Matti Kyllönen

Kansallis- ja yksityisomaisuutemme anastuksen alaisena

Kansallis- ja yksityisomaisuutemme on anastuksen alaisena. Anastus koskee maaseutua, pikkukaupunkeja, julkista ja yksityistä omaisuutta niissä, ruokatuotantoa ja siihen liittyviä ammatteja ja kiinteistöjä kuten kouluja, sairaaloita, maaseudun ja yleensäkin pienempien paikkakuntien omaisuusarvoja ja ihmisten leipäpuita. Raha ja työ siirtyy maasta.

Uusi ryöstön alue on vuosia valmistelun alaisena ollut sosiaali- ja terveysolojen uudistus. Syrjäseudut menettävät palvelujaan ja virkamiehiään. Suuret kaupungit saavat kaiken rahanarvoisen. Näyttää että on menossa ”suuri puhallus”, joka koetetaan peittää melulla ”valinnanvapaudesta” ja ”asiakasseteleistä.” Kuitenkaan mitkään setelit eivät liiku eikä valinnanvapaus kasva nykyisestään. Eikä se ole tarpeenkaan, sillä sairastavalle lienee tärkeintä että saa apua ajoissa ja tasavertaisesti muiden kansalaisten kanssa.

Kysymys pohjimmiltan lienee siitä, että yksityinen terveyslohko koettaa kaapata palveluista mahdollisimman suuren osuuden ja veroilla ylläpidetty julkinen terveydenhoito menettää edelleen osuuttaan alan markkinoista. Globalisaatiota viedään voimalla eteenpäin, ja siihen kuuluu kansallisten rajojen, kansallisten liikennevälineiden, maiden, kiinteistöjen ja palveluiden murskaaminen porttien avaamiseksi kaikilla aloilla maailmanlaajuisten yritysten tieltä.

Puhutaan Suomessakin jopa evoluution välttämättömyydestä muun muassa ilmaston ”pelastamisen” nimissä. Ihmiset on muka saatava suurkaupunkeihin ja pois maalta. Helsingin johdolla kaavailtu Suomen suurkaupunkien ”C21” perustaminen kertoo tästä rahalta haisevasta unelmasta. On muka koko Suomen etu, että Helsinki voi kilpailla Tukholman, Kööpenhaminan, Lontoon ym. kanssa.

Onkohan kansallisesti jossakin näin päätetty? Ei ole. Eikä ole päätetty paljosta muustakaan Suomea koskevista rajuista muutoksista.

Vinhat muutoksen tuulet alkoivat puhaltaa EU:hun liittymisen jälkeen. Alkuun oltiin nettosaajia, mutta vuosi vuodelta nettotappio on kasvanut ja on miljardin luokkaa. Peruselinkeinoihin liittyvät työt ja ammatit ovat vähentyneet, maaseutu on kurjistunut ja jäljellä olevat maanviljelijät ovat suurissa vaikeuksissa. Kansallista apua ei voida antaa ilman EU:n lupaa. Säätely ulottuu elämän ja toiminnan kaikille aloille. Kansallinen lainsäädäntö on lähes täysin Brysselin komennossa. Kyse on ”yleisvaltakunnallisen lain” ulottamisesta Suomeen.

Vieraan vallan, EU:n valta on Suomessa vahvempaa kuin koskaan maamme historiassa. Suomella oli omat lait, oma uskonto, omat kansalliskielet ja koulut 1800-luvun jälkipuoliskolla täydessä voimassa. Kun Venäjä 1890-luvulla yritti saada Venäjän ”yleisvaltakunnalliset lait” voimaan Suomessa, syntyi ”sortovallan” vastainen kansallinen herätys ja itsenäisyysliike, joka johti Suomen itsenäistymiseen 1917. Itsenäisyys jouduttiin lunastamaan sodissa 1918, 1939–40 ja 1941–45. On aika pysäyttää tämä nykyinen ”yleisvaltakunnallinen” liittovaltiokehitys nyt, eikä vasta sodan kautta.

Suomea rakennettiin kaikkia rajojaan myöten vuosisatojen ajan. Ruotsin kuninkaan Kaarle XI:n vuoden 1673 asutuskäskyä noudattaen valtakuntaa laajennettiin ja raivattiin aina 1800-luvun puoliväliin asti. Suomen ja Venäjän välinen raja Sallan–Kuusamon alueella merkittiin maastoon vuosina 1833–1849. Tämä raja vahvistettiin Tarton rauhassa 1920. Stalinin diktatuuri siirsi rajaa väkivalloin 2. maailmansodan aikana. Sallan ja Kuusamon elinmahdollisuudet heikkenivät rajusti. Toisen maailmansodan jälkeen Koillis-Suomen ja Lapin elinvoima palautettiin, kasvatettiin suuret työvoimareservit Suomea ja osin Ruotsiakin varten. Tämä nuori työvoima nosti muuta Suomea, osin Ruotsiakin.

Unionin oloissa Suomen työvoiman lähteet ovat ehtyneet. Syntyvyys putoaa, kun usko itsenäiseen Suomeen hiipuu. Nyt pääkaupunkiseudun rakentamista tukee ulkomainen työvoima ja siirtolaistulva lisää kansakunnan voimavarojen kysyntää. Mihin perustuu käsitys, ettei Suomea kannata pitää elinvoimaisena ja koko maata asuttuna? Vastaukseni on: Suomen kansallisvaltiota tuhotaan tietoisesti ja harkitusti. Miksi? Vastaus on: Suomelta eniten palveluita saaneiden ihmisten ahneuden vuoksi.

Suomi on yhteiskunnan varoin kasvattanut sotien jälkeen suuret sukupolvet: insinöörit, opettajat, papit, kuntien ja valtion virkamiehet, lakimiehet, teollisuuden ja palvelujen tarvitseman työvoiman. Sodissa taistelemaan käsketyille ihmisille luvattiin oma maa ja itsenäisyys. Ne saatiin. Kasvatettiin ihmiset lapsesta pitäen tekemään työtä, rakastamaan Jumalaa ja isänmaata, huolehtimaan lähimmäisistään ja apua tarvitsevista, kunnioittamaan ja pelkäämään Jumalaa, vanhempia ja esivaltaa. Suomi oli ihmiselle hyvä maa synnyttää ja kasvattaa lapsia. Suomi oli maa, jossa lapsilla oli tulevaisuus.

Luulisi, että näin hyvässä huomassa kasvaneet ihmiset säilyttäisivät nämä arvonsa ja jatkaisivat samalla linjalla. Mutta ei. Juuri ne, yhteiskunnan peruspilarit, jotka eniten ovat yhteiskunnalta saaneet ja pisimmälle päässeet, ovat pettäneet kansansa. He eivät halua maksaa Suomeen verojaan ja jos jotain maksavat, mieluimmin hyvin vähän. He ovat myyneet maansa ja isänmaansa vieraille valtiaille EU:ssa. He kasvattavat lapsensa siihen periaatteeseen, ettei Suomi ole heidän arvoistaan tehdä Suomessa työtä Suomen ja suomalaisten hyväksi. Ulkomailla, Brysselissä, on heidän tulevaisuutensa.

Miksi hyväksymme hyvin koulutetun väestön etuoikeuksia? Taannoisissa ”juorukalentereissa” oli lääkäreillä, pankinjohtajilla, yrittäjillä, teollisuuden ja palveluiden harjoittajilla korkeimmat veromäärät. Heitä kunnioitettiin asemansa mutta ennen kaikkea heidän yhteiskuntavastuullisuutensa vuoksi. Arvostettiin, ettei heidän kouluttamisessaan ole yhteiskunnan panostus mennyt hukkaan. Miten on nyt? Ei toimi enää. Terveyskeskuksissa ei iltapäivällä tahdo löytyä viranhaltijaa joka ottaa potilaan vastaan. Sen sijaan virkamies löytyy iltapäivällä ja illalla yksityisestä – usein jo kansainvälisestä – firmasta hoitamassa sitä sairautta, jonka yhteiskunnan rahoilla koulutetun odottaisi hoitavan kunnan virassaan – niin kuin hoitavat opettajat, päiväkotien hoitajat ja monet muut. Miksihän SOTE on niin vaikea saada sovituksi? Moni vastaa: kansainvälisen pääoman lohkojen välisiä rajoja siellä säädellään.

Maanteitään ei Suomi enää kykene pitämään kunnossa, vaikka kuinka paljon sinne autoilijain rahaa mätettäisiin. Rautateitään Suomi ei kykene hallitsemaan, vaikka on jo 1860-luvulta lähtien siihen kyennyt. Heikkokuntoiset radat odottavat korjaajaa. Paraneeko asia sillä, että VR pirstotaan kolmeksi ja raiteille päästetään kansainväliset kilpailijat kuorimaan voitot. Ulkomaisen käskijän – EU:n – määräyksestä sille tärkeät, tuottoisat rataosuudet on pidettävä kunnossa. Päästämmekö tähänkin ulkomaiset käskijät määräilemään? Miksi emme vaaleissa kukistaisi ne puolueet ja ne edustajat, jotka maamme myymistä jatkavat?

Eikä kyse ole vain valtion omaisuudestamme, vaan myös yksityisestä, sillä mistä julkinen palvelu lähtee, siellä myös yksityisomaisuuksien arvot putoavat.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

19Suosittele

19 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän juhanikahelin kuva
Juhani Kahelin

Kyllösen kirjoitus on hyvä kuvaus Suomen tarinasta. Osuvuudessaan ylittää Suomi100 -höpinät.

Kyllösen teksti pitää kirjoittaa romaanin muotoon, Aleksis Kivi kakkonen tai Väinö Linna kakkonen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Juhani Kahelin.- Pyytäisin valistusta minulle siitä, maksavatko yksityiset firmat ja liikkeenharjoittaja-lääkärit korvausta/vuokraa sairaaloille käyttämistään tiloista ja laitteista? Valtioko kantaa vastuun kiinteistöjen ja laitteiden tyhjän pantiksi jäämisestä, kun kunnan terveyskeskus kokonaan tai jokin sen osa lakkaa/lakkautetaan? Mitä tapahtuu tietokoneille kouluissa, kun koulu lakkautetaan tai kun koulussa koneita uusitaan muutaman vuoden välein? Olen yksityisesti opettajan virassa ollessani koettanut kysellä mihin tietokoneiden tie suuntautuu, kun ihan hyvät koneet otetaan pois ja uudet annetaan. Valtavaa bisnestä kaikkialla, mutta julkista keskustelua ei asiasta käydä. Kun ja jos SOTE joskus valmistuu, liikkuvat niin hirvittävät summat rahaa ja valtaa ja vääryyden teon mahdollisuutta, että tähän kaivataan keskustelua.

Timo Juutilainen

Juuri näin se menee. Ainakin Tampereella ja uskon, että joka kunnassa Suomessa jokainen sairaala ja melkein kaikki hoitolaitokset kävivät läpi kalliita korjaus- ja lisärakentamisia parin, kolmen viimevuoden aikana. (Tampereella esm. Hatanpään sairaala ja TAYS). Selvää on, keitä varten kalliit laajennukset ja korjaukset on tehty. Jopa pienet palvelukodit/yksiköt on rempattu viimeisen päälle ja verorahoilla.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Milloinkahan tietokonekanta yhtenäistetään SOTE-maailmassa? Nyt hallinto ja viestintä toimii pätkien eriparisten välineiden vuoksi? Kuten monella muullakin alalla.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomi on kuin lypsylehmä, jota lypsetään kuihtumisen partaalle.Tarvitaan muutos ja täyskäänös tähän uusliberalismin voittokulkuun kansamme köydyttämisessä ja julkisen sektorin näivettämisessä.
Tarvitsemme tuoreet voimat sekä Arkadianmäelle ,hallitukseen että Mäntyniemeen.
Militarisoinnista on päästävä takaisin rauhan ja hyvinvoinnin tielle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kyllä meillä tasavallan presidentti Sauli Niinistö voisi olla tomerampi arvojohtaja Suomen ja suomalaisten puolesta. Rohmuamiselle pitää saada loppu. Kirkon ja valtion tulisi rohjeta nousta puolustamaan tavallista kansaa ja Suomen valtion ja kansan etua. Tämä kansa tuhoutuu lyhyessä ajassa, jos näin saa jatkua. Yksi kansanosa, rikkain joukko varastaa ja helpottaakseen työtänsä leimaa "rikollisiksi" kaikki arvostelijansa. Poliisi on valjastettu oman kansan vainoamiseen. Ei ole ihme jos poliisin tehtäviin ei ole saatavissa korkean fyysisen ja moraalisen tason miehiä. Rupusakilla aletaan virkoja täyttää. Kuljetsaan onnettoman Ruotsin ja Saksan perässä no-go -paikkakuntien rakentamiseksi.

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Erityisesti tämän hallituksen agendana on ollut julkisen omaisuuden saattaminen yksityiseen omistukseen. Julkisissa toimissa on runsaasti monopolin luontoista toimintaa, jonka luontainen käyttäjä on julkisyhteisö. Tämä hallitus ja varsinkin eräät sen toimijat ovat hyvin voimallisesti ajaneet julkisten monopolien yksityistämistä. Ne olisivat hyvin mielenkiintoisia omistamisen kohteita.

Tällainen toiminta verhotaan tehokkuuden nimiin. Usein voidaan todeta, että julkisen toiminnan hoitaminen yksityisenä ei ole sen tehokkaampaa kuin että julkinen toimija sen hoitaa. Yhteisen omaisuuden ryöstäminen yksityisiin tarkoituksiin kertoo päättäjien moraalikadosta ja alttiudesta oman voiton pyynnille luottamustehtävässä. Se kertoo yhteiskuntaan ja poliittisten päättäjien keskuuteen hiipineestä mädännäisyydestä.

Ongelma ei rajoitu julkiseen omaisuuteen. On ollut pitkään nähtävissä poliittisten johtajien käymä kauppa kansallisilla eduilla, mikä edistää myös omaa asemaa. Nämä kaikki ovat hankalia asioita korjata. Vanhoissa puolueissa pesivät käytännöt eivät hevin muutu toisiksi. Puolueidien koneistot jyräävät hetkessä omantunnonherkät edustajat totuttuun kaavaan. On vain toivottava, että kansalaiset heräisivät. Onhan siitä pieniä merkkejä olemassa. Tällä menolla meidät myydään alehintaan metsineen, järvineen, pohjavesineen kaikkineen kaveripiirille tuota pikaa.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Hallituksen politiikka on kuin suoraan uuslibalistien oppikirjasta. Julkinen sektori alas, yksityistäminen , kaikkien kaupan esteiden poistaminen, köyhät kyykkyyn, rikkaiden verot alas jne.
Uusliberalistien lopullinen tavoite on antaa vapaat kädet ns. markkinavoimille ( jotka muuten eivät suinkaan ole oikeassa ) ilman taloudellista, yhteiskunnallista ja sosiaalista vastuuta.
Tätäkö kansa haluaa? EI,jos se on valistunut.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvin määritelty. Liberalismin nimissä, islamia kumartaen.

Käyttäjän ArsiJuhaniKristianSaarijrvi kuva
Arsi Saarijärvi Vastaus kommenttiin #8

Anagrammi Liberalism = Liber Islam

Käyttäjän erkkilaitinen kuva
Erkki Laitinen

Hallituksen politiikka on suoraan Chicagon Poikien oppikirjasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #9

Siltä näyttää, ja "galluppi" kiittää. Ja kansan omistama muttei hallitsema Yle.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #9

#9.EL.Tosi on! Näin on - Meitä vivutetaan ja ketutetaan ja uitetaan kölin alta.

Suomella pyyhitään EU/EMUn kabinettien pöytää... "ytimekkäästi" sanoen!

KIITOS SDP:n ja Kokoomuksen:

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE

Miksi maailman markkinat ovat turbulenssissa ja hermoromahduksen partaalla? Mikä on virtuaalirahakuplan ja reaalirahan suhde? Miksi rahoitusjärjestelmä on epävakaa? Elääkö maailma yli varojensa?

http://www.iltasanomat.fi/taloussanomat/art-200000...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Venäjällä väkivaltainen vähemmistö otti väkivalloin vallan ja riisti yksityisomaisuuden. Suomessa rikkain vähemmistö kaappaa omaisuudet laittomuuden tietä rauhanomaisesti. Sama toteutuu koko EU:n alueella, vaivaihkaa, väsyttämällä ja hyväuskoista kansaa silmään liruutellen ja vihapuhesakoilla uhkaillen.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Vihapuhe on tosi ovela keksintö. Sen nojalla napsahtaa sakot oikeudessa, vaikka koko sanaa ei lakimme tunne.
Perään kuulutan Suomen perustuslaissa mainittua sanan vapautta.
Onneksi ihmisten omat ajatukset ovat vielä vapaat. Edellyttäen tietenkin, ettei niitä ole manipuloitu mm. Ylen ja Hesarin yksipuolisilla toistoilla. Hyvä esimerkki tästä Ylen samat uutiset tulevat tuutista tunnin välein läpi koko päivän. Illalla ne ovatkin muuttuneet totuudeksi ihmispoloisten aivoissa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

Tosi ovela, ja yksinkertainen. Jankuta, jankuta, syytä, syytä. Ja pelottele. Kyllä moni vaikenee. Sitten julkaistaan luetteloita näistä "rikollisista". Räikeää julkisuuden ja vallan väärinkäyttöä.
Yhteiskunnan suuret hyväosaiset, kansan varoilla koulutetut, ovat pesiytyneet oikeusvaltion ytimeen, kuten esim. poliisivoimissa ja oikeuslaitoksessa. Vuosikausia on jankutettu ja uutisoitu, kuinka puhdas maa Suomi on korruputiosta. Mutta onneksi on noissa laitoksissa tervekin puoli, joka koettaa puhdistaa yksiköitään.
Yle on luku sinänsä. Kansan omistama laitos, jonka "palveluista" ei voi erota. Läpi päivän samoja valheellisia tai yksipuolisia "uutisia". Jankuttamalla "totuuteen" ja uskottavuuteen. Ei onnistu. Luottamus karisee.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #15

#15.Näin on. TV-Toisto-Ohjelmistot ovat aivopesevää muotia joka suhteessa. Mihin tällä pyritään? Tasapäistämisenkö? Kuin ISO VELI-systeemissä. Vai onko Ylellä rahat vähissä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #18

Toistollako hyväksyttäväksi totuudeksi vai tavoitellaanko ihmisten kyllästymistä ja "syyllistymistä" vihapuheisiin? Typerää joka tapauksessa ja tuhoisaa Ylen nykyisen kaltaiselle tulevaisuudelle.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Sitten kannattaa vaan äänestää oikein, niin maailma pelastuu. :)

Mitenkään muutenhan näitä asioita ei muuteta, demokratiassa mennään eniten ääniä saaneiden päätösten mukaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niinpä: "äänestämällä kaikki muuttuu." Vaan kun vaalitulosta ei kunnioiteta? Suomen nykyinen eduskunta muodostettiin vaalituloksen pohjalta, kolmen suuren hallitus, vahva eduskunnan enemmistö takana. Kun eduskunnan toiseksi suurin puolue Perussuomalaiset laillisella tavalla vaihtoi puheenjohtaa, hallituskumppanit kokoomus ja keskusta ilmoittivat, ettei Perussuomalainen puolue nauti puoluejohtajien Sipilä ja Orpo luottamusta. Kahden miehen kanta meni yli kansan kansan vaaleissa ilmaiseman tahdon. "Me ei ala sunkaa", oululaisittain ilmaistuna. Kansan tahto ei ollutkaan enää voimassa. Hallitus oli kaatumassa, mutta se pelastettiin tekaistun puolueen avulla, jolla ei ollut kansan tahtoa takanaan. Melkoista demokratiaa. Ja nyt rullaa juuri sellainen politiikka mitä yllä olen kuvannut.
Entäpä muut maat? Eurooppalaiset maat äänestelevät nykyistä Euroopan unionin politiikkaa vastaan ja haluavat kääntää suunnan takaisin kansalliseksi, mutta se ei muka olekaan kansan tahto, vaan jotakin aivan muuta, populismia. Populismi=kansan tahto. Mutta se on siksi väärä, koska se ei edusta sellaista vähemmistöä, joka tuhoaisi kansallisvaltioiden kansan enemmistön tahdon. Me emme enää elä demokratiassa, vaan info- ja inhokratiassa, jossa pieni ahne vähemmistö hallitsee valhemedian avulla ja varastaa laeista piittaamatta kansallisvaltioille kuuluvan omaisuuden.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, oletko jo sinäkin sitämieltä ?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

ritala, oletko jo sinäkin sitämieltä ?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Onneksi meillä kuitenkin vielä äänten laskentaan voitaneen uskoa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #17

Mutta mitä tapahtuu, kun äänestyskin muuttuu "teknis-tieteelliseksi" ja robottien valvomaksi?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #19

Kari! Se merkitsisi Neuvostoliiton utopistisimman valtiomuodon toteutumista islamilaisen Euroopan liittovaltiossa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Erittäin hyvä ja isänmaallinen kirjoitus. Muutamia kannanottoja:

- "Suomen suurkaupunkien perustamiskampanja eli C21" on suuruudenhullua megalomaanisuutta ja City-metropolivouhotusta a la pormestari Jan Vapaavuori vastaan Suomen maaseutu. Onko Vapaavuori saanut City-oppinsa EU:sta? Vai onko valta noussut päähän?
- EU:sta ei ole enää Suomelle ollut mitään suurempaa etua. Pikemminkin haittaa: nettomaksut lisääntyvät mallioppilaalle, työt ja ammatit vähentyvät, maaseutu kurjistuu ja kaikenlainen säätely ulottuu elämän kaikille aloille.
- EU on kuin orwellilainen Iso Veli tai Ajatuspoliisi , joka valvoo kaikessa lainsäädännöllään yhteiskuntaelämää. Elämme nyt postmodernia, "edistyksellistä", uusliberaalistista virtuaalitalouskuplakulttuuri-ja "epäintegraatioaikaa" monimutkaisine uustermeineen ja kielikääryleineen ja sananmuunnoksineen. Postista Itellaan ja pitkine uuslaitosnimistöineen.Ota yks, ota kaks..."palvelut vain parenevat"...Talo ehtii palamaan...

- Suomen kansallisvaltiota tuhotaan tietoisesti ja harkitusti. Suomelta eniten palveluja ja etuja saaneiden ihmisten epäisänmaallisuuden, ahneuden ja EU/EMU:ssakin palkittujen bulvaanien ja puolueiden ylivelkaannuttamistoimien vuoksi ja toimesta... Siksi asiat mättää.

- Tämäkö on sitä mainostettua "kestävää kehitystä"? Tai Uutta Maailman Järjestystä? Viisaat vastatkaa! "Kun saadaan halvemmalla"...Vai saatiinko?

SOTEAKIN ajetaan kuin käärmettä pyssyyn monen saamattoman hallituksen voimin. Leikkivätkö poliitikot kansalaisten terveydellä? Rikollista, jos kansalaisten hädänalainen tilanne alistetaan raa'an, kansainvälisen pisneksen armoille!

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244734-...

- SOTEa on vaikea saada "maalin", koska Suomessa on onneksi vielä isänmaallisiakin poliitikkoja , jotka tajuavat, ettei kansallisia sosiaalisia ja taloudellisia perusorganisaatioita ja omavaraisuusomaisuutta kannata antaa ulkomaisten jättifirmojen pelinappuloiksi, rahastuskohteiksi ja temmellyskentiksi. Suomi ei saa olla polkumyynnissä!! STOP TYKKÄNÄÄN!

- €urottunut City-Kokoomus onkin kunnostautunut niiden puhemiehenä ja ovien avaajana kapitalistinen omanvoitonpyyntö silmissään. Ihmisyys, kuntalaiset ja asiakkaiden edut ovat toissijaisia tässä ahneessa rakennemuutosrumbassa. Kaupungistaminen on ajan sana. Maaseutu jääkööt kesannoksi, periferiaksi ja EU:n luonnonsuojelualueeksi. "EU:sta saa kaiken halvemmalla."
- Mihin ovat hävinneet kansallisen kokoomuksen entiset pyhät arvot: koti, isänmaa ja uskonto? Veikö "globaalisuus" ja EU,€uro ja EMU- mania ne mennessään? Vai joko "deglobaalisuus" alkaa nostaa päätään?

- Suomi-neidosta on todellakin tullut tiettyjen uusliberalistipäättäjien ja poliitikkojen myötävaikutuksella ylivelkaantunut lypsylehmä ja epäitsenäinen EU/EMUn vasallisvaltio. - Missä ovat isänmaallisuus- ja omavaraisuuspuheet?

- Olisi Korkea Muutoksen Aika Koko Suomen Politiikassa!

MUTTA sukupuolineutraalisuus, vihapuheet, seksuaalinen häirintä, rikollisten yhä vapaammat ja ylellisemmät olot, työn vieroksuminen jne ovat tärkeimpien asioiden peittojuttuja mediassa. Poliisinkin toiminta on osin ajautunut yhteiskunnan rappeutumisen vuoksi vikaraiteille, jota tietyt mediat ja puolueet ruokkivat äänekkäästi ja toistuvasti huume- ym. sateenkaarimyönteisillä kampanjoillaan kirkkoa myöten. Siinä ajan median prioriteetteja.

- Mihin menet arvotyhjiössä elävä , finanssiauervaarojen huijaama EU/EMU-Suomi? Hunningolta Rappiolleko? PELIN POLITIIKALLA!

Mitä Tämä Kaikki kertoo Suomen moraalisesta, poliittisesta ja kulttuuritasosta? Olemmeko vain ajopuu pahasti kriisiytyneen EU/EMUn valtavirrassa? ON aika ryhdistäytyä ja ajatella omilla aivoillaankin.

Hyvä ja inspiroiva alustus Matilta! KIITOS!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyviä esimerkkejä, Kari, poliittisesta ja moraalisesta rappiosta. Onneksi suunta on kääntymässä, eurooppalaisen globalismin päälinnoitus EU tulee kaatumaan. EU:n höhlien toimien seurauksena Eurooppa alkaa hajota. Espanja ja Italia hyviä esimerkkejä siitä. Velan teolla rikastuminen kääntyy tappioksi. Ehkä jossakin vaiheessa kunnon kansalainen saa vihdoin säästöilleen korkoa ja säästämistä aletaan jälleen arvostaa. Elämään tulee sisältöä ja tavoitteellisuutta.Paha kääntyy hyväksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#27. EMUn kehittäminen - kohti markkinakurin EMUa. Valtioneuvoston EMU-linjaus:
Sipilän hallitus yhtiöittää Euroopan. Mitä se merkitsee EU/EMU-Suomelle?

https://www.eduskunta.fi/FI/vaski/Liiteasiakirja/D...

http://juhanikahelin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2449...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #31

Sipilän hallitus taitaa yksityistää itsenä ulos hallitusvastuusta. On sen verran mennyt överiksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #32

#32. "Sipilän hallitus taitaa yksityistää itsensä ulos hallitusvastuusta."

Aallot käyvät todella korkeina. Saa nähdä "joutuuko ukko vaihtoon" menemällä Sauli Niinistön juttusille vai jatkuuko sote-ja maakuntafarssi/draama edelleen loputtomasti (?) alkanutta louhikkoista ja monimutkaista etanakulkuaan hallituksesta toiseen. Tai kohti fiaskoa? Tämäkö on sitä "kestävää kehitystä"?

Politiikka on tällä tasolla EU/EMU-Suomessa. Valitettavasti. Kuin rakkikoirat yhden luun kimpussa...jo monen hallituksen näyttöjen perusteellakin! Suomi-kuva kärsii.- Olemmeko ansainneet moiset saamattomat ja ristiriitaiset päättäjät?

Tällainenko on tehokasta ja toimivaa organisaatiopolitiikkaa? Irvikuva siitä!

Platon: "Demokratian heikkous on riitelevät puolueet" ...ja Suomessa "sekametelisoppahallitukset". Toisaalta oman lisämaun keitokseen antaa vallan neljäs vahtikoira eli media. Ja viidentenä vielä työmarkkinajärjestöt lisäävät omilla resepteillään ja mausteillaan lisäpotkua tai "jarrua" tuohon käärmekeitokseen. Se on sitä demokratiaa ja tasa-arvoa parhaimmillaan tai pahimmillaan. Niin maa makaa kuin petaa!

Kysymys kuuluukin: palaako soppa pohjaan ja/tai onko liemi kaikkien mieleen?

Toimiapa siinä rakentavasti sitten ns.kestävän kehityksen tyyliin kansakunnan kokkikolmosena tai jopa kristillisestikin! Politiikan teko kun on yhtä mollauskulttuuria ja toistensa panettelua, kompromissiä ja pihtisynnytystä. Siinä sen sivistyneisyystaso ja toimivuus: Poukkoilevaa ja jatkuvaa vaalikeskeistä politikointia ja populistista kilpalaulantaa sekä soraääniäkin.

Johtopäätös: "Mitä useampi kokki sitä huonompi soppa."

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

YHTEENVETO: Kansallis- ja yksityisomaisuus ei saa olla tiettyjen poliittisten ja pisnespiirien kaupan ja anastuksen kohteena millään hinnalla.

"Emme elä enää demokratiassa, vaan info- ja inhokratiassa"... sekä EU:n federalistiseen ja ylikansalliseen liittovaltioon pyrkivässä tulonsiirtoplutokratiassa: "€urostoliittossa"... Kuplaliitossa! Juridisesti, poliittisesti ja taloudellisesti kytkettyinä ja nöyryytettyinä. Osin ilman kansanäänestystäkin EMUtettiin juntaten. Niin siinä käy, kun järki ei päätä pakota. Hosumalla ei tule kuin... "Ja työ ja raha siirtyy maasta" autuaammille metsästysmaille. Miksihän?

Ketkä syljeskelevät nyt nahkurin orsilla pahanmakuista EMU-kakkua? EMUPÄÄTÖS EDUSKUNNASSA:

http://www.youtube.com/watch?v=PwEbyUactDE (AHO vastaan Lipponen ja Niinistö)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Positiivista havaintoa mediassa. HS kirjoitti tänään maahanmuuttobisneksestä, joka on ollut mannaa lukuisille yrityksille. Luona Oy laskutti maahanmuuttovirastoa vuonna 2016 53,63 miljoonalla. Yhtiö teki 3,2 miljoonan voiton 52,9 miljoonan liikevaihdolla. Esimerkki hoidosta: "Pienen pojan sydän pysähtyi asuntolassa. Muutaman viikon hoito maksoi 60.000-70.000 euroa."
Lokakuun alusta 2015 lukien olen minäkin lukuisten muiden kansalaistemme tavoin arvostellut maahanmuuttobisnestä nimenomaan taloudellisin ja yhteiskuntarauhaa heikentävin perustein. Maahanmuuttobisneksen kannattajat, suvakit, ovat syyttäneet arvostelijoita rasismista ja vihapuheiden levittämisestä. Kysymys on oman kansan auttamisesta ja rajallisten voimavarojen suuntaamisesta oman kansan hyväksi. Yhteiset verovarat ja yhteisen velan teko eivät saa olla yksityisten ihmisten bisneksen välineitä. Tästä on tässäkin otsikkokirjoituksessani kysymys.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#28.Näyttää siltä, että hurskastelijat ja vale-empaatikot osaavat selittää liiketoimensa uskottavasti. Hädänalaisten suomalaisten ja pakolaisten aseman käyttäminen bisneksen tekoon on lähes tuomittavaa toimintaa.

Kuten sanot: "Yhteiset verovarat ja yhteisen velan teko eivät saa olla yksityisten ihmisten bisneksen välineitä. Rajalliset voimavarat täytyy käyttää ensisijaisesti oman kansan hyväksi."

Muuten tänne tulee lisää toimettomia "vapaamatkustajia" nauttimaan ylivelkaantuneen pohjoismaisen "hyvinvointivaltion" palveluksia, kun juttu kiirii eteenpäin. Ja jotkut poliittiset piirit opastavat heitä vielä vaatimaankin niitä palveluksia tavoitteenaan saada heistä joskus äänestäjiä itselleen. Tämä on pelin henki: sosiaalisilla eduilla ja palkinnoilla lahjustetaan ja ostetaan uskollisia äänestäjiä - ainakin katteettomissa vaalilupauksissa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#28.Tässä lisää vettä SOTE- ja maakuntamalliin US:n toimesta. Leikkiikö kokoomus kansalaisten terveydellä? Julkiset peruspalvelut ja erikoissairaanhoito eivät saa siirtyä kalliille, yksityisille palveluntuottajille. Kriitikot pelkäävät suuurten muutosten romuttavan hyvin toimivan järjestelmän ja johtavan palvelujen kallistumiseen ym...ym...lisäaineistoa hallitusfarssiin (LUE):

https://www.uusisuomi.fi/kotimaa/233478-taas-turha...

Jälkipeli voittaa usein varsinaisen pelin, kun erilaiset "meriselitykset" puhkaisevat äänivallin mediassa, kuka sanoi ja teki mitäkin tai jätti tekemättä, ja mitä olisi pitänyt tehdä toisin, jotta... voitelu- ja taktiikkavirheistä lähtien.

Käyttäjän jonirikkola kuva
Joni Rikkola

Ongelman luo, että ihmisillä ei ole tietoisuutta vaan he nielevät nuo valheet joita eliittipuolueet suoltavat ja jopa iltapäivälehdet toitottavat heidän sanaansa. Aivopesu ei ole ollenkaan kaukana Pohjois-Korean vastaavasta.
Onhan tätä sontaa jauhettu jo 90-luvusta.
Idiootteja on jopa puolueiden sisällä.
Homma helpottuu kun nykynuorten sivistys laskee ja ajatus on vain somessa.

Charles Mansonillakin oli monia seuraajia, Ja Sipilä on suurempi murhaaja päätöksiensä kautta, joten....toivo on menetetty.
Ongelma on äänestäjissä. Ja sitä pahentaa sijoittajan rahoista ja luvasta riippuvainen lehdistö.
vaihtoehtoinen 'totuus' kaatuu vasta vallankumoukseen. Jos oikea totuuus nousisi se vaiennetaan uudiskielteisenä ja pahana asiana. Ja harmittavan moni työväenluokasta kulkee nenäpysytssä eikä näe omaa parastaan.

Puolueet eivät enää suomea pelasta. Sen tekevät riippumattomat, joilla on sydän paikallaan ja jotka kykenevät tekemään päätöksiä aidosti suomalaisen ja Suomen hyväksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset