Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Assimilaatio

Kuudennen polven mamu

Puolalainen Laurentius tuli Maahanmuuttajana Suomeen, venäläisille isännille hommiin Karjalan rautaruukille. Hän puhui äidinkielenään puolaa. Tämä Maahanmuuttajan kieli kuitenkin jäi pois jo seuraavassa sukupolvessa, sillä hänen poikansa Peterin tytär muisteli kotonaan puhutun ”vain” ruotsia, venäjää ja saksaa. Suomen kielen tämä Maahanmuuttajan tyttärentytär, iso-iso-tätini Natalia, oppi vasta mentyään naimisiin suomalaisen miehen kanssa.

Maahanmuuttajan jälkeen seuraavat sukupolvet naivat itsensä vanhoihin hämäläisiin, karjalaisiin ja uusmaalaisiin sukuihin.

Keiden tulisi assimiloitua kulttuurien kohdatessa?

Monikulttuurisuutta ylistävissä juhlapuheissa toistuu usein sekin ideologian monista perusopinkappaleista, että maahanmuuttajien tulee säilyttää omaleimaisuutensa, jotta he tuottaisivat moniarvoisuutta nuivan kantaväestön nautittavaksi ja ammennettavaksi.

Kantaväestön tulisi ottaa herkällä korvalla oppia näiden vieraiden kulttuurien parhaista ominaisuuksista, raikkaista ongelmanratkaisukeinoista ja tuoreista näkemyksistä. Jos emme näin tee, olemme sisäsiittoisia, toiseutta pelkääviä ja muukalaiskammoisia juntteja.

Vapaamatkustajien järjestelmä

Maapallon saastuminen ja vaurastuminen kulkevat käsi kädessä. Materian orjuus syö ihmistä ja se ei ole yhtä kuin hyvä elämänlaatu. Onko ihmiskunnalla oikeutta yksilöllisiin tarpeisiin? Onko ihmisellä oikeutta itseensä? Mihin yksilöllä on oikeus? Onko oikeutta ihmisenä olemisen arvoon - omaan kulttuuriin, itseisarvoon, personallisuuteen?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä