Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Oikeudet

Kieltovapaata uutta vuotta

Mielestäni Suomessa kielletään ja rajoitetaan kansalaisten toimintaa lähtökohtaisesti aivan liikaa. Kieltojen tulisi joko olla perusteltavissa kansantaloudellisesti tai niillä tulisi pyrkiä estämään merkittävää haittaa kansanterveydelle tai ympäristölle. Se, että joku ei pidä toisen toiminnasta, ei ole peruste kieltää mitään.

Syntyvyys laskee - hienoa!

Viime viikkoina täällä Puheenvuorossa yksi pääaiheista on ollut alhainen syntyvyys. Aiheesta on riittänyt juttua harva se päivä.  Jatketaan siis debattia.

Ne meistä, joilla on lapsia, ymmärtävät mistä on kysymys, kun sanon lapsien olevan riiviöitä. Ne meistä, joilla on tyttäriä, ymmärtävät mistä on kysymys, kun sanon, että aika harva meistä haluaa tyttärestään nyrkin ja hellan välissä olevan synnytysautomaatin.

Kun on seurannut syntyvyyteen liittyvää debattia, niin vire on ollut misogyninen. Erityisesti koulutetut naiset ovat saaneet kuraa niskaansa aivan aiheettomasti.

Ansiosidonnainen päiväraha vai työmarkkkinatuki+20e ?

Palkansaaja,veronmaksaja on työssä ollessaan maksanut vuosia Työssä ollessa maksaa veroa 22%-42%. Ansiosidonnainen päivärahan Maksaa pakollisena työttömyysmaksua, työnantaja osan, liitto osan. Näin ollen palkansaaja ,veronmaksajan , ansioturvan valtion osuus on hänen veroistaa työmarkkinatuen verran 580e miinus 20% vero.Jonkka valtio joutuisi maksamaan muutenkin työttömälle. Kun 400pv tulee täyteen putoaa työmarkkinatuelle. Joka on vastiikkeellinen tähän tapaan. Tekeekö SOS-hallitus kahdet työmarkkinat? Yli 35 000 suomalaista tekee jo töitä sosiaaliturvansa eteen.

Itsenäisyysjulistuksen unohdettu merkitys

Kautta aikojen ovat suomalaiset olleet vieraiden valtakuntien alaisuudessa. Milloin ruotsalainen, milloin venäläinen hallitsija on pannut kansan verolle ja säädellyt Suomen kansan sisäisiä asioita. Tätä jatkui vuosisatoja, mutta siitä huolimatta suomalaisten toivo vapaudesta ei kadonnut. Historiassa on lukuisia kohtia, joissa suomalaiset – Jaakko Ilkka, Sprengtporten, jääkäriliike j.n.e. – ovat nousseet avoimeen kapinaan hallitsijaa vastaan.

Perusoikeudet asettavat vaateita julkisen vallan toimille

Perusoikeudet olisi todellakin syytä huomioida huomattavasti nykyistä paremmin, ei ainoastaan kansanedustajien, vaan jo ehdokkaidenkin.

Oikeuksien vastaisia esityksiä viljellään, saa sanoa maan tapana. Parlamentaariset ehdotukset, vaalilupaukset ovat välillä kuin "kivtyskaudelta". E i tulisi niitä "takinkääntö" nykyisessä määrin, jos kansainvälisesti ratifioidut oikeudet huomioitaisiin.

Suomen Tulevaisuus

http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/artikkeli/video-kuohuttaa-yhdysvaltoj...

Voi vain kuvitella,miltä lapsesta tuntuu Suomessa,kun poliisit hakevat kotoa sos.viranomaisten käskytyksellä,ilman todisteita,papereita,ilman lainmukaisia syitä,huostalaitokseen.Vapauden menetys ja traumat,kauhut joita ei unohda pahimmassa tapauksessa koskaan.

Ovatko naiset yksilöitä vai sukupuolensa uhreja?

Sunnuntaisen naistenpäivän kunniaksi monet artikkelit pureutuivat sukupuolten väliseen tasa-arvoon teesein, jotka oli höystetty aimo kasalla uhriutumista, eturyhmäpolitikointia ja suoranaista perusteettomien etuoikeuksien vaatimista. Sellaiset perustellut tasa-arvoteemat, kuten vanhemmuuden kustannusten tasaaminen työnantajien kesken, jäävät paitsioon naiskiintiöitä, miesveroja ja sukupuolen perusteella tehtyjä palkankorotuksia vaadittaessa.

Kriteerinä huolet - ei faktat

Pitäisikö tästä jo huolestua? Normaalia keskustelua toivova 26.9.2013 22:06 Keskustelua sosiaalityöntekijän kanssa: Sossu: "On herännyt huoli sinun jaksamisesta." Asiakas: "Kenelle on herännyt ja miksi?" Sossu: "Sitä me emme voi sanoa." Asiakas: "Ahaa, oliko tämä keskustelu sitten tässä?" Sossu: "Kyllä meidän täytyy nyt vakavasti harkita tätä tilannetta lasten kannalta." Asiakas: "Mitä 'tilannetta' ja millä tavalla 'harkita'?

Kansanedustajat polkevat ihmisoikeuksia

Hallitus on esittänyt eduskunnalle säädettäväksi lakia, jolla turvattaisiin Suomessa paperittomille maahanmuuttajille ja heidän lapsilleen välttämättömät terveyspalvelut samalla tavoin kuin turvapaikanhakijoille. Mielestäni osa kansanedustajista tyrmäsi hallituksen esityksen vastoin Suomen hyväksymiä ihmisoikeussopimuksia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä