Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Arvosanat

Hallituksen EU-politiikka ja meppien arvosanat

Helsingin Sanomat julkaisi 21.12.2017 uutisen, johon oli haastateltu suomalaisia europarlamentaarikkoja. Haastattelussa meppejä pyydettiin arvioimaan hallituksen suoritusta EU-politiikassa kouluarvosanoilla 4-10 ja kolmestatoista mepistä kaikki paitsi Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho vastasivat lehden kysymyksiin.

Enkun numeroksi kymppi - "helposti"?

Onko osaavan koululaisen pakko tehdä turhaa työtä

...jotta saisi numeroksi päättötodistukseen kympin?

Kyllä on.

Ainakin mikäli on uskominen poikaani joka pari vuotta sitten sai päättötodistuksen jossa englannin arvosana oli yhdeksän.

Poikani kertoi, että opettaja oli hänelle syyskauden päätteeksi sanonut, että kun teet jatkossa kotitehtävät niin saat päättötodistukseen numeroksi kympin. Poikani ei kotitehtäviä tehnyt. Hän osasi kuitenkin, ja osaa yhä, englantia hyvin, ja ainakin minua paremmin.

Juha Sipilän hallitukselle arvosana seitsemän

Yksivuotiaalle Juha Sipilän (kesk) hallitukselle on annettu arvosanoja. Kansalaisena rohkenen minäkin antaa sille koulutodistuksen. Koska elämme varsin kovia aikoja sekä Suomessa että Euroopassa, katson sopivaksi käyttää oppiainejaotuksessa kansakouluni ensimmäisen lukuvuoden kevättodistusta vuodelta 1948. YYA-sopimus oli juuri solmittu, sotakorvausten maksu oli hyvässä vauhdissa, luovutettujen alueiden 420.000 suomalaista oli saatu tarttumaan uuteen elämäänsä silvotussa Suomessa.

Kilpailemisen haittapuolista

Ainainen kilpailu

   Yhteiskuntamme laittaa ihmisen kilpailemaan jo kouluikäisestä lähtien; annetaan kouluarvosanoja ja numeroiden keskiarvon perusteella parhaimmat pääsevät haluamaansa ylempään kouluun. Eli hyvin nuoresta lähtien alamme kilpailemaan toistemme kanssa, joiden arvosanojen mukaan laajalti myös määritämme paikkamme kuin myös omakuvakin osittain rakentuu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä