Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Ruokakulttuuri

Mikäli syöt....

Aikakausilehdet ja televisio ovat tulvillaan ruoka- ja kokkiohjelmia ja jo pelkästään siitä syystä lienee paikallaan muistuttaa keskivertokuluttajaa seuraavasta perustotuudesta:

Maanviljelijät, puutarhurit, elintarviketyöläiset ja kalastajat ylläpitävät niin sinut kuin koko nykyisen "ruokakulttuurin".

Oheiset kuvitukset ja jenkkifarmari Brenda Schoepp:in upea klassikkolause ovat parhaat kunnioituksen osoitukset varsinaisille tekijöille!

Leipä miehen tiellä pitää

Vaikka elämme Suomessa ainakin väitetysti kaikkinaisen yltäkylläisyyden aikoja, saa ruoasta valittaminen valtaosan kansalaisista näkemään punaista, tai näin ainakin luulen. Edellisvuonna alkaneen turvapaikanhakija-aallon aikana ei ole ollut ainutkertaista, että vastaanottokeskuksissa tarjotun ruoan laatu kyseenalaistetaan.

Ruoka ei maistu!

Turvapaikanhakijat eivät  tykkää Suomipöperöistä. No, ei tuo mikään ihme, eihän mekään tykätä kaikista ulkomaanpöperöistä.

Tähän on yksinketainen ratkaisu,  turvapaikanhakijat itse kokkaamaan ruokansa. Kyllä heidän joukostaan varmasti kokkeja löytyy ja kokinapulaisia pilvin pimein.

Samalla on jotain tekemistä eikä turhautuminen pääse iskemään.

Keittiövuorot ja tiskivuorot ja siivousvuorot kehiin.

Miksi pitää kaikki tehdä valmiiksi?

Ihmiset jotka ovat selviytyneet tänne asti ovat vahvoja ja omatoimisia.

Miksi Suomessa ei myydä oikeaa tattaria?

Tattari on tummanruskeaa. Siinä on tattarille ominainen selvä tuoksu ja maku. Totuin Venäjällä, Udmurtiassa ja Marissa syömään sitä usein. Haluaisin syödä Suomessakin, mutta ei onnistu.


Ostapa Suomessa tattarisuurimoita. Saat vaaleanvihreää, hajutonta, mautonta niljakasta mönjää. Esim. gogreen -nimisessä pakkauksessa valehdellaan, että "kokonaisia tattarisuurimoita". Eivätpä ole kokonaisia, jos ei ole väriä, makua eikä tuoksua.

Pizzaan tutkittua kinkku

Onkohan tämä pizza-kinkku juttujen juju ymmärretty, vai haluttu ymmärtää, niin kun  pitäisi, vaikuttaa intressilähtöiseltä tutkimustulokselta.


Olennaisinta Iltasanomien tutkimustulos ei käsittele, mitä tuo suikaloitu mössövamiste kaiken kaikkiaan on?


Aivan toinen asia on, mitä osia siasta on käytetty, lihan kaltaisia tai lihaan verrattavia osia?


Ei tuo mössö enää muutu siitä, vaikka kaikki osat eivät olisikaan pelkää sikaa tai muuta eläintä.


Mielestäni huonoa makkarakin huonompaa, punaväristä mautonta pahaa mössöä.

Mikä on kebabzzeria?

Viimälauantainen sietokilpailu keräsi jonkin verran ihan asiassa pysyviä vastaus-kommenttejakin. Siis ihan likiarvoja. Ensimmäinen kysymys oli yksinkertaisesti: ”Mikä on kebabzzeria?” Sana oli pyörinyt kilpailumestarin mielessä jo joitakin viikkoja aina silloin tällöin, ja sille oli tietysti olemassa vastauskin. Mutta oli ihan hyvä etsiä sille lisää laadukkaita likiarvoja, jotka yleensä poikkeavat omistani. Sitähän sietokilpailu parhaimmillaan on: valtavirrasta poikkeavaa todellisuuden tulkintaa. Oli ilo nähdä seuraavat likiarvot, siis mikä kebazzeria voisi sitten olla:

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä