Tehkäämme hyvää Kristuksen nimessä!

Tänään sunnuntaina auringon lämpimästi paistessa, lintujen laulauessa ja puiston kukkien kukkiessa oli lysti kävellä jumalanpalvelukseen Tuiran kirkkoon, joka oli jokseenkin täynnä sanankuulijoista. Komeasti kajahtivat kesäiset virret naiskanttorin soittaessa ja laulaessa ja seurakunan ylistäessä kesäisen luonnon kauneutta.

Suurta tyydytystä toi myös Tuiran seurakunnan kirkkoherran, teologian tohtori Niilo Pesosen saarna apostoli Matteuksen kutsumisesta opetustehtäviin. ”Seuraa minua”, Jeesus sanoi, ja Matteus, tullimies, publikaani, seurasi. Kun Jeesus meni Matteuksen kotiin ja söi veronkerääjän kaverien kanssa, fariseukset kysyivät häneltä, miksi syöt publikaanien kanssa, Jeesus vastasi: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.”

Tohtori Pesonen valotti Jeesuksen aikaista Israelin yhteiskuntaa, joka oli roomalaisten miehittämä. Publikaanit, nuo veronkantaja-tullimiehet, kantoivat kaupunkien porteilla tullimaksut Roomalle ja tunnetusti kiskoivat omaan pussiinsa ja rikastuivat virkatoimissaan ja siksi olivat halveksittuja.

Otan vielä toisen kohdan kirkkoherra Pesosen saarnasta. Hän kertoi kuinka Kristuksen kirkko leviää vauhdilla kaikkialla maailmassa, paitsi Euroopassa. Erityisesti Afrikassa kristinusko menestyy lähinnä kahdesta syystä: ihmiset elävät yhä lähellä luontoa ja ovat kosketuksessa Luojaansa. Toinen syy on, että kirkot, seurakunnat ja yksittäiset kristityt julistavat Jumalan sanaa kouluissa, oppilaitoksissa ja yliopistoissakin on teologinen opetus korkealla tasolla. Erään piispan sanoin: ”Kristityt tuntee siitä, että he tekevät hyvää.”

Iloitsin tästä kotiseurakuntani kirkkoherran opettavaisesta ja ajankohtaisesta saarnasta ja ajattelin, että tässä on suora ja hyvä viesti tämän päivän Suomeen. EU on rationaalinen ja ateistinen. Vieraita uskontoja se suosii, mutta kristinuskoa se ajaa tietoisesti alas. EU:n lippuun ja muihin tunnuksiin, saati periaatejulistukseen, ei päästetty mitään kristinuskoon viittaavaa, vaikka koko kulttuuurimme rakentuu kristinuskolle. EU kieltää uskonsa ja Kristuksen!

Kuten roomalaiset hallitsivat Israelin maakuntaa, perivät raskaat veronsa Roomalle ja pakottivat juutalaisia roomalaisen lain alle, elämme me suomalaisetkin EU:n lakien ja tapojen alla. Alusta alkaen olemme maksaneet kaikesta arvonlisäveron alaisesta maksusta vajaan puolen prosenttiyksikön siivun EU:lle, joka näin vetää meiltä jäsenyysveroa EU:n liittovaltiolle.

Vuosi vuodelta viedään Suomea yhä kauemmaksi omasta päätöksenteosta. Kun ennen maksoimme pienviljelijällekin kansallista tukea ammattinsa harjoittamiseen, nyt tukea saavat vain suurviljelijät. Miljardin euron jäsenmaksusta emme tavalliselle ihmiselle saa juuri mitään, vaan kaiken vievät suurviljelijät ja kasvava publikaanien, byrokraattien ja lobbarien porukka, joka laatii lait niin, että veronkiertäjien – fariseusten ja publikaanien porukka – pääsee verottajan kouraa karkuun.

Se, joka seurasi viime torstain kyselytuntia eduskunnasta, saattoi havaita kuinka alas olemme vajonneet omassa päätösvallassamme, kun emme edes kuuluisaa sote-uudistusta kykene tekemään seisomalla omin jaloin ja tekemällä omia kansallisia päätöksiä. ”Joo-miehen” päätökset voitaisiin tehdä muutaman ihmisen porukalla, ei siihen kansaneduskuntaa tarvita.

Palaan lopuksi tohtori Niilo Pesosen saarnan kristinuskon ydinasiaan, siihen että kristityn tuntee siitä, että hän tekee hyvää. Kansalaisena kysyn: miksi kaikki hyvä pitää tehdä valtion, toisten veronmaksajien maksun päähän? Jospa 1000-vuotisen kristillisen perinteen mukaisesti valtiomme ja kirkkomme johtajat julkisesti kiittäisivät Jumalaa kaikesta hänen meille osoittamasta hyvyydestä, niin kansamme nurisematta antaisi kohtuullisen siivun – Jumalaa ja Kristusta ylistäen – suomalaisten hädänalaisten lisäksi myös todellisessa hädässä Suomeen tuleville. Ehkä silloin Suomen valtio ja kirkko menestyisivät ja kasvaisivat.

Kiitollisena muistelen sitä, että olen saanut kasvaa kristillis-isänmaallisessa Suomessa. Nyt mieli järkyttyneenä olen lukenut uutisia suomalaisista oppikirjoista, joissa maahanmuuttotaustaisia juuriltaan aavikkojen lapsia kasvatetaan kiittämään Allahia tästä kauniista maasta Suomesta, sen metsistä ja järvistä. – Suomen publikaanien ja fariseusten mielestä Suvivirsi ei kuitenkaan heille sovi, koska se on ristiriidassa heidän kotoutumisen kanssa. Mielestäni se sopii – ja sen pitää sopia – kaikille suomalaisille ja suomalaisiksi kasvatettaville lapsille.

mattiantero
Oulu

Matti Antero Kyllönen, s. Kuusamossa 1940. Kotipaikka Oulu vuodesta 2007 alkaen ja edelleen.
Koulutus: Hum. kand. JY 1964, Fil. kand. JY 1967, Fil. lis. JY 1975, Fil. tohtori JY 1995.
Historian, yhteiskuntaopin ja taloustiedon opettaja, Oulun normaalilyseo 1966. Tutkijan koulutus JY 1995.
Sotilasarvo: ylil. res. (1974)
Naimisissa, kolme aikuista lasta.
Sähköposti: mattia.kyllonen@gmail.com
Kotisivut ja kirjakauppa: www.mattikyllonen.com

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu