Matti Kyllönen

Suomen tulevaisuudenvisio on hämärän peitossa ellei peräti hukassa

Suomen tulevaisuudenvisio on hukassa – paraatiovet ovat avoinna islamille

”Talvisodan ihmeelle uusi selitys”, otsikoi Helsingin Sanomat 18.8.2018 Jarmo Huhtasen artikkelin, joka koski emeritusprofessori Vesa Kanniaisen väitöstutkimuksen tuloksia ”Talvisodan ihmeestä”. Kanniaisen kerrotaan tutkimuksessaan havainneen, että mitä enemmän sotilaat välittävät tulevista sukupolvista, sitä vahvempi halu on uhrautua taistelussa.

Artikkelin mukaan Kanniaisen puhuu ”taloustieteellisesti mallinnetusta ylisukupolvisesta altruismista”. Altruismi tarkoittaa epäitsekästä toimintaa, jossa toisen hyvä asetetaan oman edelle. Esimerkiksi Tali-Ihantalassa ja Thermopylain taistelussa suomalaiset ja kreikkalaiset taistelivat hurjasti ja uhrautuivat siksi, että he halusivat turvata lastensa tulevaisuuden. Lehtiuutisen mukaan Kanniainen puhuu ”huimasta matemaattisesta tuloksesta”: mitä enemmän sotilaat välittävät tulevista sukupolvista ja mitä suurempi on vihollisen uhka, sitä vahvempi on halu uhrautua taistelussa. Näin siis Kanniainen HS:n uutisen mukaan.

Antiikin Kreikalla ja nuorella Suomen tasavallalla tehtävä: ”Me taistelemme vapaudestamme!” 

Mitenkään vähättelemättä professori Vesa Kanniaisen matemaattisesti mallinnettuja tutkimusmenetelmiä ja niiden tuloksia totean, että terveet yhteiskunnat ovat kyllä aina olleet puolustukseen liittyvistä peruskysymyksistä selvillä. Niillä on ollut matemaattiset laskelmat siitä, mitä turvallisuus edellyttää: tarvitaan vahva väestönkasvu, ruokaomavaraisuutta, suojaa, terveydenhoitoa ja henkistä sekä sotilaallista voimaa. Jokaiseen ihmiseen pyrittiin kasvatuksen kautta istuttamaan varmuus siitä, että juuri minua tarvitaan yhteisen hyvän rakentamisessa ja puolustamisessa. Kaikki pyrittiin pitämään kiinni arjen askareissa.

Siksi lait oli säädetty ja yhteiskunta niin rakennettu, että avioliittoja muodostetaan ja lapsia syntyy niin, että väkiluku kasvaa. Kaikki toimet ja pyrkimykset, jotka heikensivät avioliiton asemaa, painettiin alas. Kasvatus nojasi kristilliseen perustaan. Ev. lut.kirkko on antanut pappien muodostaa avioliittoja. Lapsilla on lapsuuden turva. Kirkkokuntamme papiston enemmistö on viime aikoihin asti tunnustanut kristillistä uskoa ja luottamustaan kirkkoon. Papisto on ollut tiennäyttäjä hyvässä, sekä opissa että elämässä.

Talvi- ja Jatkosodassa taisteltiin valtakunnan ja kansan olemassaolosta

Talvisodassa tapeltiin puukko kurkulla: valittavana oli taisteleminen loppuun asti itsenäisyys ja kansallinen olemassaolo turvaten tai antauminen/häviäminen kommunismi-imperialismille ja sen myötä kansallinen tuhoutuminen. 3-miljoonainen kansa rohkeni pakon edessä nousta suurvaltavihollista vastaan. Poliittinen johto päätti ja antoi käskyt armeijalle. Armeija taisteli ja saavutti torjuntavoitot.

Matemaattisillakin asioilla oli ja on merkitystä. Leipää ja aseita täytyy olla. Mutta puolustussodan keskeinen kysymys on henkisellä puolella: onko puolustustahtoa? Viime sodissamme sitä oli. Kansa ja armeija tottelivat. Rintama ja kotirintama kestivät. Jumalaa rukoillen ja Häneen luottaen taisteltiin motiivina rakkaus Jumalaan, kotiin, lähimmäisiin, uskontoon ja isänmaahan. Nämä arvot oli omaksuttu syntymässä, kasteessa, ripillä, kasvatuksessa kotona, kansakoulussa, oppikoulussa, armeijassa ja elämäntehtävää suoritettaessa.

Oli kunnia-asia suorittaa kaikki tehtävät, jotka kullekin oli annettu ja uskottu, parhaan kykynsä mukaan. Koko elämänohje kiteytyi itselle aika ajoin esitetettävään kysymykseen: mitä minä voin vielä enemmän tehdä lähimmäisten ja isänmaan hyväksi. Kesällä 1944 ei taisteltu vain Tali-Ihantalassa, vaan kaikkialla Suomen rajoilla. Kodin, uskonnon ja isänmaan ulkorajat olivat siellä missä armeijamme taisteli. Sekä Talvisodassa että Jatkosodassa meiltä riistettiin paljon enemmän minkä armeija oli taistellen jättänyt. Kumpikin sota päättyi kannaltamme epäoikeudenmukaisesti, mutta siedettävästi.

Mikä on Suomen tulevaisuudenvisio nyt? Perusnäkymämme ovat useilla mittareilla mitattuna hämärän peitossa, jopa hukassa. Avioliittoisuus ja syntyvyys ovat pohjalukemissa. Nämä kaksi tekijää riittävät viittaamaan kansan kuolemaan. Pahinta on, ettei asian korjaamiseksi tehdä mitään. Johtajat eivät johda, vaan pikemminkin edistävät kansamme kuolemaa. Kansalliseen ja moraaliseen arvotyhjiöön marssivat vieraat väkivalta-aatteet vapaasti. Päihteet, varkaat ja väkivaltarikolliset vaeltavat muista maanosista Eurooppaan, jolla ei ole mitään rajoja. Naisen asema on vahvasti uhattuna, sen myötä koko kulttuurimme.

Osa Euroopan valtioista, entiset kommunistimaat, suojautuvat. Niiden johtajat tietävät mitä seuraa, jos antaa vieraan vallan miehittää maa. Suomen johtajilta on unohtunut omasta kansasta huolehtiminen. Nuoria oman kansan miehiä syrjitään, mutta muukalaisia, joiden 2015 tulleista vain 20 prosentin tausta on tiedossa, paapotaan. Millaisia kyitä Suomi povellaan elättää, sitä emme tiedä?

Kansamme vastuunkantajat ovat unohtaneet altruismin, itsekkyys on vallannut sydämet. Lähimmäisenrakkaus on Suomesta niin unohtunut, että sen valaisemiseen on tarvittu yliopistollinen väitöskirja ”Talvisodan ihmeestä”.

Kasvatuksen tuhatvuotinen kristillinen elämänlanka näyttää olevan Suomesta katkeamassa. Mustassa kauhtanassa ratsastava vierasukoinen mies marssii joukkoineen Suomeen, vieläpä Turun läpi.

Ateistisen kommunismin torjuimme kolmessa sodassa. Mutta kykenemmekö torjumaan islamilaisen barbarismin, on tehtävä, joka vaatii pikaisen koko kansaa ja valtiota koskevan ohjelman ja sen toteutuksen.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (59 kommenttia)

Viljo Asikainen

Toki islaminuskon vaikutuksen lisääntyminen Suomessa on syytä suitsia, mutta ei suinkaan kristinuskon vaan sekularismin nimissä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Krisityillä on oikeus puolustautua ja puolustaa maataan ja kansaansa henkiseltä, fyysiseltä, kulttuuriselta ja taloudelliselta kannalta. Suomi ensin. Muut sitten jos voimavaroja riittää.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kristinusko alkoi saastuttaa ja tuhota meidän ainutlaatuista suomalaista kulttuuria 1000v sitten.

Se että jotkut suomalaiset uskovat samaan jumalaan eri lahkossa nimeltään islam, ei asiaa muuta mihinkään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #11

On se harmi kun et ollut ajoissa estämässä kristinuskon tuloa.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen

Yli puolet suomalaisista ei usko jumalan olemassaoloon ja muutaman vuoden kuluttua enemmistö ei kuulu kirkkoonkaan.

Missä se sinun kristitty maasi on?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

Suomessa. 70 prosenttia suomalaisista kuuluu evankelisluterilaiseen kirkkoon.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #30

Suurin osa kirkkoon vielä kuuluvista ei käy kirkossa edes jouluisin. Ristiäiset, häät, sukulaisen konfirmaatio ja hautajaiset lähinnä. Eikä edes häät aina.

Mikä asia muuttuu jos vaikka 50% kääntyy muslimeiksi?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #35

Maasta ja kansasta on silloin puolet kristillisestä näkökulmasta vääräuskoisia, aivan kuten nyt islamin näkökulmasta suomalaisista on 70 prosenttia vääräuskoisia ja uskomattomat päälle. Islam merkitsee alistumista. Puolet on silloin alistunut islamille ja toinen puoli kansasta alistetaan nopeaan tahtiin. Katso maailmaa, esimerkiksi Ruotsia, siellä on Suomen tulevaisuuden kuva. Karnaattukin siellä pyllistelee muiden mukana.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #39

Kristityiltä kuulee argumenttia eri asioista niin, että pitää olla korkeampi auktoritetti tuomitsemassa mikä on oikein ja mikä väärin ja tätä pidetään jumalana.

Tuollaiseen auktoriteettiin alistuminen ei eroa mitenkään islamista.

Voidaan sanoa vaikka niin, että minulla on suora yhteys jumalaan ja jumala koskettanut minua, että voitte kaikki alistua minulle.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen Vastaus kommenttiin #35

Hei. Rakas Matti Karnaattu. Mikä muuttuu, jos 50% kääntyy muslimeiksi? 50 % ihmisistä jää pois Iankaikkisesta Elämästä, koska ei ole, kuin yksi nimi missä meidän tulee pelastuman: Jeesus Kristus. Siunausta sinulle ja rakkaillesi, terveisin Lasse Hietanen.

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #30

Olipas koominen argumentti.

Kristinusko on aika heikoissa kantimissa, kun kirkonkaan jäsenistä useampi miljoona ei usko jumalaan. Ja kirkon jäsenten osuus putoaa muutenkin reilun 1% / vuosi koko väestöstä alittaen 50% luultavasti seuraavien 15v aikana.

Aikanaan kirkko tullaankin erottamaan valtiosta myös Suomessa - kuten muissa Pohjoismaissa on jo tehty.

https://www.eroakirkosta.fi/dynamic/index.php/

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #36

Kristinuskon täytyy olla Juha Riipiselle ongelma, kun sitä vastaan täytyy noin voimakkaasti hyökätä. Jos Kristukseen ei usko, miksi se on ongelma?

Käyttäjän JuhaRiipinen kuva
Juha Riipinen Vastaus kommenttiin #40

Ongelma on se, että sinä yrität esittää maata ja kansaa kristillisenä.

Suomi ei ole kristillinen maa. Yhtenäiskulttuurin aika loppui jo vuosikymmeniä sitten.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tapahtui tänään Turussa vertauskuvallisesti sama kuin Thermopylaissa 480 e.Kr. Leonidaan johtaessa 300 miehensä kanssa taistelua estääkseen persialaisten pääsyn solan läpi Kreikkaan. Lahjottu kavaltaja Efialtes johdatti viholliset kreikkalaisten selkään, mutta kreikkalaiset eivät antautuneet vaan taistelivat viimeiseen mieheen ja voittivat armeijalleen aikaa niin paljon, että apujoukot ehtivät paikalle ja ratkaisivat taistelun. - Tänään Turussa piskuinen 300 miehen vahvuiseksi sanottu isänmaallinen suomalaisjoukko osoitti rauhallisesti ja laillisesti mieltään terroria vastaan. Petturien joukko, tuhat henkilöä sanottiin olleen, marssi maanmiehiään vastaan antaakseen tukensa terroristeille. Turun kaupunki ja Suomen valtio olivat hiljaa = Äänetön hyväksyntä islamilaiselle terrorismille. - Tuhat vuotta sitten tuli kristinusko Turun seudulle, joka pitää itseään "Varsinaisena Suomena". Nyt tämä Suomen jaloin osa Turku, jossa on myös arkkipiispanistuin, ex-arkkipiispansa ja kaupunginjohtajansa johdolla tuovat islamilaista vallankumousta Suomeen. Petturuudelta haiskahtaa ja tuntuu suomalaisesta hyvin pahalta.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Olet siis kansallissosialisti?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Puoluekannaltani olen perussuomalainen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #17

Miksi puolustat uusnatsien, eli Kansallisen Vastarintaliikkeen mielenosoitusta? Samoin näyttävät tekevän hyvin monet muutkin perussuomalaiset johtohahmoja myöten.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #28

Jokainen joka laillisin keinoin osoittaa kannatustaan suomalaiselle lailliselle yhteiskunnalle saa hyväksyntäni, puoluekannastaan riippumatta. Kansallista vastarintaliikettä en kannata, mutta asia jonka puolesta se oli liikkeellä, sai hyväksyntäni. Itse en marssiin olisi mennyt, vaikka olisin ollut paikkakunnalla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #31

Kansallinen Vastarintaliikehän ajaa pohjoismaista, Ruotsista johdettua liittovaltiota. Kannattaisiko kuitenkin harkita uudemman kerran keitä ylistää ja vertaa Antiikin sankareihin?

Kai myös ”Turku ilman natseja” -mielenosoitus saa hyväksyntäsi? Sehän se vasta olikin laillisin keinoin suomalaisen yhteiskunnan puolella.

Käyttäjän marttiissakainen kuva
Martti Issakainen

Suomeen tarvitaan moraalinen ryhtiliike.
Silloin kun kansakunnan visio omasta olemassaolon oikeutuksesta hämärtyy ja sitä mikä on oikein ja mikä väärin on epäselvää, olemme itsenäisenä kansakuntana tuhon tiellä.Ja monelle kansallisvaltio on samantekevää.Kaikki käy.
Kuvaavaa oli pääministeri Juha Sipilän lausuma arvoista:" On erilaisia arvoja, ei ole parempia tai huonompia on vain arvoja".

Tajusiko hän näin sanoessaan, että kyseessä on silloin anarkia.
Kuitenkin samainen Sipilä yhdessä Orpon kanssa torppasi Jussi Halla-ahon johtaman perussuomalaiset hallituksesta juuri erilaisten arvojen vuoksi. Missä on logiikka? Soinin arvot käy,mutta ei Halla-ahon.
Johtajuus hukassa kuten blogisti totesi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Oisko se että Sipilä on lestadionilainen ja Soini katolilainen niin Halla-aho ei ateistina käy.

Halla-ahon pitäisi olla muslimi että olisi sopinut porukkaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Onpa johdonmukaista ajattelua!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Lestadiolaiseksi mieheksi Sipilä on kyllä perusarvoihin nähden melko välinpitämätön. Kaikki käy, kunhan vain hallitus pysyy koossa ja valtionavut juoksevat niille kepulaisille jotka niitä halki sukupolvien ovat saaneet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Martti Issakainen. Esittämäsi kansallinen ryhtiliike on ajassamme hyvin tarpeellinen.

Käyttäjän jannekejo kuva
Janne Kejo

Vaikutelmani mukaan "Suomen" (eli valtaapitävän rikkaan vähemmistön, joka ei välttämättä ole edes suomalainen) visiona on Suomen laittaminen lihoiksi: Pohjavedet myydään Coca-Cola co:lle tai vastaavalle, maaperässä olevat mineraalit lahjoitetaan kenelle tahansa, joka vaivautuu kaivamaan ne ylös ja muutkin perintökalleudet huutokaupataan kuin loppuunmyynnissä taikka konkurssihuutokaupassa ikään.

Ja köyhä kansa saa muuttaa ulkomaille, jossa eläminen on halvempaa. Suomen ilmasto ja pitkät etäisyydet tekevät maasta kerta kaikkiaan kilpailukyvyttömän tavalliselle kansalle elää.

Näin toimii meidän kaikkien suuresti rakastama kapitalistinen talousjärjestelmä... :P

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen
Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Kenraali ja Mannerheim-ristin ritari Adolf Ehrnrooth kirjoittaa kirjassaan Kenraalin testamentti: ”Suomi on hyvä maa. Se on puolustamisen arvoinen. Ja sen ainoa puolustaja on Suomen kansa.”

Tätä puolustamista tarvitaan myös näköjään rauhankin aikana, kun Suomi-neito on joutunut kansalliseen ja moraaliseen arvotyhjiöön.

Vanha kansanviisaus sanoo ”Joka kuritta kasvaa, se kunniatta kuolee.” Viimeisin esimerkki kurittomuudesta on parhaillaan menossa oleva kolmipäiväinen Weekend-festivaali Helsingin Hietaniemessä. Sen yhteydessä on käyty tarpeilla ympäri Hietaniemen hautausmaata. Tämä jo todistaa sen, mihin tässä maassa ollaan menossa. Käytiinkö mahdollisesti tarpeilla myös sankarihaudoilla?

Vastaisuudessa on ehkä syytä määrätä sotapoliiseja valvomaan sankarivainajien hautarauhaa.

https://www.is.fi/kotimaa/art-2000005795557.html

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Järkyttävää barbarismia sankarihautausmailla. Kasvatus on laiminlyöty. Anarkia hyväksytään jo hallitustasolla.

Käyttäjän jopali kuva
Johan Lindholm

Tätä tyhmempiä blogeja saa todellakin hakea suurennuslasilla. Siihen idioottimaisuuteen kun vielä lisää kirjoittajan kommentin numero 2, niin ei voi kuin ihmetellä hänen henkistä tasapainoaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Virkistävää nähdä katupsykiatrinkin kynän jälki.

Samuli Karjalainen

Eikös tämän Kekkoslovakian jänteen kaverilla Venäjällä ole valtava muslimivähemmistö. Mitä Putin tykkää siitä, jos alamme suitsia hänen kaverinsa Kadyrovin edustamaa uskontoa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kukin kansanjohtaja ja kansalainen vastatkoon omasta maastaan.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Käsittääkseni Turussa menee ihan hyvin ja kaupunkilaiset ovat keskimäärin tyytyväisiä kotiseutuunsa. Joka sivumennen sanoen tunnettiin Suomena aikaan jolloin Oulua ei.

No eihän maailma vielä valmis ole vaan kehittyy jatkossakin.

Oulu perustettiin ollessamme Ruotsin itäosa. Aikaan jolloin Turussa jo oli läntinen sivistys ja kulttuuri, Oulussa vielä asuttiin maakuopissa.

Johan se nyt on kumma että joku nobody Oulussa alkaisi sanella miten täällä kuuluisi olla ja elää. Johan siitä riita syntyisi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

No niin, siinähän se varsinaissuomalainen elitismi tuli todistetuksi.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuli mieleen tuosta Euroopan suunnasta, johon lähi-idän asiantuntijajengi on kommentoinut Euroopassa olevista hajoamisen merkeistä.

Siellä on Brexit ja Itä-Eurooppa on menetetty ja lisäksi EU Saksan myötävaikutuksella keksi viivästyksiä Turkin EU jäsenyydelle, olisihan Turkki ollut äänimäärältään Saksan veroinen. Saksa ei halunnut Turkkia eurooppaan.

Nyt Turkki on kääntänyt katseensa Kiinaan, eikä Eurooppa ole enään kiinnostava monelle Lähi-idän valtioillekaan, niin tekee myös Israel. Euroopalta on suunta kadonnut.

Tämmöttii täl kertaa.

Jotenkin vain tuntuu, että Liberaalien ja vassareiden yhteenliittymä 90 luvun alussa, oli läntisen kulttuurin suurin virhe. Ja Big sellainen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen
Käyttäjän sirpaabdallah kuva
Sirpa Abdallah

Tuokin uutinen on jo vuodelta 2013. Sen jälkeen on tapahtunut suurta maahanmuuttoa islamimaista. Nou hätä vai miten se meneekään, sillä Nerg tietää kaikkien maahan tulleiden henklötiedot riippumatta siitä, että poliisihallinnon tiedossa on tuhansia vailla henkilöllisyyden osoittaneita henkilöitä maassamme ja vielä niin ettei heille ole myönnetty oleskelulupaa, joten ovat laittomasti maassa. Palauttaminenkaan ei poliisin mukaan ole itsestään selvyys, kun ei tiedetä henkilöllisyyttä ja ilmeisesti mistä maasta on tullut. Nyt varmaan kannattaisi kysy Nergiltä ne hänen tiedossaan olevat identifiointitiedot.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Vuonna 2015 tulleista 20 prosentin eli 6800:n henkilöllisyys tiedetään, 27 200:n henkilöllisyys on tuntematon. Kotimaa ei ota heitä vastaan, sanotaan. Miksihän? Kun valtaosa Irakista tulijoista oli nuorehkoja miehiä, monikohan heistä on sotilaskarkureita? Ihminen jolla ei ole mitään salattavaa, ei papereitaan hävitä. Kunnon mies ei kotimaataan hädän hetkellä jätä. Miksi me siis heitä suojelemme ja maksamme heidän ylläpitonsa ja hyvinvointinsa? Karkulainen, joka läpi Euroopan kulkee kohti Suomea laittomia kulkereittejä ja -neuvoja käyttäen, ei ole turvaa tarvitseva, vaan tulee Suomeen ihan muista syistä. Moni varmaan ihan pääministeri Sipilän kutsusta. Mielestäni pääministerin tulisi huudostaan vastata, poliittisesti ja taloudellisesti.
Kirjoitukseni aiheeseen viitaten kysyn, kuinka altruistista omaa kansaansa kohtaan on irakilaisten nuorten miesten karkaaminen Suomeen? Vastaavasti kysyn, kuinka altruistista on Suomen pitää lähimmäisinään muukalaisia, kun oman kansan ihmisiä on hädässä ja syrjinnän alla? Kuinka altruistista on huutaa muukalaisia Suomeen autettavaksi, kun huutajat itse eivät vastaa kustannuksista vaan kaatavat kulut tulevien sukupolvien päälle.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Kyllönen on siinä mielessä oikeassa, että Suomen puolustuksen jättäminen nykyisen nuorison harteille ei vain toimi. Palveluskelpoisista ikäluokista vain noin 50% omaa riittävän fyysisen peruskunnon ja tästäkin puolikkaasta vain 25% kykenee toimimaan itsenäisesti sähköteknisen infrastruktuurin hajotessa ympäriltä, koska edes partiossa on käyty lapsena. Muilla jäisi nuotio sytyttämättä, jos Ronsonista loppuu kaasu.

Sotamme olisi samanlainen kuin Georgiassa.

Sotilaamme antautuisivat, jos eivät kolmeen päivään saisi normaalia päiväannostaan kannabista, piriä, bentsoja tai muita mielialalääkkeitä. Viimeinen niitti puolustuksemme moraalille olisi se, ettei tyttöystävään saisi yhteyttä kännykällä eikä facebook tai instagram päivityksiä pystyisi tekemään lainkaan.

Pelkillä suoraselkäisillä rauhanturvaajaveteraaneilla tätä maata ei puolusteta, jos reservillä ei ole todellista selkärankaa.

Hyvä puoli olisi se, ettei vasemmistonuorisoa tarvitsisi internoida, kuten vielä 30-luvulla, koska se pakenisi Ruotsiin tai muualle pelosta joutua rintamalle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Varsin realistinen näkemys, Juha-Pekka Kosonen. Näidenkin puolesta isämme ja isoisämme ja naisemme taistelivat. Viestikapula on vain päässyt/päästetty putoamaan.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Eihän siellä Turussa ollut mitään natseja, eihän?

Vain tavallisia ihmisiä kukkasineen. Persut eivät tätä kaunista näkyä halunneet tuomita.

https://twitter.com/Dimmu141/status/10307620765816...

Seppo Stolt

Joo,kun puolustelee kansallista vastarintaa, niin käykää heidän netti sivuilla. Heillä on todella oudot arvot ja perussuomalaiset nyt vetoavat heihin kun vastassa on ehkä enemmän mielenosoittajia!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mitenkään heitä puolustelematta totean, että mitä löysempää poliitikkojen ja viranomaisten ote tuntemattomiin muukalaisiin nähden on, sitä kovemmaksi nousee vastarinta. Tyhjiöt täyttyvät. Se on luonnon laki.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tyhjiöt täyttyvät ääliöistä, ei tavallisista kansalaisista.

Olet oikeassa puolueessa, mutta onneksi mitättömässä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #45

Tunnut mitättömyydet tuntevan. Onnittelen.

Seppo Stolt Vastaus kommenttiin #46

Uskon että perussuomalaiset ei tällä tavalla ainakaan saa kannatusta, koska kyllä ihmiset on sen verran järkeviä ettei Kvl liike ole se paras olla puhdas ja ihmisten puolella.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #47

Äärioikeustolaisuudella sen enempää kuin muillakaan ismeillä eivät perussuomalaiset suosiota etsiskele. Suomalaisia ja suomalaisuutta puolustetaan laillisin keinoin. Suomi ensin. Oma maa mansikka, muu maa mustikka.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #54

Miten tähän ideologiaan sopii muiden maiden menestyksen tukeminen?

Historiaa tuntevat tietävät, että se sivistyksen suurin oivallus on se, että oma menestys on kiinni muiden menestyksestä.

Seppo Stolt Vastaus kommenttiin #46

Mitättömiä löytyy kaikkialta.

Seppo Stolt Vastaus kommenttiin #46

Mitätöntä tää Kvl huutelu ja marssit.

Seppo Stolt

Persut saattavat ratsastaa tällä Turun tapahtumalla kun löysin siitä kommentteja.

Käyttäjän LasseHietanen kuva
Lasse Hietanen

Hei. Kiitos Matti Kyllönen. Kyllä pidin kirjoituksestasi. Siinä oli sitä tärkeää, mikä kansakunnan korottaa. Kiitos. Lämpimin, Siunaavin terveisin Lasse Hietanen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Lassi Hietanen. Siunauksin Sinua kiitän.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kommentoimatta sen enempää blogia totean vaan näin sotaveteraanin poikana ja kolmen lapsen aikuisen lapsen isänä, että kyllä Kyllösellä ja Kososella on väärisynyt kuva tämän päivän nuorista, jotka tupakoivat vähemmän, käyttävät alkoholia vähemmän, välttävät humalahakuista juomista ja ovat paremmin koulutettuja kuin esim. me, suuret ikäluokat, Kyllösen ikäluokasta puhumattakaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ovat myös vähemmän uskonnollisia. Viime vuosisadan alussa syntyneiden sukupolvi oli Jeesus sitä ja jumala tätä.

Nykyään koulutetuilla ihmisillä on tietoa maailman toiminnasta ja meillä on tällainen kirkko jota ei ole uudistettu viiteensataan vuoteen ja kirkkoherrat joutuvat alentumaan satusediksi vääntäessä raamatun hömppää ihmisille ja uskominen siihen on mahdotonta. Jää sitten se Jeesuksen sanoman lähimmäisen rakkaudesta sivuosaan.

En muuten taida enää tuntea ihmisiä ketkä olisivat käyneet jumalanpalveluksissa rippikoulun jälkeen. Ei edes jouluisin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Synnyinseudullani Koillismaalla viime sodat käytiin Jumalaan turvaten. Kenttäjumalanpalveluksia pidettiin sotaan lähdettäessä ja sodan kestäessä. Vanhoillislestadiolaisia seuroja pidettiin kaikissa JR 53:n pataljoonissa, jotka olivat muodostetut Kuusamon, Pudasjärven, Iin, Yli-Iin, Ylikiimingin ja Kuivaniemen kuntien miehistä. Luterilaisuus elää vahvana edelleen. Tämän aamun Koillissanomat kertoo pääkirjoituksessaan kodin ja koulun yhteistyöstä ja evankelisluerilaisen kulttuurin vahvuudesta seutukunnassa seuraavasti: Taivalkosken väestöstä kuuluu ev. lut.kirkkoon lähes 90 prosenttia, Kuusamon ja Poson väestöstä yli 85 prosenttia. Yli 90 prosenttia Koillismaan lapsista kastetaan kirkon jäseniksi, Kuusamossa lähes 90 prosenttia. Kuusamon kaupungin ja Kuusamon ev.lut.seurakunnan kesken on tänä vuonna allekirjoitettu yhteistyösopimus, jonka mukaan Kuusamon kouluissa seurakunta pitää noin kahdesti kuussa aamunavauksen. Koulujen kevätjuhlan ohjelmistoon Suvivirsi kuuluu edelleen kulttuuriperinteeseen liittyvänä ohjelmanumerona.
Herra Karnaattu. Levität siis melko valheellista kuvaa Suomen ev. lut. kirkosta.Suomi ei ole sellainen kuin kristillisvihamielisissä kuvitelmissasi uskottelet. Jos et tunne ketään ihmistä, joka olisi käynyt jumalanpalveluksissa rippikoulun jälkeen, edes jouluisin, tule sunnuntaisin aamulla tai illalla Tuiran kirkkoon, niin sellaisia sinulle "ihmeihmisiä" näet kirkon ainakin puolillaan, ellet täydenpänäkin ihan tavallisena sunnuntaina, kuten esim. eilen. Uskon että jokainen heistä, meistä, on valmis sinulle kertomaan uskostaan ja elämästään Kristuksessa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #58

"Synnyinseudullani Koillismaalla viime sodat käytiin Jumalaan turvaten."

Siitä on yli 70v aikaa. Se usko jäänyt suurelta osin yli 70v ikäisiin.

"Taivalkosken väestöstä kuuluu ev. lut.kirkkoon lähes 90 prosenttia, Kuusamon ja Poson väestöstä yli 85 prosenttia. Yli 90 prosenttia Koillismaan lapsista kastetaan kirkon jäseniksi, Kuusamossa lähes 90 prosenttia."

Kuinka monta näistä käynyt jumalanpalveluksessa muuten kuin rippikoulun yhteydessä? Sillä sitä uskon määrää mitataan että onko siitä muuta jäljellä kuin ristiäiset, hautajaiset, konfirmaatio ja häät.

Suurin osa suomea kastetaan ev.lut kirkkoon pian syntymän jälkeen mutta tosiasiassa eivät ole uskonnollisia. Tarkoitan tällä sitä, että voi vaikka uskoa korkeampaan voimaan mutta ei välttämättä usko mihinkään Jeesuksen ylösnousemukseen. Tiedän ev.lut kirkkoon kuuluvia jotka kuuluvat kannatuksen vuoksi kirkkoon kun se tehnyt heidän yhteisössään hyviä asioita mutta ovatkin ateisteja.

Et voi siis mitata ev.lut kirkon jäsenyydellä uskon määrää koska kaste tehdään niin varhain. Suomessa ev.lut kirkkoon kuuluu jotain 70% mutta todennäköisesti uskonto vaikuttaa tästä ehkä vain yhden kolmasosan elämään tai vielä vähempään osaan.

Ylivoimaisesti suurin osa Suomea on ateistia, agnostikkoja, tai uskomuksia korkeampaan voimaan, kristillisiä arvoja mutta ei varsinaisesti uskonnollisuutta. Jos sota tulee niin suomalaiset eivät pääsääntöisesti turvaa jumalaan vaan esim. omiin jalkoihin, rynnäkkökivääriin ja johtajiensa pätevyyteen tai ajattelevat itse mitä pitäisi tehdä. Jumala voidaan parkaista ehkä siinä kohtaa kun kranaatti räjäyttää suolet pihalle ja ollaan kuolemassa niin voi sitten vaikka varmuuden vuoksi sanoa että tervetuloa, täältä tullaan.

"Koulujen kevätjuhlan ohjelmistoon Suvivirsi kuuluu edelleen kulttuuriperinteeseen liittyvänä ohjelmanumerona."

Niin kuuluu, se kuuluukin kulttuuriperintöön kun se kertoo siitä nälkään kuolleen Suomen toipumisesta vaikka siinä onkin sitä vierasuskoa. Ymmärrän toki täysin että jos kevätjuhlaan ei halua osallistua siksi että sanoituksessa on vierasuskoa ja se on täysin ok. Siksi suvivirrelle on nykysanoitusta missä on vähän vähennetty sitä vierasuskon vaikutusta. Alkuperäisempää sanoitusta ei kevätjuhlissa ole ikinä käytetty kun tämän pohjalla on 1200-luvun eroottinen runo.

"Jos et tunne ketään ihmistä, joka olisi käynyt jumalanpalveluksissa rippikoulun jälkeen, edes jouluisin, tule sunnuntaisin aamulla tai illalla Tuiran kirkkoon, niin sellaisia sinulle "ihmeihmisiä" näet kirkon ainakin puolillaan, ellet täydenpänäkin ihan tavallisena sunnuntaina, kuten esim. eilen. Uskon että jokainen heistä, meistä, on valmis sinulle kertomaan uskostaan ja elämästään Kristuksessa."

Tämän kaupungin kirkkoihin ei mahdu kuin murto-osa väestöä. Suurin osa ei siellä ole. Ei edes jouluisin. Tiedän enemmän ihmisiä (pääsääntöisesti yksin eläneitä) jotka ovat eksyneet jouluna vaikka baariin kuin kirkkoon mutta pääsääntöisesti joulut vietetään perheen parissa. Hautausmailla käynti on hyvin yleistä mutta sepäs ei sitä ev.lut uskoa tarvitse.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset