Matti Kyllönen

Suomen on aika herätä todellisuuteen

Miksi pieni ei ole muodissa, miksi suuri on vallassa? Miksi maailmanmarkkinat tavaran tuotannossa ja myyntimarkkinoilla hallitsevat? Miksi Suomen eduskunnan työtä hallitsevat Euroopan asiat, mutta eivät Suomen? Miksi Eurooppa ei kykene tai halua puolustaa itseään, ei ihmisiään, ei rajojaan, ei tavarantuotantoaan eikä markkinotaan, vaan sen tuotannosta kasvava osa menee teetettäväksi Kiinassa ja muissa halpamaissa? Miksi pääomista ja veroista aina vain suurempi osa jää kotimaan verotuksen ulkopuolelle, vaikka vaalien alla toistuvasti luvataan sulkea verotuksen porsaan- ja sikojenkin mentävät reiät?

Kaikkein suurin kysymys on, miksi YK ei estä vääryyden kasvamista? Ei voi olla oikein, että Afrikka ei edisty kehityksessään niin että valtiot kykenisivät huolehtimaan kansalaisistaan. Miksi Euroopan ja miksi Suomen on otettava vastaan niin suuri määrä muukalaisia, että maamme kantokyky romahtaa? Koko Eurooppaa odottaa samana kohtalo. Mitkä maat silloin pitävät Afrikkaa jollakin tavalla jaloillaan?

Juhlavuotenamme hieman Suomen uusinta historiaa. Nostimme kansakuntamme nopeasti jo ennen toista maailmansotaa varsin vahvaksi ja omillaan toimeentulevaksi kansakunnaksi. Maksoimme velkamme ja olimme siitä arvostetut. Puolustauduimme talvisodassa yksin ja selvisimme. Maksoimme sotavelkamme. Jatkosotaan menimme Saksan rinnalla, kun olimme saarrettuina ja toivoimme saavamme vääryyden rajat korjatuiksi. Valloitimme menettämämme takaisin ja otimme turva-aluetta haltuumme tulevien rauhanneuvotteluiden pantiksi. Saksan häviö vei meiltä havittelemamme voittomaat. Presidentti Risto Rytin viisauden ja miehuullisuuden ansiosta saimme vielä Saksalta torjunta-apua vihollistamme vastaan ja pelastimme Suomen. Maksoimme ankarat sotakorvaukset, rakensimme maan ja nostimme valtiomme ja kansakuntamme koko maailman kärkimaihin kuuluvaksi hyvinvointivaltioksi.

Olimme uskolliset sopimuksillemme Neuvostoliiton kanssa. Kävimme sen kanssa kauppaa ja hyödyimme siitä. Kuitenkin menetimme riippumattomuuttamme ja itsemääräämisoikeuttamme, ”suometuimme” ja petimme itseämme. Ennen kuin pahempaa ehti tapahtua, pahuuden valtakunta Neuvostoliitto kaatui. Vilppimme ystävyydenasiaioissa paljastui, kun ”ystävyyspuheet” murenivat rientäessämme länteen, EU:n ja rahaliiton jäseneksi. EU:liitosta päätettäessä rikoimme perustuslakiamme ja petimme itsemme ja murensimme itsekunnioituksemme. Miten lienee käynyt naapurimaamme Venäjän kunnioituksen meitä kohtaan? Sitä ei ole gallupeissa mitattu. Venäjän varustautumisesta Suomea ja koko Eurooppaa kohtaan on jotain pääteltävissä. Turvaamme olomme ottamalla lisää porukkaa Suomeen, vaikka 300.000 omaa ihmistä on työttömänä. Velkaa on yli 100 miljardia, 100 vuotta maksettavaksi, jos kävisi niin hyvin, että kykenisimme maksamaan 1 miljardin vuodessa, mikä sekin nykynäkymin on mahdotonta.

Uusi ”Eurooppalainen Suomi” on kasvattanut jo yli 20 vuotta lapsiaan ja nuoriaan ”kansainvälisyyteen” ja ”monikulttuurisuuteen”, jonka katsotaan tarkoittavan oman kulttuurin hävittämistä ja vieraan omaksumista. Nuorille uskotellaan, että heidän paras tulevaisuutensa on ”Euroopan rakentamisessa”. Kun henkisiä eikä fyysisiäkään siteitä isänmaahan ole, on helppoa muuttaa maasta pois. Ketkä jäävät maksamaan velat ja ”kotouttamaan” uudet tulijat ja heidän suurelta osin työttömät ja työtä vieroksuvat jälkipolvensa. Tällä menolla tämä maa on menetetty. Niin hyvin me sodanjälkeiset suuret ikäluokat olemme jälkipolvemme kasvattaneet. Nuoria emme voi syyttää.

Mitä haluan sanoa? Haluan sanoa sen, että Suomen kansaa on pahasti huijattu EU:hun liittymisestä lähtien. Olemme sortuneet suohon, josta pääsemme ylös vain suurin ja yksimielisin ponnistuksin. Maailma on siinä tilassa, ettei sen kokonaisuudesta piittaa mikään suurvalta. Suurvallat rakentavat omaa kansallista tulevaisuuttaan. Länsivallat puhuvat yksilön vapauksista ja luovuttamattomista oikeuksista. Aasialaisille, arabeille ja afrikkalaisille ne ovat naurun ja ivan asioita. Antaa pöljien suomalaisten maksaa.

USA:kin irtoaa ikuisen maksajan osasta. Uuden maailman – jälleen kerran! – rakentaminen nojaa voimapolitiikkaan. Tyhjänpuhujat poljetaan maahan ja pannaan ei vain omien vaan muidenkin velkojen maksajiksi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (15 kommenttia)

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Puhut asiaa Matti. Takavuosina Suomen nousun takana oli juuri se, että pieni oli kaunista, miksei nytkin? Oli Lokari- firmaa jne.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niin, Kari, halvin ei ole läheskään aina parasta. Maailmankauppa on eduksi monikansallisille yrityksille. Viedään työ sinne, missä se on halvinta ja teetetään siellä bulkkitavaraa ja tuodaan se kotimaahan ja myydään täällä kalliilla. Pääomat liikkuvat ja vahvistuvat, kun kilpailijat ostetaan pois. Tuotteen elinkaari on enintään kolme vuotta, kenenkään ei kannata mitään korjata, kun työ on kallista monenkirjavien sivukulujen vuoksi. Pienet ostetaan pois, isot kasvavat ja monikansalliset veroja karttavat yritykset paisuvat. Mikään voitto ei ole tarpeeksi.
Ilmastonmuutoksesta huudetaan ja vaaditaan tavallista kansalaista pihistelemään, aivan kuin hän olisi pääsyyllinen. Eipä näy laskelmia siitä kuinka ihmisten ja tavaroiden kuljettelu maanosasta toiseen saastuttaa. Ilmasto olisi äkkiä korjattavissa, jos alettaisiin elää terveellisemmin teettämällä ja tekemällä työ mahdollisimman lähellä ihmistä. Parempaa maailmaa kohden tässä mennään, sillä vääjäämätön romahdus tulee.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Totta puhut.Ikävä kyllä eliitti ml.maan hallitus puhuu mukavia PK-yrityksistä, mutta teot osoittavat toista.
Meidän täytyy odottaa seuraavia ( toivottavasti pian tulevia ) eduskuntavaaleja ennenkuin muutos saadaan aikaiseksi. Se vaatii äänestäjien heräämistä horroksestaan ja silmien avautumista totuuteen.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#5. Tunnetusti poliittiset juhlapuheet ovat vain oman syyllisyyden peittämistä ja hurskastelua: älä tee niin kuin me teemme, vaan niin kuin me saarnaamme! Teot ovat muita kuin puheet. Ei vaikuta enää uskottavalta! Valehtelijoiden Klubi jatkaa pupugeneraattorinsa pyöritystä, kunnes karu arki sillekin koittaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #7

Valehtelusta on tullut maanvaiva. Omat synnit koetetaan peitellä haukkumalla niitä jotka omaa kansaa puolustavat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pääministeri Juha Sipiulä on menettänyt otteensa todellisuuteen. On päällä rajaton itsekehu siitä kuinka on hyvin on onnistuttu kääntämään Suomen suunta. Ei ole suunta kääntynyt. Velkaa otetaan edelleen lisää - huippusuhdanteessa, eikä velanoton loppumisesta saati velkojen maksusta ei ole merkkiäkään. Uusia elätettäviä otetaan ja heitä "työllistetään" ottamalla työmaille halpatyövoimaa, joiden "työn" jälkiä joutuvat suomalaiset paikkailemaan. Oma terve nuoriso syrjäytetään tietoisesti, jotta muukalaiset työllisttivät, Maan ja kansan petosta kaikki tämä. Se on saatava rangaistavaksi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Sama meno on ollut liike-elämässäkin ja palveluissa: pikkuputiikit ja syrjäkylien tarpeelliset palvelut ja laitokset on syöty pois ja kylät autioituvat "pyhän kaupungistumis- ja kaupungistamis - ja taajamointibuumien vaikutuksesta.

Sitten hurskastellaan ja ihmetellään huulipyöreänä, mistä maaltapako ja kylien ränsityminen johtuvat. Tämä on selvää, määrätietoista politiikkaa, jota EU ja monikansalliset tai kotimaiset yritykset ja tavarataloketjut masinoivat tiettyjen poliittisten voimien suosiollisella avustuksella. Suomea ei halutakaan pitää kokonaan asuttuna. Miksihän? Kenen etuja tämä kehityskulku palveleekaan? Ei ainakaan tavallisten tallaajien ja syrjäkyläläisten.

Tietysti kokoomus, demarit ja vihreät höytyvät tästä hulvattomasta menosta.Eikä keskustakaan ole tehnyt parastaan moisen menon estämiseksi. Miksihän?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Maaseudun autioituminen on valtava yhteiskunnallinen tappio. Väen väheneminen vaikuttaa elintarve- ja muuhun omavaraisuuteen, infrastruktuuriin ja maanpuolustukseen. Suomen itsenäisyyden aikaiset ja aikaisemmatin sodat ovat osoittaneet, että maanpuolustusaktiivisuus on korkeimmillaan sillooin, kun sotilaat puolustavat omaa kotiseutuaan. Itsenäisyyden ajan sodissa motiivina oli oman maan ja oman kodin saaminen niille, joilla sitä ei vielä ollut. He saivat sen. Maaseudulla annettiin maata ja autettiin raivaamaan ja viljelemään maata. Kaupunkeihin rakennettiin rintamamieskoteja ja rakennettiin teollisuutta ja palveluja, jotka tarjosivat työtä.
Sodassa menetettyä väestöä korvattiin syntyvyyden kannustimilla, lapsilisillä ja lainojen maksun siirtämisellä jokaista syntynyttä lasta kohden. Asia korjaantui. Suuret ikäluokat syntyivät, jokainen lapsi toi leivän tullessaan. Suomi nousi omalla työvoimalla.
Nyt ei pystytä omaa kansaa työllistämään, kun työ on viety maasta pois, ja kuitenkin muka työvoimatarpeen nimissä haalitaan vieraista maista ihmisiä, Afrikasta asti. Pitää olla melko tietämätön, jos uskoo tuhanisen kilometrien takaa tuotavien ihmisten kotoutuvan tänne ja vielä haluavan tehtä työtä täällä. Sosiaaliväkeä pääosin heistä tulee, kuten on nähty.
EU:n aikana Suomessa on tyystin laiminlyöty valtakunnansuunnittelu ja väesytönkasvun turvaaminen. On maanpetoksellista, että näin on tapahtunut. Laittomuus on laajasti vallalla. Perustuslaki poljettiin EU:hun liittymmisen yhteydessä. Nykyisin on peruslustaki muka kaiken "edistyksen" este. Rikollinen meno synnyttää lisää rikollisuutta. Maahanmuutto vauhdittaa sitä. Oikeus on maasta kadoksissa.
Nyt olisi alkiolaisten puolueiden ryhdyttävä yhdessä herättämään Suomen kansa suunnankorjaukseen, ennen kuin on liian myöhäistä. Suomi ja oma kansa ensin. Kaikessa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ja kaiken syynä suunnaton ahneus ja oman edun tavoittelu eikä muidenkin huomioiminen: oma suu lähempänä kuin konttisten suut. MUTTA ahneilla on tunnettu lopputulema. Syömävelalla ei pitkälle pötkitä! Velka ei kuittaannu lisävelkaa ottamalla, vaan aikanaan maksamalla. Velka veli otettaessa, velipuoli maksettaessa!

Tähän tämä ns.hyvinvointiyhteiskunta on johtanut:

Kerskakulutukseen,kertakäyttötuotteisiin, elintasokilpaan, ympäristön saastumiseen, poliittisiin ristiriitoihin, mustavalkeaan eturyhmäajatteluun, gallup-kikkailuihin, poukkoilun politiikkaan, jatkuvaan vaalikeskeiseen ajatteluun, totuuden vääristelyyn, kupla-ja kvartaalitalouteen, ylivelkaantumiseen ja lyhytnäköiseen, ei-kestävän kehityksen politikointiin. Siitä on nykypolitiikka tehty.

Tusinapoliitikot ajattelevat vain seuraavia vaaleja, valtiomiehet/-naiset seuraavia sukupolvia. MUTTA missä luuraavat Suomen todelliset valtiomiehet? Heillä olisi nyt todellinen sosiaalinen tilaus ja tilaisuus astua framille.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Totta puhut, Kari. Yle on taas hehkuttanut Länsimetroa. Suomen kokonaisedun kannalta siinä ei ole juhlimista. 1,2 miljardin euron hökötys, jota on rakentanut kansainvälinen joukko, siis muukalaisia maahan tuotuja, joiden hyödystä Suomelle ei ole näyttöjä esitetty. Radan varrella on ollut ja on vilkas asuntorakennustoiminta, muukalaistyövoima sielläkin. Sijoitusasuntoja runsaasti. Keitä niihin asutetaan? Maahanmuuttajia tietysti, joiden vuokrat maksaa julkinen valta, veronmaksajat. Monen vuoden vuokrasopimukset etukäteen. Kela maksaa heidän asuntotukensa ja toimeentulotukensa. Siis koko Suomen kansa. Tikun nokassa päättäjillä ja pääkaupunkiseutulaisilla on Kehä kolmosen takainen syrjäkyläkansa, joka muka syö pääkaupunkiseudun hyvinvoinnin. Asia on päin vastoin, mutta kun veronmaksajien media on Helsingin seudun puolella, niin Suomen kansan enemmistölle tulee takkiin koko ajan. Tarvitaan herätystä. Alkion jälkeläiset tiedostustöihin.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Mitä merkitsee Suomen Pankin EU/EMU-setelirahoituselvytys? Kärsiikö EU/€uro-Suomen talouden hoito komission, EMUn ja EKP:n myllytyksestä? Jääkö Suomen omat asiat aina viimeiseksi EU/EMU:ssa? Mitä merkitsee se, että Euroopan tilintarkastustuomioistuin antoi EU-komissiolle murska-arviot Kreikan kriisin hoidosta? Mutta miksi EU poisti aiemmin Kreikan budjettivajeiden mustalta listalta? Silmänlumeeksiko ennen pyyhkeitä?

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246288-...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246204-...

http://petterihiienkoski.puheenvuoro.uusisuomi.fi/...

http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/243494-...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kreikan tukipaketeilla rahoitettiin ja pelastettiin saksalaisia pankkeja. Onneksi on Merkelin rakennelma sortumassa. Toivottavasti Saksa vihdoinkin näyttää tietä maahantunkeutumisen pysäyttämiseksi. Kun Saksan suunta kääntyy, toivottavasti muut maat Suomi mukaan lukien seuraavat perässä.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#12. *Saksassa on hallituskriisi. Merkelin valtakausi voi päättyä:

https://yle.fi/uutiset/3-9939032

*Jan Ehrnrooth: Nielaiseeko kommunistisen kapitalismin lohikäärme lännen?

https://yle.fi/uutiset/3-9936731

*Suomen nuoret ovat pessimistisiä maamme tulevaisuudesta, vaikka omaan tulevaisuutensa uskovatkin - Mutta nykymeno pelottaa:

https://yle.fi/uutiset/3-9936828

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

*Mitäs tämä merkitsee EMU:ssa? Euroalueen talouskasvun varjopuoli - euroalueen ylijäämä on jo epänormaalin suuri!

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

*Ekonomistit HS:n laajassa kyselysä: €uro on epäonnistunut - haitat Suomelle hyötyjä suuremmat:

http://www.hs.fi/talous/art-2000005025886.html

*Suomen €urojäsenyys pahempi kuin konkurssi:
http://karikilpio.puheenvuoro.uusisuomi.fi/237111-...

*Kreikan velkakriisi:
Varman toimitusjohtaja Risto Murto: "Kreikan velka on räjähtävällä polulla:
http://m.iltalehti.fi/talous/201702132200069950_ta...

*IMF: Kreikan valtiovelka edelleen kestämätön:
http://ts.fi/uutiset/talous/3350508/IMF+Kreikan+va...

*Mitä eurokriisi opetti Suomelle ja euromaille?

https://www.is.fi/taloussanomat/porssiuutiset/art-...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyviä linkkejä, Kari. Kaikesta näkyy ihmisten huoli Suomesta ja koko Euroopasta. Muutos on väistämätön.
Tänään vietetään lasten päivää. Järkyttävä on syrjäytyneiden suomalaisten lasten kohtalo. Työttömyys, sukupuolihurjastelut, yllytys avioeroihin, yllytys kirkosta eroamiseen ja sukupuolensa hakuun sekoittavat paitsi aikuisten ennen kaikkea lasten päitä. Lastensuojelun parissa työskentelevät ovat ylikuormittuneita. Yksinhuoltajaäidit ovat uuvuksissa. Perheensä menettäneet isät ongelmissa. Työttömyys ja syrjäytyneisyys jo monessa polvessa. Muukalaisista kannetaan suurinta huolta, koska se on bisnestä niin monelle jo ennestään hyvissä asemissa oleville. Velalla hyväntekeväisyyttä - toisten maksun päähän.
Median vastuu on keskeinen muutoksen aikaansaaamiseksi. Yle on pantava järjestykseen. Kansalaisten sanottava poliitikoilleen suoraan, mitä he toivovat heidän tekevän. Isänmaallisin ja budjettitaloudellisesti tiukin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset