Matti Kyllönen

On aika taltuttaa ilmasto- ja tulevaisuushysteria

Suomessa on lietsottu ilmasto- ja tulevaisuushysteriaa eduskuntavaalien sytykkeeksi. Innokkaimpina asialla ovat vihersosialistiset puolueet, mutta onpa taistoon yhtynyt porvarillisenkin puolen kulkijoita. Kun hysterianlietsonnan taustalla on Ylen ja suurimpien mediatalojen meiskaus ”sukupuolineutraaliuden”, ”sukupuolettomuuden”, ”naisten oikeuksien” ja kaikenlaisten poikkeusilmiöiden radikaali kannatus muka tasa-arvon nimissä, ovat monien ihmisten päät todella pyörällä.
Hysterian lietsojia näyttää ilahduttavan havainto, että mielialalääkkaiden kauppa käy, tyytymättömyys suomalaisia kohtaan maassa kasvaa ja vihersosialistien suuren vaalivoiton nimessä luvataan ihmisille kaikki mahdollinen ilmaiseksi ja kaikki uusi hyvä rahoitetaan verojen kiristyksella ja lisävelan otolla.  
Miten tällainen hulluus on mahdollista? Onko tällaista hysteriaa ennen ollut? Kyllä on. Otan muutamia esimerkkejä.

Sosialismin hysteria pohjoisessa 1905-06 taltutettiin nopeasti
Poliittisen järjestelmämme uudistamisen laukaissut suurlakko 1905 tuotti 1906 yleisen ja yhtäläisen äänioikeuden miehille ja naisille. Ensimmäiset yksikamarisen eduskunnan vaalit pidettiin 1907. Sosialidemokraattinen puolue ja 1906 perustettu maalaisliitto kävivät kovaan taisteluun maaseudun ja kaupunkienkin uusista äänestäjistä. Pohjois-Suomen taistosta pari esimerkkiä.
Pohjois-Suomen suurilla Kemi Oy:n tukkityömailla suurlakko ei päättynyt kuten muualla Suomessa vuoden 1905 lopulla, vaan lakot jatkuivat Kemi Oy:n savotoilla ja vielä vuoden 1906 puolella ja kevään uittotyömailla.
Uutena tulokkaana ja poliittisena vaikuttajana oli etelästä  rautatieläis- ja tukkilaisporukoiden mukanaan tuoma sosialismi, joka vaati huikeita palkkoja ja etuoikeuden työhön vain järjestäytyneille työntekijöille. Muuallakin kuin Kemi Oy:ssä pelättiin, että talven 1905-06 tukit jäävät kaatamatta, kevään 1906 uitot suorittamatta, jos rauhaa työmaille ei saada.
Miten kansa vastasi tilanteeseen? Rauhallinen Pohjolan väestö pysyi erillään sosialistien liikehdinnästä. Kesällä 1906 järjestettiin Rovaniemellä kansalaiskokous, jossa paikallinen väestö pohti miten saadaan laittomat lakot loppumaan ja työt käyntiin. Kouksessa oli niin paljon väkeä, että kokous järjestettiin pihamaalle. Vaikuttavimmaksi puhujaksi nousi maanviljelijä Janne Koivuranta, joka nousi palotikkaille ja puhui sieltä näin.

Oma väestö työllistettävä ja heille on maksettava kunnon palkkaa
Janne Koivuranta sanoi, että paikalliselle väestölle on jokseenkin sama, mitä joessa uittamista odottaville puille tapahtuu, koska yhtiöt ovat ne halvalla ostaneet ja vielä halvemmalla lansseihin vedättäneet. Yhtiön asia on maksaa miehille sellaisia palkkoja, että näiden kannattaa tehdä työtä. Paikkakunnille ovat paljon tärkeämpiä muut kysymykset, kuten teiden rakentaminen, vesiväylien kunnostaminen ja kansakoulujen perustaminen.
Koivurannan puhe sai innostuneen vastaanoton. Hänet valittiin edustajaksi Seinäjoelle perustavaan maalaisliiton kokoukseen ja myöhemmin hän tuli valituksi kansanedustajaksi.
Toinen tapaus Kuusamosta samaisen talven 1905-06 lakkoihin liittyen. Ruotsalaisen Åslund- yhtiön tukkityömaalla Kuusamossa Alakitkan kylässä Kallungin tukkilohkossa helmikuun alussa 1906 lakkolaiset vaativat korkeita palkkoja ja esitettivät muitakin vaatimuksia. Lakko sytytettiin Sallan puolelta Kemi-yhtiön lakkoporukoiden toimesta. Lakkoon liittyi kaatomiesten lisäksi hevosmiehiä, talollisiakin. Uusi punainen aate viehätti kovuudellaan. Se oli ensimmäinen ja ainoaksi jäänyt tukkilakko Kuusamossa.  
Åslundin työnjohto ei suostunut vaatimuksiin, sanoi lakkolaiset irti ja otti uutta työväkeä Kuusamosta ja Karjalan puolesta. Tilanne kärjistyi. Kun työnjohto oli rikkureineen menossa aamulla työmaalle, lakkolaiset sulkivat tien ja kävivät työvoimaan käsiksi. Väkivalta johti käräjille ja juttu meni aina ylimpaan oikeusasteeseen Senaattiin asti, jossa käräjäoikeuden langettamat vapausrangaistukset  lakon johtajille pääosin pysyivät.
Sosialismin syvintä olemusta tuntemattomat kuusamolaisisännät ja hakkuumiehet käänsivät selkänsä sekä lakoille että sosialismille.
Kuusamolaiset olivat tunnettuja lakkojen murtajia Lapinkin puolella sen vuoksi, että isojaon keskeneräisyyden vuoksi tukkityömaita oli omassa pitäjässä vähän. Leipä oli makeaa, sosialismista viis´,  maalaisliiton aate maistui niin talollisille, talollisen pojille kuin mäkitupalaisille ja torppareillekin. Maalaisliittoa kannatettiin, mutta aina kun sen alkiolainen linja on lipsunut, pienviljelijäpuolue tms. on sen linjan kannatuksellaan oikaissut. Näin on käymässä nytkin. Suomi ensin.

Ihmisten perusoikeudet turvattava - Pohjois-Suomi pidettävä asuttuna
Kuusamo ja koko Koillis-Pohjanmaa muodostui Pohjois-Suomen vahvimmaksi porvarilliseksi alueeksi, jollaisena sen on säilynyt nykypäiviin asti. Vaikuttavana tekijänä on ollut vahva yksityisomistuksen ja itsemääräämisoikeuden kannatus,  valtiollisen laillisuuden arvostus ja kannatus, vahva isänmaallisuus ja maanpuolustustahto sekä esivaltauskollisuus, joka näkyi kaikissa sodissa: 1918, 1939-1940, 1941-1944 ja 1944-1945.
Hyökyaallon lailla Pohjois-Suomeen 1900-luvun alussa hyökännyt sosialismi taltutettiin. Sosialidemokraattinen liike omaksui Oulun eteläisessä vaalipiirissä jo 1910-luvulla  sovittelevan luonteen, kun taas Kemi Oy:n hallitsemassa Lapissa etenkin Kemijokivarressa ja saha-, lastaus- ja lossauspaikkakunnalla Kemissä ym. säilyi työväenliikkeen radikaalimpi,  kommunismia kannattava linja yya-kauden loppuun asti.
Laillisuusperiaatteesta ei ole koskaan luovuttu. Ei siitäkään huolimatta, että jo maailmansotien välillä Pohjois-Suomen itäosat ja perimmäinen Lappi jäivät maanpuolustusasioissa liian yksin. Täällä kuitenkin ymmärrettiin, että nuori valtio ei kykene kaikkeen siihen mitä toivottiin. Siksi omatoimisuus oli vahvaa.
Pohjois-Suomi kantoi muuta Suomea raskaamman taakan sen joukkojen taistellessa saksalaisten kanssa Itä-Karjalassa, vuoden 1944 keväästä lähtien Karjalan kannaksella, sitten vielä Lapin sodassa. Erityisesti Kuusamon väestölle Lapin sota oli raskas, koska entinen vihollinen, Neuvostoliitto, välirauhansopimuksesta 19.9.1944 piittaamatta ylitti valtakunnanrajan ja miehitti Kuusamoa marraskuun lopulle 1944 saakka, kunnes vetäytyi pois. Kuusamolaiset pääsivät vasta keväästä 1945 alkaen palaamaan kotiinsa – poltettuun Kuusamoon.

Etelän suuruudenhullut väestönkeskityshysteriat torjuttava!
Tuntuu todella pahalta se hysteria jota nyt maassamme on ilmaston ja muun nimissä  nostatettu. Pahalta tuntuvat myös puheet Pohjois- ja Itä-Suomen tyhjentämisestä ja Suomen väestön keskittämisestä Helsinki-Tampere-Turku -kolmioon. Turhaanko edelliset polvet taistelivat Suomesta? Ei.
Tämä keskittämistä emme hyväksy! Tämä tsunami torjutaan! Kansana me luotamme suomalaisen Suomen tulevaisuuteen ja toimimme tämän uskon mukaisesti kaiken hysterian tuhoten.
Jokaiselle suomalaiselle kuuluu perustuslaillinen oikeus omaan poliittiseen mielipiteeseen, myös sellaiseeen, joka lähtee suomalaisten omista tarpeista. Näiden oikeuksen puolustaminen ei ole rikos. Rikos on se, että nämä oikeudet kansalaisilta riistetään.
Suomalaisilla on oikeus elää Suomessamme, saada omalla kotiseudullaan työtä ja harjoittaa täällä laillista ammattiaan. Suomalaisia hädänlaisia on autettava, ulkomaisia ihmisiä on autettava omien mahdollisuuksiemme mukaan. Perussuomalaisin periaattein: Suomi ensin.
Me suomalaiset emme yksin ratkaise ilmastoasioita emmekä poista hätää koko maailmasta.
Näin ajattelivat Pohjois-Suomen ihmiset 1900-luvun aikoina ja aina myöhemminkin. Kun seisomme omilla jaloillamme, omia pariaatteitamme noudattaen, selviämme tulevastakin. Koti, kristinusko ja isänmaa olkoon sydämissämme johtavana opastajana näissäkin kansanedustajien vaaleissa numeroa piirtäessämme.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

14Suosittele

14 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

On masentavaa todeta kuinka tuota ilmasto- ja tulevaisuushysteriaa lietsovat sellaiset poliitikot ja toimittajat, jotka eivät tiedä luonnosta yhtään mitään. Vihreistäkin suurin osa ja pahimmat äänitorvet asuvat kaupungeissa eikä heillä ole minkäänlaista kosketuspintaa luontoon.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikeassa olet, Jaakko. On melkoinen ristiriita siinä, että ilmastosta ovat muka eniten "huolissaan" globalistit ja unionistit. Jos he haluavat saavat "jäähtymisen" aikaan mahdollisimman nopeassa tahdissa - tiettyyn vuoteen mennesä - he eivät toimi globaalisti: eivät lopeta lentämistä, ihmisten, tavaroiden ja ruuan lennättämistä ympäräri maailmaa, eivät lopeta autoilua suurkaupungeissa, eivät globaalisti lakkauta tupruttava tehtaita ja ennen kaikkea: eivät esimerillisesti tee itse ensimmäisenä kaikkea tätä, vaan sensijaan he vaativat syrjäseutujien ihmisiä omissa maissaan lopettamaan kaiken tuon jo mainitun.
He vaativat siis kansallisia toimia, vaikka vastustavat kansallisvaltioita. Tässä paljastuukin heidän todellinen karvansa: kansallisvaltiot ahdinkoon ja tuhoon. Kansallisvaltioiden ihmiset kuristetaan kuoliaiksi ja samaan aikaan kärrätään kehitysmaista, muista maanosista ammattitaidottomia, tulmaihinsa soveltumattomia ja sopeutumattomia ihmisiä kansallisvaltioiden ihmisten elätettäviksi. Kun kansallisvaltiot ajautuvat taloudellisiin vaikeuksiin, globalisoidaan ja pannaan pörssiin niiden omaisuus ja aletaan siellä kartuttaa omaisuutta.
Tavoitteena on siis globaali kaaos, jota he kuppaavat ja odottavat, että tavallinen kansa kuolee nälkään ja tauteihin ja heidän eliittiporukkansa säilyy. - Liian läpinäkyvää onnistuakseen! Herätkää kansa, Suomessa ja kaikkialla!

Käyttäjän HarriNissinen kuva
Harri Nissinen

Pohdin hetken, että kuinka tähän aiheeseen voisi ottaa osaa mahdollisimman diplomaattisesti. Hetken pohdittua päädyin siihen, että miksi niin? Täytyy olla rohkeutta tuoda omia ajatuksia julki vapaasti. Leimatuksi tulemisen pelolle ei saa antaa yhtään enempää valtaa yhteiskunnassamme, vaan täytyy olla rohkeutta tuoda ajatuksia julki.

Kyllähän tästä kaikesta tulee pakostikin mieleen Kolmas internationaali https://fi.wikipedia.org/wiki/Komintern. Tätä järjestöä ei enään tässä muodossa ole olemassa, mutta ehkä alkuperäinen idea ei ole täysin kuopattu.

Mä painotan, että nyt liikutaan abstraktion tasolla, enkä tee väitöstä asioiden olevan, tai etenevän juuri näin.

Globaalikommunismin syntyä tukisi ajatus kansallisvaltioiden päätöksenteon vaikeuttamisesta, sekä taloudellisen ahdingon luomisesta. Päätöksentekoa olisi mahdollista jarruttaa tietoisesti, jolloin saadaan luotua mielikuvaa demokratian toimimattomuudesta äänestävälle kansalle - tämä siis kuitenkin perustuisi valheelle. Mm. puoluejärjestelmän puoluekuri mahdollistaa päätäntävallan siirtymisen yhä pienempiin käsiin, joten itse pidän koko ajatusta puoluekurista epädemokraattisena.

Myös talousjärjestelmä ajaa äärivasemmalla valtion täydelliseen omistukseen ja äärimmäisen oikealla taas omistuksen siirtymisen täysin yksityisiin käsiin. Molemmat ääripäät voivat yhdistyä yhdeksi ja samaksi ympyrän sulkeutuessa, tämän muistaakseni totesi jo Marx. Oikeisto ja vasemmisto taloudellisina voimina voitaisiin valjastaa saman tarkoitusperän ajamiseen.

Suurpääoma on saanut historiassa syytöksensä tähän aiheeseen liittyen. Taloudellisia kytkentöjä löytyy myös nykyisen ilmastovouhotuksen piirissä, kuten WWF:n 3.8 maapalloa -syyllistys / mielikuvilla leikkiminen.

Mussolinin sanoin fasismia tulisi kutsua ennemminkin korporatismiksi, koska se tarkoittaa valtion ja yritysvoiman yhdistymistä. Tässä olemme nähneet viimeaikoina yhä enenevissä määrin yhdistymistä, tai ainakin yritystä yhdistymiseen.

Maahanmuutto globaalikommunismin välineenä olisi tärkeä taloudellisen ahdingon tuottaja. Nimellisesti tällä saadaan hilattua BKT:ta ylös ja annettua lisäpotkua talouteen, mutta käytännössä BKT ei korreloi alemman luokan hyvinvoinnin mittarina millään tasolla. Tämä olisi tärkeä osa myös mahdollisissa vallankumouspyrkimyksissä, koska kansallisvaltion kantaväestöä olisi muutoin hankala horjuttaa.

Ainoa vastustus tälläiselle kehitykselle olisi kansallismielisyydessä. Nämä arvot on ja niiden puolustaminen on demonisoitu ja tuomittu ääriajatteluksi jo tutuiksi tulleilla leimasanoilla.

Jos se näyttää ja kuulostaa siltä isossa kuvassa, niin onko se sitä? En osaa vastata siihen, mutta aiheeseen liittyviä ajatusleikkejä tulee toisinaan harrastettua ja tätä kaikkea voisi vielä laventaa yksityiskohtaisemmaksikin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #5

Kolmannen internationaalin eli kommunistivaltioiden kolmannen liiton kehittely on varsin pitkällä. Sen veturina on kommunistinen Kiina ja sen yhteistyökumppanina ovat Venäjä ja monet Afrikan ja Amerikan mantereiden maat. Kiina levittäytyy hymykampanjoin kaikkialle maailmaan, myös Suomeen. Maamme kannattaisi olla pidättyväinen taloussuhteidensa laajentamisessa Kiinaan. Ihmisoikeudet ja demokratia ovat eurooppalaisen ja amerikkalaisen kulttuurin kivijalat, joita ei pidä murentaa. USA:n presidentti D. Trump on ottanut rohkeita askeleita varjellaksen läntisen maailman etuja omilla ydinalueillamme.
Euroopan unionin pyrkimys lähentää eurooppalaisia valtioita toisiinsa oli lähtökohtaisesti - tullialueen muodostamisen osalta - onnistunut, mutta koska rahauudistus oli liian varhainen ja liian laajalle ulotettu, on ajauduttu umpikujaan, josta ulospääsy vaatii aikaa ja löysien antamista, sillä liittovaltiohanke on ollut sata ellei parisataa vuotta liian aikainen.
Kansallisvaltiot ovat vahvat, kahdessa maailmansodassa kovia kokeneita, etteivät he voi tässä tahdissa yhdentyä. Erottava tekijä jo alun alkaen on ollut Britannian vain puolittainen kuuluminen liittoon. Esteenä on Britannian ylpeys sekä yhteydet uudelle mantereelle. Asia jossa unionin maat voisivat edetä, on yhteinen puolustus. Sen hoitaminen on kiireellinen asia Kiinan ja Venäjän uhan vuoksi.
Ilmastoasioissa ei päästä eteenpäin ennen kuin suurvallat Kiina, Venäjä, Intia, USA, Saksa ja Britannia näyttävät tietä. Pienen Suomen ei pidä touhottaa enempää kuin painoarvomme edellyttää.
Paras ilman puhdistaja ovat vähäpäästöisemmät koneet ja laitteet. USA:n esimerkin tavoin uskon, että tekniikka on paras ilmaston puhdistaja. Maat jotka eivät siinä edisty, joutuvat luonnon kovin ottein puhdistamiksi.
Kolmannen internationaalin vaikutuksiin maailmassa en usko. Kättä lyöneet kommunismi ja vihreä liike tulevat pian huomaamaan että ihmiset ovat viisaampia kuin ne ovat olettaneet. Hysterian lietrominen ei kauan myy.
Markkinatalous on maailmaa kantava voima edelleen ja USA on "puhtaamman maailman" kärkivaltio edelleen ja pitkälle tulevaisuuteen. USA, Pohjoismaat ja Saksa näyttävät maailmalle tietä. Suomen ei kannata vilkuilla muihin suuntiin.
Turvallinen Suomi edellyttää, että haittamaahanmuutto pannaan aisoihin, tuloksia tuottamaton "kehitysapu" painetaan minimiin ja näin säästyvät varat suunnataan kotimaahan sen asuttamiseksi uudelleen äärirajojaan myöten.
Olemme tehneet suuren virheen lopettamalla aluepolitiikan omassa maassa, mutta sallimalla sen unionissa ja maailmanlaajuisesti. On parempi, ettemme Paavo Lipposen opin mukaisesti pyri liian suuriin pöytiin, jossa meillä ei ole muuta virkaa kuin hiljaisen tomppelin maksajan osa.
Tulevalla vaalikaudella, joka on lyhyt, Suomen tulisi vetää Euroopassa olevia narujamme takaisin kotiin, antaa valittavalle eduskunnalle tietoa oman maamme historiasta, luonnonoloista, kansanluonteestamme ja tulevaisuuden suunnittelustamme. Koululaitos vauvasta aikuisuuden kynnykselle on palautettava sisällöltään kotoisemmaksi. Maisterin tai vastaavan tutkinnon tulee syntyä viidessä vuodessa, mielellään osin omavelkaiseen rahoitukseen perustuen. Nuorille tulee tähdentää, että heidän aikuisvastuunsa alkaa noin 26-vuotiaana, johon mennessä avioliitto on solmitttu ja rakkaus lapsiin ja omaan perheeseen sekä vanhuksista huolehtimiseen on herätetty. Onni asuu läheisten keskinäisessä rakastamisessa, ei jatkuvassa yhteiskunnan maksamassa "bilettämisessä".

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Jos he haluavat saavat "jäähtymisen" aikaan mahdollisimman nopeassa tahdissa - tiettyyn vuoteen mennesä - he eivät toimi globaalisti: eivät lopeta lentämistä, ihmisten, tavaroiden ja ruuan lennättämistä ympäräri maailmaa, eivät lopeta autoilua suurkaupungeissa, eivät globaalisti lakkauta tupruttava tehtaita ja ennen kaikkea: eivät esimerillisesti tee itse ensimmäisenä kaikkea tätä, vaan sensijaan he vaativat syrjäseutujien ihmisiä omissa maissaan lopettamaan kaiken tuon jo mainitun."

Ei ilmastoa saada jäähtymään muuten kuin sotkemalla ilmaan jotain.

Ilmastonmuutosasioissa on kyse siitä, että hillitään lämpenemisvauhtia.

Ja miten tämä tehdään, se tehdään ketään ihmistä syrjimättä asuinpaikkansa perusteella. Eli veroilla ja rahan kylvämisellä. Ne verot on samat kaikille ihmisille.

"He vaativat siis kansallisia toimia, vaikka vastustavat kansallisvaltioita."

Kansallisvaltio ei toimi. Suomi on aivan liian pieni markkina-alue että voisi vaikuttaa mihinkään. EU tason säädöksillä saa jo vaikutusta ja kansainvälisillä sopimuksilla.

"kallisvaltiot ahdinkoon ja tuhoon."

Mitä sitten?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #9

"Kansallisvaltio tuhoon, mitä sitten?". Mikänhän oikeus noilla periaateilla varustetulla ihmisellä on asua Suomessa? Kasvatus on kyllä pahasti epäonnistunut.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #12

"Mikänhän oikeus noilla periaateilla varustetulla ihmisellä on asua Suomessa?"

https://fi.wikipedia.org/wiki/Suomen_kansalaisuus

Suomi ei kuitenkaan ole mikään itseisarvo ja se voi toki hajota omaan mahdottomuuteensa. Kyllä tämä alue voidaan liittää vaikka EU:n ja vaihtaa passi uusiksi sen jälkeen. EU voi myös hajota omaan mahdottomuuteensa.

Tai tulla vallatuksi takaisin osaksi Venäjää, sieltä mistä lähdettiinkin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #16

Kaltaistesi ilmeisen välinpitämättömien ihmisten toimien takia Suomi voi kyllä tuhoatuakin. Siitähän tässä kannetaan huolta. Ihmisenä olemiseen kuuluu vastuu jälkeläisistä ja heidän hyvinvoinnistaan. Evoluutiota, vahvemman oikeutta ja reviirinsä puolustamista ihailevilta luonnonmukaisen elämän vaalijoilta puuttuu kyky/halu vaatia eläimen reviirioikeuksia myös ihmisille. Vihersosialistimme vaativat suomalaisten reviirien pakkoluovuttamista muukalaisille ja he antaisivat valtaajille vielä rajattoman oikeuden vallata lisää maata, asuntoja, ruokapaikkoja ja elää täällä vastikkeettomasti polvesta polveen. Sitten tämä vihersosisliastiporukka puhuu vielä jatkuvasti tasa-arvosta. Mitä tasa-arvoa suomalaisille on jäänyt tässä Suomen esteettömässä ja rankaisematta tapahtuvassa valloituksessa? Ei mitään. Jo aiekin vieraan tulijan torjunnasta on vihapuhetta valloittajaa kohtaan. Nyt tätä puolustusta koetetaan saada rikoslain alaiseksi rikokseksi. Melkoista houretta kanssaelävää ihmislajia kohtaan, jolle ei annettaisi eläimenkään oikeutta omassa maassaan, omassa talossaan.
Vihersosialistit ovat sotkeutuneet tosi pahasti tässäkin omiin pieksunpauloihinsa.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #20

Hetkinen, Suomen perustuslaissa on kyllä se oikeus omaisuuteen.

Ei kenenkään taloa kukaan valtaa. Itse saa toki myydä talonsa ja maansa.

Suomi on sellainen kovien arvojen maa missä raha ratkaisee ja rahalla mitataan.

Enemmän on huolta siinä kun päättäjät alkavat yhteistä, verovaroin maksettua omaisuutta myymään miten sattuu tai jakamaan luonnonvaroja.

"Ihmisenä olemiseen kuuluu vastuu jälkeläisistä ja heidän hyvinvoinnistaan."

Niin kuuluu.

Ilmastonmuutoksessa on kyse siitä, että suomeen mönkii kaikenlaista lehtipuuta, eksoottista tuhohyönteistä, malariakärpästä ja muuta vastaavaa optimaalisemmille ilmastovyöhykkeille. Ja myös ihmisiä. Vaikka 50 miljoonaa mustaihoista jostain afrikasta.

Poliittisilla päätöksillä pitää ajatella sitä suomalaisten selviytymistä. Eli enemmän omavaraisuutta energian- ja ruoan suhteen niin pysytään pidempään erossa konflikteista joita todennäköisesti tulee.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #25

Loppupuolella puhut ihan järkeviä.
Suomessa voi menettää kotinsa monella tavoin. 1) syntymällä tai joutumalla "syrjä-Suomeen".2) suuressa kaupungissakin voi menettää omistusasuntonta, kun kaupungin omistama tontti pannaan pörssiin tai kun korruptoitunut taloyhtiön hallitus saa muutetuksi yhtiöjärjestystä niin että etuosto-oikeuspykälä poistuu, jolloin asunnot ajautuvat esi m. kaupungin toimin sijoitusasunnoiksi ja niihin hommataan muukalaisia asumaan ja hävittämään asunnon ja viemällä asumisrauhan. Talon arvo romahtaa, vanhukset turvattomia ja menettävät käytännössä koko elämäntyönsä. Asunnonomistajien hyvin suuri uhka on siinä, että kerrostalojen vuokratontti pannaan pörssiin ja sillä aletaan kansainvälisen sijoitusrahaston toimin keinotella.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #28

Niin... Onhan se totta että omistusasunnossa on myös sijoitusriski.

Voi olla niinkin yksinkertainen sijoitusriski kuin se, että se homehtuu.

Linjasaneeraus tarvitsee tehdä aika ajoin ja tosiaankin jos omistusta on jaettu niin siitä ei yksinään päätä.

Rahalla näitä ratkottaan mutta kodin voi menettää siksi jos se onkin pankin oma ja ei ole rahoja maksaa lainan lyhennyksiä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #34

Nuo ovat asioita, joita harvoin voi yhteiskuntaa syyttää.

keijo hyvärinen

Nyt kyllä Matti Kyllönen (taas) kirjoittaa asiaa. Kuinka tämä tolkun ihmisistä poikkeava vähemmistö, ilmastofanaatikot, ovat onnistuneetkin viemään vaalinaluskeskustelunkin ja - teemat ihan toisarvoisiin asioihin Suomen ja muun maailman pelastamisen kannalta. ( vrt. vanhustenhuolto, keskustelu lopahtanut ym.) Ilmastokin pelastetaan ihan muualla. Toistaiseksi pärjätään tuossa tällä vauhdilla liiankin hyvin. Vihervasemmiston tyylillä mennään maitohapoille eikä se ole hyvä ainakaan meille. Venäjä, Intia ja Kiina ym vast kiittää. Hyvä että on tehty, mitä on tehty. HS, Yle jne. luovat mielikuvaa, että hyvät ja älykkäät ihmiset asuvat Helsingissä, suunnittelevat parhaillaan muuttoa sinne jolleivät ole jo muuttaneet, tuohon metropolin irvikuvaan. Sama vihervasemmisto on valmis katkaisemaan terveen järjen puuttuessa Suomen elämänlangan ( metsäteoll., oma maataloustuotanto/ " haittaverot". Vastuuttomia ihmisiä - myös omille lapsilleen, nuo ymmärtämättömät. Miten tällainen vihervasemmiston " sivistyneistön" autismi on mahdollista. Mistä kumpuaa tuo halveksunta ja ylenkatse " metropolialueen" ulkopuolisia ihmisiä ja heidän elämäntapaansa vastaan. Varmaan on paljon tietämättömyyttä mukana ja halua olla niin maan perusteellisen edistyksellisiä, kun se mediakin kertoo viherfaktaa. Näin kompassi hukkuu. ( eivät nämä tosin kompassia mihinkään tarvitsekaan...) Tuolta " runo- Suomesta" ne metsäteollisuuden eurot tulee jolla me kaikki n. neljänneksen vientituloilla eletään. Helsinkiläinen latteen juojakin mahdollisena metsänomistajana korjaa oman siivunsa kun raaka työ on tehty runo- Suomessa, eli " ei missään". Lopettakaa hulluttelu ettei meille käy huonosti ja ottakaa järki käteen. Kaikillä mittareilla me suomalaiset pärjätään. Pärjätäänkö jos metropolista tuleekin oikea metropoli. Jotkut varmaan pärjäisi. Sellainen maa olisikin jo sitten jokin muu kuin Suomi.Identiteettiä voisi sitten haeskella vaikkapa Lähi- Itäkeskuksesta, jos tuo asia sittenmmin vaivaa. No, nämä ovatkin
suuria kysymyksiä, itse olen onneni kukkuloilla, kun nyt vihdoin pääsen muuttamaan tuonne runo- Suomeen täältä sivistyksen ja hienojen ihmisten parista, melkein Helsingistä. Joskus tulen kyllä lentokentälle, matkani tulee olenaan pitkä, kun tuo Hki- Vantaa on niin syrjässä, todellisesta sivistyksestä ja " varsinaissuomesta".

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Asian ytimeen menevä kommentti, Keijo Hyvärinen. Jan Vapaavuoren ym. ihanne "metropolikaupunkien" ylivallasta Suomessa on naiiviudessaan ja typeryydessään uskomaton. Vapaavuorella on ylipormestarin valta mennyt niin päähän, ettei hän katso voivansa vastata muusta Suomesta yhtään mitään, vaikka Helsingin hyvinvointi perustuu siihen Helsingin parisataavuotiseen aikaan jonka se on saanut olla Suomen pääkaupunkina ja siinä ominaisuudessa nyhtää hyvinvointia muusta Suomesta.
Vapaavuorelle kävi kuten niin monelle muulle kokoomuslaiselle ja sosialistille, jotka ovat saaneet käydä valmennuskurssin Keski-Euroopassa EU:n suosiollisella avulla. Siellä heillä on Jyrki Kataisen tavoin mennyt "Euroopan rakentajan rooli" päähän ja he ovat hurahtaneet "fantastiseen" puuhaansa.
Vapaavuoren idea kasvattaa Helsingin väestöpohjaa monimiljoonakaupungiksi muukalaisväen avulla on järkeä vailla oleva yritys, koska kunnon työntekijöitä ja hyviä veronmaksajia tulee vain tuottavan työn kautta. Ja jo nyt nämä mahdolliset halukkaat ihmiset voivat Suomeen tulla koko EU-alueelta. Mutta tuleeko? Tulee hyvin vähän, koska tulijat nkevät, että Suomen vene vuotaa: täältä lähtee kunnon ammatti-ihmisiä ja kunnon veronmaksajia enemmän kuin heitä tulee. Saldo jo tässä porukassa on miinusmerkkinen, puhuttakaan mitä se on maahanmuuton "koko kuvassa", jossa vain suomalaisilla ja saksalaisilla plusmerkkinen on saldo, kaikki muut kansallisuudet tuottavat meille rankkaa tappiota.
Ehkä Vapaavuori on huomannut tämän ja on keksinyt tarttua siihen terveiden kansalaisten joukkoon itä- ja Pohjois-Suomessa, joka asuu ja maksaa veroja sinne ja hän haluaa kaapata tämän väen omaisuuksineen "vaurauden kolmioonsa".
Ei onnistu. Kansamme ei rupea maksamaan miljardeja siitä ilosta, että kansalainen pääsee talousneronsa Vapaavuoren luo Tampereelta Helsinkiin 9 minuuttia nopeammin kuin nyt ja maksaa siitä ilostaan monen jälkipolvensa ajan veroja.

Käyttäjän minavaan kuva
jouko viitala

Harvoja realistisia ilmastoasioitten tuntijoita on Eija-Riitta Korhola.
Kannattaa lukea hänen bloginsa
http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/273574-...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kun pari-kolmesataa vuotta on tuprutettu saasteita ilmakehään, niin eihän ilmakerros voi kovin hyvässä kunnossa olla. Mutta keiden on syy, että näin myöhään aletaan asiaan paneutua, eikä tosissaan vieläkään, koska todelliset sastuttajat eivät siihen osallistu. Missä on syy siihen, että ihmislajiamme on maapallon resursseihin nähden liikaa? Miksi juuri Suomessa katsotaan, että juuri suomalaisten olisi kannettava väkilukuunsa nähden suurempaa taakkaa kuin suursaastuttajien? Miksi Suomen pitäisi kantaa muukalaisten otossa korkeampaa taakkaa kuin niiden valtioiden, jotka on siirtomaavaltaa ja -sortoa jo viisisataa vuotta harjoittaneet?
Miksi Suomen pitäisi asukkaansa keskittää yhdelle pienelle alueelle? Missä on valtakunnansuunnittelu, missä maakunnallinen suunnittelu ja kaavoitus, johon kansalaiset saisivat ottaa kantaa? Nythän paikallisella ihmisellä ei ole kaavoitusvaltaa edes kunnassa tai edes omassa kylässään? Kyllähän nämä kaikki päätökset tehdään korkeammalla tasolla, joka nyt jo niin kaukana ihmisestä kuin ovat Bryssel ja Strassbourg, joista EU:n hallintokaupunkina ilmastosyistä on toinen tarpeeton, mieluusti molemmat.
Eija-Riitta Korhola on hyvä ilmastoasiantuntija. Niin hyvä, ettei hänen tarvitse asiaansa hysterisoida. Maltillisuus ja asiallisuus ovat tehneet hänestä vaikuttavan sekä poliitikkona että ilmastoasioissa.
Voimattomia siis olemme. Kuitenkin muka asumme maailman onnellisimmassa maasa, joka kaiken lisäksi on tukahduttavan "monikulttuurinen" ja kasvavassa velkakierteessä elävä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Mutta keiden on syy, että näin myöhään aletaan asiaan paneutua, eikä tosissaan vieläkään, koska todelliset sastuttajat eivät siihen osallistu."

Päättäjien vika. 50v tiedetty että tässä on ongelma mutta yhtään mitään ei ole saatu aikaiseksi.

"Missä on syy siihen, että ihmislajiamme on maapallon resursseihin nähden liikaa?"

Päättäjien vika kun eivät kykene yhteistyöhön ongelmien ratkaisemiseksi.

"Miksi juuri Suomessa katsotaan, että juuri suomalaisten olisi kannettava väkilukuunsa nähden suurempaa taakkaa kuin suursaastuttajien?"

Suomalaiset sotkevat väkilukuunsa nähden enemmän kuin monet muut. Sitä sotkemista mitataan väkilukuun suhteuttuna.

"Miksi Suomen pitäisi asukkaansa keskittää yhdelle pienelle alueelle?"

Se on järjetöntä. 10-20 kaupunkia toimisi.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #10

Voisitko 10-20 toimivan kaupungin ideaa jotenkin perustella? Luettele paikkakunnat jotka diktatuurissasi hävittäisit ja millä oikeudella? Pakkolakeihisi kuuluisi uusi vain sinua palveleva perustuslaki. Aseinko sen säädät vai suostuttelemalla rahalla tai eduilla?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

"Voisitko 10-20 toimivan kaupungin ideaa jotenkin perustella?"

Toimivat työmarkkinat edellyttää, että työnhakija voi valita työpaikkansa useasta vaihtoehdosta ja että työnantajalle riittää niitä osaavia työntekijöitä.

Se ei onnistu jos ihmiset ovat liian levällään. Jos ihmiset asuvat jossain tuppukylissä niin mistä sieltä löytyy biotutkijalle, erikoishammaslääkärille, konesaliasiantuntijalle, homekoiraohjaajalle jne. työpaikka? Entä osaatko luetella vaikka kotikuntasi .NET osaajien työpaikat?

Suomessa on vuosikymmeniä harjoitettu tuhoisaa politiikkaa missä koitetaan kaikki peräkorvet pitää väkisin asuttuina eikä ole annettu kaupungistumisen tapahtua hallitusti.

Nyt se tuhoisa politiikka on johtanut siihen, että se väistämätön kaupungistuminen tapahtuukin hallitsemattomasti ja ihmiset vyöryvät sinne Suomen eteläkärkeen yhteen isoon kaupunkiin työn perässä.

Minä en näe siitä hyötyä että kaikki pakkautuu samaan paikkaan. Järkyttävät asumiskulut siellä, ihmisiä putoaa köyhyyteen kun tulee vähän töyssyä elämässä, liikennekaaos... Useampi pienempi kaupunki toimisi paremmin jotka olisivat riittävän isoja että olisi töitä ja työnantajia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #14

Kaupungistuminen ei tapahdu omalla painollaan vaan yhteiskunnan toimien seurauksena. Ensin on väestöennuste. Se alkaa ohjata yritysten sijoittumista. Maakuntakaavoitus seuraa vestöennustetta. Kansainvälinen ja kansallinen luonnonsuojeluliike painavat osaltaan päälle. Siinä ovat asialla kommunistit, sosialidemokraatit ja vihreät. Luonnonsuojelulle annettiin 2000 perustuslaissa kohtuuttoman suuri valta, sillä jokaiselle kansalaiselle annettiin oikeudeksi ja jopa velvollisuudeksi vaikuttaa luonnonsuojeluun, moniarvoisuuden toteuttamiseen jne. Maanomistajan valta kaventui. Tämä merkitsi maan arvon ja hinnan heikkemenistä. Kaikki ennusteet johtavat metsien, rantojen ja kiinteistojen arvojen heikkemeniseen. Se ohjaa ihmisiä myymään omaisuuttaan "ennen kuin arvo laskee". Kiinteistöjen kunto heikkenee, palvelut lähtevät alueelta, samoin laposelliset ihmiset. Syntyy tuhon kierre, jonka yhteiskunta on luonut. Ns. kasvukeskuksissa kehitys on päinvastainen.
Nytkin on suuri hankkeita menossa, "vaurauden kolmio" Helsinki, Tampere, Turku. Se imee yhteiskunnan voimavarat. Maahanhoukuttelu syö voimavaroja ja vie suomalaisilta työn. Syrjäytneitä ihmisiä aina 1990-luvulta alkaen. Nyt 200 000 kirjoissa olevia työttömiä.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #17

"Kaupungistuminen ei tapahdu omalla painollaan vaan yhteiskunnan toimien seurauksena. Ensin on väestöennuste. Se alkaa ohjata yritysten sijoittumista. Maakuntakaavoitus seuraa vestöennustetta."

Eli väestöennusteen vika että ihmiset muuttavat maalta kaupunkiin?

Itse ainakin muutin maalta kaupunkiin opiskelemaan, ja jäin kaupunkiin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #22
Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #23

En. Nähdäkseni kuvio on vastaavanlainen joka puolella, että maalla nuoret siirtyvät kaupunkeihin opiskelemaan ja monet jäävät sinne koska on työtä.

En oikeasti keksi miten ihmeessä saisi omaan 100 ihmisen kotikylään 4-5 oman alan työpaikkaa. Maalla elinkeino on vahvasti maa- ja metsätaloutta tai sitten jotkut ajavat työmatkaa maalta kaupunkiin.

Tuota samaa näkyy myös kaupungeissa, että piemmästä kaupungista siirtyy väkeä vieressä olevaan suurempaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #26

TV 1:n ns. uutiset ovat koko aamun paasanneet siitä kuinka ihmiset muuttavat kolmeen kaupunkikeskukseen. Tämä pakkosyöttö vaikuttaa joka hetki. Joka päivä lukuisa joukko ihmisiä tekee muuttopäätöksen ja Suomi riutuu.
Maamme monet eduskunnat ja hallitukset ja johtavat virkamiehet tulisi asettaa tutkintaan ja tarvittaessa syytteeseen Suomen tuhoamisesta. Valtakunta on koko EU:n ajan ollut ajelehtiva lastu maailman laineilla, kun kokonaan muu kuin Suomen etu on ollut valtakunnan politiikan lähtökohtana. Hirvittävä velkaantuminen rauhan oloissa ja väestön parhaimpienkin osien uskon hiipuminen Suomen tulevaisuuteen. Syntyvyys on hyvä mittari. Edes nuorisolla ei ole uskoa Suomeen. Muukalaiset ryntäävät haaskalle.
Nämä eduskuntavaalit ratkaisevat paljon. Voittaako kansallinen itsetuho vai vastuullisten suomalaisten räväkkä vastaisku perussuomalaisten kautta. Uskon jälkimmäisten, meikäläisten voittoon. Emme anna Turmion Tommille mahdollisuutta! Ote Suomesta suomalaisille takaisin!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #13

"Luettele paikkakunnat jotka diktatuurissasi hävittäisit ja millä oikeudella?"

Nythän ne häviää ihan itsekseen kun ei onnistu enää väkisin pitämään asuttuna.

Nuoret muuttaa työn perässä kaupunkeihin ja haja-asutus alueilla on lähinnä mummoa ja pappaa, ei yhtään oikeita työpaikkoja. Se vaan tapahtuu nyt hallitsemattomasti.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #15

Jos noin on, sinä puhuit pehmoisia. Sinusta ei taida olla diktaattoriksi. Tässä puheena olevan ilmastonmuutoksen torjunnan pitäisi kiireesti johtaa sellaiseen yhteiskuntasuunnitteluun, ettei ihmisiä, tavaroita ja pääomaa tarvitse ja sallita liikuteltavan paikkakunnalta toiselle. Pieni on kaunista, ruoka tehdään lähellä, omia paikallisia raaka-aineita käyttäen. Tämän mukaan suunta on maalle, ei kaupunkiin. Metsät, viljat, veden tuotteet ovat ruoan ja energian lähteitä. Pientä maaseudulla elävää ihmistä syyllistetään ja kyykytetään, vaikka juuri he ovat aikeassa paikassa oikeaan aikaan. Tarvittaisiinko Suomessa kaltaisesi, ilmeisesti Pol Potia ihailevia johtajia, jotka saisivat ihmisten elämän muutetuksi? Nyt joka tapauksessa tuhotaan ilmastoa, kun ohjataan ihmiset kaupunkeihin saastuttamaan ja saastumaan.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #18

"Tässä puheena olevan ilmastonmuutoksen torjunnan pitäisi kiireesti johtaa sellaiseen yhteiskuntasuunnitteluun, ettei ihmisiä, tavaroita ja pääomaa tarvitse ja sallita liikuteltavan paikkakunnalta toiselle."

Ennemminkin sellaiseen, että tehdään haaskaamisesta kalliimpaa ja että energia ja ravinto tuotetaan omavaraisesti.

"Tämän mukaan suunta on maalle, ei kaupunkiin."

Ei välttämättä kaikissa tilanteissa. Maalla asuminen on hyvä juttu jos voi paikallisesti tuottaa tarviemansa resurssit lähes täysin.

Mutta, kaupungissa taas etuna on ne lyhyet välimatkat että ei haaskata niin paljoa resurssia liikkumiseen.

Mielestäni paras tapa tukea maalla asumista olisi satsata kehitykseen jolla mahdollistetaan enemmän riippumatonta elämistä. Siis sellaista amissi kommuunielämistä jossa voivat elää lähes täysin irti muun maailman infrasta.

Se ei tarkoita takapajuistamista että ei tarvitse vaikka luopua sähköstä, mutta ennemminkin teknologiaa jolla tuotetaan energia itse kuin että vedettäisiin sähköverkkoa joka kylään.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #21

Jos lopetetaan maailmasta mannerten ja maiden välinen rekka- ja lentoliikenne, haviteltu ilmastonmuutos olisi aika pitkälle ratkaistu. Kuitenkin tästä asiasta puhuminenkin on ihmisille kauhistus, vaikka se on nopein keino puhuttuun tavoitteeseen pääsemiseksi. Siksi ns. eliitti kohdistaa toimet tavalliseen kansaan, vaikka vaadituilla toimilla ei olisi paljonkaan asiaan vaikutusta. Mutta mukava ylhäältä käsin antaa käskyjä ja tuntea olevansa herra, toisten käskijä. Tänäänkin on Suomen tv:ssä ahkerasti markkinoitu sähköpolkupyörää. Kun jo pyörän nimikin on väärin ja akkuja tarvitaan suuret määrät, eikä sillä ajaessa juuri ihmisen painokaan laske, niin joutuu kysymään, että mitähän virkaa tuollakin keksinnöllä mahtaa maailman ilmastolle olla?

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #24

Niin... Itsehän juuri kannatan sitä että pyrkisi vähentämään jalostettavan öljyn määrää.

Ensialkuun kieltäisin uusien öljypolttimien myynnin. Sitä mukaa kun polttimot vanhenee niin niitä voi uusia pelleteille.

Jalostettavan öljyn määrää voi sitten vähentää ja lämmitykseen menevä öljyn kysyntä kun laskee niin sitä vapautuu poltettavaksi moottoreissa.

Mannerten välinen rekka- ja lentoliikennettä joo kannattaa vähentää. Merillä sitten on mahdollista liikuttaa tavaraa auringon ja purjeen voimin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #27

Vilpistely ja puujalkavitsien nakkelu ei auta. On täysin rajallista mitä voidaan tehdä saattamatta ihmiskuntaa tuhoon. Vain maltilla tämä edistyy, ilman että tavallista suomalaista ylhäältä päin syyllistetään. Suurkaupunkeihin ihmiset kokoamalla ei pelasteta mitään. Saasteet tupruavat entistä pahemmin. Suuret muutokset tapahtuvat ihmiskunnassa vain suurten mullistusten ja tuhojen kautta. Luonto korjaa itse itsensä. "Täyttäkää maa." Nyt se alkaa olla täytetty. Loput on Herran kädessä. Ihminen on kopeasti nostanut itsensä Jumalan tilalle maapallon ja maailmankaikkeuden kuvitteelliseksi haltijaksi. Nyt saa mitä on tilannut. Ei tule olemaan rikkaillakaan helppoa. Materiasta irrotettu rahaomaisuus voi singota yhtäkkiä avaruuteen. Vain materiaan, esim. omaan kotiin, sijoitettu omaisuus saattaa olla turvallisempaa siinäkin tapauksessa että kodin pörssiarvo on globaalissa mittauksessa romahtanut.

Olkaamme siis onnelliset ja tyytyväiset tänäkin aikana. Suomalaiset ovat kokeneet kovia ja kestäneet. Tuhkasta ja kellaribunkkereista on noustu ja kasvatettu perheet Suomea rakentamaan.
Ainakaan pohjoisen ja idän ihminen ei hötkyile. Huutakoot "vauraan kolmion" komentajat ihmisiä muualta Suomesta tulemaan heidän luokseen. Mutta turhaan huutavat, emme tule. Sosialistipääministeri Rafael Paasio kehotti aikanaan 1960-luvulla pohjois- ja itäsuomalaisia tulemaan pois kurjuudestaan pääkaupungin iloihin. Turhaan huusi. Itse uupui ennen kuin väki ajattelikaan lähteä vihersosialistiseen osaan Suomea.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #30

"On täysin rajallista mitä voidaan tehdä saattamatta ihmiskuntaa tuhoon."

Tilannehan on se, että tällä menolla ihmiskunta ajetaan tuhoon. Käytännössä resursseja käytetään liikaa ja samanaikaisesti väestö kasvaa ja koko yhteiskunta on rakennettu ikuisen kasvun varaa. Eli että väestö kasvaa, resurssikulutuskasvaa, eläkkeiden maksajia tulee lisää, bruttokansan tuote kasvaa, lisääntynyt tuotanto mahdollista velanoton lisäämistä...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #33

Ihmisluonnon muuttaminen toiseksi taitaa olla vaikeaa. Jos kasvua ei ole, halutaan lisää väkivallalla tai rosvoamalla. Kateus on ihmisluonnon ominaisuus.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #38

Tuohon väkivaltaan ja rosvoamiseen liittyy semmoinen jännä biologinen juttu: Miehiä syntyy enemmän kuin naisia.

Biologinen perusta tietenkin se, että miehen elämä on rankempaa ja on enemmän kuolleisuutta nuorena. Perusteet tuolle on ihan sieltä metsästäjä-keräilijä ajoilta kun kaiketi se petojen jahtaaminen ollut miehille vaarallisempaa.

Kun ihmiset alkoivat viljellä maata ja asettuivat aloilleen, tuossa käy ajan kuluessa sellaista että tulee yhteisöihin sisäistä painetta kun yksinäisten miesten määrä kasvaa.

Koko ihmiskunnan kirjoitetun historian ajan nähdään kun on miehiä laitettu rakentamaan ties mitä muuria ja pyramidia ja tai lähtevät hakemaan tulevaisuutta muualta. Niin villin lännen valloitus, euroopasta porukan lähteminen siirtomaihin, viikinkien ryöstelyt... Jokseenkin kaikki on seurausta tuosta ilmiöstä.

Siitä pääseekin vaikka turvapaikanhakijoihin että miksi joku Irak ei halua näitä takaisin...

No ei tietenkään halua. Pääsivät eroon ylimääräisistä. Mekään ei haluta ruotsista takaisin sinne muuttaneita meille työttömiksi.

Ihmiskunta tarvitsee yhteisen edun vuoksi jotain kontrollia sikiämiselle. Mielestäni lisääntymisoikeuksilla voisi tehdä kauppaa.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

Ilmastorealismia: "On aika hankkia toppatakki ja huopatossut."

https://ilmastorealismia.blogspot.com/2018/01/aika...

Onko ilmastohysteria hoidettavissa? Milloinkahan ilmastohysteerikot saavat lääkäriltä sairaslomaa?

https://vastavalkea.fi/2019/03/05/onko-ilmastohyst...

On korkea aika siirtyä ilmastokuplasta realistisempiin ja tärkeämpiin vaaliasioihin! Kuten puolueiden välinen yhteisvastuu ja yhteistyöhalut, kestävyysvaje, työllistäminen,pätkätyöt, vanhusten hoito, sotejärjestelmä, hallitusten täytäntöönpano-ongelmat, rikollisuus, NATO-kysymys, EU:n demokratiavajeet, nuorison tulevaisuus,Suomen velkaantuneisuus, infrastruktuuri eli tiestön/rautateiden kunto jne

Ilmastohysteria vai Kiina/Intia/USA/Venäjä-ilmiö saasteineen?

https://www.extrauutiset.com/ilmastohysteria-vai-k...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikeassa Kari olet. Ilmastohan kylmenee koko ajan. Säästetäänkö väärässä paikassa vai onko kaikilla viallinen lämpömittari?

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#19.EU:n puheenjohtajuuskausi velvoittaa Suomea yksituumaisuuteen, jotta voimme ottaa sinä aikana mahdollisimman suuren hyödyn puheenjohtajuudesta. Siksi EU-politiikkaa pitää ottaa enemmän puheeksi myös eduskuntavaalen allakin, eikä hirttäytyä ja kätkeytyä imastopaniikin/-hysterian savuverhon alle. Onko mielestäsi demari-Rinteestä pääministeriksi, jos ei, kuka olisi paras johtamaan ansiokkaasti Suomea ja EU:ta tämän vuoden koitoksissa?

Sirkus Britannia ja miten Suomen ei pidä hoitaa EU-politiikkaa:

http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2737...

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mitähän hyötyä Suomelle voisi puheenjohtajakaudesta olla? Kuluja vain. Keskeinen kysymys on kenen johdolla sinne mennään ja millainen on vaalitulos. Antti Rinteestä ei mielestäni ole pääministeriksi. Hän on aivan pyörällä päästään ilman pääministeriyttäkin. Halla-aho on mielestäni ainoa, joka tehtävän voi kunnialla kantaa ja hoitaa EU-puheenjohtajuuden niin, ettei Suomelle ainakaan kovin paljon tulisi uusia velvoitteita ja kuluja. Orposta ja Sipilästä ei kumpaankaan hommaan ole.
Sirkus Brexit on arvaamaton ohjelmanumero. Se vie hermot monelta johtajalta. Kansatkin ovat tähän perin kyllästyneet.

Käyttäjän MattiLehtinen kuva
Matti Lehtinen

"Päättäjien vika. 50v tiedetty että tässä on ongelma mutta yhtään mitään ei ole saatu aikaiseksi."

Taas tuli pelkkää tuubaa päästä ulos. Täällä on tällätty teollisuuden piippuihin savukaasusuodattimet jo vuosikymmeniä sitten. Piipuista tulee puhtaampaa ilmaa mitä kaupunkien katutasolla on keväisin.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Täällä on tällätty teollisuuden piippuihin savukaasusuodattimet jo vuosikymmeniä sitten."

Mitä sitten?

Öljyn, kaasun ja hiilen kulutusta on edelleen hurja vaikka on tiedetty nämä rajallisiksi ja on tiedetty 50v että kasvihuoneilmiöstä tulee myös ongelma mutta sitä ongelman hoitamista on vain siirretty eteenpäin.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Siellä se Fortumkin Saksassa hiilivoimaloidensa kanssa vapaasti pössyttää. Merkelin suojeluksessa, EU:n mallivaltion hameen alla. Fortum jauhaa Suomelle verotuloja, ei sitä voi häiritä. Mutta tämä Suomen kansa, tämä on aivan mahdoton saastuttaja. Siksi on tuotava puhtaampaa porukkaa Afrikasta, Irakista ja Somaliasta!

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #42

Ihmiset sotkevat suomessa etnisestä taustasta riippumatta.

Kyse on siitä, että miten Suomi hoitaa ravinnon ja energian alueellaan. Tekeekö se sen itse vai elättääkö muut kuten nyt tekee.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #44

"...elättääkö muut kuten nyt tekee." En oikein ymmärrä, elättävätkö muut meidät suomalaiset vai elättävätkö suomalaiset muukalaiset Suomessa? Vähintään yksi miljardi euroa vuodessa Suomi "sijoittaa" muukalaisiin, ja jokseenkin turhaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Niin, homma on hoidettu teollisuuden osalta. Kotsa piipunnokkaan ja homma on sillä selvä! Yle juuri kertoi, että kotitaloudet aiheuttavat suuremmat päästöt kuin julkinen talous. Nyt siis selvisi miksi Suomen kansa pitää hävittää ja tuoda saastuttamattomia islamilaisia tilalle. Näin vakavalla järkiperustalla on Ylen ym. medioiden ilmastohysteria.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Ei oikein koska Suomeen tuodaan edelleen öljyä, maakaasua, hiiltä, uraania, käytetään rajallista turvetta harkitsemattomasti ja tuodaan energiaa myös sähkönä muualta.

Miksi ei tehdä itse omaa energiaamme? Suomi saa kuitenkin välillisesti ja välittömästi energiaa koko pinta-alansa edestä auringosta. Eli aurinkoa, vesivoimaa, tuulivoimaa ja biomassaa. Kyse on siitä, että miten tehokkaasti hyödynnämme pinta-alamme että saadaan mukava elämä kestävästi.

Turve on vähän semmoinen kertainvestointi että se mistä se kaavitaan veke pitää tehdä harkiten. Suomesta puuttuu sellainen johdonmukainen suunnittelu rakentaa asioita tuleville sukupolville.

Minusta on oikein hyvä idea kaapia turpeet ja biomassat pois energiaksi parin patoaltaan tieltä ja rakentaa semmoiset tuleville sukupolville.

Roomalaiset esimerkiksi tekivät vesijohtojakin joista jotkut edelleen toiminnassa, eli tekivät asioita kestämään. Suomessa nyt häärätään ilman mitään tulevaisuuden visiota.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #43

Miten sellaiset vallanpitäjät jotka tähtäävät Suomen kansan ja valtion hävittämiseen voivat mitään suomalaisten hyvää tulevaisuutta suunnitella, kun tavoitteena on kansan vaihtaminen ja valtiomme alistaminen EU:n maakunnaksi. Ensi sunnuntain vaaleissa on rykäistävä kunnon voitto perussuomalaisille, niin Suomen suunta saadaan kääntymään.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu Vastaus kommenttiin #46

Kansanvaihtamiset ja hävittämiset on jotain salaliittohörhöilyä mistä ei ole mitään havaintoa.

Suomen valtio ei vaan ole mikään itseisarvo, rajat muuttuvat vähän väliä: https://www.youtube.com/watch?v=l53bmKYXliA

Osana EU:ta oleminen on turvallisuusjuttu, kun näin pienellä maalla ei ole varaa olla yksin. Suomi kun ei varsinaisesti ole ollut itsenäinen kuin reilut parikymmentä vuotta itsenäistymisen jälkeen, pian sen jälkeen Neuvostoliiton vasallina mistä osoituksena YYA sopimus, sen jälkeen lamassa ja tämän jälkeen osana EU:ta minne mentiin omasta halusta suoralla demokratialla. Haluttiin kuulua länsimaihin eikä itäblokkiin.

EU:n tavoitteena tietenkin ollut rauhan säilyttäminen ja hidas liittovaltiokehitys että saadaan vahvat sisämarkkinat. Siitähän on hyvä esimerkki yhdysvalloista miten hyväksi se on taloudelle.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvä Martti Karnaattu. Kenellä on havaintoja, kenellä ei. Kenellä ne ovat virheellisiä, kenellä oikeampia. Mitä homogeenisempi, yhtenäisempi kansa ja valtio on, sitä paremmin se kestää sisäiset ja ulkoiset paineet ja hyökkäykset.
Suomen valtion ja kansan yhtenäisyyttä on yritetty murtaa sisältä ja ulkoa. Kansallisesta itsemääräämisoikeudesta ja itsenäisen kansallisvaltion tunnuksista on alettu menettää osia: lainsäädäntövaltaa on menetetty, oma raha on menetetty, talous on ajautunut epätasapainoon EU:n liittovaltiotavoitteiden vuoksi. Itsenäiselle valtiolle kuuluvat rajavalvonta ja rajatarkastukset on lyöty laimin. Maassa on satojatuhansia vierastaustaisia ihmisiä, jotka lisäävät hallinto- ym. kuluja ja ovat vielä pitkään sosiaalinen rasite.
Vierasmaalaisten uskollisuudesta Suomen kansaa ja valtiota kohtaan ei ole kriisin sattuessa mitään takeita. Suuri vierastaustaisten ihmisten määrä on turvallisuusuhka, aivan kuten koti, jossa on vierasta porukkaa, on turvaton.
Turvallisuuden tarve on vuosituhansien mittaan luonut turvallisuusjärjestelmät. On kasvettu itsenäiseksi kansaksi ja jouduttu taistelemaan vapauden ja itsenäisyyden säilyttämiseksi. Toisessa maailmansodassa koko maailma taisteli aatteiden ja voiman vuoksi ja keinoin. Taistelun jälkeen oli maailmassa kaksi suurta kilpailevaa valtio- ja yhteiskuntajärjestelmää, länsimainen demokratia ja itämainen kommunismi. Yhdessä ne löivät Euroopan vahvimman sotilasvaltion Saksan ja sen aatteen natsismin.
Euroopassa haluttiin turvata rauha niin, ettei Saksa ja Ranska koskaan joutuisi sotaan. Rauha on säilynyt jo yli 70 vuotta. Muodostettiin kauppaliitot, Suomi kuuluu läntiseen liittoon, jonka perustalle on luotu vapaakauppa-alue EU. Britannia ei tullut siihen täydellä voimallaan. EU:n heikkoudeksi jäi se, että aluetta kasvatettiin liian nopeasti itään päin. Tämä johtui siitä kommunismin valta-aluetta haluttiin pienentää. Yhteinen raha syntyi liian repaleiseen alueeseen. Pohjoinen ja etelä, länsi ja itä ovat historiallisista ja kansallisista syistä erilaiset. Pohjola on selkein yhtenäinen alue, historiallisista ja kulttuurisyistä sekin.
Turvallisuus on siis aina tärkein asia. Nato on läntisen Euroopan turva. Suomi ei ole uskaltanut siihen liittyä. Suomi horjuu idän ja lännen välillä, vaikka uskottelee olevansa itsenäinen ja turvallinen lännen osanen. Turva on edelleen omassa diplomatiassamme ja kun se loppuu, alkaa voiman käyttö, sota.
Olemme Suomessa varsin heikko valtio. Me koko ajan heikennämme sitä. Tuomme liikaa vierasta väkeä, joka syö voimavarojamme ja heikentää yhtenäisyyttä. Olemme ylensyöneet muukalaisia. Tämä asia vaatii nopeaa korjausta. Toivottavasti se tulee näiden vaalien kautta.
Euroopan liittovaltioajatus on liian aikainen, ainakin sata vuotta edellä ajasta. Maailman globalisaatiopyrkimys on sekin liian aikainen. Edes pääoma ei ole yhtenäinen, puhumattakaan kansojen ja ihmisten tahdosta.
EU ei turvaa meille mitään. Sillä ei ole rajoja, ei armeijaa, ei yhteistä taloutta, ei yhteistä kieltä. Kaiken lisäksi kansat ovat kehitystasoltaan ja kulttuuriltaan eri tasoisia. Ainoa turva on Nato, jossa USA ja Britannia ovat mukana. Suomen paikka olisi Natossa, mutta valtiomme johto ja poliittinen, omasta mielestään eliitti, ei uskalla katsoa totuutta silmiin, koska sotilallisen voiman kasvaessa rappeutunut poliittinen aines kadottaa valtaansa ja - voimaansa, koska kansat eivät poliitikkoihinsa luota.
Kansat ottavat vallan - takaisin! - Euroopassa. Suomessakin tämä uskoakseni näkyy vahvana sunnuntain vaaleissa. Kuljemme parempia aikoja kohden. Saamme suomalaisemman ja suomenmielisemmän eduskunnan ja hallituksen kuin se mistä olemme monen vaalikauden ajan kärsineet. On hienoa olla suomalainen Suomessa ja äänestää vapaasti valtiomme ja kansamme puolesta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Vierasmaalaisten uskollisuudesta Suomen kansaa ja valtiota kohtaan ei ole kriisin sattuessa mitään takeita."

Kenestä sitten on?

Jos ei ole kansallisuutta eikä omista suomea, ei varmaan ole mitään.

Jos on kansallisuus, sitoo ihmistä tänne kansalaisuuden tuomat edut.

Vielä parempi jos omistaisi vähän sitä isänmaata mutta se nyt on nykyään harvinaista. Kovin harva suomalainen omistaa suomea. Itsekään en omista yhtään hehtaaria tai kiinteistöä joten minun uskollisuus on kansallisuuden varassa.

"Nato on läntisen Euroopan turva."

Taitaa sekin väistyä. Yhdysvallat vetäytyy ja ne tukehtumassa velkaan ja EU:n suurimmat asevoimat omaava valtio eroamassa. Puolustusyhteistyö EU:ssa näyttää todennäköiseltä että pärjätään.

Maailman mittakaavassa täällä nyt on vahvimmat asevoimat sisältävä Yhdysvallat joka heikkenee lujaa vauhtia, Kiina, Venäjä ja EU. EU siis kilpailee ensisijaisesti Venäjän ja Kiinan kanssa. EU:ssa käytännössä ollaan myöhässä eikä etuajassa ja Yhdysvalloilla on täysi työ itsellään pärjätä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomi on tehnyt hirvittävän virheen siinä että se on ajanut ihmisiä rattaille, liikkeelle muka "työn perässä". Aluepolitiikka on ajettu alas ja kaiken lisäksi "vaarallisimmasta" päästä. Jo 1970-luvun alkuvuosina lakkautettiin rajaseutupastorien virat, ajettiin kirkkoherrat pois pappiloista ryhtymällä heidän asumistaan verottamaan raskaasti. Silloin rajaseudun väki ymmärsi, että uskontoa on alettu alasajamaan. Työsuhdeasunnoille alkoi käydä samoin. Rajavartiostoihin iskettiin. Poliisit ja armeija on vedetty rajaseudulta pois. Puolueista pääsyyllinen on ollut kokoomus, joka veti mukaansa myös kepun.
Maahanmuuton salliminen ja "hyödyttömän - siis tappiollisen" porukan nostaminen arvokkaimmaksi muuttajien joukoksi johti pian ongelmiin, jotka jo silloin tunnettiin laajasti Euroopassa. Mutta perässä piti kulkea, vaikka kaikki ongelmat olivat näkyvissä.
Sodan aikana ja sen jälkeen ymmärrettiin kirkkaasti miten tärkeää on sitoa ihmiset maahan ja auttaa heitä hankkimaan kiinteää omaisuutta kaupungeissakin. Veikko Vennamo asutusministerinä ymmräsi toimia oikein. Peltojen paketointi railakkaana sosialisoinnin vyöryn aikana vuodesta 1966 lähtien on johdonmukaisesti irrottanut väkeä maasta ja omistusasunnosta, Suomesta. Muukalaiset saavat varmennin vuokra-asunnon kuin suomalaiset, eikä heidän tarvitse vastata mistään. Suomalaiset ovat alistettuja omassa maassaan.
Vapautuksesta on kysymys näissä vaaleissa. Illalla nähdään onnistuttiinko.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Jo 1970-luvun alkuvuosina lakkautettiin rajaseutupastorien virat, ajettiin kirkkoherrat pois pappiloista ryhtymällä heidän asumistaan verottamaan raskaasti. "

Tästä olisi kiva tietää lisää että miten kummassa.

Nykypäivänä sellainen ei ainakaan olisi mahdollista kun on tuo laki yhdenvertaisuudesta.

"Poliisit ja armeija on vedetty rajaseudulta pois."

Tuota tehnyt teknologia.

Ennen vanhaan oli miekat ja jouset tarvittiin paljon ihmisiä vahtimiseen. Nykyään pari korstoa maijan kyydissä, Glock varustevyöllä tekee saman.

Ei niitä oikein tarvitse kun voidaan ajaa paikalle. Sodankäynnissä on myös rintamasodankäynnit ja tarpeet pitää maata hallussa väistyneet.

"Muukalaiset saavat varmennin vuokra-asunnon kuin suomalaiset"

Totta. Tuo on mielestäni väärin, ei ole yhdenvertaista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset