Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta S-ryhmä

Kenellä on eniten suomalaisista kerättyä tietoa hallussaan?

Tietoa on kerätty pitkään ja todella laajasti. Facebookin tiedonkeruu häviää sille reippaasti. 

Kauppakeskus Valkean kesäkatu suljetaan miehiltä

Oulun Valkean kesäkatu aiotaan sulkea naisille tarkoitetun tapahtuman ajaksi kokonaan miehiltä. Vaikka todennäköisesti kukaan mies ei varsinaisesti paikalle halua, on S-ryhmän toiminta vastenmielistä sekä lainvastaista.

Jo se, että S-ryhmä käsittelee julkista kaupungin katutilaa omana liiketilanaan ja perii vuokraa sen käytöstä, on tarpeeksi törkeää, mutta miesten estäminen määräajaksi kyseiseen tilaan ylittää hyvän maun rajat täydellisesti.

Ehdoton minimipalkka 1.500€ kuukaudessa ja siitä ei tingitä

Suurin piiloyritystuki on se, kun veronmaksajien pussista joudutaan maksamaan alipalkatuille työntekijöille asumis- ja toimeentulotukea sekä muita avustuksia KELA:sta ja Sosiaalitoimistosta.

Kaikille työntekijöille, joiden työaika kuukaudessa ylittää 40 tuntia pitää maksaa vähintään 1.500€:a kuukaudessa. Oli sitten kyseessä pätkä- tai kokopäivätyö. Se estää yrityksiä käyttämästä hyväkseen valtion ja kuntien avustuksia maksamansa pienen palkan lisänä.

S-ryhmä on kirous Suomen itsenäisyydelle

Myönnän, että olen ollut jo pari vuosikymmentä S-ryhmä vastainen, mutta tänä iltana Espanjassa kuulin suomalaisten kuluttajien, maatalousyrittäjien ja ravintolayrittäjän todellisen vihan S-ryhmää kohtaan.

Sain kuulla kuinka S-ryhmän edustajat nuijivat kuntahallinnoissa päätökset S-ryhmän eduksi ja yksityisyrittäjien vahingoksi. Järkyttävää oli kuunnella kuinka S-ryhmän virkamiehet ovat soluttautuneet kuntien ja kaupunkien hallintoon. Valloittaneet Eduskunnan ja saaneet siellä enemmistön. Korruptio kukoistaa ja kukaan ei puutu.

S-ryhmän sisäänostajat vaatineet vihannestuottajilta hintojen laskua

"S-ryhmän sisäänostajat ottivat heti maanantaina aamulla yhteyttä vihannestuottajiin Pohjanmaalla ja vaativat hintojen laskua, uutisoi Maaseudun Tulevaisuus.

Ruotsinkielisen tuottajaliiton SLC:n toiminnanjohtaja Johan Åberg kertoo lehdelle, että vihannestuottajien yhdyshenkilö oli saanut jo maanantaiaamuna useita yhteydenottoja vihannestuottajilta.

Turkistarhauksen eettisyys Suomessa

S-ryhmän päätös ja sen pyörtäminen on nostanut jälleen pinnalle keskustelun turkistarhauksen eettisyydestä. Tämä on hyvä asia, sillä keskustelu on laantunut eduskunnan hylättyä kansalaisaloitteen turkistarhauksen lopettamiseksi Suomessa. Ongelma ei kuitenkaan ole poistunut ja vaatii edelleen huomiota.

Voi tätä lapsellisuuden määrää

Nyt on maassamme räjäytetty taas oikea karvapommi. S-ryhmä kelvoton kehtasi ilmoittaa,ettei se enää myy aidoilla turkiksilla koristeltuja asusteita. Siitä se metakka syntyi, vaikka ketju ei ilmoituksensa mukaan ole myynyt kokonaisia turkisasusteita liki kymmeneen vuoteen. Se päätös ei silloin haitannut, nyt asujen pienet koristeet aiheuttavat oikean uutispommin.

He tietävät, mitä ostin viime viikolla

Olen nyt muutamien kuukausien ajan käyttänyt kahden suurimman kauppaketjumme älypuhelinsovelluksia, S-mobiilia ja K-ruokaa.

 

Molemmat tarjoavat kuponkityyppisiä etuja asiakkaille. Näissä tarjouksissa on kuitenkin selvä ero: Keskon kohdennus toimii huomattavasti paremmin kuin S-ryhmän.

 

Kauppa se on mikä kannattaa - lähikauppa vs hypermarket?

Kesko uutisoi tavoitteestaan kaksinkertaistaa lähikauppojen asiakasmäärät kilpailukykyisellä hinnoittelulla ja lähipalveluiden parantamisella. K-kauppiaat ryhtyvät mielellään yrittäjiksi pieniin, koteja lähellä sijaitseviin myymälöihin. S-ryhmän sen sijaan kirjoitetaan uskovan hypermarkettien kasvuun ja niissä asioivien kuluttajien aikaansaamaan hintojen halpuutukseen.

Varsinais-Suomen Piraatit Turun Osuuskaupan edustajistovaaleihin

Turun Osuuskaupan edustajistovaalit käydään 4.-13.4.2016. Kaikki eduskuntapuolueet ovat yleensä asettaneet omat listansa vaaleihin ja lisäksi mukana on ollut pari pienempää työntekijöiden listaa tai vastaavaa. Puolueet ovat käyneet nämä vaalit perinteisesti ilman kunnollisia vaaliohjelmia ja kuitanneet muutaman tunnetumman ehdokkaan johdolla paikat osuuskaupan edustajistoon. Minkäänlainen todellinen jäsendemokratia ei ole toiminut, eikä edustajisto ole käyttänyt sillä olevia vaikutuskeinoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä