Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ehdokkaat

Perussuomalaiset vaihtoivat ehdokkaan laukalta

Vaalityön aloittanut Perussuomalaisten Matti Haapala Lapin vaalipiiristä otettiin pois ehdokaslistoilta huonon käytöksen takia. Mitä hirveää lienee mies tehnyt, kun ei ainakaan otsikoissa ole näkynyt. Se ei ole tässä kuitenkaan  olennainen asia vaan se, koska ehdokas voi luottaa siihen että on ehdokas vielä siinä vaiheessa kun vaaliasiakirjat jätetään.

Hjallis, suoraan sanottuna.

Taas ne vaalit on tulossa ja meidän tulee löytää motivoituneita ehdokkaita asioitamme hoitamaan.  Voihan siinä niinkin käydä, että sen äänensä antaa henkilölle jonka tarkoitus onkin ensisijaisesti  oman suuren egonsa pullistaminen.  

Eikö Hjallis Harkimokin ollut jonkin tasoinen ääniharava eduskuntaan noustessaan ja toi tulosta kokomukselle.

Mitkä olivat hänen motiivinsa lähteä ehdokkaaksi? 

Vaalikoneen pirtuprosentit

Kävin tekemässä Ylen vaalikoneen presidenttiehdokkaista. Tein sen sokkona, en siis lukenut ehdokkaiden antamia vastauksia etukäteen, enkä kyllä ole lukenut niitä myöhemminkään. Erona eduskuntavaalien vaalikoneisiin oli se, että muutamien presidenttiehdokkaiden sopivuusprosentit nousivat korkeammiksi kuin yhdenkään eduskuntavaaliehdokkaan. 

Vaalilainsäädäntöön katumuspykälä

Helsingin Sanomat on käynyt läpi 10 000 kuntavaaliehdokkaan rikostaustat Suomen käräjäoikeuksista sekä hovioikeuksista, ja julkaissut saadut syytteet. Monet lukijat ovat sotkeneet syytteet ja saadut tuomiot keskenään ja uskovat, että kaikki syytteet ovat päätyneet sellaisenaan tuomioiksi, mikä ei tietysti pidä paikkaansa. Ehdokkaista on luotu kuva että useat heistä ovat rikollisia mikä ei tietysti ole omiaan nostamaan äänestysvilkkautta. Syytteenkin saanut on syytön niin kauan kunnes syylliseksi todistetaan.

Kuntavaalien kuuma peruna

 

Olen seurannut melko tiiviisti kuntavaalien puheita ja painotuksia, kierrellyt turuilla ja toreilla. Yhden asian olen pannut merkille: ehdokkaat eivät näytä tietävän, ymmärtävän tai edes hiukkasen tajuavan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. No mitä se tulevaisuus tuo?

Tilastotietoa nuorista kuntavaaliehdokkaista

Oikeusministeriö julkaisi tietopalvelussaan tilastotietoja vuoden 2017 kuntavaaliehdokkaista (PDF). Laskin tilastotietoja puolueiden nuorista kuntavaaliehdokkaista. Nuorella kuntavaaliehdokkaalla tarkoitan tässä alle 30-vuotiasta ehdokasta. Mukana tarkastelussa olivat vain puoluerekisteriin merkittyjen virallisten puolueiden ehdokkaat.

Äänestysehdotukseni vaaleihin

En ole hirvittävän innostunut ollut näistä eduskuntavaaleista, vaikka toivonkin Keskustalle mahdollisimman murskaavaa vaalivoittoa. Vaalitentit ovat kuitenkin olleet luvattoman heikkotasoisia kysymyksineen, keskustelu onttoa mutta nyt vaalien aattona ajattelin jakaa näkemyksiäni eri vaalipiirien ehdokkaista.

 

Äänestyssuositukseni Manner-Suomessa:

 

Helsinki: Karl-Mikael Grimm, 3

 

Uusimaa: Antti Kaikkonen, 362

 

Pirkanmaa: Jouni Ovaska, 35

 

Häme: Hilkka Kemppi, 67

 

Voi itku näitä naamoja!

Ei voi mitään, mutta kun minä vaalien alla ajelen maanteillä ja katson niitä naamoja, joita on ripustettu lyhtypylväisiin, liikennemerkkeihin, siltojen kaiteisiin ja pelloille paskarattaisiin, en voi tuntea mitään muuta kuin jonkinlaista sääliä ja surunsekaista myötähäpeää.

Tätäkö on politiikka?

"Ei tartte kommentoida"

En koskaan ole ollut ehdokkaana kunnallis- enkä eduskuntavaaleissa, enkä koskaan tule olemaankaan. Syitä, eli pointteja on kolme. Tietenkin.

Numero yksi: Kukaan ei koskaan ole pyytänyt.
Numero kaksi: Minulla ei ole poliittista kotia.
Numero kolme: Pokka ei pitäisi.

Jos joku puoluesatraappi olisi joskus kysellyt, tahtoisinko mukaan politiikkaan, olisin tasan varmasti kohteliaasti kieltäytynyt, vedoten pointtiin numero kolme.

Tosielämän sankarien toiminnasta

Heti ensi alkuun nostan esiin tärkeän asian, joka osaltaan on vaikuttanut siihen, että tämäkin blogi on olemassa. Nimittäin voima ja tahto, jotka saavat ihmisen ajattelemaan ja toimimaan siten, että seurauksena on jotain uutta ja hyvää. Halu kuunnella, auttaa ja huolehtia kanssaihmisestä on oikeudenmukaisen ja vastuuntuntoisen ihmisen tekoja. Sellainen sellaisen mallin haluan nuoremmalle sukupolvelle antaa.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä