Matti Kyllönen

Pohjois-Suomi tarvitsee aluepolitiikkaa

Terveisiä lumisesta joulu-Helsingistä, joka on Suomen lumisin paikkakunta nyt. Avuton. Lumi on paha haitta. Helsinkiläiset eivät ole lumiongelmiin tottuneet. Liikenne ja kadut ovat tukossa. Junien paikallisliikenteestä oli vielä tiistaina suuri osa peruttu. Pendoliino Ouluun lähti melkein ajallaan ja tuli Ouluun aikataulussa. Kaksoisraide on tarpeen. Perussuomalaisten ohjelmassa on, että ensi vaalikaudella on kaksoisraide saatava Ouluun asti.

Helsingin tukkoisuus pakottaa hoitamaan Pohjois-Suomen asioita nykyistä paremmin. Uutta väkeä sinne ei kannata laittaa. Väki tarvitaan täällä. Pohjois-Suomen kysymyksiä ei ole eduskunnassa ja hallituksessa ajettu sillä voimalla kuin olisi pitänyt eikä sillä tavoin kuin ennen, jolloin luotiin yliopistot, opettajainvalmistuslaitokset, laitettiin infrastruktuuri kuntoon, hoidettiin elinkeinoelämää ja toimitettiin ammattitaitoista ja hyvin koulutettua nuorisoa maailmalle.

 

Pitkään aikaan ei ole Pohjois-Suomessa puhuttu yhteen hiileen puhaltamisesta. Ei ole kuulunut Pohjois-Suomen kansanedustajien yhteistyöryhmästä eikä sen yhteisistä tavoitteista. Pohjois-Suomi on ajettu alas. Kemijärven sellutehdas lakkautettiin. Siihenkään ei riittänyt yhteisvoimaa poliittisessa päätöksenteossa. Tämä on sangen kummallista. Helsinkiin valuvat nyt ehdokkaaksi sellaisetkin, jotka ovat vuosikymmeniä äänestyttäneet itsensä eduskuntaan. Kuten esimerkiksi Paavo Väyrynen. Hän on luovuttanut, kuten niin moni kainuulainen ja eläpohjalainenkin. Luovuttamisen sairaus on iskenyt Kepuunkin, jolla on ollut satavuotinen valta pohjoisessa. Nyt on ote kirvonnut.

Mutta me Perussuomalaiset emme luovuta. Vaikka kaikki muut puolueet luovuttaisivat, me emme. Me luomme Pohjois-Suomen tavoiteohjelmaa. Sen eräs iskulause on alasajo seis! Pohjois-Suomi nousuun!

Aivan oikein. Me uskomme nousuun. Ihmiset sen tekevät. Politiikka on tahtomista, mahdottomaltakin näyttävän kääntämistä mahdolliseksi ja voitoksi.

Kyse on siitä, miten valtion voimavarat jaetaan. Tähän saakka on menty Helsingin ehdoin. Työvoima, raaka-aineet ja kaikki muu on täältä viety etelän hyväksi. Mitään ei muka enää riitä pohjoiseen. Ei muka “kannata” sijoittaa pohjoiseen eikä itään. Muka. Niin he sanovat, mutta sehän ei pidä paikkaansa. Valtionavut eivät ole apuja, vaan ne ovat sijoituksia, jotka aikanaan poikivat. Kunhan rahat sijoitetaan oikein.

 

Joskus kuulee sanottavan, ettei aluepolitiikkaa tarvita. Sehän on kukkua! Miksi sitten unioni harjoittaa aluepolitiikkaa Etelä-Suomessakin, jos se ei kannattaisi? Kaikki maailmanvaltiot ovat sitä tehneet, muinainen Roomakin. Annettiin laitaosiin verohelpotuksia, kehotettiin ihmisiä menemään korpiin ja aavikoille harjoittamaan jotain sinne sopivaa elinkeinoa tai vain pitämään seudun asuttuna, jottei synny tyhjiötä, johon joku uusi porukka voisi asettua. Germaanit pyrkivät laajentamaan valtakuntaansa kaikkiin ilmansuuntiin, viimeksi itään valloittaakseen elintilaa slaavien alueelta germaaneille. Tämä politiikka on jo tuhat vuotta vanhaa. Venäjä vastaavasti laajeni kaikkiin ilmansuuntiin. Viimeksi se on työntynyt natsien kintereillä länteen. Suomenkin meinasi ottaa, muttei saanut. Taistelu maapallosta ja pallon osista on ikuista, ainakin ihmislajin mittaisen ajan jatkuvaa.

Pohjois-Suomi on vaarallisen autio. Kolmen vuosisadan aikana suoritettu erämaiden valtaus ollaan pois luovuttamassa. Noin vain. Mutta ei se käy. Me pohjoissuomalaiset emme sitä hyväksy. Me haluamme palauttaa ihmisen elämän itärajojen kyliä myöten. Siihen tarvitaan uutta aluepolitiikkaa, kehitysaluelakeja, joita jo Kustaa Vaasan ajoista lähtien on Suomessa harjoitettu. On annettu verohelpotuksia ja verovapauksia, vapautuksia sotaväenotosta jne. 10-15 vuodeksi niille, jotka vain korpia raivaamaan lähtivät. Valtakuntien välinen kilpailu pohjoisen erämaista alkoi jo 1300- ja 1400-luvuilla ulottuen Vienanmerelle asti. Ruotsikin tavoitteli Arkangelin ja Vienan kauppaa tarmokkaasti 1500- ja 1600-lukujen taitteessa. Mutta Kaarle IX:n työ jäi kesken. Hänen seuraajansa Kustaa II Aadolf kiinnostui enemmän Saksan kuin Vienan valtauksesta. Hän lähti sotimaan rikkaaseen Saksaan tavoitteenaan elättää suurta armeijaa siellä ja ottaakseen haltuunsa Saksan jokisuiden kaupan valvonta ja niihin liittyvät suuret tullit, joilla armeijan ylläpito rahoitettiin ja jäihän siitä ylimääräistäkin kotiin vietäväksi. Näin syntyi Ruotsin, Suomen ja Baltian käsittävä suurvalta, joka oli kauan Itämeren herra.

Motiivina valloitukselle oli myös uskonasia, evankelis-luterilaisen uskon puolustus katolisuutta vastaan. Pahat kielet ovat sanoneet, että uskonnon varjolla sodittiin. Osin myönnetään. Mutta luterilaisen usko antoi hyvän perustuksen Pohjolan elämälle. Pahat kielet ja mielet ovat nykyään moitiskelleet, että uskon myötä suomalaisiin istutettiin himo työhön ja uuteruuteen sekä tunnollisuuteen työssä. Eipä tuosta ole haittaa ollut, kun näin korkea elintaso on saatu aikaan kylmässsä ja karussa Pohjolassa. Nuo samat arvostelijat ovat nyt sulkeneet silmänsä siltä, että muuan toinen uskonto levittäytyy nyt maahamme ja koko Eurooppaan. Ei nähdä millainen valloittajan pukinsorkka sillä on kainalossa, ja kuinka se pommien saattelemana tulee nytkin niin kuin se kaikkialle muuallekin on tullut. Islamin tie on kaikkialla ollut verinen. Päänsä saa pitää, jos ei vastusta valloittajaa ja alistuu. Tosi haasteellista tosi miehille maissa, jotka mieluummin lakkauttavat kansalliset armeijansa kuin valmistautuisivat tarvittaessa suojelemaan naisiaan ja lapsiaan.

Mutta me uskomme edelleen suomalaisuuteen, suomalaisiin ja Suomen hyvään tulevaisuuteen suomalaisten käsissä. Pohjois-Suomi nousee tehokkaalla aluepolitiikalla. Kehitysaluelait verohelpotuksineen ja yritystukineen jälleen voimaan. Verohelpotuksia niille, jotka perustavat yrityksiä ja työpaikkoja jo kuolleilta näyttäviin pitäjiin ja kyliin. Ruoka on otettava omalta alueelta. Viljaa ja karjaa on kasvatettava, niin kuin ennen. On pyyrittävä turvaamaan oman ruuan saanti ja riittävyys, sillä säät muuttuvat ja tulevat oikullisiksi. Ennen kuin tämän talven lumet ovat sulaneet ja tulvat laantuneet, saattaa maailmassa olla paha ruokapula, joka saa kansat liikkeelle.

 

Ilmastonmuutos, kylmä sää ja huonot sadot olivat eräänä keskeisenä pontimena Kustaa II Aadolfin lähdölle Saksaan. Viisas hallitsija ja sotapäällikkö marssitti armeijansa rikkaampien maiden elätettäväksi. Jotain sieltä jäi kotiinkin tuotavaksi, suurvallan rakentamiseksi. Oppi oli viikingeiltä peritty. Keväisin lähtivät viikinkinuorukaiset retkilleen, kauppaa käymään ja ryöstelemäänkin kaukaisissa lämpimissä maissa. Ja hommaamaan emäntiä matkatienesteillä perustattaviin uusiin viikinkikoteihin.

Se oli sen aikaista verensekoitusta. Pieni pisara vierasta verta ei ole toki haitaksi meihin suomalaisinkaan siroteltuna nyt. Mutta rajansa silläkin. Jottei uusilla tulokkailla synny kotimaisten poikamiesten kanssa kahnauksia, kannattaa pitää tulijoista lukua ja katsoa, että elättävät täällä itsensä ja porukkansa.

Vaikka kukapa tietää, vaikka nykyisistä maahanmuuttajista voisi löytyä raivoisia uudisraivaajiakin Pohjois-Suomen korpiin. Meinaan, ettei sosiaaliapua tulla tulevaisuudessa enää jakamaan niin hulppeasti kuin nykyisin. Leipä on ansaittava - luterilaisella periaatteella. Jumala kun ei laiskoja elätä, taisi peräti Luther tai joku muu viisas opettaja sanoa.

 

Matti Kyllönen

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

T.O.N. (nimimerkki)

Euroopan unionin sisämarkkinoiden, lähinnä Vihreiden, mutta myös joidenkin Euroopan sosialistipuolueen Suomen osaston aktiivien tavoitteena on lopettaa Euroopan unionin sisämarkkinan ylimääräisten alueiden asuttaminen ja hyvin tuo tuntuu lähteneen käyntiin.

Se, että juna kulkee pohjoiseen kuin Kari Tapiolla, on hyvä asia, mutta sekin maksaa.

Yksilöllisesti tärkeintä olisi hyvä viestiliikenne ja se, että kansanedustajaehdokkaat olisivat tavoitettavissa puhelinmaksutta Skypessä ja Facebookissa.

Yhdysvaltalainen kapitalismi kehittää tehokkaampaa yhteydenpitoa kuin parlamentaariset työryhmät, joissa on isoisän ikäisiä ihmisiä eikä lapsia, jotka viestivät taskulaitteilla reaaliajassa.

Suomen ongelma liikenteessä on kilpailu ja markkinatalous. Olisi onni, jos sisämaan liikenne Euroopan unionin vastaisesti voitaisiin järjestää hyvin hallinnoituksi kansalliskartelliksi.

Ongelma liikenteessä on syöttöliikenne. Finnairilla ja SAS:lla ei ole yksimielisyyttä siitä, kenellä on oikeus syöttöliikenteeseen Helsinki-Vantaalle, vaikka tuota voisi hoitaa VR:kin. Itse asiassa Helsinki-Vantaakin on syöttöliikennettä Kööpenhaminaan ja Wieniin.

Perussuomalaisilla on oikea istumalihastuntuma siitä, miten epäsopiva Pähkinäsaaren rauhanrajojen ulkopuolinen Suomi on Euroopan unionin sisämarkkinaan, mutta tarvitaa myös "älykästä ohjelmointia" poliittisten johtoajatuste kirkastamiseksi.

Taloudellisin normein ei liikennerakentaminen ole kannattavaa juuri enää missään muualla kuin Uudellamaalla, minkä vuoksi kaikki muu saa politiikan leiman.

Liikematkustajien lisäksi tärkeää on myös se, että lapsilla ja mummoilla on tehokasta tietoliikennettä koulun ja KELA:n kanssa asiointiin, sivistykseen, viihteeseen ja jaksamiseen.

Helpointa maakuntapolitiikkaa on satojen miljoonien kirnuaminen kauppakamareiden avulla väyliin. Sen osaavat toki kokoomuslaisetkin, jotka on helppo tästä syyllistää maakunnissa, koska valtavirta toimii maakuntia vastaan.

Ari Alsio lienee huomannut, ettei hän asu oikein valkoisen kokoomuslaisen miehen mailla, vaan lähinnä alasjettavalla keskustalaisella seudulla. Enocell jatkaa, mutta miten käy Pohjois-Karjalan prikaatin?

Valtio velkaantuu sellaista vauhtia, että ehkä kansantaloudellisesti paras aluekehityshanke Pohjoiseen, vaikkakaa ei vauraalle Oulun alueelle, on Mauri Pekkarisen valtion pienkaivostoiminta, joka auttaa joitain lappilaisia ja muita EU:n syrjääneiksi tekemiä.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Mukavaa juttua ja paljon, mutta varsinaista asiaa hyvin vähän Pohjois-Suomesta.
Paavo Väyrynen totesi olevan toivotonta hänen siellä olla Kepun ehdokkaana. Niinpä hän otti jalasmökkinsä ja lähti Uudellemaalle.
Tennilä vetäytyy suunsoitostaan eduskunnassa nautiskelemaan hirmuista eläkettään.
Kuka jää jäljelle? Niinpä niin eipä juuri kukaan.

Pohjois-Suomi on ollut kepun ja kommunistien yhdessä hallitsema alue ja jäljet näkyvät. Rahaa on kaksin käsin tuotu etelästä, mutta eipä jälkiä juuri näy.

Ei Pohjois-Suomesta ole työvoimaa etelään riistetty. Kyllä he ovat ihan itse sieltä lähteneet ja miksi eivät olisi. Kepu on taannut oman äänestäjäreservaattinsa olemisen sillä, että etelän kaupungeista on siirretty rahaa pohjoisen kuntiin. Täten on voitu erilaisten avustusten turvin ylläpitää köyhiä kepulaisia kuntia.

Sinun puheesi aluepolitiikan lisäämisestä merkitsee yhä enemmän rahan siirtoa pohjoiseen. Millonkohan siellä tehdään jotain tuottavaa? Matkailuelinkeino taitaa olla ainoita kasvavia tuotannonhaaroja, joista jää muutakin kuin tukijaisia käteen.

Raimo Karppinen (nimimerkki)

Näin on - ei me täällä pohjoisessa mitään erityiskohtelua olla vailla. Ihan omilla koitetaan toimeen tulla.
Kaikista niistä ihmisistä maapallolla, jotka ovat uskaltautuneet asuttamaan tätä pohjoista aluetta,(60 astetta pohjoista leveyttä) Heistä noin puolet on suomen kansalaisia.

On ne hurjaa porukkaa.

Suurin osa muista skandinaaveista asustaa etelämmässä ja veli venäläinenkin on jo kauan sitten luovuttanut enemmän tundransa asuttamisen.
Mitä nyt muutamilla leireillä aikanaan koettivat väkimäärää lisätä.
Niin ja tietysti on erillaisia pieniä kansanryhmiä - eskimoita ja inuiittejä -jotka eivät anna pohjoisen kylmälle viimalle periksi.

60 astetta pohjoista leveyttä kulkee siitä Hangon ja Helsingin välistä.

Käyttäjän jope58 kuva
Tapio Härkönen

Matti Kyllönen:
"Ruoka on otettava omalta alueelta. Viljaa ja karjaa on kasvatettava, niin kuin ennen. On pyyrittävä turvaamaan oman ruuan saanti ja riittävyys, sillä säät muuttuvat ja tulevat oikullisiksi. Ennen kuin tämän talven lumet ovat sulaneet ja tulvat laantuneet, saattaa maailmassa olla paha ruokapula, joka saa kansat liikkeelle".
----------
Aivan!

Moniin tuleviin ongelmiin voimme varautua jo etukäteen, mutta monet tulevat kyllä yllätyksinä.

Omavaraisuuteen pyrkiminen.

Mitä vähemmän me olemme riippuvaisia maailman instituutioista, sitä vähemmän meihin vaikuttavat niihin yhä kovemmin iskevät vaikeudet.
Meillä on myös paremmat edellytykset olla avuksi niille, jotka eniten kärsivät näissä koettelemuksissa.
---Itse aion tehdä polttopuita (nythän niistä on pula) ja lisätä puutarhaviljelyksiä.
Myös luonnonantimia voisin hyödyntää enemmän.

Kunnon kohottaminen

Tänään monet ihmiset syövät hyvin epäterveellisesti ja ovat ylipainoisia sekä liikkuvat vähän.
Tulevassa kriisissä moni jää työttömäksi. Jos ei ole pitänyt kunnostaan huolta ja jos on tehnyt pääasiassa vain aivotyötä, voi olla vaikeaa totuttautua ruumiilliseen työhön.
Fyysinen valmistautuminen ja kunnon ylläpito ovatkin tulevaisuutta ajatellen kullan arvoisia asioita.

Ehkäpä pulaikana kansanterveys tulee jopa paranemaankin.
Kun omavaratalous lisääntyy, niin ravinnon laatukin paranee ja niin myös kansanterveys.
Supermarketithan (ja oikeastaan koko elintarviketeollisuus) kiinnittävät huomiota vain ruoka-aineiden makuihin, mukavuuteen, houkuttelevaan ulkonäköön ja hintaan.
Ravinnepitoisuudelle ruuassa ei anneta suurtakaan arvoa.
---Hankin kotikäyttöisen viljamyllyn. Jauhan sillä vain kerralla tarvitsemani määrän jauhoja puurooni.
Näin saan terveellistä lisäaineetonta luomu-uutisjauhoa, jossa luonnolliset vitamiinit, kivennäisaineet, hivenaineet ja entsyymit ovat tallella. Puuron maku ja ravintoarvo ovat vertaansa vailla.
--
Jeesus ennusti, että lopun aikoina tulee nälänhätää monin paikoin (Matt. 24:7). Tästähän kuulemme viestejä lähes päivittäin, läheltä ja kaukaa.
-Miten järjestämme ruuan jakelun niin, ettei kenenkään tarvitsisi kärsiä ruuan puuttesta?
-Kannattaisko harkita maallemuuttoa?

Matti Kyllönen (nimimerkki)

T.O.N:lle:
Vain isänmaansa myynyt mies voi puhua noin halventavasti suurimmasta osasta valtakuntaa ja sen väestön enemmistöstä. Samanlainen ajattelu hallitsee koko valtiokoneistoamme. Vain Itämeren ympäristö on kelvollista aluetta unioniin; Pähkinäsaaren linjan pohjoispuolelle pannut rahat ovat kiusallisia, turhia kuluja, mutta sieltä tuleva hyvinvointi, raaka-aineet, työteliäät ihmiset ja ihmisten matkassa tuleva pääoma otetaan kyllä mielihyvin vastaan.
Surullista ahdasotsaisuutta,kateutta ja halveksuntaa, joka vie tuhoon.
On häpeämätöntä puhua noin, jos tietää, keiden ansiosta maa on niin monesti pelastettu!
Me emme tätä maata myy emmekä lakkaa Pohjois- ja Itä-Suomen etua puolustamasta. Meidän alueidemme ansiostamme Helsinki on sitä mitä on, mutta kun tukemme loppuu, Helsingille käy kalpaten.

Aimo Remekselle:
Olen kanssasi samaa mieltä energiapolitiikasta ja raiteista itään. Juuri noin sen pitää mennä! Toinen raidelinja tarvitaan Oulun-Kuusamon korkeudelta Vienaan ja Muurmannin radalle. Pohjoinen pääsee hengittämään täysin keuhkoin, kunhan poikkiyhteydet on palautettu Venäjälle ja Jäämerelle.
Meillä olisi Petsamo vieläkin, elleivät helsinkiläiset olisi töpeksineet ulkopolitiikassa maailmansotien välillä. Pohjoinen siitä laskun maksoi.
Mutta hoidetaan homma kuntoon Perussuomalaisten viitoittamalla tiellä!

Erland Salolle:
Olen kanssasi samaa mieltä siitä, että Pohjois-Suomi on kepun ja kommunistien temmellyskenttää. Ollaan nyt tien päässä, viimeisetkin kepulais- ja kommunistikoalitiot kaatuvat ja ne toverit pakenevat, jotka pystyvät lähtemään.
Mutta mennäänpä ongelmian juuriin, tuon punavihreän koalition syntyyn.
Pohjoinen otti 1900-luvun alussa elättääkseen etelän köyhät sosialistit, joita etelä ei pystynyt eikä halunnut elättää, vaan työnsi heidät pohjoiseen, Kemi-yhtiön työmaille.
He, lentojätkät, toivat sosialismin ja kommunismin pohjoiseen ja koettivat sosialisoida kaikki yksityismaat valtiolle. Suurlakko 1905 jatkui metsätyömaiden lakkoina näiden sosialistikiihottajien johdolla läpi koko talven 1905-06 ja jatkui uittotyölakkoina kesällä 1906. Koko maa oli tarkoitus panna polvilleen keskeyttämällä ulkomaanvienti pohjoisen satamissa.
Vanhoillislestadiolaiset, nuorsuomalaiset,vanhasuomalaiset ja maltiliset Oulun demarit panivat lakoille sulun ja perustivat köyhiä varten maalaisliiton ja vanhoillislestadiolaiset julistivat helvettiin kaikki jumalankieltäjät.
Palautui järjestys pohjoisen työmaille.
Vuonna 1917 alkoi sama sosialistien kiihotus, mutta nyt pantiin porukka järjestykseen, punikit kaijotettiin Venäjälle, omaan ihmemaahansa. Sieltä he jatkoivat tihutöitään Muurmannin legioonassa Englannin - unioniystävämme, jonka jäsenmaksua me suomalaiset maksamme, kun köyhä ei itse pysty maksamaan! - tukemana estäen suomalaisten rajantarkistuspyrkimykset.
Kun Tarton rauha 1920 solmittiin ja vain Petsamo saatiin, jatkui bolshevikkiystävienne kiihotus Suomea vastaan. Tapahtui läskikapina Sallassa 1922 pyrkimyksenä vallata Suomi bolshevismille. Sitä toteuttamassa olivat etelän punikkiystävänne jälleen.
Toisen maailmansodan aikana punikkiystävänne terrorisoivat rajaseutua ja tappoivat siviiviväestöä bolshevikkiystävienne tukemana. Henkitoreissaan olevat vanhat sosialistiukot koettivat harjoittaa vakoilua Suomessa NL:n hyväksi vielä 1950-luvulla. Turhaan. Pohjoisen terve porvaririntama kesti.
Jos siis pohjoinen olisi saanut olla ja elää ilman eteläisen Suomen punikkeja, täällä olisi monelta surkeudelta välitty. (Ystävänne Tennilä on omistanut elämänsä heidän työnsä jatkamiselle ja kunnioittamiselle. Itse asiassa hänen aatteensa on eteläistä perua, joten kiittäkää ja ylistäkää häntä. Väyrynen on juuriltaan samaa lajia. Jos hänessä olisi ollut miestä hoitamaan idänsuhteet pohjoisen etua palvelevalla tavalla, hän olisi jo bolshevikkaikana neuvotellut vapaat vastavuoroiset maanosto-oikeudet molempien maiden ihmisille molemmin puolin rajaa ja lisäksi investointisuojan suomalaisten Venäjällä tapahtuville investoinneille. Siitä olisi Neuvosto-Karjala lähtenyt nousuun ja Pohjois-Suomi olisi hyötynyt. Mutta viisas mies ei töitään lopeta tekemällä ne. Ja hyvin on hänellä töitä riittänyt. Jalasmökki kannattaa kuitenkin siirtää lämpimään etelään nyt, kun kylmä perussuomalaisviima hyytää kepupohjolaa eikä ministerillä ole palkan pienuudesta ja vähäisistä valtionavuista johtuen vieläkään vaatteita).
Kun itäraja meni 1918 kiinni ja uitot Venäjälle Vienanmerelle loppuivat, mm. Kuusamossa loppuivat metsätyötkin niin perusteellisesti, että nälkä tuli suurelle osalle väestöä. Sosiaalimenot olivat läpi 1920-luvun 50-80 % kunnan menoista. Kunnan lähteissä mainitaan, että enin osa huollettavista on muualta tulleita työmiehiä ja heidän jälkeläisiään. Päälle tulivat vielä Itä-Karjalan pakolaiset 1922 talvella - jälleen punikkiystävienne kapinan seurauksena.
Kaikesta edellä kuvatusta saamme siis kiittää Etelä-Suomea. Ette hoitaneet köyhiänne vaan pukkasitte heidät pohjoiseen. Toisen maailmansaosan jälkeen on riisto jatkunut. Rautatie Koillismaalle rakennettiin väärästä suunnasta, Kainuusta, siksi, että oli lyhin tie ajaa raiskattujen metsien puut Taivalkoski-Kontiomäki -rataa etelään, kun todellisempi tarve olisi ollut rakentaa rautatie Oulusta-Kuusamoon.
Infran hoito pohjoisessa on kiinnostanut etelää vain silloin kun se palvelee omaisuuksien ryöstöä pohjoisesta. Nyt kun ei enää ole mitään otettavaa, ei ihmisiä eikä raaka-aineita, kannatetaan muurien rakentamista Kehä III:lle.
Kun työvoimaa ei "vintiltä" enää tule, kaipaatte ulkomaalaisia likaisia täitänne tekemään, mutta kun sieltä tuleekin turhaa rupusakkia (HS maahanmuuttajien koulutus- ja ammattitilasto 29.12.2010) esitättekin, että pohjoisen kuntia pitäisi pakottaa ottamaan pakolaisia, kun etelä ei heitä halua.
Jälleen uusi sosialistiaalto pohjoiseen. Ei, kiitos. Koetamme pärjätä omillamme.

Tapio Härköselle:
Olen kanssasi samaa mieltä: köyhyys on lähempänä kuin näemmekään. Unioni on Pohjois-Suomen kannalta mahdoton kestettäväksi. On alettava rakentaa maata uudelleen, omavaraisuuden pohjalle. Varataan perunan- ja viljansiemeniä nyt, kun niitä vielä saa. Hakataan halkoja ja hoidetaan metsiä. Pörssifirmat ovat vieneet kansallisomaisuutemme, mutta pienissä yrityksissä ja henkilöyrittäjyydessä on turvamme. Me kyllä selviämme tästä. Pahempaakin ovat edellämme ahertaneet sukupolvet kestäneet.
Meidän on uudesti luotava maa, raukat on menneet etelään.
Matti Kyllönen

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

30.12.2010 10:28 Matti Kyllönen (nimimerkki)

Ei voi muuta kuin kirjoittaa kaikella kunnioituksella, että mahtava purkaus todella. En tosin siitä oikein löydä kunnon kommentoitavaa, kun koko juttu on ylen sekava.

Minä yksilönä pidän historiasta ja se on yksi rakkaista harrastuksistani. Mutta en ymmärrä tuota ylenpalttista ratsastustasi historialla ja yritystäsi selittää koko nykymaailma jollain tapahtumilla 20- tahi 30-luvuilla.

Mainintasi "Ystävänne Tennilä on omistanut elämänsä heidän työnsä jatkamiselle ja kunnioittamiselle." on omituinen. Minä olen aina pitänyt Tennilää uskomattoman falskina poliitikkona. Hän esittelee itseään mielellää "reiluna Lapin jätkänä", jota kumpaakaan hän ei ole ollut koskaan.

Paavo Väyrynen on ollut aina ja on aina oleva täysin oma lukunsa. Hän ei ole ajanut koskaan eikä tule ikinä ajamaan mitään muuta etua kuin omaansa.

Taitaisi olla hedelmällistä tarkastella ensin missä olemme siis Suomi ja Pohjois-Suomi juuri nyt. Aivan kylmän rauhallisesti ketään syyttelemättä menneisyydestä. No siinäpä on sinulla opettelemista.

Nykytilanteen selvityksen jälkeen tulee sitten halutun tulevaisuuden määrittely ja siihen vaadittavien keinojen määrittely sekä niiden toteuttaminen.

Onko persulle liian yksinkertaista vai eikö persu ymmärrä?

Käyttäjän mattiantero kuva
Matti Kyllönen

Erland Salolle:
Emme pääse historiasta mihinkään. Pohjois-Suomen nykytila on historiallisen kehityksen tuote. Unioniin liittyminen, joka toi kyllä vakautta ja vahvisti Etelä-Suomea, on saattanut syrjäseudut vaikeuksiin. Ne imetään suuryritysten tukien turvin kuiviin.
Kun maataloustukea nyt jaetaan etelän entisille aatelisille ja nykyisille pankkiherroille sellaisilla summilla joilla työllistäisi tuhansia pientilallisia pohjoisessa, niin ei tällaista talouspolitiikkaa voi kannattaa, saati kehua.
Kyllä EU-rahat jäsenmaksujen, Englannin jäsenmaksuavun ja alvin muodossa revitään pohjoisen käyhimmiltäkin, mutta kun ne sitten kierrätetään Etelä-Suomen rikkaille, niin ei tämä ole oikein. Pohjoiseen sunnatut palautukset menevät suurille matkailuyrityksille, joiden omistajat ovat Etelä-Suomessa. Niiden palkkarahoistakin menee suuri osa etelästä tulleiden pätkätyöläisten myötä etelän kuntiin.
Tilanne on kestämätön.Itärajan sulkeutuminen ja Petsamon menetys saattoivat Pohjois-Suomen pussinperään. Kun metsät oli hakattu pois ja maatalouden rakennemuutos toteutettiin, ei ihmisillä ollut enää tekemistä. Terveiden nuorten makuuttaminen tyhjän panttina on heille itselleen ja yhteiskunnalle tuhoisaa.
Peruskysymys kuuluu: annetaanko autioituva Pohjois-Suomen maaseutu pois, jollekin muulle valtiolle? Sitähän nykyinen politiikka tarkoittaa ja sitä kehitystä unionin jäsenyys kiihdyttää.
Ei tänne unionin tuellakaan pyritä luomaan työvaltaisia yrityksiä, kun tuet annetaan isoille yrityksille, jotka tuen turvin tappavat pienet. Niin se on matkailussakin.
Kaivoksia ei saa olla, kun vihreä hurmosliike on "suojellut" malmiot, vedet, kosket, pellot, metsät ja rannat ihmisen käytöltä. Ne on sosialisoitu. Vihreät ovat jatkaneet kommunistien ja sosialistien tuhotyötä.
Pohjois-Suomi on luonnovaroiltaan rikas. Malmeja on paljon, metsät ovat kasvaneet taas korjuuikään. Järvet ja joet voidaan täyttää kaloilla, kun oikein asiat hoidetaan. Täällä pystyy elämään hyvinkin nykyinen väestömäärä.
Tarvitaan aluepolitiikkaa houkuttelemaan ihmiset takaisin. Aluetukirahat eivät kasvata nykyisiä menoja. On kysymys siitä, mihin tuki kohdennetaan. Suurille kohdennettu apu tuhoa työtä, pienille suunnattu lisää työpaikkoja. Sosiaalimenoissa tulee säästöä.
Pääkysymys yhdessä aluepolitiikan kanssa on rajojen avautuminen Vienaan ja Jäämerelle. Venäjä on tulossa WTO:hon. Sen myötä pitää pyrkiä avaamaan kauppa- ja muut yhteydet Venäjään. Autonomian loppuaika oli Suomen itäisille rajaseuduille historiansa parasta aikaa. Pietarin vetovoima tuntui silloin Koillis-Lapissa asti.
Kun alue hengittää kaikkiin ilmansuuntiin, siitä hyötyy koko valtakunta, myös Etelä-Suomi.

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Pitkä juttu pieneen kirjoitukseeni. Yritän esittää lyhyesti niitä seikkoja, joita siinä tuotiin esiin:
- Pienviljelyksiä aluetuella paljon lisää
- Pohjoinen ei maksa yhtään EU:lle eikä alv:tä.
- Pohjoiseen ei oteta enää yhtään rahaa EU:sta, koska se kaikki menee etelään omistajien sekä pätkätyöläisten taskuihin.
- Isot pohjoisen yritykset tappavat pienet erilaisten tukien turvin.
- "Kaivoksia ei saa olla, kun vihreä hurmosliike on "suojellut" malmiot, vedet, kosket, pellot, metsät ja rannat ihmisen käytöltä."
- Malmit ja metsät käyttöön sekä joet ja järvet täyteen kaloja niin pohjoisessa elää nykyinen väestömäärä.
- Aluetukia lisää.
- Koko pohjoinen hengittämään kaikkiin ilmansuuntiin.

Ei kai yhtään huono ohjelma. Siitä vaan ja pikaisesti toimeen tarttumaan. Silloin saadaan nuo kuuluisat peräkammarin yksinäiset pojat hoitamaan omaa pienviljelyään. Auran kurjen varteen ja maata kääntämään kuin Saarijärven Paavo ikään. Sitten vain kylille pankkiin ja postiin katsomaan kuinka paljon sitä eu-tukea tulikaan, kun Wahlroosilta ja muilta etelän aatelisilta tuki siirrettiin pohjoiseen.

Matti Kyllönen (nimimerkki)

Hyvä ystäväiseni Erland Salo!
Pohjoisen tunturit ovat pullollaan suomalaisilta kerätyillä veroilla ja unionin kautta matkailukeskuksille kierrätetyillä "tuilla" rakennettuja luksus-loma-asuntoja ja hotelleja.
Paikalliset asukkaat saavat Välimeren maiden tapaan niissä pätkätöitä siivoojina ja muina alimpina huoltohenkilöinä. Samoilla täältä kerätyillä veroilla on kirkonkylien laitamille rakennettu "kahden koplan" (ABC ja Citymarket)kauppaliikkeitä ja marketteja. Kirkonkylissä olevat yksityiskauppiaat ja muut palveluyrittäjät ovat tässä kisassa tuhoutuneet.
Suomen poliittinen eliitti istuu yhtyneiden porvarien ja sosialistien "omistamien" osuuskauppojen hallintoneuvostoissa ja kunnanhallituksissa päättämässä kaavoitukseta, jolla tämä meno laillistetaan. K-marketille annetaan sama etu kuin osuuskaupalle - niin johan kauniilta näyttää ja (sovittu) kilpailu pelaa!

Ei edes näiden suurmarkettien kiinteä rakennusmassa ole enää suomalaisissa käsissä, vaan kansainvälisten pörssiyhtiöden omistuksessa, siis kauppatavarana ja pelivälineenä. Marketit ovat niissä vain vuokralaisina. Rahaa ei haluta panna enää kiinteään, jotta on helppo lähteä kun riisto on saatettu päätökseen ja ihmiset ovat lähteneet.
Kaikki keskeinen kirkonkylien kiinteistöomistus on karannut pois kansainvälisille "markkinavoimille", joiden etua unioni nyt koettaa pönkittää. "Markkinavoimien" isku vuoron perään eri maihin ja politiikot juoksevat tie kuralla ympäri Eurooppaa muka "pelastamassa" EU:ta. Kaikki tämä Suomen perustuslain vastaisesti, sillä meidän ei kuulu maksaa muiden maiden pelivelkoja.
Nyt toistuu sama kuin 1990-luvun alussa, jolloin kansalliset rahat ja talous ajettiin alas ja pakotettiin unioniin. Nyt kuritetaan kansallisvaltiota, jotta ne taipuisivat EU:n liittovaltioon. Tuskin Suomen vaalit ehditään pitää, kun kaikuu tämä käsky Kataisen, Euroopan parhaan talousministerin suusta.

Mielestäni tämä "talouspeli" on jo hävitty, ellei kansa vaaleissa kaada nykyistä polittista eliittiä. Kansa ei nyt omista käytännössä mitään. Siksi on aloitettava alusta, pienomistuksesta jälleen. Pienistä osakeyhtiöistä, osuuskunnista ja yhtymistä, joissa valta on omistajilla, paikallisilla ihmisillä, jotka vaikka päivittäin voivat pankissaan käydä pankkikirjastaan tarkistamassa, että rahat ovat tallella. Omistajan valta on palautettava.

Ei tarvita uutta verorahaa pohjoiseen, vanhallakin pärjätään, kunhan verovarat jaetaan oikeudenmukaisesti ja tasavertaisesti. Myös peräkamarin pjille ja tytöille, joilla on ihmisarvo heilläkin ja oikeus työhön, minkä takuumieheksi valtio on sitoutunut.

Pahoittelen, että jouduin kirjoittamaan näin monta sanaa. Ajatusviivoillakin tietysti pärjää, jos ei välitä ajattelusta ja ajatuksen siirtämisestä toiselle ihmiselle.
Onnellista vuotta 2011!

Käyttäjän erlandsalo kuva
Erland Salo

Minä pidän tästä Matti Kyllösestä. Jos hän olisi nainen sanoisin, että taidampa melkein rakastaa noin tyylikästä tekstintuottajaa.

Kaikella kunnioituksella ja Pohjois-Suomea ylen suuresti arvostavana muutama vaatimaton sananen.

- Kautta koko laajan Pohjois-Suomen on valtava määrä hotelleja ja matkailupalveluita, jotka antavat ihmisille töitä sekä toimeentuloa. Jos niiden omistus on Etelä-Suomessa on kysyttävä, että miksi? Eikö pohjoisessa löytynyt tietoa tahi taitoa panna pystyyn hotelleja? Onhan siellä aivan aitoja paikallisia, jotka ovat tehneet fantastista työtä esimerkiksi Palosaari.

Taitaapa tuo S:än ja K:n ns kilpailu olevan samaa kautta koko maan eli ei sitä voi pelkäksi pohjoisen ongelmaksi lukea.

Taitaapa EU:hun liittyminen ja muut sellaiset tekijät koskea koko maata eikä vain Pohjois-Suomea.

Katainen on Katainen ja seuraava pääministerimme. Hänen ohjastama Suomi tulee kurjistumaan oikein kunnolla ainakin pieni- ja keskituloisten osalta. Mutta taas muutos koskee koko maata.

"Kansa ei nyt omista käytännössä mitään."
Kyllä kansa tietää ja kansa omistaa enemmän tai vähemmän.

"Ei tarvita uutta verorahaa pohjoiseen, vanhallakin pärjätään, kunhan verovarat jaetaan oikeudenmukaisesti ja tasavertaisesti."
Kyllä taidetaan tarvita. Verorahojen "oikeudenmukainen" jakaminen on tähän saakka merkinnyt rahojen siirtoa etelästä pohjoiseen. Entäpä tulevaisuudessa?

Jos napapiirin tahi jopa siitä eteläänkin asetettaisiin raja ja sanottaisiin, että tulkaattehan omillanne toimeen niin itku tulisi.

"Myös peräkamarin pjille ja tytöille, joilla on ihmisarvo heilläkin ja oikeus työhön, minkä takuumieheksi valtio on sitoutunut."
Tuosta olen aidon vakavasti samaa mieltä, että peräkammaristeilla on myös ihmisarvo. Hieman vain ihmettelen tuota oikeutusta työhön valtion takaamana. Ei täällä etelässä ole asiat noin hyvin. Kyllä meikäläinen työtön kirvistelee työttömyyspäivärahalla nippa nappa leipäjonossa seisten.

Toimituksen poiminnat