Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Kansalaiset

Kieltovapaata uutta vuotta

Mielestäni Suomessa kielletään ja rajoitetaan kansalaisten toimintaa lähtökohtaisesti aivan liikaa. Kieltojen tulisi joko olla perusteltavissa kansantaloudellisesti tai niillä tulisi pyrkiä estämään merkittävää haittaa kansanterveydelle tai ympäristölle. Se, että joku ei pidä toisen toiminnasta, ei ole peruste kieltää mitään.

koronkiskonta

https://www.hs.fi/sunnuntai/art-2000005787350.html

Aokoinaan laitettiin miljoonia maksanut työryhmä tekemään melututkimusta, tulos oli että pihan puolella on vähempi melua kuin kadun puolella.

Orpo on kuulemma pannut työryhmän pohtimaan mistä ylivelkaantumisen raju kasvu johtuu.

Ennen koronkiskonta oli rikos, nykyisin se on laillista toimintaa, jutusta selviää että korko kattoa ei käytännössä ole, satojen ja tuhansien prosenttien korot on hyväksyttäviä meidän päättäjien mielestä.

Suomalaisten kyykytyksestä

Tänään kävi anoppi kylässä ja hän on yli 70 vuotias, samaa ikäluokkaa kuin äitini.Pohdittiin yhdessä maailmanmenoa ja sen hulluutta. Esille tuli kaikkien perustarpeiden kalleus ja esimerkiksi veropolitiikka.Hän on nyt yksin, kun leskeksi jäi hieman aikaa sitten, ja ruvennut saamaan oman pienen eläkkeen lisäksi leskeneläkettä.Kertoi saavan muutaman kympin enemmän kuukaudessa veron jälkeen.

Maailman kansalaisia

Me olemme osa maailman kansalaisuutta, emmekä Brysselin sukua. Me kannamme ylpeänä suomalaisuudem leimaa, emmekä Napoleonin epäonnistunutta sotaretkeä. Eläköön Suomi, eläköön maailma, eläköön ihmiskunta.

Herrat varastavat meiltä jo haukkumisenkin

Hiljattain ex-kansanedustaja Mikael Jungner aiheutti pientä kesäpartojen pärinää  kehtaamalla haukkua meitä tavallisia suomalaisia. Aikoihin on eletty, kun herrat alkavat käyttää meidän tavallisten ihmisten ikiaikaista tapaa, etten sanoisi suorastaan velvollisuutta haukkua päättäjiä takaisin meitä itseämme vastaan. Eihän tuo sinänsä uutta ole, Jungner sanoi vain asiat suoremmin kuin esimerkiksi jotkut hallituksen ministerit.

Kansan syvien rivien perusarvoista

Luin hiljattain Ville Blåfieldin ja Reetta Rädyn kirjan Kuka hullu haluaa poliitikoksi (Teos, 2015). Kyseinen opus sisältää lukuisien nimekkäiden vaikuttajien haastatteluja. Yksi heistä on Juhana Vartiainen, demareista kokoomukseen loikannut ekonomisti, keväästä lähtien myös kansanedustaja.

Loikkaansa hän kommentoi suurin piirtein näin: "Arvoni eivät ole muuttuneet vuosien varrella. Koen edelleen olevani perusdemari kuten 90 prosenttia suomalaisista".

Mellakoita Neuvostoliitossa 1957-1986. - Gorbatsovin komitean raportti

Mellakoita Neuvostoliitossa 1957-1986.  -  Gorbatsovin komitean raportti

*

Esipuhe

Millaisen pääministerin Suomi tarvitsee?

Millaisen pääministerin Suomi tarvitsee? No sellaisen joka välittäisi suomalaisista ihmisistä tietysti. Hyvin yksinkertaista, mutta nähtävästi käytännössä tavattoman vaikeaa. Suomen pääministerin pitäisi ajaa maailmalla ja EU:ssa Suomen ja suomalaisten etuja, ei omaa tulevaisuuden uraansa kansainvälisissä hommissa. Pääministerin pitäisi ymmärtää, että Suomi on edelleen maa, jonka asioita hänen pitäisi tomillaan edistää. Pääministeriltä pitäisi löytyä empatiakykyä ja aitoa välittämistä oman maansa kansalaisista ja asioista. Kiinnostusta poistaa köyhyyttä ja epätasa-arvoa, ei ajaa niitä.

Jo vääryys vallan saapi?

Jäin miettimään mikä virsi voisi kuvata nykyistä menoa niin seurakunnissa, kuin muutenkin kansakuntamme tilannetta. Löysin sattumalta erään vanhan virren, joka poistettu nykyisestä virsikirjasta, nimeltä ”Jo vääryys vallan saapi”. Miten kyseinen virsi voi kuvata nykyistä elämää, kun se on poistettu jo aikoja sitten virsikirjasta, ja tehty 1700-luvulla.

Siteeraan virren sanoja ja pyrin samalla kirjoittamaan vastaavuudet nykyisyyteen.

Suomesta kerjäläisten valtakunta(ko) ?

Ihmetystä herättää eduskunnassa käsittelyssä oleva aloite, jossa muualta tulevat kerjäläiset laitettaisiin rekisteriin, jossa heille samalla ilmoitettaisiin alue, jossa voisivat toimia ?

Onko oikeasti niin, että suomessa ollaan jopa lailla hyväksymässä kerjääminen toimeentulona ?

No, sinällään ei enää kovasti aiheuta ihmetystä, sillä yhtä käsittämätöntä on tämä paperittomien julkinen terveydenhuolto, sekä lapsilisien maksu ulkomaille, kunhan joku on "töissä" Suomessa hetken.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä