Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Isyyslaki

Isä kaipaan sua...

Huuto isän puoleen on ollut joskus jokaisen huulilla. Uskon että isän kaipaus niillä, jotka ovat jääneet sitä paitsi ei lakkaa, vaikka sen voi kieltää. Nyt on noussut halu sammuttaa tämä kaipaus tai antaa sille lopullinen kuolinisku äitiyslain myötä. Äitiyslaki sana voi johtaa harhaan. Parempi olisi isättömyyslaki lesboparien lapsille. Äitiyslaki antaisi lapselle monta äitiä, mutta ei yhtään isää.

Maaliset isät, minä mukaan lukien olemme tyrineet ja tyrimme jatkuvasti, mutta onko isyys silti niin mitätöntä että sen voi lopettaa? Tuskinpa.

Naisparille tai sinkkunaiselle sukusoluja luovuttanut mies lapsen isäksi?

Tämä ongelma ei varsinaisesti liity nyt säädettyyn sukupuolineutraaliin avioliittolakiin, mutta sivuaa tapoja, joilla sateenkaariperheet tai yksinäiset naiset lapsia hedelmöityshoidoilla saavat.

Kommentti Sateenkaariperheet ry:n lausuntoon translain uudistamisesta

Sateenkaariperheet ovat antaneet lausuntonsa STM:lle koskien translain uudistamista. Lausunto on linjassa muiden järjestöjen kanssa muiden kohtien kanssa, mutta siinä esitetään vanhemmuuden lajin muuttamista sukupuolen juridisen tunnustamisen yhteydessä. Lainaan lausuntoa siltä osin.

"Vanhemmuusmerkintöjen korjaaminen juridisen sukupuolen mukaisiksi

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä