Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Sairaat

En osallistunut prideen

En osallistunut prideen tänäkään vuonna, enkä osallistu tulevinakaan vuosina. Suomessa on valtava joukko syrjäyneitä ihmisiä ja pitkäaikaissairaita, joiden elämisen edellytykset ovat tiukilla. Maasta löytyy myös alueita, joissa asumisen ja elämisen mahdollisuudet työpaikkojen puutteen takia ovat katoamassa.

Eurostoliiton Suomi 100v ja nyt ajama tekohyvinvointi alas

Naistenpäiväonnea ja hyvvää huomenta ja kaikkea hyvvää kaikile ja naiseutta miehilekki, mitäse sitte onkhaan sulle ja teile!

Ja vaikka kuulostaa hurjalta, niin aamurukkoukseni on, että hajokhoon koko hyvinvointi vai onko tämä hyvän kauhniin ja oikeuenmukasen Suomiätin arvosta, että molema kehittänheet verotuksen, joka koskee enämpi köyhiäkö rikhaita. Harmaa tallous on pyhä lehmä, jotei uskalleta siivota. Vakuutusteltat ja Paratiisisaaret suojelee rikhaitten rahoja?

Olemme kaikki korvaamattomia

Julkista puhetta hallitsee loppumaton naiivistinen idealismi siitä, että jokainen ihminen on korvattavissa joko koneella tai toisella ihmisellä. Nälkäpalkalla tomaatteja poimiva siirtolainen voidaan korvata kenellä tahansa toisella nälkäisellä. Hyviin etuihin tottunut 5-kymppinen asiantuntija voidaan korvata kahdella nuorella ja innokkaalla harjoittelijalla. Psykologi voidaan korvata rasti ruutuun verkkoterapialla. Hoitotyötä vanhuksen kotona tekevä hoitaja voidaan korvata etäyhteydellä ja ruokarobotilla. Pian juristitkin korvataan kuulemma keinoälyllä.

Yhteisöllisyys on nyky-Suomessa tyhjä käsite

Meillä Suomessa korostetaan usein päättäjien ja korkeiden virkamiesten puheissa yhteisöllisyyttä ja sen tärkeyttä voimavarana. Tuo voimavara on kätevä käsite poliittisissa ja muissa puheissa silloin, kun sillä voi perustella omaa politiikkaansa, säästöpäätöksiä tai muita omia pyrkimyksiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä