Matti Kyllönen

Äänestäkäämme ”EU:n ytimessä” Suomi takaisin

Sosialisti Paavo Lipponen yllytti suomalaisia pyrkimään ”EU:n ytimiin”,”niihin pöytiin joissa unionin asioista päätetään”. Useimmat Suomen puolueet vihersosialisteista kokoomukseen, keskustaan ja ruotsalaisiin ovat tätä neuvoa noudattaneet ja Suomi on kytketty unioniin mallioppilaana ja kaiken pyydetyn maksajana.
Tuloksena on, että Suomi on syytänyt rahojaan maailmalle, ottanut maahanmuuttajia enemmän kokoonsa nähden on kohtuullista ja säästänyt oman kansan hyvinvoinnista jotta muukalaisilla olisi täällä hyvä olla. Kymmenessä vuodessa maamme kansantulo ei ole lainkaan kasvanut. Kun leveästi elämistä ei ole jarruteltu, valtiontalouden alijäämä on vuodesta toiseen ollut useita miljardeja. Antti Rinteen muodosteilla oleva hallitus aikoo paisuttaa verotusta ja lisätä velanottoa. Odotettavissa on entistäkin ankarampi elämä Suomen kansalle.

Kansallisvaltiomme alasajoon ei pidä alistua
Onko tällaiseen pakko suostua? Ei ole. Maamme taloudelliset näkymät ovat masentavat, mutta tätäkin pahempi asia on Suomen itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuksien heikkeneminen ja kansalaiskeskustelun erittäin huono tilanne. Arvioiden mukaan Suomen eduskunnan lainsäädäntövallasta on EU:n aikana menetetty ainakin 40 prosenttia. Suomalaisten lainsäädäntöelimen ydin on Brysselissä.
Suomi on ”Euroopan liittovaltion” osavaltio, ei oikeastaan enää sitäkään, vaan maakunta. Irrotessaan Ruotsista Venäjän alaisuuteen Suomi sai autonomian, itsehallinnon. Suomi säilytti omat lakinsa, omat virkamiehensä, Suomen ja ruotsin kielen, oman uskonnon, oman oikeuslaitoksen sekä läänin- ja paikallishallinnon. Suomi liitti Vanhan Suomen Suomeen ja sai oman rahan ja pääkieleksi Suomen kielen.
Loistavia saavutuksia autonomialta. Nyt EU:n aikana, aina vain menetämme omaamme emmekä saa mitään muuta uutta kuin lisää velkaa.

Suomen kansanvallasta enää rippeet jäljellä – ”vihapuhe” loppuu, kun väärä politiikka lopetetaan
Voi syystä kysyä, mitä meillä näistä on enää jäljellä. EU:n pitkät kädet ulottuvat koko maahan, kaukaisimpiin kyliin, joissa pääosa työpaikoista on kadonnut ja ihmiset joukoittain lähteneet pois menetettyään metsiensä, peltojensa ja irtaimensa  reaaliarvon. Nyt unionin ukaasein puututaan siihenkin, mitä ihmiset saavat syödä, mitä saavat kotipuutarhoissaan ja pelloillaan viljellä, milloin hakata metsiään, millä kotejaan lämmittää sekä pelätä milloin EU:n liittovaltion poliisi keskeyttää kesäisen lomasaunan lämmityksen laittomana.
Kaiken lisäksi kirjoittavan ja puhuvan kansalaisen yllä leijuu pelko, milloin entisen arkkipiispan johtama poliisipartio pidättää ”vihapuheen” puhumisesta. Kunpa EU:n kätyrit ymmärtäisivät, mistä vihainen puhe johtuu? Se johtuu väärästä, kansan tahdon vastaisesta politiikasta. Kun kansan vaaleissa ilmaisemaa tahtoa noudatetaan, puheet siistiytyvät.

Ankarasti keskitetty EU ei kestä – sen arvioidaan kaatuvan 20 vuoden kuluessa
Euroopan kansallisvaltiot ovat kasvavassa määrin nouseet vastustamaan EU:n vallan keskitystä. EU:n ideana on ollut, että uusia valtiota on houkuteltu liittymään hyvillä avustuksilla. Suomikin sai aluksi enemmän kuin maksoi. Nyt voitolliset maksut ovat kohdistuneet Itä-Euroopan entisiin kommunistimaihin.
Useana vuonna Suomi on maksanut satoja miljoonia enemmän kuin on saanut. Britannian lähdettyä unionista Suomenkin maksuosuus kasvaa sadoilla miljoonilla, koska unionin menot jatkavat kasvuaan, vaikka maksajat vähenevät. Suomi on uppoavassa laivassa. Uuden arvion mukaan jopa suurvaltojen Saksan ja Ranskan kansojen enemmistö uskoo unionin kaatuvan 20 vuoden kuluessa.
Suomen on ripeästi valmistauduttava eroon. Se onnistuu parhaiten Lipposen ohjetta noudattaen: mennään niihin pöytiin, joissa EU:n lopetuspäätökset tehdään. Tämä tapahtuu yhdessä Euroopan kansallisvaltioiden kanssa.

Miten Euroopan olot olisi järjestettävä EU:n kaaduttua?
Euroopan juuret ovat antiikissa, kristinuskossa ja humanismissa. Yhteinen aatepohja, yhteinen veri, luonnonolot ja kaupunkivaltioiden keskinäiset sodat ovat synnyttäneet kansallisvaltiot. Kansallisvaltiot kävivät keskenään sotia, joista tuhoisimmat mutta samalla tuloksellisimmat olivat ensimmäinen ja toinen maailmansota. Kummankin sodan seurauksena luotiin uusi maailmanjärjestys. Toisen maailmansodan jälkeinen järjestys on järkkymässä, koska etenkään YK:n  maailmanjärjestys ei enää aikoihin ole vastannut todellisuutta. USA ei suostu olemaan suurimpana maksumiehenä ja sylkykuppina. USA:n rahat kyllä kelpaavat ja USA:n apua huudetaan hädän hetkellä, mutta rahat saatuaan ovat valmiit puremaan antajan kättä.
EU ei ole kyennyt rakentamaan uutta Eurooppaa. EU:n tavoitteet liittovaltioon pääsemiseksi ovat olleet aivan liian nopeat ja ylhäältä määrätyt. Euroopan asioita unionissa ovat päättävinään ihmiset, joita kansat eivät ole tehtäviinsä valinneet. EU ei ole ottanut huomioon myöskään Euroopan erilaisuutta. Pohjoinen ja etelä, itä ja länsi ovat toisilleen kovasti vastakkaiset. Pohjoismaat ja Baltia ovat selkeimmin yhtä. Suomen ja Saksan yhteys on historiallisesti varsin vahvaa. Uuden Euroopan koalitiot syntyvät tältä pohjalta. EU:n jäänne voisi pysyä edelleen pelkkänä tullialueena, kuten se varhaisimmiten oli.

EU:n kukistuttua Suomen itsenäisyys palautuu ja elinvoima leviää koko maahan
Suomen kansa on useissa eduskuntavaaleissa (2011, 2015 ja 2019) antanut vahvan kannatuksen kansallismieliselle  perussuomalaiselle puolueelle. Kokoomus ja keskusta estivät PS:n puheenjohtajan Jussi Halla-ahon laillisen puheenjohtajuuden 2017 ja jatkoivat Timo Soinin juoksupoikien avulla hallituksessa. Juuri pidetyissä eduskuntavaaleissa nämä ”seteliselkärankaiset” pudotettiin kokonaan eduskunnasta. Halla-ahon linja on saanut kasvavan hyväksynnän. Loputtomiin ei ylhäältä päin voida estää  viidenneksen äänestäjäkunnan äänen kuulumista eduskunnassa ja hallituksessa.
Gallupit odottavat PS:lle ykköspuolueen asemaa. Päivä koittaa Suomelle ja unionin kuristavat kahleet putoavat Suomen kansan ja koko Euroopan yltä muutaman vaalikauden kuluessa. Näin uskon ja toivon.
EU:n vallan murruttua Suomessa kansaneduskuntamme ja hallituksemme valta voidaan palauttaa ja itsenäinen Suomi voi jatkaa kansallista elämäänsä. Maataloustuet palautuvat kansallisen päätöksenteon piiriin. Aluetukipolitiikka, jota EU on vahingoksemme Eurooppaan nähden harjoittanut, voidaan palauttaa Suomen eduskunnan päätettäviksi. Rahat riittävät, työ palautuu Suomeen ja valtakunta rajojaan myöten palautuu asutuksi ja puolustus sekä valtion laitosten palvelut ja työpaikat palaavat ihmisten luo.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (49 kommenttia)

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

EU n ahneudella ei ole ylärajaa. Kaikki menee, mitä Molokin kitaan kaadetaan.

EU n valtaisan hallinnon on saatava lisää rahaa, vaikka BREXITIN jälkeen maksajien määrä putoaa merkittävästi. Kululeikkaukset eivät EU ssa tule kuitenkaan kyseeseen. Selityksiä lisämaksuille kyllä keksitään. Tottakai. Suomalaiset hölmöinä eivät edes kyseenalaisteta Molokin julkeaa ahneutta, vaan ymmärtävät sujuvasti ja maksavat kiltisti. Koska suojatyöpaikka ja maksamisenhan voi tehdä muiden rahoilla.

Samaan aikaan mm ssa Ruotsissa vastustetaan EU n himoamia lisämaksuja ja aiheesta käydään tiukkaa keskustelua.

https://www.svt.se/nyheter/storbrak-vantar-om-sven...

EU sta on tulossa itse itseään ylläpitävä automaatti josta kukaan ei löydä ’ off ’ - nappia.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Hyvin pelkistit tilanteemme, Jouko. Moolokin kita vie lapsemmekin. Muukalaisille annetaan rahat, maat ja mannut ja maksetaan heidän oma ja jälkeläistensäkin elatus moneen polveen. Omia lapsia ei suomalaisilla ole enää varaa eikä uskallusta hankkia, kun heinien varaan jää lastemme elatus ja terveys.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

Suomi EU:ssa on kuin se pikkupoika isommassa poikajoukossa. Pikkupoika ei halua tehdä mitään väärää, mutta kun poikajoukko jää kepposista kiinni, kaikki osoittavat kilttiä ja kuuliaisia pikkupoikaa - tuo sen teki. Pikkupoika saa rangaistuksen, mutta on onnellinen, että saa olla poikajoukossa ja saattaapa muut antaa ymmärtää, että sen ytimessä.

Naurettavaa on lisäksi se, että suomalaiset EU -satraapin perustelevat kuuliaisuutta sillä, että muut muistavat hyvällä Suomen alttiuden ja palkitsevat suomalaiset jollakin EU -viralla. Höpöhöpö!

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomen valtio on yllytyshullu. Kuten sanoit Markku, isot pojat yllyttävät typeryyksiin, jotta saavat Lipposen sanoin olla isojen poikien pöydissä laskujen maksajina. Takana päin nauravat, ja vasten naamaakin näille typeryksille, mutta siitähän he eivät ole millänsäkään, sillä jos he kieltäytyisivät yhdestäkään typerän pojan laskun maksusta, niin heillä ei olisi enää asiaa isojen poikien pöytiin.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Jopahan on trumpilaista itsetuhoista ajattelua kaavalla Amerika först. No, sitä samaa hakevat britit brexitillään ja pieleen menee varmasti. Mitä jyrkemmin eri kansat ja valtiot ajavat vain omia etujaan, sitä heikommin yhteinen etu toteutuu. Syntyy tullirajoja. Kauppa ja talouselämä sen kuin supistuu. Se tietysti on muiden vika. Mehän yritämme vain pitää puoliamme.

Ei toimi sekää, että "EU:n jäänne voisi pysyä edelleen pelkkänä tullialueena, kuten se varhaisimmiten oli." Tullialue ilman yhteisiä pelisääntöjä johtaa palkka-ja verokilpailuun, eikä päästöjen perään juuri kysellä, kun yhteistä organisaatiota ei enää ole. On siihenkin ratkaisu. EU on keksittävä uudelleen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Johtopäätöksesi on virheellinen, Viljo Heinonen. Vain tyhmä maksaa ja nuolee isojen saappaita. Suomen kansaa on kunnioitettu ja arvostettu asioidensa tinkimättömänä hoitajana. Suomi on tunnetusti ainoa maa, joka on maksanut sotakorvauksensa ja ottamansa sota- ja jälleenrakennuslainat. Näin on hoidettu asiat aina, läpi historian. Siitä tulee luottamus Suomeen ja se luottamus on kantanut vaikeiden aikojen yli.
Nyt on toisin. EU:n aikana on menetetty itsenäisyys ja typerästi alettu maksaa muiden elatusta ja hyvinvointia ei ainostaan muissa maissa ja maanosissa, vaan myös hyysäämällä työtävieroksuvia ja rikollisia maahamme. Tälläkin hetkellä on 10 000 luvatonta maassa olijaa elätettävänämme. Näiden joukossa on rikollisia ja raiskaajia. Turvattomuus on kasvanut monissa kaupungeissa, myös kotikaupungissani Oulussa. Yleinen keskustelun aihe on ihmettely ja huoli siitä mikä maamme perii. Kaadumme velkoihin ja muukalaismassaan ja islamin alle muutamassa vuosikymmenessä. Onneksi kansamme on herännyt. Sama herätys on lukuisisa Euroopan maissa. Itsetuhoiselle pöljyydelle pannaan piste.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen

Turvattomuus on kasvanut ja pelot lisääntyneet sekä vihapuheet ja niihin liittyvät oikeudenkäynnit sekä väkivaltarikollisuuskin. Syynä eivät ole maahanmuuttajat, vaan se ahdasmielisten ihmisten ryhmä, joka laittaa kaiken mahdollisen, mitä ei EU:n syyksi voi laskea, niin maahanmuuttajien kontolle sopii aina ja onhan se tietysti EU:n vika, ettei sillä ollut yllättävän pakolaisaallon varalle jo vuonna 2015 ulkorajojen tarkempaa valvontaa.

Miten sitten toimimme, jos ei ole EU:ta ei Euroopan neuvostoa, vaan olemme todella itsenäisiä, mutta samalla hyvin hyvin yksinäisiä. Sellaiseen tilanteseen Suomen ei ole varaa luisua, vaikka yllättävän monet siitä suurena onnelana haaveilevat.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #9

Väkivaltarikollisuus oli Suomessa paljon alemmalla tasolla ennen vuoden 2015 maahantunkeutumisaaltoa ja on sen jälkeen koko ajan pahentunut, vaikka rikosten kirjaaminen on käynyt vähäisemmäksi ja nimenomaan maahanmuuttotaustaisten rikoksia on pyritty peittelemään.Viittaan Oulun mm. seksuaalirikosaaltoon. EU:n kontolle tämä kaikki menee siksi, ettei unioni, vaikka se uskottelea olevansa jonkinlainen valtio, kykene suojelemaan ulkorajojaan eikä noudattamaan maahantulosääntöjään. Suomeen 2015 syksyllä Ruotsista Suomeen pyrkineet olisi pitänyt rajalta palauttaa Ruotsiin, mutta sitä ei tehty. Pääministeri Juha Sipilä kutsui muukalaisia tulemaan Suomeen. He tulivat ja tulevat edelleen. Taakka on raskas, ainakin yksi miljardi vuodessa. Jos valtio pysyy budjettiraamissaan, tuokin miljardi on pois suomalaisten käytöstä. Vanhukset, sairaat ja työttömät uhrataan hyvinvoivien muukalaisten hyvinvoinnin hyväksi. Se ei ole oikein.

Viljo Asikainen

Kuuluminen Euroopan unioniin on Suomelle välttämätön elinehto. Siitä syystä että blogistinkin mainitsemat Euroopan juuret antiikissa, kristinuskossa ja humanismissa jaksaisivat täällä elää. Ilman EU:n antamaa eurooppalaisuuden henkistä pohjaa kohtalonamme olisi - suomalaisuus. Tämän eurooppalaisuuden ja suomalaisuuden kamppailun on osuvasti kuvannut Juhani Aho historiallisessa romaanissaan Panu. Eikä niistä ajoista mikään ole oleellisesti muuttunut. Perussuomalaisen puolueen nousu on Panun nousua.

Ei pidä Suomen mistään hinnasta erota Euroopan unionista. Mutta suhtautumistaan unioniin Suomen tulee muuttaa välimerelliseen suuntaan. Suomeen nähden ylivoimaisen vahvan ja vanhan kulttuuripiirin suuntaan. EU:sta on otettava irti kaikki mikä otettavissa on. Unionin määräyksiin on suhtauduttava skeptisesti ja viivyttelevän jarruttavasti. Suomen etu ei ole asettua vastustamaan EU:n hajoamista ja tuhoutumista, mutta ei sellaiseen ole syytä pyrkiäkään. Itse ei ole edullista unionista erota niin kauan kun se on olemassa. Jos EU häviää tulee jotakin muuta eurooppalaista tilalle ja siihen on Suomen taas kuuluttava Panun torjuakseen.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Viljo Asikainen. "Ei pidä mistään hinnasta erota unionista." Rahallista kattoa ei siis unionissa pysymiselle ole. Tosi vastuutonta kansallista politiikkaa. Oletko valmis maksamaan vai lähetkö luikkimaan ulkomaille, kun ja jos joskus Suomen velkoja ja vastuita Kreikalle aletaan maksaa? Kaiketi noudatat samaa sääntöä omiin velkoihisi nähden vai onko sinulla niihin jokin katto?
"Unionin määräyksiin on suhtauduttava skeptisesti ja viivyttelevän jarruttavasti." Oletkohan sinä tosi suomalainen, kun yllytät rikkomaan sitoutumnuksia. Jos laajemmin näin tapahtuu, itsenäisyyden rippeetkin saadaan luovuttaa pois. Uskon tosi suomalaisten olevan vaatuistaan vastaavia ihmisiä ja pitävän omista ja myös valtion vastuista kiinni.
Suomen etu on vastustaa holtitonta ja epäkansallista unionin menoa ja pyrkiä siitä mahdollisimman nopeasti irti. Kannatan lämpimästi perussuomalaisten ajamaa EU:n säännöstöä, jonka mukaan eurosta ja unionista voi päästä mahdollisimman selkein säännöin irti.
Euroopan yhtenäisyys ei ole millään tavalla kiinni EU:sta. Euroopan kansat ovat toimineet yhdessä yli tuhat vuotta. Euroopan yhteisen puolustuksen katsotaan alkaneen Poitiersin taistelusta 732 j.Kr. kun islamilainen ratsuväki tuhottiin eurooppalaisella ratsuväellä. Myöhemmin islamilaisen vaaran uhatessa Eurooppa on vaaran torjunut. Balkanilla tosin epäonnistuttiin. Balkanin ongelmat osoittavat, ettei islamin kanssa kotiuduta koskaan. Sen torjunnan aika on taasen nyt. EU ei siihen ole ollut kyvykäs eikä edes halukas. Tarvitaan uudenlaisia toimia. Nopeimmin toteutettava on EU:n ulkorajojen sulkeminen ja vartioiminen. Kun EU ei siihen ole kyennyt, ovat kansallisvaltiot ryhtyneet valvomaan rajojaan. Siihen on myös Suomen mentävä.

Viljo Asikainen

Minkälainen ihminen on "tosi suomalainen"?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #13

Todellinen suomalainen, suomalaisia arvoja noudattava, ei feikki eikä epäuskottava.

Viljo Asikainen Vastaus kommenttiin #16

Minkälaisia ovat suomalaiset arvot? Ilmeisesti myönteisiä, mutta miten ne poikkeavat edukseen yleiseurooppalaisista arvoista. Vai poikkeavatko mitenkään ja onko siinä tapauksessa olemassakaan erikseen mitään suomalaisia arvoja?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #24

Minun suomalaiset arvoni kiteytyvät historialliseen arvopohjaan Koti, uskonto, isänmaa. Uskonto=kristinusko ev.lut. Näiden puolesta taisteltiin ja jällenrakennettiin maa. EU:n ns. arvoihin nuo kolme eivät mahdu, kristinusko ei edes katolilaisessa muodossa, islamia kyllä suositaan ja kristinuskoa alasajetaan. Sen mukaista on jälki. EU-hökötys tulee mahdottomana kaatumaan. Teen osaltani kaikkeni että näin tapahtuu. EU on arvoton.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #27

Mikä logiikka tuossa on, että pyrit kiihkeästi pysymään EU:ssa, mutta samalla lopettamaan sen. Minä kyllä olen vahvemman EU:n kannalla, mutta sen kehityksen tiellä ovat erityisesti entiset Neuvostoliiton alusmaat ja Itävaltakin yhtenä. Toisin siellä paljastui skadaali, joka voi paljonkin tervehdyttää Itävällan poliittista ilmapiiriä. Samaan aikaan monilla korteilla palaavat populistit ajautuvat ennen pitkää sisäiseen kriisiin ja hajoavat.

Siinä sitä onkin Halla-aholla tekemistä, että saa niin kirjavan lauman pysymään ruodussa. Toisaalta voi hän pelimiehenä hallitakin tuilanteen ja korottaa itsensä messiaaksi, jonka sana on puolueen ohjelma. Osin näin on jo käynytkin. Se on sitten toisen messun asia, kelpaako Halla-ahon ohjelma millekään muulle puolueelle edes siliteltynä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #34

Viljo Heinonen. Jos luit edes otsikon, sinun uskoisi käsittävän miksi pidän äänestämistä EU-vaaleissa tärkeänä. Siksi, että eu-kriittisin voimin voidaan saada niin vahva asema parlamentissa, että lopultaklin voidaan liittovaltio-eu:n suuntaa kääntää ja asteittain sisältä päin lopettaa EU.

Viljo Asikainen Vastaus kommenttiin #27

"Minun suomalaiset arvoni kiteytyvät historialliseen arvopohjaan Koti, uskonto, isänmaa"

Nuo ovat yleismaailmallisia arvoja - eivät mitenkään nimenomaan suomalaisia. Noille arvoille on jo kauan, viimeistään valistusajasta lähtien ollut - sinänsä niitä kumoamatta - niitä kyseenalaistavia vastavoimiakin, arvoja joista on aineksia mm. nykyisen Euroopan unionin periaatteissa.

Niin että arvoja ja vasta-arvoja riittää. On mistä valita.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö Vastaus kommenttiin #16

#16. Loistava kirjoitus taas Matilta -taitaakos sen selkeämmin ja monipuoleisemmin esittää, mitä pakkoavioliitto tai velkaorjuus EU/EMU:ssa merkitsee Suomi-neito raukalle. Suomen tulee itsenäistyä monin tavoin eikä aina luotettava viekkaaseen vieraaseen EU-valtaan ja sen kotkotuksiin ja ketkuiluihin. On pyrittävä pois EU/EMU/EKP:n sumpusta ja turvattava oma valtiollinen suvereniteetti ja kansalliset oikeudet ja mahdollisuudet ilman EU:n välikäsiä ja ylivaltaa. Mallioppilas Suomi on ajopuu ja EU-satraappien vasallimaa kallein sisäänpääsymaksuin ja sitovin,kasuistisin nippelisäännöksin ja paragraafein, joita direktiiveiksikin kutsutaan. EU on savijaloilla seisova, epädemokraattinen ja kummisetämäisten virtuaalikeinottelijoiden luvattu, valvomaton ja edesvastuuton jättibyrokratia.

Mistähän se johtuu, että Suomi ei koskaan osaa kypsyä ja varttua kansalliseen aikuisuuteen ja aitoon isänmaallisuuteen, vaan aina pitää olla taustalla joku mallimaa Ruotsin tavoin tai Iso Veli N-liiton tai EU/EMU/EKP:n riippuvuus-alistuskytköksin?

Mitä lukeekaan Suomenlinnan (Viaporin) portilla linnoitusupseeri Augustin Ehrensvärdin vakavana muistutuksena jälkipolville, luottamisesta vieraaseen apuun?

Vanhat perinteiset arvot olisi taas saatettava johtotähdiksi ja kunniaan eikä luotettava finanssiauervaarojen seireeenimäisiin ja lipoviin puppu- ja manipulaatiopuheisiin ja roska-arvoihin. Missä EU - siellä alistus, €-ketustus ja silmänkääntötemput! Eroaminenkin on tehty mahdollisimman kalliiksi ja aikaavieväksi - mallina Brexit-jupakka.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #25

Hyvä, Kari. Kovaa faktaa kaikki. Kiinnitit huomiota suomalaisen ns. eliitin kyvyttömyyteen ja haluttomuuteen johtaa Suomea suomalaiselta pohjalta, oman kansan tahtoon ja arvoihin nojaten. Ruotsin vallan ajoista lähtien on harjoitettu vieraan vallan mielistelyä, nuolentaa, suomalaisen sukunimen vaihtoa ruotsalaiseen ja arvonimien kalastelua. Sama jatkui venäjänvallan aikana. Kansalliset suurmiehemme Snellman, Runeberg, Topelius ym. ovat olleet kansan puolella ja ajaneet suomenkielen ja suomalaisuuden asiaa.
Näistä bolshevikkiajan ja EU-ajan ns. johtajista ei voi puhua samana päivänäkään suomalaisten suurmiesten kanssa.
Muukalaisten nuolenta ja suomalaisten arvojen polku ja suomalaisen kansan halveksunta jatkuu. Suurin myöntyväisyyspuolue Venäjän sortovallan aikana oli vanhasuomalainen puolue. Nimensä muutettua kansalliseksi kokoomukseksi 1918 meno on jatkunut samanlaisena. Kunhan kauppa käy, arvoista ei niin väliä. Nyt ei käy edes kauppa, se on Venäjän kanssa menetetty (tosin venäläisten omista syistä) ja maa on ajettu hirvittävään velkakierteeseen. Suomalaiset arvonsa on kadottanut myös Suomen keskusta, komea nimi, mutta suomalaisuudesta ei ole juuri mitään jäljellä. Perusuomalaiset korjaavat sen minkä kepu särkee. Alkiolaisuus on perussuomalaisuudessa kunnosssa.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #25

Matin kirjoitus on täynnään vääristeltyä tietoa, jos se on tietoa lainkaan. Enemmän se on yhden kapean asenteen levittämistä. Hipoo jo vihapuhetta, mutta on laadittu siten taitavasti, ettei syytekynnys ylity. Vaarallisia ovat tuollaiset kapeasti ajattelevat ihmiset, joilla kuitenkin on takanaan paljon lukeneisuutta. Mihin unohtui sivistys ja kansainvälisten sopimusten kunnoitus?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #37

Katso vain itseesi ja porukoihisi, kun haluat varjella tosisioita. Kerro mikä kirjoituksessani tai kommenteissani on tosiasioiden vastaista.

Käyttäjän viljoh9 kuva
Viljo Heinonen Vastaus kommenttiin #40

On niin paljon oikaistavaa, etten sellaiseen työhön ryhdy. EU:n osalta pääsanoma on täysin virheellinen. Suomi on hyötynyt EU:n jäsenyydestä. Se on Suomen etu, ei rasite, josta on päästävä eroon. En jatka tästä. On hyödytöntä vaitellä henkilön kanssa, joka ei halua ymmärtää asiaa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#6
EU:n aikana on menetetty itsenäisyys

.................

Sitä itsenäisempi Suomi on mitä enemmän sillä on vaikutusvaltaa globaalissa maailmassa. Jos lähdemme EU:sta meillä ei ole sitäkään vähäistä vaikutusvaltaa mitä meillä nyt on ja menetämme loputkin itsenäisyytemme rippeet.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Mikä Suomen "vaikutusvalta" EU:ssa on? Pelkkä maksajan ja kärsijän osa. Läpi unionin ovat muukalaisjoukot marssineet ilman että kukaan on estänyt. Suomessa ei ollut hallitusta ja eduskuntaa sitä estämään. 32 000:sta vierasmarssijasta vuonna 2015 Tornioon on yhä 10 000 ihmistä laittomasti maassa. Unionissa sen paremmin kuin rajoillakaan ei ole minkäänlaista laillista järjestystä.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Juha Mikkonen. On parempi ettet puhu täällä, koska olet puheistasi syystäkin niin epävarma, ettet uskalla katsoa puhekumppania silmiin.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nää on tällaisia harhaisia kuvitelmia ja toivomuksia, mitään tällaista ei tule tapahtumaan.

Mukavaahan se on jos haaveista tulee itselle lämmin olo, mutta joka tapauksessa EU-myönteiset saavat kaksi kolmasosaa paikoista.

Populistien maksimi on siis yksi kolmasosa, ja kun näkee kuinka riitainen se on jo valmiiksi, niin eipä noista vaaraa ole.

Mutta kiva, että ihmisellä on haaveita, kunhan ei pettymys sitten olisi kauhea.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Petteri Ritala. Kuvittelet olevasi jokin eurooppalainen yli-ihminen, eurooppalaisia ihmisiä parhaasta päästä. Katso itseäsi ja aatteitasi. Halveksit toisinajattelevia, kansallismieliset ovat sinulle "populisteja", joiden kanssa ei edes kannata yrittää keskustella. Tällainen itse rakennettu "eurooppalainen aateluus" ei kovin pitkälle kanna. Mutta, kuten sanot, on hyvä että ihmisellä on haaveita. Toivottavasti pystyt nuo haaveesi elitismistäsi ylläpitämään. En kadehdi sinua.

Käyttäjän karikilpio kuva
Kari Kilpiö

#18. Petterille ja muille Eurostoliitoa jumaloiville on taas kerran syytä tuoda luettavaksi arvostetun Otto von Habsburgin viisaat ennakkosanat EUROOPASTA ja Euroopan unionista:

- "Euroopalla ei ole kansaa, ei yhteistä poliittista kulttuuria, ei riittävän voimakasta kohtalonyhteyttä eikä yhteisvastuun tunnetta, jotta sen kansalaiset voisivat hyväksyä sen perustuslain omien kansallisten lakiensa yläpuolelle."
- EU/EMU:ssa Kasallisvaltiot on orjuutettu poliittisesti, juridisesti ja taloudellisesti EU/EMU:n marioneteiksi. Tehty: Veretön vallankaappaus.

EU:hun hyväksyttiin alusta alkaen kelpoisuusehdot täyttämättömiä ja taloutensa huonosti hoitaneita maita kuten Kreikka ja Italia ym PIIGS maat. EU:n talous meni heti alkuunsa jo kuralle niiden vuoksi. Isot pojat kuten Saksa ja Ranska käyttivät tilaisuutta hyväkseen virtuaalista eurotaloutta kyhätessään. Demokratiavajeinen EU on tekijöidensä näköinen. Ei edes alussa pyhitettyjä arvoja, ihanteita ja sääntöjä ole pystytty noudattamaan. EU oli siksi susi jo alkuaankin.

Ilman kansanäänestystä EU:n perustuslakisopimuksella ei voi olla legaliteettia eli laillisuutta eri kansallisuuksien silmissä. Suomi vietiin keplosti ilman kansanäänestystä EMUun ja virtuaali-€uron kohtaloihin.

Monet köyhät itäeurooppalaiset maat houkuteltiin matalilla koroilla EU:n lypsylehmiksi ja satelliittimaiksi. VRT: uusimuotoinen NL liittovaltiopyrkimyksineen ja valvomattomine mammuttibyrokratioineen ja typerine säännösviidakkoineen. Sellainen on tämä savijalkainen EU/EMU/EKP-pulju.

- Tekikö presidentti Mauno Koivisto valtiopetoksen ns. Koiviston konklaavissa? Sekin on vielä tutkiminen arvoinen asia Suomen historiassa.

MACHIAVELLI: Qui nescit dissimulare, nescit regnari - Ken ei osaa valehdella, ei osaa hallitakaan!

Kansalaiset vastaan euroideologit:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4178...

Poliittisen rahan ,€uron ensimmäinen kriisi paljasti EU/EMU/EKP:n heikkoudet:
http://erkkitoivanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/4292...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Ei pakolaisten ja tp-hakijoiden vastaanotto mistään unionin jäsenyydestä riipu. Yli 90% maailman pakolaisista on ihan jossain muualla kuin unionissa.
Suomi kykenee kyllä ottamaan ihmisiä vastaan paljon enemmän. Olipa unionin jäsen tai ei.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tomi Ketola. Mielestäsi Suomi kykenee siis ottamaan vastaan muukalaisia vastaan "paljon enemmän". Kuinka paljon? Kelan tilaston mukaan Suomi maksoi viime vuonna 2018 ulkomaalaisille perustoimeentuloa 118 miljoonaa markkaa. Summa jakautui lähtömaiden mukaan seuraavasti (IL 18.5.2019):
1. Irak 24,7 milj. euroa
2. Somalia 11,8 milj. euroa
3. Venäjä 11,4 milj. euroa
4. Syyria 10,4 milj. euroa
5. Afganistan 10,2 milj. euroa
6. Viro 10,0 milj. euroa
7. Iran 3,3 mlj. euroa
8. Kongo 2,7 milj. euroa
9. Eritrea 2,5 milj. euroa
10.Turkki 2,2 milj. euroa

Kela maksoi vuonna 2018 työttömyysturvan menoja saajien ulkomaan kansallisuuksien mukaan seuraavasti (IL 18.5.2019):
1. Venäjä 58,3 milj. euroa
2. Irak 56,0 milj. euroa
3. Afganistan 29,0 milj. euroa
4. Viro 28,0 milj. euroa
5. Syyria 24,8 milj. euroa
6. Somalia 22,2 milj. euroa
7. Thaimaa 16,8 milj. euroa
8. Turkki 11,8 milj. euroa
9. Iran 8,8 milj. euroa
10. Kiina 7,1 milj. euroa

Huomattava kuluerä ovat ulkomaalaisten asumistukimenot, lääkäri-, sosiaali- ja kotoutuskulut. Nämä kertautuvat ja kasvavat vuodesta toiseen. Mitä enemmän uusia tulee, kuten Tomi Ketola toivot, sitä suuremmiksi kasvavat kulut. Onko se suomalaisilta pois? Mielestäni on, enkä pidä tätä oikeana.
Näistähän ei julkisesti saa puhua, koska se EU-eliitin mukaan on rasismia. Nyt kysen, hyvä Ketola, paljonko sinä henkilökohtaisesti olet valmis lisää maksamaan? Vai maksatko sinä näitä kuluja lainkaan? Oletko itsekin saamamies? Missä on henkilökohtainen maksukattosi, missä Suomen valtion, jos sitä lainkaan sinulla on?

Käyttäjän jukkamikkola kuva
Jukka Mikkola

Fakta on faktaa ja kiitos siitä. Pääkaupunkiseudun horisontista katsoen meillä ovat nyt alkaneet ”kansanvaihtovuodet.”

Muutos ei tapahdu hetkessä, mutta se tulee tapahtumaan ajan kanssa. Siitä ei ole epäilystäkään ja sitä edesauttaa erittäin hedelmällinen maaperä tänne saapuneille/saapuville tulijoille. Suomalaisten syntyvyys on täysin ymmärrettävistä syistä heikentynyt. Esimerkkinä tästä on jo pelkästään asumisen hinta suomalaiselle kantaväestölle varsinkin pääkaupunkiseudulla. Tulijoilla tilanne on täysin toinen. Kaikki kulut maksetaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #33

Jukka Mikkola. Oikein, kansanvaihtovuodet ovat Suomessa menossa. Syntyvyydestä ei välitetä, kansallista väestöpolitiikkaa ei ole. Muukalaisia haalitaan maahan. Mauton esimerkki suvakkipolitiikastamme. Muuan päivä sitten Suomessa levitettiin tietoa, että jotain afrikkalaista verta on Suomessa liian vähän joten pitää lisätä ko. maan sakin tuontia. Samalla logiikalla ulkomailla tarvittavan suomalaisen veren lisäämiseksi pitäisi suomalaisia siirtää ko. maahan. Kuitenkin siirretään tarpeen mukaan verta. Ilmeisesti verta ei ilmastosyistä voida Afrikasta asti lennätää, mutta laihoja muukalaisia kyllä.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Eu:n kannatus on huippulukemissa ja Kyllönen kirjoittelee tämmöisiä.

Pahasti Matilla keulii.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Ei tuo siltä vaikuta, kun katsoo missä hädässä Yle ja muut suvakkimediat ovat yrittäessään lyödä kansallismielisten odotettavissa oleva hyvän vaalimenestyksen ennalta alas. Toisin kuitenkin taitaa käydä.
Keulilla siis ollaan. Pidähän edelleen päätäsi pensaassa, Keijo Räävi, niin olo tuntuu turvalliselta.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Tuo kannatus voi hyvinkin muuttua kun vaalit on ohi ja ryhmät perustettu. EU:ta on suvereenisti hallinnut keskustaoikeisto ja SDP, jotka ovat perustaneetkin nykyisen EU:n ja nyt on ensimmäistä kertaa tulossa nk. vastapooli.

Vaikkaan että tulevaisuudessa tulemme näkemään hiukan enemmän EU:ta joka osaltaan herättää kiinnostusta kansalaisissa. Voi ne kannatusluvutkin muuttua.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Meno on sen näköistä että juuri mainitsemasi puolueet ovat vallassa olleet. Toivottavasti nyt häviävät ja päästään muodostamaan ryhmiä joiden avulla rajaton ja moraaliltaan rannaton EU lopetetaan.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Missähän ne huikeat unionin kannatusluvut ovat? Olen nähnyt ja kuullut vain tuon hokeman, mutta lukuja en ole nähnyt. Unionistien hätä ja parku kertoo siitä että unionin tuho pelottaa ja saa suvakit raivoon.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Kunhan oioin tuon Kyllösen höpöjuttuja että tp-hakijoiden ottaminen olisi jotenkin unionin jäsenyydestä kiinni. Ripaus rehellisyyttä auttaisi mutta jos sitä ei ole niin ei sitä voi harrastaakaan.

Rehellisyyttä olisi ollut myös jos olisi laittanut suomalaisten saamat vastaavat kulut mukaan. Nuo kulut johtuvat sellaisesta päätöksenteosta joka kuuluu siihen kansalliseen itsemääräämisoikeuteen. On se nyt kumma että itsemääräämisoikeus ei kelpaakaan.

Eipä tuo lista nyt mitään merkitse. Maassa jossa hassataan ja on hassattu miljarditolkulla rahaa sellaiseenkin satuolentoon kuin koko maan asuttuna pitäminen, tuo lista on pelkkää pikkurahaa.
En pidä tukea saavia huonompina ali-ihmisinä, olivatpa sitten suomalaisia tai muualta tulleita. Jonain päivänä moni niistä makselee veroa tähän yhteiskuntaan enemmän kuin Kyllönen koskaan. Jos sellainen siis jollekin jotain merkitsee.

Käyttäjän beige03 kuva
Risto Laine

Vai "jonain päivänä" makselevat veroja. Varmaan näet siitä kristallipallosta, koska niin tulee tapahtumaan?.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Suomalaisten sosiaalikulut eivät ole rinnasteisia muukalaisten apujen kanssa. Muukalaiset syövät leipää suomalaisten kädestä. Se kaikki on pois suomalaisilta.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Tomi Ketola. Sinä pilkkaat niiden ihmisten muistoa jota satojen vuosien saatossa ovat raivanneet peltoa ja asuttaneet Suomea, ja niitä elossa olevia ihmisiä, jotka ovat Suomea sodissa puolustaneet. Peruskoulutuksesi on mennyt hukkaan kansa- tai peruskoulussa, jos et tiedä, että noin 100 000 suomalaista kaatui itsenäisyytemme aikaisissa kodissa, satoja tuhansia ihmisiä vammautui. Sadat tuhannet naiset toimivat taistelurintamilla ja vielä suuremmat joukot naisista ja lapsistakin tehdessään työtä jotta kotirintama kestäisi ja miehet jatkaisivat taistella tulirintamissa. Jälleenrakennus ja sotakorvauksien maksu kesti 1950-luvulle saakka. Näistä vaikeuksista huolimatta kyettiin asuttamaan kotinsa menettäneet 420 000 Karjalan, Sallan-Kuusamon ja Petsamon siirtolaista. Kaikille saatiin kodit ja elämä käyntiin uusissa oloissa. Suomi koulutti lapsensa, vähitellen laajennettiin yhteiskunnan tarjoamaa opetusta niin että kaikilla oli mahdollisuus päästä yhteiskunnanssa eteenpäin niin ylös kuin omat edellytykset sallivat.
Tästä hyvinvointiyhteuiskunnassa on haluttu pitää kiinni. Kansainvälinen vastuu kuuluu kaikille kansoille. Mutta kaikkien kansojen tulisi itse kyetä tai ainakin pyrkiä auttamaan itseään. Ilmainen ruoka, vaatetus, terveydenhoito, koti ja kaiken tarvittavan tarjoaminen toisessa maassa ilmaiseksi ei välttämättä kasvata ihmisiä omavastuuseen. Helpolla saatu toimeentulo veltustattaa, ilmaiseksi saatu ei opeta arvostamaan saatua lahjaa. Suomessakin on nähty, että vuosikymmenienkään aikana ei opita tekemän työtä, vaan omat koko suvut hankitaan Suomeen elämään helppoa elämää.
Nuo luvut, jotka edellä esitin, ovat vain pieni murunen siitä miljardien ja taas miljardien rahasummista, jotka Suomi antaa muukalaisille. Se on suomalaisilta pois. Jos vähänkin seuraat aikamme tapahtumia, et voi olla tästä tietämätön.
Pilkkaat veronmaksuani. Olen syntynyt 1940, kokenut sotaa ja tehnyt evakkoretken. Olen saanut käydä maksullista oppikoulua ja ponnistella eteenpäin ilman yhteiskunnan tukea omin lainoituksin ja työn teon avulla. Teen edelleen ansiotyötä, saan ansaitsemaani eläkettä ja maksan siitä yli 33 prosentin veroa. Olen mielestäni oikeutetusti kiinnostunut siitä mihin verovarani käytetään. Toiveeni ja tahtoni on, että veroni ja kansamme maksamat verot mnevät ensisijaisesti oman kansamme hyväksi. Haluan, että maallamme on itsenäiselle valtiolle ominaiset valvotut rajat ja että kansamme saa päättää asioidemme hoidosta mahdollisimman pitkälle itse. Valitettavasti valtiomme asema EU:n aikana on heikentynyt niin, ettei Suomi ole enää itsenäinen. Kuulun niihin kansalaisiin, jotka haluavat palauttaa vanhan Suomen takaisin. Siksi äänestän ja siksi äänestämisen tärkeydestä tässäkin puhun.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

”Maataloustuet palautuvat kansallisen päätöksenteon piiriin. Aluetukipolitiikka, jota EU on vahingoksemme Eurooppaan nähden harjoittanut, voidaan palauttaa Suomen eduskunnan päätettäviksi. Rahat riittävät, työ palautuu Suomeen ja valtakunta rajojaan myöten palautuu asutuksi ja puolustus sekä valtion laitosten palvelut ja työpaikat palaavat ihmisten luo.”

No tuo houre nyt ei ainakaan toteudu, olipa maassa mikä hallitus tahansa, sen verran kaikki vastuulliset ja tolkulliset kuuntelevat VMn virkamiehiä. Suomen omaa ja EUn rahaa on syydetty syrjäseuduille osaamattomien ja viitsimättömien sijoilleen elatukseen ja surkeiden ja monihaitallisten yritysviritelmien tukemiseen heinähäkeittäin joka ikinen vuosi. Mikään ei riitä, koska kannettu vesi ei kaivossa pysy. Suomalaisista asuu muuten taajamissa jo 80%.

Käyttäjän mhatakka kuva
Markku Hatakka

Ja loppu 20% ruokkii suurimman osan tämänkin blogialustan kirjoittajista.
Vai taajamassako sitä kauraa kasvatetaan, josta nyhtökaurapihvit ja kauramaito tehdään, heh.
Kirjolohet kasvatetaan kylpyammeissa, jne jne

Taajamien pienviljelypalstoilla ja parvekkeilla viljapellot lainehtii ...

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen

Pitäisiköhän vähitellen alkaa tyhmimpienkin, ehkä jopa perussuomalaistenkin, ymmärtää, että maaseutu on nykyään paljon muutakin kuin alkutuotantoa. Ja näyttää tilastojen valossa siltä, että sen hoitamiseen ei nykyään montaa prosenttia työvoimasta tarvita.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #38

Montakaan hoitajaa ei maaseutu tarvitse jos on käytettävissä useampia Mäkisen kaltaisia Stahonoveja.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Oikein, Markku. Näin on asia. Maaseutu elättää taajamat ja niiden vastahankaisimmatkin ihmiset. Armo käy tietämöttömyyden ja pahuudenkin yli.

Käyttäjän opehuone kuva
Esa Mäkinen Vastaus kommenttiin #43

”Maaseutu elättää taajamat” on kyllä virheargumentti.

Se on sitä vähintään 25-30% verran, vaikka puhuttaisiin vain ruoasta. ”Kotimaisen” ruoan osuus on noin 70-75%. Kotimaisuus on syytä pitää lainausmerkeissä, sillä maatalouden koneet ja niiden käyttövoima sekä lannoitteet ja rehut jne ovat kokonaan tai merkittäviltä osin tuontitavaraa.

Ja jos taas tarkastellaan vain kansantalouden numeroita, se on yhä vain pahempi harhaluulo. Saisimme maailmanmarkkinoilta halvemmalla kaiken tarvitsemamme ravinnon. (Monestakin syystä se olisi järjetön ratkaisu ja sitä ei kukaan oikeasti halua.)

Koska elämme työnjakoon ja erikoistumiseen perustuvassa yhteiskunnassa, ei ole mitään syytä nostaa ruoantuottajia sen erityisempään asemaan kuin muidenkaan ammattien harjoittajia. Maanviljelijä, siankasvattaja, poronhoitaja, kalastaja ym. tarvitsee hoitoa sairauksiinsa, opettajia lapsilleen, vaatteet ylleen, auton alleen, myyjän, jalostajan ja ostajat tuotannolleen jne jne.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen Vastaus kommenttiin #47

Kriisin kuten sodan aikana on ruoasta uupelo. Jo nyt johdetaan EU:ta siihen malliin, että ns, "ilmastosyistä" ruokaa jaetaan vain valituille.

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Kristinusko tuli Suomeen pienen porukan toimesta. Katolinen usko puhdistettiin evankelis-luterilaiseksi varsin pienen piirin toimesta. Suomen itsenäisyysajatus nousi pienen piirin keskuudessa, mutta hyvä aate myi hyvin. Punaisten kapina laillista hallitusta vastaan kukistettiin kansallisen itsenäisyysarmeijan voimin. Kansallisen armeijamme voimin estettiin maamme bolshevisointi ja liittäminen Neuvosto-Venäjään. Kansallismielisen ja itsenäisyystahtoisen kansan ja armeijan voimin estettiin puna-armeijan ja kommunismin levittäminen Suomeen. Kansamme voimin ja eduskunnan tahdon mukaisesti on maatamme kehitetty maailman kehittyneimpien maiden joukkoon. Siinä asemassa tahdomme pysyä. Jos 80 % suomalaisista asukkin taajamissa ei se merkitse sitä, etteikö koko maatamme tahdota asua ja puolustaa. Muutama sivari ei sitä voi eikä tahdokaan estää. Sivareillekin ja maansa istenäisyyttä vastustavillekin löytyy sodan aikana maanpuolustustyötä.

Tänään vietämme sodissa kaatuneiden muistopäivää. Maakuntaradioista saadaan kuulla päivän teemaan kuuluvaa ohjelmaa. Kaatuneita muistetaan ja kunnioitetaan. Seppelpartiot lähtivät jumalanpalveluksesta viemään seppeleitä kaatuneiden sankarimuistomerkeille. Jumalan aurinko loistaa yllämme ja lämmittää peltoja toukotöihin valmiiksi.
Jumalan sanaa saarnataan vielä laajasti kirkoissamme puhtaasti. Kansa on ahkeraa ja moraalitaan edelleen terve. Se haluaa tehdä työtä Suomessa Suomen ja suomalaisten hyväksi. Uskon että vanhurskaita löytyy edelleen, sanoisin kasvavassa määrin, niin paljon, ettei Jumala hädänkään hetkellä hylkää meitä, vaan että Suomi saa palata siihen Suomeen, joka kovin paljon on viime aikoina itsenäisyydestään ja elinvoimastaan menettänyt.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset