Matti Kyllönen

Tehkäämme hyvää Kristuksen nimessä!

Tänään sunnuntaina auringon lämpimästi paistessa, lintujen laulauessa ja puiston kukkien kukkiessa oli lysti kävellä jumalanpalvelukseen Tuiran kirkkoon, joka oli jokseenkin täynnä sanankuulijoista. Komeasti kajahtivat kesäiset virret naiskanttorin soittaessa ja laulaessa ja seurakunan ylistäessä kesäisen luonnon kauneutta.

Suurta tyydytystä toi myös Tuiran seurakunnan kirkkoherran, teologian tohtori Niilo Pesosen saarna apostoli Matteuksen kutsumisesta opetustehtäviin. ”Seuraa minua”, Jeesus sanoi, ja Matteus, tullimies, publikaani, seurasi. Kun Jeesus meni Matteuksen kotiin ja söi veronkerääjän kaverien kanssa, fariseukset kysyivät häneltä, miksi syöt publikaanien kanssa, Jeesus vastasi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.”

Tohtori Pesonen valotti Jeesuksen aikaista Israelin yhteiskuntaa, joka oli roomalaisten miehittämä. Publikaanit, nuo veronkantaja-tullimiehet, kantoivat kaupunkien porteilla tullimaksut Roomalle ja tunnetusti kiskoivat omaan pussiinsa ja rikastuivat virkatoimissaan ja siksi olivat halveksittuja.

Otan vielä toisen kohdan kirkkoherra Pesosen saarnasta. Hän kertoi kuinka Kristuksen kirkko leviää vauhdilla kaikkialla maailmassa, paitsi Euroopassa. Erityisesti Afrikassa kristinusko menestyy lähinnä kahdesta syystä: ihmiset elävät yhä lähellä luontoa ja ovat kosketuksessa Luojaansa. Toinen syy on, että kirkot, seurakunnat ja yksittäiset kristityt julistavat Jumalan sanaa kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissakin on teologinen opetus korkealla tasolla. Erään piispan sanoin: ”Kristityt tuntee siitä, että he tekevät hyvää.”

Iloitsin tästä kotiseurakuntani kirkkoherran opettavaisesta ja ajankohtaisesta saarnasta ja ajattelin, että tässä on suora ja hyvä viesti tämän päivän Suomeen. EU on rationaalinen ja ateistinen. Vieraita uskontoja se suosii, mutta kristinuskoa se ajaa tietoisesti alas. EU:n lippuun ja muihin tunnuksiin, saati periaatejulistukseen, ei päästetty mitään kristinuskoon viittaavaa, vaikka koko kulttuuurimme rakentuu kristinuskolle. EU kieltää uskonsa ja Kristuksen!

Kuten roomalaiset hallitsivat Israelin maakuntaa, perivät raskaat veronsa Roomalle ja pakottivat juutalaisia roomalaisen lain alle, elämme me suomalaisetkin EU:n lakien ja tapojen alla. Alusta alkaen olemme maksaneet kaikesta arvonlisäveron alaisesta maksusta vajaan puolen prosenttiyksikön siivun EU:lle, joka näin vetää meiltä jäsenyysveroa EU:n liittovaltiolle.

Vuosi vuodelta viedään Suomea yhä kauemmaksi omasta päätöksenteosta. Kun ennen maksoimme pienviljelijällekin kansallista tukea ammattinsa harjoittamiseen, nyt tukea saavat vain suurviljelijät. Miljardin euron jäsenmaksusta emme tavalliselle ihmiselle saa juuri mitään, vaan kaiken vievät suurviljelijät ja kasvava publikaanien, byrokraattien ja lobbarien porukka, joka laatii lait niin, että veronkiertäjien – fariseusten ja publikaanien porukka – pääsee verottajan kouraa karkuun.

Se, joka seurasi viime torstain kyselytuntia eduskunnasta, saattoi havaita kuinka alas olemme vajonneet omassa päätösvallassamme, kun emme edes kuuluisaa sote-uudistusta kykene tekemään seisomalla omin jaloin ja tekemällä omia kansallisia päätöksiä. ”Joo-miehen” päätökset voitaisiin tehdä muutaman ihmisen porukalla, ei siihen kansaneduskuntaa tarvita.

Palaan lopuksi tohtori Niilo Pesosen saarnan kristinuskon ydinasiaan, siihen että kristityn tuntee siitä, että hän tekee hyvää. Kansalaisena kysyn: miksi kaikki hyvä pitää tehdä valtion, toisten veronmaksajien maksun päähän? Jospa 1000-vuotisen kristillisen perinteen mukaisesti valtiomme ja kirkkomme johtajat julkisesti kiittäisivät Jumalaa kaikesta hänen meille osoittamasta hyvyydestä, niin kansamme nurisematta antaisi kohtuullisen siivun – Jumalaa ja Kristusta ylistäen – suomalaisten hädänalaisten lisäksi myös todellisessa hädässä Suomeen tuleville. Ehkä silloin Suomen valtio ja kirkko menestyisivät ja kasvaisivat.

Kiitollisena muistelen sitä, että olen saanut kasvaa kristillis-isänmaallisessa Suomessa. Nyt mieli järkyttyneenä olen lukenut uutisia suomalaisista oppikirjoista, joissa maahanmuuttotaustaisia juuriltaan aavikkojen lapsia kasvatetaan kiittämään Allahia tästä kauniista maasta Suomesta, sen metsistä ja järvistä. – Suomen publikaanien ja fariseusten mielestä Suvivirsi ei kuitenkaan heille sovi, koska se on ristiriidassa heidän kotoutumisen kanssa. Mielestäni se sopii – ja sen pitää sopia – kaikille suomalaisille ja suomalaisiksi kasvatettaville lapsille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (151 kommenttia)

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama

"Nyt mieli järkyttyneenä olen lukenut uutisia suomalaisista oppikirjoista, joissa maahanmuuttotaustaisia juuriltaan aavikkojen lapsia kasvatetaan kiittämään Allahia tästä kauniista maasta Suomesta, sen metsistä ja järvistä."

Miksi sinä tästä olet järkyttynyt? Minun mielestäni kaunista ja kuulostaa siltä että arvostavat Suomea suuresti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Allahilla ei Suomen ja suomalaisten kanssa mitään tekemistä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #3

Voisitko perustella, hyvä Petteri?

Käyttäjän TaruElkama kuva
Taru Elkama Vastaus kommenttiin #4

Allah on synonyymi sanalle jumala.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #5

Miten se voi olla synonyymi? Allah on syntynyt Muhammedin päässä 500-luvun lopulla j.Kr. Jumala on ikuinen. Muhammed oli muutenkin jutuissaan melko vauhdikas mies, kun hän nousi ratsullaan Jerusalemista taivaaseen, mutta on haudattu jonnekin arabimaahan. Uskontoon liittyvät otokset on poimittu Raamatusta ja sopivasti sekoitellen. Islam hyväksyy tapot ja murhat ja varsinkin eriuskoisten murhat, naisten sukuelinten silpomiset ja kaikenlaisen naisen alistamisen. Tätä lakia ollaan vänkäämässä Suomeenkin, Suomen lakien yläpuolelle. Hyväksytkö naisena kaiken tämän naisiin kohdistuvan väkivallan? Missä piileksii suomalaisen feminismin vastarinta naisen alistamista vastaan Suomessa?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #7

”Tätä lakia ollaan vänkäämässä Suomeenkin, Suomen lakien yläpuolelle.”

Ei olla. Kukaan ei ole moista esittänyt. (Ei, ei edes kokoomuslainen Kimmo Sasi...)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

Olen lukenut mm. Kimmo Sasin kannattavan. Pitkin matkaa esiintyy medioissa tietoja, että lakia halutaan Suomeen. Kannattaisi lukea muitakin kuin omia tuotoksiaan. Hesari ajaa asiaa lähes päivittäin.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #23

Pähkähullu väite. Lehti teki _yhden_ jutun, jossa annettiin asiaa kannattavan professorin sanoa sanottavansa ja toimittaja esitti siihen ihan hyvin kriittisiä huomioita. Ei todellakaan voi väittää Hesarin ajavan shariaa Suomeen. Mutta umpihulluimmat rasistit toki uskovat mitä haluavat tosiasioista piittaamatta.

Kimmo Sasi on aikanaan, lähes vuosikymmen sitten sanonut mitä sanoi, jälkipyykissä syytti toimittajaa väänristelystä ja ilmoitti, ettei kannata shariaa. Mutta tietenkin tästäkin jäi rasistitolloille vain yksi asia mieleen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #26

Hyvä on jos ei kannata. Kiitos todella fiksun miehen puheista.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #36

Sinä olet muuten tässä itse vaatimassa uskontoa kaiken yhteiskunnan pyörittämisen ja elämän perustaksi. Minusta olet ihan kuin sharian kannattajat ja talebanit ja isisläiset, sillä pienellä erotuksella, että olet vain erään toisen Lähi-Idästä lähtöisin olevan uskonnon kiihkeä kannattaja.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #47

Suuren psykolgin ja kasvattajan lempeää puhetta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #7

Kyllä Matteuksen evankeljumissa on paljon epäjohdonkukaisuuksia ruumiiden ylösnouseminen ja ilmestyminen monille Pyhässä kaupungissa.
Jeesushan kuoli ihmisenä ristillä, eikä ihminen vois astua Taivaaseen.
Meidän yhteisessä Jumalanpalveluksessa pitää todistaa seisaalleen nousten yhteinen uskomme kolmiyhteiseen Jumalaan, Isään,Poikaan ja persoonattomaan Pyhään henkeen.
"Minä olen Herra, sinun Jumalasi, ålä pidå muita Jumalia rinnallani"!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #44

Niin, Aimo. Liikutaan järjen ja uskon rajamailla. Itse uskon evankelis-luterilaisen uskontunnustuksen mukaan.Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi ja kunnioittakoon toista.
Jumalan Moosekselle antamasta Kymmenestä käskystä ensimmäinen on kyllä niin vankka käsky, ettei siinä mielestäni jää sijaa sellaiselle käytänteelle mitä Suomen ev.lut. kirkon johto ja monet muut ovat harrastaneet nimenomaan islamin suosimiseen nähden.
Pidän valtion ja kirkon toimia 2015 islamilaisinvaasion aikana suurena virheenä ja huolimattomuutena, etten sitä kansalaisena voi vieläkään hyväksyä. Katson, että Suomen kansalaisena minulla on oikeus ja velvollisuuskin tuoda koko ajan tätä epäkohtaa esiin.
Globalisaatio, monikulttuurisuus, rahan, ihmisten ja yritysten siirtely maista ja maanosista toiseen on ollut ajattelematonta politiikkaa. Se on palvellut vain suurpääoman etua ja tuonut Suomeen kahdeksan vuoden laman. Se on nostanut pintaan, oikeastaan maailman useimmissa maissa, itsekkään, kansojen kulttuureista piittaamattoman, kansojen kulttuuria ja historiaa väheksyvän, jopa pilkkaavan porukan, jonka aikaansaamat vahingot ovat suurelta osin vielä piilossa.
Reaktio on näkyvissä. Kansallisuusaate, uskonnot ja kansojen juuret nousevat kunniaansa. Köyhyys,ilmaston pilaantuminen ja saasteet nostattavat halun etsiä syyllisiä ja vaatia kostoa niille, jotka ovat valtiot ja maanosat tähän johtaneet.
Raamatulliset ennustukset nousevat aikaisempaakin vahvempina esiin. Liikkuvien kansanryhmien porukoihin ilmestyy tuhon saarnamiehiä. Rajoja aletaan pystytellä. Vallanpitäjät käyttävät yhä kovempia otteita. Huonolta näyttää.
Siksi toivoisin Suomen valtiovallalta ja kirkolta yhä vastuullisempaa otetta, kansallista päätöksentekoa.
Mutta hyvääkin on nähtävissä. Tasavallan presidentti S. Niinistö juuri taivasteli televisiossa, että vahvempaa Eurooppaa tarvittaisiin. Olisi tuon voinut lausua jo aikaisemminkin.
Lurjusten hallitsema unioni on tiensä päässä. YK:sta ei ole vuosikymmeniin ollut maailmanjärjestystä ylläpitämään. Valtioissa hallitsevat puolueet ja ihmiset, jotka jatkuvasti vain lupaavat lisää etuja ja tekevät valtioille lisää velkaa. Ainoa mihin nopeasti voidaan Suomen osalta saada korjaus, on mielestäni rajojen sulkeminen ja valvominen niin, että maailman sosialitoimistona oleminen lakkaa ja koetetaan ylläpitää kansalaisten välillä sellaista sopua, että suomalaisten ja muukalaistaustaisten sukset eivät mene kovin radikaalisti ristiin.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #54

"Kukin tulkoon uskollaan autuaaksi ja kunnioittakoon toista."

Blogi läpi kahlattuani en voi kuin ihmetellä sitä tekopyhyyden määrää, jonka lause Kyllösen kirjoittamana pitää sisällään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #7

"Miten se voi olla synonyymi? Allah on syntynyt Muhammedin päässä 500-luvun lopulla j.Kr."

Ei ole. Islam on Abrahamilainen uskonto kuten juutalaisuus ja kristinusko. Juutalaisuus on näistä se vanhin. Sitten tuli kristinusko jossa uskotaan Jeesuksen olevan jumalan visiitti maan päällä ihmisten keskuudessa. Juutalaiset eivät näin ajattele. Islam sitten on näitä uudempi ja siinä palataan alkuperäisempään, puhtaampaan yksijumaluuteen että ei ole niitä sivupersoonia vaan Jeesusta pidetään ylösnousseena profeettana, yhtenä muiden profeettojen kanssa. Muhammed sitten oli se Jeesusta seuraava profeetta mikä oli tekemisissä suoraan jumalan kanssa.

Eli siis TÄYSIN SAMA jumala. Se nyt vaan riippuu siitä lahkosta että miten asioita tulkitsee.

"Islam hyväksyy tapot ja murhat ja varsinkin eriuskoisten murhat, naisten sukuelinten silpomiset ja kaikenlaisen naisen alistamisen."

Ja raamatussa yllytetään joukkomurhaan, homovihaan, tyttöjen orjakauppa on ok, naiset ovat miehiä alempiarvoisia ja jne. Eli mitäs eroa tällä?

"Hyväksytkö naisena kaiken tämän naisiin kohdistuvan väkivallan?"

Tämä on se Suomen ajatus, että vähennetään hihhulointia. Sinä kuvittelet, että on meneillään joku kristinuskon alasajo mutta tuo on harhaa. Se mitä tehdään on uskontojen tasapäistäminen, koska Suomen perustuslain mukaan suomessa on uskonvapaus.

On hyvä asia, että tätä vietäisiin vielä pidemmälle niin että tiukemmin erotetaan henkilökohtaiset uskomukset pois politiikasta koska Allah ei asu Arkadianmäellä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #4

Todistustaakka on kyllä niillä, jotka väittävät, että jotain on olemassa. Jumalaa ei ole olemassa ennen kuin toisin todistetaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Miksi minä todistaisin sellaiselle joka ei kuitenkaan usko? Minulle riittää todistukseksi Raamatun sana ja ev. lut. kirkon todistukset. Kuitenkin muutama sana.
Hyvä lähde on Lutherin Kateksimus. Siinä mm. otsikoilla "Jumalan ilmoitus", "Miten Jumala ilmoittaa itsensä", "Pyhä Raamattu", "Raamattu ja seurakunnan tunnustus", "Raamatun sanoma" ja "Raamatun lukeminen" antavat vastauksia kysymykseen. Otsikon "Raamatun sanoma" alla sanotaan: "Pyhän Raamatun pääsisällys on sanoma Jeesuksesta Kristuksesta ja pelastuksesta, jonka hän on valmistanut. Tämä kirja on kirjoitettu siksi, että uskoisitte Jeesuksen olevan Kristus, Jumalan Poika, ja että teillä, kuten uskotte, olisi elämä hänen nimensä tähden. Joh. 20:31. Kristus on Raamatun Herra ja Kuningas. Martti Luther."
Jumalaa kukaan ei ole nähnyt. Hän on salattu. Jumala asuu valossa, jota ei voi lähestyä. Häntä ei yksikään ihminen ole nähnyt eikä voi nähdä. 1.Tim. 6:16. Jumala lähestyy meitä. Voimme oppia tuntemaan Jumalan vain siten, että hän ilmoittaa itsensä meille. Rakkaudessaan Jumala lähestyy meitä ja vetää meitä puoleensa. Minä olen sinua rakastanut, siksi vedän sinua luokseni uskollisesti. Jer. 32:3. Joka tahtoo noudattaa hänen tahtoaan, pääsee kyllä selville siitä, onko opetukseni lähtöisin Jumalasta vai puhunko omiani. Joh. 7:17.
Selvimmin Jumalan tahto ja johdatus näkyy Israelin kansan historiassa. Israelin kansaa koskevat ennustukset ovat toteutuneet. Koko luomakunta huutaa, että Jumala on olemassa. Kansojen ja yksityisten ihmisten luopuminen Jumalasta on saanut palkkansa. Koko luomakunta huutaa, että Jumalan luomaa luontoa on ihminen turmellut. Sitä ei ihmisen luomilla raharangaistuksilla korjata.
Henkilökohtaisesti uskon, ja koska uskon, olen ajatteleva olento ja olen olemassa (Cogito, erco sum). Uskonto on läpi historian kuulunut ihmisen olemukseen. Merkittävät tiedemiehet ovat uskoneet Jumalan olemassaoloon. Jopa Einstein uskoi.
Usko antaa varmuuden. Jumalaan uskovan ei tarvitse taistella jumalankieltäjiä vastaan, koska he itse hankkivat palkintonsa. Mitä ateistiset valtiot ovat saaneet aikaan muuta kuin tuhoa? Eivät mitää muuta. Mitä jumalankieltäjät Suomessa ovat saaneet aikaan yllyttämällä eroamaan kirkosta? Tuskin muuta kuin pahan omantunnon. Se on kova rangaistus. Useat nekin, jotka kirkon johtajien epäuskon vuoksi ovat eronneet kirkosta, kuitenkin uskovat. Eivät he ole ateismin voitto. Näin uskon.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #27

"Merkittävät tiedemiehet ovat uskoneet Jumalan olemassaoloon. Jopa Einstein uskoi."

No ei ainakaan kristittyjen Jumalaan eikä minkäänlaiseen persoonalliseen Jumalaan.

https://en.wikipedia.org/wiki/Religious_and_philos...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #33
Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #37

"Aika keponen perustelu."

Jaa mille? On kiistatonta ja yleisesti tiedettyä, ettei Einstein uskonut sinun Jumalaasi. Annoit siis hänestä väärän todistuksen.

Jos luulet minun yrittäneen esittää jonkinlaisia perusteluja Jumalan olemassaoloa vastaan, olet erehtynyt. Ei kenelläkään ole velvollisuutta eikä edes mitään syytä sellaisia esittää. Todistustaakka on edelleen sillä, joka väittää, että jotain on. Ja Jumalan olemassaolon puolesta ei ole vieläkään esitetty yhtään aitoa argumenttia. Sinun uskosi ei todista mitään, koska ihminen voi uskoa mitä tahansa ja mihin tahansa. Olen itsekin ollut tarpeeksi hölmö ja aivopesty uskoakseni Raamatun Jumalaan, eikä sitä silti ollut olemassa. Ja hyvä niin, koska kyseessä on vastenmielisin hahmo, jonka ihmisen mielikuvitus on onnistunut luomaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #53

Mihin sinä perustat sen käsityksesi, että Jumalaan uskovat ovat väärässä. Toistat luulojasi, et faktoja.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #70

Et siis vieläkään ymmärrä yksinkertaista asiaa: Jumalaa, Superhessua, maahisia, aurinkoa kiertävää kahvikuppia tai mitään muutakaan ei ole olemassa ennen kuin toisin todistetaan. Missä todisteet?

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #27

"Miksi minä todistaisin sellaiselle joka ei kuitenkaan usko?"

Koska 1. Piet. 3:15 velvoittaa uskovat siihen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #35

Kannattaa lukea kyseinen Pietarin kyseinen kohta kokonaisuutena: "Mutta älkää antako heidän pelkonsa peljättää itseänne, älkääkä hämmästykö, vaan pyhittäkää Herra Kristus sydämissänne ja olkaa aina valmiit vastaamaan jokaiselle, joka teiltä kysyy sen toivon perustusta, joka teissä on, kuitenkin sävyisyydella ja pelolla, pitäen hyvän omantunnon, että ne, jotka parjaavat teidän hyvää vaellustanne Kristuksessa, joutuisivat häpeään siinä, mistä he teitä panettelevat. Sillä parempi on hyvää tehden kärsiä, jos niin on Jumalan tahto, kuin pahaa tehden." - Tämä on vastaukseni.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #27

"Miksi minä todistaisin sellaiselle joka ei kuitenkaan usko?"

Minä agnostikkona uskon heti kun todistetaan. Niin kauan kun yhtään mitään todisteita ei ole niin ei voi tietää. Se on loogisesti kestämäntöntä päättelyä, että keksitään tyhjästä asioita.

Vaikka olenkin agnostikko, ateisteilla on mielestäni tässä asiassa vahvempi ote koska siinä ei ole teistien tapaan loogista virhettä, eli tuotu sekaan päätelmiä joista ei ole mitään havaintoa tai mitään todistusta.

"Minulle riittää todistukseksi Raamatun sana ja ev. lut. kirkon todistukset."

Mutta kun ne eivät todista vielä mitään jumalan olemassa olosta. Se on uskomus.

"Hyvä lähde on Lutherin Kateksimus."

Mutta kun sekään ei todista.

"Uskonto on läpi historian kuulunut ihmisen olemukseen. "

Ja nähtävästi myös gorillojen ja norsujen, mutta se ei todista vielä jumalaa olemassa olevaksi. On myös uskontoja joissa ei uskota jumalaan kuten vaikka buddhalaisuus.

"Mitä jumalankieltäjät Suomessa ovat saaneet aikaan yllyttämällä eroamaan kirkosta?"

Eheytymistä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #27

Descartesin älynväläys menee kokonaisuudessaan näin: "Dubito, ergo cogito, cogito, ergo sum".

Tarkoitushakuisuudestako jätit tuon epäilyn pois?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Voi ihmisen suuruutta! Mitä pienen ihmisen todistuksella on merkitystä sille, onko Jumala olemassa vaiko ei? Ei yhtään mitään, ja siispä minun todistukseni on yhtä pätevä/epäpätevä kuin sinun. Mutta koska kristinusko on 2000 vuotta elänyt voittoisasti, on se todistus Jumalan ja Kristuksen voimasta, uskovista ja uskon olemassaolosta, joka siten on tosi.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #28

"Mutta koska kristinusko on 2000 vuotta elänyt voittoisasti, on se todistus Jumalan ja Kristuksen voimasta, uskovista ja uskon olemassaolosta, joka siten on tosi."

Tällä perusteella esimerkiksi hindulaisuuden on oltava vielä enemmän tosi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #32

Hindulaisuus on hindulaisille tosi. En sitä arvostele. Hindulaiset elivät rauhallisesti Intiassa, kunnes islam sinne tuli väkivaltaisesti. Koko laaja maanosa käsii sen väkivallasta yhä. Intian jako uskonnon perusteella Intiaan ja Pakistaniin, Pakistanista lohkaistiin Bangladesh ja Bangladesista on mennyt islamilaista porukkaa Myanmariin ja puoli maailmaa huutaa Myanmaria sortajaksi, vaikka asia on päin vastoin. Valtaaja huutaa: Allah on antanut tämän meille; kiitollisuutta enisiä omistajia kohtaan ei tarvita. Sama möly on koko Euroopassa ja USA:ssa.
Islamin tie Intiaan alkoi 700-luvulla j.Kr. ja muuttui erittäin väkivaltaiseksi 1000-luvulla. Hindut koettivat sopia, mutta islam ei antanut missään periksi, ja Nehrun ja Gandhin sovitteluyritykset valuivat hukkaan ja " kaksi Intiaa" syntyi 1947, ja myöhemmin vielä kolmas.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #4

Todista Kyllönen Jumalan olemassaolo. Oletko nähnyt kyseistä heppua. Onkos kukaan muukaan nähnyt. Taitaa olla vain 2000 vuotta sitten eläneiden paimentolaisten mielikuvituksen tuotosta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #18

Säälin sinua pilkkakirveiden heittelyn vuoksi. Silläkö osoitat suuruutesi?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #29

Sääli vai itseäsi. Tuollaisia ovat uskovaisten kommentit, kun argumentit loppuvat. Minun ei tarvitse osoittaa suuruuttani, on sen verran järkeä päässä, että en tuhlaa elämääni palvomalla olemattomia olioita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #66

Miksi sitten osallistut tällaiseen keskusteluun, kun jo ennestään kaiken tiedät?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen Vastaus kommenttiin #71

Siksi, että jospa joku uskovainen lukija havahtuisi uskontojen mielettömyyteen ja alkaisi elää tässä ajassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #66
Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Allahilla ei Suomen ja suomalaisten kanssa mitään tekemistä.”

Kyllönen haluaa kieltää maahanmuuttotaustaisten lasten olevan suomalaisia. Kielto on näköjään niin tiukka, että he eivät saa edes iloita ja olla kiitollisia Suomen luonnosta.

Meillä on kuulkaa näissä kyllösissä ym. talebanit ja äärimullahit ihan omasta takaa.

Ja aina vaan samat piirit jaksavat jauhaa Suvivirrestä. Kerrataanpa: se ei ole virallinen, lailla säädetty tai pakollinen ohjelmanumero. Koulut saavat vapaasti suunnitella kevätjuhlansa ohjelman. Missään ei ole ketään pakotettu luopumaan siitä. Melkein jokaisessa kevätjuhlassa se lauletaan. On ihan yhtä legitiimiä puolustaa Suvivirttä kuin ehdottaa sen tilalle muuta ohjelmaa. Yksi virsi ei tee juhlasta uskonnollista tilaisuutta, linjaa Opetushallitus minusta fiksusti. Linjaus on varsin hyväksyttävä, sillä ei sekulaareja tai uskonnollisesti välinpitämättömiä tai edes muunuskoisia ole yksi Suvivirsi häirinnyt.
Suvivirsi ei ole myöskään ’kansallismielisten’ linnoitus, en hyväksy sillä ratsastelua. Voitte olla varmoja, että yhä useampi koulu jättää sen pois, jos vastenmieliset ja barbaariset piirit yrittävät sen omia kuin leijonasymbolin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #8

Maahanmuuttaja saa, ja hänen pitää olla, kiitollinen pääsystään Suomeen. Olen usealta maahanmuuttajalta kysynyt tunteeko hän kiitollisuutta Suomea ja suomalaisia kohtaan siitä, että on päässyt Suomeen ja kaiken lisäksi nauttimaan jopa parempia etuja kuin veronmaksaja-suomalainen. Vastaus on aina ollut tämänlainen: Allah on tämän meille antanut; emme ole missään kiitollisuudenvelassa Suomelle ja suomalaisille.
Kiittämättömyys näkyy mm. siinä, että lapset kasvatetaan välinpitämättömiksi, jopa piittaamattomiksi suomalsista käytänteistä. Kotikasvatus menee ohi isäntämaan säännösten ja hyvien tapojen. Ei ole oikein. Suomessa noudatetaan Suomen lakeja, eikä syödä polvesta polveen reestä. Terveet hankkivat elantonsa.
Poikkeuksiakin toki on. On ihmisiä, jotka pitävät kunnia-asianaan hankkia työtä ja elättää itsensä. Uskonnolla on tässä suuri merkitys. Allahin kansat ovat tiukimmin Allahin kansoja, ja olkoot, mutta maassa maan tavalla. Yksityiselämä on yksityisyyttä, mutta maan lait koskevat kaikkia.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #12

Tuon kommenttisi perusteella on pakko kysyä: Pidätkö todellakin itseäsi kristittynä, Matti Kyllönen?!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #14

Kyllä pidän. Lähimmäiseni on lähimmäiseni; hätää on lähellä aivan riittämiin. - Heitä kivesi, hyvä ohminen!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #16

Minulle on kyllä kansakoulussa, pyhäkoulussa, rippikoulussa, seurakunnan nuorten illoissa ja ylä-asteella ja vielä lukiossakin opetettu johdonmukaisesti, että on väärin ja Jeesuksen opetuksen (mm. kertomus laupiaasta samarialaisesta) vastaista rajata lähimmäisen käsite vain ’omiin’.

Käsittääkseni myös valehtelu, eli mm. väärän todistuksen antaminen lähimmäisestä on kiellettyä. Väitän, että valehtelit kertoessasi kyselleesi maahanmuuttajilta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #20

Sinähän se jumala mielestäsi olet, kun katsot oikeudeksesi nousta selittämään kaikkien ihmisten teot, jopa ajatukset. Ole jumaluskossasi autuas.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #56

Mitä ihmettä nyt taas? Kommentissasi ei ole yhtikäs mitään vastausta mihinkään.

Minulla ei sivumennen sanottuna ole minkäänlaista ’jumaluskoa’. Kerroin vain komentissani, mikä käsitys minulla on kristinopin lähimmäisen käsitteestä ja valehtelusta.
Niin, lähimmäinen. Ja väärä todistus lähimmäisestä. Aika keskeisiä juttuja, ymmärtääkseni. Miten ihmeessä kristityiksi julistautuvat (netti)rasistit ne poisselittävät niin, että voivat mennä vaikkapa kirkkoon ’jumalansa eteen’ rauhallisin mielin?

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu Vastaus kommenttiin #12

Missä ihmeessä tuollaisia maahanmuuttajia kasvaa? Täällä pääkaupunkiseudulla heitä luulisi tulevan pilvin pimein vastaan mutta pääosin he, joita olen tavannut, ovat olleet normaalin kohteliaita. Tosin ei ole tullut mieleenkään ryhtyä kysymään kiitollisuudesta...

Tai tarkkaan ottaen en edes kysy vääränväriseltä, onko hän maahanmuuttaja. Aikanaan emännälle kävi Haikon kartanon saunassa, että samaan saunaan tuli suunnilleen niin musta neekerinainen kuin nyt olla voi. Vaimoni alkoi smalltalkin oletusarvoisesti englanniksi. Kertoi, että hieman leuka loksahti, kun tyttö vastasi perusleveällä Tampereen murteella.

Joskus vuosia sitten autoin yhtä henkilöä. Hän kysyi sitten, kuinka voi korvata apuni. Vastasin, että "ei ole mitään tarvetta. Toivottavasti sitten, kun itse tarvitsen apua, lähellä on joku, joka auttaa minua." Kiitollinen saa olla mutta kyllä minulle ainakin riittää ihan hyvin peruskiitos ilman sen kummempaa jalkojen suutelemista. Ja vaikka 'sucran'.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #8

Ei Suvivirsi ole muukalaisia häirinnyt, mutta suomalaisia ateisteja kyllä. He ovat ateistisessa uskossaan niin epäileviä, etteivät kestä kuulla kristillistä sanomaa tai edes suomalaisen luonnon ihailua Luojan luomana antina ja lahjana.
Ateistien epäuskon surkea ilmentymä on myös hyökkäys ev.lut. kirkon jäseniä vastaan. Milkähän mökä nousisi, jos kristitty alkaisi kiihottaa eroamista Vapaa-ajattelijain liitosta tai kommunistisista järjestöistä. Tässä on raja sivistyneiden ja sivistymättömien välillä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #19

Suvivirsi on muuten ruotsalainen.

Mitä ihmeen ’hyökkäyksiä evlut kirkon jäseniä vastaan’ tarkoitat?

Sanastosi, kuten ’ateisti, kommunistiset järjestöt, Vapaa-ajattelijain liitto’ kertovat, että sinun kannattaisi päivittää 70-luvun aikaiset tietosi ’alan’ ihmisistä ja toimijoista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #22

Suvivirsi syntyi olosuhteissa, joissa monien katovuosien jälkeen elämä näytti paremmalta ja uuden sadon toivo virisi. Suvivirsi kertoo kiitollisuudesta, uskosta Jumalaan ja toivosta, että Hän antaisi jälleen kunnon sadon. - Luonto on taas sillä mallilla, että kymmenen vuoden lama ei näytä riittäneen ojennukseksi suomalaisille, vaan saattaa olla katovuosi käsissä. Olisi kyllä nöyrtymisen aika ja paikka suomalaisille ylintä johtoa myöten.
"Minä olen Herra, Sinun Jumalasi. Älä pitä muita Jumalia minun rinnallani." Kultaisia vasikoita ja vieraiden kansojen jumalia ei pidä nostaa palvottaviksi.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #30

Suomen alueen asukkaat kuitenkin enemmän tai vähemmän pakotettiin palvomaan ’vieraiden kansojen jumalia’ parituhatta vuotta sitten ja hylkäämään omansa.

Voisit muuten vastata kysymyksiin, kun kerran teet vastauskommentin. Täytyy kysyä uudelleen: sinun kertomasi mukaan ateistit ovat tehneet hyökkäyksiä evlut kirkon jäseniä kohtaan. Mitä hyökkäyksiä, kuka ja missä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #31

Sinähän kaikkien ajatukset ja teot tunnet. Miksi kysyt? Sanoin sen kyllä jo edellä: yllytys eroamaan kirkosta. Mitä haittaa siitä ateistille on, jos 4 miljoonaa suomalaista edelleen kuuluu ev.lut. kirkkoon, kastaa lapsensa, käyttää rippikoulun ja elää vakaumuksensa mukaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #57

Kehotus erota jostain järjestöstä ei tietenkään millään muotoa ole henkilökohtainen eikä yleinenkään _hyökkäys_ jäseniä vastaan. On ihan laillista toimintaa kehottaa eroamaan mistä vaan: Keskustasta, Vihreistä, SPRn kuukausilahjoittajuudesta, vapaapalokunnasta, sonniyhdistyksestä tai vaikka Autoliitosta. Ei evlut. kirkko sen kummempi ole.

Jokainen kirkosta eroava tekee sen oma-aloitteisesti arvioituaan itse asiaa. Ei siihen ole kellään nokan koputtamista.

Ai niin se haitta: Uskonnottomat ja monet muutkin haluavat Suomesta sivistysmaan, eli sekulaarin demokratian, jossa millään uskonnolla ei ole hegemonista valtaa ja kaikilla katsomuksilla on tasa-arvoiset, yhtäläiset ’markkinat’. Valtionkirkon asema ja sen nimissä harjoitettu vaikutusvalta verotusoikeuksineen on se haitta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #57

Ei mitään. Erotetaan vaan uskomukset pois politiikasta.

Ongelma lähinnä on se kun meillä on nämä kristillisdemokraatit ja persut, jotka on vähän niinkuin Taleban ja muslimiveljeskunta.

Se on ongelma kun lahkolaisten hihhulointia sotketaan politiikkaan sotkemaan normaalien ihmisten elämää. Allah ei asu Arkadianmäellä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #8

Väärä todistus minua kohtaan. En kannata enkä hyväksy väkivaltaa missään muodossa, mutta kun valtioni käskee asein tai muin keinoin maatani puolustaa, tottelen. Sotilasvalani mukaisesti koetan varjella maatani vihollisten valmistelemilta ja muilta laittomilta toimilta. Tähän nähdäkseni kuuluu se holtiton maahantunkeutuminen, joka koskee Eurooppaa ja myös Suomea. Huolestuttavaa on myös Suomen passien ja kansallisuuksien jakelu, joka maassamme on menossa. Pitäisi tarkemmin katsoa keitä kansalaisiksi otetaan ja varmistaa heidän taustansa. Uskollisuudenvala olisi vaadittava. Kasoiskansalaisuudet ovat hyvin huolestuttava asia.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #41

Eikö Matteus 5 kiellä valat uskovilta?

"En kannata enkä hyväksy väkivaltaa missään muodossa, mutta kun valtioni käskee asein tai muin keinoin maatani puolustaa, tottelen"

Tekopyhyyttä. Kristityn ainoa mahdollinen tie on ehdoton pasifismi. Lue Tertullianuksen "Sotilaan sankarikruunu".

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #43

Aha, oliskohan Suomen valtiota ja tuskin kansaakaan olemassa, emmekä me tässä keskustelemassa, jos kansamme,valtiomme ja kirkkomemma ei olisi 1918, 1939-1945 puolustautunut? Vastaan: ei olisi. Esivalta ei turhaan miekkaa kanna.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #41

Jälleen ihme hourailua. Vasta jo kysymykseeni, jonka olen toistanut kahteen kertaan: mitä tarkoitat ateistien hyökkäyksillä evlut.kirkon jäseniä vastaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #48

Vastaan jo ties kuinka monennen kerran: yllytys erota kirkosta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #59

Reaktion vastareaktio.

En ole ateisti mutta kehoitan kyllä nykyään kristittyjä eheytymään aina kun menevät asiattomuuksiin vihapuheillaan tai jos yrittävät liittää hihhulointia politiikkaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Allah on täysin sama jumala mille kristityt uskovat sivupersoonia.

Lähi-idän tuontitavaraa joka tapauksessa, että yhtä paljon tekemistä suomen ja suomalaisten kanssa kuin muillakin Abrahamilaisilla uskomuksilla.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Tehkäämme hyvää ihan vain hyvän tekemisen nimessä. Ei hyviin tekoihin mitään henkiolentojen sponsorointia tarvita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Miksi ne jotka maahanmuuttoa kannattavat ja sen puolesta melua pitävät, eivät tee sitä omilla varoillaan, vaan maksattavat hyväntekeväisyytensä muilla? Omaa etuaan siinä ajavat, eivät hädänalaisten.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Moni muuten tekeekin ja heitä löytyy mm. seurakuntien piiristä. Mitä omaa etuaan he ajavat?
Tärkeitä yhteiskunnallisia tehtäviä ei pidä jättää yksityisen hyväntekeväisyyden varaan. Siksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #11

Yhteiskunnan tehtävänä on ensisijaisesti huolehtia omasta kansasta. Maahan ei pidä houkutella porukoita, jotka tulevat vain loisimaan. Maahanmuutto maksaa Suomen valtiolle ja kansalle jo nyt niin hirvittävästi, että on tarkkaan laskettava, missä määrin uusia elätettäviä ja huolettavia voidaan ottaa vaarantamatta oman kansan hyvinvoinnin.
Suomen oma käyhälistö kasvaa kovaa vauhtia, kun muukalaisten huollon kustannukset revitään oman kansan köyhimmiltä vähentämällä heidän etujaan.
Suuri syrjäytyneiden miesten määrä Suomessa on todistus siitä, että politiikkamme on ollut kauan väärää. Yhteiskunnan ylätasolla ovat saaneet vallan sellaiset, joiden oma etu on päällimmäisenä.
EU:n korkeat virat ja hyvät edut ovat puolueissakin toimivien tavoitelluimpia asioita. Sen mukaan kasvatetaan broileriporukoita, joille rehellinen työ oman maan ja kansan hyväksi tavoitteiden ulkopuolella. Kun nuoret eivät voi perustaa perheitä, syntyvyys laskee ja väestönlisäys on ulkoistettu muukalaistaustaisille. Tämä ei ole oikea suunta.
Oikea linjaus on: Suomi takaisin itsenäiseksi kansallisvaltioksi!

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #15

Hurskaana kristittynä esiintyvä nimittää ihmisiä loisiksi?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #17

Vääristelet ilmaisuani. Sivistyssanakirja: "Loiseläjä. Kuv. Työtätekevien kustannuksella elävät". Verbi. "Loisia.= elää loisena."

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #21

Mistä _sivistys_sanakirjasta moinen löytyy? Painovuosi?

Ovatko lapset ja työttömät ja sairaat loisia? Vai riippuuko sen käsitteen käyttö ihmisen alkuperästä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #24

Kirjahyllystäni: Suomen kielen perussanakirja. Toinen osa. L-R. Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen julkaisuja 55. Valtion painatuskeskus. Helsinki 1922.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #42

Onko muukin sivistyksesi 1920-luvun tasolla?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #50

Sinullahan mittarit ovat. Mittaa kuten haluat.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson

Voisin kysyä sitä samaa sinulta. Miksi kirkko kantaa veroa yhteisöiltä ja yrityksiltä? Mielestäni kristityt saavat uskoa mihin vaan ja ylläpitää traditioitaan ja rituaalejaan mutta valtio, poliitikka, lainsäädäntö ja veronkanto pitää ehdottomasti erottaa kirkolta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Miksi ev.lut ei maksa hyväntekeväisyyttään itse? Törkeätä verovarojen väärinkäyttöä antaa lahkolahkolaisten kupata yhteisiä varoja.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tällaisia ne kristityt ovat, tämä blogi on oiva esimerkki, että itsestään enemmän luulevat kristityt ovat juuri niitä, jotka einten vieraita lokeroivat.

Jollet usko minun jumalaan kun tänne tulit, niin sinulla ei ole ihmisarvoa.

Tämäkin blogi on oksettavuudessaan ylittänyt jo monen persun puheet.

Siinä meillä esimerkki armosta ja kristinuskosta.

Islam, kristinusko ja muut uskonnot eivät eroa mitenkään toisistaan, uskon perusteella tehdään pahoja asioita, ja niiden tekijät ovat sulkeutuneita ihmisiä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Annat väärän todistuksen minusta. Kenenkään ihmisarvoa en ole kieltänyt. Jokaisella maalla on oikeus puolustaa maataan ja suojella kansalaisiaan, kulttuuriaan ja kansalaistensa oikeuksia sekä ihmisarvoa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kyllä se juuri on nykyään ihmisarvon kieltämistä, kun nimittää ihmisiä loisiksi ja yleistäen väittää heidän olevan maahantunkeutujia, joilla on joku äärimmäisen paha suunnitelma. Näin leimatut on sitten helppo tunnontuskitta tuhota, jos niikseen, toki ”sotilasvalan velvoittamana” tulee. Olet Kyllönen, uskonnollista kieltä käyttääkseni, Saatanan asialla, vaikka muuta yrität väittää.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #51

Herra Mäkinenhän kaiken tietää ja toimeksiantajansa tuntee.

Käyttäjän MarinaLindqvist kuva
Marina Lindqvist

Mitäs jos jokaisella olisikin velvollisuus auttaa toista ihmistä jne.kansalaisuudesta riippumatta? Näin minä ymmärrän lähimmäisenrakkauden, joka raamatussakin mainitaan. Vai onko siellä joku kohta joka rajaa sen jollain tapaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #101

Kansalaisen velvollisuuksiin Suomessa kuuluu auttaminen. Ei aina pidä huutaa valtiota apuun ja varsinkaan maksamaan. Maahanmuutto on monelle bisnes, jossa kulut maksatetaan veronmaksajilla. Eipä Sipiläkään huudellut heitä tulemaan oman maksunsa päähän.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #106

Mutta nyt sitten itse huudat valtiota apuun suojelemaan henkilökohtaisia uskomuksia?

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Nykyihmisen iäksi arvioidaan reilut 200.000-vuotta, ktristinuskon olemassaolon ajanjakso on siihen suhteutettuna silmänräpäyksen verran. Koska tiede ei ole kyennyt selittämään kaikkia eri ilmiöitä mitä maa päällään kantaa niin ihminen on keksinyt erilaisia tarinoita näitä ilmiöitä selittämään, tarina jumalan olemassaolosta on eräs tälläinen tarina.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Jumalan olemassa olo itsessään ei edes ole loogisesti mitenkään pielessä.

On täysin mahdollista, että elämme ns. simulaatiossa joka on jonkun tekemä, ja että emme voi mitenkään havaita mitään simulaation ulkopuolelle. Sen sijaan on osoitettavissa raamatussa olevan tosiasioiden lisäksi, myös mytologiaa ja on osoitettavissa, että raamatussa on virheitä koska siitä on korjattu virheitä.

Ihmisillä on kuitenkin täysi vapaus uskoa jumaliin 0, 1, N...

Sen sijaan uskomusten liittäminen politiikkaan on asia minkä edestä on hyvä taistella. Allah pois Arkadianmäeltä.

Joidenkin ihmisten typerillä arvomaailmoilla ei saa pilata toisten ihmisten elämää varsinkin jos perusteena on mytologia (=satua) tai todistettavasti virheellinen materiaali (esimerkiksi Raamattu).

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mikähän siihen on syynä, että kommunismi on läpi aikainsa vihannut kristittyjä, särkenyt kristittyjen kirkkoja ja sulkenut vankeuteen sekä tappanut ihmisiä jopa yhden raamatunlauseen hallussapidon vuoksi? Miksi Kristuksen risti, jo sen näkeminen kirkontornissa tai sisätilassa on kestämätön paikka? Suvaitsevaisuus ei riitä toisen ihmisen aatteiden tai uskon sietämiseen, saati hyväksymiseen. - Viha ja raivo riehuu tässäkin niin sanotussa suvaitsevaisessa keskustelussa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #125

"Mikähän siihen on syynä, että kommunismi on läpi aikainsa vihannut kristittyjä, särkenyt kristittyjen kirkkoja ja sulkenut vankeuteen sekä tappanut ihmisiä jopa yhden raamatunlauseen hallussapidon vuoksi?"

Alkuna Marxismi jossa ei tykätty siitä kun rikkaat hyväksikäytti työväenluokkaa uskonnon turvin. Sitten tuli Stalin joka halusi olla ateistisen valtion jumala.

Pitää huomioida, että taipumus uskonnollisuuteen on tavallista ihmislajille, kuten on myös havaintoja tästä gorilloilla ja norsuilla. Neuvostoliitossa yritettiin systemaattisesti hävittää uskontoja ja minusta se on väärin.

Se mikä on oikein, on erottaa uskomukset politiikasta. Jokaisen uskomukset ovat henkilökohtaisia asioita ja niitä ei pidä tuputtaa muilla perusteilla joillain "arvoilla". Ne ovat henkilökohtaisia asioita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #135

Eivätkö ateistit, kommunistit, vihreät, kepu, kokoomus, ruotsalaiset ja demarit käytä uskomuksiaan politiikan tekoon. Entä EU-uskovaiset, evoluutiosedät ja -tädit. Uskomuksiahan he kaikki saarnaavat ja kauppaavat. Ja sillä rahastavat. Kaikki ovat populisteja, kansan suosiota tavoittelevat.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #140

"Eivätkö ateistit, kommunistit, vihreät, kepu, kokoomus, ruotsalaiset ja demarit käytä uskomuksiaan politiikan tekoon."

Ei kaikki käytä uskomuksia. Kyllä on myös viisaita ihmisiä mitkä toimivat tosiasioiden pohjalta. Tai sitten voi toimia tosiasiat tietäen mutta ajattelee omaa napaansa. Tai äänestäjien napaa mutta vähät välittäen siitä mikä on oikein.

"Entä EU-uskovaiset, evoluutiosedät ja -tädit. Uskomuksiahan he kaikki saarnaavat ja kauppaavat. Ja sillä rahastavat. Kaikki ovat populisteja, kansan suosiota tavoittelevat."

Ei evoluutio ole mikä uskomus vaan todistettu tosiasia. EU ei ole uskomus vaan unioni johon Suomen kansa päätti liittyä kun halusimme kuulua länsimaihin eikä itäblokkiin. Se on sitten sitä politiikkaa kun persujihadistit haluavat Suomesta venäjän vasallivaltion ja haluavat suomineidon alisteiseksi Putinille.

Se taas on typeryyttä jos kuvittelee, että olisi jokin kolmas vaihtoehto kun suurvaltapolitiikka ei katoa vaikka EU katoaisi.

Suomen kansan enemmistö edelleen haluaa kuulua länsimaihin eikä itäblokkiin. Ne joita suomalaisten valinta ei kiinnosta voivat esimerkiksi muuttaa Moskovaan tai Nato-viroon.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomessa on uskonnonvapaus. Kyllä täällä saa uskoa tai olla uskomatta Allahiin,Jeesukseen tai vaikka puusukseen. Kukin mielensä mukaan. Siitä ei kyllöset voi toisten puolesta päättää vaikka uskoisikin olevansa muiden yläpuolella.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Uskonnonvapaus on, myös suomalaisilla. Valtion tulee suojella myös oman kansan uskontoa, kieltä ja kulttuuria sekä kansalaistensa oikeuksia ja mahdollisuuksia näiden oikeuksien käyttöön. Uusia kansalaisia on koulutettava, opetettava ja opastettava kasvamaan Suomen kansalaisiksi ja siinä ominaisuudessa tulemaan suomalaisiksi, kansalaisiksi, joiden taholta ei kenenkään kansalaisen tarvitse pelätä uhkaa, saati väkivaltaa. Nyt tätä turvaa ei totutussa mielessä enää ole. Avoimet rajat ovat vieneet huomattavan osan suomalaisen turvallisuudesta.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"Valtion tulee suojella myös oman kansan uskontoa, kieltä ja kulttuuria sekä kansalaistensa oikeuksia ja mahdollisuuksia näiden oikeuksien käyttöön."

Identiteetit ja oikeudet ovat kaksi eri asiaa, joilla ei ole mitään tekemistä toistensa kanssa.

Suomen tasavallan tulisi pyrkiä olemaan oikeusvaltio eikä identiteettivaltio.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #52

Ns. suvaitsevaiset ja uusliberaalit - mitä se sitten käsitteenä tarkoittaneekaan - puhuvat eurooppalaisesta "oikeusvaltiosta" aivan kuin sen määrittely olisi vain heidän oikeutensa. EU:hun Suomi meni 57 % kannatuksella, eikä se siitä liene noussut. "Oikeusvaltiossa" on oikeuksia myös toista mieltä olevilla. Kansallismielisillä ei ole heidän mielestään ole mitään oikeuksia, ei oikeutta puhua, ei julkisesti kirjoittaa, jopa käsite vihapuhe on heidän keksintönsä, lakiin kuulumaton asia. Itse he saavat suoltaa vihaa toisinajattelevan päälle, kuten tässäkin "keskustelussa" on saatu havaita.
Kristinuuskosta ei saa puhua mitään ja kirkkon kuuluvia painostetaan heti, jos rohkenee sanoa jonkun epäliberaalin sanan. Homous ja sillä ylvästely antaa ihmiselle suurimman mahdollisen sädekehän, vaikka homot eivät kykene tuottamaan jälkeläisiä, mikä merkitsee yhteisön rappeutumista ja tuhoa sisältä päin.
Vedotaan lakiin. Kuitenkin sama porukka tulkitsee esim. kirkkoon kuulumista tuomitsevasti, vaikka kirkko on Suomessa laillinen instituutio ja 70 % kansasta kuuluu siihen. Kirkkorauha säädettiin ja kirjattiin lakiin jo 1250 j.Kr.
Samat "liberaait", vaikka he tuomitsevat kristinuskon "hölynpölynä", suosivat islamia kaikessa, puolustavat esim. sharia -lakia, vaikka ihmisen silpominen on pahoinpitely. Ja nämä samat ihmiset, jotka muka olevaan lakiin vetoavat, esim. homojen kirkkovihkimistä ajavat täysillä. Suvakkimediassa sama peli. Yle johtaa mielipideilmastoa monissa kysymyksissä vastoin lakia ja vastoin yleistä mielipidettä.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #73

Hieno esimerkki miten Kyllönen toteuttaa lainaustaan "kukin tulkoon uskollaan autuaaksi ja kunnioittakoon toista."

Tuostahan suorastaan huokuu toisten kunnioittaminen.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #73

"Homous ja sillä ylvästely antaa ihmiselle suurimman mahdollisen sädekehän, vaikka homot eivät kykene tuottamaan jälkeläisiä, mikä merkitsee yhteisön rappeutumista ja tuhoa sisältä päin."

Et kai nyt ihan vakavissasi kuvittele, että homojen määrä riippuu siitä, miten homouteen suhtaudutaan?

Närkästyt jonkun suhtautuessa kriittisesti uskomuksiin, joita olet itse valinnut julistaa, mutta et näe mitään ongelmaa siinä, että suhtaudut vihamielisesti seksuaaliseen suuntautumiseen, jota ihminen ei todellakaan valitse itse. Kovin on johdonmukaista.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #81

Sehän tuntuu olevan suuri huoli homofoobikoille: Yhteiskunta tekee lapsista ja nuorista homoja jatkuvalla homorummutuksella ja -kaasulla. Vaikutus ei tietenkään koske heitä itseään, pois se ajatuskin, mutta kaikkia muita kyllä.

Aika jännä ajatus että homot eivät pystyisi tuottamaan jälkeläisiä. Tuolla logiikalla myöskään sinkut eivät voi lisääntyä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #83

"Aika jännä ajatus että homot eivät pystyisi tuottamaan jälkeläisiä."

Eiköhän Kyllönen kohta todista tämän lääketieteellisen tosiasian jollain 20-luvulla julkaistulla teoksella.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #81

En ole homouden asiantuntija, mutta arvelisin, että homouden laillistaminen julkisena ilmiönä houkuttelee "valtaamaan neitsyitä" ja kun jo lapsiakin julkisen vallan toimesta kehotetaan tutkistelemaan itseään ja hakemaan sukupuolisuuttaan, saatetaan kyllä lapset ja nuoret yhä enemmän hämilleen iässä, jossa muutenkin on identtiteettinsä kanssa löytämistä.
"Sukupuolineutraalisuuden" ideologia tulee käsitykseni mukaan tuomaan paljon onnettomuutta maailmaan. Jos se olisi ihmisille onneksi, siitä olisivat jo alkukulttuurit tehneet tavoiteltavan. Tänne asti, antiikin kulttuurin loppuaikaa lukuunottamatta, julkihomous on tuomittu.
Kun se nyt nousee ja nostetaan tavoiteltavaksi, se merkitsee tämän kulttuurin loppua. Fyysisesti vahvemmat nousevat ja ottavat vallan ja tuhoavat sen mikä on elinkelvotonta, kykenemätöntä jatkamaan elämää.
Näin se päivittäin ja varsinkin viikonloppuisin kansaamme valistavan Ylen evoluutio toimii ja etenaa. Kun jumalille käännetään selät ja ihminen himoineen, haluineen kaikessa häpeämättömyydessään nostetaan jalustalle, kuolema huohottaa rappiokulttuurin ylläpitäjien niskaan. Sodoma ja Gomorra.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala Vastaus kommenttiin #86

No nyt ollaan jo sellaisella hihhulitripillä, että voidaan täydellä syyllä todeta uskonnon olevan kaikkein kovinta huumetta. Ei tuohon vuodatukseen voi enää muutakaan sanoa.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #86

Huh-huh.
Jos tuo yllä oleva teksti olisi irrallaan jossain, minun olisi mahdoton erottaa jos se on islamistisen radikaalisaarnaajan tai jonkun evankelisluterilaista uskoa tunnustavan näppikseltä. Jos pitäisi arvata, arvaisin ensimmäistä.

Käyttäjän RalfKarlsson kuva
Ralf Karlsson Vastaus kommenttiin #86

Mielenkiintoista että tuot esiin Sodoman ja Gomorran. Jos Jumala on olemassa hänet pitää ensi tilassa haastaa sotaoikeuteen Haagiin vastaamaan rikoksista ihmisyyttä vastaan. Jumala on syyllistynyt kansanmurhiin tuhotessaan Sodoman ja Gomorran, tappamalla kaikki Egyptin esikoiset ja hukuttamalla koko maapallon väestön paitsi Noan ja perheensä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #103

No siitäpä haastelet. Jos et jumalia saa vastuuseen, niin löytyy ainakin jokunen jumalankuva, jonka voi vaikkapa kantaa roviolle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #86

"En ole homouden asiantuntija, mutta arvelisin, että homouden laillistaminen julkisena ilmiönä houkuttelee "valtaamaan neitsyitä" ja kun jo lapsiakin julkisen vallan toimesta kehotetaan tutkistelemaan itseään ja hakemaan sukupuolisuuttaan, saatetaan kyllä lapset ja nuoret yhä enemmän hämilleen iässä, jossa muutenkin on identtiteettinsä kanssa löytämistä."

Siis täh?

" "Sukupuolineutraalisuuden" ideologia tulee käsitykseni mukaan tuomaan paljon onnettomuutta maailmaan."

Todista.

"Jos se olisi ihmisille onneksi, siitä olisivat jo alkukulttuurit tehneet tavoiteltavan."

Itseasiassa tekivät. Eurooppalaisen sivistyksen kehdossa, kreikan kultuurissa, oli vain miehiä. Roomalaisille, homostelu oli sallittua.

"Kun se nyt nousee ja nostetaan tavoiteltavaksi, se merkitsee tämän kulttuurin loppua."

Ei siinä mitään ihmeellistä tavoiteltavaa ole havaittavissa kuten kreikassa oli, mutta ennemminkin paluuta normaaliin, luonnonjärjestyksen mukaiseen parinmuodostukseen missä ei ole mitään tarpeettomia rajoitteita.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström Vastaus kommenttiin #73

Kyllä kristinuskosta tai kansallismielisyydestä saa puhua Uudessa Suomessa tai missä tahansa muualla ihan vapaasti, minäkin olen kirjoittanut tänne Puheenvuoroon kirkkohistoriasta ja julkaissut aihepiiriä sivunneen kirjankin (tai kaksi). Kukaan ei ole koskaan painostanut tai estänyt minua näissä aihevalinnoissa mitenkään. Sinunkin kirjoitelmasi kommentteineen näkynee ilmestyneen täällä Puheenvuorossa, minkä ei väitteittesi mukaan pitäisi olla edes mahdollista.

Mitä taas oikeusvaltioon tulee, sen määrittelyn oikeutusta ei ole tässä ketjussa kyseenalaistanut kukaan muu kuin sinä.

Käsi sydämellä, oletko koskaan harkinnut sellaista mahdollisuutta, että sitä "hölynpölyä" "suoltava" "ylvästelijä" oletkin sinä itse?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #52

Kenen oikeusvaltio on, siitä on kysymys.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #126

Suomen tapauksessa, suomalaisten.

Suomalaisia ovat kaikki suomen kansalaisuuden saaneet maahanmuuttajat, homot, uskonnottomat, muslimit, juutalaiset jotka ovat syntyperältään vaikka Nigeriasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #132

Ei se nyt ihan noin mene. Kokeile ja mene vaikka Irakiin tai Somaliaan ja kerro heille olevasi sen maan oiva kansalainen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #142

Ei se mene kertomalla. Kansalaisuutta pitää hakea ja se nyt menee eri paikoissa eri tavoin.

Se on valtion asia päättää miten kansalaisuus myönnetään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomen oman kansan uskontoon ei liity mikään Lähi-idän tuontiusko millään tavalla. Juhannuksena vietetään Ukon juhlaa.

Parhaiten uskonvapaus toteutuu kun pidetään kaikki kultit tasapuolisesti erillään politiikasta. Uskonnot pitää alistaa markkinatalouden alle, yhtiöittää ja pitää jyrkästi estää kaikki vaikuttaminen politiikkaan.

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

" Valtion tulee suojella oman kansansa uskontoa" Suojelkoot uskovaiset uskontoaan niinkuin lystäävät, mutta vielä valtion pitäisi suojella! Typeryydessään vertaansa vailla oleva toteamus.

OLI TARKOITETTU KOHTAAN 46 KYLLÖSELLE.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ketä minä olen pyytänyt saatu käskenyt uskomaan? Miksi sinua häiritsee minun uskoni? Emkö minä saa käyttää oikeuttani uskoa?

Käyttäjän RaimoTossavainen kuva
Raimo Tossavainen

Tehkööt uskovaiset tykönänsä mitä lystäävät, mutta ei Jeesuksen tukeminen kuulu valtion tehtäviin.
Kouluttakoot uskovaiset pappinsa omilla kustannuksillansa ja omissa kouluissa. Pois valtio tällaisesta.

Saat toki tuhlata elämäsi tyhjän palvontaan, toki se ei minulle kuule enkä minä sitä ole edes väittänytkään ettekö saa uskoa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #137

Kyllä se on kuulunut jo 1200-luvulta lähtien, enkä usko sinun kykenevän häntä kukistamaan. Et siinä pullistelisi, jos viime sotia ei olisi käyty Koti-uskonto- isänmaan hengessä ja Kristuksen nimessä. Vielä tänäänkin armeija marssii, sinulta kysymättä, samassa hengessä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #145

No sehän on kiva asia, noin 30% suomen asevoimien vahvuudesta siis sai juuri vapautuksen sodanajan vahvuudesta kun ei kuulu kirkkoon.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

"EU on rationaalinen ja ateistinen."
Kirjoittajaa ilahduttanee tieto siitä, että EU:n keskieurooppalaisten ja välimerellisten jäsenvaltioiden piirissä on yhä voimissaan määrätietoinen pyrkimys määrittää eurooppalaisuus nimenomaan katolilaisuudeksi.

Extra Ecclesiam nulla Europaeus?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niin, ja siitähän luterilainen Eurooppa irtosi jo 500 vuotta sitten.

Käyttäjän OlliBackstrom kuva
Olli Bäckström

Ei, luterilainen Eurooppa (aika suureellinen nimitys pohjoismaille) ei irronnut rationaalisesta ja ateistisesta Euroopan unionista 500 vuotta sitten.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #65

Niin, toki Eurooppa oli vielä vankasti katolinen ja on sillä vankka asema vieläkin joissakin maissa, mutta miksi siltikään EU:hun ei otettu kristillistä tunnusta?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #74

Näissäkö on jotain vikaa: ”ihmisarvon kunnioittaminen, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo, oikeusvaltio, ja ihmisoikeuksien kunnioittaminen sekä vähemmistöihin kuuluvien oikeudet. Nämä ovat EU:n jäsenvaltioille yhteisiä arvoja yhteiskunnassa, jolle on ominaista moniarvoisuus, syrjimättömyys, suvaitsevaisuus, oikeudenmukaisuus, yhteisvastuu sekä naisten ja miesten tasa-arvo. Unionin päämääränä on myös edistää rauhaa, omia arvoja ja kansojensa hyvinvointia”.

Tuossa on Lissabonin sopimuksen arvopohjaa. Ihan tavallisia sekulaarin ja liberaalin demokraattisen yhteiskunna perusjuttuja.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Luterilaisia on kristityistä pieni vähemmistö. Suurin osa kristityistä pitää luterilaisia harhaoppisina.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #67

Niinhän islamkin pitää. Ja heitä unioni suosii. Onhan se melko ihmeellinen asia. Eikö uskalleta islamia kritisoida? Miksi feministiliike ei nouse suojelemaan islamilaisten vapauksia ja oikeuksia edes Suomessa, saati maailmalla? Milloin "metoo" menee mesomaan islamilaisiin maihin tai edes Suomessa olevia islamilaisia naisia suojelemaan pahoinpitelyiltä?

Käyttäjän opwallin kuva
Olli-Pekka Wallin Vastaus kommenttiin #67

Varsinkin katolilaiset ... Vai ketkä ? Uskonpuhdistus toi nosteen tieteen tekemiseen Eurooppaan ja ilman tätä moni keksintö olisi poltettu harhaoppisena roviolla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #78

Uskonpuhdistuksen eräs keskeinen merkitys oli eurooppalaisen monokulttuurin repeäminen, kriittisen ajattelun vapautuminen, pappien naimattomuuskiellon päättäminen ym. Lapsille ja varsinkin kuoripojille se oli luterilaisella alueella helpotus, paavin vallan alaisessa maailmassa se jatkui ja edelleen jatkuu. Homoilla on hauskaa, nyt homoudella sopii julkisesti ylvästellä.
Kansansivistukselle oli suuri merkitys sillä, että ihminen sai äidinkiellään ottaa yhteyden Jumalaan, hän sai kuunnella omalla äidinkielellän saarnoja, sai lukea ja kirjoittaa äidinkiellään ja mennä kouluun. Kansallisvaltiot syntyivät tältä pohjalta.
Kun Euroopan ja koko maailman "galobalitliberaalit" kansallisvaltioita nyt kiroavat, se merkitsee sitä, että globalisaatiolla ja pörssillä on huoli siitä, että miten heidän valtansa käy. Veikkaan että se romahtaa ja kansallisvaltiot voittavat. - Nythän suvakkimedia tekee kovasti työtä sen puolesta, että kirjatkin hävitetään. Sama tapahtui kansainvaellusten aikana Rooman tuhon alla ja sen aikana. Luostareissa ja valistuneissa kodeissa kirjat säilyivät. Viimeksi kirjoja poltettiin natsi- ja kommunistivallan aikoina. Raamatut erityisesti olivat vihan kohteina.
Niin nytkin, jopa Suomessa ja myös tässä keskustelussa. Suurisuisimmat huutavat ja koettavat viedä keskustelun pois itse asiasta. - Teit isäinsä astuvat globalistit nyt.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #82

Kerropa tästä lisää: ”Nythän suvakkimedia tekee kovasti työtä sen puolesta, että kirjatkin hävitetään.” Onko tästä konkreettisia esimerkkejä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #91

Vähänkö siitä puhutaan ja kirjoitetaan, että kirjat ovat rasite ja divaritkaan eivät niitä muka vastaan ota. Maassamme on erittäin hyvä antikvariaattikirjallisuus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #113

Kirjojen merkitys alkoi vähentyä rajusti kun saatiin niin tarkat näytöt joilta lukeminen käy miellyttävästi. Itseasiassa merkitys väheni jo sitä ennen kun sähkövempaimissa oli ylivoimainen hakutoiminto.

En usko kirjojen katoavan kokonaan, itseasiassa on havaittu että kirjoja alettu tekemään vanhaan tapaan ylellisyysesineiksi.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #117

Mihin niitä kirjoja enää tarvitaan, eli e-ink on ("sähköinen muste") jopa parempi kuin paperinen kirja, eli fontin kokoa voi halutessaan muuttaa. Näyttöihin ja tableteihin verrattuna sillä on yksi ehdoton etu, eli se ei rasita silmiä. Mutta valitettavasti se taitaa jäädä erään ominaisuuden vuoksi, tai sen puutteen, tavallaan syrjään, e-ink lukulaitteella netin selailu ei oikein suju jouhevasti, toki silläkin jotenkin pääsee nettiin mutta näytön päivitys on siinä käytössä onnettoman hidasta.

Niin ja kirjoja lukulaitteeseen löytyy paljon, ja ilmaisia klassikoita. Tuolta esimerkiksi vaikka Minna Canthin tuotantoa http://www.gutenberg.org/ebooks/author/3553 .

Gutenbergiltä toki löytyy muitakin kirjoja ja kaikilla mahdollisilla (miltei) kielillä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #120

Samasta syystä kuin vaikka kelloja. Kauniita fyysisiä esineitä.

Kiitän suuresti että tämä tuli puheenaiheeksi, taidan mennä antikvariaattiin sijoittamaan rahojani.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #121

"Samasta syystä kuin vaikka kelloja. Kauniita fyysisiä esineitä."

Tuo on totta, kirjat ovat kauniita hyllyssä, mutta käyttöesineinä varsin tarpeettomia. Monasti tulee luotua silmäys hyllyssä oleviin tietokirjoihin mutta enpä ole niitä enää aikoihin avannut, mieluummin hipsin koneelle ja kirjoitan hakusanan kuukkeliin. Tietokirjat ovat siinäkin mielessä hieman ongelmallisia, että niiden sivuilla oleva tieto ei päivity tarvittaessa.

Arvostan kyllä suuresti vanhoja kirjoja esineinä.

ps. Olen tavaillut Darwinin "Lajien syntyä" ebup-kirjana, sitä vanhaa suomennosta, ja tuskin olisin paperisena sitä koskaan hankkinut. Toien kirja joka on sähköisenä työn alla on Volter Kilven "Alastalon salissa", ja muuten taitaa jäädäkin ikuisuus projektiksi sen lukeminen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #117

Painetun kirjallisuuden perään vielä itketään, kun tulee aika jolloin digimaailma romahtaa.

Käyttäjän gavia52 kuva
Juha Vesamäki Vastaus kommenttiin #127

"Painetun kirjallisuuden perään vielä itketään, kun tulee aika jolloin digimaailma romahtaa."

Tuo kuvitelma digimaailman romahtamisesta lienee sanmanlainen myytti kuin oli se miltei maailmanloppu vuosituhannen vaihtuessa parisenkymmentä vuotta sitten. Silloinhan oli kauhukuvia lentokoneiden tippumisesta, taisivatpa ydinohjuksetkin lennellä holtittomina sinne sun tänne, ja tietokoneet ylipäätään sekoilivat kaikkialla. Todellisuus silloin vain oli varsin tylsä, mitään em. kauhuja ei tapahtunut, ainoastaan vuosi vaihtui.

Aivan sama tilanne on digitaalisen aineiston kohdalla, se ei häviä minnekään, ja varsinkaan jos on edes hieman nähnyt vaivaa varmuuskopioinnin suhteen. Ja jos se nyt jostain syystä omitusesti katoaisi, niin ne kirjat ovat silloin ongelmista pienimpiä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #113

Ja tämäkö on ’suvakkimedialta’ joku salaliitto? Et sitten ole huomannut mediassa juttuja uusista kirjoista, kirjailijahaastatteluja, katsauksia tulossa oleviin kirjoihin jne jne? ’Suvakkimedia’ Ylelläkin on useampi kirjallisuusohjelma radiokanavilla ja televisiossa, Areenastakin löytyy kymmeniä tunteja ohjelmaa kirjallisuudesta.
...
Hainkin juuri postista neljä uutta kirjaa, matematiikkaa ja biologiaa.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

"Erityisesti Afrikassa kristinusko menestyy lähinnä kahdesta syystä: ihmiset elävät yhä lähellä luontoa ja ovat kosketuksessa Luojaansa. Toinen syy on, että kirkot, seurakunnat ja yksittäiset kristityt julistavat Jumalan sanaa kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissakin on teologinen opetus korkealla tasolla."

Kyllä todellinen syy on se, että eurooppalaiset ovat paremmin koulutettuja.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tarkoitatko, että koulutuksen kasvu vieroittaa ihmisiä uskonnosta? Agraariyhteiskunta on riippuvainen säistä ja luonnonoloista. Luonnollista silloin ovat sadetanssit ja/tai rukoukset. Kaupunkikulttuurissa ei olla yhtä lailla kuin maalla sidottuja luonnonoloihin. Siksi kai Euroopassakin koetetaan ihmisiä pakottaa kaupunkeihin, siellä paremmin ohjattaviksi.
Mutta nyt taidetaan olla tilanteessa että myös kaupungit tulevat riippuvammiksi säistä. Voi tulla myös nälänhätiä säiden vuoksi. Millä asia hoidetaan? Uskonnolla vai reittailla tansseilla? Uskontojen merkitys mahdollisesti kasvaa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Tarkoitatko, että koulutuksen kasvu vieroittaa ihmisiä uskonnosta?"

Korkea koulutustaso:

-Lukutaito
-Looginen päättely
-Uskonnottomuus
-Tieteellisyys
-Pyöreä maa
-Itsenäinen ajattelu

Matala koulutustaso:

-Horoskoopit
-Litteä maa
-Uskomuksia
-Auktoriteettiin alistuminen
-"En tiedä" muuttuu "Jumala teki sen"

...

Höpötät jostain kristinuskon alasajosta vaikka suomessa on yksi maailman korkeimpia koulutustasoista ja tämä on se syy miksi ihmiset eroavat kirkosta. Siinä ei ole mitään kummallista salaliittoa, riittää kun joku Päivi Räsänen tai muu vastaava avaa suunsa niin heti eroaa tuhansia ihmisiä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #104

No niin, siinähän se mantra taas tuli ja on mukava olla. Eheänä ihmisenä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #108

On muuten toinenkin hyvin merkittävä asia mikä keskustelussa ei ole tullut ilmi, miksi kirkosta erotaan.

Suomessa kirkko on osoittautunut olevansa hyvin kykenemätön uudistumaan. Jumiutuminen johonkin 500v takaiseen keskiaikaan. Väitän, että monellakin kirkosta eroavalla on kristillinen arvomaailma mutta kirkko ei pysy kasassa uudistumiskyvyn puutteen takia. Esimerkkinä nyt vaikka tämä hulabaloo viranomaistehtävän suorittamisesta kuten homoparien vihkiminen.

Kirkosta siis voidaan siis erota vaikka siksi, että äänestetään rahoillaan että ei halua tuollaista tukea.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #116

Jos rahasta puhutaan, niin kyllä kirkollisveroa maksava hyödyttää yhteiskuntaa enemmän kuin kirkkoon kuulumaton. Miksi monet kirkkoon kuulumattomista kuitenkin haluavat tulla haudatuksi siunattuun kirkkomaahan? Miksi 1918 sodassa kuolleet punaiset halutaan haudata siunattuun maahan? Eikö pädekään se hokema, että mihin ihminen kaatuu, siihen hän maatuu?

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #124

Omasta puolestani minut saa haudata kellarinlattian alle tai polttaa juhannuskokossa. Tampereen kaupunki on kuitenkin laittanut tiukat säännöt siihen, mihin ihminen saadaan haudata. Tampereella se tarkoittaa kirkkomaata.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #124

Tuhkaaminen ei kuluttaisi kallista maapinta-alaa. Siksi markkinatalous toimii, että uskontokunnat saa vapaasti käyttää maapinta-alaa hautaamiseen tai rakentaa vaikka pyramideja kunhan tekee sen puhtaasti omilla rahoillaan.

Tällä hetkellä ev.lut. kuppaa verovaroja saamalla valtionrahoitusta. Se pitäisi poistaa ja siirtää kirkollisveroon.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen Vastaus kommenttiin #133

Suomessa tuhkaa ei saa sirotella ilmaan. Minä päädyn tuhkana muistolehtoon omasta halustani. Sekin sijaitsee kirkkomaalla.

Käyttäjän JanneSalonen11 kuva
Janne Salonen Vastaus kommenttiin #136

Isäni uurna laskettiin Saaristomeren ulapalle pienellä piirillä Myrskyluodon Maijan soidessa iphonelta. Varsin kaunis tilaisuus.

Olen melko varma että valtaosalle meistä uskonnottomista on täysin samantekevää tuleeko haudatuksi kirkkomaahan vai ei. Hautajaiset ovat seremonia omaisille ja läheisille ja jos se jollekin aikanaan tuo lohtua, minut voi kuopata myös kirkkomaahan.

Ei raamatussakaan ihmisiä kirkkomaahan haudattu. Tietenkään koska myös kirkot ovat myöhempien aikojen keksintöjä. Joka tapauksessa hemmetin huono perustelu kirkollisverolle.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #138

En minä näe kirkollisveroa itsessään huonona asiana, että toki se uskontokunta voi hoitaa laskutuksen tällä tavoin. Tietystikään se ei ole pakollinen kaikille.

Ongelma on ne verovarat mitä kupataan kirkollisveron ulkopuolelta. Se on minusta törkeätä verovarojen väärinkäyttöä ja näin taloudellisesti tiukkoina aikoina ne voisi käyttää työllisyyden parantamiseen tai vanhusten kotihoidon parantamiseen.

Kirkkollisveron määrä on niin pieni, että kyllä sitä voi kasvattaa ja maksattaa kaikki kulut sen kautta jäseniltään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #138

Mitä kirkollisveron maksu sinulle kuuluu, jos et sitä maksa, vaan siivellä elelet. Kritityt maksavat, koska sen avulla tehtään paljon laupeuden-, sosiaali- ja kasvatustyötä sekä mm. hoidetaan hautoja.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #146

Minulla ei ole ongelmaa kirkollisveron kanssa koska sen maksaa lahkolaiset.

Ongelmana on muut kaikki muu rahoitus mitä kirkko saa yhteisistä verovaroista ja sitten kehtaavat vielä niskuroida viranomaistehtävän hoitamisesta.

Minä haluan myös samat rahat mitä ev.lut kirkko saa joita minä voin käyttää itse parhaaksi näkemälläni tavalla laupeuden työhön. Käytän niitä vaikka vanhusten hoidon parantamiseen.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

"Kyllä todellinen syy on se, että eurooppalaiset ovat paremmin koulutettuja."

Eli kouluttautuu parturi-kampaajaksi tai insinööriksi, se poistaa uskonollisuuden?.

Filosofiahan kuoli jo 1800 luvun jälkeen eikä ole kyennyt luomaan mitään uutta. Nietzsche, Marx, Lenin, Sartre ja muiden hörhöjen jälkeen elämä on ollut pelkkää nihilismiä ja postmodernistista bullshittia. Ateistit ei kykene luomaan lohdutusta elämään, rakentamaan sitä, selittämään että mikä tässä kaikessa on oikein järkenä. Ja sitä ihminen perusolemukseltaan janoaa.

Nykyään Euroopassa ja ent. Kommunstivaltioissa uskovaiseksi ryhtyminen on tietoinen valinta, sitä ei opita kotoa eikä kouluissa. Se omaksutaan itse, omasta valinnasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kommunistinen komento esim. Baltian maissa hävitti uskonnon opetuksen ja toi ulkomaankielen melko hallitsevaan asemaan. Kansa on kahtia, bolshevismia on vaikea hävittää, kun sen päämaa huohottaa niskaan ja pyskii edelleen laajentumaan länteen.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #109

Euroopan historiassa on havaittavissa useita unioneita. Ensimmäinen varmaankin rooman keisarikunta jota miekan voimin tehtiin marssittamalla legioonia uusille alueille.

Seuraava merkittävä unioni tehtiin kirkon voimalla. Tässä merkittävänä työkaluna oli kaupankäynti, sillä kristityt eivät tehneet kauppaa vääräuskoisten kanssa. Tässä yhteydessä hävitettiin myös aitoa suomalaista uskoa. Se kuitenkin johti keskinäisiin sotiin ja lopulta hyvin tuhoisiin maailmansotiin.

EU on jatkoa tälle ja ensisijainen tavoite on ollut rauhan säilyttäminen, ja tätä on tehty sopimuksin ja yhteisvaluutan voimalla.

Toistaiseksi rauha on säilynyt, vielä eivät ole unionin maat alkaneet sotia keskenään kuten kävi kirkkoaikana.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #109

Heh, ’bolsevismin päämaassa’ kirkko on merkittävä valtatekijä. Ja kompuksessa Kremlin kanssa. Kuin myös merkittävä votka- ja tupakkamyyjä!

Käyttäjän SepSaa kuva
Seppo Saari

Kiitän Matti Kyllöstä tekstistä.
Se aukesi varsin hyvin eikä minulla ole tarvetta ymmärtää sitä tahallaan väärin tai irvailla sille, että usko oli keskeisesti esillä.

Kun Euroopan valtioiden välillä alettiin puuhata yhteistyötä pian WW2:n jälkeen, sodan kokemukset olivat vielä lähellä ja yhteistä arvomailmaa ei tarvinnut kaukaa hakea. Se ymmärrettiin laajalti.

Nykyinen EU on hylännyt paljon kulttuurimme keskeisiä arvoja, joten ei ole ihme, jos myös sen järjestelmän ja toiminnan elinvoima ei tule kantamaan kovin pitkälle - ei edes niillä keinoilla, joilla se väkisin yrittää paikata generoimiaan ongelmia.
Ihminen ei aina itsekään ymmärrä rakentavansa hiekalle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Seppo Saari. Suomi on lyhyessä ajassa pantu niin sekaisin, että on vaikea ajatalla, miten tämä ulkoisen - tai sisäisen - kriisin tullessa voidaan päästä jonkinkaanlaiseen ruotuun maan puolustamiseksi. Kun perusarvot tietoisesti kaadetaan ja sekoitetaan muukalaisiin arvoihin, yksittäiset kansalaiset ovat rikki ja ihmiset sodassa toisiaan vastaan. Suurin ja vaarallisen arvojen murtaja on islam. Tarvittaisiin maahanmuutossa nopeasti euroopanmlaajuisia ratkaisuja, jotta tulijain virta saadaan ehtymään, sillä Eurooppa ei kykene tätä "monikulttuurisuutta" hallitsemaan.
Suomi selvisi maailmansodista kutakuinkin ehjänä. Kommunismi ja natsismi saatiin torjutuksi ja maa jälleenrakennetuksi. Seurasi maan ja kansan huikea nousu. Nyt olemme pahasti eksyksissä ja veloissa. Poliittisissa puolueissa ei ole, perussuomalaisia ja kristillistä puoluetta lukuunottamatta, tahtotilaa edes nähdä ongelmia, saati pyrkimystä ongelmien korjaamiseen.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää tekstit on niin harhaisia, että ei nätiä oikeastaan voi nauramatta lukea.

Luojan kiitos kristillinen puolue ja persut ovat ihan pientä vähemmistöä, kansa ei tuollaisia ääripuoueita äänestä, joten sinne marginaalin jäävät molemmat.

Suomalaiset ovat suvaitsevaisia, mutta tietysti aina löytyy muuta hassu, joiden koko eläm persutuu jonkun ihmisryhmän demonisoimiseen.

Nyt islam on paha ja kristinsko ihqu, siinä meillä on oikein uskopuhdistajan puhetta, ei muutakuin roviolle kaikki muut.

Onneksi olette siellä omassa pienessä kuplassa, ja sinne te myös jäätte.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #110

Kansanvallassa kansa äänestämällä päättää. Toivottavasti mahdollisimman moni äänestää ja mahdollisimman harva vieraantuu päätöksenteosta sen vuoksi, ettei kansan vaaleissa ilmaisemaa tahtoa noudateta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #110

Petteri Ritala, olet fiksujen ja omaperäisten johtopäätösten mies.

Käyttäjän PetriFriari kuva
Petri Friari

Varmasti kaunis ja mieleenpainuva jumalanpalvelus. Miten muuten olisit suhtautunut saarnaan, jos sen olisi pitänyt naispastori?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä saarna ei ole puhujan sukupuolesta kiinni.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Alkaa puolestani olla aika lopetella tätä syvällistä keskustelua, jossa valitettavasti ei päästy vaihtamaan mielipiteitä itse pääasiasta eli eduskunnan ja hallituksen päätösvallasta maamme asioihin. Päätösvallalla mitattuna Suomi on EU:n maakunta ja eduskunta enintään unionin maakuntaparlamentti. Niin pitkälle on kansallinen päätäntävalta annettu pois. Oman kansan ja kansallisuuden väheksyntä on vallanpitäjien toimesta niin mittavaa, että suomalaisuuksia ilmaishuollon rinnalla jaellaan melko huolettomasti.
Tämän totean, enkä tätä kansallista alasajoa hyväksy, vaan teen omalta osaltani voitavani kansallisen päätäntävallan palauttamiseksi. Ainakin täällä Pohjois-Suomessa yleinen mielipide on mielestäni kunnossa: Suomi halutaan pitää suomalaisena, avoimena rehellistä työtä tekeville, suomalaiset arvot hyväksyville kanssaihmisille.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset