Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta EPA

Vanhat metsät ovat arvokkaita

Kaikkien Suomen metsien ei tarvitse olla aktiivisessa käytössä. Vanhan metsän hiilensidonta riippuu monesta tekijästä, puulajista yms., että vaikea on ottaa kantaa tuohon kuinka paljon "vanhat metsät sitovat hiiltä". Metsä on arvokas ja puusto on vain osa metsää, vanhassa metsässä puuston voi vaan antaa olla, todennäköisesti puusto vanhetessaan luovuttaa hiiltä ilmakehään enemmän kuin sitoo. Mutta vanhassa metsässä tapahtuu uudistumistakin, jolloin tilanteet vaihtuvat omaan rauhalliseen tahtiin.

Melun terveysvaikutukset

Amerikassa on tunnistettu meluhaittojen aiheuttamat riskit ihmisten terveydelle! Vieläkö ongelmasta vaietaan ja kielletään sen haitat terveydelle ja hyvinvoinnille edelleen, ihmisten terveydestä ja hyvinvoinnista välittämättä? “Must we wait until we prove every link in the chain of causation? I stand firmly with Surgeon General Burney’s statement of 10 years ago. In protecting health absolute proof comes late. To wait for it is to invite disaster or to prolong suffering unnecessarily.”

 

Ympäristönsuojelu

Onko Amerikasta tulossa turvallisempi ympäristö ihmisille kuin Euroopan Unionista?

Maapallon lämpenemisen kiihtyminen on taittunut?

Tuulivoimaloiden tukeminen on epäeettistä, kun niistä aiheutuu tuhoa luonnolle, ihmisille ja eläimille. Jokaiselle on jo selvinnyt, ettei mitään kiihtyvää merkittävää keskimääräistä lämpenemistä ole tapahtunut maapallolla. Mutta kuitenkin lämpenemisen hillitseminen on se syy miksi Euroopan komissio tukee, kansalaisilta keräämillä verovaroilla, tuulivoimarakentamista 180 miljardilla eurolla seuraavan viiden vuoden aikana. (”...

Hiilen kriminalisoinnin historia

 

Hiilestä ja hiilidioksidista, tärkeimmästä "kasvihuonekaasusta" on tehty syyllinen spekuloituun "ilmaston lämpenemiseen" ja kaiken huippu oli, kun US EPA pari vuotta sitten Sierra Clubin tapaisten vahvojen ympäristöjärjestöjen painostuksesta julisti hiilidioksidin, elämänkierron tärkeimmän kaaasun, "ilmansaasteeksi".

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä