Matti Kyllönen

Seppo Ervastille: kotiseudun ja isänmaan suojelu ei ole rasismia

Historian maisteri, rovasti ja kotiseutuneuvos Seppo Ervasti kirjoitti Koillissanomissa 19.9.2018 mm. seuraavaa: ”Toisenlaisten ihmisten syyllistämisellä ja syrjimisellä päädyttiin aikanaan kiihkonationalismiin ja juutalaispogromeihin. Tätä samaa rataa ovat nyt marssimassa ruotsidemokraatit, perussuomalaiset edellä ja kaiken maailman `Kanaset` perässä. (...) Nykyajan rasistit ovat vain Hitleriäkin pahempia, koska he eivät uskalla rasismiaan tunnustaa.”

Pitääkö rovasti Ervastille tunnustaa synti mitä ei ole tehnyt? Millainen on rovasti, joka julkisesti syyttää oman seurakuntansa ihmisiä synnistä, jota hän ei ensinkään määrittele, vaan syyttää ja nousee itse tuomariksi? Olivatko kotiseutuaan ja isänmaataan puolustavat koillismaalaiset rasisteja, kun he vuosien 1918, 1939–1940 ja 1941–1944 sodissa torjuivat idästä tulevan vihollisen ja nousivat sitten aseveljiään saksalaisia vastaan, kun tilanne oli muuttunut?

Uskon Ervastinkin vastaavan, että eivät he olleet rasisteja. Sama lähtökohta on maahantunkeutumisen torjunnassa. Joku tolkku pitää maahanmuutossakin olla. Itsenäinen valtio ja kansakunta valvoo rajojaan ja itse päättää keitä maahan otetaan. Vuoden 2015 muukalaisrynnistyksessä ei ollut kysymys vain turvapaikkaa hakevista, vaan myös höveliksi markkinoituun maahan ilmaiseksi elämään tulevista ihmisistä. Turvaa haetaan lähimmästä maasta, ei tuhansien kilometrien päästä, kuten silloin tapahtui. On osoitettu, että kriittinen suhtautuminen tulijoihin oli hyvin perusteltua.

Mitä rasismi on? Kotimaisten kielten tutkimuskeskuksen suomenkielen perussanakirja (1996) määrittelee rasismin näin: =rotusyrjintä, -sorto, -kiihko(ilu); rasistinen =rotusyrjintää harjoittava, rotusyrjinnälle ominainen; rasistisuus=suhtautua pakolaisiin rasistisesti.

Maahanmuuttokriittisyys ei ole rasismia. Rajojaan suojelematon valtio ei ole itsenäinen, vaan itsenäisyytensä menettänyt. Sellainen ei Suomi halua olla. Jos EU ei suojele ulkorajojaan, itsenäiset kansallisvaltiot sen tekevät.

Syyllistäessään suuren joukon ruotsalaisia ja suomalaisia ihmisiä Ervasti ei määrittele mitä hän rasismilla tarkoittaa. Vertaus natseihin on rankka. Siinä Ervasti ylittää hyvän maun rajat ja nousee korkeammalle, mihin hänen maallinen valtansa yltää.

Pyydänkin ystävällisesti Seppo Ervastia vastaamaan kysymykseeni, mitä on se ”Hitleriäkin suurempi paha”, johon perussuomalaiset - siis myös minä – hänen mielensä mukaan olemme syyllistyneet? Mikä on pahempaa kuin kaasukammiokuolema ja runnotun ruumiin polttaminen? Se on ruma vertaus, papin kynästä lähteneenä erittäin ruma. Ervasti itse syyllistyy siihen, mistä hän muita syyttää: toisenlaisten ihmisten syrjimiseen.

Maahanmuuttokriittisten ihmisten tavoin olen maahanmuutossa huolestunut sen määrästä, kustannuksista ja niiden vaikutuksesta oman kansamme turvallisuuteen ja hyvinvointiin. Kysymys on kansallisesta itsesuojelusta, rakkaudesta omaan kansaan, kotiseutuun, isänmaahan, oman kansamme arvoihin, jotka tänäänkin ilmaistaan tunnuksin koti, uskonto, isänmaa. PS-puolueelle ja siis myös minulle henkilökohtaisesti nämä ovat pyhiä arvoja. Niiden toivoisin kuuluvan myös emeritus historianopettajan, kotiseutuneuvoksen, evankelis-luterilaisen kirkon papin ja Kuusamon seurakunnan palvelijan Seppo Ervastin arvoihin.

Rodulla ja ihonvärillä ei mielestäni ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka paljon maahantulijoita Suomi voi ottaa. Maahanmuutto on pääasiassa taloudellinen, kulttuurinen ja uskonnollinen kysymys. Näissä asioissa ei voi olla iskulauseita rallatteleva hymistelijä. Rajaseutu on pidettävä vartioituna ja vahvasti asuttuna.

Koillismaa on työllä ja vaivalla, otsa hiessä raivattu ja rakennettu ja sitä on ankarissa sodissa puolustettu. On esi-isiemme ja -äitien työn, uskon ja ponnistusten hylkäämistä, jos emme heidän askeltensä jäljissä jatka elämäämme turvalliseen tulevaisuuteemme luottaen. Isänmaan asialle tarvitaan nytkin kaikkia suomalaisia. Kootkaamme kansakuntaa, älkäämme sitä hajottako!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

13Suosittele

13 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (58 kommenttia)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Alkaa olla suvakkimaamme siinä kunnossa, että seinät kaatuilevat joka suunnalla. Ei ole rajoilla rajavartijoita, ei poliiseja rajoilla eikä pikkukylissä ja -taajamissa. Maahantunkeutujat ghettoutuvat. Kotiutus ei onnistu, kotoutus epäonnistuu, kun kotien ja imaamien kanta voittaa suomalaiskasvatuksen. Palautuu elävästi mieleen pari lukiovierailua lähes kahden vuosikymmenen takaa pääkaupunkiseudulle. Historianluokissa oli ulkomaalaisia kohta yhtä paljon kuin suomalaisia. Pohdin ja kyselinkin miten historiaa voidaan puolueettomasti ja faktapohjaisesti opettaa? Kysymättäkin oli selvää, että vaikeata on. Muukalaisilla on vahva yliote monilla paikkakunnilla. Ruotsin tauti leviää meillekin, ellei rivakka muutos tapahdu. Taloudellisestihan tämä maamme tilanne käy kestämättömästi, kun omat kansalaiset ovat kärsijöinä, kun muukalaisille paras mahdollinen hyvä annetaan.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Kuvauksesi ei vastaa todellisuutta.

”Palautuu elävästi mieleen pari lukiovierailua lähes kahden vuosikymmenen takaa pääkaupunkiseudulle. Historianluokissa oli ulkomaalaisia kohta yhtä paljon kuin suomalaisia. Pohdin ja kyselinkin miten historiaa voidaan puolueettomasti ja faktapohjaisesti opettaa? Kysymättäkin oli selvää, että vaikeata on.”

Siis noin 1990-luvun lopulla puolet lukioluokassa oli ulkomaalaisia? Enpä ihan usko tuotakaan. Ja sitäpaitsi mitä tekemistä lukiolaisten taustalla on sen kanssa opetetaanko lukiossa historiaa puolueettomasti ja faktapohjaisesti?

Rohkenen epäillä, että sinun opetuksesi on ollut kaikkea muuta kuin puolueetonta ja kaukana faktapohjaisesta, jos olet työurallasi jo ollut noin kiihkonationalistinen rasisti ja konservatiivikristitty.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En ole sinun hyväksyntää saati kiitostasi vailla. Kysymys on opettajan mahdollisuudesta opettaa islamin ja maailmanhistoriaa todenmukaisesti, niin kuin se on tapahtunut.

Käyttäjän JiriNieminen kuva
Jiri Nieminen

Rovasti kirjoitti Koillismaa nimisessä lehdessä ja Masa päätti vastata hänelle melkein viikkoa myöhemmin Uusi Suomi nimisen julkaisun blogipalstalla. :'D

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Rovastin kirjoitus oli Koillissanomat -nimisessä lehdessä. Uuteen Suomeen tämä oli laitettava siksi, ettei ole lainkaan varmaa tuleeko se Koillissanomissa julkaistuksi, koska se on maahanmuuttokritiikkin nähden nuiva lehti. Sellainen on sananvapauden tila Suomessa.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Ii-kollit eivät tätä maata pelastaneet viime sodissa, vaan ihan tavalliset maltilliset suomalaiset.
Jos Mäntsälän kapina olisi onnistunut, olisi Stalinin järjestämä paraatimarssi halki Suomen onnistunut 1939.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Voisitko hieman perustella kantaasi. Puoluepoliittisilla mielipiteillä ei ollut merkitystä sen enempää talvisodassa kuin sen jatkeessakaan jatkosodassa, ei myöskään Lapin sodassa. Yhteisellä isänmaan asialla oltiin. Mäntsälän kapina oli niin pienen porukan mielenilmaisu, ettei sillä ollut Suomen sisäpolitiikkaan minkäänlaista merkitystä. Kansan syviä rivejä se ei tavoittanut,ja tasavallan presidentin radiopuhe sammutti "kapinan" kokonaan. "Kapinaa" on jälkikäteen paisuteltu, jotta kommunistien salahankkeet ja veljeily bolshevikkien kanssa jäisi julkisuudelta piiloon.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Lapuan liikkeen organisaatio käsitti Suojeluskuntien johdon aina piiripäälliköitä myöten. Ei siis aivan mitätön porukka vaikka vain pieni osa lähti lopulta Mäntsälään.

Ns. reunavaltioiden joukossa oli kaksi demokraattista valtiota poikkeuksina säännöstä, Suomi ja Tsekkoslovakia. Muissa valtaan oli noussut äärinationalistinen oikeistodiktatuuri. Tässä valossa Mäntsälän kapina ja Lapuan liike ei ollut harmiton pienen joukon harrastus, varsinkin, kun yhteiskunnan eliitistä huomattava osa tuki liikettä.

Jos verrataan, mitä tuomioita tuli asettumisesta laillista yhteiskuntajärjestystä vastaan 1932 tuomioihin 1918, niin huomaa eron siinä, kuinka tuomiokäytäntö oli voinut muuttua lyhyessä ajassa. Vai olisiko ollut kapinallisten yhteiskunnallisella asemalla vaikutusta.

Olisiko suomalainen työmies lähtenyt talvisotaan tilanteessa, missä hän olisi ollut vailla poliittisia oikeuksia, palkat olisi polkenut Pihkalan kaarti ja uhkana muilutukset?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #23

Kansalaiset, myös kommunistit, lähtivät puolustamaan isänmaataan. Vaihtoehtona oli kommunistidiktatuuri tai itsenäinen, vapaa Suomi. Vuoden 1918 punakapinassa kapinallisten tavoitteena oli kommunistinen Suomi. Kahdessa vuosikymmenessä entiset kapinalliset olivat käsittäneet, että heidän tappionsa oli sekä "Valkoisen Suomen" että "punakapinallisten" voitto.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #23

Pihkalan kaartista ja lakkoliikkeistä puhuttaessa on hyvä muistaa pulavuosien huono vientitilanne. Maailmanmarkkinahinnat olivat huonon kysynnän vuoksi alhaiset. Suomen ay-liike ja poliittinen vasemmisto pelasivat yhteen suurlakon 1905, tukkilakkojen 1905-06 ja vuoden 1917 oppien mukaisesti. - Ay-liike on sata vuotta pitänyt Suomen valtiota ja vientityöantajia pihdeissään. On saatu hyvää aikaan, mutta paljon pahaakin. Hyviä aikoja ei kestetä. Kuten ei nytkään.

Käyttäjän HelenaSolin kuva
Helena Solin

Nationalistit ja äärioikeisto eivät pelastaneet yhtäkään maata viime sodissa .
Vaan ne kaikki ajoivat maansa tuhoon.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Voisitko luetalla maita joissa nationalistit ajoivat maansa tuhoon ja maita joissa äärioikeisto teki sen?

Vesa Leinonen

Matti Kyllönen.
Hyvä kirjoitus.

Kirjoituksessa on järkevä, looginen, ja älyllinen perusta.
Uskon että sinulla on vahva perusta asioissa miksi ja mihin uskot?

Humanistit ja ateistit perustavat mielipiteensä usein omiin tunteisiin, oman mielen ymärrykseen, heidän tajunnan subjektiiviseen relavismiin. Sehän on altis virhe käsitykselle ja vajavaiselle ymmärrykselle.

Alkoholisti rakastaa viina pulloa kaikesta sydänmestä.
Narkkari rakastaa ainetta minkä avulla saa lepoa ja mielihyvää.
Lihan mielelle riippuvainen rakastaa lihan himoa.
Jne. Jokaisessa tapauksessa väärät valinnat ovat vieneet elämän hallinnan.

Ihmiset tekevät itsestä sairaita kun antautuvat subjektiiviselle relavismille, hedonismille ja yleensä lihan tyydytyksen himoille.
Lihan vallan alla aivot eivät toimi, siitä tulee alatoopia ajankautta.

Pyhän Raamatun viesti on hengellinen, se varoittaa ihmistä olemasta tyhmän kaltainen. Pyhä Raamatun viesti ohjaa ihmisen sielua valitsemaan, arvostamaan, kunnioittamaan hengellisyyttä, ottaa vastaan Luojan viisauden ihmiselle, uskon kautta, Adonai, Elohim.

Ihminen luonnollisesti on hukassa, mielen ajatukset ovat kuin suljetussa simpukassa. Omat ajatukset, omat halut, omat himot, omat synnit. Kaikki keskittyy itseensä.

Missä pelastus ihmiselle?

YESHUA = Pelastus.

Ihmisen pitää haluta päästä sisälle Luojan valtakuntaa. Äly, tajunta, mielikuvitus, tahto, muisti, ja tunteet.

Matteous 13:45, 46.

“The kingdom of heaven is like treasure hidden in a field. When a man found it, he hid it again, and then in his joy went and sold all he had and bought that field."

“Again, the kingdom of heaven is like a merchant looking for fine pearls. When he found one of great value, he went away and sold everything he had and bought it."

Matteous 19:23, 24.

"Then Jesus said to his disciples, “Truly I tell you, it is hard for someone who is rich to enter the kingdom of heaven. Again I tell you, it is easier for a camel to go through the eye of a needle than for someone who is rich to enter the kingdom of God.”

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#8
Uskon että sinulla on vahva perusta asioissa miksi ja mihin uskot?
......................

Huomaa, että te molemmat olette uskonmiehiä ja jutut on sen mukaisia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Sinun on valintasi mihin uskot, mihin et. Minua ei ratkaisusi lainkaan liikuta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Vesa. Esität kovaa faktaa.

Vesa Leinonen

Yeshua ei ollut rasisti.

Yeshua oli älykäs, järkevä realisti.

Matteous 10: 5-15.

"Jeesus antaa matkaohjeet

5 Nämä kaksitoista Jeesus lähetti matkaan annettuaan heille ohjeet:

"Älkää menkö vierasheimoisten keskuuteen älkääkä mihinkään Samarian kaupunkiin.

6 Sen sijaan menkää Israelin kansan eksyneiden lampaiden luo

7 ja julistakaa: 'Taivasten valtakunta on tullut lähelle.'

8 Parantakaa sairaita, herättäkää kuolleita, puhdistakaa spitaalisia ja ajakaa pois pahoja henkiä. Lahjaksi olette saaneet, lahjaksi antakaa.

9 "Älkää varatko vyöhönne kultaa, hopeaa tai kuparia

10 älkääkä ottako mukaanne laukkua, älkää ylimääräistä paitaa, älkää jalkineita tai sauvaa. Työmies on ruokansa ansainnut.

11 "Kun tulette johonkin kaupunkiin tai kylään, ottakaa selvää, kuka siellä on käyntinne arvoinen, ja jääkää asumaan hänen luokseen lähtöönne saakka.

12 Kun menette taloon, toivottakaa talon väelle rauhaa.

13 Jos talo on sen arvoinen, saakoon se toivottamanne rauhan, mutta jos se ei ansaitse sitä, palatkoon toivotus teille takaisin.

14 Jos teitä jossakin talossa tai kaupungissa ei oteta vastaan eikä teidän sanojanne kuunnella, lähtekää sieltä ja pudistakaa pöly jaloistanne.

15 Totisesti: Sodoman ja Gomorran maa pääsee tuomiopäivänä vähemmällä kuin se kaupunki."

http://raamattu.fi/1992/Matt.10.html#o44

Humanistit ja ateistit eivät usko Saatanan olemassa oloon, eivätkä usko Saatanan valtakunnan työntekijöihin.
Siksi Saatanan johdattaa, pimittää, houkuttelee, lupailee, ja käyttää hyväksi kaikkia ihmisiä ketkä antavat yhden senttimetrin Saatanan vaikutus vallalle. Pieni alku ihmsisen mielessä, sydänmessä ajan mittaa tuottaa Saatanalle voimaa ja valtaa.

Niin on myös käynyt Suomen valtion kirkon jäsenissä ja virka henkilöissä.
kaikki kelpaa ja kaikki menee, Saatana kokeilee ja yrittää saada jokaisen ihmisen maailmassa kieltämään Luojan olemassa olon, ja kieltämään Luojan sanan ihmiselle (Adonai, Elohim).

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#9
Yeshua ei ollut rasisti.
................

Eikö?

Taitaa se juutalainen Hänen mukaansa olla vähän parempaa väkee kuin palestiinalainen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Juutalaisia ja palestiinalaisia ei voi verrata samana päivänäkään. Juutalainen saa erämaat kukoistamaan, arabi siipeilee, rähisee ja kuppaa muita ihmisiä.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #50

#50
Tuo on rasistinen kommentti. Hyvyys on yksilön ominaisuus ei ryhmän. Natsit kuvittelit myös, että ihmiset voidaan jaotella hyviin ja pahoihin pelkän etnisen ryhmän perusteella. Älä nyt sentään niiltä oppia ota?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #59

Hyvää ja pahaa voi tehdä yksilö, ryhmä, kansa, maailma. Yksilön, ryhmän, kansan fyysiset, henkiset, geneettiset, älylliset ja kulttuuriset erot ovat olemassa. Mikään julistus ei sitä muuksi muuta. - Taidat itse olla natsismin ja kaikenlaisen diktatuurin ihailija, kun sitä kaikessa toisiin kohdistaen syötät. - Auttaisiko verenkiertoa, jos kääntäisit pääsi oikeinpäin?

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #60

#60
Hyvää ja pahaa voi tehdä yksilö, ryhmä, kansa, maailma. Yksilön, ryhmän, kansan fyysiset, henkiset, geneettiset, älylliset ja kulttuuriset erot ovat olemassa.
.....................

Sanoin, että ihmisen hyvyys tai pahuus on yksilön ominaisuus. Ilmeisesti sinulla on vaikeuksia ottaa kantaa tähän väitteeseen kun siirsit fokuksen eri asiaan.

Eikös sinun Jumalasikin tuomitse yksikkö mitassa?

Eikös Palestiinalainen kristitty pääse taivaaseen ja juutalainen ateisti joudu helvettiin?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #61

Laillasi en korota itseäni Taivaanportin vartijaksi.

Jouni Hölttä Vastaus kommenttiin #50

Olet oikeassa! Itse olen havainnut asian palvellessani faitterina Siinailla. Totuudesta on tehty rasismia nykyään.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#9
Humanistit ja ateistit eivät usko Saatanan olemassa oloon, eivätkä usko Saatanan valtakunnan työntekijöihin.
...............

Missä tämä saatanan valtakunta sijaitsee?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Lähimpänä se on pahan ihmisen sydämessä.

Vesa Leinonen

#9. Juha Makkonen

Kysymys: "Missä tämä saatanan valtakunta sijaitsee?"

Vastaus: Maan päällä.

"Evangelist John Ramirez is another example of God’s mighty power to set the captives free.

In his testimony, Author and Speaker, John Ramirez tells his true life story of how he was trained to be a satanic cult (Santeria and Spiritualist) high ranking priest in New York City—casting powerful witchcraft spells and controlling entire regions.

Raised in an impoverished ghetto neighborhood, he grew up despising his father for his careless disregard of his family.

John learned to survive the cold, harsh streets of the South Bronx. Looking for love and validation, he eventually found it in a new “family” of witches and warlocks who groomed him to become a high priest in their occult religion.

His plunge into the dark side reached a boiling point on the night he sold his soul to the devil in a diabolical, blood-soaked ritual.

With renewed fervor—and the mark of the beast now cut into his right arm—he actively recruited souls into this “unholy kingdom,” haunting the bars and clubs of NYC by night to find his next victims.

John’s life continued on this dark path until God intervened through a miraculous, larger-than-life dream, revealing Himself for who He really is and literally snatching John back from the grips of hell."

https://www.youtube.com/watch?v=I11L71PD3Lw

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #46

#46
Juha Makkonen

Kysymys: "Missä tämä saatanan valtakunta sijaitsee?"

Vastaus: Maan päällä.
................

Kartasta en moista valtakuntaa löytänyt?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En laittaisi humanisteja ja ateisteja samaan koriin. Länsimaiset humanistit ovat yleisesti kristittyjä. Länsimainen kulttuuri nousee humanismin ja kristinuskon perustasta.

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Asiaan on olemassa helppo muistisääntö: Kaikki on rasismia.

Jos teet jotain positiivista, sen seuraukset väistämättä kohdistuvat joihinkin ihmisiin enemmän kuin toisiin. Se on tietysti syrjivää ja rasismia. Jos teet pahaa, sama tilanne.

Jos et tee mitään se on rasismia niitä kohtaan, joiden annat elättää itsesi.

Jos et tee mitään edellisistä, se on piilorasismia.

Näillä yksinkertaisilla säännöillä olen menestyksellisesti oppinut tunnistamaan rasismin arkielämässä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuolla elämänkatsomuksella saattaisi olla parasta mennä luostariin tai erakoitua jonnekin.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

Nationalismi on yksi rasismin muoto. Se pitää omaa kansaa muita parempana.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Eikä pidä vaan tasavertaisena.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Olet väärässä. Natio=kansa. Nationalismi=kansallisuusaate. Natsi=kansalliskiihkoinen (Saksa). Kansallistunne on tervettä niin kauan kuin se ei väheksy tai uhkaa muita kansoja. Kansallisuusaate pelasti viime sodissa Euroopan natsismilta, saksalaiselta kansalliskiihkolta. Kaikki Saksaa vastustavat maat, etenkin USA ja Englanti, olivat kansallisuusaatteen elähyttämiä. Kansallisuusaatteeseen nojaavissa sodissa 1939-1945 myös Suomi estyi kommunisti-imperialistisen Neuvostoliiton alistukselta, Lapin sodassa myös Natsi-Saksan alistukselta.
Kannattaa panna merkille, että sanaa kansallisuusaate on EU-jäsenyytemme aikana yritetty vääntää aivan toiseksi mitä se oikeasti on. Kansallisuusaate leimataan suvakkimediassa ja -puheissa kansalliskiihkoksi, joka totuuden vääristämistä. Syy siihen on yrityksessä pakottaa Euroopan pienet kansat luopumaan terveestä kansallisuusaatteesta ja oman kansan, kielen, kulttuurin ja turvallisuuden vaalimisesta ja puolustamisesta, jotta Euroopan liittovaltiotavoite saataisiin viedyksi loppuun. - Juha Mikkonen, olet tämän propagandan uhri tai muuten tietämätön.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#21
Kansallistunne on tervettä niin kauan kuin se ei väheksy tai uhkaa muita kansoja.
..................

Samaa mieltä.

Mutta jos hädänalaisia ihmisiä ei halua auttaa sen takia, että he eivät kuulu samaan kansaan, se menee jo kansalliskiihkon puolelle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #24

Rajansa hövelyydelläkin. Erityisesti kun on jakamassa toisten rahoja. Maksakaa omistanne!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Terve nationalismi ei pidä muita kansoja omaansa huonompana. Kiihkonationalismi pitää. Kiihkomielinen eu-liittovaltioaate on kansallisvaltion vihollinen. Nyky-Euroopassa se ei voi voittaa. Vapaat kansat vievät ihmiskunnan kehitystä nopeimmin eteenpäin kohti rauhanomaista maailmaa, joka kuitenkin lienee, niin kuin kommustinen maailmanvaltiokin ja natsivaltiokin, ikuista utopiaa. Ruumiita niiden jäljiltä kyllä tulee.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#30
Vapaat kansat vievät ihmiskunnan kehitystä nopeimmin eteenpäin
................

Ei vie, vaan vapaat ihmiset.

Mitä ihmettä "vapaa kansa" muuten tässä tarkoittaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #36

Vapaa kansa ei ole toiselle kansalle alisteinen, se päättää itse asioistaan: suojelee rajojaan, sillä on oma armeija, oma lainsäädäntö-, hallitus- ja tuomioelimet, oma kansalliskieli, oma raha, oma verotus, kansallinen koululaitos, oma historia ja omat tavat. Siinä muutamia keskeisiä. Vapaa kansa ei kuulu eikä pyri tai antaudu liittovaltion jäseneksi. Vapaalla kansalla on tietysti myös oma kansallislippu.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #43

#43
Vapaa kansa ei kuulu eikä pyri tai antaudu liittovaltion jäseneksi.
................

Vapaalla kansalla on oikeus liittoutua halutessaan. Huomaa, että vapaalla kansalla on myös oikeus purkaa liittosuhde niin halutessaan.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Tässä niitä nationalisteja marssii Hensingissä ja vaativat jotain? Onko tuolla mukana myös isiksen lippu? Kukaa tietää mitä iskulauseita huutavat ja onko mahdollisesti jopa julkista vihahuutoa?

https://www.facebook.com/jyrki.aland.357/videos/12...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siinä taitaa kiihkoimperialisteja islamisteja olla valloitusmarssilla. Lähes 1300 vuotta sitä on kestänyt siksi että hyväuskoiset ihmiset ovat antaneet "oikeuksia", jotka antavat heille ilmaisen elatuksen ja erivaauden pelon ja terrorin harjoittamiseen.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Heti pitää näköjään rasistin luulla, että valloitusmarssilla siinä ollaan. Egyptin lippuja näkyy, eiköhän liity johonkin sen maan tapahtumiin. Eikö kannattaisi ensin yrittää ymmärtää ja etsiä faktoja eikä luulla aina erilaisista ihmisistä pahaa?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #48

Marssikoot omissa maissaan. Islmilaisimperialisteja emme Suomessa tarvitse.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Merkel, Macron ja EU:n satraapit ovat selkeäsanaisesti ilmaisseet tahtonsa: EU:sta tulee tehdä liittovaltio, jossa isot määräävät (Saksa ja Ranska elleivät ne ajaudu sotaan, kumpi määrää) ja pienet periferiassa ovat pääsääntöisesti hiljaa.

Muslimit ovat niin ikään hyvin selkeäsanaisesti ilmoittaneet tavoitteensa: Eurooppa tulee saada islamilaiseksi, jossa vallitsee sharia -laki.

Onko ihmisillä ongelmia luetun tai kuullun ymmärtämisessä, vai haluavatko myötäjuoksijat oikeastikin EU:n liittovaltiota ja/tai Euroopan islamilaista kalifaattia? Kovasti Suomessakin ollaan naiveja EU:n ja islamin tavoitteita kohtaan eikä suojella kansallista itsemäärämisoikeutta eikä omaa kulttuuria.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#26
haluavatko myötäjuoksijat oikeastikin Euroopan islamilaista kalifaattia?
................

Tuo ei taitaisi erota persujen kalifaatista muutoin kuin sillä, että Jumalalla on eri nimi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Perussuomalaiset kuten muutkin suomalaiset osoittavat mieltään rauhanomaisesti, hillitysti ja hallitusti, eivätkä huuda kuin rääkätyt eläimet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Raha siinä taitaa ratkaista. Länsimaissa kovin moni hyviin asemiin päässyt on antanut sielunsa paholaiselle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Merkel ja Macron ovat ymmärtämättömiä pelkureita. Suvakkien syy, että Eurooppa radikalisoituu oikealle. Poliittiset liikkeet eivät synny tyhjästä, niihin aina ideologinen ja taloudellinen syy, sanalla sanoen turvattomuus. Katsokaa Suomen syntyvyystilastoja - ne kertovat mihin turvattomaksi Suomen nuoret polvet tuntevat elämänsä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Onko se muuten ihan OK että ääri-islamilaisen terroristijärjestön lippuja heilutellaan marssilla Helsingissä? Ei ole tästäkään meidän "laatu"mediat muistaneet mainita sanallakaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tosi on. Suomalaisten lipuista mielenosoituksissa ollaan kyllä hyvinkin tarkkoja, mutta ei varsinaisten väkivalta- ja torrorijärjestöjen tunnusten kyseessä ollen. Tarvittaisiin ehkä jälleen puserolaki täydennettynä lippulailla.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Lakatkaa tietämättömät typerykset mehustelemasta sillä videolla, kun ette kielitaidottomina yhtään tiedä mistä on kyse.
Kulkueella on Egyptin lippuja, ei näy Isiksen, muslimiveljeskunnan eikä muiden radikaalien tunnuksia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #49

Sinä omasi tunnet. Möly on eläimellistä. Suomessa puhutaan asiallisesti, ei mölistä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #53

Ei minulla ole asvistustakaan, mitä he sanovat. Jaksoin sentään sen verran tihrustaa, että tunnistin valtiolipun.

Kuulet Kyllönen mitä haluat. Omat ennakkoluulot eivät ole faktoja, vaikka ne kuinka koristelisi rasismilla, uskonnolla ja kiihkonationalismilla ja pyörittelisi seniiliyttä vielä sekaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #54

Ilmeisesti Mäkinen ihailee näystä odotuksin, että siinä on Suomen tulevaisuuskuva. Pitäkäämme huoli, ettei ole.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #49

Mitäs ne mustat liput valkoisilla kiekuroilla olivat ja Mäkinen voi kielitaitoisena kertoa mitä iskulauseita huudettiin.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

Mäkisen älämölö!
"Lakatkaa tietämättömät typerykset mehustelemasta sillä videolla, kun ette kielitaidottomina yhtään tiedä mistä on kyse."

Ja Mäkisen vastaus omaan älämölöönsä.
"Ei minulla ole asvistustakaan, mitä he sanovat."

Joko Mäkinen sai kakkulat silmien eteen ja näit sen isis lipun? Tod näk kun tuli niin hiljaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset