Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Malmi

Taistelu Malmin lentokentän tulevaisuudesta jatkuu

Tällä viikolla saimme lukea uutisista, että Patria siirtää osan siviililentokoulutuksestaan Pirkkalasta Espanjan Cordobaan. Taustalla on yhtiön pyrkimys keskittää kaupallisten lentojen koulutus ja kaluston huoltoa Pirkkalaan. Espanjan lämmin ilmasto mahdollistaa ympärivuotisen koulutustoiminnan.

 

Helsinkiä ja Vihreitä ei ympäristö kiinnosta

Malmin  lentokenttä on turvetta, liejusavea sekä rikkihapposavea. Helsinkiä tai Vihreitä ei kiinnosta liito-oravat tai sementin valmistuksen ympäristörasitus. Sementin valmistus on lentoliikennettä suurempi energian kuluttaja. Asia ei kuulu Vihreille tai Helsingille, koska sementtiä ei valmisteta Helsingissä. Emmakarien ja sinnemäkien logiikka on pettämätöntä. Hesalaisten syömän ruuan tai vientiteollisuuden tulojenkin rasitus on aina jossain muualla, koska vain nautinta tehdään Helsingissä. 

Älykäs ilmailu on tulevaisuuden liikkumista

MAF Suomen Lähetyslentäjät ry yhdessä kumppaniverkoston kanssa järjestivät konferenssin ekologisesta ja sähköisestä lentämisestä Helsingissä 6.3.2019. Tämä blogi on jatkoa konferenssin debattikeskusteluun, jossa myös itse olin osallisena. 

 

Emme luovuta - MALMIN Lentoaseman kehittäminen:

On monin tavoin tullut todistettua, että Malmin lentokenttäalueen rakentaminen on kannattamatonta, järjenvastaista sekä ekologisesti karmaisevaa. Malmi on Suomen toiseksi tärkein kansainvälinen lentoasema!

Miksi Malmin lentokenttä on säilytettävä ilmailukäytössä?

 

-       Helsinki tarvitsee toisen kansainvälisen lentoaseman ja -kentän, siis Malmin.

Uusi pormestari rakennuttaa suurmoskeijan Malmin lentokentälle!

No ei tietenkään rakenna - mutta kun tässä kampanjassa on ehdokkaana kuunnellut vauhkoamista puolin ja toisin otsikossa olevista kolmesta aiheesta, niin yllätyin itsekin kun tajusin ettei kukaan ole sentään mennyt tuollaisia ehdottelemaan. Anteeksi jos sain teidän lukemaan raflaavalla otsikolla, mutta nyt vaalipäivänä on hyvä muistella mistä näissä vaaleissa Helsingissä oikeasti on kyse?

Avoin kirje Helsingin kaupungin pormestariehdokkaille

Arvoisat pormestariehdokkaat erityisesti Tuula Haatainen, Anni Sinnemäki ja Jan Vapaavuori,

Malmi etenee valiokunta-käsittelyyn - kansalaisaloite on paikkansa ansainnut

Harvoin aloitteet ja varsinkaan kansalaisaloite saavat näin suopean ensimmäisen käsittelyn Eduskunnassa. Yleiskeskustelu oli laadukasta, arvokasta ja kiitteli LexMalmi:n kansalaisaloitteen laatua. Minusta tuntui pitkästä aikaa siltä, että kansaa on kuunneltu ja demokratiamme mahdollistaa asioiden tapahtumisen kansalaisten arvojen mukaan - kunhan asiassa on yleinen mielipide ja yhteinen asia. 

Malmin kulttuuriteko ja päätöksenteko eduskunnassa nyt 86-22

Malmin säilyttämisestä tuli kuntavaaliteema Helsingissä varsinkin Keskustan ja Perussuomalaisten otettua kantaa asian puolesta eduskunta-käsittelyssä. Suoraan sanoen tämä tuoksahtaa vaalikikalta, johtuen ajoituksesta ja varsinkin siitä, että varsinaista valiokuntakäsittelyä ei ole edes aloitettu. Asetelma on kuitenkin huomattavasti herkullisempi kuin pelkästään Keskustan epätoivoinen kunnallisvaalituloksen parantamisyritys Helsingissä. 

Helsingin valtapuolueet halventavat demokratiaa

Tuoreimpien tietojen mukaan Helsingin suuret puolueet ovat sulkeneet pienet puolueet pois kaupungin budjettineuvotteluista. Näin kokoomus, vihreät ja demarit kostavat sen, etteivät pienet puolueet ole nöyrtyneet isompien pompoteltavaksi paljon kohua herättäneen yleiskaavan käsittelyssä.

Malmi Maailmankartalla - Helsinki Metropoli

En asu Helsingissä mutta olen ilmailun ystävä. 

Jotenkin koko juttu tuntuu ihan uskomattomalta...

Lentelin tänään Googlen "yksityiskoneella" Hesan yllä, ja heti näkee ainakin kaksi ehkä jopa olennaisinta seikkaa...

Malmin kentän sijainti on ideaali!

Helsinki on kansainvälisiin metropoleihin verrattuna varsinainen viherlandia ja rakentamatonta maata on - ihan tolkuton määrä!
Maankäyttö on selkeästi, jopa käsittämättömän tehotonta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä