Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Työnäyte

Puheenjohtajan työnäyte

Vihreiden Outi Alanko-Kahiluoto harkitsee hakemista puolueen puheenjohtajaksi. Suursuosiota nauttiva Ville Niinistö väistyy ensi kesänä sekä rotaatiosäännön vuoksi että tahdostaan kunnioittaa tuota demokratiaa edistävää pykälää.

Tein puoli vuotta työtä, palkatta!

Oli vuosi 1994. Lama piti maata tuolloinkin otteessaan. Työttömyysluvut olivat tuolloinkin korkealla.
Olin juuri päässyt armeijasta ja ammatin olin kerennyt tuota ennen itselleni ammattioppilaitoksesta lukea. Tuotantotekniikan mekaanikko. Metallimies suomennettuna.
Varkaus oli ja on edelleen teknologiateollisuuden keskittymä. Oli siis toiveita että tuo ala työllistää nuoren ammattiin valmistuneen armeijan jälkeen.
Ei työllistänyt.

Palkaton työnäyte kansanedustajille

Uusille kansanedustajille palkaton työnäyte sopisi paremmin kuin hyvin.

 

Perustelut. Kansanedustajan tehtävään ei ole varsinaisia pätevyys- ja pääsyvaatimuksia, valmistavaa tutkintoa tai edes koulutustaso vaatimusta, ja työ on kuitenkin vaativaa sekä yhteiskunnallisesti merkittävää ja vastuunalaista. Työnäyte kansanedustajien valmiuksien ja pätevyyden varmentamiseksi olisi näin ollen perusteltu ja paikallaan, ja varmistaisi samalla ikäänkuin kansanedustajaksi vaaleilla valitun henkilön kutsumuksen.

 

Työllistymisestä nykypäivänä - työnäyte ja muut temput

Työnäyte - vapaaehtoisesti ilmaiseksi töihin. Tämä mielellään nähdään orjuutena ja siihen uskotaan pian pakotettavan. Monilla ei näytä olevan kuvaa työttömyydestä ja työnhausta nykyään.

 

Jo nyt on olemassa työkokeilu, joka on pitkälti sama kuin ehdotettu työnäyte. Viime viikolla Turun työkkärin yksi seinä oli täynnä työkokeilutarjouksia.

 

Työttömyydestä tai sen uhasta yrittäjäksi – itsensä herraksi

(SSS – poliitikkomme tekaisivat työloikan, uuden reformin |*, jossa muun muassa starttirahaa uudistetaan entistä enemmän kannustamaan oman itsenä herraksi – yrittäjäksi. Työtilanne on meillä nyt liki katastrofaalinen. Pätevää, osaavaa, jopa helposti motivoitavaa osaamista, kokemusta ja taitoa on tarjolla ja tekemätöntä työtä yllin kyllin. Mitä teemme. Kansallishenkeen vedoten, tehdään starttirahasta vieläkin tehokkaampi ja innostavampi. Kyllä me osaamme!)

Karavaani kulkee ja koirat haukkuu

Kenties helpointa maailmassa on olla tekemättä mitään. Toiseksi helpointa on arvostella muiden tekemistä. Vaikeinta on tehdä kokonaan uusia asioita. 

Tuhat ja yksi tapaa kyykyttää työtöntä

Hallitus ilmoitti viime tiistaina uudesta työllisyys- ja yrittäjyyspaketistaan, jolla tavoitellaan jopa 110 000 tuhannen työpaikan lisäystä ja 72 prosentin työllisyysastetta seuraavan parin vuoden aikana. Kolme kovaa eivät halunneet jäädä lupauksensa kanssa entisen valtiovarainministeri Jutta Urpilaisen varjoon, vaan heidän piti nipistää karvan verran paremmaksi. Moni näyttäisi ilahtuneen silminnähden. Suomi pelastuu sittenkin, vaikka tässä vaiheessa onkin vielä aivan liian aikaista nuolaista.

Portaali pystyyn

Nyt kun hallitus rohkeasti avasi keskustelun työnäytteistä, tarvittaisiin kiperästi kanava vapaaehtoisten ja töiden kohtaamiseksi. 

Tarkoitan siis Oikotien, mol:n ja Monsterin kaltaisia portaaleita, mutta logiikka olisi toisin päin. Portaaliin voisi kuka tahansa jättää ilmoituksensa ja kertoa omista osaamisalueistaan sekä viikottaisen tuntimäärän, jonka voi vapaaehtoistyöhön käyttää. 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä