Matti Kyllönen

Jussi Halla-aho on vahva pääministeriehdokas

Suomen asiat ovat olleet kymmenen vuotta heikolla tolalla. Vuonna 2008 alkanut lama pudotti vuoden 2009 bruttokansantuotetta vajaat 8 prosenttia alaspäin. Heikko talouskasvu jatkui aina viime vuosiin asti. Maailmantalouden piristymisen ja kotimaisten säästötoimien ansiosta on viime vuosina päästy parempaan kasvuun niin, että työttömyys on laskenut. Silti Suomessa on edelleen noin neljännesmiljoonan ihmisen työttömyys, vaikka Juha Sipilän (kesk) hallitus on kehunutkin Suomeen syntyneen hänen hallituskaudellaan 110 000 työpaikkaa. Verotulojen kasvua ei kuitenkaan ole rohjettu rummuttaa. Tempputyöllistäminen jatkuu. Rakenteelliset korjaukset odottavat remonttimiestään. Valtionvelkamme ja kansamme ikärakenne on hirmuisen uhanalainen.

Missä kohden Suomi on ajanut miinoihin? Yleisenä vastauksena on sanottava, että Suomi on koko EU -kautensa eli vuodesta 1995 lähtien EU-suhteissaan noudattanut kiltin ja kuuliaisen oppilaan linjaa. Suomen pää on ollut Brysselissä ja vain jalat Helsingissä.
Rankimmat seuraamukset on saavutettu velkaantumisen ja maahantunkeutumisen alueella. Saksan valtakunnankansleria Angela Merkeliä seuraten Suomen pääministeri Juha Sipilä vuonna 2015 kehotti ulkomaalaisia saapumaan Suomeen. Yli 32 000 ”pakolaista” marssikin Euroopan läpi Ruotsin kautta Suomeen, vaikka pakolaiseksi tulijan olisi sovittujen sääntöjen mukaan pitänyt kirjautua pakolaiseksi siinä Euroopan Unionin maassa, johon ensiksi saapuivat. Tästä, että heidät päästettiin vastoin sääntöjä Suomeen, ei ole ketään poliitikkoa tai virkamiestä pantu vastuuseen. Se on käsittämätön laiminlyönti, joka on korjattava.

Toinen, Suomen kaltaiselle pienelle maalle vieläkin vaarallisempi on YK:n siirtolaissopimus GCM, joka aikanaan markkinoitiin Suomessa vapaaehtoisuuteen pohjautuvana suosituksena, ei sitovana sopimuksena, mutta heti kun YK oli sen hyväksynyt, sitä alettiin Suomessa pitää pakkona, sitovana: ihmisellä on muka globaalissa maailmassa oikeus tulla mihin tahansa maahan kenenkään estämättä ja vastaanottavan maan velvollisuus on hänet elättää, kotouttaa ja vielä turvata hänen kulttuurinsa. Tämä on kestämätön velvollisuus, jonka tavoitteena on vain kaaoksen levittäminen.

Useat EU:n jäsenmaat ovat tukkineet rajansa ja haluavat itse päättää keitä maihinsa päästävät. Näin tekee myös Yhdysvallat, jota Suomen YLE päätyökseen pilkkaa siitä, että USA suojaa itseään. Yhdysvaltain presidentti D. Trump pyrkii jatkamaan muurin rakentamista Meksikon rajalla. Tällä tavoin ovat monet maat suojanneet itseään hallitsemattomalta muukalaisten tulolta ja miehitykseltä.

Jokainen sivistysmaa haluaa pitää siirtolaisuuden kontrolloituna kiintiöin. Niiden avulla vastaanottava maa haluaa pitää omat ja siirtolaisten edut hallinnassa niin, että tulijat pystyvät sijoittumaan tulijamaan työmarkkinoille ja elättämään itsensä ja perheensä. Vastaanottava maa haluaa huolehtia siitä, että tulijat pystytään kotouttamaan ja sijoittamaan yhteiskuntaan. Näin turvataan maailmasssa järjestys ja vältetään sodat. Nyt ei näin tehdä, vaan vallanpitäjät näkevät kaaoksen tavoiteltuna, koska muka vasta kaaoksen raunioille voidaan rakentaa pysyvää. Tämä on ollut monien anarkisitisten ideogioiden tavoite, mutta itse ne ovat aatteeseensa sortuneet. Näin käy myös EU-liittovaltioutopian. Demokraattisten kansallisvaltioiden on se yhdessä vaaleissa murskattava.

Nämä kuvatut toimet eivät ole Euroopassa pitäneet kutiaan. EU:n aikana ei Eurooppaa ole saatu suojatuksi laittomalta maahanmuutolta. EU ei ole siihen edes pyrkinyt, ja syykin on selvä. EU:n tavoite on liittovaltio, jossa on yhdenmukaiset lait, työmarkkinat, yhteinen budjetti ja yhteinen toimenpideohjelma. EU haluaa tuhota kansallisvaltiot. Suomi on pahasti laiminlyönyt etunsa valvonnan. Väestöennuste, muukalaisväestön suuri määrä ja sen aiheuttamat kustannukset ja järjestyshäiriöt, maahamme vyöryvä rikollisuus, huumeet, naisten, lasten ja vanhusten turvan heikkeneminen ovat uhkia, jotka on päättäväisesti torjuttava.
Lähestyvät eduskuntavaalit on otettava vakavasti. On huolella katsottava, millä puolueilla on mahdollista palauttaa maamme turvallinen elämä ja tulevaisuus. Tärkein asia on se, kuka puoluejohtaja saa muodostaa hallituksen. Yleensä on niin, että totuuden puhujat ja totuuden etsijät ovat vainotuimpia ja löysimmät lupailijat eniten kehuttuja. Tällä mittarilla mitattuna Perussuomalainen puolue ja sen puheenjohtaja Jussi Halla-aho ovat olleet kesän 2017 jälkeen julkisesti parjatuimpia.
Lauantainen television Ykkösaamu kuitenkin osoitti, että ääni Ylenkin kellossa on muuttumassa. Halla-ahon tiedollinen ja älyllinen vahvuus, kokonaisuuksien hallinta sekä vakautta ja rauhaisaa  voimaa henkivä persoonansa lisäävät luottamusta siihen, että hän on kypsä ottamaan vastaan pääministerin työt ja vastuun, jos kansa sen hänelle on valmis vaalien kautta uskomaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

16Suosittele

16 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (121 kommenttia)

Käyttäjän niklaschristianrenner kuva
Niklas Renner

Jos ehdottaisin vedonlyöntiä Halla-ahon pääministeriydestä, niin millä summalla ja kertoimella lähtisit mukaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En pelaa rahasta ja jos pelaisin, säästäisin varojasi tappioilta.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

Hyvää analyysiä – AAA.

Kohdassa "Valtionvelkamme ja kansamme ikärakenne on hirmuisen uhanalainen." tarkoitat varmaan, että velka ja vanhuuteen kallistuva ikärakenteemme tekee meistä _haavoittuvaisia_.

Kaikki muut puolueet haluavat rahoittaa maahanmuuttoa velkarahalla. Vain Perussuomalaiset vähentäisivät velkarahan käyttöä lopettamalla haittamaahanmuuton.

Kaikki muut puolueet kannattavat EU:n liittovaltiokehitystä, mikä veisi Suomen kohti entistä suurempaa taloudellista epäitsenäisyyttä. Vain Perussuomalaiset vastustavat liittovaltiokehitystä.

Eduskunnassa vain Perussuomalaiset ovat huolissaan GCM-sopimuksen sisällöstä, muut puolueet suhtautuvat välinpitämättömän luottavaisesti tähänkin maailmalta tulevaan vaateeseen.

http://velkakello.fi/

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kolme A:ta on hyvä tunnustus. Minulla on useita AAA-tunnustuksia seinälläni. Perussuomalaisten polittiikka ja sen toteutus Halla-ahon johdolla vie Suomen nykyistä parempaan tulevaisuuteen. AAA-linjalla eteenpäin!

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

SItten kun H-A on pääministeri, sovitaanko että annatte tolkun ihmisille edes hieman aikaa poistua maasta ennenkuin rajat laitetaan kiinni?

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine Vastaus kommenttiin #7

Onhan meillä itä-raja kiinni, tolkun ihminen toki kauhistelisi tälläistä toimintaa ;)

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen Vastaus kommenttiin #11

Suomen - vai Neuvostoliiton - tarpeesta?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #11

Itärajamme on kiinni. Niin soisi olevan länsirajankin. Syksyllä 2015 Sipilän-Orpon-Soinin hallitus pääsi murtautujat läpi ja seuraukset ovat nähtävillä: miljardien eurojen rahalliset menetykset, rikokset, huumeet, raiskaukset ja yleinen turvattomuus on tullut. Rajat kiinni-piikki kiinni -liike alkoi 2015 syksyllä vaatia "tolkkua rajoille". Vaatijat leimattiin rasisteiksi, natseiksi, milloin miksikin. Ruotsin raja vuotaa koko ajan. Ruotsin kautta tulee Suomeen epämääräistä väkeä, eikä entisiä luvattomia vieraita saada pois. Tarvitaan uusi, aivan toisenlainen hallitus. Halla-aholla on tarvittava kokonaisnäkemys tarvittavista toimista. Annetaan äänet PS:lle, saadaan kaivattu muutos.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #7

Ei kai niitä kukaan laita kiinni ulosmenosuunnassa?
Ja nyt on maassa vielä n. 10.000 ihmistä, jotka eivät lähde vaikka saavat siitä ruhtinaallisen käteiskorvauksen. Soluttaudu heidän joukkoonsa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16

Ulos Suomesta pääsee joka haluaa. Harva lähtee - ainakaan muukalainen, jolle Suomi on paratiisi - edellyttäen tuhoaa paperit ja hakee "turvaa", siis vapaata valtiollista ylöspitoa ja loputonta "kotoutumista".

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #7

Onko joku perussuomalainen ehdottanut suomalaisten karkottamista Suomesta? Ei ole. Mutta laittomasti maassa olevat on hyvä saada maasta pois. Laillisin keinoin.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #22

Viron, Ruotsin ja Norjan kanssa meillä nyt on avoin raja, koska se perustuu molemminpuoleiseen luottamukseen. Jos me rupeamme valikoiviksi, sama tapahtuu toisella puolella. Täällä haikaillaan pääministeriksi ’rotutohtoria’, joka mm. on fantasioinut homon ampumista Tehtaanpuistossa. Jos porukka tuon äänestää valtaan, mä en koe kuuluvani siihen.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #60

Kannattaa varmuuden vuoksi lähteä jo ennen vaalipäivää.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #60

Käytät kyllä sopimatonta kieltä. Hallitsemattoman maahantunkeutumisen rajoittamisen perusteena ei ole ihmisen rotu, vaan valtion/kansalaisten oikeus päättää keitä päästetään maahan.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #63

"Tehtaanpuiston homon kanssa mietin hetken, että jospa hakisin yläkerrasta pyssyn ja ampuisin päähän. Olisiko siitä seuraava hekuma niin suuri, että se ylittäisi vankilareissusta seuraavan harmituksen? Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino."

- Jussi Halla-aho

On totta, että Halla-aho ei tuossa määrittele minkä rotuinen homo on kyseessä. Mutta näillä meriiteillä ajatus pääministeriydestä on kyllä mahdoton.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #68

Miksi sitten annoit väärän tuomion. Tietoisesti. Mitä se kertoo sinusta?

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #72

Minkä ihmeen väärän tuomion?

Jos tarkoitat rotutohtoria niin nimitys ei ole minun keksimäni
https://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/47208/Yle+sai+ku...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #76

Kun sinä sitä käytät, siitä vastaat.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen Vastaus kommenttiin #80

Minun sanomisianiko nyt paheksutaan? Eiköhän se ole Halla-aho, joka on pyrkinyt normalisoimaan rankan kielenkäytön. Katso vaikka, mitä hän on kirjoittanut somaleista. Jos ne tekstit eivät ole tarkoitettu rasistisiksi, kaverilla on vakava kommunikaatio-ongelma.

Käyttäjän MirjamiParant1 kuva
Mirjami Parant

Vaalivoitoillaan hekumoivat Kok., Keskusta ja SDP, marraskuun 2018 keskusteluissaan, olivat kaikki sitä mieltä, että heidän arvopohjaansa ei sovellu nykyiset Perussuomalaiset.

Eli, Perussuomalaisa ei hyväksyttäisi hallituksiinsa.

Jussi Halla-aho totesi noihin mielikuviin, että yrittävät vaalityössään saada ihmisten ajatukset käännettyä Perussuomalaisia vastaan.

Eli, vaalityötä parhaimmillaan.

Luotettavin nykyisistä puolueista, on Perussuomalaiset, joiden johtaja, Jussi Halla-aho on vakuuttavin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ykkösaamussa Heikel markkinoi suvakkipuolueita Perussuomalaisia ja Halla-ahoa vastaan. Raukkamaista ratsastaa tuolla tavoin vanhoilla kliseillä, jotka kuitenkin kääntyvät Halla-ahon torjujia itseään vastaan. Orpo, Rinne ja Sipilä osoittivat, ettei heillä ole alkeellistakaan tajua kansanvallasta ja vapaista vaaleista. Kansalaiset valitsevat tarjottimella olevista antimista mielestään parhaan. Äänestäjien pelottelu tuskin puree tässä ajassa. Kielletty hedelmä kiinnostaa kyyymään, miksi sitä ei saisi äänestää.

Käyttäjän kainiemelainen kuva
Kai Niemeläinen

Miksi on raukkamaista käyttää kliseitä, jotka kääntyvät H-An torjujia vastaan?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

Haluan suojella puolueita joissa on hyviä ihmisiä, huonoilta johtajilta, joka eivät tajua saati kunnioita hyviä käytöstapoja jotain toista puoluetta kohtaan.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

"Suvakki-sanasta käydään kiivasta keskustelua. Keskeinen kysymys on, voiko suvakkia käyttää neutraalisti.

Hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta, se tällä hetkellä on. Laineet lyövät, tyrskyää."
https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/vesa_heikkine...

X

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen Vastaus kommenttiin #14

Selviääkö ensikertalainen sen käytöstä vain ehdollisella tuomiolla?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #14

Ymmärrän "suvakki"-sanalla tarjoitettavan muodissa olevaa liberaalidemokraattia, joka hyväksyy kaiken mikä hyödyttää häntä itseään, mutta ei välitä omasta kansastaan ja sen hyvinvoinnista. Olennaisen peliväline hänen pelikentässään on hallitsematon maahanmuutto.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #24

"Suvakki-sanasta käydään kiivasta keskustelua. Keskeinen kysymys on, voiko suvakkia käyttää neutraalisti.

Hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta, se tällä hetkellä on. Laineet lyövät, tyrskyää."
https://www.kotus.fi/nyt/kotus-blogi/vesa_heikkine...

X

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen Vastaus kommenttiin #24

#24
Ihan väärin ymmärrät.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #78

Oletko Mikkonen huomannut että pääsi on edelleen irti. Pystytkö säätelemään mitä sieltä tulee?

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#6

Pätkä, jossa Orpo, Sipilä ja Rinne pääsivät ääneen, vaikutti tahattomalta komiikalta, kun se esitettiin keskellä asiallisesti etenevää haastattelua, jossa haastatelvana ollut Jussi Halla-aho huolellisesti argumentoi jokaisen vastauksensa.

On juuriin noin, että nämä kolme eivät ymmärrä, että myös esimerkiksi Parikkalan S-marketin tuulikaapin penkillä istuvilla voi olla omia mielipiteitä, ja kansanvalta todellakin on olemassa oleva tosiasia kuten sanoit.

Jyväskylän puoluekokouksen äänestysjonossa kyllä kuuli ja näki, että mummot ovat kartalla. Halla-aho oli heidänkin suosikkinsa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #35

Komiikkaa siinä todellakin oli, silloin kun sanat lausuttiin ja tänään kun uudelleen esitettiin, vaikka herrathan itse eivät tajunneet, miten hoopoja puhuivat ja hoopoilta näyttivät.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #38

#38

Yle valitsi klipin, mutta potkaisi omaan nilkkaansa.

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Jos perussuomalaisissa ymmärrettäisiin jotakin markkinoinnin ja tehokkaan kampanjoinnin päälle, tuo voisi olla ihan mahdollinen vaihtoehto nykyisessä asetelmassa. Näyttää kuitenkin siltä, ettei persuilla ole itseluottamusta, ja vaaleihin ollaan menossa aika lailla sammutetuin lyhdyin. Sillä ehkä saadaan 10-12 % kannatus, mutta suurimman puolueen paikka jää pelkäksi haaveksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Perussuomalaisuuteen ymmärrykseni mukaan ja omasta mielestäni kuuluu suora puhe suomalaisista lähtökohdista Suomen ja Suomen kansan hyvinvoinnin ja onnen tavoittelemiseksi. Jokapäiväisessä elämässä tulee palveluja tarjotessaan ja ostaessaan kiinnittää huomiota siihen, että edistetään suomalaisen työn, suomalaisten raaka-aineiden ja suomalaisten palvelujen mahdollisimman korkeata käyttöastetta ja varotaan henkilökohtaista, oman kotitalouden sekä julkisen vallan velkaantumista. Suu säkkiä myöten. Jokainen terve ihminen huolehtikoon mahdollisuuksiensa mukaan omasta ja muiden suomalaisten hyvinvoinnista ja maksakoon veronsa ja ulostekonsa asetettujen oikeudenmukaisten velvotteiden mukaan. Terveet pois reestä.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#8

Mielestäni nykyiset Perussuomalaiset ovat hienosti ottaneet tilaa haltuun.

Kun TV-kanavat halusivat rajata Perussuomalaiset ulos kuvasta, nämä perustivat oman TV-kanavan nettiin. "Puheenjohtajiston kyselytunti" perustuu reiluun meininkiin: ihmiset kysyvät, puheenjohtajisto vastaa

https://www.perussuomalaiset.fi/puheenjohtajiston-...

Myös some on hyvin hallussa ja perussuomalaisten kenttä eri paikkakunnilla kautta Suomen on aktiivinen ja motivoitunut.

Hyvältä näyttää!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kanssasi samaa mieltä, Johanna. Hyvältä näyttää. Ja sitä paremmalta, mitä enemmän Halla-aho saa puhua. Hän puhuu selkeästi ja kansantajuisesti. Hän saa vaikeatkin asiat näyttämään helposti ratkaistavilta, kun ratkaisijana on ihminen/puolue, joka venkoilematta hallitsee kokonaisuuden.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Persuilla on pk-seudulla oma radioasemansa, 97,1 MHz.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

Perussuomalaiset kertovat olevansa ainoa eu- ja maahanmuuttokriittinen puolue Suomessa. Mistä puolueista löytyisi apupuolueet Halla-ahon johtamaan hallitukseen?

Käyttäjän MikaLehtonen kuva
Mika Lehtonen

Niiden löytyminen ei olisi minkäänlainen ongelma enää jälkeen, jos Perusuomalaiset todella nousisi suurimmaksi puolueeksi. Apupuolueista puhuminen ei ehkä ole paikallaan, mutta yhteistä "arvopohjaa" alkaisi kummasti löytyä yhden jos toisenkin kanssa.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

SK:n artikkelin mukaan Perussuomalaiset ovat suurin häviäjä tulevissa ek vaaleissa yhdessä keskustan kanssa. Halla-ahon PS kannattaisi vain vähän päälle 200 000 äänestäjää.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #18

#18

Suomen Kuvalehti kokee kovasti vaikuttaa asioiden kulkuun. Lehden lukijakunta on kuitenkin vuosien saatossa pienentynyt eikä se ole enää entisenlaisessa iskussa.

Kristallipallokin taitaa olla jo hiukan himmeänä.

Huti tuli jo v.2015. Silloin SK otsikoi "Perussuomalaiset äärioikeiston kahleissa?". Soinin kuva oli isolla.

Ei ollut mitään kahleita, mutta muutama luopio oli.

Nyt suuri joukko suomalaisia ajaa omaa asiaansa, mutta Suomen Kuvalehden kristallipallossa äänestysluvut ovat hämärän peitossa ja ilmeisesti vain osa niistä on näkyvissä?

Mutta, vapaa maa – jos Korkman haluaa näihin lukuihin uskoa, se hänelle suotakoon.

Todelliset luvut lyödään kuitenkin kehiin äänestyspäivänä. Ja ihan vain tiedoksi: aikakauslehdillä ei ole äänioikeutta näissä vaaleissa.

Äänioikeus on äänestäjillä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman Vastaus kommenttiin #40

Luotan enemmän SK analyyseihin kuin perussuomalaisten kannattajien mutuun.Tulos selviää sitten vaali-iltana.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #47

#47

Niin, kuten jo itsekin sanoin: todellinen tulos selviää äänestyspäivänä (tai vaali-iltana, jota nimitystä itse haluat käyttää).

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #18

SK on oudoilla teillä. Olen lopettanut sen tilauksen pari vuotta sitten. Se ei ole enää Suomen Kuvalehti vaan jotain ihan muuta, epäsuomalaista ja muukalaista.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kun rehellisyys ja totuus tulee vallitsevaksi, matkaan tulijoita on paljon. Näyttää, että Suomen kansa on tullut akanvirtaan, jossa virta alkaa viedä omalla painollaan. Totuuden - ja ratkaisujen - kaipuu on nyt kova.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #43

Totuuden kaipuu? Ainakaan tänne kirjoittanut Perussuomalaisten kansanedustaja ei oikein ymmärrä sanaa ”totuus” ja sama vika näyttäisi vaivaavan tänne edelleen kirjoittelevia puolueen kansanedustajaehdokkaita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #71

Sinäkö yksin totuuden määrittelet, Max Jussila?

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #74

Kyllä, minä olen tie, totuus ja suhteellisuudentaju.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #77

Eipä siinä sitten paljon vastuuta ole mitä puhuu tai kirjoittaa.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila Vastaus kommenttiin #82

Eipä persuilla ole, sen verran tältäkin alustalta heidän kirjoituksiaan on poistettu. Persuilla on myös tapana bannata minut, kun totuus on liian katkera kestettäväksi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomessa on lähtökohdiltaan monia hyviä puolueita, kuten kokoomus, keskusta, kristillisdemokraatit ja ruotsalainen kansanpuolue. Nykyisellään näissä on vallassa liberaalidemokraattinen globalistisuuntaus, joka on laajasti vahingoittanut maatamme. Jokaisessa näissä puolueessa on vahva suomalaiskansallinen siipi, joka on ollut monen vaalikauden ajan painettuna alas, mutta nähdessään että PS:n johdolla voidaan muodostaa isänmaan etua palveleva hallitus, vaalitulos voi olla niissä aivan toisenlainen kuin se mikä nykyoloissa on. Rohkaisuna näille ihmisille on Halla-ahon pääministeriyttä pidettävä esillä.

Käyttäjän rikukivela kuva
Riku Kivelä

"pudotti vuoden 2009 bruttokansantuotetta vajaat 8 prosenttia alaspäin"

Äläpä vähättele. Se oli enemmän. Pahimmillaan vuositilasto näytti muistaakseni 8,8 prosenttia, tuon vuoden tilasto muuttui todella moneen kerta. Lopullinenkin tilasto muuttui jälleen kerran, kun vanhatkin vuodet laskettiin uudelleen EKT 2010 -menetelmällä. Lopullinen oli 8,5 prosenttia miinusta, EKT 2010 muutti sen 8,3:een, mm. koska tuotekehitys- ja asemenot (+ laittomat aktiviteetit) eivät romahtaneet talouden suhteessa. Vuosineljännesvertailussa pudotusta tuli enimmillään 9,9 prosenttia vuodentakaisesta neljänneksestä. Suomen talous supistui eniten euroalueella, maailmassa vain Baltian maat (eivät vielä eurossa silloin) ja Ukraina taantuivat enemmän. Kreikan talous supistui euroalueen maista vähiten, Slovenian Suomen jälkeen toiseksi eniten.

Oleellisempaa kuin yhden vuoden luku on se, että toisin kuin kehitysmaat (ilmastovelvollisuuksissa) Taivanissa, Etelä-Koreassa ja Singaporessa, syvästä notkahduksesta Suomi ei jatkanut trendillään kuten nuo viralliset "kehitysmaat" YK:ssa. Suomen BKT asukasta kohti on edelleen tälläkin hetkellä alempi kuin 2007. Singapore on lisännyt BKT:taan asukasta kohti finanssikriisin jälkeen määrällä, joka YKSINÄÄN voisi olla kehittyneen teollisuusmaan koko BKT asukasta kohti. https://tradingeconomics.com/singapore/gdp-per-cap... (Lisää mielessä vuoden 2018 palkki ottaen huomioon viime vuoden hyvä kasvu ja loppunut väestönkasvu/kiristynyt mamupolitiikka (työperäinen, humanitaarisia Singapore ei ota, vaikka olisi oikeakin pakolainen hengenvaarassa))

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Esität varmaankin oikeita lukuja. Laman syvyyden kuvaus ei käsiteltävän aiheen kannalta ollut keskeinen teema, mutta mainitsin lähtökohtana tilanteen kehitykselle. Tosiasiahan on kuten mainitsit, ettei Suomi vieläkään ole saavuttanut vuoden 2007 tasoa tuotannossaan ja velan kasvu on ollut hirmuinen. Vuoden 2019 kauppatase oli 2.6 miljardia euroa pakkasella. Veroitulojen kasvua vuonna 2019 ei uskalleta kertoa, koska se saattaa olla pahasti ristiriidassa vaalikauden "110 000 työpaikan" kanssa. Mitä enemmän tähän 10 viime vuoden kehitykseen paneudutaan, sitä onnettomammilta näyttävät kaikkien hallitusten ja eduskuntien toimet. Muutos on siis välttämätön. Halla-aho tarvitaan pääministeriksi.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Tää blogi se vasta hyvä vitsi olikin.

Minähän olenkin salaa toivonut, että Huhtasaari ulkoministeriksi ja Hakkarainen sisäministeriksi.

Siinä olisi Suomelle ansioituneet ja pätevät ministerit. :)

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Petteri-kulta se on perussuomalaisten tehokkain vaaliase, vaikka ei sitä vieläkään ole itse ymmärtänyt.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Jos se mielestäsi oli hyvä vitsi, miksi sinua ei naurata? Pelottaako tulevaisuus?

Käyttäjän PerttiKamula kuva
Pertti Kamula

Juuri näin Matti. Eipä päässyt Kirsi Jussin asiallisia perusteluja horjuttamaan missään vaiheessa. Nyökyttelyksi meni hänelläkin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Räkyttäjä oli hiljentynyt. Edistystä Ylessäkin joiltakin osin.

Käyttäjän Granu kuva
Arto Granlund

Suomi, viennistä riippuvainen maa on ollut voittaja globalisaatiossa ja mikäli hiemankin ymmärtää Suomen viennin rakennetta joka on poikkeuksellisen kapealla pohjalla, esim. Ruotsiin verrattuna, niin silloin ymmärtää myös miksi Suomi sukelsi ja tulee sukeltamaan tulevaisuudessakin kv.laman iskiessä ellemme kykene laajentamaan vientimme rakennetta esim. kulutustavaroiden tuottamiseen, nythän vientimme perustuu pääosin investointitavaroiden valmistamiseen ja laman hellittäessä investoinnit lähtevät viimeeksi liikkeelle.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"Suomi, viennistä riippuvainen maa on ollut voittaja globalisaatiossa"
"Suomi sukelsi ja tulee sukeltamaan tulevaisuudessakin"

Vähän ristiriitaista tekstiä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siinäpä se, Arto. Koko unionin ajan on kiihtyvästi menetetty omaa tuotantoa aina ruoan tuotannosta alkaen. Itä- ja Pohjois-Suomi alkavat olla tyhjät. Nyt viherpunasakki on äänestyttänyt Helsingissä päätöksen, että 2025 saa Helsingissä syödä puoliksi heinää ja puoliksi lihaa. Se tarkoittaa, että sisäpiiri syö lihaa ja köyhät heiniä. Millähän sadattuhannet muukalaiset pidetään hengissä, kun ovat kovin tarkkoja ilmaisista aterioistaan? Helsingistä tulee kaiken maassa tuotetun lihan syöjä. Tuhoennusteet käyvät toteen: vain julkisen vallan hyväksymän sirun omaava saa ravitsevaa ruokaa, sitä vailla olevat kuoletetaan pois. Nyt ollaan jo hyvällä alulla vanhuksiin nähden. "Hoivakoti" on irvakoti. Kokeilu on ollut onnistunut.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#44

EU:n kilpailutusdirektiivi (so. edullisin tarjous voittaa) on huonontanut ostajan mahdollisuuksia haarukoida tarjouksien joukosta itselleen tosiasiallisesti paras tarjous.

Tarjouskierroksille on tullut mukaan yrityksiä, jotka lähtökohtaisesti tietävät tarjousta tehdessään, että tarjottu hinta on alakanttiin eikä sillä voidaan kokonaisuutta toimittaa – mutta kauppa sen avulla kyllä saadaan.

Tästä proseduurista on surullisen kuuluisana esimerkkinä Olkluoto 3.

Nyt näyttää siltä, että Esperi Care ja Attendo ovat samaa sarjaa. Tarjouksia tehdään ja hyvältä näyttää – paperilla. Käytäntö onkin sitten jotain ihan muuta.

Miten meille näin on päässyt käymään? Koska EU.

Sillä ei ole enää merkitystä, osataanko täällä ostaa, kun ei _voida_ ostaa. Tai siis, voidaan ostaa vain sitä, josta on tehty edullisin tarjous.

Ihmeellistä käsien sitomista, jossa ei ole mitään järkeä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #49

Noin se menee. Kansalle avautuu kurja todellisuus, joka ei jää vaaleissa rankaisematta.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius Vastaus kommenttiin #49
Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#32

Suomen merkittävimmät kauppakumppanit ovat Saksa (13,1 %) Ruotsi (10,7 %) Yhdysvallat (7,6 %) Alankomaat (6,7 %) Venäjä (5,7 %), tässä järjestyksessä. Siksi Suomi on talouspolitiikassaan käyttäytynyt kuin Saksan apupoika. Kaikki on käynyt, mitä Saksa on keksinyt esittää.

Maataloustuottajat tietävät kuitenkin, miltä tuntui EU:n esittämä Venäjän kauppaboikotti: maitotuotteet jäivät käsiin, navetat jäivät laajentamatta.

Suomen parhainta osaamista on insinööriosaaminen eikä sitä kannata haaskata joidenkin kulutustavaroiden tekemiseen, jotka Kiina tekee murto-osalla siitä hinnasta, johon Suomessa pystyttäisiin.

Sen sijaan meillä on vankkaa osaamista laivanrakennuksessa, konepajateollisuudessa, metsäkoneissa, hissien rakentamisessa, informaatiotekonologiassa, clean techissa, vesistöjen puhdistukseen liittyvässä teknologiassa, savukaasujen suodatuksessa jne. Ja edelleen Vaisalan instrumenttiosaaminen on maailmalla huippuluokkaa. Paperikoneiden osia täällä ei enää tehdä, mutta paperikoneita kyllä osataan suunnitella ja niiden rakentamista johtaa. Paperia Suomi vie edelleen.

Suomessa suunnitellaan ja valmistetaan myös maailman parhaat jäänmurtajat, joista osaa voidaan käyttää monitoimimurtajina esimerkiksi merenpohjan haravointiin.

Kaikkia näihin tuotteisiin liittyviä kauppoja on mahdollisuus solmia myös EU:n ulkopuolelta käsin, kun osaaminen on riittävän kovatasoista.

Suomi on nimittäin kärsinyt EU-jäsenyydestä maatalouden näkökulmasta, vaikka EU-tuet ovatkin joillekin tiloille tuoneet rahaa. Taas muistutan, että EU-tuki on kuitenkin sidottu kansalliseen tukeen: jos ei tule kansallista tukea, ei sitä tukea tipu EU:stakaan. Vuoteen 2025 mennessä Suomen maatilojen määrä on puolittunut! (huutomerkki)

Jos sitten tähän lisätään se, että toimintaympäristö on muuttunut haasteellisemmaksi haittamaahanmuuton vuoksi (rikollisuus kasvaa, varallisuutta ohjataan tuottamattomaan toimintaan entistä enemmän, yhtenäinen toimintakulttuuri murenee jne.), niin aletaan saada kuvaan mukaan koko EU-jäsenyyden hinta.

Ei riitä, että euro on meille liian vahva valuutta, myös EU-jäsenyydestä on tulossa varsin hintava kokeilu Suomelle.

Käyttäjän JaakkoWilenius kuva
Jaakko Wilenius

Taitaa olla niin, että niin pitkään kun Suomessa maataloutta harjoitetaan, se tulee kalliiksi suomalaiselle veronmaksajalle ollaan sitten EU:ssa tai ei. Itse kyllä katson, että siitä on syytä maksaa, mutta EU-eron keppihevosta siitä tuskin saa.

Navetat jäivät laajentamatta Venäjän asettamien vastapakotteiden vuoksi. EU:n asettamat pakotteet kohdistuivat Putinin regiimiin sen hevosteltua Ukrainassa. Niin pitkään, kun Ukrainan horjuttaminen jatkuu, on pakotteet voimassa. Minusta ainoa oikea päätös.

Talouselämän puolelta eli löydy tukea sille, että EU:n ulkopuolella yritysten toimintaedellytykset paranisivat - tilanne on täysin päinvastoin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #89

Maataloutta on harjoitettu Suomessa tuhansia vuosia. Melko avuton olisi ihminen ja koko hänen kulttuurinsa, jos ruokaa ei valmistettaisi omasta takaa. Maataloutta on verovaroin tuettu, jotta köyhempikin väki pystyisi ostamaan ruokaa. Kysymys on tulonsiirrosta. Aina EU:hun liittymiseen saakka maataloustuet olivat kotimaisen politiikan jakolinja, joka kulki maalaisliiton ja sdp:n välillä. Unionin jäsenyys poisti tämän jakolinjan, kun tuki kierrätetään Brysselin kautta. Politiikan sisältö hämärtyi. Nyt maksamme jäsenyysmaksua EU:lle noin yhden miljardin ja saamme takaisin kierrätettynä huomattavasti alle miljardin. Olemme jo kauan olleet nettomaksajia. Tämän lisäksi maksamme kehitysapuja ja elätämme muukalaisia Suomessa noin miljardin euron vuosimaksulla. Olemme hirvittävissä veloissa ja päätösvaltamme on mennyt. Eiköhän elämämme yksinkertaistuisi, jos luopuisimme EU:sta. Koko Suomen elämä rauhoittuisi ja politiikka palaisi kotiin, kun kepun ja vihersosialistien väliset riidat voitaisiin käydä konkreettisesta asiasta, jokapäiväisestä leivästä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Monensorttista uskovaisuutta on maailmassa, mutta, että Halla-ahosta tulisi pääministeri, niin se on sitten jo kummelitasoa :)

Uskossa on hyvä elää, ja älykäshän mestari on, mutta viisas hän ei ole.

Ja kun koko muu puolue on Huhtasaaren ja Hakkaraisen tasoa, niin miten tuollainen pölhölauma muka pärjäisi.

Toivotan kuitenkin onnea kannattajien tarmolle, ei kuitenkaan kannata ihan heti alkaa hallitusohjelmaa suunnittelemaan, kannattaa ennemmin suunnitella neljän vuoden oppositiotarinaa.

Hallituksessa varmaan pitäisi myös olla joitain muita puolueita, ja ne taitaa olla vähissä :) Tosin eihän niitä tarvita kun persut saa yli sata paikkaa.

Onpa tänään persuilla oikein huumoripäivä, televisiossa aamulla, ja täällä vitsit jatkuvat.

No nauraminen on terveellistä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Naura sitten, äläkä piilottele kaunista hymyäsi, herra Ritala!

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Jussista tulee pääministeri))))

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niin tulee. Ja sitä suuremmalla varmuudella mitä enemmän hän saa julkisuudessa esiintyä.

Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman
Käyttäjän ManuKorkman kuva
Manu Korkman

PS., minulla on jo vedonlyönti Laura Huhtasaaren kanssa jäätelöstä.

Viljo Asikainen

"että hän on kypsä ottamaan vastaan pääministerin työt ja vastuun, jos kansa sen hänelle on valmis vaalien kautta uskomaan"

Jos halutaan leikitellä ajatuksella että kansa äänestäisi perussuomalaiset suurimmaksi puolueeksi ei se takaisi puolueelle pääministerin paikkaa.

Eduskunta valitsee pääministerin. Nykyisen perustuslain aikana on ollut tapana että se on valinnut suurimman puolueen edustajan. Mutta se on vain kaavamaiseksi jäykistynyt tapa - valtiosääntö ei tätä edellytä. Eduskunta voi valita pääministeriksi aivan kenet se vain haluaa. Ja - rohkenen olla varma että siinäkään epätodennäköisessä tapauksessa että perussuomalaiset saisivat hypersuperjytkyn ja tulisivat suurimmaksi puolueeksi, eduskunta ei valitsisi sen edustajaa.

Sen sijaan kaikkien muiden puolueiden etukäteen ottama kanta olla menemättä hallitukseen perussuomalaisten kanssa on reaalipolitiikassa nollan arvoista demagogiaa. Mikä tahansa puolue olisi valmis hyväksymään perussuomalaiset hallituskumppaniksi jos sen hetkinen tilanne hallituksen muodostamisratkaisussa omalta kannalta sitä vaatisi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Miten vankalla perustalla on käsityksesi uuden eduskunnan kokoonpanosta? Mikä on vanhojen puolueiden nykyisten johtajien asema puolueissaan ja miten suuria ne puolueet ovat? Onko valittujen kansanedustajien kanta perussuomalaisiin sama kuin useiden nykyisten. Ilmassa on niin paljon muuttuvia tekijöitä, että en pitäisi perussuomalaisista annettua julkiskuvaa likikään uskottavana. Edessä ovat poikkeukselliset vaalit. Se kuva mikä meillä nyt on pouolueista ja niiden voimasuhteista, saattaa muuttua vaalipäivään mennessä hyvinkin ratkaisevasti. En olisi varma, että yksikään nykyisistä hallituspuolueiden puheenjohtajista on hallituksen muodostaja.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Siinä on naurussa pitelemistä, kun pääministeri Halla-aho nielee useimmat tähänastiset vaatimuksensa. Joutuu unohtamaan sen, että pohjoismainen sosialidemokraatti on niljakkain olento maan päällä. Vihreät eivät enää olekaan homoja islamin rakastajia ja nihilistejä ilmastopiipertäjiä.
Orpokin on ihan järkevä jätkä. Jäljelle jää vain Sipilän kutsuhuuto, jolla voi nostattaa omien mielialaa. Sipilähän väistyy keskustan puheenjohtajan paikalta 2020.
Ja kaikkein hauskinta on, kun täällä kaikki Luukkaset, Kyllöset ja Makkoset kilvan kehuvat PS:n, SDP:n, vihreiden ja kokoomuksen yhteistyötä.
Mutta mihinpä ei uskovainen taipuisi...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En ole vihreitä kehunut tässä enkä koskaan. Suomen -syöjiä en suosi, Suomen rakentajia kyllä puolue- tai muusta kannasta riippumatta. SDP:kin on historiansa aikana enimmäkseen ollut hakoteillä. Tannerin aikainen SDP oli isänmaallinen. Myöhemmät ovat enimmäkseen syöneet kuormasta toisten hankkimaa varallisuutta. Kokoomuksen sinänsä hyvään perusaineksen pintaan on noussut kermannuolijaporukka, joka myy Suomea, käyttää rahat, suosii suurpääoman veronkiertoa ja kuppaa köyhää. Mutta uskon, että kokoomuksen isänmaallinen porukka heittää loskan yli laidan ja alkaa taas rakentaa maata ja auttaa köyhää. Tältä perustalta löytyy Jussa Halla-ahon hallitukseen hyvä rakennusaines.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Ei taida PS:n ja kokoomuksen yhteinenkään määrä riittää enemmistöön. Varsinkaan, jos kermaperseet jättävät kokoomuksen... Niitä kermaperseisiin tyytymättömiähän Halla-aho yrittää
värvätä PS:n äänestäjiksi, joten voi jopa käydä, että kokoomuksen edustajat valikoituvat entistä enemmän Orpon suuntaan.
Pyrhoksen voitto viedä äänestäjät mahdolliselta kumppanilta. Mistä seuraava tuki? Ja millä hinnalla?

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Ehkä kolmas kerta toden sanoo. Vuonna 2009 Halla-aho oli muutoksen tuulissa, mutta vaikka Soini haukkui propellipääksi, niin hän sai Halla-ahon houkuteltua persuihin. Vuonna 2015 persut, Halla-aho mukaanlukien, sallivat nykyisen maahanmuuttopolitiikan, mutta voihan olla, että Halla-aho nyt kymmenen vuotta myöhemmin alkuperäisestä, lunastaa viimein tavoitteensa maahanmuuttopolitiikan järkeistämisestä Suomessa.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ritva, oliko Halla-aho hyväksymässä 2015 maahanmuuttopolitiikkaa, sitä josta siitä lähtien olemme kärsineet? En tiedä tarkkaan, koska Soinin politiikan vuoksi jäin 2012 pois puolueen jäsenyydestä ja uudelleen liityin viime keväänä jäseneksi. Maahantunkeutumispolitiikkaa olen vastustanut 2015 alkaen ja olin elämäni ensimmäisessä mielenosoituksessa Torniossa lokakuun 2. päivänä 2015.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas

#65

Jiri Keronen selvittää tässä aika kattavasti asioiden kulun:

http://herrakeronen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/26817...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #67

Johanna, luin blogisi. Kuvaus oli hyvä ja uskottava. Toivon sinulle menetystä pyrkimyksissäsi.

Käyttäjän johannasirenkaplas kuva
Johanna Sirén-Kaplas Vastaus kommenttiin #75

#75

Se oli Jiri Kerosen blogi :-)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #79

Anteeksi, niinpä oli. Mutta hyvä.

Käyttäjän RitvaPuolakka kuva
Ritva Puolakka

Hei Matti! Olen tarkemmin käsitellyt asiaa blogissani. http://ritvapuolakka.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2673...

Jotta syvemmin ymmärtäisit tätä kuviota, niin siellä on muutoksen perustajajäsenen Jari Leinon kommentti hommafoorumilta, jossa hän on selittänyt asiaa vuonna 2016. https://hommaforum.org/index.php?topic=110716.msg2...

Siksi puhunkin siitä, että sanooko nyt kolmas kerta toden Jussi Halla-ahon suhteen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #86

Ritva! Noissa linkeissähän oli tavaraa kovasti. Toivotaan että kolmas kerta toden sanoo. Kiitos että valaisit minua.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Vähän hassua, että persut edeleen puhuvat muista puolueista "vanhoina puolueina". Ikään kuin Persu-puolue olisi uusi tulokas. Sen "vanhat puolueet" -nimityksen antoi jo ensimmäinen puheenjohtaja ja puolueen perustaja Veikko Vennamo. Pienviljelijäpuolue perustettiin 1959. 60-luvulla sen nimi muutettiin Suomen Maaseudun puolueeksi (SMP) ja SMP:n raunoille sen viimeinen puoluesihteeri Timo Soini perusti Perussuomalaiset-puolueen.

Myös Timo Soinikin käytti nimitystä "vanhat puolueet" ja ilmeisesti myös Halla-aho. Puolue täyttää tänä vuonna jo 60 vuotta vaikka nimeä on muutettu. Mutta uudempiakin puolueita on, kuten esimerkiksi Vihreät.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Useimpien suomalaisten puolueiden juuret ovat yli sadan vuoden takaa. Ne ovat siis varsin vanhoja.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Tietysti voidaan väittää että Halla-aho on "vahva pääministeriehdokas". Teoriassa näin onkin, mutta kun Persu-puolue on kannatukseltaan neljäs tai viides, niin on vaikea kuvitella, että sieltä noustaisiin pääministeriksi. Kolmas jytky lienee epätodennäköinen.

Ennen sotia hallitukset koottiin yliopiston kahvilassa, ja jollei sieltä tarpeeksi ministereitä saatu niin lähdettiin Kauppatorille ja etsittiin sieltä joku herran näköinen tyyppi ministeriksi. Näin kirjoitti Aarno Laitinen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Eivät tainneet hallitukset menneinä aikoina ihan noin suppeissa piireissä syntyä. Hyvinkin perusteellisesti käytiin läpi kansanedustajien kokemustaustat ja tulevan hallituksen maakunnallinen edustavuus. Maakuntien ja vaalipiirien Suomi oli vahva. Nyt maakuntien niskat on nujerrettu ja ministereiksi pääsevät notkeaniskaiset, ohuen kokemuksen omaavat puoluejohtajien valitsemat oman edun tavoittelijat. Siksi seuraavaan hallitukseen tarvitaan perussuomalaista näkemystä ja Jussi Halla-ahon johtajuutta.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Pääministerin kuuluisi olla kiinnostunut muustakin kuin maahanmuuttoasioista.

Halla-aho on yhden asian mies, sanoi Timo Soini.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tuo ei pidä paikkaansa. Hän hallitsee Suomen ja koko Euroopan problematiikan ja osaa kansantajuisesti selittää, miten asiat ovat. Kannattaa paneutua hän ajatteluunsa, puheisiinsa ja kirjoituksiinsa.

Satu Soderblom

Siinäpä vasta olisi mies paikallaan

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Nykyinen paikka soveltuu hänelle hyvin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tapio Värjölä lienee arvostettu ja pätevä arviomies.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä Vastaus kommenttiin #99

Lupaan äänestää mestari Halla-aholle jatkoa Brysselin parlamentissa. Nythän persut ovat vaarassa menettää paikkansa siellä ja Hallis voisi pelastaa tilanteen.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

"Väkivalta on nykyään aliarvostettu ongelmanratkaisukeino." Näin kirjoitti Halla-aho Scriptassaan.

"Profeetta Muhammed oli pedofiili ja islam on pedofilian pyhittävä uskonto, siis pedofiiliuskonto. Pedofilia on Allahin tahto" (Scripta 30.6.2008)
"Ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erikoispiirre" (Scripta 30.6.2008).
Scriptan tekstit yleistävät ja kategorisoivat suruttomasti. Kirjoituksessa "Islamin aikapommi" niputetan yhteen niin shiia- ja sunnimuslimit kuin suufilaiset ja dervissitkin.

Mutta on Halla-aholla ollut rauhallisempiakin vaiheita:

"Isyysloma loppui ja palasin tänään töihin. Olen yrittänyt houkutella Hillaa etsimään itselleen isopalkkaisen työpaikan, jotta minä voisin jäädä koti-isäksi. Palkkatyö ei sovi minulle". (17.10.2003)

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Nuohan ovat päteviä arvosteluja tänäkin päivänä. Mikä niistä Tapio Värjölän mielestä ei ole totta?

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

En pidä väkivaltaa hyvänä keinona ratkaista ongelmat.

Islam ei ole pedofiilien uskonto. Pedofiileja esiiintyy joka uskonnossa, myös kristittyjen saarnaajien ja ketolisten pappien joukossa, joten kristinusko hyväksyy pedofilian.

Somalit eivät erityisemmin ryöstele ohikulkijoita ja saavat työttömyystukea siinä kuin kantiksetkin.

Halla-aho kirjoitti Facebook-sivuillaan, että Kreikkaan tarvittaisiin sotilasjuntta, joka suosiostaan välittämättä voisi panna lakkoilijat ja mellakoitsijat kuriin panssarivaunuilla. Tuon kirjoituksen Halla-aho poisti siitä syntyneen kohun takia. Ei oikein sopisi Suomen pääministerinkään suuhun moinen ehdotus!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ei Halla-aho ole noita sanoja pääministerinä lausunut, noita sanoja ei siis voi laittaa pääministeri Halla-ahon suuhun.
Väkivalta ei ole hyvä keino ratkaista ongelmia. Kun vääryyttä (laitonta maahantunkeutumista ja siitä eiheutuvia ongelmia) tehdään, kansalaisten pinna kiristyy, ja kun/jos vaalituloksillakaan ei ole vaikutusta asiaan, vastakohtaisuudet kansalaisten ja vallanpitäjien kesken kasvavat. Rauhattomuus lisäänyy ja sodat tulevat välttämättömiksi. Sota on kuitenkin viime kädessä voimakkain keino saada asiat hallintaan. Voittaja sanelee rauhanehdot, asettaa lait ja luo maailmanjärjestyksen, joka on voimassa niin kauan kunnes uudet, itsensä vahvimmiksi katsovat valtiot aloittavat uuden sodan. Tällä hetkellä Kiinalla ja Venäjällä näyttäisi olevan muita maita suurempi halu sotaan. Luonnonoloilla ratsastavat länsimaiset liikkeet kuristavat omat maansa taloudelliseen ahdinkoon ja rohkaisevat voimaan luottavia kommunistimaita kovempaan voimapolitiikkaan. Suomen pitäisi jo herätä realismiin. Henkilökohtaisesti luotan perussuomalaisiin ja itseeni.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Onko Kiina enää kommunistimaa, Venäjä ei ainakaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #104

Kiinassa hallitsee kommunistipuolue, Venäjällä diktaattori Putinin johtamat oligarkit, joille on toistaiseksi ulkoistettuna bolshevikkien 1917-1922 varastama venäläisten yksityisomaisuus. Monipuoluejärjestelmää ja vallan kolmijakoa ei kummassakaan punavaltiossa ole.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Kommunistipuolue on vallassa Kiinassa mutta talousjärjestelmä on kapitalistisempi, laissez-faire, kuin monessa länsimaassa, esim. pohjoismaissa. Eivät suomalaiset, länsimaiset firmat tietenkään siirtäisi toimintojaan maahan, jonka talousjärjestelmä olisi kommunistis-sosialistinen.

Venäjällä oligarkit haalivat omistukset haltuunsa talouselämän yksityistämisen jälkeen. Mutta ei Venäjä silti palannut kommunismiin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kiinassa antaa mennä -kapitalismi? Ei todellakaan. Sellin ovi aukeaa ja sulkeutuu takana herkästi tai peräti pää putoaa, jos puolueen tahtoa rikkoo. Eikä se ole sen kummenpaa Venäjällä. Kommunismista ei noin vain hypätä kapitalismiin eikä varsinkaan demokratiaan. Vallankumous syö lapsensa. Kummassakin puheen alaisessa maassa on vielä paljon lapsia syömättä - siis vallankumousten hinnat maksamatta. Ei tule kummastakaan maailman herraa vielä satoihin vuosiin. Mitä kauammaksi kurkottavat, sitä nopsemmin katajaan kapsahtavat.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Vieroksun Halla-ahossa lähinnä tuota katkeraa elämänasennetta, joka hänessä heijastuu. Onko hän nuoruudessaan jotenkin mennyt rikki?

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Hänen nuoruutensa oli ilmeisen rankka, koska hän on joskus jopa äänestänyt Vihreitä

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Onko vihreitä äänestäneiden nuoruus yleisesti ollut rankka? Eikö nykyisyys? Meneepä tosi syvälle - ja tulee syvältä tämä analyysi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Halla-ahon henkilöä koskevat kysymykset on sopivinta esittää hänelle itselleen.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Uusimman gallupin mukaan (HS 21.2.) Persu-puolue on viidenneksi suosituin. Ei siltä pohjalta pinnistetä pääministeriksi.

Persut oli viime vaaleissa 2015 Soinin johdolla toiseksi suurin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suvakkigallupissa on kyse siitä minkä verran faktaa uskalletaan kerralla paljastaa. Siksi todellisuus paljastetaan pätkittäin. Elä Värjölä toivemaailmassasi niin kauan kuin voit, mutta Suomi ja muut Euroopan kansat eivät tule hirttäytymään liittovaltioon, vaan karistavat sen rippeetkin hartioiltaan!

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Onko suvaitsemattomilla oman gallupinsa vs. suvaitsevaisten gallupit? Haluaisin mielelläni nähdä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

En tiedä onko, mutta nämä julkisuudessa komeilevat gallupit ovat liittovaltiota ja maahantunkeutumista lämpimästi kannattavien rahoittajien maksamia, kuten tämä tuorein HS:n teettämä.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä

Luuletko että nuo tulokset ovat gallup-firmojen väärentämiä tai että niiden tulokset on sitten väärennetty Hesarissa tai Ylessä? Mitä järkeä on teettää aika kalliita gallupeja, jos ne sitten heti väärennetään?

Ainakin tämän päiväisestä gallupista kehuttiin Hesarissa Persujen nousseen enemmän muiden puolueiden, vaikka sen kannatus vielä jäikin alle 12 prosentin.

Ylipäätään vaalien tulokset noudattelevat yleensä aika hyvin gallup-ennusteita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #116

Perussuomalaisten osalta ei koskaan. Aina alakanttiin.

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä Vastaus kommenttiin #117

Se johtuu siitä, että harva tunnustaa kannattavansa persuja. Sillä on se junttimaineensa. Eduskuntaryhmässäkään ei ole korkeasti koulutettua väkeä, on poliiseja ja Teuvo Hakkarainen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #118

Perussuomalaiset on kansanpuolue. Kanattajiensa asiaa puolue ajaa. Onko siinä mielestäsi jotain väärää saati epärehellistä?

Käyttäjän TapioVrjl kuva
Tapio Värjölä Vastaus kommenttiin #119

Kaikki puolueet ilmoittavat ajavansa kannattajiensa asiaa. Mutta persuista on uuden puheenjohtajansa myötä tullut yhden asian liike.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Herra Tapio Värjölä, et näytä tuntevan perussuomalaisten ohjelmaa etkä näytä edes pyrkivän tuntemaan sitä. Mutta silti rohkeasti jankutat yksipuolisia lauselmiasi. Ihailen sitkeyttäsi, joka varmaankin vie sinua omalla tielläsi eteenpäin.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset