Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Pelonlietsonta

Hei Greenpeace, voisitteko löytää meille suomalaisille loskattoman kodin?

Tuore Greenpeacen lehdistötiedote "radiologisesta hätätilanteesta" Japanissa johtaa selvään johtopäätökseen: koko Suomi pitäisi evakuoida säteilyvaaran vuoksi. Kysynkin siis, ja kehotan muitakin kysymään, esimerkiksi Greenpeacen Suomen-osastolta, mistä mahtaisimme löytää uuden kodin joko kaikille meille suomalaisille tai ainakin niille yli puolelle miljoonalle, jotka joutuvat elämään Fukushiman evakuointialueen säteilytasot vähintään kaksinkertaisesti ylittävässä säteilyhelvetissä? 

Fukushimassa ei ole tapahtunut mitään ihmeellistä

Viikonloppuna sosiaalisessa mediassa kiersi uutinen, jonka mukaan Fukushiman tuhoutuneessa ydinvoimalassa on mitattu hurjia säteilylukemia. Uutinen herätti monissa huolta ja pelkoa uusista säteilevien aineiden päästöistä. Onneksi kyseessä kuitenkin oli niinsanottu klikkihuoraus.

Pelonlietsonta on saatava pois koko (energia)politiikasta

Perussuomalaisten viimeisin panos maamme parantamiseen on ollut puhe räjähtävistä lepakoista. Asiasta virinnyt keskustelu osoittaa kaikessa älyttömyydessään, että tuulivoima on nyt kasvanut isoksi ja päässyt osaksi sitä todellista, suurelta osin pelonlietsontaan pohjautuvaa energiakeskustelua. Tämä on huono juttu, mutta syypäitä lapselliseen energiakeskusteluun eivät ole vain Perussuomalaiset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä