Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Internationalismi

Internatsionaalin houre - vasemmiston taantumus!

Sanon nyt tähän muutaman sanan internatsionaalin horkkaisesta houreesta ja natsionalismin okaselkäisestä peikosta!

Nykyinen vasemmisto elää eilisen maailmassa, kun se kamppailee internatisonaalin puolesta. On käsitettävä, että keskus-periferia vastakkainasettelu on käynyt globalisaation myötä yhä tähdellisemmäksi ja on suuri vaara, että ylikansallinen kapitalismi ja sen tuoma kulttuurillinen rappio on mitä suurin uhka paikallisille kulttuureille ja tämä rappio on tuhovoimassaan hyvinkin mahdollisesti paikallisen solidaarisuuden hävittävä voima.

Internationaali on tyrannia

Olen yhdestä asiasta sataprosenttisen eri mieltä keskivertoanarkistin kanssa. Se on sama asia, josta olen täysin eri mieltä myös internationalistisen oikeiston ja vasemmiston kanssa. Tämä asia on internationalismi. Antakaapa, kun selitän.

 

Oletetaan internatsionaali. Koko maailma on yhtä suurta perhettä ja kaikki on hyvin. Valitettavasti tämä asiaintila voi olla olemassa vain kahdella tavalla, josta toinen on federalismi ja toinen on globaali tyrannia.

Patriootti on terroristi

Kukaan ei varmaan lähde puolustamaan Utøyan tapahtumia, mutta saan henkisen verensyöksyn siitä, miten asiaa on käsitelty, eli täysin propagandistisesti. En keskity tähän yksittäistapaukseen, vaan haluan nyt kerralla räknätä tämän asian läpi sillä tavalla, että tästä laajalti harrastetusta retorisesta hölynpölystä päästään kerralla selvyyteen.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä