Matti Kyllönen

Suomi on kuolemansairas

Suomen tila on huono, Suomi on kuolemansairas. Perustelen näkemystäni seuraavasti. 

Suomen syntyvyys on pienempi kuin kuolevuus. Väestöpyramidi on nurinpäin: alhaalla on vähän väkeä ja ylhäällä paljon. Tällainen rakennelma romahtaa.

Työssä olevia on liian vähän. Työikäiset uuvutetaan ennen aikojaan loppuun. Oman maan työttömät eivät työllisty, kun ulkomaalainen halvempi työvoima vie työt. Äidit eivät saa hoitaa vauvojaan, heidät syyllistetään siitä etteivät ole tienaamassa, koska naisen euro on muka pienempi kuin miehen. Huono lähtö lapselle, joka riistetään äidin rinnoilta liian aikaisin.

Syntyvyys on heikko, koska avioliittoja solmitaan liian vähän. Eikö haluta lapsia maahan, jonka tulevaisuuteen ei uskota? Monet solmitut parisuhteet ovat liian kauan lapsettomia; hedelmällisyysikä livahtaa ohi. On pareja, jotka koettavat saada lapsia, mutta eivät saa. Adoptio on apu, mutta onko se tehty liian vaikeaksi?

Valtiolaivamme ajelehtii vailla päämäärää – miehistö ajaa vain omia etujaan

Yhteiskuntamme suuri kuolemansairaus on se, että osa pojistamme syrjäytyy jo päiväkoti- ja peruskouluiässä. Työtön mies on heikoilla avioliittomarkkinoilla. Syntyvyyden alhaisuuden keskeinen syy on tässä. Suomen valtiota on kauan hoidettu huonosti. Se on rikos Suomen kansaa ja valtiota vastaan.

Valtiolaivamme ajelehtii vailla päämärää, kenenkään ohjaamatta, matkustajille asiaintilasta kertomatta. Laivan miehistö ei välitä matkustajista, vaan kähmii itselleen matkustajille kuuluvaa omaisuutta ja valmistautuu lähtemään laivasta ennen sen uppoamista.

Kasvatuksessa on jotain vikaa. Miksi niin paljon avioliittoja hajoaa ja lapsia jää yleensä isän kasvatuspanosta vaille? Perheensä menettänyt mies kadottaa lohkon elämästään, rakkauden saamisen ja rakkauden antamisen. Isä menettää erossa kodin ja lapset. Liian monen syrjäytyneen miehen työpanos yhteiskunnalle katkeaa. Syrjäytyneestä tulee kuormasta syöjä, ei kuorman kartuttaja, kuten työelämässä oleven terveen ihmisen osa edellyttää.

Miksi miehiä on vähän opetustehtävissä? Eräs syy on kasvatusalan palkkojen heikko kilpailykyky, ehkä myös naisten ylivalta kasvatusalan työpaikoilla. Naisvaltaiset alat ovat liian kauan olleet liian kilttejä ajamaan palkkaetujaan.

Kasvatus yhteiskunnassamme on vinoutunut. Ihmisten lisääntymistä palveleva sukupuolikasvatus ja -elämä ovat saaneet väistyä poikkeavuuksia ihailevan ”kasvatuksen” tieltä.

Valtio ja kirkko yhdessä tuhoavat suomalaista kulttuuriperustaa 

Kuolemansairauden aiheuttaja on moraali- ja uskontokato yhteiskunnassamme. Kristinuskoa tietoisesti sekä valtion että kirkon toimesta hävitetään ja vierasuskontoa islamia suositaan. Kun päiväkodin ruokarukouksetkin ollaan kieltämässä, samaan aikaan kun Helsinkiin ajetaan suurmoskeijaa, muutaman sukupolven aikana kristinusko on Suomesta kadonnut.

Mitä tähän tyhjiöön tulee? Siihen tulee islam. Onko tämä Suomen kansan tahto ja vapaa valinta? Suomen perustuslakia ei noudateta, koska suomalaisilla ei ole laillista oikeutta avoimesti puolustaa ja suojella kulttuuriperintöämme, jonka kansamme yli tuhat vuotta sitten valitsi.

Mielestäni pahin Suomemme kuoleman aiheuttaja – kuolemansynti – on Suomen valtion tietoinen kuolettamisen päämäärä. Kun Suomi 57 prosentin kannatuksella liittyi unioniin 1995, luvattiin aivan muuta kuin mitä on saatu.

Suomen eduskunnat, hallitukset ja eurovaltioedustajat ovat ajaneet Suomen kansallista kuolettamista. Kuolettamista taloudellisesti, väestöllisesti ja kansallisesti. Kun jo lähtökohtaisesti EU:n kannatus on ollut niukan enemmistön varassa, tulisi valtiokoneistojen – jos kansanvallassa edelleen eletään – tarkalla korvalla kuunnella kriittisen ja suuren vähemmistön kantoja. Mutta eipä kuunnella.

Ero EU:sta on edellytys kansallisvaltiomme elämän jatkumiselle

Euroon mentiin kansan tahtoa kysymättä. EU:n etelävaltioita alettiin tukea suomalaisten varoilla suomalaisilta kysymättä. EU:ta on ajettu liittovaltiota kohden koko ajan, kansalta missään vaiheessa kysymättä. Suuri virhe oli pienen porukan päätös 2015, jolloin maahan päästettiin noin 34.000 vierasmaalaista ihan vain sen vuoksi, että he sanoivat anovansa ”turvapaikkaa”. Mitä he ovat tehneet, kun kotimaa ei ota heitä takaisin?

Kun kriittinen osa Suomen kansasta on kysynyt, millä oikeudella ja kenen valtuuttamana tämä sai tapahtua, vastausta ei anneta, vaan Suomen valtio vastaa syyllistämällä kysyjät ”vihapuheella” ja rasismin syytöksillä, vaikka tästä ei ole kysymys, vaan kysymys on oman kansan ja maan suojelemisesta. Jokaisella suomalaisella on oikeus sanoa, keitä naapurikseen tai kotiinsa haluavat ottaa. Ei ole oikein harjoittaa hyväntekeväisyyttä yhteiskunnan, vaan omilla rahoillaan. Niin Laupias Samarialainenkin teki.

Suomen kuolemansairauden nykytila on se, että tätä menoa Suomi ei kestä. Keskipitkällä aikavälillä Suomen kansa loppuu ja vieras valloittaa maan. Katsokaa Suomen sairaaloiden ja vanhusten tilaa ja havaitkaa, että kansalaisten tasa-arvo on Suomessa kadotettu. Perustuslakia kansalaisten tasa-arvoisesta kohtelusta rikotaan. Eduskunnan kyselytunnit ovat masentavaa katsottavaa, kun siellä ei puhuta pääasiasta eli siitä, mihin varamme kohdistetaan. Ne menevät väärään osoitteeseen, ulkomaita hyödyttämään ja jotta budjetti pysyisi raameissaan, muukalaisten elättämiseen menevät varat otetaan suomalaisilta, puolustuskyvyltään heikoimmilta ihmisiltä.

Sivistysvaltion tuntee siitä, miten hyvin se kohtelee heikoimmassa asemassa olevia omia kansalaisiaan. Mielestäni Suomi ei enää täytä sivistys- eikä hyvinvointivaltion kriteereitä.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (135 kommenttia)

Käyttäjän ErkkaRuotsalainen kuva
Erkka Ruotsalainen

Miksi pätkätyöläisten pitäisi lisääntyä? Pitäkää tunkkinne.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä kysymys, Erkka Ruotsalainen. Osuit mielestäni lisääntymiskysymyksen ytimeen eli siihen, ettei valtio ole vuosikymmeniin hoitanut valtion keskeistä tehtävää eli valtion tulevaisuuden turvaamista. Onko yksilön, valtion vai kenen syy, ettei ihmisellä ole työtä ja siksi häneltä riistetään ihmisyyden ja ihmisoikeuden keskeinen oikeus: oikeus onneen, elämään ja itsensä toteuttamiseen, mitä lisääntymisen oikeuskin on. Miten työtön voi toteuttaa itseään ja elämäntehtävänsä, miten hän voi saavuttaa onnen?
Vastaan Erkka kysymykseesi: valtio on syyllinen. Mikä on valtio? Valtio olemme me. Osaltani vastaan: olen syyllinen Suomen valtion tilaan, kun en kyllin voimakkaasti ole kyennyt toimimaan niin, että Suomen valtion tulevaisuus väestökysymyksen osalta olisi turvattu. Olen usein epäröinyt ja itseltäni kysynyt: kykeneekö demokratia toteuttamaan kansan tahdon ja kansan onnen kansallisella ja yksilötasolla? Kysymys on nykyään siitä, jaksammeko uskoa eurooppalaiseen kansanvaltaan ja EU:hun, joka meitä marssittaa ja vapauttaa demokraattisesti valitut edustajamme vastuusta omaa kansaa kohtaan. Hehän ovat ottaneet asiakseen huutaa vain EU:n ja sen komission tahtoa ja piiloutua sen selän taakse. Johtopäätös on, että olemme valinneet rankasti väärin silloin, kun 57 prosentin enemmistöllä valitsimme EU:N. Olin valitsemassa EU:N koska hyväuskoisena uskoin luvattuun hyvään. Olen siis syyllinen, kun uskoin poliittisen ihmisen lupauksiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Mielenkiintoinen avautuminen, mutta Suomen ongelmat ovat monilta osin itse aiheutettuja eikä niinkään EU:n. Tietyllä tavalla virhettä alettiin tehdä jo 70-luvulla kun lapsia alettiin tehdä vähemmän.

80-luvulla oli surullisen kuuluisa vahvan markan politiikka ja sitten ne valuuttalainojen riskit realisoitui ja suomi ajautui lamaan.

Ja se lamasta toipuminen sitten.. Nokian voimalla tuli hetkeksi talouden elpymistä mutta tosiasiassa, suomen 90-luvun alkanut lama ei oikeastaan loppunut ikinä. Siitä toipuminen tapahtui käytännössä niin, että velat laitettiin maksuun ja sitten unohdettiin noin 1/10 väestöä jättämällä heidät huomiota tulojen kehityksestä.

Oli Nokia välissä joo mutta ennätyspitkä lama tehnyt sitä tuhoa. Näkyy erityisen räikeästi nuorten miesten syrjätymisenä, mielenterveysongelmien valtavana kasvuna ja köyhyyden lisääntymisenä. Ja tämä soppa on kyllä ihan itse aiheutettua ja jos joku juurisyy pitäisi keksiä niin on varmaankin ahneus.

Tällä hetkellä suomalaiset lisääntyvät sitten heikosti aika pitkälti siksi kun ihmiset elävät niin sanotusti säästömoodissa, masennuksessa. Tulevaisuus näyttää paskalta eikä lapsen tekemiseen riitä kaikilla taloudelliset edellytykset. Köyhimmät ihmiset elävät tulonsiirtojen varassa joissakin tilanteissa ei edes kannata pariskuntien asua saman katon alla koska jos se ei ole taloudellisesti kannattavaa.

Miettii sitä asiaa sitten syrjäytyneen nuoren miehen näkökulmasta, että kannattaako tehdä lapsia kun epävarmalla tulevaisuudella pienikin kupru parisuhteessa tekee sen, että maksellaan elatusmaksuja ulosottoteitse. Viimeisimmät aktiivimallitilastot osoittavat, että melkoisen jännästi osuu ei-aktiiviset työttömät samoihin lukemiin ulosottovelkaisten kanssa.

Nämä asiat eivät siis tosiaankaan liity EU:n tai kirkkoon. EU:n liityttiin siksi kun haluttiin kuulua länsimaihin ja kirkkoa alas ajetaan koska on suomessa on korkea koulutustaso ja tieto kulkee tehokkaasti Internetin läpi mutta kirkko ei ole kyennyt uudistumaan viimeisen 500v aikana. Siellä voi pappi tuntea itsensä satusedäksi ja jää ne jeesuksen moraaliopit sivuseikaksi.

Suomeen varmaankin saadaan miljoona ilmastopakolaista kansainvaelluksella tällä vuosisadalla ja siihen ei voi oikein muuten vaikuttaa kuin varautumalla, että niin tulee tapahtumaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #36

Oikeaa asiaa. Noin asiat ovat. Kirkon asiasta olen eri mieltä, mutta senhäm olen jo sanonut. Kirkon tulee olla oman kansan puolella, ei muukalaisten. Lähimmäinen on Suomessa.

Käyttäjän EfeAltngediz kuva
Efe Altıngediz Vastaus kommenttiin #41

"Kirkon tulee olla oman kansan puolella"?

Eikö kirkko ajattelekaan, että me olemme kaikki Jumalan lapsia? Tässä tehdään juuri sitä, mitä terroristit tekevät vakavammassa ja isommassa mittakaavassa. Vääristellään uskonoppeja ja "aivopestään" vihaamaan muita uskontoja tunnistavia ihmisiä.

Koraani ja Raamattu ovat molemmat täynnä "elämänohjeita", jotka eivät menisi läpi nykypäivän sivistysvaltioissa, eivätkä ne mene läpi monessakaan ns. muslimivaltiossa. Islamissa ei ole sen kummemmin vikaa kuin kristinuskossakaan, vika on ihmisissä, jotka tulkitsevat sitä itsekkäästi. Kaikken pahiten terroristit.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #72

Kristillisen kirkon tulee olla Raamatun ja kristinuskon puolella. Kristillisen kirkon ei tule hyväksyä islamia eikä edistää sen leviämistä. Koska islam hyväksyy ihmisen silpomisen ja tappamisen jopa muka autuuden edistäjänä, ei se voi olla kristityn hyväksyttävissä. Tämä on kantani.
Jumalan kymmenen käskyn 5. käsky kieltää tappamisen. Islam tappaa, eivätkä islamin imaamitkaan Suomessa tätä kiellä eivätkä tappamiseen mitenkään puutu. Sellaisen terrorismin hyväksyvä uskonto ei voi olla minun hyväksymispiirin sisäpuolella. Jumala loi ihmisen omaksi, siis Jumalan kuvaksi. Ihmisellä ei ole oikeutta Luojansa työhön puuttua silpomalla, saati toisen ihmisen tappamisella.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #73

"Koska islam hyväksyy ihmisen silpomisen ja tappamisen jopa muka autuuden edistäjänä, ei se voi olla kristityn hyväksyttävissä."

Ei eroa kristinuskosta.

"Jos mies makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, he ovat molemmat tehneet kauhistuttavan teon ja heidät on surmattava. He ovat itse ansainneet kuolemansa." 3. Moos. 20:13

"Sellaisen terrorismin hyväksyvä uskonto ei voi olla minun hyväksymispiirin sisäpuolella."

Ja yhdysvalloissa joissa on fundamentalistisia kristittyjä enemmän kuin täällä, harrastetaan esimerkiksi homojen tappamista kuten raamatussa sanotaan.

Eli sinulla nyt näyttäisi menevän sekaisin uskonto ja fundamentalismi ideologia. Kristinusko ja islam kun ovat jokseenkin samanlaisia tässä asiassa.

Tässä aiheesta lisää: https://fi.wikipedia.org/wiki/Fundamentalismi

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #74

Raamattu ei hyväksy homoutta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #78

Niin ja sitten kristityt tappavat kuten mooseksen kirjassa sanotaan. Näin sellaisessa fundamentalismivaltiossa kuin yhdysvallat.

Sillä ei siis ole eroa onko fundamentalisti kristitty vai muslimi. Ajatusmaailma on aika samanlainen ja uskontokin sitä samaa Abrahamilaista uskoa mihin kuuluu juutalaiset, kristityt ja muslimit.

Tulkinnoissa on vähän vivahveita, esim. muslimeille on Jeesus on neitsyestä syntynyt profeetta mutta eivät ihan niin pitkälle mene, että pitävät Jumalan poikana. Molemmissa on yksi ja täysin sama Jumala. Kristityille ihminen on syntinen Jumalan kuva jo syntyessään ja muslimeille ihminen on synnitön Jumalan luomus ja tekee syntiä silloin kun rikkoo lakia. Kristityille synti taas on kapinointia Jumalaa vastaan.

Sellaisia pieniä tulkintaeroja mutta fundamentalisteille on ihan ok että tapetaan jumalan pilkasta, homostelusta, väärästä valasta, taposta ja sen sellaisesta riippumatta siitä onko kristitty vai muslimi. Eli siis kristityt hyväksyvät tappamisen.

Kyse on siitä kiinni halutaanko tulkita kirjaimellisesti pronssikautisia tekstejä, ajalta jolloin oli ihan ok pitää orjaa ja mennä aasilla töihin rakentamaan jotain pyramidia vai oltaisiinko menty vähän eteenpäin sivistyksessä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #80

Mikähän yli-ihminen kuvittelet olevasi, kun pilkkaat ihmisten työtä ja uskot ymmärtäväsi ihmisten maailmankuvaa, näkemyksiä, uskontoa ja arvoja tuhansien vuosien taakse. En pidä tyylistäsi enkä ajatuksistasi, koska ne eivät ole erityisen jalostavia.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #86

No siis, olen lukenut Raamattua ja Koraaniakin, että kyllä tunnen nuo Abrahamilaiset uskonnot ja tunnen historiasta myös vähintään perusasiat yleissivistävät asiat. Olen lukenut myös muiden kulttuurien mytologioita jotka ovat olleet eri kulttuurien pohjalla. Lukemalla näitä oppii.

Vanha testamentti perustuu Tanakiin ja sisältää paljon heprealaisten historiaa ja melkoisen paljon materiaalia on pöllitty siihen Sumereilta.

Kristinusko oli Jeesuksen seuraajien masinoima uskonto ja heiltä tuli raamattuun se uusi testamentti, keskeisimpänä tietysti evenkeliumit joissa kuvataan Jeesuksen elämää. Koraani sisältää vastaavan jatkumon mutta siinä ei ole niinkään sitä heprealaisten historiaa vaan on niitä profeettoja ja kerrotaan ilmestyksistä eri kausina.

Tämä juttu tässä se kun kritisoit islamia aika köykäisin perustein vetoamalla kymmeneneen käskyyn. Koraanissa kun sattuu olemaan myös ne 10 käskyä eikä merkittäviä eroja muualle. Numerointihan noissa heittelee riippuen siitä onko juutalainen, katolinen, muslimi, protestantti vai mikä.

Pääasia on ymmärtää se, että kyseessä on samaa Lähi-idän kulttuuriperintöä ja näissä kaikissa on sama kaikkikykenevä Jumala, on 10 käskyä ja pronssikautiset väkivalta elementit. Ei ole yhtään jalostavaa vastakkainasetella uskontoja jotka ovat samasta puusta veistettyjä. Ihan kuin sitä vastakkainasettelua ei olisi ollut siitä saakka kun Jeesus ripustettiin ristille ja ihan turhaan, verisin seurauksin.

On parempi rakentaa vastakkainasettelua fundamentalistien ja maallistuneiden ihmisten välille koska sieltä ne erot löytyvät. Fundamentalistien arvomaailma on hyvin samanlaista uskontokunnasta riippumatta.

Siksi rinnastan maallistuneen, toisinaan olutta juovan muslimin ja suomalaisen tapakristityn joka käy kirkossa häissä, ristiäisissä ja hautajaisissa, vastaavanlaisiksi. Uskonto on ok. Uskonto on kulttuuriperintöä. Suomen perustuslaissa on uskonnonvapaus. Ihmiset kokevat uskonnollisia kokemuksia jotka ovat sosiaalista yhteenkuuluvuuden tunnetta. Tiede ei osaa jumalia kumota joten ei se ole keneltäkään pois. Ehkä ennemminkin päinvastoin.

Mutta, samoin rinnastan nämä Isis-uskonsoturit ja kreationistikahelit samaan fundamentalistiporukkaan.

Pidän näitä sivistyneen maailman syöpänä, taantumuksena, tosiasioiden kieltäjinä, vaarallisina uskon kiihkoilijoina. Ja tuo syöpä leviää tällä hetkellä ja vastustan sitä yhteisen hyvän nimissä. Koska silloin kun ihmiskunta lopettaa ajattelun, kaikki on menetetty.

Kyllä se pitää uskonlahkosta riippumatta hyväksyä jo antiikin kreikkalaistenkin ymmärtämää loogista päättelyä, järkeilyä, uteliaisuutta ja totuuden hakemista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #88

Jumalan kymmenen käskyä. Ensimmäinen käsky:
"Minä olen Herra, sinun Jumalasi. Älä pidä muita jumalia."
Mitä se on?
Meidän tulee yli kaiken peljätä ja rakastaa Jumalaa ja turvautua yksin häneen.

Martti Lutherin Vähä Katekismus.
Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Katekismus. Hyväksytty Suomen kuudennessatoista varsinaisessa kirkolliskokouksessa vuonna 1948.
Pieksämäki 1997.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #90

Tuohan on sama muslimeilla. Sama käsky, ja sama jumala.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #93

Teen kirjoituksestasi johtopäätöksen, että mielestäsi juutalainen Mooses, joka eli 1200 e.Kr. on plagioinut Jumalan kymmenen käskyä islamilaiselta Muhammedilta, joka puolestaan eli n. 570-632 j.Kr.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #95

Ei tosiaankaan. Se sama juutalainen Mooses on yksi profeetoista islamin uskossa, kuten on juutalaisuudessa ja kristinuskossa. Onhan näissä täysin sama jumala.

On hyvä ymmärtää, että kyseessä on jokseenkin sama abrahamilainen usko jonka kolme päälahkoa ovat juutalaisuus, kristinusko ja islam. Nämä sitten haarautuvat edelleen. Tulkintaeroja löytyy detaljeissa, esim. juutalaiset ja muslimit eivät pidä Jeesusta jumalan poikana. Juutalaiset eivät oikein Jeesukselle anna mitään arvoa, tosin kuin muslimit.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #97

Siinäpä se. Islamistit eivät hyväksy Jeesusta Kristusta Jumalan poikana, eivät kolmiyhteistä Jumalaa: Isä, Poika ja Pyhä Henki. Ei ole mitään yhteistä, eikä kristittyjen Jumala ole islamistien jumala. On turha selitellä satuja. Maailmanherruuteen ei islaminuskolla pääse, eikä taivaaseen. Mitä hyvää on uskonnossa, jossa taivaan portit avautuvat syyttömiö ihmisiä tappamalla? Islamille kaikki ei-islamilaiset ovat vääräuskoisia ja siksi tapettavia. Inhottavaa barbarismia 2000-luvun maailmassa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #98

"Islamistit eivät hyväksy Jeesusta Kristusta Jumalan poikana"

Miksi pitäisi? Ei hyväksy juutalaisetkaan. Tulkintaeroja.

"Ei ole mitään yhteistä, eikä kristittyjen Jumala ole islamistien jumala."

Se on täysin sama jumala.

"Maailmanherruuteen ei islaminuskolla pääse, eikä taivaaseen."

Kuolemanjälkeisen elämän käsite on vastaava. Eli onko helvettiä vai jotain muuta tiedossa niin se sitten katsotaan siinä kuoleman jälkeen.

"Islamille kaikki ei-islamilaiset ovat vääräuskoisia ja siksi tapettavia."

Kristityt kylläkin meni tappamaan muslimeja ristiretkien muodossa. Semmoista vääräuskoisien tappamista ja jerusalemin valtausta. Tai miekan voimin intiaanien pakkokäännytystä. Muslimit ovat tehneet täysin samaa.

Tosin kuin juutalaisilla, kristityillä ja muslimeilla on yhteinen piirre se käännytystyö.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #98

Siis nuo pakkokäännytysjutut ovat tietystikin historiaa. Se mitä nykyisin esiintyy Isis porukoissa tai vaikka yhdysvaltojen raamattuvyöhykkeellä, on fundamentalismia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #100

Islam edustaa minulle barbarismia, länsimaisen kulttuurin ja moraalin vastaista elämäntapaa, joka on rankassa ristiriidassa länsimaisten ja suomalaisten ja kristillisten arvojen kanssa. Islam pyrkii väkivallan keinoin tunkeutumaan aina vain uusille aluelle, alistamaan alkuväestön. Missään se ei kykene sopeutumaan yhteiskuntaan mihin se voimakeinoin tulee.
Vuoden 2015 maahantunkeumisen jälkeen Suomi on nopeasti menettänyt omaleimaisuuttaan, turvallisuuttaan ja hyvinvointinsa tasoa, kun joudumme elättämään työtä tekemätöntä joukkoa, joka vielä katsoo oikeudekseen haalia Suomeen koko sukunsa elämään ns. siivellä.
EU:n myötä Euroopan rajat resottavat auki, ja porukkaa lappaa maihimme. Ruotsikin on vihdoin heräämässä tekemäänsä virheeseen ja haluaa muuttaa suuntaa. Aavikkojen ja kuun uskonto soveltuu pimeille alueille, ei Pohjolaan, jossa olemme valon, auringon ja Kristuksen valon lapsia.
Katso Kristukseen ja Ristiin, Kristuksen sovintokuolemaan sinunkin syntiesi puolesta, Matti Kaarnattu, ja etsiydy valoon, anteeksiantamukseen ja vaella kohti iankaikkista elämää Kristuksesa, niin löydät rauhan jo täällä ajassa, vapaana tappamisen ja naisen alistamisen ja polkemisen ihannoinnista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #101

"Islam edustaa minulle barbarismia, länsimaisen kulttuurin ja moraalin vastaista elämäntapaa, joka on rankassa ristiriidassa länsimaisten ja suomalaisten ja kristillisten arvojen kanssa."

Minulle fundamentalistit edustavat samaa uskon lahkosta riippumatta. Esim. kreationistit ja Isis terroristit. Kristittyjen suorittama homojen tappaminen on rankassa ristiriidassa sivistyneen maailman arvojen kanssa.

"Islam pyrkii väkivallan keinoin tunkeutumaan aina vain uusille aluelle, alistamaan alkuväestön."

Historiassa tapahtui näin, kuten oli kristinuskolla. Sattuneesta syystä kristinusko ja islam ovat levinneimmät uskonnot kun niitä on miekan ja ruudin voimalla jaettu kuin myös taloudellisin pakottein. Suomi on yksi kristinuskon uhreista ja suomalaisten omaleimaista kulttuuria on Lähi-idän vieraskulttuuri tuhonnut viimeisen tuhannen vuoden ajan. Tänne on tehty niitä ristiritetkiä mutta homma viimeistelty taloudellisin pakottein kun kristitty eurooppa oli kuin EU. Kristityt vaan toimi niin, että vääräuskoisten kanssa ei tehdä kauppaa ja suomi syrjäisenä paikkana joutui kääntymään kristinuskoon jos halusi kaupankäynnin jatkuvan.

"Vuoden 2015 maahantunkeumisen jälkeen Suomi on nopeasti menettänyt omaleimaisuuttaan, turvallisuuttaan ja hyvinvointinsa tasoa, kun joudumme elättämään työtä tekemätöntä joukkoa, joka vielä katsoo oikeudekseen haalia Suomeen koko sukunsa elämään ns. siivellä."

Suomen elintasoa laskee ylivoimaisesti eniten väestön ikääntyminen.

"EU:n myötä Euroopan rajat resottavat auki, ja porukkaa lappaa maihimme."

Siksi euroopan eteläisiin osiin halutaan lapioida rahaa, että talous kohentuisi ja saisi sinne rajavalvontaa.

"..niin löydät rauhan jo täällä ajassa, vapaana tappamisen ja naisen alistamisen ja polkemisen ihannoinnista."

Tyrmistyttää. Kristinusko on semmoinen lahko joka on teoriassa ok mutta käytännössä ei suvaitseva jos on muslimi, homo tai nainen. Jeesuksen opit lähimmäisen rakkaudesta on itseasiassa ristiriidassa sen kristinuskon kanssa miten sitä on rakennettu ja kuinka fundamentalistikristityt tulkitsevat raamattua.

--

"Tyhmyys on nainen, levoton ja yksinkertainen, eikä hän mistään mitään tiedä." - San. 9:13

"Kultarengas sian kärsässä on kaunis nainen, älyä vailla." - Sananl. 11:22

"Minä havaitsin: Kuolemaakin katkerampi on nainen. Hän on pyydys, hänen sydämensä on ansa, hänen kätensä ovat kahleet. Jumalalle mieluinen hänet välttää, mutta synnintekijä takertuu hänen verkkoonsa." - Saarn. 7:26

"Sen sijaan jos nainen on avopäin, kun hän rukoilee tai profetoi, hän häpäisee päänsä, sillä sehän on samaa kuin hän olisi antanut ajaa hiuksensa pois. Ellei nainen peitä päätään, hän voi yhtä hyvin leikkauttaa hiuksensa. Mutta jos kerran hiusten leikkaaminen tai pois ajaminen on naiselle häpeällistä, hänen tulee peittää päänsä." - 1. Kor. 11:5–6

"Miestä ei ole luotu naisesta vaan nainen miehestä, eikä miestä luotu naisen takia vaan nainen miehen takia." - 1. Kor. 11:7–8

"Vaimot, suostukaa miehenne tahtoon niin kuin Herran tahtoon, sillä mies on vaimonsa pää, niin kuin Kristus on seurakunnan pää; onhan hän seurakunnan, oman ruumiinsa, pelastaja. Niin kuin seurakunta alistuu Kristuksen tahtoon, niin myös vaimon tulee kaikessa alistua miehensä tahtoon." - Ef. 5:22–24

"Naisten tulee olla vaiti seurakunnan kokouksissa. Heidän ei ole lupa puhua, vaan heidän on oltava kuuliaisia, niin kuin lakikin sanoo. Jos he tahtovat tietoa jostakin, heidän on kysyttävä sitä kotona omalta mieheltään, sillä naisen on sopimatonta puhua seurakunnan kokouksessa." - 1. Kor. 14:34–35

--

Näin siis kristinuskossa. Kristinusko on siis selvästikin naista alentava lahko. Maallistuneet kristityt ja muslimit eivät näin ajattele mutta fundamentalistit ajattelevat.

--

Ehkä voisi siirtää keskustelua hieman alkuperäiseen aiheeseen, että mitenkäs suomessa? Suomi saattaa olla Länsi-Rooman tapaan epäonnistunut valtio joka hajoaa verokertymän huvetessa. Hyvin paljon tästä on seurausta siitä, että on paljon ihmisiä jotka ovat riippuvaisia tulonsiirroista eri muodoissa. Eihän näitä asioita näe ennalta ainakaan ilman mallinnusta.

Näissä asioissa voisi ehkä ottaa mallia muualta missä tulonsiirrot ovat toimineet pitkän aikaa. Esim. vaikka juurikin islamin verokäytännöt ja tulonsiirrot. Islamilaiset valtiot ovat toimineet valtiomuotoisina monia satoja vuosia, että ehkä ne almuvero ja tulovero käytännöt siellä on perustasoltaan ihan toimivia ja otettu peräti uskontoon saakka siksi kun ne on vuosisatojen aikana toimiviksi havaittuja. Esimerkiksi tämä kuullostaa ihan toimivalta, että almuverossa puolet menee sinne hallinnon kautta jaettavaksi ja toisen puolen voi itse valita kohteet mihin rahat käyttää, eli kansalaiset voivat itse äänestää verojensa käytöstä! Minä pidän tuota mallia ihan järkevänä. Minkä takia me suomessa toimimme niin, että valitaan päättäjiä mokailemaan kuin voisi sitä mokailun riskiä vähentää sillä, että osa verojen kohteista on omassa harkinnassa?

Tämähän on merkittävästi erilaista kuin kristinuskossa jonka juuret ovat siellä Roomassa. Roomalaisillahan oli sellainen käytäntö, että julkista infraa rahoitti rikkaat ja käyttivät niitä sitten vaalimainoksina, että pääsivät pönkittämään omaa asemaansa ja sitten kaupungistumisen myötä joutuivat jakamaan viljaa vähän pakostikin että sinne loppuvaiheilla siitä tuli semmoinen hyvinvointivaltio.

Pohjoismaiden sosiaaliturvat kehittyneet oikeastaan viimeisen sadan vuoden aikana, että ei ole samankaltaista pitkän aikavälin kokemusta.

Mielestäni näitä asioita on tärkeätä pohtia ja lukea sitä historiaa, että ihmiset voisi oppia jotain virheistään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #102

Kristinuskoon ja humanismiin perustuva kulttuurimme on hyvä perustus, fundamentum. Islamilla ei ole siihen mitään hyvää annettavaa. Se pyrkii loisimaan hyvinvointivaltioissa ja vajottamaan ne köyhyyteen ja muuttamaan roistovaltioiksi.
Ruotsissa on jo niin pimeitä ja väkivaltaisia islamin hallitsemia rikollisalueita, jossa islamin lait vallitsevat ja ruotsalaisväestö pakenee pois. Tällaiseksiko haluat Suomenkin muuttuvan islamin paapomisen kautta, Matti Kaarnattu?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #104

"Kristinuskoon ja humanismiin perustuva kulttuurimme on hyvä perustus, fundamentum. Islamilla ei ole siihen mitään hyvää annettavaa."

Ei sen enempää kuin kristinuskolla. Molemmat ovat Lähi-idän vierasuskontoja eikä aitoa suomalaista uskontoa.

"Se pyrkii loisimaan hyvinvointivaltioissa ja vajottamaan ne köyhyyteen ja muuttamaan roistovaltioiksi."

Arabithan ovat rikkaita. Kyllä se köyhyys tulee jostain muualta.

"Ruotsissa on jo niin pimeitä ja väkivaltaisia islamin hallitsemia rikollisalueita, jossa islamin lait vallitsevat ja ruotsalaisväestö pakenee pois. Tällaiseksiko haluat Suomenkin muuttuvan islamin paapomisen kautta, Matti Kaarnattu?"

Ei tuo liity islamiin. Liittyy siihen, että maahanmuuttajat tulevat sinne työttömiksi. Ruotsissa kun ei ole enää sellaista teollisuuden kasvua niin kuin ennen vanhaan eikä maahanmuuttajilla, varsinkaan työttömillä, ole pääomia omistusasumiseen joten keskittyvät lähiöihin.

Samat ongelmat yleistyy täälläkin mutta se ei johdu islamista. Täällä vaan ei tehdä uusia tehtaita tuottamaan sitä sun tätä joten työttömyys ohjaa ihmiset lähiöghettoihin.

Lähinnä siitä on suomelle haittaa tuollaisissa määrissä mutta onko asiaa sitten voitu hoitaa muuten, kun suomalaiset pitävät tekemistään sopimuksistaan kiinni.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #93

Ei ole sama jumala. Kritityn Jumala on kolmiyhteinen. Hän ei ole silmitön tappaja eikä salli loisimista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #103

"Ei ole sama jumala. Kritityn Jumala on kolmiyhteinen."

Väärin meni. Kolminaisuusopissa on yksi jumala, mutta kolme persoonaa. Isä, poika ja pyhähenki. Se jumala on täysin sama kuin muslimeilla mutta tuossa on tulkinta ero.

Muslimit ja kristityt tulkitsevat asian eri tavalla. Muslimit pitävät Jeesusta yhtenä profeettana joka syntyi neitseellisesti, nostettiin taivaaseen ja teki ihmetekoja mutta häntä ei pidetä jumalan sivupersoonana tai jumalan vierailuna ihmisten keskuudessa. Se on se kristittyjen käsitys.

"Hän ei ole silmitön tappaja eikä salli loisimista."

Höpö HÖPÖ! Kristittyjen jumala tappoi Niilistä kalat ja muut vesieläimet, antoi heinäsirkkojen tuhota sadon, tappoi kaikki esikoiset niin eläimiltä kuin ihmisiltä, hukutti maailman jättiläistulvassa, kiusasi Jobia, muutti suolapatsaaksi ja jne.

Kannattaa muistaa sen heprealaisten jumalan alkuperä, että sehän oli näiden Midianilaisten heimon SODAN jumala. Juurikin niitä seemiläisiä jotka keksivät kirjoitustaidon aakkosilla. Sillä jumalalla muuten oli mm. isä ja äiti ja muuta vastaavaa monijumaluuteen liittyvää ja heprealaiset kun loivat kulttuuria niin pöllivät sen ja palvoivat vain tätä. Sitten tulevina vuosisatoina hävittivät monijumaluuden merkkejä sen alkuperästä ja kirjoittivat sitten näistä näkökulmista sitä raamattua. Siksi siellä Mooseksen kirjassa lukee siitä "älä palvo muita jumalia" koska silloin oltiin siirtymässä monijumaluudesta yksijumaluuteen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #105

Maailmassa taistelevat hyvä ja paha. Valo ja pimeys. On auringon uskontoja ja pimeyden uskontoja. Omana aikanammekin kulttuurin piirteissä ja tunnuksissa näytetään ollaanko elämän suojelun vai tuhoamisen puolella ja puolesta. Kansojen ja valtioiden lipuissa ja muissakin tunnuksissa tämä historiallinen valinta näkyy. Pohjolan ja monien muiden kristittyjen valtioiden lipuissa on risti, Kristuksen merkki. Kristitty tunnustaa ilolla ja rakkaudella värinsä. Olemuksensa tunnustaa myös islam, itsestään valoa antamattoman tunnuksensa kuun, joka kykenee heijastamaan vain saatua tai anastettua valoa. Kristuksen ristiä islamisti ei kestä. Kristuksen valo käy yön palvojan silmiin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #106

"Maailmassa taistelevat hyvä ja paha. Valo ja pimeys."

Tuo on sellaista Zarathustralaisuutta mistä tuo on pöllitty, erityisen vahvana kristinuskoon ja islamiin ja vaikuttanut myös juutalaisten yksijumaluuteen kun vähitellen siihen siirtyivät. Tuohan oli myös yksi niistä kulteista mitkä vaikutti Roomassa aikoinaan ennen kuin kristityt aloittivat muiden uskontojen hävitystoimet.

"Olemuksensa tunnustaa myös islam, itsestään valoa antamattoman tunnuksensa kuun, joka kykenee heijastamaan vain saatua tai anastettua valoa."

Kuun sirppi ei varsinaisesti ole mikään islamin tunnus vaan tuo on Turkkilaisten lipusta johon otettu vanhaa muinaisuskoa arabian niemimaalta jossa palvottiin taivaankappaleita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #74

Juutalaisuuden ja islamilaisuuden välillä on homouteen nähden se pienenpieni ero, että juutalais-kristillisessä yhteiskunnassa maallinen laki kieltää homojen tappamisen, mutta islamilainen laki sallii edelleen silpomisen, verikoston, "vääräuskoisen" kuten juutalaisen ja kristityn raiskauksen, tappamisen ja lupaa paratiisin, neitsyet ja jogurtit tappajan palkinnoksi. Maksaa vielä terroristin sukulaisillekin tappopalkkiot. Melkoisen moderni uskonto siis, ja Euroopan maissakin jo niin suuresti vallanpitäjien rakastama. Miksihän? Osaatko vastata?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #81

Ei maallistuneet muslimit ole tuollaisia eikä kaikki muslimimaat ole fundamentalistisia.

En näe että euroopassa vallanpitäjät mitenkään rakastaisi islamia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #83

Hyväksyvät ja käyttävät hyväkseen ja henkilökohtaisessa hyötymistarkoituksessa myyvät maanssa. En hyväksy oman maansa ja kulttuurinsa myymistä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #87

Minun nähdäkseni tuo muutaman vuoden takainen pakolaisaalto näytti yllättäneen eurooppalaiset housut kintuissa ja tässä epäonnistuttiin rajusti monellakin tasolla.

En niinkään syyllistä maahanmuuttajia, uskontoa tai ihmisten auttamista. Päättäjiä kylläkin siitä miten heikosti varauduttu ja miten näillä kikkaillaan verovaroja omiin taskuihin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #83

Missä näkyy islamin kielteinen asenne islamin nimissä harjoitettuun terrorismiin? Missä näkyy Suomen hallitusvallan islamin opetukseen liittyvä valvonta, jotta siellä opetettaisiin Suomen lakien mukaan? Suomalaisessa koulussa on kristillinen uskonnonharjoitus kielletty vaikka noin 70 prosenttia väestöstä kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon. Sen sijaan islamilaisin tunnuksin varustetut saavat julkisesti kantaa uskonsa mukaisia tunnuksia.
Helsinkiin halutaan rakentaa islamilainen suurmoskeija muka rauhan tyyssijaksi, mutta miten siitä voisi rauhan tyyssija tulla, kun islamilaiset riitelevät ja tappavat toisiaan maailmanlaajuisesti siitä mikä lahko edustaa oikeaa islamia? Näkyykö ihailemasi maallistuminen siinä, että Suomessa islamistit vaativat työpaikoille uskonnonharjoitushuoneita ja noudatettaviksi islamilaisia rukousaikoja, mutta suomalaisessa koulussa ei sallita edes kristillisiä aamuhartauksia?
Onko Suomi enää tasa-arvoinen maa? Noudatetaanko täällä perustuslain mukaista kansalaisten yhdenvertaisuutta? Ei.
Islam vyöryttää, kuten se tekee kaikkialla mihin se on päässyt. Miksi tasa-arvon ja perustuslain noudattaminen ei Suomessa toimi?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #91

"Missä näkyy islamin kielteinen asenne islamin nimissä harjoitettuun terrorismiin?"

Vaikka tässä: https://yle.fi/uutiset/3-8455830

Monen muslimin kanssa olet keskustellut aiheesta? Kielteisesti tuohon suuntaudutaan..

Tässä videolla sitten näkyy sitä kristittyjen asennetta: https://www.youtube.com/watch?v=7d7zuJN_irE

"Suomalaisessa koulussa on kristillinen uskonnonharjoitus kielletty vaikka noin 70 prosenttia väestöstä kuuluu evankelis-luterilaiseen kirkkoon."

Ei. Kyllä koulussa saadaan harjoittaa uskontoa mutta ei ole pakko, eikä saa oppilaita pakottaa: https://uskonnonvapaus.fi/lapset/uskonnonharjoitus...

"Sen sijaan islamilaisin tunnuksin varustetut saavat julkisesti kantaa uskonsa mukaisia tunnuksia."

Tietysti. Ristin muotoiset riipukset on myös sallittu ja koulurepussa saa pitää omaa raamattua jos siltä tuntuu.

"Helsinkiin halutaan rakentaa islamilainen suurmoskeija muka rauhan tyyssijaksi, mutta miten siitä voisi rauhan tyyssija tulla, kun islamilaiset riitelevät ja tappavat toisiaan maailmanlaajuisesti siitä mikä lahko edustaa oikeaa islamia?"

Kuten sanoin aiemmin niin eri uskontolahkoja ei kannata vastakkainasetella, vaan fundamentalisteja ja maallistuneita.

"Näkyykö ihailemasi maallistuminen siinä, että Suomessa islamistit vaativat työpaikoille uskonnonharjoitushuoneita ja noudatettaviksi islamilaisia rukousaikoja, mutta suomalaisessa koulussa ei sallita edes kristillisiä aamuhartauksia?"

Eiköhän tuo ole työyhteisön sisäinen asia josta päättää omistajat viimekädessä. Julkiset yhteisöt ovat reguloituja, ja kristillisiä aamuhartauksia ei ole kielletty. Koulu saa halutessaan järjestää mutta oppilaille se ei tietenkään ole pakollista.

"Onko Suomi enää tasa-arvoinen maa?"

Uskonnon osalta ei. Evankelis-luterilaisella kirkolla on erivapauksia ja saa valtion rahoitusta ties mihin kuluihin. Mielestäni uskonlahkojen pitäisi kerätä jäsenmaksunsa yhdenvertaisesti. Esim. liittymismaksu ja sitten vuosimaksu. Lahko saa itse hinnoitella itsensä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #81

Ja juuri osui silmään tällainen: https://yle.fi/uutiset/3-10187976

Noh, yhdysvalloissa on paljon fundamentalistisia kristittyjä ja selvästikään kaikki muslimit eivät ole fundamentalistisia.

Sen sijaan fundamentalistit ovat uskonlahkosta riippumatta sekopäistä. Yhdysvalloista löytyy esim. tällaisia: https://creationmuseum.org/

Vähintäänkin järkyttävää.

Käyttäjän mikkonummelin kuva
Mikko Nummelin

On ihmisten oma asia, haluaako solmia avioliittoa tai perustaa perhettä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Yksilöllä on oikeus valita. Mutta mikä on yksilön vastuu? Vastuu yhteiskunnan antamasta hyvinvoinnista, vastuu siitä se sosiaalinen hyvä mitä elämänsä aikana saa, tulee maksetuksi. Mikä on valtion vastuu siitä että kaikilla on työtä ja siitä, millainen on Suomen tulevaisuus eri aikaväleillä. Tätä keskustelua ei Suomessa käydä.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Monelle eläkeläisellekin Suomi on pilalla. Pienituloiset etsivät kattoa päänsäpäälle halpamaista, jotkut paremman eläkkeen saajat yrittävät turvata jälkeläisilleen jotain perintöä Portugalissa jne.

Kun kirkkokin on mainittu, niin toistan taas vanhan käsitykseni, joka pohjaa Osmo Tiililän kritiikkin. Luterilainen kirkko alkoi pilaantua, kun teologiassa siirryttiin valeteologiaan, siis metafysiikka hylättiin. Tämähän tarkoittaa kirkonkin siirtymistä lopulta kokonaan maallisen regimentin alueelle. Kilpailee osin hyväntekeväisyysjärjestöjen ja osin poliittisten puolueiden kanssa, vailla omaa toiminta-aluettaan. Tässä on ero esimerkiksi ortodokseihin, jotka näyttäisivät olevan immuuneja valeteologiaa kohtaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kaikki esittämäsi on vakavaa asiaa. Suomen kirkko on ollut hakoteillä kauan. Pappien suusta kuulee tänään tuskanilmaisuja mm. Muhammedin suurista kärsimyksistä ennen uskoon tuloa. He saattavat puhua Muhammedista enemmän kuin Lutherista. He ilmaisevat tuntevansa myös iloa maahanmuuttajien kääntymisestä kristinuskoon. He tuntevat tuskaa sen johdosta, että niin moni maailmassa kärsii. He julistavat suomalaisten velvollisuutta auttaa. He vievät mielellään lähetyssanomaa vieraisiin maihin, mutta ei Suomeen. Poikkeuksiakin on, mutta kaiken tämän nähdessäni ihmettelen, miksi maailmalla tehtävä hyväntekeväisyys makstetaan suomalaisilla veronmaksajilla. Miksi kirkko huutaa maahanmuuttajien elättämisen ja kaiken heiden hyvinvointinsa puolesta, mutta maksaako kirkko siitä itse mitään? Kaiken taidamme maksaa me valtion, kunnallisveron ja kirkollisveron maksajat. Ainakin minä haluan antaa omat veroeuroni oman kotimaan ihmisten hyväksi ennemmin kuin muunmaalaisten.

Käyttäjän demoni kuva
Liisa Polameri

"Työssä olevia on liian vähän. Työikäiset uuvutetaan ennen aikojaan loppuun. Oman maan työttömät eivät työllisty, kun ulkomaalainen halvempi työvoima vie työt. Äidit eivät saa hoitaa vauvojaan, heidät syyllistetään siitä etteivät ole tienaamassa, koska naisen euro on muka pienempi kuin miehen. Huono lähtö lapselle, joka riistetään äidin rinnoilta liian aikaisin."

Matti Kyllönen nostaa esiin vinoutuneen, vanhoilliskonservatiivisen ajattelun luoman varsinaisen ongelman: Sukupuolten välinen segregaatio työelämässä, jonka uusintamista ja ylläpitoa Sipilän hallitus jääräpäisesti jatkaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tulinko ymmärretyksi väärin? Tarkoitin sitä, että perheellä on oikeus sunbjektiiviseen valintaan siitä kumpi vanhemmista jää vanhemmanvapaalle. Lapsen kannalta mielestäni on hyväksi jos äiti ainakin lapsen imetystajan ja pitkälle siitä ylikin on äidin hoidossa. Vihervasemmisto painostaa äitejä heti synnytyksen jälkeen työhön. Tätä perustellaan naisen oikeudella tehdä työtä ja koota eläkerahojaan. Lietsotaan siis naisen ja miehen välistä sotaa.
Käsitys naisen ja miehen euron eri koosta perustuu virheelliseen väittämään. Jos samasta työtä ei makseta samaa palkkaa, on se vaivattomasti korjattavissa, viime keinona oikeudessa.
Virhekäsitys saadaan laskemalla tilastosta naisten ja miesten kansallinen palkkapotti, joiden loppusumma jo biologisista syistä ei ole sama. Siitä feminismi lietsoo sotaa ja vihaa. Lapsen etu on harvoja poikkeuksia lukuunottamatta se että äiti hoitaa lasta ja harvoja poikkeuksia lukuunottamatta myös koiras tukee elatusta ja kasvatusta.
Valtion tehtävänä on luoda olosuhteet, joissa syntyvyys on riittävän korkealla tasolla kansan elinvoiman ja tulevaisuuden turvaamiseksi. Nyt siitä ei valtio huolehdi lainkaan. Väestöliitto, Pelastakaa Lapset, Mannerheimin Lastensuojeluliitto ym. ovat olleet vuosikymmenet hiljaa. On maanpetoksellista jättää väestönlisäys maahanmuuton ja muukalaisten hoitoon.
Valtion rikos kansaa kohtaan on se, että nuoret miehet syrjäytyvät yhteiskunnassa, eivät saa työtä eivätkä voi perustaa perheitä. Maanpetoksellista on ulkoistaa väestönkasvun ylläpito muukalaisten varaan. Se on myös taloudellisesti virheellinen ratkaisu, koska muukalaisten perheitä yhdistetään Suomessa ja suomalaisten perheitä hajotetaan ja vajotetaan sosiaaliavun varaan sen sijaan, että väestön enemmistö saisi tehdä työtä ja elää ihmisarvoista elämää. Nyt muukalaisten ihmisarvo on suomalaisten ihmisarvoa arvokkaampaa ja - rankasti kalliimpaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Eiköhän se naisilla isoin ongelma ole se, että ei haluta vakinaistaa lisääntymisikäisiä joilla ei mukuloita ole, koska se tulee niin kalliiksi työnantajalle. Olisi parempi siirtää työnantajaan kohdistuvaa vauvariskiä jotenkin verovaroihin.

Lisääntymisen kannalta ongelmana on sitten miehiin kohdistuva vauvariski, että kupru parisuhteessa ja työttömyys niin siinähän maksellaan sitten herkästi elatusmaksuja. Tilastojen valossa näyttäisi lapsen teon olevan tällä hetkellä selvästi taloudellinen riski, joten tulee mieleen voisiko tätä hoitaa niillä lapsilisillä?

Talouden realiteetit, riskit ja tuotot, heijastuvat monissa asioissa kuten työllisyydessä ja lisääntymisessä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #37

Työnantajan kulut lapsista ovat kyllä suuret. Tehokkuuteen pyrkivät suuryhtiöt ottavan nämä seikat huomioon. Uraputkinainen välttellee urariskejä. Lapsivähennyksen tulisi olla nykyistä suurempi. "Vanhanpiian ja vanhanopojan" veron voisi palauttaa, mutta sekin on ristiriidassa työttömyyden ja pätkätyön kanssa.
Pienyrittäjyyden ja lapsenteon välisestä suhteesta erään naisvaatekauppiaan kokemus. Tämä pääkaupunkiseudun kaupungin vaatekauppias huokaili: "Minulla on kymmenen naista työssä. Nyt heistä on kolme samanaikaisesti äitiyslomalla, eikä minulla yhteenkään raskauteen ole osuutta."
Kun palkkaa sijaiset, jos yleensä pätkäajaksi hyvää saa, ja maksaa äitiyden kustannukset, se on pienyrittäjälle kova juttu. Isot yritykset automatisoivat ja karttavat ihmistyövoiman lisäämistä. Sosiaalikulut kaatuvat pk-yritytsen päälle. Kyllä tähän pitää saada korjaus. Sosialisteillahan tähän on kyllä vanha ratkaisu: "Kaikki verot valtion maksettavaksi!"

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #42

"Sosialisteillahan tähän on kyllä vanha ratkaisu: "Kaikki verot valtion maksettavaksi!" "

Lähinnä tuo huomio sitä, että taloudellisissa päätöksissä on riskit ja tuotto. Ei ole suurta tuottoa ilman suurta riskiä.

Riskeihin sitten auttaa hajautus. Esimerkiksi rahaa voi olla eri omaisuuslajeissa, on taloyhtiöitä joissa osakkaat vastaavat yhdessä kuluista. Valtiolla maksattaminen on julkista rahaa ja siinä riski hajautetaan koko kansalle.

Asian voi nähdä niin, että julkinen raha sietää hyvin riskiä mutta yksityinen raha huonommin. Lisäksi jos talous on tiukalla, kuten esim. köyhän arjessa, niin riskin sieto on hyvin matala. Siksi työtön ei välttämättä ota mitä tahansa työkeikkaa vastaan kun seurauksena on vaikka kuukausia ilman mitään tuloja niinkuin se nykyisin on kelalomake jumppaamisessa.

Näitä asioita kannattaisi jotenkin mallintaa ja simuloida, että miten asioita kannattaisi tehdä. Meillä on käytössä tällainen leikkiraha mikä ei ole sidottu mihinkään ja valtio voi aika vapaasti säätää mistä ja miten sitä kylvetään ja miten sitä kerätään, että saadaan ihmiset toimeliaiksi ja tekemään oikeita asioita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #52

Tuohon en osaa sanoa muuta kuin sen että kvartaalitalous on huono isäntä ja heikko kaunnustaja säästämään.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Suomi panostaa Suomessa ihmisiin, jotka eivät osaa suomea.

P.S. En tarkoita suomalaisia sylivauvoja.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Velaksi eletään, velkaa otetaan muukalaisten elättämiseksi ja muukalaisperheiden yhdistämiseksi Suomessa. Muukalaisten kieli- ja tapakasvaukseen ja ns. koteuttamiseen uhrataan hirmuisesti velkarahoja. Kuitenkaan he eivät kotoudu, koska invaasion periaatteisiin ei kotoutuminen uuteen kotimaahan kuulu. Muukalaisten työllistyminen tapahtuu - se vähä mikä tapahtuu - suomalaisten veronmaksajien varoilla alueilla, jotka eivät mitään tuota, vaan ovat pelkästään kuluja. Jos sama rahamäärä käytettäisiin suomalaisten kouluttamiseen uusiin tehtäviin, saataisiin maan kannalta pysyviä tuloksia. Mutta sehän ei kansakunnan tuhoamisohjelmaan suinkaan sovi.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Alhainen syntyvyys on hyvä asia. Hiilijalanjälkemme pienenee. Asia kuitenkin mitätöidään suosimalla hottentootien massamuuttoa lämpöisestä Afrikasta igluihimme, maahamme.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Onko hottentotin hiilijalanjälki pienempi Afrikassa kuin Suomessa? Jos on, eikö hänen kannattaisi pysyä kotikonnuillaan? Sama pätenee Irakissa ja Afganistanissa asuviin. Eikö heidän perheensä kannattaisi yhdistää siellä? Se olisi Suomen ja myös globaalin maailman etu. Tämä tieto kannattaisi levittää Sipilän hallituksen tietoon.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Kääntöpiirien välissä on lämmityskustannukset toista kuin napapiirillä. Vihreästi ajatteleva, ilmastonmuutoksesta huolestunut ei voi ymmärtää muuttoliikettä päiväntasaajalta kohti napoja.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16

Oikein, Jarmo Lauros. Pohjoisesta pitäisi siirtyä etelään. Melkoisia neroja nämä nykyiset ilmastonmuuttajat: Suomessa julistetaan, että Suomessa on muukalaisia, joille pitää saada verta kotiseudultaan Afrikasta, kun muka sitä verta on Suomessa liian vähän. Pieni vinkki: laitetaan verenvähyyttä poteva ihminen juurilleen, niin verta riittää, eikä tarvitse mitään puutetta kärsiä.
Viikingeillä oli ilmaston kannalta oikea meininki matkoillansa; lämpöä kohti mentiin. Kovin viisailta eivät vaikuta ne, jotka pakenevat kylmää pohjoiseen, kaukaiseen Suomeen. Ennen pitkää täällä tulee vilu ja nälkä, kun joutuu itse vastaamaan elämästään. Sekin aika tulee vielä, oletan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

Ongelma on se, että tietyillä paikoilla ei ole ruokaa ja vettä ja ne vähät mitä on, on semmoista mistä ahneet alkavat sotia, ja se aiheuttaa kansainvaellusta. Suomessahan on järvet täynnä vettä, viljelyskelpoista maata ja puuta poltettavaksi millä pitää lämpimänä.

Eli, suomeen tulee miljoona ihmistä muualta tällä vuosisadalla vaikka väkisin.

Tämä on se juttu mitä ei kaikki tajua ilmastonmuutoksessa, että mitäs sitten jos pari astetta lämpimämpää. Siihen yhdistyy väestö kasvu, supistuvat viljelysmaat ja juomaveden katoaminen. Itseasiassa maailman tuhoutuminen. Sen tuhon tekee ihmiset, koska ihminen on semmoinen 70kg painava älykäs petoeläin joita on miljardeja ja sitten kun vesi ja ruoka loppuu niin sitten syödään kaikki mitä lähtee ja lopuksi ihmiset syövät toisiaan.

Se mitä tapahtui pääsiäissaarilla jotain sataa vuotta sitten, oli tavallaan ihmisen toimintaa petrimaljassa. Ihmiset tuli saarelle, kuluttivat resurssit ja jäivät sinne saarelle loukkuun, sivistys taantui ja jakautuivat toisiaan metsästäviksi heimoiksi. Ei se ihminen ole biologialtaan sen kummempi kuin heinäsirkkaparvi mikä tuhoaa sadon. Se vaan että ihmispopulaatio romahtaessaan tuhoaa kaiken.

Tämähän on tiedetty ainakin 50v jo, että maailmantalous pyörii jonkun mahdottoman exponentiaalisen kasvun varassa, eli exponentiaalisesti kasvava energian tuotto, ihmismäärä ja resurssien kulutus ja sitten kun resurssit loppuu niin tapahtuu jotain jännää. Ihmiskunnalla ei ole ollut mitään poliittista tahtoa reagoida puoleen vuosisataan koska rikkaissa maissa on kivempi olla ahne ja elää kuin olisi joulu joka päivä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #38

Tämä tiedetään ja siitä Suomessakin paasataan väsyksiin asti, mutta vaikka Suomi tekisi mitä ja uhrautuisi nykyistäkin enemmän, ei sillä maailmaa pelasteta, mutta Suomi kyetään tuhoamaan. YK ja suurvallat ovat ongelmien ratkaisujen este. Kiina ja Venäjä pahimmat jarrut. On valtava ristiriita siinä, että globalisaatiosta puhutaan ja sen ihanuutta EU:ssa ja Suomessa ylistetään ja syyllistetään niitä, jotka eivät siinä kauheasti hyvää näe, mutta "maailmanhallitusta" ei edes yritetä pystyttää, siis sellaista joka tarttuisi maailmanlaajuisesti asioihin ja suuntaisi voimavarat siihen. Nykyinen "globalisaatiohallitus" - kvartaalitalouden pörssihait, veronkierätäjät ja heitä hännystelevät poliitikot - ryöstävä kansoja ja manaavat kansallisvaltiot maan rakoon, koska muka ovat heidän rikastumisensa este. Ihminen ei taida kyetä tekemään tarvittavia ratkaisuja muuten katastrofien kautta.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Autoilusta puheen ollen niin olen huomannut, että monet Afrikasta ja Afganistanista tulleet siirtolaiset ovat hyvin innokkaita autoilijoita Suomessa. Siis heidän ajakorttinsa, jonka ovat hyväksytysti kotimaissaan suorittaneet, näyttää siis olevan lainvoimainen myös meillä täällä. En sano, että he huonoja autoilijoita olisivat, mutta kyllä varmasti sitä hiilijalanjälkeä runsaalla autoilullaan kasvattavat täällä. Paljon maahanmuuttajat pyöräilyäkin harrastavat, mutta yleensä ilman kypärää, sen olen varmasti pannut merkille. Kerran näin irakilaisen pyöräilijän kaatuneena ojassa, oli varmaan murtanut polvensa. Oli jäinen keli keväällä, siis tietyin paikoin, muuten jo aivan sulat pyörätiet. En mennyt siis auttamaan häntä, kun oli toinenkin pakolainen siinä jo auttamassa. Olen joskus em. asian maininnut jossain keskustelussa ja minua on syytetty rasistiksi, kun en mennyt auttamaan. Kyllä siinä sitäkin asennetta silloin oli minulla varmaan jonkin verran.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #112

Kansalaisen velvollisuuksiin kuuluu auttamisvelvollisuus. Suomi on kuitenkin mennyt Suomen kansalaisen kannalta hankalaksi, kun auttamaan mennyt saattaa joutua itse syytetyksi, kun muka on ottanut virkavallalle kuuluvaa valtaa itselleen (väkivalta-, varkaus- yms.). Kertomassasi tapauksessa saattaa auttajan mieleen tulla kysymys, onko kysymyksessä ansa, pusikosta hyökkääkin autettavan lajikumppaneita, jotka saattavat käydä kimppuusi, ryöstävät sinut ja syyttävät sinua päällekarkauksesta, uhri onkin se joka muka apua huutaa.
Suomalaiset ovat auttamisvelvollisuutta noudattaneet hyvin tunnollisesti. L. Samarialaisen tavoin on autettu jopa omin kustannuksin. Suvakki Farisealainen kutsuu ensin valtiota väliin ja auttaa vasta kun on saanut valtiontakauksen siitä, että valtio kaiken maksaa ja hän saa kunnian.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #113

"Suomi on kuitenkin mennyt Suomen kansalaisen kannalta hankalaksi, kun auttamaan mennyt saattaa joutua itse syytetyksi, kun muka on ottanut virkavallalle kuuluvaa valtaa itselleen (väkivalta-, varkaus- yms.). Kertomassasi tapauksessa saattaa auttajan mieleen tulla kysymys, onko kysymyksessä ansa, pusikosta hyökkääkin autettavan lajikumppaneita, jotka saattavat käydä kimppuusi, ryöstävät sinut ja syyttävät sinua päällekarkauksesta, uhri onkin se joka muka apua huutaa."

Onko lähdettä tuollaiselle?

Eivät välttämättä ole mitään kristittyjä jotka lähtevät raakalaismaisiin veritekoihin jumalan johdatuksessa.

http://raamattu.fi/1992/4Moos.25.html#o49

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen Vastaus kommenttiin #113

Tämä tapaus, josta kerroin sattui siis reilu vuosi sitten. Oli alamäen jälkeen siis mies kaatunut pyörällä ja luisunut ojaan, koska siinä oli jäinen kohta. Kaksi miestä siinä oli ja toinen yritti nostaa toista pystyyn, mutta jalka ei kantanut ja mies vaipui valittaen ja itkien maahan. Se, mikä minua esti auttamasta oli se, että miehet olivat mielestäni selvästi humalassa ja siis arabeja. Kyllä minä siinä pari minuuttia seurasin sitä tilannetta, mutta eivät pyytäneet minulta apua kuitenkaan. Ei näistä kannata huonoa omaatuntoa kantaa, kyllä he sitä apua varmaan pian saivat, siinä on lähellä ostoskeskus kyllä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #115

Ei siinä sitten mitään jos oli useampi ja tajuissaan, vaikka olisikin humalassa.

Vastaavaa näkee vaikka joka viikko jos öisin liikkeellä kun känniläiset kulkevat.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Bernie Sanders ylistää Suomea mutta täällä nähdään kaikki synkeissä väreissä.

Miksi näin ristiriitaista kaikki olla voi?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Muukalaiset ylistävät Suomea jotta tämän upean kansan pöljät johtajat syytäisivät yhä enemmän velkarahaa muihin maihin.

Reijo Siirtola

Kaksi asiaa: i) Ilman EU-liittymistä Suomi olisi ollut sellaisella tuuliajolla, jonka seurauksia me ei voida edes pahimissakaan skenaarioissa kuvitella. Se mitä tapahtui Islannissa ja mihin ahdinkoon islantilaiset ajettiin heidän omalla valuutallaan, oli vain esimakua siitä, mitä meille olisi voinut tapahtua. Tästä voin kommentoida erikseen. ii) Mutta tuo kirkko-/maahantulo-/vastuunottaminen, siihen seuraava omakohtainen kokemus viime viikonlopulta. Olin ns vapaaehtoisena vaarina viikonlopun kestävällä suruleirillä (toinen vanhempi kuollut suht lähellä), jossa oli mukana myös ns vähemmistön ja maahanmuuttajien edustajia ja heidän lapsia. Organisoijana seurakunta. Jos me halutaan, niin kuin sinun kirjoituksen hengestä luen, syyllistää nämä ryhmät, niin ne varmasti syyllistyvät, vieraantuvat ja syntyy ongelmia. Mutta jos me halutaan, niin kuin minä haluan, ottaa nämä ei-rikolliset vanhemmat ja lapset mukaan meidän päivittäiseen toimintaan ilman heidän etukäteen leimaamista, ei synny sellaisia ongelmia mitä sinä kirjoituksissasi maalaat. Kyllä he tähän yhteiskuntaa sopeutuvat ja yhteiskunta sopeutuu heihin, jos haluamme. Kukaan näistä lapsista ei poikennut millään tavoin, ei ajatuksin eikä teoin, niistä ns valtavirtaan kuuluvista lapsista. Meillä oli samat arvot ja sama maailmankuva, tietenkin hieman laajennettuna, mutta minulle hyväksyttävänä. Osa näistä aikuista, mutta ennen kaikkea heidän lapset, vaikkakin vanhasta valtaväestöstä ulkomuodoltaan poikkeavina, ovat osa sitä tulevaa, maailmaan integroituvaa Suomea. Ja totta kai, he tuovat mukanaan omia ajatuksiaan ja arvojaan. Se valkohiuksinen Elovenä-tyttö ruispellossa ei enään palaa, vaikka sitä kuinka haikailisimme.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eurooppalaisten maiden alistaminen EU:hun ja euroon oli pitkäaikaiseen, hyvin suunniteltuun projektiin perustuva juttu, sanalla sanoen maanpetos, houkuttimena yrityksille jaettavat halpakorkoiset valuuttalainat, josta seurasi, ettei markkinakorkoinen markkalaina käynyt kaupaksi. Pankit joutuivat antamaan luottoja maksukyvyttömille ja vakuudettomille lainanottajille. Seurasi luottokupla, pankkikriisi ja markan kellutus ja hirvittävät korot. Sitten tehtiin Koiviston konklaavi, jossa päätettiin keiden päälle velat kaadetaan. Kohteeksi valittiin pienyrittäjät. Omaisuudet myytiin roskapankkiin, josta niitä annettiin pilkkahinnalla roistokavereille. Osa kansastamme maksaa tätä petosta yhä edelleen. - Tuo sama laulu, minkä esität, Reijo Siirtola, on kuultu ennenkin ja sen laulun laulaminen jatkuu. Kaikki oli suunniteltua ja peruuttamatonta, sanalla sanoen petosta omaa kansaa kohtaan. Meidät tietoisesti ajettiin unioniin ja euroon. Se ei tapahtunut kansan tahdon mukaisesti.
Kotoutuksesi. Kaunista. Yksi kysymys: kuka maksoi viulut?
Viedään maahanmuuttoasia kotitalouden tasolle. 2015 vallitsi Suomessa lama. Kotitalouksista toinen tai molemmat vanhemmat työttöminä. Kotiin pyrkii vierasmaalainen kodittomaksi ja pakolaiseksi ilmoittautunut. Miten talonväki heitä kohtelee? Ottaako ruokkiakseen kerran ja laittaako sitten matkalle seuraavaan taloon. Näin on suomalaisessa yhteiskunnassa hädänalaisista pidetty huolta, taakka jaettiin yhteisesti, perustoimeentulo tarjoten. Karjalan pakolaiset kommunistivallan riehuessa Karjalassa 1921-22, valtio loi huoltoneiston, joka toimi 1930-luvun puolivälin tienoille saakka, jolloin pakolaiset alkoivat olla kaikki omilla jaloillaan. Seuraava pakolaisaalto tuli Stalinin aikaansaamana 1940 ja 1944. Kaikki hoidettiin.
Suomen pikkuporukan järjestämä juttu 2015 oli kokonaan toisenlainen ja hoidettiin toisella tavalla. Sipilä Merkeliä matkien julisti kotinsa avoimeksi muukalaisten tulla. Täysin vieraista kulttuuri- ja ilmasto-oloista tulevat ihmiset. Piikki auki kaikille "hyväntekijöille" vanhasta käytänteestä poiketen, että valtio käskee ottamaan, majoittaja laskuttaa valtiota, joka maksaa korkeimman palvelun jälkeen. Mikä on laskun hinta vuositasolla? Ei kerrota, siitä ei saa puhua eduskunnassa eikä muualla. Jottei valtion budjettiraameja rikota, otetaan Suomen hädänalaisilta. Siksi on puute ja kurjuus. Siksi on vihapuhejärjestelmä ja sakot sekä ihmisten julkinen leimaus. Onko tämä demokratia? Minun mielestäni ei.
Hyväntekeväisyyttä on se, että maksaa itse. Kristitty auttaa hiljaisesti, kerskumatta. Vain ahne ja itsekäs laskuttaa hyväsydämisyytensä toisilla. Kyseessä muukalaisten suorittama asteittainen maan miehitys. Tällaista ei ole ennen ollut. Kommunismi torjuttiin 1918, 1939-40 ja 1941-45. Tätä nykyistä miehitystä on vaikea torjua, koska maan kohtalosta vastaavat porukat ovat myyneet maansa ja periaatteensa. Isänmaallinen ihminen ei toimi siten kuin nämä toimivat.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Ainakin minulle, joka kuuluun suuriin ikäluokkiin on aivan turha tulla valittamaan Suomen nykyoloista. 50-luvun ja nykysuomea ei voi edes verrata keskenään, 50-luvulla suomalaisille köyhyys oli arkipäivää, tänään, suurinmalle osalle suomalaisille se on yltäkylläisyys.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pitäisikö meidän pudota elintasossamme 50-luvulle? Sen minkä olemme rakentaneet edellisten sukupolvien työn perustalle, haluamme toki pitää ja edelleen kehittää. Nyt olemme tilanteessa, jossa koko ajan menetämme, emme vain sitä minkä me sodanjälkeiset sukupolvet valmiina saimme, vaan myös tulevien sukupolvien hyvinvoinnin. Noin 110 miljrdin velkataakka on satavuotinen, kenties pidempikin. Maksajien joukko kutistuu ja ulkomaisia elätettäviä otamme koko ajan lisää. Kerro minulle, Arto Granlund, miten sinä ratkaiset tämän yhtälön.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomen elintaso laskee joka tapauksessa huoltosuhteen heikentyessä seuraavan 8v aikana ja tuo prosessi alkoi jo 70-luvulla. Se on väistämätöntä.

Tätä sitten seuraa maailman tuhoutumisesta ja lopuista resursseista tappelevien ihmisten seurauksena alkava kansainvaellus kun tällä vuosisadalla suomeen tulee miljoona ihmistä lisää niin se vaikuttaa... johonkin.

Todennäköisesti elintaso laskee silloin reippaasti, koska vaikuttaahan asiaan myös maailman resurssien ehtyminen joten kaikki asiat alkavat maksaa paljon.

Väkiluvun lisääntyminen 20% lyhyellä aikavälillä on helposti vakavampi shokki taloudelle kuin väestön romahdus 30-60%:lla kuten mustan surman aikoihin. Nyt tulee enemmän ihmisiä ruokittavaksi. Mustan surman jälkiseurauksena kun eloonjääneet itseasiassa vaurastuivat.

En silleen pidä leikkirahan 110 miljardin velkaa rahassa jossa kaikki raha on velkaa, mitenkään ongelmallisena. Kai tuota rikkinäistä talousjärjestelmää pitää korjata tällä vuosisadalla ja kimmoke luultavasti tulee kansainvaelluksen seurauksena.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #39

Kansainvaellushan on jo menossa. Rinnastus Rooman valtakunnan 300-350 j.Kr. tilanteeseen on paikallaan. Euroopan pitäisi kiireesti rakentaa muurit ja järjestää valvonta. Rooman suojautumisen suuri haitta oli "roomalaisen väen" rapistuminen fyysisesti ja henkisesti. Palkattiin muukalaisia vartijoiksi ja muihinkin hommiin. Nämä houkuttelivat lähtömaidensa porukoita tulemaan "ilmaisen leivän ja viinin valtakuntaan". Roomalaiselle ylhäisölle nämä sosiaalijoukot olivat vaalikarjaa, joita oli "pakko" miellyttää ja antaa aina vain lisää etuja, jotta he eivät rettelöisi. Kun sitten suurin joukoin porukoita tuli, eivät rajavartijat ryhtyneet rajoilla tappamaan "omia verisukulaisiaan". Muurit murtuivat. Päät katkottiin jopa patsailta, jotta saataisiin näiden aivot omiksi. Barbarismi tuhosi Rooman, koska alemman tasoinen ihminen ei voi hyväksyä sitä mitä hän ei käsitä.
Islam on työkalu Euroopan valloittamiseksi. Kaikkialle minne se on mennyt, on tullut epäjärjestys ja vainot. Euroopan ja Suomen valinta on vielä omissa käsissämme. On kavahdettava, ettei Suomea valloiteta lahjonnan kautta. Merkit viittaavat siihen että se on jo manossa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #45

"Kansainvaellushan on jo menossa. Rinnastus Rooman valtakunnan 300-350 j.Kr. tilanteeseen on paikallaan. Euroopan pitäisi kiireesti rakentaa muurit ja järjestää valvonta."

Olen samaa mieltä sillä kontrolloimaton kansainvaellus romahduttaa euroopan. Tämä on se syy miksi sinne kreikkaankin niitä miljardeja on lapioitu kun euroopan eteläisten valtioiden talous on kuralla ja sinne tarvittaisiin resursseja valvontaan.

"Rooman suojautumisen suuri haitta oli "roomalaisen väen" rapistuminen fyysisesti ja henkisesti. Palkattiin muukalaisia vartijoiksi ja muihinkin hommiin."

Oikeastaan mekanismi oli sama mitä näkee nykyisinkin. Rooman imperiumi rakentui kasvun varaan. Marssitettiin legioonia uusille alueille, uusista valloitetuista alueista saatiin ja maat jaettiin palkaksi legioonille. Sitten valtasivat tunnetun maailman niin suurelta osin kuin oli mahdollista.

Kasvun loppuessa alkoi käydä semmoista, että verokertymä alkoi laskea ja ei ollut varaa ylläpitää armeijoita.

Euroopassa ja niin myös suomessa, verokertymä laskee ja eksponentiaalisen kasvun rajat tulleet vastaan. Länsi-rooman tuhon juurisyy oli se talous mikä perustui kasvuun, ahneet jotka rohmusi itselleen niin paljon kuin mahdollista ja verokertymän lasku.

Ihmiskunta ei ole parissa tuhannessa vuodessa oppinut tästä, eikä ne ihmiset olleet sen kummempia kuin nykyisinkään eikä myöskään ne barbaarit. Ihminen lähtökohtaisesti haluaa rakentaa itselleen hyvinvointia.

"Islam on työkalu Euroopan valloittamiseksi. Kaikkialle minne se on mennyt, on tullut epäjärjestys ja vainot."

Ei. Islam on vain uskonto ja fundamentalismi on taantumista sivistyksestä. Islamilainen fundamentalismi ei edes ole ainoa mikä yleistyy vaan myös hälyttävästi kristittyjen fundamentalistien määrä näyttää olevan kasvussa.

Se ei ole se uskonto se juttu vaan se fundamentalismin kasvu ja se liittyy jotenkin ihmisiin, että kun tulevaisuus näyttää epätoivoiselta niin taikauskot ja uskonnon kautta yhteenkuuluvuuden tunteet valtaavat mieltä. Alkaa sellaista tosiasioiden kieltämistä. Islamilainen fundamentalismi ja kristittyjen fundamentalismi on olennaisesti täysin sama asia ja se on sivistyneen maailman syöpä. Se että on muslimi tai kristitty ja maallistunut sopivasti, ei ole ongelma. Sitten kun kuvitellaan maapallon olevan litteä ja 6000v ikäinen niin se on hälyttävää. Sellaista uskonnollista taantumista oli muuten siellä pääsiäissaarillakin että ihmiset kai yrittää jotenkin pitää psyykettä kasassa. Ja muuten oli siellä Roomassakin. Kun valtio alkoi revetä liitoksistaan niin kaikennäköiset kultit alkoivat yleistyä ja Jeesus-kultti oli yksi näistä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #51

Kumpihan on aikaansaanut ihmiskunnalle enemmän hyvää, islam vai kristinusko? Ilman kristinuskoa eläisimme alkeellisella tasolla. Islam ei näillä korkeuksilla olisi kyennyt luomaan minkäänlaista elintasoa. Se menee syömään valmiista kuormasta ja syö niin kauan kun syötävää riittää. Islam hallitsee pelolla, kristinusko rakkaudella.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #55

"Kumpihan on aikaansaanut ihmiskunnalle enemmän hyvää, islam vai kristinusko?"

En näe että näistä olisi seurannut mitään hyvää. Lähinnä sotia ja erilaisia valtarakenteita.

"Ilman kristinuskoa eläisimme alkeellisella tasolla."

Kristinuskon yleistyminen liittyy läheisesti Rooman keisarikunnan hajoamiseen josta seurasi taantumusta. Hajoileva valtio aiheutti pelkoa ja ahdistusta ja kaikennäköiset kultit ja taikauskot olivat suosittuja. Konstantinus suuri sitten oli kova jätkä, yhdisti hetkeksi Itä- ja Länsi-Rooman ja käytti uskontoa työkaluna ja pelastusteeman sisältämä kristinusko sopi tähän oikein mainiosti kun masinoitiin valtionuskontoa. Kristinusko oli kuitenkin vain yksi monista kulteista tuohon aikaan.

Tuolle väittämälle ei ole mitään perustetta, että kristinusko olisi jotenkin vienyt kehitystä eteenpäin.

"Se menee syömään valmiista kuormasta ja syö niin kauan kun syötävää riittää. Islam hallitsee pelolla, kristinusko rakkaudella."

Kyllä kristityt ovat sitä herranpelkoa levittäneet kaikennäköisillä kidutusvälineillä ja tappaneet vääräuskoisia. Kristinusko ja islam on jokseenkin sama monoteistinen usko kun kuitenkin on se sama jumala molemissa. Toki on eroja eri detaljeissa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Elämme onnellisessa valtiossa. Itse olen tyytyväinen jokaisesta päivästä tässä upeassa maassamme. En koe minkäänlaista tarvetta synkistelyyn.

Syntyvyys on maassamme alhainen, totta. Tuottavuutemme siitä huolimatta on kohtalainen, innovatiivisuutemme ja kansalaisten hyvinvointi on kiitettävällä tasolla.

Syntyvyys ei paikkaannu omien kansalaistemme voimin. Saamme uutta verta ulkopuolelta, jos vain uskallamme sitä ottaa vastaan. Lapsettomuus ei ole kovin suuri murhe väestönkasvua ajatellen, mutten toki ole myöskään kansainvälisiä adoptioita vastaan. Sukupuolineutraali avioliittolaki antaa adoptio-oikeuden myös sateenkaariperheille.

Sukupuolineutraali avioliittolaki on parhaita toteutuneita asioita maassamme. Se kuvastaa merkittävää muutosta. Fundamentalismi on heikentynyt. Kirkon vanhoillisen siiven vaikutusvalta on murentunut. Se on tuonut pelkästään hyviä muutoksia yhteiskuntaan. Ihmisistä huolehtiminen lisääntyy. Hyvinvointimme kasvaa. Ihmisarvon käsite on laajentunut koskemaan kaikkia kansalaisiamme.

Minusta on hienoa elää maassa, jossa elän. Yltäkylläisyydessä. Suomesta on kuoriutumassa onnellisten ihmisten hyvinvointivaltio. Hienoa!

Ja mukavaa Vappua sinullekin, Matti!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

On varmaan onnellista elää onnellisessa umpiossa. Ei ole synkistelyä huolehtia lähimmäisistään, jotka minulle ovat omassa lähipiirissä ja Suomessa. Suomella ei ole valkoisen miehen taakkaa, emme ole alistaneet ketään emmekä harjoittaneet toisten kansojen riistoa.
Minulle onni on tietoisuutta siitä, että kansallamme, minulla ja lähmmäisilläni menee kohtuullisen hyvin, ainakin siedettävästi. Onnen kokemuksia tulee myös siitä, että kokee pystyvänsä huolehtimaan Suomen ja suomalaisten tilasta ja vielä parempi, jos kokee vaikuttavansa Suomen ja suomalaisten elämään niin, että myös jälkeemme jäävillä olisi hyvä maa ja hyvä elämä täällä.
Ilokseni olen havainnut, että Suomen väestökysymyksestä on herätty keskustelemaan. Jopa Ylen uutiset kertoi siitä tänään.
Puhuttiin uutisissa työvoimaperäisen maahanmuuton lisäämisestä. Se oli vaaliohjelmassani vuoden 2011 eduskuntavaaleissa, jolloin varoitin islamin vaaroista ja massamaahanmuuton uhasta. Kaikki paha on tullut nopeammin kuin odotin.
Meillä on Suomessa yli 200.000 ihmisen työvoimareservi. Se pitää ensiksi työllistää. Jokainen työllistetty ihminen hyödyttää itseään ja yhteiskuntaa kahdessa, jopa kolmessa linjassa: 1) vähentää yhteiskunnan sosiaalitaakkaa kun lakkaa syömästä kuormasta ja 2) liittyy varallisuuden, kuorman kasvattajien joukkoon ja maksaa veroja, 3) perustaa perheen jonkun kauniin/komean ja rakastettavan suomalaisen ihmisen kanssa ja rakkautensa hedelmänä haluaa synnyttää rakkaansa kanssa Suomeen suomalaisia lapsia. Näin lisäämme uskoa Suomeen ja itseemme, suomalaisina.
Suomeen ja suomalaisiin kannattaa panostaa. Työperäinen maahanmuutto on hyvä asia, jos noudatetaan sitä sääntöä, että työpaikka todella täällä on ja tulijan asiat kunnossa ja työhalut tulevat ihmisen mukana. Sellaisia ihmisiä hyväksyn Suomeen tuleviksi. Olen vuosikymmenet käyttänyt sellaistenkin ulkomaalaistaustaisten ihmisten palveluja, joiden tiedän elättävän itsensä ja perheensä rehellisellä työllään, maksavan Suomeen veronsa ja hoitavan lailliset velvollisuutensa sekä elävän maassa maan tavalla.
Tällaisia ihmisiä tuntemani mukaan lähes poikkeuksetta ovat pohjoismaalaiset, virolaiset ja muut baltit, useimpien eurooppalaisten maiden kansalaiset ja idästä vietnamilaiset. Inhottavimpia ovat pommeja heittelevät ja niillä uhkailevat barbaarit. Heidän torjumisekseen pitää olla kovat lait ja tiukka valvonta rajoillamme. Rauhanlait ovat Suomessa olleet lakiin kirjattuina kohta 800 vuotta. Pitäkäämme niistä pyhästi kiinni. Suojelkaamme Suomea ja Suomen kansaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Suomi on maailman onnellisimpien ihmisten maa. Ei tämä onnellisuus synny synkistelemällä.

Minä katselen noita sinun lauseitasi kauniista/komeista ja rakastettavista suomalaisista lähinnä huvittuneena. Kantasuomalaiset kun eivät juurikaan lisäänny. Ainoa asia, joka on väkimääräämme viime vuosina kasvattanut, ovat juuri nuo maahanmuuttajat.

Yhteiskuntarauha on säilynyt hyvin, pommeja ei heittele kukaan eikä niitä uhkauksiakaan ole juurikaan tapahtunut. Vuoden 2015 massamuuton jälkeen myös taloutemme elpyi nopeasti. Monien pikkupaikkakuntien taloudessa tapahtui nopeaa vilkastumista maahanmuuton seurauksena.

Vaaliohjelmasi taitaa olla sellainen, etten sinua äänestäisi. Olet saanut komean äänisaaliin. Pidän suomalaisena sitä myös onnena, ettei sinua valtavan suuresta äänimäärästäsi huolimatta valittu.

Suomi on osa Eurooppaa. Olen äärettömän onnellinen, että suomettumisen aika on ohi ja Suomi on itsenäinen ja osa läntistä maailmaa. Yhteisvaluutta on sekin mukavaa ja tuottaa iloa, erityisesti euroalueella matkustellessa.

On monta syytä olla onnellinen saadessaan asua tässä hienossa maassa. Tätäkin kirjoittaessani löysin yhden hyvän uuden syyn.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #25

Kai Niemeläinen. En haluaisi häiritä onnellisuuttasi jota koet Suomessa huolia vailla. Suomi on hyvä maa, paras meille suomalaisille. Mutta eikö hyvään kansalaisuuteen kuulu, että haluamme tämän hyvän Suomen säilyvän vähintäänkin tällaisena jälkeemme tuleville suomalaisille. Puheistasi päätellen et paljonkaan piittaa siitä keitä Suomessa tulevaisuudessa asuu. Näytät iloitsevan siitä, etteivät suomalaiset lisäänny ja iloitset siitäkin, että maahanmuutto kasvaa.
Väitettäsi siitä, että pikkupaikkakuntien taloudessa on tapahtunut nopeaa vilkastumista maahanmuuton seurauksena. Voisitko mainita missä näin on tapahtunut. Pääkaupunkiseudulla kyllä, mutta millä rahalla? Velkarahalla, joka on maksettava pois. Kuka maksaa viulut? Suomalaiset maksavat niin kauan kuin meitä on. Millainen Suomi on, kun jäljellä on vain kuormasta syöjiä.
Sanot suomettumisen ajan olevan ohi. Ei se ole ohi, se on vain muuttanut muotoa, Suomi on eurottunut. Itsenäisyytemme aste on vielä pienempi kuin se oli ns. bolshevikkiaikanamme. Suomalaiset päättäjät ovat historiallisista syistä enemmän orja- kuin omilla jaloillaan seisovia ihmisiä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26

Hyvä Matti! Sinäkin näet jo Suomen hyvänä maana, parhaana paikkana. Hetki sittenhän vielä valitit sen olevan kuolemansairas.

Ja kyllä Matti, hyvään kansalaisuuteen kuuluu, että pyrimme säästämään maamme tuleville suomalaisille sukupolville. En usko "vähintään tällaisena" säilyttämiseen. Emme voi jättää kehittämättä ja kehittymättä. Paluuta "vanhaan hyvään aikaan" ei ole emmekä nykypäivän tilanteen hilloamistakaan voi tehdä. Kehitetään siis maatamme tuleville suomalaispolville.

En ymmärrä puhettasi, etten piittaisi keitä Suomessa tulevaisuudessa asuu. Suomessa asuu nyt ja toivottavasti tulevaisuudessakin Suomen kansalaisia, suomalaisia. Jos itsenäisyytemme säilyy, toiveeni toteutuu. Itsenäisyyden säilyttämisen varmistamiseksi toivon myös maallemme Nato-jäsenyyttä

En minä ole iloinnut suomalaisten alhaisesta syntyvyydestä. Sanoin sen olleen blogissasi totta, yhtenä harvoista todeksi kokemistani asioista, olikohan jopa ainoa. Toki iloitsen maahanmuuton lisääntymisestä. Sillä tavoin saamme uusia suomalaisia. Iloitsen omista lapsistani ja kaikista Suomessa syntyvistä vauvoista.

Suomessa on tällä hetkellä kovin paljon kuormasta syöjiä. Niinhän kerroit itsekin, ikäkolmiomme on kääntynyt ylösalaisin. Eläkeläisten osuus on suurin koskaan itsenäisyyden aikana. Siksikin tarvitsemme lisää ihmisiä, työntekijöitä, hoitajia, yrittäjiä. Saamme uutta maahanmuuttovirtaa niin työperäisistä kuin humanitaarisista maahanmuuttajista. Itse olen toivonut, että huolehtisimme siitä, että vähintään 10 000 uutta maahanmuuttajaa tulisi maahamme vuosittain. Olemme saaneet kotouttamisen käyntiin, vastaanottokeskustoiminta pyörii ympäri maata tuottaen näiden vastaanottokeskusten lisäksi myös lähiseutujen yrityksille kassavirtaa ja toimeentuloa. Ei tätä toimintaa kannata alas ajaa, meille on syntynyt osaamista ja tuloksia. Jatkaessamme toimintaa toiminnan tuloksena saamme uusia työntekijöitä ja uusia perheitä ja niitä uusia suomalaisvauvoja. Huolehditaan vain vastaanottamiemme ihmisten ikä- ja sukupuolijakaumasta aiempaa paremmin.

Olemme joutuneet ottamaan velkaa useiden vuosien ajan. Velkaa on yli sata miljardia. Jos väestörakenteemme säilyy tämän kaltaisena, velkamäärä paisuu ja maksajien määrä pienenisi entisestäään. Sata miljardia muuttuisi muutamassa vuosikymmenessä kahdeksi sadaksi miljardiksi ja maksajia olisi enää alle neljä miljoonaa.

Olen toiveikas siitä, ettei Kyllösen sysimustaksi maalaama Suomi-kuva ole koko kuvamme. Saamme uutta potkua talouskasvusta, uusista tehtaistamme, innovaatioistamme.

Olemme osa Eurooppaa, emme enää se Neuvostoliiton pohjoinen alusmaa. Suomi nousee kukoistukseen tekemällä. Otetaan se, mikä meille kuuluu!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

"Otetaan se mikä meille kuuluu." Esim. vähintään 10.000 maahantunkeutujaa vuodessa. Melkoinen rätinkipää pitää olla että tuollaisiin johtopäätöksiin voi itseään pettämättä päästä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #26
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

No omassa muisteluissa 60-luvulta alkaen ne olivat aikamoista keskinäisen kateuden, katkeruuden ja vastakkainasettelun aikaa. Maanviljelijät ajoi Mersuilla ja duunarit Ladalla. En Ihan ymmärrä miksi blogisti sellaista tulonsiirroista johtuvaa eriarvoisuuden aikaa kaipaa.

Nykyisinhän kansalaisella on paljon enemmän mahdollisuuksia ja vaihtoehtoja päättää omista asioistaan ilman että kotimaan politikot ja virkamiehet voisivat niihin puuttua.

Tietenkin ero unionista antaisi paikallisille kalifeille avaimet paljon isompaan mielivaltaan päättää hallintoalamaisten asioista ilman että näillä olisi mahdollisuutta valittaa unionin toimielimiin. Vallankiima ja halu päättää toisten asioista näyttää näillä pelleillä olevan vahva.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Minä olen jo niin vanha, että muistan hyvin 60-luvun lopun, kun kapinointi ja vapaudenkaipuu alkoi. Opettajat löivät lapsia koulussa, ja koulutoverit minua, koska olin opettajan poika. Ei noita aikoja kukaan kaipaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pekka Roponen! Minä olen niin aikaisin syntynyt, että olen ollut jatkosodan evakossa ja menettänyt kotikunnastani Kuusamosta lähes kolmanneksen, saman minkä Stalin otti talvisodassa. En ole katkera, olen onnellinen kansamme ja valtiomme puolesta sen johdosta, että meillä on ollut onni saada hyviä edusmiehiä ja -naisia hoitamaan asioitamme.
Vaikeuksissa on luotettu Jumalan apuun ja johdatukseen. Vaikeudet ja vastukset on otettu vastaan Jumalan sallimina koettelemuksina, jotka on tarkoitettu meidän kasvamiseksi yksilöinä ja kansakuntana.
Lähimmäisistä on huolehdittu, yhteiskunnan sosiaalipolitiikkaa on ollut pakko pitää tiukalla, jotta kansa selviytyisi veloistaan, joita sota ja jälleenrakennus sekä sotakorvausten maksu toi.
Äsken vietetyn Kansallisen veteraanipäivän ja nyt vietettävän Vapun ja suomalaisen työn päivän tunnelmissa muistan kiitollisuudella itsenäisyytemme ajan monia vaikeita aikoja, joista tahdon mainita ensinnäkin kevään 1918, jolloin suojeluskunnat ja juuri muodostettu kansallinen armeija taisteli Kuusamon-Sallan rintamalla Leninin ja Troskin, sittemmin Englannin tukemia punaisia vastaan. MOnen miehen repussa oli pala pettuleipää. Kaikilla kodeilla ei ollut sitäkään antaa, mutta se minkä koti ja kotikylä saattoivat matkaevääksi antaa, oli Jumalan sana ja kotikylässä pidettyjen lähtöseurojen antama siunaus ja voima.
Talvisota on oma lukunsa. Ateistinen bolshevikkiarmeija painoi päälle koko itärintamalla. Kansa rukoili ja taisteli, sai torjuntavoiton, mutta menetti 12 prosenttia maa-alastaan, viljavimmat maan pellot, metsät ja kodit.
Stalin ja Hitler saartoivat Suomen 1940. Olimme pussissa. Oli valittava kahdesta pahasta toinen. Valitsimme Saksan, jotta saisimme leipää ja aseita ja jottemme jäisi Saksan ja NL:n taistelutantereeksi.
Kotiseutuni Pohjois-Pohjanmaan miehet taistelivat Kiestingin-Louhen suunnalla, Uhtuan suunnalla, Karjalan kannaksella vastaiskuja tehden ja viivyttäen aina Vuosalmelle asti. Suurvaltavihollinen pysäytettiin. Vielä Stalin halusi rassata meitä pakottamalla suomalaiset Lapin sotaan. Sekin homma hoidettiin. Vastoin aselepoa Stalin määräsi miehitettäväksi Kuusamon ja Sallan, osin Suomussalmenkin.
Taas oli aloitettava elämä alusta. Poltettujen kotien paikoille nousi uusi Kuusamo. Rakennettiin uusi Lappi.
Tämän kotiseutuni ja Suomen historian edessä en katso oikeaksi sitä menoa, joka Suomessa nyt vallitsee. Teen voitavani, että nykypolvet haluavat pitää rakkaan Suomemme omanamme. Muukalaisille tätä ei anneta. Kodistamme, uskonnostamme ja isänmaastamme emme luovu!
Hyvää Vappua sinulle, Pekka Roponen!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä Tomi Ketola! Puhuinko minä halustani palata menneisyyteen. Tulevaisuudestahan minä puhun, halustani säilyttää Suomi suomalaisten isänmaana, jota suomalaiset hallitsevat ja edelleen rakentavat. En kokenut 1960-lukua huonona, en keskinäisen kateuden maana, vaan erittäin edistyneenä vuosikymmenenä. Tulonsiirrot olivat väline pitää tasa-arvoa yllä yhteiskunnallisen ja poliittisen vakauden säilyttämiseksi.
Tässä on onnistuttu varsin hyvin, kun otetaan huomioon, että Neuvostoliitto huohotti niskaamme kotikommunistien tukemana. Taloudestamme ja työllisyydestämme vastaavat koettivat vastata rakentavasti vasemmiston työrauharikkomuksiin ja palkkavaatimuksiin, joiden poliittisena tavoitteena oli viennin vaikeuttaminen ja rettelöinnin aikaansaaminen, minkä myötä päästäisiin vallankumoukseen.
Develvointi oli keino palauttaa vienti kuntoon. Siten selvisimme eteenpäin.
Nyt, unionin aikaan devalvoida ei voida. Tämä tiedettiin EU:hun mennessä. SAK kannatti unionia pääperusteena se, että yhtynyt Euroopan työväenliike panee pääoman polvilleen.
Kovin syvässä kumarrusasennossa pääoma ei vielä ole. Euroopan rajat resottavat auki. Kaiken maailman onnenonkijat ja terroristit tulevat vapaasti maahan. "Turvapaikan" hakijoilla on vain oikeuksia, ei mitään velvollisuuksia. Veronmaksajain varoin maksetaan kolmen vuoden vuokrat kokoomuslaisille ja kepulaisille vuokraisännille. Suomalainen työtön ja avun tarvitsija saa tehdä tiliä jokaisesta saamastaan sentistä. Jos joku valittaa tästä epäoikeudenmukaisuudesta, on heti puheentarkistajamiliisi kannoilla seuraamassa ja henkeä haistelemassa, josko vihapuheesta olisi kysymys. Suomesta tulee suomalaisia kohtaan melko hyvää vauhtia poliisivaltio.
Haluan puolustaa Suomea ja suomalaisia. En hyväksy Suomen tuhoamista enkä sen luovuttamista muukalaisille.
Iloista Vappua, suomalaisen työn juhlapäivää!

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Kiitoksia Matti Kyllöselle harvinaisen suorasukaisesta ja osuvasta Suomi-diagnoosista.

Edellytykset itsenäisyyden elvytykselle ja isänmaamme turvallisuuden säilyttämiselle ovat jo huvenneet melko vähiin. Kun moraalinen selkäranka katkaistaan ja kristillissiveelliset perusarvot niin maan perusteellisesti haudataan, ei turvalliselle kehitykselle jää hääppöisiä ainespuita.

Mutta optimistina on korostettava, että ainakin yksilötasolla on toivonkipinää runsaasti jäljellä. Muistakaamme, niin kauan on toivoa kuin on elämää.

En ole kevyen musiikin ekspertti, mutta saakoon Tarja Ylitalo tämän laulunsa myötä olla karkottamassa synkkyyttä ja tuoda ajallista, joskin laihaa, toivon ja lohdun sanomaa: https://www.youtube.com/watch?v=DM4ori79y4M

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Markku! En toki minäkään ole pessimismiin vaipunut, mutta realismia on mielestäni esiin tuotava, sillä ei tämä hyssyttelemällä parane. Maassaamme on mediavalta sellaisella sakilla, joka ei ole aikoihin välittänyt Suomen ja suomalaisten asioista tippaakaan, vaan kaikilla on "Euroopan rakentaminen" ainoana "tehtävänä", vaikka eihän kukaan heitä ole sellaiseen valtuuttanut, vaan Suomen asioita hoitamaan.
Pelkästään Suomen valtion velka on niin hirvittävä, että sen maksaminen vie vuosikymmeniä, vaikka yhtään uutta velkaa ei otettaisi.
Suomalaisten syrjiminen on toinen asia. Olen nähnyt niin paljon pahaa tehtävän tavallisille ihmisille, että heidän kohtelunsa on hirvittävässä ristiriidassa sen kanssa, millaisin silkkihansikkain meille täysin vieraita ja taustaltaan tuntemattomia ihmisiä "autetaan".
Meillä on kaksi suurta vierastaustaista kansalaisryhmää, islamilaiset ja venäläiset, joiden käyttäytyminen kriisitilanteissa on ennalta arvaamatonta. Kun kaksoiskansalaiselle käsky käy, hänen on nopeasti päätettävä, kumpaa isäntää tottelee. Kaksoiskansalaisia ei pidä päästää sotilasvirkoihin eikä mihinkään tehtävään, jossa he voisivat kriisin aikana maatamme vahingoittaa. Se ei ole syrjintää, vaan järkeen ja tunteeseen perustuvaa valintaa, johon jokaisella itsenäisellä kansakunnalla on oikeus.
Reaalimaailmamme on sellainen, että Eurooppa lähialueineen on jo kohta kymmenen vuotta ollut sodassa. Me kannamme sen seurauksia täällä muukalaisten tulon muodossa ja maksamme koko ajan kovaa hintaa sen seurauksista.
Suomi on hyvä maa. Niin hyvä maa ja sen kansa niin upeaa, että meidän pitää katsoa pitkälle tulevaisuuteen, että olemme varautuneet kaikkeen. Valtiojohdosta ja massamediasta tämä tietoisuus valitettavan laajassa mitassa puuttuu. Pelkästään valtiovelan suuruuteen vedoten voisimme panna maahanmuutolle tiukat rajat vetoamalla siihen, että kansantaloutemme ei kestä enempää. Nyt maassa olevien sopeuttaminen riskittömästi yhteiskuntaan on kustannuksiltaan kallis ja pitkävaikutteinen tehtävä. Isottelu ei kuulu suomalaiseen luonteeseen, ei myöskään valtioon.

Käyttäjän AnneJoutti kuva
Anne Joutti

Näin sovinistinen ja negatiivinen aloitus ei saa ketään naista haluamaan lisääntymistä. Pitkälle koulutetun äidin ei tule olla kauaa pois töistä. Tasa-arvoisessa yhteiskunnassa mies on yhtä hyvä hoitaja lapselle ja isän hoito voimistaa suhdetta. Onko aloittaja kokeillut?

Tällaisten kirjoitusten perusteella feminismiä näköjään vieläkin tarvitaan ajamaan tasa-arvoa. Naisten palkka on usein samasta työstä alempi.

EU on ollut enemmän hyvä kuin paha asia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jos naisen palkka samasta työstä on miehen palkkaa alempi, asian voi viedä oikeuteen ja taatusti tulee voitto. Olen ollut julkisen vallan töissä parikymmentä vuotta enkä ole kokenut yhtään tapausta missä tasa-arvo ei olisi palkka-asioissa toteutunut. Yksityisellä puolella sama juttu. Väite naisen eurosta on feministien keksintö ja se perustuu naisen väheksyntään. Nainen ei tarvitse mitään "kiintiöitä". Hän pärjää miehen rinnalla ilman niitäkin.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen
    "Kristinuskoa tietoisesti sekä valtion että kirkon toimesta hävitetään ja vierasuskontoa islamia suositaan. Kun päiväkodin ruokarukouksetkin ollaan kieltämässä, samaan aikaan kun Helsinkiin ajetaan suurmoskeijaa, muutaman sukupolven aikana kristinusko on Suomesta kadonnut."

Vaikka en olekaan kirkon jäsen, olen alkanut arvostaa kristinuskon merkitystä eurooppalaisen arvopohjan luojana. (Jos islam olisi päässyt Wieniin 1600-luvulla, olisi maanosamme sivistystaso aivan toisenlainen.)

Erityisesti luterilaisen kirkon vaikutuspiirissä pohjoisessa Euroopassa on luotu yhteisö, jossa vielä rehellisyys ja keskinäinen luottamus on arvossaan. Älkäämme päästäkö aavikkouskontoa sitä pilaamaan.

Kiitos, Matti, blogiavauksesta,

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein, Harri! Kiitos sanoistasi. Poitiersissa,Wienissä ym. puolustettiin Eurooppaa. Jos olisi annettu periksi, Eurooppa olisi melko pimeä ja sivistystasoltaan alhainen maanosa. Balkanilla näkyvät islamin tuhoisat jäljet vieläkin. "Kotoutus" ei ole kovin hyvin onnistunut. Israelissa sota on jatkunut islamin "Pyhästä sodasta" (632-732 j.Kr.) asti. Israel on saanut erämaat kukoistamaan, arabien mailla hiekka pölisee, vaikka öljyrahaa on tuhottomasti käytössä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos ystäväni Matti taas kerran väkevästä kirjoituksestasi! On aina niin hienoa lukea isänmaallisen miehen ajatuksia.

Toivon, että joku kaunis päivä meillä olisi eduskunta, joka ajaisi ensisijaisesti meidän suomalaisten asiaa ja sitten vasta vieraiden.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Ritva, ystävällisistä sanoista. Yhdessä eteenpäin hyvän Suomen palauttamiseksi. Suomen virhesuunta kääntyy. Emme turhaan seisoneet rajalla Torniossa lokakuun alussa 2015 muukalaisten estoitta vyöryessä Torniojoen yli. Suomi on herännyt näkemään tilansa. Tulevissa vaaleissa tulee äänivyöry perussuomalaisille. Otamme Suomen takaisin!

Pauli Matjussi

Itse epäilen, että pakolaisia on otettu pelkästään sen takia, että jakavat kansanrivejä kahtia. Eli toisinsanoen kansan on vaikea yhdistyä kun pakolaiset jakavat mielipiteitä. Samaan aikaan poliitikot kahmivat itselleen lisää ja lisää ja heikoimmilta leikataan ja tahti on niin nopea, että ei perässä meenaa pysyä. Sitten jos otetaan esimerkiksi vaikka tämä Matin loistava kirjoitus niin lopussa tulee puhetta juuri näistä maahanmuuttajista ja miksei tulisi? Nehän liittyvät tähän taloudelliseen tilanteeseen hyvin vahvasti joten on luonnollista, että jokaisen järkevän taloutta käsittelevän tekstin yhteydessä on puhetta maahanmuutosta ja sen haitoista. Se vaan heti pistää suvakit sulkemaan sivun. Olen varma, että juuri tätä poliitikot ajavat takaa ja juuri tästä syystä näitä maahanmuuttajia nyt otetaan kiihtyvällä tahdilla. Lopulta poliitikot katoavat kun kaikki on tuhottu ja otettu irti mitä saa. Tälle pitäisi laittaa stoppi nyt ja asettaa mädät poliitikot syytteeseen maanpetturuudesta. Oikeita pakolaisia pitää tietysti aina auttaa, mutta nämä tulevat tänne älypuhelimet kourassa ja kalliit vaatteet päällä ja facebookista löytyvistä kuvista päätellen ovat olleet kaikkialla muualla paitsi ei sota alueella. Sodan runtelemat ihmiset ovat yleensä aika rähjäisiä eivätkä pukeudu tyylikkäämmin kuin minä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olen samaa mieltä siinä, että valtaa pitävät unionin laajuisesti ajavat Eurooppaa kriisistä toiseen ja syyllistävät kriittiset äänet, jotta kritiikki ei pääse julki. Ollaan Suomessakin kaukana terveestä demokratiasta, kun niin isosta asiasta kuin maahantunkeutumisesta ei saa edes kansalaistasolla keskustella. Eduskunnassa ei puhuta tästä pääongelmasta mitään, vaan jatketaan ihmisten syyllistämistä. Budjettiraamit särkevät mamusakin aiheuttamat kustannukset, mutta sitä ei eduskunnassakaan saa sanoa.
Perussuomalaiset hajotettiin, laillinen puolue ja laillinen vaalitulos sai Sipilän ja Orpon pillastumaan. Hallitus olisi pitänyt hajottaa. Presidentti Niinistökin ainakin epäsuorasti tuki tätä ainakin moraalisesti laitonsa vallankaappausta. Olen ollut hyvin pettynyt presidentti Niinistön toimintaan tuosta tapauksesta lähtien. Vastakkainasettelun aika ei ole ohi, siitä pitävät juuri nämä suvakkipuolueet huolen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Sitten jos otetaan esimerkiksi vaikka tämä Matin loistava kirjoitus niin lopussa tulee puhetta juuri näistä maahanmuuttajista ja miksei tulisi? Nehän liittyvät tähän taloudelliseen tilanteeseen hyvin vahvasti joten on luonnollista, että jokaisen järkevän taloutta käsittelevän tekstin yhteydessä on puhetta maahanmuutosta ja sen haitoista."

Itseasiassa ei. Suomen taloudellisessa tilanteen maahanmuuton vaikutukset ovat hyvin vähäisiä. Kyllä se tärkein seikka löytyy siitä, että talous rakennettu jatkuvan kasvun varaan ja silloin 70-luvulla ns. suuret ikäluokat eivät nussiskelleet riittävästi ihmisiä tänne täyttämään jatkuvan kasvun tarpeita. Tällä hetkellä suomen elintaso luonnollisestikin laskee heikentyneen huoltosuhteen seurauksena kun suuri osa kansaa on mummoa ja pappaa ja toki myös työttömiä. Asiasta löytyy kyllä helposti tilastoja miten paljon eläkeläiset kustantaa ja se on aivan valtava summa.

Vastaavaa esimerkkiä löytyy sitten esimerkiksi kiinasta jossa yhden lapsen politiikan seuraukset tuntuvat siellä vastaavalla tavoin kuin suomessa.

Todellinen ongelma on siinä, että poliittisessa keskustelussa harhaudutaan varsin vähäpätöisiin asioihin kuten siihen, että elintaso laskee suomessa ja globaalit kriisit ja suurvaltojen mielenkiinnot jää vähemmälle huomiolle. Olisi helpompaa hyväksyä se, että elintaso laskee väistämättä suomessa ja sille asialle ei oikeasti voi mitään ja keskittyä oleellisempiin asioihin.

"Olen varma, että juuri tätä poliitikot ajavat takaa ja juuri tästä syystä näitä maahanmuuttajia nyt otetaan kiihtyvällä tahdilla."

Maahanmuuttajia otetaan siksi kun suomi on tehnyt sopimuksia muiden valtioiden kanssa ja sopimuksista pidetään kiinni, ja lisäksi suomessa on työvoimapula ja heikentyvä huoltosuhde joten sitä yritetään siinä sivussa paikata. Yksi syy tietystikin on se, että maahanmuutolla tehdään myös bisnestä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Maahanmuutto on yksityistä bisnestä, kansantaloudellisesti erittäin tuhoisaa. Valtaosa tulijoista on porukkaa, jotka koskaan eivät tule elättämään itseään, saati maksamaan saamansa hyvän. On kansakunnan edun vastaista ja moraalisesti tuomittavaa, että juuri hyväosaisimme huutavat maahanmuuttajien perään muka humaanisista ja turvallisuussyistä. Todellisuudessa hankitaan veronmaksajien laskuun itselleen palveluita, jotka muut maksavat. Miksi ei haluta osoittaa, mitkä ovat maahanmuuton ja kotoutus- ja terveydenhoidon kustannukset ja verrataan niitä niihin näpistyksiin joita on tehty suomalaisten hätää kärsivien palveluista. Kun nämä taseet on pöydässä, voidaan tehdä johtopäätökset ja toimia niiden mukaan - Suomen onneksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #56

"Todellisuudessa hankitaan veronmaksajien laskuun itselleen palveluita, jotka muut maksavat."

Juurikin näin.

"Miksi ei haluta osoittaa, mitkä ovat maahanmuuton ja kotoutus- ja terveydenhoidon kustannukset ja verrataan niitä niihin näpistyksiin joita on tehty suomalaisten hätää kärsivien palveluista."

Onhan tuosta tilastoja ja tiedetään, että eniten rahaa menee eläkkeisiin, ja seuraavaksi eniten työttömien elättämiseen. Maahanmuuton menot oli näihin verrattuna aika vähäisiä.

"Kun nämä taseet on pöydässä, voidaan tehdä johtopäätökset ja toimia niiden mukaan - Suomen onneksi."

Suomen etu on varautua väistämättömään.

Jos nyt oikeasti haluttaisiin suomen taloutta kohentaa ja lisätä resursseja palveluihin niin varmaankin pitäisi lopettaa työkykyisten ihmisten päästäminen eläkkeelle. Siitä tulisi suurimmat säästöt.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #58

Eläkkeet ovat työntekijäin ja työnantajain aikanaan maksamia palkkoja, jotka on siirretty sivuun, talteen. Ne kasvavat koko ajan ja ovat yli 200 mrd. euroa. Me olemme 30-50 -vuotisten työvuosien aikana maksaneet edellisten sukupolvien eläkkeitä. Kukin vuorollaan homman hoitaa. Valtiolla ei ole mitään oikeutta niitä varastaa. Työeläkkeet eivät ole valtion rahaa. "Taitettu indeksi" on perustuslain vastainen toimi, jonka duunaripomo Lipponen aikanaan leikkasi. Me eläkeläiset maksamme palkansaajiin verrattuna noin 2 prosenttiyksikköä korkeampaa veroa ja 6 prosentin raippaveroa, jota eivät muut palkannauttijat maksa. Teemme laajaa avustustyötä ja maksamme yhteiskunnan syrjimien ihmisten menoja sekä autamme heitä. Nyt uhkaillaan eläkkeiden leikkauksilla, mutta poliitikot ne vaan porskuttaa kasvavin palkkioin. Eläkeläisten sorto on tullut tiensä päähän.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #59

"Eläkkeet ovat työntekijäin ja työnantajain aikanaan maksamia palkkoja, jotka on siirretty sivuun, talteen. Ne kasvavat koko ajan ja ovat yli 200 mrd. euroa. Me olemme 30-50 -vuotisten työvuosien aikana maksaneet edellisten sukupolvien eläkkeitä. Kukin vuorollaan homman hoitaa."

Se on ennemminkin niin, että tällä hetkellä nuoria ei päästetä töihin ja asioista asioista päättää yli 55v ikäiset jotka ajattelevat omia eläkkeitään. Tämän hetken eläkemaksut ovat kohtuuttoman suuret ja nuorille jotka ovat töissä ei jää palkasta yleensä mitään käteen.

Kyllähän se on väärin, että eläkkeet on suurempia kuin nuorten ihmisten palkat. Kyllä eläkkeitä pitää voida leikata siinä missä muitakin asioita. Tuo on vain ahneutta, kyllä elintason laskun pitää tapahtua tasapuolisesti eikä niin että jotkut sukupolvet rohmuaa kaiken ja toisille ei jää mitään.

"Työeläkkeet eivät ole valtion rahaa."

Eihän sitä muuta tarvitse kuin pienentää eläkemaksuja ja että eläkkeisiin riittää rahaa niin nostaa eläkeikää. Mikäs ongelma tässä?

" "Taitettu indeksi" on perustuslain vastainen toimi, jonka duunaripomo Lipponen aikanaan leikkasi. Me eläkeläiset maksamme palkansaajiin verrattuna noin 2 prosenttiyksikköä korkeampaa veroa ja 6 prosentin raippaveroa, jota eivät muut palkannauttijat maksa."

Sillä ei ole yhtään mitään merkitystä niin kauan kun eläkkeet ovat korkeammat kuin nuoremman sukupolven palkat. Elintason laskun pitää kohdistua tasapuolisesti. Se jos mikä romuttaa tulevaisuutta kun nuoremmat ei pääse vaurastumaan.

"Teemme laajaa avustustyötä ja maksamme yhteiskunnan syrjimien ihmisten menoja sekä autamme heitä. Nyt uhkaillaan eläkkeiden leikkauksilla, mutta poliitikot ne vaan porskuttaa kasvavin palkkioin. Eläkeläisten sorto on tullut tiensä päähän."

Minä maksan järkyttäviä summia eläkemaksuja vanhemman sukupolven taskuihin ja itse kun olen ns. eläkeiässä niin tuskin saan yhtään mitään. Tämä ei ole oikeudenmukaista. Minkä takia nykyiset eläkeläiset eivät voisi vaikka 80-vuotiaina painua tekemään jotain kevyttä työtä kuten pussittamaan ostoksia marketissa tai perustaa eläkkeensä turvin yrityksiä? Sekun on enemmistöllä nykyisillä alle 35-vuotiailla edessä että maksetaan erikseen vanhemman sukupolven eläkkeet ja sitten lisäksi säästämään omat eläkkeet joita ei maksa kukaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #60

En tunne yhtään eläkeläistä joka ei vointinsa ja kykynsä mukaan auttaisi lähimmäistään, anna rahaa omaiselleen tai kannusta jaksamaan ja pääsemään elämässään eteenpäin. Tunnut olevan niin katkera vanhemmille ihmisille, aivan kuin heidän - meidän - syytä olisi oma tilasi. Olemme ihan samalla asialla siinä, että maamme tila on hirvittävän huono. Se on vallanpitäjien pitkäaikaisen väärän politiikan tulosta. Nyt on kaksi mahdollisuutta, jättäytyä yhteiskunnallisesta toiminnasta sivuun ja katkeroitua lisää. TOinen mahdollisuus on mennä yhteiskunnalliseen työhön, jopa puoluepolittikkkaan mukaan ja koettaa vaikuttaa siellä. Minä olen mukana siksi, että koetan jaksaa luottaa ihmisten haluun auttaa toisiaan. Politiikalla muutamme maailman ja Suomen paremmaksi. Viakuta, äänestä, mene itse ehdolle, Matti Kaarnattu! Sinussa on potentiaalia!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #63

En epäile sitä etteikö haluaisi auttaa lähimmäisiään. Se mikä minua hirvittää on monien nuorten nettotulot jotka on pienemmät kuin eläkkeet ja tuo on yhtälö on kestämätön.

Työttömyyskeskusteluissakin ilmenee asenne, että "työtön vaan makaa sohvalla" ja kaikki päätökset tekee tietystikin kas kummaa ne jotka ovat itse töissä.

Todellisuudessahan monen työttömän ei tosiasiassa anneta tehdä mitään pätkätöitä kun se on estetty tulojen poistamisella kelabyrokratialla ja sitten tietysti edellytetään kaikennäköisiä lupakortteja ja niiden jatkuvaa uusimista joihin ei ole varaa. Lähes jokainen ihminen kuitenkin haluaa osallistua yhteiskuntaan työtä tekemällä eikä asua jossain hansikaslokerossa.

Samaa asia manasi maahanmuuttajat joilta alkoi pää hajota vastaanottokeskuksessa ja kysyivät sitten että voisivatko esim. tehdä lumitöitä. No ei saa kun pitää olla jotkut perkeleen pihatyökortit. Tämä jos mikä on tyypillistä suomihölmöilyä.

"Viakuta, äänestä, mene itse ehdolle, Matti Kaarnattu! Sinussa on potentiaalia!"

Kiitos tuosta, mutta en ole varma soveltuvuudesta. Ymmärrän puoluepolitiikan idean ja omia eturyhmiään ajavat puolueet näkevät ongelmat mutta eivät saa tehtyä asioille mitään koska aina kun tekee jotain päätöksiä niin aina jossain häviää ja kaikki ajattelevat omaa napaansa.

Se on hyvä asia, että asioita katsotaan eri näkövinkkeleistä että tulee asiat huomioitua monelta kantilta mutta hommasta ei tule nähdäkseni mitään ellei saisi sellaista yhteishenkeä, että olisi valtiotasolla jotain päämääriä ja hankkeita, ja halu joustaa jostain omista eduista jos näkee, että toisaalla menee huonommin.

Suomi on mennyt vahvasti sellaiseksi kovien arvojen maaksi missä ajatellaan aivan liikaa omaa napaa. Eniten varmaan kärsii ne joilla ei ole sitä vaikutusvaltaa, eli esim. työttömät, tai vaikka eläimet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #60

Et maksa eläkemaksuja eläkeläisten taskuihin vaan eläkerahastoihin, jotka paisuvat hirvittävää vauhtia, koska eläkkeitä pienennetään ja sijoitetaan, kunnes jossakin vaiheessa ne ahneuden seurauksena menetetään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #69

"Et maksa eläkemaksuja eläkeläisten taskuihin vaan eläkerahastoihin, jotka paisuvat hirvittävää vauhtia, koska eläkkeitä pienennetään ja sijoitetaan, kunnes jossakin vaiheessa ne ahneuden seurauksena menetetään."

Niitä eläkerahastoja on viime vuosina puskuroitu väestön ikääntymisen johdosta koska odotetaan, että eläkemenot kasvaa kokoajan. Siinä on mielestäni menty liian pitkälle kun minä + työnantaja kustantaa sen lähes 25% palkkasummasta eläkemaksuna. Minusta 20% pitäisi riittää.

Voi noilla kyllä olla muutakin funktiota, kuten se että saadaan pidettyä luottolukitukset kunnossa kun on velkoja vastaan varallisuutta mutta en tuosta asiasta tiedä tarkemmin

Pauli Matjussi

"ja lisäksi suomessa on työvoimapula"

Kommenttisi on invalidi. Työhön pääset nykyään vain jos sinne ilmaiseksi suostut. Kumma kun en itsekkään tahdo vakipaikkaa saada vaan määräaikaisuus kierteessä olen. Suostun heti vakipaikalle jos annetaan!

Niin kauan kun maailmassa on ja luodaan enemmän velkaa kuin rahaa niin köyhät köyhtyy ja rikkaat rikastuu. Raha on kuin puro joka virtaa vain muutaman ihmisen suuntaan. Sitten kun Suomi vielä lisäksi makselee muiden maiden menoja kuten vaikka Kreikka ja omat jätetään hunningolle ni tämä siirtä seuraa. Joku ilkeää sitten siitä vielä kansalaisia syyttää.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En tunnista väittäneeni, että Suomessa on työvoimapula. Suomessa on mittava työvoimarservi. Ihmiset ovat oikeassa paikassa kun ovat siellä missä ovat. Työ on väärässä paikassa tai sitä tarjotaan hinnalla, jolla työtä ei voi tehdä kun sillä ei elä vaan velkaantuu lisää.
Sipilän hallitus on luonut tilanteen, jossa ihmisiä "laillisesti" palkataan nollasopimuksin, ja jos sen "työn" jättää saa karenssin. Näin Sipilä vähentää työttömyyttä - tilastoista, ja huutaa kuinka työttömyys vähenee. Ei ihme, että kepulaisetkin alkavat hyljeksiä islamilaisten houkuttelemista Suomeen suomalaisten leipää ilmaiseksi syömään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Vuokratyövoimat ja nollatuntisopimukset eivät kyllä tosiaankaan sovi yhteen aktiivimallin kanssa. Jommasta kummasta pitäisi luopua.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Suomessa on mittava työvoimarservi. Ihmiset ovat oikeassa paikassa kun ovat siellä missä ovat. Työ on väärässä paikassa tai sitä tarjotaan hinnalla, jolla työtä ei voi tehdä kun sillä ei elä vaan velkaantuu lisää."

Ei ihan näin. Toimivat työmarkkinat edellyttää sitä, että työnhakijalla olisi asuinpaikallaan useita työpaikkoja mistä valita. Esim. 4-5, ja tämä ei oikein meinaa toteutua nyt muualla kuin pääkaupunkiseudulla.

Tässä nyt on pitkään harrastettu politiikkaa, että pidetään koko suomi väkisin asuttuna ja ihmiset levällään välimatkojen ollessa pitkiä, kun taas nykypäivänä työpaikat useinkin tarvitsevat asutuskeskuksia. Ihan kuin siinä olisi jotain järkeä tehdä peräkorpeen vaikka... kuntosaliyritystä. Ei vaan ole asiakkaita tarpeeksi.

Tämä on ollut tuhoisaa ja aiheuttanut työn- ja työnhakijan kohtaamisongelman. Näiden lisäksi on vajausta tietynlaisista osaajista.

Nyt sitten ollaan niinsanotusti kakka housussa kun on suurtyöttömyys ja asuntopula kun kaupungistuminen on väistämätöntä ja se tapahtuu väkisin. Sitten kun ihmetellään miksi monet maahanmuuttajat työllistyvät kantaväestöä paremmin niin syy on siinä kuinka lähelle työpaikkoja asettuvat. Kaupungin lähiö on parempi kuin peräkylä.

Tämä on semmoinen itseaiheutettu ongelma myös. Lisäksi tässä semmoinen sivujuonne asuntopulan ohella, että pankit kun ovat lainanneet saman rahan moneen kertaan eteenpäin ja sen rahan vakuutena sattuu aika pitkälti kiinteistöt joita suomi täynnä. Nyt onkin peräkylien asuntojen arvo syöksymässä kohti nollaa niin sillä voi olla myös vaikutuksia siihen kuinka vakavaraisia pankit ovat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #75

Kansainvälinen suurpääoma jyllää ja kasaa ihmisiä kaupunkeihin, missä heitä on helppo rahastaa - ja veronmaksajain rahoilla tuet maksattaa. Politiikka on voimaton, koska poliitikot ovat rahastauksessa mukana. He ovat harvoja poikkeuksia luuunottamatta pääoman käskyläisiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #79

Ihmisiä kasaa kaupunkeihin se, että ihmisiä tulee lisää ja ovat käytännössä maattomia. Ei se maapalsta vapaudu ennen kuin vanhemmat kuolee. Kaupungeissa on myös palvelut, ja mitä enemmän ihmisiä niin sitä erikoistuneempia palveluja kannattaa tarjota, joten kaupungit toimivat kulttuurin keskittyminä. Ja siellä on myös työtä. Jos ei muuta työtä niin rakentaminen kun ihmisiä virtaa kokoajan lisää kaupunkeihin.

Maaseudulla taas työt vähenee ja koneellistuminen vähentää työn tarvetta siellä.

Kaupungistuminen alkoi 5000v sitten ja tapahtunut samoista syistä silloin kuin nykyisin. Suomessa prosessia on jarrutettu tietoisesti ja siitä maksetaan nyt hirvittävää laskua. Tuet virtaavat asumiskuluihin kun asumisen hinta on niin korkea.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Siis tarkoitin, että on pula tietynlaisista osaajista. Samanaikaisesti on suurtyöttömyys, ja työkuorman hyvin epätasainen jakautuminen.

Kreikkaan rahan kylvämisen ymmärrän kun sitä halutaan sitä rajavalvontaa sinne ja pitää talousjärjestelmää kunnossa. Leikkirahan velasta en ole niin huolissaan vaan velkaantumisvauhdista. Fiat-raha on semmoista, että se ohjautuu siihen, että on velat ja omaisuus kun kaikki raha on velkaa.

Elintason lasku on väistämätön asia ja sehän on se asia mikä tässä tällä hetkellä kiukuttaa ihmisiä ja se vie sitä huomiota pois tärkeämmistä asioista.

Pauli Matjussi

Et sinä väittänytkään vaan Matti Karnaattu tuon kommentin lopussa jossa vastaili minulle.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Hyvä Puheenvuoropalstan kirjoitus, jota ovat kaikki melko asiallisesti kommentoineet. Minulla on vain tämä oma tilanne, joka lähinnä kiinnostaa, koska maanantaina olisi palaveri, jossa minulle ehkä tarjotaan työtä ns. 0-sopimuksella. Eli, että tekisin työtä 4-8 h/pv työmarkkinatuella + 13.5 euron päiväkorvauksella. Siis palaverissa on yhteensä 3 henkilöä ja yksi heistä kaupungin edustaja, jonka nimi on minulle ilmoitettu, mutta ei ammattinimikettä ollenkaan. Siis en tiedä, mitä vaikuttaa se, että todennäköisesti kieltäydyn tarjotusta työstä/työharjoittelusta. Sen pituus olisi vähintään 3 kk aluksi. Siis se ainakin on varmaa, jos sellaisen harjoittelun keskeyttää ilman pätevää syytä, niin pitkä karenssi siitä tulee. Taitaa tulla karenssi, vaikken mitään nimeä paperiin laittaisikaan todistukseksi, että haluaisin ottaa harjoittelupaikan vastaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hiljaiseksi vetää. Suomi on syvällä itse kaivetussa suossa. Sipilän sakki on jo hävinnyt vaalit.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Hyvä Puheenvuoropalstan kirjoitus, jota ovat kaikki melko asiallisesti kommentoineet. Minulla on vain tämä oma tilanne, joka lähinnä kiinnostaa, koska maanantaina olisi palaveri, jossa minulle ehkä tarjotaan työtä ns. 0-sopimuksella. Eli, että tekisin työtä 4-8 h/pv työmarkkinatuella + 13.5 euron päiväkorvauksella. Siis palaverissa on yhteensä 3 henkilöä ja yksi heistä kaupungin edustaja, jonka nimi on minulle ilmoitettu, mutta ei ammattinimikettä ollenkaan. Siis en tiedä, mitä vaikuttaa se, että todennäköisesti kieltäydyn tarjotusta työstä/työharjoittelusta. Sen pituus olisi vähintään 3 kk aluksi. Siis se ainakin on varmaa, jos sellaisen harjoittelun keskeyttää ilman pätevää syytä, niin pitkä karenssi siitä tulee. Taitaa tulla karenssi, vaikken mitään nimeä paperiin laittaisikaan todistukseksi, että haluaisin ottaa harjoittelupaikan vastaan."

Tuo ei ole 0-sopimus. 0-sopimus semmoinen, että on työsopimus mutta jossa minimi tuntien määrä on 0 tuntia, jolloin jos työtä ei ole teetettäväksi niin silloin maksetaan minimissään nolla euroa. Ja se on kuitenkin työsuhde ja sen keskeyttäminen ilman pätevää syytä on kuitenkin byrokraatin mielestä karenssin arvoista jolloin sitten pääsee jatkamaan rahattomana olemista.

Tuo mitä tarjotaan ei siis edes ole mitenkään huono. Jos ei muuta ole niin kannattaa ottaa, sopia minimi 4h päivä ja vaikka 2kk ja jos haluat keskeyttää niin voit keskeyttää sen ilman karenssia perustamalla yrityksen tai menemällä parempiin töihin. Tuo on parempi mitä monille työttömillä on tarjolla, että en suosittele kieltäytymään.

Laita vaan kännykkä pöydälle nauhoitus päälle ja ilmaise tahtotilasi.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Kiitos vastauksesta. Minä menen 7.5. siihen neuvotteluun ja minulla on kai siinä jonkun verran "neuvotteluvaraa". Olen kai vielä useampia kuukausia työttömyyskassan päivärahoilla ja saisin aluksi noin 1150 euroa korvauksia, jos lasketaan mukaan bussikortti, joka on minulle luvattu tai sen saa kaikki "kaupungin harjoittelijat". Asia on kuitenkin jäänyt vähän sekavaksi ja niin se myös toisen TE-toimiston virkailijan mielestä onkin, kun 2 eri virkailijaa on tässä ehdotuksessa ollut mukana. Minun on pidettävä kiinni siitä 4:n tunnin työpäivästä, kun se alunperin on mainittu ja siihen olisin vähän suostuvainen ollutkin. Työ olisi vastuullista työtä kyllä, mutta se siinä vähän outoa onkin vielä kaiken muun sekavuuden lisäksi, mitä tähän asiaan liittyy. Mutta kannattaa kai rauhallisesti suhtautua tähän asiaan, koska se aktiivimalli voidaan kumota seuraavan eduskunnan toimesta kuitenkin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kommentissa ei tainnut olla osoitetta.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Kun tätä "aktiivimallia" vietiin läpi, kehuttiin että Tanskassakin on tämä, tasa-arvon mallimaassa, ja että kyllähän se sinnekin kelpasi. -Taidettiin unohtaa mainita, että Tanskassa "aktivointi"-töistä saa palkkaa eikä kyseessä ole pelkkä orjatyö niinkuin täällä. Siitä ei usein saa pysyvää työpaikkaa, koska te-toimistohan maksaa työntekijöiden palkat, ja firmat käyttävät sitä mahdollisuuksien mukaan hyväksi. -Mutta minimivaatimus pitäisi olla, että työstä saa ainakin palkkaa. Minusta se taataan jopa perustuslaissa, enkä oikein ymmärrä että tällainen järjetön, nöyryyttävä "aktiivimalli" perustuslakivaliokunnassa hyväksyttiin. Toivon todellakin että seuraava eduskunta saa tähän hiukan järkeä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niiden tapausten perusteella, mitkä "aktiivimallin" soveltamisesta ovat tiedossani, olen sitä mieltä että kyseessä on ihmisoikeuksien polkeminen ja ihmisen riisto. Kyllä tämä tulee jäämään häpeäpilkuksi Sipilän-Orpon hallituksen kuhmuraiseen kilpeen.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

En ole enää niinkään varma tämän keskusteluketjun hyvyydestä, kun vähän enemmän noita aiempia kommentteja luin. Mutta pääasia on, että keskustellaan.

Minua siinä aktiivimallista häiritsee eniten se, että työttömiä syyllistetään ja heidän pitäisi tosiaan tuntea syyllisyyttä omasta tilanteestaan. Ei siis pidetä siitä, jos työtön esiintyy itsevarmasti haastattelutilanteissa TE-toimistossa ja olisi siis tyytyväinen elämäntilanteeseensa työttömyydestä huolimatta. Minä sain kokea viimeisessä haastattelutilanteessa senkin, että koulutustani vähäteltiin, vaikka on 2 opistotason ammattitutkintoa ja yo-tutkinto ja muutakin kurssitusta.

Samoin ikääntymistä pidettiin huonona, sanottiin, että koko ajan kuntoni silmissä heikkenee ja rappeutumista tapahtuu. Nyt on siis maanantaina tulossa taas haastattelu, mutta olen jo puhelimessa sanonut TE-virkailijalle omat pelisääntöni, ettei minun tarvitse periaateessa olla ollenkaan TE-toimiston asiakkaana, jos tämä tämmöiseksi näyttää menevän. Minä olen siis valmistautunut tähän tilanteeseen sijoittamalla osakkeisiin ja rahastoihin pitkällä tähtäimellä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikea huomio, Jussi. Vähän vitikon puolelle on mennyt muukalaispaasauksen vuoksi. Mutta jos sulkee kuonan pois, sanomista tulee siitäkin.
Työttömien kohtelu Suomessa on huonolla tolalla. Työnantajissa näkyy ylimielisyys, joka heijastelee sitä, että vallitsevat vankat työnantajan markkinat, vaikka päinvastaista puhutaan. Uudenkaupungin autotehtaan tilasta näkyy ja kuuluu karmeita kuvauksia, eivätkä ne aivan perättömiä liene. Kansainvälinen omistaja ei aina ole hyvä isäntä. Politiikka ei hallitse rahaa eikä työmarkkinoitakaan. Hallitus heiluu kansainvälisen nuijanheiluttajan tahdissa.
Työministeri Jari Lindströmin haastattelu tänään ykkösaamussa oli mielenkiintoinen. Hän kertoi hallituksen sisäisestä väännöstä yleissitovuuden säilyttämisestä/poistamisesta. Hänen mukaansa siniset pelasti yleissitovuuden, kokoomus ja kepu olisivat sen poistaneet.
Lindström on luottamusta herättävä mies. Hän osaa valaista asiat. Olen aina arvostanut häntä. Toivottavasti hän palaa perussuomalaisiin - vai meneekö demareihin? Hänelle on maassa käyttöä. Isänmaa tarvitsee häntä.
Suomi on vedenjakajalla, saa nähdä mihin suuntaan maa kääntyy. Kokoomuslais-kepulais-vihersosialistinen maahantunkeutumispolitiikka syö suomalaisen ihmisen mahdollisuuksia markkinoilla ja koko maan elämässä.
Pääomalla ei ole isänmaata. Ihmisillä on. Pitää olla. Muukalaiset eivät saa tulla tänne määräilemään.
Puhut Jussi Heinonen tärkeästä asiasta. Emme saa antaa periksi. Muukalaiset, pääoma ja euroeliittinen Suomen hallitus syövät samasta suomalaisten kuormasta. Suomen kansanpuolueen - jolla tarkoitan kaikkia kansallismielisiä, on noustava suojelemaan suomalaista ihmistä ja kaikkea sitä mikä meidän omaa on.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tätähän se kun päätökset asioista tekee aina sellaiset joilla on työpaikka.

Lisäksi markkinatalous toimii niin, että siellä on ihan normaalia osa työvoimasta on työttömänä.

Lisäksi työttömyys ei toimi ihan näin, että kaikki työttömät ovat työttömiä. Työttöminä on paljon ihmisiä jotka kuuluisi olla työkyvyttömyyseläkkeellä tai jotenkin osatyökykyisinä, että kykenee tekemään työtä mutta ei välttämättä täydellä teholla. Mutta Kelan etäjeesus taitaa oletusarvoisesti toteavan kaikista, että työkykyinen ellei ole pää vaikka irti. Miten tämä palvelee asiakasta?

Itseasiassa suomessahan järjestelmä on jo mennyt osittain semmoiseksi, että ollaan töissä ja työsuhteiden välissä pari kuukautta työttömänä kun työelämä vie resursseja ja voi kuluttaa, ja ihminen tarvitsee palautumista. Jotkut sanoo laiskotteluksi mutta kyllä sekin olisi hyvä kyseenalaistaa, että pitääkö työssä olla niin paljoa? Eikö sitä työkuormitusta voisi jakaa?

Itsehän ajattelen niin, että juuri mistään ei löydy ihmistä kuka haluaisi olla yli kolmea kuukautta toimettomana, että miksei tekisi jotain järkevää? Ja toisaalta tarvitseeko ihmisillä edes olla eläkeikää? Sekin voi olla ns. tylsää että kun on 65v mittarissa ja sitten on eläke ja.... mitähän sitä keksisi? Varmasti ihan kivaa muutama kuukausi mutta itse luultavasti haluaisin tehdä jotain taas.

Itse pitäisin siitä, että koko ihmisen elämä olisi vuoroin opiskelua, työtä ja vapaata ja kuormitusta voimavarojen mukaan ja jatkuvaa kehittymistä ja osaamisen pitämistä tuoreena. Semmoinen kolmivuoroviljely toimi maanviljelyksessä niin ehkäpä ihmisten elämässäkin jonkinlainen vuorottelu.

Nyt systeemi on tehty jonkinnäköiseksi typeräksi liukuhihnaksi, että koulu->työ->eläke ja statusta vaikea muuttaa. Mitä järkeä tässä on kun maailma muuttuu puolessa vuodessa jo niin paljon, että pitää itse opiskella kuitenkin jotain. Ja millä ajalla se tehdään?

Pekka J. Mäkinen

Matti Karnaatun näkemykset Kristinuskosta ovat senverran asenteellisia, että on pakko sanoa minunkin jotain.

Tähän väliin totean ensin erään yleisen huomioni: kun ihminen puhuu Jumalasta tai kritisoi Kristinuskoa, useimmiten käy niin että eniten ihminen silloin kertoo itsestään ja paljastaa itseään, eikä välttämättä kerro paljokaan itse asiasta.

Aluksi toteaisin että Islam on Kristinuskon rappeutunut haara. Islam on vihan ja väkivallan uskonto. Kristinusko on rakkauden anteeksiantamisen ja väkivallattomuuden uskonto.

Lisäksi VT:n julmilta näyttävät kohdat eivät koske enää kristittyjä, joiden peruskirja on UT. Monet VT:n "pahat" kohdat olivat tarkoitetut vain Israelin heimolle, eikä yleismaailmallisiki ohjeiksi. Esim joidenkin kansojen hävittämiset ovat sittenkin olleet pienempi paha kuin että ko kansat olisivat saaneet jatkaa julmuuksiaan esim. uhraamalla pieniä lapsia.

Uskontojen joukossa Kristinusko on täysin ainutlaatuinen. Minkään muun uskonnon keskushenkilöstä ei ole annettu profeettojen kautta etukäteistietoa toista tuhatta vuotta aikaisemmin.

Raamattu on ennustusten kirja eli kauttaaltaan eräänlaista ihmiskunnan etukäteishistoriaa, monien profetioiden muodossa, jotka koskevat myös meidän aikaamme.
Tästä esimerkkinä vaikka Israelin heimon palaaminen omaan maahansa ja Israelin asema naapurivaltioiden vihan kohteena. Maailman ääriin karkoitettu Israelin heimo on tälläkin hetkellä palaamassa takaisin Israeliin aivan kuten Raamattu on sen ennustanut.
Noin puolet maailman juutalaisista asuu jo Israelissa.

Israelin valtion syntyminen v.1948, ja juutalaisten sinne muutto on Raamatun ennustus ja lupaus, sekä Jumalan ihme, johon edes Luther ei aikanaan jaksanut uskoa. Professori Puukko (Helsingin yliopistollisesta tiedekunnasta) sanoi 30 luvulla: "Sitä ei tule tapahtumaan, se on ymmärrettävät vertauskuvallisesti". Myöhemmin hän kuitenkin joutui perumaan sanansa: "Raamatun ennustukset näkyvät toteutuvan piinallisen kirjaimellisesti".

Israelin viholliset, kuten Hamas Gazassa, palestiinalaiset Länsirannalla ja Jordaniassa, Hitzbollah Libanonissa ja Syyrian johto ja sen kumppanit käyttävät Raamatun ennustuksen (Psalmi 83) retoriikkaa - "Tulkaa, hävittäkäämme heidät olemasta kansa, niin ettei Israelin nimeä enää muisteta"(jae 4) ja "Anastakaamme itsellemme Jumalan asunnot" (jae 12).

Ts. Raamattu on tiennyt aivan tarkasti että Israelin ympärillä olevat kansat tulevat vihaamaan sitä, ja lähes sanasta sanaan ehkä ymmärtämättääkin toistavat sitä mitä Raamattu on näistä kansoista ennustanut.

Suuri ranskalainen ajattelija Blaise Pascal on todennut: ”Kristinuskossa esiintyy todellista profetiaa, mitä ei ole missään muussa uskonnossa".

Professori Pentti Kaitera toteaa: "Ei ole olemassa muuta kirjaa, jossa maailman historiaa ja tulevaisuutta koskevat ennustukset olisivat toteutuneet sillä tavoin kuin Raamatun profetiat. Mahdollisuudet Raamatun ennustusten tekemiseen nykytieteen ja ihmisjärjen avulla ovat täysin olemattomat, paljon pienemmät kuin yksi kymmenestä miljardista. Ainoa selitys niiden syntyyn on, että ne ovat jumalallista ilmoitusta. Raamatun tieto menee rajattomasti syvemmälle kuin nykyaikainen tiede. Profetioiden toteutuminen on osoitusta Raamatun ainutlaatuisuudesta ja luotettavuudesta".

Onkin sanottu että meidän aikamme tapahtumia voi seurata sanolehti toisessa kädessä ja Raamattu toisessa kädessä. Molemmat puhuvat samoista tapahtumista.

Entinen pääministerimme ja arvostettu historian tutkija Edwin Linkomies totesi kerran kiristillistä uskoa väärin arvostelleelle, että "Jeesuksen ylösnousemuksesta on enemmän todisteita kuin että Gailus Julius Caesar on edes koskaan elänyt". Tätä hän perusteli säilyneiden kirjoitusten määrällä.
Lisäksi ylösnousemuksesta on meidän aikanamme saatu uusia todisteita Torinon käärinliinan muodossa.

Käärinliina todistaa omalta osaltaa Raamatun kertomukset Jeesuksen viimeisistä hetkistä tapahtuneiksi tosiasioiksi. Jeesuksen ruumista ei ole koskaan löydetty, ja Torinon kääriinliinaan toistaiseksi selittämättämällä tavalla piirtynyt kuva omalta osaltaa puolustaa Jeesuksen ylösnousemuksen todellisuutta. Uusimmat tutkimukset toteavat liinassa löydetyt kärsineen ihmisen verta, eikä siis kyse ole maalauksesta tai valokuvakikkailusta.

Osoitteessa http://www.shroud.fi/ käsitellään kaikkia väärennysteorioita sekä myös sitä miksi aiemmin tehty radiohiiliajoitus antoi väärän tuloksen. Asia on laaja, joten vain viittaan siihen tässä.

Kristillisen uskon peruskirja on Uusi Testamentti. Vanhan testamentin julmuudet ovat ihmisen julmuutta, eivät Jumalan, jolla ei ollut muuta mahdollisuutta lopettaa pahuus, kuin hävittämällä ihmiset, kuten Nooan aikana. Myöskään ristiretket eivät kerro mitään itse uskon julmuudesta.

"Ei ole niin hyvää asiaa, etteikö sitä ihminen pysty pilaamaan", totesi Mikko Juva aikaan, tarkoitten mm. ristiretkiä. Mutta huom! Kyse on ihmisen itsekkyydestä ja pahuudesta, eikä Kristinuskon.

On todellista sokeutta, jos ei näe kristillisessä uskossa mitään hyvää. Kristillisen uskon rakkaudentyön hedelmät ovat em. erehdyksiä monin verroin suuremmat. Historian tutkija K.S.Latourette: "Kristinusko on suurin tunnettu yksittäinen tekijä joka on vastustanut sellaisia ihmiskunnan vihollisia kuin sota, nälänhätä ja rotusorto. Enemmänkuin mikään uskonto, se on työskennellyt ihmisarvon puolesta, koska sitä kantaa voima joka pystyy nostamaan ihmisen itsekkyydestä, keskinkertaisuudesta ja moraalisesta rappiosta". Tästä eräänä esimerkkinä vaikkapa äiti Teresan saama Nobelin rauhanpalkinto.

Kristillinen usko toimii tänäkin päivänä aivan kuten Raamatun aikoinakin. Ihmeineen ja johdatuksineen. Raamattu sisältää itseasiassa kaiken sen mitä ihminen täällä maanpäällisellä vaelluksellaan tarvitsee. Hän tarvitsee ihmisten välistä rakkautta, johdatusta arjen valinnoissa, lohdutusta murheissa ja apua vaikeuksien keskellä. Hän tarvitsee myös uskoa huomiseen, kokemusta elämän mielekkyydestä ja uskoa elämän perimmäiseen tarkoitukseen, kuolemankin jälkeen. Tämän kaiken tarjoaa meille Raamattu, maailman ihanin, viisain, ylevin ja toivorikkain kirja. Ei ihme että Raamattu on myös maailman ostetuin ja luetuin kirja.

Charles Dickens: " Raamattu on paras kirja, minkä maailma on koskaan tuntenut, tai tulee tuntemaan, koska se antaa parhaat ohjeet, joiden mukaan totuutta rakastava ja velvollisuuden tuntoinen ihminen voi elää".

Kristillisen kirkon historian tuntija Philip Schaff kuvaa Jeesuksen ainutlaatuisuutta näin: "Tämä Jeesus Nasaretilainen voitti ilman rahaa ja aseita useampia miljoonia ihmisiä puolelleen kuin Aleksanteri, Caesar, Muhammed ja Napoleon; ilman tiedettä ja oppineisuutta hän toi selvyyden useampiin jumalallisiin ja inhmillisiin asiohin kuin kaikki filosofit ja oppineet yhdessä; ilman retoriikan hienouksia hän puhui elämän sanaa tavalla, jolla sitä ei ollut koskaan siihen mennessä tai siitä lähtien puhuttu ja se vaikutti voimakkaammin kuin yhdenkään runoilijan ja puhujan esitys. Kirjoittamatta itse riviäkään, hän siivitti useamman kynän ja antoi materiaalia useampaan saarnaan, puheeseen ja ylistyslauluun kuin kaikki antiikin ja uuden ajan suurmiehet yhteensä".

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvää faktaa Raamatun profetioista ja niiden toteutumissta Israelin kansan kohtaloissa. Usko Kristukseen ei ole vain uskon, vaan vankasti myös tiedon asia. Kiitos, Pekka J. Mäkinen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Matti Karnaatun näkemykset Kristinuskosta ovat senverran asenteellisia, että on pakko sanoa minunkin jotain."

Pidän Jeesuksen moraalioppeja läheisen rakkaudesta hyvänä asiana, mutta ei minulla ole sen kummempaa asenteellisuutta että en vaan yritä nostaa yhtään mitään uskontoa mihinkään jalustalle. Pidän kristinuskoa Abrahamilaisten uskontojen yhtenä kolmesta päähaarasta.

Pekka J. Mäkinen

Matti Karnaatun lievästi sanottuna asiantuntematon kommentti: "Islam on vain uskonto ja fundamentalismi on taantumista sivistyksestä. Islamilainen fundamentalismi ei edes ole ainoa mikä yleistyy vaan myös hälyttävästi kristittyjen fundamentalistien määrä näyttää olevan kasvussa".

Islam on yhteiskuntapoliittinen ideologia, ja maallinen aate, jota kaikki eivät pidä edes puhtaana uskontona.

Eija-Riitta Korhola jolla on aika paljon käytännön kokemusta asiasta, toteaa näin: "”Poliittisesta islamista on voitava puhua. Se islam, jota edistetään lain voimalla tai väkivallalla islamilaista valtiota kohden, ei ole millään tavalla vähemmän vaarallista kuin vaikkapa natsismi. Politisoitumisesta seuraa hyvin suurella todennäköisyydellä jihadisoituminen.”

Matti Karnaattu. Jokainen ihminen on oman uskonsa - enemmän tai vähemmän - fundamentalisti. Sinäkin olet sitä "vähän enemmän" minun näkökulmastani.

Olen hyvin paljon tekemisissä aikamme uskovien kanssa, enkä ymmärrä mitä hälyyttävää on uskovien fundamentalismisssa jos sitä ylipäätään edes on olemassa. Tavallinen suomalainen uskova kristitty ei ole minkäänlainen ääriajattelija. Matilla on selvä tarve kristisoida uskovia joita hän ei näytä tuntevan juurikaan ja sortuukin itse siihen mistä muita moittii.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Islam on yhteiskuntapoliittinen ideologia, ja maallinen aate, jota kaikki eivät pidä edes puhtaana uskontona."

Varmaankin juutalaisten ja kristittyjen mielestä.

"Poliittisesta islamista on voitava puhua. Se islam, jota edistetään lain voimalla tai väkivallalla islamilaista valtiota kohden, ei ole millään tavalla vähemmän vaarallista kuin vaikkapa natsismi. Politisoitumisesta seuraa hyvin suurella todennäköisyydellä jihadisoituminen."

Olen tuosta täysin samaa mieltä. Tuo on fundamentalismia. Se että on islamilainen kulttuuriperintö, ei tarkoita vielä sitä, että kaikki muslimit eivät ajattele maailmaa jonkun 600-luvun mukaan.

Kerrataanpa vähän historiaa:

Juutalaisuuden taustalla on ollut juutalaisten kansallismielisyys. Palvonta paikat tuhottuna ja kansa ilman isänmaata, ainoastaan usko jumalaan. Toora tehtiin näistä kansallismieleisistä näkökulmista sisältäen kirjoissa (Mooseksen kirjat) mytologian, Israelin kansan historian ja jumalallisen oikeutuksen palestiinan alueeseen, ja lakisäädökset.

Kristinuskon taustalla on keisarikunnan yhtenäistänäminen. Ei se Jeesus sitä uskonlahkoa perustanut vaan se masinoitiin myöhemmin. Tehtiin Valtion Uskonto ja lähetystyö (expansio) ja kristinusko nähdään selvästi osana jatkumoa mikä johtanut mm. EU:n talousalueeseen.

Islamin taustalla on toki myös politiikkaa. Muhammedin jälkeen alkoi se Islamin expansio. Tämä tosiaankin on rakennettuna siihen uskontomalliin myös ja ajatuksena ollut hajanaisten beduiiniheimojen yhdistäminen yhdeksi kansaksi.

Hitker kortin pelailu tässä keskustelussa on mielestäni kerrankin oikein, sillä Natsit yrittivät samaa. He määrätietoisesti alkoivat rakentamaan sitä arjalaista mytologiaa ja alkoivat tehdä palvontamenoja, että tarkoituksena oli toistaa aiemmin historiasta opittua kaavaa kansallismielisyydestä, yhtenäistämisestä ja ekspansiosta ja uskon käytöstä työkaluna. Tämä germaaninen suurvaltahanke sitten tunnetusti pysäytettiin.

"Matti Karnaattu. Jokainen ihminen on oman uskonsa - enemmän tai vähemmän - fundamentalisti. Sinäkin olet sitä "vähän enemmän" minun näkökulmastani."

Ei ole. Minä muutan mieltä jos ja kun olen väärässä. Logiikka ja argumentointi toimii. Fundamentalismi johtaa kehäpäättelyyn mikä ilmenee kristityillä jotenkin niin, että "Raamattu on jumalan sanaa -> koska raamattu sanoo niin -> se on totta koska raamattu on erehtymätön -> raamattu on erehtymätön koska se on totta -> raamattu on totta koska se on jumalan sanaa"

Tuo on virheellistä päättelyä, todistettavasti. En ikinä anna uskonnon tai minkään lähtötilanteen käsityksen mennä tosiasioiden edelle.

"Olen hyvin paljon tekemisissä aikamme uskovien kanssa, enkä ymmärrä mitä hälyyttävää on uskovien fundamentalismisssa jos sitä ylipäätään edes on olemassa. Tavallinen suomalainen uskova kristitty ei ole minkäänlainen ääriajattelija."

Suomea hullummassa jenkkilässä sitten kristityt murhanneet homoja koska raamatussa lukee niin. Suomessa on myös kristittyjä ääriliikkeitä ja kristittyä fundamentalismia.

Tällä hetkellä islamilainen fundamentalismi on maailmalla kyllä valtavan paljon yleisempää. Se radikalisoituminen kun näyttää liittyvän kurjiin oloihin ja nuoriin miehiin eniten mutta se ei tarkoita sitä, että pitäisi silmät ummistaa muulta fundamentalismilta. Se ei ole yhdenvertaista.

"Matilla on selvä tarve kristisoida uskovia joita hän ei näytä tuntevan juurikaan ja sortuukin itse siihen mistä muita moittii."

Minä en pidä uskontoa huonona asiana, ja uskonvapaus on ok. Uskonnot ovat kulttuuria. Mutta se uskontoon perustuva ehdottomuus ja erehtymättömyys, kykenemättömyys argumentointiin tai myöntämään että maailmassa, vaikka jossain vanhassa kirjassa, on virhe, niin tämä on se mistä on pelkkää haittaa. Kyllä ihminen voi olla uskovainen ja elää kulttuurinsa mukaisesti ja uskoa jumalaan tai vaikka useampaan mutta politiikassa pitää olla argumentointi ja käsitys tunnistaa virheitä eikä jäädä kehäpäättelyyn.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

"Uskonnonvapaus on ok."
Ei se kyllä näytä olevan totta suomalaisten kristittyjen kannalta. Meitä syyllisteään ja vainotaan. Kouluista koetetaan kristillinen uskonnonpetus hävittää, mutta islamin leviämistä valtion ja kirkon toimin edistetään. Ja "ateismin" nimissä käydään sotaa kristillistä avioliittovihkimystä, rippikoulua ja lasten kristillistä kastamista vastaan. On aika outoa ateismin/vapaa-ajattelun toteuttamista yllytys kirkosta eroamiseen? Miten ateisti voi kieltää Jumalan, josta hän ei tiedä mitään eikä tunnusta että Jumala on olemassa. Miten olemassa olematonta voi kieltää? Kovin "järjellistä" se ei ole. Ateismi onkin siis uskon asia, ei tiedon. Ateisti/vapaa-ajattelija onkin mitä rankin fundamentalisti, jopa niin ahtaasti, ettei hän salli muiden uskoa omalla tavallaan. Ateisti kannattaa siis yksisilmäistä diktatuuria.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #124

"Ei se kyllä näytä olevan totta suomalaisten kristittyjen kannalta. Meitä syyllisteään ja vainotaan."

Missä? Ainakin ev.lut kirkolla on käsittämättömiä erivapauksia, että verovaroja käytetään sinne. Tämä on väärin. Se ei ole yhdenvertaista muita uskontoja kohtaan.

"Kouluista koetetaan kristillinen uskonnonpetus hävittää"

Ymmärtääkseni uskonnonopetusta yhdenmukaistetaan, että yhdenvertaisesti kaikkia kulttuureja ja historiaa. Tämä on oikein. Kristinuskolla ei saa olla yhtään mitään erivapauksia suomessa.

"mutta islamin leviämistä valtion ja kirkon toimin edistetään."

Miten? Ei minua ole kukaan yrittänyt käännyttää mihinkään.

"On aika outoa ateismin/vapaa-ajattelun toteuttamista yllytys kirkosta eroamiseen?"

Uskonto on jokaisen henkilökohtainen asia.

"Miten ateisti voi kieltää Jumalan, josta hän ei tiedä mitään eikä tunnusta että Jumala on olemassa."

No tuon ymmärrän hyvin. Ateismi on tavallaan uskomus, että Jumalaa ei ole. Jumala kielletään. Tämä on mahdollista, koska Jumalasta ei ole havaintoja.

Minä en tiedä onko Jumalaa olemassa mutta havaintoja siitä ei kuitenkaan ole. Ateisti tavallaan näyttää keskisormea kaikille uskoville kieltämällä Jumalan. Katson ateismin olevan uskonnonvapautta siinä missä muutkin näkemykset.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Tuohon fundamentalismiin liittyen, minä olen uskonnoton ihminen. En kuulu mihinkään uskonnolliseen yhteisöön. Se ei tarkoita että olisin ateisti, en kiellä jumalaa enkä pyri yhteiskunnan uskonnottomuuteen. Löydän monesta kulttuurista käytäntöjä ja ajatuksia jotka ovat hyviä.

Tiedän uskonnollisen kokemuksen olevan sosiaalista yhteenkuuluvuuden tunnetta, sellainen ihmisen perushalu kuulua laumaan. Tässä ei ole yhtään mitään väärää eikä mitään mitä pitäisi kieltää.

Pidän uskontoja merkittävänä kulttuurin rikastuttajana ja se voi inspiroida luovuutta. Uskonto voi helposti antaa ihmiselle jotain kuin viedä pois.

Ymmärrän hyvin uskontojen käytön myös poliittisena työkaluna.

Käyttäjän HeinonenJussi kuva
Jussi Heinonen

Minä en tällä hetkellä paljon halua käydä tuota uskontokeskustelua. Minä olen sitä paljon kyllä aikaisemmin käynyt. Mutta tänään minulla oli se palaveri, jossa selvisi joitakin asioita. Minun ei olekaan pakko alkaa tehdä sitä työkokeilujaksoa. Se olisi vasta syksyllä ja minulla olisi siinä joitain vaihtoehtoja valita se työ sitten. Asiaa käsitellään uudestaan vasta elo-/syyskuussa. Nyt alkavat työvoimatoimistoissakin virkailijoilla käsälomat. Ja myös kaupungin kaikilla työntekijöillä. Siis joitain velvoitteita kuitenkin on aktiivisuuden todistamiseen ja työmarkkinatukea voidaan leikata kesänkin aikana. Mutta kysymys on vain siitä noin 5:n prosentin leikkurista. Uskon, että Jumala on kuitenkin tässä mukana, kun asiat näin hyvin sentään menivät. Tietysti se harjoittelu minimissään olisi sen 3 kk, mutta sen jälkeen ei ole mitään pakkoa jatkaa sitä hommaa, jos se ei tunnu mielekkäältä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #121

Hyvä että olet löytänyt ratkaisun ja sille perustuksen Jumalassa. Hienoa!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

"...olen uskonnoton ihminen." Tämäpä yllätys. Olen ollut monta päivää siinä luulossa, että olet fundamentalistinen islamisti, kun sitä niin hartaasti puolustat. Nyt onkin kai uskottava, että olet eräänlainen kameleontti-ihminen, joka voi vaihtaa uskoaan ja väriään tilanteen mukaan. Sinulla ei mielestäni - tähänastisen havaintoni mukaan - ole elämälläsi perustusta, fundamentumia, mihin uskoa ja minkä puolesta toimia. Eikö se ole hieman surullista.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #125

En ole puolustanut fundamentalismia missään, ennemminkin päinvastoin. Pointti on sillä, että sinä hyökkäät islamia vastaan vaikka ongelmana on fundamentalismi.

"Sinulla ei mielestäni - tähänastisen havaintoni mukaan - ole elämälläsi perustusta, fundamentumia, mihin uskoa ja minkä puolesta toimia. Eikö se ole hieman surullista."

On minulla. Perustan elämäni tosiasioihin, en uskon asioihin. Jaan arvoja useiden uskontojen kanssa, kuten Jeesuksen opit lähimmäisen rakkaudesta mutta en näe mitään syytä hyökätä toista vastaan uskonnon perusteella. Fundamentalismi on se mitä pidän haitallisena kun siinä voidaan huuhaalla korvata tosiasioita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Pekka, voisitko hieman perustella sinänsä niin hyvän kirjoitukseksi viimeistä lausetta pystyäkseni sitä komentoimaan.

Pekka J. Mäkinen

Matti Karnaattu. Käsityksesi Kristinuskon synnystä on inhimillinen. Et ota Jumalaa kovinkaan tosissasi. Käsityksesi Jumalasta ja Hänen suunnitelmistaan nojaa enemmän ihmisen rajalliseen ymmärrykseen, se on liian itseriittoinen ja ihmiskeskeinen, ja se jättää Jumalan lähes täysin laskuista pois.

Ihminen ei ole kaiken mitta, eikä ihminen politiikkoineen ja valtapyrkimyksineen ole ainoa tekija tässä todellisuudessamme. Ei myöskään Isrelin valtion synnyssä.

Jumala on luvannut juuri tuon maa-alueen Aabrahamin, Iisakin ja Jaakobin jälkeläisille ikuiseksi omaisuudeksi. Syntiensä tähden juutalaiset
joutuivat olemaan välillä pitkiä aikoja karkotettuina pois omasta maastaan ja hajallaan ympäri maailmaa eri kansojen keskuudessa, mutta
nyt lopunaikana profetiat, jotka ennustivat juutalaisten paluuta omalle maalleen lopunaikana, ovat toteutuneet.

Huomasitko? Sanoin syntiensä tähden, eli eivät juutalaiset ole suinkaan syyttömiä ja synnittomiä, vaan kovaa Jumalan kuritusta ansainneetkin syntiensä tähden.

Jo yli 3000 vuotta sitten Mooses profetoi, että Israelin heimo joutuu kaksi kertaa karkoitetuksi omasta maastaan. Ja näin myös kävi: Ensin vieraan kansan alaisuuteen (Babylonia), ja toisella kerralla heidät hajoitetaan kaikkien kansojen sekaan, aivan kuten on käynyt. Mutta kuten mm. profeetat Mooses, Jeremia ja Hesekiel ovat profetoineet, Jumala kokoaa vielä Israelin heimon jälkeläiset omaan maahansa, kaikista maista jonne olivat karkoitetut. Tätä aikaa me juuri nyt elämme.

Otan vielä toisen esimerkin. Mooses johdatti Jumalan kehoituksesta Isrelin heimon pakoon egytpilaisten takaa-ajajien käsistä. Tapahtui ihme, jossa Jumala itse puuttui peliin. Tuuli puhalsi niin voimakkaasti että meri tuli kuivaksi ja ikäänkuin halkesi kahtia. Tätä kuivaa pitkin sitten Israelin heimo pääsi pakenemaan, mutta kun takaa-ajajat tulivat samaa tietä, palasi meri paikoilleen ja hukutti egyptiläiset.

Mielikuvitustako? Ei, sillä asialle on selkeät todisteet. https://www.disclose.tv/biblical-exodus-archaeolog...

Paikassa jossa ylitys on tapahtunut, löytyy meren pohjasta suuren armejan jäänteet. Lainaan tutkimusta: "Tutkijat joita johtaa professori Abdel Muhammad Gader, sekä itse tutkimus liittyvät Kairon yliopiston arkelogian tiedekuntaan. He ovat jo löytäneet yhteensä yli 400 eri luurankoa, sekä satoja aseita ja haarniskan paloja, sekä myös kahdet sotavaunut, hajallaan 200 neliömetrin alueella (meren pohjasta). He arvioivat, että koska yli 5000:n muun esineen löytöalue on niin laaja, se viittaa siihen, että armeija oli suurikokoinen ja sotilaat ovat menehtyneet paikanpäällä (meressä)”. Mitään muuta inhimillistä syytä tälle löydölle ei ole kuin se että kyse on Raamatun kertomasta ihmeestä.

Käsityksesi uskonnollisesta kokemuksesta on myös väärä. Se ei ole vain laumaan kuulumista, vaan syvälle ihmisen sisimpään menevä Pyhän Hengen kokemus, jossa ihminen ymmärtää että kyse on itse Jumalan kohtaamisesta ja Hänen antamasta voimasta, joka usein myös muuttaa ihmistä, pois syyllisyydestä ja itsekeskeisyydestä, vapauteen synnin orjuudesta. Tämä kokemus antaa myös voiman parannuksen tekemiseen omassa elämässään. Tästä Jumalan muuttavasta ihmeellisestä voimasta on tuhansittain todisteita. Tämän selittäminen vain sosiaalisena ilmiönä, edustaa lähes täydellistä asiantuntemattomuutta.

Samoin rukouksen kautta tapahtuu jatkuvasti sellaisia ihmeitä (parantumisia, yliluonnista toisen kielen osaamista, tiedon sanoja, profetointia, Jumalan puheen kuulemista, Jumalan johdatusta) ettei ihminen pysty niitä ilman Jumalan yliluonnollista voimaa ja vaikutusta mitenkään selittämään. Näistä on tuhansittain esimerkkejä, mutta en nyt puutu niihin. Katsotaan myöhemmin, jos antaa aihetta.

Samoin käsityksesi fundamentalismin ongelmista meillä, on liioiteltua ja eräänlaista epäuskoasi tukevaa toiveajattelua. Mutta tähänkin aiheeseen palaan mahdollisesti myöhemmin, koska päivän askareet kutsuvat.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Et ota Jumalaa kovinkaan tosissasi."

No, en. Se on uskonasia. Ei voida todistaa että jumalaa on olemassa. Mutta ei voida myöskään todistaa, että maailma on jumalaton. Kaikki päätelmät jumalasta ei perustu mihinkään mikä voidaan todistaa, eli se on uskon asia. Ja koska on uskonnonvapaus, se on siltä osin henkilökohtainen asia. Ei kuulu muille, eikä mitään poliittisia päätöksiä voi tehdä sen perusteella.

"Otan vielä toisen esimerkin. Mooses johdatti Jumalan kehoituksesta Isrelin heimon pakoon egytpilaisten takaa-ajajien käsistä. Tapahtui ihme, jossa Jumala itse puuttui peliin. Tuuli puhalsi niin voimakkaasti että meri tuli kuivaksi ja ikäänkuin halkesi kahtia. Tätä kuivaa pitkin sitten Israelin heimo pääsi pakenemaan, mutta kun takaa-ajajat tulivat samaa tietä, palasi meri paikoilleen ja hukutti egyptiläiset."

Tuosta ei ole näyttöä eikä tällaista ole dokumentoitu. Ajankohta kun tuon väitettiin tapahtuneen, tapahtui aikana jolloin Israelilaisilla ei ollut aakkosiin perustuvaa kirjoitustaitoa (niitä kehiteltiin siellä punaisen meren toisella puolella) joten kyseessä on perimätietoa.

Pidän kuitenkin jokseenkin varmana, että Egyptin alueelta olisi ihmisiä liikkunu.

"Ei, sillä asialle on selkeät todisteet"

Itseasiassa ei ole. Uutinen näytti olleen selkeästi valeuutinen, että hieno rölläys kyllä.

Tämä sentäs on järkeenkäypää: https://yle.fi/uutiset/3-5538004

Että kyllä, näyttäisi tapahtuneen. Egyptin historiasta tiedetään myös sekasortoa ja tapahtumia.

"Käsityksesi uskonnollisesta kokemuksesta on myös väärä. Se ei ole vain laumaan kuulumista, vaan syvälle ihmisen sisimpään menevä Pyhän Hengen kokemus, jossa ihminen ymmärtää että kyse on itse Jumalan kohtaamisesta ja Hänen antamasta voimasta, joka usein myös muuttaa ihmistä, pois syyllisyydestä ja itsekeskeisyydestä, vapauteen synnin orjuudesta."

Aivotutkimusten mukaan siinä aktivoituu samat aivoalueet. Mistään muusta ei ole havaintoa. Pyhä henki ja synnin orjuus on sitten tulkinta asia. Kristityt näkevät asian näin. Juutalaisilla ja muslimeilla on hieman eri käsitys.

"Tämän selittäminen vain sosiaalisena ilmiönä, edustaa lähes täydellistä asiantuntemattomuutta."

Ei ole havaintoja muusta joten menevät nekin uskon asioiksi.

"Samoin rukouksen kautta tapahtuu jatkuvasti sellaisia ihmeitä (parantumisia, yliluonnista toisen kielen osaamista, tiedon sanoja, profetointia, Jumalan puheen kuulemista, Jumalan johdatusta) ettei ihminen pysty niitä ilman Jumalan yliluonnollista voimaa ja vaikutusta mitenkään selittämään."

Kaikkea mitä voidaan havainnoida, voidaan tutkia ja selittää. En ole tiennyt, että Jumala olisi hiljattain ilmestynyt missään niin että siitä olisi havaintoja, että menisi sinne uskon puolelle sitten.

Pekka J. Mäkinen

Matti Karnaattu. Jumalaa ei sillä voida eliminoida että emme pysty asettamaan häntä laboratorion pöydälle tutkittavaksi. Jumala on henki, ja ilman Jeesusta emme ymmärtäisi Jumalasta paljoakaan. Jeesus sanoi olevansa samaa olemusta Jumalan kanssa ja todisti tämän niin hyvin kuin sen vain voi todistaa eli nousemalla oman ennustuksena mukaan kolmantena päivänä kuolleista.

Kyse on kuitenkin samasta asiasta kuin että me emme näe sähköä, mutta voimme tuntea ja nähdä sen vaikutukset.
Aivan samalla tavalla me voimme tuntea Jumalan yliluonnollisen voiman vaikutukset, kuten niihin olen jo moneen kertaan viitannut, vaikka nämä todisteet näyttävätkin menevän Matilta ohi kuin vesi hanhen selästä.

Oletkin todella heikoilla tämän väittesi kanssa: "Kaikkea mitä voidaan havainnoida, voidaan tutkia ja selittää. En ole tiennyt, että Jumala olisi hiljattain ilmestynyt missään niin että siitä olisi havaintoja".

Väitteesi on ensinnäkin väärä. Ei ole tieteellisesti todistettavissa että vain tieteellisesti todistetut asiat voivat olla totta. Me voimme havaita esim. rukousten seurauksena tapahtuvia ihmeitä, mutta ihmeet eivät ole ihmisen tahdosta toistettavissa.

Toisekseen meillä on tuhansittain havaintoja eli todisteita ihmeparanemisista joita tapahtuu välittömästi rukouksen seurauksena. Näitä on tutkittu ja ne on todettu aidoiksi ihmeparanemisiksi. Näistä paranemisista on myös lääkärin lausuntoja.

Otan omakohtaisesti havaitun esimerkin: Tapahtui 80-luvulla. Erään uskovan perhetuttuni hyvin tuntemani pikkupoika käytti alakoulussa aikanaan erittäin vahvoja paksulinssisiä silmälaseja. Hänen puolestaan rukoiltiin seurakunnan tilaisuudessa. Seuraavana päivänä hän käveli isänsä kanssa torilla ja sanoi isälleen että hän ei näe näillä laseilla mitään. Isä meinasi hermostua pojalleen, ja käski pojan pitää laseja. Hän vei pojan kuitenkin silmälääkärille tarkastukseen. Lääkäri tutki poikaa ja lääkärin ensimmäiset sanat olivat poikaa tutkittaessa: "Hö!? Hö!? Tämä on ihme!" Pojan silmissä ei löytynyt mitään vikaa. Hän kirjoitti pojalle terveen paperit, mutta ihmeestä siinä ei mainittu mitään, koska ihmeen todistaminen ei kuulu lääkärin tehtäviin. Lääkäri voi virallisesti vain kertoa mitä on tapahtunut. Miksi paraneminen on tapahtunut, se jätetään avoimeksi, koska - kuten jo totesin - ihmeista ei tiede pysty sanomaan mitään, eivätkä ne tapahtuneinakaan kuulu tieteen alueelle ylipäätään.

On todisteita monista muistakin ihmeistä joiden olemassaoloa on järjetöntä kiistää vain siksi ettei niitä pystytä tutkimaan.

Suurta osaa tosin pystytäänkin. Esim Raamatun profetioita ovat monet tiedemiehet tutkineet matemaattisesti todennäköisyyslaskennan avulla.

Esim. tiedemiehet Peter W.Stoner ja Robert C. Newman ovat tutkineet Raamatun profetioita todennäköisyyslaskennan avulla kirjasessaan "Tieteen valossa". He toteavat: Olemme osoittaneet että VT eri kohdissa tapahtuneet ennustukset ova toteutuneet viime aikoina (Tyyro, Samaria, Gassa ja Askelon, kultainen portti, Siionin kyntäminen, Jerusalemin laajentuminen, Palestiina, Mooab ja Ammon, Edom, Babylon) usein tuhansia vuosia niiden kirjoittamisen jälkeen. Ajanjankso näiden ennustusten kirjoittamisen ja niiden toteutumisen jälkeen on niin suuri, ettei ankarinkaan kriitikko voi väittää ennustusten tehdyn vasta tapahtumien jälkeen....Sen vuoksi olemmekin sitä mieltä että emme ainastaan ole esittäneet todistusaineistoa Raamatun jumalallisesta alkuperästä, vaan olemme myös todistaneet asian pitäväksi".

Uuden testamentin ennustuksista em. tutkijat toteavat:
"Maailmassa ei ole koskaan elänyt henkilöä, josta olisi ollut likimainkaan tällainen hänen tulemustaan kuvaava ennustusmahdollisuus. Muhammedista, Buddhasta tai muista uskontojen keskushenkilöistä ei tiettävästi ole ainoatakaan tällaista profetiaa ennen heidän syntymäänsä. Tämäkin vahvistaa sitä että vain Jeesus on Jumalan poika".

Exoduksesta:

Karnaattu vastasi: "Uutinen näytti olleen selkeästi valeuutinen, että hieno rölläys kyllä".

Tämänkin väitteesi vedit täysin hatusta, tuntematta lainkaan itse asiaa. Mutu-periaate ei nyt riitä.

Tuostahan on selkeät todisteet ja sukeltajien videot löytyneistä sen ajan sotavaunuista.

https://www.youtube.com/watch?v=fgwokXVZZOk

sekä tässä

https://www.youtube.com/watch?v=d90NM9tgDQE

ja tässä

http://www.jewsnews.co.il/2014/11/02/red-sea-archa...

Kristinuskosta:

Mikään muu uskonto ei niin voimakkaasti keskity ja perustu armoon ja rakkauteen, kuten kristillinen usko. Kaikki muut uskonnot ovat tee-se-itse pelastususkontoja. Näitä tee-se -itse uskontomiehiä aina silloin tällöin ilmaantuu, mutta monasti sanon heille, että otan sinun uskonkäsityksesi vakavammin harkintaan, jos nouset kolmantena päivänä kuolleista.

Muiden uskomusten ja kristillisen uskon suhteesta onkin sanottu osuvasti: Sammuttakaa kynttilät. Aurinko on noussut.

Kristillisessä uskossa meille lahjoitetaan taivasosuus Jeesuksen sovintokuoleman tähden. Meidän osuutemme on vain tunnustaa keskeneräisyytemme, itsekkyytemme, ylpeytemme ja suoranainen pahuutemme, ja myöntää että me tarvitsemme Jeesuksen tuomaa armon evankeliumia.

Tässä käydäänkin se kaikkein suurin taistelu. Haluanko olla oma herrani vai ymmärränkö riippuvuuteni Luojastamme.

Kristinuskon puolesta puhuvat todisteet ovat erittäin vakuuttavia, mutta ongelma on siinä ettei niihin HALUTA uskoa. Ts. oma USKO kieltää Kristinuskon. Kun sitten katsotaan mitä tämä ateistin/agnostikon/tee-se itse-miehen oma usko sisältää, niin se on yleensä uskoa materialismiin ja naturalismiin eli uskotaan että kaikki mitä maailmassa tapahtuu on tuntemiemme luonnonlakia aiheuttamaa, ja mitään yliluonnollista ei ole olemassa. Tällainen usko ei ole edes tieteellistä, eikä se kestä tieteenfilosofian tarkastelua.

Jotkut taas uskovat mihin tahansa, kunhan sitä ei ole sanottu Raamatussa.

Kristillinen usko perustuu historiaan enemmän kuin mikään muu uskonto ja Raamatun totuusarvo voidaan todistaa esim arkeologian ja monen muun tutkimuksen keinoin.

Aina voi tietysti väittää vastaan, jos halutaan, mutta kannattaa joskus epäillä oman epäilemisenkin järkevyyttä jos todisteet viittaavat myös siihen mitä aikaisemmin ei ole voinut uskoa.
Toisaalta olen huomannut että mikään todiste ei merkitse mitään jos ihminen on jo ennakolta päättänyt että Kristinusko ei ole, eikä myöskään saa olla totta. Joten ihminen osaa huijata hyvin myös itseään.

Kaikesta sanailusta huolimatta, hyvää kesäpäivää Matille ja lukijoille !

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos samoin, Pekka. On kaunis toukokuun 8. päivä. Aurinko paistaa ja mittari näyttää Oulussa varjossa +10. Linnut laulavat ja kukat kukkivat. Tulee kesä. Sekin on pitkän ja lumisen talven jälkeen ihme, vaikka kaikki eivät sitä näe, kuule eivätkä tunne - saati usko!
Lämmin kiitos kaikille keskustelijoille!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Matti Karnaattu. Jumalaa ei sillä voida eliminoida että emme pysty asettamaan häntä laboratorion pöydälle tutkittavaksi."

En minä yritä. Se olisi ateismia. Minä pidän jumalaa nykyisten havaintojen perusteella uskon asiana mutta en pidä sitä mahdottomana. Voi se olla olemassa kuten esim. muslimien mielestä on ja voi olla että ei ole kuten ateistit sanovat.

"Ei ole tieteellisesti todistettavissa että vain tieteellisesti todistetut asiat voivat olla totta."

Siis asia menee niin, että mikä tahansa asia pitää voida todistaa oikeaksi, tai vääräksi. Jos ei pysty kumpaakaan niin sitten siihen pitää suhtautua asenteella "en tiedä", tai mielikuvituksena tai uskomuksena, mutta ei voi pitää tosiasiana.

"Tuostahan on selkeät todisteet ja sukeltajien videot löytyneistä sen ajan sotavaunuista."

En nyt jaksanut tarkistaa lähteitä mutta sotavaunujen jäänteet merenpohjassa ei ole mitenkään tavatonta ja kyllä egyptiläiset liikuttelivat armeijoita punaisen meren yli. Että minkä armeijan vaunut ne nyt oli? Milloin? Kuka johti armeijaa? Tapahtumia ei vielä tunneta tarkkaan ja niitä tutkitaan.

En epäile sitä, etteikö Mooseksen toisen kirjan tarinan taustalla olisi tositapahtumia mutta asioita ei vielä tiedetä koska historiallisia lähteitä löytyy vain egyptistä hieroglyfeinä ja muuten pitää ajoittaa tapahtumia eri tavoin ja yhdistellä tietoa. Raamattu tuolta osin toimii lähinnä viitekehyksenä koska kyseessä on perimätietoa.

"Kristinuskon puolesta puhuvat todisteet ovat erittäin vakuuttavia"

Pidän erittäin vakuuttavana, että Jeesus niminen puuseppä-moraaliopettaja-kansankiihottaja vaikutti Juudean alueella, ja että hyvin paljon Jeesuksen puhetta on taltioituna evankeliumeihin mutta ihan kaikista asioista en sitten tiedä kun evankeliumitkin tehtiin paljon Jeesuksen kuoleman jälkeen ja niissä on eroja.

"mutta ongelma on siinä ettei niihin HALUTA uskoa. Ts. oma USKO kieltää Kristinuskon. "

Ei. Lähtökohta on se, että pitää voida todistaa oikeaksi, tai vääräksi. Sillä tavalla voidaan rakentaa tosiasioihin perustuvaa maailmankuvaa. Kun päättelyä tehdään havaintojen perusteella voi myös virheitä käydä, ja niitä tulee voida korjata. Jos tietoa rakentaa lisäämällä uskomuksia niin siitä johdettu tieto on virheellistä koska uskomus ei välttämättä ole totta.

Tuo on se erittäin tärkeä asia, että siksi pidän tiukasti kiinni siitä, että tosiasiat ovat tosiasioita, ja uskonasiat uskon asioita. Sivuutan kaikki uskon asiat ja rakennan käsitystä maailmastani tosiasioiden pohjalta. En siis halua uskoa vaan selvittää tosiasiat. Olkoot se sitten Jeesus tai Mooses.

"Kaikesta sanailusta huolimatta, hyvää kesäpäivää Matille ja lukijoille !"

Samoin!

Pekka J. Mäkinen

Karnaattu totesi: "Siis asia menee niin, että mikä tahansa asia pitää voida todistaa oikeaksi, tai vääräksi. Jos ei pysty kumpaakaan niin sitten siihen pitää suhtautua asenteella "en tiedä", tai mielikuvituksena tai uskomuksena, mutta ei voi pitää tosiasiana."

Ajattelussasi on eräs paha virhe. Nimittäin tieteellisestikään mikään asia ei ole ehdottoman varma tai väärä. Tämä maailma on vain niin rakennettu että tietämisen vaatimuksen taakse ei kukaan voi piiloutua Jumalalta. Tieteenfilosofia nimittäin toteaa että tiede ei edusta absoluuttista totuutta ja että tiede voi puhua vain todennäköisyyksistä.

Aivan samalla tavalla uskova näkee asian. Jos ja kun rukoiltaessa sairaita paranee, vastoin yleisiä odotuksia, on erittäin todennäköistä että tämä havainto (tieteessäkin havainto on olennaista) perustuu johonkin josta se voidaan johtaa eli josta sitä voi pitää johdonmukaisena seurauksena. Ts. rukous parantaa erittäin usein tavalla jota emme voi ymmärtää muutoin kuin uskomalla Jumalan sanaan, joka on todennut että uskovan rukous voi parantaa sairaita. Tämä perustuu samaan logiikaan ja samaan todennäköisyysajatteluun kuin tiedekin, erotuksena vain että ilmiötä ei voida toistaa ihmisen vaatimuksesta.
Todistusaineisto on kuitenkin täysin riittävä sille, että voimme pitää Jumala-uskoa erittäin todennäköisenä, aivan kuten voimme pitää samalla tavalla todennäköisinä tieteen tutkimustuloksia.

Se että tiede ei pysty selittämään uskon asioita, johtuu todellisuuden luonteesta sekä tieteen menetelmien vajavaisuudesta selittää todellisuutta. Tieteen viimeisille saavutuksille ajattelunsa luovuttaminen on vapaaehtoista oman ajattelun vapauden rajoittamista. Tiede on onkin toisaalta aikamme uskonto, jos ja kun sen uskotaan selittävän totuutta ja todellisuutta luotettavasti sellaisillakin alueilla, johon sillä ei ole mitään mahdollisuuksia ottaa kantaa, kuten Jumalan olemassaoloon. Mökin mummokin pystyy ajattelemaan asioita moniulotteisemminkin kuin tiede, jonka rajat rajoittavat ajattelua aivan olennaisesti.

Karnaattu totesi: "En nyt jaksanut tarkistaa lähteitä mutta sotavaunujen jäänteet merenpohjassa ei ole mitenkään tavatonta". Joopa joo ..niinpä tietenkin, ja näin koitat sivuuttaa tämänkin todisteen. Suuren armejan jäänteet meren pohjassa eivät ole mikään normaali asia. Etenkin siinä kohden jossa sen nähdään liittyvät egyptiläisten hukuttamiseen, kuten Raamattu sen kertoo.

Kaikesta paistaa oma asenteesi ja epäuskosi. Asioihin ennakkoluulottomasti suhtautuva olisi innoissaan tällaisesta löydöstä, joka todistaa Jumalan tekemästä valtavasta ihmeestä, meren halkaisusta, mutta sinua se ei näytä kovinkaan liikuttavan, koska se tukisi uskoa Raamattuun, ja olisi ristiriidassa tietämis-uskon maailmankatsomuksesi kanssa.

Usein kuulee nykyään väitteen että Raamattu on satukirja ja ajan saatossa muokkaantuneita nuotiotarinoita, joilla ei ole mitään tekemistä todellisuuden kanssa. Tuon nyt esiin muutamia todisteita siitä ettei väittäjä voi olla enempää väärässä: Raamatun tekstit ovat säilyneet meille sellaisena kuin ne on kirjoitettu aluperin. Sir Frederic Kenyon, joka oli British Museumin esimies ja pääkirjaston hoitaja sekä ylivoimaisesti kaikkein arvovaltaisin henkilö antamaan lausuntoja Raamatun vanhoista käsikirjoituksista päättelee seuraavasti: "Uuden testamentin alkuperäisten kirjoitusten ja varhaisimpien säilyneiden kirjoitusten välinen aikamarginaali jää niin pieneksi että se on tosiallisesti olematon, ja viimeisetkin epäilykset siitä, etteivät Raamatun kirjoitukset olisi siirtyneet olennaisesti sellaisena kuin ne kirjoitettiin, on nyt raivattu pois. Sekä Uuden testamentin kirjojen autentisuutta että niiden kokonaisuuden yleistä yhtenäisyyttä voidaan pitää lopullisesti toteen näytettynä".
Täsmälleen samaan päätelmän on tehnyt myös uuden testamenti kreikan kielen tutkija J. Harold Greenlee.
Arkeologi J.Free puolestaan toteaa: "Lukuisia pyhien kirjoitusten kohtia, jotka kriitikot ovat hyljänneet epähistoriallisina tai tunnettujen tosiasioiden vastaisin, on arkeologia vahvistanut todeksi".
Prof. K.N. Schoville toteaa: "On tärkeätä ymmärtää, että arkeologisista kaivauksista on saatu niin suuri määrä todisteita jotka osoittavat täysin selvästi ettei Raamattu ole hurskasta väärentelyä. Tähän mennessä yhtäkään Raamatun historiallista kohtaa ei ole voitu todistaa vääräksi niiden todisteiden perusteella joita on saatu arkeologisissa tutkimuksissa".
Ruotsalainen professori Hugo Odeberg on todennut: " Etsimälläkään ei voi löytää sellaista arkeologista löytöä, joka olisi tukenut, saati sitten vahvistanut jotakin ennalta laadittua ns. nykyaikaisen Raamatunkritiikin olettamusta. Sen sijaan uusimmat löydöt ovat vain vahvistaneet Raamatun tiedonannon oikeaksi vastoin raamatunkritiikin väitteitä".
Samoin Vanha testamentti on luotettava. Ns. "kuolleen meren kääröt" osoittavat säilymistarkkuuden. Jesajan kirjan luku 53, jossa on 166 sanaa, on esim säilynyt niin tarkasti että tuhannen vuoden kopioimisen jälkeen vain kolme kirjainta asetetaan kyseenalaiseksi Sellainen on ihme säilyneiden kirjoitusten historiassa. On myös olemassa ns Eblan löytö joka on samalta ajalta kuin Mooses ja patriarkat elivät. Esim nämä ja monet muut löydöt kumoavat kriitikkojen väitteitä.

Mitä tulee sitten joskus esitettyyn väitteeseen ettei Jeesus olisi syntynyt neitseestä, niin vastaan tähän suomalaisen filosofian kunniatohtorin, arkeologin ja teologian tohtorin Aapeli Saarisalon sanoin: " Mistään säilyneestä käsikirjoituksesta ei ole tavattu Jeesuksen syntymästä muuta tietoa kuin että Hän syntyi neitsyt Mariasta". Eräässä toisessa yhteydessä Saarisalo toteaa: "Nämä teologit jotka sanovat olevansa historiallis-kriittisiä, eivät ole julkaisseet todella arkeologiaan perustuvia historiallisia tutkimuksia. Heidän historiallisuutena on useimmiten kaikenlaisia aatteita, joita he ovat kaivaneet omasta päästään".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset