Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Perheväkivalta

Onko väkivaltaisella ihmisellä etuoikeuksia? Osa 2

Lähestymiskieltoasia käräjäoikeudessa.

Eroava aviopari, nainen ja mies. Asuvat erillään. Nainen hakee lähestymiskieltoa.

Käräjäoikeudessa naistuomari.

Naisella on todiste, äänite, jolla mies sanoo, että nainen ei enää tule hänen eteensä, käy kiinni naiseen, sanoo mm. "mä tapan sut" ja "nyt mä haen aseen" (luvallisen). Haukkuu ääni käheänä naista huoraksi.

Oikeudessa mies sanoo, että nainen provosoi. Ja mies sanoo, että hän muuttanut ulkomaille. (Tosiasiassa mies muuttanut vain kirjansa ulkomaille).

Avoin kirje Eero Mäntymaalle (+ muillekin perheväkivallan vähättelijöille)

Joskus käy niin, että suuttumus iskee kuin nuoli suoraan otsasta läpi. Silloin ehkä olisi syytä rauhoittua ennen kuin avaa sanaisen arkkunsa.

 

Mutta nyt tilanne on se, että jos en saa sanottua asiaani, yöunet ovat mennyttä. Joten: minulla on kysyttävää Ylen toimittajilta Eero Mäntymaalta ja Hanna Eskoselta sekä Vihreiden kunnanvaltuutetulta ja juristilta Emmi Wehka-aholta.

 

Kysymys koskee Ylen eilistä uutista Afganistaniin pakkopalautettavasta "Ahmadista".

Antropologia: mies ja nainen perheenä

 

Kannanotto perheväkivaltaa vastaan.

Olen aiemmissa ihmislajia käsittelevissä kirjoituksissani sivunnut ihmissuhteisiin vaikuttavia asioita. Ihmissuhteissa vaikuttaa paljon sellaista tiedostamatonta käytöstä, joka perustuu menneiden aikojen toimintamalleihin ja käytäntöihin. Teen havaintojani näiden asioiden suhteen kirjallisuuden, elokuvien ja näytelmien pohjalta. Myös sanomalehtien ja television kerronta vaikuttaa havaintoihini. Pohjaan blogikirjoituksen perustietämykseksi kirjani Kristillinen filosofia, jotka e-kirjat on julkaistu Elisa Kirjassa.

YK:n komitean langettava päätös Suomelle on kyseenalainen

YK:n komitea on ärähtänyt Suomelle - otsikoi muun muassa Helsingin Sanomat muutama päivä sitten. YK:n naisten syrjinnän poistamista käsittelevä komitea (CEDAW) oli juuri todennut päätöksessään, että komitealle kantelun tehnyttä äitiä oli syrjitty, kun lapsen huolto oli siirretty isälle isän saamasta pahoinpitelytuomiosta huolimatta. Tuomio oli sakkotuomio. YK:n komitean näkemyksen mukaan lapsen huolto olisi pitänyt ohjata perheväkivaltaa kokeneelle äidille ja että Suomi ei välitä riittävästi perheväkivallasta.

Onko väkivaltaisella ihmisellä etuoikeuksia? OSA 1

Sinulla on henkilön x kanssa hallintaoikeus asuntoon.

Jos x on sinua kohtaan väkivaltainen.

Hän voi asua asunnossa. 

Sinä asut muualla.

Vastaus: väkivaltaisella on etuoikeus.

Lähisuhde- ja perheväkivalta vaatii nopeita ja konkreettisia toimia

 

Suomi täytti 100 vuotta. Suomen naiset saivat ensimmäisinä maailmassa äänioikeuden. Maatamme pidetään tasa-arvon edelläkävijänä.

 

Kuitenkin Suomen naisiin ja lapsiin kohdistuva lähisuhde- ja perheväkivalta on vielä tabu ja valitettavan yleistä. Väkivalta vaatii välittömiä toimia rikosten kitkemiseksi. Suomi on Euroopan unionin toiseksi väkivaltaisin maa naisille, ja joka kolmas Suomen nainen kokee elämänsä aikana kumppaninsa tekemää väkivaltaa.

 

Maassamme on paljon lapsia, jotka yrittävät tehdä parhaansa vaikeuksien keskellä

Heti aluksi onnittelen kaikkia valmistuvia ja muita todistuksen saavia. Onnittelen kuitenkin eniten niitä, ketkä ovat parantaneet numeroitaan ja eritoten niitä, ketkä ovat selviytyneet kouluvuodesta
/ valmistuneet vaikeuksista huolimatta.

Venäjällä sisällissota, naiset vastaan miehet

 

Venäjän valtion virallisen lehden Rossiskaja Gazetan mukaan 12 000 - 14 000 naista kuolee Venäjällä vuosittain perheväkivallan seurauksena.

Se on valtava määrä. Keskisuurissa sodissa saattaa sotilaita kuolla vuodessa tuo määrä. Lukumäärän perusteella voisi päätellä Venäjän käyvän sukupuolisotaa, naiset vastaan miehet. ”Sodassa” haavoittuneitten (loukkaantuneitten naisten) määrää voi vain aavistella.

Naistenpäivän aattona vakavien asioiden äärellä

Tänään vietämme Kansainvälistä Naistenpäivää. Osallistuin eilen eduskunnan naisverkoston varapuheenjohtajan roolissa ”Kaduilla – Kotona – Netissä – TURVASSA!” -seminaariin, jossa käsiteltiin naisiin kohdistuvaa väkivaltaa. Seminaarissa käsiteltiin erityisesti teknologian ja Internet-maailman kehittymisen vaikutuksia tässä asiassa. Parisuhdeväkivallan henkiset puolet voivat löytää uusia ilmenemistapoja Internetin välityksellä, mutta tietoverkkojen kautta voi myös saada apua ja vertaistukea näissä vaikeissa tilanteissa.

Joulun taikaa sinivilkkujen takaa

Isä kännissä, äiti kännissä, äiti baarissa ja lapset yksin kotona, sossulle ilmoituksia, pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, kännissä kaatumisia, aineiden yliannoksia, itsetuhoisia henkilöitä. Taas pahoinpitelyjä, kotiväkivaltaa, yliannoksia, sossuilmoituksia, kännissä kaatumisia jne. Sellainen on joulumaa, kun kotimaata katsoo viranomaisten silmin. Ja se maa on varsinkin joulun aikaan pimeä ja ruma. Toki joukkoon mahtuu sairastumisia ja loukkaantumisia myös aivan muista syistä, mutta valitettavasti alussa luetellut tilanteet ovat pääosissa joulun vietossa sinivilkkujen takaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä