Matti Kyllönen

Lapset ovat maan rikkaus ja kansan keskinäisen rakkauden lähde

Lapsiasiavaltuutettu Tuomas Kurttila on tehtävänsä mukaisesti noussut puolustamaan Suomen lasten oikeuksia. Asia on tarkoituksellisesti nostettu esiin hyvään ajankohtaan, Juha Sipilän (kesk) hallituksen ensi vuoden kehysriihen alla.

Kurttila muistuttaa, että vuoden 2015 tulonjakotilaston mukaan lapsiperheistämme 9,3 prosenttia kuului pienituloisimpiin talouksiin. Vuoden 2016 tulonjakotilaston mukaan Suomen lapsista 10,2 prosenttia eli noin 110 000 lasta kuului pienituloisimpiin kotitalouksiin. Senkin jälkeen on tilanne huonontunut. Lapsilisät ovat indeksin jäädyttämisen vuoksi alentuneet ja menettäneet ostovoimaansa. Yhteiskunnastamme on tullut lapsivihamielinen.

Lapsiperheiden köyhyys on suuri ongelma yhteiskunnassamme. Vähintään yhtä suuri ongelma on lasten vähyys. Laspiperheiden sorto on jatkunut kauan, liian kauan. Tämä yhteiskunnan nurja asenne lapsia ja lapsiperheitä kohtaan on epäterve ilmiö ja se vaarantaa Suomen kansan tulevaisuuden.

Toisen maailmansodan jälkeen Suomi kävi rivakasti korjaamaan särkynyttä väestörakennetta. Otettiin 1948 käyttöön lapsilisät, joilla parannettiin lapsiperheiden toimeentuloa.

Sodan jälkeen syntyneet niin sanotut suuret ikäluokat olivat mahtavat. Enimmillään 1940-luvun lopulla syntyi parhaina vuosina yli 100 000 lasta.

Lapset toivat toimelaisuutta, työtä, iloa ja tulevaisuudenuskoa. Pinta-alaltaan pienentynyt, runsaasti parhaassa työiässä olleita miehiä menettänyt maa, joka maksoi raskaita sotakorvauksia, kykeni osoittamaan elinvoimansa. Maa kasvatti ja koulutti lapsensa. Hyvinvointiyhteiskunta luotiin. Pohjois- ja Itä-Suomen nuoret ihmiset ovat Suomen pääkaupunkiseudun hyvinvoinnin suurelta osalta rakentaneet. ”Vintiltä tulee hyvää väkeä”, kiiteltiin Helsinkiin tullutta ”vierastyövoimaa” viime vuosisadan puolen pääkaupungissamme.

Aikuistuttuaan suuret ikäluokat turvasivat maamme teollistumiseen tarvittavan työvoiman riittävyyden 1900-luvun lopulle asti. Sodalta säästynyt Ruotsi oli kaupungistumisessa Suomea pidemmällä ja kykeni ilomielin ottamaan hyvätasoista, ahkeraa ja motivoitunutta työvoimaa Suomesta. Ruotsi otti vierasmaalaista väkeä tarpeeseensa, ei lahjaksi eikä ilman vastiketta.

Työllään tehtaan liukuhihnalla saattoi vierasta kieltä osaamatonkin hankkia elantonsa. On väärämielistä se nykyään kuultava puhe, että Ruotsi otti suomalaisia armosta vastaan tai suomalaisten ”ihmisoikeuksia” kunnioittaakseen. Suomalaiset ovat omalla työllään Ruotsissa leipänsä ansainneet.

Sodanjälkeisessä lapsuudessani Kuusamossa jopa yli kymmenen lapsen perheet olivat tavanomaisia. Kotikylässäni oli turvallista kasvaa. Kylän keskus oli suuri kansakoulu, jossa lähes 150 lasta opiskeli. Koulun vieressä oli Terveystalo, jossa oli kätilö ja terveyssisar. Terveydenhuoltopalvelut odottaville äideille, lapsille ja lapsiperheille, työikäisille ja vanhuksille olivat lähellä. Kirkonkylän sairaalaan mentiin terveyssisaren lähettäminä. Jotkut kävivät Oulussa asti, jos määrättiin, mutta tavanomaisimmat leikkauspalvelutkin annettiin omassa kunnassa. Ilmapiiri kylässä oli turvallinen. Kaikki kasvattivat lapsia ja toisiaan. Jokaisella vanhemmalla oli oikeus ojentaa naapurinkin lasta. Lasten kiistoja selvitellessä vanhemmat ensiksi varmistivat oliko oma lapsi syyllinen, vasta toiseksi epäiltiin naapurin lasta.

Mihin tuo turvallinen maailma on kadonnut? Onko tultu onnellisemmiksi ja tyytyväisemmiksi kun lapsia on vähän? Onko koulujen, terveystalojen ja terveyskeskusten lakkauttaminen parantanut kunnan tai maan taloutta? Onko nuorten avioliittojen solmimisen ja lastenteon lykkääminen yli 30 ikävuoden tuonut nuorille työtä, onnea ja varallisuutta tulevaisuuden turvaksi?

Ei. Vaan kaikki on mennyt huonommaksi, riitaisemmaksi, itsekkäämmäksi. Työt ja yhteiskunnalliset palvelut ovat syrjistä kaikonneet. Onni on kääntänyt selkänsä kodille, perheonnelle ja lapsirakkaudelle. Näyttää kuin onni olisi mennyt pois koko valtiosta, Suomesta, jossa ei enää ole tilaa lapsille, kun joku muu on vienyt lapsen tilan.

”Lapset ovat Jumalan lahja.” ”Lapsi tuo leivän tullessaan.” Näin sanottiin lapsuudessani. Ja lisättiin, että kaikki syntyneet ovat maailmaan mahtuneet ja paikkansa löytäneet.

Lapsilisän tulo perheeseen oli suuri juhlapäivä. Sitä odotettiin. Käsitettiin, että se on hyvän valtion lahja kansakunnan tulevaisuuden rakentajille. Meille lahjan saajille opetettiin, että meidän tulee jo lapsena kantaa vastuumme perheen ja siten koko maan hyväksi ja sitten aikanaan paikallamme, jonka saamme, tulemme tekemään parhaamme, että maa ja sen lapset saavat kasvaa turvallisessa ja hyvässä maassa.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (33 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Kolmilapsinen perhe saa tänä päivänä kiintein hinnoin n. 200 euroa vähemmän lapsilisiä kuukaudessa v. 1995 lamavuoteen verraten. Vuoden aikana summa on jo n. 2.400 euroa.

Julkiset menot ovat kuitenkin kasvaneet Suomessa enemmän, kuin missään muualla Euroopassa, joten minne lapsilisärahat sitten lopulta siirrettiin ?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvää konkretiaa, Lauri Kiiski! En ainakaan tähän astisessa elämässäni ole historiasta löytänyt yhtään kansaa tai kulttuuria, joka suhtautuu yhtä itsetuhoisesti kansaansa kuin Suomi tällä vuosituhannella. Lapsi-, nuoriso- ja vanhusvihamielisyys on korkeinta mahdollista tasoa. Vieraan ihailu ja vieraiden työtävieroksuvien houkuttelu maahan täysin ilmaisin ja omankin kansan heikoimpien auttamistason raskaasti ylittävin houkuttimin, on käsittämätöntä. Maassa ei ole vuosikymmeniin ollut valtakunnansuunnittelutoimistoa tai muutakaan viranomaiselintä, joka vastaisi valtakunnan kokonaiskehittämisestä, kansan ja valtakunnan omasta edusta. Vierasmaalaiset syövät oman kansan huonompiosaisille kuuluvat varat. Kuitenkaan eduskunta ei uskalla puhua tosiasioista, joista kansan köyhtyminen johtuu, vaan syytetään kulloinkin tiskin takana olevaa kauppiasta, ja kun itse päästään verovarojen jakajan paikalle, sama oman kansan kurittaminen jatkuu. Tämä on kansallisen tuhon tie. - Hallituksen ja eduskunnan pitää nostaa lapsilisiä heti. Rahat on otettavissa yritystuista. Hallituksella ei ollut pokkaa päättää yritystukien leikkaamisesta. Raukkamaisesti se piiloutui parlamentaarisen työryhmän selän taakse ja uskoi pelastuneensa vastuun kannolta. Hallitus häpäisi itsensä ja työryhmä parlamentarismin.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Erinomainen puheenvuoro!

Lyhytnäköinen hallituspolitiikkamme toimii kansamme tärkeimmän voimavaran, lasten elinolojen kohentamista vastaan. Leikkaukset ja jäädytetyt indeksit, ovat keinoja, joilla hallitus murjoo lapsiperheiden elinoloja.

Mikään ei tunnu herättävän. Ei edes se, että lapsia syntyy nyt vähemmän kuin pahimpina nälkävuosina.

Tässä on nähtävissä kansallinen katastrofi, joka räjähtää käsiin viimeistään silloin, kun tuo ikäluokka astuu työmarkkinoille.

No, tietysti uskotaan, että työvoimaa saadaan muualta. Varmasti. Tulijoita riittää, mutta ensin on se kotouttaminen, joka vaatii rahaa ja ponnisteluja.

Kaksi puoluetta käy omaa keskinäistä valtataisteluaan SOTE -tantereella. Kolmas puolue peesaa, minkä ehtii.

Lapsiasiavaltuutettu on aiheesta nostanut kissan pöydälle. Sosiaaliministeri Saarikko on periaatteessa lapsien puolella, mutta, mutta, hyvin hänkin solahtaa sanoissaan pikaisesti hallituksen säästölinjalle. Nyt ei ole varaa, hän toteaa ja jatkaa, että työllistyminen on ainoa vaihtoehto parempaan elintasoon. Mantra, jolla pääsee eroon ikävistä vaatimuksista.

Milloin sitten on varaa toimenpiteisiin, joilla syntyvyys saadaan nousuun?

Yritystuet syövät miljardeja verovaroistamme. Ne ovat kuitenkin niin tulenarkaa ainesta, että niihin ei sovi pikkusormellakaan koskea.

Keskustan Kulmuni paapatti puheradiossa, miten yritystuet takaavat suomalaisen kilpailukyvyn muihin EU-maihin ja jopa Yhdysvaltoihin verrattuna. Kuitenkin isot yhtiöt jakavat suuria osinkoja vuosittain ja laivaliikenne kulkee suomalaisen veronmaksajan kukkarolla.

Kyllä selittäjiä löytyy, mutta todenpuhujia on vähän.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

”vuoden 2015 tulonjakotilaston mukaan lapsiperheistämme 9,3 prosenttia kuului pienituloisimpiin talouksiin. Vuoden 2016 tulonjakotilaston mukaan Suomen lapsista 10,2 prosenttia eli noin 110 000 lasta ”
Muuten asiaa, mutta tuosta ei selviä lapsiperheiden lasten ikäjakauma.

Tulojen pitäisi kuitenkin kasvaa iän mukana ja suurituloisimmilla lapset ovat täysi-ikäisiä. Samalla tavalla esim. Otaniemi on tilastollisesti Espoon köyhintä aluetta, koska siellä asuu paljon vasta elämänsä aloittelevia, ansiotulottomia ihmisiä.

Monet vanhemmat, erityisesti äidit, tekevät lisäksi lyhennettyä työviikkoa ihan vapaaehtoisesti ollakseen lasten kanssa, ja lomarahat otetaan lapsiperheissä vapaana, jotta pienten koululaisten ei tarvitse olla yksin kotona.

Aika paljon on kiinni omista valinnoista, tekeekö esim. äidit ensin uraa ja sitten lapsia, vai toisin päin, mutta kuinka paljon lapsilisien nostaminen sitten oikeasti vaikuttaisi kaikkein pienituloisimpien asemaan? He kuitenkin ovat jo toimeentulotuen piirissä, ja lapsilisien nostaminen ei vaikuttaisi nettotuloihin lainkaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Valtakunnan kannalta riittävän suuri syntyvyys on kansallisvaltion jatkumisen peruskysymys. Perhekohtainen valinta on toinen ja yksityinen ratkaisu. Puhun valtakunnan edusta ja siitä, säilyykö suomalainen yhteiskunta ja sulaako pois. Tällä asenteella kuihtuu pois ja katoaa Euroopan kartalta. Itsenäisyystahtoinen kansa/valtio huolehtii syntyvyydestä, ihmisten kasvusta, terveydestä, työllisyydestä, vanhuudesta ja koko elämänkaaresta. Sillä on myös yleisesti hyväksytty näkemys tulevaisuudesta ja sen velvoitteista. Suomen valtio ei ole aikoihin edes keskustellut omasta tulevaisuudestaan saati tavoitteista. Viimeinen kannanotto on vuoden 1995 neuvoa-antava kansanäänestys EU:hun liittymisestä. 57 prosentin Kyllä-kannatuksella lähdettiin liikkeelle ja sen jälkeen tehty paljon sellaista mitä kansalta ei ole kysytty. Suomen kaikista asioista on päätetty Brysselissä, päättäjinä ovat olleet ne joita mikään kansa ei ole tehtäväänsä valinnut. Melkoista kansanvaltaa kansanvallattomassa Euroopassa. Missä olisi sellainen kansaansa päätään pidempi kansanjohtaja, joka uskaltaisi ryhtytä johtamaan maatamme peruskysymyksiin paneutuen ja niitä kansan arvioitavaksi antaen?

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Tavoite on tietty hyvä, mutta en usko, että rahalla saadaan syntyvyyttä nousuun. Enemmän siihen vaikuttavat ihmisten asenteet ja arvot. Lapset nyt vaan eivät ole muodikkaita nuorten naisten mielestä, eikä vanhemmat/isovanhemmat ole halukkaita painostamaan lapsiaan asian suhteen. Halutaan sitä omaa aikaa, tasa-arvoa jne. Japanissahan ei kuulemma naiset edes halua enää parisuhteitakaan.

Jos ainoat keinot, jolla valtiovalta voi vaikuttaa syntyvyyteen, ovat keppi tai porkkana, ja porkkanat ei toimi (lol) Niin voidaan tietty heikentää ehkäisyvälineiden saatavuutta. Kaikki ehkäisyvälineet K30 ja apteekin hyllylle :P

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Valinta on vapaa. Mitäpä yhteiskunnasta tai kansasta, kun seinästä saa rahaa ja sähköä. Kun ne loppuvat, se on sen ajan murhe. Eikö niin, hyvä Mika Riekki.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

No siis siitähän se syntyvyyden lasku johtuu, koska valinta on vapaa. Kyllä lastenhoitokin menee ihan kokopäivätyöstä, ja kun eläkepäivät on "turvattu" yhteiskunnan puolesta joka tapauksessa, niin ei ole edes sitäkään kannustinta hankkia lapsia.

Tietynlainen itsekkyys näkyy tässäkin, vaikka jotkut perustelevat sitä juuri vastakkaisella argumentilla, eli on itsekästä hankkia lapsia ylikansoituksen vuoksi, vaikkei suomalaisten syntyvyyden lasku käytännössä vaikutakaan maailman väestötilanteeseen.

Mun mielestä siis, jottei jää epäselväksi, kehityssuunta on huolestuttava, mutta länsimaiset arvot ja elämäntapa johtavat tällä hetkellä siihen, eikä tämä ongelma ole yksistään suomalaisten murhe.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Toisiaan rakastavat ihmiset haluavat synnyttää ja kasvattaa jälkeläisiään, jatkaa sukuaan. Yhteiskunnilla on aina ollut tarve huolehtia sukunsa, kansansa jatkuvuudesta. Tämä tarve on kaikilla terveillä yksilöillä, olipa kyse alkusolusta eläimestä, kasvista, ihmisestä. Joillakin ihmisillä sitä tarvetta ei näy olevan. Heillä ei ole uskonnollista, geneettistä eikä edes "evoluutiolaista" tarvetta lisääntymiseen. Se on melko olematon ja turha syy elää. Kysynkin, mikä mielestäsi on elämäsi tarkoitus, hyvä Mika Riekki?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Mitä se suomalaisia ja Suomea auttaa, jos piiloudumme muiden "länsimaiden" selän taakse ja vetoamme "länsimaisiin arvoihin"? Mikä arvo se lainkaan on, jos on niin veltto, laiska ja arvoton, että antaa tuhota itsensä, sukunsa ja koko kansansa? Muukalaiset tämän maan syövät tyhjäksi ja velan saanti jo kauan sitten on loppunut. Kuka näitä muukalaisia täällä Suomessa ja muualla maailmasa elättää? Jos siis vähänkään on vastuuta ihmiskunnasta, huolehtii siitä että länsimaat säilyvät elinvoimaisina ja auttamiskelpoisina.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio Vastaus kommenttiin #10

"...on itsekästä hankkia lapsia ylikansoituksen vuoksi."

Tämä eri keskusteluissa heitetty mielide ei todellakaan sovi Suomeen. Samanlaisia ovat väitteet hiilidioksidipäästöjen, varakkaita ja pääomia koskevan keskustelun ja muovisaastekeskustelun osalta. Miksi täällä vaahdotaan asioista, jotka eivät todellakaan koske Suomea?

Ihmismieli jotenkin vinksahtaa ideologisen innostuksen vallassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #24

Samaa mieltä Jannen kanssa ylikansoituksesta. Tämän päivän globalistit esiintyvät muka maailman väestön tasaajina ja komentelevat Suomeakin milloin mihinkin. Väestön siirtely olosuhteista toiseen johtaa onnettomuuksiin liikkeen molemmissa päissä. Kaikilla olennoilla on reviirinsä ja alueensa missä ne voivat elää. Ihmisten heitteleminen tuhansien kilometrien päähän juuristaan ei onniistu. Kotouttaminen on turhaa puuhaa varsinkin sellaisen uskonnon ja kulttuurin kuin islamin kyseessä ollen. Parasta muuttoliikettä on ns. työperäinen maahanmuutto, missä koulutetut ja ammattitaitoiset ihmiset muuttavat maahan heille jo varattuun työpaikkaan ja ovat valmiit sopeutumaan maahan, sen oloihin ja ehtoihin. Siis: työperäinen maahanmuutto ainoa onnistuva asia.
Turvaa pitää tietysti antaa ja kasvattaa tulija vastaamaan toimeentulostaan. Vuoden 2015 invaasio Suomeen oli kaukana hädänalaisten liikkeestä. Se oli typerä liike kaikkien kannalta.
Mistä johtuu Suomen "isottelu" globaaleissa asioissa? Kekkosen aikana luotua se on. Iso ego tarvitsi leikkimielistä liikkuma-alaa, jonka hän itse otti todesta. Seuraavat johtajapolvet pyrkivät matkimaan Kekkosta surkein seurauksin. Heistä suuri osa olisi osoitettavissa valtuuksiensa yli potkimisesta, valtion varojen väärinkäytöstä ja kansan huijaamisesta. Siksi maamme on rempallaan joka kohdasta. Varat menevät mierolaisille, eivät oman kansan hyväkäsi.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #26

Päättäjämme olivat asioiden toteuttamisesta tietoisia jo siinä vaiheessa, kun Koiviston konklaavi 6.5.1992 luotiin ja Suomi liittyi EU:hun vuonna 1995. Nämä kaikki tiedot jätettiin kertomatta kansalle ja kansa ei olisi EU:hun liittymistä hyväksynyt, jos olisi tiennyt alkuvaiheessa täyden totuuden. Kansan varojen väärinkäyttö on jatkunut yli 25 vuotta ja loppua ei näy.
Maastamme on useita yrityksiä paennut Kaukoitään, kotimaahan jääneitä yrityksiä on ajettu konkurssiin ja yt-neuvottelujen tuloksena irtisanottu kymmeniätuhansia työntekijöitä. Hallitus kuvittelee maahanmuuttajista saavan työvoimaa. Mihin kaikki työllistyvät, kun omillekaan ei ole töitä?
Välillä hallitus julkaisee tietoja tuotannon kehityksestä, mitkä vaikuttavat selvästi yläkanttiin arvioiduilta. Tämäkin jo kertoo totuuden työvoiman tarpeesta.
Samanaikaisesti kun maahanmuuttajille jaetaan kotouttamistukea, omilta leikataan. Tämä on hallitukselta suorastaan holtitonta valtion varojen käyttöä. Itse ovat kansalaisten velkaongelmat aiheuttaneet, vaikka syyttävät heitä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #30

Asiaa puhut, Petri! Koiviston-Holkerin pimiöstä kaikki tämä turmelus lähti. Ulkomaisen "halvan" rahan jako pani Suomen rahamarkkinat sekaisin ja talous saatettiin tietoisesti sekasortoon. Kansallisvaltioita lähdettin tuhoamaan. Meno jatkuu. Ulkomaisten elättien invaasiolla haluttiin sekasortoa lisätä, jotta ihmiset eivät jaksaisi huudella "vanhojen" asioiden perään. Koko unioni pelaa samalla pelillä. Muukalaiset rääkymään ja tappamaan. Uhat päälle näiden arvostelemisesta ja kovat sanktiot niskaan, jos ihminen ei hiljene. Ihmisvainot alkavat olla natsi- ja kommunistiajan luokkaa. Tulee vaatimaan hirvittävän eurooppalaisen sodan, ennen kuin eurooppalaisten "ihmisarvo" on palautettu. Mutta emme saa pysähtyä emmekä laata arvostelemasta. Ihmisyyden liekki ei saa sammua vaikka miten vaikeaa olisi.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen Vastaus kommenttiin #31

1990-luvun lama oli keinotekoinen, joka saatiin aikaan tarjoamalla yrityksille ja kotitalouksille halpakorkoista luottoa, minkä seurauksena osakkeiden arvot romahtivat, kymmeniätuhansia yrityksiä meni konkurssiin ja maassa oli yli puolimiljoonaa työtöntä. Laman seurauksena moni menetti kotinsa ja omaisuutensa maksukyvyttömyyden vuoksi. Valtio ei osallistunut millään tavalla velallisten kansalaisten auttamiseen ja pankkien pelastamiseen. Lama vaikuttaa vielä tänä päivänäkin.

Eduskunnassa luotiin vuonna 1994 salainen EMU-varauma markan hävittämiseksi perustuslain 72 §:stä, mikä on valtiopetos, joka rikoksena ei koskaan vanhene. Miksi salainen EMU-varauma luotiin? Tapaus julistettiin kiireelliseksi ja se olisi vaatinut eduskunnan 5/6 äänienemmistön, mikä ei olisi toteutunut. Asiasta ei ole eduskunnan päätöstä. Asiakirja julistettiin salaiseksi.

Ilman sotaa tätä, muitakaan valtiopetoksia, EU:sta eroamisesta ja rahaliitto EMU:sta emme selviä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #32

Noin siinä Petri kävi. Monta tuttua yrittäjää kaatui syyttään. Nuo asiat on selvitettävä ja saatava vastuunalaiset vastuuseen.

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

Aika sairasta isovanhemmilta olisi painostaminen lastentekoon.
Mulle on aivan sama vaikken lapsenlapsia saisikaan, lapsi on lahja eikä mikään välttämättömyystuote johonkin kansallisen itsetunnon projektiin.

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Muistelen jonkun maahanmuuttajataustaisen bloggarin kirjoittaneen omaan kulttuuriinsa kuuluvan juurikin sen kaltaisen toiminnan, eli jos tyttäret eivät itse tajua hankkia vähintään kolmea lasta, niin kyllä siitä asiasta sukulaiset sitten muistuttavat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #11

Tuon periaatteen - vai onko se uskonto - kannattajiahan Suomeenkin ovat hankkimassa enimmäkseen ne, jotka eivät halua kantaa huolta sellaisten syntymisistä, jotka huolehtisivat itsestään ja perheistään. Tänne halutaan ensi sijassa sellaisia, joita syyttömät joutuvat elättämään. Näin viisaissa ja huolehtivissa käsissä on Suomen kansan ja valtion johto.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #11

Puhut siis islamista? En minäkään tänne islamilaisia lapsia kaipaa, suomalaisia lapsia minä kaipaan kansamme tulevaisuuden turvaksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Taru Elkama. Haluatko, että elämäsi vanhanakin on turvattua ja että joku on saattamassa sinut hautaan?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #13

Juu. Kiitos mulla on kaksi lasta, mutten välttämättä tarvitse lapsenlapsia jos niitä ei tule. Kyllä mä osaan sinne hautaan itsekkin etsiytyä kun aika koittaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #17

Taru Elkama. Osasi olet hoitanut ja vastuusi kantanut.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Onko tietoa että joku olisi painostanut?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Vuonna 2014 Suomi torjui 9011 lasta sosiaalisten syiden tähden ennen heidän syntymäänsä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Abortti#Raskaudenkes...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siis abortoi? Sosiaalisin syin? Aika rankkaa ihmiselämän tuhlausta. Onko ihmisellä siihen oikeus? Onko yhteiskunnalla? Vai onko se vain elämän antajalla?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Kyllä niin tehty. Ihminen tunki Jumalan tilalle päättämään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16

Baabelin torni on uudelleen rakennettu. Belsebub istuu tornissa ja riemuitsee aikaansaannostensa johdosta. Mutta ilo taitaa olla ennenaikaista.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Taru Elkama, "aika sairasta isovanhemmilta olisi painostaminen lastentekoon." Miksi he sitten kannattavat sellaisia ehdokkaita ja puolueita, jotka vastustavat oman kansan jatkuvuutta? Yhtä sairasta, jos ei vielä sairaampaa se vaihtoehto on.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomen valtion, kirkon, puolueiden ja suvakkimedian pääongelma on siinä, että on otettu maailmanparantajan rooli ja siinä ominaisuudessa noustu jumalalliseen asemaan ja siinä omaksuttu yli-inhimillinen tehtävä: maailman pelastaminen ilmastotuholta, väestökatastrofilta ja valkoisen ihmisen ylivallalta.
Se on mukava homma. Kaikkien valtaa käyttävien ihmisten korvissa, vähäpätöisimmästä suomalaisesta kyläportaasta Suomen eduskuntaan ja Euroopan unionin poliittiselle ja virkamiesportaalle, kaikuu sama laulu: meidän on estettävä maailmamme tuho, meidän on maksettava sitä ja tätä. Mahdollisille epäilijöille tai vastaanpanijoille on laadittu valvonta-, sakotus- ja häpäisyjärjestelmä täydennettynä virkamieskielloilla Suomessa ja EU:n alueella. Vastaanpanija on häväisty, syrjäytetty ja hänen tulevaisuutensa on tuhottu.
Tämän kehityksen hyvin merkittävä tapahtuma oli se, kun Jyrki Katainen -niminen mielestään huippufiksu poliitikko pääsi EU:n komissioon ja lähtöhaastattelussa vastasi mahdollisesta Suomeen paluustaan jotensakin näin: En palaa, nämä Suomen asiat ovat vähäpätöisiä. Työ uuden Euroopan hyväksi on niin haastavaa, ettei sitä voi koskaan jättää.
Siinä on malli ja tavoiteltava ura Suomen fiksulle nuorisolle. Suomi ei ole mitään. Sen kurja geeni- ja kulttuuripohja on kansainvälistettävä kansa vaihtamalla. Sen velat eivät ole mitään. Sen kansa ja sen kärsimykset eivät merkitse mitään. Suomen kansa on eurooppalaistettava, kansainvälistettävä, monikulttuuristettava tuomalla tänne uutta, fiksumpaa väkeä. Helsinki näyttää tietä. Sen valta ja voima on saatava käytännössäkin suuremmaksi kuin koko maan.

Käyttäjän PetriRautiainen1 kuva
Petri Rautiainen

Näin pienen maan kuin Suomi on mahdotonta ottaa koko maailmanparantajan rooli itselle tai olla edes osallisena siinä, koska kyse on niin suuresta asioiden kokonaisuudesta, että koko Eurooppa on pystyy tarjoamaan vain pienen osan siitä, mikä on tarve. Kataisenkin pitäisi ymmärtää, että ongelmanparannukset pitää hoitaa paikan päällä, missä on kyseinen ongelma. Kiina otti vuonna 1979 käyttöön yhden lapsen politiikan perhettä kohden, kun maan väkiluku alkoi lähestyä yhtä miljardia. Sama pitäisi tehdä monien Afrikan maiden, joissa syntyy 6-7 lasta yhtä äitiä kohti. Väestön siirtäminen sinne, missä on vähemmän väkeä, ei poista ongelmaa vaan siirtää sen toiseen paikkaan.
Ilmastonmuutos on suurelta osin ihmisen toiminnan aikaansaannosta. Sademetsien on sanottu olevan maailman keuhkot, joita on hakattu urakalla viljelymaiksi, maa on menettänyt ravinteensa muutamassa vuodessa, josta on lähtenyt liikkeelle aavikoituminen. Aikaisessa vaiheessa olisi pitänyt istuttaa uutta metsää tilalle , kun vanhaa hakataan, missä Länsimaat olisivat voineet toimia opastajan roolissa. Näin ei ole kuitenkaan toimittu ja aavikoitunut maa on katastrofi, mitä ei rahalla korvata.
Euroopan ilmastonmuutoksesta ollaan hyvin erimielisiä siitä, muuttuuko se vai ei. Vuosittaiset erot ovat hyvinkin suuria. Mennyt talvi oli poikkeuksellisen kylmä koko Euroopan alueella.
Vaikka yksi kaikki EU-maat menettäisivät itsenäisyytensä, se ei kuitenkaan ratkaise maailmantalouden ja ilmastomuutoksen perusongelmia.

Käyttäjän janneaikio kuva
Janne Aikio

"...maailman pelastaminen ilmastotuholta, väestökatastrofilta ja valkoisen ihmisen ylivallalta."

Tämän päivän länsimielisen ylimielisyys on esiintyä hyväntekijänä ja parhaimpana maailman rakastajana. Ne, jotka eivät ymmärrä tätä ovat alemman luokan kansalaisia. Ylimielisyys on pysyvää, vain kohde muuttuu.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #25

Just noin: Ylimielisyys on pysyvää, vain kohde muuttuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset