Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ammattiyhdistys

Miksi heitämme investoitua rahaa hukkaan?

 

Kerron miten AY -liike liittyy kotouttamisen, tai oikeastaan estää sen toteutumisen, ja miten me yhteiskunnassa heitämme käsittämättömän määrän resursseja hukkaan.

Lähes kaikkien yliopistojen rehtorit ovat toivoneet, että maisteritutkintoa suorittavat ulkomaalaiset saisivat automaattisesti työluvan valmistuttuaan. Yhteiskunta on tässä vaiheessa investoinut näihin paljon, he ovat jo integroituneita, kielitaitoisia ja korkeasti koulutettuja. Juuri se hetki kun yhteiskunta alkaa saamaan hyötyä takaisin veronmaksun ja osaamisen muodossa.

Ikiliikkuja

Onneksi olkoon toverit! Te olette keksineet ikiliikkujan joka on jauhanut teille rahaa ilman että suuri yleisö on tiennyt asiasta mitään. Juuri se sama suuri yleisö, jota olette kupanneet asuntokeinottelullanne lihottaaksenne omaa pussianne. Samaan aikaan on ollut helppo arvostella 'rikkaita' siitä, kuinka nämä painavat pientuloisia alas.  Eli juuri sitä samaa porukkaa, joka teillä on olut tähtäimessä ja joka on rahoittanut teidän toimintaanne.

Joustoa

Olet saanut vakavan sairauskohtauksen. Pääset vihdoin sairaalaan, ja kaikki on hyvin. Täällä sinusta pidetään huolta. Paitsi jos työvuoro on juuri loppumassa. Ja zumpatunti Ritvan kanssa sovittu.

 

bit.ly/ihmeita2015

Kannattaako lakkoilu?

Sipilän hallitus on aloittanut kunnianhimoisesti. Viiden prosentin kilpailukykyloikka on tavoitteena hallituskauden aikana. Tavoite on hyvä, eikä se vaikuta edes epärealistiselta. Yhteiskuntasopimusta on nyt yritetty kaksi kertaa siinä onnistumatta. Ei ole yllätys, että sopimus kaatui palkansaajajärjestöjen, erityisesti SAK:n vastustukseen. Jo vaalien jälkeen oli ennustettavissa, että tulossa on levoton hallituskausi ja todennäköisesti myös lakkoilua. Pääsääntöisesti maatamme on rasittanut lakkoaalto, jos vasemmisto ei ole hallituksessa mukana. Niin näyttää käyvän nytkin.

Kovat säästötalkoot odottavat

Seuraavaksi muodostettava hallitus joutuu tekemään kovia säästöpäätöksiä, jotka eivät ole ay-väen mieleen. Nämä säästöt koskevat koko suomen kansaa, erityisesti sosiaali-, terveys- ja koulutuspalveluja. Suomi velkaantuu päivä päivältä enemmän, ja hallituksella ei ole muita vaihtoehtoja kuin alkaa purkamaan palveluita, mikäli emme halua EU:n puuttuvan maamme asioihin. Subjektiivisiin etuuksiin on pakko puuttua. Valoa tunnelin päässä ei ole näkyvissä.

Onko työnantajan mielipiteen vapaus poistettu ?

ABB:n yhden miehen irtisanomisesta on syntynyt tyypillinen kohu, jossa puurot ja perunat menevät iloisesti sekaisin. Ay-liike käyttää Putinilaista tiedotuspolitiikkaa jossa totuus on ensimmäinen uhri.

Liittoutuminen

Sata vuotta sitten kuului iskulause: "Kaikki maailman työläiset, liittykää yhteen".  Ja näin tapahtui ainakin sivistyneissä maissa.  Demokraattisten maiden ammattiyhdistykset saivat paljon aikaan, ei pelkästään jäsentensä, vaan myös koko yhteiskunnan hyväksi.   Ensialkuun työnantajat olivat kovasti vastaan tällaista liittoutumista.  Olihan paljon helpompi neuvotella (sanella) työehdot kunkin työntekijän kanssa erikseen. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä