Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Poliisitutkinta

Yksityisetsivä DNA

Lukiessani Keskisuomalaisesta Pekka Halttusen kertomusta isänsä etsimisestä muistui mieleeni vanha ihmettelyn aiheeni: Miksi sukututkijoiden käyttämää DNA-testausta, esim. Family Tree DNA, ei käytetä oikeaa isää etsittäessä ja ilmeisesti ei myöskään poliisitutkinnassa? Isyystestithän vaativat isäehdokkaan ja suostumuksen, joiden puuttuessa nykyisin käytettyä testaustapaa ei voida hyödyntää.

Poliisit apuun, 133miljoonan euron pizza myytiin 16miljoonalla eurolla.

Onko nyt niin, että poliisit, poliitikot ja virkamiehet ymmärtävät vain alle 10 euron summat, mutta eivät ymmärrä 100miljoonaa euroa?

Tässä esimerkkinä alihintainen yrityskauppa.

Tässä konkreettinen esimerkki, jonka KRP tutki ja näki rikoksen tapahtuneen, mutta syyttäjä ja tuomarit eivät rikosta nähneet? KRP:n mukaan rikoksesta oli näyttö selkeän todistusaineiston ja vuoden kestäneen perusteellisen tutkimuksen tuloksena, mutta syyttäjä totesi ykskantaan, ettei rikosta ole tapahtunut?

Yhteiskuntarauhan keskeisin tukijalka rapistuu

Poliisivoimien rooli on paitsi ensiarvoisen tärkeä rauhan ja järjestyksen säilyttämiseksi myös valitettavasti yksi kaikkein epäkiitollisimmista. Olen verrannut poliisia mielessäni jääkiekkomaalivahtiin. Kun tulee "torjuntoja", eli huonoja asioita estetään tapahtumasta, kaikki hymisevät tyytyväisyyttään. Jos taas "kiekko lipsahtaa selän taakse", eli poliisi epäonnistuu jossain kohden toimintaansa, väki tuohtuu ja ennen kaikkea muistaa tämän pitkään.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä