Matti Kyllönen

Suomen itsenäisyys on palautettava

Suomen satavuotista itsenäisyyttä ja siihen liittyneitä vuoden 1918 tapahtumia juhlittaessa ja käsiteltäessä on vähällä huomiolle jäänyt itsenäisyydestä ja vapaudesta maksettu kallis hinta, jonka edelliset sukupolvet ovat hyvinvointivaltiomme saavuttamiseksi maksaneet. Kansan verovaroin ylläpidetty julkisuuskuva on tietoisesti muokattu itsenäistä Suomen kansallisvaltiota väheksyväksi ja eurooppalaista liittovaltiota ihailevaksi. Tämä on väärin. 

Kansallisten arvojen polkemisessa on menty niin pitkälle, että kansallismielisyyttä korostavat puolueet ja ihmiset on leimattu ”populisteiksi”, vihanlietsojiksi, äärioikeistolaisiksi ja natseiksi. Suvaitsevaisiksi kaiken hyväksyjiksi itsensä leimanneet ihmiset ja puolueet ovat täysin suvaitsemattomia niitä laillisia puolueita kohtaan, jotka suhtautuvat kriittisesti EU:hun ja ovat tyytymättömiä siihen tilaan missä Suomi nettomaksajana ja etelävaltioiden takuumiehenä EU:ssa on.

Millä lailla ja millä oikeudella kansalaisilta on viety oikeus arvostella oman maansa ja unionin hallintoa? Sellaista lakia ei (vielä) ole, mutta valtakoneisto toimii kuin sellainen laki jo olisi olemassa. Tätä ei voida hyväksyä. 

EU:n liittovaltiota tavoitteleva valtaeliitti puhuu mielellään EU:n perusarvoista, joita ovat ihmisarvon ja ihmisoikeuksien kunnioitus, vapaus, kansanvalta, tasa-arvo ja oikeusvaltio. Unioniin ei voi kuulua yksikään maa, jotka ei tunnusta näitä arvoja. 

EU:n arvoihin ei hyväksytty kristillis-humaania arvopohjaa, joka on koko länsimaisen demokratian ja oikeusvaltioajattelun perusta. EU:n rakentajien arvoperustana on Ranskan suuren vallankumouksen jumalankielteinen, järjen valtaa ihaileva periaate, jota myös marxilaiset vallankumoukset ovat noudattaneet rankimpana 1900-luvun toteuttajanaan Venäjän 1917 vallankumous.

EU:n liittovaltiohanketta toteutetaankin aivan muilla sektoreilla kuin ”perusarvojen” alueella. Lainsäädäntöä yhdenmukaistetaan niin että Suomen lainsäädäntöelimen eduskunnan omaa kansallista leinsäädäntöä on jäljellä enää noin 40 prosenttia. Yhteisen rahan lisäksi EU:n keskuspankki hallitsee rahamaailmaa. Suomi on joutunut miljardeilla euroilla tukemaan mm. Kreikan pankkeja. Nyt on Italia kaatumassa jäsenmaiden syliin. Suomalaisten säästäjien rahat ovat yli kymmenen vuotta lojuneet pankeissa korottomilla tileillä. Keskuspankki syytää ”elvytysrahaa” jäsenmaihin. Rajaton Eurooppa ottaa vastaan ”pakolaisia”, nyt ”siirtolaisia”, jäsenmaihin. Kansalta, ei edes kansaneduskunnalta kysytä lupaa tähän. Hallitus suorastaan kutsuu heitä rajattomasti tänne. Kansalaisuuksia jaetaan kevyin perustein. Syntyy kuva, että muukalaisista tehdään pikavauhtia ”suomalaisia”, jotta ”uussuomalaisten” rikokset siirtyvät ”suomalaisten” piikkiin. Maahanmuuton kokonaisrasitus Suomelle lienee miljardeja euroja vuodessa. Suomalaisten köyhyys kasvaa, muukalaisten hyvinvointi paranee. Leipäjonoissa muukalaisia ei näy.

Annammeko kansallisesti itsenäisen ja omavaraisen hyvinvointi-Suomen tuhoutua? Emme anna. Haluan että itsenäinen Suomi palautetaan noudattamalla Britannian esimerkkiä. Britannia lähtee ensisijaisesti siksi, että se haluaa panna sulut maahanmuutolle ja päättää lainsäädännöstään itse. USA:n tavoin se ei halua olla koko maailman sosiaalihuollon ja turvallisuuden maksumiehenä ja silti olla kaikkien edunsaajien maailmanlaajuisena sylkykuppina. 

Maailman rahamiesten hallitsemaa maailmanhallitusta ei näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa ainakaan Suomeen tule. Se on meidän suomalaisten itse ensi eduskunta- ja eurovaaleissa ratkaistava. Valtaa Suomessa ei käytä EU, vaan sitä käyttää edelleen Suomen kansa ja sen valitsema valtiopäiville kokoontunut eduskunta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

25Suosittele

25 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (186 kommenttia)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Ei kun äänestämään, hieman heikolta näyttää blogistin toiveet, jos galluppeja katsoo.

No toivossa on hyvä elää, sano lapamato.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Arvoisa Petteri Ritala. Vaalit eivät ole vielä, mutta menen heti kun on äänestämisen aika.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tämähän ei ollut sitoutumaton mielipide, vaan täydellinen kärki perussuomalaisten agendasta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jos niin on, niin hyvä on. Kantanani sen kirjoitin ja seison sen takana.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Itsenäisyys on todella kalliisti säilytetty. Kunpa oltaisiin pidetty pienempää suuta Suur-Suomen rakentamisesta ja pysytty pois hyökkäyssodasta Hitlerin kanssa. Mutta herrojen pöljyykset tulivat kalliiksi. Jospa nyt edes osattaisiin pitää pienempää suuta sotaliittojen suhteen...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Seppo hyvä! Voisitko hieman perustella, miten Suomi olisi pysynyt suursodan 1939-1945 ulkopuolella ja kokonaan välttänyt talvi- ja jatkosodan?

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Eikö Seppo puhunut vain jatkosodasta? Onhan sellainen mahdollista, että talvisodan aluemenetykset olisi voitu vaatia takaisin, jollemme olisi alkaneet omaehtoisesti hyökkäyssotaa natsi-Saksan rinnalla.

Mutta jossittelulla ei maata rakenneta. Tosiasiat pitää tunnustaa. Aluemenetykset ovat pysyviä ja suurvalta naapurissa on ainoa todellinen viholliskuva edelleenkin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16

Talvisodan aloitti Neuvostoliitto. Lännen väliintulon pelossa se teki rauhan, mutta halusi jatkaa heti kesken jäänyttä Suomen valloitusta. Saksa ja NL olivat liitossa, Suomi saarrettuna kahden vihollisen välissä. Suomi tarvitsi viljaa ja aseita. Pelkona oli joutuminen Saksan ja NL:n välisen sodan taistelutantereeksi. Sota oli vietävä Suomesta pois. Siinä onnistuttiin.
Hitler allekirjoitti Barbarossa -suunnitelmansa 18.12.1940 ja lähentyi Suomea. NL pyysi kumppaniltaan Saksalta lupaa viedä Suomen valloitus päätökseen. Saksa oli Suomen ainoa turva. Kevään 1941 aikana vietiin yhteistyön ehdot päätökseen. Suomi oli kanssasotija, ei liittolainen. Liittosopimusta ei ollut.
Kirjoittamassani JR 53:n historiassa (2018) osoitan, että Suomi kävi Saksan rinnalla omaa sotaansa, vaikka olikin alistettuina Saksalle. Mannerheimin Päämaja johti sodankäyngiä viisaasti. Lapin sodassa maksettiin raskaasti Pohjois-Suomen heikko puolustus. Tämän heikkouden seurausta oli, että hyökkäyssotaan oli otettava apua Saksalta, koska joukkoja oli riittämättömästi laajalle Pohjois-Suomen rintamalle.
Sodan lopputulos oli hyvä. Nyt pitäisi osata toimia viiaasti, ettei Pohjois- ja Itä-Suomeen jäisi asutuksellisia ja puolustuksellisia tyhjiöitä. Valitettavasti näyttää siltä, ettei sodasta opittu paljonkaan. Suomi kurotaa voimavaroihinsa nhden liian kauas Eurooppaan. Apua ei hädän hetkellä kuitenkaan tule.
Pitäsi keskittyä pitämään kansamme elinvoimaisena ja koko maa asuttuna, jotta puolustustahtoa riittäisi rajoille asti. Mitä kauempana kotikonnuistaan armeija taistelee, sitä heikompi on sen puolustustahto. Palkka-armeija haluaa olla hengissä tilipäivänä.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #16

Jatkosota oli täysin Talvisodasta johtuva. Ne eivät olleet mitään erillisiä tapahtumia. Ilman NL:n hyökkkäyssotaa Talvisotaa ei mitään sen jälkeistä sotaa olisi koskaan tullutkaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #153

Juuri näin. Yhtenäistä sota-aikaa 1939-1945.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"miten Suomi olisi pysynyt suursodan 1939-1945 ulkopuolella ja kokonaan välttänyt talvi- ja jatkosodan?"

Se olisiollut mahdollista vain siinä tapauksessa että Suomi olisi ollut itsenäinen ja pysytellyt pois Hitlerin sodasta. Suomi ei siis ollut itsenäinen, vaan Hitlerin käskyläinen ja vieläpä vapaaehtoisesti ja halukkaasti.

Itsenäisyyskään ei siis olisi pelastanut Suomea sodalta, sen takia että Suomen herrat olivat siihen aikaan suuria isämaanystäviä, sotahulluja ja suursuomen rakentajia, Heiltä ei olisi voinut Suomea pelastaa.

Valitettavasti vastaavaa isänmaallisuustta, sotaintoa ja Suur-Suomi- ajattelua on yhä. Sen takia tuskin tulevaisuudessakaan voidaan välttää Suomen joutuminen erilaisiin sotiin ja konflikteihin.

Tällä hetkellä suurvalloissa, USA:ssa ja Vnäjällä on jo isänmaalliset ja sotaintoiset johtajat ja on vain ajan kysymys kun ne käyvät toistensa kimppuun.

Suomi on siinä asenmassa että sillä ei ole varaa pysyä pois sodasta, kun se syttyy, pitäisi vain osata valita viisaasti kummalla puolella sotii, jotta pääsisi vähimmillä vahingoilla.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #138

Suomi oli itsenäinen, mutta Saksan ja Neuvostoliiton saartama, kaupallisessa ja sotilaallisessa pussissa. Oli valittava puoli. Suomi valitsi Saksan, jonka avulla sota saatiin pois Suomesta. Se oli niissä oloissa parasa ratkaisu. Natsismin ideologian kanssa sillä ei ollut mitään tekemistä. Olisiko kommunisminille antautuminen ollut parempi vaihtoehto? Kyllä niille, jotka halusivat kolhoosiin. Mutta heitä ei liene ollut monta.

Käyttäjän jorikajanto kuva
Jori Kajanto Vastaus kommenttiin #138

Unohditko sen Talvisodan, mistä syystä koko Jatkosota ja Saksan kumppanuus seurasivat?

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen Vastaus kommenttiin #154

"Unohditko sen Talvisodan, mistä syystä koko Jatkosota ja Saksan kumppanuus seurasivat?"

Puhuin vain siitä itsenäisyydestä.

Pienten valtioiden itsenäisyys on aina suurempien valtioiden kädessä ja suurten valtioiden hyvyyttä.

Silloin kun aletaan puhumaan niillä äänensävyillä kuin mitä Trump ja Putin puhuvat, se tarkoittaa sitä että suurvallat haluavat korostaa omaa itsenäisyyttään pieniin valtioihin nähden ja se tarkoittaa sitä että heillä on oikeus itsenäisinä suurvaltoina rajoittaa pienten valtioiden, kuten Suomem, itsenäisyyttä haluamallaan tavalla.

Juuri näin toimisi myös Suomi, jos se olisi suurvalta ja nationalistiset aatteet olisivat vallalla.

Niin kauan kuin nationalistiset (isänmaalliset) aatteet hallitsevat, niin rauhaa maailmassa ei ole, se on turha toivo.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

"Annammeko kansallisesti itsenäisen ja omavaraisen hyvinvointi-Suomen tuhoutua?"

Milloin Suomi on ollut omavarainen esimerkiksi ruokaviljan suhteen?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Muistinvaraisesti äkkiä vastattuna ainakin 1960- ja 1970-luvuilla, jolloin Karjalan vilja-aitat oli saatu uudisraivauksen kautta korvatuiksi. Voista ja kananmunista alkoi olla ylituotantoa jo hieman aikaisemmin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Juu, ja sitten koitti se aika hyvinvointivaltio Suomessa, että Ruotsi joutui huolehtimaan satojen tuhansien suomalaisten työttömien laumasta, kun Suomi ei siihen kyennyt. Ja vielä Kekkonen presidenttinä...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #14

Ruotsi ei "huolehtinut" suomalaisten "laumoista", vaan useimmilla oli työpaikka jo tullessaan. Ruotsi hyötyi suomalaisista paljon enemmän kuin se heille antoi. Niin se on ollut läpi Ruotsin vallan ajankin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #25

Suomi ei olisi kyennyt huolehtimaan tuosta joukosta. Ruotsi toi maakuntaan edes jonkinlaisen sivistyksen ja taisi tuoda sen kristinuskonkin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #27

Mitenkäs nämä kritityt ruotsalaiset kohtelivat metsäsuomalaisiaan?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #36

Metsäsuomalaiset saivat verovapauden ja metsää kaskettavaksi. Jotkut päätyivät uudisasukkaiksi Delawareen 1600-luvulla. Erikoinen yksityiskohta on, että ruotsalainen säkkipilli ja sen soittoperinne säilyi metsäsuomalaisjuuristen parissa Taalainmaan perukalla nykypäiviin saakka ja ehdittiin saada talteen.

Mutta jos tarkoitit, että itäisen maakunnan väkeä olisi kohdeltu jotenkin tahallaan huomattavasti huonommin kuin rahvasta muissa Ruotsin maakunnissa, olet vanhojen kansallismielisten satujen valheiden pauloissa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #59

Huonostipa tunnet Ruotsin suurvalta-ajan historian.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #87

Kun sinä tunnet sen niin hyvin, kerrohan nyt, mikä Mäkiseltä meni väärin.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #27

Mitenkäs nämä kritityt ruotsalaiset kohtelivat metsäsuomalaisiaan?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #37

Missä? Smoolannissa vai? Vai Norrlannissa? Oliko sellainenkin kansallisuus kuin "suomalaiset"? Entä etnisyys "suomalaiset"?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #27

Ruotsiin muutto tapahtui hieman eri aikana kuin kristinusko tuli Suomeen. Mutta pikku fibaus sinne tänne ei tee mitään näin asiapitoisessa keskustelussa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #58

Olet ilmeisesti aika yksinkertainen ihminen? Missä kohdassa kommenttiani olen esittänyt jotain tuon suuntaista?

Ruotsia suomalaiset saavat kiittää edes siitä vähäisestä sivistyksestä, joka sitä kautta on sinne saatu. Onnetonta sakkia siellä, yksipuolinen teollisuus, yksinkertainen kansa, yksiulotteiset tavoitteet. Suomi on aina tarvinnut kaitsijan, jonkun joka kertoo, miten asiat tehdään oikein.

Kateudensekainen viha ruotsalaisia kohtaan on aidointa suomalaisuutta.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #64

Mistä kumpuaa sun viha Suomea/Suomalaisia kohtaan?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #76

Jussila on asunut ruotsinkielisessä Närpiössä ja ominut sieltä vihan suomalaisia kohtaan. Jussila itse esiintyy moraalisena esikuvana etnisyyksien puolustamisessa ja samalla pystyy esittämään räikeää rasismia suomalaisuutta kohtaan. Ehkä joku suomalainen on joskus loukannut Jussilaa, mutta kaksoisstandardeja käyttäviä idiootteja on helppo loukata.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #78

En ole koskaan elämässäni edes käynyt Närpiössä. Murteen tunnen kyllä.

En ole myöskään puolustanut "etnisyyksiä" vaan laillista menoa. Asia, joka on Makkoselle liian vaikeaa käsittää.

Makkonen kuuluu näiden isän maalaisten valehtelijoiden joukkoon. Olen muutaman onnistunut poistamaan valehtelemasta omilla kirjoituksillani. Lisää on tulossa.

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #86

"Makkonen kuuluu näiden isän maalaisten valehtelijoiden joukkoon. Olen muutaman onnistunut poistamaan valehtelemasta omilla kirjoituksillani. Lisää on tulossa."

Ai, sinäkö näitä ilmiantoja teet ylläpidolle, sinä joka käytät kaikista törkeintä kieltä palstalla ja haukut jokaista kanssasi erimieltä olevaa vaikka miksi?

On mennyt palsta lapselliseksi, trollit jää alakynteen asiakeskustelussa ja alkavat tekemään ilmiantoja ja sitten tulevat vielä kehumaan, että sainhan sellaisen mielipiteen poistettua, joka ei ole mieleinen.

Tutti suuhun profiilikuvaan, niin alkaa näyttämään todenmukaisemmalta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #134

Pääsi taivaanrannanmaalarikin sitten paikalle syvällisine kommentteineen.

Ei minun tarvinnut ilmiantaa ketään. Kirjoitin puheenvuoron, jossa Vahvelaisen valheet tulivat julki. Ylläpidolla oli järkeä poistaa persun kirjoitus valheellisena.

Sinun kuvaasi ei tarvitse onneksi liittää tuttia, infantiili asenteesi tulee ilmi jokaisesta kommentistasi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #136
Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #137

Sinä se jaksat valehdella. Miltä se noin elämäntehtävänä tuntuu?

Käyttäjän Ukkram09 kuva
Markku Laitinen Vastaus kommenttiin #136

"Pääsi taivaanrannanmaalarikin sitten paikalle syvällisine kommentteineen."

No pitihän sitä pykälänikkarin kommentointeja taas tulla kommentoimaan, kun jutut menevät taas ihan mahdottomiksi. Tämän blogin kommenttisi ovat hauskaa luettavaa, haukut suomalaisia metsäläisiksi ja vaikka miksi, kuten muita kirjoittajiakin. Mutta mites se kiinan kansa ja järjestelmä oikein tällä hetkellä toimii, eikö sieltä löydy mitään uudistettavaa, vai eikö uskallus riitä ottamaan oman nykyisen kotimaansa ongelmia käsiteltäväksi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #172

Lopeta sinäkin valehtelu. En ole missään kutsunut suomalaisia metsäläisiksi, vaikka sinä tunnut sellaisia epäilemättä edustavan.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #76

En minä ketään vihaa. Suomalaiset ovat henkisesti jämähtäneet Neuvostojen aikaan. Teollisuus on jätetty tavattoman yksipuoliseksi ja nyt kaikki kannattava on myyty tai myynnissä. Ainoa hieman menestynyt kulutustavaroiden valmistaja meni yli 30%:n markkinaosuudesta aivan nollaan vuodessa. Toimitusjohtajat eivät kelpaisi muualla maailmassa edes porttivahdeiksi.

Mistä pitäisi olla ylpeä? Leipäjonoistako?

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila Vastaus kommenttiin #79

Jussila: "nyt kaikki kannattava on myyty tai myynnissä."

Ikävä kyllä, tuo on aivan liian pitkälle totta.

Mutta sellaistahan globaali kapitalismi juuri on, avoimet markkinat, kaikki on kaupan.

Tosiasiassa Suomeen olisi jo aikoja sitten kaivattu oikein ymmärrettynä tervettä protektionismia, omavaraisuutta, kansallista itsesuojelua.

Olet viimeksimainittujen vakaa kannattaja; näin ymmärrän. Palaa Suomeen ja tartu toimeen!

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #79

Sulla on kuitenkin pokkaa väittää että suomalaiset vihaa ruottia ja ihan jatkuva tarve solvata ja yleistää jokainen suomalainen johonkin sun keksimään lokeroon. Kerro nyt vielä että tämäkään aihe ei kiinosta sua pätkääkään ja muistuta useammin että kuulut omasta mielestäsi paremmistoon kun kaikille se ei ehkä vielä ole tullut selväksi. Olet melkoisen surkea esimerkki materialistista jolle raha ja kiilto ympärillä on pääasia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #88

Mikä sinulla on mennyt elämässä pieleen? Tai älä vastaa, ei kiinnosta vähääkään.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #92

Varmaan se ettei musta tullut kaltaistasi omasta kansastaan erkaantunutta psykopaattia.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #99

Älä käytä sanoja joiden merkitystä et ymmärrä.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen Vastaus kommenttiin #103

Juu en tiedä synnyitkö psykopaatiksi vai onko se seuraus siitä että pääsit "piireihin" jossa ei pärjää kuin "muuttumalla" sellaiseksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #64

Kommentissasi johon vastasin.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #25

Sitten Ruotsi vaihtoikin muslimeihin, joita se onkin kiitettävissä määrin päästänyt maahansa viimeisten 30-vuoden aikana ja homma jatkuu edelleen. He eivät tosin ole antaneet Ruotsille kovinkaan paljoa, jos ei mukaan lasketa eräitä varsin ikäviä asioita. Vaan Ruotsi on antanut heille, ja lasku kasvaa.

Jotkut vielä tuntuvat ihailevan Ruotsia, mutta minä en siinä maassa näe enää juuri ihailtavaa. Enkä tiukan paikan tullen todellakaan luottaisi Ruotsin apuun, vaikka minkälaisia sopimuksia olisi. Lähes parikymmentä vuotta siellä tuli asuttua ja olen sitä mieltä että svenskeihin ei ole luottamista. Kyllä he ovat valmiita uhraamaan viimeisenkin suomalaisen, kunhan oma henki säästyy.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #114

Jatkan tuosta Ruotsista vielä sen verran, että kolme päivää sitten SVT kirjoitti että tänä vuonna on ammuttu hengiltä 44 ihmistä. Se on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Näin siitä huolimatta että aselakeja on tiukennettu, ja jengirikollisuuteen on tiukemmin puututtu. Eipä ole siis auttanut.

"Tämä muistuttaa jo jonkinlaista sotatilaa", sanoo Tukholman poliisin jengiekspertti Gunnar Appelgren(suomennettuna)

Mutta tällaista se monikulttuurisuus on, kun se lähtee käsistä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #173

Sitä Suomikin tulee saamaan mitä on tilannut.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #114

Ruotsin varaan ei Suomen kannata missään asiassa asioitaan jättää.

Käyttäjän ajjmikkola kuva
Jouko Mikkola Vastaus kommenttiin #177

Ei pidä niin missään tapauksessa, mutta jotkut tuntuvat edelleen pitävän Ruotsia jonain "suurmaana".

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

”Kristillis-humaaninen arvopohja”, ”Perusarvot”....molemmat aika laajoja ja kyseenalaisia käsitteitä joista kristitytkin keskenään tappelevat. Brittien ja Trumpin esimerkkiä pitäisi seurata? Ohhoh.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ei meidän tarvitse ulkomaisia esimerkkejä noudattaa. Meillä on evankelis-luterilainen usko. Kun se palautetaan kunniaansa, alkavat maallisetkin asiat sujua.

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Uskonnoista näin maallikkona sanoisin, että kaikki uskonnot ovat ihmisten keksimiä. Jumala ei ole ollut keskuudessamme perustamassa minkään sortin uskontoa. Elikkä kun niiden paremmuuksista ei ole tietoa, niin on parree pysyä uskollisena omalle Jumalalle ilman välikäsiä ja jäsenyyksiä..

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #11

Et siis tarvitse toisia ihmisiä uskonnolliseen yhdyskuntaasi, Seppo? Näkemys ei liene raamatullinen eikä kristillinen, tuskin islamilainenkaan. Tarkoitat siis kritisoida näkemystäni yhteiskunnan perusteista? Hyvä. Millaiselle arvopohjalle yhteiskunnallisena päättäjänä järjestät lasten kasvatuksen, olethan ollut perussuomalaisten kansanedustajaehdokkaanakin? Minulle on uutta tämä näkemyksesi, vaikka olemme tunteneet toisemme vuosien ajan. Oletko jäsenenä sinisissä, siis Soinin joukoissa?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

Suomi ei tarvitse mitään uskonnollista yhdyskuntaa. Ihmiset voivat itse järjestää uskomuksensa.

Itseasiassa jotkut uskonlahkot ovat Suomen valtiolle haitallisia koska kuluttavat rahaa. Ne eivät siis ole samalla tavalla hyödyllisiä kuin yritykset joista tulee verotuloja.

Voidaan siis puhua haittauskonnoista, sellaista perussuomalaista ilmaisua lainatakseni jossa puhutaan toiminnasta mikä vie enemmän rahaa kuin tuo.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11

Seppo Leskinen, zinä voinetkin kertoa, kuinka maailmankaikkeus on synynyt, ellei Jumala ole sitä luonut.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes Vastaus kommenttiin #11
Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen

Mitä se kunniaan palauttaminen tarkoittaisi? Mitkä ovat ne kristillis-humaaniset arvot jotka nyt puuttuu tai ovat hävinneet? Kerroppa mitä oikeasti kaipaat. Oletan että esim. homous ja naispappeus ovat kärjessä karsintalistalla. Ja vääräuskoiset.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #12

Vastaanpa Jyrkille seuraavaa. Mikä minä olen ketään mistään "karsimaan"? Olkoon kukin yksityiselämässään millainen hyvänsä vallitsevien lakien sisällä, myös homona. Mutta yhteiskunnan ei mielestäni pidä homoutta hyväksyä eikä varsinkaan vihkiä homoavioliittoja. Avioliitto on miehen ja naisen liitto. Tämä on Raamatun kanta ja on hyvä, että Suomen ev.lut. kirkko on Raamatun kannalla. Naispappeutta vastaan en ole koskaan ollut. Uskonnollinen käsityksen on Apostolisen uskontunnustuksen mukainen. Uskon kaiken mitä siinä on sanottu. Siinä on sanottu myös se, miten päästään Taivaaseen. Kristukseen uskomattomat, uskomattomat, eivät sinne Jeesuksen ilmoituksen mukaan pääse.
Mitäkö kaipaan? Lasten kasvatusta ja koulutusta perinteiseen kristilliseen tapaan. Suomen ei pitäisi luopua kasvatus- ja koulutustavoistaan islamin ja ateismin käskystä tai pelosta. Islamin sanotaan olevan rauhan uskonto, mutta Euroopassakin se on näyttänyt todelliset kasvonsa. Se on väkivallan hyväksymä pakanallinen uskonto. Suomen tulisi kavahtaen katsoa Euroopan maiden ja nyt myös Ruotsin ja Norjan esimerkkiä. Suomalainen yhteiskunta on lyhyessä ajassa ajautunut pelon ja hiljaisuuden, puhumattomuuden valtaan. Tämä ei ole enää avoimen keskustelun yhteiskunta. Kehutusta moniarvoisuudesta on kuljettu kohti suljettua, yksinapaista yhteiskuntaa, jossa sharia-lait tulevat paikallisesti ja sitten yhä laajemmin käyttöön. Naisten ja lasten asema muuttuu paljon huonommaksi kuin se alunperin on ollut.
Tämä on surullista. Meillä on lakiemme mukaan edelleen oikeus ja velvollisuuskin pitää omasta yhteiskunnastamme, sen rauhasta ja ihmisten turvasta ja hyvinvoinnista, kaikin laillisin tavoin kiinni ja vastustaa sitä mitä emme näe ja koe meille hyväksi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

"Mutta yhteiskunnan ei mielestäni pidä homoutta hyväksyä eikä varsinkaan vihkiä homoavioliittoja."

Suomalaisten pitää.

On meidän perustuslaissa kirjattuna se yhdenvertaisuus, eli nimenomaisesti pitää hyväksyä. Se on suomalaisuutta. Eriarvoisuutta haluavat eivät ole isänmaallisia.

"Avioliitto on miehen ja naisen liitto."

Avioliitto on perinteisesti ollut ihmisten välinen keskinäinen sopimus mikä ei muille kuulu.

"Lasten kasvatusta ja koulutusta perinteiseen kristilliseen tapaan."

Ei ainakaan koulussa. Kirkon asiat eivät kuuluu kouluun.

Yhtä hyvin voidaan vaatia jokaista jumalanpalvelusta edeltämään laittaa pakollinen oppitunti evoluutioteoriasta, että viedään vähän koulua kirkkoon.

Koulutus pitää tehdä neutraaliksi kaikista alkukantaisten aavikkouskontojen haittavaikutuksilta mitä kristinusko esimerkiksi aiheuttaa.

"Meillä on lakiemme mukaan edelleen oikeus ja velvollisuuskin pitää omasta yhteiskunnastamme, sen rauhasta ja ihmisten turvasta ja hyvinvoinnista, kaikin laillisin tavoin kiinni ja vastustaa sitä mitä emme näe ja koe meille hyväksi."

Asia selvä. Kristinusko ei ole meille hyväksi, joten kielletään se vaikka ensialkuun.

Käyttäjän jj2311 kuva
Jyrki Immonen Vastaus kommenttiin #18

Ok, kristillis-luterilainen arvomaailmasi tuli selväksi...homous pitää yhteiskunnan kieltää, mutta onneksi naiset saavat olla pappeina, vaikka raamattu sen selkeästi, selkeämmin kuin homouden, kieltää. Ja säälin nyt niitä montaa miljardia sielua jotka eivät pääse tai ole päässeet taivaaseen kun eivät usko tai edes tiedä sinun jumalasi uhkauksia. Rauha heidän sieluilleen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #32

Älä hyvä mies ota prikaatin murheita kannettavaksesi. Eiväthän sielut sinun, vapaan ihmisen, harteillasi ole. Nauti vapaudestasi!

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi Vastaus kommenttiin #18

"Mutta yhteiskunnan ei mielestäni pidä homoutta hyväksyä eikä varsinkaan vihkiä homoavioliittoja. Avioliitto on miehen ja naisen liitto. Tämä on Raamatun kanta ja on hyvä, että Suomen ev.lut. kirkko on Raamatun kannalla. "

"Apostolisen uskontunnustuksen mukainen. Uskon kaiken mitä siinä on sanottu. Siinä on sanottu myös se, miten päästään Taivaaseen. Kristukseen uskomattomat, uskomattomat, eivät sinne Jeesuksen ilmoituksen mukaan pääse.
Mitäkö kaipaan? Lasten kasvatusta ja koulutusta perinteiseen kristilliseen tapaan."

Kuulostaa siltä, että pitäisit siitä, että Suomen politiikkaan ja yhteiskuntaelämään luotaisiin Šaria-lain kaltainen arvojärjestelmä. Vain Jumalan nimi olisi eri.

Uskonto ja politiikka kun sekoitetaan yhteiskuntajärjestelmään, niin siitä ei hyvää heilu. Näethän sen tällä hetkellä monissa islaminuskoisissa maissa, joita kavahdat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #75

Islamhan on juuri uskonnollis-barbaarinen liike, jokalaisia kavahdat. Enpä kuitenkaan ole havainnut että taistelisit millään tavoin sen suosimista vastaan Suomessa ja Euroopassa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #91

Mutta sinä "taistelet", niinkö?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #91

Näkyy olevan kristinuskokin kun kerran pitäisi lainsäädäntöä tai kouluopetusta muuttaa sen mukaisesti. Tästähän on kyse.

Siinä vaan sellainen juttu, että islam ei ole Suomessa ongelma kun islamin uskoisia on niin vähän. Kristinusko sen sijaan on vakava ongelma kun meillä on peräti kaksi kristillistä puoluetta jotka ajavat Suomea kohti takapajuisuutta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #117

Heidän sikiämisensä on vinhaa ja "tuotavia" sukulaisia riittää loputtomiin.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Tuontiuskontikin vielä, eihän siinä mitään "kotimaista" ole.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

Jeesuksen Kristuksen oppi on lähtöisin Israelista. Se on tuontiuskonto. Mistä sinun uskontosi on kotoisin? Oletko ihan itse sen luonut?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #20

Minulla ei ole mitään tarkoittamaasi "uskoa". Me kaikki olemme osa maailmankaikkeutta, olemme tähtipölyä. Se on erittäin lohduttava ajatus, eikä jumalilla ole mitään tekemistä minkään asian kanssa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #26

Lennä vapaasti ja onnellisena, tähtipölyssäsi!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #61

Mitä sinä muuta kuvittelet olevasi? Olet koostunut aivan samoista aineista kuin tähdet. Yksinkertaisuudessasi ja tyhmänylpeydessäsi kuvittelet olevasi enemmän, koska olet löytänyt jonkin "jumalan" kuolemanpelkoasi torjumaan psykiatrin sijaan. Siltikin epäilys kalvaa...

Käyttäjän kostiainenpertti kuva
Pertti Kostiainen Vastaus kommenttiin #15

Asian ytimessä. Itsenäisenä me voimme ottaa ne asiat mitkä haluamme, niitä ei kukaan ulkomailta pysty meille pakoittaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #24

Juuri näin, Pertti. Itsemääräämisoikeuden palauttaminen on Brexitin motiivina. Sama perustus on presidentti D. Trumpilla. Hän täyttää vaalilupauksiaan miehuullisesti. USA:lla menee hyvin. On jokseenkin täystyöllisyys. Kiinan tappiollista kauppaa on tasapainotettu onnistuneesti. Trumpin edeltäjän Obaman aikana ei tehty mitään kauppataseen tasapainottamiseksi vaan pahennettiin sitä. Nyt Trump vaatii Naton jäsenmailta suurempaa taakanjakoa kuin tähän asti. On oikein, että hän vaatii vastavuoroisuutta kaikkialta sieltä missä USA on mukana. Koko YK historian ajan USA on ollut suurin yksittäinen maksajamaa, ja kuitenkin sitä on aina moitittu, jos on se on mukana jossakin, ja taas on moitittu jos se ei ole. On ihan oikein, että USA lähtee Syyriasta, sielläpä saavat Venäjä ja Syyrian erinomaisen oikeamielinen presidentti ratkoa ongelmiaan Isisin kanssa. Venäjän riehunnan taustallahan on vain se, että Eurooppa hukkuisi pakolaisiin. Saattaapi olla, että Venäjälle itselleen käy vielä huonosti.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Suomi ei ole kristitty maa. Vain noin kolmannes on kristinuskoisia.

Toinen kolmannes kuuluu kirkkoon kuka mistäkin syistä ilman uskoa.

Yksi kolmannes ei kuulu mihinkään kirkkoon, että harjoittaa toista uskontoa tai ei välitä uskoa mistään.

Yhteiskunta ei tarvitse uskomuksia toimiakseen. Jokainen uskoo mihin haluaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #19

Miksi sitten kristinusko sinua riipoo, jos kerran täyttä vapautta kannatat? Minua ei lankaan häiritse se mihin uskot vai uskotko mihinkään. Etkö ole onnellinen "uskossasi"?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #21

"Miksi sitten kristinusko sinua riipoo, jos kerran täyttä vapautta kannatat?"

Viestisi antaa ymmärtää että kristinuskoiset haluavat ajaa haittauskonnollaan lasten aivopesua kouluissa jollain litteän maan kreationismilla ja homovihalla.

Eli joko kristinusko yhdenvertaiseksi kaikkien uskontojen kanssa ja pidetään koulut neutraaleina hömpötyksistä, tai sitten kielletään se kokonaan koska aiheuttaa haittaa. Haitanteoksi voidaan luokitella kaikki pyrkimykset vaikuttamaan neutraalin oppilaitoksen toimintaan että pitäisi toimia jonkinlaisena lähetystyöorganisaationa.

Kyllä siitä pitää lähteä, että jos joku sotkee omaa elämäänsä niin se on oma asia. Mutta se että käydään sotkemaan toisten elämää niin se on väärin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #31
Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

"EU:n arvoihin ei hyväksytty kristillis-humaania arvopohjaa, joka on koko länsimaisen demokratian ja oikeusvaltioajattelun perusta. EU:n rakentajien arvoperustana on Ranskan suuren vallankumouksen jumalankielteinen, järjen valtaa ihaileva periaate"

Kerrotko nyt siis käsityksenäsi, että Ranskan vallankumouksellisesta periaatteesta ei olisi kummunnut demokraattista oikeusvaltiota? Pidätkö Ranskan vallankumousta jonain muuna kuin länsimaisena demokratian ja oikeusvaltion syntymisen keulakuvana?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En ole velvollinen käymään sinulle Ranskan vallankumousta läpi. Lue kirjoista ellet vielä tiedä.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Et tietenkään ole. Enhän minä vallankumouksesta mitään halunnutkaan puhua. Lauseessasi esität nähdäkseni väitteen, ettei Ranska olisi demokratia ja oikeusvaltio. Onhan Ranska uskonnottomuuteen tähtäävine pyrkimyksineenkin enemmän länsimainen demokratia ja oikeusvaltio kuin esimerkiksi Suomi.

Pyrin kommentillani saamaan sinut miettimään länsimaista demokratiaa ja oikeusvaltiota uudelleen. Ranska on uskonnottomuuteen pyrkineenä valtiona hyvä osoitus siitä, ettei kristinuskolla ole oikeusvaltion eikä demokratian syntymiseen osaa eikä arpaa.

Oma näkemykseni on, että kun Ranskasta muodostui vallankumouksen jälkeen ensimmäinen eurooppalainen sivistys- ja oikeusvaltio, kirkko joutui luopumaan monarkkien tukemisesta ja vaihtamaan linjaansa. Kristilliset kirkot "valtasivat" kristinuskon ulkopuolella syntyneen oikeusihanteen omakseen. Nykyäänkin monet ihmiset kuvittelevat kirkon toimineen aktiivisesti sellaisen synnyttäjänä.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #29

"ensimmäinen eurooppalainen sivistys- ja oikeusvaltio"...

Ja sekä oli Ranska? Lue lisää historiaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #29

Suomalainen oikeusvaltio, tasavalta, on roomalaiseen ja länsimaiseen oikeuteen perustuva K.J. Ståhlbergin luomus. Perustuslaki kesti niin rauhanajan, niin laman kuin sotienkin ja sodanjälkeiset ajat. Sitä ei olisi pitänyt muuttaa yksin Kekkosen jälkimaineen vuoksi.
Euroopan liittovaltiokehityksen myötä alettiin Suomea jo Mauno Koiviston aikana kuljettaa pankkikriisiä tavoitellen ja siihen tietoisesti ajatuen kohti uusia ongelmia, joiden kautta liittovaltiota ajetaan eteenpäin.

Vuoden 2000 perustuslaki on itsenäisen Suomen kannalta liian heikko. Presidentin valta olisi pitänyt jättää lähes entisenlaiseksi. "Kaikki valta parlamentille" on yhtä petoksellinen huuto kuin "Kaikki valta neuvostoille" Venäjän vallankumouksen aikana. Komissio on vienyt vallan. Vallaton Suomen parlamentti ajaa omaa etuaan ja tappelee lillukanvarsissa. Naurettavin pelastusyritys on säätää "julistus pakollisesta äänestysvelvollisuudesta - ilman sanktiota!"
Tämä kaikki on ollut petoksellista - täysin tietoisesti petollista - toimintaa, jonka jäljet ovat nykyisen 2008 alkaneen "pankkikriisin" aikana ja sen jälkeen paljastuneet ja näkyvät nyt täysin kirkkaina, röyhkeinä ja petoksellisina ahkeraa ja tunnollista Suomen kansaa kohtaan.

Ranskan pitäisi Saksan ohella olla Euroopan johdattajina rauhaan ja hyvinvointiin, mutta Saksa on aivan niin itsekäs kuin suurvalta voi olla ja Ranska on moraaliltaan aivan niin julkea kuin vain voi olla. Italia ja Kreikka eivät ole sitten antiikin parhaiden päivien kyenneet varsinaisesti minkäänlaiseen suuruuteen. Eräs niiden suuri ongelma ovat kansainvaellukset, jolloin on uutta porukkaa lappanut maihin ja muuttanut kansan luonnetta ja olemusta. Protestanttinen osa Saksaa, Baltia ja Pohjoismaat ovat omaa luokkaansa. Jos jotain lähempää kauppasuhdetta kaivataan, alueen rajat voisivat olla näiden maiden ulkorajoilla.

Suomen ja Pohjoismaiden tulisi ajaa nykyisessä tilanteessa tiiviimmin yhtä köyttä, jotta Euroopan jonkinkaanlainen edistys olisi mahdollista. Ranskan ja Saksan yhteistyölle ei ole mielestäni pohjaa. Ranska on rikki. Se on muukalaisten vallan alla, kuten kokee olevansa myös Britannia. Saksa on menemässä samaan loukkuun. Kaikken typerintä on Suomen suhde muukalaisten tuloon. Meillä ei ole mitään valoisen miehen taakkaa. Hyväntekijöille riittää pyyteetöntä työtä ihan omassa maassa. Kukin harjoittakoon vastikkeellista ulkomaista laupeudentyötä vain omilla varoillaan.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

EU:n suhteen Matti Kyllönen on täysin oikeassa. Suomen itsenäisyys on palautettava. Suomen on oltava kansainvälinen, käytävä kauppaa ja oltava yhteistyössä muiden kansojen kanssa, mutta itsenäisenä omista asioistaan päättävänä sivistysvaltiona.

Uskontoihin ja Ranskan vallankumoukseen en tässä yhteydessä ota kantaa.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Hieno vastaus, Kankaanniemi!

Itse olen sitä mieltä, että Suomen tulee olla Euroopan Yhteisön jäsen ja intergroitua Eurooppaan entistä syvemmin sekä poliittisesti että sotilaallisesti puolustusyhteistyön kautta Nato-täysjäsenyys tavoitteena.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Luulisi, että Toimi olisi edes hiukan realisti itsenäisyyden ja kansainvälisten ml.EU sopimusten suhteen, eikä aja härkävankkureilla Suomea ahdinkoon.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä, Toimi Kankaanniemi, kun kerrot kantasi. Muistan, kun Ahon hallituksen ministerinä seisoit rohkeasti kannallasi pääministerin julkisesti TV:ssä tivaten käsitystäsi EU:sta. Selvisit voittajana. Mitä kauemmaksi noista päivistä on eletty, sitä kirkkaammaksi kristillinen näkemyksesi siitä, millaisen EU:n arvopohjan tulisi olla, on kirkastunut. Muistakaamme: "Tässä merkissä olet voittava!"

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Sotaveteraanitkin arvostivat Suomen itsenäisyyttä, kääntyisivät haudassaan jos kuuntelisivat näiden federalistien jankkausta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Samassa käsityksessä olen kanssasi, Jarmo Mikkonen. Minua on alkanut vuosi vuodelta enemmän häiritä Itsenäisyyspäivän vastaanotolla Linnassa tapahtuva enää harvojen elossa olevien itsenäisyysmiesten ehkä yliampuva huomio. Toisaalta se on hienoa, mutta kaipaisin presidentillistä kannanottoa tämän ajan oloihin rajaseuduillamme. Mikä on niiden turva nyt ja mikä on niiden arvo ja asema Euroopan liittovaltiossa, jota käsitykseni mukaan bilderbergiläisin voimin yhdessä ajetaan?
Kuka rajaseudulla olevia ihmisiä tosipaikan tullen auttaa, puolustaa? Kovin kaukana ovat varuskunnat ja järeä kalusto. Itä- ja Pohjois-Suomi ovat avoimet. Varallisuuksien arvo on lähes nollilla, työpaikat ja ihmiset poissa. Annetaanko Pohjois-Suomi kriisin tullen taas vieraalle vallalle vai taistellaanko siitä todella? Puolustetaanko koko Suomea ja jos puolustetaan, niin miten, millä voimin?

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Mitenkä kristillinen Ruotsi kohteli metsäsuomalaisiaisijaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvin huonosti, epäinhimillisen huonosti, kuten Ruotsin suurvaltakauden aikana ja sen jälkeenkin, koko ajan. Suomalaisethan olivat ruotsalaisten mielestä vielä 1930-luvun käsitysten mukaan monogolien jälkeläisiä, he itse germaaneja saksalaiseen malliin. Suomi taisteli länsimaiden puolesta Venäjää vastaan, Ruotsi myi selkämme takana aseita ja terästä.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén

Ruotsin johtava kansallismielinen puolue ruotsidemokraatit ei ole pyytänyt anteeksi sorretuilta suomalaisilta Ruotsin nationalistista toimintaa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #69

Mitä arvoa joillakin jälkikäteen esitetyillä teennäisillä anteeksiyynnöillä on? Ei mitään. Täysin turhia. Ihmiset käyttäytyvät aikansa "arvojensa" mukaisesti.

Käyttäjän ilkkasiren62 kuva
Ilkka Sirén Vastaus kommenttiin #94

Ok, onhan se hiukan teennäistä, että nationalisti pyytää nationalismia anteeksi toiselta nationalistilta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Ja suomalaisten SS-miesten passissa oli merkintä "ei-arjalainen".

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Ihan vanhentunutta roskaa tämä höpinä erityisesti suomalaisia sortavasta Ruotsista. Suurvaltakaudella varmasti Skånen asukkaat saivat kärsiä eniten, ihan kiistatta. Alueella oli useampi sen aikaistenkin kriteerien mukaan kansanmurhaksi luokiteltava välienselvittely. Koko kilpailu teemalla ’kuka kärsi eniten satoja vuosia sitten’ on muuten täysin järjetön.
Suomen alueella kansan kohtelu ei ollut sen kummempaa kuin muissakaan Ruotsin maakunnissa, rajan kiroja toki riitti. Suomalaisina pidetyillä aatelissuvuilla oli useaan otteeseen määräänsä enemmän vaikutusvaltaa ja merkittäviä asemia Ruotsin politiikassakin ja he osasivat tai eivät osanneet käyttää sitä kotimaakuntansa eduksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #80

Tarinaa tulee, dokumenteista viis.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Aiotko kysyä saman kysymyksen vielä monta kertaa?

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

EUsta eroamisesta messuavilla ei koskaan ole mitään konkreettista vaihtoehtoa esittää, pelkkää itsenäisyyden palauttamis-saarnaa vain.

Olisipa hauska kuulla, mitä järjestelyjä EUsta eroava Suomi muka saisi kauppaa ym. meille tärkeää varten. Euroopan taloudelle tärkeät finanssikeskus Sveitsi ja öljyntuottajamaa Norja eivät varmasti sellaisenaan kelpaa malleiksi. Norja maksaa satoja miljoonia ja sen on otettava lähes kaikki sama lainsäädäntö EUsta kuin jäsenmaidenkin vapaakaupan piirissä pysyäkseen. Suomella ei ole mitään EUlle välltämätöntä tai edes tärkeää kaupantekovälineenä. Jäisimme yksin kylmään ja pimeään tyhmennettynä sekä varattomina, sillä kaikki kynnelle kykenevä intellektuaalinen ja taloudellinen toiminta pääomineen siirtyisi varmasti eron edessä muualle Eurooppaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Britanniassa brexit kiihkoilijoissa on väkeä jotka kuvittelevat siirtomaita takaisin, yhdysvaltoja myöten takaisin brittiläiseen imperiumiin.

Että melkoisen harhaista sakkia, ei mitään järkeä ja ymmärrystä maailman menosta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Vaikuttaa siltä, että olet Ylen tietojen varassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Turha pelotella samoilla mantroilla vuodesta toiseen. Kauppasopimuksia on tehty ennen EU:ta ja tehdään senkin jälkeen. Britannia selviää erostaan aivan hyvin ja EU:sta vastaisuudessa eroavat selviytyvät samoin. Markan voi devalvoida ja kellutella, euroa ei - vielä.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Eli et pysty esittämään yhtään mitään konkreettista, jolla olisi jokin reaalimaailman yhteys mm. eurooppalaiseen todellisuuteen.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Täällä näyttävät vähintään ikäiseni ja vanhemmat äijät itkevän menetettyä nuoruuttaan, jolloin muka kaikki oli paremmin. Olisitte eläneet elämäänne, niin nyt ei tarvitsisi itkeä hukattujen erektioiden perään, kun edes pieruun ei voi enää luottaa.

Käyttäjän toimikankaanniemi kuva
Toimi Kankaanniemi

EU:ssa on 500 miljoonaa ihmistä. Pian vähemmän. Sen ulkopuolella lähes 7 miljardia. Mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon.
EU on ahdingossa. Britit lähtee. Italia sortuu. Ranska kuohuu. Saksa jyllää toistaiseksi.
Viisas eroaisi, mutta myönnän, että isojen virheiden korjaaminen on hankalaa.
Tavoitteeni on muuttaa EU itsenäisten valtioiden yhteistyöjärjestöksi. Onneksi se toteutuu, mutta federalistien pitää ensin saada kansan tuomiot.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon.”. No kerro toki, mitä realistisia taloudellisia mahdollisuuksia pienellä Suomella olisi EUn ulkopuolella?

Olisiko se ”mahdollisuus” mm. Kyllösen haaveilema etnisesti puhdistettu teokraattinen diktatuuri Venäjän marionettina? Presidenttinä varmaankin James Hirvisaari tai Ilja Janitskin.

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Uhkakuva, joka ei toteudu kuin vain poliittisissa puheissa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Riuhtoen ei kannata erota. Mutta eroamisvaihtoa on pidettävä esillä ja siitä on keskusteltava. Vastuullisille pitää esittää vaihtoeehtoja ja vaatia perusteluja aiotuille ratkaisuille. Maahanmuuton kustannukset on kyettävä laskemaan ja tulopuolelle pitää saada vastinetta. Tämä kansa ei kestä tätä menoa. Perussuomalaisille lankeaa vastuu asioiden selvittämisestä. Ajatushautomo tekee hyvää työtä.
Itsenäisten valtioiden liitto on hyvä tavoite. Yksin ei ole hyvä jäädä. Jos olisi pysytty siinä mitä Maasrichtin sopimuksessa luvattiin ja jonka perusteella liittymisestä päätettiin, Euroopan tilanne olisi aivan toinen kuin se nyt on. EU:sta tulee tällä menolla Euroopan Neuvostoliitto. Britannialle koetetaan tehdä ero niin vaikeaksi, ettei mikään toinen valtio lähtisi samalle tielle. Valtiot pyritään sitomaan niin lujin sitein yhteen, ettei mikään voi päästä irti. Juuri näin teki "Suuri ja mahtava Neuvostoliitto" ja kuitenkin - tai juuri siksi - se hajosi.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mutta eroamisvaihtoa on pidettävä esillä ja siitä on keskusteltava."

En ole erityisen luottavainen EU:n, tai Suomen säilymiseen. Kumpikin voi romahtaa omaan mahdottomuuteensa ja unioneja tulee ja menee.

Kukaan ei ole vaan esittänyt mielekästä vaihtoehtoa ja toimintasuunnitelmaa. Se ei ole vaihtoehto, että jäädään yksin ja persaukisiksi suurvallan satelliittivaltioksi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Itsenäisyyden aikana Suomella meni hyvin, oli työtä ja toimeentuloa, suomalaiset rakensivat Suomesta hyvinvointivaltion jota nyt EU:ssa olemme purkamassa. Suomella ei ole varaa edes ylläpitää sitä infraa mitä itsenäisyyden aikana rakennettiin, työttömät seisovat ruokajonoissa ja ihmiset voivat pahoin valtion ja kuntien velkaantuessa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Makkonen haikailee siis aikaa Neuvostoliiton kainalossa. Selvä.

Max Jussilan kommentti 48 sopii sinuun hyvin.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Mäkiselle tiedoksi, on tainnyt jäädä uutiset katsomatta, Neuvostoliitto on historiaa.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Itsehän sinä menneistä hyvistä ajoista kirjoitit. Koetahan pysyä perillä sanomisistasi.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Jokainen ajattelukykyinen myöntää että EU on ollut täysi fiasko, kaikki on mennyt pieleen. Pahinta on ollut kuitenkin yhteisvelkavaluutta euro johon suomalaiset vietiin kansalta kysymättä ja perustuslakia rikkoen. Pahemmalta kurimukselta meidät pelastaa vain tosiasioiden tunnustaminen ja virheiden myöntäminen sekä oikaiseminen. Suomi on vielä periaatteessa itsenäinen valtio joka voi ottaa kohtalonsa omiin käsiinsä vaikka brittien kohtalo EU-mafian käsissä pelottaisikin.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Perustuslakia ei ole rikottu, Makkonen. Älä valehtele!

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Makkonen valehtelee koko ajan, rehellinen suomalainen

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Mä en itse näe asiaa mitenkään niin että unioni olisi varsinaisessa kriisissä. Esiintyihän se erinomaisen yksimielisenä esim brexit-neuvotteluissa: briteille ei rusinoita pullasta anneta.

Tosin jokainen kriisi kasvattaa ja vahvistaa joten kyllä unionin on syytä integroitua jatkossakin: se antaa paikallisille poliitikoille vähemmän mahdollisuuksia kyykyttää omia kansalaisiaan. Se jos mikä on nimenomaan kaikkien kansalaisten ja kansalaisyhteiskunnan etu.

Jos nyt menneissä ajoissa jotain hyvää oli niin se että kuppiloissa ja julkisessa liikenteessä sai polttaa sikareita ja piippua sisällä. Muuta hyvää ei tule mieleen noista keskinäisen kateuden ja katkeruuden ajoista, jolloin duunarit ajeli Ladalla, maanviljelijät ja pankinjohtajat Mersulla.

Isommassa kriisissä näyttää sensijaan olevan muutamakin unionin jäsenvaltio: tulee nyt äkkiseltään mieleen Unkari ja Puola jossa kansalaisoikeuksia kavennetaan ja poliitikot kaappaavat kansalaisten omaa itsenäistä päätösvaltaa itselleen. Se on nimenomaan kansallisvaltion kriisi joka osoittaa että valuvikoja löytyy.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Unohdit Espanjan? Poliittinen oikeuslaitos ja ihmiset hakevat turvapaikkaa ulkomailta.

Unioni on todellakin luisunut kriisiin tällä vuosikymmenellä.
Pakolaiskriisi, terrorismi, Kreikka, Saksa, Italia, Ranska ja Englanti ja jopa Ruotsi ovat olleet kovastikin esillä.

Tommi Mäkinen

Esa Mäkinen ja Max Jussila ja petteri ritala, niil on joku ylipaskojen ihmisten kerho :D

Pääseeksees sinne että on vaa vitun idiootti??

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Vai niin. Tekeekö se sitten sinusta ylimaallisen neron, kun sinulla ei ole mitään sanottavaa itse asiaan?

Sisällön heikkouden lisäksi lyhyessä mölinäkommentissasi on tolkuton määrä kielivirheitä. Vihaatko Suomea, kun et ole viitsinyt opetella kunnollista suomea?

Kieli on ajattelun väline, sanotaan. Sinun ajattelusi heikko taso ainakin tuli hyvin selväksi.

Tommi Mäkinen

Mä oon nero vs. sä.
Sul on helmi sukunimi ja paskat aatteet. Et kai sä sille minkää voi..

Tommi Mäkinen

Pyydän anteeksi. Humalassa kirjoitin pas*aa. Pyydän anteeksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Riittää, että osaa lukea ja kirjoittaa ja että ymmärtää sekä lukemansa että kirjoittamansa.

Tommi Mäkinen

Pyydän anteeksi. Humalassa kirjoitin pas*aa. Pyydän anteeksi.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Tommi Mäkinen, pääsit kommentillasi toiseen kerhoon. Ihan ainoana jäsenenä.

Olisiko sinulla jotain asiaakin?

Tommi Mäkinen

Pyydän anteeksi. Humalassa kirjoitin pas*aa. Pyydän anteeksi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #149
Tommi Mäkinen Vastaus kommenttiin #151
Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Sanan säilä on taas viuhunut tässä keskustelussa, uskontokin saatu perinteiseen tapaan mukaan ja jokaisella tuntuu olevan pointtinsa. Erityisen ilahduttavaa on, että myös sellaisella, jonka äo alittaa kengännumeron, on mahdollisuus osallistua keskusteluun, kuten Tommi Mäkisen mukanaolo osoittaa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Kyllönen ja kumppanit eivät vieläkään ymmärrä, että Suomi on EU:n jäsenenä ollut suvereenimpi kuin koskaan aikaisemmin historiassaan.

Jos Suomi tekisi sen typeryyden, että eroaisi EU:sta, Suomi ajan oloon joutuisi Valko-Venäjän kaltaiseksi Venäjän alusvaltioksi.

"Stupid is as stupid does" loihe Forrest Gump aikoinaan lausumaan...

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Kyllönen ja kumppanit eivät vieläkään ymmärrä, että Suomi on EU:n jäsenenä ollut suvereenimpi kuin koskaan aikaisemmin historiassaan."

EU:ssa Suomi on pelkkä ajopuu ilman omaa tahtoa. Ulkopolitiikkaa ei enää ole vaan poliitikkkomme kysyvät aina Merkeliltä mitä mieltä Suomi on ja sisäpolitiikan määrää EKP:n talouspolitiikka. Suomi on menettänyt suvereniteetin ja täysin poliitikkojemme toiveista.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Ei ole EU:n vika, jos Suomi joissain asioissa peesaa Saksaa.

Baltian maat eivät peesaa Saksaa, vaan ajavat omaa agendaansa. Heidän suvereniteettinsa taso kun on Suomea selvästi korkeampi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #93

Suomen edustus on historiamme aikana enimmäkseen ollut emämaalleen esivaltauskollista. Parhaiten tällä politiikalla onnistuttiin autonomian aikana ja erityisesti Aleksanteri II:n aikana. Suotta ei tuo keisari seiso patsaana edelleen Senaatintorilla.
Ruotsin valta-ajalta voi mainita Kustaa Vaasan ja Kaarle XI:n asutuspolitiikan, jonka seurauksena Suomi saavutti Tarton rauhassa 1920 Neuvostoliiton kanssa solmitun rajan. Tarton rauhan raja on reaalipoliittinen raja, joka perustui vallitsevaan asutus- ja kulttuuripoliittiseen aluejakoon Venäjän kanssa.
Yhteydet Saksaan perustuvat uskonpuhdistukseen, 30-vuotiseen sotaan, talous- ja kulttuuriyhteyksiin, jääkäriliikkeeseen, vapaussotaan ja jatkosodan sotilaallisiin ja kulttuuriyhteyksiin.
Yhteyksiin Venäjään 1900-luvulla ei liity paljonkaan hyvää, johtuen talous- ja yhteiskuntajärjestyksen eroista sekä Venäjän aggressiivisesta asenteesta Suomea kohtaan. Yya-kaudelta jääneitä suomettumiseen liittyviä jännitteitä ei ole NL:n kaaduttuakaan kyetty avaamaan. Venäjä on kaikessa rauhassa saanut sulkeutua ja kääntyä sisäänpäin odottamaan jännitteen purkautumista, joka ei voine tapahtua ilman väkivaltaa.
Suomi on edelleen ajopuu räjähdystään odottavassa Euroopassa.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #104

"Autonomian aika" on pelkkä kaunisteleva ja Venäjää myötäilevä ilmaisu kuvaamaan miehitettynä olemisen aikaa.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen Vastaus kommenttiin #104

Matti Kyllösen kiteytys on kyllä hyvä, mutta autonomian aika oli Suomelle hiukan kaksijakoinen. Alkuaika ja erityisesti Aleksanteri II:n aika oli hyvää, mutta jo hänen seuraajansa Aleksanteri III:n aikana alkoi venäläistämispolitiikka, joka huipentui Nikolai II:n hallituskautena. Ei siis ole tosiaankaan sattumaa, että Senaatintorilla seisoo ansaitusti Aleksanteri II:n eikä esim. Nikolai II:n patsas.

Suomen, Ruotsin valtakunnan itäisen osan, raskas osa johtui yleensä enemmän sen maantieteellisestä asemasta Venäjän naapurina kuin tarkoituksellisesta syrjinnästä keskusvallan taholta. Suomalaiset olivat edustuina säätyvaltiopäivillä ja esim. täällä kenraalikuvernöörinä 1600-luvulla pariinkin otteeseen toiminut Per Brahe kehitti aluettamme monin tavoin. Lisäksi Ruotsin vallan perintönä tullut vuoden 1734 laki sitoi meidät länsimaisen oikeudenkäytön piiriin.

EU:sta olen Matin kanssa melkoisesti eri mieltä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #144

Pekka Näränen. Luettelemasi asiat ovat perustavia tapahtumia. Venäjän vallan ajan jälkipuolisko oli Suomelle varsin hyvää aikaa. Suomalaiset osasivat käyttää "Ruotsin korttia" varsin hyvin ajaessaan Suomen autonomian kehittämistä. Vastakohtaisuus syntyi kun Venäjä ryhtyi venäläistämään Suomea 1899 alkaen (yleisvenäläiset lait Suomeen, laaja venäläistämisohjelma). Syntyi kansallinen vastarinta, joka johti onnistuneesti maan itsenäistymiseen. Suomi pysyi länsimaisena maana. Samasta asiasta oli kysymys 2. maailmansodassa. Siitäkin selvittiin itsenäisenä länsimaisena valtiona, joskin yya-sopimus rajoitti sisäistä poliittista vapauttamme.
Venäjän kaaduttua Suomi kiiruhti länteen. Lupaukset olivat suuret. Mutta ongelmia on ollut valtavasti ja ne vain pahenevat. Suomi peesaa Saksaa. Onko jossakin asiassa Suomi ollut Saksan kanssa eri mieltä? Ei tule mieleen.
Meille syötetään pelkästään positiivisia asioita ja maksatetaan hirvittävät summat asioista, joihin ei ole minkäänlaista osuutta. Suomi on paljon kärsinyt ja raskaasti laiminlyöty ajopuu. Lainsäädäntövalta, jonka puolesta taisteltiin Venäjää vastaan, on annettu pois. Pankkituet, maahanmuutto, valtavat nettomaksut toisten puolesta, kasvanut rikollisuus ja turvattomuus kaduilla ja kodeissa on kasvanut. Suomi ei ole entisensä.
Suomella ei ole minkäänlaista ohjelmaa tulevaisuutensa varalle. Ollaan lastuna laineilla. Uusilla maahanmuuttoryntäyksillä pelotellaan. Kansa, jonka kansalaiset eivät uskalla/halua perustaa perheitä, synnyttää lapsia, hoitaa vanhuksiaan eivätkä edes uskalla/osaa pitää huolta omasta kielestään, ei ansaitse tulavaisuutta. Se kuolee.
Sellainen johto, joka ei usko tulevaisuuteen eikä osoita kanalleen tietä, tulee vaihtaa. Sellaiset kaverit, joiden kanssa ei ole kiva elää, tulee vaihtaa.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen Vastaus kommenttiin #93

"Baltian maat eivät peesaa Saksaa, vaan ajavat omaa agendaansa."

Mikä on baltian maiden oma agenda, Venäjän vihaaminen julkisuudessa. Tälle saa taputuksia kaikilta natointointoilijoilta.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #118
Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

Jos nykyiset poliitikkomme ovat noin vässyköitä ja ilman omaa tahtoa, niin kannattaako Suomen edes erota Eu:sta? Eikö Eu-ero voisi johtaa Suomen vielä kamalampien valtioiden aluslakanaksi, kun poliitikkomme osaavat vain pokkuroida ja hymistellä?

Vai olisiko Dosentilla, Ilja Janitsikinilla, Johan Bäckmanilla, Laura Huhtasaarella tai Marco de Witillä sitä suoraselkäisyyttä ja jämptiyttä jota Suomi kaipaisi?

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen Vastaus kommenttiin #100

On se outoa, että noiden Rajat Kiinni/Suomi Ensin -porukoiden näkyvimmät hahmot ovat venäläinen, virolainen, marokkolainen, saksalainen sekä belgialainen henkilö.

Miten typeriä noiden kannattajat oikein ovat?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #101

Jaa. Missähän tuollaista tietoa jaetaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #100

Suomella on aina ollut onni ja kyky löytää kriisiajalleen hyvät johtajat. Niin nytkin, kun aika on.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #100

Onpa asiaton rinnastus ihmisten luokittelussa!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 84

Hyvin harvassa asiassa suomalaisilla on joku yksi yhteinen tahto ja näin on ollut aina. Nykyisin keskinäinen eripura ei ole niin isoa kuin joskus markka-aikaan vaikka somen ansiosta niin luulisi.

Europarlamentissa edustajat edustavat ensisijaisesti äänestäjiään. Aina kun joku eroa haikaileva wannabe-poliitikko perustelee kantaansa sanomalla että suomalaiset haluavat itse päättää asioistaan niin se tarkoittaa sitä että joillekin epäkelvoille poliitikoille annetaan täydellinen valta päättää ja rajoittaa niitäkin asioita joista itse kukin voi haluamallaan tavalla päättää nyt. Niin surkeaa kohtaloa en suomalaisille toivoisi, ne ajat on kyllä koettu.

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Jopa Marine Le Pen on jättänyt EU:sta eroamisen pois agendalta ja tähtää nykyään EU:n kehittämiseen.

Tuolla on tuore kirjoitus Le Penin puolueen saamasta rahoituksesta Venäjältä: https://www.washingtonpost.com/world/national-secu...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ranska on Ruotsin tavoin historiansa aikana erinomaisesti kyennyt ottamaan lahjuksia ulkomailta. Ei niistä ole opiksi Suomelle.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #108

Suomalaisten rehellisyys on ärsyttävä myytti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #111

Kansa on edelleen rehellistä ja lakeja kunnioittavaa, mutta ahneille suvakeille ei mikään kohtuus riitä, koska muukalaisten piikki on auki.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #166

Kansa? Keitä siihen kansaan kuuluu? Myös sudeettisuomalaiset Ruotsissa? Oletteko menossa liittämään valtakuntaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

EU:n aika on ollut tällaista, kuten kerroit. Johtopaikoille hakeutuvat lahjoiltaan ja ahkeruudeltaan heikoimmat, itsekkäimmät, ahneimmat ja moraaliltaan joustavimmat. Siksi on aika irrota tuosta hökötyksestä, EU:sta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen
Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Kyllönen elää menneessä Suomessa, hän vaatii kristillistä kasvatusta lapsille, mutta tutkimusten mukaan ainoastaan neljänns suomalaisista uskoo raamatun sanomaan, enemmistö suomalaisista, kun ovat ns. tapakristttyjä. Kyllönen haikailee markkaa takaisin dalvaation mahdollisuuden vuoksi, Suomessa tehdyt devalvaatiot ovat yksi keskeinen syy siihen miksi suomalainen vientiteollisuus on vaipumassa bulkkituotteita tuottavaksi teollisuudeksi, kilpailukykyä haettiin devalvaatioilla, kun se olisi pitänyt tapahua tuotekehittelyn kautta. Itse, kohta seitsämänkymppisenä en kaipaa mitään siitä menneestä varsin ahdassmelisestä Suomesta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kunnioitan mielipidettäsi ja olen iloinen että sanot sen ilmeisen onnellisena, vaika oletkin ollut edistämässä suuren julkisen vallan velkataakan kasvattamisessa ja jättämisessä jälkipolville ruokkiessasi muukalaisia ja taatessasi etelävaltioiden velkoja.

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Kuunnelkaa puheeni kesäkuussa Sotkamossa, jonka pidin keskustan puheenjohtajavaalissa haastaessani Juha Sipilän tai lukekaa puhe blogilinkistäni, jos ette jaksa kuunnella. Minä olen ollut tätä mieltä ja tässä on edelleen totuuden siemen.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/201806092201...

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/256578...

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Sen verran vielä hyvät blogikeskustelijat. Antakaa arvo toistenne mielipiteille ja välttäkää toistenne mollaamista. Keskustella voi arvokkaastikin.

Hyvää loppuvuotta ja tulevaa uutta vuotta kaikille. Toivotaan, että me ja Suomi voimme paremmin ensivuonna ja maailmassa olisi vähemmän sotia ja kaikenlaisia ikäviä asioita. Rauhaa ja rakkautta mieluummin. <3

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Vesa Levonen suomalaiskansallisen yhteisöllisyyden edistämisestä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Kiitos Matti taas hyvästä kirjoituksestasi, melkomoiset kokoontumisajot olet saanut aikaiseksi! Ei voi kuin ihaillen lukea, kun jaksat niin maltillisesti ja asiallisesti kommentoida, vaikka muutamat kirjoittajat henkilöön meneviä solvauksia jakelevatkin.

Oikein ihanaa uutta vuotta sinulle ja perheellesi!<3

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiitos, Ritva kauniista sanoistasi. Yhteisellä asialla on paljon oltu, eikä työ ole mennyt hukaan. Suurimpia kohokohtia toimissamme on ollut 3.10.2015 tapahtunut kansanmarssi Torniossa muukalaisvyöryn ollessa kuumimmillaan. Siellä vakuutuin vastatulien sytyttämisen tarpeellisuudesta. Monet unionin suuret maat ja pystyttäneet rajatarkastuksensa, mutta Suomi töllöttää tumput suorina ja huutaa lisää elätettäviä tänne. Jatkamme työtämme itsenäisen Suomen palauttamiseksi laillisin keinoin, valistuksella ja äänestämällä sekä hoivaamalla oman kansan kärsiviä, jotka menettävät oikeuksiaan, jotta muukalaisten oikeudet suvaisevien tahdon mukaan maassaamme kasvaisivat.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Juuri näin teemme Matti. Olen taltioinut ajankuvaaa omille sivuilleni syksyn 2015 tapahtumista. Siellä on sinunkin kirjoituksesi sekä videoita, joissa näkyy yhteinen marssimme, jossa olimme Aimon kanssa mukana. Kiitos edelleenkin teille molemmille erittäin miellyttävästä seurasta, on suuri kunnia tuntea kaltaisianne isänmaallisia herrasmiehiä. http://www.ritvapuolakka.fi/412180148

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

Ymmärrän, että Kyllönen on huolissaan nyky-yhteiskunnasta, koska se on menossa pitkälti toiseen suuntaan, jonne Kyllönen ja kumppanit haluaisivat Suomen menevän. Kymmenen vuoden aikana kirkosta on eronnut kymmenen prosenttia ihmisistä ja määrä taitaa olla jo alle 70%:n. Yhä harvempi ihminen sanoo uskovansa kristinuskon Jumalaan. Yhteiskuntaelämä ja eri instituutiot ovat maallistuneet ja muuttaneet toimintatapojaan. Perinteet monessa eri muodossaan ovat joko menettäneet merkityksensä tai joutuneet vakavasti kyseenalaistetuksi. Moni tuttu ja turvallinen on murroksessa, eikä tunnu enää tänä päivänä samalta, jolloin Kyllönen oli nuori.

Nykyinen yhteiskunta on omiaan melko ulospäinsuuntautuneelle, vapaamieliselle ja uusia kokemuksia hakevalle henkilölle. Turvallisuutta ja pysyvyyttä arvostavat ihmiset saattavat vain havaita, ettei heidän arvojaan nykymaailmassa kenties hyväksytä tai kuunnella. He kokevat joutuneensa puolustuskannalle. Voi olla, että yhteiskunta on muuttunut liian nopeasti, eivätkä kaikki pysy mukana.

Politiikka on hyvin polarisoitunutta ja toisenlaisia mielipiteitä on usein vaikea ymmärtää. Tulevaisuudessa olisikin hyvä löytää enemmänkin meitä yhdistäviä asioita kuin rikkovia. Ehkä parasta olisi aloittaa omien varmuuksien, mielipiteiden ja oletusten kriittisestä tarkastelusta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mikä demokratia on sellainen, jossa kaikkia laillisia parlamenntipuolueita ei hyväksytä hallituskumppaneiksi, vaikka kansa on puolueen kansanedustajat parlamenttiin äänestänyt? Mikä demokratia on maa, jossa vain EU:ta kritiikittömästi kannattavat puolueet ja henkilöt saavat tasavertaisesti toisten kanssa ilmaista käsityksensä maansa ja Euroopan menosta? Kuitenkin he maksavat veronsa, noudattavat maan lakeja, tekevät työtään jos sitä on tunnollisesti ja ajavat näkemyksiään parlamentaarisin ja laillisin keinoin. Nämä Euroopan eliitiksi itsensä leimanneet eivät uskalla/halua katsoa taakseen nähdäkseen, miten juuri heidän oma virheellinen politiikkansa on Euroopan tähän kaaokseen johtanut. Heidän arvostustaan ja ehkä kunnioitustaankin kohottaisi, jos tunnustaisivat virheensä ja olisivat valmiit keskustelemaan asioiden korjaamisesta. Mutta eivät he siihen kykene, vaan he syyllistyvät itse niiden arvojen polkemiseen, joiden rikkomisesta he arvostelijoitaan syyttävät. Ihmisoikeudet näet kuuluvat edelleen maan kansalaisille, eivät vain kansan siivellä eläville muukalaisille.

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

Puhutko Ruotsin poliittisesta umpikujasta vai Suomesta? Suomessahan perussuomalaiset otettiin hallitukseen ja kuinkas kävikään? Nykyiset persut ovatkin varmasti yhtenäisempi puolue kuin se alkuperäinen, mutta voitko Kyllönen ymmärtää, miksi suurin osa suomalaisista ei kannata persuja tai muita samanhenkisiä puolueita? Heitän nyt muutamia esimerkkejä, siitä miksi en itse kannata: Puolueen ja sen kannattajien salaliittoteorioiden omainen EU-, YK- ja eliittivastaisuus, ilmastonmuutoksen ja sen riskien vähättely tai jopa kieltäminen, nationalismi ja kristillinen konservatismi, globalisaatiosta saatujen hyötyjen aliarvioiminen, maahanmuuttovastaisuus, kehitysyhteistyövastaisuus, turvattomuudella pelottelu, militarismin korostaminen ja sankarimyytit, menneiden aikojen ja vahvojen johtajien ihailu ja kaipuu.

Puolue on omaksunut saman populistisen ideologian kuin Euroopassa moni muu samanmielinen puolue, ja kokemukset näiden puolueiden noustessa valtaan, esimerkiksi Unkarissa tai Puolassa, eivät mielestäni ole kauniit: muun muassa kansanvaltaa ja lehdistön vapautta on kavennettu.

Olenko mielestäsi yhtään oikeilla jäljillä? Vai täysin hakoteillä?

Olet siinä oikeassa, että Euroopassa on tehty virheitä siinä, ettei osaa kansasta ole kuultu tarpeeksi, joka on johtanut tähän tilaan. Kysymys siis on, kuinka voimme tehdä yhteistyötä, jotta eripura saataisiin loppumaan. Nykyisen järjestelmän romuttaminen ja vaihtaminen luetteleemiini asioihin ei vain käy.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Tosiasia on että Suomi on mennyt kaikilla tasoilla alaspäin EU:n aikana.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ladat vaihtunu mersuihin, murhia ja muita rikoksia tapahtuu vähemmän.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

# 125

Jep nyt ei ne kotimaiset poliitikkomme pysty enää ihan niin pahasti kieltämään kansalaisiltaan noiden maahantuontia vaikka vielä ne kuitenkin yrittävät siinäkin sitä kansalaisten itsenäistä päätösvaltaa rajoittaa. Onneksi asiasta vii nykyisin unionille valittaa.
Erotaan vaan unionista niin sittenhän voidaan taas kieltää vaikka mitä.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Matti Karnaattu, sinäkö luulet että se johtuu EU:sta?

Eiköhän se kuule ihan teknologian kehityksestä johdu! Tosin aika harvalla on varaa mersuihin! hauskaa nämä väitteet Autoista,Telkkaideista ynm. ihan kun mikään niistä olisi EU:sta kiinni! Ihan aika ( teknologian kehitys) on ne tuonnut meille monelle mahdolliseksi! Ei EU tai Globalismin hehkutus!

Tosin kuten sanoin, aika harvalla silti on varaa kunnon mersuun!

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #139

# 139

Nykyisin se Mersu on kansanauto, toisin kuin vielä markka-aikaan jolloin se oli verotettu eliitille.
Nyt voi mielivaltaiseksi koetusta autoverotuksesta valittaa unionille, ja se lähes aina kannattaakin.

Ollessamme Ruotsin itäiset maakunnat meillä oli kuninkaankäräjät jonne kannella paikallisten pikkunilkkien ja poliitikkojen mielivaltaisuuksista. Nykyisin unionin toimielimet ajavat saman asian. Tosin niillä on vielä liian kapeat sektorit ja liian vähän valtaa.

Käyttäjän mikkish kuva
Mikael Hernesniemi

#121

Mutta onko tuo oikeasti tosiasia vai vain oma käsityksesi ja kokemuksesi?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

Taitaa olla vain henkilökohtainen kokemus.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Ensi vuosi tuleekin olemaan EU:n kannalta mielenkiintoinen, tähdet lupaavat yhtä onnelaa :D

On ollut etuoikeus nähdä Liberaalien ylitsevuotavaa älykkyyttä, rakentaessaan paratiisia Eurooppaan. Heheheh.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Riston Laineen Eurooppa-usko on liikuttavan kaunista. ;)

Freude, schöner Götterfunken,
Tochter aus Elysium!
Wir betreten feuertrunken,
Himmlische, Dein Heiligtum.
Deine Zauber binden wieder,
Was die Mode streng geteilt,
Alle Menschen werden Brüder,
Wo Dein sanfter Flügel weilt.

https://www.youtube.com/watch?v=TzLINxT-eMc

PS. Kyseessä on siis Oodi ilolle, "Euroopan hymni".
Irvokkaalta se kuulostaa tämän päivän Euroopassa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tosi veljiähän EU:ssa ollaan. Tovereita kommunistisen Neuvostoliiton malliin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mielenkiintoinn vuosi on edessä. Montakohan kertaa Britannia joutuu äänestämään päästäkseen eroon EU:sta?

Käyttäjän mattivillikari kuva
Matti Villikari

Arvoisa Matti Kyllönen, en tiedä mitä haluat blogillasi sanoa lopulta ja lyhyesti kun lopetin lukemisen jo ensimmäiseen kappaleeseen, joka perusteella väärin menee.

"Suomen satavuotista itsenäisyyttä ja siihen liittyneitä vuoden 1918 tapahtumia juhlittaessa ja käsiteltäessä on vähällä huomiolle jäänyt itsenäisyydestä ja vapaudesta maksettu kallis hinta, jonka edelliset sukupolvet ovat hyvinvointivaltiomme saavuttamiseksi maksaneet. Kansan verovaroin ylläpidetty julkisuuskuva on tietoisesti muokattu itsenäistä Suomen kansallisvaltiota väheksyväksi ja eurooppalaista liittovaltiota ihailevaksi. Tämä on väärin."

En viitsi edes tarkemmin analysoida tätä mutta siitä olen vakuuttunut, että sinä olet varma, että väärin on mennyt.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Miksi kyselet sisällöstä, kun et uskaltanut sitä lukea loppuun. Pyydän jatkamaan untasi.

Käyttäjän paavonevalainen kuva
Paavo Nevalainen

Matti Kyllönen päätteli: "Maailman rahamiesten hallitsemaa maailmanhallitusta ei näköpiirissä olevassa tulevaisuudessa ainakaan Suomeen tule. Se on meidän suomalaisten itse ensi eduskunta- ja eurovaaleissa ratkaistava. Valtaa Suomessa ei käytä EU, vaan sitä käyttää edelleen Suomen kansa ja sen valitsema valtiopäiville kokoontunut eduskunta."

Uskon itse aivan päinvastaista. Jonkinlainen "maailmanhallitus" ulottaa kouransa Suomeenkin (vähittäin ajalla 1989-2030). Emme pysty ratkaisemaan asiaa eduskunta- ja eurovaaleissa, teema ei nousse esille mediassa vaan pysyy fringe -friikkien (joista olen yksi kelpoisa esimerkki) teemana. Valtaa Suomessa käyttää EU, media ja eduskunta on pelkkä leimasin.

Ainoa keino itsenäistyä on antaa kehityksen tapahtua ja odotella EU:n ajallaan hajoavan omaan mahdottomuuteensa. Kansa voi sinä aikana tosin passivoitua, ja meidät voi EU -ajanjakson jälkeen kahmaista pois kuljeksimasta joko Saksa, USA, Ruotsi tai Venäjä, jälkimmäinen tosin kaikkein pienimmällä todennäköisyydellä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Paavo Nevalainen. Olet siis sillä kannalla, että Suomen kannattaa jatkaa tahdottomana ajopuuna, velkaantua lisää, täyttää maa muukalaisilla meidän laskuumme, menettää yhteiskuntarauhamme, turvattomuutemme, miehinä katsoa nahjuksen lailla vierestä, kun naisiamma ja lapsiamme raiskataan ja maata asteittain miehitetään päämääränä islamilainen yhteiskunta keskiaikaisine barbaarisine laikeineen ja käytänteineen?
Olen toista mieltä. On korkea aika tarttua ohjaimiin, asettaa tarmokkaat ehdokkaat eduskuntavaaleihin ja europarlamenttivaaleihin sellaisista puolueista, joilla on selkä tahto ja lupaus toimia Suomen itsenäisyyden palauttamisesi ja vapauttamiseksi EU:n liittovaltiokehityksestä.

Käyttäjän SakariJSaarilahti kuva
Sakari Saarilahti

En ota kantaa itse blogin sisältöön, mutta toivon kykeneväni kirjoittamaan yhtä selkeästi kuin blogisti vielä siinä vaiheessa, kun joskus täytän (?) yhtä kunnioitettavan määrän vuosia kuin Matti Antero Kyllönen (s. 1940).

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen
Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Jottei totuus unohtuis, niin kannattaa lukea tämäkin blogi Matin blogin ohessa.

http://vesalevonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/266517...

Käyttäjän hesejp kuva
Heikki Pulkkinen

Liberaalieliitti edustaa uuden ajan fasismia. Näin ennusti jo Ronald Reagan.

Suomessa tarvitaan kolmas kansallinen herääminen, ja kolmas itsenäisyystaistelu olisi saatava todenteolla liikkeelle.

Paavo Väyrysen Seitsemän tähden liike muodostaa Suomen euroskeptisismin kovan ytimen.

EU-kritiikki ja syvä tyytymättömyys liberaalieliitin arvomaailmaa kohtaan ovat tätä päivää - halusimme tai emme. Länsimaailma on muuttunut nyt siinä suhteessa, joten on mentävä mukaan!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Samoilla linjoilla ollaan, Heikki Pulkkinen. Rahastajaliberaalien oman edun tavoittelu ja veronmaksajien ryöstö maahanmuuton nimissä on saatava loppumaan. Tässä on työmaata kaikille isänmaallisille ja kansallismielisille puolueille ja ihmisille. Voimat olisi koottava vaaliliittoihin, jotta saadaan suuri yhteisvoima liikkeelle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset