Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Hanhikivi 1

Suomen energiaratkaisut ovat olleet viisaita

Poislukien Pohjanmaan rannikolle rakennettuja tuulivoimaloita, Suomen energiaratkaisut ovat olleet kauaskantoisia ja onnistuneita. Näiden nykyisten ydinvoimaloiden toimikautta voidaan jatkaa 80 vuoteen, jopa 100 vuoteen.

Länsi-Suomen ympäristötoimittaja ei tällä kertaa kirjoittanut joditableteista, vaan totesi ilmastonmuutoksesta tiedottamisen antaneen nostetta, ei vain uusiutuvalle energialle, vaan myös ydinvoimalle. Tottahan se on, CO2:lla pelottelu on tuonut ydinvoiman uudelleen vakavasti otettavaksi vaihtoehdoksi jaksottaisen uusiutuvan energian rinnalle.

Toimittajien ei ole pakko tehdä poliisin töitä

Mielestäni journalismin objektiivisuuden ideaali on todellisuudesta irtaantunut. Toimittajalla on yleensä oma mielipide, ja aina se vaikuttaa lopputulokseen. Toimittajien olisi kuitenkin hyvä antaa tilaa eri näkökulmille. Jos toimittaja esimerkiksi kannattaa poliisia ja Venäjän valtion ydinvoimamonopolia, hän saattaa esittää kielteisessä valossa Pyhäjoen protestileirin joka vastustaa ydinvoimalahanketta kansalaistottelemattomuuden ja sabotaasin keinoin. Tällöin olisi hyvä antaa tilaa myös Hanhikivenniemen ydinvoimalahankkeen vastustajille.

Tsernobyl 30 vuotta

Tänään on surun ja murheen päivä. On kulunut 30 vuotta Tsernobylin ydinvoimalaonnettomuudesta. Tsernobyl on pahin ihmisen aiheuttama ihmisen aiheuttama onnettomuus rauhan aikana.

Sodan aikana on tapahtunut paljon pahempaakin. Esimerkiksi Dresdenin, Hiroshiman ja Nagasakin tulimyrskyt. 

Tänään rukoilen Tsernobylin onnettomuuden uhrien ja heidän läheistensä puolesta.

Rukoilen myös niiden ystävieni puolesta, jotka tänään pysäyttävät työt Hanhikiven ydinvoimalatyömaalla. Herra, siunaa ja varjele heitä! Anna kaiken tapahtua rauhallisesti ja väkivallattomasti!

Eduskuntakysely Fennovoimasta ja ministeri Rehnin roolista

 

Fennovoiman Hanhikiven ydinvoimalahankkeen käsittelystä ja erityisesti elinkeinoministeri Olli Rehnin toiminnasta siinä on tehty eduskuntakysely.

Se on aivan paikallaan ja perusteltua.

 

http://hannasarkkinen.fi/2015/08/06/rehn-mita-fennovoiman-kanssa-tapahtui/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä