Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Inkvisitio

Islam-vainot, Inkvisition aika palaa Eurooppaan.

Rasismi ja islamilaisten vainot  leviävät Euroopassa. Nyt Itävalta on sulkenmassa peräti seitsemän moskeijaa ja karkoittamassa  60 imaamia.

Jos unohdetaan Hitlerin temput, viimeksi moista vainoa harrastettiin Euroopassa inkvisiition aikana.

Inkvisiitio oli katollisen kirkon tapa puhdistaa Eurooppaa ennenkaikkea juutalaisista, mutta myös vanhojen eurooppalaisten uskontojen jäänteistä. Perinteisten eurooppalaisten tapojen noudattajia kutsuttiin silloin noidiksi ja noitia poltettiin rovioilla ympäri Eurooppaa.

Mainonnan eettinen neuvosto on inkvisitio

 

 Suomessa toimiva Mainonnan eettinen neuvosto on nähtävästi feministien ylläpitämä poliittinen inkvisitio joka valvoo mainonnan feminististä puhtautta kyseenalaisin keinoin ja päätöksin. Tosiasia on että lapsia eli pikkutyttöjä ja pikkupoikia kiinnostaa tietyssä iässä korostetusti pojissa maskuliiniset ja tytöissä feministiset luonteenpiirteet.  Tähän idelologiaan ei sovi Anttilan mainoksen kaltaiset mainostempaukset joissa yritetään vaikuttaa kohdeyleisöön kohdistetut ostopäätöksiin markkinoinnin keinoin.

 

Sananvapauden riistäminen ja inkvisitio ilmastoteologian todisteena?

 

 

Kuinka identtisenä nämä uskonnot, kuten ilmastoteologia nyt, kulkevatkaan. Kun tosiasiat ja todisteet menevät liian kauas uskon premisseistä, on viimeisenä keinona epäilijöiden suiden sulkeminen ja inkvisitio.

Tuli mieleeni tämä kun luin täältä otsikon, "Pitäisikö ilmastodenialistit bänniä Uudesta Suomesta?".

 

Vastasinkin:

 

Olipas esitys!

Alkavatko ilmastoteologian savijalat murtua, kun pitää saada skeptikot vaikenemaan ja ilmastolain Prokrusteen vuode valmiiksi?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä