Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Helsinki-Malmi

Ilman Malmin lentoasemaa olemme askeleen lähempää vanhaa kunnon Neuvostoliittoa

Muuttaessamme vuonna 1987 isäni työkomennuksen vuoksi Neuvostoliittoon, isääni harmitti vietävästi, ettei pystynyt enää harrastamaan rakasta ilmailuharrastustaan sen jaloimmassa muodossa, eli konkreettisesti lentämällä. Hänelle työkomennus Neuvostoliittoon merkitsi Piper Arrowin & Cessna 152:n vaihtumista Microsoftin flight-simulaattoriksi ja alan lehtien pänttäämiseksi. Hän totesikin tuolloin, että yleisilmailu on mahdollista vain sivistysvaltioissa. Myös minulle oli lentäminen jo tuolloin lähellä sydäntä.

12 perustelua Lex Malmin puolesta

Kansalaisaloite Lex Malmi on saanut lentävän lähdön. Muutaman ensimmäisen päivän aikana kannattajia on kertynyt jo yli 6 000. Aloitteen tarkoituksena on säilyttää Malmin lentoasema ilmailukäytössä säätämällä laki Helsinki Malmin lentokentästä.

Tukijoita asettuu aloitteen taakse jatkuvasti. Helsingin Perussuomalaiset Nuoret lähti eilen ensimmäisenä helsinkiläisenä poliittisena nuorisojärjestönä tukemaan kansalaisaloitetta Lex Malmista. Tervetuloa kaikki poliittiset nuorisojärjestöt, puolueet ja yksittäiset henkilöt mukaan!

Malmin lentokenttä uhrataan, mutta mille?

Helsingin kaupunginvaltuusto käsitteli keskiviikkoiltana Malmin lentoaseman säilyttämiseen tähtäävää kuntalaisaloitetta. Kuntalaisaloitteeseen annettu vastaus oli sisällöllisesti luvattoman heikko, kuten palautusta valmisteluun esittänyt Björn Månsson (r.) nostikin esiin. Månssonin palautusesitys hävisi äänin 55-29-1 (khs-palautus-tyhjä).

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä