Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Alyllinen järki

Fiksu vaihtoehto: muuta pois pääkaupunkiseudulta

Kun aikoinani, nuorena hollantilaismiehenä, päätin muuttaa suomalaisäitini kotimaahan, ajatukseni oli yhtä kirkas kuin viime pakkasyö: vain opiskelun ajaksi asun Helsingissä, mutta valitsen sellaisen ammatin, että pystyn valmistumiseni jälkeen asumaan "oikeassa Suomessa" eli maaseudulla. Siihen mennessä olin nähnyt jo aivan riittävästi ruuhkaa, asfalttia ja betonia.. 

Liikunnan merkitys järjen valon kirkkauteen

Olen us-blogeikin lukiessani havainnut semmoista . Jotta kun fiksuina , oivaltavina ja järjen valoa sisältävinä pitämiäni blogien kirjoittajien taustoi tutkii . Niin pitkäkestoisen fyysisen aerobisen liikunnan harrastus ja joku luontoon liittyvä harrastus yhteys löytyy . Ihan nopeesti kun myös heittää esimerkkei tunnetuista tolkku tyyppeistä . Urho Kekkonen hiihto oli lähellä sydäntä . Sauli Niinistö jääkiekkoa ja rullaluistelua . Käytännön esimerkkien lista on pitkä . Itsensä liikuttamisen ilosta nauttivat oivaltavat myös jotta ilo tulee itsestä sisältä .

Oikean puolelle puhe

Ikuisen vanha taistelu ihmisten mielen ajatuksien sisällöstä. Ei ole sattumaa että itse Luoja on antanut ohjeita ja käskyjä ihmisille miten ihmisen mielen ajatukset sisältäisivät oikean tiedon elämästä ja Luojasta. Ihminen (finite) on luotu Luojan (infite) ominaisuuksilla, siksi ihmisen mieli vaatii oikeata tietoa Luojasta.

Samalla ohjeita on annettu miten ihminen pitää kiinni oikeudenmukaisuuden käsitteestä.  Mikä on oikea ja mikä on väärin. Se haastaa ihmistä käyttämään älyä ja tajuntaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä