hajoamisvauhti kiihtyy. Entiset idän pakkokommunistiset valtiot eivät halua ottaa muukalaisia maihinsa – heillä on viidennestä kolonnasta kylliksi huonoja kokemuksia. Suomi elää EU:n ”ytimessä” uskaltamatta panna missään asiassa suurvalloille hanttiin. Itäinen ja pohjoinen osa maasta tyhjenee hirmuista vauhtia. Muukalaiset valtaavat suurten kaupunkien ydinalueita. Helppo elämä johtaa ylimielisyyteen ja peruskansan väheksymiseen ja hyljeksimiseen. Julkinen ja yksityinen velka kasvaa. Ihmisiä ei kasvaveta säästäväisyyteen ja oman elämänsä hallintaan. Syntyvyys laskee. Tämä kansa on joron jäljillä.

Sosialismilla ja kommunismilla ei maata rakenneta. Vaurautta tuo vain ihmisten ahkera työ, siis porvarillinen yhteiskunta. Maata on työllä rakennettava. Hallituksen ja maan yleisen politiikan hengen on oltava sellainen, että työtä luodaan ihmisten tehdä. Tämä tavoite on kauan ollut maassamme hukassa. ”Köyhän asia” ja ”kansan asia” on unohdettu. Kepun ja kokoomuksen ohjelmista on vain lahot kulissit jäljellä.

Perussuomalaisen puolueen ohjelma on ollut selkeästi kansallinen. Sipilän hallituksen aikana PS:n hallitustavoitteet – kuten maahanmuuton torjunta – on kärsinyt vakavan haaksirikon. Jussi Halla-ahon johtamana puolue olisi kääntänyt hallituksen suunnan, mutta sitä eivät kokoomus ja keskusta sallineet.

Nyt on tärkeää, että PS ei sorru joutavaan tappeluun ”loikkarien” kanssa. Jos tämä tapahtuu, viimeinenkin turva Suomen kansallisten tavoitteiden hoitamiseksi horjuu. Jos näin käy, maa tarvitsee uuden tervehenkisen porvarillisen puolueen kääntämään Suomen suunnan kohti täysivaltaista itsenäistä kansallisvaltiota kohden.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (84 kommenttia)

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sintupuolue , jos yleensä syntyy jää synnyinsijoilleen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Sintupuolue jää kuitenkin synnyisijoilleen keskoseksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sintupuolue, sininen uuvahdus, jää synnyinsijoilleen. Missähän se syntyy vai onko jo syntynyt ja onko syntynyt keskosena? Mitä arvelet, Aimo?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Eihän se olevielä syntynytkää, tosin on himona loikkareiden silmissä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #25

Isäkin taitaa olla vielä hakusessa.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Tarvitseeko Suomi uuden porvaripuolueen?" Vastaus mielestäni on että tarvitsee.
Olen aina pitänyt kansallista kokoomusta arvokonservatiivisena puolueena, joka ei kaikkeen maailmalla liikkuvaan hörhötykseen lähde.
Siilinjärven suuri poika Katainen aloitti alamäen, jota kaikkien kaveri Stubb jyrkensi. Orpo on heikko puoluejohtaja, joka pelkää että kannatus valuu vihreisiin, mikäli ei nuoleskele sinne ja tänne.
Kokoomus on juutunut Punavuoren kuplaan,jossa helsinkiläisiä äänestäjiä kosiskellaan kurvaamalla Li Anderssonista ja Touko Aallosta vasemmalta ohi. Samalla uhohdetaan, että äänestäjiä on myös Punavuoren ja Kallion ulkopuolella.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kataisestahan kokoomuksen sekoilu lähti, jatkuu edelleen ja pahenee. Keskusta on unohtanut Alkion köyhän asian. Maan reunat tyhjenevät hirvittävällä vauhdilla, ja sodan uhka on aina vain lähempänä. Talvi- ja jatkosodan opetusten valossa joutuu kauhistelemaan, kuka maata puolustaa. Kansallisuusaatteen hyljeksiminen iskee suoraan maanpuolustuksen ytimeen. Jos omalla kansalla ei ole tahtoa pulustaa maataan, ei sitä vieraskaan tee. Pitäisi ryhtyä tutkimaan maanpetosten näkökulmasta Suomen unioninaikaista menoa. Ei tällaiseen unioniin oltu 1994 vaaleissa menemässä, on saatu aivan muuta mitä luvattiin.
Tarvitaanko uutta porvaripuoluetta? Kyllä, mutta haluaisin kovistella Halla-ahoa liikenteeseen asioiden hoitamiseksi. Piippuhyllyn porukka odottaa tekoja. Pelkään, että jos puolue harhautuu liiaksi tappelemaan hävinneitä vastaan ja puolueen päätehtävä unohtuu, tilaa uudelle puolueelle tulee yhä enemmän. Maahanmuuttoasiat selviksi. Mitä maksaa? Kellä maksatetaan? Ketkä hyötyvät? Suoraa puhetta suorissa lähetyksissä! Ei ole levon, vaan rivakan toiminnan aika.

Juha Hämäläinen

Talvisodan ihmettä on turha odottaa, eikä sissitoiminalle ole edellytyksiä, kun metsätkin on hakattu aukioiksi. Ja vaikka metsässä olisikin keskenkasvuista närettä, ei sieltä löydä turvaa ja piilopaikkaa enää edes jänis, joten tuskin siellä korpisoturikaan pääsee luotia piiloon.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #12

Mistä metsistä puhut? Suomen rajaseutupitäjäthän ovat rankasti suojellut ihmisen toiminnoilta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #14

Jos rajalla on pari metriä kunnon puskaa, jossa mahtuu piilotella ei se suuria auta. Tällä kertaa vauhti on toista ja vastus kolmatta....

Loput Suomesta on metsäpeltoa, jossa ei piiloon pääse, kuin kuoppaan.

Kiitos kuuluu metsäteollisuusklusterille ja setelirankaisille poliitikoille

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #27

Siinähän tosi isänmaanystävä rummuttaa puolustustahtoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. "Kataisesta kokoomuksen sekoilu lähti" ja Stubb jatkoi EU:hun käpykaartiin ja juoppo -Junckerin komissioon paenneen "Käteisen" perintöä. "Keskusta on unohtanut Alkion köyhän asian." Isänmaalliselle puolueelle olisi nyt toki tarvetta, mutta vanhojen ristiriitapuolueiden raunioille.

Matilta hyvä kysymys koko Suomelle: "Miten "kansallinen (työväenpuolue) kokoomus", joka kaikkein voimakkaimmin murentaa kansallisvaltion perusteita, olisi (gallupeissa) noin suosittu? Usko puoluegallupien tekijöihin horjuu."

Ovatko gallupien tekijät valjastettu epäisänmaallisen kokoomuksen alias EUforisen sekoomuksen aisoihin? Kokoomus ajaa täysillä kierroksilla EU/EMU/EKP:n etuja eikä Suomen. Entiset arvotkin: koti,isänmaa ja uskonto on unohdettu EU-kiimassa euromaanisina. Mihin menet Suomi?

Voidaanko nyky-kokoomuksen toimintaa nimittää vehkeilyksi Suomea kohtaan? Suomihan on nyt täysin EU-virran viemänä ja holtittomana ajopuuna ja parhaana lypsylehmänä EU/EMU/EKP:ssä. Onko bryssselöitynyt kokoomus/sekoomus nykyään jopa kansallisuusaatteen ja nationalismin ahkerin kaataja ja kovin vastustaja Suomessa?

****Talousviisaat: Suomen aika tutkia euron vaihtoehdot:

http://is.fi/taloussanomat/art-2000001835886.html

***Kreikka pitää erottaa eurosta:

http://www.is.fi/taloussanomat/art-2000001865215.html

***Näin erotaan eurosta ilman kaaosta:
http://m.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-20000018...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #68

Kokoomus on ollut koko EU:n ajan suurin Suomen syöjä-puolue. On edelleen. Ihmettelen todella miten kokoomus voi olla niin suosittu puolue kuin gallupit osoittavat. Kun tuntemiltani kokoomuslaisilta kysyn, onko puolueen politiikka linjassa puolueen "kansallisen ohjelman" kanssa, he vastaavat, ettei ole. "Miksi sitten kannatat sitä?" "Koska se on perinteen mukaista."
On jotenkin hienoa olla kokoomuslainen, varakas, isänmaallinenkin. Tuohon tapaan vastataan vaikka statukseen, varallisuuteen tms. suhteen vastaajan tulisi olla pikemminkin vasemmistolainen.
Kari, kysyit onko se vehkeilyä Suuomras vastaan? On se. Mutta yhtään isänmaallisempaa ei kepun toiminta. Sipilän hommat näyttävät minusta yh enemmän vastenmielisemmiltä siksi, että hän ja hänen porukkansa jos mahdollista aikaisempaakin enemmän kähmivät ja rahastavat maahanmuutolla. Minun moraalini mukaan lähimmäisen auttaminen on aidointa kun se tapahtuu suoraan omasta pussista maksaen tai omaa työvoimaa palkattomasti käyttäen. Toinen ruma asia on, että näin toimiessaan he vielä haukkuvat niitä, jotka arvostelevat tätä rumaa tekoa. Lisäksi he ovat alkaneet syyllistää ja rangaista niitä, jotka puolustavat valtiota tällaista itsekästä riistoa vastaan. Poliisivoimat, tuomio- ja oikeuslaitos on valjastettu niiden suomalaisten rankaisemiseksi, jotka puolustavat oman maan köyhiä ja muita hädänalaisia. Moraali on kadoksissa niin hallituspuolueilta kuin oppositioltakin. Siksi kaipaan uutta kansanvaltaista suomalaista puoluetta. Perussuomalaisten Halla-ahoon vielä luotan, mutta aika alkaa olla lopussa senkin suhteen, ellei otetta valtiomme menoon ei tule.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #71

ELI moraalikadon ongelma vaivaa epidemiana sekä EU/EM/EKP:tä kuin Suomessakin.

Kähmivät poliitikot pilavat hyvät asiat ja tavoitteet niin EU/EMU:ssa kuin Suomessakin.

MITÄ useampi valtio, kokki tai puolue sitä huonompi valtiokakku tai -soppa! Joukossa tyhmyys tiivistyy... tai ahneus ja ristiriidat.

Tapahtuuko se EU:ssa isosten- Saksan, Ranskan, Italian ja Espanjan vaiko
pelkästään Saksan johdolla?

Mitä mieltä olet yhteisvastuun lisäämisestä EMU:ssa? Itse en kannata.

Tulisiko jäsenmaiden vastuuta lisätä EMUa kehitettäessä?

http://www.hs.fi/paivanlehti/28072017/art-20000053...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240625-...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #75

Vastuita velkamaiden velkoihin ei pidä Suomen osalta lisätä. Pitäisi päin vastoin saada olevatkin vastuut ja lainat pois.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Ontuva analyysi.Tilanne on luonnollisesti täysin vastakkainen.Kokoomuksen konservatiivinen suunta on nimenomaan syönyt kannatusta.Vai mistä kuvittelevat ihmisten valuneen vihreisiin.Tuskin sentään persuista.
Kokoomuksesta on siirtynyt äänestäjiä vihreisiin.Tulopuolella ovat kepusta ja persuista tulleet äänestäjät.Kaikesta päätellen tämä sopii Orpolle.
Suomeen todella tarvittaisiin uusi oikestopuolue.Oikeistoliberaali puolue.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Vihreisiin taitaa tulla porukkaa kommunisteista. Liikettä on kaikkiin suuntiin, kun oikeistolaista kansallista puoluetta ei ole. Mitä porukkaa ovat ne, jotka pitävät kokoomuksen kannatuksen korkealla? Vihersosialisteja, arvelisin.

Käyttäjän PetriPerta kuva
Petri Perta

Tämä sama ongelma on kieltämättä lähes kaikilla puolueilla. Persuista lähti se osa joka tätä tahtoo harrastaa mutta kyllä näyttäisi olevan trendikästä olla vasureitakin vasurimpi. Vasemmistoliitolla lienee kädet täynnä valkopestessä omia urbaaneja terroristejaan mutta "onneksi" halukkaita tuuraajia tuntuisi löytyvän.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein, riisto ja oman edun tavoittelu ja valtion varoilla rikastuminen on tullut yleiseksi tavoitteeksi Suomen puolueissa. Kansan on katkaistava tämä meno.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson

"Vaurautta tuo vain ihmisten ahkera työ, siis porvarillinen yhteiskunta."

Viikon, ellei vuoden vitsi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Porvarillinen yhteiskunta tavoittelee kansallista varallisuutta, josta on jaettavaa tosi tarpeessa oleville. Sosialistinen yhteiskunta rosvoaa vallankumouksen kautta ahkerien ihmisten omaisuudet, jakaa ne pikkuporukalle ja hankkii lisää varastamalla naapurimailta ja jakaa nekin omalle punaiselle eliittiporukalle. Porvarillinen yhteiskuntamme Suomessa on EU:n aikana unohtanut kansallisvarallisuuden kasvattamisen, sosialisteillahan se ei kuulu edes tavoitteisiin. Velaksi eletään ns. porvaripuolueisenkin johdolla - vihersosialisteiltahan ei sellaista tehtävää tar vitse odottaakaan. Itsekkyys ja kansan hävittäminen on nykyisen politiikan pääpiirre puluekantaan katsomatta. Irti siitä!

Niko Sillanpää

#6: No, sosialismi ei ainakaan vaurautta tuonut.

Kokoomus on edelleen hyvä alusta, jos reivaavat hieman taaksepäin federalismia, tunnustavat euron ongelmat ja tiputtavat kokonaan puolueeseen infiltroituneet uusvasemmistolaiset "sosiaalisen oikeudenmukaisuuden" teemat, eli esimerkiksi multikulturalismi ja feminismi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siinähän luettelemiasi lääkkeitä tulikin. Miksei niitä käytetä? Kokoomuksen kenttä ei ole läheskään sitä ketkä keulilla huseeraavat. Lähiaikojen kysymys on, mikä puolue, uusi vai vanha, saa ne piippuhyllyllä olevat 40 prosenttia porukasta liikkeelle.

Käyttäjän kyy kuva
Mark Andersson Vastaus kommenttiin #16

Kaikella kunnioituksella: haikailemasi porvarispuolue lienee viimeinen joka nukkuvat saisi hereille. Ellei puolueestasi sitten tehdä niin raisun äärioikeistolaista, että osa nukkuvista herää äänestämään vasemmistoa.

Siispä omasta puolestani perusta ihmeessä tuo ihannepuolueesi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #20

Mielestäni on sama keitä ihmiset äänestävät, kunhan äänestävät Suomen edun puolesta. On kansanvallan kannalta huolestuttavaa, että 40 prosenttia kansasta ei välitä äänestää. He ovat menettäneet uskonsa Suomeen. Syypäät ovat huonot, Suomen edusta piittaamattomat hallitukset.

Käyttäjän EeroPyykkl kuva
Eero Pyykkölä Vastaus kommenttiin #21

Eli syyllisiä ovat ne, jotka eivät äänestä ja ne, jotka äänestävät hallituspuolueille enemmistön? Eläköön harvainvalta!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #24

Suuri nukkuvien puolue antaa huonon kuvan kansanvallasta. Yhteiskunnasta vieraantuvien keskuudessa sikiää monenlainen yhteiskunnan vastaisuus.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #36

#36. Pääsyy on siinä, että ihmiset ovat menettäneet uskonsa ja luottamuksensa poliitikkoihin, eivätkä protestina halua äänestää, kun sama hulvaton meno vaan jatkuu jatkumistaan. Suomessa kun ei ikävä kyllä päästä koskaan Neuvostoliiton yli sadan prosentin äänestystuloksiin. Suomessa ei ole äänestyspakkoa kuten oli ko.-"toverimaassa". Jotkut äänestivät jopa toiseenkin kertaan varmuuden vuoksi eri vaalipiirissä ilmeisestikin pakotettuina. Hehheh!

Se oli sitä totalitaarista demokratiaa ja kansanvaltaa "parhaimmillaan"! Ei ollut nukkuvien puoluetta. Kaikki kävivät vaaliuurnilla ja joidenkin tehtävänä oli valvoa, että niin todella tapahtui käytännössäkin. Erittäin tasa-arvoista!

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #16

"...mikä puolue, uusi vai vanha, saa ne piippuhyllyllä olevat 40 prosenttia porukasta liikkeelle...".
Tarkoittanee ns. nukkuvia äänestäjiä. Heistä päästään eroon, kun muutetaan valintatapaa. Valitaan eduskuntaan menevät vain äänestysprosentin suhteessa.
Jos se jää 50 %, valitaan vain 100 edustajaa.
Putoamisriski kasvaa ja jo silläkin saattaa olla veronmaksajille myönteisiä vaikutuksia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #32

Saattaisi olla hyväkin ratkaisu, mutta jatkuvasti muuttuva edustajain määrä toisi kyllä monia hankaluuksia käytännön hallintoon.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #37

"...jatkuvasti muuttuva edustajain määrä toisi kyllä monia hankaluuksia käytännön hallintoon".
Yrityksethän pyrkivät tuohon muuttuvaan määrään välillä jopa YT-menettelyn avulla. Ei liene kovin suuri hankaluus. Uskoisin jopa poliittisten virkamiesten selviävän tuosta haasteesta.

Tässä koko perusteluni vähennykselle:
Poliitikot mielellään käyttävät termiä ”nukkuvat äänestäjät” ja syyllistävät heidät.
Ei ole äänestäjän vika, jos yksikään ehdokkaista ei herätä vähääkään luottamusta.

Miksi äänestää sellaista johon ei luota edes äänen vertaa ?

Myös äänestämättömyys on kannanotto ja sen tulisi näkyä tuloksissa. Jos esimerkiksi eduskuntavaaleissa äänestysprosentti olisi 50, paikoista tulisi täyttää vain puolet eli äänestysprosentin suhteessa. Nykyinen tilanne on järjetön. Jos äänestysprosentti putoaisi lähelle nollaa valintaan riittäisi, että äänestää itse itseään. Sitten olisi muka valtuutettu hoitamaan yhteisiä asioita. Ei tietenkään ole.

Jos nuo äänettömät äänetkin hyväksyttäisiin mielipiteeksi, äänestysprosentti olisi aina täydet 100. Mittavien säästöjen lisäksi vaikkapa vain 100 edustajan toimien seuraaminen olisi helpompaa kuin 200 joukkoon piiloutuvan. Myös putoamisen vaara kasvaisi ja silläkin saattaisi olla veronmaksajien kannalta hyvä vaikutus.

Nykyinen määrä 200 ei ole mikään tae edes demokratialle, koska vain puolueen kellokkaan mielipiteellä on ryhmäkurin takia merkitystä. Sen mukaan kaikki ainakin eduskunnassa äänestävät. Kumileimasimet ovat turhakkeita.
Lisäksi vielä EU:n sanelu.

Sillä mitä poliitikot puhuvat ei ole merkitystä, koska poliitikot saavat vapaasti valehdella ilman seurauksia. Edellisissä kuntavaaleissa Ukissa kaksi jostain puolueesta valittua loikkasi heti tulosjulkistusta seuraavana päivänä toiseen puolueeseen. Eivät voi siis syyttää edes linjaerimielisyyttä, vaan teko oli harkittu petos, mikä ilmeisesti jäi täysin ilman seuraamuksia. Edes Oikeusministeriö ei kiinnostunut tapauksesta, vaan vähätteli temppua vastauksellaan ”Poliittinen vastuu toteutuu sitten seuraavissa vaaleissa”.
Mahtoiko toteutua. Kukaan ei ole Uudestakaupungista vastannut kysymykseeni.

Äsken PS hajosi, kun parikymmentä heistä petti äänestäjänsä.

Ei taida poliittinen vastuu toteutua, koska kaikilla on aina kannattajansa. Yhä edelleen jopa Hitlerillä, Stalinilla ja muilla hirviöillä on kannatusta ja loikkarit taitavat olla sankareita vastaanottavassa puolueessa.

Eduskunnassa tarvitsemme kansan edustajia emmekä ”kansan”edustajia eli kumileimasimia.

Toteuttaisi myös monen kaipaamaa julkisen sektorin leikkausta. Politiikkahan on ehdottomasti kallein osa julkista sektoria poliitikkoineen, heidän avustajineen ja poliittisine virkamiehineen.

Heikkoa tuossa esityksessäni on, että kirjoitan äänestysprosentista, vaikka pitäisi laskea hyväksyttyjen äänien osuus.
Myös kirkkovenettä äänestäneet nostavat äänestysprosenttia. Toistaiseksi kai kuitenkin kirkkovenettä äänestäneiden osuus on varsin pieni, joten jatketaan äänestysprosentilla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #47

Mielestäni Suomeen riittäisi vallan hyvin 100 kansanedustajaa. 200 edustajan parlamentti syntyi aivan toisenlaisissa oloissa, maaseutuyhteiskunnassa, jossa suuri osa kansasta eli tiettömien tavalten takana. Valituilla kansanedustajilla oli konkreettinen tehtäväkenttä ajaa teiden, koulujen ja sairaaloiden rakentamista. Kansanedustajat eivät päässeet ainakaan uudelleen läpi elleivät hoitaneet annettuja pestejä. Nykyään edustajat eivät ole kansan, vaan puolueiden edustajia. Parhaat eivät pääse edes edustajiksi ohi ja yli puoluejohdon. Raha pitäisi ottaa pois, niin puoluetuki kuin muutkin veronmaksajien palkat. Avustajat ja ennen kaikkea lobbarit pitäisi poistaa kaikilta tasoilta. Uusi todella kansasta lähtevä puolue voisi kääntää suunnan. EU:n jäjestelmä on leviämässä Suomeen. Sen huonot seuraukset näkyvät paisuvana ja laajenevana korruptiona. Koska kansanvalta ei toteudu, ei äänetetä. Ennen pitkää demokratia kuolee ja tulee diktatuuri toisen vallan alaisuudessa. Niin vakava on tilanne.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #53
Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #32

Mielenkiintoinen idea.
Ehkä joku 5-10% liikkumavara voisi hiukan stabiloida.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #52

Miksi pitää "stabiloida" ? Mihin tarvitsemme liki 200 tolkuttoman kallista kumileimasinta ?

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen Vastaus kommenttiin #55

Emme mihinkään.
Tarkoitin että esim. alle 5% muutosta äänestysprosentissa ei välttämättä huomioitaisi vastaavasti edustajien määrässä.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala Vastaus kommenttiin #60

Ehkä noinkin, mutta pienenkin muutoksen uhka pitäisi edustajat varpaillaan. Saattaisivat muistaa jopa meidät kansalaiset ja äänestäjät.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#6. Ja viher-vasemmistolaisten päätavoite lienee luonnon ja pääoman marximointi?

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kokoomuksen suosio näkyy vaaleissa, joissa on menestytty varsin hyvin. Kypäräpappien ja sensellaisten aika on ohi, ainakin alle 50-vuotiaiden joukossa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kypäräpapit ja Kari Suomalainen pitivät kokoomuksen vahvana, Suomen eduksi. Nyt heitä ei ole, ja Suomi on hukassa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Kelpaisiko Väyrysen Kansalaispuolue? Maahanmuuttokriittinen, eu kriittinen, euro kriittinen jne. Vain kannatus puuttuu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #31

Pelkkä kriittisyys ei riitä tuomaan muutoksia. Maassamme pitäisi olla ainakin yksi selkeä EU- ja euro- ja maahanmuuttokielteinen puolue. Halla-ahon johtamalle puolueelle tämä kaikki olisi mahdollista tehdä ja kannatus alkaisi palata entisiin lukemiin. Maahanmuutossa paino olisi vain työperäisessä muutossa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #31

Väyrynen on niin syvällä kiemuroissaan, että vähäkin kannatus on mennyt. Olen sen verran Väyrysen persoonaan tutustunut, ettei luottamusta ole - koskaan ollut.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyllönen se taas haaveilee 1920-luvun Suomesta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ollaan jo 1930-luvulla. Ihan loppupuolella.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

"Ollaan jo 1930-luvulla. Ihan loppupuolella."

Tästä olen samaa mieltä.
Minkälainen on seuraava sota - siitä olen tod.näk. eri mieltä.

Henry

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #45

Se on oleva hirmuinen. Niin hirmuinen, että kaikkien järkevien ihmisten tulisi pyrkiä se estämään. Jarruja on vaikea löytää, koska YK:ta rauhanturvaajayhteisönä ei enää ole. Kansainliitto oli vastaavassa tilanteessa vuosia ennen vuotta 1939.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Kysymykseesi uuden reliikkipuolueen tarpeesta vastaan. Totta kai tarvitaan. Jos kaltaisesi pari prosenttia suuntautuisivat johonkin harmittomaan puolueeseen, niin tulevat pääpuolueet Kokoomus ja Vihreät voivat keskittyä yhteiskunnan kehittämiseen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mikä estää kokoomusta ja vihreitä "kehittämästä" edelleen yhteiskuntaa. Nehän "kehittävät". Valtio on velassa korviaan myöten, yhteiskunnalliset palvelut heikkenevät, Luonnonvarajat suojellaan ihmiseltä, pedot valtaavat maan ja muukalaiset kaupungit. Ihanaa viherkokoomuslaista kehitystä! Ja Katainen on herrana Brysselissä! Upeaa, fiksua!

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen

Mitä ne maata valtaavat pedot ovat?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #23

Kyllä karhuja ja susia on rajaseuduilla aivan liikaa. Jos niitä Helsingissä tarvitaan, niin sinne vain ottamaan, ihan kotiseläimeksi, niin pääsee pedon nuusasta.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #39

Ahh, en ymmärtänyt että niitä karhuja ja susia pitäisi vartavasten levittää valtaamaan maata. Jotenkin kuvittelin että se on mielestäsi huono asia. Ei villieläimiä saa ottaa kotieläimeksi.

Susia on Suomessa alle 200 kappaletta, karhuja noin 2000. Eipä sillä vielä maata vallata. Voisin jopa väittää että väitteesi "pedot valtaavat maan" on aivan tuulesta temmattu.

Yhden nykyisen porvaripuolueen kansanedustaja muuten halusi päästä ampumaan susia konekiväärillä helikopterista. Mihin sitä uutta puoluetta tarvitaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #48

On turhaa keskustella älyllisen ja mielikuviin liittyvän liikkumavaran puuttuessa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #58

Kiitos vinkistä mutta yritän kuitenkin.
Väitteesi siis oli, että pedot valtaavat maan. Ne 2200 sutta+karhuako sen tekevät? Vai oliko kyseessä "mielikuva"?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #61

Siellä missä pedot saavat vapasti mellastaa, ei ole tilaa ihmiselle, varsinkaan jos eläin on suojattu mutta ihminen ei. Virheellinen peto- ja suojelupolitiikka jättää autioksi yhä suuremman osan Suomesta. Se mikä jää vaille ihmistä ja vaille puolustusta, ajatuu vieraan syliin. Putin ei turhaan armeijaansa rakenna. Se tekee sitä käytettäväksi, eikä se enää kaihda tavoitteitaan salata.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #23

#23. Liekö vastauksena: "Homo homini lupus."

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #77

Tosi on. Susi on. Susi on myös koko EU.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #79

...ja kyltymätön kuin Molok joka mielessä ahneudessaan ja jäsenkansojensa kusettamisessa! Pandora lippaan aukaisijakin in praxis.

Käyttäjän buimonen kuva
Börje Uimonen

Onneksi ei edes Kyllönen mitenkään kykene estämään kehitystä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #28

Monenlaista "kehitystä" on olemassa, mutta enemmän meillä näkyy kieltenen kehitys, elämänvastaisuus ja Suomen kansan geneettinen hävityspyrkimys. Kansakuntaamme on vuosisatoja kansallisvaltioksi rakennettu. Tästä linjasta ei tule poiketa. Se on tahdon ja politiikan asia. Jokaisella Suomen kansalaisella on oikeus kehitykseen vaikuttaa. Tätä oikeuttani käytän Suomien lakien puitteissa, Suomen, en unionin.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela Vastaus kommenttiin #40

"Suomen kansan geneettinen hävityspyrkimys" on poikkeuksellisen sairas kuvitelma. Veikkaan, että puoli vuosisataa nuoremmista rasisitisimmillekaan ei sellainen voisi tulla mieleen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #51

Eurooppaahan jalostetaan määrätietoisesti muiden maanosien nerokkaalla väestöllä.

Käyttäjän NiiloMkel kuva
Niilo Mäkelä

Ainakin maamme johtaminen on hataralla pohjalla.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Suomi tarvitsee uskottavan, ei-vasemmistolaisen ja kansallismielisen puolueen. Halla-ahon vetämillä Perussuomalaisilla on tulevissa vaaleissa erinomainen paikka vastata tuohon kysyntään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tätä minäkin toivon ja siksi nostin tämän kysymyksen. Uutta voimaa ja kannatusta puolue saa, kun se avaa jäsenyyden niille kunnon kansalaisille, joita Soinin johtaessa on puolueesta erotettu ja ryhtyy paikallistasolla harjoittamaan rakentavaa kunnallis- ja paikallispoltiikkaa. Tämä viimeksi mainittu asia on pahasti laiminlyöty. Rahat on pantu puolue-eliitin oman edun ajamiseen ja vallan kulissien rakentamiseen säätiön kautta. Soini ja kumppanit istuvat säätiössä kuin tatit vaikka ottopojilla ei olisi minkäänlaista kannatusta. Puolueen varojen hallinto kuuluu hoitaa, mutta PS ei saa käpertyä yksin keskinäiseen riitelyyn ottopoikien kanssa, vaan voimat tulisi suunnata raikkaasti ja avarasti Suomen rakentamiseen hyvinvoivaksi kansallisvaltioksi rajaseutuja ja maan laitoja myöten. Lipposen ja Kataisen harharetkiltä pitää palata kotiin ja suunnata kansalliset voimavarat oman kansan hyväksi. Muista maanosista juuriltaan riistetyt ihmiset eivät kotoudu Suomeen, vaan kaipaavat kotiin ja oman kulttuurinsa piiriin rakentamaan omaa maataan paremmaksi elää. Tämä mahdollisuus tulee heille antaa.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hyvä kirjoitus Matti taas kerran!

Olen samaa mieltä kanssasi siitä, että perusteettomasti Soinin aikaan erotetut tulisi pyytää perussuomalaisiin takaisin. Otetaan nyt esimerkiksi Aimo, jonka ainoa virhe oli se, että vaati puoluetta noudattamaan omia sääntöjään.

En tiedä sitten, miten paljon työmies Matti Putkonen edelleen vaikuttaa asioihin, koska hän kuitenkin oli Soinin luottomies. Käsittääkseni Putkonen näitä paimenkirjeitä puoluetoimistosta lähetteli ja eroilla uhkailtiin, jos ei pysytä määrätyssä ruodussa.

Mielenkiintoista on tosiaan nähdä mihin suuntaan perussuomalaiset menevät, koska kyllä heillä olisi nyt kaikki mahdollisuudet keskittyä ajamaan Suomen kansan etua.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #49

Suomessa ei ole puoluetta, ehkä KD:ta lukuunottamatta, joka huolisi Halla-ahon johtamat persut hallitukseen. Halla-aholaiset junttasivat linjansa ja se linja on ikuinen oppositiotaival.

Saavat sitten ulkoa huutelemalla "keskittyä ajamaan Suomen kansan etua".

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #49

Samoilla linjoilla olemme edelleen, Ritva. Voimat pitäisi koota, mutta se edellyttää uudenlaisten ihmisten astumista remmiin paikallistasoista aina ylätasoon asti. Kuinka paljon esim. Oulun kokoisessa kaupungissa on haaskattu voimavaroja, kun Soinilla tai Soinin nimessä ratsastaneilla ihmisillä on ollut karmean laaja valta ottaa ja erottaa ihmisiä mielensä mukaan.
Suurkaupunki tarjoasi paljon työkenttää kaikenlaisille asiantuntijoille ja ennen kaikkea ihmisille, jotka haluavat tehdä työtä kotiseutunsa hyväksi. Väkirikkaat paikallisyhdstykset olisivat kova poliittinen voima kaupungin politiikassa. Nyt kaikki vaikuttaa Oulussa tukkeutuneelta. Kansanvalta ei pääse purkautumaan eikä talouselämä viriä, kun aivokeskuksisa ei ole riittävästi happea. Nyt olisi jopa 1900-alun tilanteen mukainen poliittisen työn tarve. Miksi sitä ei räjäytetä käyntiin? Rahaa ei siihen tarvita, ei edes puoluetukea, kun ihmisillä on palava into ajaa omia asioitaan yhdessä.-Miksi PS on Olussakin niin hiljainen? Tämä on huolestuttavaa, koska nyt jos koskaan on aika toimia ja ottaa ohjat ennen kuin joku toinen ne ottaa.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Kyllä vaan. Jotain olisi syytä tehdä uudistusten saralla. Nykyään, kun tiedottaminen on muuttunut sähköiseksi, nopeaksi ja horisontaaliseksi niin ihmiset ovat asioista perillä. Usein paremmin k. poliitikot. Tämä on muuten poliitikkojen oikeasti hankala tajuta.

Taitaa olla kuitenkin muutokset ja uusi porvarillinen puolue vaan märkää toiveunta. Edustuksellinen demokratia kun on itsessään ihan kuvottavan luokatonta, käytännössä on nimittäin ihan sama, mikä porukka siellä on omia etujaan ajamassa. Sipilä sukulaisineen ja kavereineen on tästä toiminnasta oiva esimerkki. Ei liene sattumaa, että -15 väkeä tuli ovista ja ikkunoista, eikä rajoja saatu millään kiinni. Koska business.

Luulis muuten, että olennaiseen tartutaan ja että edes Kokkareilla olisi julkisen sektorin pienentäminen asialistalla. Velka se vaan kasvaa ja poliitikot puuhastelevat ihan omia höpöhöpö - juttujaan, jalat tukevasti ilmassa ja pää typötyhjänä.

Kataisen järjettömät kommentit tienaamisesta ja työvoimapulasta sekä Stubbin pentumaiset möläytykset eivät unohdu.

Tuloksia ja sitä osaavaa kansallista (x) puoluetta odotellessa:

http://velkakello.fi/

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyuvä, Jouko. Juuri noista epäkohdista ja mädännäisyyksistä meidän on päästävä eroon.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Jouko! Velkakello pitäisi panna kilkattamaan jokaiseen Suomen kaupunkiin ja pääkaupunkiin kaikkiin kaupunginosiin, jotta muistaisimme missä tilassa Suomi on. Julkisesti pitäisi häpäistä kaikki ne poliitikot ja silmäntekevät, jotka ajavat valtion velan kasvattamista. PItäisi saada syntymään kansanliike, jossa kansalaiset kilpailisivat sillä kuka eniten ja nopeimmin luopuu valtionavuista omassa elämässään.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Mikalta hyvä kommentti. Ja Matilta hyvä blogi.

Kokoomus ja Keskusta siunaavat omalla politiikallaan vain heille alunperin vieraiden arvojen toteutumisen Suomessa.

Miksi persut ovat hiljaa?

Nyt pitäisi Halla-ahon pitää seuraavat kaksi vuotta koko ajan heidän arvojaan esillä.

Hieman ihmettelen Halla-ahon toimintaa!

PS! Halla-aho jatkaa maikkarin mukaan vain uuvattien härnäämistä. Ei hyvä!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyviä näkemyksiä Jounilta. Juuri tätä Halla-ahon linjassa pelkään. Mahtaako hänessä sittenkään olla ainesta kansallisen Suomen jälleenrakennuksen johtoon. On aika hänen näyttää epäilykset turhiksi.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Ilman muuta Suomi tarvitsee useita uusia porvarillisia puolueita ja näyttää saavankin. Mitä useampia, pienempiä ja riitaisampia, sitä parempi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siis riitaa ja sirpeleita yhä enemmän - on toivomuksesi? Ei kovin rakentavaa eikä kannatettavaakaan. PS:n tai kokonaan uuden porvarillisen puolueen tavoitteeksi on asetettava kokoaminen, sirpaleiden kokoaminen ja liimailu yhteen. PS:llä on nyt tämä hetki käsillä, mutta hiekka valuu tyhjiin, eikä uutta rakentavaa otetta näy.

Käyttäjän henry kuva
Henry Björklid

Saataisiin nyt eduskuntaan edes yksi kansanedustaja, joka ei suostuisi ryhmäkurin pakkovaltaan ja joka puhuisi pöntöstä "Totuuden sanoja".

Henry

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tarvitsemme ehdottomasti uusia porvaripuolueita. Kansalaispuolue on sellainen ja Sininen tulevaisuus on sellainen. Kumpikin näistä uusista puolueista tosin on maahanmuuttovastaisia, eli tarvitsisimme vielä kolmannenkin uuden porvaripuolueen.

Maahanmuuttokritiikkiä olemme kuulleet paljon viimeisinä vuosina. Sitä ei suinkaan ole suitsittu. Enkä usko, että maahanmuuttokriittiset saisivat tappouhkauksia tai solvauksiakaan nettikirjoittelustaan siinä määrin kuin maahanmuuttomyönteiset.

Maahanmuuttomyönteisyyden on katsottu olevan vasemmistolainen tai vihreiden etuoikeus. Itse olen maahanmuuttomyönteinen ja muutoinkin hyvin liberaali.

Tarvitsemme vaihtoehtoja, joissa rasismille eikä muukalaisvihamielisyydelle anneta sijaa, mutta jotka tarjoaisivat vaihtoehtoja nykyisten porvaripuolueiden politiikalle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Liberaalipolitiikka nykyisessä maailmassa on antaamennä -hommaa. Kun rajoja ei ole, ei valtakuntien rajoilla, ei maiden kesken, eikä maiden sisällä, kun lait menettävät merkityksensä, kun varakkaammat joutuvat elättämään oman maan kansalaisten lisäksi muukalaiset kotimaassa ja ulkona, kun uskonnolla ja moraalilla ei ole mitään merkitystä, kulttuuri kaikkinensa on tuhoon tuomittu. Sitäkö sinä, Kai Niemeläinen, Suomen ja koko Euroopan kohtaloksi toivot ja haluat? Sait hyvän maan elääksesi, haluatko sen jättää lapsillesi ja jälkipolvillesi edes yhtä hyvänä tai vielä parempana kuin sen sait?
Ihmisyyteen kuuluu auttaminen. Lähimmäisen auttaminen päällimmäisenä. Kaukomaiden ihmisten auttamiseen vastuut ovat pienemmät. Oman valtion ja oman kansan hyvinvointi on tärkeintä järjestäytynessä yhteiskunnassa. Jos järjestystä ei halua, on anarkisti. Anarkismi ei edistä mitään hyvää. Anarkismin ajaminen ei ole hyvän ihmisen asia.
Kysymys jokaisen ihmisen kohdalla kuuluu: oletko hyvän vai pahan asialla? Jättääkö elämäsi jälkeesi hyvän vai pahan jäljen?

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Valtioko sinun lähimmäisesi on? Olen pahoillasi puolestasi, jos maailma ei ole kehittynyt haluamaasi suuntaan, mutta tulta ja tulikiveä meidän muiden päälle on kuitenkin turha odottaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Valtio tuntuu olevan yhä suomalaisen ja ulkomaalaistenkin ystävä. Sen nimiin ryöstetään ja vaaditaan aina vain uusia etuja ja "hyvyyksiä", uusia "oikeuksia", mutta veronmaksusta kiinnostuneita puolueita ja yksilöitäkin näyttää olevan aina vain vähemmän. Kaiken typeryyden huippu on, että puolueiden tavoitteena on "ajaa alas Suomen kansallisvaltio". Tämä valtio hyvin pian romahtaa. Mikä sitten kansalaiset hyvii? Velkaiset Euroopan valtiotko meistä huolehtivat? Ei toki. Vieras komento tulee ja ensiksi tuhotaan ne, jotka ovat oman valtion pettäneet. Stalinin vanha oppi ulkoa loikanneita kommunisteja kohtaan oli, että riistetään ihminen loppuun ja sitten tapetaan, koska isäntänsä kerran pettänyt pettää uudenkin isäntänsä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Lakien merkitys ei liberaalissakaan yhteiskunnassa häviä. Liberaali talous noudattaa täsmälleen talouden lainalaisuuksia. Yksilöt merkitsevät enemmän, massat vähemmän.

Liberaalissa yhteiskunnassa moraalikaan ei katoa. Ei, vaikka enemmistö ei päätäkään, että kaikki vähemmistöt ovat epänormaaleja tai perverssejä. Uskontojen merkitys moraalinvartijana tosin vähenee.

Sainko hyvän maan? No, ehkä kohtalaisen. Haluan, että se on jälkipolville parempi. Siksi haluan edesauttaa suvaitsevaisuuden lisääntymistä ja liberalismia. Itsekkyyden väheneminen lisää hyvinvointia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Nykyisin maailmassa, Euroopassa ja Suomessa vallitseva "liberalismi" on vahvimpien ja rikkaampien vapautta. Vapautta maksaa mahdollisimman vähän veroja, kantaa mahdollisimman vähän vastuuta omasta maasta ja sen huonompiosaisista, välttää asepalvelusta, välttää avuntarpeessa olevien auttamista ilman valtion väliintuloa, jolta he perivät maksun, koska hädänalaiset ovat liberalisteille pelkkiä riiston välineitä. Liberalistit hyödyntävät kaikki mahdolliset yhteiskunnan avut ja tuet, jotka alunperin ovat kuuluneet vain yhteisunnan avuttomille. Kun "hyvinvoinnin" pohja näin on lavennettu yhä useampia koskevaksi ja koska samanaikaisesti rikkaat avunsaajat itse väistelevät veroja, yhteiskunnan kantokykyyn tulee aukko, joka on katettava velalla. Valtion velkaantuminen ei liberalistia huolestuta, koska hän voi rajattoman maailman oloissa paeta toiseen valtioon tai liberalistien luomiin veroparatiiseihin. Lahjusten antamisella he ovat saaneet ennen niin vauraat valtiot kukistetuksi ja suistetuksi velkaorjuuteen. Liberalistien unelma "vapaasta Euroopasta" on nyt sen verrabn pitkälle Euroopassa edennyt, että kansat alkavat herätä tajuamaan tilanteensa ja he palauttavat maidensa vapauden. Valitettavasti ei voi tapahtua ilman väkivaltaista ratkaisua. Liberalismi parin viime vuosikymmenen hahmossa on liberalismin irvikuva. Liberalismi syntyi aivan toisenlaisessa maailmassa, aatelisvallan ja rajattoman kuningasvallan oloissa tavoitteena tämän vallan kukistaminen. Raskain ratkaisuin on päästy demokratioihin, irti luokkayhteiskunnista ja on saatu Suomessakin viettää kaksi varsin onnellista vuosisataa. Tämä kausi on nyt päättymässä. Syypää siihen on kapitalistien kaappaama liberalismin väärinymmärtäminen, joka johtuu yhteiskunnallisen historiallisen kehityksen ymmärryksen puutteesta ja siitä seuraavasta moraalittomuudesta.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Such is life! Tasan ei käy onnen lahjat eikä lahjuksetkaan!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset