Matti Kyllönen

Laura Huhtasaari puolustaa itsenäistä Suomea

Presidenttiehdokas Laura Huhtasaari on mielestäni hyvä presidenttiehdokas. Hänen valintaansa Suomen tulevaksi presidentiksi kannatan muun muassa seuraavista syistä.

Laura Huhtasaari on hyvin koulutettu, kotimaassa ja ulkomailla opiskellut kasvattaja, tieto- ja kokemuspohjaltaan maailmankansalainen, ja juuri siksi suomalainen. Asioiden mittasuhteet näkee usein parhaiten katsomalla kaukaa. Laura Huhtasaaren isänmaa on Suomi. Hänen sydämensä sykkii Suomelle.

Rakkaus Suomeen ja suomalaisiin heijastuu vahvasti hänen puheissaan, arvomaailmassaan sekä selkeässä kuvassaan siitä, miten hän Suomea johtaisi tasavallan presidenttinä, maan äitinä.

Laura Huhtasaari on nostanut ohjelmansa keskiöön Suomen kehityslinjan 1990-luvun alun lamasta nykypäivään. Tämä miellyttää minua, koska Suomen virhelinja alkoi 1987 Harri Holkerin (kok) hallituksesta, jonka demaripresidentti Mauno Koivisto pystytti vastoin vaalit voittaneiden porvaripuolueiden tahtoa.

Koivisto käytti vahvan presidentin valtaa ja sen tehtyään alkoi ajaa presidentin valtaa alas avaten siten portit Suomen itsemääräämisoikeuden murtamiselle, maan syöksymiselle velkakierteeseen, työttömyyteen ja itsemääräämisoikeuden menetykseen. Olemme nyt tilanteessa, jossa onnistuneella presidentin valinnalla voimme irrota liittovaltiokehityksestä ja palauttaa maamme itsenäisyyden irtoamalla EU:sta ja eurosta.

Laura Huhtasaari on puhunut syyttömästi tuhottujen yrittäjien kunnian ja maineen palauttamisesta tutkimuskomission avulla. Tutkimuskomissio on välttämätön työkalu tehtyjen kansallisten virheiden korjaamiseksi. Suomi ajettiin unioniin täkyinä yrityksille suunnatut valuuttaluotot. Niiden ansiosta Suomen pankkien luotot eivät korkeiden korkojensa vuoksi olleet kilpailukykyisiä. Siitä seurasi lainojen myynti ilman vakuuksia. Runsas rahan tarjonta johti pankkikriisiin, markan kallumiseen, valuuttaluottojen velkasummien paisumiseen ja maksukyvyttömyyden kautta konkurssiaaltoon.

Valtion ja Suomen Pankin politiikalla ”pelastettiin” muka terveet yritykset ja kieltäytymällä antamasta käyttöpääomia ajettiin terveitäkin pk-yrityksiä konkurssiin. Yrittäjien omaisuudet otettiin vakuudeksi roskapankkiyhtiö Arsenaliin, josta omaisuutta myytiin usein pilkkahinnalla kaveriporukoille.

EU:hun liityttyä säikäytettiin maanomistajat Natura-ohjelmalla, joka merkitsi yksityisen maanomistuksen laajaa sosialisointia ja terveen yrityselämän kieltämistä pohjoisen ja idän rajaseutualueilla. Jäljellä oleva ”laillinen” ammatti on matkailuyrittäjyys. Maataloudesta on tehty suurmaanviljelystä, joka elää monimutkaisella kierrätysrahalla.

EU on vienyt työpaikoista valtavan määrän muihin maihin. Neuvostoliiton kaltainen eurooppalainen työjako ja komission pikkumainen käskytyspolitiikka on vienyt vallan eduskunnalta ja hallitukseltamme. Elämme ahdasta aikaa, jossa sana on kahlittu ja kansallisvaltiota puolustavat saavat elää jatkuvan pelon vallassa puhumistensa ja jo ajatustensakin vuoksi. DDR:n Stasi elää Suomessa ja voi hyvin koko Euroopassa. Populismia ja äärioikeistolaisuutta suitsitaan sallimalla vain ns. eu-eliitin hyväksymät ajatukset ja puheet. Suomea hallitaan pelolla.

Tämä vaalitaistelu on jo tähän mennessä ollut hyvin merkityksellinen juuri Laura Huhtasaaren ansiosta. Hän on nostanut keskustelun keskiöön Koiviston ja Holkerin tekemät virheet. Holkerin myötä kokoomus lähti Suomen edun vastaiselle kehitysuralle, joka yhä jatkuu. Vallankäytön käsikassaroina ovat Yle ja isot mediat. Tästä vainosta saatiin vankka näyttö Laura Huhtasaaren tv-tentissä, jossa asenteellinen, vihapuheinen toimittaja todisti Ylen surkean toimitustason.

Laura Huhtasaaren ohella myös Paavo Väyrynen on ansiokkaasti vienyt keskustelua aikaan, jolloin Suomi suistui kansanvaltaiselta radalta. Uskon, että Laura Huhtasaari tasavallan presidenttinä kääntää Suomen linjan. Siksi annan ääneni nuorelle asiantuntevalle suomalaiselle, Laura Huhtasaarelle.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

21Suosittele

21 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (115 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Lauran ja Paavon välillä sitä minä olen täällä vääntelehtinyt...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Molemmat nostaneet presidentinvaalin tasoa ja laajentaneet keskustelun aluetta. Sananvapaus on rajusti laajentunut. Vaalit ovat ehdottomasti tarpeen. Jokainen ehdokas on tuonut jotain uutta keskusteluun. Paavo on konkari ja enemmän menneisyyteen kuin tulevaisuuteen kuuluva. Laura on tulevaisuuden ihminen. Näin minä ajattelen. Paavonkin panos vaaliin on joka tapauksessa merkittävä. Jompi kumpi menee toiselle kierrokselle, ja se on tärkeintä. Liittovaltio vai itsenäinen Suomi? Tästä on kysymys.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Liittovaltio vai itsenäinen Suomi? Tästä on kysymys."

Vaaleissa on kyse lähinnä populismista.
Vaalien jälkeen tulee sitten ne asiakysymykset sen valitun presidentin eteen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #12

Äänestäjien ja siis Suomen kannalta on mielestäni kysymys Suomen suunnasta: liittovaltio vai itsenäinen Suomi.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Isänmaallinen ja erinomainen puheenvuoro vaalikeskusteluun Matilta. Sana on hallinnassa - samoin Suomen realiteetit.

Matti seuraavaan eduskuntaan.

Käyttäjän ReinoToivanen kuva
Reino Toivanen

Hyvä blogi. Kiitoksia.

Minä en enää mieti. Äänestän Lauraa. Hän on selkeä vaihtoehto kaikille muille. Väyrynen on omaan pussiinsa pelaaja,mielestäni.

Matti Vanhanen on Niinistön klooni.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Matti Vanhaselle ei taida jäädä liikkuma-alaa Niinistön ja Väyrysen välissä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Tästä vainosta saatiin vankka näyttö Laura Huhtasaaren tv-tentissä, jossa asenteellinen, vihapuheinen toimittaja todisti Ylen surkean toimitustason."

Syytät siis toimittajia vihapuheesta Laura Huhtasaarta kohtaan.
Mutta eikös juuri LAura Huhtasaari kannata vihapuheita, niinhän hän on ainakin sanonut.

Onko siinä sitten joku ero että kenestä saa puhua vihapuheita ja kuka saa puhua niitä. Ilmeisesti et kannata sitä että YLE:n toimittaja puhuu vihapuheita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Vihainen käytös kuuluu osana ihmisen tunneaarteistoon. Tukahdutettu viha sairastuttaa ihmisen ja se se vasta onkin yksilölle ja yhteisölle vahingoksi.Nykyinen eu-porukan vihapuhe-sanan käyttö on virhepohjaista, koska he itse väärällä hallinnollaan nostattavat ihmisten vihan. Viha poistuu parantamalla hallintoa, luopumalla suomalaisten vastaisesta politiikasta. Näin yksinkertaista tämä on.
Vihapuhetta hieman historiasta. Talvisodan sotapäiväkirjat osoittavat, että vihollisen hyökkäys suomalaisten kimppuun heijastui riemullisena tappamisena ja kovana kielenkäyttönä (ryssä) sotapäiväkirjoissa. Ryhmän, joukkueen, komppanian, jopa pataljoonan tasolla "ryssä" oli vankasti esillä. Vasta pataljoonan ja sitä ylemmällä tasolla vihollista puhuteltiin vihollisena. Jatkosodassa sanaa "vihollinen" esiintyi joukkueen ja komppanian tasolla, ei juuri ylempänä. Hyökkäys-, kosto- ja hyvityssota purki vihaa ja kostamisen tarvetta. Sodan jälkeen ryssä-sanan käyttö kiellettiin, mutta ei sentään ihmisiä rangaistu puheistaan. - Nyt pitäisi jokaisen ajattelevan ihmisen tajuta "vihapuheista" puhumisen naurettavuuden. Jos ihmiset eivät rankaisematta saa purkaa tuntojaan, yhteiskunta kasaa hirmuista patoutuneen vihan lastia, joka ennen pitkää purkautuu ennalta arvaamattoman vahvana. Ns. EU-eiitin ja suvakkimedian piirissä "vihapuhe" ja "populismi" ovat hallitsemisen välineitä ja siinä epäonnistumaan tuomittuja.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Tentistä teki sellaisen kuin se oli Huhtasaaren täydellinen osaamattomuus! Kun tällaisessa tentissä tentaattori kysyy jotain, on aina alussa parhaan kyvyn mukaan vastattava kysymykseen ja vasta sen jälkeen voi puhua niitä näitä.

Käyttäjän karifa kuva
Kari Fagerström Vastaus kommenttiin #20

Jos kysymyksen esittänyt ei ymmärrä vastausta on vika silloin kysyjässä...eihän YLEn toimittajat mitään asiantuntijoita ole.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #42

Nimenomaan tuossa ilmenee Huhtasaaren täydellinen osaamattomuus ja toimittajan ansaa meneminen.

Huhtasaaren olisi pitänyt vastata: "EU:sta eroaminen ei lisää millään lailla Itämeren alueen turvallisuutta, joka meidän on hoidettava omalta osaltamme itse."

Lisäksi hän valehtelee rajojemme vartioinniosta. Niistä päätämme ihan itse.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #63

Rajoista päätämme itse. Miksi emme päätä? Rajat kiinni-piikku kiinni -liike on vaatinut sitä syksystä 2015 lähtien. Miljardi vuodessa olisi rahojamme säästynyt. Paula lupaa pystyttää portit ja laittaa tarkastukset rajoille. Kaikki tämä kotiinpäin. Omalta kansalta kuppaaminen ainakin tämän vuoksi vähenee.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen Vastaus kommenttiin #73

Kun ei tuollaiset liikkeet päätä rajojen kiinni pistämisestä. Sen tekee eduskunta.

Huhtasaari oli hallituspuolueen edustaja, mutta ei esittänyt eduskunnassa rajojen kiinni pistämistä.

Jos hallitus, jossa persutkin olivat, olisi päättänyt pistää rajat kiinni, ne olisi pistetty kiinni. Tekiväthän muutkin maat niin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #85

Perussuomalaisia johti ja oli ulkoministerinä Timo Soini, puolueensa ja aatteensa pettänyt mies.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #63

63# Paitsi että toimittajan olisi pitänyt kohdistaa kysymys tiettyyn uhkaan!

Hän ei sanonut että tarkoitti itämerta tai Venäjää.. Huhtasaari vastasi kuten pitikin.. Yleinen turvattomuus on huonontunut EU:n politiikan takia, ja eroamalla siitä voisimme rajat pistää kuntoon ja parantaa turvallisuuttaamme!

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen Vastaus kommenttiin #42

Kiitos tästä linkistä!!!

Siis ei selvempää asentointumista voi toimittajalla olla, tai sitten hän on erittäis tyhmä, ja väärässä työpaikassa. Tosin, olimiten oli, antaisin hänelle potkut!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #41

Ylen puhuja oli pelkkä vihapuhuja. On valtavia eroja ns. toimittajien välillä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #45

#14 Matti Kyllönen

Vihainen käytös kuuluu osana ihmisen tunneaarteistoon. Tukahdutettu viha sairastuttaa ihmisen ja se se vasta onkin yksilölle ja yhteisölle vahingoksi.

#45 Matti Kyllönen

Ylen puhuja oli pelkkä vihapuhuja
...........

Hiukan johdonmukaisuutta, kiitos :)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #41

Vastaaja ymmärsi kysymykset ja vastasi asiallisesti ja hyvin.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Toit hyvin esiin vihapuheen käytön ja tarkoituksen.

Vihapuhe on hyvin tarkoituksenmukainen ja sopii hyvin sotatilanteessa, jossa sotilaat pitää saada vihaamaan vihollista, jotta heitä olisi sitten helppo tappaa.

Rauhan oloihin sellainen vihapuhe ei oikein sovi, ellei sitten tarkoitus tosiaan ole tappaa jotain, esimerkiksi turvapaikanhakijoita.

Turvapaikanhakijan tappaninen on Suomessa rikos, joten vihapuheella tällaiseen tekoon yllyttäminen tulee myös olla rikos. Vihapuheen kieltämisellä suojellaan myös niitä hölmöjä jotka voisivat vihapuheen yllyttäminä tällaiseen rikokseen sortua ja joutuisivat siitä sitten lakien mukaan tuomiolle.

Parempi siis on että vihapuhe tuomitaan ja vihapuhuja saa vihapuheistaan vaikkapa pienen sakkotuomion, kuin että sitten tapahtuisi niitä murhia ja ne murhaajat pitäisi sitten teljetä vuosikausiksi vankiloihin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #21

Sillä lailla. On se "upeeta" olla aina lain oikealla puolella, tuomarin osassa. Ylempänä muita ja vielä oikeudella itse sanella säännöt muille kansalaisille. Fariseuksena on hyvä olla, ei synti paina eikä omatunto soimaa!

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Vihainen käytös kuuluu osana ihmisen tunneaarteistoon.
........

Sallinet samanlaisen käytöksen myös muslimeille?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #87

Tunteet pitää kyetä hallitsemaan. Ihmisen tulee toimia lakien ja hyvien tapojen mukaan. Maassa maan tavalla, etenkin kun elää maassa siipeilijänä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #94

Tunteet pitää kyetä hallitsemaan. Ihmisen tulee toimia lakien ja hyvien tapojen mukaan. Maassa maan tavalla, etenkin kun elää maassa siipeilijänä.
..........

Sinä olet yhtä mestarillinen olematta vastaamaan kysymykseen kuin Laura Huhtasaari.

Kysyy mitä vaan niin vastausta ei tule.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ammattitaitoinen Ylen haastattelija ei osoita avointa vihaansa haastatteltavaa kohtaan. Jos hän vihaa asiakastaan, hän ei rydy toimeen ja jos pakotetaan ryhtymään, hän osaa peittää vihansa ja hoitaa hommansa ammattitaitoisesti. Kun vertaa haastattelijan toimintaa eilisiltaisessa Matti Vanhasen tentissä, hänen työns oli tavanomaista suvakkityötä. Johtopäätös: hän ei taida amattiaan.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Laura Huhtasaaren kokemuksella ja tiedolla on vaikea vastata haastattelijan kysymyksiin kun vertaa Väyryseen jolloin haastattelija on tietämyksessä lujilla.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Laura Huhtasaaren kokemuksella ja tiedolla on vaikea vastata haastattelijan kysymyksiin kun vertaa Väyryseen jolloin haastattelija on tietämyksessä lujilla."

Kyllä, Paavo Väyrynen hallitsi sekä asiat, että haastattelutilanteen.
Paavo olisi pätevä hoitamaan myös presidentin virkaa, suorastaan ylipätevä.

Harppaus uskonnon erityisopettajasta presidentiksi on sen sijaan aivan liian suuri.

En kannata Paavon enkä Lauran ajatuksia sen kummemmin, mutta kyllä näiden kahden ehdokkaan tasosoero on aivan valtava, heidän ei pitäisi olla kisaamassa samassa sarjassa. Paavo kuuluu raskaaseen sarjaan, Laura höyhensarjaan.

Toni Rintala

"Paavo kuuluu raskaaseen sarjaan, Laura höyhensarjaan."

Höyhensarjalainen on monesti voittanut raskaassa sarjassa ;)

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #7

"Höyhensarjalainen on monesti voittanut raskaassa sarjassa ;)"

:) Näin voi tosiaan käydä tällaisissa vaaleissa jossa kansa pääsee päättämään.

Sen takia höyhensarjalaisia ei pitäisi päästää raskaan sarjan kisoihin vaaleissa. Voi tulla väärä valinta.

Laura voisi mennä vaikkapa kunnallispolitikoksi.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #9

"Sen takia höyhensarjalaisia ei pitäisi päästää raskaan sarjan kisoihin vaaleissa. Voi tulla väärä valinta. "

Tarkoitin sitä, että höyhensarjalainen voi osoittautua paremmaksi kuin raskaassa sarjassa olemaan tottunut ;)
Silloinhan valinta on oikein hyvä.

Kansa valitsee ja suurin osa valitsee tunteella. Harva tietää Huhtasaaren tavoitteista tai kyvyistä edes pientä osaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

Kansa lienee aina oikeassa. Ilmankos eu-eliitti niin pelkää kansaa; yksikään arvosteleva sana heitä kohden ei saa singahtaa ilmoille.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #25

Millä tavoin eu-eliitti on rajoittanut sananvapauttasi?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #32

"Millä tavoin eu-eliitti on rajoittanut sananvapauttasi?"

EU:ta ei saa arvostella. Se on vihapuhetta, joka on määrätty poistettavaksi mm. Facebookista.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #36

Ihanko totta? Itse törmään jatkuvasti eu-kriittisiin kirjoituksiin.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #37

"Itse törmään jatkuvasti eu-kriittisiin kirjoituksiin."

Sitä on nykyään niin paljon, etteivät kaikkia kerkee sensuroida ;)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #32

No juuri rajoitti, kun äsken Kaleva ilmoitti, ettei julkaise tässä luettavana ja arvosteltavana olevaa kirjoitustani, vaikka on luvannut julkaista vaalikannanottoja ja on niitä lukijoiltaan pyytänyt.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren Vastaus kommenttiin #13

Kansa ansaitsee minkä on vaalilla valinnut.
Toisaalta valitsijamiehet olivat myös hyvä asia kun jossain määrin ammattitaidon mukaan valitaan

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen
Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #16

"Työ tekijäänsä opettaa."

Kannattaako presidentin virkaan valita työharjottelijaa,
kun päteviäkin olisi saatavilla?

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #24

"päteviäkin olisi saatavilla?"

Pätevyys on vain mielipide. Edustavuus ja kyvykkyys vaikuttaa myös menestykseen.

Kouluistamme valmistuu jatkuvasti uusia asiantuntijoita, jotka ovat harjoittelijoita aluksi, mutta nopeasti erittäin osaavia.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #27

"Kouluistamme valmistuu jatkuvasti uusia asiantuntijoita, jotka ovat harjoittelijoita aluksi, mutta nopeasti erittäin osaavia."

Onko uskonnonopettajan pätevyys mielestäsi riittävä presidentille?

Suomessa sentään opetetaan yliopistoissa myös valtiotieteitä, eikö joku tällainen koulutus olisi parempi. Soinillakin on sentään populismin opintoja takana. Sekin on parempi tausta kuin uskonnon tietämys.

Eivät toki kaikki muutkaan ehdokkaat ole aina olleet mitään valtiotieteilijöitä, mutta useimmilla, kuten Ahtisaarella ja Haavistolla oli ja on kuitenkin käytännön vankka kokemus, joka voi olla parempi kuin yliopisto-opinnot.

Lauralta puuttuu sekä koulutus että käytäntö.

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #29

"Onko uskonnonopettajan pätevyys mielestäsi riittävä presidentille?"

On se yliopistotason koulutuksena parempi koulutus kuin Haaviston ylioppilaan koulutus.

"Lauralta puuttuu sekä koulutus että käytäntö."

Sen minkä hän jää käytännön kokemuksessa jälkeen, hän kuroo takaisin edustuksellisuudella sekä isänmaallisuudella :)

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo Vastaus kommenttiin #34

kuuden ällän ylllllioppilas Haavisto versus mielestään luennoiva professori....

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #101

"kuuden ällän ylllllioppilas Haavisto"

Olet sekoittanut älliä.

"versus mielestään luennoiva professori...."

Haavisto on tosiaan luennoivakasi ja vierailevaksi professoriksi itseään kutsunut.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah Vastaus kommenttiin #29

Arto tsot tsot nyt kun arvostelet Lauran koulutusta sanoen että puuttuu koulutus että käytäntö.

Lauralla on nimittäin korkeakoulutus. Hän on kasvatustieteen maisteri 2004 (Jyväskylän yliopisto) ja toiminut Porin kaupungilla erityisopettajana 2009- kansanedustajaksi valintaan saakka eli 2015.
https://www.eduskunta.fi/FI/kansanedustajat/Sivut/...

Toimielinjäsenyydet ja tehtävät:
Ulkoasiainvaliokunta (varajäsen) 30.06.2017 -
Hallintovaliokunta (varajäsen) 30.06.2017 -
Sivistysvaliokunta (varajäsen) 30.06.2017 -
Talousvaliokunta (jäsen) 30.06.2017 -
Pohjoismaiden neuvoston Suomen valtuuskunta (jäsen) 09.06.2015 -

Aiemmat toimielinjäsenyydet ja tehtävät:
Perustuslakivaliokunta (jäsen) 05.05.2015 - 08.06.2015
Ulkoasiainvaliokunta (varajäsen) 05.05.2015 - 08.06.2015
Valtiovarainvaliokunta (jäsen) 05.05.2015 - 08.06.2015
Lakivaliokunta (jäsen) 09.06.2015 - 29.06.2017
Sivistysvaliokunta (jäsen) 09.06.2015 - 29.06.2017

Vertaa nyt ihan muodon vuoksi ehdokas Kyllösen koulutukseen, niin pitäisi huomata suuri ero. "Kyllönen suoritti ylioppilastutkinnon Suomussalmen lukiossa 1996, bioanalyytikon tutkinnon Oulun seudun ammattikorkeakoulussa vuonna 2000 ja toimi ennen kansanedustajaksi valintaansa Suomussalmella laboratoriohoitajana ja apteekin teknisenä apulaisena.[1]"
https://fi.wikipedia.org/wiki/Merja_Kyll%C3%B6nen

Liikenneministerinä oleminen ei kyllä taida pätevyyttää presidenttiyteen?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #35

"Liikenneministerinä oleminen ei kyllä taida pätevyyttää presidenttiyteen?"

On se vähän parempi meriitti kuin ettei olisi ollut ministerinä ollenkaan.

Mutta en minä nyt Merja Kyllöstäkään näillä meriiteillä presidentiksi kelpuuttaisi.

Hyviä ehdokkaita ovat Väyrynen, Vanhanen, Haavisto ja Niinistö. Muut on vähän sitä sun tätä, Haatainen kenties paras näistä heikoista.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #27

Pätevyys on vain mielipide.
......

Eikös sitten kannattaisi lopettaa ihmisten kallis ja aikaa vievä kouluttaminen kokonaan ja olla vain sitä mieltä, että on pätevä ilman koulutustakin :)

Toni Rintala Vastaus kommenttiin #89

"Eikös sitten kannattaisi lopettaa ihmisten kallis ja aikaa vievä kouluttaminen kokonaan ja olla vain sitä mieltä, että on pätevä ilman koulutustakin"

Moni opsikelee ihan itse, ilman opetusta. Toiset opiskelee tekemällä vasta ammatissa. Hienot diplomit seinällä ei aina auta.
Suurin osa oppii, kun joku opettaa. Mutta ei silloinkaan usein opi kovin hyväksi.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #90

"Moni opsikelee ihan itse, ilman opetusta. Toiset opiskelee tekemällä vasta ammatissa. Hienot diplomit seinällä ei aina auta.
Suurin osa oppii, kun joku opettaa. Mutta ei silloinkaan usein opi kovin hyväksi."

Tämä on ihan totta.

Käsitykseni on että on hommia joihin oikea tyyppi voi pätevöityä ilman koulutusta, mutta väärä tyyppi ei pätevöidy vaikka saisi koulutusta miten paljon tahansa.

Koulutuksen arvoa ei voi vähätellä, mutta ei pidä vähätellä myöskään sitä että kaikilla on omat yksilölliset ominaisuutensa joita ei voida aikaansaada kouluttamalla ja ne ominaisuudet ovat myös tärkeitä, yhtä tärkeitä tai tärkeämpiä kuin koulutus.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #89

On tapauksia, joissa näkyy koulutuksen menneen hukkaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #24

Äänestäjät sen päättävät.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Lauran "haastattelija" oli niin vihan hallitsema, ettei kyennyt asiallisia kysymyksiä esittämään, saati kuuntelemaan vastauksia.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Lauran haastattelija oli juuri sellainen, mikä haastattelijan on tällaisessa tentissä oltava. Lauran oma suoritus oli ala-arvoinen presidenttiehdokkaalta.

Käyttäjän Keijo Lindgren kuva
Keijo Lindgren

Pitää paikkansa oikein voitonvarma, Väyrynen vuorostaan pystyi antamaan takaisin enemmänkin kuin oli kysytty.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Väyrysellä on vahvuutensa. Hän on aina oikeassa ja uskaltaa sanoa sen niin kauan, ettei kysyjä enää epäile.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#7. Kuten David Goljatin Raamatussa. Mutta kokemuksiltaan ja meriiteiltään Paavo painii eri sarjassa kuin Laura. Itse kuin päättää valintansa äänestyskopissa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Väyrysen aina oikeassa oleminen voi presidenttinä olla rajoite; ei ehkä ole neuvottelukavareita. Oikeassa olemisen "lahja" on hänen akilleen kantapäänsä.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Väyrysen aina oikeassa oleminen voi presidenttinä olla rajoite; ei ehkä ole neuvottelukavareita. Oikeassa olemisen "lahja" on hänen akilleen kantapäänsä."

Väyrynen on aina oikeassa vain vapaalla ollessaan.

Kun väyrynen on virassa hän on tunnetusti hyvin varovainen.
Kun Väyrynen oli Kekkosen ulkoministeri, hän ei venäjänreissusta tai muusta reissusta palattuaan yleensä antanut lausuntoa, vaan tyypillinen lausunto oli että "nukutaan nyt ensin yön yli".

Yön yli nukuttuaan Väyrynen oli kenties ennättänyt jo keskustelemaan Kekkosen kanssa ja sitten tuli joku pyöreä lausunto.

Väyrynen on Kekkosen jälkeenkin, ministerinä ollessaan, aina hyvin noudattanut hallituksen linjaa ja muutenkin toiminut pätevällä tavalla.

Nämä vaalihöpinät nyt on vähän tällaisia profiilin nostoja yleensä.
Jos Paavo tulisi valituksi, hän varmaan osaisi toimia niinkuin kuuluu ja pitää.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #26

Suomi saa sellaisen presidentin kuin äänillään ansaitsee. Sen jälkeen pulinat pois! Jälkipelistä ei ole hyötyä, eikä vaalituloksesta ole valitusoikeutta.
Sillä on tultava toimeen seuraaviin valintoihin asti.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren Vastaus kommenttiin #31

Siitä syystä juuri moni oireilee täällä,koska ovat varmoja vaalin lopputuloksesta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #26

Ei nyt kuitenkaan vielä ole pääministeriksi eikä presidentiksi päässyt.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #26

Niin, ja voihan kysyä Kekkoselta.

Käyttäjän anitaorvokki kuva
Anita Koivu

Pitää nyt yhden naisenkin saada puheenvuoro. Eduskuntavaaleissa olin Lauran tukija. Presidentinvaaleissa vaaditaan enemmän kansainvälisten asioiden syvempää tuntemusta. Lauralla ei ole sitä kompetenssia. Väyrysellä sitä on mutta asenteessa on vikaa!
Paras vaihtoehto onneksi löytyi Tordvalsin TV-tentissä. Eikö ole tärkeintä, että tuntee lähemmin sekä USA:n että Venäjän poliittiset kuviot tässä maailmatilanteessa? Lisämausteena sekä venäjän että englannin taito. Pystyy seuraamaan itse puhetta ilman tulkkeja kummassakin maassa.
Tiedän, että oikeistofanaatikot näkevät kummituksia aina kun sana kommunismi tulee esille.

Käyttäjän pekkahetta1 kuva
Pekka Hetta

Ja Aho ja Niinistö olivat itse tän pankkikriisin takana. Siittä pitäisi enemmän rummuttaa kaikille ja muistuttaa, et kuka täällä on kaks kertaa ollut jo Suomen johtavissa asemissa(Niinistö) ja vienyt Suomen melkein perikatoon. Miksi näistä vaietaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein. Rymmuttaa pitäisi vaan kun ei mene suvakkimedioissa läpi.

Käyttäjän velitakanen kuva
Veli Takanen

Se on ihan oikein, ettei valheellista tietoa julkaista suvakkimedioissa. Huhtasaaren kannattajien mielestä varmasti Titanicin uppoaminen oli Niinistön syytä.

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Niinistö Suomen pankkikriisin takana?Niinistön edustajan ura alkoi samana vuonna,kun kriisi jo oli kaikkien tunnistettavissa.Turun hovioikeudestako olet tekemässä pankkikriisin sylttytehtaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siitähän tässä koetetaan puhua, mutta kommenteissa ei itse asiaan päästä, koska Lauran vastustajia tällainen aihe pelottaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Huhtasaari ja Väyrynen veisivät Suomea Venäjän syliin. Siksi molemmat ehdokkaat ovat minulle äärimmäisen vastenmielisiä.

Monet kansallismielisinä ja isänmaallisina itseään pitävät näyttävät kannattavan Huhtasaarta ja Väyrystä, koska pitävät heitä Suomen "itsenäisyyden" puolustajina. He eivät ymmärrä, että Suomi voi olla vain joko osa länttä tai sitten Venäjän etupiiriin kuuluva, välimuotoa meillä ei valitettavasti ole. Maantieteellinen asemamme ei kertakaikkiaan mahdollista Sveitsin kaltaista puolueettomuutta ja esim. Natoon kuulumattomat Irlanti ja Itävalta sijaitsevat kaukana Venäjän rajoilta. Ruotsikin taitaa olla pian liittymässä Natoon ja Suomi jää Ukrainan, Georgian ja Valko-Venäjän seuraan. Venäjä jo miehittääkin osia kahdesta ensinmainitusta ja jos Valko-Venäjällä Lukasenkan diktatuuri korvattaisiin demokraattisella, länsimielisellä hallinnolla venäläiset tankit olisivat Minskissä alta aikayksikön.

EU:lla on puutteensa, mutta Venäjään verrattuna se on onnela. Valtaa on toki nykyään luovutettu Brysseliin, itsenäisimmillään Suomi oli 1918-1945. Sotien jälkeen aina Neuvostoliiton kaatumiseen 1991 Suomi ei ollut länsimaisessa mielessä itsenäinen valtio, ylintä määräysvaltaa käytettiin silloin Moskovasta. Lännessäkin tämä tiedettiin ja suhtautumisessa Suomeen oli säälinsekaista ymmärrystä. En enää ikinä haluaisi niitä aikoja takaisin!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomi ja suomalaiset ovat olleet tässä välimaastossa tuhansia vuosia. Mihin se sijainti nyt olisi muuttubut?

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Maantieteelliselle sijainnillemme emme voi mitään, mutta voimme valita puolemme. Ajatus, että Suomi voisi jonkinlaisena ulkopuolisena, puolueettomana "lääkärinä" katsella lännen ja idän kamppailua valtapiireistä ja poimia rusinoita molempien pullista, on ylimielistä haihattelua. Niin ei ollut 1939 eikä tule olemaan nytkään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #65

Urho Kekkonen sanoi Suomen asiana olevan toimia lääkärinä valtioiden ja kansojen välillä. YYA-sopimus asemoi kuitenkin Suomen NL:n leiriin. Välimaastossa hoipertelu ei tosipaikan tullen anna turvaa, kavereita ei ole. Pitää uskaltaa sitoutua ja kertoa se.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Ktllä naapureiden välit pitää hoitaa hynin-

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #79

Yhtä hyvin kuin Norja hoitaa välinsä Venäjään. Niissä ei ole mitään ongelmia. Meitä Venäjä tuntuu sen sijaan kurmuuttavan jatkuvasti, nyt syynätään kostoksi suomalaisia laivoja.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #80

Putinin Venäjä on yhtä kuin Stalinin Venäjä. Varppeillaan pitää naapurien olla ja varmista selusta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Televisiouutisissa juuri valitetaan, että tekniseltä tutkimukselta on viety Suomen yliopistoista rahat. Perusteollisuutemme on vaarassa romahtaa. Sairaanhoidossa, koulutuksessa, vanhustyössä ym. säästöt vaikeuttavat suomalaisten elämää. Ihmiset eivät tule toimeen pienillä tuloillaan. Muukalaisia hoidetaan paremmin kuin suomalaisia, jotka ovat hyvoinnin rakentaneet.
Pitäisi silmien avautua näkemään, että Suomen valtio on kurkottanut paljon kauemmaksi maailmaan kuin mihin rahkeet yltävät. Pitää ripeästi vetäytyä kaikesta siitä, mikä ei omaan hyvinvointiimme välittömästi kuulu. "Euroopan rakentaminen" - kataislaisuus - pitää jättää vähemmälle ja keskittyä olennaismpaan, Suomeen ja suomalaisiin. Suomi ensin! Perussuomalainen ohjelma. Laura Huhtasaaren ohjelma. Kansallismielinen presidentti maahan. Alas kuuseen kurkottajat ja Brysseliin päin kumartavat!

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Suomi voisi hyvin seistä itsenäisenä, jos haluaisi, ja jos sillä olisi siihen tahtoa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Samaa meiltä kanssasi, Jori. Meillä on vain niin laiskat ja pelkurimaiset poliitikot, etteivät he uskalla/kykene seisomaan omilla jaloillaan. Ollaan rähmällään Brysseliin, keskitytään ajamaan vain omaa etuaan ja eletään velaksi. Elätetään velalla sellaista sakkia, jolla ei olisi mitään oikeutta tulla Suomeen loisimaan. Omaa kansaa kuritetaan, koska muka halutaan säästää. Otetaan oman kansan kärsiviltä ihmisiltä ja leikitään upporukasta, kun on muukalaisten "ihmisoikeuksista" kysymys.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Jos on halua tehdä Suomesta "Euroopan Pohjois-Korean" niin siitä vaan Lauraa äänestämään. Itse kannatan kansainvälistä Suomea joka toimii vertaistensa joukossa EU:n täysivaltaisena jäsenenä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Onpa Laura vaarallinen. Kiitos kun kerroit syyn.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ei Laura henkilönä ole vaarallinen, ei hänen eväät siihen riitä, mutta hänen näkemyksensä Suomen tulevaisuudesta, jos ne toteutuisivat eristyisimme lämtisestä Euroopasta josta meillä suurilla ikäluokilla on kokemuksia vaikka nuorimmille jakaamiseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Kannattaa keskittyä jo joihinkin muihin vaaleihin, nämä vaalit on jo käyty.

Aivan sama mitä Huhtasaari, Väyrynen tai muut höpisevät, sillä Ninistö jatkaa presidenttinä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Äänet ovat kyllä antamatta. Kiitos kuitenkin profetiastasi.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Laura on kyllä Perussuomalaisten ehdokas, mutta...

...hänen aiemmat puheensa Venäjästä rasittaisivat Suomen venäjäsuhteita.
...hän on verrattain nuori politiikassa ja nainen. Mielestäni presidentin tapaisen valtiomiehen tulee olla sukupuoleltaan mies ja mielellään kokenut poliitikko.

Omalla listallani "kummittelevat" Paavo Väyrynen, Sauli Niinistö ja Matti Vanhanen. En tiedä äänestäisinkö Niinistöä, koska tulee todennäköisesti joka tapauksessa valituksi. Paavon linja taas on nykyehdokkaista mielestäni paras, mutta hänen persoonansa ei saata toimia presidentin tehtävässä. Matti Vanhanen tulee hyvänä kolmosena.

Ehkä Huhtasaaren ja Väyrysen suurin anti näihin presidentinvaaleihin on heidän linjansa ja sen julkituominen, ja samalla Niinistön haastaminen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomi ei saa olla Pohjois-Korean kaltainen diktatuuri. Ilman Huhtasaarta ja Väyrystä Sauli Niinistö olisi päässyt vaalien läpi kuin koira veräjästä. Sauli Niinistö on liittovaltiomies, ei kansallisvaltio Suomen presidentti. Tämä hänen linjansa on nyttemmin kirkkaasti paljastunut. Tällainen presidentti ei minulle sovi. Kansallismielistä presidenttiä kannatan, koska olen suomalainen. Laura on ihannepresidenttini. Häneen luotan. Jos suunta ei nyt käänny, Suomen suunta ratkaistaan aikanaan unionistien ja kansallismielisten yhteenotoissa. Aivan kuten Kalmarin unionin jälkiselvittelyissä.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Povaat siis sisällissotaa. Milloin aiot tarttua aseeseen?

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen

Kiitos Matti siitä, että valaisit asiaa Niinistön suhteen. Huhtasaaresta kerroit jo perustelut. Mitä ajattelet Väyrysestä? Ainakin Jouko Piho tukee ahkerasti Väyrystä.

Omalla listallani olisi siis Väyrynen tai sitten äänestämättä jättäminen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #82

Väyrynen on nostanut esiin hyviä asioita. Holkerin hallituksesta ja Koiviston konklaavista ongelmamme alkoivat ja edelleen jatkuvat. Yhden kerran, v. 1987, olen Väyrystä äänestänyt. Jos tuolloin olisi porvarihallitus perustettu "kassakaappisopimuksen" mukaisesti ja Väyrysen tahdon mukaan olisi devalvoitu, lama olisi ollut helpommin kestettävissä. Koivisto mokasi pahasti.- Kyllä Väyrynen hallitsee talouden. Mutta ongelmana on Venäjä. Bolshevikkien kanssa veivaaminen on Väyrysessä niin lujassa, etten voi luottaa häneen enkä häntä äänestää. Pääasia on, että mentäisiin toiselle kierrokselle.

Käyttäjän JoriKostiainen kuva
Jori Kostiainen Vastaus kommenttiin #99

Kiitos mielipiteestäsi Väyrysestä.

Ilkka Huotari

Laura on ainoa hyvä vaihtoehto:

"Laura Huhtasaarta (ps.) lukuunottamatta muut ehdokkaat eivät pidä terroriuhkaa riittävänä syynä siihen, että Suomen tulisi rajoittaa maahanmuuttoa tietyistä maista."

https://www.uusimaa.fi/artikkeli/594730-presidentt...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein. Laura on ottanut vahvasti esiin myös islamin uhan. Sitä "suvakkieliitti" peittelee. Kuitenkin islamin uhka nousee päivä päivältä suuremmaksi ja suomalaisten kukkarolle kalliimmaksi.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Paavolla ja Lauralla ei ole kuin kaksi estettä mitä ne ei voi ylittää.

A)EU-Lissabonin-sopimus -08.EU-lait ohittaa kansalliset lait.
B) Suomen sisäisistä asioista päättää pääministeri yhdessä valtioneuvoston ja eduskunnan enemmistön päätöksillä.

C) Joka sopimus niin EU kuin täälläkin on hyväksytty eduskunnan enemmistön äänillä.
D).EU sopimuksetkin mitä EU-valtio Suomi on tehnyt.
(Ei siis puolueet vaan valtio Suomi )

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sinäpä sen sanoit. Suomen valtion itsenäisestä päätäntävallasta on vain rippeet jäljellä. Tätä en ainakaan minä tarkoittanut EU-sopimuksesta kansanäänestyksellä päätettäessä. Koska meidät on kansana johdettu harhaan, on suunta korjattava. Se tapahtuu valitsemalla kansallismielinen presidentti, jonka johdolla aletaan suuntaa muuttaa myös parlamnettivaaleissa. Liittovaltiomiesten perässä juokseminen on lopetettava.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Kysyppä Elinkeinoelämältä,elintarviketeollisuuden,pankeilta ja maatilayritysten mielipidettä EU eroon.
Kellä on pääomat,rahat ja työpaikat sen lauluja laulat eduskunnassa.

Siinä on kansalla vähän mitään sanomista tai leipä loppuu kaikilta .
Tämä yhteiskunta kun ei pyöri pelkästään kansan mielipiteillä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #86

Jos suurelta osalta kansaa on viety työ, kansan yhteisöllisyys ja yksituumaisuus rapistuu. Eripurainen kansa turmelee itse itsensä. Eduskunnassa ei köyhän ääni enää kuulu, koska valtava enemmistö laulaa Brysselin lauluja. Suomen kansan nimiin otetulla velalla kaikki lysti maksetaan, myös "edustajiemme" lystit Brysselissä ja Helsingissä. "Edustajat" ovat niin hyvin "avustajien" ja lobbarien toimesta ympäröidyt, ettei kansan ääni ja hätä heitä tavoita. Tällä menolla leipä todella loppuu kaikilta. Jos kansan hätää ei kuulla ja kuunnella, väkivalta astuu kuvaan, kuten tapahtui 1918.
Valitsemme edustajamme Helsinkiin ja Brysseliin Suomen ja suomalaisten asiaa ajamaan, ei jotakin "Uutta Eurooppaa" rakentamaan. Suomi ensin!

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #102

"Valitsemme edustajamme Helsinkiin ja Brysseliin Suomen ja suomalaisten asiaa ajamaan, ei jotakin "Uutta Eurooppaa" rakentamaan. Suomi ensin!"

Muistatko mitä Vapaavuori sanoi kun häneltä kysyttiin miksi hän puuttuu valtakunnan asioihin, kun hän on Helsingin pormestari.

En muista sanatarkasti miten nämä puheenvuorot menivät, mutta idea Vapaavuoren vastauksessa oli tämä.

Vapaavuoren käsityksen mukaan se miten Suomella menee vaikuttaa ratkaisevasti siihen miten Helsingillä menee ja niinpä hänellä on Helsingin pormestarina velvollisuus seurata valtakunnan tapahtumia ja ottaa kantaa valtakunnan politiikkaan, koska valtakunnan politiikka vaikuttaa Helsinkiläisten asemaan ja hän on Helsingin pormestari, jonka pitää huolta Helsinkiläisten asioista.

Sillä ei siis Vapaavuoren mielestä ei ole eroa vaikuttaako hän Helsinkiläisten parhaaksi valtakunnan tasolla tai Helsingin tasolla ja hänellä on velvoite tehdä sitä asiaa molemmilla tasoilla.

Jos et itse hoksaa niin kerron että Euroopan asiat ja niiden hoito on mitä suuremmassa määrin suomalaisten hyvinvointiin vaikuttava asia, eikä Eurooppaa pidä unohtaa eikä Euroopan asioiden hoidon suhteen voi olla välinpitämätön, jos haluaa pitää huolta suomalaisten asioista. Näin ihan riippumatta siitä onko Suomi mukana unionissa tai sen ulkopuolella, mutta olemalla mukana unionissa voi vaikuttaa paremmin kuin sen ulkopuolelta.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Laura haluaa Suomen irti EU:sta ja eurosta. Nämä ovat utopistisia ajatuksia jo pelkästään kahdesta syystä:

1. Suomella on Venäjän kanssa yhteistä rajaa noin 1340 kilometriä. Tämä raja on hyvä pitää myös EU:n rajana.

2. Suomella oli viime maaliskuun loppuun mennessä EDP-velkaa 137 miljardia euroa = vertauskuvallisesti 137 kilometriä korkea pino painosileitä 100 euron seteleitä. Valtatien oikeassa reunassa olevalle jatkuvalle valkoiselle viivalle kantilleen asetettuna setelipinot ulottuisivat Helsingistä Heinolaan (137 km). Nämä markoiksi muutettuina (1 euro = 5,94 mk) olisivat pituudeltaan 813,78 kilometriä. Vertauksena matka Helsingistä Rovaniemelle on maanteitse 811 kilometriä.

Olen itse matkan ehdoton kannattaja, mutta mitään sen suhteen ei ole enää tehtävissä. Siirtyminen markkaan johtaisi nykyisessä velkatilanteessa Suomi-neidon perikatoon. Edusmiehemme ovat saaneet tämän mielettömän valtion velkatilanteen aikaan.
”Vasarat alkaisivat paukkua” monen ihmisen velkaisessa kotitaloudessa.

Brittien Brexit-eroon liittyen meillä ei yksinkertaisesti löytyisi rahoja EU:sta eroamiseen. Britit joutuvat toden teolla kaivamaan ”hillopurkkiaan” omassa erossaan.

Mitä tulee Lauren vaalipuheeseen tv:ssä, niin se oli hyvä puhe ja edesauttaa häntä pääsemään kansanedustajaksi seuraavissa eduskuntavaaleissa. Ylen toimittajan tomppelimainen jankkaaminen pilasi tämän tv-tentin. Näin toimitaan näköjään ”valtiona valtiossa”, jossa oli Wikipedian mukaan 2951 vakituista työntekijää vuonna 2016.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomella oli viime maaliskuun loppuun mennessä EDP-velkaa 137 miljardia euroa"

Mikäli jatkaisimme eurossa ja euro olisi valuuttana vielä 10 vuoden kuluttua niin velkamme olisi kymmenkertainen nykyiseen verrattuna. Unohdetaanko tässä tarkoituksella että euro, toimiakseen vaatisi täyttä liittovaltiota jota ei ole näköpiirissä kuin federalistien päiväunissa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Varsin pessimistinen näkemys, Jukka Mikkola. Syvällä suossa ollaan oman typeryytemme takia. Jos kansana ja valtiona haluamme säilyä, on korkea aika ryhtyä maata pelastamaan. En halua hukkua kansani mukana, vaan halua pelastua muiden mukana. On siis toimittava eikä vain vaikeroitava. Euro ei kestä. EU ei kestä. On rohjettava irrottautua ja laadittava pelastusohjelma. Brexitin hinnoittelu on vain EU:n keino pelotella kansoja. Ollaan ansassa kuten NL:n osavaltiot, joiden eroaminen oli työnjaolla ja yleisliittolaisella lainsäädännöllä tehty mahdottomaksi. Olemme ansassa, emmekä salli älyllistä keskustelua siitä. EU:n tavoite on kauan ollut velkaannuttaa maat siinä määrin syvälle, ettei sieltä nähdä mahdollisuuksia omin voimin nousta, kun vielä hylkiövaltioden velat ovat niskassa.
Hyvä Jukka Mikkola. Mielipiteidesi perusteella luen sinut pessimisteihin, jotka haluavat hukkua. Laura Huhtasaaren ja perussuomalaisten tavoin minäkin uskon Suomeen ja haluan olla pelastamassa maatamme ja palauttaa sen itsenäisyyden. Me voitamme, sinä olet häviäjien joukossa, ellet asennettasi muuta.

Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

"Brexitin hinnoittelu on vain EU:n keino pelotella kansoja."

Brexit neuvottelut eivät todellakaan ole EU jäsenmaille läpihuutojuttu, sillä monilla jäsenmailla on huomattavaa menetettävää Britannian erosta. Eikä vähiten johtajamaiden Saksan ja Ranskan kohdalla. Noista muidenkin maiden menettämisistä on kirjoitettu Politico.eu:ssa.
"EU leaders are aware of the danger. French President Emmanuel Macron warned on Friday that the EU27 must present a “united front” or risk an outcome “unfavorable to the European Union and thus to each one of us.”

“It is highly significant that other EU member states’ authorities are beginning to engage with the consequences of a no-deal Brexit because it is something that should concern them greatly,” said prominent Tory Brexiteer Bernard Jenkin. “I think the pressure is mounting on the EU negotiators to deliver a sensible deal which disrupts as little as possible.”"

Analyysi ennustaa, että Yhdistyneiden kuningaskuntien läheisimmät maat, kuten Belgia ja Alankomaat, sekä suurien kauppataseiden maat, kuten Saksa ja Ranska, kärsivät suurimmista taloudellisista vaikutuksista Brexitista.
https://www.politico.eu/article/brexit-impact-on-e...

Kuka kuvittelee ettei varsinkin Saksa ota huomioon neuvotteluissa omat etunsa, jolloin Britannia onkin niskan päällä noissa eroneuvotteluissa monin kohdin. Britit näyttävät kytkevän neuvottelussa sopimukseen myös rahoituspalvelujen säilymisen pitkälti vapaana EU:n kanssa.

Suomi ei taida olla mitään menettämässä brittien erossa ja jos on niin hyvin minimaalisesti ottaen huomioon maksamamme osuuden ko. maan jäsenmaksusta vuosien saatossa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #108

"Suomi ei taida olla mitään menettämässä brittien erossa ja jos on niin hyvin minimaalisesti ottaen huomioon maksamamme osuuden ko. maan jäsenmaksusta vuosien saatossa."

Brexitin jälkeen ei Suomen eikä kenenkään tarvitse maksaa jäsenmaksua, koska eihän sellaista ole jos ei ole jäsen. "Vitsi"

Oikeastaan, nyt kun Englanti on anonut lisäaikaa kaksi vuitta ja sille on sitä melkein niin paljon myönnetty, se ajankohta jolloin brexit astuu voimaan menee tästä kolmen vuoden päähän eli vuoden 2020 loppuun.

Siihen asti Englanti ainakin on EU:n jäsen, ainakin muuten, mutta päätösoikeuttahan sillä ei enää EU:ssa ole. Englanti maksaa jäsenmaksunsa ja nauttii kaikkia EU:n etuja.

Ei kyllä ole mitenkään varmaa vaikka irtautumisajankohta siirtyy edelleen, jos se on kaikkien osapuolten etujen mukaista ja niinhän se on.

Asetelma on typerä siinä mielessä että kun nykyinen tilanne on kerran kaikkien osapuolten etujen valossa paras, niin nyt sitten pitäisi brexitissä saada aikaan joku vielä parempi vaihtoehto.

Jos sitä parempaa vaihtoehtoa ei synny brexit- neuvotteluissa, niin miksi ihmeessä pitäisi valita joku huonompi vaihtoehto? Tilanne on aika hölmö.

Nyt on kuitenkin kolme vuotta aikaa neuvotella ja miettiä ratkaisuja ja pelastaa brexit- brittien kasvot.

Varmaan kannattaa vain lykätä brexitin ajankohtaa aina muutamalla vuodella eteenpäin, kunnes se joskus unohdetaan kokonaan.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Realismi ei ole pessimismiä. Realiteetit on pakko ottaa huomioon. Minulla on kaksi täysi-ikäistä poikaa (armeijan käynyttä miestä). Äänestin aikanaan EU:n puolesta juuri sen vuoksi, että he eivät joutuisi seuraamaan isoisänsä jalanjälkiä sotateillä. Isäni oli mukana aina suojajoukkotaisteluista lähtien Talvisodassa ja sitten myöhemmin Jatkosodassa.
Itänaapuri on ja pysyy aina arvaamattomana. Siitä on esimerkkinä ns. Duginin oppi.
Professori Aleksandr Dugin (isä kenraalieversti Gelij Dugin) kirjoitti jo vuonna 1997 kirjan The Foundations of Geopolitics: The Geopolitical Future of Russia. Kirjan kirjoituksessa ovat olleet mukana kenraalit Nikolai Klokotov ja Leonid Ivashov. Kirjaa käytetään oppikirjana Venäjän armeijassa.
Suomen suhteen suunnitelmia kuvataan näin:

Finland should be absorbed into Russia. Southern Finland will be combined with the Republic of Karelia and northern Finland will be "donated to Murmansk Oblast".

Itäraja on siis hyvä pitää EU-rajana.

Mitä tulee talouteen, niin liian monella taholla ovat muuttuneet ”velat saataviksi”. Näin on tapahtunut niin valtiollisella, kunnallisella kuin yksityiselläkin taholla. Ero eurosta johtaisi vääjäämättömään korkojen nousuun. Edessä olisi mm. asuntojen pakkohuutokauppoja. Perhe on yhteiskunnan perussolu. Ero eurosta ei palvelisi tätä asiaa.
Markan arvoa suhteessa muihin valuuttoihin ei määriteltäisi tämän maan sisällä, vaan rajojen ulkopuolella.

Historiallista faktaa, jolloin ”EU:n jäsenmaat ovat itsenäisiä ja täysivaltaisia valtioita, jotka ovat vapaaehtoisesti päättäneet eräissä kysymyksissä harjoittaa toimivaltaansa yhteisesti.”

https://www.eduskunta.fi/pdf/sekalaiset/VN-tiedote...

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #110

"Markan arvoa suhteessa muihin valuuttoihin ei määriteltäisi tämän maan sisällä, vaan rajojen ulkopuolella."

Kyllä se markan arvo Suomessa päätettäisiin, se päätettäisiin työehtosopimusneuvotteluissa.

Tietenkin se työehtosopimuksen tulos päätettäisiin siellä ulkomailla siten että siellä arvioidaan puolueettomalla foorumilla onko suomalaisten itse itselleen määräämät palkat sopivia vai epäsopivia.

Jos suomalaisten itse itselleen määräämät palkat on niiden ulkomaalaiseten mielestä sopivat, markan arvo pysyy, jos ne palkat on heidän mielestään liian isot, markan arvo laskee.

Tällä tavalla markan arvo siis määräytyisi, ratkaisu tehtäisiin siellä työmarkkinaneuvotteluissa, tuomarina toimisivat globaalit markkinavoimat.

Siihen se Suomen itsenäisyys sitten kilpistyy, niihin markkinavoimiin, eivätkä persut, eikä mikään muukaan pysty niitä markkinavoimia voittamaan ja kumoamaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #110

Jukka Mikkola: "Itäraja on siis hyvä pitää EU-rajana."
Kysyn: mitä hyvää Suomen itärajaseudulle on tehnyt se että itärajamme on ollut yli 20 vuotta EU-rajana?
Havaintoni mukaan vain vahinkoa. Rajaseudut ovat ihmisistä tyhjentyneet. Ainakin Pohjois-Suomen rajaseudulta ovat turvallisuuspalvelut - rajavartiostot ja vartijat, poliisit, terveydenhoitopalvelut, koulut, valtion, kuntien ja yksityisten tarjomat työpaikat ovat lähes tyystin kadonneet. Petoja vilisee kaikkialla ja ne ovat valtion ja EU:n erikoissuojelussa. Porokarjat,kotieläimet ja jopa ihmiset elävät turvallisuusuhan alla. Voiko typerämpää hallintoa olla, että petoja pidetään yli kenenkään tarpeen ja niille syötetään kotieläimiä, joiden tyystin tarpeeton kuolema hyvitetään veronmaksajien varoista - usein vielä velkarahalla. Pedot eivät Suomen rajaseudulta lopu niin kauan kuin Venäjä on naapurinamme.
En siis löydä mitään hyvää, minkä EU-jäsenyys olisi itäiselle rajaseudullemme tuonut. Matkailua tietysti kehutaan tulleen, mutta ne työpaikat jotka matkailu on tuonut, on moninkertaisesti menetetty muiden, vanhojen perinteisten elinkeinojen kuihtuessa pois. Nettotyöpaikat ovat mininkertaisesti vähentyneet tämän yli 20-vuotisen onnen aikana.

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola Vastaus kommenttiin #113

Itänaapurissa pitää valtaa täysin suvereenisesti Vladimir Putin, joka seuraa Josif Stalinin jalanjälkiä laajentumishaluisena hallitsijana. Hänen isoisänsä Spiridon Putin oli ollut Vladimir Leninin ja tämän kuoleman jälkeen Josif Stalinin henkilökohtainen kokki (Vladimir Putin – Wikipedia). Ei ihme, että Stalin-kultti on ollut nousussa viime aikoina itänaapurissa ja siitä määrää ennen kaikkea Putin. Eikö tässäkin ole yksi peruste pitää itäraja myös EU-rajana?

Valtakunnan raja ja rajaseutu ovat kaksi eri asiaa. Mitä tulee näihin mainitsemiisi palveluihin ja vahinkoihin, niin ne ovat luettavissa kotimaisen ”tonttuilun ” ja EU:n mallioppilaana olemisen piiriin. Päättäjät ovat olleet oululaismurretta lainaten ”pöljiä.” Maahanmuuttoinvaasio oli kaiken huippu. Se jatkuu edelleen joskin pienemmässä mittakaavassa. Pääkaupunkiseudulle rakennetaan kiivasta vauhtia uusia kerrostaloja. Taustalla on mitä ilmeisemmin maahanmuuttajien asuttaminen. Viime vuonna turvapaikkahakemuksia tehtiin 5657 kappaletta.

http://www.migri.fi/download/71559_turvapaikkatila...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #114

Hyvä Jukka Mikkola. Yllä olevaa tekstiä lukiessani itseltäni kysyn, mikä käsityksissämme meidät Suomen menossa erottaa? Pohjimmiltaan ei juuri mikään. "Tonttuja" ja "pöljiä" riittää. Venäjä on uhka, aina ja ikuisesti niin kauan kunnes Venäjän liittovaltio on hajonnut.
Kun Suomi oli itsenäinen rajakunnissamme kuten Kuusamossa oli parhaimmillaan kaksisataa rajavartijaa, poliiseja useita kymmeniä, oli seurakunnallinen valtion tukema rajaseututyö, sen johdossa rajaseutupastori. Oli kunta joettuna terveyssisar- ja äityispiireihin, joissa kaikille annettiin perusterveydenhoito. Oli yhdistyksiä jokaisen tarpeisiin, päällimmäisinä maamiesseura- ja naisjärjestöt, uskonnolliset SRK:n rauhanyhdistykset jne. Oli maallisempaakin menoa, ammatillisia auttajia maatalous-, kotitalous, kalastus- ja puutarhanhoitoon asti.
Nyt ovat jokseenkin kaikki kadonneet. Kataisen hallituskausilla tehtiin suurimmat tuhot. Eivät kaikki menetykset ole kansallisista päätöksistä tapahtuneita, vaan jokseenkin aina on paettu EU:n käskyvallan taakse. Enemmän kuin tavallisia lainkuulaisia kansalaisia on vahingoista syytettävä poliittisia puolueita, vallattomia, enimmäkseen itään katsovia sosialisia presidenttejä ja vallattomiksi, mutta laajojen etujensa vuoksi iloisiksi elähtäneitä poliittisia "päättäjiä", joille varonmaksajain palkanjuoksu ei lopu vaikka ovat ajat sitten ovat mitään aikaansaamattomina pudonneet edustustehtävistään.
Sanotaan, että kansa saa sellaiset johtajat kuin ansaitsee. Rehellistä, yrittävää ja työteliästä Suomen kansaa tuo sanonta ei kohtele oikein. Parhaan kansanosan ääni ei kuulu röyhkeimmin ja itsekkäimmin huutavan vähemmistön mölyn yli.
Mutta emme voi luovuttaa. Pitää tehdä uupumatta työtä siihen luottaen, että oikeus lopulta voittaa. NL:n tavoin EU romahtaa omaan mahdottomuuteensa ja aurinko palaa taas lämmittämään suloista Suomeamme.

Käyttäjän wahrheit kuva
Kari Kero

Pieniä ne on silakat joulukaloiksi.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Kaei Kero, joko hylkäsit lemmikkisi, sillä sika ei ole enään selässäsi, vai kävkö islamistie paine liianraskaaksi ?

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Presidentti nyt on nykyään sellainen seremoniamestari, mutta siihenkään hommaan ei Lauran kyvyt riitä.

Haaveilla saa vaalipäivän iltaan asti, ja sitten voi herätä todellisuuteen.

Toinen kierros olisi hieno homma, mutta taitaa jäädä haaveeksi sekin, ja missään tapauksessa siellä ei ole Laura, siitä voin lyödä vetoa vaikka heti. :)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Presidenttiehdokas Matti Vanhaselle tunnustus eilisiltaisesta kannanotostaan presidentti Sauli Niinistön puuttumiseen sisäpolitiikkaan, kun tämä viime kesänä sekaantui Perussuomalaisen puolueen sisäisiin asioihin. Vanhanen sanoi, ettei hän koskaan sekaannu puolueiden sisäisiin asioihin eikä siis toimisi noin.
Presidentti Sauli Niinistö toimi mielestäni tuolloin väärin ja antoi siten tukensa laillisessa puoluekokouksessa hävinneelle porukalle ja siten antoi tukensa vaalitulokseen perustumattoman hallituksen toiminnan jatkamiselle. Se oli merkitykseltään suuri kannanotto.
Vanhasessa puhui parlamentaarikko. Niinistölle ei voi tällaista arviota antaa, vaikka hän on kauan sitten julistanut, että vastakkainasettelun aika on ohi. Ei se ole. Presidenttiaikanaan Niinistö on vastakkainasettelua vahvistanut. Mielestäni Niinistö on aika kaukana "koko kansan presidentistä". Hän ei kokoa vaan hajottaa kansaa. Kaikkien laillisten puolueiden vaaleissa ilmaisemaa tahtoa on kunnioitettava ilman leima- tai ivakirveiden heittelyä. Kansallismielisiäkin, koti-uskonto-isänmaa -puolueita, on kansan vaaleissa ilmaisemaan tahtoon nojaavina kohdeltava arvostavasti ja kunnioittavasti. Kansa kunnioittaa päämiestään ja esivaltaansa, kun esivalta kunnioittaa kansaa. Valta lähtee kansasta ja valta on vain lainassa luottamusta nauttivalla esivallalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset