Matti Kyllönen

Kaikki blogit puheenaiheesta Vaalitaistelu

Paavo Väyrynen käy vaalitaistelua olematta ehdokas

Paavo Väyrynen pyrkii olemaan mukana presidentinvaalitaistelussa olematta itse edes ehdokkaana. Pitkin syksyä hän on pyrkinyt useasti mollaamaan istuva Tasavallan presidenttiä Sauli Niinistöä.

Kirjoitin 19.10. blogin Väyrysen samana päivänä julkaisemasta blogista ja hänen pitämästään tiedotustilaisuudesta uusimman kirjansa julkaistamisen yhteydessä ja hänen tulevaisuuden suunnitelmistaan.

http://1203pl.puheenvuoro.uusisuomi.fi/244701-paavo-vayrynen-palannee-ed...

Saksa: Vaalitaistelua kiivaimmillaan

Saksassa järjestetään seuraavat liittopäivävaalit vajaan kuukauden kuluttua. Vaalitaistelu on ollut käynnissä jo muutamia kuukausia. Eri puolueilla on erilaiset kampanjat täydessä vauhdissa.

Rheinland-Pfalzissa AfD:n nuorisojärjestö on ottanut käyttöönsä uusia keinoja. Se on jakanut pääsääntöisesti naisille 150 pippurisumutetta. Järjestö painottaa, että ne ovat tarkoitettu puolustautumiseen eläimiä vastaan. Mutta niitä voi käyttää myös ihmisiä vastaan, mutta "ainoastaan absoluuttisessa hätätilanteessa".

AfD-edustaja: Ryöstelijät pitää ampua

Hampurin väkivaltaisten mellakoiden jälkimainingeissa Mecklenburg-Vorpommernin osavaltioparlamentin ikäpresidentti Christel Weissig (AfD) kirjoitti facebook-sivuilleen, että ryöstelijät ammutaan heti. " Miksi tämä ei toteudu meillä?" Hän vaati varsin avoimesti avoimesti ampumiskäskyä.

Muut puolueet ovat reagoineet Weissigin kirjoitukseen järkyttyneinä. Mecklenlenburg- Vorpommernin sisäministeri Lorenz Gaffier (CDU) totesi, että AfD haluaa ottaa käyttöön "Sharia-metodit" meillä. Onneksi elämme kuitenkin oikeusvaltiossa.

Saksan liittopäivävaalit 2017

Saksassa käydään eurooppalaisten vaalien vuonna 2017 syksyllä, vajaan viiden kuukauden kuluttua, liittopäivävaalit. Vaalitaistelu on kuitenkin kulisseissa jo täydessä käynnissä. Tammikuussa SPD vaihtoi kansleriehdokkaansa ja sittemmin myös puheenjohtajansa Sigmar Gabrielista Martin Schulziin. Tämä nosti hetkessä SPD:n kannatusta 10 %-yksiköllä yli 30%:n tasolle. Se kilpaili hetken tasapäin CDU/CSU;n kanssa mielipidemittauksien kärkipaikasta.

Vaalitaisto alkoi.

 "Sodassa, rakkaudessa ja politiikassa kaikki on luvallista".

Näinkö se on?

Ja joka leikkiin ryhtyy se leikin kestäköön. Jaa.

 

Ku pystyisit Juha Sipilä olemaan välittämättä.

Tulet sieltä yritysmailmasta, käytöstavat siellä ovat toiset.

Eipä siellä taideta pomon silmille hyppiä.

Asiallinen puhe kuunnellaan ei päälle puhuta.

Tuskimpa  kilpaillaan sillä, kuka keljuiman letkauksen osaa heittää.

Jankkaajaa katsotaan todennäköisesti pitkään.

Vaalitaistelu heräämässä?

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne vaatii valtiolta yrittäjähenkisempää otetta. Mitä ihmettä se sitten onkaan? Rinteen mukaan erityinen huomio tulee asettaa pienyritysten toimintaedellytysten parantamiseen. Mitä ihmettä se sitten taas onkaan?

http://yle.fi/uutiset/sdp_vaatii_valtiolta_yrittajahenkisyytta/7753270

Kuka kenenkin vihollinen ja miksi

Vaalit tuovat aikuisten ja hyväpalkkaisten ihmisten tukkanuottaset taas kansan nähtäville. Asetelmat ovat selkenemään päin sen suhteen ketkä ovat keskenään aatteellisia vastustajia ja ketkä eivät, mistä taas voisi tulla liikkuvia äänestäjiä ja mistä ei. Tilanne ei ole juurikaan muuttunut, vaikka välissä olikin nukkuvia herätellyt Jytky. Käsittelen puolueita käänteisessä järjestyksessä gallup-menestykseensä nähden. 

Muutos 2011

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä