Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomalaisuuden päivä

Monikulttuurisuushoure on murskattava

Tänään vietettävänä J. V. Snellmanin ja suomalaisuuden päivänä liputamme Suomen kansallislipulla ja teemme kunniaa kansallisuusaatteelle, nationalismille, aatteelle jota Euroopan unionin ”hallitus”, komissio, niin mielellään haukkuu. Kansallisuusaate nähdään Euroopn ns. eliitin piirissä Euroopan nykyisten ongelmien syynä. Mikä nationalismissa on niin vihattavaa, että sen kannattajia etsitään sosiaalisesta mediasta ja paperilehdistäkin oikein poliisivoimin?

Suomalaisuuden päivä ei ole Perussuomalaisten päivä

# Liput ovat liehuneet Suomalaisuuden päivän kunniaksi. Toukokuun aikana talonmiehet ovat lujilla, sillä liput pitää vetää salkoon ja taas alas melkein joka toinen päivä. Minulle tämä Suomalaisuuden päivän sanoma on jäänyt hieman hämäräksi. Meillähän on Suomalaisen kulttuurin päivä 28.2., Tasa-arvon päivä 19.3., Suomen kielen päivä 9.4., Runon ja suven päivä 6.7., Suomalaisen kirjallisuuden päivä 10.10. Suomalaisuuden päivä ei siis ole ensi sijassa suomen kielen eikä kulttuurin päivä.

Kunniakkaasti suomenkielellä - ymmärryksellä toisiamme kohtaan!

Tänään nautimme suomalaisuuden päivästä – omasta pääkielestämme suomesta. Olimme Ruotsin kuninkaiden vallan alla veronmaksajina ja uskollisina kuninkaan sotilaina monissa kuninkaan aloittamissa sodissa ja hyökkäyksissä. Ruotsin luovutettua meidät puskuriksi 1] itsensä ja Venäjän tsaarin väliin 1809 – alkoi siitä suomalaisuuden ja itsenäisyyden tie.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä